BØRN OG UNGE Økonomi og Administration Aarhus Kommune. Til Borgmesterens Afdeling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BØRN OG UNGE Økonomi og Administration Aarhus Kommune. Til Borgmesterens Afdeling"

Transkript

1 Til Borgmesterens Afdeling Side 1 af 8 Høringssvar fra Børn og Unge vedrørende indstilling til Magistraten om tilslutning til FLIS Børn og Unge har gennemgået indstillingen fra Borgmesterens Afdeling til Magistraten om tilslutning til FLIS samt de tilhørende bilag fra KL/KOMBIT i form af tilslutningsaftale samt brev fra KL. Børn og Unge kan overordnet set ikke tilslutte sig indstillingen og har i den forbindelse følgende kommentarer til indstillingen: 1. Opsummering vedrørende FLIS konceptet Børn og Unge er af den opfattelse at FLIS er for dyrt i forhold til udbyttet. Den samlede årlige kommunale udgift til FLIS er ud fra de konkrete informationer omkring antallet af tilsluttede kommuner vurderet til at ligge i størrelsesordenen 52 mio. kr., hvilket set over den 8-årige kontraktperiode således vil andrage over 400 mio. kr. som reserveres fra de kommunale serviceudgifter for kommunerne som helhed. Med tanke på at der er tale om en nøgletalsbank med henblik på tværkommunale sammenligninger, som mere eller mindre overlapper eksisterende værktøjer som i dag allerede stilles frit tilgængeligt for kommuner, borgere og virksomheder, er det en meget dyr løsning for kommunerne. BØRN OG UNGE Økonomi og Administration Aarhus Kommune Digitalisering Grøndalsvej Viby J Telefon: Direkte telefon: Direkte ohh@aarhus.dk Sag: 16/ Sagsbehandler: Ole Hersted Hansen For Aarhus Kommunes vedkommende er der tale om at vi køber de data som vi allerede har købt en gang igennem kontrakter med vores leverandører og tillige får dem retur fra FLIS i en ringere kvalitet end den vi har adgang til i vores eksisterende aftaler. Kvaliteten er umiddelbart på et niveau, hvor det heller ikke giver mening at anvende FLIS dataene operationelt i eksisterende ledelsesinformationsløsninger, idet opdateringsfrekvens og specifikationsniveauet ikke er på et niveau, der vil kunne tilfredsstille lokale ledelsers styringsbehov. Der leveres allerede i dag ledelsesinformation til både det administrative og politiske system. Umiddelbart synes FLIS ikke at løfte denne opgave kvalitativt. Såfremt der måtte være et ønske om andet eller nyt ledelsesinformation til f.eks. det politiske niveau i forhold til i dag, foreslås det, at dette behov afklares inden et eventuelt køb af et nyt nøgletalssystem. I den forbindelse skal det nævnes at selve systemet åbenbart ifølge KL s egne oplysninger er mangelfuldt og fejlbehæftet og dermed vil forudsætte en større valideringsopgave samt ændring i kommunal registreringspraksis for at opnå den troværdighed som et nøgletalssystem bør have.

2 Det er således Børn og Unges opfattelse at FLIS mere skal ses som et redskab for KL end for kommunerne og derfor burde en større del af finansieringen have været fundet inden for KL s egne budgetter frem for at kommunerne finansierer enkeltvist. Side 2 af 8 Det er i den forbindelse et relevant spørgsmål om det er en kommunal opgave at stille disse oplysninger til rådighed inden for det setup som er valgt med FLIS. Og dermed om det bør være en udgift, der bør afholdes af skatteborgerne i de enkelte kommuner. For så vidt angår den interne finansiering bemærker Børn og Unge at der ikke anvises permanent finansiering af initiativet i den foreliggende indstilling. Herudover er alle de afledte opgaver heller ikke finansieret på sigt. De økonomiske konsekvenser af indstillingen synes således at være underbelyste. Selve nøgletalssamarbejdet er præget af manglende åbenhed, hvilket dårligt matcher kravene til den offentlige sektor generelt. Der findes endvidere vidtgående krav i tilslutningsaftalen, som Børn og Unge fraråder at Aarhus Kommune accepterer som del af et nøgletalssamarbejde. Nedenfor gennemgås ovenstående bemærkninger detaljeret. 2. Finansiering af FLIS Det fremgår af indstillingen samt tilslutningsaftalen at Aarhus Kommune kontraktuelt skal binde sig i 8 år med en årlig driftsbetaling på 1,7 mio. kr. stigende til 2,8 mio. kr. I alt ca. 20 mio. kr. i kontraktperioden. Herunder fremgår det at Borgmesterens Afdeling foreslår at finansiere udgiften de første to år ud fra egen ramme og efterfølgende vil fremsende indstilling om varig finansiering i foråret Det fremgår ikke hvilke frie midler, der findes i Borgmesterens Afdeling til afholdelse af udgiften til FLIS i år 1 og 2. Det anføres i forhold til perioden efter 2017, at Borgmesterens Afdeling i foråret 2017 fremsender indstilling i forhold til de varige finansiering. Det betyder at der i indstillingen indgår et ikke-finansieret udgiftsbehov for i alt 16,6 mio. kr. I lyset af den samlede udgifts størrelse efterlyser Børn og Unge konkrete bud på den varige finansiering, herunder hvilke konkrete udgiftsposter som kan bringes i spil i forhold til finansieringen. Børn og Unge mener, at der som minimum bør anvises en samlet finansiering af initiativet forud for en politisk godkendelse af tilslutningen. Herunder træffes beslutning om, hvorvidt udgiften helt eller delvist skal afholdes cen-

3 tralt i Borgmesterens afdeling. Børn og Unges anbefaling vil være, at hovedparten af udgiften afholdes i Borgmesterens Afdeling pga. et begrænset operationelt anvendelsespotentiale i de enkelte magistratsafdelinger. Side 3 af 8 3. Datavalidering Udover selve udgiften til tilslutningen vil der opstå et udgiftsbehov til validering i magistratsafdelingerne. Det foreslås i indstillingen at der afsættes et engangsbeløb på 1 mio.kr. i 2016 og 2017 til medfinansiering af meropgaver i magistratsafdelingerne samt at finansieringen sker via IT-kontoen eller OPUS kontoen. Børn og Unge bemærker at den foreslåede finansiering i forvejen er finansieret af afdelingernes midler og derfor er det indirekte afdelingernes budgetter som således vil skulle afholde valideringsudgiften. Herudover foreligger der ikke et præcist estimat for hvor stort et tidsforbrug der vil opstå i relation til valideringen. FLIS indeholder på afdelingernes respektive områder et meget stort antal nøgletal og det vurderes at blive en meget stor opgave for de enkelte afdelinger at validere deres egne områder. Idet der i indstillingen alene foreslås at afsætte ressourcer til dækning af engangsudgifter til validering, vil afdelingerne efter 2017 selv skulle finansiere valideringsopgaven. I den forbindelse vil der således ikke umiddelbart være finansiering til at afdelingerne ansætter personale til opgaven. Dermed vil en indførelse af FLIS med efterfølgende validering i afdelingerne lægge et stort pres på ledelsesinformationsafdelingerne i de magistratsafdelinger hvor FLIS indeholder nøgletal. Det er svært foreneligt med en sideløbende varetagelse af de opgaver der allerede varetages i afdelingerne. Derfor vil en indførelse af FLIS betyde et reduceret serviceniveau i forhold til de decentrale ledelsesinformationssystemer både i forhold til videreudvikling af disse og løbende drift og vedligehold. Det skal i forhold til ovenstående i øvrigt bemærkes at der i indstillingen ikke er anvist finansiering til den valideringsopgave som vil komme med de nye fagområder som forventes i FLIS efter Umiddelbart er det vurderingen fra Børn og Unge at der her ville skulle bruges betydelige ressourcer i størrelsesordenen op til et årsværk på FLIS hvis det indføres i Aarhus Kommune. Herudover vil det specifikt på skoleområdet være meget vanskeligt at validere dataene i FLIS eftersom kommunen ifølge oplysninger på KOMBIT s hjemmeside ikke kan få adgang til rådata på skoleområdet.

4 ndoer_side/udl%c3%a6sning%20af%20data%20fra%20flis.pdf Side 4 af 8 4. Implementering af FLIS i Aarhus Kommune FLIS indeholder en lang række nøgletal som er dannet ud fra datatræk på kildesystemerne i kommunerne. Dataene opdateres månedligt i FLIS og offentliggøres ca. med op til 1 måneds forsinkelse. Børn og Unge har et udbygget Ledelsesinformationssystem som anvendes af ca brugere decentralt som centralt og som er en styringsmæssig støtte for de decentrale enheders løbende drift og strategiske arbejde med datainformeret ledelse. I Børn og Unges ledelsesinformationssystem opdateres de fleste data dagligt og giver dermed højaktuelle data direkte til den enkelte leder i forhold til den løbende opfølgning og styring på en lang række områder såsom økonomi, personale, sygefravær, demografi mm. FLIS er ikke relevant i den daglige styring En indførelse af FLIS i Aarhus Kommune vil således i forhold til Børn og Unge egen ledelsesinformation ikke kunne erstatte den information som lederne i Børn og Unge er vant til at modtage. Men der vil opstå 2 separate dataverdener som ikke kan sammenlignes grundet ovennævnte forskelle i opdateringsfrekvenser. Det vil betyde at afdelingerne løbende vil skulle forklare og undersøge forskellene imellem FLIS og egne tal. En opgave som er meget tidskrævende. Endvidere er en stor del af de nøgletal som findes i FLIS ikke relevante i den daglige styring dels fordi de er for overordnede og dels fordi de er meget forsinkede. (F.eks. blev data for november måned 2015 først tilgængelige 24. dec. 2015). Et eksempel herpå er sygefraværsopgørelser hvor man som institutionsleder ikke kan vente op til en måned på at få data, hvor man i dag i Børn og Unge ledelsesinformationssystem har dagligt opdaterede data og månedsrapporter allerede d. 7. i hver måned. FLIS er præget af mangel på kvalitet i dataene Det er jf. ovenstående vurderingen, at FLIS alene vil kunne være brugbart i forhold til overordnede mellemkommunale sammenligninger over tid. Og lige netop her er FLIS ramt af de problemer som allerede eksisterer i forhold til dette. Nemlig at der fortsat er store forskelle i registreringspraksis imellem kommunerne som allerede i dag giver anledning til fejlfortolkninger mm.

5 Af bilagsmaterialet til magistratsindstillingen fremgår det at, det er imidlertid endnu kun få kommuner, der for alvor anvender FLIS. Billedet bekræftes af en survey, som KL i forsommeren gennemførte blandt økonomidirektører i FLIS-kommuner, hvilket peger på, at gevinsterne ved FLIS langt fra er hentet endnu. Svarene viser samtidig forventninger og opbakning til FLIS fremadrettede muligheder både for den enkelte kommune og for kommunerne i fællesskab. Øget anvendelse er naturligvis en helt afgørende forudsætning for, at målsætningerne med FLIS kan opfyldes. Årsagerne til den begrænsende anvendelse er formentlig flere, men manglende tillid til datakvaliteten er uden tvivl helt central. Det er blevet fremhævet i flere sammenhænge, og i ovennævnte undersøgelse mener hele 90 %, at det i høj grad eller i nogen grad er en barriere for anvendelsen. Side 5 af 8 Der er med andre ord formentlig fortsat lang vej til, at FLIS er et validt og robust LIS værktøj. Det kræver mange kræfter endnu som eksempel kan nævnes, at der arbejdes over et par måneder for at sikre sammenlignelighed bare i arbejdet med 6-by nøgletallene. Perspektivet for ensretning af 98 kommuners data er svære at overskue, og det er således spørgsmålet om der kan etableres en positiv business case ved brug af FLIS. FLIS dublerer allerede eksisterende nøgletalsværktøjer En større del af de væsentligste nøgletal som er i den nuværende FLIS version på skoleområdet i nogen grad er kopier af de nøgletal som udarbejdes i Indenrigsministeriets fælleskommunale nøgletal, SIRKA (fælleskommunale løndata) og Undervisningsministeriets Ledelsesinformationssystem på baggrund af kommunernes indmeldte oplysninger. Dvs. det er umiddelbart svært at se den kvalitative gevinst og forskel. I forhold til ovenstående er det værd at bemærke at kommunerne i forhold til skolernes kvalitetsrapporter er forpligtigede til at anvende nøgletallene i Undervisningsministeriets ledelsesinformationssystem omkring karakter, elevfravær, overgang til ungdomsuddannelse mm. hvorfor der ikke er meget operationelt at hente i forhold til at disse data kan ses i regi af FLIS. Og specielt ikke hvis der viser sig at være opgørelsesmæssige forskelle imellem systemerne. FLIS et lukket system En anden central problemstilling i forhold til FLIS er at der er tale om et lukket system hvor borgere og virksomheder ikke har adgang, hvorimod de statslige nøgletalsværktøjer samt de fælleskommunale løndata er offentligt tilgængelige. Samtidig med, at man har en intention om at matche de statslige initiativer, kan omverdenen ikke direkte få adgang til de aggregerede nøgletalsdata. Det er ikke i umiddelbar overensstemmelse med princippet

6 om, at offentlige data generelt bør gøres tilgængelige for borgere og virksomheder. Side 6 af 8 Af KL s netop vedtagne digitaliseringsstrategi fremgår det blandt andet: Data sættes fri Med det fællesoffentlige grunddataprogram, som kommuner, regioner og staten har finansieret i fællesskab, stilles en række offentlige grunddata frit til rådighed. Det giver blandt andet virksomhederne muligheder for at skabe nye innovative produkter og serviceydelser, som kan bidrage til både økonomisk vækst og konkurrenceevne Det kan i den forbindelse undre, at der ikke er tænkt på en frisættelse af FLIS data til gavn for borgere, virksomheder og uddannelsesinstitutioner mm. Det fremgår endvidere ikke klart af tilslutningsaftalen om Aarhus Kommune må offentliggøre andre kommuners data i egne systemer eller publikationer som kan ses af virksomheder og borgere. Børn og Unge skal derfor anmode om, at det undersøges om f.eks. videredistribution af aggregerede ikke-personhenførbare FLIS-data i regi af kommunens open data program er en mulighed. Uklar implementeringsstrategi for FLIS Det bemærkes endvidere at der i indstillingen ikke foreligger nogen beskrivelse af, hvorledes en eventuel implementering skal foregå i Aarhus, hvem bliver driftsansvarlige (opsætning af IT-jobs, servere rapporter), hvem har systemejerskabet og dermed ansvaret for sikkerhed mm. Børn og Unge anbefaler, at dette præciseres yderligere før indstillingen sendes til politisk vedtagelse samt at man i den forbindelse anmoder ITsikkerhedsorganisationen i Fælles Service om en konkret vurdering i forhold til tilslutningsaftalens punkt 7 omkring databehandleraftale samt i forhold til den interne sikkerhedshåndtering i kommunen. Herunder i forhold til sikring af at persondatalovens bestemmelser er overholdt i kommunens interne organisering og planlagte håndtering af FLIS dataene og hjemtagelses- og opbevaringsprocedurer mm. 5. Tilslutningsaftalen I forhold til tilslutningsaftalen skal Børn og Unge især henlede opmærksomheden på afsnit 3 hvor kommunen såfremt der vælges en tilslutning til FLIS indgår en række forpligtigende aftaler som kan have vidtrækkende konsekvenser for kommunens drift.

7 FLIS kræver at kommunens tilpasser sit IT-miljø Først og fremmest forpligtes kommunen til at tilpasse sit IT-miljø således at FLIS til enhver tid kan anvendes i kommunen og herunder at sikre den nødvendige organisatoriske og administrative implementering af løsningen. Herunder på begæring af KOMBIT med min 6 måneders varsel af tilpasse sit IT-miljø i henhold til krav om Browser understøttelse mm. Side 7 af 8 Børn og Unge kan ikke anbefale kommunen at forpligte sig til en leverandørs krav til IT-miljøet idet det kan skabe konflikt i forhold til andre leverandørers løsninger og systemer. Endvidere bør kommunen ikke lade leverandører beslutte ændringer i forhold til kommunens IT-miljø. Dette er alene en beslutning der bør træffes inden for de relevante fora i kommunens organisation. Børn og Unge anbefaler derfor at indstillingen vedrørende FLIS sendes til udtalelse i IT- og digitaliseringsstyregruppen med henblik på vurdering af rimeligheden af de IT-tekniske krav og det principielle i forhold til de forpligtigelser kommunen vil få med en tilslutning. FLIS kræver at kommunen stiller sig til rådighed med valideringsressourcer Ud over kravene til kommunens IT-miljø vil tilslutningen forpligte kommunen sig til aktivt at stille ressourcer og viden til rådighed til KOMBIT på deres foranledning, herunder i forhold til validering af data og registreringspraksis. Børn og Unge finder det problematisk at kommunen hermed juridisk forpligtiger sig i 8 år til at skulle stå til rådighed for KOMBIT. Herudover er tilslutningen uopsigelig for kommunen i perioden frem til 2023 og det er vurderingen at kommunen ikke kan opsige aftalen som følge af mangler i FLIS eller korrupte data. Kommunen vil alene i medfør af 9.2 kræve afhjælpning heraf. Børn og Unge skal derfor anmode om at tilslutningsaftalen sendes til udtalelse i Juridisk Afdeling med henblik på en uvildig vurdering af hvorvidt tilslutningen er i overensstemmelse med indholdet i de IT-kontrakter kommunen normalt vil kunne indgå med leverandører. Og i den forbindelse hvis tilslutningsaftalen afviger markant fra de forpligtigelser man normalt vil indgå om det vurderes at indebære en ufordelagtig forpligtigelse for Aarhus Kommune 6. Konklusion Konklusionen er, at Børn og Unge samlet set er af den opfattelse, at risikoen ved at deltage i FLIS er, at projektet ikke fører til nogen egentlig nytteværdi for kommunen. Man kan endvidere frygte, at det snarere giver en negativ værdi, idet man internt i Børn og Unge forpligtes til at poste mange ressour-

8 cer i projektet uden at kunne neddrosle parallelle ledelsesinformationsaktiviteter. Side 8 af 8 Med venlig hilsen Bünyamin Simsek rådmand / Nils Petersen direktør

Høringsnotat Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS)

Høringsnotat Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS) Høringsnotat Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS) Høringsproces Borgmesterens Afdeling har udarbejdet indstilling til Magistraten om Aarhus Kommunes tilslutning

Læs mere

Indstilling. Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS)

Indstilling. Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS) Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. marts 2016 Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS) 1. Resume Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Indtægtsoptimering ved korrekt dataregistrering

Indtægtsoptimering ved korrekt dataregistrering Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 9. august 2017 En koordineret indsats omkring datadrevne indtægtsoptimeringsprojekter, der følger de generelle principper for

Læs mere

Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem

Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem R E SULTATKONTRAKT Nr. 14 FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem Organisering af projektet (titel, tidsramme, projektejer, projektleder, enheds- eller netværksprojekt og bemanding) Titel: FLIS

Læs mere

Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration

Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 11. juni 2016 Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration Indgåelse af ny kontrakt om Aarhus Kommunes fælles

Læs mere

12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne

12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne Side 1 af 5 12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne Målsætning Organiseringen af det tværoffentlige arbejde med digitalisering

Læs mere

Balancen mellem de interne nødvendigheder og de eksterne påvirkninger reguleres i kommunens it-strategi som præsenteres herunder.

Balancen mellem de interne nødvendigheder og de eksterne påvirkninger reguleres i kommunens it-strategi som præsenteres herunder. It-strategi 1.0 Indledning Flere og flere forretningsprocesser i kommunerne stiller krav til it-understøttelse, og der er store forventninger til at den offentlige sektor hænger sammen inden for it-området.

Læs mere

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret januar 2015 /njv

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret januar 2015 /njv FLIS - FAQ Indholdsfortegnelse Status og tidsplan for FLIS... 2 Hvor mange kommuner er tilsluttet FLIS?... 2 Hvornår tager min kommune FLIS i brug?... 2 Idriftsættelse af FLIS i den enkelte kommune...

Læs mere

Indstilling. Klimatilpasning i Aarhus midtby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. maj 2012.

Indstilling. Klimatilpasning i Aarhus midtby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. maj 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. maj 2012 Klimatilpasning i Aarhus midtby Aarhus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Byrådet besluttede i efteråret 2010,

Læs mere

FLIS-projektets mål og prioritering

FLIS-projektets mål og prioritering FLIS-projektets mål og prioritering Den 5. december 2018 fastlagde FLIS styregruppen 10 projektmål for FLIS-projektet. Målene bygger på FLIS strategien fra 2015, input fra FLIS følgegruppen og den løbende

Læs mere

Katalog til effektiviseringer og besparelser i budget 2017 og overslagsår

Katalog til effektiviseringer og besparelser i budget 2017 og overslagsår Katalog til effektiviseringer og besparelser i budget 2017 og overslagsår 2018-2020 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Introduktion... 4 1.2. Effektiviseringskatalogets indhold... 4 2. Effektiviseringer

Læs mere

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016 Programbeskrivelse 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning 1. Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde et acceptabelt

Læs mere

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT.

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2013 Digitalisering af folkeskolen efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet 1. Resume Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Projektbeskrivelse. 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Spor 2:

Projektbeskrivelse. 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Spor 2: Projektbeskrivelse 6.3 Data på tværs med FLIS 1. Formål og baggrund Kommunerne har med FLIS fået nye muligheder for benchmarking og analyse på en række dataområder. FLIS er nu i drift med data på tre tværgående

Læs mere

Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat. BORGMESTERENS AFDE- LING Fælles Service Aarhus Kommune

Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat. BORGMESTERENS AFDE- LING Fælles Service Aarhus Kommune Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat Indstilling Det indstilles, at det her fremsendte overblik over omstillingsomkostninger godkendes som grundlag for

Læs mere

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret 15. december 2012

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret 15. december 2012 FLIS - FAQ Indholdsfortegnelse Status og tidsplan for FLIS... 2 Hvor mange kommuner er tilsluttet FLIS?... 2 Hvornår tager min kommune FLIS i brug?... 2 Hvornår kommer fagområderne med i FLIS?... 2 Idriftsættelse

Læs mere

Säker Digital Post från myndigheterna

Säker Digital Post från myndigheterna 1 Säker Digital Post från myndigheterna Oplæg på ESV-dagen v/ Lone Boe Rasmussen 11. oktober 2016 DIGITAL POST I DANMARK ANNO 2016 Tak for invitationen til ESV-dagen Fortælle om rejsen, som vi har været

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til indstilling om Etablering af Fælles Indkøb og Udbud

Høringssvar vedr. udkast til indstilling om Etablering af Fælles Indkøb og Udbud Borgmesterens afdeling Den 25.06.2013 Aarhus Kommune HovedMedUdvalget Sundhed og Omsorg Høringssvar vedr. udkast til indstilling om Etablering af Fælles Indkøb og Udbud Borgmesterens afdeling har via magistraten

Læs mere

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. oktober 2015 Finansieringsbidrag til Fælles IT Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering

Læs mere

Indstilling. Til Byrådet via Magistraten. Den 12. oktober 2012

Indstilling. Til Byrådet via Magistraten. Den 12. oktober 2012 Indstilling Til Byrådet via Magistraten Den 12. oktober 2012 Udmøntning af den statslige medfinansiering 2012 2015 til lederuddannelse og ledelsesudvikling 1. Resume Med henblik på at styrke ledernes kompetenceudvikling

Læs mere

Samarbejde om modernisering af den offentlige sektor Samarbejde om nytænkning og effektivisering Viden er grundlaget Flere fælles løsninger

Samarbejde om modernisering af den offentlige sektor Samarbejde om nytænkning og effektivisering Viden er grundlaget Flere fælles løsninger Principper for kommunal-statsligt samarbejde Principper for kommunal-statsligt samarbejde I aftalen om kommunernes økonomi for 2008 indgik en række principper for god decentral styring, der tager afsæt

Læs mere

Rethink Velfærd videndeling om udvikling af velfærd i Aarhus Kommune

Rethink Velfærd videndeling om udvikling af velfærd i Aarhus Kommune Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 18. december 2014 Rethink Velfærd videndeling om udvikling af velfærd i Aarhus Kommune 1. Resume Forslag om etablering af tværmagistratligt projekt:

Læs mere

Indstilling. Flere computere til skolerne. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016

Indstilling. Flere computere til skolerne. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016 Flere computere til skolerne Det indstilles, at der indkøbes ca. 5.700 computere 1 til skolerne, således at de i højere

Læs mere

Videreudvikling af fælles lederuddannelse i Aarhus Kommune

Videreudvikling af fælles lederuddannelse i Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 19. oktober 2015 lederuddannelse i Aarhus Kommune 1. Resume Den fælles Lederuddannelse - DOL i Aarhus Kommune har siden efteråret

Læs mere

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10)

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 11. november 205 Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Byrådet skal træffe beslutning om driften af det erhvervsrettede

Læs mere

Spar penge med data fra FLIS

Spar penge med data fra FLIS Spar penge med data fra FLIS Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem Tjekliste: 7 spørgsmål kommunen kan stille sig selv for at skabe økonomiske besparelser ved datakøb med FLIS FLIS er ikke kun et

Læs mere

Indstilling Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune 1. Resume

Indstilling Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 21. september 2011 Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1.

Læs mere

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret 15. april 2013

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret 15. april 2013 FLIS - FAQ Indholdsfortegnelse Status og tidsplan for FLIS... 2 Hvor mange kommuner er tilsluttet FLIS?... 2 Hvornår tager min kommune FLIS i brug?... 2 Hvornår kommer fagområderne med i FLIS?... 2 Idriftsættelse

Læs mere

Tilslutning til det fælleskommunale udbud af samarbejdsplatform

Tilslutning til det fælleskommunale udbud af samarbejdsplatform Punkt 8. Tilslutning til det fælleskommunale udbud af samarbejdsplatform 2015-058796 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det fælleskommunale udbud

Læs mere

HVORDAN DU KAN BRUGE STYRINGSINFORMATION I DIN LEDELSE

HVORDAN DU KAN BRUGE STYRINGSINFORMATION I DIN LEDELSE HVORDAN DU KAN BRUGE STYRINGSINFORMATION I DIN LEDELSE KL s Ledertræf 10. september 2014 Chefkonsulent Nicolai Vædelse, Kombit Chefkonsulent, Peter Bogh, KLK Disposition for Masterclass Hvad er styrings-

Læs mere

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2013-2017 Aarhus Kommune November 2013 Indhold Formål...3 Visionen...3 Tværgående mål...3 A. Digitalisering... 3 B. Organisering... 4 C. Dokumentation og ledelsesinformation...

Læs mere

Oplæg til strategi for ledelsesinformation i Viborg Kommune

Oplæg til strategi for ledelsesinformation i Viborg Kommune Oplæg til strategi for ledelsesinformation i Viborg Kommune Godkendt på direktionsmødet den 26. november 2012 1 Indledning Ledelsesinformation (LIS) er en af direktionens indsatsområder. De kommende års

Læs mere

Notat. Vurdering af udmøntningsprojekt for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice. Til: Magistraten. Den 7. oktober 2005.

Notat. Vurdering af udmøntningsprojekt for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice. Til: Magistraten. Den 7. oktober 2005. Notat Til: Magistraten Den 7. oktober 2005 Vurdering af udmøntningsprojekt for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Århus Kommune IT- og Organisationsafdelinge Borgmesterens Afdeling Resume

Læs mere

Programbeskrivelse. 5.5 Kommunal implementering af grunddata. 1. Formål og baggrund. Juni 2016

Programbeskrivelse. 5.5 Kommunal implementering af grunddata. 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Programbeskrivelse 5.5 Kommunal implementering af grunddata www.kl.dk Side 1 af 7 1. Formål og baggrund Det fælleskommunale program har til formål, at understøtte

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 25. april 2014 Udbud af hjemmeplejen 1. Resumé Regeringen har vedtaget at forenkle reglerne for frit valg i hjemmeplejen. Det foreslås derfor, at de private

Læs mere

Partnerskabsprojekt om FLIS. Brug af FLIS i kommunerne

Partnerskabsprojekt om FLIS. Brug af FLIS i kommunerne Partnerskabsprojekt om FLIS Brug af FLIS i kommunerne Indhold Indledning... 2 Målet med partnerskabsprojektet... 2 Arbejdsform... 3 Deltagere og deltagerbetaling... 3 Tidsplan og sted... 4 Tilmelding...

Læs mere

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse FLIS - FAQ Indholdsfortegnelse Status og tidsplan for FLIS... 2 Hvor mange kommuner er tilsluttet FLIS?... 2 Hvornår går FLIS i luften?... 2 Når FLIS går i luften... 3 Implementering af FLIS i kommunerne...

Læs mere

UDKAST. Indstilling (udkast) Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse

UDKAST. Indstilling (udkast) Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse Indstilling (udkast) Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Dato for fremsendelse til MBA Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse Byrådet skal træffe

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi 2016-2020 Godkendt af byrådet den 13.03.2017 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Strategiske fokuspunkter Digital kultur, kompetence

Læs mere

Indstilling. Strategisk ramme for det specialpædagogiske område. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. 27. april 2011.

Indstilling. Strategisk ramme for det specialpædagogiske område. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. 27. april 2011. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten 27. april 2011 Aarhus Kommune Børn og Unge 1. Resume Efterspørgslen på specialpædagogiske indsatser i dag-, fritids- og skoletilbud har været stigende over

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella Den 6. oktober 2009 Kort om Umbrella 1. Umbrella Umbrella er et fælleskommunalt samarbejde om udvikling af digitale selvbetjeningsløsninger. De udviklede løsninger skal sikre en videreudvikling af borgerservicen

Læs mere

Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice. 1. Formål og baggrund NOTAT

Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice. 1. Formål og baggrund NOTAT Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice 1. Formål og baggrund Den digitale service skal gøre det lettere at være borger og virksomhed i Danmark. De skal opleve nærhed og sammenhæng i

Læs mere

Att: Mads Ellehammer:

Att: Mads Ellehammer: KL Att: Mads Ellehammer: 27. august 2008 FESD-standardiseringsgruppen har nu færdigbehandlet de indkomne svar til høringen, som løb fra den 22. marts 2008 til 23. maj 2008, og ønsker med dette brev at

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38 Offentligt Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2 Offentligt j.nr. 06-014656 Dato : 21. november 2006 Til Folketingets Finansudvalg Hermed fremsendes statusrapport

Læs mere

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

Aktstykke nr. 33 Folketinget Finansministeriet. København, den 29. november 2016.

Aktstykke nr. 33 Folketinget Finansministeriet. København, den 29. november 2016. Aktstykke nr. 33 Folketinget 2016-17 33 Finansministeriet. København, den 29. november 2016. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at det fællesoffentlige grunddataprogram fortsættes,

Læs mere

Forslag 91. Borgmesterens Afdelings udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om Mere konkurrenceudsættelse i Aarhus Kommune

Forslag 91. Borgmesterens Afdelings udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om Mere konkurrenceudsættelse i Aarhus Kommune Udtalelse Forslag 91. Borgmesterens Afdelings udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om Mere konkurrenceudsættelse i Aarhus Kommune Resume af beslutningsforslaget: Aarhus Kommune har konkurrenceudsat

Læs mere

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune Risikostyringspolitik (Bygnings- og tingsskade) for Århus Kommune Århus Kommune Juridisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Juridisk Kontor juni 2005 Indhold Indhold... 2 1. Formål... 2 1.1. Sikring frem

Læs mere

Notat. Bemærkninger fra Borgmesterens Afdeling til magistratsafdelingernes

Notat. Bemærkninger fra Borgmesterens Afdeling til magistratsafdelingernes Notat Til: Magistraten Den 16. oktober 2012 Bemærkninger fra Borgmesterens Afdeling til magistratsafdelingernes høringssvar til indstilling vedr. udmøntning af den statslige medfinansiering 2012 2015 til

Læs mere

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder)

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder) Center for Børn og Undervisning 3. april 2013 Analyse af det fremtidige IT-behov på skoleområdet Efter indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget samt Økonomi- og Planudvalget behandlede Byrådet den

Læs mere

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser.

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 10. maj 2017 Fælles strategi for udsatte boligområder 1. Resume Med afsæt i Aarhus-fortællingens vision om en god by for alle har Aarhus Kommune

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. oktober 2013. Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. oktober 2013. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 17. oktober 2013 Magistratsafdelingen for Børn og Unge sender hermed Børn og Ungebyrådets indstilling om fælles ungeplatform, og Børn og Unges

Læs mere

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 22. oktober 2014 Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Børn og Unge fremsender hermed Børn og Unge-byrådets

Læs mere

Principper for aftalestyring

Principper for aftalestyring Principper for aftalestyring 2012 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. FORMÅL HVAD ER FORMÅLET MED AFTALESTYRING... 1 3. HVAD ER EN AFTALEENHED?... 2 4. HVEM INDGÅR AFTALER MED HVEM?... 2 5. ÅRETS

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION

SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION Mellem Københavns Kommune Rådhuset 1599 København V (herefter "Kommunen") og KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København

Læs mere

Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget.

Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget. Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget. Magistratens 1. Afdeling Magistratens 1. Afdeling tilslutter sig ønsket om at sætte mere

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget

Økonomi- og Erhvervsudvalget Tillægsreferat Mødedato: Onsdag den 17. september 2014 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M5/Rådhuset Torsten Nielsen, Nina Hygum, Per Møller Jensen, Mads Panny,

Læs mere

Høringssvar vedrørende frit valg til genoptræning

Høringssvar vedrørende frit valg til genoptræning Sundheds- og ældreministeriet Høringssvar vedrørende frit valg til genoptræning Danske Fysioterapeuter har med stor interesse læst udkast til lovforslag om frit valg til genoptræning. Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Overordnet ser FOA positivt på det fremsendte materiale og de politiske intentioner bag anvendelsen af arbejdsklausuler ved eventuelt udbud.

Overordnet ser FOA positivt på det fremsendte materiale og de politiske intentioner bag anvendelsen af arbejdsklausuler ved eventuelt udbud. Til Skanderborg Kommune FOA Silkeborg-Skanderborg takker Skanderborg Kommune for henvendelsen vedrørende input i forbindelse med kommunens Standard for brug af arbejdsklausuler i forbindelse med udbud.

Læs mere

Samarbejdsorganisation. Bilag 9

Samarbejdsorganisation. Bilag 9 Samarbejdsorganisation Bilag 9 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 1.1. Formål... 4 1.2. Målsætninger omkring samarbejdsorganisationen... 4 1.3. Overordnede krav til samarbejdsorganisationen... 4 1.3.1.

Læs mere

Bilag 21. Udmøntning af budgetreserver vedrørende moderniseringsaftalen budget Borgmesterens Afdeling. Kopi til.

Bilag 21. Udmøntning af budgetreserver vedrørende moderniseringsaftalen budget Borgmesterens Afdeling. Kopi til. Bilag 21 Emne Til Kopi til Udmøntning af budgetreserver vedrørende moderniseringsaftalen budget 2014-2017 Borgmesterens Afdeling Den 15. august 2013 Aarhus Kommune Børn og Unge Børn og Unge er af Borgmesterens

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

Styregruppen for data og arkitektur. Reviewrapport for: Referencearkitektur for deling af data og dokumenter (RAD)

Styregruppen for data og arkitektur. Reviewrapport for: Referencearkitektur for deling af data og dokumenter (RAD) Styregruppen for data og arkitektur Reviewrapport for: data og dokumenter (RAD) Indhold Arkitekturreview (scopereview) af referencearkitektur for deling af data og dokumenter 2 Reviewgrundlag 2 Projektresume

Læs mere

Kort introduktion til Økonomiudvalgets månedlige ledelsesinformation

Kort introduktion til Økonomiudvalgets månedlige ledelsesinformation Kort introduktion til Økonomiudvalgets månedlige ledelsesinformation Efter ibrugtagning af et nyt værktøj til at producere Økonomiudvalgets ledelsesinformation har vi fundet anledning til at revidere i

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi. - potentielle retlige udfordringer

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi. - potentielle retlige udfordringer Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi - potentielle retlige udfordringer Europas mest digitaliserede land Kommunernes hidtidige placering Forrige digitaliseringsstrategi: De 4 bølgelove 2012-2014:

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen Sagsbehandler: Ronnie Fløjbo 07-02-2013/rof Sag: 13/5906 Forvaltningens bemærkninger til Politiske målsætninger på

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Til Økonomiudvalget. Sagsnr Orientering om forsinkelser af KMD's leverancer til Monopolbruddet. Dokumentnr.

Til Økonomiudvalget. Sagsnr Orientering om forsinkelser af KMD's leverancer til Monopolbruddet. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncern IT NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forsinkelser af KMD's leverancer til Monopolbruddet Baggrund Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune besluttede

Læs mere

Arbejdsmarkedsstyrelsen Holmens Kanal 20 Postboks Kbh. K

Arbejdsmarkedsstyrelsen Holmens Kanal 20 Postboks Kbh. K Arbejdsmarkedsstyrelsen Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 Kbh. K Høringssvar vedrørende lov om ændring af lov om sygedagpenge, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik og lov

Læs mere

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret oktober 2013

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret oktober 2013 FLIS - FAQ Indholdsfortegnelse Status og tidsplan for FLIS... 2 Hvor mange kommuner er tilsluttet FLIS?... 2 Hvornår tager min kommune FLIS i brug?... 2 Hvornår kommer fagområderne med i FLIS?... 2 Idriftsættelse

Læs mere

for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen på baggrund af de indkomne høringssvar

for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen på baggrund af de indkomne høringssvar Notat Emne Til Kopi til Bilag 3. Notat om høringssvar vedrørende høring af Byrådsindstilling Udkast til Rammer for mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK V. PIA FÆRCH (PAH@KL.DK) KONTORCHEF, KL 1 FÆLLESKOMMUNAL DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-2020 UDGANGSPUNKT FOR DEN NYE STRATEGI Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2011-2015 Fælles beslutnings- og

Læs mere

LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK

LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK Henriette Günther Sørensen, KL Fagligt forum for 7-arkivernes medarbejdere 14. september 2016 Fælles vision for digitalisering Det fælleskommunale arbejde med

Læs mere

Igangsættelse af Anskaffelsesfase

Igangsættelse af Anskaffelsesfase Igangsættelse af Anskaffelsesfase I dette dokument kan du læse om resultaterne af ERP - projektets analysefase, og hvad der kommer til at ske i Anskaffelsesfasen Beslutningsgrundlag for igangsættelse af

Læs mere

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Med vedtagelsen af budgettet for 2007, blev det besluttet at indføre

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder NOTAT KKR HOVEDSTADEN Bilag vedr. tværkommunale samarbejder I forbindelse med beskæftigelsesreformen er De Regionale Beskæftigelsesråd erstattet af otte Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR). De enkelte arbejdsmarkedsråd

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

Udbuds- og indkøbsstrategi 2016

Udbuds- og indkøbsstrategi 2016 Udbuds- og indkøbsstrategi 2016 December 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Formål og principper... 3 2.1 Stordriftsfordele... 3 2.2 Indkøbsfællesskaber, når det giver merværdi... 3 2.3 Organisering

Læs mere

Rapport Analyse af offentlig-privat samarbejde

Rapport Analyse af offentlig-privat samarbejde Rapport Analyse af offentlig-privat samarbejde Finansministeriet bestilte i begyndelsen af 2014 en rapport om offentlig-privat samarbejde. Formålet med rapporten blev drøftet i pressen i foråret 2014.

Læs mere

Direktionen udarbejder oplæg til overordnet politik for det samlede klima- og miljøområde

Direktionen udarbejder oplæg til overordnet politik for det samlede klima- og miljøområde initierede temaer Eget mål Klima og miljø Direktionen udarbejder oplæg til overordnet politik for det samlede klima- og miljøområde Direktionen sikrer, at de politisk vedtagne handleplaner iværksættes.

Læs mere

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune 1 of 6 26-11-2015 Sagsnummer.: 14/37310 Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune Indledning Dialogbaseret aftalestyring er et af de centrale styringsværktøjer i Syddjurs Kommune, der er baseret på dialog

Læs mere

Afsluttende rapport for initiativ 1.1: Digital post til alle borgere i 2014

Afsluttende rapport for initiativ 1.1: Digital post til alle borgere i 2014 Afsluttende rapport for initiativ 1.1: Digital post til alle borgere i 2014 Stamdata Tabel 1: Stamdata for initiativ 1.1 Initiativnavn Digital Post til alle borgere i 2014 Ministerium Finansministeriet

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/05 om digitale løsninger i staten

Læs mere

KL høringssvar til bekendtgørelse vedr digitalt planregister Plandata.dk

KL høringssvar til bekendtgørelse vedr digitalt planregister Plandata.dk KL høringssvar til bekendtgørelse vedr digitalt planregister Plandata.dk KL kvitterer for fremsendelsen af udkast til bekendtgørelse vedr. kommunernes fremadrettede vejledende registrering af data fra

Læs mere

Indstilling. Justering af seniorjobordningen i Aarhus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Justering af seniorjobordningen i Aarhus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Magistraten Sundhed og Omsorg Den 11. februar 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Justering af seniorjobordningen i Aarhus Kommune 1. Resume Beskæftigelsesministeriet har opjusteret

Læs mere

Opmærksomhedspunkter i udviklingsprocessen

Opmærksomhedspunkter i udviklingsprocessen Baggrund og organisation Formål og strategier Implementeringsoversigt Opbygning og indhold i systemet DWH Rapportering og brugergrænseflade Master data management Opmærksomhedspunkter i udviklingsprocessen

Læs mere

Notat vedr. tilslutning af Samarbejdsaftalen

Notat vedr. tilslutning af Samarbejdsaftalen BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. oktober 2015 Tlf. dir.: 40944491 E-mail: jpb@balk.dk Kontakt: Jesper Bak Notat vedr. tilslutning af Samarbejdsaftalen Dette notat skal give en beskrivelse og et overblik over

Læs mere

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelses udtalelse vedr. SF, V, C og EL s budgetforslag om gratis psykologhjælp til unge i Aarhus Kommune

Læs mere

Handlingsplan for digital modenhed i Albertslund Kommune

Handlingsplan for digital modenhed i Albertslund Kommune www.pwc.dk Handlingsplan for digital modenhed i Albertslund Kommune 21. juni 2016 Revision. Skat. Rådgivning. Baggrund Digital modenhed bliver i stigende grad kritisk for kommunens mulighed for at udnytte

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere