HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION"

Transkript

1 HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION

2 Baggrund for strategiaftale med DIF Historien om Alice i Eventyrland: Søde lille filur-kat, sagde hun forsigtigt. Vil du ikke nok fortælle mig, hvilken vej jeg skal gå? Det afhænger af, hvor du vil hen, sagde katten. Det er mig temmelig ligegyldigt, sagde Alice. Ja, så kan det jo være det samme, hvilken vej du går. sagde katten.

3 Baggrund for strategiaftale med DIF NYT POLITISK PROGRAM FOR DIF Opnå verdens højeste idrætsdeltagelse. - Fremme idrættens betydning i samfundet. - Skabe idrætstilbud med høj kvalitet. - Udvikle frivilligheden i Danmark. - Sikre et mangfoldigt idrætsbillede. - Arbejde visionært med talentudvikling.

4 Baggrund for strategiaftale med DIF VISION DECEMBER Én synlig organisation med kontakt til medlemsforeninger bredt ud over hele landet Unionen udvikler, rådgiver og understøtter foreningerne Tilbyder en velkendt række af konkurrencer, stævner og turneringer til både bredde, talenter og elite samt unge og gamle Tilbyder talentudvikling samt organisering af elite og deltagelse i internationale konkurrencer Sørger for indflydelse og godt samarbejde både nationalt (DIF og TD) og internationalt Mange glade frivillige det er attraktivt at bidrage frivilligt En stor og stærk medarbejderstab, som kan understøtte organisationen frivillige arbejde samt sikre dele af driften

5 Baggrund for strategiaftale med DIF REPRÆSENTANTSKABSMØDE, MARTS Præsenteret 5 fokusområder og en lang række målsætninger, ikke mindst på talentområdet. Foreningsudvikling Konkurrencer og stævner Synlig af Unionen og aktiviteter Talentudvikling Uddannelse Nogle af udsagnene var: Sammenhængende tilbud fra de yngste til elitesatsningen Talentcentre for hver af de 3 discipliner flugt, riffel og pistol. Juniorlandshold for hver af de 3 discipliner flugt, riffel og pistol. Koordineret styring ved en Talentudviklingschef. Der er et behov for at skabe og sikre en kontinuerlig fødekæde i forhold til den Røde Tråd.

6 Baggrund for strategiaftale med DIF MERE IDRÆT FOR PENGE BEVÆGER DANMARK DIF 80.Mio 181.Mio 269. Mio 279.Mio 281.Mio 279.Mio 279.mio DSkyU ,00 % 1,16 % 1,19 % 1,27 % 1,11 % 1,20 % 0,62 %

7 Baggrund for strategiaftale med DIF MERE IDRÆT FOR PENGE BEVÆGER DANMARK Ny nøgle - 90% DIF-tilskud Ny nøgle - Strategi Grundstøtte Strategispor *) *) *) Initiativstøtte Gl. nøgle DIF-tilskud ???

8 Strategispor Vi vil rekruttere og fastholde flere unge aktive skytter af begge køn. 2. Vi vil arbejde på at udvikle tidssvarende faciliteter til gavn for alle skytter. 3. Vi vil sikre foreningerne mulighed for at tiltrække og fastholde flere medlemmer 4. Vi vil udvikle vores organisation, så den løbende tilpasses vores strategier. 5. Vi vil styrke talentarbejde på sektions - og centerniveau. 6. Vi vil udvikle eliteidrætten inden for de olympiske discipliner

9 1. Vi vil rekruttere og fastholde flere unge aktive skytter af begge køn. DSkyU vil vedvarende arbejde for, at der er en vis kritisk masse af yngre skytter, for at sikre fødekæden i DSkyU. Det er afgørende, at kvaliteten i såvel breddesom talentarbejdet er høj, både når det gælder trænernes niveau samt træningsog talentmiljøerne. DSkyU har allerede stærke foreninger, som vi vil bruge som spydspidser til at udvikle større og stærkere foreninger med gode idrætsmiljøer og gode betingelser for yngre skytter. Med en styrket indsats i udvalgte foreninger med ATK i foreningerne og på træneruddannelserne, vil DSkyU understøtte og styrke den optimale træning for unge skytter fra bredde over talent til elite. Implementering af ATK i foreningerne sammen med holdtræningsprincipper har påvist en øget tilgang af unge skytter samtidig med at skytternes talent er kommet tydeligere til udtryk. DSkyU har i 2 år arbejdet med implementering af ATK og det er blevet taget vel imod. Vi ser muligheder i at bruge dette som løftestang for at udvikle skytter og foreninger, primært på ungdomssiden.

10 1. Vi vil rekruttere og fastholde flere unge aktive skytter af begge køn. Styrkelse af faglighed og kompetence hos trænere og ledere. Vi ser ikke et modsætningsforhold i at dette punkt er hentet fra pejlemærket Eliteidræt - mere end medaljer. Nøgleordet er kvalitet uanset niveau. Større og stærkere foreninger. Ikke nødvendig som et samarbejde med andre idrætter som beskrevet i pejlemærket Kvalitet - det gode idrætsliv, men at gøre foreningerne attraktive på grund af de kvalitative tiltag. Børn og unge skal have en god start på et langt idrætsliv.

11 2. Vi vil arbejde på at udvikle tidssvarende faciliteter til gavn for alle skytter. Mange foreninger lever i det skjulte med utidssvarende faciliteter. Foreninger skal op af kælderen og være synlige i det øvrige idrætsmiljø. DSkyU vil således i samarbejde med foreningerne, kommunerne og Skydebaneforeningen Danmark kontinuerligt arbejde med at forbedre foreningernes faciliteter til gavn for alle skytter, den enkelte forenings udvikling og sportens synlighed. Vi anser at tidssvarende faciliteter er med til at tiltrække og fastholde medlemmer uanset køn eller alder. Vi ser muligheder i at kunne opgradere / opføre nye skydebaner/faciliteter, der således også kan anvendes til andet end skydning. DSkyU vil ligeledes arbejde med mulighederne for etablering af et Nationale trænings- og konkurrencecenter til gavn for sportens synlighed og muligheden for afholdelse af nationale- og internationale konkurrencer.

12 2. Vi vil arbejde på at udvikle tidssvarende faciliteter til gavn for alle skytter. Fokus på eksisterende faciliteter og idrættens interesser, byudviklingsprocesser under pejlemærket Faciliteter - bedre fysiske rammer for idræt.

13 3. Vi vil sikre foreningerne mulighed for at tiltrække og fastholde flere medlemmer. DSkyU vil fortsætte og yderligere udvikle de enkelte foreningers evner til at tiltrække og fastholde flere skytter i alle aldre og af begge køn. Gennem DSkyU s frivillighedsstrategi vil vi skabe rammerne for at foreningerne kan finde frivillige, der skal være en del af del af de gode idrætspræstationer og en kulturforandring i foreningerne. De skal altså skabes en synergi mellem frivillige og aktive, der sikrer et attraktivt foreningsliv, hvor medlemmerne bliver godt behandlet, respekteret og føler sig inddraget. Større og stærkere foreninger, som beskrevet i pejlemærket Kvalitet - det gode idrætsliv. Talentudvikling af frivillige. Idrætsudbyder i alle livets faser. Børn og unge skal have en god start på et langt idrætsliv.

14 4. Vi vil udvikle vores organisation, så den løbende tilpasses vores strategier. DSkyU s fremtidige organisation skal afspejle DSkyU s strategi, således at det er tydeligt, hvad DSkyU vil arbejde med, at DSkyU s organisation og ansvar fremstår tydeligt for foreninger og skytter, og således at det til enhver tid er samhørighed mellem det strategiske, det taktiske og det operative i organisationen uden at foreninger og medlemmer oplever dobbeltroller og utydelige strukturer. En løbende tilpasning skal sikre at det er en rød tråd DSkyU s formålsparagraf og at bestyrelse kan agere herefter. Den nuværende organisationsstruktur harmonerer ikke med hvad DSkyU gerne vil og har villet gennem de seneste 20 år. Det er sket udvikling både på det sportslige og våbenmæssige område og det giver udfordringer i forhold til vores bagland - foreninger/lokalforbund/unioner. Derfor er en løbende tilpasning nødvendig.

15 4. Vi vil udvikle vores organisation, så den løbende tilpasses vores strategier. DIF s formand Niels Nygaard har i et brev til alle specialforbundsformænd den 7. september 2016 en forventning om at specialforbundene under DIF fortsat arbejder med at udvikle deres organisation.

16 5. Vi vil styrke talentarbejde på sektions - og centerniveau. DSkyU vil styrke muligheden for at udvikle eliteidrætten inden for de olympiske discipliner ved at fremme talentarbejdet gennem talentcentre til gavn for talentfulde skytter. Det er essentielt for DSkyU, vedvarende at arbejde med talentmassen for at sikre et nødvendigt grundlag for at DSkyU har mulighed for at opfylde ambitionerne om medaljer til de Olympiske Lege. Det eksisterende samarbejde med Team Danmark skal suppleres med / afgrænses af et mere synligt talentarbejde, hvor foreningerne bliver mere inkluderet og hvor de 3 sektioner, riffel, pistol og flugt kan udvikle det potentiale af skytter, der kommer fra foreningerne. (Det handler for foreningerne om at der skabes indsigt i et bredere perspektiv af i skydningen (elitær/international) til gavn for alle medlemmer og for de aktive at kunne se og opleve internationale konkurrencer). Afhængig af disciplin skal der udvikles på eksisterende talentcentre og etableres nye talentcentre, ligesom sektionernes arbejde med juniorer skal intensiveres.

17 5. Vi vil styrke talentarbejde på sektions - og centerniveau. Langsigtet elite- og talentarbejde i forbundets styrkelse af faglighed og kompetence hos ledere og trænere; udvikling og etablering af elite- og talentmiljø i forhold til Pejlemærke Eliteidræt - mere end medaljer. Vi har allerede talentcentre og det er med succes. Vi ser gerne en bedre koordinering og sammenhæng mellem disse og nye der skal komme til via talentansvarlig.

18 6. Vi vil udvikle eliteidrætten inden for de olympiske discipliner DSkyU har via sit samarbejde med Team Danmark indstillet til en ny 4-årig aftale. Der foreligger pt. en Masterplan, som beskriver elitedelen af DSkyU s virksomhed og som er godkendt 27. oktober 2016 af styregruppen bestående af Team Danmark s direktør, konsulent og DSkyU s sportschef, SKUD-formand og formand. Langsigtet elite- og talentarbejde i forbundets styrkelse af faglighed og kompetence hos ledere og trænere; udvikling og etablering af elite- og talentmiljø i forhold til Pejlemærke Eliteidræt - mere end medaljer.

19 Baggrund for valg af strategispor Den Røde Tråd fra leg til landshold Klubben Skytten Træneren Eliteskytten Én synlig organisation med kontakt til medlemsforeninger bredt ud over hele landet Unionen skal udvikle, rådgive og understøtte foreningerne. Mange glade frivillige det skal være attraktivt at bidrage frivilligt. En stærk medarbejderstab, som kan understøtte organisationens frivillige arbejde samt sikre dele af driften. Tilbyde en velkendt række af konkurrencer, stævner og turneringer til både bredde, talenter og elite samt unge og gamle Tilbyde talentudvikling samt organisering af elite og deltagelse i internationale konkurrencer Sørge for indflydelse og godt samarbejde både nationalt (DIF og TD) og internationalt

20 Den videre proces Tidsplan: August-September: Miniseminar med centrale beslutningstagere. September-Oktober: Udfærdigelse af Strategispor Oktober-November: Høringsfase (2-3 møder på landsplan for forbund og foreninger) Medio november: Indstilling til valg af strategispor til DIF Primo december: DIF bestyrelsesmøde (behandling af indstillede strategispor) December -: Udarbejdelse af handleplaner med mål og indsatser i endelig strategiaftale Marts 2017 : Status på årsmødet. Januar 2018: Strategispor fuldt implementeret.

DANSK HOCKEY UNION. Strategisk støttestruktur

DANSK HOCKEY UNION. Strategisk støttestruktur DANSK HOCKEY UNION Strategisk støttestruktur DIF UDVIKLING UDDANNELSESFORLØB, DAG 1, ØKONOMISK STØTTESTRUKTUR ONSDAG D. 20. APRIL 2016 AGENDA 1. Økonomisk støttestruktur Formål Politiske program Processen

Læs mere

FORSLAG TIL NY STRUKTUR. af Unionsstyrelsen (14. februar 2017)

FORSLAG TIL NY STRUKTUR. af Unionsstyrelsen (14. februar 2017) FORSLAG TIL NY STRUKTUR af Unionsstyrelsen (14. februar 2017) ORGANISATION 2017 Repræsentantskabs møde Unionsstyrelsen Aktiviteter Uddannelse og Udvikling Foreninger og Forbund Sekretariat Talent og elite

Læs mere

Spor 1: Flere fægtere - mere end 2000 medlemmer i 2021

Spor 1: Flere fægtere - mere end 2000 medlemmer i 2021 INDSTILLING VALG AF STRATEGISK SPOR FOR DANSK FÆGTE-FORBUND De strategiske spor er baseret på forbundsanalysen, SUMO-analysen, drøftelser på miniseminar, bestyrelsesmøder og klubinvolveringsmøder. Overordnet

Læs mere

BUESKYDNING DANMARK STRATEGI

BUESKYDNING DANMARK STRATEGI BUESKYDNING DANMARK STRATEGI 2018-2021 1 Indhold Forord... 03 Hvorfor strategi... 05 De 4 strategispor... 06 Økonomi... 10 DIF indstilling... 12 Foto: Dam-Hansen, Lars Møller, Bueskydning Danmark. 2 Forord

Læs mere

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Indledning I Dansk Skytte Union arbejder vi for at skabe et professionelt træningsmiljø for skytter, der ønsker at dygtiggøre sig og har ambitioner om at konkurrere

Læs mere

Danmarks Basketball forbund

Danmarks Basketball forbund Miniseminar Danmarks Basketball forbund Strategiproces med DIF DANMARKS IDRÆTSFORBUND DAGSORDEN 1. Kort præsentation af deltagerne 2. Mødets formål og kort præsentation af strategiprocessen 3. Præsentation,

Læs mere

Resultater/effekt af sporet. Processen og indsatser

Resultater/effekt af sporet. Processen og indsatser Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: SPOR 3 - Vi vil sikre foreningerne mulighed for at tiltrække og fastholde flere medlemmer og rekruttere og fastholde flere unge aktive skytter af

Læs mere

Nyt fra DOF Klubledermøde november 2016

Nyt fra DOF Klubledermøde november 2016 Nyt fra DOF Klubledermøde november 2016 Find vej i Danmark Strategi DIF s ny økonomiske støttestruktur Budget 2017 DOF s politiske organisation status Spørgsmål Find vej Orientering, for sjov, for alle

Læs mere

Nyt fra DOF. klubledermøder oktober-november 2016

Nyt fra DOF. klubledermøder oktober-november 2016 Nyt fra DOF klubledermøder oktober-november 2016 Find vej i Danmark Strategi DIF s ny økonomiske støttestruktur Budget 2017 DOF s politiske organisation - status Spørgsmål Find vej Orientering, for sjov,

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne Rammeaftale mellem Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark (TD) 1. Parterne Danmarks Idræts-Forbund er en sammenslutning af danske idrætsorganisationer og har til formål at virke for fremme af dansk

Læs mere

Referat Elite- og Talentudvalg

Referat Elite- og Talentudvalg Referat Elite- og Talentudvalg TID: Mandag den 12. december 2018 17.00 21.30 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Linda Andersson(LA), Jakob Buch Østergaard(JBØ), Kim Laurberg(KL),

Læs mere

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse)

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) De nedenstående informationer skal udfyldes korrekt og fyldestgørende, for derigennem at indberette relevante oplysninger. Disse

Læs mere

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation 1. juli 2013 Notat om rolle- og ansvarsfordeling mellem Danmarks Idrætsforbund, specialforbund og Team Danmark vedr. talentrekruttering, -identifikation og - udvikling. 1. Indledning og baggrund International

Læs mere

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013 Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Team Danmarks hovedopgave

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, stolthed og gode oplevelser.

Læs mere

DANMARK SOM RUGBYNATION

DANMARK SOM RUGBYNATION DANMARK SOM RUGBYNATION DAGSORDEN Kort omkring strategiprocessen med DIF Den strategiske plan i detaljer Hvordan sikrer vi bedst muligt samarbejdet og ejerskab med klubberne Dialog PASSION SAMMENHOLD RESPEKT

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april 2017 Ledelsesresumé NEC Team Danmark har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund om forberedelsen af det fælles bestyrelsesmøde vedr. NEC 19. april

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv talentudvikling Fra at værne talenter mod eliteidræt, til at guide talenterne ind i eliteidrætten

Læs mere

Hvorfor en fokusmodel

Hvorfor en fokusmodel DOF FOKUSMODEL Hvorfor en fokusmodel UDFORDRING: - Vi vil skabe fokus på de indsatser, som skal være drivende for vores vækststrategi for disciplinerne, FOD-O, MTB-O og Præcisions-O - Områderne, som de

Læs mere

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Team Danmarks hovedopgave Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt på en socialt

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, fællesskab og gode oplevelser.

Læs mere

SPORTSAFDELINGEN LARS GREEN BACH, SPORTSCHEF TRÆNERNETVÆRKSMØDE 10. JANUAR 2019

SPORTSAFDELINGEN LARS GREEN BACH, SPORTSCHEF TRÆNERNETVÆRKSMØDE 10. JANUAR 2019 SPORTSAFDELINGEN LARS GREEN BACH, SPORTSCHEF TRÆNERNETVÆRKSMØDE 10. JANUAR 2019 4 STRATEGISKE PEJLEMÆRKER 20 CENTRALE MÅLSÆTNINGER LANDSTRÆNER? Landstræner: Profil er leder, uddanner og relations skabende.

Læs mere

ELITE- TALENTARBEJDE Vers. 3 INDSATSOMRÅDER

ELITE- TALENTARBEJDE Vers. 3 INDSATSOMRÅDER DANMARKS IDRÆTSFORBUND TEAM DANMARK ELITE- TALENTARBEJDE 2016-2020 Vers. 3 INDSATSOMRÅDER INDLEDNING ET FÆLLES GRUNDLAG FOR EN STRUKTURERET INDSATS DIF og Team Danmark har fokus på samarbejde med henblik

Læs mere

Status 2016 Målsætning Handlinger Succeskriterier Evaluering Hvilke handlinger vil I sætte i gang i forhold til at nå målet?

Status 2016 Målsætning Handlinger Succeskriterier Evaluering Hvilke handlinger vil I sætte i gang i forhold til at nå målet? Roskilde Elite- og Talentråd 2018-2021 Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 3043897 Ref. SHO Dir. tlf. 4631 4034 steenhou@roskilde.dk NOTAT: Orientering om årlig evaluering af samarbejdsaftalen med Team

Læs mere

Referat Elite og Talentudvalg

Referat Elite og Talentudvalg Referat Elite og Talentudvalg TID: Tirsdag den 29. maj 2018 17.00 21.30 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Linda Andersson(LA), Jakob Buch Østergaard(JBØ), Kim Laurberg(KL),

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmarks uddannelse Det personlige lederskab i elitesport blev igangsat d. 21-23. marts i Aarhus. Der deltager

Læs mere

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde DBU Lolland-Falster på vej mod 2015 Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 1 Hvorfor projekt Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 2 DBU Lolland-Falster ønsker at udarbejde og

Læs mere

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg.

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 1 Elitesport Aalborg 1 Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 2 Institutionens formål er: at styrke og vedligeholde talentudvikling

Læs mere

Dansk Atletik Forbund Forslag til politikkatalog 2012/2013

Dansk Atletik Forbund Forslag til politikkatalog 2012/2013 Dansk Atletik Forbund Forslag til politikkatalog 2012/2013 Vision Atletik i Danmark konkurrencesport og sund motion i ét samlet forbund Det betyder: Dansk Atletik Forbund er bredt anerkendt for at være

Læs mere

Strategi Dansk Volleyball Forbund

Strategi Dansk Volleyball Forbund Strategi Dansk Volleyball Forbund DVBF s strategier vedtages på repræsentantskabsmødet i overensstemmelse med DVBF s loves 12. I DVBF s loves 1 er Dansk Volleyball Forbund defineret som en sammenslutning

Læs mere

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Kultur, Miljø & Erhverv Elite Aabenraa Dato: 08.05.2014 Sagsbehandler: Ane Tarp Hansen Direkte tlf.: 7376 7676 E-mail: atha@aabenraa.dk Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Forslaget til udvikling

Læs mere

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ ADGANG TIL TRÆNING I TALENTCENTER OG MORGENTRÆNING TALENTCENTER Fredericia Eliteidræt træner idrætstalenter mellem 13-20 år i et tværgående miljø én gang ugentligt

Læs mere

Referat Elite- og talentudvalg

Referat Elite- og talentudvalg Referat Elite- og talentudvalg TID: Mandag den 17. juni 2019 17.00 20.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Linda Andersson (LA), Jakob Buch Østergaard (JBØ), Kim Laurberg

Læs mere

XXXXXXX HOVEDLINJER

XXXXXXX HOVEDLINJER XXXXXXX HOVEDLINJER 2021-2024 VI STÅR BAG DE DANSKE ATLETER Team Danmark Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Telefon: +45 43 26 26 26 Telefax: +45 43 26 25 55 E-post: post@teamdanmark.dk Internet:

Læs mere

FORBUNDSANALYSE DSKYU

FORBUNDSANALYSE DSKYU DIF UDVIKLING HCA 28.JULI 2016 FORBUNDSANALYSE DSKYU Kære DSKyU! På de følgende sider vil I blive præsenteret for en række data, grafer og tabeller mm. Denne viden er delt ind i forskellige kategorier.

Læs mere

Talentudvikling - på tværs. Kultur- og Fritidsudvalget, 23. april 2018

Talentudvikling - på tværs. Kultur- og Fritidsudvalget, 23. april 2018 Talentudvikling - på tværs Kultur- og Fritidsudvalget, 23. april 2018 Hvorfor talentudvikling? At gøre unge så dygtige som muligt Skabe dygtige og engagerede samfundsborgere Vi plejer talenterne eliteuddannelser

Læs mere

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 140.000 kr. Ajax København Håndbold 140.000

Læs mere

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE Opdateret September 2014 Baggrund Nærværende eliteidrætsstrategi er udarbejdet af Eliteidræt Odense i tæt samarbejde med Odense Kommunes Eliteidrætsråd. Strategien er

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december 2018 Ledelsesresumé Dual Career Team Danmark har udpeget 41 Team Danmark-uddannelsespartnere blandt 57 modtagne ansøgninger fra ungdomsuddannelsesinstitutioner

Læs mere

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016 Baggrund Dansk brydning er kendetegnet ved at være for resultatorienteret i præpubertet og pubertet i stedet for udviklingsorienteret. Der sker en for tidlig specialisering. Og dette ud fra meterlæreprincippet.

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 11. december 2017 5. februar 2018 Ledelsesresumé Forskning Til ansøgningsrunden 18. december 2017 modtog forskningsudvalget 14 ansøgninger af høj kvalitet, og det samlede

Læs mere

Talentcentre og kraftcentre

Talentcentre og kraftcentre Talentcentre og kraftcentre 1.0 Indledning Team Danmark anser talentcentre og kraftcentre som en hjørnesten i en langsigtet udvikling af dansk eliteidræt. Formålet med talentcentrene og kraftcentrene er

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse. December Hovedpointer - pixiudgave

Spørgeskemaundersøgelse. December Hovedpointer - pixiudgave Spørgeskemaundersøgelse December 2016 Hovedpointer - pixiudgave 1 Baggrund Dette er en pixiudgave, som har samlet rapportens hovedpointer, men det anbefales at du dykker mere ned i emnerne i selve rapporten.

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE 2019-21 VISION AKTIVE FÆLLESSKABER GENNEM HELE LIVET GØRE BORGERNE TIL MEDSKABERE Fritidspolitikken skal udvikles med

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 22. september 2008 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Evaluering af Eliteidræt Århus 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger Handleplan for EGIF Badminton Klubudvikling Centrale spørgsmål: Hvad gør Fe. Organisation Beskriv klubbens organisation, der synliggør klubbens ledelse og ansvarsområder (vedlæg evt. organisationsdiagram)

Læs mere

Bilag 1: Team Danmarks operationelle mål for perioden

Bilag 1: Team Danmarks operationelle mål for perioden Bilag 1: Team Danmarks operationelle mål for perioden 2017-2020 Kerneopgaver Resultatmål Operationelle mål 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Rammer og vilkår for atleter og den sportslige ledelse. Team Danmark

Læs mere

Samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, klubber og kommuner om international high performance og talentudvikling i dansk svømmesport

Samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, klubber og kommuner om international high performance og talentudvikling i dansk svømmesport Partnerskabsmodel Samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, klubber og kommuner om international high performance og talentudvikling i dansk svømmesport Informations- og inspirationsmøde, 7. januar 2017 i Herning

Læs mere

1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg.

1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg. VEDTÆGTER For Den selvejende Institution Elitesport Aalborg 1: NAVN: 1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg. 2: FORMÅL:

Læs mere

Elitepolitik. Januar 2013

Elitepolitik. Januar 2013 Januar 2013 Elitepolitik DFFs filosofi er baseret på overbevisningen om, at udviklingen af fællesskabet i elitemiljøet er med til at styrke de enkelte elitefægteres færdigheder samt evner til at skabe

Læs mere

Ansvars- og Kompetence katalog

Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Union Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf: +45 43 26 29 10 Email: office@danskate.dk Web: www.danskate.dk Ansvars- og Kompetence katalog Medlem af Danmarks Idrætsforbund International

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 4. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 4. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 4. december 2018 27. februar 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmark har i februar 2018 lanceret et helhedsplanlægningskoncept målrettet atleter, som skal understøtte

Læs mere

ØREMÆRKEDE TILSKUD INDTÆGTER NETTO

ØREMÆRKEDE TILSKUD INDTÆGTER NETTO BUDGET 2019 REGNSKAB REGNSKAB BUDGET BUDGET DIF 2.989.340 3.006.000 3.006.000 3.013.907 Team Danmark 2.581.055 2.936.139 3.043.000 2.854.000 Forbund 992.137 1.026.410 1.088.009 1.050.000 SKUD/AKTIVITET

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab. Highfive!

Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab. Highfive! Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab Highfive! Et dialogredskab Highfive -folderen er et dialogredskab, som viser, hvordan man kan skabe et godt børneliv for elever, der dyrker eliteidræt.

Læs mere

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 125.000 kr. Copenhagen Beachvolley Beachvolley Støtte til sportscheffunktion

Læs mere

Talentudvikling i Sønderjylland

Talentudvikling i Sønderjylland Talentudvikling i Sønderjylland tirsdag den 26. april 2011 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 51 26 60 62 Team Danmarks mission Team Danmark har til formål at udvikle dansk

Læs mere

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Fredericia 5. november 2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 51 26 60 62 Team Danmarks

Læs mere

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige Team Danmark og Svendborg Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Svendborg Kommune. Parterne som

Læs mere

DSQF Virksomhedsplan

DSQF Virksomhedsplan DSQF Virksomhedsplan Hvilken rolle skal DSQF spille Med de begrænsede økonomiske og menneskelige ressourcer DSQF har er det vigtigt at vi prioriterer knivskarpt, hvilke opgaver der skal fokuseres på kvalitet

Læs mere

Referat Elite- og Talentudvalg

Referat Elite- og Talentudvalg Referat Elite- og Talentudvalg TID: Mandag den 24. September 2018 17.00 21.30 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Linda Andersson(LA), Jakob Buch Østergaard(JBØ), Kim Laurberg(KL),

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6 Idrætspolitik 2010 1 Indholdsfortegnelse Byrådets forord 3 Perspektiver og udfordringer 4-5 Fokus- og indsatsområder 6 Organisering via Karizma Sport 7 Idrætsanlæg og træningsfaciliteter 7 Ledere og trænere

Læs mere

NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD

NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD Region Sjælland Den 30. marts 2016 DAGSORDEN Kl. 17.00 Velkommen ved DIF-bestyrelsesmedlem Tine Teilmann Kl. 17.05 Siden sidst ved Jørn C. Nielsen Kl. 17.30 Siden sidst ved Tine

Læs mere

Bilag 1. DDBU Talent- og Elitecentre. Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse

Bilag 1. DDBU Talent- og Elitecentre. Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse Bilag 1 DDBU Talent- og Elitecentre Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse Formål DDBU Talent- og Elitecentre etableres i en sammenhæng mellem DIF Strategiplanen 2018-2021 (Spor 2) og

Læs mere

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger Handleplan for BPI Skydning Klubudvikling Fe. Organisation Beskriv klubbens organisation, der synliggør klubbens ledelse og ansvarsområder (vedlæg evt. organisationsdiagram) Husk: Navn + funktionsbeskrivelse

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og [X-]Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i [X-]Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

Partnerskabsaftale. Et udviklingsmiljø med fokus på svømmere i alderen år.

Partnerskabsaftale. Et udviklingsmiljø med fokus på svømmere i alderen år. Partnerskabsaftale Dansk Svømmeunions Sportsafdeling og [partnernes navne], herefter partnerne, er blevet enige om denne partnerskabsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for international high

Læs mere

ØREMÆRKEDE TILSKUD INDTÆGTER NETTO

ØREMÆRKEDE TILSKUD INDTÆGTER NETTO BUDGET 2018 REGNSKAB REGNSKAB BUDGET BUDGET DIF 3.113.615 2.989.340 2.996.197 3.006.000 Team Danmark 2.775.167 2.581.055 2.530.000 3.043.000 Forbund 967.080 992.137 975.000 1.088.009 SKUD/AKTIVITET 0

Læs mere

- - - - - - Roskilde Roklub 2013-16 Hvad har det betydet I har arbejdet med intern trænerudvikling Arbejder I efter principperne i ATK, hvis ja hvordan I hvor mange af årene har I taget medaljer ved DM

Læs mere

Ulla Christensen (UCH), Lars Rasmussen (LRA), Marianne Knudsgaard (MAK) & Erik Juhl Mogensen (EJM)

Ulla Christensen (UCH), Lars Rasmussen (LRA), Marianne Knudsgaard (MAK) & Erik Juhl Mogensen (EJM) Mødedato: 9. november 2016 Mødetid: 21.00 Mødenavn: Bestyrelsesmøde 2 2016/2017 Sted: Deltagere: Afbud: Referat: Skype Anders Jacobsen (AJA), Lene Christiansen (LCH), Frank Veje Jakobsen (FVJ), Bent Busk

Læs mere

CARSTEN HVID LARSEN. Tre perspektiver på talentudvikling i elitesport

CARSTEN HVID LARSEN. Tre perspektiver på talentudvikling i elitesport CARSTEN HVID LARSEN Tre perspektiver på talentudvikling i elitesport PROGRAM 1. Sektion Tre perspektiver på talentudvikling 2. sektion 3 oplæg fra trænere i Ålborg 3. sektion. Vidensdeling og erfaringsudveksling

Læs mere

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Att.: Fritids- og Folkeoplysningsudvalget og Byrådet Hjørring, d. 29. august 2018 Baggrund Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Læs mere

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE Talentudvikling er en kerneudfordring Idrettsklub Talent-identifikation Sætter potentialet i centrum Talent i biologisk perspektiv Sætter potentialet i centrum

Læs mere

Partnerskabsmodel Sportsafdelingen

Partnerskabsmodel Sportsafdelingen Partnerskabsmodel Sportsafdelingen Side 1 af 20 Indhold 1. Indledning og baggrund... 3 2. Partnerskabstype: High performancemiljø... 6 3. Partnerskabstype: Performancemiljø... 9 4. Partnerskabstype: Talentudviklingsmiljø...

Læs mere

1. Erfaringer med talent- og elitearbejde i klubben

1. Erfaringer med talent- og elitearbejde i klubben TALENTSTRATEGI FOR BALLERUP SKYTTEFORENING/TALENTCENTER ØST 1. Erfaringer med talent- og elitearbejde i klubben Hvad har klubben gjort indenfor talent- og eliteområdet indtil nu? Hvad har erfaringerne

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 20. september 5. november Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 20. september 5. november Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 20. september 5. november 2018 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmark har haft dialog med udvalgte landstrænere i forhold til indhold og tidsperspektiv for igangsættelse

Læs mere

Klubeliteforum d. 24/ Orientering sport & natur

Klubeliteforum d. 24/ Orientering sport & natur Klubeliteforum d. 24/11-2016 1 Agenda Ansvar / struktur Eliteplan 2017-2020 Erfaringer fra 2013-2016 Udfordringer fremadrettet Finansiering Talentudvikling Klubbernes rolle Talentcentrenes rolle Landshold

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 4. april 6. juni Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 4. april 6. juni Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 4. april 6. juni 2018 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Via en donation fra Kirkbi A/S til DIF er der skabt mulighed for at en række udvalgte atleter med top-8 potentiale

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 8. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 8. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 8. december 2016 27. februar 2017 Ledelsesresumé NEC Arbejdsgruppen, der er nedsat af Team Danmark og DIF, har 17. februar 2017 færdiggjort sin rapport, som beskriver det

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

Klubtrænerens rolle. Klubtrænerseminar Marts Dansk Svæveflyver Union

Klubtrænerens rolle. Klubtrænerseminar Marts Dansk Svæveflyver Union Klubtrænerens rolle Klubtrænerseminar Marts 2019 Dansk Svæveflyver Union Kvalitet i sporten Samfundet (vore medlemmer) forventer mere kvalitet i sporten Hvad er kvalitet i svæveflyvning? Antal flyvetimer

Læs mere

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 160.000 kr. Ajax København Håndbold 160.000

Læs mere

Analyse via ekstern konsulent med indsigt i dansk idræt. Involvering af mange interessenter i organisationen

Analyse via ekstern konsulent med indsigt i dansk idræt. Involvering af mange interessenter i organisationen Bestyrelsesbeslutning i starten af 2014 Servicetjek af organisationen Analyse via ekstern konsulent med indsigt i dansk idræt TSE Consulting Grundig analyse proces Interviews Fokusgrupper Spørgeskema til

Læs mere

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune Idrætspolitik for Esbjerg Kommune 2011-2014 Forord Esbjerg er en af de førende idrætskommuner, hvad angår talentudvikling, tilskudsordninger og gode fysiske faciliteter. Denne nye idrætspolitik præsenterer

Læs mere

Dansk Skytte Union udtagelsesregler for ISSFdiscipliner

Dansk Skytte Union udtagelsesregler for ISSFdiscipliner Dansk Skytte Union udtagelsesregler for ISSFdiscipliner 1. Generelt a. Nærværende regelsæt danner grundlag for Dansk Skytte Unions (DSkyU) skydeudvalgs (SKUD) og Dansk Skytte Union sportschef (SPC) udtagelse

Læs mere

At der skal sikres trænings- og instruktionsmuligheder for talenter og eliteidrætsudøvere.

At der skal sikres trænings- og instruktionsmuligheder for talenter og eliteidrætsudøvere. Team Danmark og Århus Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for eliteidræt og herunder i særdeleshed talentudvikling i Århus Kommune.

Læs mere

Partnerskabsmodel Sportsafdelingen

Partnerskabsmodel Sportsafdelingen Partnerskabsmodel Sportsafdelingen Side 1 af 19 Indhold 1. Indledning og baggrund... 3 2. Partnerskabstype: High performancemiljø... 6 3. Partnerskabstype: Performancemiljø... 9 4. Partnerskabstype: Talentudviklingsmiljø...

Læs mere

UDVIKLINGSSTRATEGI. Elite. Senior. Talent. Golfspiller for livet. Ung. Junior. Barn

UDVIKLINGSSTRATEGI. Elite. Senior. Talent. Golfspiller for livet. Ung. Junior. Barn UDVIKLINGSSTRATEGI Senior Elite Talent Golfspiller for livet Ung Barn Junior UDVIKLINGSSTRATEGI Veteran Golfspiller for livet Barn Ungdom Ungsenior Senior Fundament for et attraktivt miljø UDVIKLINGSSTRATEGI

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi 2019-2024 Opdateret d. 1.1.2019 Gældende d. 1.1.2019 Formål Dansk Taekwondo Forbunds sportslige strategi har til formål at beskrive de definitioner, målsætninger

Læs mere

Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje

Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje Hvidovre IF Håndbold ønsker at få del i den kommunale sponsorpulje og ansøger hermed om 50.000,- kr. Hvad skal pengene bruges til? Beløbet skal anvendes

Læs mere

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS Ingen selvfølge at unge dyrker sport Det første store dyk på frafaldsbarometret ses i de tidlige teenageår. Her mærker foreningerne

Læs mere

Idræt og bevægelse til alle

Idræt og bevægelse til alle Idræt og bevægelse til alle Gentofte Kommunes idræts- og bevægelsespolitik 2013-16 GENTOFTE KOMMUNE Forord Med Gentofte Kommunes nye idræts- og bevægelsespolitik arbejder vi målrettet videre med at skabe

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Kolding Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Kolding Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

FRA STOLTE RESULTATER TIL NYE FÆLLES AMBITIONER. På vej mod ny sportslig strategi og handleplan for dansk svømmesport

FRA STOLTE RESULTATER TIL NYE FÆLLES AMBITIONER. På vej mod ny sportslig strategi og handleplan for dansk svømmesport FRA STOLTE RESULTATER TIL NYE FÆLLES AMBITIONER På vej mod ny sportslig strategi og handleplan for dansk svømmesport 2 3 VORES STRATEGI ER VORES PEJLEMÆRKE, VORES FYRTÅRN OG VORES FÆLLES LANDKORT Hvordan

Læs mere

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 Hovedlinjer i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 indholdsfortegnelse 1. Beslutningsproces og høring...3 2. Sammenhængen mellem lovgrundlaget og støttekonceptet...4 3. Tendenser i international eliteidræt...6

Læs mere

Eliteidræt Aarhus er en del af Aarhus Kommunes arbejde, der fortsat skal placere kommunen på det sportslige landkort.

Eliteidræt Aarhus er en del af Aarhus Kommunes arbejde, der fortsat skal placere kommunen på det sportslige landkort. Til Borgmesterens Afdeling Side 1 Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Socialdemokratiet omhandlende: Talentudvikling og eliteidræt Kultur og Borgerservice har d. 20. marts 2019 modtaget en 10-dages

Læs mere

Fælles mål. God fornøjelse og god arbejdslyst med de fælles mål som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til. Vi glæder os til samarbejdet.

Fælles mål. God fornøjelse og god arbejdslyst med de fælles mål som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til. Vi glæder os til samarbejdet. Fælles mål Med virkning pr. 1. januar 2018 modtager DBwF, og alle øvrige specialforbund, ikke længere tilskud fra DIF på baggrund af indberetninger om sportslige aktiviteter, uddannelse, m.m. som HAR fundet

Læs mere