INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 27. august 2014 kl D118 og GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Eva Viala Medlemmer B-siden: Charlotte Palludan, Tine Fristrup (afbud), Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Mette Greve, Else Thousig, Jakob Krause-Jensen, Merete Wiberg. Tilforordnede: Tomas Breddam Desuden: Lise Skanting (referent) Dato: 24. september 2014 Sagsnr.: Ref: Side 1/7 1. Godkendelse af dagsorden Eva Viala henviste til et løfte om et notat vedrørende implementeringen af arbejdstidsaftalen. Da notatet endnu ikke er udarbejdet, foreslog hun en mundtlig orientering som et nyt pkt. 8. Med denne ændring blev dagsordenen godkendt. 2. Meddelelser Hanne Løngreen uddelte et regnskabsoverslag for første kvartal for Arts, som blev fremlagt på et FSU-møde før sommerferien. IUPs overskud i første kvartal er 8.540,000 kr. Det fortsætter i andet kvartal, dvs. resultatet er bedre end forventet ved budgetlægningen, hvor der blev forventet et underskud på 1 mio.kr. Der er derfor taget forskellige initiativer: Forskningsprogrammerne har fået kr. mere pr. medlem, der er ansat videnskabelige assistenter, afdelingslederne får mulighed for at lave interne arrangementer og der er planlagt forskellige initiativer i forbindelse med påbuddet på Trøjborg. Det gode resultat skyldes bl.a. oprydning i eksterne projekter samt en indsats i forbindelse med truslerne fra Fremdriftsreformen. Set i lyset af de positive regnskabstal er det godt, at det ikke var nødvendigt at afskedige. Mette Mejlvang sagde, at de øvrige institutter på Arts er i en tilsvarende positiv situation, og udover de initiativer, der er taget, er der også mulighed for at hensætte midler jf. almindelige regnskabsprincipper, bl.a. en pulje til lønforhandlinger. Charlotte Palludan beklagede, at der først er styr på økonomien nu og sagde, at midlerne kunne have været brugt på ansættelser allerede i foråret. Hun foreslog desuden, at der kunne gøres noget ved rengøringen. Hun henviste desuden til en henvendelse fra DSR vedr. studenterinstruktorer. Jakob Krause- Aarhus Universitet Tlf.: Fax:

2 Side 2/7 Jensen var enig i beklagelsen. Else Thousig foreslog, at Pia Skelmoses funktion blev genindført. Merete Wiberg sagde, at IT-supporteren på Trøjborg er blevet afskediget og spurgte, om der evt. kunne findes midler til, at supporteren kunne blive et par måneder, da der er behov for det. Hanne Løngreen sagde, at universitetsledelsen havde taget en overordnet beslutning om, at alle skulle spare. Mette Mejlvang sagde, at instituttet pt. er bundet op i en proces på AU. I forbindelse med høringen af universitetsledelsens beslutningsforslag er det vigtigt at advokere for en større mulighed for at træffe beslutninger lokalt. Niels Christian Mossfeldt Nickelsen spurgte, om overskuddet skyldes de frivillige fratrædelser. Hanne Løngreen svarede, at de frivillige fratrædelser først ville få effekt fra Høring af universitetsledelsens beslutningsforslag (bilag) Hanne Løngreen spurgte om, hvordan LSAU ville indgå i høringen. Charlotte Palludan sagde, at der kan laves et fælles svar, hvis a og b-siden er enige. Hun var desuden usikker på, hvor mange udvalg, der udarbejder høringssvar. Eva Viala sagde, at det ville være stærkt med et fælles svar. Charlotte Palludan sagde, at der er gode takter i universitetsledelsens forslag, men at der er behov for at præcisere og uddybe fx om, hvorvidt udvalg får reel kompetence. Det er også uklart, hvad der menes med, at instituttet har fuld indsigt og kontrol med økonomien. Hvem er instituttet? Er det LSAU, Institutledelsen eller andre? Mht. procedure ved ansættelser står der, at det forelægges Akademisk Råd og Institutforum - hvorfor ikke besluttes? Endvidere står der, at Akademisk Råd og Institutforum skal være idegeneratorer. Det er noget andet end at beslutte. Hanne Løngreen svarede, at Rektor lægger vægt på et samarbejdende universitet. Hidtil er for mange beslutninger om institutterne truffet af universitetsledelsen. Institutterne skal nu have større autonomi og kunne træffe beslutninger på eget niveau. Merete Wiberg sagde, at det er et positivt papir, og at hun var enig i hensigten. Men der mangler præciseringer om bl.a. medarbejderinddragelse. Eva Viala sagde, at fakultetsledelsens rolle også er uklar, ligesom det ikke er klart, hvordan institutternes autonomi bliver. Det sætter spørgsmålstegn ved, hvilke beslutninger, institutterne får mulighed for at træffe.

3 Side 3/7 Niels Christian Mossfeldt Nickelsen sagde, at der er gode intentioner i beslutningsforslaget, men han stillede spørgsmålstegn ved effekten, da mange beslutninger træffes politisk og ikke af rektorer. Hanne Løngreen konkluderede, at Charlotte Palludan sender sine synspunkter rundt til kommentering, så det kan munde ud i et høringssvar. 4. Orientering om fakultetets arbejde med eftersyn af institutstrukturen Hanne Løngreen orienterede om, at medlemmer af Akademisk råd, FSU og Institutforum havde været til møde i Aarhus for at drøfte instituteftersynet med Fakultetsledelsen. Det blev besluttet, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe, hvor Institutforum skal udpege 2 VIP og 2 studerende. Desuden skal der vælges TAP-repræsentation af TAP'erne i Akademisk Råd. I seneste nyhedsbrev var der en opfordring til at komme med navneforslag til Institutforum. Charlotte Palludan foreslog, at scenarierne drøftes i afdelinger, forskningsprogrammer eller faglige miljøer. Hanne Løngreen sagde, at der ikke er særlige instanser, der skal levere til arbejdsgruppen, og at alle input vil blive uploadede. Niels Christian Mossfeldt Nickelsen var kritisk over for processen, da han ikke forventede, at den viden, der ville komme ud af processen, ikke ville være anderledes end den, man har i forvejen, så det ville blive en gentagelse af en diskussion, der har fundet sted. Han mente ikke, at en fleksibel institutionsstruktur for IUP kunne blive resultatet af sådan en arbejdsgruppe. Charlotte Palludan sagde, at den oplevelse deles af mange, der deltog i mødet på Arts, men at det var mødets udfald. Hun mente, at fakultetsledelsen har behov for at markere et skift. Mette Mejlvang sagde, at det er vigtigt, at der kommer et godt og gennemarbejdet papir fra IUP. Rektor har sagt, at der skal ske noget særligt på IUP, hvis medarbejderne vil. Derfor er det vigtigt, at IUP formulerer sig i forhold til rektor. Hvordan og hvorledes det skal ske, drøftes i Institutforum. Jakob Krause-Jensen sagde, at der nu er et rum for medarbejderinddragelse, så der er en anden præmis end ved de tidligere drøftelser. Tomas Breddam mente, at de 150 administrative medarbejdere bør være repræsenteret i arbejdsgruppen, da de er en del af ledelsesstrengen. Mette Mejlvang sagde, at der skulle være møde mellem arbejdsgruppen og funktionscheferne.

4 Side 4/7 Else Thousig bemærkede, at TAP kun har 1 repræsentant i arbejdsgruppen. Charlotte Palludan sagde, at der bør være flere TAP ere i arbejdsgruppen, men at det ikke havde været oppe på mandagens møde, da grundlaget for arbejdsgruppen blev ændret. Lise Skanting oplyste, at TAP'erne i Akademisk Råd, som skal udpege den ene repræsentant, var enige om, at både Aarhus og Emdrup skulle repræsenteres, og at man derfor havde henvendt sig til Johnny Laursen for at få to repræsentanter i arbejdsgruppen. Hanne Løngreen sagde, at IUP ikke er et klassisk universitetsinstitut, at IUP har myndighedsrådgivning og et stort samarbejde med omverdenen. Desværre har der i tre år været lagt vægt på, at IUP skulle være et klassisk universitetsinstitut. Det har medført, at myndighedsrådgivningen og kontakten med omverdenen skulle nedprioriteres. Men det er vigtigt, at disse aktiviteter også belønnes. Det skal formuleres over for rektor. Ellers kan han med rette undlade at tage initiativer i den retning. Niels Christian Mossfeldt Nickelsen sagde, at en høring om institutorganisering ikke ville bringe noget nyt frem, og at der var risiko for, at det bliver en gentagelse af det arbejde, der var gjort, selv om der er kommet en problemanalyse. Charlotte Palludan var enig i, at det har skabt forvirring men henviste til, at det var besluttet at gennemføre et eftersyn af institutorganiseringen. Eva Viala sagde, at problemanalysen viste en ekstrem top-down ledelsesform. Derfor efterprøves beslutningen. IUP sendte et forslag frem, som blev overhørt. Rektor reagerede ved at fjerne dekanen og spørger nu: hvad var det egentlig, I ville sige. Vore svar byggede på dekanens præmisser. Hvis vi vil noget andet, skal vi sige det nu. Charlotte Palludan sagde, at forslaget var Institutledelsens - ikke medarbejdernes. Hanne Løngreen sagde, at forslaget var drøftet i Institutforum, og at uddannelseslederne og forskningsprogramlederne havde været inddraget. Jakob Krause-Jensen sagde, at Johnny Laursens brev med de tre scenarier er en åbning, som vi må arbejde med, tage på os og tage alvorligt. 5. Orientering om arbejdet med afdelinger og afdelingsledere Hanne Løngreen sagde, at beslutningen af 3. marts om afdelinger var ved at blive implementeret. Afdelingerne er etableret, afdelingslederne udpeget, men vilkårene er ikke afklaret. Det skal forhandles mellem Johnny Laursen og Per Dahl med bistand fra henholdsvis hende selv og Charlotte Palludan. Hun sagde videre, at der havde været møde med afdelingslederne, hvor arbejdsopgaverne blev drøftet. På den baggrund havde afdelingslederne udarbejdet et notat, der beskriver situationen før og efter

5 Side 5/7 Merete Wiberg bekræftede, at det var en god proces. Der er et andet billede på IUP end de to andre institutter. Uddannelseslederne bliver ikke afdelingsledere på IUP, som var forudsætningen i beslutningen fra marts. Hanne Løngreen sagde supplerende, at det er vigtigt at få tilgodeset den måde, IUP arbejder med uddannelser på. Eva Viala supplerede med, at afdelingslederne har en anden opgaveportefølje på IUP end på de andre institutter. Charlotte Palludan mente, at forskningsprogramlederne og uddannelseslederne er en slags koordinatorer, da ledelsesniveauer alene delegeres til afdelingslederne. Hanne Løngreen svarede bekræftende. 6. Orientering og status for arbejdet med AT-påbud på Trøjborg Mette Mejlvang orienterede om, at der efter Arbejdstilsynets besøg på Trøjborg var givet to påbud. Det ene var et fysisk påbud og vedrørte støjdæmpning to steder. Det er udbedret det ene sted, mens det andet i et undervisningslokale vil være udbedret ultimo september. Det andet påbud var psykisk. Det har givet anledning til et møde i arbejdsmiljøgruppen, hvor proces og handleplan er drøftet. Arbejdstilsynet skal have tilbagemelding senest 1. januar. Som en del af processen vil der blive holdt 2 personalemøder i henholdsvis september og december. Der skal desuden afholdes MUS i efteråret. De gennemføres af Merete Wiberg, hvis afdelingslederne er på plads. Hvis afdelingslederne ikke er på plads, gennemføres MUS af Hanne med Merete som bisidder. Dette skal dog også drøftes på et personalemøde. Endelig skal der udarbejdes en proces- og handlingsplan. Merete Wiberg sagde, at det også er vigtigt med et forskningsprogram på Trøjborg mhp. opbygning og vedligeholdelse af et fagligt miljø. Jakob Krause-Jensen sagde, at der skal være valg til arbejdsmiljøgruppen i løbet af efteråret. 7. Status for opslag og ansættelser (adjunkter, lektorer, professorer, VAS) Hanne Løngreen orienterede om, at de stillingsopslag, hun havde nævnt før sommerferien, var slået op og forhåbentlig kunne besættes senest 1. januar Merete Wiberg udtrykte utilfredshed med, at stillingsopslaget for professoratet i pædagogik ikke var blevet sendt til høring på Trøjborg. Derudover er der nogle underlige formuleringer i opslaget fx i definitionen af pædagogik. Hanne Løngreen tog synspunkter ad notam.

6 Side 6/7 8. Implementering af arbejdstidsaftalen Eva Viala sagde, at sekretariatet har beregnet konsekvensen af arbejdstidsaftalen i forhold til undervisning. Selvom der ikke er tale om en spareøvelse, vil implementering af den nye arbejdstidsaftale betyde timebesparelser samlet set på de fleste uddannelser, især i fht. eksamensafholdelse og dubleret undervisning. Derfor har institutledelsen besluttet, at det samlede timetal pr. uddannelse fastholdes. På den baggrund er der meldt en timeramme ud til alle uddannelser, som fastholder hidtidig praksis. Udover timerammen fastholdes samtidig, at alle uddannelser har 1,2 timer pr. STÅ til udviklingstiltag. Charlotte Palludan sagde, at dekanens hensigt var, at der skulle flyttes ressourcer fra eksamen til uddannelse. 9. Status på Tempusaftaler Mette Mejlvang orienterede om, at der er sendt et aftaleudkast til VIP ud fra de principper, der er vedtaget i LSAU. Deadline er 1. september. På nuværende tidspunkt har to tredjedele meldt tilbage. Nogle af disse skal der følges op på. Forhåbentlig kan afdelingslederne komme på plads, så der kan tages stilling til, hvordan timerne afvikles. Merete Wiberg spurgte til de ekstra timer i 14. Mette Mejlvang svarede, det drejer sig om 13, og at det kommer en tillægsaftale for 14. Hanne Løngreen sagde, at hun har møder med de VIP, der har over 1200 timer. Det skal bekræftes i afdelingerne inden den 1. november. Niels Christian Mossfeldt Nickelsen spurgte om, hvornår det nye tidsregistreringssystem starter. Mette Mejlvang svarede, at Vipomatic implementeres pr Evt. Charlotte Palludan sagde vedr. studenterinstruktorer, at man skal have en betaling, hvis man udfører et job. Eva Viala svarede, at der er forskel på instruktorer og tutorer. Tutorer er ikke undervisere og aflønnes ikke. Hun tilføjede, at IUP ikke har været inddraget i opslaget, og at det tilsyneladende er et initiativ, der er taget af to studerende. Charlotte Palludan sagde, at DSR heller ikke havde været inddraget, og at der i opslaget stod instruktorer. Derfor havde de henvendt sig til tillidsrepræsentanterne. Charlotte Palludan spurgte, om der i Eva Vialas sygefravær på to måneder ville være en afløser. Eva Viala svarede, at hun ikke på forhånd kunne vide, hvor meget hun kunne være med efter sin operation, men at hun de første 2

7 Side 7/7 til 3 uger ikke ville kunne deltage. Uddannelseslederne har fået retningslinjer, Søren Balsløv Fransén samler op og er i kontakt med hende en gang ugentligt, og studienævnsformanden er også inddraget. Charlotte Palludan spurgte om, hvem der har ansvaret for videnskabelige assistenter. Hanne Løngreen svarede, at hun har ansvaret, indtil afdelingslederne er på plads. Ph.d.'ernes tilhørsforhold blev drøftet, herunder hvem de skal holde MUS med. Hanne Løngreen svarede, at det drejer sig om ca. 20 ph.d.'ere. Det skal drøftes i forbindelse med eftersynet af institutorganiseringen fx. om Ph.d.- skolerne skal ligge på institutterne frem for på fakultetet, så det er instituttets strategi fremfor fakultetets strategi, der tages hensyn til. Spørgsmålet kan adresseres både i universitetsledelsens høring og i fakultetets høring.

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. august 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært den 29. april 2014 kl. 15.00-17.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 11. december 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 15. december 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 24. november 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 14. marts 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 1443-313 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag) INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 12. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D245 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Medlemmer B-siden: Charlotte Palludan,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 6. februar 2014 kl. 12.00-14.00 D120 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (formand), Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært den 23. maj 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Eva

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. januar 2014 kl. 12.00-14.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 11. september 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 25. november 2014 kl. 10.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat LSAU den 26. oktober 2015 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala (afbud), Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming (afbud), Mette Mejlvang (afbud). Medlemmer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU og Institutforum den 31. januar 2014 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT LSAU: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Charlotte Palludan, Tine

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 6. december 2017 D120 + 1483-323 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen (afbud), Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff.

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 25. januar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Eva Viala Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 5. februar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. april 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Mette Thunø, Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 20. april 2015 kl. 14.00-16.00 D347 og 2113-250C GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala, Merete

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 12. september 2016 D , opkaldsnummer Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 12. september 2016 D , opkaldsnummer Godkendt Referat Møde i LSAU den 12. september 2016 D118 + 2110-222, opkaldsnummer 2113902 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen (afbud), Pia Bramming, Mette

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 16. april 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 11. november 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre, Hanne Knudsen (afbud), Mette

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. juni 2013 kl. 11.00-13.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Claus Holm, Mette Mejlvang, Hanne

Læs mere

Claus Holm bød velkommen til Ida Wentzel Winther, Jacob Christensen og Christine Wernberg Dalhoff som nye deltagere i LSAU

Claus Holm bød velkommen til Ida Wentzel Winther, Jacob Christensen og Christine Wernberg Dalhoff som nye deltagere i LSAU Møde i LSAU den 15. september 2017 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff. Medlemmer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 20. januar 2016 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 20. januar 2016 D Godkendt Referat LSAU den 20. januar 2016 D118 + 2110-222 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen (afbud), Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af B-siden:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Godkendt Referat. Møde i LSAU den 23. november 2016 D , opkaldsnummer

AARHUS UNIVERSITET. Godkendt Referat. Møde i LSAU den 23. november 2016 D , opkaldsnummer Møde i LSAU den 23. november 2016 D118 + 2110-222, opkaldsnummer 2113902 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming, Mette Mejlvang.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 4. maj 2016 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 4. maj 2016 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 4. maj 2016 D118 + 2110-222 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. august 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 30. januar 2017 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 30. januar 2017 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 30. januar 2017 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen (afbud), Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 13. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D118 Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Ida Juul, Steen Nepper Larsen, Asger Sørensen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 13. december 2013 kl. 9.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen (fra kl. 10.00), Jørn Bjerre,

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 10.februar 2016 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 10.februar 2016 kl D Institutforum den 10.februar 2016 kl. 13-15 D118 + 2113-901 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen (afbud), Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Claus Holm foreslog, at pkt. 5e blev flyttet til pkt. 4 som 4e. Dagsordenen blev godkendt med denne ændring.

1. Godkendelse af dagsorden Claus Holm foreslog, at pkt. 5e blev flyttet til pkt. 4 som 4e. Dagsordenen blev godkendt med denne ændring. LSAU den 1. september 2015 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann (afbud), Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming (afbud), Mette Mejlvang. Medlemmer

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 6. februar 2015 kl. 10.00-13.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala, Merete

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 7. december 2012 kl. 13.00-15.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

Referat af LSAU møde d. 9. maj 2018 kl

Referat af LSAU møde d. 9. maj 2018 kl Referat af LSAU møde d. 9. maj 2018 kl. 13 15 Lokale: Emdrup D118 / Aarhus Det Gule Rum 1483 523 Medlemmer A siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming (afbud), Ida Wentzel Winther

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. november 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse December 2013 januar 2014: Analysepanelet og ekspertgruppen

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO.

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO. Møde d. 12. juni 2015 kl. 14-30-16 BTECH/Jacobs kontor LSU-møde Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg(PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Christina Uldum, Mikkel Nørgaard

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 23. marts 2015 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre (afbud),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 28. oktober 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre, Hanne Knudsen, Charlotte Mathiassen,

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3)

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3) Møde den: 18. december 2013 kl. 8.45-11.45 Emdrup: lok. B101a. Trøjborg: lok. 2113-252 Møde i Uddannelsesfagudvalget for Kandidatuddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT Deltagere: Pia Bramming, Bente

Læs mere

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt.

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt. Møde i Forskningsudvalget den: 9. december 2013, kl. 10.00 12.00 Sted: B101a REFERAT Deltagere: Dorte Marie Søndergaard, Lena Lindenskov, Claus Holm, Cathrine Hasse, Karen Valentin, Rie Thomsen, John Krejsler,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. januar 2014 kl. 9.30-11.30 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte Mathiassen,

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Afbud: Karen Valentin; Hanne Løngreen, Jeppe Læssøe, Svend Andersen, Lise Skanting

Afbud: Karen Valentin; Hanne Løngreen, Jeppe Læssøe, Svend Andersen, Lise Skanting Møde den: Tirsdag 28.oktober kl.11.00-12.30 Sted: Aarhus, bygning 1431 lokale 013-015 og Emdrup lokale D118 Emne: Budget 2015 GODKENDT REFE- RAT, 3.12.14 Medlemmer af Akademisk Råd: Per Stounbjerg (formand),

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 3. februar 2015 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN

ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN OVERSIGT 1. Diagnosen ekspertgruppens og analysepanelets 2. Uni- og fakultetsledelsens forslag 3. ARTS-strukturens historik 4. Hvilke principper og målsætninger

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 15. maj 2017 kl D

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 15. maj 2017 kl D Møde i LSAU den 15. maj 2017 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Referat Medlemmer A-siden: Claus Holm (afbud), Eva Viala, Oliver Kauffmann (afbud), Pia Bramming (afbud), Janne Hedegaard Hansen, Mette Mejlvang.

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

Referat af LSAU-møde D. 5. marts 2018

Referat af LSAU-møde D. 5. marts 2018 Referat af LSAU-møde D. 5. marts 2018 Medlemmer A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming (afbud), Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff Medlemmer B-siden: Ida Juul,

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

AU VIDEN. Møde den: 13. marts 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne

AU VIDEN. Møde den: 13. marts 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne Møde den: 13. marts 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne REFERAT Til stede: Gorm Hansbøl, Stig Brostrøm, Elisabeth Arnbak, Maria Marquard, Kristina Mariager-Andersson,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Referat Møde den: Onsdag den 17. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021 / Emdrup D120 Emne: Møde i Fakultetets Samarbejdsudvalg, Arts Referat Medlemmer: Johnny Laursen (formand, dekan),

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK Referat af studienævnets 8. Møde i 2012 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV.

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Ad 1: Dagsordenen blev godkendt.

Ad 1: Dagsordenen blev godkendt. Møde i Forskningsudvalget den: 4. november 2014, kl. 14.00 16.00 Sted: D120 DAGSORDEN Deltagere: Dorte Marie Søndergaard, Jørgen Huggler, Niels Kryger, Claus Holm, Cathrine Hasse, Oliver Kaufmann, Lena

Læs mere

Claus Holm bød velkommen til Sidsel Ejrnæs og Lucas Cone, der er valgt som studenterrepræsentanter.

Claus Holm bød velkommen til Sidsel Ejrnæs og Lucas Cone, der er valgt som studenterrepræsentanter. Institutforum den 6. marts 2017 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund (afbud),

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 22. september 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 22. september 2015 kl D Institutforum den 22. september 2015 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte Mathiassen, Ida Juul, Steen Nepper Larsen, Asger Sørensen, Jeanette

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

Afbud: Sarah Robinson, Helge Suneson, Leonardo Cecchini Dato: 2. maj 2015 Ref: Lone Plougmann Iversen

Afbud: Sarah Robinson, Helge Suneson, Leonardo Cecchini Dato: 2. maj 2015 Ref: Lone Plougmann Iversen Møde den: Onsdag den 8. april 2015 kl. 11.45-14.45 Sted: Aarhus, bygning 1431 lokale 013-015, Emdrup lokale D120 Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. 2/2015) Referat Godkendt 15.juni 2015 Medlemmer: Nina

Læs mere

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl. 13.00 15.00, mødelokale NAVITAS 03.070 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

Referat LSAU-møde d. 26. november 2018 kl

Referat LSAU-møde d. 26. november 2018 kl Referat LSAU-møde d. 26. november 2018 kl. 13 15 Lokale: Emdrup D118 / Aarhus Det Gule Rum 1483-523 Medlemmer A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. DECEMBER 2011 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl. 13 14.45 Sted: Referent:

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat Mødeleder: Bjarke Paarup/ Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 24. februar 2016 Varighed: 12.00-13.45 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen

Læs mere