Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet"

Transkript

1 Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lene Smidstrup Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Forebyggende hjemmebesøg - årsrapport Orientering - Årsrapport for utilsigtede hændelser 5 4 Årsrapport magtanvendelse 8 5 Orientering om resultat af innovativt udbud på løsning til 12 medicinhåndtering 6 Demens 15 7 Orientering 15

2 Hjørring Kommune Side A Godkendelse af dagsorden Godkendelse af dagsorden Beslutning Godkendt Formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget deltog i mødet I Forebyggende hjemmebesøg - årsrapport 2014 Resumé Ældrerådet forelægges årsrapport for forebyggende hjemmebesøg i 2014 til høring, herunder forslag om indførelse af informationsmøder til nye 75-årige borgere. Sagsfremstilling Jævnfør Serviceloven 79 a tilbyder Hjørring Kommune forebyggende hjemmebesøg til borgere, der er fyldt 75 år, og ikke modtager hjælp til personlig pleje. Borgersundhed har udarbejdet en årsrapport for forebyggende hjemmebesøg i 2014, som her forelægges Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (bilag 1). Forebyggende hjemmebesøg i 2014 Årsrapporten viser, at Hjørring Kommune i 2014 havde 4566 borgere i målgruppen for forebyggende hjemmebesøg. Heraf er 84 % blevet tilbudt et forebyggende hjemmebesøg, som 56 % har takket ja til. Mere end halvdelen af de borgere, der takker ja til et forebyggende hjemmebesøg har civilstanden "gift". 36 % udgøres af enker/enkemænd, hvilket er mere end halvdelen af de enker/enkemænd, der er blevet tilbudt et forebyggende hjemmebesøg.

3 Siden 2012 er antallet af borgere i målgruppen for forebyggende hjemmebesøg steget stødt. Samtidig er andelen af borgere der takker ja til et forebyggende hjemmebesøg faldet. Borgersundhed vurderer, at dette skyldes, at de 75-årige er blevet mere friske og derfor oftere takker nej til et forebyggende hjemmebesøg. Hjørring Kommune Side 3. Der er desuden en tendens til, at jo ældre borgerne er, jo flere takker ja til et forebyggende hjemmebesøg. Fokusområder I 2014 har der i forbindelse med de forebyggende hjemmebesøg været særlig fokus på følgende områder: Digital post Rejse-sætte-sig-øvelser De 10 kostråd Forskning Hørelse og bevilling af høreapparater (i form af et temamøde) I efteråret 2015 opstarter Sundhedscenteret og Træningsenheden i fællesskab et projekt målrettet træning af ældre, der bygger på erfaringerne fra rejse-sætte-sigøvelserne. Projektet finansieres via Ældrepuljen. Fremadrettet vil der desuden være fokus på, hvordan forebyggende hjemmebesøg kan relateres til Fremtidens hjemmehjælp. Ved at følge op med forebyggende hjemmebesøg formodes det at kunne medvirke til at sikre, at borgere efter et afsluttet rehabiliteringsforløb ikke oplever uhensigtsmæssige funktionstab. Forslag om indførelse af informationsmøder til nye 75-årige 75-årige er den aldersgruppe, der oftest takker nej til et forebyggende hjemmebesøg. Sundhedscenteret vurderer derfor, at der er behov for fokus på at udvikle tiltag målrettet de 75-årige. Sundhedscenteret foreslår at indføre fælles informationsmøder til nye 75-årige borgere, hvor borgerne kan få svar på mange af de emner, der ellers berøres ved forebyggende hjemmebesøg. Et informationsmøde kan ifølge Serviceloven 79 a ikke erstatte et tilbud om forebyggende hjemmebesøg. Borgerne har således stadig mulighed for at modtage et forebyggende hjemmebesøg. Informationsmøderne forventes dog at kunne medvirke til at tilpasse de eksisterende ressourcer til den stigende målgruppe ved at nå ud til flere borgere på én gang.

4 Hjørring Kommune Side 4. Informationsmøderne vil blive afholdt på Sundhedscenteret to gange årligt med opstart i efteråret Lovgrundlag Serviceloven 79 a om forebyggende hjemmebesøg. Økonomi Afholdelse af informationsmøder forventes at kunne holdes indenfor den eksisterende budgetramme. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkning. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Forebyggende hjemmebesøg kan bidrage til at løse eventuelle problemer i borgerenes hverdag samt til at relevant hjælp fra enten kommunal regi eller frivillige organisationer igangsættes. Bilag 1. Forebyggende hjemmebesøg - årsrapport 2014 Forvaltningen indstiller, at Ældrerådet udarbejder høringssvar til årsrapport for forebyggende hjemmebesøg i 2014, herunder til forslaget om indførelse af informationsmøder til nye 75-årige borgere.

5 Hjørring Kommune Side 5. Beslutning Det blev besluttet at Ældrerådet inviteres med til info-møde. Høringssvar: Ældrerådet finder det er et godt forslag med afholdelse af fælles informationsmøder for de 75-årige med den tilføjelse, at det foreslås, at møderne afholdes i nogle af de større byområder i stedet for kun i Hjørring, så det er tæt på borgerne, og dermed giver det mulighed for at få kontakt med så mange borgere som muligt. Det er en rigtig fin årsrapport, som giver stort indblik i, hvorledes de forebyggende arbejder P Orientering - Årsrapport for utilsigtede hændelser Resumé Årsberetning for utilsigtede hændelser 2. halvår 2013 og hele 2014 forelægges Ældrerådet til orientering. Sagsfremstilling Siden september 2010 har det været lovpligtigt at arbejde med utilsigtede hændelser. En utilsigtet hændelse er en begivenhed, der som følge af en behandling eller en anden indsats har gjort skade eller kunne have gjort skade på en borger. Formålet med at arbejde med utilsigtede hændelser er at lære af hændelserne for at undgå, at de gentager sig. På den måde er arbejdet med utilsigtede hændelser med til at sikre og udvikle kvaliteten i de sundhedsfaglige ydelser kommunen leverer til borgerne. Dette er den anden årsrapport for utilsigtede hændelser, der er forelagt kommunalbestyrelsen. Den første blev udarbejdet i efteråret 2013 og indeholdt resultaterne for 2012 og 1. halvår 2013.

6 Den typiske indrapporterede utilsigtede hændelse i Hjørring Kommune sker på et ældrecenter og involverer medicin. Hændelsen har ingen konsekvens for borgeren. Hjørring Kommune Side 6. Resumé af årsberetningen Her er et kort resumé af årsberetningen. For en detaljeret beskrivelse henvises der til den vedlagte årsberetning. Samlet set er der fra 1. juli 2013 til 31. december 2014 rapporteret 2114 utilsigtede hændelser i Hjørring Kommune. Det er 902 flere end de foregående 18 måneder. Grunden til, at der er rapporteret flere utilsigtede hændelser er ikke, at der sker flere hændelser, men at der er et stigende kendskab til arbejdet med utilsigtede hændelser. Ligeledes er der til stadighed fokus på at udvikle kulturen omkring arbejdet med utilsigtede hændelser, så det bliver en naturligt at rapportere de utilsigtede hændelser, da det ofte kan være en forudsætning for at lære af dem. De indrapporterede hændelser finder typisk sted på kommunens ældrecentre. I alt 1820 er indrapporteret her. Hvad angår typen af indrapporteret hændelse, så er der 1494 hændelser, der involverer medicin. Fokusområderne i arbejdet med utilsigtede hændelser har i 2013 og 2014 været fortsat fokus på udbredelse af patientsikkerheden sikker mundtlig og skriftlig kommunikation forebyggelse af medicinfejl forebyggelse af tryksår og venøse sår Foruden, at der kontinuerligt vil være fokus på de fire ovenstående punkter vil der i 2015 og 2016 være fokus på urinvejsinfektioner. Samarbejde med andre sektorer Arbejdet med utilsigtede hændelser er gældende for alle sektorer, der leverer sundhedsfaglige ydelser. Det vil sige, at det også gælder for apoteker, sygehuse, praktiserende læger, Falck - for at nævne nogle. En del utilsigtede hændelser sker mellem sektorer. Eksempelvis ved ind- eller udskrivning fra sygehus. For at forebygge de tværsektorielle hændelser samarbejder Hjørring Kommune med de andre sektorer i forskellige fora. Borgere kan også rapportere utilsigtede hændelser Det er en del af lovgivningen, at borgere også kan rapportere utilsigtede hændelser. På kommunens hjemmeside er der informationer om denne mulighed

7 og link til den elektroniske rapport, som skal udfyldes for at rapportere en hændelse. Hjørring Kommune Side 7. Årsberetningen for utilsigtede hændelser fremadrettet Fremadrettet modtager kommunalbestyrelsen årsberetningen i 1. kvartal hvert år. Lovgrundlag Sundhedsloven Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Arbejdet med utilsigtede hændelser er med til at højne patientsikkerheden. BILAG: 1. Årsberetning for utilsigtede hændelser juni 2015 Forvaltningen indstiller, at årsrapport for utilsigtede hændelser tages til efterretning. Beslutning Ældrerådet tog orienteringen til efterretning.

8 Hjørring Kommune Side K Årsrapport magtanvendelse Resumé Der skal én gang årligt fremlægges en redegørelse for antallet og arten af magtanvendelser og andre indgreb i selvbestemmelsesretten indenfor SÆHområdet. Vedlagte redegørelse vedrører magtanvendelser for Kommunen er forpligtet til at følge udviklingen i anvendelse af magt og andre indgreb i den personlige frihed. Sagsfremstilling Magtanvendelse efter Servicelovens bestemmelser kan finde sted i de de tilfælde, hvor der foreligger en omsorgspligt for medarbejderen. Hvis medarbejderen ikke foretager sig noget og griber ind, kan der være tale om omsorgssvigt. Medarbejderen skal altid først søge borgerens frivillige medvirken til en nødvendig foranstaltning, før magtanvendelse finder sted. Anvendelse af magt må aldrig træde i stedet for omsorg, pleje og socialpædagogisk bistand. Anvendelse af magt skal altid stå i rimeligt forhold til det, som søges opnået, og med den mindst mulige indgriben. Magtanvendelsen skal udøves så skånsomt og kortvarigt som muligt og med størst muligt hensynstagen til den pågældende og andre tilstedeværende. Der må ikke forekomme unødig krænkelse eller ulempe. I alle de tilfælde hvor der anvendes magt, skal der udarbejdes en handleplan for den pågældende borger, således der arbejdes henimod at minimere eller undgå magt. Da magtreglerne i loven er udformet som en positivliste, hvor mulige tilladte indgreb er oplistet, herunder betingelserne for de enkelte indgreb, vil det kunne forekomme, at medarbejdere anvender magt, som ikke er tilladt, dvs. medtaget som et muligt tilladt indgreb i loven. Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for Fremlæggelsen er opdelt i: Magtanvendelser, hvor Hjørring kommune er myndighed i forhold til borgeren og har forpligtelsen til at handle, uanset om borgeren har tilbud i kommunens egne tilbud, i købte offentlige eller private tilbud.

9 Hjørring Kommune Side 9. Magtanvendelser, hvor Hjørring kommune er udfører/driftsherre, dvs. magtanvendelser der finder sted i kommunens egne tilbud, men hvor borger godt kan komme fra andre kommuner. Der er tale om både vores handicap- og ældretilbud. Årsagen til denne opdeling er som nævnt indledningsvist, at ansvar og pligt til at handle er forskellig, afhængig af om man er den kommune, som har ansvar for borgeren (det individuelle tilsyn), eller man er den kommune, som har ansvar for at drive tilbuddet. Magtindberetningerne tilgår endvidere de nye sociale tilsyn, som har ansvaret for det generelle tilsyn. Reglerne om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten er fastsat i lov om social service (SEL) og trådte i kraft pr. 1. januar Reglerne er justeret flere gange, og indberetningsskemaerne er ligeledes løbende ændret. Som myndighedsansvarlig træffer man afgørelse direkte overfor borger om tilladelser til magtanvendelse, og ved de akutte indgreb træffer tilstedeværende personale beslutning om magtanvendelse på kommunens vegne, hvorfor myndighed derfor skal give borger klagemulighed efterfølgende. Den driftsansvarlige påser, at tilbuddene efterlever reglerne. Socialtilsynene følger endvidere magtanvendelserne på Handicapområdet, for at vurdere om foretagne magtanvendelser skal have tilsynsmæssige konsekvenser. På Handicapområdet er der i 2014 foretaget: 105 magtanvendelser, hvor Hjørring Kommune er myndighed. 10 magtanvendelser, hvor Hjørring Kommune er driftsansvarlig. På Ældreområdet er der i 2014 foretaget: 13 magtanvendelser, hvor myndighed og driftsansvarlig er Hjørring Kommune. Den tilknyttede bekendtgørelse om magtanvendelse m.v. fastlægger krav om politisk orientering af antal anvendte magtanvendelser overfor de borgere som kommunen er myndighed overfor m.v. mindst 1 gang årligt. De gældende regler for år 2014 omfatter: alarmer dørforsinkende foranstaltninger

10 fastholdelse samt føre til andet opholdsrum (akut- afgørelse træffes af personalet) fastholdelse i hygiejnesituationer tilbageholdelse i boligen (advokattvang) anvendelse af blød sele for at forhindre fald indstilling til det sociale nævn (pr. 1 juli 2013) Statsforvaltningen om flytning uden samtykke (advokattvang) kommunal beslutning om flytning uden samtykke overfor demente m.v., hvor borger ikke modsætter sig (værgetvang). indstilling til Nævnet/Statsforvaltningen om flytning uden samtykke, hvis flytningen forbedrer mulighederne for at have kontakt med pårørende (advokattvang) Herudover gælder Straffelovens 13 og 14 om hhv. nødværge og nødret(akut afgørelse træffes af personalet). Hjørring Kommune Side 10. Der er endvidere indført særlige magtindgrebs muligheder for kriminelle udviklingshæmmede, der på baggrund af en dom har ophold på en boform. Der er ikke i disse regler indskrevet pligt til politisk orientering, men forvaltningen har medtaget 1 indberetning på dette område. De anførte regler i serviceloven er udformet som en positivliste, hvilket medfører at anvendelsen af andre former for magt eller indgreb i beboernes selvbestemmelsesret, som ikke er nævnt på listen, naturligvis ikke er tilladt. Det gør sig også gældende, hvis personalet/lederen vurderer, at handlingen er foretaget i nødværge. Klager over magtanvendelse: Forvaltningen har ikke modtaget og videresendt klager til Ankestyrelsen vedrørende magtanvendelser foretaget/besluttet i Tiltag: Der er stor opmærksomhed på både Handicap-området og Ældre-området på magt-anvendelse og på fortsat løbende at udbrede de pædagogiske metoder med henblik på at minimere anvendelse af magt mest muligt. Medarbejdere og ledere tilbydes derfor løbende undervisning både generelt og konkret. Hvis indberetningerne viser, at der er behov for opfølgning/undervisning tager forvaltningen initiativ hertil. Alle nyansatte indenfor handicapområdet modtager som led i introduktionspakken undervisning i magtreglerne.

11 Hjørring Kommune Side 11. Lovgrundlag Serviceloven fastlægger magtregler, indgrebsmuligheder og målgruppen. Serviceloven 137 e m Det drejer sig om følgende indgreb: Indskrænkning af adgang til telefon, inddragelse af effekter, aflåsning af værelse om natten samt undersøgelse af personen selv og opholdsrummet overfor personer, der er anbragt på et 108 botilbud Målgruppen er domsanbragte udviklingshæmmede og lignende, hvor kommunen skal træffe beslutninger om anbringelse i det kommunale regi. Bilag bilag magt årsrapport 2014 Historik Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget , 25. august 2015, pkt. 5: at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget over for Økonomiudvalg og Byråd anberaler at orienteringen tages til efterretning og fremsendes til ældrerådet samt handicaprådet til orientering SÆH-udvalget godkendte indstillingen Forvaltningen indstiller, At Ældrerådet tager orienteringen til efterretning Beslutning Ældrerådet tager orienteringen til efterretning

12 Hjørring Kommune Side P Orientering om resultat af innovativt udbud på løsning til medicinhåndtering Resumé Orientering om resultaterne af et tværkommunalt innovativt udbud, hvor der efterspørges nye løsninger til at gøre borgerne selvhjulpne med medicinhåndtering. Sagsfremstilling SÆH-udvalget besluttede på møde den 24. februar 2015, at Hjørring Kommune skulle indgå i et tværkommunalt innovativt udbud, hvor der efterspørges nye løsninger til at gøre borgerne selvhjulpne med medicinhåndtering. Tilbudsfristen i udbudsprocessen udløb den 28. maj, og resultatet af udbuddet foreligger nu. Om udbuddet På baggrund af dialog med markedet har udgangspunktet for udbuddet været at efterspørge en løsning, som ikke eksisterer på markedet i dag. Den efterspurgte løsning skal tilgodese både borgerens og kommunens perspektiv og følge markedsudviklingen i hele kontraktperioden. Leverandørerne har både fremvist eksisterende og innovative produkter og udvist interesse i at udvikle nye produktioner, så de i højere grad kunne følge hele medicinens rejse. Forventningen var, at udbuddet ville medføre både nye produkter og arbejdsgange. For at give virksomhederne de bedste muligheder for at lave tilbud med de nyeste og innovative løsninger på området, er udbudsmaterialet lavet som et funktionsudbud. Det vil sige, at der ikke er efterspurgt en bestemt løsning på forhånd, men i stedet givet mulighed for, at virksomhederne kan byde ind med mange forskellige løsninger, som giver den bedste effekt for målgruppen. I udbuddet har der været efterspurgt en løsning, som lever op til projektets formål om:

13 At øge livskvaliteten for borgere i eget hjem, der modtager hjælp til tryghed og overblik vedr. dosering, fysisk greb om pillerne, kognitivt styr på piller og kompetence om korrekt ophældning og indtagelse af medicin. Hjørring Kommune Side 13. At den sundhedsfaglige kvalitet øges, samtidigt med at omkostningerne vedrørende dosering, påmindelse og givning af medicin reduceres. Udbuddet er gennemført i et samarbejde mellem 7 nordjyske kommuner: Aalborg, Vesthimmerland, Jammerbugt, Brønderslev, Thisted, Rebild og Hjørring Kommune. Resultatet af udbuddet Der har i processen været afholdt flere informationsmøder og spørgemøder, og der har helt op til tilbudsfristen været udvist stor interesse fra potentielle leverandører. Der er modtaget to konditionsmæssige tilbud, hvilket er væsentlig mindre end forventet, da en række leverandører til sidst ikke afgav tilbud. Der er ikke modtaget tilbud på totalløsninger, som omfatter hele processen omkring medicinhåndtering. Tilbuddene er gennemgået i styregruppen for projektet og i socialdirektørkredsen den 10. juni. De modtage tilbud vil umiddelbart kunne give kommunerne en økonomisk effekt på kort sigt, men ingen af tilbuddene lever op til den indledende dialog med markedet. Virksomhederne har i høj grad budt ind med eksisterende løsninger frem for mere innovative produkter. Der ønskes derfor gennemført nærmere undersøgelser om, hvorfor de leverandører, som udviste interesse med helt nye løsninger, ikke afgav tilbud. Samtidig ønskes undersøgt, hvordan andre igangværende projekter om medicinhåndtering forløber. Denne undersøgelse forventes afsluttet 3. kvartal Styregruppen for projektet besluttede på denne baggrund at aflyse udbuddet med henblik på at genoptage udbuddet, når markedet vurderes mere modent. Til afklaring af dette og for at tilvejebringe viden om igangværende projekter af lignende karakter, ønskes at fortsætte samarbejde men nu med et undersøgelsesformål.

14 OmrådeMED og Ældrerådet i Hjørring Kommune har haft udbuddet til orientering på møde henholdsvis den 3. og 10. februar 2015 og har ønsket at få forelagt resultatet af udbuddet. Hjørring Kommune Side 14. Lovgrundlag Udbuddet har været gennemført som et EU-udbud, jf. EU's udbudsdirektiv, nr. 2004/18/EF af 31. marts Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Historik Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget , 11. august 2015, pkt. 9: at orienteringen om aflysningen af udbuddet tages til efterretning. at OmrådeMED og Ældrerådet orienteres om aflysningen af udbuddet. SÆH-udvalget godkendte indstillingen Forvaltningen indstiller, At Ældrerådet tager orienteringen til efterretning Beslutning Ældrerådet tager orienteringen til efterretning.

15 Hjørring Kommune Side A Demens Sagsfremstilling Demens: - en drøftelse af, hvad Ældrerådet har brug for af viden omkring demens. Beslutning Lilli Damsgaard orienterede kommunens arbejde og tiltag på demensområdet samt udvalgets besøg i Demenslandsbyen i Holland. Der sættes et særskilt punkt på til et kommende møde (9. november 2015) om demenslandsbyen i Holland A Orientering Formanden Medlemmerne Udvalgene Forvaltningen Budget seneste nyt

16 Cykler på centrene - alle centre har fået deres cykler, og taxa cyklerne er på vej ud. Det betyder at alle Ældrecentre og aktivitetscentre nu har enten duocykler eller taxacykler. Hjørring Kommune Side 16. Ønsker til fremtidige møder: Akut opstående situationer i hjemmet hvordan hjælper vi borgeren hjælpemidler visitation til hjælp Hvad med mad på centre tilberedning af maden om aftenen håndtering af maden hvordan er instrukserne til medarbejderne Hvordan er nattedækningen på centrene

Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for Fremlæggelsen er opdelt i:

Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for Fremlæggelsen er opdelt i: Bilag 1: Årsberetning for magtanvendelser på SÆH- området 2015 Kommune Side 1. Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for 2015. Fremlæggelsen er opdelt i: - Magtanvendelser, hvor

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Sundheds- og omsorgsområdet. Årsrapport Magtanvendelse efter servicelovens

Sundheds- og omsorgsområdet. Årsrapport Magtanvendelse efter servicelovens Sundheds- og omsorgsområdet Årsrapport 2012 Magtanvendelse efter servicelovens 124-129 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERORDNET FORMÅL MED SERVICELOVENS MAGTANVENDELSESREGLER...3 2. FORMÅL MED INDBERETNINGSSYSTEMET...3

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger 2013 Åbent - 2014/137773 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal én gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse.

Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse. Retningslinier for behandling af sager om magtanvendelse. Det generelle lovgrundlag. Reglerne om magtanvendelse fremgår af Lov om Social Service kap. 24. Samt Bekendtgørelse nr. 929 af 5. september 2006.

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars J.L. Jacobsen, Myrna Pedersen, Hanne Bundgaard Bemærkninger

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2015 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Indholdsfortegnelse Overordnet formål med servicelovens magtanvendelsesregler...2 Formål med indberetningssystemet...2 Lovgrundlag...2

Læs mere

Notat. Magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne. 1. Lov, bekendtgørelse og vejledning

Notat. Magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne. 1. Lov, bekendtgørelse og vejledning Notat 16 juni 2014 Sags id: Håntering af magt Magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne. Veldfærsstaben Kontaktperson: Elsebeth Gedde E-mail: elged@assens.dk Dir. tlf.: 64747133

Læs mere

Årsrapport 2017 Magtanvendelser Voksenområdet

Årsrapport 2017 Magtanvendelser Voksenområdet 11-01-2018 Årsrapport 2017 Magtanvendelser Voksenområdet - Sundhed og Ældre - Handicap og psykiatri Udarbejdet af: Joan D. Nørgaard Mia G. Mortensen Pia B. Strandbygaard Indledning Tilsynsenheden behandler,

Læs mere

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger

Dagsordenpunkt. Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger Dagsordenpunkt Magtanvendelsesforanstaltninger Åbent - 2015/058131 SAGSRESUMÉ Odense Kommune skal en gang om året udarbejde en samlet indberetning af magtanvendelsesforanstaltninger i Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Årsrapport 2016 Magtanvendelser Voksenområdet

Årsrapport 2016 Magtanvendelser Voksenområdet Årsrapport 2016 Magtanvendelser Voksenområdet - Sundhed og Ældre - Handicap og psykiatri Tilsynsenheden Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Mia Mortensen Tilsynsførende Joan Dahl Nørgaard Indledning

Læs mere

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129

Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Sundhed og Omsorg ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 Indholdsfortegnelse Overordnet formål med servicelovens magtanvendelsesregler... 2 Formål med indberetningssystemet... 2 Redegørelsens

Læs mere

Orientering om Årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet 2017

Orientering om Årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet 2017 Punkt 11. Orientering om Årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet 2017 2018-066480 Ældre- og Handicapforvaltningen fremsender s orientering årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet i

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

Årsrapport 2015 Magtanvendelser Voksenområdet

Årsrapport 2015 Magtanvendelser Voksenområdet Årsrapport 2015 Magtanvendelser Voksenområdet - Sundhed og Ældre - Handicap og psykiatri Tilsynsenheden Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Mia Mortensen Tilsynsførende Joan Dahl Nørgaard Indledning

Læs mere

Plejeafdelingen Norddjurs Kommune. Årsrapport indberetninger magtanvendelse

Plejeafdelingen Norddjurs Kommune. Årsrapport indberetninger magtanvendelse Plejeafdelingen Norddjurs Kommune Årsrapport indberetninger magtanvendelse 2009 1 Indholdsfortegnelse 1. OVERORDNET FORMÅL MED SERVICELOVENS MAGTANVENDELSESREGLER... 3 2. FORMÅL MED INDBERETNINGSSYSTEMET...

Læs mere

Drosthuset. Rapport over anmeldt tilsyn 2013. Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune.

Drosthuset. Rapport over anmeldt tilsyn 2013. Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune. Drosthuset Rapport over anmeldt tilsyn 2013 Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune. 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse...

Læs mere

Afrapportering af magtanvendelse på de regionale sociale tilbud 2013

Afrapportering af magtanvendelse på de regionale sociale tilbud 2013 Dato: 5. marts 2014 Brevid: 2259136 Afrapportering af magtanvendelse på de regionale sociale tilbud 2013 Indberetninger om magtanvendelse Administrationen i Region Sjælland har i 2013 modtaget 411 indberetninger

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Årsberetning. Magtanvendelse

Årsberetning. Magtanvendelse Årsberetning Magtanvendelse 2015 Servicelovens kap. 24 Voksne Side 1 af 7 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og handicap & psykiatriområdet...3 2.1 Beslutningskompetence...3

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Instruktion om anvendelse af fysisk magt overfor voksne med handicap samt psykiatriske lidelser og udsatte voksne... 2 Administrationsgrundlag... 2 Målgruppe... 2 Bestemmelserne om magtanvendelse.... 3

Læs mere

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne

Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne Årsberetning 2016 Magtanvendelse, voksne ÅRSBERETNING 2016 MAGTANVENDELSE, VOKSNE Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og psykiatri & handicap 3 2.1 Beslutningskompetence 3 2.2

Læs mere

PH Pleje. Tilsynsrapport 2013. Socialcentret

PH Pleje. Tilsynsrapport 2013. Socialcentret PH Pleje Tilsynsrapport 2013 Socialcentret 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse... 3 Dato for tilsynet... 3 Anvendte tilsynsmetoder... 3

Læs mere

I nedenstående tabel er antallet af indberetninger i de tidligere år opgjort.

I nedenstående tabel er antallet af indberetninger i de tidligere år opgjort. Dato: 19. februar 2013 Afrapportering vedrørende magtanvendelser i 2012. Indberetninger om magtanvendelse Administrationen har i 2012 modtaget 380 indberetninger om magtanvendelse. Heraf er 287 indberetninger

Læs mere

Orientering om årsberetning 2015 for magtanvendelse på Handicapområdet

Orientering om årsberetning 2015 for magtanvendelse på Handicapområdet Punkt 14. Orientering om årsberetning 2015 for magtanvendelse på Handicapområdet 2015-001221 Ældre og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, At årsberetning for perioden 1. januar

Læs mere

Sager til behandling

Sager til behandling Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Møde Socialdirektørkredsen Tid 10. juni 2015, kl. 10.00-12.00 Sted Behandlingscenteret Østerskoven, Amerikavej 46, 9500 Hobro Deltagere Afbud Charlotte

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

ÅRSRAPPORT MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 VORDINGBORG KOMMUNE PLEJE OG OMSORG

ÅRSRAPPORT MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 VORDINGBORG KOMMUNE PLEJE OG OMSORG ÅRSRAPPORT 2014 MAGTANVENDELSE EFTER SERVICELOVENS 124-129 VORDINGBORG KOMMUNE PLEJE OG OMSORG 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERORDNET FORMÅL MED SERVICELOVENS MAGTANVENDELSESREGLER.3 2. FORMÅL MED INDBERETNINGSSYSTEMET...3

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Orientering om Rapport over magtanvendelser for handicapområdet 2016

Orientering om Rapport over magtanvendelser for handicapområdet 2016 Punkt 7. Orientering om Rapport over magtanvendelser for handicapområdet 2016 2017-054706 Ældre- og Handicapforvaltningen fremsender til Ældre- og Handicapudvalget at rapport over magtanvendelser for handicapområdet

Læs mere

Løven. Rapport over tilsyn 2013. Socialcentret

Løven. Rapport over tilsyn 2013. Socialcentret Løven Rapport over tilsyn 2013 Socialcentret 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 2 Navn og Adresse... 2 Ledelse... 2 Dato for tilsynet... 2 Anvendte tilsynsmetoder...

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

NOPII. Møde i Socialdirektørkredsen Den 10. Juni Sundheds- og kultur forvaltningen Frederik 1X Plads Farsø

NOPII. Møde i Socialdirektørkredsen Den 10. Juni Sundheds- og kultur forvaltningen Frederik 1X Plads Farsø 1 NOPII Møde i Socialdirektørkredsen Den 10. Juni 2015 Side 1 2 Agenda Processen siden 13. november Status på udbuddet Forslag til videre proces Side 2 3 Socialdirektørkredsen den 13/11 2014 Bo Blicher

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Løven Novus. Rapport over tilsyn 2013. Tilsynsenheden

Løven Novus. Rapport over tilsyn 2013. Tilsynsenheden Løven Novus Rapport over tilsyn 2013 Tilsynsenheden 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 2 Navn og Adresse... 2 Ledelse... 2 Dato for tilsynet... 2 Anvendte tilsynsmetoder...

Læs mere

Varde Kommunes retningslinjer for magtanvendelse overfor voksne

Varde Kommunes retningslinjer for magtanvendelse overfor voksne Varde Kommunes retningslinjer for magtanvendelse overfor voksne Lov om social service 124-129 Juli 2014 Sagsnr. 12-7795 Dok.nr. 952226-12 1/20 Indholdsfortegnelse INDLEDNING: MAGTANVENDELSE SIDSTE LØSNING....

Læs mere

Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for 2014. Fremlæggelsen er opdelt i:

Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for 2014. Fremlæggelsen er opdelt i: Bilag 1: Årsberetning for magtanvendelser på SÆH- området 2014 Side 1. Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for 2014. Fremlæggelsen er opdelt i: - Magtanvendelser, hvor er myndighed

Læs mere

Årsberetning. Magtanvendelse

Årsberetning. Magtanvendelse Sagsnr.: 2013-7484 Dato: 31-01-2013 Dokumentnr.: 2013-40591 Sagsbehandler: Mona Lisa Pedersen Årsberetning Magtanvendelse 2012 Servicelovens kap. 24 Voksne Side 1 af 11 Indhold 1.0 Indledning... 3 2.0

Læs mere

Indberetning om magtanvendelse i 2009

Indberetning om magtanvendelse i 2009 NOTAT Indberetning om magtanvendelse i 2009 Ældre- og Handicapforvaltningen Ledelsessekretariatet Klosterbakken 13-15 Postboks 1220 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66127979 E-mail AEHF@odense.dk

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

Årsrapport magtanvendelse 2011 - Forebyggelse og Sundhed

Årsrapport magtanvendelse 2011 - Forebyggelse og Sundhed Notat Sagsnr.: 2012/0004060 Dato: 16. marts 2012 Titel: Sagsbehandler: Årsrapport magtanvendelse 2011 - Forebyggelse og Sundhed Birte Carøe Leder af Sundhedsservice Efter lov om social service 136 skal

Læs mere

Magtanvendelse voksne med nedsat psykisk funktionsevne

Magtanvendelse voksne med nedsat psykisk funktionsevne Vejledning Magtanvendelse Dokumenttype: Regional vejledning Anvendelsesområde: Alle sociale tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri. Målgruppe: Ledelse og medarbejdere på sociale tilbud i Region Hovedstadens

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse & Sundhed og Omsorg Dato 20. april 2017

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse & Sundhed og Omsorg Dato 20. april 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse & Sundhed og Omsorg Dato 20. april 2017 1. Resume Byrådet skal følge udviklingen i anvendelsen af magt og andre indgreb

Læs mere

Typer af magtanvendelse: 125 Personlige alarm- og pejlesystemer

Typer af magtanvendelse: 125 Personlige alarm- og pejlesystemer Magtanvendelse psykiatri og handicap 2013 Dato: 26. maj 2014 1. Lovhjemmel I Serviceloven pålægges kommunerne at yde hjælp til borgere med betydelig nedsat psykisk funktionsevne, der ikke kan tage vare

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Centralkøkkenet - M. P. Koefoeds Vej 1, 9800 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 13:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende:

Læs mere

Udkast, 7. nov. 2013

Udkast, 7. nov. 2013 Udkast, 7. nov. 2013 Bekendtgørelse om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne samt om særlige sikkerhedsforanstaltninger for voksne og modtagepligt i boformer efter serviceloven

Læs mere

Tildeling af GPS i Mariagerfjord Kommune (MFK):

Tildeling af GPS i Mariagerfjord Kommune (MFK): Tildeling af GPS i Mariagerfjord Kommune (MFK): Der er 2 muligheder for tildeling af GPS i MFK: 1: Samtykke fra borgeren 2: Via Lov om Social Service 125 stk. 1 Den personlige frihed er ukrænkelig. Det

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

I nedenstående tabel er antallet af indberetninger i de tidligere år opgjort.

I nedenstående tabel er antallet af indberetninger i de tidligere år opgjort. Dato: 21. februar 2012 Brevid: 1606269 Afrapportering vedrørende magtanvendelser i 2011. Indberetninger om magtanvendelse Socialafdelingen har i 2011 modtaget 333 indberetninger om magtanvendelse. Heraf

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 12:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Årsrapport Magtanvendelse. Magtanvendelsesgruppens sammensætning: SBSYS sagsnr.: K Side 1 af 14

Årsrapport Magtanvendelse. Magtanvendelsesgruppens sammensætning: SBSYS sagsnr.: K Side 1 af 14 Årsrapport 2017 Magtanvendelse Magtanvendelsesgruppens sammensætning: Juridisk konsulent Sygeplejefaglig konsulent Socialfaglig konsulent Dorrit Hemmingsen Tenna Teegen Kit Vinberg Side 1 af 14 Årsrapport

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Louise

Læs mere

Notat. Sagsnr.: 2013/ Dato: 5. februar Titel: Årsrapport om magtanvendelse Sagsbehandler: Sune Buch-Sloth Udviklingskonsulent

Notat. Sagsnr.: 2013/ Dato: 5. februar Titel: Årsrapport om magtanvendelse Sagsbehandler: Sune Buch-Sloth Udviklingskonsulent Notat Sagsnr.: 2013/0003560 Dato: 5. februar 2016 Titel: Årsrapport om magtanvendelse 2015 Sagsbehandler: Sune Buch-Sloth Udviklingskonsulent Efter lov om social service 136 skal al form for magtanvendelse

Læs mere

Tilsynspolitik 2014 Personlig hjælp og pleje, hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet og madservice efter Servicelovens 83

Tilsynspolitik 2014 Personlig hjælp og pleje, hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet og madservice efter Servicelovens 83 GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Den 9. november 2013 Tilsynspolitik 2014 Personlig hjælp og pleje, hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet

Læs mere

Magtanvendelse på voksenområdet

Magtanvendelse på voksenområdet Magtanvendelse på voksenområdet 2016-2018 Nærværende notat indeholder: 1. Sammenfatning 2. Regler om magtanvendelse 3. Registrering og indberetning 4. Sagsbehandling 5. Magtanvendelse 2018 6. Magtanvendelse

Læs mere

Retningslinjer vedrørende magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten på det sociale voksenområde

Retningslinjer vedrørende magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten på det sociale voksenområde Marts 2013 Bilag 1 Retningslinjer vedrørende magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten på det sociale voksenområde Del I Frederikssund Kommunes procedure samt overordnede principper Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale Retningslinje for Standard 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Center for Døvblindhed og Høretabs lokale Retningslinje for Standard 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Center for Døvblindhed og Høretabs lokale Retningslinje for Standard 1.5 Magtanvendelse på voksenområdet Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat

Læs mere

BEK nr 839 af 20/06/2017 (Historisk) Udskriftsdato: 27. april 2019

BEK nr 839 af 20/06/2017 (Historisk) Udskriftsdato: 27. april 2019 BEK nr 839 af 20/06/2017 Udskriftsdato: 27. april 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2017-877 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1231 af 13/11/2017

Læs mere

Årsredegørelse. Magtanvendelser Ældre og Social Service

Årsredegørelse. Magtanvendelser Ældre og Social Service Årsredegørelse Magtanvendelser 216 Ældre og Social Service Blank side/kolofon Foto: 2/12 Indholdsfortegnelse Magtanvendelser 216...4 Magtanvendelelser på ældreområdet...5 Magtanvendelser handicap og psykiatri...7

Læs mere

Årlig beretning om magtanvendelse Seniorområdet Velfærdsstaben ved Lis Linow

Årlig beretning om magtanvendelse Seniorområdet Velfærdsstaben ved Lis Linow Årlig beretning om magtanvendelse Seniorområdet 2016 Velfærdsstaben ved Lis Linow Indhold Årlig beretning om magtanvendelse på seniorområdet 2016...3 Resume...3 Hvad er magtanvendelse...3 Der findes 3

Læs mere

Vejledning til brug for ansøgninger og indberetninger om magtanvendelse.

Vejledning til brug for ansøgninger og indberetninger om magtanvendelse. Vejledning til brug for ansøgninger og indberetninger om magtanvendelse. Denne vejledning har virkning fra 1. januar 2012. Folketinget vedtog med virkning fra 1.1.2011 ændringer i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Årsberetning Magtanvendelser 2014

Årsberetning Magtanvendelser 2014 Årsberetning Magtanvendelser 2014 Psykiatri og Handicap Februar 2015 Årsberetning vedr. magtanvendelser 2014 Udgivet af Vordingborg Kommune Afdeling for Psykiatri og Handicap Udarbejdet af: Dorit Trauelsen

Læs mere

Bilag 2. Antallet af indberettede magtanvendelser for 2012

Bilag 2. Antallet af indberettede magtanvendelser for 2012 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne Bilag 2. Antallet af indberettede magtanvendelser for 2012 Magtanvendelse er et komplekst område. På den ene side ønsker Socialforvaltningen

Læs mere

Højagergård. Rapport over tilsyn 2013. Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune.

Højagergård. Rapport over tilsyn 2013. Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune. Højagergård Rapport over tilsyn 2013 Tilsyn udført af Holbæk Kommune på vegne af Lejre Kommune. 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse... 3

Læs mere

Teknisk vejledning til indberetning af magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten i CSC Social

Teknisk vejledning til indberetning af magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten i CSC Social Teknisk vejledning til indberetning af magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten i CSC Social Indholdsfortegnelse 1. Modulet til indberetning af magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten...

Læs mere

Årsrapport 2014 Magtanvendelser Voksenområdet

Årsrapport 2014 Magtanvendelser Voksenområdet Årsrapport 2014 Magtanvendelser Voksenområdet - Sundhed og Ældre - Handicap og psykiatri Tilsynsenheden Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Mia Mortensen Tilsynsførende Joan Dahl Nørgaard Sags

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: R-122 Fraværende: Lene Smidstrup, Bodil Kjær, Lars J.L. Jakobsen,

Læs mere

Anvendelse af GPS og andre personlige alarm- og pejlesystemer over for psykisk handicappede voksne. 29. oktober 2013

Anvendelse af GPS og andre personlige alarm- og pejlesystemer over for psykisk handicappede voksne. 29. oktober 2013 2013-21 Anvendelse af GPS og andre personlige alarm- og pejlesystemer over for psykisk handicappede voksne En far klagede på vegne af sin voksne søn, som han også var værge for, over, at et kommunalt bo-

Læs mere

Orientering om Årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet

Orientering om Årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet Punkt 5. Orientering om Årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet 2019-074554 Ældre- og Handicapforvaltningen fremsender til s orientering årsberetning om magtanvendelse på handicapområdet i 2018.

Læs mere

Redegørelse vedrørende magtanvendelser på det specialiserede voksenområde

Redegørelse vedrørende magtanvendelser på det specialiserede voksenområde Redegørelse vedrørende magtanvendelser på det specialiserede voksenområde 215 Magtanvendelser 215 Tilsynsenheden har på vegne af kommunalbestyrelsen til opgave at administrere bestemmelserne i servicelovens

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Codanhus, mødelokale A Fraværende: Følgende

Læs mere

Delegationsplan Hillerød Kommune 2018

Delegationsplan Hillerød Kommune 2018 Delegationsplan Hillerød Kommune 2018 Omsorg og Livskraftsudvalget Godkendt af byrådet den 21. marts 2018 Side 1/11 ndhold Nr. Lovgrundlag 1. ekendtgørelsen om statsrefusion og tilskud samt regnskabsaflæggelse

Læs mere

Magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten procedurebeskrivelse ved indberetning og opfølgning Målgruppe: ledere, sygeplejersker,

Magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten procedurebeskrivelse ved indberetning og opfølgning Målgruppe: ledere, sygeplejersker, Magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten procedurebeskrivelse ved indberetning og opfølgning Målgruppe: ledere, sygeplejersker, Social- og sundhedsassistenter, hjælpere, pædagoger mfl.

Læs mere

BEK nr 1231 af 13/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 1. januar Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr.

BEK nr 1231 af 13/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 1. januar Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. BEK nr 1231 af 13/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 1. januar 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2017-3688 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Plejeafdelingen. Redegørelse. Indberetninger af magtanvendelse

Plejeafdelingen. Redegørelse. Indberetninger af magtanvendelse Plejeafdelingen Redegørelse Indberetninger af magtanvendelse 2007 06 den 4. marts 1 2 3 Indholdsfortegnelse: 1. Overordnet formål med Servicelovens magtanvendelsesregler... 6 2. Formål med indberetningssystemet...

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af formand og næstformand for Sundhedsuvalget 2 Åben - Meddelelser til udvalgets

Læs mere

NOPII Nordjysk Platform for Innovative Indkøb

NOPII Nordjysk Platform for Innovative Indkøb 1 NOPII Nordjysk Platform for Innovative Indkøb PPI Indlæg den 20. november 2014 Charlotte Schjødt Jensen Projektleder for NOPII Projektet Projektleder og udbudskonsulent Side 1 2 NOPII projektets formål

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Bilag 1: Orientering om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten for 2016

Bilag 1: Orientering om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten for 2016 Specialsektoren Udviklingskonsulent Anne Birk Frederiksen Direkte +4520592410 anne.birk@rn.dk 25. januar 2017 NOTAT Bilag 1: Orientering om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten for

Læs mere

Konference om forebyggelse af magtanvendelse. FOA Torsdag d Cand.jur., ph.d. Dorthe V. Buss

Konference om forebyggelse af magtanvendelse. FOA Torsdag d Cand.jur., ph.d. Dorthe V. Buss Konference om forebyggelse af magtanvendelse FOA Torsdag d. 05.02.2015 Cand.jur., ph.d. Dorthe V. Buss Selvbestemmelse Økonomiske forhold Personlige forhold Medmindre en lov siger noget andet Eller personen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

STUBBEN. Tilsynsrapport 2013. Tilsynsenheden

STUBBEN. Tilsynsrapport 2013. Tilsynsenheden STUBBEN Tilsynsrapport 2013 Tilsynsenheden 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse... 3 Dato for tilsynet... 3 Anvendte tilsynsmetoder... 3

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 07-08-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Rønnevang i Nordrup Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil

Læs mere