Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:"

Transkript

1 Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at godkende revideret anlægsbudget af 12. oktober 2006, udarbejdet af COWI A/S, og revideret finansieringsplan af 12. oktober 2006, udarbejdet af Kuben Boplan A/S, hvoraf finansiering af bl.a. anlægsbevillingen fremgår, 2. at der til projekt 5343, Krogstenshave, om- og udbygning af plejeboliger (inkl. moms), gives tillæg til rådighedsbeløb i 2006 på kr , i 2007 på kr og i 2008 på kr samt tillæg til anlægsbevilling på kr , 3. at der til projekt 5344, Krogstenshave, om- og udbygning af servicearealer (ekskl. moms), gives tillæg til rådighedsbeløb i 2006 på kr , i 2007 på kr og i 2008 på kr samt tillæg til anlægsbevilling på kr Politisk beslutning: Ejendoms- og Arealudvalgets møde d. 2. november 2006 Punkt 8: Tiltrådt. Steen Ørskov Larsen (C) afventer stillingtagen til Kommunalbestyrelsen. Økonomiudvalgets møde 13. november 2006 Punkt 18: Ejendoms- og Arealudvalgets indstilling anbefales godkendt. Liste H afventer stillingtagen til kommunalbestyrelsen. Beløbskorrektioner i teksten rettes til kommunalbestyrelsesmødet. Sagsfremstilling: På Ejendoms- og Arealudvalgets møde 25. august 2005, punkt 5, blev nyhedsbrevet taget til efterretning, idet udvalget anmoder om at få forelagt forslag til tillægsbevillingsansøgning for de ekstraordinære udgifter, når disse kan opgøres mere præcist. Carsten Jelund (A) og Alan Fredskov (A) undlod at tage stilling. Efter indstilling fra Ejendoms- og Arealudvalget på ekstraordinært møde 7. september 2004, punkt 5, og Økonomiudvalget på møde 7. september 2004, punkt 5, tiltrådte Kommunalbestyrelsen på møde 7. september 2004, punkt 6 1. at godkende det reviderede anlægsbudget af , udarbejdet af COWI A/S, 2. at godkende den reviderede finansieringsplan af , udarbejdet af Boplan.

2 Efter indstilling fra Ejendoms- og Arealudvalget på ekstraordinært møde 7. september 2004, punkt 2, og Økonomiudvalget på møde 7. september 2004, punkt 2, godkendte Kommunalbestyrelsen på møde 7. september 2004, punkt 2: 1. at der til nyt projekt nr. 5643, Krogstenshave, om- og udbygning af plejeboliger (inkl. moms), gives anlægsbevilling kr , 2. at der til nyt projekt nr. 5644, Krogstenshave, om- og udbygning af servicearealer (ekskl. moms), gives anlægsbevilling på kr , 3. at projekt nr. 5342, Krogstenshave, om- og udbygning, afsluttes, og forbrug og anlægsbevilling vedrørende 2003 og tidligere år, i alt kr , overføres til nyt projekt nr. 5643, Krogstenshave, om- og udbygning af plejeboliger (inkl. moms), med kr og nyt projekt nr. 5644, Krogstenshave, om- og udbygning af servicearealer (ekskl. moms) med kr at anlægsbevillingerne til de nye projekt nr og projekt nr finansieres af samlet anlægsbevilling og rådighedsbeløb i 2004 på projekt nr. 5342, Krogstenshave, om- og udbygning, kr og af rådighedsbeløb i på projekt nr. 5342, Krogstenshave, om- og udbygning, kr , i alt kr Efter indstilling fra Ejendoms- og Arealudvalget på mødet 27. maj 2004, punkt 8, og Økonomiudvalget på møde 7. juni 2004, punkt 45, godkendte Kommunalbestyrelsen på møde 15. juni 2004, punkt 48: 1. at der til projekt nr. 5342, Krogstenshave, om- og udbygning, gives tillæg til anlægsbevilling på kr , hvorefter den samlede anlægsbevilling udgør kr , svarende til det afsatte rådighedsbeløb i 2004 og forbrug før år På fællesmøde mellem Ejendoms- og Arealudvalget samt Socialudvalget 29. april 2004, punkt 2, blev projektforslag af udarbejdet af Mangor & Nagel A/S i samarbejde med Moe & Brødsgaard A/S godkendt, idet udvalgene ønsker en ekstra elevator, jævnfør høringssvar fra koordineringsgruppen, indarbejdet som option i udbudsmaterialet. På samme fællesmøde, punkt 4, tiltrådte udvalgene: 1. at tage orienteringen om det reviderede anlægsbudget af udarbejdet af COWI A/S til efterretning. 2. at tage orienteringen om den reviderede finansieringsplan af udarbejdet af Boplan til efterretning. På Socialudvalgets møde 29. april 2004, punkt 4, og på Ejendoms- og Arealudvalgets møde 29. april 2004, punkt 4, blev følgende indstilling tiltrådt:

3 1. at tage orienteringen om det reviderede anlægsbudget af , udarbejdet af COWI A/S, til efterretning. 2. at tage orienteringen om den reviderede finansieringsplan af , udarbejdet af Boplan, til efterretning. På Ejendoms- og Arealudvalgets møde 29. april 2004, punkt 9, blev følgende indstilling tiltrådt: 1. at godkende prækvalifikation af teams til udførelse af hovedprojekt og entreprisearbejder, jf. COWI A/S s notat af På Økonomiudvalgets møde 8. december 2003, punkt 58 og Kommunalbestyrelsens møde 16. december 2003, punkt 59, blev følgende indstilling tiltrådt: 1. at godkende revideret anlægsbudget af , udarbejdet af COWI A/S, 2. at godkende den reviderede finansieringsplan af 24. november 2003, udarbejdet af Boplan Ved de igangværende byggeopgaver på Krogstenshave har der vist sig en del ekstraydelser med tilhørende ekstraudgifter, som det ikke er muligt at dække inden for det nuværende af Kommunalbestyrelsen godkendte budget. Ekstraydelserne er nærmere beskrevet i vedlagte fire notater, af 12. oktober Notaterne omhandler ekstraarbejder ved etablering af produktionskøkken, uventede jordbundsforhold, forøgede asbestforekomster samt yderligere myndighedskrav. Projektet optimeres løbende for at sikre, at alle udgifter til det projekt, der er indgået kontrakt om, kan holdes indenfor budgettet. En af de nødvendige optimeringer er, at ombygningen af den eksisterende boligbygning udføres i én etape i stedet for to, som oprindeligt planlagt. Herved kan den oprindelige tidsplan overholdes og en række ekstraudgifter til forlænget byggetid kan undgås. Dette er nærmere beskrevet i vedlagte notat af 16. oktober 2006 om ombygning af eksisterende boligbygning i én etape. Summen af ovennævnte ekstraydelser er nu kalkuleret til kr , eksklusiv moms, som fordeler sig som angivet nedenfor: - Ekstraarbejder ved etablering af produktionskøkken: kr , eksklusiv moms under forudsætning af, at tidsfristforlængelse undgås. - Uventede jordbundsforhold: kr , eksklusiv moms. - Øgede asbestforekomster: kr , eksklusiv moms. - Yderligere myndighedskrav: kr , eksklusiv moms. Ingen af de nævnte ekstraydelser er indeholdt i den indgåede kontrakt med de hovedprojekterende rådgivere og entreprenøren, jævnfør vedlagte brev af 12. oktober 2006 fra Advokatfirmaet Poul Schmith. Kontrakten er indgået efter et udbud baseret på et projektforslag. I forbindelse med udarbejdelsen af projektforslaget har det ikke været muligt at identificere ovennævnte ekstraarbejder efter de normale procedurer. Ekstraarbejderne har derfor ikke været med i udbudet,

4 og de indgår derfor ikke i kontrakten og anlægsbevillingen. Ekstraydelserne kan heller ikke finansieres via beløbet afsat til uforudseelige udgifter, da dette beløb er en del af kontrakten, og beløbet dermed skal dække ekstraudgifter på de i kontrakten indeholdte arbejder. Ekstraydelserne er ikke et udtryk for, at byggeriet er blevet udvidet, eller at kvaliteten af de udførte arbejder er blevet højere end først planlagt. Ekstraydelserne er derimod en nødvendig forudsætning for byggeriets gennemførelse med oprindelige omfang og kvalitetsniveau. Pristallet for byggearbejder er steget væsentligt siden godkendelse af skema B. Derfor er der ved den nuværende revidering af finansieringsplanen indarbejdet en fastprisregulering på 3,5 % p.a. svarende til kr eksklusiv moms, i stedet for den tidligere fastprisregulering på 1,65% p.a. svarende til kr , eksklusiv moms. Dette svarer til en forøgelse af budgettet på kr , eksklusiv moms, til fastprisregulering. Fastprisregulering er altid bygherrens ansvar ved længerevarende byggearbejder, idet det af kontrakten fremgår, hvordan reguleringen finder sted. Den valgte reguleringsmetode er den mest anvendte i branchen. Den samlede forøgelse af udgifterne bliver dermed kr , eksklusiv moms, og kr inklusiv moms men fratrukket momsrefusion. Beløbene inklusiv og eksklusiv moms er ikke umiddelbart sammenlignelige, da der indgår momsfrie ydelser i beløbene. Nedenfor er de estimerede beløb for ekstraudgifter i forhold til skema B oplistet i tabelform: Ekstra udgifter Ekskl. moms Inkl. moms Ekstraarbejder for produktionskøkken Uventede jordbundsforhold Øgede asbestforekomster Yderligere myndighedskrav Fastprisregulering Momsrefusion I alt Den finansielle model for om- og udbygning af Krogstenshave er opbygget således, at projektet indtil videre har været udgiftsneutralt for kommunen, idet ombygningen finansieres via de fremtidige huslejer og belåning af eksisterende bygninger. Belåningsmulighederne i det nuværende anlægsbudget i forbindelse med udarbejdelse af skema B er ikke udnyttet maksimalt, hvilket resulterer i, at anlægsbudgettet vil kunne udvides til en vis grænse uden udgifter for kommunen. Der er redegjort for anlægsbudgettets opbygning i vedlagte notat af 12. oktober 2006 om økonomiske og kontraktuelle forudsætninger. Projektets finansielle model er baseret på fire fordelingsnøgler, hvilket medfører, at øgede omkostninger påvirker den kommunale bundlinie forskelligt afhængig af, om det er omkostninger til servicearealer eller boligarealer, samt i hvilken etape omkostningerne forekommer. Fordelingsnøglerne er nærmere beskrevet i vedlagte notat af 12. oktober 2006 om økonomiske og kontraktuelle forudsætninger. Øges budgettet med de oven for nævnte beløb, vil udgiftsneutraliteten for kommunen ikke kunne opretholdes. Efter momsrefusion vil der være et underskud på projektet, som skal finansieres af kommunen, på i alt kr Hele beløbet vedrører servicearealerne, da de øgede udgifter vedrørende boligdelen finansieres over de fremtidige huslejer ved øget lånoptagelse. De uventede jordbundsforhold og de øgede asbestforekomster i forhold til det forventede er første gang blevet forelagt for Ejendoms- og Arealudvalget samt Socialudvalget i forbindelse med

5 nyhedsbrevet for august På Ejendoms- og Arealudvalgets møde 25. august 2005, punkt 5, er orienteringen taget til efterretning, idet udvalget anmoder om at få forelagt forslag til tillægsbevillingsansøgning for de ekstraordinære udgifter, når disse kan opgøres mere præcist. Carsten Jelund (A) og Allan Fredskov (A) undlod at tage stilling. Huslejer Øges budgettet med ovenstående beløb, vil det betyde en forøgelse af den månedlige husleje med kr. 365 til i alt kr før beregning af boligydelse, da den månedlige husleje følger anskaffelsessummen. Boligydelsen vil dog i et vist omfang kompensere for denne stigning. I vedlagte notat af 12. oktober 2006 om økonomiske og kontraktuelle forudsætninger, ses en beskrivelse af beboernes huslejer før og efter udbetaling af boligydelse. Det fremgår af notatet, at langt størstedelen af stigningen i husleje efter boligydelse skyldes ændringer i beregningsgrundlaget for boligydelse, mens kun en mindre del skyldes tillægsbevilling. Af notatet ses ligeledes konsekvenserne af afskaffelsen af Hovedstadsudligningen i forhold til Hvidovre Kommunes udgifter til boligydelse for beboerne i de nye boliger på Krogstenshave. Sammenlægning af etaper En nødvendig optimeringer er, at ombygningen af den eksisterende boligbygning udføres i én etape i stedet for to, som oprindeligt planlagt. Herved kan den oprindelige tidsplan overholdes og en række ekstraudgifter til forlænget byggetid kan undgås. En konsekvens af sammenlægningen til én etape er, at der skal nedlægges ni plejehjempladser ved byggestart omkring 1. marts På nuværende tidspunkt er der allerede fire ubesatte pladser efter dødsfald. Desuden vil fire aflastningspladser skulle overføres direkte til Svendebjerghave eller nedlukkes midlertidigt, indtil Svendebjerghave er klar til at modtage dem. I vedlagte notat af 16. oktober 2006 om ombygning af eksisterende boligbygning i én etape ses dette forhold nærmere forklaret. Sagen er drøftet med Social- og Sundhedsforvaltningen. Økonomiske konsekvenser: Af det reviderede anlægsbudget og den reviderede finansieringsplan fremgår, at den samlede anskaffelsessum er faldet fra kr ved godkendelse af skema A, via kr ved godkendelse af projektforslag, til kr ved indgåelse af kontrakt, og til kr ved godkendelse af skema B. Ved godkendelse af de forøgede udgifter er den samlede anskaffelsessum nu steget til kr , hvilket stadig er mindre end ved godkendelse af skema A. Tilsvarende er bygge- og anlægsudgifterne reduceret fra kr ved skema A, via kr ved godkendelse af projektforslaget til kr ved indgåelse af kontrakt, og til kr ved godkendelse af skema B. Ved godkendelse af de forøgede udgifter er de samlede bygge- og anlægsudgifter nu steget til kr , hvilket stadig er mindre end ved godkendelse af skema A. Merudgifterne finansieres løbende via projektets kassekredit og bliver først slutfinansieret, når byggeregnskabet godkendes ultimo De øvrige udgifter slutfinansieres løbende ved afslutning af hver enkelt etape. Hvis merudgifter skulle kunne slutfinansieres sammen de med øvrige udgifter i hver enkelt etape, ville det medføre, at der skulle udarbejdes et nyt skema B, hvilket ville belaste projektet med yderligere udgifter. I vedlagte notat af 12. oktober 2006 om økonomiske og kontraktuelle forudsætninger ses en beskrivelse af entrepriseform, opbygning af anlægsbudget, kontrakt med nuværende projekterende

6 samt udførende entreprenør, uforudseelige udgifter, husleje og boligydelse for beboere samt udgifter til boligydelse for Hvidovre Kommune. Af hensyn til at finansiering af projektet sker ved anvendelse af lov om almene boliger, hvilket bl.a. betyder, at der skal aflægges separate regnskaber for den momsbelagte og den del, som er fritaget for moms, er projektet opdelt i to projekter: Projekt nr. 5643, Krogstenshave, om- og udbygning af plejeboliger (inkl. moms) Projekt nr. 5644, Krogstenshave, om- og udbygning af servicearealer (ekskl. moms) Som konsekvens af revisionen af anlægsbudget og finansieringsplanen ændres betalingsplanen og dermed rådighedsbeløbene i overslagsårene. Merudgifterne finansieres ved yderligere låneoptagelse samt en kommunal finansiering på kr For de to projekter fås følgende fordelinger af anlægsbevillinger og rådighedsbeløb: Oversigt Projekt nr (plejeboliger) Forbrug før 2006 / rådighedsbeløb / anlægsbevilling Oversigt Projekt nr (servicearealer) Forbrug før 2006 / rådighedsbeløb / anlægsbevilling Godkendt Tillægsbevilling 5643 I alt Projekt nr. bevilling Forbrug før Korrigeret rådighedsbeløb Rådighedsbeløb Rådighedsbeløb Anlægsbevilling i alt Godkendt Tillægsbevilling 5644 I alt Projekt nr. bevilling Forbrug før Korrigeret rådighedsbeløb Rådighedsbeløb Rådighedsbeløb Anlægsbevilling i alt Samlet oversigt over bevillinger efter tillægsbevilling Forbrug før 2006 / rådighedsbeløb / anlægsbevilling Projekt nr. Projekt nr. I alt Projekt nr Forbrug før Korrigeret rådighedsbeløb

7 Rådighedsbeløb Rådighedsbeløb Anlægsbevilling i alt Nedenfor er vist en oversigt over de ansøgte tillægsbevillingers fordeling på rådighedsbeløbene i de forskellige år. Oversigt over ansøgte tillægsbevillinger Rådighedsbeløb / Tillægsbevilling Projekt nr (inkl. moms) Projekt nr (ekskl. moms) I alt projekt nr Korrigeret rådighedsbeløb Rådighedsbeløb Rådighedsbeløb Tillægsbevilling i alt Sagen er drøftet med Økonomisk Sekretariat. Personalemæssige konsekvenser: - Miljømæssige konsekvenser: - Andre konsekvenser: - Bilag: - Notat af udarbejdet af Advokatfirmaet Poul Schmith - Anlægsbudget af udarbejdet af COWI A/S - Finansieringsplan af udarbejdet af Kuben Boplan A/S - Teknisk Forvaltnings notat af om økonomiske og kontraktuelle forudsætninger - Teknisk Forvaltnings notat af om ekstraarbejder ved etablering af produktionskøkken - Teknisk Forvaltnings notat af om uventede jordbundsforhold - Teknisk Forvaltnings notat af om forøgede asbestforekomster - Teknisk Forvaltnings notat af om yderligere myndighedskrav - Teknisk Forvaltnings notat af om ombygning af eksisterende boligbygning i én etape (EAU 2. november 2006 pkt. 8)

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 21. november 2006, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. Mona Hammer havde meldt afbud.

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 21. november 2006, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. Mona Hammer havde meldt afbud. HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kommunalbestyrelsens møde den 21. november 2006, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. Mona Hammer havde meldt afbud. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Forskellige cirkulærer

Læs mere

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat Pkt.nr. 2 Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt 5338. Licitationsresultat. 378374 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, og Teknisk Forvaltning

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Fællesforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 12-01-2010 Dato: 18-12-2009 Sag nr.: ØU 10 Sagsbehandler: Esben Maasbøl Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Pkt.nr. 18 Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget, at anbefale

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.12.07.htm. Dato. 7. december 2004. Tid 17:30. Sted. Mødelokale 8 NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.12.07.htm. Dato. 7. december 2004. Tid 17:30. Sted. Mødelokale 8 NB. Page 1 of 6 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 7. december 2004 17:30 Mødelokale 8 NB. Fraværende Til stede Ole Jørgensen med afbud Indholdsfortegnelse 1. Høring vedrørende praksisplan

Læs mere

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning

Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr Licitationsresultat og bevillingsansøgning Pkt.nr. 8 Etablering af daginstitution i Avedøre. Projekt nr. 5336. Licitationsresultat og bevillingsansøgning. 358614 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget og Teknisk

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 7 Beslutning om bygningsfornyelse for ejendommen matr.nr. 48, Hvidovre By, Hvidovre, beliggende Hvidovrevej 138. Projekt 0783. Bevillingsansøgning. 290301 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller

Læs mere

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning.

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. Pkt.nr. 11 Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr. 0768. Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. 384729 Indstilling: Kultur og Fritidsforvaltningen indstiller

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Region Midtjylland Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Bilag til Underudvalget vedr. generelle sager møde den 15. august 2006 Punkt

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C Pkt.nr. 18 Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden skema C. 436998 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25.

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Denne indstilling vedrører projekt for 48 plejeboliger m.m.

Læs mere

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998,

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr. 31.07.98 på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, 204152 Indstilling: at Socialudvalget oversender resultatet af økonomirapporteringen

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre.

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre. Dato: 7. april 2014 Til: Økonomiudvalg og byråd Vedrørende: i Holbæk Kommune Indledning Holbæk Kommune havde efter kommunesammenlægningen i 2007 en gæld på 700 mio. kr. ved udgangen af 2013 var gælden

Læs mere

Bilag 6c - Anlægsudgifter

Bilag 6c - Anlægsudgifter Bilag 6c - Anlægsudgifter Dette notat omhandler en opgørelse af forventede anlægsudgifter ved gennemførelse af de fire forskellige handleplaner i Plejeboligstrategien. Anlægsudgifterne opdeles i forhold

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. august 2018 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bjarne Hansen, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Overblik 2010-2014. De kommunale almene Pleje- og Handicapboliger. Slottet:

Overblik 2010-2014. De kommunale almene Pleje- og Handicapboliger. Slottet: De kommunale almene Pleje- og Handicapboliger Overblik 2010-2014 Slottet: I 2010 og 2011 er der begge år et overskud på henholdsvis 97.875 kr.(2010) og 11.324 kr.(2011). Driften følger i hovedtræk det

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Standard for Programoplæg

Standard for Programoplæg Standard for Programoplæg Etablering af (institution, sted) Firmanavn. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Byggeri og Ejendomme PROGRAMOPLÆG Etablering af (institution, sted) ORIENTERING Al kursiv-tekst

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. juni 2016 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Carsten Fuhr,

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15.

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. august 2006 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling til projektering 1. Resume Århus Kommune Bygningsafdelingen

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga Emborg, Ruth Kristensen, Linda Bak, Keld Mørk Kristensen

Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga Emborg, Ruth Kristensen, Linda Bak, Keld Mørk Kristensen REFERAT SOCIAL- OG ÆLDREUDVALGET Mødedato: 9. september 2009 Mødested: Gl. Rådhus, i Repræsentationslokalet Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: Deltagere: Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga

Læs mere

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms.

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Anlægsbevilling til indledende arbejder til og med licitation vedrørende opførelse af 28 almene boliger

Læs mere

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Dato: 1. april 2014 Til samtlige udvalg, forvaltninger og centre Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Budgetcirkulæret omfatter retningslinjer, nettoudgiftsrammer,

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår

11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 11. Godkendelse af budget 2017 og overslagsår 24 06 2016 Bestyrelsen behandlede forslag til budget 2017 og overslagsår på bestyrelsesmødet den 8. juni 2017. Forslag til realisering af det samlede effektiviseringskrav

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg

Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg Att. Jan Carlsson Kuben Management A/S Kolding Åpark 1, 4. 6000 Kolding Tel 7938 1380 CVR. nr. 28693036 info@kubenman.dk www.kubenman.dk

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 TORSDAG DEN 13. AUGUST 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 13. august 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Økonomirapportering pr. 31. marts 680112 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31. marts

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 1. maj 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter Bøgeskovhus

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012.

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Spildevand A/S Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Fast bidrag I budgettet er regnet med 18.144 stik.

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden for Kultur og Fritidsudvalgets ekstraordinære møde den 11. december 2007, Kl. 15.00, Ny Kaffestue, Rådhuset, Hvidovrevej 278 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser...

Læs mere

3. at sagen forelægges Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse til drøftelse og stillingtagen til hvorvidt man vil gennemføre tidligere afgivne påbud,

3. at sagen forelægges Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse til drøftelse og stillingtagen til hvorvidt man vil gennemføre tidligere afgivne påbud, Pkt.nr. 13 Lejerbo, Hvidovre Harmonisering af huslejen. 299913 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelsen, Enten (revurdering) 1.. at sagen forelægges Økonomiudvalg

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus

REFERAT. for. Økonomiudvalgets møde den, Kl i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus REFERAT for Økonomiudvalgets møde den, Kl. 16.15 i Risbjergværelset, Hvidovre Rådhus INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 10... 1 Årsberetning... 1 Pkt.nr. 11... 2 Avedørelejren udlejning... 2 Pkt.nr. 12... 3 Forbrug

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og

Læs mere

1.1 Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse 2017 er baseret på udvalgenes forventet regnskab for 2017 på driftsområdet pr. 30. juni 2017.

1.1 Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse 2017 er baseret på udvalgenes forventet regnskab for 2017 på driftsområdet pr. 30. juni 2017. NOTAT Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 6. maj 205-007648-8 3. Økonomiske Redegørelse. Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes forventet regnskab for på driftsområdet

Læs mere

at Socialudvalget drøfter mulighederne for fortsættelse af Den åbne rådgivning.

at Socialudvalget drøfter mulighederne for fortsættelse af Den åbne rådgivning. Pkt.nr: 16 Poppelgården Familiecenter Den åbne rådgivning 233229 Indstilling: at Socialudvalget drøfter mulighederne for fortsættelse af Den åbne rådgivning. Formål med indstilling: At orientere Socialudvalget

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00 Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-18:00 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere

Energirenovering til Passivhusstandard. -Blok 9- REVIDERET. Økonomi og huslejekonsekvenser

Energirenovering til Passivhusstandard. -Blok 9- REVIDERET. Økonomi og huslejekonsekvenser DFB Afd. 93-43 Gadehavegård Energirenovering til Passivhusstandard -Blok 9- REVIDERET Økonomi og huslejekonsekvenser Udarbejdet d. 6. november 2013 Rev. dato: d. 16.06.2014 1 Af Domea og Energi & Miljø

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget den 19-01-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsudvalget Protokol Tirsdag den 19 januar 2010 kl 15:30 afholdt Social- og Sundhedsudvalget møde i Mødelokale F 6sal/T

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1. 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005 Norddjurs Kommune 28. december 2005 Notat fra Fokusgruppe Økonomi Regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne og samspil mellem sammenlægningsudvalg og kommunalbestyrelserne i 2006.

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars REFERAT FOR ØKONOMIUDVALGETS EKSTRAORDINÆRE MØDE DEN 18. DECEMBER 2006 KL. 13.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde mandag den 14. december 2015, kl i Kvartershuset, Roskildevej 63, 1.

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde mandag den 14. december 2015, kl i Kvartershuset, Roskildevej 63, 1. Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde mandag den 14. december 2015, kl. 17.00 i Kvartershuset, Roskildevej 63, 1. Inviterede Laurits Roikum, Bjørn Kalmark Andersen, Hanne Wolf Stephensen, Poul Larsen,

Læs mere

Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej

Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej Punkt 3. Godkendelse af dispositionsforslag vedr. 48 boliger Annebergvej 2016-012183 Forvaltningsledelsen indstiller til : at dispositionsforslag og tidsplan godkendes som grundlag for udbud i totalentreprise,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat tillægsdagsorden Social- og Sundhedsudvalget 04.09.2007 kl. 15:00 Brovst Rådhus - lokale 1 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget 04.09.2007 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 90.

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Ejendoms- og Arealudvalget vedtog på mødet den at antage rådgivende ingeniørfirma Erik K. Jørgensen til projekteringen.

Ejendoms- og Arealudvalget vedtog på mødet den at antage rådgivende ingeniørfirma Erik K. Jørgensen til projekteringen. Pkt.nr: 5 Medborgerhuset, indeklima. Projekt nr. 3120. 141392 Indstilling: at forslag til entreprenørliste godkendes. Formål med indstilling: At få den fremlagte liste over fagentreprenører godkendt med

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere.

I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Boligkontoret NOTAT Til Socialudvalget Bilag 1: i byggeproces I dette bilag beskrives de to typer af byggeprocesser nærmere. For de almene byggerier er der anvendt

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Dato Aktioner Bemærkninger Fonden fremsender krav om at HBK godtgør merudgiften

Dato Aktioner Bemærkninger Fonden fremsender krav om at HBK godtgør merudgiften Dato Aktioner Bemærkninger 08.02 2017 Fonden fremsender krav om at HBK godtgør merudgiften 08.02 2017 Temamøde for kommunalbestyrelsen Slides vises med status på hele området. Status viser at der allerede

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Voksen- og plejeudvalget

BESLUTNINGSREFERAT. Voksen- og plejeudvalget Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSREFERAT Møde nr. : 13/2011 Sted : Gæstekantinen, Rådhuset, Grenaa Dato : 29. september 2011 Start kl. : 14:00 Slut kl. : 15:45 Medlemmer Niels Erik Iversen (A) Jytte

Læs mere

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009 2007/2 LSF 174 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-2400-54 Fremsat den 28. marts 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Vedrørende VA afd. 8, Bæk- og Fosgården og AB afd Albertslund Nord - helhedsplan - ansøgning om godkendelse af byggeregnskab, skema C

Vedrørende VA afd. 8, Bæk- og Fosgården og AB afd Albertslund Nord - helhedsplan - ansøgning om godkendelse af byggeregnskab, skema C Albertslund Kommune Kommunalbestyrelsen B o li g s a m a r b e j d e t på Vestegnen Rådhuset 2620 Albertslund 1. august 2016 Vedrørende VA afd. 8, Bæk- og Fosgården og AB afd. 3708 Albertslund Nord - helhedsplan

Læs mere

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården.

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune Rådhuset 2000 Frederiksberg Østerbro, den 8. maj 2019 Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune opfører 200 nye plejeboliger med et bruttoareal

Læs mere

Vordingborg Kommune Fællessekretariatet Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg

Vordingborg Kommune Fællessekretariatet Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg Vordingborg Kommune Fællessekretariatet Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg Att.: Marianne Skudnik Kuben Management A/S Ellebjergvej 52, 3. sal 2450 København SV T: 7011 4501 F: 8739 0405 CVR:

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE TILLÆGSREFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 16-01-2003 Mødedato: 16-01-2003 Mødetidspunkt: kl. 15.00-18.00 Mødested: Lokalet ved kantinen Fraværende: Jørgen Steengaard, Cai Møller

Læs mere

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og kommunal grundkapital

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. januar 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse B. Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

! "# !%% )( ./,(&%,0 (), .,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( 3(27(

! # !%% )( ./,(&%,0 (), .,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( 3(27( ! "# %!%!%% )( *%( +(,(%-,(&,-),./,(&%,0 (), 1&!$,2($,((/2,+((.,(&3(,3%,4/(5%(6/,. (,%$,%+ ( +$7(!( 3(27( )& (%-8((/28%$ +( (&./ 0 () 2($ +((. 3%.( %+ ( %(5(!() (%- -) (&% 1&!$ ((/2 (&3( 4/(5%(6/ %$ :#;0!%)(

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede i skema A er opgjort til 113.686.784

Læs mere

% Bevilling Ibrugtagning jf. tidsplan % Igangsat ved bevilling

% Bevilling Ibrugtagning jf. tidsplan % Igangsat ved bevilling Dato:7, juni 2013 Sagsbeh: mecl Journal 2013/0009277 Anlægsprojekt 2010 Børnehuset Mariagården Dronningensvej 30-32 modernisering af tagetage, herunder indretning af grupperum 2011 Ingeborggården, Troels-

Læs mere

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 51-53

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej Frederiksberg Kommune Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg att: Helene Hjort Knudsen UDKAST BOSSINF ID: 147 1000.0000 01-01-2019 43 10-X 0 Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene

Læs mere

Halvårsregnskab 2014

Halvårsregnskab 2014 Halvårsregnskab 2014 August 2014 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2014... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag)

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Mødedo: 17. december 2008 Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Økonomiudvalget behandlede på mødet den

Læs mere

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet.

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Pkt. 353 Køb af aktiver Sagsnr. 99676 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Beslutningskompetence

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere