ESDH-VEJLEDNING TIL BRUGERE AF SCANJOUR CAPTIA 4.5 PÅ AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ESDH-VEJLEDNING TIL BRUGERE AF SCANJOUR CAPTIA 4.5 PÅ AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 au AARHUS UNIVERSITET Denne vejledning er udarbejdet til såvel nybegyndere som til de mere erfarne brugere af ESDH-systemet Captia på Aarhus Universitet. I vejledningen kan du finde hjælp til at oprette sager og til at arkivere dokumenter fra f.eks. Word og Outlook. Derudover finder du hjælp til at søge effektivt i Captia og til at tilpasse Captias grænseflade efter dine behov. Se også ve- esdh jledning TIL BRUGERE AF SCANJOUR CAPTIA 4.5 PÅ AARHUS UNIVERSITET Har du brug for support, kontakt ESDH-gruppen: Aarhus Universitet AU HR Organisationsudvikling og Arbejdsmiljø Jens Baggesens Vej Aarhus N Tlf.: captia@au.dk

2

3 3 INDHOLD Introduktion til Captia... 5 Sager... 6 Opret sag... 6 Afslut sag... 6 Genåbn sag... 7 Kopier sag... 7 Dokumenter... 8 Arkivér dokument/dokumenter på sag... 8 Importér dokument fra fil... 8 Arkivér PDF... 9 Indsæt svarfrist på dokument... 9 Opret Word-dokument i Captia Besvar dokument Flyt dokument/dokumenter til en anden sag Omjournaliser dokument/dokumenter til en anden sag Slet dokument s Gem / s i Captia Gem og opret sag Arkivér udgående post Opsætning af SJ- og docid-felt Send med link til sag Send med vedhæftet PDF-dokument Brug mailkurv... 17

4 4 DIVERSE 25 Søgning Søgefanen Søg efter sag Søg efter dokument Relative datoer Søgeoperatorer Fritekstsøgning Gem søgning Opret abonnement DIVERSE OPRET ERINDRING Grænseflade Tilføj genvejsknapper Opsætning af grænseflade Nulstilling af grænseflade Opret fast liste og tilføj som knap Diverse Opret erindring Masseret En erindring kan bruges som hjælp til at huske ting, du skal foretage dig i forhold til en sag eller et dokument. Åbn den sag eller det dokument, du ønsker at oprette en erindring til. Klik på Mere i menulinjen og vælg Erindringer. Klik på Tilføj til liste i funktionslinjen. Skriv dit brugernavn i søgefeltet i dialogboksen og klik på Søg. Sæt flueben ud for dit navn og klik OK. Klik på kalenderikonet og vælg en dato. Skriv din note i feltet Erindringstekst. OBS Din erindring kan ses under fanen Forside, vælg Faste lister, klik på Yderligere sagslister eller Yderligere dokumentlister og vælg hhv. Sagserindringer eller Dokumenterindringer. MASSERET Hvis du har brug for at ændre samme felt på flere elementer på én gang (masseret), skal du henvende dig til captia@au.dk, som ændrer det for dig.

5 24 GRÆNSEFLADE INTRODUKTION TIL CAPTIA 5 NULSTILLING AF GRÆNSEFLADE INTRODUKTION TIL CAPTIA Herunder ser du en sag med tilknyttede dokumenter. Øverst på grænsefladen er opretlinjen, hvor du kan oprette sager og dokumenter Hvis du har ændret i opsætningen af grænsefladen, kan du nulstille menuer og lister, så de vender tilbage til standardindstillingerne. Vælg fanen Forside. Klik på pilen i handlingslinjen og vælg Nulstil listeopsætning eller Nulstil menuopsætning. Herunder er der tre faner: Forside, Søgning og Sag / Dokument. Dernæst handlingslinjen med funktionerne Gem, Anullér og Redigér. Bemærk at denne er blå på sagsniveau og gul på dokumentniveau. I menulinjen finder du dokumenter og henvisninger. Nedenunder ser du funktionslinjen, hvor du kan finde funktionslisten, sende s, arkivere mm. OPRET FAST LISTE OG TILFØJ SOM KNAP Listen viser dokumenttype, titel, aktnummer osv. Med pilene kan du klikke metadata til og fra. Opretlinje Fane Handlingslinje I stedet for at oprette et abonnement kan du oprette din egen faste liste over emner. En fast liste oprettes med udgangspunkt i en allerede gemt søgning. Vælg fanen Forside og klik på Faste lister. Vælg Søgninger i drop down-menuen. Klik på pilen ud for den søgning, du ønsker at oprette som en fast liste. Vælg Definer som fast liste og udfyld felterne Navn, Beskrivelse og sæt flueben ud for Vis også som knap. Menulinje Funktionslinje Liste Klik på OK og der er nu oprettet en ny liste og i menulinjen er listen tilføjet som knap.

6 6 SAGER GRÆNSEFLADE 23 SAGER OPRET SAG GRÆNSEFLADE Grænsefladen i Captia kan tilpasses dine personlige behov. Det kan give dig et hurtigere overblik og gøre det lettere for dig at navigere i Captia. Klik på Opret sag. TILFØJ GENVEJSKNAPPER Vælg Opret sag eller Opret patentsag i drop down-menuen. Udfyld herefter felterne markeret med rødt: Titel, Emne og Aktivitet. Titel: Det er vigtigt at lave titlen så sigende som muligt, så sagen bliver søgbar. Dvs. uden forkortelser. Aktivitet: Vælg den aktivitet i drop down-menuen, som er tættest på sagens karakter. Emne: Hver sag skal have to emneord, som er beskrivende for sagen. Klik på pilen ved Emne, for at få emnelisten frem i en pop op-boks. Vælg Gennemse og flyt de valgte emneord. Udfyld andre relevante felter som f.eks. Sagsbehandler og Afdeling. Klik på Gem og sagen er oprettet og får et sagsnummer. Efterfølgende er det muligt at redigere felterne ved at markere et vilkårligt sted i metadata. Gem igen herefter. Åbn et dokument. Højreklik i handlingslinjen, så drop down-menuen Toolbar/Menutilpasning kommer frem. Vælg de menupunkter, du gerne vil have som genvejsknapper, f.eks. Tilbage sag og Udskriv dokumentprogram. Sæt flueben ud for disse og knapperne vil blive vist på handlingsmenulinjen. AFSLUT SAG OPSÆTNING AF GRÆNSEFLADE Når en sag er færdigbehandlet kan du afslutte den i Captia. Åbn sagen du ønsker at afslutte Klik på Redigér eller klik på feltet Afsluttet. Du kan tilpasse listevisningen i alle lister i Captia. Højreklik på det listefelt, du ønsker at tilpasse. Sæt flueben ud for de felter, du ønsker at få vist, eller fjern flueben ud for de felter, du ikke ønsker at få vist. Skriv + for dags dato eller klik på kalenderikonet og vælg en dato. Klik på Gem og sagen er afsluttet.

7 22 SØGNING SAGER 7 OPRET ABONNEMENT GENÅBN SAG Du kan oprette et abonnement på en søgning, så du fast modtager en med f.eks. de svarfrister du har oprettet på dokumenter, de erindringer du har oprettet eller bestemte typer af sager. Bemærk at søgningen først skal være oprettet. Når abonnementet er oprettet, vil du automatisk modtage en med de oplysninger det er oprettet med. Åbn den gemte søgning, du vil oprette abonnement på ved at vælge fanen Forside og klikke på Faste lister og dernæst Søgninger i drop down-menuen. Klik på søgningen, så den åbner og vælg derefter Abonnementer. En afsluttet sag kan genåbnes. Find sagen, der skal genåbnes og åbn den. Klik på Genåbn sagen i handlingslinjen. KOPIER SAG Klik på Opret abonnement og i dialogboksen udfylder du feltet Titel og andre relevante felter. Vælg hvem, der skal modtage abonnementet ved at klikke på Funktioner og dernæst Ny medarbejder i drop down-menuen. Søg efter modtageren og klik på OK. Abonnementet kan findes under fanen Forside, vælg Faste lister i menulinjen og klik på Abonnementer i drop down-menuen. OBS Abonnementet kan oprettes til flere modtagere og kan gøres inaktiv, hvis man i en periode ikke ønsker at modtage s på abonnementet. Du kan kopiere en sag, hvis du har behov for at oprette en enslydende sag. Åbn sagen, du ønsker at kopiere. Klik på pilen ved siden af sagsikonet i handlingslinjen og vælg Kopier sag. Der oprettes nu en ny sag med de samme oplysninger, som den tidligere. Tilret feltet Titel og evt. andre oplysninger. OBS Der skabes automatisk en henvisning imellem de to sager, som skal slettes manuelt, hvis du ikke ønsker det.

8 8 DOKUMENTER SØGNING 21 DOKUMENTER FRITEKSTSØGNING ARKIVER DOKUMENT/DOKUMENTER PÅ SAG Fritekstsøgning søger i alt på både sags- og dokumentniveau medmindre du vælger en af delene i drop down-menuen under Søg. I fritekstfeltet tager Captia ikke hensyn til, om du bruger store eller små bogstaver. Undgå at foretage brede søgninger på almindelige ord, da det belaster systemets ydeevne og tager lang tid. Søgningen resulterer i et broget resultat, der svarer til en Google-søgning. Stå på den sag, hvor dokumentet/dokumenterne skal arkiveres. Marker dokumentet/dokumenterne, som du ønsker at arkivere, med et flueben. Klik på Arkivér i funktionslinjen, hvorefter dokumentet/dokumenterne får aktnumre. GEM SØGNING IMPORTÉR DOKUMENT FRA FIL Du kan gemme en søgning, som du udfører ofte, så du ikke behøver at indtaste søgekriterierne hver gang. Vælg fanen Søgning og udfyld de søgekriterier, du vil gemme. Vælg Gem søgning i basen. I dialogboksen udfylder du Navn og Beskrivelse. Klik på OK. Klik på Opret dok. Den gemte søgning kan du finde under fanen Forside, klik på Faste lister og vælg Søgninger. Vælg i dialogboksen hvilken type dokument, der skal arkiveres (Word, Excel eller Powerpoint). Klik på Importér. Vælg Gennemse i den næste dialogboks og find den fil, der skal importeres. Udfyld de relevante felter: Dokumenttype, Tilstand, Titel og Sag.

9 20 SØGNING DOKUMENTER 9 SØGEOPERATORER ARKIVÉR PDF For at gøre din søgning mere præcis, kan du bruge disse søgeoperatorer: Operator Tegn Funktion NB Briller/jokertegn * * benyttes til at erstatte et eller mange tegn. * kan benyttes på søgesider, i popup-vinduer og i fritekstfeltet. Spørgsmålstegn?? benyttes til at erstatte ét tegn. Hat (cirkumfleks) ^ ^ når søgningen ikke skal skelne mellem små og store bogstaver. Tomt felt = Når et felt ikke skal være udfyldt. ^ kan benyttes på søgesider f.eks. i felterne Titel og Tekst. Benyttes på søgesider. I listefelter skal du bruge <tom>. Udfyldt felt <> Når et felt skal være udfyldt. Benyttes på søgesider. I listefelter skal du bruge <udfyldt>. Marker en fil eller flere filer (hvis de skal på samme sag) på f.eks. dit skrivebordet eller dit drev. OR OR Skrives mellem to emneord, f.eks. hvis en sag skal indeholde mindst et af de indtastede emneord. AND & AND Skrives mellem to emneord, f.eks. hvis du vil finde en sag hvor begge emneord er påført sagen. NOT ~ NOT Benyttes når der er ord, du vil fravælge i din søgning WITHIN WITHIN Kan bruges når et bestemt felt skal indgå i søgningen. Både tegnet og OR kan benyttes. Benyttes på søgesider. Både tegnet & og AND kan benyttes. Benyttes på søgesider. Både tegnet ~ og NOT kan benyttes. WITHIN kan kun benyttes i fritekstfelter. Højreklik og vælg Captia. I dialogboksen skal du udfylde de relevante felter: Dokumenttype, Tilstand, Titel og Sag. OBS Du kan arkivere alle typer filer på denne måde. INDSÆT SVARFRIST PÅ DOKUMENT Du kan indsætte en svarfrist i et dokuments metadata. Svarfristen er søgbar. Åbn dokumentet du vil indsætte en svarfrist på. Skriv f.eks. +14 eller klik på kalenderikonet.

10 10 DOKUMENTER SØGNING 19 OPRET WORD-DOKUMENT I CAPTIA SØG EFTER DOKUMENT Hold musen over fanen Søgning og vælg i drop down-menuen Dokumenter (gul). Skriv f.eks. ord fra dokumentets titel i feltet Titel omkranset af hat og briller: ^*xxxxx*. Udfyld evt. andre metadatafelter med dine søgekriterier. Klik på Opret Word dok. Klik på Søg og du får vist de dokumenter, der matcher dine søgekriterier. Vælg Blankt dokument eller Brev (AU-skabelon). Skriv dokumentet. RELATIVE DATOER For at gøre din søgning mere præcis, kan du bruge disse relative datoer: + Indsætter dags dato +1 Indsætter dags dato plus en dag, dvs. i morgen Klik på fanen Tilføjelsesprogrammer i Word. Klik på Gem som -ikonet i båndet. I dialogboksen skal du udfylde de relevante felter: Dokumenttype, Tilstand (vælg Udkast ), Titel og Sag. Hvis du tilføjer mere tekst skal du klikke på Flet i fanen Tilføjelsesprogrammer i Word. Vælg Flet alt i dialogboksen. Når du er færdig med dit dokument kan du vælge at arkivere det, hvorefter det ikke længere er redigerbart. Klik på Rediger oplysninger i fanen Tilføjelsesprogrammer i Word. Ændr Tilstand fra Udkast til Arkiveret. Vælg Gem. OBS Hvis du har den sag åben, hvor Word-dokumentet skal gemmes på, foreslår Captia automatisk det pågældende sagsnummer, når du gemmer dokumentet. +1u Indsætter dags dato plus en uge +1m Indsætter dags dato plus en måned +1å Indsætter dags dato plus et år -1 Indsætter dags dato minus en dag, dvs. i går -1u Indsætter dags dato minus en uge -1m Indsætter dags dato minus en måned -1å Indsætter dags dato minus et år

11 18 SØGNING DOKUMENTER 11 SØGNING BESVAR DOKUMENT SØGEFANEN Hold musen over fanen Søgning og i drop down-menuen kan du vælge at søge i Sager (blå), Patentsager (grå) eller Dokumenter (gul). Bemærk at handlingslinjen bliver blå, hvis du vælger Sager og gul, hvis du vælger Dokumenter. På søgesiden kan du kombinere de søgekriterier, du har behov for, ved at udfylde felterne. Feltet titel er et datafelt, hvor der skelnes mellem store og små bogstaver. Brug hat og briller - f.eks. ^*konference*2013* - til at søge i titelfeltet. Søgning i titelfeltet kan kombineres med søgning i de andre metadatafelter, for at afgrænse søgeresultaterne. Funktionen Besvar dokument kan bruges, når du skal besvare et dokument med et Word-dokument. Besvar dokument knytter automatisk de to dokumenter sammen via en dokumenthenvisning. Åbn dokumentet du vil besvare. Klik på Besvar dok. Vælg Blankt dokument eller Brev (AU skabelon) i dialogboksen. Skriv besvarelsen i Worddokumentet, der åbnes. SØG EFTER SAG Hold musen over fanen Søgning og vælg i drop down-menuen Sager (blå). Skriv f.eks. ord fra sagens titel i feltet Titel omkranset af ^*xxxxx*. Udfyld evt. andre metadatafelter med dine søgekriterier. Klik på Søg og du får vist de sager, der matcher dine søgekriterier. Vælg fanen Tilføjelsesprogrammer i Word og klik på Gem som. Skriv en sigende titel og vælg Udgående i Dokumenttype. Vælg fanen Tilføjelsesprogrammer i Word og klik på Flet. Klik på Flet alt i dialogboksen og gem Word-dokumentet. OBS For at se dokumenthenvisningen skal du åbne dokumentet, vælg Mere i menulinjen og klik på Dokumenthenvisninger i drop down-menuen. Du kan også føje knappen Dokumenthenvisninger til på menulinjen: højreklik og vælg Dokumenthenvisninger i drop downmenuen.

12 12 DOKUMENTER S 17 FLYT DOKUMENT/DOKUMENTER TIL EN ANDEN SAG SEND MED VEDHÆFTET PDF-DOKUMENT Fra Captia kan du sende en med et vedhæftet dokument, såfremt modtageren også har adgang til Captia. Marker dokumentet, du ønsker at sende som PDF, med et flueben. Vælg Mail. Du kan flytte et dokument i Captia, hvis det er ulåst eller er et udkast (har aktnr. 0). Hvis dokumentet, der skal flyttes, er arkiveret, så henvend dig til captia@au.dk, som omjournaliserer dokumentet til en anden sag for dig. Åbn sagen hvorfra dokumentet/dokumenterne skal flyttes og marker dem med et flueben. Klik på Tilføj Vedhæftet PDF i drop down-menuen. Outlook genererer en mail med dokumentet vedhæftet i PDF-format. Klik på Funktioner og dernæst Flyt dokument i drop down-menuen. Indtast sagsnummeret i dialogboksen og klik på Flyt. Hvis du ikke kender sagsnummeret kan du klikke på Flyt til sag og der åbner en ny dialogboks. Her kan du vælge (dine egne) Åbne sager eller søge efter den pågældende sag. Marker det runde afmærkningsfelt ved den sag, hvor dokumentet/dokumenterne skal flyttes til og vælg Ok. BRUG MAILKURV Sæt flueben i Arkiver og akter dokument(er) på ny sag og vælg Flyt. Nu flyttes dokumenterne og får aktnumre på den nye sag. Hvis dokumentet/dokumenterne ikke skal akteres på den nye sag, skal du ikke sætte flueben i Arkiver og akter dokument(er) på ny sag. OMJOURNALISER DOKUMENT/DOKUMENTER TIL EN ANDEN SAG Du kan ikke selv omjournalisere et dokument fra en sag til en anden i Captia. Henvend dig til captia@au.dk, som omjournaliserer dokumentet for dig. Når et dokument omjournaliseres, vil der på den oprindelige sag stå at dokumentet er omjournaliseret og der vil være en henvisning til det nye sagsnummer. Hvis du har behov for at vedhæfte flere sager eller dokumenter fra Captia til en , kan du bruge mailkurven. Du kan bevæge dig rundt mellem sager og dokumenter og samle elementer sammen. Marker de sager/dokumenter, der skal vedhæftes en , med flueben. Hvis det er sager: Klik på Mail og vælg Tilføj - link. Hvis det er dokumenter: Klik på Mail og vælg Tilføj - vedhæftet. Klik på Se mailkurv for at se indholdet. Vælg Åbn i dialogboksen, for at sende en med de vedhæftede links/filer og Outlook genererer en .

13 16 S DOKUMENTER 13 OPSÆTNING AF SJ- OG DOCID-FELT SLET DOKUMENT Du kan slette et dokument i Captia, hvis det er ulåst eller er et udkast (har aktnr. 0). Hvis dokumentet, der skal slettes, er arkiveret, så henvend dig til captia@au.dk, som sletter dokumentet for dig. I Outlook kan du gøre det muligt at se, om en mail er gemt i Captia. Når funktionen er slået til, vil der i Outlook være et flueben ud for den gemte mail i feltet SJ. Feltet DocID henviser til det dokumentnummer, som dokumentet har fået i Captia. I din indbakke i Outlook skal du højreklikke på sorteringsfeltet. Vælg Feltvælger i drop down-menuen. Find dokumentet du vil slette og åbn det på 3. faneblad. Klik på pilen ved siden af dokumentikonet og vælg Slet dokument i drop down-menuen. OBS Vær opmærksom på, at evt. bilag skal slettes før hoveddokumentet kan slettes. Slet et bilag ved at åbne hoveddokumentet, vælg Bilag, åbn bilaget og slet det på samme måde som et hoveddokument slettes. I dialogboksen skal du vælge Brugerdefinerede felter i Indbakke i drop down-menuen. Marker docid og SJ og træk dem op i sorteringsfeltet. SEND MED LINK TIL SAG Fra Captia kan du sende en med link til en sag, såfremt modtageren også har adgang til Captia. Find sagen, du ønsker at sende link til. Klik på Mail. Vælg Link i drop down-menuen. Outlook genererer en mail med linket. Når modtageren klikker på linket, kommer man direkte ind på sagen i Captia.

14 14 S S 15 S GEM / S I CAPTIA I dialogboksen skal du klikke på Sag, hvorefter der åbnes en ny dialogboks. Klik på Opret ny sag, hvor du udfylder Titel, Aktivitet, Emne og andre relevante felter. Klik på Gem for at oprette sagen. Vælg den nyoprettede sag og klik på OK. I den første dialogboks skal du udfylde de relevante felter: Dokumenttype, Dokumenttitel, Tilstand ( Arkiveret ) og Sag. Klik på Gem og dokumentet gemmes på den valgte sag og får et aktnummer. Åbn Outlook og marker den /de s du ønsker at arkivere. Hvis du markerer flere s, gemmes de på den samme sag. Klik på Tilføjelsesprogrammer i Outlooks værktøjslinje. ARKIVÉR UDGÅENDE POST Vælg Gem . I dialogboksen skal du udfylde de relevante felter: Dokumenttype, Dokumenttitel, Tilstand ( Arkiveret ) og Sag. Hvis du klikker på Sag åbnes endnu en dialogboks, hvor du kan vælge (dine egne) Åbne sager eller søge efter den pågældende sag. Klik på OK. Hvis du i feltet Dokumenttype vælger blank/ingen fremfor Hoveddokument eller Bilag, medtages det ikke i Captia. Klik på Gem og dokumentet gemmes på den valgte sag og får et aktnummer. OBS Hvis du vælger Quick gem gemmes en i din skrivebordssag, som du finder under fanen Forside. Herfra kan du flytte dokumentet til den korrekte sag. Via Outlook kan de s du sender, registreres i Captia. Vælg fanen Tilføjelsesprogrammer i Outlook. Vælg Captia arkiver udgående post, så knappen bliver gul. GEM OG OPRET SAG Hver gang du sender en , vil Captia i en pop up-boks spørge om en skal gemmes i Captia. Klik Ja for at gemme e- mailen. I dialogboksen udfylder du felterne Titel, Tilstand, Sag og evt. andre relevante felter. Hvis du ønsker at slå funktionen fra klikker du på Captia arkiver udgående post, så knappen bliver lys igen. Hvis du ikke har oprettet sagen, hvor en skal gemmes, kan du oprette en ny sag i samme workflow som ovenstående: Åbn Outlook og marker den /de s du ønsker at arkivere. Hvis du markerer flere s gemmes de på den samme sag. Klik på Tilføjelsesprogrammer i Outlooks værktøjslinje. Vælg Gem .

ESDH-VEJLEDNING TIL BRUGERE AF SCANJOUR CAPTIA 4.5 PÅ AARHUS UNIVERSITET

ESDH-VEJLEDNING TIL BRUGERE AF SCANJOUR CAPTIA 4.5 PÅ AARHUS UNIVERSITET au AARHUS UNIVERSITET Denne vejledning er udarbejdet til såvel nybegyndere som til de mere erfarne brugere af ESDH-systemet Captia på Aarhus Universitet. I vejledningen kan du finde hjælp til at oprette

Læs mere

Workzone hjælp I denne Quickguide kan du finde hjælp til de mest almindelige funktioner i Workzone

Workzone hjælp I denne Quickguide kan du finde hjælp til de mest almindelige funktioner i Workzone Workzone hjælp I denne Quickguide kan du finde hjælp til de mest almindelige funktioner i Workzone Opret sag 1 Knyt part til sag 1 Opret Word dokument 2 Arkivér dokument 2 Arkivér dokumenter fra sagsfane

Læs mere

Kursusmateriale. Introduktion til Captia. Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH. Aalborg Universitet

Kursusmateriale. Introduktion til Captia. Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH. Aalborg Universitet Kursusmateriale Introduktion til Captia Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH Aalborg Universitet Indhold ESDH projektet på AAU... 3 Captia cirklen... 4 Captia... 5 Navigering... 6 1: Åbne en sag...

Læs mere

Captia - kvik guide Personalesager

Captia - kvik guide Personalesager Captia - kvik guide Personalesager 05-05-2015 Aalborg Universitet, HR-afdelingen HR@adm.aau.dk Indhold Inden du går i gang... 1 Søg efter en medarbejder (på C-adressat)... 1 Opret C-adressat... 2 Oprettelse

Læs mere

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Denne vejledning indeholder en kort præsentation af portalen i edoc version 4.1 og præsenterer de mest anvendte funktioner og arbejdsgange inkl. søgninger.

Læs mere

Contents. WorkZone for Office 2.3

Contents. WorkZone for Office 2.3 2.3 Onlinehjælp WorkZone for Office 2.3 Contents WorkZone for Office 2.3 onlinehjælp 3 Kom godt i gang 4 Nyheder 7 Sådan opretter du dokumenter på sager 9 Arbejde med dokumenter gemt på sager 13 Sådan

Læs mere

Avanceret Outlook integration Indholdsfortegnelse

Avanceret Outlook integration Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Aktivering af Avanceret Outlook integration... 2 Brugerindstillinger... 2 Brugerindstillinger; journaliseringsdialog... 3 Brugerindstillinger; filtyper der kan journaliseres... 3 Brugerindstillinger;

Læs mere

Indhold. WorkZone Client 2.0

Indhold. WorkZone Client 2.0 2.0 Onlinehjælp WorkZone Client 2.0 Indhold Onlinehjælp til WorkZone Client 2.0 3 Kom godt i gang med WorkZone Client 4 Nyt i WorkZone Client 6 Arbejde med brugergrænsefladen 8 Naviger i brugergrænsefladen

Læs mere

Indhold. WorkZone Client2.1

Indhold. WorkZone Client2.1 2.1 Onlinehjælp WorkZone Client2.1 Indhold Onlinehjælp til WorkZone Client 2.1 3 Kom godt i gang med WorkZone Client 4 Nyt i WorkZone Client 5 Arbejde med brugergrænsefladen 8 Naviger i brugergrænsefladen

Læs mere

WorkZone - kvik guide Personalesager

WorkZone - kvik guide Personalesager WorkZone - kvik guide Personalesager 24-11-2016 Aalborg Universitet, HR-afdelingen HR@adm.aau.dk Indhold Inden du går i gang... 1 Søg efter en medarbejder (AAU personale med CPR)... 1 Opret AAU personale

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

1. Huskeseddel Sagsoprettelse

1. Huskeseddel Sagsoprettelse 1. Huskeseddel Sagsoprettelse Oprette en sag Vælg: Opret Sag i menuen Filer, eller brug genvejen Ctrl + N Når du opretter en sag, danner du som det første et sagsnummer. Der skal vælges en kategori, et

Læs mere

Vejledning e håndtering af skabeloner og påtegning

Vejledning e håndtering af skabeloner og påtegning Forsvarets Personeltjeneste Vejledning e håndtering af skabeloner og påtegning Bedømmer og påtegner FPTLE & FA1 31-03-2012 Vejledningen er en hjælp til bedømmer og påtegner til e håndtering af skabeloner

Læs mere

CapLegal Quick Guide - Sagsbehandling

CapLegal Quick Guide - Sagsbehandling CapLegal Quick Guide - Sagsbehandling Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Rollecenter... 4 Oprettelse af sag... 6 Sagsguiden... 6 Trin 1 - sagsoplysninger... 7 Trin 2 Vælg klient(er)... 7 Trin 3 Vælg parter...

Læs mere

1. Onlinehjælp til WorkZone Client Nyheder Kom godt i gang med WorkZone Client Brugergrænsefladen 12

1. Onlinehjælp til WorkZone Client Nyheder Kom godt i gang med WorkZone Client Brugergrænsefladen 12 2017 Onlinehjælp WorkZone Client2017 Indhold 1. Onlinehjælp til WorkZone Client 2017 4 2. Nyheder 5 3. Kom godt i gang med WorkZone Client 10 4. Brugergrænsefladen 12 4.1 Naviger i brugergrænsefladen 12

Læs mere

Indhold. WorkZone for Office3.2

Indhold. WorkZone for Office3.2 3.2 Onlinehjælp WorkZone for Office3.2 Indhold Onlinehjælp til WorkZone for Office 3.2 4 Kom godt i gang 5 Nyheder 9 Arbejde med Excel-dokumenter 13 Opret dokumenter på sager 14 Arbejd med dokumenter gemt

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

CRM Partner quick guide

CRM Partner quick guide CRM Partner quick guide I CRM er der en række forskellige aktiviteter til at registrere hvad der sker omkring en kunde: Telefonopkald indgående/udgående Mail Brev Kalender aftale Opgave Fax Aktiviteterne

Læs mere

Vejledning til oprettelse og korrektion af brevskabeloner i TAS 1

Vejledning til oprettelse og korrektion af brevskabeloner i TAS 1 VEJLEDNING Koncern It 6. april 2011 Pernille Sünksen Support Vejledning til oprettelse og korrektion af brevskabeloner i TAS Vejledning til oprettelse og korrektion af brevskabeloner i TAS 1 Brevskabelon

Læs mere

Indhold. WorkZone for Office3.1

Indhold. WorkZone for Office3.1 3.1 Onlinehjælp WorkZone for Office3.1 Indhold Onlinehjælp til WorkZone for Office 3.1 4 Kom godt i gang 5 Nyheder 9 Arbejde med Excel-dokumenter 13 Opret dokumenter på sager 14 Arbejd med dokumenter gemt

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER

STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER Åbn CM og vælg funktioner, indstillinger Fanebladet: generelt Fanebladet: søgning Fanebladet: filer Fanebladet: notificer Fanebladet: visning Fanebladet: påmindelse Fanebladet:

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

Acadre MM 15 Trin for trin hæfte

Acadre MM 15 Trin for trin hæfte Acadre MM 15 Trin for trin hæfte Det forberedende arbejde... 4 1. Opret et udvalg... 4 2. Tilknyt medlemmer til udvalget... 4 3. Opret en køliste til udvalget... 5 4. Opret møde... 5 5. Opret deltagere

Læs mere

Dokumenter og mails. - Arkivering af dokumenter og mails på sagen

Dokumenter og mails. - Arkivering af dokumenter og mails på sagen Dokumenter og mails - Arkivering af dokumenter og mails på sagen Denne guide er lavet for at vise hvordan, man arkivere dokumenter og mails fra Outlook og mails fra C&B i sagens filmappe. Arkivering af

Læs mere

ESDH Captia grundkursus. Heldagskursus. Øvelses- og opgavekompendium

ESDH Captia grundkursus. Heldagskursus. Øvelses- og opgavekompendium Version 1.17 fra den 07-02-2006 ESDH Captia grundkursus Heldagskursus Øvelses- og opgavekompendium INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION TIL HÆFTET...2 MÅLBESKRIVELSE...3 CASEBESKRIVELSER...4 CAPTIA GRÆNSEFLADE...5

Læs mere

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen Opret og vedligehold af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen Mine, og tryk på Tilføj Tryk

Læs mere

2017 SP1 Onlinehjælp

2017 SP1 Onlinehjælp 2017 SP1 Onlinehjælp WorkZone Client2017 SP1 Indhold 1. Onlinehjælp til WorkZone Client 2017 SP1 5 2. Nyheder 6 3. Getting started with WorkZone Client 11 4. Brugergrænsefladen 13 4.1 Dashboard 13 4.2

Læs mere

CapLegal Quick Guide - Sagsbehandling

CapLegal Quick Guide - Sagsbehandling CapLegal Quick Guide - Sagsbehandling Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Rollecenter... 3 Oprettelse af sag... 5 Sagsguiden... 5 Trin 1 - sagsoplysninger... 6 Trin 2 Vælg klient(er)... 6 Trin 3 Vælg parter...

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Datastuen-ns Vejledning Outlook 1

Datastuen-ns Vejledning Outlook 1 Denne vejledning omhandler: Indhold 1. Åbningssiden... 1 2. Hvordan læses/åbnes mail/vedhæftede filer... 3 3. Hvordan sender vi en mail/vedhæfter billeder eller dokumenter... 5 4. Åbne for menubjælken...

Læs mere

SKYPE FOR BUSINESS QUICK CARDS KOM GODT I GANG MED SKYPE FOR BUSINESS

SKYPE FOR BUSINESS QUICK CARDS KOM GODT I GANG MED SKYPE FOR BUSINESS SKYPE FOR BUSINESS QUICK CARDS KOM GODT I GANG MED SKYPE FOR BUSINESS . Indstillinger.. Installer Skype for Business på din computer.. Basis-indstillinger.. Indstil og skift headset og webcam.. Statusvisning

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 5 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 5 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 7 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 7 3.4 VISNING

Læs mere

BEST PRACTICE Adressater i Captia

BEST PRACTICE Adressater i Captia BEST PRACTICE Adressater i Captia Koncern It Juli 2011 Doc. Vers.nr. 2 Thea Millers Support Indholdsfortegnelse tmi@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 56 03 Best Practice: Adressater i Captia...2

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har.

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. FaktaNet live! Hjælp Knap menu. Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. Klik her for at åbne FaktaNet live! Søgemodul.

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Indhold. WorkZone Process2013 R3

Indhold. WorkZone Process2013 R3 2013 R3 Onlinehjælp WorkZone Process2013 R3 Indhold Onlinehjælp til WorkZone Process 2013 R3 3 Om WorkZone Process 4 Nyheder 5 Starte processer 7 Start en ny proces 8 Tilføj en sag til din proces 11 Gem

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

Sådan bruger du Schultz lovportaler

Sådan bruger du Schultz lovportaler Sådan bruger du Schultz lovportaler Indhold 1 OM SCHULTZ LOVPORTALER... 2 2 KOM GODT I GANG... 3 2.1 LOGIN OG NYHEDSABONNEMENT... 3 2.2 FIND RUNDT I PORTALERNE... 5 3 SØGNINGER... 7 3.1 SØGEFELTET... 8

Læs mere

Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler)

Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler) Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler) Modulet "Mine aktiviteter" fungerer som et katalog over skemaer og øvelser, som er tildelt den enkelte borger. De skemaer og øvelser, man er vant til at give

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

ASB E-mailsignatur. Figur a: eksempel. http://asb.dk/inline/services/kommunikationsforum/skabeloner/emailsignatur.aspx og hent filen asb_signatur.zip.

ASB E-mailsignatur. Figur a: eksempel. http://asb.dk/inline/services/kommunikationsforum/skabeloner/emailsignatur.aspx og hent filen asb_signatur.zip. ASB E-mailsignatur I det følgende vil det forklares, hvordan du opretter ASBs e-mailsignatur for medarbejdere. Det skal her noteres at e-mail signaturen ikke kan opsættes i webmail (webmail.asb.dk), men

Læs mere

CapLegal Sagsbehandling

CapLegal Sagsbehandling CapLegal Sagsbehandling Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Rollecenter... 4 Oprettelse af sag... 6 Sagsguiden... 6 Trin 1 - sagsoplysninger... 7 Trin 2 Vælg klient(er)... 7 Trin 3 Vælg parter... 10 Ny

Læs mere

Brugervejledning

Brugervejledning 2018.0 Brugervejledning WorkZone for Office2018.0 Indhold 1. Brugervejledning til WorkZone for Office 2018.0 4 2. Nyheder 5 3. Kom godt i gang 10 4. Arbejde med Word-dokumenter 15 4.1 Opret dokumenter

Læs mere

Brugervejledning til Doc2Mail

Brugervejledning til Doc2Mail ** Brugervejledning til Doc2Mail Version 3.5 KMD Doc2Mail Indholdsfortegnelse Forord... 1-3 1 Introduktion... 1-4 2 Sådan bruger du Doc2Mail... 2-5 2.1 Doc2Mail-dialogvinduet... 2-6 2.2 Udskrivning med

Læs mere

Beskrivelse af KMD Nova ESDH Dagsorden version BESKRIVELSE AF RELEASE KMD NOVA ESDH. Side 1 af 23

Beskrivelse af KMD Nova ESDH Dagsorden version BESKRIVELSE AF RELEASE KMD NOVA ESDH. Side 1 af 23 rs BESKRIVELSE AF RELEASE 1.7.0 KMD NOVA ESDH Side 1 af 23 Forord KMD frigiver release 1.7.0 af KMD Nova ESDH den 17.11.2018. Dette dokument beskriver den nye funktionalitet Ønsker du en beskrivelse af

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post. August 2019

Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post. August 2019 Vejledning i at oprette postkasser i Digital Post August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal oprette en postkasse og/eller mapper til postkasser. Du skal

Læs mere

BørneIntra hjemmesidekursus

BørneIntra hjemmesidekursus BørneIntra hjemmesidekursus hjemmesidekursus Januar 2012 Indhold 1 Introduktion... 5 1.1 Kursets formål... 5 1.2 Hjemmesiden opbygges i PersonaleIntra... 5 2 Hjemmesidens indhold... 6 2.1 Hjemmesidens

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Bogbyggeren på HVAL.DK

Bogbyggeren på HVAL.DK Journal nr. 7.32.78 Bogbyggeren på HVAL.DK Et web-baseret værktøj udviklet af Programdatateket i Viborg amt i forbindelse med ITMF-projekt 464 Din egen Historie på nettet Indholdsfortegnelse: Kom i gang...3

Læs mere

1. Onlinehjælp til WorkZone for Office Nyheder Kom godt i gang Arbejde med Word-dokumenter Opret dokumenter på sager 13

1. Onlinehjælp til WorkZone for Office Nyheder Kom godt i gang Arbejde med Word-dokumenter Opret dokumenter på sager 13 2017 Onlinehjælp WorkZone for Office2017 Indhold 1. Onlinehjælp til WorkZone for Office 2017 4 2. Nyheder 5 3. Kom godt i gang 8 4. Arbejde med Word-dokumenter 13 4.1 Opret dokumenter på sager 13 4.2 Arbejde

Læs mere

3.3 HF03. Onlinehjælp

3.3 HF03. Onlinehjælp 3.3 HF03 Onlinehjælp WorkZone for Office 3.3 HF03 Indhold 1. Onlinehjælp til WorkZone for Office 3.3 HF03 4 2. Nyheder 5 3. Kom godt i gang 10 4. Arbejde med Excel-dokumenter 16 4.1 Opret dokumenter på

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Herning Bibliotekernes Helpdesk

Herning Bibliotekernes Helpdesk Vejledning Herning Bibliotekernes Helpdesk Maj 2017 Side 1 af 21 Indhold Oprette dig som bruger... 3 Logge ind... 7 Oprette en sag... 9 Se liste over sager... 15 Tilføj information til en sag... 16 Yderligere

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

Personalesager i SD Personaleweb

Personalesager i SD Personaleweb NOTAT HR-centret 8. december 2015 Personalesager i SD Personaleweb Indholdsfortegnelse Generelt:... 1 Sådan laver du forespørgsel på en personalesag:... 2 Sådan opretter du et dokument via personalesagen:...

Læs mere

Acadre CM 15 Trin for trin hæfte

Acadre CM 15 Trin for trin hæfte Acadre CM 15 Trin for trin hæfte Hjælp!... 10 Navigation i Acadre CM... 10 1. Skift mellem forskellige visninger af træstrukturen... 10 2. Klik, dobbeltklik og højreklik på en sagsliste... 10 3. Klik,

Læs mere

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT Indhold 1. Kom godt i gang med eksportfunktionen... 3 2. Eksport... 4 2.1 Eksport i WEB-DIRECT... 4 2.2 Brugerdefineret eksport i WEB-DIRECT... 6 2.2.1

Læs mere

Beskrivelse af KMD Nova ESDH version BESKRIVELSE AF RELEASE KMD NOVA ESDH. Side 1 af 14

Beskrivelse af KMD Nova ESDH version BESKRIVELSE AF RELEASE KMD NOVA ESDH. Side 1 af 14 rs BESKRIVELSE AF RELEASE 1.8.1 KMD NOVA ESDH Side 1 af 14 Forord KMD frigiver release 1.8.1 af KMD Nova ESDH den 16.02.2018. Denne release håndterer primært en uhensigtsmæssighed med Outlook-integrationen,

Læs mere

Dagsordener og referater på intranettet

Dagsordener og referater på intranettet Intranet.sygehussonderjylland.dk Dagsordener og referater på intranettet Indholdsfortegnelse Oversigtssider med dagsordner eller referater - listemenuer...2 Opret en listemenu...4 Opret sidestrukturen

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn. Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning)

Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn. Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning) Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning) Indhold Tilsyn... 3 Om det pædagogiske tilsyn... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Skabeloner... 5 Opret skabelon... 6 Navngiv

Læs mere

Collect - brugermanual til Y s Men

Collect - brugermanual til Y s Men Denne vejledning er kun til brug for de personer der har fået adgang til redigering i medlemsdatabasen Collect - brugermanual til Y s Men Indhold Velkommen... 2 Første login... 2 Sådan gemmes nye data...

Læs mere

Grundlæggende vejledning Navision

Grundlæggende vejledning Navision Grundlæggende vejledning Navision 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Brugergrænsefladen... 3 Forsiden... 3 Søgning i brugergrænsefladen... 6 Handlingsbåndet... 6 Faktabokse... 7 Oversigtspaneler...

Læs mere

og intranet.sygehussonderjylland.dk

og intranet.sygehussonderjylland.dk www.sygehussonderjylland.dk og intranet.sygehussonderjylland.dk Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Før du starter... 3 Opret et arrangement... 4 Rediger et arrangement... 7 Kopier et arrangement...

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

Vejledning. Indhold. Adgang til andre postkasser med Outlook Tildele rettigheder til fællespostkasse

Vejledning. Indhold. Adgang til andre postkasser med Outlook Tildele rettigheder til fællespostkasse Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 20.12.2018 Redigeret 21-12-2018 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn Adgang til andre postkasser med Outlook 2016 Dokumentnummer

Læs mere

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje Tabulex Læreplaner Indhold Læreplaner... 3 Om pædagogiske læreplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Menupunkt Skabeloner... 5 Beskrivelse af skabeloners

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Vejledning masseforsendelse i KMD Sag EDH via Doc2Mailprintdriveren

Vejledning masseforsendelse i KMD Sag EDH via Doc2Mailprintdriveren Vejledning masseforsendelse i KMD Sag EDH via Doc2Mailprintdriveren Denne vejledning beskriver, hvordan du laver en masseforsendelse til digital post i KMD Sag EDH via Doc2Mailprintdriveren. Anbefales

Læs mere

Kvikguide til NetBlanket

Kvikguide til NetBlanket Kvikguide til NetBlanket NetBlanket er meget nemt at anvende og kræver ikke særlig undervisning. Der findes en udførlig vejledning til NetBlanket, hvor alle funktioner er beskrevet. Men til dig, der gerne

Læs mere

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. ÆNDRING AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 4 2. OPRETTELSE AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 6 2.1

Læs mere

Vejledning til. Opus Personalemappe

Vejledning til. Opus Personalemappe Vejledning til Opus Personalemappe 1 Som leder/stedfortræder har du mulighed for at gemme (journalisere) personalerelaterede dokumenter i Opus Personalemappe. Der findes to hovedmapper : Personalemappe

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

Installationen af Designskabelonerne gøres ved at installere henholdsvis et lille program samt en række skrifttyper som bruges af skabelonerne.

Installationen af Designskabelonerne gøres ved at installere henholdsvis et lille program samt en række skrifttyper som bruges af skabelonerne. Quickguide til AU s designskabeloner i Word 2007 Denne guide indeholder to elementer: 1. Installation af skabeloner 2. Hvordan skabeloner benyttes Er skabelonerne installeret på din maskine, kan du gå

Læs mere

1. Første gang du logger ind

1. Første gang du logger ind PMTO: Trin-for-trinvejledninger til terapeuten 1 Indhold 1. Første gang du logger ind... 3 2. Sådan gør du et behandlingsforløb aktivt igen (første gang du logger ind)... 4 3. Sådan logger du ind... 7

Læs mere

Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0

Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0 Vejledning til ny brugergrænseflade i Navision 7.0 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Brugergrænsefladen... 4 Forsiden... 4 Søgning i brugergrænsefladen... 6 Handlingsbåndet... 6 Faktabokse... 7 Oversigtspaneler...

Læs mere

Sådan opretter du en Facebook-side

Sådan opretter du en Facebook-side Vejledning til Facebook: Sådan opretter du en Facebook-side Det er forholdsvis nemt at oprette en Facebook-side og Facebook kan guide dig igennem de nødvendige trin. Alligevel kan det være rart med en

Læs mere

Office/Outlook. Vejledning. Gendan slettede e-mails via ComArchive IT-AFDELINGEN

Office/Outlook. Vejledning. Gendan slettede e-mails via ComArchive IT-AFDELINGEN Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 1. juni 2015 IT-AFDELINGEN Vejledning Office/Outlook Gendan slettede e-mails via ComArchive Norddjurs Kommune. Torvet 3. 8500 Grenå Tlf.:

Læs mere