HIGH FEED-FRÆSNING FJERN MERE METAL. FREMSTIL FLERE DELE. MAKSIMER DIN FORRETNING.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HIGH FEED-FRÆSNING FJERN MERE METAL. FREMSTIL FLERE DELE. MAKSIMER DIN FORRETNING."

Transkript

1 HIGH FEED-FRÆSNING FJERN MERE METAL. FREMSTIL FLERE DELE. MAKSIMER DIN FORRETNING.

2

3 TRE GANGE HURTIGERE FRÆSNING ÅBNER OP FOR NYE, STORE FORRETNINGSMULIGHEDER Tiderne skifter. Den stadigt stigende konkurrence øger behovet for stadigt mere effektive bearbejdningsmetoder. High feed-fræsning (HFM) er nøglen til at bevare virksomhedens førerposition. Denne fræsningsmetode kan bearbejde emner tre gange så hurtigt som konventionelle metoder. I stedet for at fræse med større dybde og forkorte værktøjets levetid gør metoden det stik modsatte. Den kombinerer fræsning med lille dybde med high feed pr. tand, så sliddet på værktøjet reduceres. Det betyder, at materialefjernelsen bliver hurtigere end med almindelige metoder. Det er en metode med mange fordele. Skærekræfterne overføres eksempelvis aksialt til maskinspindelen. Det betyder færre vibrationer og forlænget levetid for værktøjet. Og dermed et forbedret investeringsafkast. Men der er flere fordele! Fræsning med lille skæredybde og hurtig feed pr. tand giver dig mulighed for at bearbejde mere end.000 kubikcentimeter i minuttet. Du kan endda ind imellem øge feedhastigheden med op til ti gange den normale hastighed. Og selvom det er en metode til grovfræsning, er det muligt at opnå former, som ligger meget tæt op ad det færdigbearbejdede resultat. Det betyder, at du kan springe skrub-/sletbearbejdningen over og gå direkte til færdigbearbejdning. Dermed får du frihed til at fremstille flere komponenter pr. maskine. Og fastholde dit forspring i forhold til konkurrenterne. High feed-fræsning åbner dørene for mere rentable opgaver.

4 KLAR PARAT START MED AT SÆTTE DIG NYE ATTRAKTIVE PRODUKTIVITETSMÅL Hvis du allerede er en aktiv spiller på markedet for high feed-fræsning, vil de efterfølgende sider styrke din overbevisning. Lad os begynde der, hvor metal møder metal: ved skærene. Skærene er tykke med en bred radius og en kraftig konstruktion omkring skærezonen. Det betyder, at du kan arbejde ved høje hastigheder uden at gå på kompromis med maskinens pålidelighed eller sikkerhed. Skæredybden er til gengæld lille maks.,0 mm. Men med den lille skæredybde kan du øge fræsehastigheden markant. Og dermed reducere bearbejdningstiden for den enkelte komponent. Resultat: Markant øget effektivitet i produktionen! Fræser med type.9-skær FÆRRE VIBRATIONER, MERE STABIL SKÆRING HFM-metoden anvender små indstillingsvinkler. Det giver minimale radiale skærekræfter og maksimale aksiale skærekræfter. Hermed opnås en mere stabil forarbejdning med mindre risiko for vibrationer. Det giver mulighed for at arbejde med mindre tolerancer, selv ved bearbejdning med stort udhæng. High feed-fræsning byder på meget mere end blot produktivitetsmæssige fordele. Levetiden for værktøjet forlænges, så værktøjsomkostningerne reduceres. Vi tilbyder et omfattende udvalg af løsninger til high feed-fræsning, som er velegnet til alle typer plikationer. Du får frihed til at vælge den løsning, der bedst opfylder behovet. Mange af fræserkroppene har en hærdet overflade med nikkelkromlegering, som forlænger levetiden for både fræserkroppen og skæret. Der er mange gode grunde til at benytte high feed-fræsning. Og her er lidt flere.

5 LANGT UDHÆNG, HURTIGERE BEARBEJDNING, SIKKERT VALG AF SKÆR High feed-fræsning og lange udhæng arbejder sammen i skøn forening. Når du anvender high feed-fræsere med lange udhæng, kan du tredoble bearbejdningshastigheden. Dette forudsætter dog, at du anvender fræsere med trekantede skær og en meget stor radius. Hermed får du helt naturligt en lav skæredybde og vibrationsfri high feed-hastigheder. Og skærekræfterne vil altid være aksiale. Til de fleste typer high feed-fræsning er det en fordel at anvende fræsere med trekantede skær frem for runde skær. Det skyldes, at den største skærekræft optræder i bunden af skæret. Der findes selvfølgelig situationer, hvor det er mest hensigtsmæssigt at anvende fræsere med firkantede skær og dermed små indstillingsvinkler. Dette er f.eks. tilfældet i forbindelse med high feed-grovfræsning med kraftige, stabile maskiner eller i forbindelse med vandret fræsning, hvor der er behov for effektiv spåntagning. I lodrette plikationer er fræsere med trekantede skær og effektiv spåntagning ofte det sikre valg. Også når det drejer sig om mindre maskiner med høje omdrejningstal. HIGH FEED-FRÆSERE TRE GANGE SÅ HØJ HASTIGHED, NÅR DER BRUGES LANGE UDHÆNG Skær med meget store radier Lav skæredybde men high feed-hastigheder uden vibrationer Altid aksiale skærekræfter

6 GROVFRÆSNING...SKRUB/SLET-BEARBEJDNINGEN...FÆRDIGBEARBEJDNING. Skærekræfterne absorberes i værktøjet, og samtidigt med at bearbejdningstiden for de enkelte emner forkortes, minimeres de radiale kræfter og dermed sliddet på maskinens spindel, så det bliver muligt at reducere behovet for vedligeholdelse og maksimere driftstiden. En anden tidsbesparende egenskab ved high feed-fræsere er antallet af arbejdsgange. Med high feed-grovfræsning og den lave skæredybde er det muligt at opnå en form, som ligger meget tæt op ad den færdigbearbejdede form, så det ofte er muligt at springe skrub/slet-bearbejdningen over. Det betyder forenklet N-programmering. Endvidere stiller high feed-fræsning ikke øgede krav til maskinens rotationshastighed.

7 STØRRE PÅLIDELIGHED, FORBEDRET UDNYTTELSE, MINDRE VÆRKTØJSBEHOLDNING. Skær til bearbejdning af vanskelige materialer øger samtidigt værktøjets pålidelighed. Resultat: Færre værktøjsskift, færre fejl, mindre ombearbejdning. Derudover har hver enkelt skær en robust geometri. En egenskab, som giver dig følgende to fordele: Forlænget driftstid, før det er nødvendigt at indeksere skæret, og et bredere anvendelsesområde for det enkelte værktøj. Med andre ord en mere optimal udnyttelse af værktøjet. Det betyder, at det er muligt at reducere værktøjsbeholdningen og dermed omkostningerne. Den stabile geometri er en yderligere tidsbesparende faktor. Færre værktøjsskift, færre indstillinger og lavere nedetid i produktionen. Tidsbesparelsen betyder samtidigt maksimal driftstid for den enkelte maskine, øget output og større fleksibilitet i forhold til plikationer. Vi tilbyder et stort udvalg af holderlængder og skærediametre, så du kan udnytte værktøjet optimalt til alle plikationer.

8 HIGH FEED-LØSNINGER TIL ALLE APPLIKATIONER LØSNINGER TIL OVERFLADEFRÆSNING High feed-overfladefræsning er perfekt til at skabe et godt udgangspunkt for videre bearbejdning eller færdigbearbejdning. I de fleste plikationer, hvor der anvendes high feed-fræsning, er det muligt at opnå så fine tolerancer, at der udelukkende er behov for færdigbearbejdning af emnet. Arbejdet omfatter ofte store blokke, og der anvendes derfor oftest værktøj med en stor diameter. Det vil sige fræsere med trekantede skær og fræsekroppe med kassetter. High feed- fræsning er velegnet til bearbejdning af de fleste bløde materialer, f.eks. aluminium, jern og stål. Metoden anvendes dog kun sjældent til bearbejdning af materialer med hård legering eller andre materialer, som er vanskelige at bearbejde. Valget af fræserkrop giver ofte sig selv, og kunsten består derfor i at vælge et skær med en geometri, som passer til den enkelte type materiale. Til overfladefræsning er fræsekrop med kassette af R0.- med type.9--skær (Ø -0 mm) det oplagte valg. LØSNINGER TIL KOPIFRÆSNING High feed-kopifræsning er en særdeles velegnet metode til bearbejdning af ujævne overflader. I slutningen af brochuren er vist en oversigt over anbefalede værktøjer og øvrige parametre, afhængigt af hvilket emne der skal bearbejdes, og størrelsen og robustheden af den komponent, der skal fremstilles. Her er det muligt at vælge mellem Jabro Solid End Mill, Minimaster og R/0. med.9- eller SET0T-skær. LØSNINGER TIL FRÆSNING AF LOMMER High feed-metoden er særligt velegnet til fræsning af lommer, herunder til formstøbning og udfræsning. På samme måde som med kopifræsning afhænger den nødvendige diameter for værktøjet af den enkelte plikation. Det betyder, at valget af værktøj med undtagelse af nogle få parametre mere eller mindre giver sig selv. Også her afhænger valget af værktøj af størrelsen og robustheden af det emne, der skal bearbejdes. Det er muligt at vælge mellem Jabro Solid End Mill, Minimaster og R/0. med.9- eller SET0T-skær.

9 9

10

11 LØSNINGER TIL SPIRALFRÆSNING I forbindelse med spiralfræsning er high feed-metoden særligt velegnet til udfræsning af huller med stor diameter og gør det muligt at springe forbearbejdnings- eller forboringstrinnet over. High feed-fræseren er kun i minimal berøring med emnets vægge. Dette giver en mere stabil bearbejdning end med konventionelle fræsere, som anvender en indstillingsvinkel på 90 grader. FRÆSNING MED PBN BN00 er et enestående skær til fræsning. Den enestående kombination af hårdførhed, slidstyrke, skærkvalitet, lille kornstørrelse og enestående metalbindingsevne betyder, at skæret er velegnet til både grovfræsning og færdigbearbejdning af emner i hærdet stål/ jern, pulverjern/udglødet jern og gråt støbejern. Brug de samme skæreparametre som til rampefræsning og spiralfræsning. Højere fræsehastigheder sammenlignet med skær i hårdmetal Du opnår det bedste resultat i forbindelse med konventionel fræsning. Til medløbsfræsning er fræsere og skær i hårdmetal derimod det oplagte valg. Undlad at bruge kølemiddel under fræsningen. LØSNINGER TIL NOTFRÆSNING High feed-værktøjerne er også særdeles velegnede til notfræsning. De er særlig velegnede til bearbejdning af vanskelige materialer som titanium og andre lette legeringer. High feed-fræsning er ligeledes velegnet til plikationer med lange udhæng. Risikoen for vibrationer reduceres. Værktøjets levetid forlænges. Det frarådes at bruge firkantede skær til udhæng, som er større end x D. Til store skæredybder anvendes normale feed-hastigheder. Velegnede værktøjer er Jabro Solid End Mill, Minimaster og R/0. med.9- eller SET0T-skær.

12 ALLE DE SEO-VÆRKTØJER, DU BEHØVER, SAMLET I DEN SAMME KASSE Korte faktuelle data om alle værktøjerne til high feed-fræsning. Alle værktøjerne er tidsbesparende. Du kan springe skrub/sletbearbejdningen over. Du kan reducere mængden af værktøjsskift. Mere tid betyder flere komponenter. Du kan frigøre ressourcer. Ø- MM JABRO SOLID END MILLS Et sortiment af værktøjer, som er særligt velegnede til små arbejdsemner og små lommer. JHF90 til bearbejdning af stål, rustfrit stål, støbejern og superlegeringer. JHF til bearbejdning af hærdet stål. Ø- MM MINIMASTER I intervallet med en diameter på mellem og mm er Jabro Solid End Mills mere robuste og anbefales til plikationer med lave skæredybder. Minimaster er et fleksibelt værktøj med forskellige skaftlængder til hver enkelt diameter, så du kan vælge den værktøjslængde, der passer bedst til plikationen.

13 Ø- MM R/0. Faste plattelejer inklusive skafter og fræserkroppe med skalkonstruktion. Velegnet til overfladefræsning, lommefræsning, spiralfræsning og notfræsning. R0. forskellige fræserkroppe forskellige fræserkropp R. forskellige skafttyper.9-skær omfatter fire forskellige størrelser, som dækker et diameterinterval på mellem og 0 mm. Et bredt udvalg af geometrier og skær til alle typer materiale. SET0T-skær skær med en tykkelse på, mm og en hjørneradius på,0 mm. Særligt velegnet til grovfræsning under stabile forhold. Velegnet til anvendelsesområder, hvor værktøjet betjenes vandret mod arbejdsemnet. Ø0- MM R. MED PBN-SKÆR Med PBN-skær er det muligt at bearbejde stålemner med hårdheder på -HRc med forbedrede skæredata sammenlignet med karbidskær og dermed øge produktiviteten. Ø-0 MM R0.- Indekserbart udvalg af skær med fræserkroppe med kassetter, som er udviklet med særligt henblik på planfræsning.

14 PRAKTISKE ERFARINGER TEST AF JHF OG TO KONKURRERENDE PRODUKTER PARAMETRE Maskine MakinoAe Kølemiddel Tør Holder HSKA Betjening Afbrudt fræsning med drejning af indre diameter vc 0 m/min O/min. 00 fz 0. mm/tand vf.00 mm/min 0. mm ae.0 mm Tid/lomme min De anvendte parametre er beregnet som et gennemsnit af alle tilgængelige parametre (konkurrerende produkt og og Jabro) APPLIKATION Fremstilling af en dyb lomme i. -HR SMGa Antal lommer Værktøjet fortsat i god stand Konk. Konk. JHF BEARBEJDNING AF STÅL MED HÆRDNINGEN HR MINIMASTER Bearbejdning af stål med hærdningen HRc MINIMASTER Materiale rmo (Gruppe ) Skaft MM Skær MM-.0-HF-MD F0M Skæredata vc n fz vf ae Grovfræsning/lommer m/min.000 o/min 0. mm/tand.000 mm/min 0. mm 9 mm min Tid/del min MM-B90 MM-HF

15 BEARBEJDNING AF BN / HIGH FEED SKÆR AF TYPEN R/0..9 BN-bearbejdning Materiale. (SMG) Hårdhed HRc Fræser R.-.RE-R0.A Skær.9-0T-MD0-LF, BN00 Skæredata vc fz vf ae.00 m/min 0. mm/tand.000 mm/min 0. mm mm cm /min 0 cm /min BEARBEJDNING AF INONEL / HIGH FEED SKÆR AF TYPEN R/0..9 cm /min Betjening Materiale Grovfræsning - PH (SMG) Fræser R.-.RE-R0.A BN Hårdmetal Skær.9-0T M0, F0M vc m/min Skæredata fz vf.0 mm/tand mm/min 0. mm ae mm Bearbejdningstid 9 minutter Applikation Bearbejdning ved anvendelse af rampefræsning Tid HIGH FEED SKÆR AF TYPEN R0. SET Værktøjslængde mm Materiale Fræser XrMoV. (SMG) R0.-00-S.A Konkurrerende produkt Seco Skær SET0T-M, FM vc m/min Skæredata fz vf, mm/tand.000 mm/min. mm ae mm Værktøjslevetid min Værktøjslevetid (minutter) Konkurrerende produkt Seco

16 Dc dmm l zn 00R0Z--MEGA- L00R0TNZ--MEGA- TL00R0TNZ--MEGA 00R0Z--MEGA- ML00R0Z-MEGA- L00R0TNZ--MEGA- TL00R0TNZ--MEGA 00R0Z-MEGA- ML00R0Z-MEGA- L00R0TNZ-MEGA- TL00R0TNZ-MEGA- 0R0Z-MEGA- ML0R0Z-MEGA- L0R0TNZ-MEGA- TL0R0TNZ-MEGA- 00RZ-MEGA- ML00RZ-MEGA- L00RTNZ-MEGA- TL00RTNZ-MEGA- 00RZ-MEGA- 00R00Z-MEGA- ML00R00Z-MEGA- L00R00TNZ-MEGA- TL00R00TNZ-MEGA- 090R00Z-MEGA- 0R00Z-MEGA- 0R00Z-MEGA- ML0R00Z-MEGA- L0R00TNZ-MEGA- TL0R00TNZ-MEGA- R00Z-MEGA- R00Z-MEGA- R00Z-MEGA- MLR00Z-MEGA- LR00TNZ-MEGA- TLR00TNZ-MEGA- R00Z-MEGA- R00Z-MEGA- R00Z-MEGA- MLR00Z-MEGA- LR00TNZ-MEGA- JHF-MEGA- B B A B B A B B B A B B B A B B B,,,, l , 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, r 0, 0, 0, 0,,,,,, 0, 0, 0, 0,,,,,, 9,,,,,,,, Dc 9 r JHF A / B / Type Varenr. Tegning A/B/ HFM JHF high feed-karbidværktøj til slutfræsning Tolerancer: Udløb = 0,0 mm dmm = h Dc = 0,0/0,0 mm r = +/-0,0 mm rp = programmeringsradius * Ubearbejdet tykkelse Du kan finde en oversigt over de symboler, der er anvendt i tegningen, på side - i bearbejdningsvejledningen for 00

17 Skæredata, HFM Fræsning af kærv, grovfræsning JHF Dc (mm) standard 9 ae vc Materiale x Dc (m/min) zn = zn = a >- HRc b >- HRc 0 * = når zn=, vf-værdi + % ** = når zn=, vf -værdi + % n (min-) fz (mm) 0,0 0,0 0, 0, 0, 0, vf (mm/min) * * * * * 9 9 9** 9 9** 9 9** maks. 0, 0, n (min-) fz (mm) 0,0 0,0 0,0 0, 0, 0, 0, 0, vf (mm/min) * * * * * * * * maks. 0,0 0, 0, 0, 0, Fræsning af kærv, grovfræsning JHF Dc (mm) ML 9 ae vc Materiale x Dc (m/min) zn = a >- HRc b >- HRc 0 n (min-) 9 fz (mm) 0,0 0,0 0,0 0 0, vf (mm/min) maks. 0, 0, 0, 0, 0, 0, n (min-) 0 9 fz (mm) 0,0 0,0 0,0 0, 0,0 0, vf (mm/min) maks. 0,0 0,0 0, 0, 0, Fræsning af kærv, grovfræsning JHF Dc (mm) L 9 ae vc Materiale x Dc (m/min) zn = a >- HRc b >- HRc 0 n (min-) 9 fz (mm) 0,0 0,0 0,00 0, 0,0 vf (mm/min) maks. 0,09 0, 0, 0, 0, n (min-) 0 9 fz (mm) 0,0 0,0 0,0 0,0 0, vf (mm/min) maks. 0,0 0,0 0, Fræsning af kærv, grovfræsning JHF Dc (mm) TL 9 ae vc Materiale x Dc (m/min) zn = a >- HRc b >- HRc 0 Anbefalet kølemiddel: Emulsion Skæredata er målværdier. n (min-) 9 fz (mm) 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 vf (mm/min) 9 9 maks. 0,0 0,0 0, 0, n (min-) 0 fz (mm) 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 vf (mm/min) 9 9 maks. 0,0 0,0 0,0 0,0 0,09

18 Skæredata, HFM Fræsning af kærv, grovfræsning JHF Dc (mm) standard 9 ae vc Materiale x Dc (m/min) zn = zn = a >- HRc b >- HRc 0 * = når zn=, vf-værdi + % ** = når zn=, vf -værdi + % n (min-) fz (mm) 0,0 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, vf (mm/min) 9* 9* 9* 9* 9* 9 ** ** ** maks. 0, n (min-) fz (mm) 0,0 0, 0, 0, 0, 0, 0, vf (mm/min) 9* 9* 9* 9* 9* 0 0 0* 0 0* 0 0* maks. 0,0 0, 0, 0, 0, Fræsning af kærv, grovfræsning JHF Dc (mm) ML 9 ae vc Materiale x Dc (m/min) zn = a >- HRc b >- HRc 0 n (min-) fz (mm) 0,0 0, 0,0 0, 0, 0, vf (mm/min) maks. 0, 0, 0, 0, 0, 0, n (min-) 9 fz (mm) 0,0 0,0 0, 0,0 0,0 0, vf (mm/min) maks. 0,0 0,0 0, 0, 0, Fræsning af kærv, grovfræsning JHF Dc (mm) L 9 ae vc Materiale x Dc (m/min) zn = a >- HRc b >- HRc 0 n (min-) fz (mm) 0,0 0,0 0, 0, 0, 0, vf (mm/min) maks. 0,09 0, 0, 0, 0, n (min-) 9 fz (mm) 0,0 0,0 0,0 0, vf (mm/min) maks. 0,0 0,0 0,0 Fræsning af kærv, grovfræsning JHF Dc (mm) TL 9 ae vc Materiale x Dc (m/min) zn = a >- HRc b >- HRc 0 Anbefalet kølemiddel: Emulsion Skæredata er målværdier. n (min-) fz (mm) 0,0 0,0 0,0 0, 0, vf (mm/min) maks. 0,0 0,0 0, 0, n (min-) fz (mm) 0,0 0,0 0,0 0,09 vf (mm/min) maks. 0,0 0,0 0,0 0,0 0,09

19 Skæredata, HFM Fræsning af kærv Grovfræsning Seco-materialegruppe ***kølemiddel vc m/min **fz mm/tand ** ae Hærdet stål >- HRc a M - 0,0xDc x Dc Hærdet stål >- HRc b M 0-0 0,0xDc x Dc ** Reducer med 0 % og feed pr. tand med % i forbindelse med ML-version ** Reducer med % og feed pr. tand med 0 % i forbindelse med L-version Sidefræsning Grovfræsning Seco-materialegruppe ***kølemiddel vc m/min **fz mm/tand ** maks. ae Hærdet stål >- HRc a M - 0,0xDc x xdc Hærdet stål >- HRc b M ,00xDc x xdc ** Reducer med 0 % og feed pr. tand med % i forbindelse med ML-version ** Reducer med % og feed pr. tand med 0 % i forbindelse med L-version *** E = Emulsion M = Forstøvningsspray A = Luft -tabel Dc 0,0 0, 9 0, 0, 0, Rampevinkel:, grader. 9

20 0 Dc dmm l zn 900-MEGA 90ML0-MEGA 90TL0-MEGA 900-MEGA 90ML0-MEGA 90TL0-MEGA 9000-MEGA 90ML00-MEGA 90TL00-MEGA 9000-MEGA 90ML00-MEGA 90TL00-MEGA 900-MEGA 90ML0-MEGA 90TL0-MEGA 900-MEGA 90ML0-MEGA 90TL0-MEGA 9000-MEGA 90ML00-MEGA 90TL00-MEGA 90K00Z-MEGA 9000-MEGA 90ML00-MEGA 90TL00-MEGA 90K0Z-MEGA 900-MEGA 900Z-MEGA 90ML0-MEGA 90TL0-MEGA 90KZ-MEGA 90-MEGA 90Z-MEGA 90ML-MEGA 90TL-MEGA JHF90-MEGA A A A A A A A A A A A A A A B B B D B B B B D B B B B D 0, 0, 0,,,,,,, l,,, ,0 0,0 0,0 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, r 0,0 0,0 0,0 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0,,,,,,,,,, 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,09 0,09 0,09 0,0 0,0 0,0 0,09 0,09 0,09 9 0, , 0, 0, 0, 0, 9,,,,,,,,, Dc,,, r 0,0 0,0 0,0 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, JHF90 A / B / / D 9 9 Type Varenr. Tegning A/B//D HFM Tolerancer: Udløb = 0,0 mm dmm = h Dc = 0,0/0,0 mm r = +/-0,0 mm rp = programmeringsradius * Ubearbejdet tykkelse Du kan finde en oversigt over de symboler, der optræder i billedet, på side -. ubearbejdet tykkelse

21 Skæredata HFM JHF90, fræsning af kærv og sidefræsning a >- HRc Secomaterialegruppe Kølemiddel* M M M M M M M M E E E vc m/min Fræsning af kærv grovfræsning **fz mm/tand 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc ** maks. x x x 0, x 0, x 0, x x x x x x ae mm Dc Dc Dc Dc Dc Dc Dc Dc Dc Dc Dc vc m/min **fz mm/tand 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc Sidefræsning Grovfræsning ** maks. x x x 0, x 0, x 0, x x x x x x ae mm x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc Rampevinkel:, grader -tabel** Fræsning af kærv Sidefræsning Dc, 0, 0, 0, Dette værktøj anvender ikke centerskæring, og grænserne for skæredybden på Z-aksen svarer derfor ikke altid til -værdien i denne tabel. Notfræsning a >- HRc Secomaterialegruppe Kølemiddel* M M M M M M M M E E E vc m/min fz mm/tand 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,0 x Dc 0,00 x Dc 0,00 x Dc 0,00 x Dc 0,00 x Dc 0,00 x Dc 0,00 x Dc 0,00 x Dc 0,00 x Dc * E = Emulsion M = Forstøvningsspray A = Luft Hvis forstøvningsspray ikke er tilgængelig, anbefales emulsion Notfræsning ** Reducer med 0 % og feed pr. tand med % i forbindelse med ML-version ** Reducer med % og feed pr. tand med 0 % i forbindelse med L-version *** pd = notdybde ***pd x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc x Dc mm 0, x Dc 0, x Dc 0, x Dc 0, x Dc 0, x Dc 0, x Dc 0, x Dc 0, x Dc 0, x Dc 0, x Dc 0, x Dc Notfræsning

22 HFM-skæredata Fræsning af kærv Grovfræsning Seco-materialegruppe ***kølemiddel vc m/min **fz mm/tand ** maks. ae Blødt stål - M - 0,0xDc x Dc Almindeligt stål - M -00 0,00xDc x Dc Værktøjsstål < HRc - M 00-0,0xDc x Dc Rustfrit stål -9 M - 0,0xDc 0, x Dc Vanskeligt rustfrit stål - M -0 0,0xDc 0, x Dc Blødt støbejern - M 00-0,0xDc x Dc Hårdt støbejern - M -0 0,0xDc x Dc Superlegeringer 0 E 0-0,0xDc x Dc Vanskelige superlegeringer E -0 0,0xDc x Dc Titaniumbaserede legeringer E -0 0,0xDc x Dc ** Reducer med 0 % og feed pr. tand med % i forbindelse med ML-version ** Reducer med % og feed pr. tand med 0 % i forbindelse med L-version Sidefræsning Grovfræsning Seco-materialegruppe ***kølemiddel vc m/min **fz mm/tand ** maks. ae Blødt stål - M - 0,0xDc x xdc Almindeligt stål - M -00 0,0xDc x xdc Værktøjsstål < HRc - M 00-0,0xDc x xdc Rustfrit stål -9 M - 0,0xDc 0, x xdc Vanskeligt rustfrit stål - M -0 0,0xDc 0, x xdc Blødt støbejern - M 00-0,0xDc x xdc Hårdt støbejern - M -0 0,00xDc x xdc Superlegeringer 0 E 0-0,0xDc x xdc Vanskelige superlegeringer E -0 0,0xDc x xdc Titaniumbaserede legeringer E -0 0,0xDc x xdc ** Reducer med 0 % og feed pr. tand med % i forbindelse med ML-version ** Reducer med % og feed pr. tand med 0 % i forbindelse med L-version * E=Emulsion M=Forstøvningsspray A=Luft Notfræsning -tabel Seco-materialegruppe ***kølemiddel vc m/min fz mm/tand *-sd ae Blødt stål - M - 0,0xDc x Dc 0,xDc Almindeligt stål - M - 0,0xDc x Dc 0,xDc Værktøjsstål < HRc - M - 0,0xDc x Dc 0,xDc Rustfrit stål -9 M 0-0,00xDc x Dc 0,xDc Vanskeligt rustfrit stål - M - 0,00xDc x Dc 0,xDc Blødt støbejern - M - 0,00xDc x Dc 0,xDc Hårdt støbejern - M -0 0,00xDc x Dc 0,xDc Superlegeringer 0 E -0 0,00xDc x Dc 0,xDc Vanskelige superlegeringer E 0-0,00xDc x Dc 0,xDc Titaniumbaserede legeringer E ,00xDc x Dc 0,xDc *-sd => Notdybde *** Hvis forstøvningsspray ikke er tilgængelig => brug emulsion * E=Emulsion M = Forstøvningsspray A = Luft Dc, 0, 0,0 0,0 0, 0, Rampevinkel: -, grader

23 Minimaster-skafter Keyway-skaft 90º 90º high-speed 90º Shrinkfit º º 0º 9º 9º/º Målet for = l er vist på siderne over skær. l = l by+ lp = lpby+ l = l by+

24 Minimaster - skafter af typen MM0 MM0 Reservedele Keyway-skaft 90 -skaft, high speed 90 -skafter, Shrinkfit 90 -skaft -skaft -skaft 0 -skaft 9 -skaft 9 / -skafter Varenr. MM MM MM DS MM MM DS MM DS MM0-.-0 MM DS MM0-.-M MM MM0-.0-0M MM0-0.0-DS MM0-.0-DS MM0-.0-M MM0-.0-DS MM0-.0-0M MM0-.0-0DS MM0-0.0-DS Dc dmm D lpby 0,,,,,,,,,,,,,,,,, 90 0 Ø * l by 0,,,,,,,,,,,, Ø * l by l by lc Skær 0,, 0,,, ,, , 0, 0, 0,, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- MM0- Spændeskrue MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 MM0-0 Styrebøsning MM-0 MM-09 MM-0 MM-0 MM-0 MM-090 MM-0 MM-0 MM-0 Du kan finde flere oplysninger om tilgængelige produkter i den aktuelle pris- og produktoversigt. *Målet er baseret på diameteren på det valgte skær. Allen-nøgle H0- til styrebøsning skal bestilles separat.

25 Minimaster - skafter af typen MM MM Reservedele Keyway-skaft 90 -skaft high speed 90 -skaft Shrinkfit 90 -skafter -skafter -skaft 0 -skaft 9 -skaft 9 / -skafter Varenr. MM MM MM DS MM MM DS MM-.0-00DS MM MM-.0-0DS MM-0.-0 MM-.0-0 MM-.0-M MM-0.0-DS MM-.0-DS MM-.0-M MM-.0-DS MM-.0-M MM-.0-DS MM-0.0-DS Dc dmm D lpby , 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9, 9, Ø * l by 0 0,,,,,,,,,,,, Ø * l by l by lc Skær 0 0,,,, 0 0, 0 0 0,,,, 0, 0, 0,w 0, 0,, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- Spændeskrue MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 Styrebøsning MM-00 MM-000 MM-00 MM-00 MM-0 MM-0 MM-00 MM-00 MM-00 Du kan finde flere oplysninger om tilgængelige produkter i den aktuelle pris- og produktoversigt. *Målet er baseret på diameteren på det valgte skær. Allen-nøgle SMS9 til styrebøsning skal bestilles separat.

26 Minimaster - skafter af typen MM MM Reservedele Keyway-skaft 90 -skaft, high speed 90 -skaft, Shrinkfit 90 -skafter -skaft -skaft 0 -skaft 9 -skaft Varenr. MM MM MM DS MM MM DS MM-.0-00DS MM MM DS MM-0.-9 MM-.0-0 MM-0.0- MM-.0-DS MM MM-0.0-0DS MM MM-0.0-0DS Dc dmm D lpby 0 0 0,,,,,,,,,,,,,,,, 99, 90 0 Ø * l by 0,,,,,,,,,,,, Ø * Ø * l by l by l by lc Skær 0,,,,,, 0 0,, 0,,,, ,, 9,,,,, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0,, 0, 0, 0, 0, 0, 0, MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- Spændeskrue MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 Styrebøsning MM-00 MM-000 MM-00 MM-00 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 9 / -skaft MM-0.0-0DS 0,, 9,9, MM- MM-0 Du kan finde flere oplysninger om tilgængelige produkter i den aktuelle pris- og produktoversigt. *Målet er baseret på diameteren på det valgte skær. Allen-nøgle SMS9 til styrebøsning skal bestilles separat.

27 Minimaster - skafter af typen MM MM Reservedele Keyway-skaft 90 -skaft, high speed 90 -skaft, Shrinkfit 90 -skafter -skaft -skaft 0 -skaft 9 -skaft 9 / -skaft Varenr. MM MM M MM DS MM MM DS MM DS MM DS MM-0.-0 MM-.-0 MM-0.- MM-.0-0 MM-0.0-DS MM M MM MM M MM DS MM M MM DS MM-.0-DS Dc dmm D lpby ,,,,,,,,,,,, 9,,,,, Ø * l by 0,, 9 0,,,,,, 0,,,,, Ø 0* l by l by lc Skær 0,, 9 0,,,,, 9 9, ,, 0, 9 0 0,,, 9, 9, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0,,, 0, 0,, MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- MM- Spændeskrue MM- MM- MM-- MM- MM-- MM-- MM-- MM- MM- MM- MM- MM-- MM-9 MM-9 MM-9 MM-- MM- MM-- MM-- Styrebøsning MM-00 MM-00 MM-0 MM-0 MM-0 MM- MM- MM-0 MM-0 MM-0 MM-0 Du kan finde flere oplysninger om tilgængelige produkter i den aktuelle pris- og produktoversigt. *Målet er baseret på diameteren på det valgte skær. Allen-nøgle SMS9 til styringsbøsning skal bestilles separat.

28 Minimaster high feed-fræsning, anbefalet hastighed og feed Fræsehastighed : vc (m/min) Skæredata, kopifræsning Seco-materialegruppenr. FM Skær F0M Feed/rampevinkel/programmeringsradius Skær, diameter fz-feed/tand (mm) Rampevinkel ( ) rp Programmering mm 0, - 0, * 0, mm 0, - 0, *,0 mm 0, - 0, *, mm 0, - 0,,0, * Ingen begrænsning - centerskæring Skær Skær oating Andet Skær Varenr. D R l zc-værdi Skruenøgle T0M FM F0M FM MM0-0.-HF-MD0,0,0 0,, MM0 MM-.-HF-MD0,0,0, MM0 MM-.0-HF-MD,0, 0,, MM0 MM-.0-HF-MD,0,0 0,, MM0

29 9 Dc R. -.0-R R R R R. -.0-R. R. -0.RE-R0. -0.RE-R0.A -0.RE-R0.HA -.RE-R0.A -.RE-R.HA -.RE-R.HA -.RE-R.A -.RE-R.A -.RE-R.HA -.RE-R.A 9,,, 9,,,,9 9 0, 0, 0, 0,,0, 0, 0, 0, 0, 0, T.9--0 T0P- T0P- T09P- TP- 00-T0P 0-T0P 000-T09P 0-TP,,0,0 dmm 0 l M M0 M M M M M M M M M Dc l lp 9 0, 0, 0, 0,,0,0 0, 0,,0 0,,,,0,0,,0 Til skær Reservedele Nøgle Låseskrue Kraftmoment Nm High feed-fræsning R. Varenr. ylindrisk ombimaster Monteringstype Skær High feed-fræsere ylindrisk ylindrisk ylindrisk ylindrisk ylindrisk ylindrisk ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster*

30 High feed-fræsning R0. High feed-fræsere Varenr. Dc Dc l Skær R R.A -00-R.A -00-R.A -00-R.A -00-R.A -00-R.A -00-R.A -00-R.A -000-R. -00-R. 9 9, 9,,,, 0 0,0,0,,,,,,,, 0, 0, 0, 0, 0, 0,, Reservedele Låseskrue Nøgle Kraftmoment Værdier (Nm) Arborskrue Til fræser Dia mm Dia mm Dia 0 mm Dia 0 mm 000-T09P 0-TP 0-TP 0-TP T09P- TP- TP- TP-,0,0,0, MS x Monteringsmål Til fræser dmm D m Bkw c Til arbor R R R R0.-00,,,,,, 0

31 ISO dmm R R0.-00 R0.-00 R R R0.-0 R0.- D m Bkw,,,,,,, c dhc, 9 9, Dc R S.A -00-S.A -00-S.A -00-S.A -00-S.A -00-S.A -000-S.A -000-S.A -00-S.A -00-S.A -0-S.A --S. T0P- T0P- T0P- T0P- -T0P -T0P -T0P -T0P,0,0,0,0 0.-9M MS x MS x R R R0.0 R0.0- Dc Dmm D m l 0, 0, 0, 0,,,,, SET0T.. SET0T.. SET0T.. SET0T.. SET0T.. SET0T.. SET0T.. SET0T.. SET0T.. SET0T.. SET0T.. SET0T.. R0. High feed-fræsere Til fræser Monteringsmål High feed-fræsning Varenr. Til fræser Reservedele Nøgle Låseskrue Kraftmoment Værdier (Nm) Arborskrue Skær Til spindelnæse Til arbor

32 R/0. (skær type.9) Fræsehastighed : vc (m/min) Skæredata, kopifræsning Seco-materialegruppenr. Grovfræsning Anbefalet valg Skær MP MP0 TM MS0 MH00 MK000 MK000 FM FM F0M FM H.9-M M M MD MD.9-MD.9-MD.9-M M M.9-M.9-MD MD MD MD E 0.9-E M 0.9-M M 0 Feed Initielle værdier Ubearbejdet tykkelse Skær, mål Feed, fz (mm/tand) Maks. (mm) fz rp (mm) (mm) , - 0, 0, 0, 0, 0, , 0, 0,, 0, ,0,0 0,, 0, ,0,,,, Rampevinkel Diameter (mm) ( ), 0,0,,,0,,0,9,,, 0,9 0, Ubearbejdet tykkelse Inputhjørne (rp ) Programmeringsradius Spiralfræsning Diameter (mm) Dc Dia (mm) min. Dia (mm) maks. Maks. (mm) 0 0, 0/0HA 0, 0, HA 9,0,0 HA 9, 9,0 9,0 HA,,0 9, 90,,, 0, 0 9,

33 R/0. Skæredata, notfræsning Fræsehastighed : vc (m/min) Seco-materialegruppenr. Grovfræsning Anbefalet valg Skær MP MP0 TM MS0 MH00 MK000 MK000 FM FM F0M FM H.9-M M M MD.9-MD.9-MD MD M M.9-M.9-M.9-MD MD MD MD E E M 0.9-M M 0 De tal, der er fremhævet med fed skrift, betegner det anbefalede valg i hver materialegruppe Notfræsning - Aksial feedretning Diameter (mm) Skær, mål fz ( mm/tand ) Maks. ae ( mm ) ,

34 R0. (skær type SET0T) Fræsehastighed : vc (m/min) Skæredata, kopifræsning Seco-materialegruppenr. Grovfræsning Anbefalet valg MP MP0 TM MS0 FM SET0T-M SET0T-M SET0T-M 0 0 SET0T-MD SET0T-MD 9 SET0T-MD SET0T-MD SET0T-M SET0T-M SET0T-M 0 SET0T-M SET0T-MD 0 0 SET0T-MD 90 0 SET0T-MD 00 0 SET0T-MD 0 SET0T-M SET0T-M 0 SET0T-M 0 SET0T-M 0 0 SET0T-M 0 De tal, der er fremhævet med fed skrift, betegner det anbefalede valg i hver materialegruppe Initielle værdier Initielle værdier Ubearbejdet tykkelse (mm) Dia fz Maks. rp (mm) Skær, mål mm/tand (mm) fz (mm) - SET0T -,0,,,, Skær Rampevinkel Dia (mm) ( ),0, ,0 0,0 0 0, 0,0 Spiralfræsning Fræserskær, diameter min. / maks. maks. / maks. 0.-S Ø Dc mm Ø Dc mm Ø min. maks. Ø maks. maks. Ø 9 Ø Ø Ø Ø 0 0 Ø 9 Ø Ø Ø 0

35 R. (.9-0T-MD0-LF, BN00) Skæredata, fræsning Fræsehastighed : vc (m/min) Skær Anbef. Seco-materialegruppenr. (mm) PBN-bearbejdning, anbefalet valg BN00 0,.9-0T-MD0-LF 0/00.9-0T-MD0-LF.9-0T-MD0-LF 0/.9-0T-MD0-LF Anbefalet feed og dybde Dia (mm) Skær, mål fz mm/tand ubearbejdet tykkelse (mm) T-MD0-LF 0,/,0 0,, 0, Maks. (mm) rp (mm) Rampevinkel Dia (mm) ( ) 0,0, Spiralfræsning Fræserskær, diameter min. / maks. maks. / maks. R. Ø Dc mm Ø Dc mm Ø mm maks. Ø maks. maks. Ø0, 0, 0, Ø,, 0,

36 Dc R R R R.9 -.RE-0.A -.RE-0.A -.RE-0.A -.RE-0.A -.RE-0.A -.RE-0.A -.RE-0.A -.RE-0.A -.RE-0.A -.RE-0.A -.RE-0.A -.RE-0.A -.RE-0.A , 0, 0, 0,, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, R.9-.. TP- 0-TP dmm l 9 l 9 0 RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. Dc l 99 lp lc 0 0,,, M M M M M M M M M M M M M M M M M Til fræser Reservedele Nøgle* Låseskrue High feed-fræsning.9-0 Varenr. ylindrisk Monteringstype yl/weldon Morse ter ombimaster Værktøjsvinkler: o = p = + f = - - ylindrisk yl/weldon yl/weldon Morse Nr. Morse Nr. Morse Nr. ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster* ombimaster*

37 High feed-fræsning Værktøjsvinkler:: o = p = + f = - - Varenr. Dc Dc l R A A A A A A 0, 0, 0, 0, 0, 0, RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. Reservedele Låseskrue Nøgle* Arborskrue Til fræser R R TP 0-TP TP- TP Monteringsmål Til fræser dmm D m Bkw c Til arbor R R0.9-00,,,,

38 High feed-fræsning Værktøjsvinkler: o = p = + f = Varenr. Dc Dc l R A A A A A A A 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. Reservedele Låseskrue Nøgle* Arborskrue Til fræser R R TP 0-TP TP- TP MS x Monteringsmål Til fræser dmm D m Bkw c Til arbor R R0.9-00,,,

39 High feed-fræsning Værktøjsvinkler: o = p = + f = Varenr. Dc Dc l R A A A A -0-0.A -0-0.A ,0,0,0,, RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. Reservedele Låseskrue Nøgle* Arborskrue Til fræser R R TP 0-TP TP- TP- MS x Monteringsmål Til fræser dmm D m Bkw c Til arbor R R R ,,, 9 9

40 High feed-fræsning.9-0 ombimaster Værktøjsvinkler: o = p = f = Varenr. Dc Dc l M R.9 -.RE-0.A -.RE-0.A M M 0, 0, RP.. RP.. Reservedele Låseskrue Nøgle* Til fræser R.9-.. R T0P 0-T0P T0P- T0P-

41 High feed-fræsning Værktøjsvinkler: o = p = f = Varenr. Dc Dc l R A A A A A A A A 0 0 0, 0, 0, 0, 0, 0,, RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. Reservedele Låseskrue Nøgle* Arborskrue Til fræser R R R T0P 0-T0P 0-T0P T0P- T0P- T0P- 0.-9M 0.-9 MS x Monteringsmål Til fræser dmm D m Bkw c Til arbor R R ,,,

42 High feed-fræsning Værktøjsvinkler: o = 0 p = + f = 0 Varenr. Dc Dc l R MA A -0-0.MA -0-0.A --0.M ,,,,,, RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. RP.. Reservedele Låseskrue Nøgle* Anvil Anvil-skrue Nøgle Til fræser R R R R R R T0P 0-T0P 0-T0P 0-T0P 0-T0P 0-T0P T0P- T0P- T0P- T0P- T0P- T0P- SRPM0 SRPM0 SRPM0 A A A H0- H0- H0- Monteringsmål Til fræser dmm D m Bkw c dmc Til arbor Til spindelnæse R R0.9-0 R ,,, 9 9, ISO

43 FEED+, anbefalet fræsehastighed og feed RPHTM0T-M, RPHTM0T-M, fræsehastighed: vc (m/min) Skæredata, kopifræsning Secomaterialegruppenr. Grovfræsning Anbefalet valg MP MP0 TM MS0 MK000 FM FM TM TM TM MS MS MP0 FM FM FM 0 00 FM MK MK MK MK000 FM 99 9 FM MS MS0 MS Skær Feed Initielle værdier Skær, størrelse Skær, betegnelse fz mm/tand Maks. (mm) fz mm RPHTM0T-M 0,-,, 0,,0 mm RPHTM0T-M 0,-,0,0 0,,

44 FEED+, anbefalet fræsehastighed og feed Spiralfræsning Fræser, betegnelse Dia (mm) Dc Dia (mm) min. Dia (mm) maks. Maks. (mm) R/ , 0,,,,,,,, 9, 9,,,,, 0, 9,,, R/0.9-0,0,0 9,0,0,0,0 0,0 0 9,0,0 0,0 Skæredata, kopifræsning Fræser, betegnelse Dia (mm) Dc ( ) R/ ,0 0 0,0 90,0 90,0,,0 9,,,9,,0,,,, 0, 9,,, R/ ,0 0,0,,0 9,, 0,0 0,0,,

45 Skær RP.. Tolerancer: (± mm) D s RPH. 0,0 0,0 Størrelse D,0,0 s,, Beskyt. fas Skær oating Skær Varenr. Fræser, stødretning Bredde mm Vinkel MK MK000 MK000 MP0 MH00 MP TM MS0 FM FM F0M FM M RPHT M0T-M 0,0 0 RPHT M0T-M M Lagerstandard Ret til ændringer forbeholdes. Se den aktuelle pris- og produktoversigt

46 Skær.9 Tolerancer: (± mm) D R s.9-0,0 0,0 0,0-0,0 Størrelse D,,0,90,0, s,,,9,, R, Beskyt. fas Skær Skær Varenr. R r Fræsning, stødretning Bredde mm Vinkel MK000 MK000 MP0 MH00 MP TM TM MS0 FM FM F0M FM H BN00 E0E E0-0-E0 --T-E0 --0-E0, 0, 0, 0,, ME0ME.9-0T-ME0 -T-T-ME0 -T-0-ME0, 0, 0,, ,0 0,0 0, M0M.9-00T-M0-0T-M0 -T-T-M0 -T-0-M0 -T-0-M0, 0, 0, 0,,, 0,0 0,0 0,0 0,09 0, MD0MD T-MD0-0T-MD0 -T-T-MD0 -T-T-MD -T-0-MD09 -T-0-MD,, 0, 0, 0, 0,,, ,0 0,0 0,0 0,09 0, Lagerstandard Ret til ændringer forbeholdes. Se den aktuelle pris- og produktoversigt

47 Skær S.. Tolerancer: (± mm) D s m SE. 0,0 0,0 0,0 SM. 0,0 Størrelse l, s, Beskyt. fas Skær oating Skær Varenr. r Fræser, stødretning Bredde mm Vinkel MK MK000 MK000 MP0 MH00 MP TM MS0 FM FM F0M FM M/MD SET 0T-M,0 SET 0T-MD,0 Lagerstandard Ret til ændringer forbeholdes. Se den aktuelle pris- og produktoversigt

48 SEO NORDI Fagersta SVERIGE DANMARK Seco Tools A/S Park Allé A 0 Brøndby Tel Fax FINLAND Seco Tools OY Kirvesmiehenkatu 000 Helsinki Tel. + (0)9 00 Fax. + (0)9 0 NORGE Seco Tools A/S Postboks Lørenskog Tel Fax SVERIGE Seco Tools AB Försäljning, Sverige Fagersta Tel. + (0) 00 Fax. + (0) 0 Seco Tools AB, SE- Fagersta, Sweden. Tel ST00 DK SEO TOOLS AB, Grafiska Byrån Örebro/PA Group Karlstad 00

For øjeblikkelig frigivelse

For øjeblikkelig frigivelse For øjeblikkelig frigivelse Kontakt: Seco Tools A/S Park Allé 350A 2605 Brøndby Jannie CHRISTIANSEN Telefon: +45-23453464 E-mail: jannie.christiansen@secotools.com www.secotools.com Styring af mekaniske

Læs mere

TN MC-JET. værktøjsslibning Tlf. +45 5687 2001 Fax +45 5687 2650 info@tnslib.dk

TN MC-JET. værktøjsslibning Tlf. +45 5687 2001 Fax +45 5687 2650 info@tnslib.dk Netto prisliste 2014/15 Alle priser gældende ab fabrik, inkl. emballage, ekskl. moms. Stål Højlegeret Stål Rustfri Støbejern Nickel/Titan HSS & Hærdet Aluminium Kobber Grafit 1 Netto prisliste 2014/15

Læs mere

NEO-PHS NEO-CR-PHS NEO-EMS NEO-CR-EMS PRODUKT INFORMATION VOL.2. NEO Serien - Endefræsere med variabel helix. Nyhed

NEO-PHS NEO-CR-PHS NEO-EMS NEO-CR-EMS PRODUKT INFORMATION VOL.2. NEO Serien - Endefræsere med variabel helix. Nyhed PRODUKT INFORMATION NEO-PHS NEO-CR-PHS NEO-EMS NEO-CR-EMS NEO Serien - Endefræsere med variabel helix VOL.2 Nyhed Variabel helix - Endefræser NEO Serien Stabil og effektiv fræsning takket være den innovative

Læs mere

SECO NEWS I OVERSIGT 2014-1

SECO NEWS I OVERSIGT 2014-1 SECO NEWS I OVERSIGT 2014-1 2 VI KLARER SKÆRENE FOR DIG Hos Seco er formålet med alt, hvad vi gør, at hjælpe dig med at klare de udfordringer, du står over for i dag og i fremtiden. Vores globale team

Læs mere

Det produktive valg. Gevindbearbejdning til ethvert behov

Det produktive valg. Gevindbearbejdning til ethvert behov Det produktive valg Gevindbearbejdning til ethvert behov Et værktøj til enhver lejlighed Vores gevindbearbejdningsløsninger er din nøgle til højere produktivitet flere steder end nogensinde før. Tag for

Læs mere

Værktøjer til effektiv af- og sporstikning

Værktøjer til effektiv af- og sporstikning Værktøjer til effektiv af- og sporstikning Skabt til afstikning CoroCut QD er det stærkeste og mest avancerede af- og sporstikningsværktøj på markedet. Det er perfekt til sikker afstikning eller bearbejdning

Læs mere

Dynamisk fræsning optimerer fræsestrategier for skrubbearbejdning.

Dynamisk fræsning optimerer fræsestrategier for skrubbearbejdning. Dynamisk fræsning optimerer fræsestrategier for skrubbearbejdning. Dynamisk fræsning optimerer fræsestrategier for skrubbearbejdning. Hvad er dynamisk fræsning? Dynamisk fræsning er CAM-baseret fræsestrategi

Læs mere

Skrubbearbejdning. Sletbearbejdning/profilfræsning. Aluminium. Vælg den rigtige fræser til opgaven. FRÆSNING CoroMill til enhver operation

Skrubbearbejdning. Sletbearbejdning/profilfræsning. Aluminium. Vælg den rigtige fræser til opgaven. FRÆSNING CoroMill til enhver operation FRÆIG Coroill til enhver operation Vælg den rigtige fræser til opgaven IO/AI Coroill 245 Coroill 200 krubbearbejdning Coroill 390 Coroill 245 letbearbejdning/profilfræsning Coroill 210 Coroill 300 Coroill

Læs mere

Hårdmetal endefræsere PRODUCTION. Vi er stolte over at præsentere vores egen produktion af endefræsere

Hårdmetal endefræsere PRODUCTION. Vi er stolte over at præsentere vores egen produktion af endefræsere ENDEFRÆSERE PRODUCTION Hårdmetal endefræsere Vi er stolte over at præsentere vores egen produktion af endefræsere Vores vision er i Danmark, at producere fræsere af høj kvalitet til meget konkurrence dygtige

Læs mere

HÅRDMETAL FRÆSERE Hårdmetal Endefræsere

HÅRDMETAL FRÆSERE Hårdmetal Endefræsere HÅRDMETAL FRÆSERE Hårdmetal Endefræsere High performance løsninger - Løsninger for not, slet, skrub & konveks - Hårdmetal af mikro og ultra fine korn - Standard og specielle geometrier Hårdmetal fræsere

Læs mere

skærende værktøj 2013 / 14

skærende værktøj 2013 / 14 skærende værktøj 2013 / 14 Hulsave i sæt Hulsave HSS M3 Bi-Metal Combitand 4/6. Til hulskæring i legeret og ulegeret stål, aluminium, støbejern, rustfri, kobber, bronze, træ og plast. 60 261 125 60 261

Læs mere

FTO-3D Nyt FTO HM bor med indvendig køling

FTO-3D Nyt FTO HM bor med indvendig køling PRODUKT INFORMATION Nyt FTO HM bor med indvendig køling FTO - 3D FTO - 3D borene er miljøvenlige! Lang standtid er miljøvenligt En ny "bølget" spidsgeometri Ny spidsgeometri giver større skarphed og længere

Læs mere

Evolution inden for fræsning af stål

Evolution inden for fræsning af stål Stålfræsekvalitet Evolution inden for fræsning af stål Giver dig fred i sindet med Zertivo -kvaliteten Afskalning og udflisning der resulterer i korte skærlevetider og ustabil produktion er nogle af de

Læs mere

O O O O O INDHOLDSFORTEGNELSE

O O O O O INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE Bech volumenfræsere (hårdmetal) Side 2-8 Bech sletfræsere (hårdmetal) Side 9, 10 Fræsere for hærdede materialer (hårdmetal) Side 11 Plunge fræsere (hårdmetal) Side 11 Bech Ecoline (hårdmetal)

Læs mere

For øjeblikkelig frigivelse

For øjeblikkelig frigivelse For øjeblikkelig frigivelse Kontakt: Seco Tools A/S Park Allé 350A 2605 Brøndby Jannie CHRISTIANSEN Telefon: +45-23453464 E-mail: jannie.christiansen@secotools.com www.secotools.com Værktøjer og strategier

Læs mere

For øjeblikkelig frigivelse

For øjeblikkelig frigivelse For øjeblikkelig frigivelse Kontakt: Seco Tools A/S Park Allé 350A 2605 Brøndby Jannie CHRISTIANSEN Telefon: +45-23453464 E-mail: jannie.christiansen@secotools.com www.secotools.com Nye værktøjer og strategier

Læs mere

MC7000. En revolution inden for drejning i rustfrit stål B201DK

MC7000. En revolution inden for drejning i rustfrit stål B201DK B201DK ISO platter til drejning af rustfrit stål MC7000 En revolution inden for drejning i rustfrit stål Fremragende modstandsevne mod stråleslid og ingen gratdannelse. Lang levetid for værktøjet opnås

Læs mere

Den nye råstyrke inden for spåntagning.

Den nye råstyrke inden for spåntagning. Produkthåndbog Fræsning _ Sølv, sort, stærk Den nye råstyrke inden for spåntagning. Fræsning hører fortiden til slip tigeren løs! Tiger tec sætter endnu en gang nye standarder inden for spåntagende bearbejdning

Læs mere

RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID

RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID HER KAN DU FÅ DÆKKET DINE KRAV TIL SLID Det slidbestandige Raex-stål er designet til Stålkonstruktioner, der udsættes for slitage. Det slidbestandige Raex-stål kan forlænge

Læs mere

TN HFC. værktøjsslibning Tlf. +45 5687 2001 Fax +45 5687 2650 info@tnslib.dk

TN HFC. værktøjsslibning Tlf. +45 5687 2001 Fax +45 5687 2650 info@tnslib.dk Netto prisliste 2014/15 Alle priser gældende ab fabrik, inkl. emballage, ekskl. moms. Stål Højlegeret Stål Rustfri Støbejern Nickel/Titan HSS & Hærdet 1 Netto prisliste 2014/15 Alle priser gældende ab

Læs mere

Hvad er C-akse egentlig? 2. Værktøjsholdere 3. Koblingssystemer 4. Værktøjsopmåling 5. C-akse programmering 6. Bolthulcirkel 6.

Hvad er C-akse egentlig? 2. Værktøjsholdere 3. Koblingssystemer 4. Værktøjsopmåling 5. C-akse programmering 6. Bolthulcirkel 6. INDHOLDSFORTEGNELSE Hvad er C-akse egentlig? 2 Værktøjsholdere 3 Koblingssystemer 4 Værktøjsopmåling 5 C-akse programmering 6 Bolthulcirkel 6 Not-fræsning 6 Spiral fræsning 7 Boring med udspåning aksialt

Læs mere

For øjeblikkelig frigivelse

For øjeblikkelig frigivelse For øjeblikkelig frigivelse Kontakt: Seco Tools A/S Park Allé 350A 2605 Brøndby Jannie CHRISTIANSEN Telefon: +45-23453464 E-mail: jannie.christiansen@secotools.com www.secotools.com Nøglefaktorer ved bearbejdning

Læs mere

Lær at elske af- og sporstikning

Lær at elske af- og sporstikning Lær at elske af- og sporstikning Og oplev en optimeret produktion med intelligente, pengebesparende løsninger Med sin mangfoldighed af bearbejdningsoperationer og talrige applikationstilpassede værktøjer

Læs mere

klingspor skære- og slibeartikler - så er du i trygge hænder

klingspor skære- og slibeartikler - så er du i trygge hænder g r e n e klingspor skære- og slibeartikler - så er du i trygge hænder Indholdsfortegnelse Kontaktinformationer...2 Diamantskæreskiver...3 Slibelærredsruller, smergellærred...4 Holder til 5 ruller smergellærred...4

Læs mere

3M TM Cubitron TM II skære- og skrubskiver IT S GRINDING REINVENTED.

3M TM Cubitron TM II skære- og skrubskiver IT S GRINDING REINVENTED. 3M TM Cubitron TM II skære- og skrubskiver BORN TO GRIND IT S GRINDING REINVENTED. GRINDING REINVENTED 3M TM Cubitron TM II skære- og skrubskiver tager slibeprocessen til et helt nyt niveau. Produkterne

Læs mere

Datablad UHB 11 Produktfakta og anvendelsesområder

Datablad UHB 11 Produktfakta og anvendelsesområder Datablad UHB 11 Produktfakta og anvendelsesområder Uddeholm A/S Kokmose 8 6000 Kolding Tlf.: 75 51 70 66 Fax: 75 51 70 44 www.uddeholm.dk e-mail: info@uddeholm.dk UHB 11 Produkt- og egenskabsprofil Uddeholms

Læs mere

Præcisions messingstænger

Præcisions messingstænger Præcisions messingstænger W5000 Den lige vej til succes Produktionen fra et parti Vi har opført et moderne produktionsanlæg til messingstænger egnet til høj-kvalitet præcisionsdele. Alle arbejdsgange,

Læs mere

Widin pris og lagerkatalog 2018 og 2019

Widin pris og lagerkatalog 2018 og 2019 HASSiNg tools Widin pris og lagerkatalog 2018 og 2019 Hassing Gruppen - viden om værktøj! Teknik, værktøj og maskiner til produktion, reparation og vedligehold HASSING HASSiNg Gruppen TOOLS Hassing Gruppen

Læs mere

HSS Co / PM Co Konkav fræser Side 10-14

HSS Co / PM Co Konkav fræser Side 10-14 Skærende værktøj Vi har i dette afsnit samlet et udvalg af skærende værktøjer der supplerer Risager production og Sutton Tools værktøjer. Oversigts register: HSS Co Rivaler 1/100 interval Side 10-3 Hårdmetal

Læs mere

HASSiNG TOOLS. Viden om værktøj! Stærke tilbud

HASSiNG TOOLS. Viden om værktøj! Stærke tilbud HASSiNG TOOLS Stærke tilbud på produkter fra Widin Hassing Gruppen - viden om værktøj! Teknik, værktøj og maskiner til produktion, reparation og vedligehold HASSING HASSiNG GRUPPEN TOOLS 4 skærs HM fræser

Læs mere

og fuld kontrol Styrke Compact Generation

og fuld kontrol Styrke Compact Generation Styrke og fuld kontrol Compact Generation Easy Universal Expert Make it your home. Skab dit eget hjem med de nye vinkelslibere fra Bosch. De er kraftige og robuste og tilbyder god føring og kontrol takket

Læs mere

1000 KR. TIL DE FØRSTE 100 KUNDER* 40 % 45 % 45 % Køb 3 betal for 2. En samling fantastiske tilbud fra Seco Tools... Festival start... side 8.

1000 KR. TIL DE FØRSTE 100 KUNDER* 40 % 45 % 45 % Køb 3 betal for 2. En samling fantastiske tilbud fra Seco Tools... Festival start... side 8. En samling fantastiske tilbud fra Seco Tools... 26 27/1 26 27/1 2010 2010 40 % side 8 Værdikupon 10 000,- side 5 *) De 100 første kunder, den 26. januar 2010, der bestiller for mindst 10.000 kr. får en

Læs mere

PRODUKTGUIDE SKÆRESKIVER

PRODUKTGUIDE SKÆRESKIVER PRODUKTGUIDE SKÆRESKIVER Stål Rustfrit stål Aluminium Ædelmetal SPEED Maskiner Anvendes til STÅL Kvalitetsniveau Udseende Art.nr. 0664 102 302 0664 101 802 0664 101 251 0664 101 250 0664 101 150 0664 101

Læs mere

Følg vores metode til at omdanne en rå overflade til en spejlblank finish

Følg vores metode til at omdanne en rå overflade til en spejlblank finish tyrolit premium POLERINGSPROGRAM Følg vores metode til at omdanne en rå overflade til en spejlblank finish PREMIUM Lamelrondel SCM PREMIUM Forpolerings Rondel PREMIUM Polerings Rondel og polerings pasta

Læs mere

TN Alu-Jet. værktøjsslibning Tlf. +45 5687 2001 Fax +45 5687 2650 info@tnslib.dk

TN Alu-Jet. værktøjsslibning Tlf. +45 5687 2001 Fax +45 5687 2650 info@tnslib.dk Netto prisliste 2014/15 Aluminium Kobber 1 Alu-jet serien er en aggressiv og meget stærk højhastighedsfræser, som kan benyttes til både skrub, slet og 3D fræsning. Alu-jet kan benyttes til stort set alle

Læs mere

CNC drejning med C-akse AMU nr.: 47454

CNC drejning med C-akse AMU nr.: 47454 CNC drejning med C-akse AMU nr.: INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Hvad er C-akse egentligt? 4 Værktøjsholdere 5 Koblingssystemer 6 Værktøjsopmåling 7 C-akse programmering 8 Bolthulcirkel 8 Not-fræsning 8 Spiral

Læs mere

Afgratning - innovation og alsidighed siden 1960

Afgratning - innovation og alsidighed siden 1960 Afgratning - innovation og alsidighed siden 1960 KJ Værktøj introducerer unikt program af HSS og hårdmetal afgratningsværktøjer fra amerikanske E-Z Burr. Programmet dækker dia. 1-50 mm. I mere end fire

Læs mere

hydraulik CEJN Multi-X Fleksible multi koblinger for at sikre hurtig og nem tilkobling

hydraulik CEJN Multi-X Fleksible multi koblinger for at sikre hurtig og nem tilkobling hydraulik CEJN MultiX Fleksible multi koblinger for at sikre hurtig og nem tilkobling CEJN MultiX gør det muligt at minimere spildtid ved værktøjsskift at tilslutte hydraulikken ved resttryk at installere

Læs mere

Skærende værktøjer fra Sandvik Coromant. Roterende værktøjer. Fræsning Boring Opboring Værktøjssystemer 2012

Skærende værktøjer fra Sandvik Coromant. Roterende værktøjer. Fræsning Boring Opboring Værktøjssystemer 2012 Skærende værktøjer fra Sandvik Coromant Roterende værktøjer ræsning Boring Opboring Værktøjssystemer 2012 BORIN Sådan vælges det rette bor Sådan vælges det rette bor 1 astlæg huldiameter og huldybde I

Læs mere

Endnu mere præcis. Den bedste dyksav, vi nogensinde har bygget. Dyksav TS 55 R

Endnu mere præcis. Den bedste dyksav, vi nogensinde har bygget. Dyksav TS 55 R Endnu mere præcis. Den bedste dyksav, vi nogensinde har bygget. Dyksav TS 55 R Større fleksibilitet. Bedre kontrol. Endnu mere præcis. Tro over for princippet perfektion. Den nye TS 55 R. Den bedste dyksav,

Læs mere

Hvidbog. Udnyttelse af fordelene ved køling i af- og sporstikning

Hvidbog. Udnyttelse af fordelene ved køling i af- og sporstikning Hvidbog Udnyttelse af fordelene ved køling i af- og sporstikning Af- og sporstikning er normalt ikke de foretrukne bearbejdningsopgaver i maskinværksteder. Kombinationen af tynde skær og holdere sammen

Læs mere

1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse

1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse GLAS TIL ELEVATORER Valg af glas til elevatorstolens vægge, elevatordøre og skaktvægge VEJLEDNING 1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse af elevatorer.

Læs mere

TYROLIT. Perfekte løsninger til alle formål. Et selskab i SWAROWSKI Group www.tyrolit.com

TYROLIT. Perfekte løsninger til alle formål. Et selskab i SWAROWSKI Group www.tyrolit.com TYROLIT lamelskive PROGRAM Perfekte løsninger til alle formål Et selskab i SWAROWSKI Group www.tyrolit.com Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse Piktogrammer Premium Longlife til stål 4-5 Premium Cerabond

Læs mere

Godt struktureret: Bajonetsavklingeprogrammet fra Bosch.

Godt struktureret: Bajonetsavklingeprogrammet fra Bosch. Stik- og bajonetsavning Overblik 487 Godt struktureret: Bajonetsavklingeprograet fra Bosch. Det rigtige valg af bajonetsavklinger er altafgørende for et godt arbejdsresultat. Materialetypen, der skal behandles,

Læs mere

PolyJet teknologien printer med PHOTOPOLYMER FullCure materialer i ultra-tynde lag (16μ) lag på lag på en byggeplatform indtil 3D model er færdig.

PolyJet teknologien printer med PHOTOPOLYMER FullCure materialer i ultra-tynde lag (16μ) lag på lag på en byggeplatform indtil 3D model er færdig. Stand: Firma: Adresse: By: Telefon: www: Kontakt: C-3906 TL MaskinPartner A/S Rødengvej 20 4180 Sorø 36 86 06 00 www.tl-maskinpartner.com Thomas Lundsteen TL MaskinPartner A/S Stand C-3906 Pressemateriale

Læs mere

Hamrende stærk og med kompakt form

Hamrende stærk og med kompakt form Hamrende stærk og med kompakt form Expert Universal Easy New Compact Generation Easy Universal Expert Den nye Compact-generation af slagboremaskiner fra Bosch. Uanset om du vælger Easy, Universal eller

Læs mere

Præcision i en klasse for sig.

Præcision i en klasse for sig. METAL Præcision i en klasse for sig. Kraftige FEIN boremaskiner med ultrapræcis lejring. FEIN specialisten inden for slidstærkt elværktøj. For mere end 115 år siden revolutionerede FEIN arbejdsverdenen

Læs mere

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion

De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion De bedste løsninger i miljøer med fare for korrosion Gitterbakker med høj yde- og korrosionsevne Zinc+gitterbakker 1 P127354 En ny og let anvendelig løsning til krævende installationer Gitterbakker er

Læs mere

Professional Products.... produktiviteten er mere end synlig

Professional Products.... produktiviteten er mere end synlig Professional Products... produktiviteten er mere end synlig Produktivitet Professionel rengøring udføres af men -nesker, der har høje krav til produktivi- tet. Der er et konstant omkostnings-pres, som

Læs mere

T.O.M. 31. AUGUST 2017 KLAR TIL PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING

T.O.M. 31. AUGUST 2017 KLAR TIL PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING KLAR TIL T.O.M. 31. AUGUST 2017 PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING FORØG DIN PRÆSTATION DENNE SÆSON Høstperioden er en vigtig periode for landbrugsåret. Case IH står

Læs mere

Oversigt over dele og anvendelser:

Oversigt over dele og anvendelser: TRINBOR Oversigt over dele og anvendelser: 10,0 6,0 1,0 6,0 7,0 101 08 P 101 084 P 9 95 4,0 1,0 6,0 40,0 101 0505 101 097 96 99 E o 5 4,0 1,0 6,5 3,5 101 0509 E 101 534 E 96 99 4,0 1,0 6,0 40,0 101 0505

Læs mere

Udformning og profilering af møbelfronter

Udformning og profilering af møbelfronter Nr. 228 Udformning og profilering af møbelfronter A Beskrivelse Klassiske dørkonstruktioner fremstilles hurtigt og nemt med afgratningsog kontraprofilfræsere, men også limtræsplader kan profileres på en

Læs mere

Uddeholm Nimax er et nyt stål for plastformværktøjer, som giver flere enestående fordele:

Uddeholm Nimax er et nyt stål for plastformværktøjer, som giver flere enestående fordele: Pålideligt og effektivt værktøjsstål er nødvendigt for et godt resultat. Det samme gælder for at opnå høj produktivitet og tilgængelighed. Når man vælger et værktøjsstål, er der mange parametre at tage

Læs mere

Større pålidelighed ved dybere afstikning

Større pålidelighed ved dybere afstikning Større pålidelighed ved dybere afstikning Prioriterede brugerkrav...... til dybere afstikningsoperationer blev erkendt på et tidligt stadie af udviklingen af et nyt koncept. Det skete på basis af en bred

Læs mere

Pladebor 1.03. På grund af en større hårdhed opstår der under slibeprocessen en glat gennemskæring af materialestrukturen,

Pladebor 1.03. På grund af en større hårdhed opstår der under slibeprocessen en glat gennemskæring af materialestrukturen, » PLADEBOR Pladebor På det nye RUKO højkapacitets-pladebor slibes spånkanalerne i fuldt hærdet materiale ved hjælp af en BN-slibeprocess. BN (kubisk krystallisk bornitrid) er meget hårdere end almindelige

Læs mere

CoroMil -koncepter DAN DAN

CoroMil -koncepter DAN DAN CoroMill -koncepter CoroMill Dit førstevalg Siden det blev introduceret har CoroMill præget udviklingen inden for fræsning. Takket være deres typiske karakteristika med letskærende skær, forskellige tanddelinger

Læs mere

VAFOS UltraGrip. VAFOS Vand- og afløbsprodukter G R I B E R O G TÆ T N E R S E LV PÅ D E M E S T TÆ R R E D E R Ø R LEVERES NU OP TIL DN400

VAFOS UltraGrip. VAFOS Vand- og afløbsprodukter G R I B E R O G TÆ T N E R S E LV PÅ D E M E S T TÆ R R E D E R Ø R LEVERES NU OP TIL DN400 2. G e n e r a t i o n LEVERES NU OP TIL DN400 Optimal tolerance pr. dimension & fuld trækfasthed G R I B E R O G TÆ T N E R S E LV PÅ D E M E S T TÆ R R E D E R Ø R VAFOS Vand- og afløbsprodukter 2. generation

Læs mere

Bosch have. Kompostkværne

Bosch have. Kompostkværne Bosch have Kompostkværne AXT 25 TC Universalkværn AXT Rapid 2200 Grønt og blødt materiale AXT 25 D Buskafklip Sådan vælger du din Bosch kompostkværn Trin 1 Definer typen af materiale og hvor ofte du skal

Læs mere

og fuld kontrol Styrke

og fuld kontrol Styrke Styrke og fuld kontrol Make it your home. Skab dit eget hjem med vinkelsliberne PWS 700-115, PWS 750-115 og PWS 850-125. De er kraftige, robuste og tilbyder god føring og kontrol takket være deres kompakte

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2787 Titel: Spåntagende metalindustri Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 02-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

PRODUKTGUIDE BOR TIL METAL

PRODUKTGUIDE BOR TIL METAL PRODUKTGUIDE BOR TIL METAL Bor CUT + COOL Værnemidler BOR & SORTIMENTER Værktøj/Maskiner Anvendes til STÅL STÅL Kvalitetsniveau Würth standard Würth standard Art.nr. 0625... 0629... Levetid Hastighed 155

Læs mere

Kabelbakkerne leveres i længder af 3 m. Bredden varierer fra 25 mm til 600 mm og højden fra 25 mm til 125 mm.

Kabelbakkerne leveres i længder af 3 m. Bredden varierer fra 25 mm til 600 mm og højden fra 25 mm til 125 mm. K A B E L H Y G I E J N E K A B E L F Ø R I N G S S Y S T E M E R KABELFØRINGSSYSTEMET SILTEC kabelføringssystem er udviklet med henblik på optimal funktion og med vægt på enkelthed og tilgængelighed af

Læs mere

Underlagsplatte og skærleje. Fastspændingsskruer. Kontaktflader. GENERELLE OPLYSNINGER Praktiske tips Vedligeholdelse af værktøj

Underlagsplatte og skærleje. Fastspændingsskruer. Kontaktflader. GENERELLE OPLYSNINGER Praktiske tips Vedligeholdelse af værktøj Vedligeholdelse af værktøj Underlagsplatte og skærleje Kontrollér underlagsplatten for skader. Rengør skærlejet og kontrollér at værktøjet er intakt. Vend eller udskift om nødvendigt underlagsplatten.

Læs mere

Fremstilling af værktøjskomponenter Trådgnist. Evt

Fremstilling af værktøjskomponenter Trådgnist. Evt Fremstilling af værktøjskomponenter Trådgnist Evt. 47624 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 2 Arbejds planlægning: 3 Trådgnistmaskinen : 3 Gennemgang af tegning 4 Valg af emnemateriale 5 Bearbejdning af emne 5

Læs mere

HOLZSTAR NTS 251 - Universal våd/tør slibemaskine til slibning af metal, glas, sten og andre materialer

HOLZSTAR NTS 251 - Universal våd/tør slibemaskine til slibning af metal, glas, sten og andre materialer HOLZSTAR NTS 251 - Universal våd/tør slibemaskine til slibning af metal, glas, sten og andre materialer Ideel til professionelle, entusiaster og hobbybrug Til våd og tør slibning Mange holde enheder til

Læs mere

Sortimentsæsker. O-profil i låget: Sikrer at indholdet bliver på plads under transport

Sortimentsæsker. O-profil i låget: Sikrer at indholdet bliver på plads under transport produktoversigt Sortimentsæsker Låg fremstillet af polykarbonat: Giver styrke og holdbarhed O-profil i låget: Sikrer at indholdet bliver på plads under transport Udskifteligt ID-hjørne: ID-hjørner i 3

Læs mere

Metal koldrundsave fra JEPSON

Metal koldrundsave fra JEPSON THE INVENTOR OF THE DRY CUTTER Metal koldrundsave fra JEPSON Optimale bærbare maskiner til byggepladsen og værkstedet 9435 Super Dry Cutter 9430 Premium Dry Cutter 8219 Metal håndrundsav 8230 Metal håndrundsav

Læs mere

sgate Speedgate Når hastighed, tryghed, plads og sikkerhed er afgørende Experts in perimeter protection

sgate Speedgate Når hastighed, tryghed, plads og sikkerhed er afgørende Experts in perimeter protection sgate Speedgate Når hastighed, tryghed, plads og sikkerhed er afgørende Experts in perimeter protection sgate er specielt udviklet af Heras som en funktionel løsning til at kombinere barrieres hastighed

Læs mere

UDDEHOLM ARNE. Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: Fax: ,

UDDEHOLM ARNE. Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: Fax: , UDDEHOLM ARNE Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: 75517066 Fax: 75517044, E-mail: info@uddeholm.dk, www.uddeholm.dk Arne Produkt- og egenskabsprofil Arne er et mangan, krom, volframlegeret værktøjsstål af universaltypen.

Læs mere

Få det. På den rigtige. gjort. måde!

Få det. På den rigtige. gjort. måde! Få det gjort. På den rigtige måde! NYHED! De batteridrevne bore-/skruemaskiner PSR 14,4 LI-2 og PSR 18 LI-2 fra Bosch med Bosch PowerControl. Det har aldrig været mere komfortabelt og enkelt at bore og

Læs mere

KURSUSBESKRIVELSE ETUX (CAM) 2017

KURSUSBESKRIVELSE ETUX (CAM) 2017 KURSUS ETUX (CAM) 2017 WHAT S NEW 2017 R2 Bliv bekendt med de nyeste funktioner i Edgecam og optimer jeres arbejdsgang. Vi gennemgår de forskellige nye funktioner og tilføjelser indenfor blandt andet;

Læs mere

PRISLISTE 1611: KERNEBOR OG TILBEHØR

PRISLISTE 1611: KERNEBOR OG TILBEHØR PRISLISTE 1611: KERNEBOR OG TILBEHØR INDHOLDSFORTEGNELSE KERNEBOR OG TILBEHØR Varebetegnelse Sidenummer HSS M2 kernebor Side 3 + 4 Hårdmetal kernebor 40-55-80-110mm dybde Hårdmetal kernebor til Hardox

Læs mere

NY BATTERIDREVET HÆKKEKLIPPER Præcist klipperesultat fra den dobbeltsidede, laseudskårne og diamantslebne klinge.

NY BATTERIDREVET HÆKKEKLIPPER Præcist klipperesultat fra den dobbeltsidede, laseudskårne og diamantslebne klinge. BATTERI DE NYE NY BATTERIDREVET HÆKKEKLIPPER Præcist klipperesultat fra den dobbeltsidede, laseudskårne og diamantslebne klinge. NY BATTERIDREVET LØVBLÆSER Stille og kraftig ydelse fra den effektive turbine

Læs mere

BIM SYSTEMET: HULSAVS REVOLUTIONEN! FASTX4 50% 5 HURTIGERE. SERIE 550 Hårdmetal skær. SERIE 551 Bi-Metal plus 8% Kobolt.

BIM SYSTEMET: HULSAVS REVOLUTIONEN! FASTX4 50% 5 HURTIGERE. SERIE 550 Hårdmetal skær. SERIE 551 Bi-Metal plus 8% Kobolt. FASTX4 SYSTEMET: HULSAVS REVOLUTIONEN! Det innovative patenterede FASTX4 system gør de traditionelle hulsave forældede. Disse hulsave er designet specielt til at sikre maksimal levetid og ydelse i alle

Læs mere

NOTSTØDNING I PERFEKT FORM. GARANT NOTSTØDNING STABIL OG PRÆCIS TIL HØJERE PRODUKTIVITET I DREJEBEARBEJDNINGEN.

NOTSTØDNING I PERFEKT FORM. GARANT NOTSTØDNING STABIL OG PRÆCIS TIL HØJERE PRODUKTIVITET I DREJEBEARBEJDNINGEN. NOTSTØDNING I PERFEKT FORM. NOTSTØDNING STABIL OG PRÆCIS TIL HØJERE PRODUKTIVITET I DREJEBEARBEJDNINGEN. notstødning notstødning www.hoffann-group.co Et frestød i nye diensioner. ØG DIN PRODUKTIVITET ENORMT

Læs mere

Fremføringshastighed

Fremføringshastighed Fremføringshastighed Beregning fremføringshastighed... 2 Beregning overfladekvalitet... 3 Fremføringshastighed tabeller... 3 Beregning middelspåntykkelse...5 Beregning kutterslagsdybden...7 Mod- og medfræsning...8

Læs mere

CNC drejning med C-akse, avanceret (2-sidet) AMU nr.:47455

CNC drejning med C-akse, avanceret (2-sidet) AMU nr.:47455 CNC drejning med C-akse, avanceret (2-sidet) AMU nr.: INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Opretning af radiale C-akse værktøjer 4 Drejning med pinolstøtte 5 Drejning mellem pinoler 6 Valg af værktøj ved pinoldrejning

Læs mere

DS/EN DS/EN generelt... 2 Krav til værktøjer... 4 Mærkning af værktøj... 4 Bearbejdningsmetoder... 4

DS/EN DS/EN generelt... 2 Krav til værktøjer... 4 Mærkning af værktøj... 4 Bearbejdningsmetoder... 4 DS/EN 847-1 DS/EN 847-1 generelt... 2 Krav til værktøjer... 4 Mærkning af værktøj... 4 Bearbejdningsmetoder... 4 Vedligeholdelse af skærende værktøjer...5 Eksempel på brugervejledning for skærende værktøjer...6

Læs mere

1ÅRS GARANTI. et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER

1ÅRS GARANTI. et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER 1ÅRS GARANTI et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER Lige i hjertet til det I en travl hverdag i det professionelle køkken er det vigtigt at

Læs mere

Glasfiberskabe. El-komponenter & kapslinger

Glasfiberskabe. El-komponenter & kapslinger Glasfiberskabe & kapslinger Glasfiberskabe uden plexiglas Tekniske data 7 størrelser Modulopbygget og justerbar ramme Højdejusterbare DIN-skinner Robust konstruktion Innovativt design Hurtig og nem montering

Læs mere

UDDEHOLM CORRAX. Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: Fax: ,

UDDEHOLM CORRAX. Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: Fax: , UDDEHOLM CORRAX Kokmose 8, 6000 Kolding, Tlf.: 75517066 Fax: 75517044, E-mail: info@uddeholm.dk, www.uddeholm.dk Corrax Produkt- og egenskabsprofil Corrax er et værktøjsstål med højt indhold af krom og

Læs mere

Niels Bohrs Vej 41, 8660 Skanderborg, Stilling Tlf

Niels Bohrs Vej 41, 8660 Skanderborg, Stilling Tlf Mc Uldall Maskinfabrik A/S Niels Bohrs Vej 41 8660 Skanderborg Tlf +45 8657 2011 Benyt Mc Uldall Maskinfabrik som en effektiv og hurtig kvalitets leverandør hvor kvaliteten er i top og leveringstiden overholdes.

Læs mere

BIM HCS KVALITETSMATERIALER TIL MAKSIMAL PRODUKTIVITET JS123XF

BIM HCS KVALITETSMATERIALER TIL MAKSIMAL PRODUKTIVITET JS123XF VATEMATERAER T MASMA PRODUTVTET CMT bajonetsavklinger er specielt designet til at sikre maksimal levetid og ydeevne i alle materialer. De er produceret af følgende moderne processer, ved hjælp af højteknologiske

Læs mere

Fræsning Fræserprogram

Fræsning Fræserprogram 01 02 03 04 05 06 Festool fræsersortimentet 07 08 09 10 11 12 13 14 15 Moderne produktionsanlæg sørger for præcis fræsning. Konstant produktionsovervågning og -kontrol sørger for perfekt kvalitet. Ikke-homogen

Læs mere

Elektrokul A/S. Grafit

Elektrokul A/S. Grafit Elektrokul A/S Grafit ISEM- / ISEM-3 ISEM- og ISEM-3 er grafitkvaliteter til jer, som gnister enkle former til smede- eller pressestøbningsværktøj. ISEM- og ISEM-3 kombineret med en mere finkornet grafit

Læs mere

Excentersliber EVA 150 E

Excentersliber EVA 150 E Excentersliber EVA 150 E EVA 150 E: Kraft og sikkerhed Made in Germany Lave vibrationer høj aflastning EVA 150 E er på det bedste egnet til langtidsbrug. Vibrationspuffere afkobler grebet, så vibrationerne

Læs mere

Maskininvesteringer. - Gør det rigtigt fra starten. Lad os samarbejde om at afbetale din maskine. Meget hurtigere.

Maskininvesteringer. - Gør det rigtigt fra starten. Lad os samarbejde om at afbetale din maskine. Meget hurtigere. Maskininvesteringer - Gør det rigtigt fra starten Lad os samarbejde om at afbetale din maskine. Meget hurtigere. På 12 minutter kan du spare 12 måneder Hvis du overvejer at købe en ny maskine, skulle du

Læs mere

Arbejdsmiljøhåndbog Værktøj

Arbejdsmiljøhåndbog Værktøj Maskinsikkerhed, Specielt vedr. maskiner i sløjdlokaler: Nødstop Spændingsfaldsudløser Afskærmning Tvangsafbryder/ switch på skærm Bremse på klinge, bånd eller lign. Aflåsning af maskiner Processug Skiltning

Læs mere

ULTRAFLEX ristesystem til fare- og smågrisestald. Innovative løsninger for fremtiden...

ULTRAFLEX ristesystem til fare- og smågrisestald. Innovative løsninger for fremtiden... ULTRAFLEX ristesystem til fare- og smågrisestald w w w. i k a 2 Nye tider stiller nye krav Skal et staldgulv være fremtidssikret, skal det være drænet. Men ikke nok med det. Ikke mindst i farestier skal

Læs mere

UDDEHOLM RAMAX LH. Klassificeret i henhold til EU-direktiv 1999/45/EC. For yderligere oplysninger, se vores Leverandørbrugsanvisninger.

UDDEHOLM RAMAX LH. Klassificeret i henhold til EU-direktiv 1999/45/EC. For yderligere oplysninger, se vores Leverandørbrugsanvisninger. UDDEHOLM RAMAX LH LØFTER STANDARDEN TIL ET HØJERE NIVEAU Uddeholm Ramax LH er et førsteklasses holderstål, der matcher de høje krav, der stilles i dag indenfor værktøjsindustrien. Uddeholm Ramax LH tilbyder

Læs mere

HSS-G, DIN 338, cylindrisk skaft, slebet, split point, spidsvinkel 118, type N og blank poleret. Europæisk kvalitet.

HSS-G, DIN 338, cylindrisk skaft, slebet, split point, spidsvinkel 118, type N og blank poleret. Europæisk kvalitet. 1122 PROFI PLUS HSS-G, DIN 338, cylindrisk skaft, slebet, split point, spidsvinkel 118, type N og blank poleret. Europæisk kvalitet. Bruges ved boring i stål og støbt stål (legeret og ulegeret) med tensile

Læs mere

Vægabsorbenter DET BÆRENDE SYSTEM OG PLADESAMLINGER. Valg af bærende system og hermed pladesamlinger afhænger af kantvalg for den absorberende plade.

Vægabsorbenter DET BÆRENDE SYSTEM OG PLADESAMLINGER. Valg af bærende system og hermed pladesamlinger afhænger af kantvalg for den absorberende plade. Installation Vægabsorbenter Vægabsorbentsystemer består som udgangspunkt af: En ramme: Rammen kan leveres med forskelligt materiale Bærende system/pladesamlinger: Her kan vælges mellem flere forskellige

Læs mere

ARCA vægskabe NYHED. Moderne og robust design i Polycarbonat. Slag og vejrbestandig med fantastiske egenskaber

ARCA vægskabe NYHED. Moderne og robust design i Polycarbonat. Slag og vejrbestandig med fantastiske egenskaber ARCA vægskabe NYHED Moderne og robust design i Polycarbonat Slag og vejrbestandig med fantastiske egenskaber Fibox ARCA Fibox ARCA 100 % korrosionsfri vægskabe til hårde og krævende miljøer Enestående

Læs mere

Magneter 2018 /19.

Magneter 2018 /19. Magneter 2018 /19 www.diesella.dk 137 MAGNETBÅND En fleksibel og billig løsning som med fordel kan anvendes skiltning, opmærkning på lagerreoler o. lign. Tykkelse: 1,5. Standard Selvklæbende bagside Længde

Læs mere

PRÆCISIONSVÆRKTØJ.» ruko trykluftsværktøj

PRÆCISIONSVÆRKTØJ.» ruko trykluftsværktøj PRÆCISIONSVÆRKTØJ» ruko trykluftsværktøj RUKO - trykluftsværktøj Fordelene ved trykluft Kræfterne og hastighederne i cylindrene kan indstilles trinløst. Store arbejdshastigheder mulige. Trykluftsværktøj

Læs mere

Hegn og låger til erhvervsejendomme Svævelåger ribelementhegn

Hegn og låger til erhvervsejendomme Svævelåger ribelementhegn Hegn og låger til erhvervsejendomme Svævelåger ribelementhegn Svævelågen er den perfekte løsning for industriejendomme, lagerpladser, varehuse og parkeringspladser. På grund af den solide og massive konstruktion

Læs mere

Translyft LØFTEBORDE

Translyft LØFTEBORDE Translyft LØFTEBORDE Enkeltsaks/Dobbeltsaks Enkeltsaks Dobbelt vertikal Dobbelt horisontal En praktisk indrettet arbejdsplads sparer meget tid og betyder en stor lettelse for den enkelte medarbejder hver

Læs mere

2010 ProdUktovErsigt

2010 ProdUktovErsigt 2010 ProdUktovErsigt DST-DEGREEZ/2 ph 7,1 Kan anvendes på alle metaller og legeringer og neutrale olier. DST-DEGREEZ/3 ms/cm > 5,5 Svag basisk. ph 10,6 ms/cm > 4,0 Kan anvendes på de fl este metaller og

Læs mere

TEKNISKE SPECIFIKATIONER

TEKNISKE SPECIFIKATIONER VIST FORFRA VIST FRA SIDEN 297 286 50,8 52,2 Tykkelse af vask/bordplade Maks. 57 Min. 3,5 Afstand fra luftblander til enden af vandhanen Maks. 835,5 / Min. 631,5 Vand indføring 266 Kabelindgang bagfra

Læs mere

Simon Anders T & Mikkel 1.5

Simon Anders T & Mikkel 1.5 Affladsprojekt af Simon Anders T & Mikkel 1.5 Teknologi B - 2011 Inholdsfortegnelse 1 Indledning. Projektbeskrivelse. Problemafgrænsning. Livcyklus. Materialebeskrivelse. Værksted. Logbog. Indledning 2

Læs mere