Evaluering af TeenFit, foråret 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af TeenFit, foråret 2015"

Transkript

1 Evaluering af TeenFit, foråret 2015 TeenFit er et forløb udbudt af Rebild Ungdomsskole, hvor fokus er at øge motivationen til en sund livsstil, der giver mening for den enkelte, samt støtte vedkommende i forhold til de livsstilsændringer han/hun ønsker. TeenFit er som udgangspunkt målrettet unge, som ønsker at ændre livsstil og derfor selv tilmelder sig forløbet. Målene for TeenFit er: - At den unge oplever større motivation i forhold til at ændre livsstil, der i højere grad opfylder generelle anbefalinger i forhold til kost og motion - At den unge oplever glæde ved bevægelse og får øget bevidsthed omkring krop og motion - At den unge oplever at have kompetencer og mestringsevner i forhold til håndtering af egen sundhed og livsstil - At den unge oplever fordelen ved, i fællesskab med andre unge, at være fysisk aktiv og at arbejde med sund mad og trivsel. TeenFit-forløb på Sortebakkeskolen Dette TeenFit-forløb var oprindeligt planlagt som et fritidsforløb tilsigtet unge fra Bælum skole, men grundet deltagermangel blev forløbet flyttet til Sortebakkeskolen, og blev implementeret som en del af skoledagen. I dette forløb er 10 drenge fra 7. årgang på Sortebakkeskolen blevet udvalgt til at deltage i TeenFit. Dette betyder, at deltagerne ikke nødvendigvis har et ønske om at ændre noget ved deres livsstil. Nærværende anses som et pilotprojekt, hvor fokus er at afprøve TeenFit som en del af skoledagen og med unge, som ikke selv bevidst har valgt at arbejde med egen sundhed. Forløbet er foregået fra uge og har bestået af otte mødegange. Fokus og indhold i de otte kursusgange er kort opridset i tabellen nedenfor.

2 Fokus Sundhed og vaner Målsætning og madlavning Målsætning og motivation Fysisk aktivitet Madlavning Selvværd og kommunikation Fysisk aktivitet Opsamling og evaluering Indhold Refleksion og diskussion af, hvordan sundhed indgår i deltagernes hverdag ved opstart, hvad er sundhed, hvad er vaner og hvilke vaner er gode at have. Fokus på at deltagerne sætter mål for, hvad de vil opnå gennem forløbet. Undervisning omkring hvordan vi sætter mål, som er realistiske at nå. Diskussion af, hvad sund kost er på baggrund af kostpyramiden efterfølgende madlavning med fokus på stabilt blodsukker og energi. Videre arbejde med målsætning. Undervisning omkring motivation samt diskussion af, hvordan dette hænger sammen med målsætning. Afprøve forskellige spil, som får pulsen op: Hockey, human air hockey. Mærke på egen krop, hvad der sker, når vi motionerer: Puls, varme, syre. Diskussion af fysisk aktivitets indvirkning på kroppen og sundheden. Inddragelse af kostpyramiden. To forskellige bud på retter, som indeholder både protein, kulhydrater og fedt. Mental sundhed diskussion om hvordan selvværd og kommunikation har indflydelse på vores sundhed. Forskellige kommunikations- og kropssprogsøvelser inddrages løbende. Mountainbiketur afprøvning af grænser og fællesskab (inddragelse af teori omkring selvværd og kommunikation) Groove sammenkobling mellem fysisk og mental sundhed. Opsamling via mindmap Evaluering via hurtigskrivning og evalueringsskema (se senere afsnit) Evalueringsmetode Til evaluering af TeenFit-forløbet er to forskellige metoder anvendt, hvor begge giver kvalitative resultater. Den kvalitative tilgang er valgt, da denne giver mulighed for at deltagerne kan komme til udtryk med følelser, holdninger og tanker, som ikke ville være fremkommet ved en kvantitativ evalueringstilgang. Hurtigskrivning Ved denne evalueringsmetode får deltagerne 10 minutter til at skrive alt det ned omkring forløbet som de tænker. Indledende får deltagerne opremset nogle spørgsmål, som de kan vælge at svare på, eksempelvis: - Hvad har du lært af forløbet? - Hvilket område har du fundet mest spændende? - Hvad synes du om emnerne? - Hvad synes du om arbejdsformen, hvor der skiftes mellem teori og praksis? - Er der noget du synes kunne gøres bedre til næste gang? - Har du flyttet nogen grænser? - Osv.

3 Evalueringsskema: Ved denne evalueringsmetode får deltagerne udleveret et kvalitativt spørgeskema. Spørgsmålene omhandler hvad deltagerne har lært, samt hvad de kan bruge det til efterfølgende. Endvidere indeholder skemaet seks reflektionsspørgsmål: - Hvordan vurderer du din egen indsats i TeenFit-forløbet? - Vil du anbefale TeenFit til andre? - Hvordan har det været at være i gruppen? Bruger du det, du har lært i TeenFit i din skole- og fritid? - Hvordan har du oplevet, at dine grænser har flyttet sig? - Har nogle af motionsaktiviteterne øget din glæde ved motion? - Har du mere fokus på sund kost nu end før du deltog i TeenFit-forløbet Ved alle spørgsmålene bedes deltagerne om at begrunde deres svar. Resultater Resultaterne er baseret på ni deltageres svar og udsagn. Resultaterne fra begge evalueringsmetoder præsenteres i sammenhæng for hver deltager. Først præsenteres resultater fra hurtigskrivning dernæst resultater fra evalueringsskemaet. Resultaterne præsenteres i anonymiseret form. Deltager 1: Vi har lært at være sund på forskellige måder. Vi har kørt på MTB. Vi har lært at spise sundt, og det har været sundt at være her, fordi det har været sjovt og hårdt og så har det givet mig lyst til at være mere sund som i at spise sundere og mere kondi Jeg har lært andre måder at være sund på end bare kondi måde det kan jeg bruge til: det kan jeg bruge fordi jeg kunne godt tænke mig at få bedre kondi. I forhold til at anbefale TeenFit til andre svarer 1: Ja, det vil jeg fordi det er noget helt andet end man skulle tro på den gode måde. I forhold til at have flyttet egne grænser skriver 1: I starten turde jeg ik rigtig at starte men nu gør jeg lidt 1 giver udtryk for, at MTB har øget hans glæde ved motion samt at han nu har mere fokus på sund kost: Ja, før gad jeg aldrig at have salat men nu elsker jeg det. Deltager 2: Jeg har lært meget teori kostpyramiden har jeg lært meget om. Der jeg har rykket mig mest var ved dans fordi jeg kan være meget genert til tider Jeg har lært kostpyramiden det kan jeg bruge til: at spise mere sundt

4 2 vil anbefale TeenFit til andre: fordi man lærer noget mens man har det sjovt. I evalueringsskemaet giver 2 igen udtryk for, at han har flyttet grænser: med at danse fordi det var svært, men jeg havde det godt bagefter. Deltager 3: Jeg tror at jeg har prøvet nogle grænser af ved at prøve dans, men det jeg bedst kunne lide var MTB Jeg har lært at dyrke motion på mange forskellige måder det kan jeg bruge til: det at jeg kan holde min form endvidere skriver 3: Jeg har lært en masse om mig selv. I refleksionen omkring egen indsats skriver 3: Jeg synes, at det er lidt svært at være med, når man er sammen med sine venner, så man tit kommer til at snakke uden om 3 giver udtryk for at han har mere fokus på sund kost efter TeenFit-forløbet: Ja, nu spiser jeg mere sund mad. Deltager 4: Jeg syntes at MTB-turen var klart den fedeste dag, men jeg syntes at hele forløbet har været godt. Jeg syntes også godt om madtimerne, men der måtte godt være nogle flere udendørsaktiviteter. Jeg kunne også godt lide Rasmus præsentation om selvværd, der var en masse gode punkter. Jeg har lært... omkring mental sundhed og omkring selvværd, selvtillid, kropssprog og rummelighed det kan jeg bruge til: Vi lavede nogle øvelser og sådan noget som man kan bruge til at få bedre selvværd. 4 svarer endvidere, at han har lært noget omkring fysisk sundhed, som han kan bruge til at tabe sig lidt, samt om mad, så han kan forberede sunde måltider. Og i forhold til, om han vil anbefale TeenFit til andre: Ja, det vil jeg, for det har været et super forløb. Jeg har lært en del. Til spørgsmålet om, hvordan det har været at være i gruppen svarer 4: Det har været godt at være i en gruppe. Vi har heppet på hinanden og sådan. 4 giver udtryk for, at nogle af legende i TeenFit har øget hans glæde ved motion samt at han har en smule mere fokus på sund kost, men at han allerede inden forløbet var fokuseret omkring sine kostvaner. Deltager 5: 5 lister i hurtigskrivningen de ting op, som han har lært og oplevet: sammenhold. Mounatinbike var sjovt. Groove var sjovt. Vi har lært om: endorfiner, selvværd og selvtillid, kropssprog og rummelighed, sundheder er mental og fysisk, mad, fysisk aktivitet, kostpyramiden Jeg har lært hvad der er sundt og hvad sundhed er det kan jeg bruge til: at give andre den viden og bruge det til at blive sundere.

5 Jeg har lært hvordan man får bedre selvværd og selvtillid det kan jeg bruge til: sådan at jeg ikke bliver helt nedtrykt. 5 vil også anbefale TeenFit til andre, fordi det er sjovt, sundt og du lærer en masse om sundhed. I forhold til at være i gruppen svarer 5: Det har været godt at være med dem jeg kender, fordi så havde jeg mere selvtillid. Han svarer endvidere at han endnu ikke anvender det, som han har lært i TeenFit. 5 oplever, at hans grænser har flyttet sig ved at køre MTB, samt at dette også har været med til at øge hans lyst til motion en lille smule. Deltager 6: Det der har virket er sådan set mest motivationen og motionen. Jeg synes, vi har lært meget. Dog vidste jeg det med endorfiner og mad Det der også virkede meget godt var grooving og MTB. Der kunne godt være mere anderledes boldspil efter min mening. Undervisningen: det har været fedt, men dog alligevel lidt langtrukken. En ting er i hvert fald sikkert og det er at det har været en skidegod oplevelse Jeg har lært om mental og fysisk sundhed, MTB, grooving og om proteiner, vitaminer, mad osv det kan jeg bruge til: til bedre livsforståelse, motion og fællesskab. 6 oplever at hans grænser har flyttet sig: ja, helt klart blevet motiveret til at oftere spille fodbold. Endvidere har 6 nu mere fokus på sundhed kost: fordi nu ved vi mere om kroppen og mad. Deltager 7: Det har været fedt at styrketræne og lege lege som er sundt for dig. Det var også sjovt at cykle, jeg kunne godt ønske, at der var flere uger tilbage. Jeg ville dog ønske, at der var mere aktivitet i TeenFit Det har været fedt at arbejde sammen med drengene for så var det ikke så grænseoverskridende. Jeg har lært at ifølge sundhedsrådene så skal du motionere 60 minutter om dagen og være helt blå 3 gange om ugen i hovedet det kan jeg bruge til: Nu ved jeg, at jeg bliver sundere pga rådene. Jeg har lært en masse om mental sundhed og fysisk sundhed det kan jeg bruge til: gøre mig gladere og min krop bliver bedre 7 vil anbefale TeenFit til andre: Ja, da du lærer meget mere om sundhed. Hvilket er godt. I forhold til at bruge det, som han har lært i TeenFit svarer han: Ja, for det meste til fodbold, da jeg gerne ville styrke mig. 7 oplever også at hans grænser har flyttet sig: til dans, fordi jeg ikke har lyst til at danse i lys. Og nu er mine grænser flyttet.

6 Deltager 8: Jeg har lært meget om mig selv og min krop, men det bedste vi har lavet var MTB og groove. Det har været fedt, at der var lærer som kom udefra og som vi ikke kendte. Jeg elsker at møde nye mennesker Jeg har lært at arbejde med min krop. Både fysisk men også psykisk det kan jeg bruge til: som jeg kan bruge fremad i mit liv til at holde mig Jeg har lært at groove det kan jeg bruge til: at man ikke skal være bange for at slå sig løs og danse. 8 vil anbefale TeenFit til andre: Alle bør have en basal viden om fitness. Det har været en positiv oplevelse at være en del af gruppen: det var fedt at det kun var drengene så vi lærte det som en gruppe og 8 oplever, at jeg slog mig fri da vi groovede. Deltager 9: Lavet mad, som er sundt, og en masse om mental og fysisk sundhed. MTB var mega sjovt og hockey. Groove var også sjovt. Selvværd, selvtillid, kropssprog og rummelighed. 9 svarer, at han har lært en masse ting om sundhed, for eksempel hvad man skal spise. Han vil også anbefale TeenFit til andre, fordi man får en masse ud af det. I forhold til om aktiviteterne har øget han glæde ved motion eller om han nu har mere fokus på sund kost svarer 9 nej. Opsamling og metodiske overvejelser Af resultaterne fremgår det, at alle ni deltagere oplever, at de har lært noget gennem forløbet, og at de alle vil anbefale TeenFit til andre, da det har været en god og lærerig oplevelse af deltage. Det deltagerne giver udtryk for, at de har lært noget om omhandler især emnerne kost, motion og selvværd. I forhold til de opstillede mål for TeenFit angiver syv ud af ni deltagerne, at de har oplevet en øget glæde ved motion. Endvidere angiver otte ud af ni, at de har mere fokus på sund kost efter deltagelse i TeenFit. Det er muligt, at dette er et udtryk for en øget motivation for at arbejde med egen sundhed. Det er uvist i hvor høj grad deltagerne anvender det de har lært gennem forløbet, men flere svarer, at de anvender det lidt. Det er muligt, at deltagerne på længere sigt vil gøre mere brug af de erfaringer og kompetencer, de har lært gennem TeenFit, men det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at konkludere hvilken effekt TeenFit har haft/vil have på deltagernes livsstil. Målsætning Af kursusoversigten fremgår det, at deltagerne har arbejdet med målsætning i begyndelsen af forløbet. Ingen af de ni deltagere nævner målsætning eller deres egne opstillede mål i evalueringen. Dette kan skyldes at målsætning ikke har været relevant for gruppen af deltagere, da de fra start ikke umiddelbart har haft et ønske om at ændre noget ved deres livsstil. Det er derfor muligt, at målsætning og arbejdet hermed har været for uhåndgribeligt for deltagerne, og derfor ikke giver mening i et forløb, hvor deltagerne ikke bevidst har tilvalgt TeenFit.

7 Et TeenFit-forløb, hvor deltagerne bliver udvalgt til at deltage fungerer i nærværende forløb som en introduktion til sundhed og sund livsstil, hvor deltagernes refleksioner fremadrettet kan være medvirkende til at de beslutter at arbejde mere målrettet med egen sundhed. Fællesskab og gruppedynamik Flere af deltagerne giver udtryk for, at det har været positivt at være en del af gruppen, og for nogle har drengegruppen medvirket til, at aktiviteter har været mindre grænseoverskridende. Endvidere er de aktiviteter, som ingen af deltagerne havde prøvet før, mountainbike og groove, de aktiviteter, hvor deltagerne føler, at de har flyttet grænser og samtidig haft de bedste oplevelser. Begge disse aktivitet har ligget sidst i forløbet og er blevet indledt af et oplæg omhandlende selvværd og kommunikation. Efter kursusgangen omhandlende selvværd og kommunikation observerede underviser en ændring i gruppedynamikken. Deltagerne støttede hinanden og kommunikationen var mere positiv end tidligere. I TeenFit er fællesskabet væsentligt i forhold til tryghed og støtte, når der arbejdes med livsstilsændringer. Det er muligt at undervisning og øvelser omkring selvværd og kommunikation skaber et mere trygt forum som opstart på forløbet end diskussion og refleksion over sundhed gør, og at dette fremadrettet inddrages som noget af det første i et TeenFit-forløb. Evalueringsmetoder Der er observeret flere mundtlige udsagn fra deltagerne under udfyldelsen af evalueringen, som desværre ikke fremgår af selve evalueringen, da disse ikke er blevet dokumenteret. Eksempelvis udtrykker flere af deltagerne under opsamlingen, at de gerne vil arbejde videre med de mål, som de selv har sat for egen sundhed, men det fremgår ikke af de skriftlige evalueringer. Det er muligt, at deltagerne havde haft lettere ved at sige deres refleksioner omkring forløbet end de havde ved at nedskrive dem. Fremadrettet vil det være en fordel at inddrage videoevaluering til understøtning af skriftlige evaluering, således deltagerne kan fortælle deres umiddelbare tanker. 2. juni 2015 Evalueringen er udarbejdet af tovholder på TeenFit: Sabrina Munk

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet.

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Medbring bilag 1: Er du enig eller uenig // på en skala fra 1-10?. Læs øvelsen og bilag 1 igennem og overvej, om der skal stilles andre spørgsmål.

Medbring bilag 1: Er du enig eller uenig // på en skala fra 1-10?. Læs øvelsen og bilag 1 igennem og overvej, om der skal stilles andre spørgsmål. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen, jf.

Læs mere

EVALUERING AF TEAM HERNING 2014/15

EVALUERING AF TEAM HERNING 2014/15 EVALUERING AF TEAM HERNING 2014/15 15. august 2015. 1 INDHOLD OM EVALUERINGEN 3 PROCESBESKRIVELSE AF EVALUERINGEN 4 SAMMENFATNING 5 ER PROJEKT TEAM HERNING 2014/2015 LYKKEDES? 5 HVILKE LANGTIDSVIRKNINGER

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier

Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier Om evalueringen Der er foretaget en kvantitativ baselinemåling ved projektets start ultimo 2015, hvor elever

Læs mere

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet

Om undersøgelsen. Sådan udfylder du skemaet Om undersøgelsen Det spørgeskema, du skal til at udfylde, indeholder spørgsmål om din brug af naturen og dine oplevelser med at være aktiv i naturen. Der er også nogle spørgsmål, som handler om, hvordan

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

Evaluering: En god start - sammen. Telefon interview af forældre der har deltaget i En god start sammen.

Evaluering: En god start - sammen. Telefon interview af forældre der har deltaget i En god start sammen. Evaluering: En god start - sammen. Telefon interview af forældre der har deltaget i En god start sammen. Telefon interviewene fandt sted efter den sidste gang på 11. kursusgang. Forventninger til forløb:

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Tulipan og anemonestuen. Vuggestuegrupperne Overordnede mål: X Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer

Læs mere

Evaluering af projekt #Sundsammen Marts 2018

Evaluering af projekt #Sundsammen Marts 2018 Evaluering af projekt #Sundsammen Marts 2018 1 Indhold 1. Formål med projekt SundSammen... 3 2. Formål med evalueringen... 3 3. Metode... 3 4. Hovedkonklusioner fra interviewene... 4 4.1 Motivation for

Læs mere

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle boldspil med få regler - deltage i lege og leglignende opvarmningsformer

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LOLLAND KOMMUNE BODYTREATMENT

LOLLAND KOMMUNE BODYTREATMENT LOLLAND KOMMUNE BODYTREATMENT Individuelt tilpasset kost- og træningsforløb Skræddersyet kostog træningsforløb Til dig, som ønsker mere energi og overskud i hverdagen Personlig sundhed og udvikling af

Læs mere

Fra bænkevarmer til danseløve. Resultaterne er opsamlet i perioden august 2009 til marts 2010

Fra bænkevarmer til danseløve. Resultaterne er opsamlet i perioden august 2009 til marts 2010 Status på evaluering af rehabiliteringsprojektet Fra bænkevarmer til danseløve Resultaterne er opsamlet i perioden august 2009 til marts 2010 Udarbejdet af Videncenterleder Jette Bangshaab marts 2010.

Læs mere

Evaluering 2012-2013, Hardsyssel Efterskole.

Evaluering 2012-2013, Hardsyssel Efterskole. Evaluering 2012-2013, Hardsyssel Efterskole. 1. Del omhandler efterskoleopholdet generelt. 2. Del omhandler undervisningen på Hardsyssel efterskole. 3. Del omhandler skolens værdigrundlag. 1. del 1. Hvor

Læs mere

Opgavekort til Stjerneløb

Opgavekort til Stjerneløb Opgavekort til Stjerneløb Her finder du otte opgavekort, som kan bruges til et stjerneløb enten i forløbet Fit for fight eller Træk vejret. Til en klasse på 25-30 elever er det en god ide at lave et løb

Læs mere

5-åriges trivsel i fællesskaber Evaluering af målsætningen om inklusion Dagtilbudsområdet 2014

5-åriges trivsel i fællesskaber Evaluering af målsætningen om inklusion Dagtilbudsområdet 2014 5-åriges trivsel i fællesskaber Evaluering af målsætningen om inklusion Dagtilbudsområdet 2014 Evalueringen består af en analyse af spørgeskemabesvarelser fra 45 børn i Varde Kommunes dagtilbud, omhandlende

Læs mere

Ifølge skolens overordnede formål prioriteres idræt meget højt, da man tilstræber et vekslende samspil mellem idræt og læringen i de andre grundfag.

Ifølge skolens overordnede formål prioriteres idræt meget højt, da man tilstræber et vekslende samspil mellem idræt og læringen i de andre grundfag. Tilsyn Køng Idrætsfriskole i skoleåret 2011-2012 Tilsynets opgave Som tilsynsførende på Køng Idrætsfriskole er det vores opgave at føre tilsyn med elevernes standpunkt i dansk, regning/matematik og engelsk

Læs mere

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018

Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018 Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018 1 Evaluanden Bestyrelsen for Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole har vedtaget, at årets evalueringsobjekt er som følgende:

Læs mere

Girls Day in Science. Evalueringsrapport

Girls Day in Science. Evalueringsrapport Girls Day in Science Evalueringsrapport 2017 Baggrund Girls Day in Science 2017 blev afholdt den 30. august på 30 virksomheder, science centre og uddannelsesinstitutioner i hele Danmark. Derudover blev

Læs mere

Evaluering af projekt Mor i bevægelse. Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet

Evaluering af projekt Mor i bevægelse. Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet Evaluering af projekt Mor i bevægelse Hanne Kristine Hegaard Jordemoder, ph.d Forskningsenheden for Mor og Barns Sundhed, Rigshospitalet 1 Evaluering Interventionsgruppe (n=65) Matchet kontrolgruppe (n=89)

Læs mere

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside.

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside. Hvordan har du det I TK s Ungdomsklub børnemiljøvurdering 2010 Samlet svar: Drenge & Piger Skema udleveret til: 80 medlemmer. Modtaget svar: 31 stk. svarende til 39 % Den videre proces. På baggrund af

Læs mere

Svarprocent og fordeling

Svarprocent og fordeling 1 Svarprocent og fordeling 80% 60% 40% 20% 0% 64 % Svar 82,6 % 36 % Ikke svar 17,4 % 70 60 50 Serie1 Svar Serie2 Ikke svar 40 30 20 10 0 6. årgang 7. årgang 8. årgang 9. årgang 2 Spørgsmål til eleverne:

Læs mere

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole!

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole! Forløbet om Leg, bevægelse og motion er en del af Sundhedsmappen. Hvis du har downloadet forløbet fra vores hjemmeside, kan du printe det og selv sætte det i en mappe. Det er enkelt at gå til, og det stiller

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Evaluering. Opland Netværkssted og mentorordning

Evaluering. Opland Netværkssted og mentorordning Evaluering Opland Netværkssted og mentorordning Oktober 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første

Læs mere

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a.

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a. Kost og Motion Daglige repportager af Oliver og Tobias 4.a 4. udgave - Torsdag d. 14. okt. Foto: Oliver Artikler fra i dag: Foredrag Onsdag eftermiddag bød på et spændende foredrag om sund og usund kost...

Læs mere

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Idræts- og bevægelsesprofil på Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Indhold Forord... 3 Hvorfor vil vi have en idræts- og bevægelsesprofil?... 4 Hvad er ATK?... 5 Vildbjerg Skole... 6 0.-2.

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 04.04 10.04.2018 Antal tilbagemeldinger: 184 ud af 204 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken var

Læs mere

Eleverne kan i tale sætte hvilke livsstilfaktorer, der påvirker deres sundhed.

Eleverne kan i tale sætte hvilke livsstilfaktorer, der påvirker deres sundhed. Forløbet har til formål at arbejde med kompetenceområdet sundhed og trivsel. Øvelserne i forløbet tager udgangspunkt i kompetencemålet Eleven kan fremme egen og andres sundhed med udgangspunkt i demokrati

Læs mere

Læringsmål. Materialer

Læringsmål. Materialer I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således:

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Undervisningsmiljøvurdering Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Læs Først! Det er afgørende vigtigt, at det

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

PLAN T - læsecamp for teenagere

PLAN T - læsecamp for teenagere Distriktsudvalg Tarup, c/o Tarup Ungdomsskole, Rismarksvej 80, 5200 Odense V, tlf: 63 755 755, mail: tu.buf@odense.dk Evaluering af Plan T, eleverne, opsamling Modtaget 18 ud af 24 mulige svar (svarende

Læs mere

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Kom op på 12 sider trænings -hesten igen Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Få motivationen tilbage INDHOLD: Derfor er det

Læs mere

Bilag 1. Foreløbige resultater i Kronikerprojektet På vej til et sundere dig

Bilag 1. Foreløbige resultater i Kronikerprojektet På vej til et sundere dig Bilag 1. Foreløbige resultater i Kronikerprojektet På vej til et sundere dig Køn Kvinder: 63 % Mænd:37% Alder: Ældste: 79 år Yngste: 36 år Gennemsnit: 65 år Fordeling på Diagnoser: Hjertekarsygdom 7 pct.;

Læs mere

Dette notat tager som nævnt udgangspunkt i besvarelserne fra de træningspavilloner og udendørs aktivitetsområder, der har deltaget i evalueringen.

Dette notat tager som nævnt udgangspunkt i besvarelserne fra de træningspavilloner og udendørs aktivitetsområder, der har deltaget i evalueringen. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Lokale- og Anlægsfonden TRÆNINGSPAVILLONER OG UDENDØRS AKTIVITETS- OMRÅDER Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728

Læs mere

Statusrapport brug af- og holdning til Leg på streg. Denne rapport er udarbejdet ved: Kræftens Bekæmpelse, Leg på Streg

Statusrapport brug af- og holdning til Leg på streg. Denne rapport er udarbejdet ved: Kræftens Bekæmpelse, Leg på Streg STATUSRAPPORT 2016 Statusrapport 2016 - brug af- og holdning til Leg på streg Denne rapport er udarbejdet ved: Kræftens Bekæmpelse, Leg på Streg Kræftens Bekæmpelse og NordeaFonden 2017 Kræftens Bekæmpelse

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Ung & Sund Midtvejsevaluering

Ung & Sund Midtvejsevaluering Ung og Sund Midtvejsevalueringen SUNDHEDSSTYRELSEN En ikke-disposition for oplægget Programteorien Om evalueringen Ung og Sund-indsatsens formål: Det overordnede formål med projektet er at styrke sundhedsmæssigt

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Selvevaluering Sorø Fri Fagskole

Selvevaluering Sorø Fri Fagskole Selvevaluering Sorø Fri Fagskole Skoleåret 2015-2016 Indledning Sorø Fri Fagskole (SFF) har i slutningen af skoleåret 2015/2016 foretaget den obligatoriske årlige selvevaluering af skolens værdigrundlag

Læs mere

SOMMERAKADEMI BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV. Personlig udvikling til unge

SOMMERAKADEMI BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV. Personlig udvikling til unge BLIV DEN BEDSTE UDGAVE AF DIG SELV 5 dages selvudviklingsforløb udviklet specielt til teenagere i alderen 14-16 år. Vælg mellem drama eller action Mandag den 1. juli - fredag den 5. juli 2013 Sted: Ungdomscenter

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Evalueringsrapport: Motionstilbud til beboere på Herberget Lærkehøj

Evalueringsrapport: Motionstilbud til beboere på Herberget Lærkehøj FREDERIKSBERG KOMMUNE Evalueringsrapport: Motionstilbud til beboere på Herberget Lærkehøj Rikke Holm 2014 FREDERIKSBERG SUNDHEDSCENTER - FOREBYGGELSEN Indledning Der har fra april 2014 frem til juni 2014,

Læs mere

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :)

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) Krop & Sundhed - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) S ide 2 Krop & S u n dhed Å rgang 1, Nummer 1 Søvn - hvorfor er det så vigtigt? Søvn er en nødvendighed for alle levende væsner.

Læs mere

Velkommen. Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen

Velkommen. Mentaltræner Jane Meyer-Zeuthen Velkommen Hvem er nu det og hvad nu..? Jane Meyer-Zeuthen. Arbejder som skolelærer, coach og mentaltræner. Jeg arbejder med personer som vil noget mere Hvad er formålet? OVERSKUD FORMAT VILJE Personlig/mental

Læs mere

Trivsels- og bevægelsesforløb

Trivsels- og bevægelsesforløb Trivsels- og bevægelsesforløb Greve Kommune 2017 Elevernes besvarelser ARGA survey www.argasurvey.dk info@argasurvey.dk 1 Antal besvarelser baseline og followup Antal svar Skole Baseline Follow-up Indgår

Læs mere

Evaluering af Styr Livet Kursus

Evaluering af Styr Livet Kursus Evaluering af Styr Livet Kursus 1. Skriv på et blad, hvad du har fået ud af kurset sæt det på plakaten! Jeg synes kurset indeholder mange gode redskaber til at lære sig selv at kende Jeg er blevet mere

Læs mere

Kost Rygning Alkohol Motion

Kost Rygning Alkohol Motion Børne- og ungdomspsykiatrien Kost og motions betydning for unge med psykiske vanskeligheder Kost Rygning Alkohol Motion Personalet i afsnittet har, som led i dit/jeres barn/unges behandling i børne- og

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse I forbindelse med udvikling af Unge- og Kulturcentrets valgfagstilbud til børn og unge i Halsnæs Kommunes 6. - 9. klasser, blev der

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave. Bevægelse og lege

Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave. Bevægelse og lege Bevægelsespolitik i Måbjerghus Børnehave Bevægelse og lege Barnet er sin krop og har sin krop. Barnet er i verden gennem kroppen. Den udvikling og læring, som finder sted blandt børn i dagtilbud, er særlig

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Vi har omlagt 4 lektioner understøttende undervisning på 7. årgang til to dansktimer, en matematiktime og en tysktime med to

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Munkensdam Gymnasium

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Munkensdam Gymnasium Side 1 af 3 Munkensdam Gymnasium 2011/12 Bruger: HK Forside Hovedmenu Log ud Kontakt Hjælp Søg Rapportering (undersøgelsens resultater) Excel Oversigt Excel Alle Svar Excel Matrix Spørgeskema stamoplysninger

Læs mere

Her ser I hvor mange elever (antal og omregnet i procent), der har sat kryds ved de enkelte svarmuligheder ved hvert spørgsmål.

Her ser I hvor mange elever (antal og omregnet i procent), der har sat kryds ved de enkelte svarmuligheder ved hvert spørgsmål. Resultatudtrækket er foretaget 24. oktober 2012 Følgende egne emner indgår i resultatvisningen: Udbytte af efterskoleopholdet Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Den Danske Husflidsefterskole

Læs mere

Undersøgelsen gennemføres over to gange i efteråret. Du vil blive bedt om at svare på et spørgeskema to gange i alt, hvor dette er den anden gang.

Undersøgelsen gennemføres over to gange i efteråret. Du vil blive bedt om at svare på et spørgeskema to gange i alt, hvor dette er den anden gang. Spørgeskema Du vil i dette skema få nogle spørgsmål omkring din undervisning. Resultaterne er en del af en undersøgelse, der fokuserer på folkeskolen og elevernes tanker om at gå i skole. Undersøgelsen

Læs mere

SUNDHEDSFREMME DER RYKKER!

SUNDHEDSFREMME DER RYKKER! SUNDHEDSFREMME DER RYKKER! RAPPORT OM PILOTPROJEKTET: Integration af Sundhedsfremme og Arbejdsmiljø (ISA) for medarbejderne i Borger og Organisationsservice (BOS) og Ældreområdet på Stenhusvej 21. PROJEKTPERIODE:

Læs mere

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale sfortegnelse Sundhedsprofil Motion i en travl hverdag Sund kost i en travl hverdag Ny livsstil - ny vægt Stresshåndtering Sundhed i 4D Food for Brains - Hjernemad Kostvejledning Individuel coaching Sundhedsambassadør

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole!

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole! Forløbet om Leg, bevægelse og motion er en del af Sundhedsmappen. Hvis du har downloadet forløbet fra vores hjemmeside, kan du printe det og selv sætte det i en mappe. Det er enkelt at gå til, og det stiller

Læs mere

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune.

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Programmet Oplæg ved Charlie Lywood. Gruppearbejde klassevis. Opsamling i plenum. SSP Furesø 5. kl. forældremøde. 2 Forebyggelsesprogrammet

Læs mere

2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE

2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE 2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE Indholdsfortegnelse Indledning Pædagogikken i vuggestue og børnehave Mål Pædagogisk begrundelse Handlinger Dokumentation/evaluering

Læs mere

Trivsel. Mål og indholdsplan for SFO Kollerup Skole 2010 / 2011. Mål: Tegn: Handling:

Trivsel. Mål og indholdsplan for SFO Kollerup Skole 2010 / 2011. Mål: Tegn: Handling: Trivsel. Mål og indholdsplan for SFO Kollerup Skole 2010 / 2011. Trivsel er en forudsætning for udvikling. At børn oplever overskuelighed, tryghed og frihed til selv at vælge. At kunne indgå i sociale

Læs mere

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Idræts- og bevægelsesprofil på Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Indhold Forord... 3 Hvorfor vil vi have en idræts- og bevægelsesprofil?... 4 Hvad er ATK?... 5 Vildbjerg Skole... 6 0.-2.

Læs mere

INTROLEGE OG HOLDNINGSKORT. Her finder du to forskellige introlege samt holdningskort, som også bruges på stjerneløbet.

INTROLEGE OG HOLDNINGSKORT. Her finder du to forskellige introlege samt holdningskort, som også bruges på stjerneløbet. INTROLEGE OG HOLDNINGSKORT Her finder du to forskellige introlege samt holdningskort, som også bruges på stjerneløbet. ALLE DEM SOM FORMÅL: Alle dem som skaber refleksion om betydningen og brugen af vores

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

AKTIV HELE DAGEN. Mariagerfjord Kommune

AKTIV HELE DAGEN. Mariagerfjord Kommune AKTIV HELE DAGEN Mariagerfjord Kommune Rapport om undersøgelse af børn og unges tilknytning til forenings- og fritidslivet i Mariagerfjord Kommune 217 INDHOLD Indhold... 2 Introduktion... 3 Konklusioner...

Læs mere

Handleplan. Folkesundhed Aarhus Center for Sundhedsforløb. Kontaktperson: Anja Fynbo Christiansen

Handleplan. Folkesundhed Aarhus Center for Sundhedsforløb. Kontaktperson: Anja Fynbo Christiansen Handleplan ALG Handleplan Enhed, kontaktperson i ALG Folkesundhed Aarhus Center for Sundhedsforløb. Kontaktperson: Anja Fynbo Christiansen (anfy@aarhus.dk) Beskriv formålet med ALGs handleplan og udfordring

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus

Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Selvevaluering skoleåret 09/10 Unge Hjem, efterskolen i Århus Plan og mål for udviklingsarbejdet. Skoleåret 09/10 er det første skoleår hvor selvevalueringsobjektet tager udgangspunkt i elevernes fysiske

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Læringsmål. Materialer

Læringsmål. Materialer I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

LOGBOG. Upgrade NAVN:

LOGBOG. Upgrade NAVN: LOGBOG Upgrade NAVN: De syv karaktertræk Selvkontrol Engagement Vedholdenhed Social intelligens Taknemmelighed Optimisme Nysgerrighed 2 Introduktion til din Logbog HVAD SKAL DU BRUGE DIN LOGBOG TIL? På

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen

Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen Det ønskes undersøgt, om vi kan skabe et forløb med en aktiv UEA-undervisning og vejledning, hvor der i målgruppen drenge (specifikt socialt udsatte og uddannelsessvage

Læs mere

Elevernes evaluering af linjefagsundervisningen for skoleåret 2017/18

Elevernes evaluering af linjefagsundervisningen for skoleåret 2017/18 Elevernes evaluering af linjefagsundervisningen for skoleåret 2017/18 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Metode... 3 1.2.1 Dataindsamling... 3 2. Analyse af spørgeskemaundersøgelsen...

Læs mere

Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet

Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet Slutevaluering af projekt Styrket indsats på kost- og motionsområdet Evaluering udarbejdet af sundhedskonsulenterne Julie Dalgaard Guldager samt Lene Schramm Petersen marts 2015. 1 I projekt Styrket indsats

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Indledning. Der er udarbejdet fire indikatorer for trivslen. Det videre arbejde. Vinderød Privatskole

Indledning. Der er udarbejdet fire indikatorer for trivslen. Det videre arbejde. Vinderød Privatskole Indledning. På en fri skole er der ingen lovkrav om deltagelse i nationale trivselsmålinger eller trivselsundersøgelser. Der er dog lovkrav om at lave undervisningsmiljøvurdering. På har vi besluttet at

Læs mere

Louisegårdens bevægelsespolitik

Louisegårdens bevægelsespolitik Louisegårdens bevægelsespolitik Med denne politik ønsker vi at øge fokus på vores bevægelsestilbud i Louisegården og styrke indsatsen ved at gøre fysiske aktiviteter til en prioteret og integreret del

Læs mere

ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 2018 Svarprocent: 93,6%

ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 2018 Svarprocent: 93,6% Område Grenåvej Vest Skoler beelser: 147 ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 218 Svarprocent: 93,6% OM RAPPORTEN 1 OM RAPPORTEN I april og maj 218 gennemførte Elevtrivselsmålingen blandt samtlige elever i -1. klasse

Læs mere

SUNDHEDSFREMME MÅLRETTET MENNESKER MED PSYKISKE LIDELSER

SUNDHEDSFREMME MÅLRETTET MENNESKER MED PSYKISKE LIDELSER SUNDHEDSFREMME MÅLRETTET MENNESKER MED PSYKISKE LIDELSER Sundere socialpsykiatri Fra klient til agent Vejle Kommune Et Sundt Sind i et Sundt Legeme Horsens Kommune Sammen om Sundhed Ballerup Kommune Sundhedsfremme

Læs mere

Svar på spørgsmål til brug for samtale om forældretilfredshedsundersøgelsen

Svar på spørgsmål til brug for samtale om forældretilfredshedsundersøgelsen Svar på spørgsmål til brug for samtale om forældretilfredshedsundersøgelsen 1. Den pædagogiske indsats Spørgsmålet med den højeste tilfredshedsprocent: Personalets indsats for at få dit barn til at føle

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

Antimobbestrategi for Glyngøre skole

Antimobbestrategi for Glyngøre skole Antimobbestrategi for Glyngøre skole Baggrund: Formål: Målsætning: På Glyngøre skole har vi fokus på trivsel og ønsker fortsat at fremme denne. Det betyder for os, at alle børn skal trives og opholde sig

Læs mere

Mellemtrinnet. - vi binder skolen sammen

Mellemtrinnet. - vi binder skolen sammen Mellemtrinnet - vi binder skolen sammen Profil for mellemtrinnet på Holme Skole KÆRE FORÆLDRE I denne pixiudgave kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går på mellemtrinnet

Læs mere

Ud i naturen med misbrugere

Ud i naturen med misbrugere Ud i naturen med misbrugere Af Birgitte Juul Hansen, gadesygeplejerske Udsatte borgere er en gruppe, som kan være svære at motivere til at ændre livsstil. Om naturen kan bruges til at finde lyst og glæde

Læs mere

Læringsmål Materialer Forberedelse og organisering Fremgangsmåde

Læringsmål Materialer Forberedelse og organisering Fremgangsmåde I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed jf. Sundhedsstjernen. De ved også, at de selv kan

Læs mere

oktober 2009 Af Kirsten Krogh-Jespersen og lærerteam klasse på Fjerritslev skole

oktober 2009 Af Kirsten Krogh-Jespersen og lærerteam klasse på Fjerritslev skole Man kan lære af hinanden og man kan få venner Af Kirsten Krogh-Jespersen og lærerteam 4.-7. klasse på Fjerritslev skole Af forskellige grunde dannede lærerne på 4. og på 7. klassetrin team i skoleåret

Læs mere

LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR

LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR Er du mellem 16-19 år og har du brug for et afbræk fra hverdagen? 14 uger med cykeltræning, sunde vaner og personlige mål. HERNING Når matematikken er svær, tænker jeg på første

Læs mere

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole!

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole! Forløbet om Leg, bevægelse og motion er en del af Sundhedsmappen. Hvis du har downloadet forløbet fra vores hjemmeside, kan du printe det og selv sætte det i en mappe. Det er enkelt at gå til, og det stiller

Læs mere