TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TDC A/S Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB)"

Transkript

1 TDC A/S Dato 9. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for Dual Pair Bonding (DPB) Indledning TDC er i henhold til Erhvervsstyrelsens markedsafgørelser af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) og på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) pålagt at give netadgang, jf. telelovens 41, stk. 2, nr. 1, jf. 42. Det følger af markedsafgørelserne, at TDC skal sikre, at opfyldelsen af forpligtelsen til netadgang sker redeligt, rimeligt og rettidigt. Kravet om redelighed, rimelighed og rettidighed skal blandt andet ses i sammenhæng med, at der er tale om dynamiske markeder i hastig udvikling i form af nye teknologier og behov for innovation og udvikling hos TDC selv og de alternative teleselskaber. TDC skal i opfyldelsen af forpligtelsen til netadgang udvise en rimelig, redelig og rettidig adfærd i imødekommelsen af kundernes behov 1. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr erst@erst.dk På marked 4 er TDC forpligtet til at give adgang rå kobber, herunder virtuelt ubundet netadgang til kobber. På marked 5 er TDC bl.a. forpligtet til at give adgang til bredbåndstilslutninger via kobbernet, som TDC ejer, lejer eller på anden måde fuldt ud råder over. Forpligtelsen til at tilbyde kobberbaserede bredbåndstilslutninger gælder alle former for bredbåndstilslutninger over kobber 2 Kobberbredbåndsprodukter har traditionelt været baseret på anvendelse af ét enkelt kobberpar. Den teknologiske udvikling har imidlertid muliggjort, at bredbåndsprodukter kan produceres på flere kobberpar, aktuelt to kobberpar Dual Pair Bonding (DPB). Dette giver mulighed for at øge hastigheden væsentligt for bredbåndsprodukter sammenholdt med de traditionelle bredbåndsprodukter, hvor der anvendes ét enkelt kobberpar. DPB-produkterne er eksempler på, at engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang og engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger er dynamiske markeder, hvor TDC for at kunne opfyldelse netadgangsforpligtelsen på de to markeder må tilpasse adgangsprodukterne for at kunne imødekomme egne og alternative teleselskabers behov for innovation og udvikling. TDC har således også over for Erhvervsstyrelsen tilkendegivet, at selskabet ønsker at udbyde bredbåndsprodukter baseret på DPB. 1 Marked 4, s. 125 og marked 5, s Marked 5, s. 123.

2 2/9 Erhvervsstyrelsen traf den 7. december 2012 Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2013 fastnet 3 (herefter LRAIC-prisafgørelsen for 2013 ). I LRAIC-prisafgørelsen for 2013 fastsættes blandt andet maksimale priser for de traditionelle bredbåndsprodukter baseret på anvendelse af ét enkelt kobberpar. Erhvervsstyrelsen traf endvidere den 20. december 2012 Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser for VULA efter den reviderede LRAIC-metode. De maksimale engrospriser for DPB-produkterne fastsættes i nærværende tillægsafgørelse til LRAIC-prisafgørelsen for 2013 og til afgørelsen af VULAprisafgørelsen af 20. december Forud for dette udkast til prisafgørelse har Erhvervsstyrelsen afholdt høring over principperne, som skal finde anvendelse i forbindelse med prissætningen af DPB. Branchens kommentarer er således adresseret i høringsnotatet af den 24. maj Udkast til tillægsafgørelse blev sendt i høring i branchen den 24. maj 2013, og høringsfristen var den 14. juni De maksimale engrospriser, som fremgår af LRAIC-prisafgørelsen for 2013, er fortsat gældende. For en oversigt over den generelle opdatering af LRAICmodellen henvises endvidere til LRAIC-prisafgørelsen for Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af markedsafgørelse af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) og i medfør af markedsafgørelse af 16. august 2012 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5), afgørelse om fastsættelse af maksimale priser for de netadgangsprodukter og delelementer heraf, hvori TDC på de nævnte engrosmarkeder er pålagt en forpligtelse om priskontrol efter den gældende telelovs 41, stk. 2, nr. 5, jf. 46. Afgørelsen træffes på grundlag af den foreliggende omkostningsanalyse med foretagne opdateringer, jf. priskontrolbekendtgørelsens 4 4. Omkostningsgrundlaget offentliggøres på hjemmesiden på tidspunktet for nærværende afgørelse. TDC s takster for leje af infrastrukturkapacitet må fra 1. september 2013 maksimalt udgøre de priser, der er angivet i tabel 1 og tabel 2 nedenfor. Priserne for DPB VULA må fra1. september 2013 maksimalt udgøre de priser, der er angivet i tabel 1, tabel 2 og tabel 3 nedenfor. Priserne for DPB bit stream access (BSA) må fra 1. september 2013 maksimalt udgøre de priser, der er angivet i tabel 1, tabel 2 og tabel 4 nedenfor. TDC skal senest en måned efter modtagelsen af denne afgørelse udmønte denne i opdaterede standardtilbud, indsende det opdaterede standardtilbud til Erhvervsstyrelsen og offentliggøre standardtilbuddet på selskabets hjemmeside Bekendtgørelse nr. 385 af 27. april 2011 om priskontrolmetoder.

3 3/9 Sagens faktiske omstændigheder Kobberbredbåndsprodukter har traditionelt været baseret på anvendelse af ét enkelt kobberpar. Den teknologiske udvikling har imidlertid muliggjort, at bredbåndsprodukter kan produceres på flere kobberpar. Dette giver mulighed for at øge hastigheden væsentligt for bredbåndsprodukter sammenholdt med de traditionelle bredbåndsprodukter, hvor der anvendes ét enkelt kobberpar. Erhvervsstyrelsen har som tidligere nævnt afholdt en høring over principperne, som skal finde anvendelse i forbindelse med prissætningen af DPB. På baggrund af høringen er det Erhvervsstyrelsen vurdering, at der ikke er forhold, der tilsiger, at der anvendes principper, der afviger fra de gældende LRAICprincipper. Således er DPB-produkterne modelleret i overensstemmelse med de tidligere anvendte LRAIC-principper, hvor omkostningerne allokeres til tjenesterne på baggrund af tjenesternes anvendelse af nettet. Omkostningerne bliver fordelt til tjenester gennem accessrutetabellen. I forbindelse med modelleringen af DPB-produkter i LRAIC-modellen, er der sket opdateringer af de tre Excel-filer Access Fv4.22.xls, Core Fv4.22.xls samt Consolidation Fv4.22.xls. Opdateringerne er foretaget i de ark, der er markeret med rød, og i de ark, der er blevet opdateret, er de celler, der vedrører DPB, endvidere markeret med rød skrift. Den tilrettede model danner grundlag for de priser, som fastsættes i nærværende afgørelse. Accessmodellering ( Access Fv4.22.xls ) I Access Fv4.22.xls (accessmodellen) er der lagt seks nye DPB-produkter ind, svarende til de seks traditionelle kobberbredbåndsprodukter, som pt. anvendes: xdls (PB) BSA, national access (PB) Raw copper, (PB) Raw copper - shared (PB) Sub loop (PB) Sub loop - shared (PB) For alle seks produkter er indlagt en midlertidig dummyefterspørgsel på 1. De anvendte rutefaktorer for produkterne fremgår af arket B7_I_Access Routing Table linje 39 til 44. Rutefaktorerne afspejler omkostningsdriverne i accessnettet. I den centrale del af accessnettet (fra ASM til EFSD) hvor omkostningerne er fælles mellem slutkunderne er omkostningsdriveren det gennemsnitlige antal kobberpar anvendt af de enkelte tjenester. I denne del af nettet er rutefaktoren for DPB-produkterne een (1) højere end for det tilsvarende traditionelle kobber bredbåndsprodukt, idet DBP anvender ét ekstra kobberpar.

4 4/9 I den mere decentrale del af accessnettet (fra EFSD til NTP), hvor omkostningerne i høj grad kan relateres til den enkelte husstand, er omkostningsdriveren for gravning den enkelte husstand. I denne del af nettet er rutefaktoren for gravning for DPB-produkterne således den samme som for de tilsvarende traditionelle bredbåndsprodukter. I accessmodellen er gravning og kabelrør (trench og duct) på strækningen PDP - SDP - NTP ét samlet netelement. Det vil sige, at det er ikke muligt at tillægge strækningerne fra henholdsvis PDP - EFSD og EFSD - NTP forskellige rutefaktorer, som ellers anført ovenfor. For dette netelement anvendes i stedet en gennemsnitlig rutefaktor, som afspejler, at strækningen PDP - EFSD bør have et tillæg på een (1) og strækningen EFSD - NTP et tillæg på nul. Det gennemsnitlige rutefaktortillæg er beregnet ved at sammenholde det totale antal gravemeter fra PDP - EFSD med det totale antal gravemeter fra EFSD NTP og er sat til 0,79 5. Denne værdi er tillagt routefaktorerne i kolonne AG række i accessmodellen ark B7_I_Access Routing Table Generelt vil antallet af kobberpar anvendt af de enkelte tjenester være omkostningsdriver for kabelomkostninger i hele den kundespecifikke del af nettet. I den eksisterende model er dog forudsat, at alle stikledninger er etableret med to-pars kabler. Det vil sige, at både slutkunder, som anvender DPB og traditionelle bredbåndsprodukter, har to kobberpar i stikledningen, og for denne del skal der således ikke etableres ekstra kabel, hvis der anvendes DBP. Det er derfor styrelsens vurdering, at der i den eksisterende LRAIC-model for DBP ikke skal ske et tillæg på een (1) til rutefaktoren for kabel fra EFSD til NTP. Kabling på strækningen SDP EFSD - NTP udgør ét samlet netelement. Det vil sige, at det er ikke muligt at tillægge strækningerne fra henholdsvis SPD - EFSD og EFSD - NTP forskellige rutefaktorer, som ellers anført ovenfor. For dette netelement anvendes i stedet en gennemsnitlig rutefaktor, som afspejler, at strækningen SDP - EFSD bør have et tillæg på een (1) og strækningen EFSD - NTP et tillæg på nul. Det gennemsnitlige rutefaktortillæg er beregnet ved at sammenholde det totale antal gravemeter fra SDP - EFSD med det totale antal gravemeter fra EFSD NTP og er sat til 0,29. Denne værdi er tillagt routefaktorerne i kolonne U række i accessmodellen ark B7_I_Access Routing Table Vedlagt afgørelsen er et Excelark indeholdende beregningerne af begge de gennemsnitlige rutefaktor. Coremodellering ( Core Fv4.22.xls ) I Core Fv4.22.xls er der lagt fire nye DPB-produkter ind: Pair Bonding, ADSL Pair Bonding, VDSL 5 Beregningerne er foretaget ud fra oplysninger, som fremgår af arket A7_C_Cables and Nodes, afsnit 19. Heraf fremgår således oplysninger omkring gennemsnitlige længder for de tre strækninger PDP SDP, SDP NTP og EFSD - NTP samt antallet af links. Ved at multiplicere disse oplysninger (samt vægten for de enkelte Sample Zones, jf. afsnit 18) kan de totale gravemeter for de to strækninger beregnes.

5 5/9 Raw copper (PB) Raw copper - shared (PB) De to første produkter anvendes til at beregne tillægget ved at anvende DPB for henholdsvis xdsl- og bitstreamprodukter. Tillægget afspejler, at der anvendes en ekstra tilkobling i krydsfeltet (MDF en) samt en ekstra port i et ADSL-/VDSL-linjekort. De resterende coreomkostninger forudsættes således at være de samme for DBP-produktet som for det tilsvarende traditionelle kobberbredbåndsprodukt. De to nederste produkter anvendes til at beregne de ekstra omkostninger til krydsfeltet for henholdsvis hel og delt rå kobber baseret på DPB. Rutefaktorerne for de fire produkter fremgår af arket A2_I_Route_Table, henholdsvis linjerne 335, 340, 510 og 515. Efterspørgslen for DPB xdsl- og bitstreamprodukter er fordelt på ti forskellige produkter, jf. arket A6_I_Product_Demand. Det er forudsat, at der modelteknisk ikke er forskel på det gennemsnitlige månedlige dataforbrug for DPB-produktet og det tilsvarende traditionelle kobberbredbåndsprodukt. Resultater ( Consolidation Fv4.22.xls ) Resultaterne fremgår af filen Consolidation Fv4.22.xls i arket B5_O_Results, række samt Engrospriserne angiver tillægget til engrosprisen for det tilsvarende traditionelle kobberbredbåndsprodukt, når der i stedet anvendes DPB 6. De beregnede engrospriser fremgår af nedenstående tabel: 6 Eksempelvis er engrosprisen for DPB hel rå kobber DKK ( ). Tilsvarende er den gennemsnitlige engrospris for DPB lag 3-BSA (med samproduktion) DKK ( ).

6 6/9 Tabel 1: Engrospriser for DPB (DKK/år) Engrosprodukt Drift Rå kobber 1238 Delt rå kobber 866 Rå kobber, delstrækning 1052 Delt rå kobber, delstrækning 727 VULA lag 2 switch ADSL 1274 VULA lag 3 router ADSL 1353 Tillæg for VULA uden samproduktion 261 BSA lag 2 switch ADSL 1532 BSA lag 3 router ADSL 1611 Tillæg for BSA uden samproduktion 372 Tillæg for brug af VDSL linjekort frem for ADSL 286 Ved fastsættelsen af engrospriserne for VULA-produkterne anvendes der historiske omkostninger fra slutkunde til VULA-punktet, jf. markedsafgørelse af 16. august 2012 samt VULA-prisafgørelse af 20. december På grund af begrænsninger i TDC s omkostningsregistreringer i selskabets regnskaber er det ikke muligt at anvende regnskaberne til direkte at fastlægge de historiske omkostninger ved beregning af engrospriserne for DPB VULA-produkter. I stedet har Erhvervsstyrelsen forudsat, at forholdet mellem omkostningerne for accessdelen af DPB VULA og DPB rå kobber er den samme som for de traditionelle VULA og rå kobber produkter. Prisen for VULA rå kobber udgør 70 pct. af prisen for rå kobber (521,8 kr./ 744 kr.). For delt DPB VULA beregnes omkostningerne fra slutkunden til VULA-punktet således til 607 kr. (866 kr. x 0,70). Der er således en forskel på 259 kr. i forhold til delt DPB rå kobber. For at fastlægge DPB VULA-priserne fratrækkes disse 259 kr. de tilsvarende DPB BSA-priser 7. Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at der ikke er behov for at beregne nye gebyrer for oprettelse af DPB-produkter. Gebyrer, der finder anvendelse ved oprettelse af DPB-produkter, er således prissat i afgørelsen af 7. december Det er imidlertid Erhvervsstyrelsens vurdering, at det er relevant med præciseringer i tre tilfælde. I det tilfælde, hvor der skal oprettes én DPB forbindelse, og slutbrugeren allerede har en aktiv kobberforbindelse til husstanden, er det Erhvervsstyrelsens vurdering, at oprettelsen af DBP-produktet forudsætter brug af de ydelser, der 7 På denne baggrund er den gennemsnitlige pris for DBP VULA lag 2 eksempelvis beregnet til kr. (1.532 kr. 259 kr.).

7 7/9 betales for ved anvendelse af gebyret Oprettelse med tekniker samt gebyret Opsætning af nettermingeringspunkt. I det tilfælde, hvor der ikke eksisterer en aktiv forbindelse, og der ikke er et fungerende nettermingeringspunkt på adressen, skal der betales for oprettelse af to nettermingeringspunkter. Gebyret Opsætning af nettermingeringspunkt indeholder alene omkostninger til selve stikket samt arbejdsforbrug i forbindelse med opsættelse af stikket. Der skal således ikke korrigeres for kørsel eller lignende ved oprettelse af to nettermingeringspunkter. Der vil i dette tilfælde ligeledes skulle betales for én Oprettelse med tekniker. Der kan være situationer, hvor der skal fortages kobling af begge kobberpar mellem krydsfelt og kunde. Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at det ekstra tidsforbrug ved at koble to kobberpar frem for ét enkelt vil være meget begrænset. Derfor er det Erhvervsstyrelsens vurdering, at gebyret Oprettelse med tekniker skal finde anvendelse i begge tilfælde. I det tilfælde, hvor DPB-forbindelsen kan oprettes uden tekniker, skal der betales én oprettelse uden tekniker. Dette kan eksempelvis ske i tilfældet, hvor en slutkunden tidligere har haft en DPB-forbindelse, og der eksisterer en fungerende DPB-forbindelse til slutkunden. Tabel 2: Engrosgebyrer ved oprettelse af DPB (DKK) Engrosgebyr Oprettelse Oprettelse med tekniker 798 Opsætning af nettermineringspunkt 172 Oprettelse uden tekniker 355 Udmøntning af VULA- og BSA-priser VULA- og BSA-priserne differentieres på baggrund af downloadhastighed (kapacitet). Dette sker alene for omkostningerne i det overordnede net, da kun disse omkostninger er afhængige af den anvendte kapacitet. Omkostningerne i accessnettet er uafhængige af, hvilken hastighed der udbydes. Som for de traditionelle kobberprodukter, er priserne baseret på, at der er en logaritmisk sammenhæng med downloadhastighederne. Tabel 3: Udmøntning af DPB VULA-priser (DKK pr. kvartal ) BSA adgang BSA adgang ved lag 2 switch ved lag 3 router ADSL 256 kbit/s 186,73 187,08

8 8/9 512 kbit/s 212,02 216, kbit/s 237,30 245, kbit/s 262,58 274, kbit/s 277,37 291, kbit/s 287,86 303, kbit/s 296,00 312, kbit/s 302,65 320, kbit/s 312,57 331, kbit/s 321,28 341, kbit/s 336,07 358, kbit/s 346,56 370, kbit/s 371,84 399, kbit/s 379,15 407,88 Tabel 4: Udmøntning af DPB BSA-priser (DKK pr. kvartal ) BSA adgang BSA adgang ved lag 2 switch ved lag 3 router ADSL 256 kbit/s 251,39 251, kbit/s 276,67 280, kbit/s 301,95 309, kbit/s 327,23 338, kbit/s 342,02 355, kbit/s 352,52 367, kbit/s 360,65 377, kbit/s 367,30 384, kbit/s 377,22 396, kbit/s 385,94 406, kbit/s 400,72 423, kbit/s 411,22 435, kbit/s 436,50 464, kbit/s 443,81 472,53 Standardtilbud TDC er på engrosmarkederne for fysisk netværksinfrastrukturadgang og for bredbåndstilslutninger pålagt en forpligtelse til at udfærdige standardtilbud for de til enhver tid udbudte produkter, som er omfattet af netadgangsforpligtelsen. Da DPB er omfattet af de adgangsforpligtelser TDC er pålagt for adgang til kobbernettet på marked 4 og marked 5, skal produkterne DPB fremgå af TDC s standardtilbud, herunder at disse kan aftages som særskilte produkter. TDC skal derfor opdatere selskabets standardtilbud på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang via kobbernettet (marked 4) og på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) for bredbåndstilslutninger via kobbernettet i overensstemmelse hermed.

9 9/9 Klagevejledning Erhvervsstyrelsens afgørelse kan påklages til Teleklagenævnet, Slotholmsgade 12, 1216 København K, tlf.: , En klage skal være Teleklagenævnet i hænde senest fire uger efter, at Erhvervsstyrelsen har truffet afgørelse i sagen. Opmærksomheden henledes på, at der i medfør af 3, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 383 af 21. april 2011 om Teleklagenævnets virksomhed skal betales et gebyr på kr for behandling af klager af denne type i Teleklagenævnet. Beløbet vil blive opkrævet af Teleklagenævnets sekretariat. Med venlig hilsen Jonas Østrup

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via

1. Indledning. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 24. april 2018 Fremsendes alene via e-mail Tillægsafgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2018 fiber 1. Indledning TDC A/S (i det følgende

Læs mere

Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter

Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter 9. september 2013 /Jonas Østrup Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter Erhvervsstyrelsen sendte den 24. maj 2013 udkast til prisafgørelse for Dual Pair Bonding (DPB) produkter samt

Læs mere

Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel

Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel Modellering af Pair Bonding i LRAICmodel Præsentation i Samtrafikforum 26. februar 2013 1 Behovet for Pair Bonding TDC s brug af kobberpar til produktion af xdsl sætter en række begrænsninger i båndbredden

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014

TDC A/S Fremsendes alene via  . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 TDC A/S regulering@tdc.dk 4. marts 2015 Fremsendes alene via e-mail /Christoffer Kjældgaard Giwercman Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via

TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 12. december /joboos Fremsendes alene via email Korrektion af visse maksimale netadgangspriser fastsat i Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse (fastnet) Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler TDC A/S regulering@tdc.dk 10. oktober 2013 / sunnie, seyadi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1.

Telia Danmark Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med. opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Telia Danmark regulatory@telia.dk 19. april 2012 Afgørelse vedrørende TDC's faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning Telia klagede den 24. november

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion

Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej BSA uden samproduktion Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 52 vedrørende TDC A/S opkrævning af gebyr ved etablering af manglende kobling på ledningsvej

Læs mere

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Telenor regulation@telenor.dk 2. maj 2013 /mobljo Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Indledning Telenor har i brev af 18. december 2012

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked 4) Ændring af marked 4-afgørelsen med henblik på at relevante slutbrugerbredbåndsprodukter baseret på pair bonding

Læs mere

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse:

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse: TDC A/S regulering@tdc.dk 30. september 2014 /seyadi-erst Fremsendes alene via e-mail /mobljo-erst Afgørelse om prisen på TDC s gebyr NP SP Håndteringsgebyr Indledning Erhvervsstyrelsen har i forbindelse

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail

TDC A/S Fremsendes alene via mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende standardservice i TDC s standardtilbud om rå kobber/delt rå kobber (marked 4) og Ethernet BSA (marked 5) 1 Indledning TDC A/S (herefter

Læs mere

UDKAST. Telia Fremsendes alene via

UDKAST. Telia Fremsendes alene via Telia regulatory@telia.dk 31. august 2018 Fremsendes alene via e-mail /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Telias mobilnet for 2019 1 Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC A/S Teglholmsgade 3 2450 København SV 23. marts 2018 Sag 2017-9688 regulering@tdc.dk Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC har iværksat

Læs mere

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via

UDKAST. Hi3G Fremsendes alene via Hi3G anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Hi3G s mobilnet for 2018

Læs mere

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via

UDKAST. Mundio Mobile Fremsendes alene via Mundio Mobile legal@mundio.com Fremsendes alene via e-mail 1. september 2017 /Silutt UDKAST Afgørelse om den maksimale pris for terminering af taleopkald samt samtrafikpunkter i Mundio Mobile s mobilnet

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kære Betina Hagerup EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.8.2013 C(2013) 5396 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: + 45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) Ændring af marked 5-afgørelsen med henblik på at relevante slutbrugerbredbåndsprodukter baseret på pair bonding medtages

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test TDC A/S regulering@tdc.dk 8. oktober 2013 /chkjgi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test Erhvervsstyrelsen har undersøgt, hvorvidt TDC i løbet af kampagnen

Læs mere

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse

i forhold til den regulerede ydelse, som den er defineret i Den danske Telemyndigheds (nu Erhvervsstyrelsen) LRAICafgørelse Telia Danmark regulatory@telia.dk 7. august 2012 Afgørelse vedrørende TDC's produktdefinitioner i forbindelse med den LRAIC-regulerede ydelse opsætning af nettermineringspunkt (KAP-stik) 1. Indledning

Læs mere

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5)

Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s standardtilbud på fiber BSA på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) 22. august 2011 1 Indledning har med henblik på

Læs mere

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende:

Lovgrundlag I lovbemærkningerne til telelovens 51 f, stk. 5 og 6, er bl.a. anført følgende: TDC A/S Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om ændring af afgørelse af 2. november 2005 på engrosmarkedet for bredbåndstilslutning (marked 12)

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone. Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom 5. februar 2013 /mobljo Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.com Afgørelse om den maksimale pris for terminering

Læs mere

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger 30. november 2016 Høringsnotat for LRAIC-fastnet prisafgørelse for 2017 Erhvervsstyrelsen sendte den 5. september 2016 udkast til LRAICafgørelse for 2017 med tilhørende LRAIC-model i høring. Høringsfristen

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail. Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test TDC A/S regulering@tdc.dk 17. september 2013 /chkjgi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om prisklemme i forbindelse med individuel test Erhvervsstyrelsen har undersøgt, hvorvidt TDC iværksatte en prisklemme

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA)

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA) TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet

Læs mere

TDC A/S.

TDC A/S. TDC A/S 17. januar 2012 regulering@tdc.dk Påbud om offentliggørelse af månedlige KPI er til standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8)

Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC A/S standardtilbud om henholdsvis fast operatørvalg og gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet (marked 8) 1 Indledning Den

Læs mere

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet)

om fastsættelse af maksimale samtrafikpriser efter LRAIC-metoden (fastnet) TDC A/S regulering@tdc.dk Telia Danmark regulatory@telia.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s faktureringspraksis i forbindelse med opsætning af KAP-stik 1 Indledning Telia har den 24.

Læs mere

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt

Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af prisen for ydelsen opsætning af nettermineringspunkt 1 Indledning modtog den 26. november 2009 TDC s nye

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet).

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet). 18. december 2017 TDC A/S Regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn 1 Indledning TDC er i medfør af afsnit 4.5.4

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2016 C(2016) 7792 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: +45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.2.19 C(19) 1667 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Katrine Winding Generaldirektør Fax: postmar@erst.dk Kære

Læs mere

UDKAST. 1. Indledning. 2. Afgørelse. TDC A/S Fremsendes alene via

UDKAST. 1. Indledning. 2. Afgørelse. TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 4. september 2017 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2018 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen 13. september 2013 /chkjgi Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen Erhvervsstyrelsen påbegynder i løbet af 2014 analyserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 6. september 2019 Sag 2019-7603 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2020 fastnet 1. Indledning TDC

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1)

NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1) NOTAT 18. december 2013 /memebr-erst Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden den 6. september 2013 til

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2014 C(2014) 9090 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: (32+45) 3546 6001 11 Kære

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 6. september 2018 Sag UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet 1. Indledning TDC A/S (i

Læs mere

af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang 4).

af 16. august 2012 på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang 4). Comflex Networks ApS v/ Finn Lindau finn.lindau@comflex.dk 29. september 2014 /CHASTA Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende klage fra Comflex om TDC s administration af forpligtelsen til netadgang

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018 1. juni 2018 TDC A/S Regulering@tdc.dk /Silutt Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018 1 Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse

UDKAST. Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet. 1. Indledning. 2. Afgørelse TDC A/S regulering@tdc.dk 30. oktober 2018 Sag 2018-12889 UDKAST Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAIC-metoden for 2019 fastnet 1. Indledning TDC

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom Afgørelse om fastsættelse af maksimalprisen efter LRAIC-metoden over for Mundio Mobile (Denmark) Limited på markedet for mobilterminering

Læs mere

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning Vejledning Februar 2012 Markedskontoret Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder ERHVERVSSTYRELSEN 1. Indledning Denne vejledning beskriver, hvordan Erhvervsstyrelsen har til hensigt at anvende

Læs mere

Bilag 4. TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

Bilag 4. TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden Bilag 4 TDC A/S regulering@tdc.dk 30. november 2016 Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2017 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.11.2018 C(2018) 7864 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Katrine Winding Generaldirektør Fax: postmar@erst.dk Kære Katrine

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse:

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse: Afgørelse vedrørende Hi3G s standardtilbud af 19. juni 2008 på engrosmarkedet for terminering i Hi3G Denmark ApS s mobilnet (marked 16) 2. september 2009 Indledning Den 4. april 2008 traf afgørelse over

Læs mere

til et bredt segment af slutbrugere. Der er således hverken tale om en udbyder af discountprodukter eller luksusprodukter.

til et bredt segment af slutbrugere. Der er således hverken tale om en udbyder af discountprodukter eller luksusprodukter. 16. august 2012 /chkjgi Dokumentation af værktøj til brug for prisklemmetilsyn Som en del af afgørelserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang og bredbåndstilslutninger

Læs mere

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet.

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet. Hi3G Denmark ApS anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 19. december 2013 Sag 13/05613 / camped ERHVERVSSTYRELSEN Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering

Læs mere

UDKAST. TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

UDKAST. TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden TDC A/S regulering@tdc.dk 5. september 2016 Fremsendes alene via e-mail UDKAST Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2017 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen 4. februar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals og Nikolai Lamborg Global Connect: Kim Harder TDC: Christian Halgreen,

Læs mere

I medfør af telelovens 73, stk. 3, skal TDC senest en måned efter, at denne afgørelse er truffet, udmønte denne i et opdateret standardtilbud.

I medfør af telelovens 73, stk. 3, skal TDC senest en måned efter, at denne afgørelse er truffet, udmønte denne i et opdateret standardtilbud. TDC A/S regulering@tdc.dk Telenor A/S regulation@sonofon.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende Telenor A/S (tidligere Cybercity A/S) klage over TDC A/S prissætning af ydelsen fall back 1

Læs mere

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com TDC A/S regulering@tdc.dk 9. maj 2014 /andlon Fremsendes alene via e-mail Afgørelse af Telias klage vedrørende udveksling af oplysninger internt i TDC

Læs mere

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på

Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse overfor TDC vedrørende fastsættelse af fradrag i slutbrugerprisen for sparede omkostninger i forbindelse med salg af tjenester på fastnetområdet

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden TDC A/S regulering@tdc.dk 3. december 2015 Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2016 fastnet 1. Indledning Erhvervsstyrelsen har siden

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Sag DK/2013/1518: Foranstaltninger til regulering af engrosprisen for (fysisk) netværksinfrastrukturadgang (VULA) ved i Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Sag DK/2013/1518: Foranstaltninger til regulering af engrosprisen for (fysisk) netværksinfrastrukturadgang (VULA) ved i Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.11.2013 C(2013) 8456 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax + 45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

til et bredt segment af slutbrugere. Der er således hverken tale om en udbyder af discountprodukter eller luksusprodukter.

til et bredt segment af slutbrugere. Der er således hverken tale om en udbyder af discountprodukter eller luksusprodukter. 28. april 2015 /chkjgi Dokumentation af værktøj til brug for prisklemmetilsyn Som en del af afgørelserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang og bredbåndstilslutninger

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum 1. oktober 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum /thdegj-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg, Stig Myken og Simon Skals GlobalConnect: Kim Harder TDC: Allan Bartroff

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019 30. november 2018 TDC A/S Regulering@tdc.dk /Silutt Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019 1 Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.11.2015 C(2015) 8542 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Kære Betina Hagerup Fax nr.:

Læs mere

TDC A/S. Fremsendes alene via

TDC A/S. Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 16. juni 2014 timepe-erst chtoch-erst Fremsendes alene via e-mail Erhvervsstyrelsens opfølgning i forbindelse med TDC s standardtilbud vedr. vectoring på fremskudte indkoblingspunkter

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1)

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Bilag 1 10. april 2017 Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden

Læs mere

Vectoring og VULA. Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen. UDKAST 10. december Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1

Vectoring og VULA. Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen. UDKAST 10. december Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1 Vectoring og VULA Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen UDKAST 10. december 2012 1 Møder Afholdt : 24/10, 27/11, 10/12 Planlagt : Workshop med erfaringsudveksling dec-jan Møder 16/1, 12/2, 20/3, 8/5

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på 2 kobberpar for at levere en

VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på 2 kobberpar for at levere en Bilag f: Produktbeskrivelse for VULA Pair Bonding. Omfang VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på kobberpar for at levere en given hastighed, i stedet for kobberpar.. Indhold.

Læs mere

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø 30. januar 2014 /chkjgi Dataindsamling til brug for prisklemmerevision Hermed fremsendes udkast til dataanmodning, som skal anvendes i forbindelse med Erhvervsstyrelsens revision af prisklemmetilsynet.

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende: TDC Concepy Telenor Telia

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende: TDC Concepy Telenor Telia NOTAT 17. juni 2014 /timepe-erst Høringsnotat om udkast til delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for netværksinfrastrukturadgang (marked 4) ændring af marked 4- afgørelsen med henblik på at gøre

Læs mere

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail

Telia Danmark regulatory@telia.dk. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om mulig diskriminerende adfærd i forbindelse med adgang til TDC's fibernet 1 Indledning Telia Danmark (herefter

Læs mere

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL.

De nye bilag vedrører produktbeskrivelse (bilag 1f) og priser (bilag 2c) for ethernet BSA G.SHDSL. Notat G.SHDSL Et marked 5- eller marked 6-produkt? 1 Indledning Den 14. marts 2011 har TDC A/S (TDC) fremsendt nye bilag 1f og bilag 2c til selskabets produkttillæg for ethernet BSA. De nye bilag er således

Læs mere

Udkast til vectoringafgørelse

Udkast til vectoringafgørelse Udkast til vectoringafgørelse Hovedhensyn i afgørelsen Det er helt afgørende, at ændringer i TDC s forpligtelser sker, så AO fortsat har mulighed for at konkurrere med TDC på flere platforme om at levere

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden

TDC A/S Fremsendes alene via  . Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden TDC A/S regulering@tdc.dk 29. november 2013 Sune Lehmann Nielsen Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om fastsættelse af maksimale netadgangspriser efter LRAICmetoden for 2014 fastnet 1. Indledning Siden

Læs mere

Dokumentation af konkurrencemarginmodellen

Dokumentation af konkurrencemarginmodellen 20. marts 2015 Sag Dokumentation af konkurrencemarginmodellen 1. Formål Konkurrencemarginmodellen giver mulighed for at beregne marginen for et fiktivt selskab, som tilbyder detailprodukter landsdækkende

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Den nærværende dokumentation beskriver opbygningen af prisklemmeværktøjet samt en beskrivelse af data anvendt til beregningerne.

Den nærværende dokumentation beskriver opbygningen af prisklemmeværktøjet samt en beskrivelse af data anvendt til beregningerne. Dokumentation af prisklemmeværktøj Erhvervsstyrelsen har i nærværende udkast til markedsafgørelsen for marked 3a og 3b pålagt TDC en forpligtelse om ikke at iværksætte pris-klemmer, herefter prisklemmeforpligtelsen.

Læs mere

(marked 4), engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) og engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb (marked 6).

(marked 4), engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) og engrosmarkedet for terminerende segmenter af faste kredsløb (marked 6). TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail 11. juni 2014 /seyadi-erst /andlon-erst /rasjak-erst Afgørelse vedrørende TDC A/S bestemmelser om kompensation i standardtilbud på engrosmarkederne

Læs mere

Vedr. høring over metodepapir til brug for revision af prisklemmetilsyn samt udkast til dataanmodning

Vedr. høring over metodepapir til brug for revision af prisklemmetilsyn samt udkast til dataanmodning Erhvervsstyrelsen Markedskontoret Langelinie Allé 17 2100 København Ø E-mail: postmar@erst.dk Vedr. høring over metodepapir til brug for revision af prisklemmetilsyn samt udkast til dataanmodning Telenor

Læs mere

Pair Bonding Ver 1.0 TWD

Pair Bonding Ver 1.0 TWD 1 Pair Bonding 0210-2013 Ver 1.0 TWD Pair Bonding - produktet Pair Bonding (PB) er et tillægsprodukt til VULA, VULA UC, ebsa, BB Basic og Rå/Delt rå kobber. 2 Pair Bonding er defineret ved: at xdsl-produktet

Læs mere

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C

TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade København C. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C TDC A/S Juridisk Afdeling Nørregade 21 0900 København C TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse om fastsættelse af pris for samtrafikproduktet "gensalg af tjenester m.v. på fastnetområdet"

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser

Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser Telia A/S Holmbladsgade 139 2300 København S Afgørelse efter telelovens 76, stk. 1 om priser for 2 Mbit/s faste engros kredsløb i TDC s standardtilbud om transmissionsydelser Telia Danmark (herefter Telia)

Læs mere

Møde i NGA-forum. Torsdag den 3. maj 2018 Kl hos Erhvervsstyrelsen

Møde i NGA-forum. Torsdag den 3. maj 2018 Kl hos Erhvervsstyrelsen Møde i NGA-forum Torsdag den 3. maj 2018 Kl. 10-12 hos Erhvervsstyrelsen Dagsorden 1) Velkomst + oplæg til kort evaluering af dialogen i NGA-forum (v/formanden) 2) Kort om status for kommende teledirektivpakke

Læs mere

Pair Bonding 27/ Ver 4.0

Pair Bonding 27/ Ver 4.0 1 Pair Bonding 27/9-2016 Ver 4.0 Pair Bonding baggrund for TDCs implementering af Pair Bonding. Baggrund: Pair Bonding er en effektiv måde at udvide dækningen med bredbånd, især til Slutbrugere, der ikke

Læs mere

30. Samtrafikforum. Mandag den 24. oktober 2011 kl

30. Samtrafikforum. Mandag den 24. oktober 2011 kl 30. Samtrafikforum Mandag den 24. oktober 2011 kl. 12.30 14.30 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Præsentation af markedsanalyserne på de tre bredbåndsmarkeder 3. Drøftelse/spørgsmål 4. Tentativ tidsplan for igangværende

Læs mere

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail SuperTel A/S GlobalConnect Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 65 vedrørende TDC A/S prissætning af mobilaccess til SuperTel A/S frikaldsnumre Indledning SuperTel A/S (herefter SuperTel)

Læs mere

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Afrapportering på VULA-forum v/ Lars Høyrup Jensen Onsdag den 24. april i ERST Arbejdsgruppens baggrund På VULA-forum 28. januar 2013 blev det besluttet

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.4.2018 C(2018) 2331 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Att.: Katrine Winding Generaldirektør E-mail: postmar@erst.dk

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Kære Jørgen Abild Andersen Bruxelles, den 03.12.2012 C(2012) 9219 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen

Læs mere

Engrossalg via TDC s Kabel-tv net. Marts 2015

Engrossalg via TDC s Kabel-tv net. Marts 2015 Engrossalg via TDC s Kabel-tv net Marts 2015 Baggrund Den gældende regulering på marked 5 pålægger TDC at tilbyde, at andre teleselskaber kan aftage bredbåndstilslutninger via TDC s kabel-tv net. TDC kan

Læs mere

Telias høringssvar til Erhvervsstyrelsens høring over vectoringafgørelsen af 4. september 2013

Telias høringssvar til Erhvervsstyrelsens høring over vectoringafgørelsen af 4. september 2013 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70

Læs mere

Introduktion til fastnetbredbånd

Introduktion til fastnetbredbånd Introduktion til fastnetbredbånd Oversigt over de meste anvendte begreber Begreb Accessnet Accessforbindelse (-linje) ADSL Aggregeringsnet Arkivtjeneste Backbonenet Bitstream Access Broadcast BSA Central

Læs mere

TDC A/S Nørregade København K. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C

TDC A/S Nørregade København K. TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade København C TDC A/S Nørregade 21 0900 København K TDC Totalløsninger A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Klage fra Cybercity A/S over bundtning af samtrafiktjenesterne indkobling af rå kobber i centraler, herunder

Læs mere

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail

Telia Danmark TDC A/S Fremsendes alene via mail Telia Danmark regulatory@telia.dk TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via mail Afgørelse om TDC s opkrævning af transitafgift i forbindelse med aflevering af opkaldstrafik til Fullrates og A+ Telecoms

Læs mere

Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V. TDC A/S Teglholmsgade København C

Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V. TDC A/S Teglholmsgade København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V TDC A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Afgørelse efter telelovens 76 om klage fra Cybercity over TDC s påbegyndelse af anvendelse af tillægspriser for standardydelser

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum 14. juni 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen, Allan Bartroff Telenor: Kenneth

Læs mere

Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0

Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0 1 Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0 Pair Bonding baggrund for TDCs implementering af Pair Bonding. Baggrund: Pair Bonding er en effektiv måde at udvide dækningen med bredbånd, især til Slutbrugere, der ikke

Læs mere

Den nærværende dokumentation beskriver opbygningen af prisklemmeværktøjet samt en beskrivelse af data anvendt til beregningerne.

Den nærværende dokumentation beskriver opbygningen af prisklemmeværktøjet samt en beskrivelse af data anvendt til beregningerne. Dokumentation af prisklemmeværktøj Erhvervsstyrelsen har i markedsafgørelse for marked 3a og 3b pålagt TDC en forpligtelse om ikke at iværksætte prisklemmer, herefter prisklemmeforpligtelsen. Formålet

Læs mere

Generelt. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. joboos@erst.dk chkjgi@erst.dk postmar@erst.dk

Generelt. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. joboos@erst.dk chkjgi@erst.dk postmar@erst.dk Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. joboos@erst.dk chkjgi@erst.dk postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139

Læs mere

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser.

IT- og Telestyrelsen træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage af 24. juni 2008 over TDC s priser for 30A- og 60A-strømydelser. TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Klage fra Cybercity (nu Telenor) over høje priser for strømydelser på samhusningslokaliteter træffer herved afgørelse i sagen vedr. Cybercitys klage

Læs mere

29. november /Jonas Østrup. Høringsnotat vedr. prissætning af uncontended VULA ved POI0 og udmøntningsprincipper for vectoriseringsomkostninger

29. november /Jonas Østrup. Høringsnotat vedr. prissætning af uncontended VULA ved POI0 og udmøntningsprincipper for vectoriseringsomkostninger 29. november 2013 /Jonas Østrup Høringsnotat vedr. prissætning af uncontended VULA ved POI0 og udmøntningsprincipper for vectoriseringsomkostninger Erhvervsstyrelsen udsendte den 25. september 2013 udkast

Læs mere