For at sikre Kunden en attraktiv bestillingsprocedure, stilles der i nærværende Rammeaftale krav til Leverandøren i forbindelse med e-handel.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "For at sikre Kunden en attraktiv bestillingsprocedure, stilles der i nærværende Rammeaftale krav til Leverandøren i forbindelse med e-handel."

Transkript

1 Bilag 8 Side 1 af 6 E-handelssystemet (MK) 1. INDLEDNING For at sikre Kunden en attraktiv bestillingsprocedure, stilles der i nærværende Rammeaftale krav til Leverandøren i forbindelse med e-handel. E-handel defineres i denne sammenhæng som handel via elektroniske systemer, infrastruktur og dokumenter, der er tilpasset til at understøtte e-handel. Eksempelvis skal bestilling via i denne sammenhæng ikke betragtes som e-handel, men som en alternativ bestillingsprocedure, jf. punkt 5. Dette bilag indeholder de overordnede krav til Leverandøren i forbindelse med e-handel. Vejledninger, beskrivelser af processer og lignende kan indenfor rammerne af de udbudsretlige regler løbende blive udviklet og opdateret, hvorfor der henvises til Statens Indkøbs hjemmeside: Det skal være muligt for Kunden selv at vælge blandt forskellige platforme for e-handel, således at Kundens forskellige arbejdsgange understøttes. Det skal både være muligt at anvende: 1. IndFak via et elektronisk varekatalog samt yderligere e-handelsdokumenter. 2. Andre e-handelssystemer med elektronisk varekatalog. 3. Leverandørens eget e-handelssystem. De nærmere krav til de forskellige platforme for e-handel fremgår af punkt 2, 3 og 4 nedenfor. Hvor der i Rammeaftalen og bilag i øvrigt er henvist til E-handelssystemet henvises der til ovenstående under ét, jf. Rammeaftalens punkt 1.

2 Side 2 af 6 Der skal desuden være mulighed for at foretage bestilling via telefon eller , såfremt det ikke er muligt eller hensigtsmæssigt for Kunden at bestille via e-handel, jf. punkt UNDERSTØTTELSE AF E-HANDEL VIA INDFAK (MK) Det skal være muligt at handle hele det i Rammeaftalen tilgængelige sortiment via det fællesstatslige indkøbs- og fakturahåndteringssystem, IndFak. Leverandøren skal understøtte dette med e- handelsdokumenter, herunder et elektronisk varekatalog. Såfremt Leverandøren ikke i forvejen er i stand til at modtage og afsende de krævede e- handelsdokumenter, må Leverandøren påregne at måtte afholde de nødvendige udgifter der skal til for, at Leverandøren bliver i stand til at understøtte IndFak. Disse udgifter afholdes af Leverandøren uden særskilt betaling. For Leverandører, der ikke er i stand til på egen hånd at modtage, behandle og levere e- handelsdokumenter i OIOUBL-format, har Leverandøren som alternativ mulighed for at anvende IndFak s leverandør modul. De tekniske krav i forhold til IndFak er således rettet mod de leverandører, som på egen hånd eller via tredjepart, er i stand til at modtage, behandle og levere e-handelsdokumenter i OIOUBLformat. 2.1 Generelle mindstekrav til understøttelse af e-handel via IndFak (MK) 1. Leverandøren skal understøtte e-handel via IndFak fra og med den 1. januar 2017 og i hele Rammeaftalens løbetid, medmindre Moderniseringsstyrelsen meddeler Leverandøren en senere idriftsættelsesdag eller dispensation. Understøtter Leverandøren ikke e-handel som angivet, ifalder Leverandøren bod, jf. Rammeaftalens punkt Leverandøren skal understøtte IndFak ved at gøre sig i stand til at modtage, behandle og levere alle krævede e-handelsdokumenter i den til enhver tid gældende OIO-standard gennem

3 Side 3 af 6 NemHandels-netværket 1 eller tilsvarende, jf. nedenstående krav. Processen kan således ikke understøttes udelukkende ved brug af De e-handelsdokumenter, der kræves for at understøtte e-handel via IndFak, skal overholde den til enhver tid gældende OIO-standard og de til enhver tid gældende retningslinjer vedrørende e-handel som anvist af Digitaliseringsstyrelsen, jf. Moderniseringsstyrelsen forbeholder sig ret til at kræve, at Leverandøren overholder standarder fra der uden for Rammeaftalen betragtes som valgfrie (eksempelvis fastlæggelse af, hvilken varekode-version der skal anvendes, samt reference på header- eller varelinjeniveau til Rammeaftalens kontraktnummer), jf. Bilag Leverandøren skal understøtte IndFak ved at registrere sig i Nemhandelsregisteret 2, anskaffe de relevante certifikater vedrørende sikkerhed og ved at modtage, behandle og levere de krævede e-handelsdokumenter med korrekt indhold som angivet af Moderniseringsstyrelsen. 5. Moderniseringsstyrelsen forbeholder sig ret til i Rammeaftalens løbetid i rimeligt omfang at angive bindende standarder og krav til indhold og proces med henblik på ensretning og effektivisering af Kundens e-handel. 6. Uanset angivelser og vejledningen på er Leverandøren pligtig til at angive oplysninger om miljø- og energiforhold, herunder miljømærker. 7. Leverandøren skal følge god leverandørskik, herunder ved fremsendelse af ordrebekræftelse samt ved hurtigt at reagere på fx bestillinger, der ikke kan ekspederes mv. 8. Såfremt Moderniseringsstyrelsen konstaterer behov for at ensrette bestillingsprocedurerne med henblik på at effektivisere Kundernes indkøb, skal Leverandøren bidrage til dette, herunder ved at begrænse salg i øvrige salgskanaler, herunder Leverandørens eget e- handelssystem samt ved alternativ bestillingsprocedure. Dette vil være begrænset til salg, som kan omlægges til salg via IndFak, og Moderniseringsstyrelsen vil give Leverandøren specifikke instrukser om dette. 1 NemHandel er den samlede betegnelse for Digitaliseringsstyrelsens standarder til udveksling af e- handelsdokumenter. NemHandel stilles frit til rådighed for Leverandøren, ligesom der ikke opkræves vederlag for Leverandørens opkobling og kommunikation med IndFak som angivet i dette Bilag. 2 NemHandelsregisteret anvendes til at specificere API er til publicering af og søgning efter forretningsservices og servicebeskrivelser. NemHandelsregisteret er i denne sammenhæng populært sagt endpointregistret i NemHandel.

4 Side 4 af Generelle mindstekrav til det elektroniske varekatalog (MK) 1. Fra og med den 1. januar 2017 er Leverandøren ansvarlig for, at hele det i Rammeaftalen tilgængelige sortiment i det elektroniske varekatalog altid er korrekt og opdateret i hele Rammeaftalens løbetid, hvad angår Produkter, tilknyttede serviceydelser, beskrivelser, priser mv., medmindre Moderniseringsstyrelsen meddeler Leverandøren en senere idriftsættelsesdag eller dispensation. 2. Det elektroniske varekatalog skal overholde den til enhver tid gældende OIO-standard 3 og de til enhver tid gældende retningslinjer vedrørende e-handel som anvist af Digitaliseringsstyrelsen, jf Leverandøren er ansvarlig for, at det elektroniske varekatalog fuldt ud understøtter, at der kan søges, sammenlignes og disponeres på baggrund af det uden yderligere kataloger eller hjælpemidler. Det indebærer også en beskrivelse, der understøtter fritekstsøgning samt angivelse af UNSPSC-varekode. Leverandøren skal herunder angive vellignende fotos af Produkter, medmindre det i samarbejde med Moderniseringsstyrelsen vurderes, at fotos ikke er nødvendigt for at understøtte en effektiv og smidig bestillingsproces. Eventuelle henvisninger til eksternt placeret elektronisk produktdatablad er dog som udgangspunkt undtaget, under forudsætning af Moderniseringsstyrelsens forudgående godkendelse af det øvrige katalogs indhold og funktionalitet. 3. UNDERSTØTTELSE AF E-HANDEL VIA ANDRE E- HANDELSSYSTEMER For at understøtte e-handel er Leverandøren forpligtet til at levere et elektronisk varekatalog, der indeholder hele det i Rammeaftalen tilgængelige sortiment. Det elektroniske varekatalog er en forudsætning for bestilling via elektroniske indkøbssystemer udover IndFak, fx Tricommerce. Kunden er berettiget til at videresende det elektroniske varekatalog fra IndFak eller til øvrige relevante elektroniske indkøbssystemer. 3 Nuværende standard er OIOUBL. OIOUBL er en dansk tilpasning af den internationale standard Universal Business Language, UBL. OIOUBL indeholder standarder for alle væsentlige forretningsdokumenter til understøttelse af e-handelsprocessen. OIOUBL er en del af fundamentet for NemHandel.

5 Side 5 af 6 Såfremt en konkret Kunde specifikt ønsker at anvende andre e-handelssystemer end IndFak, og det kræver, at Leverandøren registrerer sig i disse e-handelssystemer, skal Leverandøren på Kundens opfordring gøre dette, medmindre Moderniseringsstyrelsen giver dispensation herfra. Leverandøren er derudover forpligtet til at understøtte handel i disse systemer, herunder ved at behandle indkommende bestillinger, samt ved hurtigt at reagere på fx bestillinger, der ikke kan ekspederes. Udgifter i ovennævnte forbindelse afholdes af Leverandøren uden særskilt betaling. 4. E-HANDEL VIA LEVERANDØRENS EGET E-HANDELSSYSTEM (MK) Såfremt en konkret Kunde ikke har adgang til IndFak eller andre e-handelsplatforme, og Kunden specifikt ønsker at anvende e-handel, skal Leverandøren etablere et e-handelssystem efter nedenstående angivelser, der frit kan tilgås af Kunden. Leverandørens eget e-handelssystem skal være tilgængeligt senest en måned efter, Leverandøren er meddelt, at en Kunde ønsker at anvende dette, og herefter være tilgængeligt i resten af Rammeaftalens løbetid, medmindre Moderniseringsstyrelsen meddeler Leverandøren en senere idriftsættelsesdag eller dispensation. Hvis Leverandørens eget e-handelssystem er krævet, men ikke tilgængeligt som angivet ifalder Leverandøren bod, jf. Rammeaftalens punkt Generelle mindstekrav til understøttelse af e-handel via leverandørens eget e-handelssystem (MK) 1. Leverandøren kan vælge at placere Leverandørens eget e-handelssystem på egen hjemmeside eller en anden hjemmeside (fx en forhandler), der frit kan tilgås af Kunden. Adgangen til Leverandørens eget e-handelssystem skal begrænses med et login-system for kunderne under Rammeaftalen. Ved login fra en bruger, der er tilknyttet Rammeaftalen må der udelukkende præsenteres hele det i Rammeaftalen tilgængelige sortiment. Der skal således være tydeligt afgrænset fra Leverandørens eller forhandlerens øvrige sortiment. Det skal til et hvert tidspunkt være tydeligt for Kunden (fx markeret grafisk eller ved katalogmæssig afgrænsning), hvilke Produkter og tilknyttede serviceydelser der er omfattet af Rammeaftalen.

6 Side 6 af 6 2. Leverandøren skal udlevere login med tilhørende password til de af Kunden udpegede indkøbsansvarlige, således at Kunden får adgang til at bestille hele det i Rammeaftalen tilgængelige sortiment. 3. Leverandøren er ansvarlig for, at hele det i Rammeaftalen tilgængelige sortiment i Leverandørens eget e-handelssystem altid er korrekt og opdateret fra oprettelsestidspunktet og i hele Rammeaftalens løbetid, hvad angår Produkter, tilknyttede serviceydelser, beskrivelser, priser mv. 4. Leverandøren er ansvarlig for, at Leverandørens eget e-handelssystem fuldt ud understøtter, at der kan søges, sammenlignes og disponeres uden yderligere kataloger eller hjælpemidler. Leverandøren skal herunder angive vellignende fotos af Produkter, medmindre det i samarbejde med Moderniseringsstyrelsen vurderes, at fotos ikke er nødvendige for at understøtte en effektiv og smidig bestillingsproces. Link til eksternt placeret elektronisk produktdatablad er dog som udgangspunkt undtaget efter Moderniseringsstyrelsens godkendelse heraf. 5. Leverandøren er pligtig til at angive oplysninger om miljø- og energiforhold, herunder miljømærker. 6. Leverandørens eget e-handelssystem skal understøtte, at e-handel er let tilgængeligt og foregår brugervenligt, smidigt og effektivt. 5. ALTERNATIV BESTILLINGSPROCEDURE Såfremt det ikke er muligt eller hensigtsmæssigt for Kunden at anvende E-handelssystemet, er Leverandøren forpligtet til at modtage løbende bestillinger pr. telefon og pr. . Bestilling skal kunne foretages ved brug af Rammeaftalens produktkatalog, jf. Bilag 5. Leverandøren skal ved modtagelse af bestillinger pr. telefon og pr. følge god leverandørskik, herunder ved fremsendelse af ordrebekræftelse samt ved hurtigt at reagere på fx bestillinger, der ikke kan ekspederes mv. Fakturering i forbindelse med bestillinger efter alternativ bestillingsprocedure skal overholde kravene i Bilag 12.

De nærmere krav til de forskellige platforme for e-handel fremgår af punkt 2, 3 og 4 nedenfor.

De nærmere krav til de forskellige platforme for e-handel fremgår af punkt 2, 3 og 4 nedenfor. Bilag 8 Side 1 af 6 E-handelssystemet (MK) 1. INDLEDNING For at sikre Kunden en attraktiv bestillingsprocedure, stilles der i nærværende Rammeaftale krav til Leverandøren i forbindelse med e-handel. E-handel

Læs mere

Bilag G SKIs E-katalog og E-handel. Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører

Bilag G SKIs E-katalog og E-handel. Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører Bilag G SKIs E-katalog og E-handel Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Generelt... 3 1.2. Hvad er SKIs E-katalog og hvordan vedligeholdes

Læs mere

Bilag 6 Elektronisk varekatalog og webshop

Bilag 6 Elektronisk varekatalog og webshop Bilag 6 Elektronisk varekatalog og webshop 1 Bestilling af de i rammeaftalen omfattede varer på universiteterne og Fødevarestyrelsen Dette bilag beskriver universiteterne og Fødevarestyrelsens indkøbsproces

Læs mere

Vejledning til Rengørings- og forbrugsartikel-aftalen. December 2016

Vejledning til Rengørings- og forbrugsartikel-aftalen. December 2016 Vejledning til Rengørings- og forbrugsartikel-aftalen December 2016 KOM GODT I GANG 2 LEVERANDØR & AFTALENS VARIGHED Leverandør Der er indgået rammeaftale med én leverandør, Stadsing A/S. Aftalens varighed

Læs mere

Vejledning til Kontorartikelaftalen. December 2016

Vejledning til Kontorartikelaftalen. December 2016 Vejledning til Kontorartikelaftalen December 2016 KOM GODT I GANG 2 AFTALENS VARIGHED Rammeaftalen løber fra den 1. januar 2017 og frem til den 31. december 2018. Moderniseringsstyrelsen har mulighed for

Læs mere

Vejledning til forbrugsstoffer og datatilbehørs-aftalen

Vejledning til forbrugsstoffer og datatilbehørs-aftalen Vejledning til forbrugsstoffer og datatilbehørs-aftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk August 2015 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

KONTRAKTBILAG 4 RAMMEAFTALE JUNI 2015

KONTRAKTBILAG 4 RAMMEAFTALE JUNI 2015 KONTRAKTBILAG 4 RAMMEAFTALE JUNI 2015 Rammeaftale om levering af rengøringsmidler, rengøringsrekvisitter, affaldsposer og sække, håndhygiejne og aftørringspapir til Aarhus Universitet Mellem Aarhus Universitet

Læs mere

Statens Indkøbsprogram 9. fase Orienteringsmøde for papiraftalen

Statens Indkøbsprogram 9. fase Orienteringsmøde for papiraftalen Statens Indkøbsprogram 9. fase Orienteringsmøde for papiraftalen Tirsdag d. 18. november 2014 kl. 13:00 ved Rikke Skovgård Hansen og Mads Christian Grimmig Kobbernagel Dagsorden Om Statens Indkøbsprogram

Læs mere

NemHandel. Jens Jakob Andersen IT-arkitekt IT og Telestyrelsen

NemHandel. Jens Jakob Andersen IT-arkitekt IT og Telestyrelsen NemHandel Jens Jakob Andersen IT-arkitekt IT og Telestyrelsen jjan@itst.dk 2565 3212 Baggrunden for Nemhandel Visoner og potentiale for Nemhandel Rundt om Nemhandel Ind i Nemhandel Lov om elektronisk regning

Læs mere

Statens Indkøb, Moderniseringsstyrelsen

Statens Indkøb, Moderniseringsstyrelsen Statens Indkøb, Moderniseringsstyrelsen Orienteringsmøde om den nye forbrugsstoffer og datatilbehørs-aftale Fredag den 14. november 2014 kl. 13.00 1 DAGSORDEN Kort om dagens møde Om Statens Indkøb, Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Bilag 8 Fakturering. Udbud af opgaver i forbindelse med Lex Dania produktion, Statstidende og Bevillingslovspublikationer

Bilag 8 Fakturering. Udbud af opgaver i forbindelse med Lex Dania produktion, Statstidende og Bevillingslovspublikationer Bilag 8 Fakturering Udbud af opgaver i forbindelse med Lex Dania produktion, Statstidende og Bevillingslovspublikationer 10.02.2017 Filnavn: Bilag 8 Fakturering.docx Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Spørgsmål 1 hvor finder vi information omkring indkøbsvolumen i styk/salgsværdi per produktgruppe?

Spørgsmål 1 hvor finder vi information omkring indkøbsvolumen i styk/salgsværdi per produktgruppe? Spørgsmål og svar Spørgsmål/svar i forbindelse med offentligt EU udbud vedr. møbler Der gøres opmærksom på, at spørgsmål og svar indgår som en del af udbudsmaterialet. Er der uoverensstemmelse mellem udbudsmaterialet

Læs mere

Vejledning til Serveraftalen

Vejledning til Serveraftalen Vejledning til Serveraftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvad

Læs mere

En teknisk introduktion til NemHandel

En teknisk introduktion til NemHandel En teknisk introduktion til NemHandel 02. december 2014 Indhold INDHOLD... 1 INDLEDNING... 2 STANDARDER... 4 OIOUBL e-handelsstandard... 4 OIORASP - transportprotokol... 5 BETINGELSER FOR ANVENDELSE AF

Læs mere

Vejledning: Praktisk anvendelse af aftalen Interaktive tavler og AV-udstyr

Vejledning: Praktisk anvendelse af aftalen Interaktive tavler og AV-udstyr www.ski.dk Vejledning: Praktisk anvendelse af aftalen 50.70 Interaktive tavler og AV-udstyr Juli 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2. Sortiment... 3 3. Hvordan køber jeg ind?... 3 4. Hvordan opgør

Læs mere

Vejledning til Storageaftalen

Vejledning til Storageaftalen Vejledning til Storageaftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.

Læs mere

Vejledning og krav til indlæsning af elektronisk vare- og priskatalog til de kommuner i KomUdbud, der anvender Fujitsu A/S - Prisme Indkøb / Comcare

Vejledning og krav til indlæsning af elektronisk vare- og priskatalog til de kommuner i KomUdbud, der anvender Fujitsu A/S - Prisme Indkøb / Comcare Vejledning og krav til indlæsning af elektronisk vare- og priskatalog til de kommuner i KomUdbud, der anvender Fujitsu A/S - Prisme Indkøb / Comcare For nedenstående henvises til det aktuelle udbuds punkter

Læs mere

Vejledning til Computeraftalen

Vejledning til Computeraftalen Vejledning til Computeraftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.

Læs mere

Vejledning til papiraftalen

Vejledning til papiraftalen Vejledning til papiraftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Rammekontraktens

Læs mere

UNDERBILAG C.3 PRINCIPPER FOR FASTSÆTTELSE AF PRISER FOR SNITFLADER

UNDERBILAG C.3 PRINCIPPER FOR FASTSÆTTELSE AF PRISER FOR SNITFLADER UNDERBILAG C.3 PRINCIPPER FOR FASTSÆTTELSE AF PRISER FOR SNITFLADER 4. marts 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORMÅL... 3 2 PRINCIPPER FOR PRISSÆTNING AF DRIFT PÅ SNITFLADER... 3 3 PRISER FOR ETABLERING, TILSLUTNING

Læs mere

Vejledning til Rammeaftale 50.80 Vejsalt

Vejledning til Rammeaftale 50.80 Vejsalt - Om håndtering af forsinkelser ved en leverance - Om håndtering af forsinkelse ved en leverance Side 1 Indhold Hvornår foreligger der forsinkelse?... 3 Undersøgelsespligt (Særligt for det tilfælde at

Læs mere

Vejledning til Kontrolcentralaftalen. Januar 2017

Vejledning til Kontrolcentralaftalen. Januar 2017 Vejledning til Kontrolcentralaftalen Januar 2017 KOM GODT I GANG 2 LEVERANDØR & AFTALENS VARIGHED Leverandør Der er indgået rammeaftale med én leverandør, G4S Security Services A/S. Aftalens varighed Rammeaftalen

Læs mere

UDKAST v.2. Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring)

UDKAST v.2. Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring) Sektorstandardiseringsudvalget for ehandel Til interessenter i ehandel (udsendes i bred offentlig høring) UDKAST v.2. Høring over vision, pejlemærker og forretningskrav til ehandel mellem den offentlige

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende annoncering af visualiseringsboard for University College Nordjylland

Spørgsmål og svar vedrørende annoncering af visualiseringsboard for University College Nordjylland Spørgsmål og svar vedrørende annoncering af visualiseringsboard for University College Nordjylland Tilbudsgiver skal være opmærksom på, at nedenstående har juridisk forrang i forhold til det øvrige udbudsmateriale.

Læs mere

Vejledning til AIA/ADK-aftalen. Januar 2017

Vejledning til AIA/ADK-aftalen. Januar 2017 Vejledning til AIA/ADK-aftalen Januar 2017 KOM GODT I GANG 2 6 RAMMEAFTALER & 5 LEVERANDØRER Delaftale 1 Landsdækkende ACTAS A/S Dansk Kabel TV A/S G4S Security Services A/S Delaftale 2 Region Hovedstaden

Læs mere

Vejledning til Computeraftalen

Vejledning til Computeraftalen Vejledning til Computeraftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.

Læs mere

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3 Standardbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra Skovdal Nordic, medmindre dette udtrykkeligt er fraveget

Læs mere

NemHandel i den offentlige sektor

NemHandel i den offentlige sektor NemHandel i den offentlige sektor Ny lovgivning Helle Schade-Sørensen Chefkonsulent IT og Telestyrelsen De første erfaringer Jan Hansen Indkøbskonsulent Høje Taastrup Kommune NemHandel ny lovgivning Hvad

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 12 Change Management 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/16 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

Vejledning VEDRØRENDE GENERELLE BETINGELSER FOR ANVENDELSE AF NEMHANDEL. Februar 2015 (VERSION 1.4 AF FEBRUAR 2015)

Vejledning VEDRØRENDE GENERELLE BETINGELSER FOR ANVENDELSE AF NEMHANDEL. Februar 2015 (VERSION 1.4 AF FEBRUAR 2015) Vejledning Februar 2015 VEDRØRENDE GENERELLE BETINGELSER FOR ANVENDELSE AF NEMHANDEL (VERSION 1.4 AF FEBRUAR 2015) Side 2 af 12 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 2 INDLEDNING... 4 GENERELLE

Læs mere

Rammeaftale December 2015

Rammeaftale December 2015 Rammeaftale December 2015 Vedrørende indkøb af Flytteydelser mellem Aarhus Universitet Indkøbskontoret Fuglesangs Allé 26 DK-8210 Aarhus V. CVR-nr.: 31119103 (i det følgende benævnt "Køberen ) og XXX Danmark

Læs mere

Retningslinjer for Kammeradvokatens Videnportal for staten

Retningslinjer for Kammeradvokatens Videnportal for staten Retningslinjer 20. oktober 2015 SIK/ATAGH Retningslinjer for Kammeradvokatens Videnportal for staten 1. Indledning Følgende retningslinjer har til formål at regulere brug af Kammeradvokatens Videnportal

Læs mere

1B Status på e-fakturaområdet

1B Status på e-fakturaområdet Fakturahåndtering 1B Status på e-fakturaområdet Helle Schade-Sørensen IT-Telestyrelsen Status på efaktura Udfordringer og muligheder Helle Schade-Sørensen Dagens tekst De nye krav til elektronisk fakturering

Læs mere

Vejledning til Storage

Vejledning til Storage Vejledning til Storage torageaftalen aftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018

RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018 Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018 DATO: [DATO] Sags nr.: [sagsnummer] Dokument nr.: [dokumentnummer] 1. Parterne Københavns Kommune

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SPØRGSMÅL OG SVAR TIL Rammeaftale om IT-konsulentbistand til udvikling, vedligehold, support og videreudvikling af Danmarks Miljøportals it-systemer, herunder VanDa. EU-Udbud nr. 212712- Spørgsmål nr.

Læs mere

Tilslutningsaftale selvejende institutioner. Rammeaftale Interaktive tavler og av-udstyr

Tilslutningsaftale selvejende institutioner. Rammeaftale Interaktive tavler og av-udstyr Tilslutningsaftale selvejende institutioner Rammeaftale 50.70 Interaktive tavler og av-udstyr Indholdsfortegnelse 1. Tilslutning af selvejende institutioner... 3 1.1. Selvejende statslige og selvejende

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 12 - Ændringshåndtering 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

INDKØBSPOLITIK FOR HERNING KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK FOR HERNING KOMMUNE INDKØBSPOLITIK FOR HERNING KOMMUNE 2 Indholdsfortegnelse Hvad er omfattet... 3 Hvem er omfattet... 3 Forretningsmæssige kriterier... 3 Obligatoriske aftaler... 4 Digitalisering via Indkøbsportalen... 5

Læs mere

FAQ 69: Uddybende vejledning til BI linjer i OIOUBL

FAQ 69: Uddybende vejledning til BI linjer i OIOUBL FAQ 69: Uddybende vejledning til BI linjer i OIOUBL - 1-24. August 2015 Katalog og ønsker til leverandører, som leverer katalog i OIOUBL format Der er til Digitaliseringsstyrelsen kommet ønsker til en

Læs mere

XP Output Management

XP Output Management XP Output Management 2 3 Hvorfor investere i Output Management? Output Management betyder oversat til dansk: håndtering og styring af din kommunikation. Dette indebærer alle former for kommunikation med

Læs mere

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler 04.10 Forbrugsartikler Vejledning www.ski.dk/forbrugsartikler Om denne vejledning SKI ønsker at gøre det nemt for offentlige enheder at bruge vores rammeaftaler. Vi har derfor udarbejdet denne vejledning

Læs mere

Kontraktbilag 5 Logistik og E-handel

Kontraktbilag 5 Logistik og E-handel Logistik og E-handel 1 Logistik 1.1 Leveringsbetingelser Levering sker i overensstemmelse med afgivet ordre og. Hver ordre skal pakkes for sig. Levering har fundet sted, når de bestilte Produkter stilles

Læs mere

Bilag I.A Tilslutningsaftale Øvrige ikke-kommunale Kunder

Bilag I.A Tilslutningsaftale Øvrige ikke-kommunale Kunder Bilag I.A Tilslutningsaftale Øvrige ikke-kommunale Kunder Rammeaftale 50.85 Brændstof og fyringsolie Delaftale 2 Levering af Brændstof og fyringsolie Indholdsfortegnelse 1. Øvrige ikke-kommunale Kunders

Læs mere

25. september 2013 1. Status på Forpligtende Aftaler. E-kataloger i SKI

25. september 2013 1. Status på Forpligtende Aftaler. E-kataloger i SKI 25. september 2013 1 Status på Forpligtende Aftaler E-kataloger i SKI 25. september 2013 2 Aftaletyper fra SKI Frivillige og Forpligtende Varer (klassisk) Rådgivere IT/Tele Forpligtende aftaler 25. september

Læs mere

Bilag D Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling og Miniudbud

Bilag D Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling og Miniudbud Rammeaftale 05.02 Kontorvarer Bilag D Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling og Miniudbud Rammeaftale 50.70 Interaktive tavler og av-udstyr Indholdsfortegnelse 1. Proces for tildeling...

Læs mere

Vejledning til Datakommunikationsaftalen

Vejledning til Datakommunikationsaftalen Side 1 af 11 Vejledning til Datakommunikationsaftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse Side 2 af

Læs mere

Vederlag. For gennemførelse af uddannelsesforløb for energikonsulenter og BedreBoligrådgivere

Vederlag. For gennemførelse af uddannelsesforløb for energikonsulenter og BedreBoligrådgivere Vederlag For gennemførelse af uddannelsesforløb for energikonsulenter og BedreBoligrådgivere (Udvikling, drift og vedligeholdelse af en webportal for uddannelse) Bilag 5 1/9 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler KONTRAKTBILAG 11 Krav om uddannelses- og praktikaftaler Sagsnummer.: 18/561 KRAV OM UDDANNELSES- OG PRAKTIKAFTALER Vejledning til tilbudsgiver/leverandør På baggrund af Regeringens og Danske Regioners

Læs mere

Indkøbspolitik For EUC Sjælland.

Indkøbspolitik For EUC Sjælland. Indkøbspolitik For EUC Sjælland. Revideret juli 2011. 1 Indholdsfortegnelse: EUC Sjælland i tal...3 EUC Sjællands indkøbspolitik...4 Indkøbspolitikkens formål og mål...5 Indkøbspolitikkens omfang og afgrænsning...5

Læs mere

Vederlag. Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger. Bilag 5

Vederlag. Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger. Bilag 5 Vederlag Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger Bilag 5 Udbud af udførelsen af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger 1/8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formål

Læs mere

Tillægsvilkår for BlackBerry Internet Service BlackBerry Professionel, BlackBerry Professionel og BlackBerry Professionel Light

Tillægsvilkår for BlackBerry Internet Service BlackBerry Professionel, BlackBerry Professionel og BlackBerry Professionel Light Tillægsvilkår for BlackBerry Internet Service BlackBerry Professionel, BlackBerry Professionel + 500 og BlackBerry Professionel Light Juni 2017 1. Aftalen For aftaler om BlackBerry Internet Service, BlackBerry

Læs mere

Serviceaftale. Bilag A.3 24-03-2015. Sagsnr. 2015-0076973. Dokumentnr. [edoc dokumentnr.] HYDRAULISKE GRAVEMASKINER MED HYBRID TEKNOLOGI

Serviceaftale. Bilag A.3 24-03-2015. Sagsnr. 2015-0076973. Dokumentnr. [edoc dokumentnr.] HYDRAULISKE GRAVEMASKINER MED HYBRID TEKNOLOGI KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 24-03-2015 Bilag A.3 Serviceaftale Sagsnr. 2015-0076973 Dokumentnr. [edoc dokumentnr.] HYDRAULISKE GRAVEMASKINER MED HYBRID TEKNOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

BILAG 7 PRØVER. Udvikling af en hjemmeside til borgerforslag samt hosting og vedligeholdelse

BILAG 7 PRØVER. Udvikling af en hjemmeside til borgerforslag samt hosting og vedligeholdelse BILAG 7 PRØVER Vejledning: I dette bilag fastsættes kundens krav til afprøvning af leverancen og af evt. indfriede optioner. Leverandøren udarbejder på baggrund af kundens krav en overordnet plan for prøverne.

Læs mere

BILAG 3 PRISER OG AFREGNING

BILAG 3 PRISER OG AFREGNING BILAG 3 PRISER OG AFREGNING INDHOLD 1. INDLEDNING 2 2. TIMEPRISER PR. KONSULENTKATEGORI 2 3. TILLÆG FOR REKVIRERET OVERARBEJDE 2 4. REGULERING AF TIMEPRISER 2 5. FAKTURERINGS- OG BETALINGSBETINGELSER 2

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet Maj 2003 Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet (varer og tjenesteydelser) Overordnet politik for indkøb

Læs mere

BRUGERTILSLUTNINGSAFTALE SKI.dk

BRUGERTILSLUTNINGSAFTALE SKI.dk BRUGERTILSLUTNINGSAFTALE SKI.dk MELLEM Staten og Kommunernes Indkøbs Service A/S Zeppelinerhallen, Islands Brygge 55 2300 København S CVR 17472437, EAN 5790000275847 (herefter SKI ) og (Herefter Leverandøren

Læs mere

Vejledning til Møbel-aftalen. Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.

Vejledning til Møbel-aftalen. Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob. Vejledning til Møbel-aftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.

Læs mere

Bilag I.A Tilslutningsaftale øvrige ikke-kommunale Kunder. Rammeaftale Brændstof og fyringsolie Delaftale 1 Tankkort til tankstationer

Bilag I.A Tilslutningsaftale øvrige ikke-kommunale Kunder. Rammeaftale Brændstof og fyringsolie Delaftale 1 Tankkort til tankstationer Bilag I.A Tilslutningsaftale øvrige ikke-kommunale Kunder Rammeaftale 50.85 Brændstof og fyringsolie Indholdsfortegnelse 1. Øvrige ikke-kommunale Kunders brug af Rammeaftalen... 3 2. Proces for efterfølgende

Læs mere

Aktuel driftsstatus for IndFak

Aktuel driftsstatus for IndFak Aktuel driftsstatus for IndFak Side 1 af 5 Der er på nuværende tidspunkt 72 institutioner, som anvender IndFak. Der er fortsat forskellige driftsmæssige problemer samt uhensigtsmæssigheder i systemet.

Læs mere

Kontraktbilag 10 Retningslinjer for konsortium. Rammeaftale Bygge- og el-materialer, værktøj og beklædning

Kontraktbilag 10 Retningslinjer for konsortium. Rammeaftale Bygge- og el-materialer, værktøj og beklædning Kontraktbilag 10 Retningslinjer for konsortium Rammeaftale 12.01 Indholdsfortegnelse 1. Retningslinjer for konsortium...3 1.1. Sammenslutningens medlemmer...3 1.2. Sammenslutningens solidariske hæftelse...3

Læs mere

Fællesoffentlige krav til e-handel

Fællesoffentlige krav til e-handel Fællesoffentlige krav til e-handel Præsentation til IKA tænketankmøde 7. november 2018 AGENDA Emnepunkter Aftalerne for kommunernes og regionernes økonomi for 2019 (ØA19) Initiativer vedrørende standardisering

Læs mere

Vejledning til brug af SKI's kataloger

Vejledning til brug af SKI's kataloger Vejledning til brug af SKI's kataloger 1 Indhold Indledning... 3 SKI-kataloget... 4 Lister... 4 Mulighed for private og låste lister... 5 Sådan opretter du en liste... 5 Sådan vælger du produkter til din

Læs mere

Vederlag. Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger. Bilag 5

Vederlag. Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger. Bilag 5 Vederlag Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger Bilag 5 Udbud af udførelsen af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger 1/10 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1

Læs mere

Systemspecifikt bilag til True Trade e-handel

Systemspecifikt bilag til True Trade e-handel Systemspecifikt bilag til True Trade e-handel 1 Indledning til True Trade e-handel Dette bilag indeholder krav og retningslinjer til leverandører, der skal levere E-kataloger til kommuner i KomUdbud, der

Læs mere

Rettigheder og Roller i IndFak

Rettigheder og Roller i IndFak Rettigheder og Roller i IndFak September 2015 ØSY Generelt om rettigheder i IndFak En brugers rettigheder i IndFak kan inddeles i to typer af rettigheder 1. Adgangsrettigheder fx retten til at tilgå en

Læs mere

Integration til Kundens Service Management System. Bilag 2a-2

Integration til Kundens Service Management System. Bilag 2a-2 Integration til Kundens Service Management System Bilag 2a-2 Vejledning til tilbudsgiver i forbindelse med udarbejdelse af tilbud Dette bilag indeholder Kundens krav til Integration til Kundens Service

Læs mere

Bilag 5A Standardserviceydelser

Bilag 5A Standardserviceydelser Bilag 5A Standardserviceydelser Version 1.0 04-07-2014 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 STANDARDSERVICEYDELSER... 4 3.1 BESTILLING AF STANDARDSERVICEYDELSER... 4 3.2 TILFØJELSE

Læs mere

Vejledning til Projektledelsesaftalen

Vejledning til Projektledelsesaftalen Vejledning til Projektledelsesaftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse Side 2 af 10 1. Indledning...

Læs mere

MIDGAARD EVENT ApS INDLEDENDE BESTEMMELSER

MIDGAARD EVENT ApS INDLEDENDE BESTEMMELSER MIDGAARD EVENT ApS Almindelige betingelser - gældende fra 1. april 2012 INDLEDENDE BESTEMMELSER 1.1 Nærværende betingelser er gældende for samtlige kontrakter om levering af ydelser fra MIDGAARD EVENT

Læs mere

Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud

Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud Klik her for at angive tekst. Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud I forbindelse med det forestående monopolbrud udarbejder KOMBIT i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin drejebog,

Læs mere

Du kan få flere oplysninger, kontakt: Tina Karsberg Nygaard - Tlf. 25 23 57 52 - mail: tiny@eucsj.dk. Revideret juli 2015

Du kan få flere oplysninger, kontakt: Tina Karsberg Nygaard - Tlf. 25 23 57 52 - mail: tiny@eucsj.dk. Revideret juli 2015 Du kan få flere oplysninger, kontakt: Tina Karsberg Nygaard - Tlf. 25 23 57 52 - mail: tiny@eucsj.dk Revideret juli 2015 Indholdsfortegnelse: EUC Sjælland i tal... 3 EUC Sjællands indkøbspolitik... 4 Indkøbspolitikkens

Læs mere

En teknisk introduktion til NemHandel

En teknisk introduktion til NemHandel En teknisk introduktion til NemHandel Indhold > Indledning 3 Standarder 5 OIOUBL 5 OIO RASP 6 OIO SMI 7 Biblioteker 8 Web applikationer 9 Fakturablanket 9 NemHandel Registrering 9 NemHandel.dk 10 Web services

Læs mere

INDKØBSPOLITIK Udarbejdet oktober 2011

INDKØBSPOLITIK Udarbejdet oktober 2011 INDKØBSPOLITIK Udarbejdet oktober 2011 Indholdsfortegnelse: Side Uddannelsescenter Holstebro i tal 3 Uddannelsescenter Holstebros indkøbspolitik 4 Indkøbspolitikkens formål og mål 5 Indkøbspolitikkens

Læs mere

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Inspirationsdag Uni-C 4/6-2012 Formål med IndFak Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Ind: Mål om at der i stor

Læs mere

Introduktion til ebconnect gateway... 2. Opret brugerkonto... 2. Registrer dig i NemHandelsregistret... 2

Introduktion til ebconnect gateway... 2. Opret brugerkonto... 2. Registrer dig i NemHandelsregistret... 2 Indholdsfortegnelse Introduktion til ebconnect gateway... 2 Opret brugerkonto... 2 Registrer dig i NemHandelsregistret... 2 Registrering med ebconnect som endepunkt... 3 Abonnementtyper... 3 Kom godt i

Læs mere

BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING

BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 2. Ændringer... 4 2.1 Kundens ændringsanmodning... 4 2.2 Leverandørens ændringsanmodning... 4 2.3 Mindsteindhold for et løsningsforslag...

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nwejesja NO_DOC_EXT: 2017-020517 SOFTWARE VERSION: 9.4.0 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: jwn@niras.dk

Læs mere

Vejledning til trykkeriaftalen

Vejledning til trykkeriaftalen Vejledning til trykkeriaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Hvad er formålet med

Læs mere

Katalog: Overblik og sortiment

Katalog: Overblik og sortiment Rammeaftale 50.70: Interaktive tavler og AV-udstyr Rammeaftalen er målrettet til enkelt og effektivt indkøb af enkelte produkter og samlede løsninger inden for av-udstyr til skoleområdet, dagsinstitutioner,

Læs mere

SOCIAL PENSION KOMMUNE

SOCIAL PENSION KOMMUNE SOCIAL PENSION KOMMUNE BILAG 5 PRISER OG BETALINGSPLAN INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER Nærværende bilag skal udfyldes af Tilbudsgiveren, jf. nedenstående retningslinjer. Tilbudsgiver skal som del af sit tilbud

Læs mere

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Genbrugshjælpemidler

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Genbrugshjælpemidler Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af 50.98 Genbrugshjælpemidler Indholdsfortegnelse Hvem er SKI?... 2 Kort om den kommende aftale om indkøb af

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 13 Vederlag 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/9 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget

Læs mere

Køb sker enten ved køb direkte på Rammeaftalen, jf. punkt 2 eller ved gennemførelse af et miniudbud, jf. punkt 3.

Køb sker enten ved køb direkte på Rammeaftalen, jf. punkt 2 eller ved gennemførelse af et miniudbud, jf. punkt 3. Bilag 13 Side 1 af 6 Bestilling af Flytteydelser (MK) 1. INDLEDNING Bestilling af Flytteydelser og afgivelse af Ordre sker på de vilkår, der er fastlagt i Rammeaftalen og i henhold til retningslinjerne

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag C UDKAST Betalings- og faktureringsbetingelser - Specialiserede uddannelsesveje 1 1. Betalingsmodel for specialiserede uddannelsesveje Der er [X] særskilte udbudsområde med [x] forløb under hvert

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative. Bilag 9 Dokumentation

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative. Bilag 9 Dokumentation Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 9 Dokumentation 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/8 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S Udbudsbetingelse Udbudsbetingelser Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer Forsyning Helsingør Spildevand A/S Oktober 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Udbuddets omfang...

Læs mere

Uddybende vejledning til UTS Forsyningsspecifikation i OIOUBL

Uddybende vejledning til UTS Forsyningsspecifikation i OIOUBL Uddybende vejledning til UTS Forsyningsspecifikation i OIOUBL 4. januar 2013 Indhold UTS og forskellen i forhold til det gamle format...2 Udfordringer med UTS...2 Tiltag med henblik på at afhjælpe udfordringerne...3

Læs mere

Licensaftale. Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem. Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge.

Licensaftale. Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem. Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge. J. nr. 670-37406 CLJ/TL Licensaftale Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem E-mail: Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge agro@lokalrevision.dk Tlf: 5657 9400 CPR/CVR. nr.:

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 9 Dokumentation 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

VEJLEDNING - ANVENDELSE AF AFTALEN Brændstof og fyringsolie DELAFTALE 2

VEJLEDNING - ANVENDELSE AF AFTALEN Brændstof og fyringsolie DELAFTALE 2 VEJLEDNING - ANVENDELSE AF AFTALEN 50.85 Brændstof og fyringsolie DELAFTALE 2 20072016 50.85 Brændstof og fyringsolie Vejledning Introduktion SKI ønsker at hjælpe kommende brugere og leverandører af rammeaftale

Læs mere

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse VEJLEDNING Vejledning til konsortiedannelse 17082016 Vejledning til konsortiedannelse Indledning SKI udbyder rammeaftaler på vegne af det offentlige Danmark. Vores hovedopgave er at tilvejebringe rammeaftaler

Læs mere

Statens Indkøbsprogram 8. fase

Statens Indkøbsprogram 8. fase Statens Indkøbsprogram 8. fase Orienteringsmøde om kontormaskineaftalerne Tirsdag den 17. december 2013 kl. 13.00 v. Lasse Qvist, Kenneth Kongstad Lindberg og Ulrik Almlund 1 Dagsorden Om Statens Indkøb

Læs mere

Informationsmøde om Trykkeriaftalen. 13. marts 2019

Informationsmøde om Trykkeriaftalen. 13. marts 2019 Informationsmøde om Trykkeriaftalen 13. marts 2019 Dagens program Velkommen Hvad er der på aftalen? Kort om processen indtil nu Hvordan køber man ind? Aftalens hovedelementer Spørgsmål 2 Kort om processen

Læs mere

Bilag 13. Ophørsbistand. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling

Bilag 13. Ophørsbistand. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 13 Ophørsbistand Til Kontrakt OM Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 13 Ophørsbistand Side 1/7 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive

Læs mere

TDC ERHVERV RABATAFTALE

TDC ERHVERV RABATAFTALE TDC ERHVERV RABATAFTALE Marts 2017 1. Aftalens omfang TDC Erhverv Rabataftale ( Aftalen ) gælder i tillæg til den mellem TDC Erhverv og Kunden indgåede kontrakt for levering af de denne aftale omfattede

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen Projekt: Retablering af fugleø i Utterslev Mose

Teknik- og Miljøforvaltningen Projekt: Retablering af fugleø i Utterslev Mose Teknik- og Miljøforvaltningen Projekt: Retablering af fugleø i Utterslev Mose 1 Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Park og Natur Retablering af fugleø i Utterslev Mose Side 2

Læs mere