Kr. 18,04 pr. kandidat pr. uge betjener jobcenteret således jobkandidaten online via Jobskabelsescenter 2.0 i løbet af de 12 måneder,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kr. 18,04 pr. kandidat pr. uge betjener jobcenteret således jobkandidaten online via Jobskabelsescenter 2.0 i løbet af de 12 måneder,"

Transkript

1 Bilag: A1 * At etablere et online Jobskabelsescenter 2.0 i LBR udvalgets arbejdsmarkedsområde for alle målgrupper både i match 1 og 2. Kr. 18,04 pr. kandidat pr. uge betjener jobcenteret således jobkandidaten online via Jobskabelsescenter 2.0 i løbet af de 12 måneder, At oprette og gennemføre driften af et online Jobskabelsescenter 2.0 med et videokonferencecenter, hvor jobkandidaterne kan supplere læringsprocessen med detaljer om jobskabelse på det danske arbejdsmarked. I tilknytning til online Jobskabelsescenter 2.0 at oprette og gennemføre et online konferencesystem, hvor jobkandidaterne kan få svar online på stillede spørgsmål i forhold til det online læringsforløb i jobskabelse, som jobkandidaterne deltager i. Hjælpen og støtten til jobskabelse vil altid være til stede så længe jobkandidaterne er tilknyttet sit lokale Jobcenter. Fordelen ved et online konferencesystem, er at alle kan følge med og lærer om jobskabelse, blot ved at kigge på alle de svar der bliver givet og alle spørgsmål der bliver stillet. Men også at stille de meget kritiske spørgsmål og så få nogle relevante og gode svar. *Alle læringsaktiviteter og hovedforløbet er afprøvede i de private virksomheder og hos enkeltpersoner. Jobskabelse handler om at se muligheder for at benytte sin personlighed og erfaring/kompetencer. Således at jobkandidaten skaber en merværdi hos virksomheden. Konkret; at kunne se, at en telefon ringer rigtig mange gange på en restaurant, uden at telefonen blive taget af personalet, fordi der er meget travlt. Og kan se, at hvis den telefon bliver taget, og restaurantens kunder bliver betjent øges indtjeningen og omsætningen. Således kan jobkandidaten tilbyde sig selv til at passe telefonen og betjene kundernes bestilling af bord, samt takeaway bestillinger mv. Sådan kan jobkandidaten modtage en løn på den meromsætning, hun eller han istandsætter i sit nye job. Det er det jobkandidaten skal lærer, at se muligheder i en kreative proces for jobskabelse og bagefter benytte det, der er lært. Den nye opdagelse. Formål: Konceptet/læringsforløbet har til formål: 1. At sætte en livslang læring i gang om jobskabelse hos deltagerne, hos jobkandidaterne, men også hos de jobvejledere, beskæftigelsesmedarbejdere og jobkonsulenter, der betjener jobkandidaterne i hverdagen. 2. At give deltagere mere viden om jobskabelsesprocessen og udvide deres færdigheder, for at foretage relevante og målrettede henvendelser, til virksomheder og give sig tilkende De Universelle To. Side 1 af sider 10.

2 med kreative elementer, indgangen til jobskabelse hvor opmærksomheden er på deres personlige kvalifikationer og kompetencer. 3. At orientere deltagerne om deres kommunikationsfærdigheder vedrørende deres kvalifikationer og kompetencer, så de med større sikkerhed kan byde ind med i jobskabelsesprocessen overfor en virksomhed, de offentlige institutioner, og de private organisationerne i civilsamfundet. 4. At deltagerne gennem deres egen jobskabelsesproces kan orientere virksomhederne, organisationerne i civilsamfundet og kommunernes institutioner om jobkandidaternes muligheder i deres kvalifikationer og kompetencer, synligt og med et større overblik. 5. At give jobvejledere, beskæftigelsesmedarbejdere og jobkonsulenter i LBR udvalgets lokale beskæftigelsesområde et langt større indblik i jobskabelsesprocessen. Hovedaktiviteten: Et 8 ugers online læringsprogram i jobskabelse, der bliver suppleret med et online konferencesystem og et videokonferencesystem. Optagelse og tilmelding hver uge. I hovedaktiviteten indgår der følgende: Emner og opgaver, der vil blive gennemgået og gennemført: Onlin nr. 1 Velkomst og kursusvejledning samt vores kontaktoplysninger: Emne: En grundig gennemgang af, hvad jobkandidaten kan og skal medvirke til. Hvad vi forventer, og hvad jobkandidaten skal forvente af os. Opgave: At finde inspiration til kreative CV'er. Onlin nr. 2 Emne: Introduktion til jobskabelse. Opgave: Jobkandidaten fortsætter med sin databank og det kreative CV. Onlin nr. 3 Emne: Grundlaget for effektiv jobskabelse og stillingsanalyse. Opgave: Jobkandidaten skal, på baggrund af stillingsannonceeksemplerne, finde virksomhedens ønsker og krav. Onlin nr. 4 Emne: Grundig gennemgang - hvor finder jobkandidaten jobbene? Opgave: Ingen færdiggørelse af eventuelle tidligere opgaver. De Universelle To. Side 2 af sider 10.

3 Onlin nr. 5 Emne: At skrive sin egen stillingsannonce, det professionelle jobinterview og jobsamtalen for jobkandidater. Opgave: Jobkandidaten skal på baggrund af de informationer, denne har fået, producere og skrive en stillingsannonce. Onlin nr. 6 Emne: At jobkandidaten skal skrive sin ansøgning og lære om formålet med telefonsamtalen. Opgave: Jobkandidaten skal på baggrund af de informationer, denne har fået, skrive og sende en ansøgning. Onlin nr. 7 Emne: Hvordan jobkandidaten skaber sit eget netværk, og via den vej finder og skaber jobbet. Opgave: Fortsætter med at producere en eller flere ansøgninger. Onlin nr. 8 Emne: Ansættelseskontrakt, og hvad jobkandidaten skal være opmærksomhed på. Opgave: Jobkandidaten skal skabe sit job. * Jobkandidaten bliver kontinuerligt bedt om: Gør din refleksion nu. Hvad fik du ud af det, du lige har været igennem? Du er således i gang med at lære om jobskabelse og HR (Human Resource). Baggrund for hovedaktiviteten. Jobskabelse er noget alle kan lære, blot vi, som menneske, får indsigten og får lov til at deltage i læringsprocessen, der kan gøre os selv klogere på at kommunikere med omverden og finde inspiration til en løsning på, hvordan vi finder det nye job. Arbejdsmarkederne bevæger sig, og vi, som menneske, må således også have et overblik over, hvad der er det nye behov for at kunne opsøge og finde jobbet. Jobskabelse er vejen til de markeder, der ændrer sig. Så længe vi, som menneske, står udenfor markedet, jo svære er det at kunne komme med arbejdstoget. Derfor må vi give jobkandidaten en ny indsigt og oplevelse for en bedre og større privat motivation. (Selvledelse mod målet at jobskabe sig selv). Landbrugssamfundet har langsomt mistet sin betydning via automatisering og langt færre ansatte. Virksomhederne i industrisamfundet har også mistet deres betydning i og med, at de også har langt færre ansatte. Men ikke nok med det: Kunden forventer at industriprodukternes funktionelle kvalitet er i orden, så kvaliteten ikke længere kan bruges som et salgsargument. De Universelle To. Side 3 af sider 10.

4 Industrisamfundet dukkede op af landbrugssamfundets muld med opfindelser, der langsomt skabte nye dyrkningsmetoder, mere effektiv høstning og mere effektiv forarbejdning af landbrugsvarerne. Vi købte os til status i vækst. I industrisamfundet var tiden en knap ressource, men også en lineær og progressiv proces, der pegede ud i fremtiden fuld af velstand og tekniske fremskridt. Virksomhederne rationaliserede arbejdet og opdelte arbejdsprocesserne i et hierarki som i militæret, styrende organisationsformer ledelsen var øjne, ører og hjerne, mens arbejderne var kroppen og musklerne, der skulle samle produkterne, som soldater i hæren. Nu og i fremtiden vil vi se, at industriproduktionen flytter til udlandet i stedet for at automatisere den. Som fremtidsforskerne hævder, indledte industrisamfundet et nyt eller andet samfund, nemlig informationssamfundet, hvor indsamling af information og opbygning af viden blev de væsentligste konkurrenceparameter. I kølvandet af informationssamfundet bliver der udviklet computerprogrammer. Det er eksempelvis i dag muligt, som du helt sikkert ved, at lade computerne kommunikere sammen på tværs af virksomhederne. Det femte samfund oplevelsessamfundet har derfor nu i nogle år udfoldet sin betydning. De immaterielle behov har fået større betydning. At tillægge produkterne værdi ved hjælp af historier og drømme er i stigende grad blevet en ny menneskelig logik, som indgår i vores personlighed og værdisæt. I oplevelsessamfundet er logikken på følelser og fortællinger vigtige. Produkternes signalværdi om identitet er ofte langt vigtigere for kunden end varens funktionelle værdi. For kunden er produktets vigtigste kvalitet derfor ikke længere den gode funktionalitet, men den gode historie. Til at understøtte læringsindholdet i de 8 online mails, oprettes og udbygges et video konferencecenter og et online konferencesystem. Der er video konference, spørgedag/time hver torsdag i ugen fra kl (med et fast emne). Der vil på video konference dagen være sat en forløb guide på, der tager i mod jobkandidaten og tager sig af de praktiske informationer i tidsrummet. Online konferencesystem. Der oprettes og udvikles løbende et konferencesystem, der har til formål at indsamle alle spørgsmål fra jobkandidaterne, der er tilknyttet forløbet og Jobskabelsescenter 2.0. Der er ansat en online mentor, som kan svare på alle relevante jobskabelsesspørgsmål i forhold til jobskabelsesprocessen og -konceptet. Online mentoren vil svare på spørgsmål indenfor 48 timer. Jobkandidaten kan i 2 dage i hver uge kommunikere direkte med online mentoren i De Universelle To. Side 4 af sider 10.

5 konferencesystemet. For således at styrke deres personlige kompetencer for at søge ny viden og deres praktiske virke for personlige henvendelser til virksomhederne. Fordelen ved et online konferencesystem for jobkandidaterne er, at de alle kan se og høre, hvad der bliver spurgt om, og således også får svaret. Derved lærer langt flere bare ved at se og lytte med ved konferencerne, som finder sted hver uge. Flere kan således også hjælpe og støtte hinanden, så jobkandidaterne får gjort jobmuligheder synlige i de enkeltes lokalområder. Systemet er i første omgang tiltænkt til at være et lukket forum for jobkandidater, der deltager på jobskabelsesforløbet og særligt indbudte gæster, såsom virksomhedsledere/ejere og HR folk m.v. Der er lukket i weekenden, helligedage og de obligatoriske ferier, hvilket alle, der er tilmeldt, vil blive informeret om. Dog kan der fortsat godt stilles spørgsmål via mail. Konferencesystemet kan udbygges til langt flere fordele for arbejdsmarkedet og jobkandidaterne. Der er en online mentor sat på i to dage om ugen, til at svare på spørgsmål fra jobkandidaten. (Jobskabelsescentres eget online konference.) Således vil Jobskabelsescenter 2.0 programmet lære jobkandidaterne at tænke og kommunikere i deres målrettede personlige henvendelser til virksomhederne, offentlige som private og organisationerne i civilsamfundet. * For uddybning, se venligst vedlagte bilag for indhold og centerbeskrivelsen, bilag A og D. Målbare succeskriterier i hele perioden - de forventede resultater i konceptet: * Kriterierne for succes er, at 45 % af deltagerne i læringsperioden får et udvidet og større kendskab til deres personlighed, og hvordan de kan benytter denne mere målrettet for at styrke deres jobmuligheder i forskellige brancher, for jobskabelse i en livslang læring. Nyskabende elementer, der indgår i forløbet og i lærerprocessen om jobskabelse. 1. Forskeres viden indenfor flere områder, der også bliver benyttet af HR personalet i private virksomheder. 2. Analyser, MI analysen og FAFO, som direkte anviser, hvor deltageren/jobkandidaten vil have størst succes med at finde og få jobbet. 3. Online mentor og undervisning via e-læring. 4. Bl.a. positiv psykologi og holistisk kommunikation. (metoder og vores værdier) 5. Jobskabelsesprocessen og online forløbet kan benyttes overfor de lokale virksomheders medarbejdere, der kan være uheldige at skulle afskediges, både 200, 500 og 1000 medarbejdere på en gang eller over en kortere periode. (Benyttes som et genplaceringsforløb). De Universelle To. Side 5 af sider 10.

6 6. At jobskabelsescenter 2.0 fundament kan benyttes i relations til andre samarbejdspartnere, som jobcentret laver eller har aftaler med. Kan benyttes, når jobkandidaten er ved og i: a. VUC/LOF/AOF/FOF sprogskoler m.fl. b. virksomhedspraktik og job m/løntilskud, offentlig såvel som privat. c. er på efteruddannelse, teknisk- og handelsskole (specialskoler, specialforløb). d. er visiteret til speciale forløb for udvalgte målgrupper med en særlig jobindsats. Eksempelvis til sociale foreninger i civilsamfundet. 7. At der, i forbindelse med et samarbejde, kan etableres en særlig online jobskabelseshåndbog, med Jobcentret navn på og en indgang til jobskabelseskonceptet. Indbygget med 16 jobcases klik her. (prøve) Match og målgrupper. Alle målgrupper kan deltage i match ) Jobklar. 2.) indsatsklar. Således beskriver vi en karatestik af nogle jobkandidaters tilgang til ledighed indenfor hver gruppe at være udenfor arbejdsmarkedet. Tilgangen og livssituationen er meget vigtig at forstå og gøre synlig, at være bevidst om - netop for at kunne se, hvilke kvalifikationer og kompetencer en jobkandidat har og kan benytte og/eller beherske i de forskellige brancher. Jobskabelse er noget alle kan lære, blot vi, som menneske, får indsigten og får lov til at deltage i læringsprocessen, der kan gøre os selv klogere på at kommunikere med omverden og finde inspiration til en løsning på, hvordan vi finder det nye job. Jobskabelsescenter 2.0 kan håndtere alle målgrupper og har ingen begrænsning på optag, ej heller ikke på køn, alder og kulturbaggrund. Målgruppebeskrivelserne er orienteret i forhold til beskæftigelsesloven 2 stk LVU Lang videregående uddannelse - uddannelsesretninger bl.a. inden for natur-, samfunds- og sundhedsvidenskab. *Undervisningsministeriets definition dvs. det omfatter en erhvervskompetencegivende uddannelse af minimum 5 6 års varighed. * Mennesker, der er kontanthjælpsmodtagere med en lang videregående uddannelse. * Mennesker, der er dagpengemodtagere med en lang videregående uddannelse. * Mennesker, der modtager dimittendsats med en lang videregående uddannelse. KU og MU De Universelle To. Side 6 af sider 10.

7 Kort og mellemlang uddannelse uddannelsesretning, erhvervskompetencegivende uddannelse består af følgende undergrupper: Jobkandidater med en erhvervsakademi eller professionsbacheloruddannelse. Jobkandidater med en erhvervsuddannelse (faglært). * Mennesker, der er kontanthjælpsmodtagere med en KU eller MU. * Mennesker, som modtager dagpenge med KU eller MU. UU Uden uddannelse ingen erhvervsakademi eller professionsbacheloruddannelse. Ingen erhvervsuddannelse (faglært). * Mennesker, som modtager kontanthjælp med en UU. * Mennesker, som modtager dagpenge UU. Ungegruppen Ungegruppe A1: *Unge ledige under 25 år uden forsørgerpligt og uden uddannelse uden umiddelbare forudsætninger for at gennemføre en uddannelse. I samarbejde med et projekt eller UU vejleder. Ungegruppe A2: Unge ledige under 25 år uden forsørgerpligt og uden uddannelse med forudsætninger for at tage en uddannelse. Ungegruppe A3: Unge under 25 år uden uddannelse og med forsørgerpligt samt unge mellem 25 og 30 år uden uddannelse. Match 2 (jobindsats) Jobkandidater, der af jobcenteret er vurderet til en jobindsats: Enkelt personer, der ikke er parat til at tage et ordinært arbejde, så de kan være ude af systemet inden for tre måneder. De kan dog deltage i en beskæftigelsesrettet indsats med aktive tilbud. Mennesker, som modtager sygedagpenge, ledighedsydelse og revalidering. * Læs venligst jobkandidaternes karakteristik i vedlagte bilag B centerbeskrivelse af målgrupper - Jobskabelsescenter 2.0 år 2012 samt centerbeskrivelsen. Kompetencer (Forudsætninger for at gennemfører og drive jobskabelsescenteret 2.0 online.) De Universelle To. Side 7 af sider 10.

8 I De Universelle To er konsulenten/instruktøren, personalet først og fremmest valgt ud fra deres personlige kompetencer, faglige erfaring og den sociale personlige habitus kan komme til syne, når de handler proaktivt. Faglighed hos vores personale er vigtigt, for at kunne give viden og færdigheder videre til andre om et aktuelt emne. Socialkompetence hos vores personale er vigtig, for at kunne rumme flere personligheder uden fordomme og uden at anvende magt, men ved at skabe tillid, håndtere kriser og kunne have en positiv dialog og udadvendt kommunikation. Personlige kompetencer hos vores personale er vigtig, for at kunne udvise med rettighed og ansvarlighed overfor at andet menneske, samt at kunne bruge sin personlige erfaring, sin egen måde at lære på for en selvstændig personlig udvikling og refleksion. Refleksion Vore medarbejdere og ledere øver sig hver uge, og træner deres refleksions-, relations- og meningskompetencer. Refleksionskompetencer (som også kaldes læringskompetencer) er den kompetenceform, der handler om evnen til løbende at kunne fortolke og forandre sine egne muligheder for at iagttage, kommunikere og handle. Den er en forudsætning for at kunne lære videre. Relationskompetencer (som også kaldes kommunikationskompetencer) er den kompetenceform, der er baseret på at kunne iagttage andre. Den handler om samarbejde, og om hvordan vores ledere og personalet agerer (optræder) og reagerer (at gøre noget som følge af noget andre har gjort) i en eller flere sociale handlinger. Meningskompetencer er baseret på evnen til at kunne iagttage fællesværdier og se sammenhænge. Det er evnen til at se relationer, et godt match. Disse kompetencer er vigtige for os netop for at kunne give noget videre, en information, en viden, øve en færdighed, have lov til at have en tanke, skabe en optimisme, levere en god oplevelse, lytte til en stemning samt tilvejebringe bevidstheden om, hvad positive og glade følelser, kan gøre ved én selv. Disse kompetencer hjælper den enkelte konsulent/instruktør med at give en sikker mundtlig vejledning, målrettet information og god rådgivning, hvilket er relevant for den enkelte ledige, og tilpasset i sin formidling, hvilket gør det forståeligt og danner bevidsthed for den enkelte og medvirker til en afklaring. Personalet i og bagved organisationen, De Universelle To, har tilsammen arbejdet med indholdet i over 20 år, rekruttering/jobformidling, kursusvirksomhed, for mennesker i både private virksomheder, frivillige organisationer og offentlige virksomheder samt administration og jobformidling af ledige. De Universelle To. Side 8 af sider 10.

9 I administrationen er kompetenceuddannelsen; advokatsekretær, 8 års erfaring som administrator hos 2. aktør, i et jobcenter samt ved privat rekrutteringsvirksomhed. Kernekompetencen i læringsforløbet, hos konsulenterne i De Universelle To i de sidste 15 år, er, at de har dannet stort erfaringsrum indenfor jobformidling/rekruttering, ansættelser, lederudvikling, sygdom på jobbet, mobning, stress, dårlig og god ledelse, personlige kriser mv. Uddannelsesbaggrund officer i forsvaret, lærer/coach speciale i personale og ledelsesudvikling, erhvervs- og handelsuddannet samt didaktiker, Jan Blume vores kreative HR direktør, har sidstnævnte uddannelse og kompetence. En didaktiker, er en der planlægger undervisning og læring i organisationen i samarbejde med HR/ virksomhedens ledelse/direktion eller f.eks. pædagoger i en SFO. Ud over det har organisationen også kompetencen, at arbejde med de menneskelige sanser/sundhed, og derigennem ligger al vores viden om energi og holistiske tanker samt kommunikation. Jan Blume har selv undervist flere hundrede jobkandidater, såvel ledige som på private arbejdspladser. Derfra kommer erfaringerne til dette koncept. Se venligt profilen på Jan Blume, vores kreative HR direktør klik her. * Se og læs venligst videre i vedlagte bilag D - Jobskabelsescenter om opgaver og ansvar i stillingerne side 31. Økonomi Jobskabelsescenter 2.0 Kr. 18,04 pr. kandidat pr. uge til dækning af drift og oprettelse af online Jobskabelsescenter 2.0. Det samlede beløb ex. moms kr ,00 til dækning af de på hinanden følgende 12 måneders drift og oprettelse. Betjener jobcenteret således jobkandidaten online i Jobskabelsescenter 2.0 i løbet af de 12 måneder, bliver det samlede beløb på kr. 938,20 pr. kandidat pr. år (12 mdr.) og kr. 18,04 pr. kandidat pr. uge, hvilket svarer til 0,04 % af det samlede budget. * Se og læs venligst videre i vedlagte bilag C original budget - Jobskabelsescenter Program, lærings, forløbs- og konceptansvarlig/revision og bank. De Universelle To Haderslevvej 1, 1.sal 6200 Aabenraa CVR.: Jobskabelsescentres 2.0 kontaktperson og idemand: Kreativ HR direktør Jan Blume m Mail: janblume@deuniverselleto.dk De Universelle To. Side 9 af sider 10.

10 Administrations- og økonomiansvarlig: Ann Dorthe Ørebro m Mail Revision: Revisor Jørn P. Schulz ApS Jens P. Schulz Adresse: Dyndved Søndergade 3 DK Nordborg kontakt@revisor-schulz.dk Website: Tlf Bank forbindelse: Den Dansk Bank i Sønderborg Perlegade Sønderborg Telefonnr.: Telefaxnr.: Afd. Reg.nr.: 3227 Kontonr.: Reg.nr.: 1551 og kontonr.: * Læs venligst langt mere i vedlagte bilag D - Jobskabelsescenter og bilag A B C. De Universelle To. Side 10 af sider 10.

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold.

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. Bilag A Indhold online forløbet - Jobskabelsescenter 2.0 - online læringsforløb år 2012 Online - Jobskabelsescenter 2.0 Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. - langt mere bevidsthed,

Læs mere

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold.

Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. Bilag A: Overblik over online forløbet og læringsindhold. - langt mere bevidsthed, end på andre skoler. Erfaringsbaseret e-learningsforløb i en tilknytning til en mentor, med nye tanker og ny bevidsthed

Læs mere

COME ON. online genplaceringsforløb De Universelle To. Læring om nye metoder og innovation i jobskabelse.

COME ON. online genplaceringsforløb De Universelle To. Læring om nye metoder og innovation i jobskabelse. COME ON online genplaceringsforløb (Testforløb) COME ON online genplaceringsforløb De Universelle To Læring om nye metoder og innovation i jobskabelse. De Universelle To. Side 1 af sider 57 COME ON online

Læs mere

Udvikling af strategikort. På vej mod bedre Virksomhedsservice

Udvikling af strategikort. På vej mod bedre Virksomhedsservice Fredericia Kommune Udvikling af strategikort På vej mod bedre Virksomhedsservice Organisering Arbejdsmarked Borgerservice & genoptræning chef Fleksjob & træning Integration & civilsamfund Virksomhedsservice

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

Lokalt Beskæftigelses Råd

Lokalt Beskæftigelses Råd Lokalt Beskæftigelses Råd Referat fra møde Tirsdag den 12. februar 2013 kl. 16.00 i F 7 Mødet slut kl. 17:15 MØDEDELTAGERE Kim Rockhill (A) Anja Hansen Annette Kobberup Stougaard Erik Jørgensen Lotte Bjørnstad

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Fra Jobcenter til uddannelse

Fra Jobcenter til uddannelse Projekttitel Fra Jobcenter til uddannelse Ansøgningen sendes til: Jobcenter Skive Att. LBR Skive v. Stine Mark Mail: scma@skivekommune.dk Tlf.: 9915 7254 Mobil: 2498 4988 Ansøgningen skal sendes i underskrevet

Læs mere

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService METAL A-KASSE MÅLRETTER INDSATSEN Se de konkrete indsatser og forløb under a-kasseforsøget i 00-03, der hjælper ledige hurtigere i job og uddannelse. Flere end 11.000 medlemmer har fået nyt job med Metal

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration. Ansøgningsfrist 28. oktober 2011

ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration. Ansøgningsfrist 28. oktober 2011 ANSØGNINGSSKEMA Det Lokale Beskæftigelsesråd Jobcenter Administration Ansøgningsfrist 28. oktober 2011 1. GENERELLE OPLYSNINGER a) Projektets navn Ung i Uddannelse b) Ansøgers navn, adresse, tlf., e-mail,

Læs mere

Jobskabelses- center 2.0

Jobskabelses- center 2.0 Jobskabelses- center 2.0 Online De Universelle To. Side 1 af sider 44. Indholdsfortegnelse: 8 gode grunde til at benytte jobskabelsescentret, online og mentorprogram... 4 Overblik over arbejdsmarkederne,

Læs mere

DEN RIGTIGE VEJ TIL JOB

DEN RIGTIGE VEJ TIL JOB REGISTRERET SOCIALØKONOMISK VIRKSOMHED RELATIONSVÆRKET IVÆRKSÆT DIT POTENTIALE DEN RIGTIGE VEJ TIL JOB Med fokus på individuelle, skræddersyede løsninger kommer vi altid sikkert i mål MÅLRETTET BESKÆFTIGELSE

Læs mere

Job og Vejledning Forår 2019

Job og Vejledning Forår 2019 Job og Vejledning Forår 2019 JOB OG VEJLEDNING Job og Vejledning er til for dig, der er jobsøgende, fordi du er ledig eller på vej til at blive det. Det kan også være, du er blevet opmærksom på, at du

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

Finder potentialet frem i alle. Hånd i Hånd. jobmatch af borgere visiteret til fleksjob. LAS 70 tilbud

Finder potentialet frem i alle. Hånd i Hånd. jobmatch af borgere visiteret til fleksjob. LAS 70 tilbud Finder potentialet frem i alle Hånd i Hånd jobmatch af borgere visiteret til fleksjob LAS 70 tilbud Kommunens udbytte Costeffective Kvalitet Ekstra udbytte for borgeren Empowerment Udvikling / Genopdagelse

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted Koncept for PARTNERSKABSAFTALE Mellem en virksomhed og Jobcenter Ringsted Udarbejdet i juni 2007 1 Redskaber der kan indgå i samarbejdet I herværende aftale om socialt partnerskab mellem x virksomhed og

Læs mere

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010 Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk MENTOR company September 2010 Indhold Sammendrag af projektet Forudsætning for fortsat drift Elementer i fremadrettet strategi og handlingsplan

Læs mere

Forslag til aktiviteter i forbindelse med arbejdsmarkedspolitikken

Forslag til aktiviteter i forbindelse med arbejdsmarkedspolitikken Forslag til aktiviteter i forbindelse med arbejdsmarkedspolitikken Udvidelse af antallet af virksomhedscentre Norddjurs Kommune samarbejder i dag med 28 virksomheder, hvor der er etableret et virksomhedscenter.

Læs mere

Ansøgning om støtte. til projekt:

Ansøgning om støtte. til projekt: Ansøgning om støtte til projekt: FREMTIDENS MEDARBEJDER Ansøgningen sendes til: Silkeborg Kommune Att. LBR Silkeborg v/lauge Clemmensen Drewsensvej 58-60 8600 Silkeborg E-post: lc@silkeborg.dk Tlf. 8970

Læs mere

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Ungepakke August 2012 Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Siden sommeren 2008 har Danmark været ramt af en omfattende økonomisk krise. Mange unge har mistet deres job under krisen.

Læs mere

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner Beskæftigelsespolitiske visioner Notat om beskæftigelsespolitiske visioner 21. august 2007 Jens Stavnskær 8753 5127 jsp@syddjurs.dk I forbindelse med behandlingen af budgettet for 2008, skal der vedtages

Læs mere

Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter

Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter Velkommen til Jobcenter Københavns karrierecenter Generelle informationer Tilmelding på Jobnet.dk Som ledig skal du være tilmeldt Jobnet.dk med et godkendt CV. Indenfor de første fi re uger af din ledighedsperiode

Læs mere

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box SAND BOX 3 SAND BOX stecherinsti.com/sand-box Vil du gerne omsætte viden til værdi, og finde ud af, hvordan du bringer dig selv i spil til et interessant job, som du brænder for, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

LO konference den 15. september 2005

LO konference den 15. september 2005 ,GHDOHURJDPELWLRQHUIRUGHQ IUHPWLGLJHEHVN IWLJHOVHVLQGVDWV LO konference den 15. september 2005 1 Udfordringer for Århus jobcenter 'HNRPPXQDOHPnOJUXSSHU: 'HIRUVLNUHGHOHGLJH: 21.000 berørte kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 3. Kvartal 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 3

Læs mere

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Den 24. juni 2009 Fælles udmelding fra FTF og KL Kommunerne overtager den 1. august 2009 statens opgaver i jobcentrene og dermed ansvaret for indsatsen over

Læs mere

Snitflader for a-kasse og jobcenter Få registreret eventuel manglende pasningsmulighed uden for institutioners åbningstid hos dit jobcenter

Snitflader for a-kasse og jobcenter Få registreret eventuel manglende pasningsmulighed uden for institutioners åbningstid hos dit jobcenter Dagens program A-kassen og Jobcentret Kontaktforløb, workshops og selvbook ved Jobcenter Aarhus Joblog, Mit CV og kandidatbanker Rekrutteringstendenser Virksomhedspraktik og virksomhedskampagne Faglig

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon,

Læs mere

Pulje til Udvikling i fleksjob II

Pulje til Udvikling i fleksjob II Ansøgningsskema for Pulje til Udvikling i fleksjob II Finanslovskonto 17.46.65.20 Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Albertslund Kommune Afdelingschef Jan Eriksen

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

Ny matchmodel sådan og derfor

Ny matchmodel sådan og derfor N O T A T 10. september 2009 Ny matchmodel sådan og derfor Vores sag 2009-000-8984 Med udgangen af 1. kvartal 2010 skal sagsbehandlere i landets kommuner bruge et nyt redskab, en ny matchmodel, når de

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 19. 20. 21. maj 2015 Intensivt certificering-kursus / Max. 10 deltagere [Målgruppe] Motivation Factor Job & Education er for dig, der Arbejder med

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses- og Socialudvalg arbejder vi for, at Odenses virksomheder kan få medarbejdere med de kvalifikationer,

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final

Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final Resultatrevision 2013 Jobcenter Vejen ver.final 1: Resultatoversigt 1 Resultater: Unge 2 Antal fuldtidspersoner under 30 år på offentlige forsørgelsesydelser i Vejen Kommune var i 2013 701 personer mod

Læs mere

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS Gennem mange års erfaring indenfor beskæftigelsesrettede forløb, har vi udviklet en række forskellige forløb for borgere visiteret til fleksjob, aktivitets-

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

På tværs af dialogmøderne har deltagerne tilkendegivet en stor glæde over at være inviteret.

På tværs af dialogmøderne har deltagerne tilkendegivet en stor glæde over at være inviteret. Maj 2019 Ref.: Karina Winther Sagsnummer: 19-1346 Dokumentnummer: 72948/19 OPSAMLING PÅ DIALOGMØDER I JOBCENTER VARDE Jobcenter Varde har gennemført 7 dialogmøder i marts og april 2019. Dialogmøderne har

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet februar 2012 Overblik Antal Ledigheds-procent Antal Bruttoledighed (sum) 1 (jan.'12) 2.402 5,8% Ledige under 25 år 14 (jan. '12) 756 Aktiverede forsikrede ledige 2 544

Læs mere

Akutpakkeindsatsen. Oktober Socialpædagogernes Landsforbund

Akutpakkeindsatsen. Oktober Socialpædagogernes Landsforbund Akutpakkeindsatsen Oktober 2013 Socialpædagogernes Landsforbund 2 Indledning... 3 Undersøgelsens hovedresultater... 3 Kommentarer... 4 Jobmæssig situation... 5 Akutjob... 9 A-kassen og jobcenterets indsats...

Læs mere

Motivation Factor Job & Education den 23. 24. 25. september 2014

Motivation Factor Job & Education den 23. 24. 25. september 2014 Motivation Factor Job & Education den 23. 24. 25. september 2014 Bliv uddannet i Motivation Factor Job & Education og få viden og metoder, der hjælper mennesker til at komme i mål med et job eller en uddannelse

Læs mere

Job og Vejledning Vinter

Job og Vejledning Vinter Job og Vejledning Vinter 2018-19 JOB OG VEJLEDNING Job og Vejledning er til for dig, der er jobsøgende, fordi du er ledig eller på vej til at blive det. Det kan også være, du er blevet opmærksom på, at

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

Notat. Modtager(e): Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Evaluering af jobcoach for langtidsledige, iværksat fra

Notat. Modtager(e): Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Evaluering af jobcoach for langtidsledige, iværksat fra Notat Modtager(e): Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Evaluering af jobcoach for langtidsledige, iværksat fra 1.1.2017 31.12.2018 Som en del af budget 2017 vedtog Kommunalbestyrelsen i oktober 2016 at

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 1)Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2014-15 Borgere på overførselsindkomst har ret til og er forpligtet til at modtage beskæftigelsesfremmende

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

DOKUMENTATION FOR UDFØRT OPGAVE. Opgavens indhold og formål:

DOKUMENTATION FOR UDFØRT OPGAVE. Opgavens indhold og formål: DOKUMENTATION FOR UDFØRT OPGAVE Opgavens indhold og formål: Opsøgende kontakt til lokale erhvervsdrivende med henblik på at øge kendskabet til kommunens mange tilbud, herunder understøtte kommunens strategi

Læs mere

Kurset henvender sig til dig, som er ledig, eller som er på vej ud i ledighed og søger nye veje på arbejdsmarkedet.

Kurset henvender sig til dig, som er ledig, eller som er på vej ud i ledighed og søger nye veje på arbejdsmarkedet. Idéer til brug af JobSpor på kurser for ledige JobSpor er meget velegnet til arbejdsmarkedsorienterede afklaringskurser for ledige. Nedenfor har vi taget udgangspunkt i kurset Motivation Afklaring - Planlægning

Læs mere

Ansøgning om støtte. til projekt:

Ansøgning om støtte. til projekt: Ansøgning om støtte til projekt: Rummelighed i forhold til psykisk sårbare på arbejdsmarkedet Ansøgningen sendes til: Silkeborg Kommune Att. LBR Silkeborg v/lauge Clemmensen Søvej 1-3 8600 Silkeborg E-post:

Læs mere

Strategi for forsikrede ledige.

Strategi for forsikrede ledige. Strategi for forsikrede ledige. Baggrund 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Som følge heraf, men også som følge af at der i 2016 træder en reform af refusionssystemet

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Overblik Antal Ledighedsprocent Antal Bruttoledighed (sum) 1 (mar.'12) 2.510 6,1% Ledige under 25 år 9 (mar. '12) 797 Aktiverede forsikrede ledige 2 544 Aktiverede kontanthjælpsmodt.

Læs mere

Vejledning til Profilafklaring for dagpengemodtagere. Forberedelsesskema

Vejledning til Profilafklaring for dagpengemodtagere. Forberedelsesskema Vejledning til Profilafklaring for dagpengemodtagere Forberedelsesskema Version: 1.2 Oprettet den 12. februar 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 1.1 HVORNÅR VISES MULIGHEDEN FOR AT UDFYLDE ET FORBEREDELSESSKEMA?...

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvorfor det? 4 Fordele og ulemper ved outsourcing 5 Kendte faldgrupper 6 Hvordan skal virksomheden Outsource? 6 Pris på outsourcing

Læs mere

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT SAMMEN MED JOBCENTRET SLIDE / JO MERE STRATEGISK OG LANGSIGTET - JO FLERE FORDELE SLIDE / 2 SLIDE / 3 Som virksomhed får man Løst opgaver her og nu Mulighed for risikofri

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Overblik Antal Ledighedsprocent Antal Bruttoledighed (sum) 1 (jul.'12) 2.047 5,0% Ledige under 25 år 9 (jul. '12) 713 Aktiverede forsikrede ledige 2 297 Aktiverede kontanthjælpsmodt.

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Overblik Antal Ledighedsprocent Antal Bruttoledighed (sum) 1 (jun.'12) 2.268 5,5% Ledige under 25 år 9 (jun. '12) 757 Aktiverede forsikrede ledige 2 419 Aktiverede kontanthjælpsmodt.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Notat Til: Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Anvendelse af midler i 2012 Administrationen har på baggrund af mødet i det Lokale Beskæftigelsesråd d. 13. oktober udarbejdet

Læs mere

Vejledning til Profilafklaring for dagpengemodtagere. Forberedelsesskema

Vejledning til Profilafklaring for dagpengemodtagere. Forberedelsesskema Vejledning til Profilafklaring for dagpengemodtagere Forberedelsesskema Version: 1.3 Oprettet den 6. september 2019 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 1.1 HVORNÅR VISES MULIGHEDEN FOR AT UDFYLDE ET FORBEREDELSESSKEMA?...

Læs mere

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Målsætning: At styrke sygedagpengemodtagernes tilknytning til arbejdsmarkedet At afklare sygedagpengemodtagernes

Læs mere

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP er et kommunalt beskæftigelsesprojekt, som sammen med UngeGuiden skal skabe det bedst kvalificerede tilbud til de unge uddannelsesparate, således at de

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses- og Socialudvalg arbejder vi for, at Odenses virksomheder kan få medarbejdere med de kvalifikationer,

Læs mere

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde)

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) I samarbejdet mellem Holstebro kommune og jobcenter, PNVJ, virksomheder/organisationer

Læs mere

Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige

Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige Jobcenter Horsens søger pr. 1. marts 2017 en leder til afdelingen Forsikrede ledige. Jobsøgende ledige og virksomheder skal opleve et Jobcenter Horsens,

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

Udviklingen i antallet af revalidender

Udviklingen i antallet af revalidender Jan 2004 Apr 2004 Jul 2004 Okt 2004 Jan 2005 Apr 2005 Jul 2005 Okt 2005 Jan 2006 Apr 2006 Jul 2006 Okt 2006 Jan 2007 Apr 2007 Jul 2007 Okt 2007 Jan 2008 Apr 2008 Jul 2008 Okt 2008 Jan 2009 Apr 2009 Jul

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Job og Vejledning Forår 2019

Job og Vejledning Forår 2019 Job og Vejledning Forår 2019 JOB OG VEJLEDNING Job og Vejledning er til for dig, der er jobsøgende, fordi du er ledig eller på vej til at blive det. Det kan også være, du er blevet opmærksom på, at du

Læs mere

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Den 12. december 2013 Tine Hansen og Ebbe Holm 1. Indledning Kontanthjælpsreformen træder i kraft 1. januar 2014. Det overordnede

Læs mere

Ordbog over betegnelser og forkortelser i beskæftigelsesindsatsen

Ordbog over betegnelser og forkortelser i beskæftigelsesindsatsen Ordbog over betegnelser og forkortelser i beskæftigelsesindsatsen Her er en ordbog over de vigtigste betegnelser og forkortelser i beskæftigelsesindsatsen. Vi vil løbende opdatere ordbogen. Hvis du har

Læs mere

Hvad betyder kurser og kvalificering for de frivillige?

Hvad betyder kurser og kvalificering for de frivillige? Hvad betyder kurser og kvalificering for de frivillige? Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet 1 Formaliseringen af det frivillige arbejde 2 Professionelt

Læs mere

Resultatrevision 2012

Resultatrevision 2012 Resultatrevision 2012 Område: Ikast-Brande Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Hjørring, Mariagerfjord, Odsherred, Rebild, Silkeborg, Skive, Struer, Syddjurs, Sønderborg Periode: 2012

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING e Indholdsfortegnelse Indledning 3 Outsourcing Hvorfor det? 4 Fordele og ulemper ved outsourcing 5 Kendte faldgrupper 6 Hvordan skal virksomheden Outsource 6

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 26.+27.+28. april 2016 Intensivt certificering-kursus Max. 10 deltagere Motivation Factor Job & Education er for dig, der Målgruppe Arbejder med ledige,

Læs mere

Projekt Jobcoach Konceptbeskrivelse. Jobcoach-konceptet

Projekt Jobcoach Konceptbeskrivelse. Jobcoach-konceptet Jobcoach-konceptet Håndværksrådet ser gode perspektiver for, at andre aktører kan have gavn af at arbejde videre med det grundlæggende koncept for Jobcoach. Det konkrete arbejde med jobcoach-projektet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Strategi for Jobcenter Rebilds virksomhedsservice

Strategi for Jobcenter Rebilds virksomhedsservice Strategi for Jobcenter Rebilds virksomhedsservice 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Baggrund... 2 2. Servicering og samarbejde med virksomheder... 3 2.1 Jobcenter Rebilds hensigtserklæring

Læs mere

Danske Bank 9402 4800 1976 86

Danske Bank 9402 4800 1976 86 ANSØGNINGSSKEMA Pilotprojektet - Samtaler og indsatser, der modvirker langtidsledighed Ansøgningen må maksimalt fylde 6 sider i alt. Ansøgning sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering elektronisk

Læs mere

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet.

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet. Ledighedsydelse over 18 måneder uden refusion. Når en borger visiteres til fleksjob, men ikke har et konkret job får vedkommende ledighedsydelse. Det samme gør sig gældende hvis en borger har været ansat

Læs mere

OUTPLACEMENT. Vi har udarbejdet 3 pakkeløsninger, samt en holdløsning, hvis I har flere medarbejdere i samme opsigelsessituation.

OUTPLACEMENT. Vi har udarbejdet 3 pakkeløsninger, samt en holdløsning, hvis I har flere medarbejdere i samme opsigelsessituation. Opsigelse fra krise til muligheder! Vi er midt i en finanskrise og forhåbentligt snart på vej ud igen. Det er ikke alle, der er lige hårdt ramt, men krisen påvirker i øjeblikket de fleste virksomheder

Læs mere

Fokus på autodidakt læring

Fokus på autodidakt læring Fokus på autodidakt læring - hjælp til selvhjælp, indenfor træ og metal Om Råt&Godt Råt&Godt er en socialøkonomisk virksomhed. En virksomhed der fungerer som en helt almindelig produktionsvirksomhed, men

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Marts 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Marts 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg Marts 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne

Læs mere

Kvalitetskontrakt 2012: Arbejdsmarkedsudvalget Opfølgningsredegørelse og ændringer af mål

Kvalitetskontrakt 2012: Arbejdsmarkedsudvalget Opfølgningsredegørelse og ændringer af mål Kvalitetskontrakt 2012: Arbejdsmarkedsudvalget Opfølgningsredegørelse og ændringer af mål Mål i? ikke tidsmæssige del tidsmæssige En udfordring i er at begrænse antallet af ledige med mere end 3 måneders

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 21 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til EBU og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus på to væsentlige

Læs mere

Beskæftigelsesområdet - den videre introduktion v/michael Bjørn

Beskæftigelsesområdet - den videre introduktion v/michael Bjørn Beskæftigelsesområdet - den videre introduktion v/michael Bjørn Hvad hørte I sidst? Organisering Økonomi, politiske investeringer og statistik Mål: At understøtte virksomhedernes efterspørgsel på kvalificeret

Læs mere

Virksomhedscenter Generation 2. Gal eller normal?

Virksomhedscenter Generation 2. Gal eller normal? Virksomhedscenter Generation 2 Gal eller normal? Hvad er et Virksomhedscenter? Virksomhedscenter En fast aftale mellem et jobcenter og en virksomhed, hvor virksomheden stiller et antal pladser til rådighed

Læs mere