Banenorm BN Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Banenorm BN1-173-1. Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum"

Transkript

1 Udgivet Overordnet ansvar: Steen P. Kristensen Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum Banenorm BN

2 Udgivet Side 1 af 11 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. IKRAFTTRÆDEN 3 3. OVERGANGSBESTEMMELSER 3 4. REFERENCER 3 5. DEFINITIONER 4 6. DESKRIPTORER 5 7. ANVENDELSESOMRÅDE 5 8. DISPENSATION 5 9. HISTORIK RUMSLUKNINGSANLÆG BN1 - PERIODISK UNDERSØGELSE AF TRYKBEHOLDERE Udførelse Dokumentation Kompetencer BN2 - VEDLIGEHOLDELSE Kontrol ved driftsansvarlig person Månedlig kontrol Kvartalsvis kontrol Årlig kontrol Årligt serviceeftersyn ved godkendt installationsfirma 9

3 Udgivet Side 2 af Årlig inspektion ved certificeret inspektionsvirksomhed Dokumentation af vedligeholdelse Kompetencer Driftsansvarlig person Installationsfirma Inspektionsvirksomhed BILAGSOVERSIGT 11 BILAG 1: DOKUMENTATION AF EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE AF RUMSLUKNINGSANLÆG (NORMATIVT)

4 Udgivet Side 3 af INDLEDNING Denne banenorm er udarbejdet for at sikre, at vedligeholdelse af rumslukningsanlæg installeret i Banedanmarks teknikrum for sikrings-, fjernstyrings- og IT-kommunikationsanlæg sker på en måde, der sikrer at de til en hver tid er funktionsdygtige, samtidig med at gældende sikkerheds- og myndighedskrav er overholdt. Banenormen indgår i Banedanmarks regelsætning for tilstandsinspektion (kontrol med infrastrukturen). Banenormen er udarbejdet i henhold til [Banenorm BN2-1-1 Struktur, udseende og udvik- ling af Banenormer, Banedanmark], hvor normniveauerne BN1, BN2 og BN3 er defineret. Udgivet af: Fordeling: Banedanmark Banenormen er tilgængelig på Amerika Plads 15 Banedanmarks hjemmeside 2100 København Ø 2. IKRAFTTRÆDEN Denne banenorm træder i kraft Banenormen ophæver nedennævnte normer: VN 499 R nr. 7019, Eftersyn, vedligeholdelse og afprøvning af Halonanlæg. 3. OVERGANGSBESTEMMELSER Der er ingen overgangsbestemmelser i denne banenorm. 4. REFERENCER Nogle steder henviser banenormen til andre bestemmelser. Enten skrives [bestemmelsens navn] eller et nummer [nr.]. Betydningen af nummeret kan findes nedenfor. Hvis der ikke er nævnt andet, gælder sidst udsendte version af det, der refereres til.

5 Udgivet Side 4 af 11 Hvis der ikke er nævnt andet, gælder, at referencerne er normative. [1] Banenorm BN2-1-1 Struktur, udseende og udvikling af Banenormer, Banedanmark [2] Retningslinie 001, Automatiske brandsikringsanlæg, Godkendelse af installationsfirmaer, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI). [3] Retningslinie 005, Drift og vedligeholdelse af automatiske brandsikringsanlæg, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI). [4] Bekendtgørelse om transportabelt trykbærende udstyr, Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 289 af 24. april [5] DS/EN ISO/IEC 17020, Generelle kriterier for forskellige typer af organer, der foretager inspektion. 5. DEFINITIONER Nr. Begreb Definition 5.01 Anlægsejer Banedanmark har som anlægsejer ansvaret for at rumslukningsanlægget til stadighed opfylder de forskrifter, som Dansk Brandog sikringsteknisk Institut har udarbejdet, samt at anlægget betjenes og kontrolleres i overensstemmelse hermed Driftsansvarlig person En person, der er udpeget af anlægsejeren til at agere som driftsansvarlig for drift og vedligeholdelse af rumslukningsanlægget. Den driftsansvarlige person har på anlægsejerens vegne ansvar for at tilse, at rumslukningsanlægget til stadighed er funktionsdygtigt og at driftsjournalen til stadighed er ajourført. Den driftsansvarlige person har ansvaret for betjening af anlægget, samt for at service, reparation og inspektion rekvireres og gennemføres som beskrevet i relevante vejledninger, retningslinier og forskrifter Godkendt installationsfirma Virksomhed, der er godkendt af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut til installation af automatiske brandsikringsanlæg - herunder rumslukningsanlæg Inertgas Inertgas er en gasart, der anvendes i rumslukningsanlæg. Inertgas er en ikke-væskeformig, ikke-giftig og ikke-brandbar gas, der kvæler ilden ved til at sænke luftens iltindhold i det brandramte rum. Iltindholdet holdes dog på et niveau, der tillader mennesker at opholde sig i rummet uden risiko for iltmangel. Inertgas til rumslukningsanlæg er også kendt under handelsnavne som Argonite og Inergen.

6 Udgivet Side 5 af 11 Nr. Begreb Definition 5.05 Inspektionsvirksomhed Virksomhed, der er akkrediteret til at foretage inspektion af rumslukningsanlæg i henhold til DS/EN [5] Periodisk undersøgelse Sikkerhedsmæssig undersøgelse af trykbeholdere i overensstemmelse med Arbejdstilsynets regler [4] Trykbeholder Trykflasker defineres efter Arbejdstilsynets regler som værende trykbeholdere. Lovgivningsmæssigt er de omfattet af reglerne i [4] Trykflaske Rumslukningsanlæggets slukningsmiddel, i form af inertgas, opbevares under tryk i trykflasker. 6. DESKRIPTORER ABA-anlæg Detektor Tilstandsinspektion Argonite Inergen Trykbeholder ARS-anlæg Inertgas Trykflaske Brandmateriel Inspektionsvirksomhed Trykprøve Brandtryk Rumslukningsanlæg Vedligeholdelse 7. ANVENDELSESOMRÅDE Denne banenorm skal anvendes ved vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i Banedanmarks teknikrum for sikrings-, fjernstyrings- og IT-kommunikationsanlæg. 8. DISPENSATION Der kan ikke gives dispensation fra BN1-krav i denne banenorm. Dispensationer fra gældende BN2-krav i denne banenorm kan gives af Banedanmarks normansvarlige chef, og kun såfremt BN1-kravene fortsat er opfyldt.

7 Udgivet Side 6 af HISTORIK Der er ingen historik, da det er første udgave. 10. RUMSLUKNINGSANLÆG Banedanmark har i en række teknikrum for sikrings-, fjernstyrings- og IT-kommunika- tionsanlæg installeret brandslukningsmateriel i form af rumslukningsanlæg, der anvender inertgas som slukningsmiddel. Et rumslukningsanlæg består af en central, hvortil der er koblet et antal branddetektorer og manuelle udløsetryk samt en eller flere trykflasker med inertgas.

8 Udgivet Side 7 af BN1 - PERIODISK UNDERSØGELSE AF TRYKBEHOLDERE I henhold til Arbejdstilsynets bekendtgørelse [4] skal der foretages periodisk undersøgelse af rumslukningsanlæggets trykflasker/trykbeholdere. Intervallet for periodisk undersøgelse af trykflasker med inertgas er 10 år Udførelse Note 11-1 Interval for periodisk undersøgelse er beskrevet i ADR-konventionen (Direktiv 94/55/EF), som der henvises til i [4] Bilag 4 del III. Den periodiske undersøgelse omfatter jf. Del 6 i ADR-konventionen (Direktiv 94/55/EF), som der henvises til i [4], bl.a. kontrol af trykbeholderens tilstand indvendigt og udvendigt, kontrol af godstykkelse, kontrol af mærkning, undersøgelse af gevind og en trykprøve. Periodisk undersøgelse af trykflasker bestilles hos det godkendte installationsfirma, der foretager årligt serviceeftersyn af rumslukningsanlægget eller en anden organisation, der har kompetencerne til dette. Det skal sikres, at trykflaskerne erstattes af tilsvarende trykflasker på lokaliteten, imens de oprindelige trykflasker er indleveret til periodisk undersøgelse. Note Dokumentation I praksis foretages periodisk undersøgelse af trykflasker ved at de udskiftes med andre trykflasker, enten nye eller renoverede, der har gennemgået periodisk undersøgelse. Periodisk undersøgelse af trykflasker dokumenteres med attest samt ved at stemple trykflaskerne med måned og årstal for den periodiske undersøgelse Kompetencer Note Prøvningsvirksomheden dokumenterer periodisk undersøgelse af trykflasker ved at stemple trykflasken med bomærke, måned og årstal, samt med attest, som skal opbevares af anlægsejeren, indtil næste periodiske undersøgelse finder sted. Den periodiske undersøgelse af trykflasker må kun foretages af et af Arbejdstilsynet godkendt prøvningsinstitut, jf. [4] 29 stk. 2.

9 Udgivet Side 8 af BN2 - VEDLIGEHOLDELSE Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg er opdelt i følgende dele: Kontrol ved driftsansvarlig person. Årligt serviceeftersyn ved godkendt installationsfirma. Årlig inspektion ved certificeret inspektionsvirksomhed Kontrol ved driftsansvarlig person Den af Banedanmark udpegede driftsansvarlige person for rumslukningsanlægget skal i henhold til DBI Retningslinie 005 [3] foretage nedenstående: Månedlig kontrol. Kvartalsvis kontrol. Årlig kontrol. Fejl, der kræver reparation af rumslukningsanlægget, må kun udbedres af et godkendt installationsfirma. I disse tilfælde skal Banedanmarks tekniske driftsansvar straks orienteres med kopi af dokumentation for den gennemførte kontrol Månedlig kontrol Det skal én gang om måneden visuelt kontrolleres, at a) anlægget er i drift b) ingen systemdele er frakoblet c) ingen systemdele er fejlramte d) eventuelle fejlmeldinger er udbedret eller under udbedring e) redningsberedskabet har adgang i og uden for normal arbejdstid f) samtlige anlæggets manuelle betjeningssteder (centraludstyr, alarm- og udløsetryk) er ubeskadigede og tilgængelige g) der under og omkring detektorer og dyser er det nødvendige frie rum for korrekt funktion h) anlæggets detektorer, sprinklere og dyser er ubeskadigede i) trykflasker er ubeskadigede og fastgjorte samt at manometre viser, at trykket er korrekt j) der ikke er sket bygningsmæssige ændringer, der har indflydelse på anlæggets funktion k) supplerende krav fra et godkendt installationsfirma er overholdt. Frekvens af månedlig kontrol kan reduceres. Dette kræver en aftale med inspektionsvirksomheden. Det er kun Banedanmarks tekniske driftsansvar, der kan indgå en sådan aftale.

10 Udgivet Side 9 af 11 Note Der kan for de enkelte rumslukningsanlæg indgås aftale med inspektionsvirksomheden om at reducere de månedlige kontroller til kun at foregå eksempelvis hver anden eller tredje måned. Dette skal ske med argumentation, der overfor inspektionsvirksomheden viser, at anlægsejeren har tilstrækkelig kontrol med rumslukningsanlæggene. Argumenterne kan være, at personalet, der betjener anlæggene, har gennemgået brugerkursus hos DBI personalet, der betjener anlæggene, er udpeget til driftsansvarlige af anlægsejeren personalet har en teknisk baggrund alarmer og fejlmeldinger sendes til døgnbemandet kontrolcentral (lokalt brandvæsen eller Banedanmarks driftscentraler) Kvartalsvis kontrol Det skal kvartalsvis kontrolleres a) ved funktionsprøve, at samspil mellem rumslukningsanlæg og eventuelle ventilationsanlæg samt brand- og røgspjæld fungerer b) at slangeforbindelser på den trykbærende del af anlægget er tilspændt (mellem trykflasker og trykmanifold) Årlig kontrol Det skal årligt kontrolleres, at a) årligt serviceeftersyn er gennemført b) årlig inspektion er gennemført c) eventuelle reparationer er udført d) tilpasninger til bygningsmæssige ændringer er gennemført e) tilpasninger til ændret brug af lokaler er gennemført f) trykflasker ikke står for at skulle gennemgå periodisk undersøgelse i den kommende 12 måneders periode. Såfremt trykflaskerne står for at skulle til periodisk undersøgelse indenfor den kommende 12 måneders periode, skal denne rekvireres indenfor 2 uger og udføres som beskrevet i afsnit 11 BN1 Periodisk undersøgelse af trykbeholdere Årligt serviceeftersyn ved godkendt installationsfirma Årligt serviceeftersyn med funktionstest af rumslukningsanlægget skal foretages af et godkendt installationsfirma. Omfang af det årlige serviceeftersyn er beskrevet i bilag 1 i DBI Retningslinie 005 [3].

11 Udgivet Side 10 af Årlig inspektion ved certificeret inspektionsvirksomhed Årlig inspektion af rumslukningsanlægget skal foretages af en certificeret inspektionsvirksomhed Dokumentation af vedligeholdelse Alle vedligeholdelsesaktiviteter skal dokumenteres umiddelbart efter udførelsen ved anvendelse af standardiserede rapporteringsblanketter, som vist i bilag 1. Det er den driftsansvarlige person for rumslukningsanlægget, der skal dokumentere, at eftersyn og vedligeholdelse er foretaget. For rumslukningsanlæg, hvis trykflasker bliver periodisk undersøgt, skal rapporteringsblanketten medtage nye oplysninger om måned og årstal for senest gennemførte periodiske undersøgelse næste periodiske undersøgelse. Den attest, der udarbejdes af prøvningsvirksomheden, skal opbevares sammen med rumslukningsanlæggets dokumentation i teknikrummet. Rapporteringsblanketten for det årlige eftersyn må ikke afsluttes, før den periodiske undersøgelse er foretaget og trykflaskerne er på plads i teknikrummet igen, eller er erstattet af andre trykflasker. Dokumentation for udført årligt serviceeftersyn og årlig inspektion fra henholdsvis godkendt installationsfirma og inspektionsvirksomhed skal opbevares sammen med rumslukningsanlæggets dokumentation i teknikrummet. Rapporteringsblanketterne skal som minimum indeholde følgende oplysninger: Betegnelse for teknikrum / teknikhytte. Årstal for eftersyn ved driftsansvarlig person. For månedlig kontrol, oplysning for hver måned i året om dato og initialer for gennemført månedlig kontrol. For kvartalsvis kontrol, oplysning for hvert kvartal om dato og initialer for gennemført kvartalsvis kontrol, med angivelse af hvilke anlæg der er kontrolleret samspil med. For årlig kontrol, angivelse af firmanavn, adresse og montørnavn for gennemført årligt serviceeftersyn. For årlig inspektion, angivelse af Firmanavn, adresse og inspektørnavn for gennemført årlig inspektion. For årlig kontrol, angivelse af om reparationer er udført. Dato for næste periodiske undersøgelse af trykflasker.

12 Udgivet Side 11 af 11 For månedlig, kvartalsvis og årlig kontrol skal der være mulighed for at skrive bemærkninger. Udfyldte rapporteringsblanketter skal opbevares i minimum 5 år Kompetencer Driftsansvarlig person Månedlig, kvartalsvis og årlig kontrol af anlægget skal foretages af en person, der er udpeget som driftsansvarlig person af Banedanmark. Denne person skal have gennemgået brugerkursus hos Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut. Se Appendiks A i DBI Retningslinie 005 [3] Installationsfirma Installationsfirmaet skal være godkendt i henhold til DBI Retningslinie 001, Godkendelse af installationsfirmaer [2] Inspektionsvirksomhed Inspektionsvirksomheden skal være akkrediteret til at foretage inspektion i overensstemmelse med [5]. 13. BILAGSOVERSIGT BILAG 1: DOKUMENTATION AF EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE AF RUMSLUKNINGSANLÆG (NORMATIVT)

13 Udgivet Side 1 af 2 Bilag 1: DOKUMENTATION AF EFTERSYN OG VEDLIGEHOL- DELSE AF RUMSLUKNINGSANLÆG (NORMATIVT) Betegnelse for teknikrum / teknikhytte Eftersyn ved driftsansvarlig person: År: Månedlig kontrol: Udfyldes af den driftsansvarlige person Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Dato: Initialer: Bemærkninger: udenfor Banedanmarks jernbanesikkerhedsregelgrundlag og dermed ikke godkendelsespligtig.

14 Udgivet Side 2 af 2 Kvartalsvis kontrol: Udfyldes af den driftsansvarlige person 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal 4. kvartal Samspil med følgende anlæg: Dato: Initialer: Bemærkninger: Årlig kontrol: Udfyldes af den driftsansvarlige person Dato/Initialer Årligt serviceeftersyn Gennemført Årlig inspektion gennemført Reparationer udført Firma Firmanavn: Adresse: Postnr. og by: Montør navn: Firmanavn: Adresse: Postnr. og by: Inspektør navn: Dato for seneste periodiske undersøgelse af trykflasker: Dato for næste periodisk undersøgelse af trykflasker: Måned: År: Måned: År: Bemærkninger: udenfor Banedanmarks jernbanesikkerhedsregelgrundlag og dermed ikke godkendelsespligtig.

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1 Udgivet 31.08.2009 Overordnet ansvar: Steen P Kristensen Ansvar for indhold: Per Lyneborg Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Læs mere

Banenorm BN1-175-1. Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum

Banenorm BN1-175-1. Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum Udgivet 01.01.2012 Overordnet ansvar: Søren Thrane Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum Banenorm BN1-175-1 Udgivet

Læs mere

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid Udgivet 12/12/2014 Overordnet ansvar: Steen Kristensen Godkendt 07/11/2014 Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Vejledning til måling af skinneslid Banenorm BN3-200-1

Læs mere

April 2003 Udgivet af Dansk Brandog sikringsteknisk Institut. Automatiske rumslukningsanlæg med inertgas. Forskrift 253

April 2003 Udgivet af Dansk Brandog sikringsteknisk Institut. Automatiske rumslukningsanlæg med inertgas. Forskrift 253 April 2003 Udgivet af Dansk Brandog sikringsteknisk Automatiske rumslukningsanlæg med inertgas Forskrift 253 Indholdsfortegnelse Forord 6 Udvalgets sammensætning 7 000 Almindelige bestemmelser 8 010 Gyldighed

Læs mere

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik Udgivet 21/09/2015 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Skinnepolitik Banenorm BN2-202-1 Udgivet 21/09/2015 Side 2 af

Læs mere

Banenorm BN1-176-1. Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg

Banenorm BN1-176-1. Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg Udgivet 21.10.2010 Overordnet ansvar: Steen P. Kristensen Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg Banenorm BN1-176-1

Læs mere

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Udgivet 29.6.2017 Overordnet ansvar: Karsten Steen Larsen Ansvar for indhold: Erik Cletus Petersen Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Banenorm BN1-170-1

Læs mere

Banenorm BN1-99-1. Eftersyn og vedligeholdelse af bly-syrebatterier til sikrings- og fjernstyringsanlæg samt generatoranlæg

Banenorm BN1-99-1. Eftersyn og vedligeholdelse af bly-syrebatterier til sikrings- og fjernstyringsanlæg samt generatoranlæg Udgivet 01.11.2014 Overordnet ansvar: Søren Thrane, Vilhelm Mortensen Ansvar for indhold: Christian R Pedersen, Henrik M Hansen Ansvar for fremstilling: Mette W Johansson Banenorm BN1-99-1 Eftersyn og

Læs mere

Pålidelighed af automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg)

Pålidelighed af automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) Pålidelighed af automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) DBI Report 2012 Version: 01 Statistisk analyse af ABA-anlæg inspiceret 2011 Rolf Knudsen 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Baggrund...

Læs mere

Pålidelighed af Automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) og Automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg)

Pålidelighed af Automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) og Automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg) Pålidelighed af Automatiske brandalarmanlæg (ABA-anlæg) og Automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg) Statistisk analyse af ABA- og AVS-anlæg inspiceret af DBI i 2015 og 2016 Dato : 16. januar 2017 Version:

Læs mere

Februar 2002. Vejledning. Særlige. sikringsforanstaltninger. mod brand i erhvervs- og industrivirksomheder. Forsikring & Pension

Februar 2002. Vejledning. Særlige. sikringsforanstaltninger. mod brand i erhvervs- og industrivirksomheder. Forsikring & Pension Februar 2002 Særlige Vejledning sikringsforanstaltninger mod brand i erhvervs- og industrivirksomheder Forsikring & Pension Indholdsfortegnelse 000 Indledning 3 10 Alment 3 100 Forskrifter og regler 6

Læs mere

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring.

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet 01.03.2013 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: BIDY/KVH/CASK/PDH/HMOH/STA/ECPN/SNJ Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-182-1 Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet

Læs mere

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr.

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Overordnet ansvar: SPK Ansvar for indhold: CARA Ansvar for fremstilling: NFN Banenorm BN3-191-1 Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Side 2 af 11 1. INDLEDNING Gældende

Læs mere

BETINGELSER FOR HADERSLEV BRAND OG REDNINGS MODTAGELSE AF ALARMER

BETINGELSER FOR HADERSLEV BRAND OG REDNINGS MODTAGELSE AF ALARMER BETINGELSER FOR HADERSLEV BRAND OG REDNINGS MODTAGELSE AF ALARMER 1. Anlægget 1.1 Et brandsikringsanlæg er et brandalarm-, gasalarm-, sprinkleranlæg eller slukningsanlæg, der er udført, kontrolleret og

Læs mere

BN1 Banenorm 01.10.2006 BN1-49-1. Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1. Side 1 af 13

BN1 Banenorm 01.10.2006 BN1-49-1. Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1. Side 1 af 13 Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1 BN1 Banenorm Overordnet ansvar: Klaus Bergman Ansvar for fagligt indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Aarhus Brandvæsen Marts 2012 Retningslinje

Aarhus Brandvæsen Marts 2012 Retningslinje Aarhus Brandvæsen Marts 2012 Retningslinje Bestemmelser for Automatiske brandbeskyttelsesanlæg Der skal til Aarhus Brandvæsen, Tilsyn og Myndighed, fremsendes ansøgning om tilladelse (se i øvrigt bilag

Læs mere

Tilslutning af ABA-anlæg til Østsjællands Beredskab over alarmnettet (version journal.nr.)

Tilslutning af ABA-anlæg til Østsjællands Beredskab over alarmnettet (version journal.nr.) Aftale om Tilslutning af ABA-anlæg til Østsjællands Beredskab over alarmnettet (version 05.01.2018 - journal.nr.) indgået mellem Østsjællands Beredskab CVR: 36 26 76 82 Og Kunde fremgår af bilag som findes

Læs mere

Tilslutningsdeklaration for modtagelse af automatiske alarmer

Tilslutningsdeklaration for modtagelse af automatiske alarmer Tilslutningsdeklaration for modtagelse af automatiske alarmer Dato: 22. august 2014 Ringsted Kommune Brandvæsen Anlægsejer: Rønnedevej 11 4100 Ringsted CVR-nr.: Installationsadresse: Tel.: +45 57 62 65

Læs mere

Inspektionsrapport. Brandalarmanlæg. Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31 8541 Skødstrup. Sag: IB03530

Inspektionsrapport. Brandalarmanlæg. Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31 8541 Skødstrup. Sag: IB03530 INSP Reg. nr. 9019 Inspektionsrapport Brandalarmanlæg Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31 8541 Skødstrup Inspektion udført: 2013-12-12 Rapport udstedt: 2013-12-19 Inspektør: Benny Henningsen Inspektionsafdelingen

Læs mere

Århus Brandvæsen Tilsyn og Myndighed Århus Kommune . % &%'(& ' !" #+,! ---! #

Århus Brandvæsen Tilsyn og Myndighed Århus Kommune . % &%'(& ' ! #+,! ---! # Århus Brandvæsen Tilsyn og Myndighed Århus Kommune. % $%#!!#&/' ( &%'(& ' )*!" #+,! ---! # Der skal til Århus Brandvæsen, Tilsyn og Myndighed, fremsendes ansøgning om tilladelse (se i øvrigt bilag B) til

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Solgården

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Solgården DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Plejehjemmet Solgården Aggersundvej 31, 9690 Fjerritslev Sag: IB06294 Inspektion udført: 11. januar 2018 af Claus Ellebæk Skjøth Udstedt: 23. januar 2018

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Solgården

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Solgården DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Plejehjemmet Solgården Aggersundvej 31, 9690 Fjerritslev Sag: IB06294 Inspektion udført: 10. januar 2017 af Morten Bækhøj Larsen Udstedt: 16. januar 2017

Læs mere

Vestsjællands Brandvæsens vilkår for modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg

Vestsjællands Brandvæsens vilkår for modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg s vilkår for modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg Oktober 2017 1 Anlægget 1.1 Definition: Ved automatiske brandsikringsanlæg forstås et brandalarm-, gasalarm, sprinkler- eller slukningsanlæg, der

Læs mere

Historiske benzin- og dieselpriser 2011

Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Priser i DKK Pr. liter inkl. moms Pr. 1000 liter ekskl. moms pris på servicestation

Læs mere

Pålidelighed af automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg)

Pålidelighed af automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg) Pålidelighed af automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg) DBI Report 2012 Version: 01 Statistisk analyse af AVS-anlæg inspiceret 2011 Rolf Knudsen 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Baggrund...

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Den Selvejende Almene Ok Ældreinstitution Plejecenter Baeshøjgård Baeshøjgårdsvej 2-4, 4560 Vig St. Sag: IB06343 Inspektion udført: 23. januar 2017 af Claus

Læs mere

Banenormer i Banedanmark

Banenormer i Banedanmark Banenormer i Banedanmark DGF-arrangement Baner og Geoteknik Odense den 08. marts 2012 08.03.2012 Præsenteret af Niels Fischer-Nielsen DGF Banenormer i BDK # 2 Indlæg af Niels Fischer-Nielsen Normkoordinator

Læs mere

Vilkår for Beredskabscenter Aalborgs modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg

Vilkår for Beredskabscenter Aalborgs modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg #BREVFLE Vilkår for Beredskabscenter Aalborgs modtagelse af alarmer fra brandsikringsanlæg 1. Anlægget 1.1 Et brandsikringsanlæg er et brandalarms-, gasalarms, sprinkler- eller slukningsanlæg, der er udført,

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Kløvervangen

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Kløvervangen DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31, 8541 Skødstrup Sag: IB03530 Inspektion udført: 14. december 2016 af Benny Henningsen Udstedt: 23. december 2016

Læs mere

INSPEKTIONSRAPPORT BRANDALARMANLÆG

INSPEKTIONSRAPPORT BRANDALARMANLÆG INSPEKTIONSRAPPORT BRANDALARMANLÆG - Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31, 8541 Skødstrup Sag: IB03530 Inspektion udført: 07. november 2018 Inspektion udført af: Johnny Brejnebjerg Pedersen Udstedt:

Læs mere

Pålidelighed af automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg)

Pålidelighed af automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg) Pålidelighed af automatiske sprinkleranlæg (AVS-anlæg) DBI Report 2009:02 1. april 2009 Statistisk analyse af AVS-anlæg inspiceret 2008 Rolf Knudsen Henrik Bygbjerg 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Banenorm BN Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints)

Banenorm BN Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints) Udgivet 01.06.2018 Overordnet ansvar: Pernille M. Jøndrup Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Henrik T. Scheuer Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints) Banenorm

Læs mere

Banenorm BN Vejledning til monteringen af Robel 68.05/BDK skruetvinger

Banenorm BN Vejledning til monteringen af Robel 68.05/BDK skruetvinger Udgivet Overordnet ansvar: Steen P Kristensen Godkendt Ansvar for indhold: Martin Hyldtoft-Sørensen Jnr.: 15-01847 Ansvar for fremstilling: Mantreh Nilufar Heydari Antal sider i alt: 15 Vejledning til

Læs mere

Banenorm BN Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969

Banenorm BN Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969 Udgivet 29.6.2017 Overordnet ansvar: Karsten Steen Larsen Ansvar for indhold: Dorrit Nielsen Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969 Banenorm BN1-172-1

Læs mere

Brandsikringsanlæg i Danmark

Brandsikringsanlæg i Danmark Brandsikringsanlæg i Danmark Indlæg ved FG-konference, 2014 Jacob Andersen, DBI Sprinklerinspektør Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Dias 1 / 28-03-2014 / JAN / Møde Program DBI Brandsikringsanlæg

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Kløvervangen

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Plejehjemmet Kløvervangen DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31, 8541 Skødstrup Sag: IB03530 Inspektion udført: 14. december 2017 af Jørn Pedersen Udstedt: 02. januar 2018 DBI

Læs mere

Inspektionsrapport. Sprinkleranlæg. Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31 8541 Skødstrup. Sag: IA02656

Inspektionsrapport. Sprinkleranlæg. Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31 8541 Skødstrup. Sag: IA02656 INSP Reg. nr. 9019 Inspektionsrapport Sprinkleranlæg Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31 8541 Skødstrup Inspektion udført: 2013-12-02 Rapport udstedt: 2013-12-04 Inspektør: Kjeld Norbert Petersen

Læs mere

1 Kalenderen. 1.1 Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre

1 Kalenderen. 1.1 Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre Kalenderen Vejledning til denne kalender findes i Slægtsforskning fra A til Z af Ulrich Alster Klug.. Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre * markerer skudår. 0 02 0 0 * 0 0 0 0 * 0 2 * *

Læs mere

Intern auditrapport for DI-Teknik A/S

Intern auditrapport for DI-Teknik A/S Intern auditrapport for Auditor: Auditdato: Deltagere: Peter W. Steffensen, Ledende auditor, Lekon Johnny Andersen, auditor, Lekon 26. august 2010 Jan B. Petersen, SKS- og personaleansvarlig, DI-Teknik

Læs mere

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec.

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. Faxe, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 SSJÆ, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Danmark, indbrud 7 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Faxe, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 SSJÆ, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 Danmark, vold 1 9 8

Læs mere

Østjyllands Brandvæsen 2017 Version 1. Bestemmelser For Automatiske brandbeskyttelsesanlæg

Østjyllands Brandvæsen 2017 Version 1. Bestemmelser For Automatiske brandbeskyttelsesanlæg Østjyllands Brandvæsen 2017 Version 1. Bestemmelser For Automatiske brandbeskyttelsesanlæg Formål Der skal til Østjyllands Brandvæsen, Forebyggende afdeling, fremsendes ansøgning om tilladelse (se i øvrigt

Læs mere

Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel

Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel Rudersdal Hørsholm Brandvæsen Forebyggende afdeling Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel 3. udgave juli 2009 Rudersdal Hørsholm Brandvæsen Vagtcentral (døgnåben) Ådalsvej

Læs mere

Aftale om redningsberedskabets modtagelse af alarmer - i Norddjurs og Syddjurs Kommune.

Aftale om redningsberedskabets modtagelse af alarmer - i Norddjurs og Syddjurs Kommune. BRAND OG REDNING DJURSLAND Aftale om redningsberedskabets modtagelse af alarmer - i Norddjurs og Syddjurs Kommune. Gældende for alle offentlige og private ABA anlægsejere 01-08 08-2015 Generelt Brand og

Læs mere

Kvalitative brandsikringsanlæg sikrer ensartet sikkerhedsniveau

Kvalitative brandsikringsanlæg sikrer ensartet sikkerhedsniveau Kvalitative brandsikringsanlæg sikrer ensartet sikkerhedsniveau Retningslinje 001-006 Konference, 24-09-2014 Anders Frost-Jensen, DBI Dias 1 / 24-09-2014 / AFJ / Møde Præskriptive krav Funktions- krav

Læs mere

Betingelser for alarmoverføring til Beredskab Fyn Tilslutningsbestemmelser

Betingelser for alarmoverføring til Beredskab Fyn Tilslutningsbestemmelser Betingelser for alarmoverføring til Beredskab Fyn Tilslutningsbestemmelser Anlægget. 1. Et brandsikringsanlæg er et brandalarmanlæg, der er udført, kontrolleret og vedligeholdt i overensstemmelse med Dansk

Læs mere

Betingelser for Favrskov Brandvæsens modtagelse af alarmer. Aftale om Favrskov Brandvæsens modtagelse af alarmer. Side 1

Betingelser for Favrskov Brandvæsens modtagelse af alarmer. Aftale om Favrskov Brandvæsens modtagelse af alarmer. Side 1 Betingelser for Favrskov s modtagelse af alarmer og Aftale om Favrskov s modtagelse af alarmer Januar 2014 Side 1 Aftalegrundlaget omfatter følgende hoveddokumenter: Generelle betingelser for brandsikringsanlæg

Læs mere

FÆRDIGMELDING TIL INSPEKTION AF BRANDALARMANLÆG

FÆRDIGMELDING TIL INSPEKTION AF BRANDALARMANLÆG Anlægsejer: Adresse: Tlf. Attention: E-mail: Anlægsnavn: Adresse: FÆRDIGMELDING TIL INSPEKTION AF BRANDALARMANLÆG Kontaktperson: Driftansvarlig: Tlf.nr.: Tlf.nr.: Anlægsinstallatør: Ansvarlig: Godkendelsesnr.:

Læs mere

BETINGELSER FOR BRAND & REDNING SØNDERJYLLAND MODTAGELSE AF ALARMER

BETINGELSER FOR BRAND & REDNING SØNDERJYLLAND MODTAGELSE AF ALARMER BETINGELSER FOR BRAND & REDNING SØNDERJYLLAND MODTAGELSE AF ALARMER Revideret 13.09.2018 1. Anlægget 1.1 Et brandsikringsanlæg er et brandalarm-, gasalarm-, sprinkleranlæg eller slukningsanlæg, der er

Læs mere

Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel

Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel Forebyggende afdeling Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel 2. udgave februar 2009 Retningslinier ved etablering af brandsikringsanlæg med alarmoverførsel til Rudersdal

Læs mere

Rettelser til DBI retningslinie 232, 1. udgave marts 2009

Rettelser til DBI retningslinie 232, 1. udgave marts 2009 Rettelser til DBI retningslinie 232, 1. udgave marts 2009 Følgende rettelser blev vedtaget på mødet i det tekniske udvalg den 16. april 2013: Side 22 punkt 1.2.1 tilføjes: Alarmtilstand skal medføre at

Læs mere

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Gildhøjhjemmet

Inspektionsrapport Brandalarmanlæg DBI RAPPORT. - Gildhøjhjemmet DBI RAPPORT Inspektionsrapport Brandalarmanlæg - Gildhøjhjemmet Park Alle 165, 2605 Brøndby Sag: IB02108 Inspektion udført: 01. juni 2017 af Kim Kragh Jespersen Udstedt: 02. juni 2017 DBI - Dansk Brand-

Læs mere

Banenorm BN Sporafstand og frispormærker

Banenorm BN Sporafstand og frispormærker Udgivet 01.07.2018 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Henrik Scheuer Sporafstand og frispormærker Banenorm BN1-154-3 Udgivet 01.07.2018

Læs mere

Særlige. sikringsforanstaltninger. mod brand i erhvervs og industrivirksomheder. Forsikring & Pension Vejledning Februar 2002

Særlige. sikringsforanstaltninger. mod brand i erhvervs og industrivirksomheder. Forsikring & Pension Vejledning Februar 2002 Vejledning Februar 2002 Særlige sikringsforanstaltninger mod brand i erhvervs og industrivirksomheder Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bestemmelser for Automatiske brandalarmeringsanlæg

Bestemmelser for Automatiske brandalarmeringsanlæg Bestemmelser for Automatiske brandalarmeringsanlæg Juni 2016 Version 1.1 Indhold Indhold... 2 1.0 Indledning... 3 2.0 Anlægget... 3 3.0 Supplerende vilkår... 4 4.0 Anlægsdrift... 7 5.0 Misligholdelse...

Læs mere

BETINGELSER FOR MODTAGELSE AF ALARMER

BETINGELSER FOR MODTAGELSE AF ALARMER BETINGELSER FOR MODTAGELSE AF ALARMER HØJE-TAASTRUP BRANDVÆSEN Indhold er i overensstemmelse med standardbetingelser udarbejdet i samarbejde mellem Foreningen af KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER og 1. ANLÆGGET

Læs mere

INTEGRATION MED AIA-ANLÆG

INTEGRATION MED AIA-ANLÆG FANE 110 Integration med adgangskontrol - kortlæser uden for det sikrede område 10 Forord 20 Projektering 30 Sabotageovervågning 40 Informationsgivning 50 Betjening Forsikring & Pension Amaliegade 10 1256

Læs mere

ABV teknik. overlad din brandventilation til os

ABV teknik. overlad din brandventilation til os overlad din brandventilation til os Vi tager hånd om dit projekt lige fra rådgivning til installation, færdigmelding, CE-mærkning og serviceeftersyn. ABV teknik 1 Den optimale samarbejdspartner: Vi er

Læs mere

BETINGELSER FOR MODTAGELSE AF ALARMER HØJE-TAASTRUP BRANDVÆSEN

BETINGELSER FOR MODTAGELSE AF ALARMER HØJE-TAASTRUP BRANDVÆSEN BETINGELSER FOR MODTAGELSE AF ALARMER HØJE-TAASTRUP BRANDVÆSEN Indhold er i overensstemmelse med standardbetingelserudarbejdet i samarbejde Foreningen af KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER og Dok: 232685-13 Rev.:

Læs mere

Periodiske undersøgelser af: Trykbeholdere Rørsystemer Dampkedler Enheder Notified body no. 1727

Periodiske undersøgelser af: Trykbeholdere Rørsystemer Dampkedler Enheder Notified body no. 1727 Guide for periodiske undersøgelser jf. bekendtgørelse nr. 100 Periodiske undersøgelser af: Trykbeholdere Rørsystemer Dampkedler Enheder Notified body no. 1727 Revideret 24-3-2014 Forord Inspecta udfører

Læs mere

Godkendelse af firmaer til projektering, installation, service og vedligehold af brandsikringsanlæg

Godkendelse af firmaer til projektering, installation, service og vedligehold af brandsikringsanlæg DBI retningslinje 001, 4. udgave, April 2012 Udgivet af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Brandsikringsanlæg Godkendelse af firmaer til projektering, installation, service og vedligehold af brandsikringsanlæg

Læs mere

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Dato Underskrift Samlet 11.06.2004 Palle Reenberg Indhold 11.06.2004 Jette Hansen Fremstilling

Læs mere

Vejledning om gennemgang af installationer i forsamlingslokaler

Vejledning om gennemgang af installationer i forsamlingslokaler Vejledning om gennemgang af installationer i forsamlingslokaler Kontrol ved installationsgennemgang 1. Tavler 2. Fast 230/400 V installation 3. Brugsgenstande 4. Tilledninger 5. Lavvoltinstallationer 6.

Læs mere

Sikring mod opstemning Højvandslukker

Sikring mod opstemning Højvandslukker DSF/DS 432 Till.1:2012 2012.08.28 Sikring mod opstemning Højvandslukker [1] Forord Dette tillæg er udarbejdet af standardiseringsudvalget DS/S-315 Afløbsteknik i samarbejde med Energistyrelsen og Teknologisk

Læs mere

Sprinkleranlæg (AVS) Inspektionsrapport. 8. marts Kløvervangen 31, 8541 Skødstrup 8. marts (ABA 254)

Sprinkleranlæg (AVS) Inspektionsrapport. 8. marts Kløvervangen 31, 8541 Skødstrup 8. marts (ABA 254) Sprinkleranlæg (AVS) Inspektionsrapport Inspektionssted: Plejehjemmet Kløvervangen Lokation: Inspiceret af: Lars Birkegaard Inspektionsdato: 8. marts 2017 Adresse: Rapportdato: Kløvervangen 31, 8541 Skødstrup

Læs mere

Godkendelse af firmaer til projektering, installation, service og vedligehold af brandsikringsanlæg

Godkendelse af firmaer til projektering, installation, service og vedligehold af brandsikringsanlæg DBI retningslinje 001, 4. udgave, marts 2013 Udgivet af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Brandsikringsanlæg Godkendelse af firmaer til projektering, installation, service og vedligehold af brandsikringsanlæg

Læs mere

Aftale om Bornholms Brandvæsens modtagelse af alarmer fra automatiske brandalarmeringsanlæg.

Aftale om Bornholms Brandvæsens modtagelse af alarmer fra automatiske brandalarmeringsanlæg. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Aftale om Bornholms Brandvæsens modtagelse af alarmer fra automatiske

Læs mere

BETINGELSER REDNINGSBEREDSKABETS MODTAGELSE AF ALARMER

BETINGELSER REDNINGSBEREDSKABETS MODTAGELSE AF ALARMER BETINGELSER REDNINGSBEREDSKABETS MODTAGELSE AF ALARMER Trekantområdets Brandvæsen Norgesvej 1, 7100 Vejle Tlf. 7681 0800 Vagtcentral Prangervej 7, 7000 Fredericia Tlf. 7681 0860 CVR: 37242985 EAN: 5798006366873

Læs mere

Punkt Rettelse Vedtaget dato Ændres Punkt 52. Ansøgningens omfang Ansøgningen skal indeholde følgende generelle oplysninger om firmaet:

Punkt Rettelse Vedtaget dato Ændres Punkt 52. Ansøgningens omfang Ansøgningen skal indeholde følgende generelle oplysninger om firmaet: DBI Retningslinje 001 4. udgave August 2013, Byggedata, opdateret 3. juli Punkt Rettelse Vedtaget dato Ændres Punkt 52 Ansøgningens omfang Ansøgningen skal indeholde følgende generelle oplysninger om firmaet:

Læs mere

SKS system, Kvalitetsledelsessystemer. Brandsikringsanlæg. Mads Risgaard Knudsen

SKS system, Kvalitetsledelsessystemer. Brandsikringsanlæg. Mads Risgaard Knudsen SKS system, Kvalitetsledelsessystemer og Brandsikringsanlæg Mads Risgaard Knudsen Den gode idé og de gode viljers magt i forbindelse med Stik og hugfaste krav Sikkerhedsstyrelsens (SIK) retningslinjer

Læs mere

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker Udgivet 01.03.2008 Overordnet ansvar: Klaus Bergman Ansvar for indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Sporafstand og frispormærker Banenorm BN1-154-2 Udgivet 01.03.2008 Side

Læs mere

Færdigmelding af brandventilationsanlæg

Færdigmelding af brandventilationsanlæg Færdigmelding af brandventilationsanlæg Udfyldes af RMG-Inspektion A/S Modtaget den: Inspektions nr.: Inspektør: Færdigmeldingen sendes i udfyldt stand til info@rmg-inspektion.dk Vejledning Udfyldning

Læs mere

L2 | Odder - Mårslet - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Lystrup | Gyldig 12~August~2019 | Aarhus Letbane

L2 | Odder - Mårslet - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Lystrup | Gyldig 12~August~2019 | Aarhus Letbane - - Aarhus - Universitetshospitalet - Lisbjerg - Hverdage, ikke 24/12, 31/12 og 5/6 4.33 4.35 4.36 4.38 4.40 4.41 4.42 4.44 4.46 4.47 4.50 4.52 4.53 4.54 4.56 4.57 4.59 5.01 5.04 4.49 4.51 4.52 4.54 4.56

Læs mere

Sprinkleranlæg (AVS) Inspektionsrapport. Parkeringskælder 26. august Porcelænshaven 5A, 2000 Frederiksberg 31. august B 653

Sprinkleranlæg (AVS) Inspektionsrapport. Parkeringskælder 26. august Porcelænshaven 5A, 2000 Frederiksberg 31. august B 653 Sprinkleranlæg (AVS) Inspektionsrapport Inspektionssted: Fajancehaven Inspiceret af: Torben Jensen Lokation: Inspektionsdato: Parkeringskælder 26. august 2015 Adresse: Rapportdato: Porcelænshaven 5A, 2000

Læs mere

Kontrol af forsamlingslokaler retningslinier

Kontrol af forsamlingslokaler retningslinier Kontrol af forsamlingslokaler retningslinier Hvorfor en Elsikkerhedsattest? SB afsnit 6, 621.1 Ejeren (brugeren) er ansvarlig for installationens tilstand og vedligeholdelse og skal lade fejl og mangler

Læs mere

Færdigmelding til inspektion af rumslukningsanlæg

Færdigmelding til inspektion af rumslukningsanlæg Færdigmelding til inspektion af rumslukningsanlæg Anlægsejer Firma/institution Faktura email email tlf. Installationsadresse Navn tlf. Inspektionsdeltager Inspektionsdeltager tlf. Inspektionsdeltager email

Læs mere

Udbud af. Service eftersyn og vedligehold På brandtekniske anlæg m.v. Udbudsbetingelser Beskrivelse

Udbud af. Service eftersyn og vedligehold På brandtekniske anlæg m.v. Udbudsbetingelser Beskrivelse Udbud af Service eftersyn og vedligehold På brandtekniske anlæg m.v. Udbudsbetingelser Beskrivelse Center for Ejendomme og Intern Service Høje Taastrup Kommune Bygden 2 2630 Taastrup Dato. 16-03-2010 Dok

Læs mere

HORESTA. Ib Bertelsen Direktør, master i brandsikkerhed, M.IDA. Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut. Dias 1

HORESTA. Ib Bertelsen Direktør, master i brandsikkerhed, M.IDA. Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut. Dias 1 HORESTA Ib Bertelsen Direktør, master i brandsikkerhed, M.IDA Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Dias 1 Hvilke regler gælder? Lovbundne regler Bygningsreglementet Driftsmæssige forskrifter Ikke lovbundne

Læs mere

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik Statistik Denne statistik viser hovedtal fra den grønlandske varmestue Naapiffik Statistikken er udarbejdet ud fra anonyme besøgslister, der føres hver dag af de medarbejdere der er på arbejde Statistikken

Læs mere

Betingelser for alarmoverføring til Odense Brandvæsen Tilslutningsbestemmelser

Betingelser for alarmoverføring til Odense Brandvæsen Tilslutningsbestemmelser Betingelser for alarmoverføring til Odense Brandvæsen Tilslutningsbestemmelser Anlægget. 1. Et brandsikringsanlæg er et brandalarmanlæg, der er udført, kontrolleret og vedligeholdt i overensstemmelse med

Læs mere

Tidsplan Allindelille Skee, 2015 Dato: 7. april 2015

Tidsplan Allindelille Skee, 2015 Dato: 7. april 2015 Id tilstand navn Varighed Startdato Slutdato apr 15 maj 15 jun 15 jul 15 aug 15 sep 15 okt 15 nov 15 06 13 20 27 04 11 18 25 01 08 15 22 29 06 13 20 27 03 10 17 24 31 07 14 21 28 05 12 19 26 02 09 16 1

Læs mere

30. mar 31 1. apr 2 3 4 5. 08:00 Boldopsamling 16:00 Junior 17:30 Fri Elite

30. mar 31 1. apr 2 3 4 5. 08:00 Boldopsamling 16:00 Junior 17:30 Fri Elite april 2015 april 2015 14 1 2 3 4 5 15 6 7 8 9 10 11 12 16 13 14 15 16 17 18 19 17 20 21 22 23 24 25 26 18 27 28 29 30 maj 2015 18 1 2 3 19 4 5 6 7 8 9 10 20 11 12 13 14 15 16 17 21 18 19 20 21 22 23 24

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 64.8 Brandsikringsanlæg. Revision: 2014.07.01

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 64.8 Brandsikringsanlæg. Revision: 2014.07.01 Teknisk afdeling Tekniske Standarder Revision: 2014.07.01 Indholdsfortegnelse 64.81 Brandsikring... 3 64.81.1 Indledning... 3 64.81.2 Generelle principper... 3 64.81.3 Installation/udførelse... 3 64.81.3.1

Læs mere

Ledelsesinformation, socialområdet - august 2016

Ledelsesinformation, socialområdet - august 2016 Ledelsesinformation, socialområdet - august 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social Service område.

Læs mere

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris4000 Side 1 af 12

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris4000 Side 1 af 12 Denne opgørelse viser den gennemsnitlige elpris pr. kwh - abonnement er indregnet. Øre/kWh jan-14 feb-14 mar-14 Kommerciel el (fpligt) 36,68 36,68 36,68 Abonnement (fpligt) 2,77 2,77 2,77 Nettarif lokal

Læs mere

BRANDTEKNISKE INSTALLATIONER PÅLIDELIGHEDEN AF BRANDSIKRINGSANLÆG

BRANDTEKNISKE INSTALLATIONER PÅLIDELIGHEDEN AF BRANDSIKRINGSANLÆG BRANDTEKNISKE INSTALLATIONER PÅLIDELIGHEDEN AF BRANDSIKRINGSANLÆG INDLÆGSHOLDER - Anders Frost-Jensen - Direktør, Infrastruktur og Kvalitet, DBI - Master Brand - Arbejdet de sidste 10 år med brandsikringsanlæg

Læs mere

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner BN1-9-2 Udgivet: 01.06.2012 Overordnet ansvar: spk Godkendt: 30.03.2012 Ansvar for indhold: jha 01.01.01 Journal.nr.: 10-06335 Ansvar for fremstilling: nfn Antal sider i alt 20 Sikkerheds- og opholdszoner

Læs mere