Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej"

Transkript

1 Bilag til sag om endelig godkendelse af regnskaber og revisionsberetninger vedrørende 2006 for Forberedelsesudvalget samt for Fyns, Sønderjyllands, Ribe og Vejle amter. Oversigt over revisionsberetninger vedrørende 2006: Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Region Syddanmark Revision Fyns Amt Deloitte Revisionsberetning til årsregnskab 2006, incl. revision af meraktivitet på sygehusområdet Revisionsberetning vedrørende sociale udgifter, der er omfattet at statsrefusion Sønderjyllands Amt KPMG Revision af årsregnskab 2006 Revision af udgifter vedrørende statsrefusion af sociale udgifter for året 2006 Statstilskud i 2006 til øget aktivitet på sygehusområdet m.v. Ribe Amt Kommunernes Revision Revisionen af regnskabet for året 2006 Revision af udgifter vedrørende statsrefusion af sociale udgifter for året 2006 Statstilskud i 2006 til øget aktivitet på sygehusområdet m.v. Vejle Amt Kommunernes Revision Revisionen af regnskabet for året 2006 Revisionen af udgifter til forsorgshjem m.v. for året 2006 Statstilskud i 2006 til øget aktivitet på sygehusområdet m.v. De enkelte bemærkninger og besvarelser er omtalt i efterfølgende oversigt. Revisionsberetningerne for 2006 indeholder flere bemærkninger end tidligere, hvoraf de fleste vedrører regnskabernes balanceposter. Revisionen af balanceposterne har været langt mere omfattende på grund af betydning for delingsaftalerne.

2 Oversigt over afgivne bemærkninger og besvarelser: Bemærkning Forberedelsesudvalg Ingen bemærkninger et Besvarelse Fyns Amt 1. Manglende opgørelse af immaterielle anlægsaktiver Det bemærkes, at amtet har valgt ikke at optage immaterielle anlægsaktiver. Dette fravalg er ikke i overensstemmelse med IM s budgetog regnskabssystem, men har iflg. revisionen ingen konsekvens for og Landsbyggefon-den Indskuddet er fejlagtigt ikke blevet nulstillet i amtets balance ultimo 2006 i h.t. de autoriserede konteringsregler, men er iflg. revisionen behandlet korrekt i forhold til delingsbalancen. 3. Unoterede værdipapirer Det bemærkes, at aktier og andelsbeviser indgår med værdi efter kostpris i stedet for efter indre værdi i h.t. IM s budget- og regnskabssystem efterregulering til Sønderjyllands Amt Funktion 9.13 Tilgodehavender hos staten/andre tilgodehavender Revisionen mener, at der er opstået tvivl om hvorvidt det optagne tilgodehavende vedrørende skatterestancer på 23,7 mio. kr. skulle have været afskrevet. Tvivlen skulle være opstået p.g.a. udmeldinger fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Revisionen anbefaler, at regionen søger en afklaring heraf. Se note 1 Kan få betydning for Ribe Amt 9.1 Manglende overholdelse af kravene til regnskabsaflæggelse Det bemærkes, at 7 bilag til regnskabet enten ikke er udarbejdet eller ikke opfylder de autoriserede regler fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Manglerne har ikke betydning for regnskabets retvisende.

3 9.2 Budget- og bevillingskontrol Det bemærkes, at regnskabet viser en samlet overskridelse af bevillingerne på 193,7 mio. kr. 9.3 Manglende afstemninger af balancens poster ultimo 2006 På grund af en del manglende afstemninger har revisionen foretaget gennemgang af udvalgte statuskonti. Revisionen anbefaler at alle konti afstemmes i forbindelse med udarbejdelse af og Regionen efter optagelse af posterne i 9.4 Manglende afstemning af a- indkomst, a-skat og mellemregning-skonti på amtsgården Det bemærkes, at det ikke har været muligt at få forelagt afstemninger på lønområdet på Amtsgården. og Regionen efter optagelse af posterne i 9.5 Manglende afstemning af sygesikringssystemet med amtets økonomisystem Det bemærkes, at det ikke har været muligt at forelægge en afstemning for revisionen og 2007 i Regionen. 9.6 Materielle anlægsaktiver Revisionen anbefaler, at der foretages en efterprøvning af balanceposterne. Endvidere angives i og konstateringer af konkrete fejl, som har indflydelse på. og Regionen efter optagelse af posterne i 9.7 Funktion 9.13 Andre tilgodehavender Revisionen mener, at der er opstået tvivl om hvorvidt det optagne tilgodehavende vedrørende skatterestancer på 18,7 mio. kr. skulle have været afskrevet. Tvivlen skulle være opstået p.g.a. udmeldinger fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Revisionen anbefaler, at regionen søger en afklaring heraf. Se note 1 Kan få betydning for

4 9.8 Aktier manglende justering af indre værdi Det bemærkes, at amtets beholdning af aktier ikke er blevet reguleret til indre værdi i henhold til bestemmelserne i de autoriserede konteringsregler. Ny opgørelse viser, at værdien skal opskrives med ca. 6,3 mio. kr Manglende nulstilling af indskud i Landsbyggefonden Indskuddet er fejlagtigt ikke blevet nulstillet i amtets balance ultimo 2006 i h.t. de autoriserede konteringsregler 9.10 Indgåelse af kautionserklæring til modregning i amtets låneramme Revisionen har ikke set dokumentation for opgørelse af amtets låneramme, og kan derfor ikke konstatere om der er sket modregning i.h.t. lånebekendtgørelsens bestemmelser herom. 4.1 Journalaudits Revisionen bemærker i beretning om Statstilskud til øget aktivitet på sygehusområdet m.v. at journalaudit for 2. halvår 2006 ikke var afsluttet på revisionstidspunktet, men at det efter aftale med Sydvestjysk Sygehus vil være gennemført på nuværende tidspunkt. Til og opfølgning i Regionen i Vejle Amt 8.1 Budget- og bevillingskontrol Det aflagte regnskab viser væsentlige overskridelser af det a jourførte budget 8.2 Lønninger og vederlag Der er ikke for alle områder foretaget afstemninger mellem lønsystemet, bogføring/årsregnskab og Skat og Regionen i Afstemning af balancens poster Der har ikke været en forretningsgang som sikrer, at samtlige statuskonti foreligger afstemt ultimo 2006, og at der ikke har været en kvalitetssikring af foretagne afstemninger. Der er konstateret fejl som har betydning for og Regionen i 2007 Fejl med betydning for korrigeres i denne.

5 8.3.2 Funktion Likvide beholdninger Der er konstateret fejl i periodisering mellem 2006 og Det er endvidere. bemærket, at der er udlagt forudløn for Regionen. Iflg. udmelding fra Indenrigsog Sundhedsministeriet skulle udlægget være foretaget af Regionens egne midler Funktion 9.13 Andre tilgodehavender Revisionen mener, at der er opstået tvivl om hvorvidt det optagne tilgodehavende vedrørende skatterestancer på 36,7 mio. kr. skulle have været afskrevet. Tvivlen skulle være opstået p.g.a. udmeldinger fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Revisionen anbefaler, at regionen søger en afklaring heraf. Se note 1 Kan få betydning for Forskningsmidler Vejle Sygehus har valgt en praksis, hvor forskningsmidler registreres i balancen under funktion 9.13 Tilgodehavender hos Staten. Beløbet burde være bogført på funktion 9.47 Deposita. Den valgte praksis bevirker fejl i med ca. 11 mio. kr Funktion 9.21 aktier og andelsbeviser m.m. Ejerandelen i Amgros I/S er optaget med kr. for lidt. efterregulering til Forskningsmidler i øvrigt Vejle Sygehus bogfører amtsbevillinger til projekter som udgift i driftsregnskabet med modpost på 8.47 Deposita. Det er ikke korrekt at registrere bevillinger som forbrug, og forholdet bevirker endvidere fejl i forhold til for med mellem 1,7 og 2 mio. kr. efterregulering til Indregning af materielle anlægsaktiver Det er konstateret at flere aktiver og gældsposter ikke er registreret i balancen. Fejlene har betydning for

6 8.4 Anlægsvirksomhed Revisionen noterer, at anlægsoversigten (bilag til regnskabet) ikke er fuldt a jourført med givne anlægsbevillinger Taget til 8.5 Balancekontoen - afskrivning Det er konstateret, at kommuner ikke er opkrævet vedr. flexjob for oktober kvartal Kvalitetssikring på Horsens/Brædstrup Sygehus Revisionen bemærker i beretning om Statstilskud til øget aktivitet på sygehusområdet m.v. at sygehusledelsen i notat har konkluderet, at resultatet af den gennemførte journalaudit som utilfredsstillende. Det har ikke været muligt for revisionen fremskaffe oplysninger om ledelsens reaktion herpå. Til og opfølgning i Regionen Midt i Fastsættelse af rammer for fejlniveau m.m. Revisionen bemærker i beretning om Statstilskud til øget aktivitet på sygehusområdet m.v. at kvalitetssikringen fortsat kan styrkes og anbefaler nogle tiltag. og Regionen i Note 1 Alle 4 amter har optaget tilgodehavender vedrørende skatterestancer (funktion 9.13) til kurs 100. Kommunernes Revision har bemærket, at der er opstået tvivl om hvorvidt restancerne burde være nulstillet. Deloitte har i særskilt beretning om revision af erklæret sig enige i at det er korrekt at posterne er optaget. Regionen søger gennem Danske Regioner en afklaring af tvivlen. Regionen finder imidlertid, at tvivlen ikke berører amternes regnskaber for 2006, fordi: - lovgivningen først træder i kraft det ligger fast at efterreguleringen skal foretages efter samme regnskabspraksis som delingsaftalerne - der ikke i delingsbekendtgørelsen er fastsat særlige regler omkring disse restancer Med hensyn til værdiansættelse af aktivet finder vi det utvivlsomt, at aktivet skal ansættes til kurs 100, fordi: - alle værdiansættelser i delingsproceduren er forudsat at ske til kurs 100 med mindre andet eksplicit er bestemt - alternativt skal der foretages konkret vurdering af værdiansættelsen på en lang række aktiver/passiver, som hos den nye myndighed vil have en anden værdi - aktivet (restancerne) fortsat inddrives, og provenuet tilfalder staten.

7 Udarbejdet: Regnskab & Finans den 11. september 2007, Johan Meyer

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007 Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 4 Notat om supplerende oplysninger

Læs mere

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune Bilag Den 26. november 2007 Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling I forbindelse med aflæggelsen af åbningsbalancen

Læs mere

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse Gladsaxe Kommune Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse 1. Revision af åbningsbalancen pr. l. januar 2007 l 1.1 Revisorerklæring om åbningsbalancen

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

Notat. AffaldVarme Århus. Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale regnskabsregler.

Notat. AffaldVarme Århus. Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale regnskabsregler. Notat AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale. AffaldVarme Århus aflægger regnskab efter de kommunale regler, hvilket ifølge Indenrigs-

Læs mere

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 ODENSE KOMMUNE ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 INDHOLD Påtegninger Ledelsens påtegning 3 Revisionspåtegning 4 Regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis ved udarbejdelse af åbningsbalance pr. 1/1 2007

Læs mere

Balancekonklusionsnotat

Balancekonklusionsnotat KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Regnskab og Kontrakt NOTAT Balancekonklusionsnotat Balancekonklusionsnotatet giver den endelige status på, om Socialforvaltningens regnskab er rigtigt, og at der

Læs mere

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006 Tommerup Kommune Årsregnskab for Indholdsfortegnelse Indledning...3 Årets resultat og den økonomiske status...4 Udgiftsbaseret regnskab...5 Omkostningsbaseret regnskab...7 Anvendt regnskabspraksis...10

Læs mere

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2007 730.

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2007 730. RANDERS KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Delberetning for regnskabsåret 2007 730.000 Side 12 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...................................................

Læs mere

4.6. Afstemning af statuskonti mv.

4.6. Afstemning af statuskonti mv. 4.6. Afstemning af statuskonti mv. Retningslinjer for afstemning De enkelte centre skal iværksætte afstemningsprocedurer, der sikrer, at der løbende foretages afstemninger, kontroller og fejlrettelser

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Emne: Afsluttende revision af årsregnskabet 2016 Dato:

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Beretning vedrørende revisionen af Viborg Amts årsregnskab for 2006. til Regionsrådets møde den 14.

Bilag. Region Midtjylland. Beretning vedrørende revisionen af Viborg Amts årsregnskab for 2006. til Regionsrådets møde den 14. Region Midtjylland Beretning vedrørende revisionen af Viborg Amts årsregnskab for 2006 Bilag til Regionsrådets møde den 14. november 2007 Punkt nr. 7 VIBORG AMT (OPHØRT PR. 31. DECEMBER 2006) Beretning

Læs mere

Revision og korrektion af efterregulering af delingsaftale vedr. Fyns Amt

Revision og korrektion af efterregulering af delingsaftale vedr. Fyns Amt Område: Økonomi Udarbejdet af: Christian Lehmann Afdeling: Økonomisk Sekretariat E-mail: Christian.Lehmann@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 7/881 Telefon: 76631656 Dato: 2. november 27 Revision og korrektion

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt

Bilag. Region Midtjylland. Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt Region Midtjylland Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt Bilag til Regionsrådets møde den 14. november 2007 Punkt nr. 10 Kommunernes

Læs mere

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Ledelsen i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at der er foretaget en vurdering af balancekontiene

Læs mere

Region Syddanmark Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007

Region Syddanmark Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Region Syddanmark Beretning om

Læs mere

Regnskab i årets løb Regnskabsinstruks for måneds-, halvårs- og årsafslutning.

Regnskab i årets løb Regnskabsinstruks for måneds-, halvårs- og årsafslutning. Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Regnskab i årets løb Regnskabsinstruks for måneds-, halvårs- og årsafslutning. Indholdsfortegnelse 1 Indledning og formål... 3 2 Periodisering... 3 3 Handlinger

Læs mere

RAPPORT. Økonomiforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum maj 2018 MODTAGER INTERN REVISION. Peter Stensgaard Mørch, ØKF Mads Grønvall, ØKF

RAPPORT. Økonomiforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum maj 2018 MODTAGER INTERN REVISION. Peter Stensgaard Mørch, ØKF Mads Grønvall, ØKF RAPPORT INTERN REVISION 29. maj 2018 Økonomiforvaltningen Åbningsbalance til Kvantum 2017 INTERN REVISION Jesper Andersen Kevin Aabrink Klaus Østrup MODTAGER Peter Stensgaard Mørch, ØKF Mads Grønvall,

Læs mere

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 27. februar 2018 SUF Konklusionsnotat 2017 Ledelsen i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2015 12.

Læs mere

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1)

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1) Konklusionsnotat: Økonomiudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Økonomiforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

RAPPORT. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum maj 2018 MODTAGER INTERN REVISION

RAPPORT. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum maj 2018 MODTAGER INTERN REVISION RAPPORT INTERN REVISION 9. maj 2018 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Åbningsbalance til Kvantum 2017 INTERN REVISION Jesper Andersen Kevin Aabrink Henrik Poulsen MODTAGER Bjarne Winge, BIF

Læs mere

Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget

Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget Konklusion KS og KFF tilkendegiver hermed, at afstemningen af forvaltningens balancekonti er udført i overensstemmelse med gældende regelsæt og har været omfattet

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Vestsjællands Amt Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt

Læs mere

Bilag 4. Konklusionsnotat: Afstemning af Økonomiudvalgets balanceposter

Bilag 4. Konklusionsnotat: Afstemning af Økonomiudvalgets balanceposter s Kommune Regnskab 2016 Bilag 4. Konklusionsnotat: Afstemning af Økonomiudvalgets balanceposter 1 Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt Økonomiforvaltningens balancekonti i overensstemmelse

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2017 6.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2009 Marts 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR).

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 11-02-2015 Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). Sagsnr. 2014-0256279

Læs mere

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS Generelt Odense Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinier, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og Regnskabssystem

Læs mere

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti 1. Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt forvaltningens balancekonti i overensstemmelse med gældende regelsæt. Koncernservice

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2018 16.

Læs mere

Glostrup Kommunes Regnskab 2017

Glostrup Kommunes Regnskab 2017 Rettelsessider til Glostrup Kommunes 2017 BDO Statsautoriseret Revisionsaktieselskab har foretaget en analyse af mellemregning mellem årene for flere kommuner. I den forbindelse er de nået frem til, at

Læs mere

Roskilde Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006

Roskilde Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Roskilde Amt Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt

Læs mere

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 CVR-NR. 37 24 29 85 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB FOR 2016... 1

Læs mere

Tlf:

Tlf: FYNBUS Beretning nr. 11 (side 157 165) Beretning for regnskabsåret 2016, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed, er medlem af BDO International Limited - et UK-baseret selskab med begrænset hæftelse

Læs mere

BYGGEFIRMAET PER SIMONI HOLDING ApS

BYGGEFIRMAET PER SIMONI HOLDING ApS BYGGEFIRMAET PER SIMONI HOLDING ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/02/2015 Per Simoni Dirigent Side 2 af

Læs mere

Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007

Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007 Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007 Efterregulering af aftale om fordelingen af Sønderjyllands Amts aktiver og passiver, rettigheder og pligter som følge af opgaveflytninger 1.

Læs mere

RAPPORT. Kultur- og Fritidsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum januar 2018 MODTAGER INTERN REVISION

RAPPORT. Kultur- og Fritidsforvaltningen. Åbningsbalance til Kvantum januar 2018 MODTAGER INTERN REVISION INTERN REVISION 5. januar 2018 RAPPORT Kultur- og Fritidsforvaltningen Åbningsbalance til Kvantum 2017 INTERN REVISION Jesper Andersen Kevin Aabrink Henrik Poulsen MODTAGER Mette Touborg, KFF Anders Bager

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Afsluttende revision Årsregnskab 2017 3.

Læs mere

Konklusionsnotat: Socialudvalget

Konklusionsnotat: Socialudvalget Konklusionsnotat: Socialudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Socialforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 06-02-2014 Sagsnr. 2013-0264522 Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008 fjcewtfrhousf(wpers I PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen L 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestvedlpwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Hvidovre Kommune Bilag

Læs mere

Afstemningsarbejdet har i løbet af året været omfattet af ledelsesmæssig opfølgning således:

Afstemningsarbejdet har i løbet af året været omfattet af ledelsesmæssig opfølgning således: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 1. Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens balancekonti i overensstemmelse med

Læs mere

Regnskab. -38,6 31,7 38,6 85,6-14,2 Resultat af forsyningsvirksomhed, drift Resultat af forsyningsvirksomhed, anlæg

Regnskab. -38,6 31,7 38,6 85,6-14,2 Resultat af forsyningsvirksomhed, drift Resultat af forsyningsvirksomhed, anlæg Kommunens årsberetning Hoved- og nøgletal Oversigt over økonomiske nøgletal i mio. kr. 2014 2013 2012 2011 sopgørelsen (udgiftsbaseret) Resultat af ordinær driftsvirksomhed 180,0 188,3 195,0 185,1 83,3

Læs mere

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Ledelsesnotat Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2014 18.

Læs mere

Erklæring. Intern Revision. Erklæring om revision af SKATs 9 regnskab for regnskabsåret Modtager Departementschef Jens Brøchner

Erklæring. Intern Revision. Erklæring om revision af SKATs 9 regnskab for regnskabsåret Modtager Departementschef Jens Brøchner Skatteudvalget 2017-18 (Omtryk - 02-11-2018 - Bilag tilføjet) SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 556 Offentligt 13. maj 2015 J. nr. 15-1489447 Plannr. 114-680 Intern Revision Erklæring Erklæring

Læs mere

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 26. november 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt "Revisionsberetninger for regnskabsåret 2011"

Bilag til dagsordenspunkt Revisionsberetninger for regnskabsåret 2011 Område: Økonomi Afdeling: Regnskab og Finans Journal nr.: 11/30277 Dato: 21. august 2012 Udarbejdet af: Birthe Drejer Nielsen E-mail: Birthe.D.Nielsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631639 Notat Bilag

Læs mere

Note 3. Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget. Regnskab OK PH

Note 3. Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget. Regnskab OK PH Note 1 Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget Regnskab Kommunal indkomstskat -3.299,6-3.299,3-3.299,2 Selskabsskat -36,0-36,0-36,0 Anden skat pålignet visse indkomster -2,6-2,6-2,6 Grundskyld -237,4-237,4-233,6

Læs mere

Bilag - Principper for økonomisk styring

Bilag - Principper for økonomisk styring Bilag - Principper for økonomisk styring Anvendt regnskabspraksis Udkast til økonomiudvalgsmøde den 18. januar 2011 Allerød Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Regnskabsopgørelse

Læs mere

Budgetkontrol september 2015 Økonomiudvalget

Budgetkontrol september 2015 Økonomiudvalget Økonomisk oversigt () Løbende priser Udvalget for Økonomi Vedtaget budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -6,9-6,1-6,5-0,5

Læs mere

Udkast til: Åbningsbalance pr. 1. januar 2010

Udkast til: Åbningsbalance pr. 1. januar 2010 1. UDKAST 28.10.2009 Svendborg Affald A/S under stiftelse Ryttermarken 21 5700 Svendborg Udkast til: Åbningsbalance pr. 1. januar 2010 Indhold: Påtegninger Ledelsespåtegning Revisionspåtegning Ledelsesberetning

Læs mere

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 odense@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 odense@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 33 12 65 45 odense@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Fælledvej 1 DK-5100 Odense C FYNBUS Beretning nr. 9 (side 134-145) BDO Kommunernes Revision,, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed, er

Læs mere

ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S

ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2014 Lars B. Petersen Dirigent Side 2

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt "Revisionsberetninger for regnskabsåret 2015"

Bilag til dagsordenspunkt Revisionsberetninger for regnskabsåret 2015 Område: Økonomi Afdeling: Regnskab og Finans Journal nr.: 15/44436 Dato: 15. juni 2016 Udarbejdet af: Birthe Drejer Nielsen E-mail: Birthe.D.Nielsen@rsyd.dk Telefon: 76631639 Notat Bilag til dagsordenspunkt

Læs mere

Til samtlige departementer 20. juni 2018 MODST/SRH

Til samtlige departementer 20. juni 2018 MODST/SRH Til samtlige departementer 20. juni 2018 MODST/SRH Indregning af primo korrektioner pr. 1. januar 2018 som følge af ændret regnskabsprincip for indregning af forventet tab på fordringer overdraget til

Læs mere

FORTIUM A/S. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/06/2015

FORTIUM A/S. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/06/2015 FORTIUM A/S Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/06/2015 Christian Worm Mortensen Dirigent Side 2 af 10 Indhold

Læs mere

I alt er der i 2012 afskrevet 34,0 mio. kr. (tab), hvoraf 9,7 mio. kr. er opgjort i forbindelse med gennemgangen (jf. afsnit 2).

I alt er der i 2012 afskrevet 34,0 mio. kr. (tab), hvoraf 9,7 mio. kr. er opgjort i forbindelse med gennemgangen (jf. afsnit 2). Bilag 1 12. februar 2013 Sagsbeh: biva Sag: Dokument: Opfølgning på kommunens balance Økonomiafdelingen Baggrund I forbindelse med Magistratens behandling den 27. august 2012 af revisionsberetning nr.

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 321-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

Status på afstemninger

Status på afstemninger KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 2016 - Konklusionsnotat, SUF Dokumentnr. 2016-0430093-8 Ledelsen i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (SUF) og Koncernservice (KS)

Læs mere

9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab

9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Budget- og regnskabssystem for kommuner 9.4 - side 1 Dato: April 2013 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2013 9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Indledning Af kapitel 7.2

Læs mere

Varde Kommune Halvårsregnskab 2015

Varde Kommune Halvårsregnskab 2015 2 Indholdsfortegnelse Borgmesterens forord...5 Ledelsens påtegning...7 Ledelsens beretning...8 Halvårsregnskabet...10 Regnskabsopgørelse pr. 30. juni 2015...10 Balance pr. 30. juni 2015...11 Bemærkninger

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL I. Retningslinjer

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL I. Retningslinjer Københavns Kommune forvaltningen Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL I Retningslinjer Indholdsfortegnelse 1 Indledning og formål... 3 2 Generelle regler for bogføring... 5 3 Balancekonti... 5

Læs mere

Økonomiforvaltningen fastlægger retningslinier for aflæggelse af omkostningsbaseret regnskab, herunder bogføring, afskrivninger m.v.

Økonomiforvaltningen fastlægger retningslinier for aflæggelse af omkostningsbaseret regnskab, herunder bogføring, afskrivninger m.v. side 1 Regnskab i årets løb Slettet: Rammebilag - I henhold til Kasse- og regnskabsregulativets punkt 2.7 fastlægger Økonomiforvaltningen i et rammebilag de generelle principper for regnskab i årets løb.

Læs mere

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Ledelsesnotat Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Emne: Dato: Afsluttende revision af årsregnskabet

Læs mere

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016 CPD INVEST ApS Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/06/2017 Christen Peder

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance 340 1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

CITY AUTOSERVICE ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

CITY AUTOSERVICE ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den CITY AUTOSERVICE ApS Årsrapport 1. januar 2014 31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/06/2015 Shima Ali Dirigent Side 2 af 12 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Fordelingen af restancerne ultimo 2016 fremgår af nedenstående tabel: Center for Økonomi. 25. september Sagsnr

Fordelingen af restancerne ultimo 2016 fremgår af nedenstående tabel: Center for Økonomi. 25. september Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 25. september 2017 Status på tilgodehavender under inddrivelse: Tabsrisiko Baggrund På ØU-mødet den 29. august blev der i forbindelse med

Læs mere

10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse

10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse Budget- og regnskabssystem 10.7 - side 1 Dato: 24. februar 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2005 10.7. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Indledning Af kapitel 7.2 fremgår

Læs mere

EKSTERNT REGNSKAB 7 SKATTER I ÅRSREGNSKABET

EKSTERNT REGNSKAB 7 SKATTER I ÅRSREGNSKABET EKSTERNT REGNSKAB 7 SKATTER I ÅRSREGNSKABET SKATTEBETALING VEDR. SELSKABSSKAT 2 ordninger: a) A conto skattebetaling. Tilnærmelsesvis samtidighedsskat (svarer til kildeskat). Obligatorisk for nye virksomheder.

Læs mere

GUDHJEM CAMPING ApS. Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

GUDHJEM CAMPING ApS. Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den GUDHJEM CAMPING ApS Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/02/2015 Gerda Serritzlew Dirigent Side 2 af 10 Indhold

Læs mere

REVI-FINANS ApS. Tjørnebakken 5B 8541 Skødstrup. Årsrapport 1. juli juni 2017

REVI-FINANS ApS. Tjørnebakken 5B 8541 Skødstrup. Årsrapport 1. juli juni 2017 REVI-FINANS ApS Tjørnebakken 5B 8541 Skødstrup Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/11/2017 Hans-Georg Christensen

Læs mere

TORBEN HOLME NIELSEN ApS

TORBEN HOLME NIELSEN ApS TORBEN HOLME NIELSEN ApS Damgårdsvej 24 2930 Klampenborg Årsrapport 1. oktober 2016-30. september 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/02/2018 Karina

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Beretning vedrørende revisionen af Ringkjøbing Amts årsregnskab for 2006. til Regionsrådets møde den 14.

Bilag. Region Midtjylland. Beretning vedrørende revisionen af Ringkjøbing Amts årsregnskab for 2006. til Regionsrådets møde den 14. Region Midtjylland Beretning vedrørende revisionen af Ringkjøbing Amts årsregnskab for 2006 Bilag til Regionsrådets møde den 14. november 2007 Punkt nr. 9 RINGKJØBING AMT (OPHØRT PR. 31. DECEMBER 2006)

Læs mere

ICOMON ApS. Hobrovej Aalborg SV. Årsrapport 1. januar december 2015

ICOMON ApS. Hobrovej Aalborg SV. Årsrapport 1. januar december 2015 ICOMON ApS Hobrovej 372 9200 Aalborg SV Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/05/2016 Bjarne Bilenberg Dirigent

Læs mere

KOKKEN OG HAVFRUEN CATERING ApS

KOKKEN OG HAVFRUEN CATERING ApS KOKKEN OG HAVFRUEN CATERING ApS Skottehusvej 12 4320 Lejre Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/06/2018 Johnnie

Læs mere

NOTAT. Udkast til delregnskaber for 2011. CVR-nr. 30 82 37 02. 13. april 2012

NOTAT. Udkast til delregnskaber for 2011. CVR-nr. 30 82 37 02. 13. april 2012 NOTAT Udkast til delregnskaber for 2011 13. april 2012 CVR-nr. 30 82 37 02 Indholdsfortegnelse Side 2 af 8 Side Ledelsens regnskabspåtegning... 3 Resultatopgørelse... 4 Balance... 5 Anvendt regnskabspraksis...

Læs mere

KANUT TRANSPORT ApS. Søndergaardsvej Nørre Aaby. Årsrapport 1. januar december 2017

KANUT TRANSPORT ApS. Søndergaardsvej Nørre Aaby. Årsrapport 1. januar december 2017 KANUT TRANSPORT ApS Søndergaardsvej 6 5580 Nørre Aaby Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/07/2018 Tommy J Larsen

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2005.

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2005. Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2005. 16-09- 2008 Statsforvaltningen har den 21. januar 2008 modtaget årsregnskab

Læs mere

K.C. KONTROL ApS. Nymarken Munkebo. Årsrapport 1. januar december 2015

K.C. KONTROL ApS. Nymarken Munkebo. Årsrapport 1. januar december 2015 K.C. KONTROL ApS Nymarken 17 5330 Munkebo Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2016 Kenneth Clausen Dirigent

Læs mere

Den selvejende institution Lerbjerg-Centret

Den selvejende institution Lerbjerg-Centret Revisionsfirmaet Jan Hansen statsautoriseret revisionsaktieselskab Den selvejende institution Lerbjerg-Centret c/o Laila Herskind Kallevadvej 5 4760 Vordingborg Revisionsprotokollat for Marievej 3, 2630

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner KØBENHAVN KOMMUNE forvaltningen Center for Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del II Tidsplaner Indhold 1. Registreringsfasen... 2 1.1 KØR-perioder 2013/2014... 3 2. Rapporteringsfasen... 4 2.1

Læs mere

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR.

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE 63-65 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. 80 3 7 44 1 O INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB

Læs mere

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/1 2009 ApS Sitkagranvej 13 9800 Hjørring Årsrapport 1. oktober 2017-30. september 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 03/01/2019

Læs mere

Hvidovre Kommune. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til Socialministeriet. Regnskabsåret 2009

Hvidovre Kommune. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til Socialministeriet. Regnskabsåret 2009 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestved@pwc.dk Telefon +45 5575 8686 Telefax +45 5575 8787 Hvidovre Kommune Bilag 3 til revisionsberetning:

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 321-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

Region Syddanmark. Åbningsbalance pr. 1. januar 2007

Region Syddanmark. Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Region Syddanmark Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Indholdsfortegnelse: Side 1 Indledning...3 2 Ledelsespåtegning...4 3 Revisionspåtegning...5 4 Anvendt regnskabspraksis i Region Syddanmark...6 4.1 Indledning...6

Læs mere

Københavns Solcellelaug I/S ÅRSRAPPORT 2016 CVR NR

Københavns Solcellelaug I/S ÅRSRAPPORT 2016 CVR NR Københavns Solcellelaug I/S ÅRSRAPPORT 2016 CVR NR. 28 63 71 36 Årsregnskabet er fremlagt og godkendt på interessentskabets ordinære generalforsamling den / 2017 Dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE: SIDE: Virksomhedsoplysninger...

Læs mere

IDEFIX IVS. Nansensgade 67, st tv 1366 København K. Årsrapport 26. marts juni 2016

IDEFIX IVS. Nansensgade 67, st tv 1366 København K. Årsrapport 26. marts juni 2016 IDEFIX IVS Nansensgade 67, st tv 1366 København K Årsrapport 26. marts 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/10/2016 Byron Eriksen Dirigent

Læs mere

Bilag 12 Økonomiforvaltningens bidrag til det omkostningsbaserede regnskab

Bilag 12 Økonomiforvaltningens bidrag til det omkostningsbaserede regnskab Bilag 12 Økonomiforvaltningens bidrag til det omkostningsbaserede regnskab Økonomiudvalget (1.000 kr.) Hovedfunktion Primo 2012 Ultimo 2012 Grunde 9.58.80 3.373 3.373 Bygninger 9.58.81 3.423 3.674 Tekniske

Læs mere

i regnskabet

i regnskabet KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 18-02-2016 Sagsnr. 2015-0280012 Sundheds- og Omsorgsudvalget - Konklusionsnotat 2015 Ved tilrettelæggelsen og gennemførelsen af

Læs mere

Vejledning om værdiansættelse af værdipapirer og kapitalandele. December 2018

Vejledning om værdiansættelse af værdipapirer og kapitalandele. December 2018 Vejledning om værdiansættelse af værdipapirer og kapitalandele December 2018 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Anvendelses område 3 1.2 Formål 3 1.3 Dispensation 3 2. Håndtering af værdipapirer 4 2.1 Selvstændige

Læs mere

DANSK MEDIA DISTRIBUTION ApS

DANSK MEDIA DISTRIBUTION ApS DANSK MEDIA DISTRIBUTION ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/05/2015 Emil B. Bredel Dirigent Side 2 af 11

Læs mere

ASSENS KOMMUNE. Beretning nr. 8. (side 186 231) Afsluttende beretning for regnskabsåret 2009

ASSENS KOMMUNE. Beretning nr. 8. (side 186 231) Afsluttende beretning for regnskabsåret 2009 Fælledvej 1 5000 Odense C. Tlf.: 3312 6545 E-mail: kr@bdo.dk ASSENS KOMMUNE Beretning nr. 8 (side 186 231) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision med næsten 60% af

Læs mere

MEDICAL DISTRIBUTION HOLDING ApS

MEDICAL DISTRIBUTION HOLDING ApS MEDICAL DISTRIBUTION HOLDING ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/06/2015 Gry Hafstrøm Dirigent Side 2 af

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 311-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere