Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 26. marts 2009 i sag nr. BS /2007:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 26. marts 2009 i sag nr. BS /2007:"

Transkript

1 Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 26. marts 2009 i sag nr. BS /2007: A mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2., 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører spørgsmålet om fastsættelsen af sagsøgerens årsløn efter erstatningsansvarslovens 7, stk. 2. Sagsøgerens påstand er, at sagsøgte tilpligtes at anerkende, at sagsøgerens årsløn skal fastsættes til kr ,-. Sagsøgtes påstand er frifindelse. Oplysningerne i sagen Sagsøgeren blev den 20. august 1993 udsat for en behandlingsskade på 4 Sygehus i form af forsinket diagnosficering af en diskusprolaps. Den 27. april 2007 stadfæstede Patientskadeankenævnet Pafientforsikringens afgørelse af 29. juni 2006 om, at sagsøgeren var bereftiget fil en erstatning på kr. for tab af erhvervsevne efter lov om patientforsikring med renter fra skadedatoen den 20. august Erstatningen blev fastsat på baggmnd af en skønnet årsløn på kr., jf erstatningsansvarslovens 7, stk. 2. Der blev ved Patientforsikringens afgørelse lagt vægt på, at Arbejdsskadestyrelsen havde ftmdet, at {mer)erhvervsevnetabet kunne fastsættes fil 35% svarende fil ca. halvdelen af den samlede erhvervsnedsættelse som folge af ryglidelsen og vurderet ud fra den efter ulykken i 1990 begrænsede erhvervsevne. Følgeme af behandlingsskaden udgjorde således halvdelen (35"o) afdet tab af erhvervsevne, som indtrådte som følge af ryglidelsen og set i forhold til den erhvervsevne, der var tilbage på dette tidspunkt.

2 Side 2/6 Det er ved afgørelsen lagt til grund, at sagsøgeren i årene forud for patientskaden drev selvstændig erhvervsvirksomhed, herunder slag fra kræmmermarkeder og en butik med salg gaveartikler og hobbyting. Om sagsøgerens erhvervsmæssige forhold er det i Patientskadeankenævnets afgørelse nærmere anført, at: I 1988 ansøgte hun om førtidspension, men frafaldt ansøgningen, da hun blev orienteret om, at de lægelige oplysninger ikke kunne berettige til pension. I 1990 var [sagsøgeren] sygemeldt en periode på grund af et ankelbrud. I 1992 åbnede [sagsøgeren] en butik med salg af gaveartikler og hobbyting. I februar 1993 ansøgte [sagsøgeren] på ny om førtidspension, men fik afslag. I oktober 1993 lukkede [sagsøgeren] sin butik, og hun har ikke siden været i arbejde. I 1994 tilkendte Revaliderings- og Pensionsnævnet [sagsøgeren] førtidspension med virkning fra 1. marts 1993 med den begrundelse, at hendes erhvervsevne var nedsat med mindst halvdelen. I 1996 ansøgte [sagsøgeren] om højere førtidspension på grund af tiltagende ganginvaliditet samt smerter i venstre ankel og hofteled samt lænden. Med virkning fra marts 1997 blev hun tilkendt mellemste førtidspension, idet det blev vurderet, at hendes erhvervsevne var nedsat med omkring Om sagsøgerens indtægter fremgår det af Patientforsikringens afgørelse, at der i 1990 var en indtægt ved selvstændig erhvervsvirksomhed på ca kr., i 1991 var der en indtægt på ca kr., og at der i 1992 var et driftsunderskud på mere end kr. Der er som bilag F fremlagt "driftsregnskab fra 1/ /12 92", hvor af det fremgår, at der var en omsætning ved kontantsalg på kr., et varelager ved årets udgang på kr., et varelager ved årets begyndelse på , kontant betaling for (køb af) varer på kr., resulterende i en bruttofortjeneste på kr., der efter fradrag af driftsomkostninger på i alt kr. resulterede i en nettofortjeneste på kr. Regnskabet fremstår som en blanding af poster vedrørende såvel drift som balance. Forklaringer Sagsøgeren har behørigt formanet forklaret blandt andet, at frem til ca havde indtægter fra salg på kræmmermarkeder med videre. Hun solgte fra sin egen stand. Varesortimentet var blandt andet undertøj, sokker, syartikler, hjemmegjorte puder m.m - alle nye ting. Hendes mand havde en god ind-

3 Side 3/6 tægt, så hun havde ikke seiv behov for indtægter. I forbindelse med ankelbruddet i 1990 blev hun sygemeldt og fik ca kr. i sygedagpenge. Indtil bruddet i foråret 1990 havde hun en indtægt på ca kr. fra kræmmermarkedeme. Det først i 1992, at hun kom i gang igen efter sygemeldingen. Der var tale om det samme sortiment, men hun solgte nu fra butik, idet det var for hårdt helbredsmæssigt at tage rundet på markeder. Tanken om en butik tog form fra slutningen af 1990 til opstarten den 1. januar Butikslokalerne, der lå på første sal oven på et byggemarked på gade i, fik hun via sin mands arbejde. Der var tale om et stort fonetningslokale, et lille kontor og toilet, og der var fælles indgang med byggemarkedet. Hun reklamerede med skilte i vinduet og en splint på fortovet. Der var ikke behov for yderligere reklame, idet hun var blevet kendt og havde kunder helt fra i. Baggrunden for den meget betragtelige vareindkøb i 1992 var, at hun lod pengene stå i forretningen i form af et varelager i stedet for at tage dem ud som løn. Det var tanken, at hun skulle "tære" på varelageret de næste år. Hun har ikke længere nogen yderligere bilag vedrørende forretningen, idet hun kim opbevarede disse i 5 år og ikke regnede med at skulle få brug for dem senere. Grundet indbrud var det et krav fra forsikringsselskabet, at der skulle installeres en tyverialarm. Hun brugte meget af tiden på at sætte lokalerne i stand og afholdt udgifter hertil. Hun havde uløimede "sælgere", der for at hjælpe hende solgte hendes varer fra stande på markeder. Det er baggrunden for udgifteme til stade, ligesom hun også selv var på markedeme i et vist omfang, blandt andet også for at bevare forbindelsen til kundeme. Hun regnede med at forretningen ville gå bedre efter etableringen i Prismæssigt doblede hun prisen op før moms. Hun fik frem mod foråret 1993 tiltagende problemer med ben og ryg og søgte dels pension på dette gmndlag og gik dels til læger og på hospitaler til undersøgelse, men hendes klager blev "slået hen" som psykiske, indtil den rigtige diagnose blev stillet i Hun fik symptomer i form af dropfod og følelsesløshed i venstre ben samt kramper og smerter. "Merskaden" er følelsesløshed fra hoften og ud i venstre ben og kramper, når hun læner. Hun kuime klare arbejdet i forretningen, idet hun kunne sidde med benet oppe. Hun ville formentlig have haft forretningen idag, hvis ikke hun var blevet fejldiagnosticeret. Hendes ansøgning om førtidspension i 1988 var begmndet i polypper og har således intet med ryglidelsen at gøre. Parternes synspunkter Sagsøgeren har i sit påstandsdokument gjort gældende, at sagsøgerens årsløn skønsmæssigt skal fastsættes i medfør af erstatningsansvarslovens 7, stk. 2,. at sagsøger ca. 2 år før patientskaden på n - Sygehus havde påbegyndt selvstændig virksomhed, at sagsøger, i den første periode, anvendt sin arbejdskraft med indretning uf butikslokaler samt oparbejdelse af varelager og kundekreds.

4 Side 4/6 at sagsøgers indtjening i virksomlieden således ikke svarede til sagsøgers arbejdskraft, at sagsøger i øvrigt havde en grundsygdom, som ftjrhindrede sagsøger i at arbejde på fuld tid, at sagsøger reelt kun kunne arbejde på ca. halv tid, at Arbejdsskadestyrelsen har vurderet sagsøgers erhvervsevnetab, baseret på grundsygdommen, til 35%, at merskaden er vurderet til 35%i, hvilket kan godkendes af sagsøger, at der skal foretages en konstmktion af sagsøgers årsløn, med henvisning til at sagsøger ikke kurme arbejde på fuld tid før skadestidspunktet, og at Arbejdsskadestyrelsen har fastsat erhvervsevnetabsprocent til halvdelen af sagsøgers samlede erhvervsevnetab, at der således skal foretages en konstmktion af sagsøgers årsløn svarende til, hvad sagsøger kurme oppebære af indtægt som fuldtidsbeskæftiget, når der i relation til beregning af erhvervsevnetabsprocentens størrelse er fastsat en procent, der er baseret på sagsøgers samlede erhvervsevnetab. Såfremt Arbejdsskadestyrelsen var fremkommet med en erhvervsevnetabsafgørelse, der var baseret på sagsøgers resterhvervsevne, ville der ikke kunne blive tale om konstmktion af årsløimen som anført. at sagsøgers indtjening i virksomheden fiar patientskaden, som et minimum, skal fordobles, således at det af Patientskadeankenævnet fastsatte årsløn på ,- skal fastsættes til kr ,-, og at sagsøger i øvrigt tager forbehold om at forhøje påstanden." Sagsøgte har i sit påstandsdokument gjort gældende anført følgende: "Der er ikke gmndlag for at tilsidesætte Patientskadeankenævnets afgørelse af 12. april 2007 (bilag 7), hvorved sagsøgerens erhvervsevnetabserstatning blev fastsat til kr. med udgangspunkt i en skønsmæssigt fastsat årsløn på kr. Det må ved bevisbedømmelsen tages i betragtning, at Patientskadeankenævnet har en særlig sammensætning, at nævnet gennem behandling af et stort antal sager, har en særlig erfaring i at bedømme bl.a. udmåling af erstataing efter patientforsikringsloven, og at der derfor skal være et sikkert gmndlag for at tilsidesætte afgørelsen. Erstatning og godtgørelse efter patientforsikringsloven skal fastsættes efter regleme i erstatningsansvarsloven, lovens 5, stk. 1, jf dagældende erstatningsansvarslovs 5-7, jf lovbekendtgørelse nr. 599 af 8. september Det følger af erstatningsansvarslovens 7, at årslønnen fastsættes som skadelidtes samlede erhvervsindtægt i det år, der går fomd for skadens indtræden dog således, at årsindtægten skal fastsættes skønsmæssigt, når særlige indtægts- eller ansættelsesforhold eller andre særlige forhold har gjort sig gældende, jf 7, stk. 2.

5 Side 5/6 Der er enighed mellem parteme om, at årslørmen skal fastsættes skønsmæssigt efter 7, stk. 2. Sagsfremstillingen i Patientskadeankenævnets afgørelse af 12. april 2007 kan endvidere lægges til gmnd som ubestridt, hemnder bl.a., at sagsøgeren i 1990 havde en indtægt på ca kr. fi-a selvstændig virksomhed, i 1991 havde en indtægt på ca kr., og i 1992 havde et underskud på mere end kr., og at patientskaden i form af forsinket diagnostisering af diskusprolaps indtraf i august Det bemærkes endeligt, at sagsøgeren i stævningen selv har gjort gældende, at hun havde en grundsygdom, som forhindrede hende i at arbejde fuld tid og at hun reelt kun kunne arbejde på ca. halv tid. Det er sagsøgeren, der har bevisbyrden for, at der er et sikkert gmndlag for at tilsidesætte Patientskadeankenævnets afgørelse. Sagsøgeren har ikke løftet derme bevisbyrde." Parteme har under proceduren uddybet anbringendeme i påstandsdokumenteme. Rettens begrundelse og afgørelse Sagens tvist angår udelukkende sagsøgtes fastsættelse af årsløimens størrelse, idet spørgsmålet om fastsættelsen af (rest)erhvervsevnetabsprocenten ikke er indbragt for retten. Som det fremgår af partemes anbringender, er der enighed om, at sagsøgerens årsløn skal fastsættes efter et skøn, jf erstatoingsansvarslovens 7, stk. 2. Sagsøgte har ved udøvelsen af skønnet taget udgangspunkt i oplysningeme om sagsøgers indtægts- og erhvervsforhold i årene fomd for skadesåret. Sagsøgeren har efter de under sagen yderligere fremkomne oplysninger om sagsøgerens indtægter og erhvervsforhold samt sagsøgerens udnyttelse af sin erhvervsevne ikke løftet sin bevisbyrde for, at der skulle være gmndlag for at tilsidesætte det af sagsøgte udøvede skøn, hvorfor sagsøgte frifindes. Ved fastsættelsen af sagens omkostninger er der taget udgangspunkt i landsretternes takster. Thi kendes for ret:

6 Side 6/6 Sagsøgte, Patientskadeankenævnet, irifindes. Sagsøgeren, A skal inden 14 dage betale sagens omkostninger til sagsøgte med kr. Kristian Lind Jensen Dommer Udskriftens rigtighed bekræftes. Retten i Nykøbing Falster, den 27. marts Linette Bothoft Nielsen, Overassistent

Sagsøgte, Patientskadeankenævnet, har endeligt nedlagt påstand om frifindelse.

Sagsøgte, Patientskadeankenævnet, har endeligt nedlagt påstand om frifindelse. Retten i Helsingør- retsafdelingen Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 20. marts 2014 i sag nr. BS 1-2286/2009: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43 1161 København K Påstande Under denne sag, der

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B2929002 - MPN UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 10. april 2006 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Bloch Andersen, Lone Kerrn-Jespersen og Harald Micklander (kst.)). 5. afd.

Læs mere

Sagen drejer sig om udmåling af en personskadeerstatning, og hovedproblemet er,

Sagen drejer sig om udmåling af en personskadeerstatning, og hovedproblemet er, Udskrift af dombogen DOM fsagt den 11. marts 2010 i sag nr. BS 22-3128/2008: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43 1161 KjøbenhavnK Sagen drejer sig om udmåling af en personskadeerstatning, og hovedproblemet

Læs mere

DOM. L (advokat Carl-Sejr Jespersen, Nibe) mod Patientskadeankenævnet (Kammeradvokaten ved advokat Birthe Eskildsen, København).

DOM. L (advokat Carl-Sejr Jespersen, Nibe) mod Patientskadeankenævnet (Kammeradvokaten ved advokat Birthe Eskildsen, København). DOM afsagt den 7. januar 2009 af Vestre Landsrets 2. afdeling {dommerne Eva Staal, Torben Geneser og Martin Møller-Heuer (kst.)) i 1. instanssag V.L. B-1307-06 L (advokat Carl-Sejr Jespersen, Nibe) mod

Læs mere

Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag, der er anlagt den 1. september 2014, drejer sig om, hvorvidt

Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag, der er anlagt den 1. september 2014, drejer sig om, hvorvidt RETTE I RADERS Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 29. august 2019 i sag nr. BS 3-1081/2014: 3F Fælles Fagligt Forbund som mandatar for det privatskiftende bo efter v/ (advokat Christian Riewe, København)

Læs mere

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM fsagt den 3. april 2014 i sag nr. BS 10-3190/2012: Tryg Forsikring /S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup mod nkestyrelsen maliegade 25 Postboks 9080 1022 København

Læs mere

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 26. januar 2015 i sag nr. BS Z- : mod Codan Forsikring A/S c/o Codanhus Gl. Kongevej 60 1850 Frederiksberg C Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar

Sagen vedrører spørgsmålet om Hillerød Kommune har pådraget sit et erstatningsansvar Retten i Hillerød Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. juli 2018 i sag nr. BS 43-773/2017: 3F som mandatar for mod Hillerød Kommune Att.: juridisk konsulent Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Sagens baggrund

Læs mere

Efter lovens 5, stk. 4, skal erstatning og godtgørelse fastsættes efter reglerne i lov om erstatningsansvar.

Efter lovens 5, stk. 4, skal erstatning og godtgørelse fastsættes efter reglerne i lov om erstatningsansvar. RETTEN I NÆSTVED Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 18. februar 2011 i sag nr. BS 19-1484/2007: J mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. 1161 KøbenhavnK Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 10-12-2012 31-01-2013 22-13 1200988-12

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 10-12-2012 31-01-2013 22-13 1200988-12 Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 10-12-2012 31-01-2013 22-13 1200988-12 Status: Gældende Principafgørelse om: arbejdsskade - deltid - erhvervsevnetab - årsløn

Læs mere

P\ var ansat som byggeleder hos i en projektansættelse fra den til den 3l. oktober Den 3. RETTEN i ESBJERG. Sagens

P\ var ansat som byggeleder hos i en projektansættelse fra den til den 3l. oktober Den 3. RETTEN i ESBJERG. Sagens RETTEN i ESBJERG Udskrift dornbogen DOM Afsagt den 25. marts 2014 i sag nr. BS l/2013: mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens Under denne sag der er anlagt medfør af retsplejelovens

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B083100D - DG UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 2. maj 2007 af Østre Landsrets 6. afdeling (landsdommerne Lyngesen, B. O. Jespersen og Christina Munck (kst.)). 6. afd. nr. B-83I-06: (advokat

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B0559003 - HBJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 30. juni 2017 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne Henrik Bitsch, Tine Vuust og Peter Hammershaimb (kst.)). 20. afd. nr. B-559-16:

Læs mere

UDSKRIFT AF HØJESTERETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF HØJESTERETS DOMBOG DOM UDSKRIFT AF HØJESTERETS DOMBOG DOM afsagt af Højesteret fredag den 22. august 2003 i sag 411/2002 2. afdeling C( (advokat Axel Grove, e.o.) mod Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Benedicte

Læs mere

Københavns Byret. Udskrift af dombogen. Del-dom. Afsagt den J3. febmar 2009 i sag nr. BS 3A-2239/2008:

Københavns Byret. Udskrift af dombogen. Del-dom. Afsagt den J3. febmar 2009 i sag nr. BS 3A-2239/2008: Københavns Byret Udskrift af dombogen Del-dom Afsagt den J3. febmar 2009 i sag nr. BS 3A-2239/2008: S mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43,2. 1161 København K og Patientforsikringen Nytorv 5 1450

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B1248004 - DYI UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 9. februar 2018 af Østre Landsrets 7. afdeling (landsdommerne Karen Hald, Gitte Rubæk Pedersen og Lars Holm (kst.)). 7. afd. nr. B-1248-17:

Læs mere

Retten i Helsingør - retsafdelingen

Retten i Helsingør - retsafdelingen Retten i Helsingør - retsafdelingen Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 15. januar 2016 i sag nr. BS 2C-217/2015: mod Ankenævnet for Patienterstatningen (tidl. Patientskadeankenævnet) Finsensvej 15 2000

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. august 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. august 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. august 2010 Sag 164/2008 (2. afdeling) TrygVesta Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) mod Finansforbundet som mandatar for A (advokat Søren Kjær Jensen)

Læs mere

Alm. Brand Forsikring A/S har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb.

Alm. Brand Forsikring A/S har påstået frifindelse, subsidiært betaling af et mindre beløb. Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 1. juli 2016 i sag nr. BS 43C-7636/2015: Dansk Metalarbejderforbund som mandatar for Nyropsgade 38 1780 København V (advokat Mikkel Bensby Nøhr) mod

Læs mere

Retten i Holbæk. 'SAN t2 ^f"^' 2011 Afsagt den 30. marts 2011 i sagnr. BS /2007: Udskrift af dombogen DOM

Retten i Holbæk. 'SAN t2 ^f^' 2011 Afsagt den 30. marts 2011 i sagnr. BS /2007: Udskrift af dombogen DOM Retten i Holbæk Udskrift af dombogen DOM 'SAN t2 ^f"^' 2011 Afsagt den 30. marts 2011 i sagnr. BS 4-2321/2007: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2 1161 KøbenhavnK Sagens baggrund og parternes

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B255900X-HBJ/DG UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 31. maj 2007 af Østre Landsrets 7. afdeling (landsdommerne K. Wiingaard, Engler og Kim K. Gabriel (kst.)). 7. afd. nr. B-2559-05: K (advokat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. november 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. november 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 27. november 2018 Sag 50/2018 (2. afdeling) A (advokat Marianne Fruensgaard, beskikket) mod Ankestyrelsen (advokat Inge Houe) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten

Læs mere

Dommen er affattet uden en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2, men med forklaringer.

Dommen er affattet uden en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2, men med forklaringer. RETTEN I RNDERS Udskrift af dombogen DOM fsagt den 28. september 2018 i sag nr. BS 5-200/2016: 8900 Randers C mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B075000R - BES/jam UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 10. oktober 2008 af Østre Landsrets 22, afdelmg (landsdommerne Taber Rasrnussen, Ulla Langholz og Sanne Bager (kst.)). 22. afd, nr.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. november 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. november 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. november 2012 Sag 35/2011 (2. afdeling) A (advokat Søren Kjær Jensen, beskikket) mod Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. maj 2016 Sag 11/2015 (2. afdeling) A (advokat Lars Sandager, beskikket) mod Alm. Brand Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Sagens økonomiske værdi er kr., svarende til den mengodtgørelse, var blevet tilkendt ved Patienterstatningens afgørelse.

Sagens økonomiske værdi er kr., svarende til den mengodtgørelse, var blevet tilkendt ved Patienterstatningens afgørelse. Udskrift af dombogen DOM afsagt den 31. oktober 2017 i sag nr. BS 150-671/2015: Boet efter (advokat mod Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten ved advokat Flemming Orth ved advokatfuldmægtig

Læs mere

Ændring til skade for klager

Ændring til skade for klager Ændring til skade for klager (Årsberetning 2004) Der er den 10. februar 2005 afsagt en principiel dom, som tager stilling til spørgsmålet om, hvorvidt Patientskadeankenævnet kan ændre til skade for klager.

Læs mere

B der afgik ved døden den 18. juni Retten i Kolding. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 3. marts 2014 i sag nr.

B der afgik ved døden den 18. juni Retten i Kolding. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 3. marts 2014 i sag nr. Retten i Kolding Udskrift af dombogen DOM fsagt den 3. marts 2014 i sag nr. BS 2-1452/2013: (ved advok Palle Viuff, Fredericia) mod Pientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg (ved Karnrneradvoken

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om tab af erhvervsevne - selvstændig - årsløn - underskudsgivende virksomhed

Ankestyrelsens principafgørelse om tab af erhvervsevne - selvstændig - årsløn - underskudsgivende virksomhed KEN nr 9883 af 08/09/2016 Gældende Offentliggørelsesdato: 09-09-2016 Social- og Indenrigsministeriet Den fulde tekst Ankestyrelsens principafgørelse 55-16 om tab af erhvervsevne - selvstændig - årsløn

Læs mere

DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens

DOM. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens DOM Afsagt den 27. maj 2014 i sag nr. BS 7-2960/2010: A mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt de komplikationer,

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B2055001 MR - MLE UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 17. september 2002 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne M. Lerche, Talevski og Mette Brock Hansen (kst.)). 13. afd. nr. B-2055-01:

Læs mere

1778/2010: yderligere erstatning for erhvervsevnetab og og smerte.

1778/2010: yderligere erstatning for erhvervsevnetab og og smerte. E Udskrift af dombogen DOM den 12. maj 2014 i sag nr. BS 1778/2010: mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 er i anledning arbejdsfortjeneste, denne om, yderligere erstatning for erhvervsevnetab

Læs mere

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 19-04-2013 31-05-2013 76-13 1202767-12

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 19-04-2013 31-05-2013 76-13 1202767-12 Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 19-04-2013 31-05-2013 76-13 1202767-12 Status: Gældende Principafgørelse arbejdsskade - tab af erhvervsevne - årsløn - løs tilknytning

Læs mere

Sagsøgeren har til støtte for sin påstand i påstandsdokumentet anført følgende:

Sagsøgeren har til støtte for sin påstand i påstandsdokumentet anført følgende: RETTEN l HJØRRING Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 27. marts 2014 i sag nr. BS 10-1370/2010: A mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009 Sag 492/2007 (1. afdeling) Dansk Metalarbejderforbund som mandatar for A (advokat Asger Tue Pedersen) mod Skoventreprenør Michael Henriksen A/S (advokat

Læs mere

Der er mellem parterne enighed om, at kravet er undergivet en 3-årig forældelsesfrist.

Der er mellem parterne enighed om, at kravet er undergivet en 3-årig forældelsesfrist. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 11. juli 2017 i sag nr. BS 10N-118/2013: v/ 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar mod Topdanmark Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund

Læs mere

Ø.L.D. af 30. januar 2006. Sag: 1. afd., nr. B-122-05. Østre Landsrets dom

Ø.L.D. af 30. januar 2006. Sag: 1. afd., nr. B-122-05. Østre Landsrets dom Ø.L.D. af 30. januar 2006. Sag: 1. afd., nr. B-122-05 (A. F. Wehner, Henrik Bitsch og Karen Hald (kst.)) A (adv. Henrik Ravnild) mod Patientskadeankenævnet (Kammeradv. v/ adv. Kim Holst) Erstatningsret:

Læs mere

Reduktion i godtgørelse og erstatning som følge af mellemkommende død.

Reduktion i godtgørelse og erstatning som følge af mellemkommende død. Reduktion i godtgørelse og erstatning som følge af mellemkommende død. (Årsberetning 2005) Mellemkommende død er et erstatningsretligt begreb, der medfører, at den skadelidtes erstatnings-og godtgørelseskrav

Læs mere

DOM. Retten på Frederiksberg. Udskrift af dombogen. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen

DOM. Retten på Frederiksberg. Udskrift af dombogen. Sagens baggrund og parternes påstande. Oplysningerne i sagen Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 31. januar 2014 i sag nr. BS H-1437/2008: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. sal 61 København K Denne dom indeholder ikke en fuldstændig

Læs mere

Retten i Herning. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 22. marts 2010 i sag nr. BS /2008:

Retten i Herning. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 22. marts 2010 i sag nr. BS /2008: Retten i Herning Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 22. marts 2010 i sag nr. BS 3-1384/2008: N mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande Under

Læs mere

Denne sag drejer sig om, hvorvidt sagsøgeren har krav på erstatning for tabt arbejdsfortjeneste som følge af en anerkendt patientskade.

Denne sag drejer sig om, hvorvidt sagsøgeren har krav på erstatning for tabt arbejdsfortjeneste som følge af en anerkendt patientskade. RETTEN I AALBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 6. oktober 2010 i sag nr. BS 1-1436/2008: A mod Pientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande Denne

Læs mere

Sagsøger, Aernille Schwartz, har nedlagt påstand om, at sagsøgte skal betale ,50 kr. Kravet er opgjort således: 30% men ,50 kr.

Sagsøger, Aernille Schwartz, har nedlagt påstand om, at sagsøgte skal betale ,50 kr. Kravet er opgjort således: 30% men ,50 kr. Københavns Byret Udskrift af dombogen D O M Afsagt den 5. juli 2018 i sag nr. BS 26B-1585/2015: Aersille Schwartz Blågårdsgde 27, 5. tv. 2200 København N mod Bmager Deamons AFC Vestbirk Alle 62 2770 Kastrup

Læs mere

Svie og smerte ,00 kr. Krav for tab af erhvervsevnetab ,00 kr. Tabt arbejdsfortjeneste ,12 kr. I alt ,12 kr.

Svie og smerte ,00 kr. Krav for tab af erhvervsevnetab ,00 kr. Tabt arbejdsfortjeneste ,12 kr. I alt ,12 kr. Retten i Svendborg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 20. december 2016 i sag nr. BS R2-579/2011: mod Shell Service Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører spørgsmålet om en selvstændigt

Læs mere

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 0756 16 A (advokatfuldmægtig Ida Grelk, Aarhus)

Læs mere

RETTEN I ODENSE - 6.afdeling

RETTEN I ODENSE - 6.afdeling RETTEN I ODENSE - 6.afdeling Udskrift af dombogen DOM fsagt den 3. april 2018 i sag nr. BS 6-701/2016: mod nkenævnet for Patienterstatningen Patientombuddet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM 31716001 - HO UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 13. december 1999 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne Hedegaard Madsen, Bloch Andersen (kst.) og Birgitte Lund (kst.)). 13. afd.

Læs mere

har nedlagt følgende påstande:

har nedlagt følgende påstande: Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM fsagt den 14. marts 2018 i sag nr. BS 16B-4765/2016: mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 18. november 2009 Sag 54/2008 (1. afdeling) A (advokat Henrik Juel Halberg) mod Hansen & Andersen A/S (advokat Christina Neugebauer) I tidligere instans er afsagt dom

Læs mere

NY LANDSRETSDOM OM PRINCIPPERNE FOR BEREGNING AF ÅRSLØN VED ERSTATNING TIL SELVSTÆNDIGE ERHVERVSDRIVENDE

NY LANDSRETSDOM OM PRINCIPPERNE FOR BEREGNING AF ÅRSLØN VED ERSTATNING TIL SELVSTÆNDIGE ERHVERVSDRIVENDE 9. FEBRUAR 2017 NY LANDSRETSDOM OM PRINCIPPERNE FOR BEREGNING AF ÅRSLØN VED ERSTATNING TIL SELVSTÆNDIGE ERHVERVSDRIVENDE En ny landsretsdom fastslår de principper, der skal tages udgangspunkt i, når erstatning

Læs mere

Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens 218a.

Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens 218a. Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 18. december 2009 i sag nr. BS 44C-1399/2009: FOA som mandar for A mod Pientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. 1161 KjøbenhavnK Sagens baggrund og

Læs mere

Højesterets dom om erhvervsevnetabsprocenten ved deltidsansættelse

Højesterets dom om erhvervsevnetabsprocenten ved deltidsansættelse Kcmuneradvokaten Dato: 26. august 2010 J.nr.: 24-7202 og 34-1262 HNT/sfm VestJ!!r Farmagsgade 23 01(-1606 København V Telefon: 33 15 20 10 Telefax: 33 15 6115 mall@kammeradvokaten.dk www.kammeradvokaten.dk

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 3. november 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 3. november 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 3. november 2015 Sag 255/2014 (1. afdeling) Busselskabet Aarhus Sporveje ved Trafikselskabet Midttrafik I/S (advokat Carsten Led-Jensen) mod A (advokat Christian Riewe)

Læs mere

Patientskadeankenævnets brug af Retslægerådet og Arbejdsskadestyrelsen.

Patientskadeankenævnets brug af Retslægerådet og Arbejdsskadestyrelsen. Patientskadeankenævnets brug af Retslægerådet og Arbejdsskadestyrelsen. (Årsberetning 2005) Patientskadeankenævnet kan vælge at forelægge en patientskadesag med særligt vanskelige problemstillinger for

Læs mere

DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET 13.DEC.2005 10:23 KftMMERRDV/P SCHMITH NR.9B3 S.Z " UC.O Kammeradvokat en v/adv. Kristine Schmidt Usterud fwotyn* Vimmelskaftet 47 1161 København K JourwI^IT. nr. UDSKRHT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

Læs mere

Personskadeerstatning A-Z et overblik

Personskadeerstatning A-Z et overblik et overblik Om A og P Om mig Side 2 Christian Bo Krøger-Petersen Advokat (L) Bistår primært offentlige myndigheder i retssager om erstatnings- og forsikringsforhold, herunder om offentlige forsikringsordninger

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET Kammeradvokaten v/adv. Benedicte Galbo Vimmelskaftet 47 1161 København K J. nr. 24-2276 UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 4. september 2003 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. april 2011

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. april 2011 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. april 2011 Sag 393/2008 (2. afdeling) TrygVesta Forsikring A/S (advokat Christina Neugebauer) mod A (advokat Karsten Høj, beskikket) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. juni 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. juni 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. juni 2012 Sag 29/2012 (1. afdeling) Patientskadeankenævnet (kammeradvokat K. Hagel-Sørensen) mod Boet efter A (advokat Karsten Høj, beskikket) I tidligere instans

Læs mere

RETTEN I ODENSE - 5.afdeling

RETTEN I ODENSE - 5.afdeling RETTEN I ODENSE - 5.afdeling Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 8. september 2015 i sag nr. BS 5- /2012: P mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Sagen

Læs mere

Retten i Århus DOM. Afsagt den 8. september 2009 af Retten i Århus, 3. afdehng, i sag nr. BS /2008:

Retten i Århus DOM. Afsagt den 8. september 2009 af Retten i Århus, 3. afdehng, i sag nr. BS /2008: Retten i Århus DOM Afsagt den 8. september 2009 af Retten i Århus, 3. afdehng, i sag nr. BS 3-3093/2008: S: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43 1161 Kobenhavn K Denne sag er modtaget den 25. november

Læs mere

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens Retten i Hillerød Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 8. november 2016 i sag nr. BS 49-179/2016: Frie Funktionærer Overgade 24 Postboks 925 5100 Odense C og som mandatar for Berit Pedersen Brørupvej 22

Læs mere

Denne sag, hvor stævning er modtaget den 24. april 2009, handler om, hvorvidt

Denne sag, hvor stævning er modtaget den 24. april 2009, handler om, hvorvidt RETTEN PÅ BORNHOLM Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 21. august 2009 i sag nr. BS 131/2009: A mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaflet 43 1161 København K Denne sag, hvor stævning er modtaget den 24.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. juli 2012

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. juli 2012 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. juli 2012 Sag 26/2010 (1. afdeling) A (advokat Axel Grove, beskikket) mod Forsvarets Personeltjeneste (kammeradvokaten ved advokat Benedicte Galbo) I tidligere instans

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018 Sag 202/2017 (2. afdeling) Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat Sanne H. Christensen) mod A (advokat Martin Laursen) I tidligere instanser

Læs mere

Denne sag vedrører en prøvelse af Ankenævnet for Patienterstatningens afgørelse af 5. februar 2016.

Denne sag vedrører en prøvelse af Ankenævnet for Patienterstatningens afgørelse af 5. februar 2016. Retten i Kolding Udskrift af dombogen DOM fsagt den 12. juni 2017 i sag nr. BS 3-1403/2016: mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Tryg Forsikring A/S anerkendte den 9. februar 2005 erstatningspligten som ansvarsforsikrer for den skadevoldende bil.

Tryg Forsikring A/S anerkendte den 9. februar 2005 erstatningspligten som ansvarsforsikrer for den skadevoldende bil. DOM Afsagt den 21. juni 2012 i sag nr. BS 11-2116/2011: A Xvej 13 mod Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag, der er anlagt den 14. marts

Læs mere

Personskadeerstatning A-Z. - et overblik

Personskadeerstatning A-Z. - et overblik Personskadeerstatning A-Z - et overblik Advokat Christian Bo Krøger-Petersen, Kammeradvokaten Advokat Marianne Fruensgaard, Hjulmand og Kaptain FEF Danske Advokaters Fagdag 2012 Erstatningssystemet Erstatningsansvarsloven

Læs mere

PERSON SKADE ERSTATNINGS RET

PERSON SKADE ERSTATNINGS RET PERSON SKADE ERSTATNINGS RET Vi er eksperter i opgørelse af erstatningskrav efter personskader PISKE SMÆLD kan opstå både som en arbejdsskade og en ulykke udenfor arbejdstiden. Typisk opstår det i forbindelse

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst. D O M afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.)) i ankesag V.L. B 1394 13 (advokat Flemming Schroll Madsen, Middelfart) mod

Læs mere

Hvordan beregner vi din erstatning?

Hvordan beregner vi din erstatning? Hvordan beregner vi din erstatning? www.patientforsikringen.dk Erstatningsansvarsloven Erstatninger for skader, der sker i forbindelse med be handling og undersøgelse, eller som skyldes brugen af lægemidler

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. november 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. november 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. november 2016 Sag 231/2015 (1. afdeling) Boet efter A (advokat Karsten Høj, beskikket) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten ved advokat Henrik

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om arbejdsskade - tab af erhvervsevne - psykiske følger af fysisk skade - fradrag

Ankestyrelsens principafgørelse om arbejdsskade - tab af erhvervsevne - psykiske følger af fysisk skade - fradrag KEN nr 9735 af 31/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. oktober 2017 Ministerium: Journalnummer: 1217106-12 Social- og Indenrigsministeriet Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. maj 2017

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. maj 2017 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 24. maj 2017 Sag 96/2016 (1. afdeling) Codan Forsikring A/S som mandatar for X-firma (tidligere Y-firma) (advokat Søren Vagner Nielsen) mod Boet efter A (advokat Michael

Læs mere

11 HAJ RÉTTEN I ESBJERG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 7. maj 2010 i sag nr. BS /2008:

11 HAJ RÉTTEN I ESBJERG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 7. maj 2010 i sag nr. BS /2008: RÉTTEN I ESBJERG 11 HAJ 2010 Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 7. maj 2010 i sag nr. BS 4-1646/2008: A mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftt 43, 2 1161 København K Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst. D O M afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.)) i ankesag V.L. B 1985 15 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A

Læs mere

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår:

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår: DOM Afsagt den 12. april 2016 i sag nr. BS 1-2241/2014: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle (advokat Mads Brandt, Vejle) mod A vej X-by (advokat Niels L. Johansen, Vejle) Sagens baggrund og parternes

Læs mere

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens

Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens Retten i Lyngby Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 18. maj 2017 i sag nr. BS 157-1952/2015: A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM OI54005-KSJ/NAM/SKJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMOG DOM Afsagt den 2. april 2007 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne. O. Jespersen, Rosenløv og Jakob Karlsen (kst.)). 14. afd. nr, -154-06:

Læs mere

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 10. maj 2019

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 10. maj 2019 VESTRE LNDSRET DOM afsagt den 10. maj 2019 Sag BS-18466/2018-VLR (5. afdeling) FO Fag og rbejde som mandatar for (advokat Søren Kjær Jensen) mod nkestyrelsen (advokat Flemming Orth) Retten i Herning har

Læs mere

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens 218 a, stk. 2.

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens 218 a, stk. 2. RETTEN I VIBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 3. september 2015 i sag nr. BS 1-758/2014: mod Pientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. januar 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. januar 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. januar 2010 Sag 523/2007 (1. afdeling) A (advokat Birgitte Pedersen, beskikket) mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Kristine Schmidt Usterud) I tidligere

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B0193002 - CVT UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 4. november 2014 af Østre Landsrets 23. afdeling (landsdommerne Tine Vuust, Gunst Andersen og Malou Kragh Halling (kst.)). 23. afd. nr.

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B2740005 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 1. oktober 2018 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.)). 10.

Læs mere

Retten i Svendborg. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 6. februar 2008 i sag nr. BS 3-120/2007: (advokat Jørgen Dreyer, Odense, beskikket) mod

Retten i Svendborg. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 6. februar 2008 i sag nr. BS 3-120/2007: (advokat Jørgen Dreyer, Odense, beskikket) mod Retten i Svendborg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 6. februar 2008 i sag nr. BS 3-120/2007: B (advokat Jørgen Dreyer, Odense, beskikket) mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43, 2. sal 1161 København

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 11. marts 2016

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 11. marts 2016 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 11. marts 2016 Sag 105/2015 (2. afdeling) A (advokat Karsten Høj, beskikket) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (tidligere Patientskadeankenævnet) (Kammeradvokaten

Læs mere

RETTEN I AARHUS DOM. afsagt den 13. marts 2019

RETTEN I AARHUS DOM. afsagt den 13. marts 2019 RETTEN I AARHUS DOM afsagt den 13. marts 2019 Sag BS- / -ARH S (advokat U ) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat K ) Denne afgørelse er truffet af dommer. Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Retten på Frederiksberg

Retten på Frederiksberg Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 4. maj 2016 i sag nr. BS L-1677/2014: og A mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 8. marts 2010

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 8. marts 2010 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 8. marts 2010 Sag 302/2007 (1. afdeling) A (advokat Lars Ulrich) mod Patientskadeankenævnet (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen) I tidligere instans

Læs mere

A fik den 29. december 2015 på B bortopereret prostata og et større antal lymfeknuder, efter at han på grundlag af un-

A fik den 29. december 2015 på B bortopereret prostata og et større antal lymfeknuder, efter at han på grundlag af un- RETTEN I HORSENS DOM afsagt den 4. december 2017 Sag BS-663/2017-HRS mod nkenævnet for Patienterstatningen Denne afgørelse er truffet af dommer Christian Pedersen. Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Sagen vedrører prøvelse af en afgørelse truffet den 22. maj 2015 af Ankenævnet for Patienterstatningen.

Sagen vedrører prøvelse af en afgørelse truffet den 22. maj 2015 af Ankenævnet for Patienterstatningen. Retten i Svendborg Udskrift af dombogen DOM fsagt den 2. januar 2019 i sag nr. BS R6-955/2015: mod nkenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

RETTEN I ODENSE - S.afdeling

RETTEN I ODENSE - S.afdeling RETTEN I ODENSE - S.afdeling Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 14. januar 2009 i sag nr. BS 3-1054/2008: mod Patientskadeankenævnet Vimmelskaftet 43,2. 1161 København K Sagen er anlagt den 30. april

Læs mere

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B3023007 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 4. december 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Helga Lund Laursen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

Arbejdsskade En kort vejledning til medlemmer af Fængselsforbundet

Arbejdsskade En kort vejledning til medlemmer af Fængselsforbundet Arbejdsskade En kort vejledning til medlemmer af Fængselsforbundet Denne pjece er tænkt som din førstehjælp ved en arbejdsskade. Dit medlemskab af Fængselsforbundet giver ret til bistand i arbejdsskadesager.

Læs mere

Retten i Helsingør DOM. Afsagt den 26. maj 2017 i sag nr. BS 1D-1179/2014: mod. Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej Frederiksberg

Retten i Helsingør DOM. Afsagt den 26. maj 2017 i sag nr. BS 1D-1179/2014: mod. Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej Frederiksberg Retten i Helsingør DOM Afsagt den 26. maj 2017 i sag nr. BS 1D-1179/2014: A mod Ankenævnet for Patienterstatningen Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagens hovedspørgsmål

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG Sagsøger havde fejlagtigt sagsøgt Patientforsikringen. Først efter udlflbet af - søgsmålsfristen i patientforsikringslovens 16, stk. 2 DOM sagsøgte sagsøger Patientskade-ankenævnet.

Læs mere

Afsagt den 5. oktober 2012 i sag nr. BS 1-691/2010 og BS 1-1583/2010:

Afsagt den 5. oktober 2012 i sag nr. BS 1-691/2010 og BS 1-1583/2010: DOM Afsagt den 5. oktober 2012 i sag nr. BS 1-691/2010 BS 1-1583/2010: E mod A A v/ M A v/ F A v/ M mod Alm. Brand Forsikring A/S att. Skadebeh. Dorte W. Rasmussen Midtermolen 7 2100 København Ø Hovedsagen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 Sag 120/2015 A (advokat Leo Jantzen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. december 2017 Sag 185/2017 (2. afdeling) A (advokat Anni Nørgaard Clausen, beskikket) mod Region Syddanmark (advokat Mads Michael Brandt) I tidligere instanser er

Læs mere