Risiko for brud i fødekæden på boligmarkedet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Risiko for brud i fødekæden på boligmarkedet"

Transkript

1 NR. 8 NOVEMBER 2011 Risiko for brud i fødekæden på boligmarkedet Mere end 25 pct. af ejerlejlighederne på Sjælland kan kun sælges med tab. Konsekvenserne er alvorlige. Risikoen er, at ejerne stavnsbindes, og at fødekæden på boligmarkedet brydes. Man hører sommetider udtrykket Fødekæden på boligmarkedet. Udtrykket hentyder til, at man kommer ind på boligmarkedet ved et køb af en lejlighed og senere går videre i fødekæden ved at sælge lejligheden og købe et parcelhus. Hvis man er tvunget til at blive i ejerlejligheden, fordi man ikke har råd til at sælge, bliver der brud på fødekæden. En ny analyse viser, at over 25 pct. af lejlighederne i store dele af Sjælland kun kan sælges med et betydeligt tab. Derfor er der risiko for, at en stor del af fødekæden kommer til at mangle i de kommende år. Udregningerne er foretaget ved hjælp af Nordeas beregninger for tabsgivende køb, der viser, at ca ejerlejligheder er købt til en pris, der er højere end den vil kunne sælges til i dag. 1 Beregningerne bygger på salgs- og handelspriser fra Boligmarkedsstatistikken for 2. kvartal De tabsgivende køb er sammenholdt med boligbestanden for at kunne analysere, hvor meget af et lokalt boligmarked, der er ramt af tabsgivende køb. I figur 1 ser man fordelingen af de tabsgivende køb i forhold til, hvor mange boliger, der er i de forskellige landsdele. Helt op til hvert fjerde køb af ejerlejlighed, i store dele af Sjælland (og Bornholm), er et tabsgivende køb, hvor de tabsgivende ejerlejligheder kun udgør højest 10 pct. af boligbestanden i Jylland og helt ned til 5 pct. i Sydjylland. 1 Friværdierne bliver ikke undersøgt i denne undersøgelse, da man ikke har boliggælden med i analysen.

2 2 NYT FRA REALKREDITFORENINGEN NR. 8 NOVEMBER 2011 Figur 1: Andel Tabsgivende køb i forhold til antallet af boliger i landsdelen 30,0% 25,0% Over 20 pct. tab Mellem pct. tab Under 10 pct. tab 20,0% 15,0% 10,0% 5,0% 0,0% Nordsjælland Bornholm Københavns omegn Østsjælland København by Hele Danmark Vest- og Sydsjælland Østjylland Fyn Vestjylland Nordjylland Sydjylland Op til 25 pct. af lejlighederne på Sjælland er tabsgivende køb. Østsjælland og Nordsjælland har også en høj andel af tabsgivende køb, men de største markeder for lejligheder er fortsat i København. Det skal bemærkes, at situationen i Københavns by og Københavns omegn ser knapt så dramatisk ud, som det ville have gjort for 2 år siden, hvor priserne steg specielt i København. De store tab er stort set udelukkende et sjællandsk fænomen. Figur 2 viser større tabsgivende køb (over 20 pct.), som er opdelt i forhold til boligbestanden i området. Her ser man, at lejligheder i Nordsjælland er over 14 pct. af bestanden med et stort tabsgivende køb. Derefter følger andre sjællandske regioner, hvor over 10 pct. af lejlighederne er med store tabsgivende køb. Figur 2 viser, at såfremt boligejerne ikke har friværdi i boligen ved købet eller anden formue kan det være svært at komme videre med et parcelhuskøb. Derved bliver den naturlige fødekæde på boligmarkedet ramt.

3 3 NYT FRA REALKREDITFORENINGEN NR. 8 NOVEMBER 2011 Figur 2: Større tabsgivende køb i forhold til antal boliger i området (ejerlejligheder med over 20 pct. i tab) 16,0% Andel af boligmassen 14,0% 12,0% 10,0% 8,0% 6,0% 4,0% 2,0% 0,0% Nordsjælland Bornholm Københavns omegn Østsjælland Vest- og Sydsjælland København by Hele Danmark Vestjylland Sydjylland Østjylland Fyn Figur 3 viser prisudviklingen i Københavns omegn for ejerlejligheder til illustration af, hvornår de tabsgivende køb er foretaget. Priserne steg i Københavns omegn fra kr. pr. kvadratmeter i 2004 til op mod kr. i 2006, da priserne toppede, og nu er prisen ca kr. pr. kvadratmeter. Nordjylland I Københavns omegn er de tabsgivende køb primært foretaget mellem 2. kvartal 2005 og 3. kvartal Essensen af figuren er, at de tabsgivende køb ikke nødvendigvis er foretaget i 2009 eller 2010, hvor man faktisk vil have en lille gevinst med sig ved et salg. De tabsgivende køb kan primært henføres til køb af bolig før, under eller efter pristoppen i Skønsmæssigt ligger de fleste tabsgivende køb i perioden 2005 til 2008 for de fleste geografiske områder.

4 4 NYT FRA REALKREDITFORENINGEN NR. 8 NOVEMBER 2011 Figur 3: Kvm. priser Eksempel: Oversigt over, hvornår det tabsgivende køb er foretaget i Københavns omegn (ejerlejligheder) De største tabsgivende køb er foretaget på prisstoppen i 2006, hvor et tabsgivende køb i værste tilfælde er over 30 procent kvt kvt De tabsgivende køb er primært foretaget mellem 2. kvt og 3. kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt Anm: Aggregeringsniveauet for tabsgivende køb er foretaget på kommuneniveau, som giver en vis spredning af de tabsgivende køb i forhold til denne figur Beltoft: Problemer med fødekæden til parcelhusmarkedet er bekymrende. "Fødekæden i form af ejere af lejligheder, som efter nogle år køber et parcelhus, er ikke så robust, som den var før boligpriserne begyndte at falde. Faktisk har over 25 pct. af ejere af lejligheder i store dele af Sjælland foretaget et tabsgivende køb," siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen. "Det er bekymrende, at hver fjerde lejlighedsejer i store dele af Sjælland skal have penge op af lommen for at komme af med ejerlejligheden og købe et parcelhus. Det er knapt så bekymrende med de helt små tab, men et tab på 10 eller 20 pct. af købsprisen gør, at mange sidder i en fastlåst situation. Det kan være en af forklaringerne på, at der på boligmarkedet ikke bliver handlet det samme antal boliger, som før krisen, " siger Karsten Beltoft. "Der vil nok gå mange år inden priserne retter sig eller ejere af disse lejligheder på anden vis får skabt rum til at kunne købe et parcelhus. Vi skal nok forvente, at der går en del år før vi ser efterspørgsel efter parcel- eller rækkehuse fra denne gruppe, og det er bekymrende og vil hæmme boligmarkedet de kommende år," konkluderer Karsten Beltoft.

5 5 NYT FRA REALKREDITFORENINGEN NR. 8 NOVEMBER 2011 Mange boligejere på Sjælland er i en fastlåst situation Over 10 pct. af parcelhusejerne i store dele af Sjælland sidder i en potentiel fastlåst situation, da de har købt til en højere pris end man forventer at kunne sælge boligen for, hvoraf 5 pct. af boligejerne sidder med et forventet tab på over 20 pct. af købsprisen. Analyseresultaterne viser, at udviklingen ser mest sort ud for parcelhusejere i Vest- og Sydsjælland efterfulgt af Bornholm og andre dele af Sjælland. Jylland og Fyn er ikke så hårdt ramt, da deres tabsgivende køb for en stor dels vedkommende er lave. Udregningerne er foretaget ved hjælp af Nordeas beregninger for tabsgivende køb, der viser, at ca parcelhusejere har købt deres bolig til en pris, der er højere end den vil kunne sælges til i dag på baggrund af priserne i Boligmarkedsstatistikken for 2. kvartal De tabsgivende køb er sammenholdt med boligbestanden for at kunne analysere, hvor meget af et lokalt boligmarked, der er "ramt" af tabsgivende køb. Halvdelen af disse boligejere har et tab på under 10 pct., hvor selv mindre prisstigninger kan løse problemet. Det er ikke tilfældet for boligejere, som har tab på over 10 eller 20 pct. af købsprisen, som kan være låst fast i flere år, hvis de ikke løbende afdrager på gælden eller havde friværdi med sig, da de købte huset. Figur 1 viser fordelingen af de tabsgivende køb i forhold til, hvor mange boliger, der er i de forskellige landsdele. Figur 1: Andel af tabsgivende køb for parcelhuse i forhold til antallet af boliger i landsdelen Andel 18,0% 16,0% 14,0% 12,0% Over 20 pct. tab Mellem pct. tab Under 10 pct. tab 10,0% 8,0% 6,0% 4,0% 2,0% 0,0% Vest- og Sydsjælland Bornholm Østsjælland Nordsjælland Fyn Københavns omegn Hele Danmark Østjylland København by Vestjylland Sydjylland Nordjylland

6 6 NYT FRA REALKREDITFORENINGEN NR. 8 NOVEMBER 2011 Over 16 pct. af boligejerne i Vest- og Sydsjælland har foretaget et tabsgivende køb. Ca. hver sjette husstand har dermed en lavere salgsværdi af huset end det de købte til. I Østsjælland og Nordsjælland har ca. 14 pct. af boligejerne et tabsgivende køb, hvor Bornholm med 16 pct. ligger i den høje ende. Det skal understreges, at situationen i Københavns by og Københavns omegn ser knapt så dramatisk ud, da huspriserne steg i 2009 og 2010, hvilket medfører færre tabsgivende køb i København. Det skal bemærkes, at de helt store tab stort set udelukkende er et sjællandsk fænomen. Figur 2 viser det relative antal store tabsgivende køb defineret som tab over 20 pct. set i forhold til boligmassen. Figur 2 Større tabsgivende køb i forhold til antal boliger i området (parcelhuse med over 20 pct. i tab) 9,0% Andel boligmassen 8,0% 7,0% 6,0% 5,0% 4,0% 3,0% 2,0% 1,0% 0,0% Vest- og Sydsjælland Østsjælland Nordsjælland Bornholm Københavns omegn Hele Danmark København by Fyn Nordjylland Sydjylland Østjylland Vestjylland Tallene er kun relative, og boligpriserne i de store byer og mange steder på Sjælland er væsentlige højere end i resten af Danmark, derfor er et tabsgivende køb over 20 pct. på Sjælland, i kroner og øer, langt større end et tilsvarende tabsgivende køb i Jylland. Dog er gældssiden ikke med i de tabsgivende køb, da man som husejer kan have friværdi i boligen, hvis man eksempelvis har lagt en stor udbetaling ved købet eventuelt fordi man tidligere har solgt en anden ejerlejlighed eller har arvet penge.

7 7 NYT FRA REALKREDITFORENINGEN NR. 8 NOVEMBER 2011 Figur 3 viser prisudviklingen i Nordsjælland for parcelhuse til illustration af, hvornår de tabsgivende køb er foretaget. Priserne steg i Nordsjælland fra kr. pr. kvadratmeter i 2004 til op mod kr. i 2006, da priserne toppede, og nu er prisen ca kr. pr. kvadratmeter. I Nordsjælland er de tabsgivende køb primært foretaget mellem 3. kvartal 2005 og 3. kvartal Essensen af figuren er, at de tabsgivende køb ikke nødvendigvis er foretaget i 2009 eller 2010, hvor man faktisk vil få en lille gevinst med sig ved et salg. De tabsgivende køb kan primært henføres til køb af bolig før, under eller efter pristoppen i Skønsmæssigt ligger størstedelen af de tabsgivende køb i perioden 2005 til 2008 for de fleste geografiske områder. Figur 3 Kvm. priser Eksempel med Nordsjælland på, hvornår de tabsgivende køb er foretaget (parcelhuse) De største tabsgivende køb er foretaget på toppen i Mindre tabsgivende køb kvt kvt De tabsgivende køb er primært foretaget mellem 3. kvt og 3. kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt kvt Anm: Aggregeringsniveauet for tabsgivende køb er foretaget på kommuneniveau, som giver en vis spredning af de tabsgivende køb i forhold til figuren.

8 8 NYT FRA REALKREDITFORENINGEN NR. 8 NOVEMBER 2011 Beltoft: Overraskende mange boligejere på Sjælland sidder med for stor gæld til at kunne komme videre. "Da boligpriserne begyndte at falde var konsekvensen, at boligmarkedet blev mere fastlåst. Specielt hvis man fokuserer på de store tabsgivende køb over 20 pct. af anskaffelsesprisen, sidder mange parcelhusejere i en fastlåst situation. Hvis man f.eks. bor i Vest- og Sydsjælland har cirka 8 pct. af boligejere i regionen et sådan tab. Såfremt man ikke havde penge med, da man købte huset, skal man have penge op af lommen, hvis boligen skal sælges. Det låser mange boligejere fast til deres bolig og hæmmer mobiliteten, da mange nødigt vil stifte gæld ved et hussalg," siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen. "Der er ikke udsigt til prisstigninger, der kan hjælpe de hårdest ramte boligejere. Hvis man vil ud af den låste situation, er der derfor ikke anden vej end selv at skabe sig råderum i økonomien, dvs. afdrage på gælden. Derved sikrer man sig, at der efter en årrække igen er balance mellem gæld og ejendomsværdi, så man kan komme videre uden at skulle have penge op af lommen, " siger Karsten Beltoft. Lavere renter er en dårlig nyhed for boligejerne Normalt vil en lavere rente blive opfattet som et positivt skub til boligmarkedet, som øger efterspørgslen efter boliger, får priserne til at stige og flere til at låne til forbedringer af boligen. Men sådan er det ikke længere, vurderer Karsten Beltoft, der er direktør i Realkreditforeningen. Han forudser, at effekten af et yderligere rentefald kan blive negativt for boligejerne. Vi oplever for øjeblikket, at boligmarkedet ikke længere reagerer på, at renten falder. Selv om flere spår lavere renter og den 1-årige realkreditrente måske endda kommer under 1 pct., giver det ikke ny energi til markedet. Baggrunden for, at renten falder, er nemlig usikkerhed og bekymring om fremtiden, forklarer Karsten Beltoft.

9 9 NYT FRA REALKREDITFORENINGEN NR. 8 NOVEMBER 2011 Ifølge Realkreditforeningens direktør afspejler de lave renter nemlig stor usikkerhed og nervøsitet hos investorerne. Investorerne søger mod sikre investeringer, specielt obligationer med en kort løbetid. Det presser obligationskurserne op og renten ned. Men investorerne er ikke de eneste, som er nervøse og usikre på fremtiden. Det er boligejerne også! "I den nuværende situation vil yderligere rentefald faktisk være en dårlig nyhed for boligejerne. Selv om det lyder paradoksalt, ville det faktisk være bedre, hvis prognoserne forudså moderat stigende renter på baggrund af forventninger om positiv vækst og beskæftigelse i Danmark og resten af Europa. Budskaber, der øger optimismen blandt boligejere og boligkøbere, vil være en god nyhed, selv om det samtidig måtte blive ledsaget af moderate rentestigninger", vurderer Karsten Beltoft. Udgiver: Realkreditforeningen Redaktion: Karsten Beltoft Flemming Dengsø Nielsen Ansvarshavende redaktør: Karsten Beltoft kab@realkreditforeningen.dk tlf

Første fald i antallet af tabsgivende bolighandler i to år

Første fald i antallet af tabsgivende bolighandler i to år 5. november 212 Første fald i antallet af tabsgivende bolighandler i to år Boligmarkedet har været i svag bedring gennem 212, og vi har siden foråret oplevet en skrøbelig form for prisstabilisering. Trods

Læs mere

Stigende antal bolighandler primært i landdistrikterne

Stigende antal bolighandler primært i landdistrikterne P R E S S E M E D D E L E L S E Stigende antal bolighandler primært i landdistrikterne I 77 kommuner er antallet af handler steget i 3. kvartal 2015 sammenlignet med samme periode sidste år. I to kommuner

Læs mere

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab.

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Ejendomspriser 1. kvartal 2009 21. april 2009 Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for parcel- og rækkehuse

Læs mere

Gennemsnitsprisen på fritidshuse var kr. pr. kvadratmeter, og her ligger prisen nu 8,1 pct. lavere end samme tidspunkt året forinden.

Gennemsnitsprisen på fritidshuse var kr. pr. kvadratmeter, og her ligger prisen nu 8,1 pct. lavere end samme tidspunkt året forinden. Ejendomspriser 4.. kvartal 2009 21. januar 2010 Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for parcel- og rækkehuse var 12.038 kr. i 4. kvartal 2009. Prisen ligger dermed 7,5 pct. lavere end på samme tidspunkt

Læs mere

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab.

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Ejendomspriser 3.. kvartal 2009 22. oktober 2009 Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for parcel- og rækkehuse

Læs mere

Ny boligmarkedsstatistik: Faldende huspriser og større enighed mellem sælger og køber

Ny boligmarkedsstatistik: Faldende huspriser og større enighed mellem sælger og køber PRESSEMEDDELELSE 20. december Ny boligmarkedsstatistik: Faldende huspriser og større enighed mellem sælger og køber Det seneste kvartal er det blevet lidt billigere at købe hus. Der er dog store regionale

Læs mere

Positive takter på boligmarkedet

Positive takter på boligmarkedet NR. 3 MARTS 2015 Positive takter på boligmarkedet Det kan godt være, at foråret har bragt positive nøgletal med sig, men danskerne tænker sig alligevel godt om, før de går i markedet efter en ejerbolig.

Læs mere

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab.

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Ejendomspriser 4. kvartal 2008 27. januar 2009 Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. De gennemsnitlige kvadratmeterpriser for parcel- og rækkehuse

Læs mere

Boligejerne der købte på toppen har flere penge til dagen og vejen end da de købte

Boligejerne der købte på toppen har flere penge til dagen og vejen end da de købte NR. 4 MAJ 2011 Boligejerne der købte på toppen har flere penge til dagen og vejen end da de købte Hvis man købte bolig, da priserne toppede for fem år siden, er priserne mange steder lavere end på købstidspunktet,

Læs mere

Vi sluger flere og flere kvadratmeter i boligen

Vi sluger flere og flere kvadratmeter i boligen 1. maj 2013 Vi sluger flere og flere kvadratmeter i boligen Danskerne kræver mere og mere plads i boligen til sig selv. Det skal ses i lyset af, at vi er blevet rigere over tid, og dermed har råd til flere

Læs mere

Fremgang i friværdierne i flertallet af landets kommuner

Fremgang i friværdierne i flertallet af landets kommuner 22. maj 2014 Fremgang i friværdierne i flertallet af landets kommuner Danskernes friværdier i ejerboligerne er i øjeblikket på 1.022 mia. kroner. Friværdierne har overordnet set været i fremgang over det

Læs mere

Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet. 20. september 2016

Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet. 20. september 2016 Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet. 20. september 2016 Boligmarkedsstatistikken 2. kvartal 2016 Den gennemsnitlige pris for parcel- og

Læs mere

Parcelhuse og ejerlejligheder går hver sin vej

Parcelhuse og ejerlejligheder går hver sin vej P R E S S E M E D D E L E L S E Parcelhuse og ejerlejligheder går hver sin vej Ejerlejlighederne i storbyerne stiger i pris, imens parcelhuse falder de fleste steder. Det er positivt, at salget af både

Læs mere

Priserne på ejerboliger falder fortsat

Priserne på ejerboliger falder fortsat Pressemeddelelse 23. oktober 2008 Priserne på ejerboliger falder fortsat Den nye opgørelse af ejendomspriser fra Realkreditrådet viser, at priserne på ejerboliger fortsat falder. På landsplan er priserne

Læs mere

Makroøkonomi: Det danske boligmarked

Makroøkonomi: Det danske boligmarked Makroøkonomi: Det danske boligmarked den 23. januar 2017 Prisen på lejligheder er på det højeste niveau nogensinde, mens prisen på huse nærmer sig toppen i 2007 Det københavnske lejlighedsmarked udgør

Læs mere

Fremgang på boligmarkedet sender friværdierne til vejrs

Fremgang på boligmarkedet sender friværdierne til vejrs 15. december 2016 Fremgang på boligmarkedet sender friværdierne til vejrs Boligpriserne har generelt været i fremgang siden 2012, og fremgangen på boligmarkedet gik for alvor et gear eller to op i 2015

Læs mere

Boligmarkedsstatistikken 2. kvartal 2012

Boligmarkedsstatistikken 2. kvartal 2012 P R E S S E M E D D E L E L S E 17. september 2012 Boligmarkedsstatistikken 2. kvartal 2012 På landsplan var den gennemsnitlige pris 11.057 kr. pr. kvadratmeter for parcel- og rækkehuse i 2. kvartal 2012,

Læs mere

Spar millioner på huskøbet

Spar millioner på huskøbet NR. 6 JUNI 2015 Spar millioner på huskøbet Analyse: Priserne i hovedstaden er steget så markant de seneste kvartaler, at der kan spares millioner ved at flytte lidt uden for centrum. Realkreditforeningen

Læs mere

ANALYSENOTAT 2017 blev godt, 2018 bliver rekordernes år

ANALYSENOTAT 2017 blev godt, 2018 bliver rekordernes år ANALYSENOTAT 2017 blev godt, 2018 bliver rekordernes år AF CHEFØKONOM STEEN BOCIAN Resumé 2017 går på hæld og så kan det jo være meget nyttigt at gøre status over året, der gik, samt kaste et hurtigt blik

Læs mere

Bekymring tynger boligmarkedet

Bekymring tynger boligmarkedet NR. 8 OKTOBER 2014 Bekymring tynger boligmarkedet Kun 2,7 pct. af danskerne overvejer at købe hus, ejerlejlighed eller fritidsbolig det næste halve år. Dermed er købsinteressen nede på et af de laveste

Læs mere

Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet.

Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet. Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet. Boligmarkedsstatistikken 3. kvartal 2013 17. december 2013 Den gennemsnitlige pris for parcel- og

Læs mere

Stigende friværdier men hvad vil vi bruge dem til?

Stigende friværdier men hvad vil vi bruge dem til? 1.kvt.1998 1.kvt.2000 1.kvt.2002 1.kvt.2004 1.kvt.2006 1.kvt.2008 1.kvt.2010 1. kvt.2012 1. kvt.2014 1. kvt.2016 1. kvt.2018 3. september 2018 Stigende friværdier men hvad vil vi bruge dem til? Boligejernes

Læs mere

Afdragsfrihed er oftest midlertidig

Afdragsfrihed er oftest midlertidig NR. 9 DECEMBER 2013 Afdragsfrihed er oftest midlertidig Godt 40 pct. af låntagere med afdragsfrihed planlægger at betale afdrag når 10-årsperioden udløber. Ny undersøgelse foretaget for Realkreditforeningen

Læs mere

Pressemeddelelse fra Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening, Finansrådet og Realkreditrådet.

Pressemeddelelse fra Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening, Finansrådet og Realkreditrådet. Pressemeddelelse fra Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening, Finansrådet og Realkreditrådet. 18. marts 2013 Boligmarkedsstatistikken 4. kvartal 2013 Den gennemsnitlige pris for parcel- og rækkehuse

Læs mere

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab.

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Ejendomspriser 2.. kvartal 2009 30. juli 2009 Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. På landsplan faldt priserne på parcel- og rækkehuse fra

Læs mere

Travlhed venter ejendomsmæglerne

Travlhed venter ejendomsmæglerne NR. 2 APRIL 2016 Travlhed venter ejendomsmæglerne Flere danskere end længe er klar til at købe hus. De næste seks måneder tegner dermed til at blive en travl periode for ejendomsmæglere, flyttefolk og

Læs mere

Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet.

Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet. Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet. 18. september 2013 Boligmarkedsstatistikken 2. kvartal 2013 Den gennemsnitlige pris for parcel- og

Læs mere

Pressemeddelelse fra Realkreditrådet, Finansrådet, Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening

Pressemeddelelse fra Realkreditrådet, Finansrådet, Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening Pressemeddelelse fra Realkreditrådet, Finansrådet, Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening 21. juni 2012 Boligmarkedsstatistikken 1. kvartal 2012 Kvadratmeterprisen for parcel- og rækkehuse

Læs mere

20. marts Boligmarkedsstatistikken 4. kvartal 2011

20. marts Boligmarkedsstatistikken 4. kvartal 2011 P R E S S E M E D D E L E L S E 20. marts 2012 Boligmarkedsstatistikken 4. kvartal 2011 På landsplan var den gennemsnitlige pris 11.028 kr. pr. kvadratmeter for parcel- og rækkehuse i 4. kvartal 2011,

Læs mere

Boligmarkedet er gennemskueligt men finanskrisen var et jordskælv

Boligmarkedet er gennemskueligt men finanskrisen var et jordskælv NR. 2 FEBRUAR 2011 Boligmarkedet er gennemskueligt men finanskrisen var et jordskælv Sædvanligvis har sælgere og købere et nogenlunde præcist billede af forholdene på boligmarkedet. Ejendomsmæglerne rammer

Læs mere

BOLIGPRISFALD SPREDER SIG REGIONALT

BOLIGPRISFALD SPREDER SIG REGIONALT 31. oktober 28 Jeppe Druedahl og Frederik I. Pedersen (33 55 77 12) Resumé: BOLIGPRISFALD SPREDER SIG REGIONALT De seneste tal fra Realkreditrådet viser et fortsat fald i boligpriserne på landsplan. Udviklingen

Læs mere

P R E S S E M E D D E L E L S E

P R E S S E M E D D E L E L S E P R E S S E M E D D E L E L S E Boligmarkedet: Fremgang i langt de fleste kommuner I 76 kommuner er både priser og antallet af handler steget. Det er ret usædvanligt, og kun i tre kommuner er hverken priser

Læs mere

Tabel 1: Priser, første udbudspris og nedtagningspris for parcel- og rækkehuse.

Tabel 1: Priser, første udbudspris og nedtagningspris for parcel- og rækkehuse. Tabel 1: Priser, første udbudspris og nedtagningspris for parcel- og rækkehuse. Salgspris (kvm.pris) Kvartals Års København by 21.289 21.684 22.892 22.712 23.464 3,3 10,2 Københavns omegn 19.883 20.699

Læs mere

Pressemeddelelse fra Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditrådet og Finansrådet. 19. december 2011

Pressemeddelelse fra Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditrådet og Finansrådet. 19. december 2011 P R E S S E M E D D E L E L S E Pressemeddelelse fra Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditrådet og Finansrådet 19. december 2011 19. december 2011 Boligmarkedsstatistikken, 3.

Læs mere

August 2010. Få nedtagne boliger Der blev i august 2010 nedtaget 6.687 boliger fra internettet. Det er 2,1 pct. færre end i august 2009.

August 2010. Få nedtagne boliger Der blev i august 2010 nedtaget 6.687 boliger fra internettet. Det er 2,1 pct. færre end i august 2009. August 2010 Boligudbuddet stadigt større end sidste år 61.767 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af august 2010. Udbuddet fordelte sig med 40.978 parcel- og rækkehuse, 10.061

Læs mere

Boligmarkedsstatistikken, 1. kvartal 2011

Boligmarkedsstatistikken, 1. kvartal 2011 Pressemeddelelse fra Finansrådet, Realkreditforeningen, Realkreditrådet, Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligmarkedsstatistikken, 1. kvartal 2011 23. august 2011 Kvadratmeterprisen for parcel- og rækkehuse

Læs mere

Flere er klar til at købe bolig

Flere er klar til at købe bolig NR. 6 JUNI 2012 Flere er klar til at købe bolig Der er måske opklaring på vej på boligmarkedet. Markant flere danskere overvejer at skrive under på en slutseddel end for tre måneder siden. "De tunge skyer

Læs mere

Boligmarkedsstatistikken 3. kvartal 2010

Boligmarkedsstatistikken 3. kvartal 2010 P R E S S E M E D D E L E L S E Boligmarkedsstatistikken 3. kvartal 2010 På landsplan var den gennemsnitlige kvadratmeterpris for parcel- og rækkehuse 11.989 kr. i 3. kvartal 2010, hvilket er -0, 4 pct.

Læs mere

Analysen beskriver dermed situationen for de værst ramte boligejere. Boligejere som købte lige før eller efter toppen er bedre stillede.

Analysen beskriver dermed situationen for de værst ramte boligejere. Boligejere som købte lige før eller efter toppen er bedre stillede. NR. 3 APRIL 2011 Der er håb for boligejere der har købt på toppen Der kan godt være lys for enden af tunnelen, selv om man har købt bolig på toppen af markedet. En ny analyse fra Realkreditforeningen viser,

Læs mere

Februar 2016 Færre boliger til salg end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser Færre nedtagne boliger end sidste år

Februar 2016 Færre boliger til salg end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser Færre nedtagne boliger end sidste år Februar 2016 Færre boliger til salg end sidste år Ved udgangen af februar 2016 var der på landsplan 53.978 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 36.084 parcel- og rækkehuse, 6.659 ejerlejligheder

Læs mere

Stor fremgang i friværdierne i 2015 især i dele af landet

Stor fremgang i friværdierne i 2015 især i dele af landet 23. november 2015 Stor fremgang i friværdierne i 2015 især i dele af landet Fremgangen på boligmarkedet gennem 2015 sætter sine tydelige positive spor i danskernes friværdier. Alene i årets første halvår

Læs mere

Maj Liggetiden er det antal dage, som de nedtagne boliger har været til salg på internettet.

Maj Liggetiden er det antal dage, som de nedtagne boliger har været til salg på internettet. Maj 2015 Færre boliger til salg end sidste år Ved udgangen af maj 2015 var der på landsplan 58.894 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 39.341 parcel- og rækkehuse, 6.704 ejerlejligheder

Læs mere

November Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

November Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. November 2014 Færre boliger til salg end sidste år Ved udgangen af november 2014 var der på landsplan 58.774 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 40.175 parcel- og rækkehuse, 7.017 ejerlejligheder

Læs mere

September 2017 Flere nedtagne boliger end sidste år Færre udbudte boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser

September 2017 Flere nedtagne boliger end sidste år Færre udbudte boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser September 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Ved udgangen af september 2017 var der på landsplan 54.327 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 36.179 parcel- og rækkehuse, 6.808

Læs mere

P R E S S E M E D D E L E L S E

P R E S S E M E D D E L E L S E P R E S S E M E D D E L E L S E 19. juni 2013 Boligmarkedsstatistikken, 1. kvartal 2013 Kvadratmeterprisen for parcel- og rækkehuse var i gennemsnit 10.936 kr. i 1. kvartal 2013. Det er 0,1 pct. højere

Læs mere

Marts Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

Marts Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. Marts 2014 Færre boliger til salg end sidste år Ved udgangen af marts 2014 var der på landsplan 60.372 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 40.683 parcel- og rækkehuse, 7.476 ejerlejligheder

Læs mere

December 2016 D107617

December 2016 D107617 December 2016 Færre udbudte boliger end sidste år Ved udgangen af december 2016 var der på landsplan 53.432 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 35.613 parcel- og rækkehuse, 6.700 ejerlejligheder

Læs mere

Stabile priser for parcel- og rækkehuse

Stabile priser for parcel- og rækkehuse Pressemeddelelse 23. april 2008 Stabile priser for parcel- og rækkehuse Priserne for parcel- og rækkehuse ligger stabilt med et mindre fald på 0,4 procent i 1. kvartal 2008 i forhold til samme kvartal

Læs mere

Stigning i boligejernes afdrag for fjerde år i træk

Stigning i boligejernes afdrag for fjerde år i træk 30-04-2014 NR. 4 MAJ 2014 Stigning i boligejernes afdrag for fjerde år i træk I 2013 blev der afdraget det højeste niveau af obligationsrestgælden siden 2006. Samlet set steg boligejernes afdrag for fjerde

Læs mere

Oktober Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

Oktober Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. Oktober 2014 Færre boliger til salg end sidste år Ved udgangen af oktober 2014 var der på landsplan 59.896 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 40.793 parcel- og rækkehuse, 7.126 ejerlejligheder

Læs mere

April 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Flere nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser

April 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Flere nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser April Færre udbudte boliger end sidste år Ved udgangen af april var der på landsplan 55.918 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 37.008 parcel- og rækkehuse, 6.598 ejerlejligheder og

Læs mere

Januar 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Flere nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser

Januar 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Flere nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser Januar 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Ved udgangen af januar 2017 var der på landsplan 52.346 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 34.944 parcel- og rækkehuse, 6.577 ejerlejligheder

Læs mere

Februar Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

Februar Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. Februar 2013 Månedsstigning i antallet af ejerboliger til salg Ved udgangen af februar 2013 var der på landsplan 57.782 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 39.749 parcel- og rækkehuse,

Læs mere

August 2017 Flere nedtagne boliger end sidste år Færre udbudte boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser

August 2017 Flere nedtagne boliger end sidste år Færre udbudte boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser August 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Ved udgangen af august 2017 var der på landsplan 54.849 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 36.261 parcel- og rækkehuse, 6.870 ejerlejligheder

Læs mere

Juli 2017 Flere nedtagne boliger end sidste år Færre udbudte boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser

Juli 2017 Flere nedtagne boliger end sidste år Færre udbudte boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser Juli 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Ved udgangen af juli 2017 var der på landsplan 55.089 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 36.544 parcel- og rækkehuse, 6.519 ejerlejligheder

Læs mere

December lavere end i august 2006, hvor udbudsprisen for ejerlejligheder

December lavere end i august 2006, hvor udbudsprisen for ejerlejligheder December 2008 Fortsat stigende boligudbud 62.621 boliger var til salg på internettet ved udgangen af december 2008, hvilket var 15 pct. flere end på samme tidspunkt sidste år. Udbuddet fordelte sig med

Læs mere

Februar 2009. dog med store regionale forskelle. Visse jyske byer som Randers, Aalborg og Århus adskiller sig fra den generelle nedadgående tendens.

Februar 2009. dog med store regionale forskelle. Visse jyske byer som Randers, Aalborg og Århus adskiller sig fra den generelle nedadgående tendens. Februar 2009 Boligudbuddet steg svagt i februar Efter 3 måneder med fald steg boligudbuddet svagt gennem februar. En stigning i udbuddet af parcel- og rækkehuse var årsag til dette, idet udbuddet af ejerlejligheder

Læs mere

Maj 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Flere nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser

Maj 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Flere nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser Maj 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Ved udgangen af maj 2017 var der på landsplan 55.675 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 37.007 parcel- og rækkehuse, 6.456 ejerlejligheder

Læs mere

Juni rækkehuse faldet med 5 dage. Udbudstiden for ejerlejligheder

Juni rækkehuse faldet med 5 dage. Udbudstiden for ejerlejligheder Juni 2017 Færre udbudte boliger end sidste år Ved udgangen af juni 2017 var der på landsplan 55.435 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 36.971 parcel- og rækkehuse, 6.364 ejerlejligheder

Læs mere

Lave renter understøtter polariseringen på boligmarkedet

Lave renter understøtter polariseringen på boligmarkedet 12. maj 214 Lave renter understøtter polariseringen på boligmarkedet Polariseringen på det danske boligmarked tog til i 213, hvor handelsaktiviteten lå langt under normalt i mange områder af landet, mens

Læs mere

Oktober 2016 Næsten uændret boligudbud siden sidste år Færre nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser

Oktober 2016 Næsten uændret boligudbud siden sidste år Færre nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser Oktober 2016 Næsten uændret boligudbud siden sidste år Ved udgangen af oktober 2016 var der på landsplan 57.578 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 38.109 parcel- og rækkehuse, 7.244

Læs mere

Januar 2010. Udbudsprisen for et typisk parcel- og rækkehus på 140 kvadratmeter var i januar 2010 ca. 2.130.000 kr.

Januar 2010. Udbudsprisen for et typisk parcel- og rækkehus på 140 kvadratmeter var i januar 2010 ca. 2.130.000 kr. Januar 2010 Boligudbuddet falder fortsat 53.932 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af januar 2010. Udbuddet fordelte sig med 36.740 parcel- og rækkehuse, 8.703 ejerlejligheder

Læs mere

August Udbudsprisen for fritidshuse er steget med 3,7 pct. siden august 2006.

August Udbudsprisen for fritidshuse er steget med 3,7 pct. siden august 2006. August 2007 Fortsat stort boligudbud Der var udbudt 30.235 parcel- og rækkehuse, 15.289 ejerlejligheder og 8.437 fritidshuse til salg på internettet ved udgangen af august. Med i alt 53.961 boliger til

Læs mere

Rentefølsomhed og lånefordelingen - Parcelhuse vs ejerlejligheder og København vs Aarhus

Rentefølsomhed og lånefordelingen - Parcelhuse vs ejerlejligheder og København vs Aarhus 15. april 2016 Rentefølsomhed og lånefordelingen - Parcelhuse vs ejerlejligheder og København vs Aarhus Priserne på ejerlejligheder er som bekendt steget væsentligt mere end på resten af boligmarkedet

Læs mere

Maj Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

Maj Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. Maj 2014 Flere boliger til salg end sidste år Ved udgangen af maj 2014 var der på landsplan 64.073 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 42.748 parcel- og rækkehuse, 7.977 ejerlejligheder

Læs mere

Notat 19. juli 2018 J-nr.: / Flere københavnske fraflyttere bosætter sig i omegnskommunerne

Notat 19. juli 2018 J-nr.: / Flere københavnske fraflyttere bosætter sig i omegnskommunerne Notat 19. juli 2018 J-nr.: 211808 / 2520837 Flere københavnske fraflyttere bosætter sig i omegnskommunerne Siden 2015 er flere personer flyttet fra København end til København. Denne nettofraflytning fra

Læs mere

Februar Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

Februar Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. Februar 2014 Flere boliger til salg end sidste år Ved udgangen af februar 2014 var der på landsplan 58.075 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 39.413 parcel- og rækkehuse, 7.161 ejerlejligheder

Læs mere

Notat August 2019 J-nr.: /

Notat August 2019 J-nr.: / Notat August 2019 J-nr.: 87098 / 2657627 Danskernes appetit på fritidshuse stiger Danskernes lyst til at kaste sig over sommerhuslivet har tydeligvis været stigende i den senere årrække. Den generelt øgede

Læs mere

August Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

August Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. August 2014 Lidt flere boliger til salg end sidste år Ved udgangen af august 2014 var der på landsplan 63.493 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 42.420 parcel- og rækkehuse, 7.993

Læs mere

Juli Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

Juli Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. Juli 2014 Flere boliger til salg end sidste år Ved udgangen af juli 2014 var der på landsplan 64.106 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 42.750 parcel- og rækkehuse, 8.031 ejerlejligheder

Læs mere

Juni Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

Juni Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. Juni 2014 Flere boliger til salg end sidste år Ved udgangen af juni 2014 var der på landsplan 65.005 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 43.464 parcel- og rækkehuse, 8.047 ejerlejligheder

Læs mere

December 2009. I forhold til november 2009 er udbudspriserne for parcelog rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse stort set uændrede.

December 2009. I forhold til november 2009 er udbudspriserne for parcelog rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse stort set uændrede. December 2009 Boligudbuddet falder fortsat 54.371 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af 2009. Udbuddet fordelte sig med 36.982 parcel- og rækkehuse, 8.851 ejerlejligheder og

Læs mere

Over 5 gange flere arbejdspladser nedlagt på Fyn end i København

Over 5 gange flere arbejdspladser nedlagt på Fyn end i København Over 5 gange flere arbejdspladser nedlagt på Fyn end i København Siden krisens udbrud er den private lønmodtagerbeskæftigelse faldet med ca. 150.000 personer. Det svarer til på landsplan, at omkring hver

Læs mere

Januar Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt.

Januar Nedtagne boliger er boliger, der tages af internettet, enten fordi de bliver solgt, eller fordi sælger opgiver at få dem solgt. Januar 2014 Flere boliger til salg end sidste år Ved udgangen af januar 2014 var der på landsplan 58.036 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 39.398 parcel- og rækkehuse, 7.091 ejerlejligheder

Læs mere

Juli Færre nedtagne boliger Der blev i juli 2011 nedtaget boliger fra internettet. Det er 5,8 pct. færre end juli 2010.

Juli Færre nedtagne boliger Der blev i juli 2011 nedtaget boliger fra internettet. Det er 5,8 pct. færre end juli 2010. Juli 2011 Større boligudbud 71.485 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af juli 2011. Udbuddet er fordelt på 47.357 parcel- og rækkehuse, 11.532 ejerlejligheder og 12.596 fritidshuse.

Læs mere

Juni Færre nedtagne boliger Der blev i juni 2011 nedtaget boliger fra internettet. Det er 11,3 pct. færre end juni 2010.

Juni Færre nedtagne boliger Der blev i juni 2011 nedtaget boliger fra internettet. Det er 11,3 pct. færre end juni 2010. Juni 2011 Større boligudbud 70.968 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af juni 2011. Udbuddet er fordelt på 47.183 parcel- og rækkehuse, 11.295 ejerlejligheder og 12.490 fritidshuse.

Læs mere

Stor tiltro til danske realkreditobligationer sikrede historisk lave F1-renter

Stor tiltro til danske realkreditobligationer sikrede historisk lave F1-renter NR. 6 SEPTEMBER 2011 Stor tiltro til danske realkreditobligationer sikrede historisk lave F1-renter Under sommerens uro på de finansielle markeder søgte investorerne mod sikre aktiver. Obligationer klarede

Læs mere

Erhvervsnyt fra estatistik April 2014

Erhvervsnyt fra estatistik April 2014 Erhvervsnyt fra estatistik Fremgang i antallet af fuldtidsstillinger København, Fyn og Østjylland trækker væksten For første gang i fem år skabes der nu flere fuldtidsstillinger i Danmark. Der er dog store

Læs mere

April 2016 Flere boliger til salg end sidste år Flere nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser

April 2016 Flere boliger til salg end sidste år Flere nedtagne boliger end sidste år Liggetider Udbudstider Nedtagningspriser Udbudspriser April 2016 Flere boliger til salg end sidste år Ved udgangen af april 2016 var der på landsplan 58.008 boliger til salg på internettet. Udbuddet er fordelt på 38.017 parcel- og rækkehuse, 7.007 ejerlejligheder

Læs mere

Handelsaktiviten i fremgang for fjerde år i træk

Handelsaktiviten i fremgang for fjerde år i træk 16. december 2015 Handelsaktiviten i fremgang for fjerde år i træk Handelsaktiviteten løftede sig betydeligt i 2015 i forhold til 2014. Meget tyder på, at det samlede antal frie handler af parcelhuse,

Læs mere

Regional boligprisprognose prisfald til alle

Regional boligprisprognose prisfald til alle 13. november 28 Regional boligprisprognose prisfald til alle Boligmarkedet er i ubalance. Udbudet af boliger til salg er steget kraftigt, samtidig med at antallet af handler er faldet markant. Udviklingen

Læs mere

September Fordelt på boligtyper blev der i september 2011 nedtaget parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og 821 fritidshuse.

September Fordelt på boligtyper blev der i september 2011 nedtaget parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og 821 fritidshuse. September 2011 Boligudbud lavere end i august, men stadig større end samme tidspunkt sidste år 69.883 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af september 2011. Udbuddet er fordelt

Læs mere

Februar Udbudsprisen for et typisk parcel- og rækkehus på 140 kvadratmeter var ca kr. i februar 2010.

Februar Udbudsprisen for et typisk parcel- og rækkehus på 140 kvadratmeter var ca kr. i februar 2010. Februar 2010 Lille stigning i boligudbuddet i februar 54.286 boliger var på landsplan til salg på internettet ved udgangen af februar 2010. Udbuddet fordelte sig med 37.064 parcel- og rækkehuse, 8.747

Læs mere

Kvartalsnyt fra estatistik Oktober 2015

Kvartalsnyt fra estatistik Oktober 2015 16 kommuner har lagt finanskrisen bag sig I 16 ud af landets 98 kommuner er der i dag flere fuldtidsjob end i 2008. Det viser specialkørsler fra Danmarks Statistiks beskæftigelsesstatistikker, som estatistik

Læs mere

August Fritidshuse blev udbudt til gennemsnitlige kvadratmeterpriser, som lå på samme niveau som på samme tid sidste. år.

August Fritidshuse blev udbudt til gennemsnitlige kvadratmeterpriser, som lå på samme niveau som på samme tid sidste. år. August 2008 Fortsat stigende boligudbud 64.697 boliger var til salg på internettet ved udgangen af august 2008, hvilket var ca. 20 procent flere end på samme tidspunkt sidste år. Udbuddet fordelte sig

Læs mere

Juni 2007. fjernet, fordi sælger har valgt opgive salget eller sælge hos en anden ejendomsformidler.

Juni 2007. fjernet, fordi sælger har valgt opgive salget eller sælge hos en anden ejendomsformidler. Juni 2007 Fortsat mange ejerboliger til salg Der er 30.381 parcel- og rækkehuse, 15.493 ejerlejligheder og 8.512 fritidshuse i alt 54.386 boliger til salg på internettet. Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik,

Læs mere

Specielt fastforrentede afdragsfrie realkreditlån indfris

Specielt fastforrentede afdragsfrie realkreditlån indfris NR 9. NOVEMBER 2010 Specielt fastforrentede afdragsfrie realkreditlån indfris Den seneste statistik for realkredittens udlån i 3. kvartal viser, at der indfris flere fastforrentede lån end der udbetales.

Læs mere

Boligmarkedet er stadigvæk varmt

Boligmarkedet er stadigvæk varmt Boligmarkedet er stadigvæk varmt Boligpriserne bevæger sig stadig op på tværs af hele landet. Efter et vinterhalvår med moderat udvikling er der igen en vis fart på priserne til trods for, at der handles

Læs mere

Friværdiernes fordeling status primo 2009

Friværdiernes fordeling status primo 2009 14. februar 2009 Friværdiernes fordeling status primo 2009 Friværdierne i Danmark er nu faldet med næsten 400 milliarder kroner siden de toppede i 3. kvartal 2006. Det svarer til et fald på 20 %, og betyder

Læs mere

Store dele af landet indhenter ikke de tabte job fra krisen

Store dele af landet indhenter ikke de tabte job fra krisen Store dele af landet indhenter ikke de tabte job fra krisen AE s jobprognose viser, at der i år og næste år vil komme op mod 48.000 flere personer i beskæftigelse. Beskæftigelsen forventes at stige over

Læs mere

NYT FRA REALKREDITFORENINGEN REflLKREDIT

NYT FRA REALKREDITFORENINGEN REflLKREDIT NYT FRA REALKREDITFORENINGEN REflLKREDIT NR.3 APRIL2013 FORENINGEN Handværkere og detailhandlen kan se boligsalget normaliseres frem til 2,5 mia. kr., nar Siden finanskrisen i 2008 er antallet af bolighandler

Læs mere

Varmen spreder sig på boligmarkedet Regional boligprisprognose

Varmen spreder sig på boligmarkedet Regional boligprisprognose Varmen spreder sig på boligmarkedet Regional boligprisprognose 22. August 2018 Boligmarkedsanalytiker Jacob Isaksen og bolig- og formueøkonom Mira Lie Nielsen Opsvinget på boligmarkedet breder sig fortsat

Læs mere

September Flere boliger på nettet I september var godt boliger til salg på internettet. Det er flere end i august.

September Flere boliger på nettet I september var godt boliger til salg på internettet. Det er flere end i august. September 2007 Flere boliger på nettet I september var godt 55.000 boliger til salg på internettet. Det er 1.100 flere end i august. Antallet af udbudte parcel- og rækkehuse har ligget nogenlunde stabilt

Læs mere

Halv pris på tvangsauktion?

Halv pris på tvangsauktion? NR. 5 JUNI 2014 Halv pris på tvangsauktion? Man kan købe hus meget billigt på tvangsauktion, især i landområderne. Det skyldes særlige problemer på boligmarkedet, som ikke fanges i prisstatistikken og

Læs mere

Svag økonomi giver afdæmpet boligmarked

Svag økonomi giver afdæmpet boligmarked P R E S S E M E D D E L E L S E Svag økonomi giver afdæmpet boligmarked Boligmarkedet er fortsat meget forskelligt i landsdelene, men pilen peger lidt nedad over det hele. Priserne på både lejligheder

Læs mere

Danmark Regional boligprisprognose

Danmark Regional boligprisprognose Danmark Regional boligprisprognose 19. februar 2019 Boligmarkedsanalytiker Jacob Isaksen. Boligøkonom Mira Lie Nielsen. Husprisstigninger på landsplan på 3,8% i 2018 udsigt til yderligere stigninger i

Læs mere

Store forskelle i salgstider

Store forskelle i salgstider NR. 1 JANUAR 2014 Store forskelle i salgstider I de større danske byer tager det under et år at sælge en bolig. I yderområder tager det over fire år. Realkreditforeningen har udarbejdet en analyse af,

Læs mere

December Antallet af udbudte fritidshuse er steget 18 procent i forhold til december 2006.

December Antallet af udbudte fritidshuse er steget 18 procent i forhold til december 2006. December 2007 Flere boliger til salg I slutningen af december var der 54.308 boliger til salg på internettet fordelt på 31.740 parcel- og rækkehuse, 14.516 ejerlejligheder og 8.052 fritidshuse. Det samlede

Læs mere

Regionalt boligoverblik Bornholm, Vest- og Sydsjælland

Regionalt boligoverblik Bornholm, Vest- og Sydsjælland Regionalt boligoverblik Bornholm, Vest- og Sydsjælland Boligmarkedsanalytiker Jacob Isaksen jai@nykredit.dk 44 55 13 64 28. november 2016 Huspriserne steg pænt i 2015, og pilen peger fortsat op Vendingen

Læs mere

Flere bolighandler i 85 af landets kommuner

Flere bolighandler i 85 af landets kommuner P R E S S E M E D D E L E L S E Flere bolighandler i 85 af landets kommuner Boligmarkedsstatistik: I 2014 var der flere hushandler i 85 ud af 98 kommuner. Priserne steg i gennemsnit 1,5 pct. i det forgangne

Læs mere