Inatsisartutlov nr. 26 af 28. november 2016 om kommunernes og Grønlands Selvstyres budgetter og regnskaber. Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inatsisartutlov nr. 26 af 28. november 2016 om kommunernes og Grønlands Selvstyres budgetter og regnskaber. Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde"

Transkript

1 Inatsisartutlov nr. 26 af 28. november 2016 om kommunernes og Grønlands Selvstyres budgetter og regnskaber Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 1. Loven finder anvendelse for kommunerne og Grønlands Selvstyre, herunder forvaltninger, departementer, institutioner, virksomheder m.v., hvis budgetter er optaget på kommunernes årsbudget eller Grønlands Selvstyres finanslov. Stk. 2. Naalakkersuisut kan bestemme, at lovens regler og regler udstedt i medfør af loven, helt eller delvist skal finde anvendelse for virksomheder, foreninger, fonde m.v.: 1) hvis drift eller regnskabsmæssige underskud dækkes ved tilskud fra kommunerne eller Grønlands Selvstyre eller ved bidrag, afgift eller anden indtægt i henhold til lov, eller 2) som modtager kapitalindskud, tilskud, lån, garanti eller anden støtte fra kommunerne, Grønlands Selvstyre eller en institution m.v., som er omfattet af nr. l, såfremt kapitalindskuddet m.v. har væsentlig betydning for modtagerens drift. Stk. 3. Stk. 2 finder ikke anvendelse i det omfang, der i anden lovgivning er fastsat regler om budgetter og regnskabsvæsen for den pågældende virksomhed, forening eller fond. Kapitel 2 Budgetbalance og låntagning Budgetbalance 2. Den samlede budgetstilling på de samlede offentlige finanser skal over 4 år være i balance eller udvise et overskud. Stk. 2. Det i stk. 1 nævnte krav om balance i budgetstillingen er overholdt, hvis: 1) den samlede saldo for ordinære indtægter, drift og anlæg på en kommunes årsbudgetter eller Grønlands Selvstyres finanslove over 4 år ikke udviser underskud, 2) kommunernes eller Grønlands Selvstyres samlede udgifter til drift har en realvækst på maksimalt 1,5 procent om året og en samlet realvækst over 4 år på maksimalt 2,00 procent, og 3) kommunernes eller Grønlands Selvstyres samlede udgifter til drift og overførsler maksimalt udgør 93 procent af de forventede indtægter over en 4 årig periode. Stk. 3. Ved ordinære indtægter forstås andre indtægter end indtægter nævnt i 18, stk Efter indstilling fra Naalakkersuisut kan Finans og Skatteudvalget for Inatsisartut midlertidigt give tilladelse til, at de i 2, stk. 1, nævnte krav afviges i ekstreme situationer, forudsat, at den midlertidige afvigelse ikke bringer den finanspolitiske holdbarhed på mellemlang sigt i fare.

2 Stk. 2. Ved ekstreme situationer forstås en usædvanlig begivenhed, der ligger uden for Grønlands Selvstyres kontrol, og som har en afgørende virkning på de samlede offentlige finanser, eller perioder med et alvorligt økonomisk tilbageslag. 4. Den naalakkersuisoq, som efter Formanden for Naalakkersuisuts nærmere bestemmelse er bemyndiget hertil, foretager hvert år inden udgangen af april en opgørelse af budgetstillingen og rammerne for de i 2, stk. 2, nr. 2 og 3, nævnte saldi for de følgende 4 finansår for hver kommune og Grønlands Selvstyre. Bemyndigelse 5. Naalakkersuisut kan fastsætte nærmere regler om metoden for opgørelsen af budgetstillingen. Låntagning 6. Naalakkersuisut kan alene optage eller give tilladelse til optagelse af lån til investering i bolig, erhvervs eller infrastrukturprojekter, såfremt brugerbetalinger, reducerede offentlige udgifter eller afledte offentlige merindtægter som minimum kan finansiere de med lånet forbundne renter og afdrag. Det er endvidere en betingelse, at de nævnte investeringer skal understøtte den langsigtede finanspolitiske holdbarhed. Stk. 2. Stk. 1 finder tilsvarende anvendelse på følgende finansieringsformer: 1) at påtage sig andre gældsforpligtelser 2) at påtage sig garanti eller andre eventualforpligtelser, 3) at indgå finansielle leasingaftaler, eller 4) at indgå aftaler om offentligt privat partnerskab o.l. Stk. 3. Naalakkersuisut kan fastsætte nærmere regler om optagelse af og tilladelse til optagelse af lån m.v. som nævnt i stk. 1 og 2. Kapitel 3 Bevillingsprincipper 7. Finansåret dækker perioden fra 1. januar til 31. december. 8. Ingen udgift kan afholdes og ingen indtægt oppebæres uden forudgående bevilling, jf. dog 23, stk. 2 Kapitel 4 Finanslov, årsbudget m.v. Grønlands Selvstyres finanslov 9. Naalakkersuisut fremsætter forslag til finanslov senest den 1. september året forud for finansåret. Stk. 2. Finanslovsforslaget rummer alle landskassens udgifter og indtægter i finansåret.

3 10. Finanslovsforslaget opdeles efter et bruttoprincip i et udgiftsbudget og et indtægtsbudget. Stk. 2. Under udgiftsbudgettet opføres samtlige udgifter samt indtægter af driftsmæssig karakter. Stk. 3. Under indtægtsbudgettet opføres statens tilskud til Grønlands Selvstyre og indtægter af skatte og afgiftsmæssig karakter. Under indtægtsbevillingen optages endvidere udbytter, salg af aktiver, anlæg m.v. 11. En finanslovsbevilling er en bemyndigelse til en naalakkersuisoq til at disponere efter nærmere fastsatte bestemmelser. Stk. 2. En naalakkersuisoq er ansvarlig for sit ressortområdes bevillinger. Det påhviler den ansvarlige naalakkersuisoq, at sikre en effektiv anvendelse af bevillingen. 12. Der kan knyttes tekstanmærkninger til bevillinger. Tekstanmærkninger kan alene supplere den bevillingsmæssige styring. Stk. 2. Tekstanmærkninger har kun gyldighed for det finansår, hvor de er optaget på finansloven. Stk. 3. Der kan ved tekstanmærkning gives supplerende konkrete bestemmelser til gældende lov. Ændring af gældende lov ved tekstanmærkning kan kun finde sted i helt særlige tilfælde og når ændringen er tidsbegrænset. Stk. 4. Varige eller generelle lovændringer kan ikke gennemføres ved tekstanmærkning. Stk. 5. Tekstanmærkninger må ikke virke bevillingsfremmende i efterfølgende finansår. 13. Naalakkersuisut kan fastsætte regler om opbygning og tilrettelæggelse af finanslovsforslaget. Stk. 2. Naalakkersuisut kan fastsætte regler om ikke forbrugte midler, der videreføres til efterfølgende år. Stk. 3. Naalakkersuisut kan fastsætte regler om udarbejdelse af sektorplaner, der viser den til enhver tid gældende strategi indenfor de enkelte sektorer. Anlæg, renovering m.v. 14. Finanslovsforslaget indeholder forslag til bevillinger til projektering af Grønlands Selvstyres anlægs og renoveringsopgaver. Stk. 2. Finanslovsforslaget indeholder forslag til bevillinger til udførelse af Grønlands Selvstyres anlægs og renoveringsopgaver. 15. Finanslovsforslaget indeholder forslag til bevillinger til Grønlands Selvstyres investeringer i fast ejendom, anlæg og andre aktiver. Stk. 2. Finanslovsforslaget indeholder forslag til bevillinger til Grønlands Selvstyres lånetilsagn til anlægs og renoveringsopgaver. Stk. 3. Finanslovsforslaget indeholder forslag til bevillinger til Grønlands Selvstyres tilskud til anlægs og renoveringsopgaver. 16. Naalakkersuisut udarbejder en årlig redegørelse til Inatsisartut om anvendelsen af de i 14 og 15 nævnte bevillinger. Redegørelsen skal blandt andet indeholde en separat status for henholdsvis nye projekter, igangværende projekter og afsluttede eller aflyste projekter.

4 17. Naalakkersuisut kan fastsætte regler om overførsel af de i 14 og 15 nævnte bevillinger til senere finansår, når et mindre forbrug skyldes forsinkelser vedrørende en anlægs eller renoveringsopgave. Fonden for Langsigtede Investeringer 18. Fonden for Langsigtede Investeringer er en budget og regnskabsteknisk fond, som indgår i landskassen. Stk. 2. Fondens formål er at investere fondens midler til at underbygge langsigtede økonomiske hensyn. Fondens midler skal investeres, så der på lang sigt opnås betryggende sikkerhed, størst muligt afkast og de bedst mulige samfundsøkonomiske virkninger af fondens midler. Stk. 3. Indbetalinger til fonden sker ved overførsel af ekstraordinære indtægter fra: 1) Den andel af landskassens provenu fra selskabsskatter i forbindelse med udenlandske selskabers efterforskning eller anlægsaktiviteter på råstofområdet som overstiger 30 mio. kr., 2) A skatter i henhold til 72 b i landstingslov om indkomstskat. 3) Provenuer fra salg af Selvstyrets aktiver med en salgssum på mere end 50 mio. kr. 4) Skatte og afgiftsprovenuer fra overførsel til Danmark, Færøerne eller udlandet af pensions eller livsforsikringsordninger fra en pensionskasse eller et livs- eller pensionsforsikringsselskab med hjemsted i Grønland. 5) Overskud på landskassens regnskaber, som ikke er anvendt inden udgangen af året efter finansåret. Stk. 4. Provenuer, jf. stk. 3, skal overføres til fonden senest 1 måned efter de er modtaget. Stk. 5. Indbetalinger efter stk. 3 omfatter ikke indtægter, der i henhold til landstingslov om Grønlands Råstoffond tilfalder Grønlands Råstoffond eller indtægter, som i henhold til lovgivning om Grønlands Selvstyres ret til råstofindtægter og bloktilskud medfører en reduktion af statens bloktilskud til Grønlands Selvstyre. Stk. 6. Betalingsforskydninger mellem finansårene udlignes i fonden. Stk. 7. Den løbende administration af Fonden for Langsigtede Investeringer henlægges efter Formanden for Naalakkersuisuts nærmere bestemmelse til en naalakkersuisoq. Stk. 8. Naalakkersuisut kan fastsætte budget og bevillingsmæssige regler for fondens virksomhed. Stk. 9. Naalakkersuisut skal udarbejde mindst en årlig redegørelse til Inatsisartut om Fonden for Langsigtede Investeringers aktivitet, herunder en separat status for henholdsvis nye projekter, igangværende projekter og afsluttede eller aflyste projekter. Redegørelsen skal foreligge senest samtidig med landskassens regnskab og behandles sammen med denne. Stk. 10. Naalakkersuisut kan fastsætte nærmere bestemmelser om investering af fondens midler. Nye eller ændrede bevillinger 19. Naalakkersuisut kan fastsætte nærmere bestemmelser om udarbejdelse af tillægsbevillingsansøgninger. Kommunernes årsbudget, budgetoverslag med videre

5 20. Økonomiudvalget udarbejder forslag til kommunens årsbudget for det kommende finansår til kommunalbestyrelsen. Forslaget skal være ledsaget af et flerårigt budgetoverslag, som skal strække sig over mindst 3 år. Stk. 2. Årsbudgettet skal dække samtlige indtægter og udgifter for kommunen samt forskydninger i kommunens likvide midler og finansposter. Stk. 3. Årsbudgettet skal på alle områder være udtryk for de reelt forventelige udgifter, indtægter og andre bevægelser. Er der i forbindelse med en aftale om bloktilskud til kommunerne afsat beløb til nærmere bestemte formål, skal der i årsbudgettet afsættes mindst et tilsvarende beløb til de pågældende formål. Stk. 4. Årsbudgettet må ikke forudsætte optagelse af lån, leje eller leasing, medmindre der foreligger den nødvendige tilladelse fra Naalakkersuisut, eller kommunalbestyrelsen i henhold til gældende regler kan låne, leje eller lease uden forudgående tilladelse fra Naalakkersuisut. Stk. 5. Naalakkersuisut kan fastsætte regler om budgetlægningen og tillægsbevillinger samt om mindstekrav til kommunernes likviditet. 21. Økonomiudvalgets forslag til årsbudget og flerårige budgetoverslag skal undergives 2 behandlinger i kommunalbestyrelsen med mindst 2 ugers mellemrum. Stk. 2. Forslag til årsbudget offentliggøres på kommunens hjemmeside samtidig med fremsendelsen af forslaget til 1. og 2. behandling til kommunalbestyrelsens medlemmer. Forslaget sendes endvidere til Naalakkersuisut til orientering. Stk. 3. Kommunalbestyrelsen fastsætter i forretningsordenen de nærmere procedureregler for de 2 behandlinger af forslaget til årsbudgettet og budgetoverslag. Stk. 4. Naalakkersuisut fastsætter en endelig frist for 2. behandlingen af årsbudgettet, og kan endvidere fastsætte regler om specifikationen af de poster på årsbudgettet, hvortil kommunalbestyrelsen ved årsbudgettets endelige vedtagelse, skal tage bevillingsmæssig stilling. Stk. 5. Senest 14 dage efter årsbudgettets endelige vedtagelse indsendes et eksemplar heraf til Naalakkersuisut. 22. Senest 14 dage efter årsbudget og de flerårige budgetoverslag er vedtaget, skal de være tilgængelige for kommunens borgere. Stk. 2. En kort redegørelse for indholdet af årsbudgettet og budgetoverslagene skal inden det kommende finansårs begyndelse offentliggøres på kommunens hjemmeside. 23. De poster på årsbudgettet, hvortil kommunalbestyrelsen ved årsbudgettets vedtagelse har taget bevillingsmæssig stilling, jfr. 21, stk. 3, er bindende for den kommunale forvaltning. Stk. 2. Bevillingsmyndigheden er hos kommunalbestyrelsen. Tiltag, der er påbudt ved lov, forordning eller anden bindende retsforskrift, kan om fornødent iværksættes uden kommunalbestyrelsens forudgående bevilling, men bevilling må da indhentes snarest muligt. Kommunalbestyrelsen kan endvidere bemyndige økonomiudvalget til at rokere budgetbeløb fra en driftsbevilling til en anden driftsbevilling samt fra en anlægsbevilling til en anden anlægsbevilling. Stk. 3. Hver tillægsbevilling skal angive, hvorledes den bevilgede udgift skal dækkes samt eventuelle økonomiske konsekvenser i budgetoverslagsårene. 21, stk. 3, finder tilsvarende anvendelse på tillægsbevillinger.

6 24. Med forbehold af de efter stk. 2 fastsætte regler kan kommunerne ikke uden tilladelse fra Naalakkersuisut: 1) optage lån og påtage sig andre gældsforpligtelser, 2) påtage sig garanti eller andre eventualforpligtelser, 3) indgå leje og leasingaftaler, 4) indgå aftaler om offentligt privat partnerskab o.l., eller 5) give tilsagn om regelmæssige ydelser eller lignende, som kommunerne ikke efter lov er forpligtet til at præstere. Stk. 2. Naalakkersuisut fastsætter regler, der bemyndiger kommunerne til indenfor nærmere fastsatte begrænsninger at optage lån m.v. som nævnt i stk. 1. Naalakkersuisut kan herunder betinge bemyndigelsen af, at kommunerne opfylder nærmere fastsatte krav til økonomistyring, budgetstyring m.v. Kapitel 5 Udgiftskontrol Den forudgående udgiftskontrol 25. Alle kommuner og Naalakkersuisut foretager på nærmere bestemte tidspunkter i finansåret på baggrund af foreliggende regnskabstal, andre foreliggende oplysninger og et skøn over forventede udgifter resten af finansåret en kontrol af, om den pågældende kommune eller de enkelte ressortområders endelige regnskabstal for finansåret kan forventes at overstige finansårets bevillinger. Stk. 2. Hvis en kommunes eller Naalakkersuisuts udgiftskontrol i medfør af stk. 1 viser, at den pågældende kommunes eller Grønlands Selvstyres endelige regnskabstal for finansåret kan forventes at overstige finansårets bevillinger, skal den pågældende kommune eller Naalakkersuisut træffe beslutning om at gennemføre foranstaltninger med henblik på at imødegå den forventede overskridelse af finansårets bevillinger. 26. Alle kommuner og Naalakkersuisut indberetter på nærmere bestemte tidspunkter i finansåret oplysninger til den naalakkersuisoq, som efter Formanden for Naalakkersuisuts nærmere bestemmelse er bemyndiget hertil, om resultatet af den seneste udgiftskontrol i medfør af 25, stk. 1, og om det nærmere indhold af en eventuel beslutning i medfør af 25, stk. 2. Stk. 2. Undlader en kommune at indberette som nævnt i stk. 1, meddeler den naalakkersuisoq, som efter Formanden for Naalakkersuisuts nærmere bestemmelse er bemyndiget hertil, kommunen en frist på ikke over 10 arbejdsdage til indberetning. Overskrides fristen, tilbageholdes 10 procent af kommende udbetalinger af bloktilskud til kommunen, indtil indberetning finder sted. Når indberetning sker, udbetales tilbageholdte bloktilskud. Stk. 3. På baggrund af oplysningerne foretager den naalakkersuisoq, som efter Formanden for Naalakkersuisuts nærmere bestemmelse er bemyndiget hertil, en kontrol af, om de endelige regnskabstal for kommunernes og Grønlands Selvstyres udgifter for finansåret kan forventes at overstige de forventede indtægter. Den naalakkersuisoq, som efter Formanden for Naalakkersuisuts nærmere bestemmelse er bemyndiget hertil, kan indhente yderligere oplysninger ved kommunerne til brug for kontrollen.

7 Stk. 4. Hvis udgiftskontrollen i medfør af stk. 3 viser, at de endelige regnskabstal for kommunernes eller Grønlands Selvstyres udgifter for finansåret kan forventes at overstige kommunernes og Grønlands Selvstyres indtægter for finansåret med mere end 2,5 pct. af indtægterne, fastsætter kommunalbestyrelsen for en kommunes vedkommende eller Naalakkersuisut for Grønlands Selvstyres vedkommende inden 30 dage en dispositionsbegrænsning på et samlet beløb svarende til den forventede overskridelse for finansåret, jf. dog stk. 5. Stk. 5. Kommunalbestyrelsen for en kommunes vedkommende eller Naalakkersuisut for Grønlands Selvstyres vedkommende kan, i det omfang den forventede overskridelse for finansåret imødegås gennem andre initiativer, træffe beslutning om ikke at fastsætte en dispositionsbegrænsning eller om at fastsætte en reduceret dispositionsbegrænsning. 27. Den naalakkersuisoq, som efter Formanden for Naalakkersuisuts nærmere bestemmelse er bemyndiget hertil, kan pålægge en kommune at gennemføre udgiftskontrol og indberette oplysningerne med kortere intervaller end efter 25, stk. 1, og 26, stk. 1, såfremt resultatet af den seneste udgiftskontrol viser en væsentlig risiko for, at årets endelige regnskabstal for kommunen vil udvise et underskud på mere end 2,5 procent af de forventede indtægter. Stk. 2. Den naalakkersuisoq, som efter Formanden for Naalakkersuisuts nærmere bestemmelse er bemyndiget hertil, pålægger en kommune at gennemføre udgiftskontrol og indberette oplysningerne med kortere intervaller end efter 25, stk. 1, og 26, stk. 1, såfremt resultatet af 2 på hinanden følgende udgiftskontroller viser en risiko for, at de endelige regnskabstal for udgifter kan forventes at overstige kommunens indtægter med mere end 2,5 procent. Stk. 3. Den naalakkersuisoq, som efter Formanden for Naalakkersuisuts nærmere bestemmelse er bemyndiget hertil, kan, såfremt forholdene tilsiger det, i de i stk. 2 nævnte tilfælde pålægge en kommune at gennemføre udgiftsanalyser. Den efterfølgende udgiftskontrol 28. Alle kommuner og Naalakkersuisut foretager senest ved udgangen af første kvartal i det nye finansår en kontrol af, om de foreliggende regnskabstal for det foregående finansår for udgifter overstiger kommunens eller Grønlands Selvstyres indtægter for det foregående finansår. Stk. 2. Undlader en kommune at indberette som nævnt i stk. 1, meddeler departementet for finanser kommunen en frist på ikke over 10 arbejdsdage til indberetning. Overskrides fristen, tilbageholdes 10 procent af kommende udbetalinger af tilskud til kommunen indtil indberetning finder sted. Når indberetning sker, udbetales tilbageholdte tilskud. 29. Hvis Naalakkersuisuts udgiftskontrol i medfør af 28, stk. 1 viser, at de foreliggende regnskabstal for de 4 foregående finansår udviser et akkumuleret underskud til drift og anlæg for Grønlands Selvstyre på mere end 1 procent af indtægterne, foretager Naalakkersuisut efter Finans og Skatteudvalgets godkendelse inden 30 dage en reduktion af Grønlands Selvstyres bevillinger for det nye finansår på mindst 33,33 procent af det beløb, hvormed det akkumulerede underskud overstiger 1 procent af indtægterne for de 4 foregående finansår og fastsætter en tilsvarende dispositionsbegrænsning, jf. dog stk. 2. Den resterende andel af det akkumulerede underskud for de 4 foregående finansår reducerer Grønlands Selvstyres bevillinger i de 3 finansår, som følger umiddelbart

8 efter det nye finansår. Stk. 2. Naalakkersuisut kan efter Finans- og Skatteudvalgets godkendelse, i det omfang det akkumulerede underskud til drift og anlæg for de 4 foregående finansår imødegås gennem andre foranstaltninger, træffe beslutning om ikke at foretage en reduktion af Grønlands Selvstyres bevillinger for det nye finansår og de følgende finansår eller om at foretage en begrænset reduktion heraf. I det i 1. pkt. nævnte tilfælde fastsætter Naalakkersuisut en tilsvarende dispositionsbegrænsning. 30. Den naalakkersuisoq, som efter Formanden for Naalakkersuisuts nærmere bestemmelse er bemyndiget hertil, nedsætter Grønlands Selvstyres bloktilskud til kommunen for tilskudsåret, hvis kommunens regnskaber for de forudgående 4 år udviser et akkumuleret underskud på mere end 2,5 procent af indtægterne. Nedsættelsen udgør det første finansår 40 procent af det beløb, hvormed underskuddet overstiger 2,5 procent af indtægterne for de pågældende finansår. De 3 efterfølgende finansår udgør nedsættelsen 20 procent af det beløb, hvormed underskuddet overstiger 2,5 procent af indtægterne for de pågældende finansår. Stk. 2. I det første finansår afregnes nedsættelsen med lige store dele i månederne juli, august, september, oktober, november og december i tilskudsåret. I de efterfølgende finansår afregnes nedsættelsen med lige store dele i hvert af årets 12 måneder. Stk. 3. Naalakkersuisut kan fastsætte nærmere regler for opgørelse og afregning af nedsættelsen, jf. stk. 1, herunder om indhentelse af særlige revisionserklæringer vedrørende regnskabsaflæggelsen og om de nødvendige korrektioner ved sammenligning af budget og regnskab. Orienteringer 31. Naalakkersuisut orienterer senest den 1. september og den 1. december Inatsisartuts Finans og Skatteudvalg samt Revisionsudvalg om væsentlige resultater af kommunernes og Grønlands Selvstyres udgiftskontrol og offentliggør oplysninger herom på Grønlands Selvstyres hjemmeside på internettet. Orienteringen skal blandt andet indeholde en separat status vedrørende forbruget af de i nævnte bevillinger, fordelt på henholdsvis nye projekter, tilsagn m.v., igangværende projekter, tilsagn m.v. og afsluttede eller aflyste projekter, tilsagn m.v. 32. Naalakkersuisut fremlægger på Inatsisartuts forårssamling en årlig beretning om Grønlands økonomi, herunder udviklingen i det offentliges udgifter og indtægter. Den årlige beretning skal indeholde analyser af økonomi og aktivitetsudviklingen på et eller flere centrale udgifts og indtægtsområder. Stk. 2. Vedtages finansloven i finansåret kan Naalakkersuisut undlade at fremlægge den i stk. 1 nævnte beretning. Administrativ bemyndigelse 33. Naalakkersuisut kan fastsætte nærmere regler om udgiftskontrol. Stk. 2. Naalakkersuisut kan fastsætte nærmere regler om kommunernes og Grønlands Selvstyres opgørelse af lån og andre gældsforpligtelser, herunder eventualforpligtelser, leasingaftaler, offentligt privat partnerskab m.v., og om indberetning heraf til departementet for finanser. Naalakkersuisut kan herunder fastsætte, at den naalakkersuisoq, som efter Formanden for Naalakkersuisuts nærmere

9 bestemmelse er bemyndiget hertil, kan indhente yderligere oplysninger ved kommunerne til brug for kontrollen. Kapitel 6 Regnskaber Budget og Regnskabsråd 34. Grønlands Selvstyres regnskabschef er sammen med en repræsentant udpeget af Naalakkersuisut og af hver kommune medlemmer af et Budget og Regnskabsråd. Rådet rådgiver Naalakkersuisut i spørgsmål af fælles offentlig interesse vedrørende budgetter og regnskaber. Stk. 2. Repræsentanten udpeget af Naalakkersuisut er formand for rådet, ligesom Naalakkersuisut varetager sekretariatsfunktionen. Stk. 3. Naalakkersuisut kan fastsætte nærmere regler om Budget og Regnskabsrådet og kan herunder fastsætte en forretningsorden for rådet. Grønlands Selvstyres regnskab 35. Naalakkersuisut fremlægger senest på Inatsisartuts efterårssamling landskassens regnskab med tilhørende revisionsprotokol for det foregående finansår. Stk. 2. Landskassens regnskab skal i sin opstilling følge det pågældende års finans og tillægsbevillingslove og skal omfatte samtlige landskassens indtægter og udgifter for det forgående finansår, samt landskassens aktiver og passiver og bevægelserne heri i årets løb. 36. Naalakkersuisut fastsætter regler om Grønlands Selvstyres regnskabsvæsen. Ved reglernes fastsættelse kan Naalakkersuisut ud over at tage hensyn til sikkerhed og orden inden for regnskabsområdet tage hensyn til mulighederne for at tilvejebringe oplysninger til brug for økonomisk planlægning, styring og kontrol. 37. Departementer, institutioner, virksomheder m.v. som henhører under Grønlands Selvstyre og er omfattet af 1, meddeler Naalakkersuisut de oplysninger og tilvejebringer det regnskabsmæssige materiale, som Naalakkersuisut finder nødvendigt for at aflægge landskassens regnskab. 38. Landskassens årsregnskab revideres af en af Inatsisartut antaget statsautoriseret revisor. 39. Revisor reviderer landskassens regnskab i overensstemmelse med god offentlig revisionsskik og foretager herunder en kritisk gennemgang af landskassens regnskabsmateriale. Revisor skal herunder efterprøve, om regnskabet er rigtigt, og om de dispositioner, der er omfattet af regnskabsaflæggelsen, er i overensstemmelse med meddelte bevillinger, love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis. Stk. 2. Revisor skal efterkomme de krav vedrørende revisionen, som Inatsisartut stiller, for så vidt de ikke strider mod lov eller god revisionsskik. 40. Naalakkersuisut skal meddele revisionen enhver oplysning, som er nødvendig til bedømmelse af regnskabet, jf. 18 og 19 i Inatsisartutlov om Inatsisartut og Naalakkersuisut.

10 Kommunens bogføring og regnskab 41. Kommunens bogføring skal give en oversigt over, hvorledes kommunens midler er forvaltet, og om forvaltningen er i overensstemmelse med årsbudgettet og kommunalbestyrelsens øvrige beslutninger. Stk. 2. Kommunens midler skal opbevares på betryggende måde. Midler, som ikke af hensyn til de daglige forretninger skal foreligge kontant, skal indsættes i pengeinstitut eller anbringes i sådanne obligationer eller investeringsbeviser, i hvilke fondes midler kan anbringes. 42. Kommunens regnskab aflægges af økonomiudvalget til kommunalbestyrelsen. Regnskabet skal ledsages af: 1) en fortegnelse over kommunens kautions-, leje-, leasing- og garantiforpligtelser, 2) i fornødent omfang årsagsforklarende bemærkninger, navnlig vedrørende væsentlige afvigelser mellem bevilling og regnskab, og 3) årsagsforklarende bemærkninger om forholdet til kommunernes investeringsplaner, de flerårige budgetoverslag m.v. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen tager stilling til bemærkningerne til regnskabet og til, hvorvidt der skal ske opfølgning på poster i regnskabet, hvorefter kommunalbestyrelsen afgiver regnskabet til revisionen og Naalakkersuisut. Stk. 3. Naalakkersuisut fastsætter regler for regnskabsaflæggelsen. 43. Revisionens bemærkninger til årsregnskabet meddeles økonomiudvalget. Økonomiudvalget indhenter besvarelse fra de kommunale myndigheder, hvis forvaltning ikke direkte hører under økonomiudvalget. Besvarelsen skal indgå i økonomiudvalgets samlede indstilling til kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om besvarelse af de fremkomne bemærkninger til årsregnskabet og årsregnskabets godkendelse. Stk. 2. Når kommunalbestyrelsens afgørelse jf. stk. 1 foreligger, sendes afgørelsen og revisionens bemærkninger til Naalakkersuisut. Stk. 3. Senest 14 dage efter det endelig årsregnskab er godkendt, skal det sammen med den tilhørende revisionsprotokol være tilgængeligt på kommunens hjemmeside. 44. Enhver kommune skal have en godkendt revision i henhold til den enhver tid gældende revisorlov. Revisionen skal godkendes af Naalakkersuisut. Kommunalbestyrelsens afskedigelse af den godkendte revision, kræver Naalakkersuisuts samtykke. Stk. 2. Revisor reviderer kommunens regnskab i overensstemmelse med god offentlig revisionsskik og foretager herunder en kritisk gennemgang af kommunens regnskabsmateriale. Stk. 3. Revisionen er berettiget til når som helst at foretage uanmeldt kasseeftersyn og skal regelmæssigt foretage en kritisk gennemgang af kommunens regnskabsføring og de i forbindelse hermed etablerede kontrolforanstaltninger, herunder edb forskrifter, med henblik på at efterprøve, om disse er betryggende. Stk. 4. Kommunalbestyrelsen skal tilvejebringe og meddele revisionen de oplysninger, der er nødvendige for dennes virksomhed. Stk , stk. 1 og 2, finder tilsvarende anvendelse på revisionsberetninger afgivet som led i

11 revisionens virksomhed i henhold til stk Kommunalbestyrelsen fastsætter regler om tilrettelæggelsen af og forretningsgange for kommunens kasse og regnskabsvæsen i et regulativ. Regulativet tilsendes den kommunale revision, som tillige skal underrettes om alle ændringer i regulativet, inden regulativet træder i kraft. Stk. 2. Naalakkersuisut kan fastsætte regler om bestyrelsen af kommunens kasse og regnskabsvæsen, om kontoplaner, om revision og om afgivelse af revisionsbemærkninger. Kapitel 7 Økonomisk Råd 46. Naalakkersuisut nedsætter et Økonomisk Råd til vurdering af konjunkturudviklingen og holdbarheden i finanspolitikken. Naalakkersuisut kan desuden anmode rådet at rådgive sig om væsentlige samfundsøkonomiske spørgsmål i øvrigt. Stk. 2. Det Økonomiske Råds sammensætning, funktionsperiode m.v. fastsættes ved bekendtgørelse. Stk. 3. Sekretariatsfunktionen for det Økonomiske Råd varetages af departementet for finanser. Stk. 4. Naalakkersuisut kan fastsætte en forretningsorden for det Økonomiske Råd. Kapitel 8 Sanktioner 47. Undlader en kommunalbestyrelse at udføre en handling, som den efter denne lov har pligt til at udføre, kan Tilsynsrådet pålægge de medlemmer af kommunalbestyrelsen, som er ansvarlige for undladelsen, tvangsbøder. Stk. 2. Et kommunalbestyrelsesmedlem, der gør sig skyldig i grov tilsidesættelse at de pligter, som kommunalbestyrelsesmedlemmets hverv medfører, kan idømmes bøde. Stk. 3. Påtale, jf. stk. 2, kan kun ske efter Tilsynsrådets begæring. Kapitel 9 Ikrafttræden og overgangsbestemmelser 48. Inatsisartutloven træder i kraft den 1. januar 2018, jf. dog stk Stk. 2. Naalakkersuisut fastsætter ved bekendtgørelse tidspunktet for ikrafttræden af Stk træder i kraft den 1. december Stk , stk. 3 5, og træder i kraft den 1. januar Stk. 5. Den 31. december 2017 ophæves landstingslov nr. 23 af 3. november 1994 om Grønlands Hjemmestyres regnskabsvæsen m.v., landstingslov nr. 8 af 29. oktober 1999 om Grønlands Hjemmestyres budget bortset fra 21 24, landstingslov nr. 1 af 3. maj 2000 om ændring af landstingslov om Grønlands Hjemmestyres budget og om kommunens økonomiske forvaltning i Inatsisartutlov nr. 22 af 18. november 2010 om den kommunale styrelse. Stk. 6. Retsforskrifter udstedt i medfør af de i stk. 5, nævnte love og bestemmelser forbliver i kraft, til de erstattes af retsforskrifter udstedt i medfør af denne Inatsisartutlov.

12 49. Anlægs og renoveringsfonden, jf i landstingslov om Grønlands Hjemmestyres budget, nedlægges den 31. december i det 5. år efter at er trådt i kraft, jf. 01 stk i landstingslov om Grønlands Hjemmestyres budget ophæves samtidig med at Anlægs og Renoveringsfonden nedlægges. Stk. 2. Naalakkersuisut kan fastsætte nærmere regler om nedlæggelse af Anlægs og renoveringsfonden, herunder fastsætte en overgangsordning for afvikling af projekter under fonden og for overførsel af midlerne i fonden. Grønlands Selvstyre, den 28. november 2016 Kim Kielsen

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2016 om kommunernes og Grønlands Selvstyres budgetter og regnskaber. Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2016 om kommunernes og Grønlands Selvstyres budgetter og regnskaber. Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2016 om kommunernes og Grønlands Selvstyres budgetter og regnskaber Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 1. Loven finder anvendelse for kommunerne og Grønlands

Læs mere

16. september 2016 EM 2016/20. Ændringsforslag. Til

16. september 2016 EM 2016/20. Ændringsforslag. Til 16. september 2016 EM 2016/20 Ændringsforslag Til Forslag til: Inatsisartutlov nr. XX af XX. XXX 2016 om kommunernes og Grønlands Selvstyres budgetter og regnskaber Fremsat af Naalakkersuisut til 2. behandlingen.

Læs mere

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Budget- og regnskabssystem for kommuner Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. I medfør af 37, stk. 2, 38, stk. 2, 40, stk. 4, 45, stk. 1, 45 a, stk. 1, 46 og 57, stk. 1

Læs mere

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune Revisionsregulativ for Københavns Kommune I medfør af 5, stk. 3, i Bekendtgørelse nr. 392 af 2. maj 2006 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. fastsættes: Kapitel 1 Indledning 1. Revisor

Læs mere

4. november 2016 EM 2016/20. Ændringsforslag. Til

4. november 2016 EM 2016/20. Ændringsforslag. Til 4. november 2016 EM 2016/20 Ændringsforslag Til Forslag til: Inatsisartutlov nr. XX af XX. XXX 2016 om kommunernes og Grønlands Selvstyres budgetter og regnskaber Fremsat af Naalakkersuisut til 2. behandlingen.

Læs mere

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Revisionsregulativ Godkendt den Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Den sagkyndige revision... 2 Revisionens virksomhed... 2 Revisionens formål... 2 Revisionens område...

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse REVISIONSREGULATIV 1. Den sagkyndige revision og revisionens virksomhed I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse antaget Deloitte & Touche Statsautoriseret

Læs mere

Revisionsregulativ for Odense Kommune

Revisionsregulativ for Odense Kommune Revisionsregulativ for Odense Kommune Den sagkyndige revision Revisionens virksomhed 1 ODENSE Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. ODENSE Kommunes afskedigelse

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger xx. august 2018 EM 2018/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Dette forslag tager sigte på at tilpasse Inatsisartutloven på baggrund af de erfaringer som er indhøstet siden

Læs mere

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE Holstebro Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse og med statsforvaltningens godkendelse antaget PwC PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE REVISIONSREGULATIV for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Den sagkyndige revision 1 Vesthimmerlands Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Vesthimmerlands Kommunes

Læs mere

REVISIONSREGULATIV NORDDJURS KOMMUNE. for. Norddjurs Kommune

REVISIONSREGULATIV NORDDJURS KOMMUNE. for. Norddjurs Kommune REVISIONSREGULATIV for NORDDJURS KOMMUNE Norddjurs Kommune Den sagkyndige revision 1 Norddjurs Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Norddjurs Kommunes

Læs mere

REVISIONSREGULATIV 1

REVISIONSREGULATIV 1 REVISIONSREGULATIV 1 For kontraktperioden der begynder 1. december 2014 1 Revisor Aalborg Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse antaget PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt af Byrådet:

SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt af Byrådet: SOLRØD KOMMUNE Revisionsregulativ Godkendt af Byrådet: Den 18. juni 2007 Den sagkyndige revision... 1 Revisionens virksomhed... 1 Revisionens formål... 1 Revisionens område... 1 Revisionens undersøgelsesadgang

Læs mere

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen 22. maj 2006 Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af Kunststyrelsen I medfør af Lov nr. 230 af 2. april 2003 om Kunstrådet samt Teaterloven, jf. LBK nr. 1003 af 29. november

Læs mere

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Bevillingsbegrebet 1. En bevilling er en tilladelse fra Byrådet til Økonomiudvalget, et af de stående udvalg eller et af de i henhold til styrelseslovens

Læs mere

Orientering om 49. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner

Orientering om 49. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Til alle kommuner Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 72 28 24 00 sim@sim.dk Sagsnr. 2019-3629 Doknr. 118501 Dato 09-08-2019 Orientering om 49. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem

Læs mere

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden I medfør af 10, 11, stk. 1, nr. 5-6, 12, 15, stk. 1, 17, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 560 af 17. juni

Læs mere

Revisionsregulativ. Den sagkyndige revision. Revisionens virksomhed. Revisionens formål. Revisionens område

Revisionsregulativ. Den sagkyndige revision. Revisionens virksomhed. Revisionens formål. Revisionens område REVISIONSREGULAT IV Revisionsreguliv Den sagkyndige revision virksomhed formål område Dragør Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Dragør Kommunes afskedigelse

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Referat Forside Ekstraordinært møde Referat Tirsdag den 9. februar 2016 kl 11.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Ane Egede Mathæussen (S) Per

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet Til forsiden af retsinformation.dk BEK nr 1701 af 21/12/2010 Gældende Offentliggørelsesdato: 29-12-2010 Kulturministeriet Vis mere... Senere ændringer til forskriften Lovgivning forskriften vedrører LOV

Læs mere

Vedtægt for Inuussutissalerinermik Ilinniarfik (INUILI) Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål

Vedtægt for Inuussutissalerinermik Ilinniarfik (INUILI) Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål Vedtægt for Inuussutissalerinermik Ilinniarfik (INUILI) Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. INUILI er en selvstændig offentlig institution uden for Naalakkersuisuts almindelige institutionsbeføjelse,

Læs mere

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Budget- og regnskabssystem 10.1 - side 1 10.1 Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. (Indenrigsministeriets bekendtgørelse nr. 1095 af 12. december 2003) Bekendtgørelse

Læs mere

Kasse- og Regnskabsregulativ for Middelfart Kommune

Kasse- og Regnskabsregulativ for Middelfart Kommune Kasse- og Regnskabsregulativ for Middelfart Kommune Regulativet er udarbejdet i henhold til Styrelseslovens 42, stk. 7. Indholdsfortegnelse 1 GENERELLE FORVALTNINGSBESTEMMELSER... 3 1.1 Indledning... 3

Læs mere

25. februar 2016 FM 2016/25. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

25. februar 2016 FM 2016/25. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 25. februar 2016 FM 2016/25 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Dette forslag skal ses i sammenhæng med 18, stk. 3, nr. 4, i forslaget til Inatsisartutlov om kommunernes og

Læs mere

EM 2018/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

EM 2018/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 18-06-2018 EM 2018/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartutlov om kommunernes og Grønlands Selvstyres budgetter og regnskaber (budget- og regnskabsloven) trådte

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision m.v. af regnskaber for modtagere af tilskud fra puljer under Social-, Børne- og Integrationsministeriets område

Bekendtgørelse om regnskab og revision m.v. af regnskaber for modtagere af tilskud fra puljer under Social-, Børne- og Integrationsministeriets område Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del Bilag 13 Offentligt BEK nr 97 af 27/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 7. oktober 2015 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Budget- og regnskabssystem for kommuner 7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Indhold Side 7.0 Bogføring 7.0-1 7.1 Procedurekrav i forbindelse med regnskabsaflæggelsen 7.1-1 7.1.1 Indledning 7.1-1 7.1.2 Proceduren

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende minister for ligestillings puljemidler m.v.

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende minister for ligestillings puljemidler m.v. BEK nr 407 af 26/04/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 21. maj 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., Ligestillingsafdelingen, j.nr. 2017-18140. Senere ændringer til forskriften

Læs mere

9. august EM 2011/42. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2011 om Børnetalsmand og Børneråd. Kapitel 1 Formål og anvendelsesområde

9. august EM 2011/42. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2011 om Børnetalsmand og Børneråd. Kapitel 1 Formål og anvendelsesområde 9. august Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2011 om Børnetalsmand og Børneråd. Kapitel 1 Formål og anvendelsesområde 1. Denne Inatsisartutlov har til formål at fremme børns rettigheder og interesser

Læs mere

16. maj 2017 FM 2017/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

16. maj 2017 FM 2017/xx. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 16. maj 2017 FM 2017/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget er udarbejdet som følge af det forslag til Inatsisartutbeslutning, som blev behandlet i og vedtaget af

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer BEK nr 168 af 04/02/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 24. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-325

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Finans- og Skatteudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Finans- og Skatteudvalget. vedrørende 14. november 2016 FM2016/18 BETÆNKNING Afgivet af Finans- og Skatteudvalget vedrørende Forslag Inatsisartutlov nr. xx xx. xxx 2016 om 'T"U""... Selvstyres budgetter og regnskaber (Naalakkersuisoq for Finanser

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 200 ad til 21 på finansloven for finansåret 2017 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 200 ad til 21 på finansloven for finansåret 2017 fastsættes: BEK nr 631 af 02/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar 2018 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 16/03837 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om tilskud

Læs mere

BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet,

Læs mere

Kasse- og Regnskabsregulativ. Beskrivelse af Nyborg Kommunes kasse- og regnskabsvæsen

Kasse- og Regnskabsregulativ. Beskrivelse af Nyborg Kommunes kasse- og regnskabsvæsen Kasse- og Regnskabsregulativ Beskrivelse af Nyborg Kommunes kasse- og regnskabsvæsen Økonomiafdelingen, den 6. oktober 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Hjemmel... 3 2 Formål... 3 3 Gyldighedsområde... 3 4

Læs mere

FM 2017/132

FM 2017/132 21.04.2017 FM 2017/132 Rettelsesblad Erstatter forslag af 14.03.2017. (Der er foretaget rettelser i 10, stk. 2 samt redaktionelle ændringer jf. lovteknisk notat af 24. marts 2017 fra Bureau for Inatsisartut)

Læs mere

Orientering om 30. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner

Orientering om 30. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Samtlige kommunalbestyrelser Orientering om 30. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Sagsnr. 2013-11322 Doknr. 180108 Dato 12-12-2013 Hermed orienteres om ændringer af Budget-

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

25. januar 2017 UPA 2017/9. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xx 2017 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut

25. januar 2017 UPA 2017/9. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xx 2017 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut 25. januar 2017 UPA 2017/9 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx.xx 2017 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut 1. Efter hvert valg til Inatsisartut samt ved embedsledighed

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Den gældende budgetlov blev vedtaget i 1999 og siden ændret i 2000, hvor fristen for vedtagelsen af Finansloven blev forlænget. Selvstyrekommissionens

Læs mere

Den færøske revisionsordning

Den færøske revisionsordning LANDSGRANNSKOÐANIN Den færøske revisionsordning Mai 2005 Traðagøta 43 Postrúm 2053 FO-165 Argir (298) 35 51 00 (298) 35 51 01 gralands@post.olivant.fo LANDSGRANNSKOÐANIN 2 Indholdsfortegnelse 1 REVISION

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

20. september 2017 EM 2017/90. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

20. september 2017 EM 2017/90. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 20. september 2017 EM 2017/90 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget er udarbejdet som følge af den Inatsisartutbeslutning, som blev vedtaget som EM 2015/120 på efterårssamlingen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om maritime uddannelser

Forslag. Lov om ændring af lov om maritime uddannelser 2010/1 LSV 39 (Gældende) Udskriftsdato: 9. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 201006522 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 8 af 3. december 2009 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Historisk. Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut

Inatsisartutlov nr. 8 af 3. december 2009 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Historisk. Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut Inatsisartutlov nr. 8 af 3. december 2009 om Ombudsmanden for Inatsisartut. Historisk Kapitel 1 Forholdet til Inatsisartut 1. Efter hvert valg til Inatsisartut samt ved embedsledighed vælger Inatsisartut

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings puljemidler m.v.

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings puljemidler m.v. Udkast til puljebekendtgørelse: Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings puljemidler m.v. I medfør af tekstanmærkning

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet BEK nr 1701 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-028162 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Kommunalbestyrelsens. 1. ordinære møde. Tillægsdagsorden

Kommunalbestyrelsens. 1. ordinære møde. Tillægsdagsorden Forside s 1. ordinære møde Tillægsdagsorden Tirsdag den 9. februar kl. 12.30 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Charlotte Ludvigsen (IA) Storm Ludvigsen (IA)

Læs mere

Vedtægt for TEKNIKIMIK ILINNIARFIK. Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål

Vedtægt for TEKNIKIMIK ILINNIARFIK. Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål Vedtægt for TEKNIKIMIK ILINNIARFIK Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål 1. TEKNIKIMIK ILINNIARFIK er en selvstændig offentlig institution uden for Naalakkersuisuts almindelige instruktionsbeføjelse, jf.

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Formål 1. Folkehøjskolerne tilbyder elever almendannende undervisning med sigte på folkelig oplysning af bred, almen og demokratisk karakter

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til landsdækkende frivillige sociale organisationer

Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til landsdækkende frivillige sociale organisationer BEK nr 362 af 26/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2018-633 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

Læs mere

13. november 2017 FM 2018/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om Grønlands Råd for Menneskerettigheder.

13. november 2017 FM 2018/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om Grønlands Råd for Menneskerettigheder. 13. november 2017 FM 2018/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om Grønlands Råd for Menneskerettigheder Kapital 1 Formål 1. Denne Inatsisartutlov har til formål at fremme og beskytte

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere.

Udkast. Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere. Udkast Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med private opholdssteder, private botilbud og private behandlingstilbud for stofmisbrugere. I medfør af 143 og 144, stk. 4 og 5 i lov om social service,

Læs mere

25. januar 2008 FM 2008/15 12. 08. 2007 EM 2007/55. Kapitel 1 Fondens oprettelse og formål med videre

25. januar 2008 FM 2008/15 12. 08. 2007 EM 2007/55. Kapitel 1 Fondens oprettelse og formål med videre 25. januar 2008 FM 2008/15 12. 08. 2007 EM 2007/55 Forslag til Landstingslov om Grønlands Råstoffond. Kapitel 1 Fondens oprettelse og formål med videre 1. Landsstyret opretter Grønlands Råstoffond. Stk.

Læs mere

21. september 2018 EM 2018/192. Rettelsesblad

21. september 2018 EM 2018/192. Rettelsesblad 21. september 2018 EM 2018/192 Erstatter forslag dateret 10. august 2018 Rettelsesblad Begrundelse Der er foretaget enkelte sprogligt redaktionelle ændringer i den grønlandske version af forslagets 18,

Læs mere

Bilag 2. Revisionsregulativet med de foreslåede ændrede og udvidede bestemmelser markeret med rødt. UDKAST

Bilag 2. Revisionsregulativet med de foreslåede ændrede og udvidede bestemmelser markeret med rødt. UDKAST Bilag 2. Revisionsregulativet med de foreslåede ændrede og udvidede bestemmelser markeret med rødt. UDKAST Revisionsregulativ for Københavns Kommune 1 I medfør af 5, stk. 3, i Bekendtgørelse nr. 952 af

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende Undervisningsministeriets puljemidler m.v.

Bekendtgørelse om regnskabsaflæggelse, rapportering og revision vedrørende Undervisningsministeriets puljemidler m.v. BEK nr 22 af 11/01/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. februar 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 17/15910 Senere ændringer

Læs mere

Vedtægt. Vedtægt for Pensionskassen for Farmakonomer CVR-nummer Indhold

Vedtægt. Vedtægt for Pensionskassen for Farmakonomer CVR-nummer Indhold Pensionskassen for Farmakonomer April 2016 Vedtægt Vedtægt for Pensionskassen for Farmakonomer CVR-nummer 10 49 68 37 Indhold Navn, hjemsted og formål 1. Pensionskassens navn 2 2. Pensionskassens formål

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til landsdækkende frivillige sociale organisationer

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til landsdækkende frivillige sociale organisationer Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspuljen til landsdækkende frivillige sociale organisationer I medfør af 07.18.19. til 7 på finansloven for finansåret 2018 og 7 i lov nr. 1532 af 19. december 2017

Læs mere

Kapitel 1 Formål og definitioner

Kapitel 1 Formål og definitioner Landstingslov nr. 23 af 18. december 2003 om kommunernes mulighed for at bidrage til erhvervsudvikling gennem investering i erhvervsmæssig virksomhed m.v. Kapitel 1 Formål og definitioner 1. Formålet med

Læs mere

13. november 2017 EM 2017/106. Ændringsforslag. Til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om den kommunale styrelse. Til 6.

13. november 2017 EM 2017/106. Ændringsforslag. Til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om den kommunale styrelse. Til 6. Ændringsforslag Til Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om den kommunale styrelse Fremsat af Naalakkersuisut til 3. behandlingen. Til 6 1. 6 stk. 1 og 2, affattes således: På det konstituerende

Læs mere

Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden 77 8410 Rønde. Vedrørende lovlig valgt revisor i Syddjurs Kommune.

Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden 77 8410 Rønde. Vedrørende lovlig valgt revisor i Syddjurs Kommune. Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden 77 8410 Rønde 27-09- 2010 TILSYNET Vedrørende lovlig valgt revisor i Syddjurs Kommune. Statsforvaltningen Midtjylland godkendte ved brev af 16. april 2007, at Syddjurs

Læs mere

Bekendtgørelse om revision af Udbetaling Danmarks årsregnskaber

Bekendtgørelse om revision af Udbetaling Danmarks årsregnskaber BEK nr 567 af 30/05/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 1. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Social- og Integrationsmin., j.nr. 2012-3082 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

7.2 Formkrav til årsregnskabet

7.2 Formkrav til årsregnskabet Budget- og regnskabssystem for regioner 7.2 - side 1 Dato: Juli 2009 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2009 7.2 Formkrav til årsregnskabet 7.2.1 Generelle krav til årsregnskabets form og indhold Det er i regionslovens

Læs mere

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven)

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune CVR-nr. 29 18 99 27 Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune Revisionsberetning vedrørende

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C504/02

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C504/02 RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C504/02 Notat til statsrevisorerne om Lønmodtagernes Dyrtidsfonds engagement i Sevryba International Shipping Ltd. (SISL) I. Indledning 1. Statsrevisorerne

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt xx. februar 2017 EM 2017/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal der svares en

Læs mere

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR. 14 28 00 30 Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNSKA BET FOR 2017 OG OPGØRELSE AF SKATT EPLIGTIG INDKOMST

Læs mere

Vedtægt for de to selvstændige offentlige institutioner Niuernermik Ilinniarfik Qaqortoq samt Niuernermik Ilinniarfik Nuuk

Vedtægt for de to selvstændige offentlige institutioner Niuernermik Ilinniarfik Qaqortoq samt Niuernermik Ilinniarfik Nuuk Vedtægt for de to selvstændige offentlige institutioner Niuernermik Ilinniarfik Qaqortoq samt Niuernermik Ilinniarfik Nuuk Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål 1. Niuernermik Ilinniarfik Qaqortoq og Niuernermik

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger Xx august 2016 Bemærkninger til lovforslaget EM 2016/xx Almindelige bemærkninger 1. Indledning Inatsisartut vedtog i 1993 at oprette et boligselskab til at administrere Selvstyrets udlejningsboliger. En

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering

Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget 16. maj 2019 Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering Baggrund Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard

Læs mere

Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud

Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber for projekttilskud under Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Instruksen

Læs mere

Bilag 9: Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bilag 9: Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet Bilag 9: Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet LOV nr 1531 af 21/12/2010 Gældende Offentliggørelsesdato: 22-12-2010 Kulturministeriet Kapitel

Læs mere

Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v.

Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v. Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v. 1. Frie grundskoler giver undervisning inden for 1. 10. klassetrin, som står mål med,

Læs mere

Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsaftaler med private tilbud

Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsaftaler med private tilbud 10. november 2017 Socialtilsyn Hovedstaden Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsaftaler med private tilbud Socialtilsyn Hovedstaden har siden tilsynenes etablering modtaget

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde

Kapitel 1. Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 9 af 3. juni 2015 om havne Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Anlæg og drift af havne med tilhørende landanlæg, med undtagelse af de i 2 nævnte havne med tilhørende landanlæg, der anvendes

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Den selvejende institution Brandts

Forretningsorden for bestyrelsen i Den selvejende institution Brandts Forretningsorden for bestyrelsen i Den selvejende institution Brandts Konstitution Bestyrelsen er valgt/udpeget for 2 år ad gangen. Bestyrelsesmedlemmerne har forskudte valgperioder, som anført i vedtægterne,

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig

Lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig LOV nr 287 af 29/03/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 3. juli 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 126.373.031 Senere ændringer til

Læs mere

LOV nr 1531 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar Kulturministeriet

LOV nr 1531 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar Kulturministeriet LOV nr 1531 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-025153 Senere ændringer til forskriften LBK nr 79 af 14/01/2011

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal virksomheder og personer med kvoter, licenser eller

Læs mere

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S CVR-nr. 35 43 35 89 Revisionsberetning nr. 2 Beretning vedrørende revisionen af årsregnskabet for 2016 Til bestyrelsen for Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi

Læs mere

Budgetopfølgning April 2013

Budgetopfølgning April 2013 Budgetopfølgning April 2013 Departementet for Finanser og Indenrigsanliggender 4. juli 2013 1. Indledning Nærværende budgetopfølgning indeholder en gennemgang af indtægter og udgifter ved udgangen af april

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger xx. februar 2018 EM 2018/xx Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning På efterårssamlingen 2017 vedtog Inatsisartut Inatsisartutlov om beskatning af afkast af visse pensionskapitaler

Læs mere

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 56 Bilag 5 Offentligt

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 56 Bilag 5 Offentligt Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 L 56 Bilag 5 Offentligt Enhed Forvaltningsjura Sagsbehandler Henrik Villum Jensen Koordineret med Ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 26 af 18. november 2010 om Inatsisartut og Naalakkersuisut

Inatsisartutlov nr. 26 af 18. november 2010 om Inatsisartut og Naalakkersuisut Inatsisartutlov nr. 26 af 18. november 2010 om Inatsisartut og Naalakkersuisut Kapitel 1 Selvstyret 1. Grønlands Selvstyre har den lovgivende og udøvende magt inden for overtagne sagsområder. Domstole,

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

Bestemmelserne skal endvidere medvirke til sikring af korrekt administration indenfor samme område.

Bestemmelserne skal endvidere medvirke til sikring af korrekt administration indenfor samme område. Bilag 10 1. Generelle bestemmelser 1.1 Indledning Side 1 Københavns Kommunes Borgerrepræsentation fastsætter herved under henvisning til styrelseslovens 42 stk. 7, følgende regler for den virksomhed, som

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse Lovforslag nr. L 79 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse (Afskaffelse af

Læs mere

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE 1. Fondslovændringen pr. 1. januar 1992 Ved lov nr. 350 af 6. juni 1991 som ændret ved lov nr. 187 af 23. marts

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering Lovforslag nr. L 164 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. april 2012 af økonomi og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget

Læs mere

Bevillinger under kr Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber. Kommune eller andre kommunale revisionsorganer.

Bevillinger under kr Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber. Kommune eller andre kommunale revisionsorganer. Notat Revisionsinstruks af januar 2016 for revision af projekttilskud Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber for projekttilskud under Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Læs mere