Praksisområdet i MedCom. 24. November 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Praksisområdet i MedCom. 24. November 2016"

Transkript

1 Praksisområdet i MedCom 24. November 2016

2 MedComs praksisprojekter Elektronisk tilbagesvar på laboratorierekvisitioner og røntgenhenvisninger Elektroniske blanketter til Forsikring & Pension Patientens forløbsplan WebPatient til patienters hjemmemåling Inspirationsgruppen for it-anvendelse i fremtidens lægepraksis

3 3 Elektroniske Forsikring & Pensions-attester Blanketter og Journaludtræk MedCom10 Baggrund: Et ønske fra PLO om en lettere måde at levere blanket- og journaludtræk fra lægepraksis indenfor de områder, hvor forsendelsen endnu ikke er digitaliseret. Formål: Digitalisering af blanketter og journaludtræk fra lægepraksis Opdatering af Den Dynamiske Blanket Mulighed for kommunikation med flere blanketudbydere Mulighed for forskellige scenarier for blanketkommunikation

4 Pilotafprøvning Fra årsskiftet gennemføres en pilotafprøvning af elektroniske forsikrings og pensionsattester i samarbejde med Forsikring & Pension. Afprøvningen sker indenfor rammeren af Forsikring & Pension s aftaler med Lægeforeningens Attestudvalg. Løsningen omfatter alle FP attester og journalanmodninger. 6-7 (store) FP selskaber deltager Forsikring & Pension er forsikringsselskabernes og de tværgående pensionskassers brancheorganisation.

5 Hvad skal lægerne gøre? Win-PLC, XMO, Clinicare og Ganglion deltager i pilotafprøvningen. Lægerne bliver kontaktet af leverandøren eller MedCom inden opstart. Attesterne håndteres i lægesystemet på samme måde som LÆ-attesterne Anmodninger, der kommer på papir (fra selskaber, der ikke er elektroniske endnu) skal fortsat besvares på papir. Det er ikke nødvendigt (eller muligt), at lægen sikrer patientens underskrift på attesten hvis den besvares elektronisk. Underskriften indhentes elektronisk inden fremsendelse til selskabet dette sker uden lægens involvering. Læger, som ikke er elektroniske vil modtage anmodninger fra de deltagende selskaber via et printbureau. Disse anmodninger skal besvares på papir og fremsendes direkte til selskaberne som vanligt.

6 Flow i løsningen Patientens samtykke indhentes af forsikrings eller pensionsselskabet inden anmodningsattesten fremsendes til lægesystemet Samtykket vedhæftes anmodnings-attesten og kan gemmes i lægesystemet Den udfyldte attest eller journaloplysningerne afsendes fra lægesystemet. Faktureringsoplysninger medsendes svarattesten som vanligt. Hvis patientunderskrift er påkrævet, vil dette ske elektronisk efter afsendelse fra lægesystemet, og inden attesten sendes til forsikrings eller pensionsselskabet Hvis patienten afviser at underskrive attesten, bliver meddelelse om dette samt patientens begrundelse sendt til selskabet sammen med faktureringsoplysninger, så honorering kan finde sted. Attesten bliver ikke sendt til forsikringsselskabet.

7 Kontakt Se mere: Projektleder: Rikke Viggers Mobil:

8 8 Patientens forløbsplan Besluttet i Sundheds- og Ældreministeriet Forståelsespapir med PLO: Pilotafprøvning Styregruppe (SUM, PLO, DR og MedCom) Teknikgruppe og indholdsgruppe

9 9 Mock up og brugertest

10 10 Brugertest af flere omgange

11 11 Prototype

12 12 Patienternes behov for information

13 13

14 Udskrift af en mini-forløbsplan under konsultationen som et dialog-værktøj

15 Demo specifikt ift. informationsdelen:

16 16 Tidsplan Oktober 2016: DAK-E udarbejder dokumentation/kravspecifikation November 2016: Første prøveinstallation i XMO December 2016: Crach-test hos en testlæge Januar 2017: 10 testlæger kører installationen i deres lægesystem og forløbsplanen vises i for patienter Februar 2017: 15 nye lægepraksis kører installationen og flere patienter får deres forløbsplan digitalt Omkring 1. april 2017: Pilottest afsluttes og evalueres 15. april 2017: evaluering af pilotafprøvningen afsluttes.

17 Kontakt Se mere: Projektleder: Tove Lehrmann Mobil:

18 Inspirationsgruppen for it-understøttelse af fremtidens lægepraksis Tove Lehrmann

19 Formål Inspirationsgruppen for it-udvikling af fremtidens lægepraksis er nedsat af MedCom i forbindelse med regeringens satsning på praksisområdet. Inspirationsgruppen skal med afsæt i fremtidens udfordringer i almen praksis sætte fokus på kliniske behov og ønsker og ideer til it-udviklingen i almen praksis i bred forstand. Arbejdet omfatter både den meddelelsesbaserede kommunikation, opslagsløsninger, fælles services og telemedicinske løsninger rettet mod patienter.

20 Deltagere Rasmus Dahl-Larsen, praktiserende læge i Odense Carl Brandt, praktiserende læge i Stenstrup, ph.d.-studerende Niels Ulrich Holm, praktiserende læge i Roskilde Jens Søndergaard, praktiserende læge, klinisk farmakolog, professor i almen medicin, Forskningsenheden for Almen Praksis, Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU Kurt Rasmussen, praktiserende læge i Skødstrup. Gik pga. tidspres ud af gruppen sommeren Joachim Nørmark, praktiserende læge i Aalborg Jørgen Granborg, repræsentant fra praksissystemleverandørerne Jens Parker, praktiserende læge i København. Udpeget af PLO. Stoppet april 2016.

21 Møderække Der har været afholdt 7 møder med temaerne: Patientinddragelse understøttet af teknologi Tidlig opsporing af kroniske sygdomme Beslutningsstøtte Opsamling af data til kvalitetsudvikling Anvendelse af fælles systemer (REFHOST, WEBREQ, sundhedsjournalen mv.) Den kronisk syge patient Samarbejde med kommunerne Lægebetjening af yderområderne Udviklingsønsker til journalsystemet Udviklingsønsker til klinikkens hjemmeside Mulighed for rådgivning fra sygehuset

22 Oplæg Eksterne oplægsholdere: Sundhedschef Sten Dokkedahl, Faaborg-Midtfyns Kommune Sygehusdirektør Peder Jest, Odense Universitetshospital Praksiskoordinator, praktiserende læge Erik Holk, Odense Oplæg fra deltagerne: Rasmus Dahl-Larsen om sit forskningsprojekt vedr. videokommunikation med patienter Carl Brandt om sit forskningsprojekt vedr. e-sundhed og livsstilsunderstøttende løsninger for patienter med kroniske sygdomme Jens Søndergaard om erfaringer med telemedicinske løsning i almen praksis i Skotland Jørgen Granborg om nye funktioner i fremtidens lægesystemer

23 Rapport og bilag (Inspirationskatalog) Forelagt på MedComs styregruppemøde 6. oktober Indgår nu i arbejdet med at analysere fremtidens digitale lægepraksis, som igangsættes af Sundheds- og Ældreministeriet efteråret 2016 Rapporten er holdt på mere overodnet niveau: - Vision - Principper - Overvejelser over anvendelse af telemedicin Bilaget indeholder alle de konkrete ideer og ønsker, der er kommet frem på møderne Rapporten kan findes her: Bilaget kan findes her:

24 Vision Vi vil fortsat være førende i verden med anvendelse af it og telemedicin i almen praksis. Inspirationsgruppens vision for it-anvendelse og telemedicin er, at almen praksis fortsat skal være førende i verden. It og telemedicin skal anvendes til at drive en effektiv praksis i tæt samarbejde med det omgivende sundhedsvæsen og patienterne. Og således at praksis kan anvende data til at sikre en høj kvalitet og sikkerhed i patientbehandlingen. Visionen tager afsæt i overenskomsten 2014.

25 Principper for digitalisering af fremtidens lægepraksis: It skal anvendes til at sikre hurtig og effektiv dokumentation af patientdata for at monitorere og validere behandlingsindsats, forløb og opfølgning It skal medvirke til at effektivisere arbejdsgange gennem bl.a. automatisering, genbrug af data, så data kun skal registreres én gang, og ved at give hurtig adgang til relevante data. It skal gøre det muligt at arbejde med evaluering ift. kvalitet bl.a. i form af beslutningsstøtteværktøjer og nationale indikatorer. Der skal udvikles dataanalyseredskaber ift. patientniveau og klinik-niveau Der skal være samme mulighed for kvalitetsopfølgning i form af ens og sammenlignelige data for alle praktiserende læger It skal udvikles, så det er muligt at have en flerleverandør-strategi, så man ikke bliver afhængig af blot én leverandør. Der skal anvendes nationale standarder, fælles koder, fælles datadefinitioner og national rammearkitektur skal overholdes. Der skal sikres kvalitet i systemerne kommunikationen skal certificeres af MedCom.

26 Anvendelse af telemedicin Overvejelser i forhold til at anvende telemedicin i almen praksis Anvendelse af telemedicin flytter ikke nødvendigvis sundhed, men kan bidrage med andre aspekter, som fx Bidrage til at effektivisere, så det er de rigtige patienter, der ses Bidrage til at sikre tidlig opsporing af patienter Virke tryghedsskabende i forhold til patienterne Spare transport gælder både patienter og læge Elementer, der bør undersøges nærmere ift. fx anvendelse af videokonference med patienter: Hvilke patientgrupper har gavn af teknologien: de akutte, de kroniske? Hvor mange drejer det sig om? Er der patientgrupper, der har behov for den tættere relation, en fysisk konsultation giver? Kan en konsultation afsluttes ved blot en videokonference og kan video anvendes asynkront?

27 Overblik over patientens forløb: Der er behov for bedre og hurtigt overblik over patientens forløb og årskontroller. Fx et cancerforløb med overblik over det fremtidige forløb med kontrol-tider. Her er der desuden behov for en funktion, der kan sende en reminder, så kontrollen huskes. Der kunne måske sendes til patienten om at huske årskontrollen og bestille tid. Også /sms til patienten som reminder om den bookede tid (ligesom WebPatientløsningen). Der er behov for redskaber til at systematisere årskontroller. Evt. som sandsynligt patientforløb på grundlag af diagnose. Der er behov for at data kan kobles sammen og dermed skabe overblik og sammenhæng i patientens journal. Fx diagnose, medicin og lab.svar. Det kræver at data er tagget, så de kan sammenholdes (diagnose, ATC, lab.kode.) Der skal være overblik over data, fx over vedhæftede filer som skal kunne kodes, så de let kan fremsøges. Der skal et unikt ID (gerne mulighed for flere) på alle meddelelser, så de kan knyttes sammen i meningsfulde forløb. Postsortering: Håndtering af elektronisk post tager mindst 1 timer dagligt for en lægepraksis. Der er behov for optimering, automatisering samt filtreringsmekanismer efter alvorlighed : - Korrespondancekommunikationen kunne måske deles op i korrespondance, der vedrører patientens behandling uden patientens tilstedeværelse og mere simpel information til orientering fra samarbejdspartnere. - Der kunne anvendes en alert på de meddelelser/korrespondancer, der skal handles på Generelt: De meningsløse meddelelser skal fjernes eller være lettere at overskue og derefter arkivere. Evt. via et filter.

28 Algoritmer: Der er behov for bedre kartoteker med indbyggede algoritmer, der kan hjælpe lægen: Fx i forbindelse med behandling med blodfortyndende medicin: INR-måling og fornyelse af maravan. Fx i forbindelse med opfølgning på osteoporose og data om sidste skanning. Fx i forbindelse med øjenlægebesøg (diabetes) Algoritmer skal baseres på DSAM s/kliniske vejledninger Der kan etableres et hotel for algoritmer. Lægesystemet kan sende data ind til hotellet, som på baggrund af algoritme(r) foretager en beregning. Lægesystemet modtager resultatet. Kan anvendes til tidlig opsporing af kronisk sygdom, kvalitetsopfølgning osv. Alle de områder, hvor kliniske vejledninger kan omsættes til algoritmer. CE-mærkning: Det er et spørgsmål, om systemer, der indeholder beregninger på grundlag af algoritmer, vil blive betragtes som medicinsk udstyr og derfor skal CEmærkes. Lægesystemerne kunne implementere beslutningsstøtte som kunne advisere ved ændret henvendelsesmønster til praksis. Det kunne måske hindre akut indlæggelse. Automatisering: Fornyelse af recepter/udskrivning af recepter kunne måske automatiseres, så man huskes på det ved årskontrol. Udskrivning for ½ år ad gangen. Målinger fra vægt og højdemåler kunne automatisk blive lagt ind i journalen fra måleinstrumenterne, så man ikke skulle skrive det ind. Stregkoder på fx vacciner kunne aflæses og lægges ind i patientens journal hvis de vel at mærke indeholder de relevante informationer. Beslutningsstøtte på baggrund af medicin-ordination knyttet til FMK. Medicinordination kan foreslå diagnosekode, fx sammenhæng mellem insulin og diabetes.

Inspirationsgruppen for itunderstøttelse lægepraksis. Formål Deltagere Møderne Afrapportering Eksempler på ideer og ønsker

Inspirationsgruppen for itunderstøttelse lægepraksis. Formål Deltagere Møderne Afrapportering Eksempler på ideer og ønsker 1 Inspirationsgruppen for itunderstøttelse af fremtidens lægepraksis Formål Deltagere Møderne Afrapportering Eksempler på ideer og ønsker Formål Inspirationsgruppen for it-udvikling af fremtidens lægepraksis

Læs mere

MedCom er ejet og finansieret af Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL.

MedCom er ejet og finansieret af Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL. NYT OM IT FRA MEDCOM PÅ PRAKSIS-/LABORATORIE- OMRÅDET I 2017 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, hvor vi udvikler og udbreder tværsektorielle, digitale kommunikationsløsninger.

Læs mere

Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 185130 Dato: 28. september 2016 Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning

Læs mere

I dette bilag er alle ideer og inputs fra Inspirationsgruppens møder samlet op organiseret efter temaer.

I dette bilag er alle ideer og inputs fra Inspirationsgruppens møder samlet op organiseret efter temaer. Bilag 1 It-understøttelse af fremtidens lægepraksis. Opsamling. I dette bilag er alle ideer og inputs fra Inspirationsgruppens møder samlet op organiseret efter temaer. Patientinddragelse understøttet

Læs mere

Forløbsplaner - status

Forløbsplaner - status Forløbsplaner - status Der er 3 spor i forløbsplansprojektet lige nu: Pilotafprøvningen med den løsning, XMO har udviklet sammen med DAK-E fra efteråret 2016. Den er implementeret i 14 klinikker og pilotafprøvningen

Læs mere

IT i lægepraksis: Nye muligheder MedCom10 temadag, mandag den 14. marts Tove Lehrmann, programleder

IT i lægepraksis: Nye muligheder MedCom10 temadag, mandag den 14. marts Tove Lehrmann, programleder IT i lægepraksis: Nye muligheder MedCom10 temadag, mandag den 14. marts 2016 Tove Lehrmann, programleder Agenda: MedCom10 projekter Opfølgning på parakliniske undersøgelser i lægepraksis. Patientrapporterede

Læs mere

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 411845 Dato: 23-08-2017 Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

10. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 29. august 2017

10. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 29. august 2017 10. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner 29. august 2017 2 Dagsorden 1. Meddelelser 2. Gennemgang af leveranceoverblik og status på projektet 3. Status på PL-Forum og DAK-E s arbejde med

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1802054 Dok. nr.: 580916 Dato: 05-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner

Læs mere

Referat fra 10. møde mellem PLO, PL-forum, Danske Regioner og MedCom (revideret 5/10-16)

Referat fra 10. møde mellem PLO, PL-forum, Danske Regioner og MedCom (revideret 5/10-16) Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: +45 6543 2030 Mobilnr.+45 6178 1877 E-mail: ibs@medcom.dk www.medcom.dk Dato 5. oktober 2016 Vor ref. IBS Referat fra 10. møde mellem PLO, PL-forum, Danske Regioner

Læs mere

5. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 3. februar 2017

5. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 3. februar 2017 5. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner 3. februar 2017 2 Dagsorden 1. Meddelelser 2. Gennemgang af leveranceoverblik og status på projektet 3. Drøftelse af model for udbredelse af forløbsplaner

Læs mere

Gensidigt informationsmøde Datakonsulenter og. MedCom Alice Kristensen. MedCom.

Gensidigt informationsmøde Datakonsulenter og. MedCom Alice Kristensen. MedCom. Gensidigt informationsmøde Datakonsulenter og MedCom 24.11.2016 Alice Kristensen MedCom alk@medcom.dk 2 Dagsorden Dagsorden Velkomst, beskeder, præsentationsrunde Generelt APP FMK Nyt fra datakonsulenterne,

Læs mere

6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 7. marts 2017

6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 7. marts 2017 6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner 7. marts 2017 2 Dagsorden Meddelelser Gennemgang af leveranceoverblik og status på projektet Gennemgang af risikolog og godkendelse af evt. korrigerende

Læs mere

MedCom 11 for Praksis-lab. MedCom11 temadag, onsdag den 21. marts 2018

MedCom 11 for Praksis-lab. MedCom11 temadag, onsdag den 21. marts 2018 MedCom 11 for Praksis-lab. MedCom11 temadag, onsdag den 21. marts 2018 1. Program Digital Almen Praksis 2. Forløbsplaner 3. PRO i almen praksis 4. Blanketter 5. Tandlæger 6. Nyt afregningssystem 7. Laboratoriemedicin

Læs mere

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1707143 Dok. nr.: 525271 Dato: 19-01-2018 Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet afholdes

Læs mere

Velkommen! Odense Congress Center Tirsdag den 5. februar 2019

Velkommen! Odense Congress Center Tirsdag den 5. februar 2019 Velkommen! Odense Congress Center Tirsdag den 5. februar 2019 Dagens program OBS! Konferencen filmes og vil senere blive lagt offentlig tilgængelig på MedComs hjemmeside! Kort præsentation af projektet

Læs mere

PLO/PL/MC- 8. kontaktmøde

PLO/PL/MC- 8. kontaktmøde Dagsorden: 1. Velkommen Godkendelse af referat Evt. nye punkter til dagsordenen 2. Siden sidst 3. Fra Porteføljestyregruppen for IT udvikling i Praksis 4. FMK 5. Beslutningsstøtte 6. FNUX 7. MC10 projekter

Læs mere

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: SUMSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 239185 Dato: 25. november 2016 Dagsorden til

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 141, 142 & 145 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 141, 142 & 145 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 141, 142 & 145 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

MedCom 11 på praksisområdet. Tove Lehrmann

MedCom 11 på praksisområdet. Tove Lehrmann MedCom 11 på praksisområdet Tove Lehrmann Team Praksis/lab MedCom10 projekter: Opfølgning på parakliniske undersøgelser Patientrapporterede oplysninger/webpatient Blanketter og journaludtræk It-understøttelse

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 121 & 125 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 121 & 125 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 121 & 125 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Tilbud: Evaluering af PRO i almen lægepraksis. Udarbejdet af CIMT Center for Innovativ Medicinsk Teknologi Odense Universitetshospital

Tilbud: Evaluering af PRO i almen lægepraksis. Udarbejdet af CIMT Center for Innovativ Medicinsk Teknologi Odense Universitetshospital Tilbud: Evaluering af PRO i almen lægepraksis Udarbejdet af CIMT Center for Innovativ Medicinsk Teknologi Odense Universitetshospital Den 25. maj 2018 Side 1/ 6 1. Introduktion Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 6 1.4 Den fremtidige

Læs mere

E-sundhed i almen praksis anno 2018

E-sundhed i almen praksis anno 2018 E-sundhed i almen praksis anno 2018 Martin Bagger Brandt Chefkonsulent, Praktiserende Lægers Organisation E-sundhedsobservatorium 2018 1 E-sundhed i almen praksis En sektor under pres noget til baghovedet

Læs mere

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2 INDSATSOMRÅDE 2 Viden til tiden Bedre sammenhæng i patientforløb er en vigtig fælles målsætning, som KL, Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet på flere fronter samarbejder om. Parterne har med

Læs mere

MedCom 11 Koordinationsgruppe. 24. Januar 2019

MedCom 11 Koordinationsgruppe. 24. Januar 2019 MedCom 11 Koordinationsgruppe 24. Januar 2019 2 Dagsorden 3 Meddelelser Orientering om Status på forløbsplaner v. Tove Lehrmann, MedCom MedCom11-midtvejsstatus v. Tove Lehrmann, MedCom Andet fra gruppen?

Læs mere

PL/PLO/DR/MC møde. 22. maj 2018

PL/PLO/DR/MC møde. 22. maj 2018 PL/PLO/DR/MC møde 22. maj 2018 2 Dagsorden 1. Velkommen. Evt. nye punkter til dagsordenen. 2. Siden sidst, herunder opsamling af opgaver fra referatet 3. Nyt fra MedCom 4. Status på testcamp 2018 5. Nye

Læs mere

Elektroniske forløbsprogrammer: Interessentanalyse og interviewguides til patienter og praktiserende læger

Elektroniske forløbsprogrammer: Interessentanalyse og interviewguides til patienter og praktiserende læger Elektroniske forløbsprogrammer: Interessentanalyse og interviewguides til patienter og praktiserende læger 1 Præsentationens formål og indhold 1. Præsentere resultater fra interessentanalysen 2. Præsentere

Læs mere

Informationsmøder for læger, speciallæger og klinikpersonale. Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017

Informationsmøder for læger, speciallæger og klinikpersonale. Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017 Informationsmøder for læger, speciallæger og klinikpersonale Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017 Program for informationsmødet Slagelse den 4. oktober 2017 Velkomst Tilbagesvar følg

Læs mere

13. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 28. november 2017

13. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 28. november 2017 13. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner 28. november 2017 2 Dagsorden 1. Godkendelse af referat fra 11. møde i styregruppen 2. Status på afprøvning og evaluering af forløbsplansmodulet

Læs mere

PL/PLO/DR/MC møde. MedCom 30. november 2017

PL/PLO/DR/MC møde. MedCom 30. november 2017 PL/PLO/DR/MC møde MedCom 30. november 2017 2 Dagsorden 1. Velkommen, godkendelse af referat. Evt. nye punkter til dagsorden 2. Siden sidst, herunder nye punkter og opsamling af opgaver fra referatet Ny

Læs mere

Informationsmøder for læger og speciallæger. Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017

Informationsmøder for læger og speciallæger. Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017 Informationsmøder for læger og speciallæger Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017 Program for informationsmødet Kolding den 28. september 2017 Velkomst Tilbagesvar følg status på dine

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 221 & 225 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Evaluering af PRO i almen praksis

Evaluering af PRO i almen praksis Evaluering af PRO i almen praksis 2016-2018 MedComs koordineringsgruppe Torsdag den 9. maj 2019 Tina Aagaard Bjørnsholm Projektleder, MedCom Kort om projektet Patientrapporterede oplysninger (PRO) i almen

Læs mere

PL/PLO/DR/MC møde. MedCom 19. september 2017

PL/PLO/DR/MC møde. MedCom 19. september 2017 PL/PLO/DR/MC møde MedCom 19. september 2017 2 Dagsorden 1. Velkommen, godkendelse af referat. Evt. nye punkter til dagsorden 2. Siden sidst, herunder nye punkter og opsamling af opgaver fra referatet Kort

Læs mere

Referat fra 7. møde mellem PL-forum, PLO, DR og MedCom

Referat fra 7. møde mellem PL-forum, PLO, DR og MedCom Dato: 01.10.15 Vor ref.: MHM Referat fra 7. møde mellem PL-forum, PLO, DR og MedCom Dato: Onsdag den 30. september 2015 kl. 13.00-16.00 Sted: Lægeforeningen, Kristianiagade 12, 2100 København Ø Deltagere:

Læs mere

Anbefalet proces for udvikling af fagligt indhold i en forløbsplan

Anbefalet proces for udvikling af fagligt indhold i en forløbsplan Anbefalet proces for udvikling af fagligt indhold i en forløbsplan Det følger af overenskomstaftalen for 2018 mellem RLTN og PLO, at forløbsplaner skal udvikles og udbredes til patienter med type 2-diabetes

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter En virksomhed er efter EU s databeskyttelsesforordning forpligtet til at give den registrerede (patienten) en række informationer, når personoplysninger indsamles fra den registrerede. Privatlivspolitik

Læs mere

Henvisning til kommunal forebyggelse

Henvisning til kommunal forebyggelse Henvisning til kommunal forebyggelse MedCom-temadag mandag d. 14. marts 2016 Bo Gandil Jakobsen, Bo.gandil@dadlnet.dk Lone Høiberg, lho@medcom.dk Historien Der sendes allerede henvisning til kommunal forebyggelse

Læs mere

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN!

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Dagens program 10.00 11.00 Velkomst og præsentation af MedCom11 samt oplæg Sal Sjælland 11.00 11.15 Skift til sessioner 11.15 12.30 1. sessionsrunde Session 1 - Modernisering

Læs mere

11. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 26. september 2017

11. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 26. september 2017 11. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner 26. september 2017 2 Dagsorden 1. Godkendelse af referat 2. Meddelelser, herunder orientering om forløbsplaner i overenskomstaftalen med PLO 3.

Læs mere

Projektinitieringsdokument (PID) IT-understøttelse af Forløbsplaner. (Udkast)

Projektinitieringsdokument (PID) IT-understøttelse af Forløbsplaner. (Udkast) Projektinitieringsdokument (PID) IT-understøttelse af Forløbsplaner (Udkast) 5. oktober 2016 Indhold 1 STAMDATA... 2 2 FORMÅL MED PROJEKTET... 2 3 AFGRÆNSNING... 4 4 MÅL OG SUCCESKRITERIER... 4 5 GEVINSTER...

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter En virksomhed er efter EU s databeskyttelsesforordning forpligtet til at give den registrerede (patienten) en række informationer, når personoplysninger indsamles fra den registrerede. Privatlivspolitikken

Læs mere

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Rikke Viggers riv@medcom.dk Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Intro til MedCom8 kommune LÆ-blanketter Fødselsanmeldelse projekter Genoptræningsplan

Læs mere

Patientrapporterede oplysninger (PRO) i Almen Lægepraksis

Patientrapporterede oplysninger (PRO) i Almen Lægepraksis Evaluering af Patientrapporterede oplysninger (PRO) i Almen Lægepraksis Afslutningsfolder for projekt PRO i Almen Praksis (2016-2018) Denne folder er udarbejdet på baggrund af rapporten Evaluering af Patientrapporterede

Læs mere

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb SHARED CARE PLATFORMEN skaber et sammenhængende patientforløb Sammenhængende patientforløb kræver fælles it-løsninger Shared Care platformen er Region Syddanmarks it-løsning til sikring af, at den nødvendige

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E. Der indkaldes til 20. PLO-/PL-forum-/Danske Regioner-/MedCom-møde

M Ø D E I N D K A L D E L S E. Der indkaldes til 20. PLO-/PL-forum-/Danske Regioner-/MedCom-møde Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: +45 6543 2030 Mobilnr. +45 2342 2256 E-mail: ghe@medcom.dk www.medcom.dk Dato 07.01.2019 Vor ref. GHE M Ø D E I N D K A L D E L S E Der indkaldes til 20. PLO-/PL-forum-/Danske

Læs mere

Referat fra gensidigt infomøde mellem datakonsulenter og MedCom

Referat fra gensidigt infomøde mellem datakonsulenter og MedCom Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: 6543 2030 Mobilnr.6178 1877 ibs@medcom.dk www.medcom.dk Referat fra gensidigt infomøde mellem datakonsulenter og MedCom Dato 29.11.16 Vor ref. IBS Tidspunkt:

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 231 & 235 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 231 & 235 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 231 & 235 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Projektinitieringsdokument (PID) Udvikling, udbredelse og drift af forløbsplaner

Projektinitieringsdokument (PID) Udvikling, udbredelse og drift af forløbsplaner Projektinitieringsdokument (PID) Udvikling, udbredelse og drift af forløbsplaner 9. februar 2018 Indhold 1 STAMDATA... 2 2 FORMÅL MED PROJEKTET... 2 3 AFGRÆNSNING... 5 4 PERSPEKTIVERING... 5 5 MÅL OG SUCCESKRITERIER...

Læs mere

Behandling af oplysninger- Privatlovspolitik hos Lægerne ved Postparken:

Behandling af oplysninger- Privatlovspolitik hos Lægerne ved Postparken: Behandling af oplysninger- Privatlovspolitik hos Lægerne ved Postparken: Som led i den nye Persondata-lovgivning er vi forpligtigede til at oplyse om vores funktion som dataansvarlig, der er egentligt

Læs mere

Referat fra 4. møde mellem PL-forum, PLO og MedCom

Referat fra 4. møde mellem PL-forum, PLO og MedCom Dato: 28.1.2015 Vor ref.: LHF Referat fra 4. møde mellem PL-forum, PLO og MedCom Dato: Onsdag den 28. januar 2015 Sted: Deltagere: MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M Jørgen Granborg, A-data Kristian

Læs mere

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen træder i kraft d. 1. januar 2015 Sundhedsfaglige

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter Privatlivspolitik for patienter Behandling af oplysninger I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient indsamler og behandler Familielægen-bysøstræde som dataansvarlig

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter. Denne privatlivspolitik er gældende for Brædstrup Lægehus herunder alle samarbejdende praksis:

Privatlivspolitik for patienter. Denne privatlivspolitik er gældende for Brædstrup Lægehus herunder alle samarbejdende praksis: Brædstrup Maj 2018 Privatlivspolitik for patienter Denne privatlivspolitik er gældende for Brædstrup Lægehus herunder alle samarbejdende praksis: Læge Jens Peter Schmidt-Holm Læge Kurt Bildstrup Læge Mette

Læs mere

NOVAX manual Indholdsfortegnelse

NOVAX manual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Blanketter... 2 Oversigt over blanketterne... 2 Status... 3 Besvarelse af en FP-attest... 3 Afvisning af en FP-attestanmodning... 5 Besvarelse af en LÆ-attest... 6 Vedhæft fra journalen...

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter Privatlivspolitik for patienter Behandling af oplysninger I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient indsamler og behandler Lægehuset Vestergade I/S som dataansvarlig

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter Privatlivspolitik for patienter Behandling af oplysninger I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient indsamler og behandler Lægerne Brøndt og Rasmussen som dataansvarlig

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E. Der indkaldes til 19. PLO-/PL-forum-/Danske Regioner-/MedCom-møde

M Ø D E I N D K A L D E L S E. Der indkaldes til 19. PLO-/PL-forum-/Danske Regioner-/MedCom-møde Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: +45 6543 2030 Mobilnr. +45 2342 2256 E-mail: ghe@medcom.dk www.medcom.dk Dato 06.09.2018 Vor ref. GHE M Ø D E I N D K A L D E L S E Der indkaldes til 19. PLO-/PL-forum-/Danske

Læs mere

Informationsmøder for læger, speciallæger og klinikpersonale. Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017

Informationsmøder for læger, speciallæger og klinikpersonale. Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017 Informationsmøder for læger, speciallæger og klinikpersonale Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017 Program for informationsmødet Rønne den 9. november 2017 Velkomst Tilbagesvar følg

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter En virksomhed er efter EU s databeskyttelsesforordning forpligtet til at give den registrerede (patienten) en række informationer, når personoplysninger indsamles fra den registrerede. Privatlivspolitik

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Baggrund for tilbagesvar 3. Gennemgang af ændringer til laboratoriesystemerne 4. Gennemgang af ændringer i standarderne 5. Reminderfunktionen i lægesystemerne 6. Næste skridt-plan for implementering.

Læs mere

IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region

IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region Syddanmark Afdelingen for Kommunesamarbejde September

Læs mere

Projektinitieringsdokument (PID) IT-understøttelse af Forløbsplaner

Projektinitieringsdokument (PID) IT-understøttelse af Forløbsplaner Projektinitieringsdokument (PID) IT-understøttelse af Forløbsplaner 5. oktober 2016 Indhold 1 STAMDATA... 2 2 FORMÅL MED PROJEKTET... 2 3 AFGRÆNSNING... 4 4 PERSPEKTIVERING... 4 5 MÅL OG SUCCESKRITERIER...

Læs mere

Privatlivspolitik. Lægerne Skrågade 13

Privatlivspolitik. Lægerne Skrågade 13 Privatlivspolitik Lægerne Skrågade 13 Privatlivspolitik for patienter Behandling af oplysninger I forbindelse med vores undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient indsamler og behandler

Læs mere

Det andet delprojekt har til formål at implementere den digitale KOL-forløbsplan i alle lægesystemer

Det andet delprojekt har til formål at implementere den digitale KOL-forløbsplan i alle lægesystemer Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1700389 Dok. nr.: 342344 Dato: 6. april 2017 Udbredelse af digitale forløbsplaner Regeringen, KL og Danske Regioner

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter Odder Maj 2018 Privatlivspolitik for patienter Gældende for Odder lægehus herunder alle samarbejdende praksis : Kirsten Laursen, Merete Astrup, Hanne Højtorp Sørensen, Jon-Anders Evensen, Rikke Kristoffersen,

Læs mere

WebPatient. Patient Rapporterede Oplysninger (PRO) i almen praksis. DKO-samarbejdsmøde Fredag den 23. november MedCom

WebPatient. Patient Rapporterede Oplysninger (PRO) i almen praksis. DKO-samarbejdsmøde Fredag den 23. november MedCom WebPatient Patient Rapporterede Oplysninger (PRO) i almen praksis DKO-samarbejdsmøde Fredag den 23. november 2018 MedCom 2 Dagens program 10:00-10:15 Velkommen og dagens program 10:10-10:45 WebPatient

Læs mere

EG Clinea Version 17.3

EG Clinea Version 17.3 EG Clinea Version 17.3 side 1 af 10 Indledning Implementering af en række MedCom krav i EG Clinea 17.3 betyder såvel tilføjelse af ny funktionalitet som udvidelse til eksisterende. Blanket modulet kan

Læs mere

Projektinitieringsdokument (PID) IT-understøttelse af Forløbsplaner. (Udkast)

Projektinitieringsdokument (PID) IT-understøttelse af Forløbsplaner. (Udkast) Projektinitieringsdokument (PID) IT-understøttelse af Forløbsplaner (Udkast) 5. oktober 2016 Indhold 1 STAMDATA... 2 2 FORMÅL MED PROJEKTET... 2 3 AFGRÆNSNING... 4 4 PERSPEKTIVERING... 4 5 MÅL OG SUCCESKRITERIER...

Læs mere

PL/PLO/DR/MC møde. MedCom 20.juni 2017

PL/PLO/DR/MC møde. MedCom 20.juni 2017 PL/PLO/DR/MC møde MedCom 20.juni 2017 2 Dagsorden 1. Velkommen, godkendelse af referat. Evt. nye punkter til dagsorden 2. Siden sidst, herunder nye punkter og opsamling af opgaver fra referatet Forløbsplaner

Læs mere

Informationsmøder for læger, speciallæger og klinikpersonale. Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017

Informationsmøder for læger, speciallæger og klinikpersonale. Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017 Informationsmøder for læger, speciallæger og klinikpersonale Nyt om IT fra MedCom på praksis-/laboratorieområdet i 2017 Program for informationsmødet Holstebro den 23. oktober 2017 Velkomst Tilbagesvar

Læs mere

Ét sikkert og sammenhængende sundhedsnetværk for alle Strategi for digital sundhed og lovforslag om bedre digitalt samarbejde

Ét sikkert og sammenhængende sundhedsnetværk for alle Strategi for digital sundhed og lovforslag om bedre digitalt samarbejde Ét sikkert og sammenhængende sundhedsnetværk for alle Strategi for digital sundhed og lovforslag om bedre digitalt samarbejde NANNA SKOVGAARD, SUNDHEDS- OG ÆLDREMINISTERIET DSK JANUAR 2019 2010 2011 2012

Læs mere

N OTAT. Plan for implementering af værktøjer til tidlig opsporing. Baggrund

N OTAT. Plan for implementering af værktøjer til tidlig opsporing. Baggrund N OTAT Plan for implementering af værktøjer til tidlig opsporing Den 28. juni 2013 Sags ID: SAG-2013-02396 Dok.ID: 1719497 Baggrund KMM@kl.dk Direkte 3370 3489 Mobil 5360 1459 I udmøntningsplanen for den

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter På baggrund af EUs nye persondataforordning er det vigtigt, at du kender vores privatlivspolitik hos Lægerne Strandbygade 65. Som patient hos os håber vi, at du kan godkende denne privatlivspolitik. Som

Læs mere

E kommunikation. Praktiserende læge Michel kjeldsen. Praksiskonsulentordningen

E kommunikation. Praktiserende læge Michel kjeldsen. Praksiskonsulentordningen E kommunikation Praktiserende læge Michel kjeldsen 04-05-2012 Kommunal e-kommunikation Definition Ved e kommunikation forstås MedCom standarderne: Korrespondancebrev System Receptfornyelse (Sygehus)henvisning

Læs mere

Status DAP projekter. 20. december 2018

Status DAP projekter. 20. december 2018 Status DAP projekter 20. december 2018 2 Status Hurtigt patientoverblik og Bedre forberedelse Aktiviteter nu og i næste periode A-data har sat nyansat projektleder (dog med titel som kundechef) på begge

Læs mere

PL/PLO/DR/MC møde. PLO 28. marts 2017

PL/PLO/DR/MC møde. PLO 28. marts 2017 PL/PLO/DR/MC møde PLO 28. marts 2017 2 Dagsorden 1. Velkommen, godkendelse af referat. Evt. nye punkter til dagsorden 2. Siden sidst, herunder nye punkter og opsamling af opgaver fra referatet 3. Nyt fra

Læs mere

MedCom 10 - Indsats vedr. praksisområdet

MedCom 10 - Indsats vedr. praksisområdet MedCom 10 - Indsats vedr. praksisområdet Opfølgning på prøvesvar Udbredelse af PRO i almen praksis It-understøttelse af forløbsplaner Blanketter og journaludtræk i almen praksis Opfølgning på prøvesvar

Læs mere

AI i Almen Praksis. Forskningsprojekt

AI i Almen Praksis. Forskningsprojekt AI i Almen Praksis Forskningsprojekt 7 Projekter (Digital Almen Praksis) Hurtigt patientoverblik Bedre forberedelse til konsultation Den intelligente indbakke Forbedring af epikriser Kommunikation med

Læs mere

fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse

fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen trådte i kraft d. 1. januar 2015 Sundhedsfaglige indhold defineret af Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Hurtigt patientoverblik

Hurtigt patientoverblik Digital Almen Praksis Hurtigt patientoverblik Funktionel beskrivelse af wireframes - 09. juli 2018 Indledning Dokumentet her samler en kort procesbeskrivelse for hvordan wireframen for projektet Hurtigt

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 2.10.2013 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst 3. Røntgenhenvisninger 4. Henvisninger / Pakkeforløb Modtagelse Afsendelse Generel henvisning Videreforsendelse af henvisninger til privathospitaler og

Læs mere

Privatlivspolitik for patienter

Privatlivspolitik for patienter Privatlivspolitik for patienter Behandling af oplysninger I forbindelse med Allinge lægehus undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient indsamler og behandler Allinge lægehus som dataansvarlig

Læs mere

Laboratorie forsøg med Forløbsplan arkitekturen version 2 Hosted implementering. ver

Laboratorie forsøg med Forløbsplan arkitekturen version 2 Hosted implementering. ver Laboratorie forsøg med Forløbsplan arkitekturen version 2 Hosted implementering ver. 21-08-2017 Indhold Formål... 3 Laboratorietesten omfatter... 3 Resultat af laboratorietest... 3 Installation og opdatering

Læs mere

Projektkommissorium for Sygehus-hjemmeplejeprojektet.

Projektkommissorium for Sygehus-hjemmeplejeprojektet. Afdeling: Afdelingen for Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Rikke Viggers Journal nr.: E-mail: Rikke.Viggers@regionsyddanmark.dk Dato: 26. februar Telefon: 29201214 Projektkommissorium for Sygehus-hjemmeplejeprojektet.

Læs mere

Referat fra 6. møde mellem PL-forum, PLO, Danske Regioner og MedCom

Referat fra 6. møde mellem PL-forum, PLO, Danske Regioner og MedCom Referat fra 6. møde mellem PL-forum, PLO, Danske Regioner og MedCom Dato: Onsdag den 10. juni 2015 Sted: Deltagere: MedCom, Forskerparken 10, 5230 Odense M Jørgen Granborg, A-data Kristian Nielsen Foged,

Læs mere

I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner.

I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner. Dato: 6. december 2017 Brevid: 3439158 Orientering om ny overenskomst for almen praksis I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner. Program

Læs mere

Nysted lægehus indsamler og behandler følgende typer af personoplysninger om dig (i det omfang det er relevant for netop dig).

Nysted lægehus indsamler og behandler følgende typer af personoplysninger om dig (i det omfang det er relevant for netop dig). Datapolitik En virksomhed er efter den nye EU-databeskyttelsesforordning forpligtet til at give den registrerede - i dette tilfælde patienten - en række informationer, når personoplysninger indsamles fra

Læs mere

RUNDT OM DIABETES KLYNGEMØDE

RUNDT OM DIABETES KLYNGEMØDE RUNDT OM DIABETES KLYNGEMØDE 16.00: Introduktion 16.10: Diabetes behandling v. Professor Jette Kolding Kristensen 16.30: Spørgsmål 16.40: Gruppedrøftelse: Data fra Ordiprax DAGENS PROGRAM 17.00: Hvad har

Læs mere