Indhold. Side 2 af 11. Sammenfatning Baggrund Risici Mønsterdybde Lufttryk Vinterdæk om foråret... 4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indhold. Side 2 af 11. Sammenfatning Baggrund Risici Mønsterdybde Lufttryk Vinterdæk om foråret... 4"

Transkript

1 Resultat af dækrazzia maj 2012

2 Side 2 af 11 Indhold Sammenfatning Baggrund Risici Mønsterdybde Lufttryk Vinterdæk om foråret Nordisk forbillede Dækrazzia i Danmark Gennemførelse Formål Resultat Føreres køn og alder Slidte dæk Bevidsthed om dæktilstand Ulovlig mønsterdybde Middelmønsterdybde på det mest slidte dæk Kontrol af lufttryk Flade eller næsten flade dæk Forskel i lufttryk på samme aksel Vinterdæk om foråret Forskelle hvis føreren ejer bilen eller ej

3 Side 3 af 11 Sammenfatning 18 procent af de undersøgte biler havde mindst ét dæk med 3 mm eller mindre mønsterdybde. Såfremt denne andel er udtryk for den generelle tilstand på person- og varebiler i hele landet, betyder det, at biler kører på de danske veje med mønsterdybde på 3 mm eller mindre. Af dem som havde mindst ét slidt dæk, bedømte hovedparten selv, at deres dæk var tilfredsstillende eller gode. 74 procent var uvidende om, at de kørte på slidte dæk. En større andel af unge bilister (<=24 år) kører med mindst ét slidt dæk (3 mm eller mindre mønsterdybde) uden at vide det i sammenligning med ældre bilister. Ældre biler (mere end 10 år gamle) havde generelt mere slidte dæk end nyere biler. 2 procent af alle undersøgte biler havde mindst ét ulovligt dæk (<1,6 mm mønsterdybde). Middelmønsterdybden på det mest slidte dæk på de undersøgte biler var 4,8 mm. Tre ud af fire udspurgte førere (76 procent) havde ikke kontrolleret lufttrykket i dækkene den seneste måned eller vidste ikke hvornår det sidst var gjort. Kvindelige førere havde generelt dårlige styr på lufttrykket end mandlige førere. Hver ottende bil (12 procent) havde mindst ét dæk med så lavt lufttryk at det kan sammenlignes med punktering eller grænsen til punktering (1,6 bar eller mindre). 17 procent af alle undersøgte biler havde 0,5 bar eller mere i forskel i lufttryk på samme aksel. 29 procent af alle undersøgte biler kørte stadig på vinterdæk i maj måned. Danmarks første dækrazzia blev gennemført den 30. maj I alt blev 419 personbiler og 69 varebiler kontrolleret i Københavns Vestegns Politikreds. Efter politiets ordinære trafikkontrol tilbydes bilisten en frivillig måling af dækkenes lufttryk og mønsterdybde, samt at modtage information om lufttrykkets og mønsterdybdens betydning af sikkerhed og miljø. Bag dækrazzia-kampagnen står Rådet for Større Dæksikkerhed som består af Rigspolitiet, FDM, Teknologisk Institut, Dækimportør-Foreningen, Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk samt Dæk Specialisternes Landsforening.

4 Side 4 af 11 Baggrund Risici Når det gælder aktiv sikkerhed og undgå at en trafikulykke indtræffer, spiller gode dæk en afgørende rolle. Ifølge finske undersøgelser spillede dæk en rolle i godt 14 procent af alle dødsulykker som indtræf i Finland i perioden Den hyppigste årsag var slitage efterfulgt af forkert valg af dæktype til årstiden. Godt hver sjette dødsulykke med dæk som medvirkende faktor skyldtes forkert lufttryk. Lignende undersøgelse findes endnu ikke i Danmark, men det må antages, at de finske resultater kan overføres til danske forhold. Mønsterdybde Når dæk slides, øges risikoen for akvaplaning, idet evnen til at lede vand bort fra trædefladen bliver dårligere. Denne illustration viser vejkontakten ved 3 mm vand på kørebanen. Lufttryk Med for lidt lufttryk i dækkene bliver bilen svær at håndtere i en kritisk situation. For lavt lufttryk medvirker desuden til hurtigere slid end ellers samt øget brændstofforbrug. Derudover kan varmeudvikling grundet lavt lufttryk være medvirkende årsag til risiko for punktering. Stor forskel i lufttrykket på samme aksel kan bidrage til ustabilitet og gøre det svært at klare en undvigemanøvre eller pludselig opbremsning. Vinterdæk om foråret Vinterdæks mønster og gummiblanding er særligt tilpasset kulde og vinterforhold. Når temperaturen stiger til over 7 grader, er det tid til at skifte til sommerdæk, da det giver den bedste stabilitet og mindste slitage.

5 Side 5 af 11 Nordisk forbillede I Finland startede en tilsvarende kampagne tilbage i 1997, og i Sverige fulgte man efter i I begge lande har man haft gode erfaringer med dækrazzia som har vist en positiv udvikling med hensyn til bilister som kører på slidte dæk. Dækrazzia i Danmark Nu er turen kommet til Danmark, og Rådet for Større Dæksikkerhed ønsker med den danske dækrazzia at sætte fokus på dæksikkerhed blandt bilisterne. I maj 2012 gennemførtes for første gang dækrazzia i Danmark, og resultatet kan læses i denne rapport. Totalt blev 488 person-/varebiler kontrolleret i Københavns Vestegns Politikreds. Gennemførelse Den 30. maj 2012 gennemførtes dækrazzia flere steder i Storkøbenhavn. Efter politiets ordinære kontrol af kørekort, alkoholpromille, lygter etc. blev føreren tilbudt en kontrol af bilens dæk. Dækkontrollen var frivillig. Totalt blev 488 biler kontrolleret på følgende steder: Bagsværdvej biler Ballerup Boulevard biler Bilernes dæks mønsterdybde og lufttryk blev målt og noteret sammen med oplysninger om bilen var monteret med vinter- eller sommerdæk. Derudover noteredes bilens årgang, type (person- eller varebil) og nationalitet, førerens alder, køn og om føreren var ejer af bilen, samt førerens egen vurdering af dækkenes tilstand og hvornår hun/han senest havde kontrolleret dæktryk. Formål Formålet med dækrazzia kampagnen er, at øge bilisternes viden om mønsterdybdens betydning for trafiksikkerheden og om lufttrykkets betydning for miljøet, trafiksikkerheden og økonomien. Derudover er formålet, at minde bilisterne om deres ansvar for at holde øje med dækkenes tilstand. Resultatet af dækrazzia anvendes til information omkring dæksikkerheden på de danske veje, samt som grundlag for fremtidige kampagner og til evaluering af udførte kampagner.

6 Side 6 af 11 Resultat Førerens køn og alder Af de kontrollerede biler var 39 procent ført af kvinder og 61 procent af mænd. Af bilerne som blev kontrolleret var 37 procent 10 år eller ældre, 28 procent var 5 til 9 år og 32 procent var nyere end 5 år. Slidte dæk Dæk med en mønsterdybde på under 3 mm har betydeligt dårligere vejgreb på våd kørebane og større risiko for akvaplaning end dæk med dybere mønster. 18 procent af de undersøgte biler havde mindst ét dæk med 3 mm eller mindre mønsterdybde. Såfremt denne andel er udtryk for den generelle tilstand på landsplan, svarer det til, at biler i Danmark kører med mindst ét dæk med en mønsterdybde på 3 mm eller mindre. Fordeling af biler med mindst ét dæk med 3 mm eller mindre mønsterdybde: Værst ser det ud blandt de unge bilister hvor hele 30 procent kørte på slidte dæk:

7 Side 7 af 11 Bevidsthed om dæktilstand Bilisterne som blev standset i dækrazzia blev spurgt om hvordan de selv vurderer deres bils dæks tilstand med hensyn til mønsterdybde. Der kunne vælges mellem tre svarmuligheder; dårlig (3 mm eller mindre), tilfredsstillende (mellem 3 og 5 mm) og god (5 mm eller mere). Af dem som havde mindst ét dæk med 3 mm eller mindre mønsterdybde, var hele 74 procent uvidende om det og vurderede selv dæktilstanden som enten god eller tilfredsstillende. Også her ser det værst ud blandt de unge førere hvor hele 89 procent var uvidende om dæktilstanden. Ulovlig mønsterdybde Andelen af bilister som kørte med mindst ét dæk med ulovlig mønsterdybde (<1,6 mm) var 2 procent. Omsættes dette tal til landsplan, svarer det til biler med ulovlige dæk. Synderne er nogenlunde ligeligt fordelt mellem kønnene og bilernes årgange.

8 Side 8 af 11 Middelmønsterdybde på det mest slidte dæk Middelmønsterdybde på det mest slidte dæk er 4,8 mm. Nyere biler har generelt en større middelmønsterdybde end ældre biler. Kontrol af lufttryk 76 procent af de adspurgte bilister havde ikke kontrolleret lufttrykket i dækkene indenfor den seneste måned eller vidste ikke hvornår det sidst var gjort. Mændene er en smule bedre til at tjekke lufttrykket end kvinderne, men generelt ser det dog meget sløjt ud. 27 procent af mandlige bilister har tjekket lufttrykket indenfor den seneste måned, mens blot 20 procent af kvindelige blisterne har gjort det samme. Unge bilister er værre til at glemme at tjekke dæktrykket jævnligt end de ældre bilister.

9 Side 9 af 11 Flade eller næsten flade dæk Hver ottende bil havde mindst ét dæk med så lavt lufttryk at det må betragtes som en punktering eller delvis punktering (1,6 bar eller mindre). Blandt de unge bilister og de gamle biler er der flest som kører med flade dæk nemlig 20 procent i begge grupper. Forskel i lufttryk på samme aksel Af alle undersøgte biler havde 17 procent 0,5 bar eller mere i forskel i dækkenes lufttryk på samme aksel. Forskel i lufttrykket mellem højre og venstre side af bilen kan medføre ustabilitet. Vinterdæk om foråret Andelen af bilister som kørte med vinterdæk (M+S mærket) i maj måned var 29 procent. Kvinder, unge, og bilister i ældre biler kører i større udstrækning på vinterdæk i det lune forår og glemmer at skifte til sommerdæk.

10 Side 10 af 11 Forskelle hvis føreren ejer bilen eller ej Uanset om føreren selv ejer den bilen eller ej, er det god plads til forbedring af bilisternes fokus på køretøjets dæk.

11 Side 11 af 11 Rådet for Større Dæksikkerhed takker alle deltagende og involverede parter som var med til at gøre dækrazzia kampagnen mulig. Gengivelse af denne rapports resultater er tilladt med kildeangivelse. Fotos fra dækrazzia kan findes på presse.daekrazzia.dk. For mere information kontakt: Rådet for Større Dæksikkerhed Kirkevej 1-3, 2. sal 2630 Taastrup Telefon: Juni 2012

Resultat af Dækrazzia 2014

Resultat af Dækrazzia 2014 Resultat af Dækrazzia 2014 Rådet for Større Dæksikkerhed FDM Teknologisk Institut Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk Rigspolitiet Dækimportørforeningen Dæk Specialisternes Landsforening Side 2 af

Læs mere

Indhold. Side 2 af 14. Sammenfatning... 3. Baggrund... 4. Risici... 4. Mønsterdybde... 4. Lufttryk... 4. Vinterdæk i varm årstid...

Indhold. Side 2 af 14. Sammenfatning... 3. Baggrund... 4. Risici... 4. Mønsterdybde... 4. Lufttryk... 4. Vinterdæk i varm årstid... Resultat af dækrazzia september 2012 Side 2 af 14 Indhold Sammenfatning..................................... 3 Baggrund......................................... 4 Risici....................................

Læs mere

Rådet for Større Dæksikkerhed. Volker Nitz

Rådet for Større Dæksikkerhed. Volker Nitz Rådet for Større Dæksikkerhed Volker Nitz Rådets medlemmer Erling Vestergaard Jensen, Bilinspektør, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Jørgen Jørgensen, Afdelingsleder, FDM Peter Rytter, Konsulent,

Læs mere

Volker Nitz. Dækbranchens Fællesråd

Volker Nitz. Dækbranchens Fællesråd Volker Nitz Dækbranchens Fællesråd Vinterdæk lovgivningen NORDEN OG EUROPA NORGE Vinterdæk er lovpligtige i vintervejr (slud, sjap, islag, isslag, sne, is, rim m.v.). Min. tilladte mønsterdybde er 3 mm.

Læs mere

SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL

SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL 2012 SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL Model Vinterdæk Størrelse Varenr. Stålfælg Pris Spark Bridgestone LM18 155/80QR13 451715 95975379 4.495,- Spark Firestone Winterhawk 2 Evo 155/80TR13 451716 95975379

Læs mere

Falck Køreklar. Kør årstiden sikkert i møde

Falck Køreklar. Kør årstiden sikkert i møde Falck Køreklar Kør årstiden sikkert i møde Det danske vejr er lidt af hvert Det kræver sin mand eller kvinde at holde hovedet koldt i en varm bil og hjulene på vejen i glat føre. Og det kræver sin kølervæske

Læs mere

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken. Sammen om sikker trafik. Side 2

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken. Sammen om sikker trafik. Side 2 Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken Sammen om sikker trafik Side 2 30 % af alle arbejdsulykker med døden til følge sker i trafikken Mange mennesker bruger halvdelen af arbejdstiden i deres firmabil.

Læs mere

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken. Sammen om sikker trafik. Side 2

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken. Sammen om sikker trafik. Side 2 Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken Sammen om sikker trafik Side 2 30 % af alle arbejdsulykker med døden til følge sker i trafikken Mange mennesker bruger halvdelen af arbejdstiden i deres firmabil.

Læs mere

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken 03/17 Et sikkert arbejdsmiljø også i trafikken er udviklet i samarbejde med Byggeriets Arbejdsmiljøbus Folderens fakta er bl.a. baseret på Havarikommissionens, Arbejdstilsynets og Vejdirektoratets undersøgelser

Læs mere

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken. Sammen om sikker trafik. Side 2

Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken. Sammen om sikker trafik. Side 2 Et sikkert arbejdsmiljø - også i trafikken Sammen om sikker trafik Side 2 30 % af alle dødelige arbejdsulykker sker i trafikken Mange mennesker bruger halvdelen af arbejdstiden i deres firmabil. Kører

Læs mere

Vedligeholdelsesguide Dæk

Vedligeholdelsesguide Dæk Vedligeholdelsesguide Dæk Du kan forlænge levetiden på dæk, hvis du sørger for en passende vedligeholdelse. Der er mange faktorer, der påvirker holdbarheden af dæk og i nedenstående gennemgår vi følgende

Læs mere

Thisted Kommune Teknik og Erhverv Kirkevej Hurup. Telefon

Thisted Kommune Teknik og Erhverv Kirkevej Hurup. Telefon Uheldsrapport 8 Thisted Kommune Teknik og Erhverv Kirkevej 9 77 Hurup Telefon 997 77 E-mail: teknisk@thisted.dk Udarbejdet i samarbejde med Sweco Danmark A/S, marts 9 Indholdsfortegnelse GRUNDLAGET FOR

Læs mere

Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz.

Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Vintertid. Start sikkert og til tiden i den kolde årstid med komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Selv ved temperaturer

Læs mere

FARTBEGRÆNSNING & TRAFIKSIKKERHED

FARTBEGRÆNSNING & TRAFIKSIKKERHED 27-1-2012 KOMMUNIKATION & SAMFUND FARTBEGRÆNSNING & TRAFIKSIKKERHED Roskilde Tekniske Skole, HTX Søren Witek & Christoffer Thor Paulsen Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Problemformulering... 3 Danskernes

Læs mere

shop & go Volvo TRUCK CENTER DANMARK A/S Volvo Trucks. Driving Progress

shop & go Volvo TRUCK CENTER DANMARK A/S Volvo Trucks. Driving Progress shop & go Volvo TRUCK CENTER DANMARK A/S Volvo Trucks. Driving Progress originale volvo-bremser Det kræver måske 500 hk for at accelerere en tung lastbil, men vidste du at der kræves 10 gange mere effekt

Læs mere

Typiske ulykker med ældre bilister

Typiske ulykker med ældre bilister Typiske ulykker med ældre bilister 15 2 Typiske ulykker med ældre bilister De almindeligste ulykkesårsager i trafikken er kørsel med høj hastighed og kørsel med sprit eller narkotika i blodet. Ældre bilister

Læs mere

2013/14 SIKKERT & LÆKKERT VINTERTILBEHØR

2013/14 SIKKERT & LÆKKERT VINTERTILBEHØR 2013/14 SIKKERT & LÆKKERT VINTERTILBEHØR Aygo Bridgestone LM30 155/65TR14 452238 PZ419-90690-ZB 4.995,- Aygo Firestone Winterhawk 2 Evo 155/65TR14 452239 PZ419-90690-ZB 4.495,- Yaris Bridgestone LM30 175/65TR15

Læs mere

Vinterdæk på personbiler i Danmark

Vinterdæk på personbiler i Danmark April 2014 Vinterdæk på personbiler i Danmark Test af forskelle mellem sommer- og vinterdæk på danske veje i typisk dansk vinterklima. Sammenfatning For at kortlægge forskellen ved kørsel med sommer- og

Læs mere

»Det gode arbejdsmiljø for det kørende folk

»Det gode arbejdsmiljø for det kørende folk »Det gode arbejdsmiljø for det kørende folk Seniorkonsulent Gitte Marcussen Tlf. 27 61 39 22 gima@alectia.com»rammen Oplægget sætter fokus på de overordnede betragtninger, man skal være bevidste om. Afgrænsning

Læs mere

Sikker bilist. så længe som muligt

Sikker bilist. så længe som muligt Sikker bilist så længe som muligt www.gftrafiksikker.dk Husk at forny kørekortet Hvis du vil beholde dit kørekort, skal du forny det, inden det udløber. Udløbsdatoen står på kørekortets forside under punkt

Læs mere

God stil til din bil.

God stil til din bil. 2014 God stil til din bil. FORD SERVICE ford.dk Sommer- og vinterhjul fra Bridgestone til din Ford FORD KA Ka Bridgestone T001 195/50HR15 1543873 454238 7.495,- Ka Bridgestone T001 195/50HR15 1543875 446580

Læs mere

Sikker bilist. så længe som muligt

Sikker bilist. så længe som muligt Sikker bilist så længe som muligt www.gftrafiksikker.dk Hold rutinen ved lige De fleste ældre bilister er meget erfarne bilister De har et overblik og et overskud i trafikken, som gør dem sikre. Erfaring

Læs mere

Volker Nitz Dækbranchen Danmark

Volker Nitz Dækbranchen Danmark Volker Nitz Dækbranchen Danmark En verden i forandring eller??? Den halve sandhed Opsummering af året 2015 Kilde Opgørelserne bygger på de informationer vi har modtaget i Vejdirektoratets ulykkesregister

Læs mere

Guide til køb af nye dæk

Guide til køb af nye dæk Guide til køb af nye dæk Introduktion Du sidder nu med en guide der kan hjælpe dig i dit køb af nye dæk. I guiden er der en hjælp til at finde ud af hvad det er for nogle dæk du har nu, så du kan vælge

Læs mere

LÆKKER STIL TIL DIN BIL

LÆKKER STIL TIL DIN BIL LÆKKER STIL TIL DIN BIL 71803943 Model Sommerdæk Størrelse Varenr. Alufælg Pris Picanto TA Bridgestone B250 155/65TR14 460977 Dezent RE 4.995,- Model Vinterdæk Størrelse Varenr. Stålfælg Pris Picanto TA

Læs mere

Uheldsstatistik

Uheldsstatistik Uheldsstatistik 12 1 Herunder ses en uddybende uheldsstatistik for de politiregistrerede uheld i Ikast-Brande Kommune i perioden fra 1-1-12 til 31-12-1. Der er medtaget uheld på alle offentlige veje, både

Læs mere

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Uafhængighed af andre og frihed til at tilrettelægge sit eget arbejde er de stærkeste drivkræfter for et flertal af Danmarks selvstændige erhvervdrivende. For

Læs mere

Ulykkestal fordelt på politikredse. Status for ulykker 2013 Rapport nr 526

Ulykkestal fordelt på politikredse. Status for ulykker 2013 Rapport nr 526 Ulykkestal fordelt på politikredse Status for ulykker 213 Rapport nr 526 Indhold Forord og indledning 4. Nationale udviklingstendenser 6 1. Nordjyllands politikreds 12 2. Østjyllands politikreds 2 3.

Læs mere

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne Gode råd om bremser Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne 2012 Loven siger: at mindst 50 pct. af vogntogets samlede vægt skal hvile på de bremsende hjul at bremserne på vognen skal kunne præstere

Læs mere

Vinterdækhøringen - processen indtil nu. Dækbranchens temadag onsdag den 28. september 2011

Vinterdækhøringen - processen indtil nu. Dækbranchens temadag onsdag den 28. september 2011 Vinterdækhøringen - processen indtil nu Dækbranchens temadag onsdag den 28. september 2011 Trafikstyrelsen - Trafikstyrelsen er en styrelse under Transportministeriet med ansvar og opgaver på tværs af

Læs mere

Status for Automatisk Trafikkontrol (ATK) generelt herunder effekter på landsplan

Status for Automatisk Trafikkontrol (ATK) generelt herunder effekter på landsplan Status for Automatisk Trafikkontrol (ATK) generelt herunder effekter på landsplan Projektleder Lárus Ágústsson, Vejdirektoratet, e-mail: lag@vd.dk Figur 1. ATK logo. ATK blev gradvist indført over hele

Læs mere

Fornyelse af kørekortet

Fornyelse af kørekortet Fornyelse af kørekortet 7 1 Fornyelse af kørekortet Man skal huske at forny sit kørekort, hvis man vil fortsætte med at køre bil. Der er desværre flere kvinder end mænd, der ikke fornyer deres kørekort,

Læs mere

Indkøbsvejledning for dæk. En guide til indkøb af dæk samt udarbejdelse af udbudsmateriale

Indkøbsvejledning for dæk. En guide til indkøb af dæk samt udarbejdelse af udbudsmateriale Indkøbsvejledning for dæk En guide til indkøb af dæk samt udarbejdelse af udbudsmateriale Indhold Indledning Side 2 Sikkerhed Side 3 Miljø Side 4 æklabel Side 4 Vedligeholdelse og kontrol Side 5 Hvis skaden

Læs mere

T ænk, hvis dette var et slogan som kunne blive udbredt, blive accepteret

T ænk, hvis dette var et slogan som kunne blive udbredt, blive accepteret Vinterdæk snart revet væk 4 Vinterdæk hjælper med at køre sikkert 6 Regummierede dæk bliver en mangelvare i efteråret 7 Ny montagelinje til Teknisk Service 8 Kommende biler ser fodgængere og bremser automatisk

Læs mere

Accelerations- og decelerationsværdier

Accelerations- og decelerationsværdier Accelerations- og decelerationsværdier for personbiler Baseret på data fra testkørsler med 20 testpersoner Poul Greibe Oktober 2009 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Lyngby www.trafitec.dk Indhold 1. Introduktion...

Læs mere

3 Fordeling på ulykkernes alvorlighed 3. 4 Fordeling på personskadernes alvorlighed 4. 6 Transportmidler (personskadeulykker) 6

3 Fordeling på ulykkernes alvorlighed 3. 4 Fordeling på personskadernes alvorlighed 4. 6 Transportmidler (personskadeulykker) 6 RINGSTED KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSARBEJDET TEKNISK NOTAT - UDKAST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 28 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Udvikling

Læs mere

Klassens bedste vejgreb og bremsning på våd vej Dækket med den højeste karakter for bremsning og sving på våd vej, og det første vinterdæk, der har

Klassens bedste vejgreb og bremsning på våd vej Dækket med den højeste karakter for bremsning og sving på våd vej, og det første vinterdæk, der har Klassens bedste vejgreb og bremsning på våd vej Dækket med den højeste karakter for bremsning og sving på våd vej, og det første vinterdæk, der har fået værdien A i vådt føre Fremragende performance i

Læs mere

Opgaven som fagstyrelse, rådgiver og myndighed på dækområdet

Opgaven som fagstyrelse, rådgiver og myndighed på dækområdet Opgaven som fagstyrelse, rådgiver og myndighed på dækområdet Trafikstyrelsen Center for Biler og Grøn Transport v/ bilinspektør Victor Hollnagel Dæktemadag onsdag den 24. september 2014 Teknologisk Institut,

Læs mere

Ny viden om alvorlige ulykker

Ny viden om alvorlige ulykker Vejforum 2017, F5 Trafiksikkerhed for cyklister: Ny viden om alvorlige ulykker Anne Eriksson Vejdirektoratet Trafiksikkerhed og cykling Ny viden om alvorlige ulykker med cyklister Opgørelse af ulykkesfaktorer

Læs mere

Notat om tillidsreformen i den offentlige sektor

Notat om tillidsreformen i den offentlige sektor 15. november 2013 Notat om tillidsreformen i den offentlige sektor TNS Gallup har lavet en spørgeskemaundersøgelse for OAO omkring tillidsreformen i den offentlige sektor. 1054 offentligt ansatte har svaret

Læs mere

Lyngallup om folkeskolen Dato: 27. marts 2012

Lyngallup om folkeskolen Dato: 27. marts 2012 Lyngallup om folkeskolen Dato: 27. marts 2012 Metode Feltperiode: 22. 27. marts 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation

Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Vinterfest. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Nu er det tiden hvor din Mercedes-Benz skal gøres

Læs mere

Ulykkesanalyse November Ulykkesbilledet for Brønderslev Kommune

Ulykkesanalyse November Ulykkesbilledet for Brønderslev Kommune Ulykkesanalyse 27 November 29 Ulykkesbilledet for Brønderslev Kommune BRØNDERSLEV KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1. Indledning 5 2. Ulykkesudviklingen 1998-27 6 3. Personskader og køretøjstyper 1998-27 8

Læs mere

Mere trafik færre ulykker

Mere trafik færre ulykker Aalborg Trafikdage august 26 Seniorforskere ths@dtf.dk og iob@dtf.dk Antal 25 2 15 1 Selemonteringspligt 69 Oliekrise, generelle hastighedsgrænser, bilfrie søndage 73 Antal trafikulykker med personskader

Læs mere

Af seniorforsker Tove Hels og seniorforsker Ivanka Orozova-Bekkevold, Danmarks TransportForskning

Af seniorforsker Tove Hels og seniorforsker Ivanka Orozova-Bekkevold, Danmarks TransportForskning Mere trafik færre ulykker Af seniorforsker Tove Hels og seniorforsker Ivanka Orozova-Bekkevold, Danmarks TransportForskning Trafikmængden i Danmark stiger, mens antallet af dræbte og skadede i trafikken

Læs mere

Nyt ULTRA GRIP MAX-sortiment holder dig kørende hele vinteren.

Nyt ULTRA GRIP MAX-sortiment holder dig kørende hele vinteren. Nyt ULTRA GRIP MAX-sortiment holder dig kørende hele vinteren. Op til 40 % bedre snegreb sammenlignet med forgængeren, når dækkene er halvt nedslidt* * Sammenlignende test udført af Goodyear GIC*L på størrelse

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

Dialogkort 28 dialogkort Penge, Hjerne, Statistik Venner Gruppedialog om alle kort Tema-baseret Penge Venner

Dialogkort 28 dialogkort Penge, Hjerne, Statistik Venner Gruppedialog om alle kort Tema-baseret Penge Venner Dialogkort Spillet består af 28 dialogkort med spørgsmål, svar og perspektiverende spørgsmål i fire kategorier: Penge, Hjerne, Statistik og Venner. 7.-10. klasse / 15-60 min. Spillevejledning: Gruppedialog

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO

SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Skoleresultater Side 07 Afsnit 04 SFO-resultater

Læs mere

DÆKBILLEDER RUN FLAT TEKNOLOGI OE MONTERING KONVERTERINGSSKEMA DÆKINFO EU DÆKMÆRKAT VINTERDÆKREGLER GENEREL INFORMATION

DÆKBILLEDER RUN FLAT TEKNOLOGI OE MONTERING KONVERTERINGSSKEMA DÆKINFO EU DÆKMÆRKAT VINTERDÆKREGLER GENEREL INFORMATION DÆKBILLEDER RUN FLAT TEKNOLOGI OE MONTERING KONVERTERINGSSKEMA DÆKINFO EU DÆKMÆRKAT VINTERDÆKREGLER GENEREL INFORMATION Sommerdæk billeder Personvogn EP150 EP25 DRIVEGUARD B-SERIEN B280 B250 NYHED TURANZA

Læs mere

Trafikulykker for året 2016

Trafikulykker for året 2016 Trafikulykker for året 2016 Trafikulykker for året 2016 Dato: Juni 2017 ISBN (NET): 978-87-93436-73-2 Copyright: Vejdirektoratet, 2017 Indhold Opsummering af året 2016 4 Forudsætninger og indhold 5 Generel

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om dæk.

Alt hvad der er værd at vide om dæk. Dækmærkninger og deres betydning 17 Continental Dæk Danmark A/S Banemarksvej 50E, 1, 2605 Brøndby Telefon: 43230400 www.conti.dk & www.continental-tyres.com Koden på dine dæk (fx.. 255/50 R20 V) 255 Bredde

Læs mere

Dækmønsteroversigt. Gældende fra 15. august Priserne er ekskl. moms. Grabber GT. Grabber UHP/HP. Grabber HTS. Grabber TR.

Dækmønsteroversigt. Gældende fra 15. august Priserne er ekskl. moms. Grabber GT. Grabber UHP/HP. Grabber HTS. Grabber TR. Dækmønsteroversigt IMPORTØR: Grabber GT Grabber UHP/HP Grabber HTS Fortsætter de gode egenskaber fra UHP indenfor håndtering, sikkerhed og komfort. High-Tech dæk med fremragende køreegenskaber. God blanding

Læs mere

Børn i bilen hvordan er de spændt fast?

Børn i bilen hvordan er de spændt fast? Børn i bilen - hvordan er de spændt fast? Side 2 Børn i bilen hvordan er de spændt fast? Af specialkonsulent Pernille Ehlers, har i samarbejde med Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) gennemført

Læs mere

BEREGNINGSGRUNDLAG PERSONBIL-, SUV-, 4X4- OG VAREVOGNSDÆK

BEREGNINGSGRUNDLAG PERSONBIL-, SUV-, 4X4- OG VAREVOGNSDÆK BEREGNINGSGRUNDLAG PERSONBIL-, SUV-, 4X4- VAREVNSDÆK PIRELLI PRISLISTE NR. 1/2014. GÆLDENDE FRA 01.01.2014. KUN FOR FORHANDLERE. ALLE PRISER ER I DANSKE KR., EXCL. MOMS. TAG ET KIG PÅ KØRETØJER FRA DE

Læs mere

Motorcykelulykker. Velkommen

Motorcykelulykker. Velkommen Velkommen Dybdeanalyse Motorcykelulykker Sven Krarup Nielsen 30. November 2009 Baggrunden for HVU s tema om motorcykelulykker er den stigning, der er sket i motorcykelulykker: I 2004 udgjorde motorcyklisterne

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016

Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016 Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016 1 1. udkast Indhold Indledning... 3 Sammenfatning... 3 Metode... 3 Spørgeskemaet... 4 Samlet tilfredshed... 5 Sammenligning med landsplan... 5

Læs mere

Lyngallup. Fødevarer bakterier i frugt og grønt 2. levering - 3 nye spørgsmål. Lyngallup. TNS Dato: 11. oktober 2012 Projekt: 58783

Lyngallup. Fødevarer bakterier i frugt og grønt 2. levering - 3 nye spørgsmål. Lyngallup. TNS Dato: 11. oktober 2012 Projekt: 58783 Fødevarer bakterier i frugt og grønt 2. levering - 3 nye spørgsmål TNS Dato: 11. oktober 2012 Projekt: 58783 Fødevarer bakterier i frugt og grønt Feltperiode: Den 9.-11. oktober 2012 Målgruppe: Repræsentativt

Læs mere

Personlig stemmeafgivning

Personlig stemmeafgivning Ib Michelsen X 2 -test 1 Personlig stemmeafgivning Efter valget i 2005 1 har man udspurgt en mindre del af de deltagende, om de har stemt personligt. Man har svar fra 1131 mænd (hvoraf 54 % har stemt personligt

Læs mere

Mere trafik færre ulykker

Mere trafik færre ulykker SIF smøde 26 Ulykkesforebyggelse i Danmark Seniorforskere ths@dtf.dk og iob@dtf.dk Antal 25 2 15 1 Selemonteringspligt 69 Oliekrise, generelle hastighedsgrænser, bilfrie søndage 73 Antal trafikulykker

Læs mere

Hvad kan vejbestyrelserne bruge Automatisk Trafikkontrol (ATK) til, og hvad sker der med ATK i fremtiden?

Hvad kan vejbestyrelserne bruge Automatisk Trafikkontrol (ATK) til, og hvad sker der med ATK i fremtiden? Hvad kan vejbestyrelserne bruge Automatisk Trafikkontrol (ATK) til, og hvad sker der med ATK i fremtiden? Projektleder Lárus Ágústsson, Vejdirektoratet, e-mail: lag@vd.dk i samarbejde med Dorte Kristensen

Læs mere

Medlemsundersøgelse hos Yngre læger om vold og trusler

Medlemsundersøgelse hos Yngre læger om vold og trusler Medlemsundersøgelse hos Yngre læger om vold og trusler Vi har spurgt alle medlemmer i Yngre Læger dvs. lige omkring 12. læger. Af de 12. har vi modtaget 2.978 besvarelser. Af de 2.978 besvarelser har 1.338

Læs mere

Perfekt kombination. Sommerdæk og komplethjul til din Mercedes.

Perfekt kombination. Sommerdæk og komplethjul til din Mercedes. Perfekt kombination. Sommerdæk og komplethjul til din Mercedes. Førstevalget. Sommerdæk og komplethjul fra Mercedes-Benz. Nu er det forår! Og hermed også det perfekte tidspunkt for klargøring af din Mercedes

Læs mere

Mere trafik færre ulykker Hvorfor? Chefkonsulent Sven Krarup Nielsen Vejdirektoratet

Mere trafik færre ulykker Hvorfor? Chefkonsulent Sven Krarup Nielsen Vejdirektoratet Mere trafik færre ulykker Hvorfor? Chefkonsulent Sven Krarup Nielsen Vejdirektoratet Hvorfor går det så godt? Vi har en plan og et mål! Trafikanten har skiftet holdning Trafikanten har ændret adfærd Bilteknikken

Læs mere

Lyngallup om folkeskolen Dato: 29. juni 2011

Lyngallup om folkeskolen Dato: 29. juni 2011 Lyngallup om folkeskolen Dato: 29. juni 2011 1 AGENDA Lyngallup om folkeskolen Dato: 29. juni 2011 1 Metode 3 2 Resultater 5 2.1 Lyngallup om folkeskolen 7 3 Statistisk sikkerhed 14 Kontaktperson Camilla

Læs mere

BEREGNINGSGRUNDLAG PERSONBIL-, SUV-, 4X4- OG VAREVOGNDÆK. pirelli.dk

BEREGNINGSGRUNDLAG PERSONBIL-, SUV-, 4X4- OG VAREVOGNDÆK. pirelli.dk pirelli.dk BEREGNINGSGRUNDLAG PERSONBIL-, SUV-, 4X4- VAREVNDÆK PIRELLI PRISLISTE NR. 1/2015. GÆLDENDE FRA 01.01.2015. KUN FOR FORHANDLERE. ALLE PRISER ER I DANSKE KR., EXCL. MOMS. INDHOLDSFORTEGNELSE Pirelli:

Læs mere

Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 253 Offentligt

Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 253 Offentligt Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 253 Offentligt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 3392 9100 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Redegørelse om eventuelt krav om vinterdæk

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016

Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016 Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016 1 2. version Indhold Indledning... 3 Sammenfatning... 3 Metode... 3 Spørgeskemaet... 4 Samlet tilfredshed... 5 Sammenligning med landsplan... 5

Læs mere

Temamøde om gylle. Foulum 7. maj 2014

Temamøde om gylle. Foulum 7. maj 2014 Temamøde om gylle Foulum 7. maj 2014 Beskrivelse af bremse problematikker for traktortrukne landbrugs- og entreprenør-vogne. Ved Per Hedetoft Dansk Maskinhandlerforening Foto: Jogeir M. Agjeld, Bedre

Læs mere

Test af tryk under dæk RAPPORT. Opmåling af kontaktfladeareal under dæk og beregning af specifikt tryk i kontaktfladearealet

Test af tryk under dæk RAPPORT. Opmåling af kontaktfladeareal under dæk og beregning af specifikt tryk i kontaktfladearealet Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 358 Offentligt Test af tryk under dæk Opmåling af kontaktfladeareal under dæk og beregning af specifikt tryk i kontaktfladearealet RAPPORT AF Jørgen Pedersen

Læs mere

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker. 10 gode råd. til motorvejstrafikanter

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker. 10 gode råd. til motorvejstrafikanter Havarikommissionen for Vejtrafikulykker 10 gode råd til motorvejstrafikanter H A V A R I K O M M I S S I O N E N Havarikommissionen for Vejtrafikulykker blev nedsat af Trafikministeren i 2001. Formålet

Læs mere

Dybdeanalyse af trafikulykkers hændelsesforløb Videoregistrerede ulykker på motorveje med vejarbejde

Dybdeanalyse af trafikulykkers hændelsesforløb Videoregistrerede ulykker på motorveje med vejarbejde Dybdeanalyse af trafikulykkers hændelsesforløb Videoregistrerede ulykker på motorveje med vejarbejde Vejforum 6. december 2018 - Thomas Skallebæk Buch & Puk Kristine Andersson, Trafitec Disposition Baggrund

Læs mere

En tablet daglig mod forhøjet risiko

En tablet daglig mod forhøjet risiko En tablet daglig mod forhøjet risiko Af: Dorte Glintborg, Institut for Rationel Farmakoterapi, Sundhedsstyrelsen. Der kommer flere og flere lægemidler på markedet, som ikke skal helbrede men forebygge

Læs mere

Lyngallup om øremærket barsel til mænd Dato: 5. marts 2012

Lyngallup om øremærket barsel til mænd Dato: 5. marts 2012 Lyngallup om øremærket barsel til mænd Dato: 5. marts 2012 Metode Feltperiode: 3.-5. marts 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews)

Læs mere

Hvorfor sker trafikulykkerne?

Hvorfor sker trafikulykkerne? Dybdeanalyse af 291 ulykker Velkommen Hvorfor sker trafikulykkerne? HVU - Havarikommissionen for Vejtrafikulykker Henrik Værø huv1@vd.dk marts 2015 Velkommen Præsentation af de hyppigst forekommende ulykkesfaktorer

Læs mere

Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune

Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune 2013-2017 Baggrund I denne rapport undersøges uheldsbilledet for hele Aarhus kommune i perioden fra 2013-2017. Data er på baggrund af politiregistrerede

Læs mere

Krydskampagnen 2018 INDSIGT OG ANALYSE KONCEPT OG IDE LAUNCH AF KAMPAGNE FAKTA OG DOKUMENTATION EVALUERING. Hvem, hvordan, hvornår, hvor mange?

Krydskampagnen 2018 INDSIGT OG ANALYSE KONCEPT OG IDE LAUNCH AF KAMPAGNE FAKTA OG DOKUMENTATION EVALUERING. Hvem, hvordan, hvornår, hvor mange? Krydskampagnen Krydskampagnen 2018 FAKTA OG DOKUMENTATION INDSIGT OG ANALYSE KONCEPT OG IDE LAUNCH AF KAMPAGNE EVALUERING Ulykkesstatistik, HVUs dybdeanalyser, udvidet dødsulykkestatistik, positionsmålinger,

Læs mere

NOTAT// Aldersgrænser og Lægeundersøgelser for 75+ årige, der vil forny kørekort. 15. januar 2017

NOTAT// Aldersgrænser og Lægeundersøgelser for 75+ årige, der vil forny kørekort. 15. januar 2017 15. januar 2017 NOTAT// Aldersgrænser og Lægeundersøgelser for 75+ årige, der vil forny kørekort Dansk Folkeparti har foreslået afskaffelse af kravet om at 75+ årige skal undersøges af lægen for at forny

Læs mere

Lyngallup til BT om magtforholdet i hjemmet Dato: 13. december 2010

Lyngallup til BT om magtforholdet i hjemmet Dato: 13. december 2010 Lyngallup til BT om magtforholdet i hjemmet Dato: 13. december 2010 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup til BT om magtforholdet i hjemmet Dato: 13. december 2010 TNS Gallup

Læs mere

CYKELREGNSKAB 2009 1

CYKELREGNSKAB 2009 1 CYKELREGNSKAB 2009 1 INTRODUKTION 3 CYKELTRAFIK I SILKEBORG 3 CYKLENS ANDEL AF TURE 3 ÅRSDØGNTRAFIK 3 INFRASTRUKTUR 4 CYKELSTINETTET 4 CYKELPARKERING 4 TRAFIKSIKKERHED 5 BORGERUNDERSØGELSE 2009 6 HVEM

Læs mere

temaanalyse 2000-2009

temaanalyse 2000-2009 temaanalyse DRÆBTE I Norden -29 DATO: December 211 FOTO: Vejdirektoratet ISBN NR: 97887766554 (netversion) COPYRIGHT: Vejdirektoratet, 211 2 dræbte i norden -29 Dette notat handler om ulykker med dræbte

Læs mere

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Undersøgelsens resultater. 4 3. Vurdering af den telefoniske kommunikation..5 4. Vurdering

Læs mere

Effekt af nedsættelse af promillegrænsen

Effekt af nedsættelse af promillegrænsen Effekt af nedsættelse af promillegrænsen Inger Marie Bernhoft Civilingeniør Danmarks TransportForskning/Ermelundsvej Ermelundsvej 101, 2820 Gentofte, Danmark Baggrund Pr. 1. marts 1998 blev promillegrænsen

Læs mere

48 BILKØRSEL MED ALKOHOL OG ANDRE STOFFER

48 BILKØRSEL MED ALKOHOL OG ANDRE STOFFER 48 BILKØRSEL MED ALKOHOL OG ANDRE STOFFER Bilkørsel med alkohol og andre stoffer Af seniorforsker Inger Marie Bernhoft BILKØRSEL MED ALKOHOL OG ANDRE STOFFER 49 Selv om forekomsten af alkohol hos bilister

Læs mere

Tryghed og holdning til politi og retssystem

Tryghed og holdning til politi og retssystem JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR SEPTEMBER 01 Tryghed og holdning til politi og retssystem En sammenligning mellem Danmark og andre europæiske lande 1. UNDERSØGELSENS MATERIALE I 001 etableredes European

Læs mere

Status på den operative strategi

Status på den operative strategi RIGSPOLITIET NATIONALT FÆRDSELSCENTER Status på den operative strategi Tove Hels, chefkonsulent, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter the011@politi.dk 19. juni 2019 Side/ National operativ strategi Strategisk

Læs mere

Udsagn fra FOA s medlemmer om demokrati, indflydelse og service i FOA

Udsagn fra FOA s medlemmer om demokrati, indflydelse og service i FOA Udsagn fra FOA s medlemmer om demokrati, indflydelse og service i FOA Januar 2005 Analysesektionen. 1 Indholdsfortegnelse Baggrund og konklusioner s. 3 Medlemmernes ønske om indflydelse på FOAs arbejde

Læs mere

Bandag Produktoversigt

Bandag Produktoversigt Bandag Produktoversigt Danmark 09/2013 Anbefalede produkter til optimale præstationer ALLA POSITIONER Lastvogn & Bus Let last Lastvogn & Bus Tvilling monteret & single dæk LANGTURS- TRANSPORTER M749 Ecopia

Læs mere

Trafikantadfærd i 2-sporede rundkørsler

Trafikantadfærd i 2-sporede rundkørsler Trafikantadfærd i -sporede rundkørsler Sporbenyttelse og konfliktende adfærd Indsæt foto så det fylder rammen ud Belinda la Cour Lund Poul Greibe 4. marts 008 Scion-DTU Diplomvej 376 800 Lyngby www.trafitec.dk

Læs mere

UDVIKLING I FORHOLD TIL MÅLSÆTNINGEN

UDVIKLING I FORHOLD TIL MÅLSÆTNINGEN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 26. september 2013 13/19058-1 Stig R. Hemdorff srh@vd.dk 7244 3301 UDVIKLING I FORHOLD TIL MÅLSÆTNINGEN SEPTEMBER 2013 Niels Juels Gade 13 22 København K vd@vd.dk

Læs mere

Ulykkestal 2012 fordelt på politikredse

Ulykkestal 2012 fordelt på politikredse Ulykkestal 212 fordelt på politikredse >>> STATUS FOR ULYKKER 212 3 4 Indhold 1 Forudsætninger og indhold 6 1.1 Kilde 6 1.2 Definitioner 6 2 Udviklingen i Danmark 6 2.1 Personskader fordelt på transportmiddel

Læs mere

Effekten af ændringen i den danske køreuddannelse i 1986.

Effekten af ændringen i den danske køreuddannelse i 1986. Effekten af ændringen i den danske køreuddannelse i 1986. af psykolog Gitte Carstensen Rådet for Trafiksikkerhedsforskning Rådet for Trafiksikkerhedsforskning Ermelundsvej 101 DK 2820 Gentofte Denmark

Læs mere

Gallup om pension. Gallup om pension. TNS Dato: 27. februar 2014 Projekt: 59789

Gallup om pension. Gallup om pension. TNS Dato: 27. februar 2014 Projekt: 59789 TNS Dato: 27. februar 2014 Projekt: 59789 Gallup Feltperiode: Den 25.27. februar 2014 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte personer på 2560 år Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 710

Læs mere

Ulykker med store varebiler. Alvorlige ulykker med dræbte eller indlagte tilskadekomne fra udvalgte politikredse januar juni 2004

Ulykker med store varebiler. Alvorlige ulykker med dræbte eller indlagte tilskadekomne fra udvalgte politikredse januar juni 2004 Ulykker med store varebiler Alvorlige ulykker med dræbte eller indlagte tilskadekomne fra udvalgte politikredse januar juni 2004 1 Totalvægt 2025 3500 kg Store varebiler Ulykker med store varebiler kassevogne

Læs mere

TABELLER OG UDVIKLING UHELDSSTATISTIK 1. KVARTAL 2012

TABELLER OG UDVIKLING UHELDSSTATISTIK 1. KVARTAL 2012 TABELLER OG UDVIKLING UHELDSSTATISTIK 1. KVARTAL 2012 DATO: December 2012 FOTO: Vejdirektoratet ISBN (NET): 978-87-7060-728-5 COPYRIGHT: Vejdirektoratet, 2012 INDHOLD OPSUMMERING AF 1. KVARTAL 2012...

Læs mere

ANALYSE December Anvendelse af fastholdelse overfor voksne (18+ år)

ANALYSE December Anvendelse af fastholdelse overfor voksne (18+ år) ANALYSE December 218 Anvendelse af fastholdelse overfor voksne (18+ år) Under indlæggelse på psykiatriske afdelinger 214-217 Indhold Anvendelse af fastholdelse... 1 1. Hovedresultater... 5 1.1 Andel med

Læs mere

Når kørekortet skal fornys

Når kørekortet skal fornys Når kørekortet skal fornys Når kørekortet skal fornys Dit kørekort skal fornys, inden du fylder 70. Det foregår dels hos lægen og dels på Borgerservice. Du skal selv sørge for, at dit kørekort bliver fornyet,

Læs mere

Praktikpladssøgende elever

Praktikpladssøgende elever Praktikpladssøgende elever Af Kontor for Analyse og Implementering, Undervisningsministeriet Med vækstpakken 2014 blev der stillet forslag om en mere aktiv indsats over for de praktikpladssøgende elever,

Læs mere