Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen"

Transkript

1 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik

2 Indledning I udarbejdelsen af Egedal Kommunes Kultur- og Fritidspolitik har der været fokus på, at styrke borgerinddragelsen og et ønske om at udvikle kulturen i samarbejde med borgerne som betydelige aktører. Kulturen foregår ude blandt Egdals borgere, og det har derfor været vigtigt, at involveringsprocesserne var arrangeret som kulturaktiviteter. På den måde var borgere, foreninger og politikere aktive i skabelsen og fejringen af kulturen, mens politikken blev udarbejdet. Borgernes input til politikken er fremkommet via: Borgermøder i forbindelse med udarbejdelse af planstrategien. En længerevarende proces med inddragelse af unge i Egedal. En kreativ skulpturinstallation, hvor borgerne kunne skrive ideer og dele dem gennem sociale medier. Fokusgrupper i arbejdet med kommunens sundhedspolitik. En kulturworkshop i november Kultur og Fritidspolitikken tager afsæt i Egedal Kommunes vision: Egedal vision - hverdag og fællesskab i bevægelse Muligheder for alle Energi og miljø i balance Mangfoldighed i den nære natur og kultur Let adgang til arbejde Mål Byrådet har formuleret et overordnet politisk mål for kultur og fritidsområdet i Egedal Kommune. Målet er at give klare rammer for et aktivt liv i Egedal. Det sker ved at skabe rammer for borgernes egen kulturskabelse i kraft af attraktive kultur og fritidstilbud. Initiativerne skal målrettes alle grupper af borgere. Dette skal være med til at skabe meningsfulde fællesskaber på tværs af lokalsamfund, foreninger og borgere. Handlinger, der styrker fællesskabet og den fælles identitet i hverdagen, skal understøttes.

3 Temaer I forbindelse med de forskellige workshops/borgermøder samt skulpturinstallationen er der fremkommet følgende bærende temaer fra Egedals borgere, foreningsliv og politikere: Kommunikation og formidling Rammer multifunktionelle løsninger Samskabelse og partnerskaber Naturen Temaerne er beskrevet på baggrund af borgerens udtalelser og kortlægger, hvordan det ser ud i dag og hvad Byrådet vil på hvert enkelt temaområde fremadrettet.

4 1. Kommunikation og formidling Nu - hvad har vi? Egedal Kommune har udarbejdet en overordnet kommunikationspolitik, der sættes fokus på måden, der kommunikeres på. Åbenhed og dialog er vigtige parametre i forhold til de forskellige borgergrupper, som har vidt forskellige forudsætninger og formål. Egedal Kommunes hjemmeside er den primære kommunikationskanal for Egedals borgere og skal understøtte selvbetjening og digitale løsninger, så som NemId, digital post og smsservice. Med hjemmesiden og ikke mindst også andre medier ønsker vi at møde borgere og brugere, der hvor de er og kommunikere klart og tydeligt om serviceydelser og aktiviteter. Kultur og Fritid udarbejder nyhedsbrevet Kultur4you og Egedal Kommunes hjemmeside linker til de eksterne kulturinstitutioners hjemmesider (Egedal Bibliotekerne, Egedal Musikskole, Egedal Historie). Egedal Bibliotekerne, Egedal Musikskole og Ølstykke Svømmehal benytter facebook. EgedalForum er en hjemmeside, der formidler meget af det, vi har i Egedal. Egedal Kommune har et tæt samarbejde med EgedalForum. TAG DEL Egedal er et digitalt frivillighedsforum, hvor borgere kan gå ind og sparre med hinanden om idéudveksling og planlægning af forskellige tiltag. Borgerne oplever og siger: Fremtid - hvad vil vi? Med udgangspunkt i dialogen mellem borgere, foreningsliv og politikere ønsker Egedal Kommune at sætte fokus på at forbedre synliggørelsen af aktiviteter og serviceydelser på kultur og fritidsområdet.

5 Det er vigtigt for Egedal Kommune at have en løbende dialog og være i øjenhøjde med engagerede borgere, ildsjæle og foreningsliv. Byrådet prioriterer at lægge fokus på at nytænke og benytte nye medieplatforme og måder at formidle på, som Egedal Kommune kan gøre brug af fremadrettet. Konkrete tiltag og handlinger - hvad gør vi? I efteråret 2014 blev der indgået en aftale om et samarbejde mellem Egedal Forum og Egedal Kommune omkring synliggørelse af det, der findes i kommunen. Dette og lignende samarbejder, skal styrkes yderligere i årene fremover, herunder TAG DEL Egedal. Egedal Kommune skal i 2015 arbejde på at udnytte så forskellige medieplatforme som muligt, så borgerne bliver mere opmærksomme på de eksisterende, nye initiativer og nyheder. Her tænkes digitale nyhedsbreve, benyttelse af sociale medier, herunder oprettelse af en facebookside. Mere traditionelle former for annoncering i forbindelse med relevante arrangementer og aktiviteter skal fortsat benyttes. Som særlig indsats arbejdes med en UngeApp - Ungeguiden i forhold til at synliggøre kulturliv for de unge. Der skal i 2015 sættes yderligere fokus på Egedal Kommunes hjemmeside med henblik på fortsat udvikling af denne, så den gøres mere brugervenlig til glæde for borgerne. Det skal ske i samarbejde med blandt andet Egedal Bibliotekerne. Herunder skal der også arbejdes med en mere mobilvenlig udgave af hjemmesiden og fokuseres på at synliggøre foreninger, tilbud samt lokaler. Der skal i 2015 arbejdes med formidling og synliggørelse af naturen, det kulturhistoriske landskab, stisystemer og rekreative anlæg på Egedal Kommunes hjemmeside via webgis (Geografisk InformationsSystem). Kommunens borgere skal let kunne navigere rundt og finde eksempelvis motionsområder eller områder af kulturhistorisk værdi. Dette vil munde ud i en mindre oplysningskampagne. Der arbejdes i 2015 og 2016 med udvikling af QR-koder på historiske skilte ved kommunens seværdigheder, hvor besøgende kan få historien om stedet eller attraktionen. Den interne kommunikation skal løbende styrkes mellem kommunens interne institutioner, biblioteker, musikskole, idrætsanlæg samt lokalarkiver og museum. Egedal Kommune vil i 2015 undersøge om det vil give mening at få en kultur-app i lighed med kommuner som Hvidovre og Roskilde. App en indeholder forskellige tjenester og indholdet leveres af blandt andet af KultuNaut. Dette skal ske i samarbejde med biblioteker, idrætsanlæg, lokalarkiver og museum samt musikskolen. Byrådet vil understøtte, at alle kulturinstitutioners hjemmesider udbygges og bliver mere brugervenlige og informative ved brug af tidssvarende kommunikationsmidler som f.eks. videobeskrivelser af tilbud.

6 Egedal Kommune vil arbejde med at understøtte udviklingen af medarbejdernes digitale kompetencer. Egedal Kommunes medarbejdere skal have de nødvendige kompetencer til at hjælpe borgerne med at benytte digitale tilbud.

7 2. Rammer multifunktionelle løsninger Nu - hvad har vi? Egedal Kommune har 5 idrætsanlæg med tilhørende udendørs faciliteter og 9 haller, 1 svømmehal, 1 svømmebad, 1 friluftsbad, 4 kulturhuse, foreningshuse, Skenkelsø Mølle, lokaler på kommunens skoler, 4 biblioteker, 1 amfiscene ved Ølstykke Bibliotek, mange spejderhytter herunder en multihytte. Derudover er kommunen et storslået naturlandskab med et udbygget stisystem, som indeholder friluftsstier, naturstier og ridestier. Det er primært foreningslivet, der benytter idrætsanlæg samt kommunens kulturhuse. Multihytten er et eksempel på nytænkning, hvor forskellige brugergrupper er i fælles rammer. Hytten er placeret midt i et boligområde i Stenløse Syd og de mange forskelligartede aktiviteter og brugergrupper (spejdere, demensgruppen, skoler og daginstitutioner) skaber liv og fællesskab på tværs i området. En af de udfordringer som borgerne har i de små bysamfund er transport til og fra eksempelvis arrangementer og aktiviteter. Med Egedal Kommunes nye initiativ vil Flextur-bus gøre aktivitetstilbud, arrangementer, events og naturområder i kommunen mere tilgængelige for alle borgere, ældre såvel som unge, der bor i de små bysamfund og landområdet. Borgerne oplever og siger: Fremtid - hvad vil vi? En af Byrådets visioner er at skabe de bedste rammer for kommunens borgere, de organiserede og de selvorganiserede. Det betyder, at Byrådet vil arbejde med at tænke alternativ udnyt-

8 telse af lokaler, anlæg, byrum og natur som rammer for aktiviteter, hvor man kan mødes i fællesskaber på tværs af generationer. Her skal forskelligartede aktiviteter og aktive fællesskaber på tværs gøre rammerne mere levende. Egedal Kommunes geografiske størrelse kan være en udfordring for nogle borgere, unge som ældre, der ønsker at deltage i forskellige tilbud og arrangementer i kommunen. Byrådet ønsker at understøtte borgerne i Egedal til fælles aktiviteter ikke kun i det nære nærområde, men også gøre det let og attraktivt at flytte sig til spændende tilbud på tværs af kommunen. Konkrete tiltag og handlinger - hvad gør vi? Byrådet skal arbejde på ideen om at skabe en ramme med aktiviteter, der er attraktive for specielt de unge, så de fastholdes i lokalsamfundet og dermed Egedal Kommune. Syddansk Universitet har lavet en landsdækkende undersøgelse om primært teenagepigers idrætsdeltagelse og de faktorer, der gør, at de holder pause fra idrætten. Byrådet vil have fokus på og understøtte en undersøgelse om denne gruppe er en udfordring for foreningslivet i Egedal. Derudover vil det blive diskuteret på møde med alle foreningerne i Der er i 2015 igangsat et arbejde med at undersøge mulighederne for etablering af nyt svømmeanlæg i Egedal By. I forbindelse med at Egedal By udbygges vil Byrådet indtænke muligheder for bevægelse i området den grønne fletning. Der vil blive arrangeret en række events i forbindelse med udbygningen af det nye byområde, Egedal By, i samarbejde med borgere og foreningsliv. Der arbejdes med kunst i det offentlige rum i kommunens bysamfund. Et af de nyere byudviklingsområder - Området i Stenløse Syd - skal bl.a. udvikles med henblik på kunstnerisk udsmykning i form af skulpturer og kunstværker. Med det nye Stenløse Kulturhus har Byrådet i fokus på, at der tilbydes aktiviteter ud fra et brugerdrevet princip. Husets brugere skal i samarbejde med kommunale institutioner som UngEgedal, Egedal Bibliotekerne og Egedal Musikskole planlægge og gennemføre aktiviteter, som er til glæde og inspiration for alle borgere i Egedal. Derudover skal der arbejdes med tankerne om, at iværksættere også kan få adgang til at benytte nogle af faciliteterne. Byrådet vil have fokus på at understøtte aktiviteter i alle kommunens kulturhuse og støtte op om nedsættelse af brugerråd, hvor de ikke er endnu. I det nye Egedal Rådhus arbejdes der også på, at borgerne kan booke sig ind til mødevirksomhed og aktiviteter.

9 I foråret 2015 skal der indkøbes et nyt og bedre lokalebookingsystem, hvor brugerne selv skal kunne booke. I efteråret 2015 vil Egedal Kommune iværksætte en undersøgelse og analyse af forskellige målgrupper/borgergruppers behov for multifunktionelle anlæg. Samarbejdet med foreningsliv og den overordnede paraplyorganisation omkring visioner på idrætsområdet vil fortsætte. Byrådet vil sammen med fællesrådet for Stenløse Kulturhus arbejde med at udbygge rammerne omkring kulturhuset ved eksempelvis en udendørsscene. Der arbejdes ligeledes med planlægningen af en amfiscene i Egedal byområde i lighed med amfiscenen ved Ølstykke Bibliotek. Egedal Kommune vil arbejde på at skabe mere liv i de åbne biblioteker ved at facilitere borgergruppers sociale og kulturelle aktiviteter.

10 3. Samskabelse og partnerskaber Nu - hvad har vi? Kultur og Erhvervsudvalget afholder 2 årlige møder med såvel foreningslivet som paraplyorganisationer. Brugerne inddrages løbende i udviklingen af større projekter indenfor kultur- og fritidsområdet. På kultur- og fritidsområdet er der udviklet en række initiativer, hvor Egedal Kommune samarbejder med foreningsliv og erhvervsliv. Det drejer sig om tilbagevendende initiativer som Lederakademi, Sommerferieaktiviteter, Golden Days, Doc s on Tour, Svenskerslaget samt den levende julekalender Jul i Egedal. Borgeren oplever og siger: Fremtid - hvad vil vi? Ved at skabe fællesskaber og samarbejde på tværs mellem kommune, borgere og foreninger skal der skabes mere liv og ejerskab. Et aktivt kultur- og fritidsliv skabes ved at bringe ressourcepersoner mere i spil og ved at inddrage borgere og foreningsliv i planlægning fra start til slut. Uanset om det gælder aktiviteter i idrætshaller, på anlæg, i kulturhusene eller i byrummene. De fysiske rammer i lokalsamfundene som skoler, institutioner, idrætsanlæg, biblioteker og kulturhuse samt byrummene skal være udgangspunktet for at skabe mere liv og fællesskab i kommunen. Aktiviteter og etablering af nye anlæg og vedligeholdelse skal forankres med lokalt ansvar og ejerskab med inddragelse af borgere og foreningsliv fra start.

11 Konkrete tiltag og handlinger - hvad gør vi? Med politikkens vedtagelse skal der være fokus på at involvere foreningsliv og borgergrupper fra start i planlægningen af nye tiltag på kultur- og fritidsområdet. Især de unge har fokus på at møde hinanden og lave aktiviteter på tværs i kommunen. De har selv flere forslag til, hvordan dette kan gøres. Derfor igangsætter kommunen aktiviteter på tværs, som forslået af de unge ved ungekonference den 28. februar De unge foreslår, at der i samarbejde med de unge arrangeres særlige events, hvor lokalområder konkurrerer med hinanden eller at der i samarbejde med de unge arrangeres andre sjove aktiviteter på tværs med fokus på mødet mellem de unge i lokalområderne. Fra 2015 skal foreningslivet og selvorganiserede borgere tilbydes kurser i regnskab, ledelse, fundraising og markedsføring med det formål at styrke foreningernes aktiviteter og udvikling. Arbejdet med Kulturelt Samråd skal styrkes og indenfor en fastlagt ramme skal rådet være med til at videreudvikle, igangsætte kulturelle, kunstneriske og fritidsorienterede aktiviteter. Egedal Kommune vil gå i dialog med og involvere erhvervslivet omkring udvikling af kommunens kultur- og fritidsliv. Egedal Kommune arbejder konkret på en større satsning, hvor egnsteater og musical kombineres. Det store arrangement tænkes gennemført i foråret 2016 og er et samarbejde mellem lokale teaterforeninger, folkedansere, UNG Egedal og Egedal Musikskole. Byrådet vil arbejde for at det lovgivne arbejde omkring skolereformen udvikles og bane vej for et større samarbejde mellem skoler, foreninger og kommunens kulturinstitutioner. Det drejer sig om tiltag som folkekor, gratis tilbud med familierytmik og workshops i forskellige instrumenter, formidling af litteratur, kunst m.m. og e-resurser (e-bøger, streaming af film, musik etc.)

12 4. Naturen Nu - hvad har vi? Egedal Kommune har et storslået og varieret landskab. Landskabet er præget af kulturspor fra mange perioder. De naturskønne områder og smukke landskaber har hver deres historie og fortælle- og oplevelsesværdi. Her er gravhøje, stendysser, landsbykirker og helstøbte og idylliske landsbymiljøer, moderne byggeri og et veludbygget stisystem. Naturen i Egedal er kommunens DNA. Borgerne oplever og siger: Fremtid - hvad vil vi? Naturen i Egedal er et aktiv, som Byrådet ønsker, at borgerne får bedre mulighed for at udnytte. Derfor skal naturen tænkes ind som et alternativ til vores fysiske rammer. Egedal Kommune finder det vigtigt, at få foreningsliv og borgere til at tænke anderledes og udnytte naturens potentialer som oplevelses- og bevægelsesmiljø i større omfang end det er tilfældet i dag.

13 Konkrete tiltag og handlinger - hvad gør vi? Egedal Kommune har etableret motionsøen ved Multihytten i Stenløse Syd. I 2015 fortsætter arbejdet med etablering af motionsøer i Egedal By ved Amaliestien, ved Kong Svends Park samt i de mindre bysamfund. Byrådet har i 2015 og 2016 fokus på at udvikle og synliggøre vores stisystemer bedre i naturen via hjemmesiden, apps (Endomondo, geocaching), sociale medier, Egedal Forum samt fysisk skiltning. Egedal Kommune vil forsøge at etablere et tættere samarbejde med landbruget med henblik på at skabe aktive oplevelser for Egedals borgere. I 2015 kommer der et projektforslag om Leg og Oplevelse ved Skenkelsø Sø.

14 Opsummering Byrådet har i udarbejdelsen af denne politik haft fokus på at høre borgerne om, hvad der er vigtigt for dem, at der arbejdes med på kultur- og fritidsområdet. Udsagn, ønsker og ideer fra borgere og foreningsliv er, så vidt det har været muligt, blevet indskrevet i Kultur og Fritidspolitikken. I forbindelse med implementering af de konkrete tiltag og handlinger vil der løbende blive arrangeret temadage med kommunens institutioner på kultur og fritidsområdet. Kommunikation og formidling År Konkrete tiltag og handlinger 2015 I efteråret 2014 blev der indgået en aftale om et samarbejde mellem Egedal Forum og Egedal Kommune omkring synliggørelse af de aktiviteter, der findes i kommunen. Dette og lignende samarbejder, skal styrkes yderligere i årene fremover, herunder TAG DEL Egedal. Egedal Kommune skal i 2015 arbejde på at udnytte så forskellige medieplatforme som muligt, så borgerne bliver mere opmærksomme på de eksisterende, nye initiativer og nyheder. Her tænkes digitale nyhedsbreve, benyttelse af sociale medier, herunder oprettelse af en facebookside. Mere traditionelle former for annoncering i forbindelse med relevante arrangementer og aktiviteter skal fortsat benyttes. Som særlig indsats arbejdes med en UngeApp - Ungeguiden i forhold til at synliggøre kulturliv for de unge. Der skal i 2015 sættes yderligere fokus på Egedal Kommunes hjemmeside med henblik på fortsat udvikling af denne, så den gøres mere brugervenlig til glæde for borgerne. Dette skal ske i samarbejde med blandt andet Egedal Bibliotekerne. Herunder skal der også arbejdes med en mere mobilvenlig udgave af hjemmesiden og fokuseres på at synliggøre foreninger, tilbud samt lokaler. Der skal i 2015 arbejdes med formidling og synliggørelse af naturen, det kulturhistoriske landskab, stisystemer og rekreative anlæg på Egdal Kommunes hjemmeside via webgis (Geografisk Informations- System). Kommunens borgere skal let kunne navigere rundt og finde eksempelvis motionsområder eller områder af kulturhistorisk værdi. Dette vil munde ud i en mindre oplysningskampagne. Der arbejdes i 2015 og 2016 med udvikling af QR-koder på historiske skilte ved kommunens seværdigheder, hvor besøgende kan få historien om stedet eller attraktionen. Den interne kommunikation skal løbende styrkes mellem kommunens interne institutioner, biblioteker, musikskole, idrætsanlæg samt lokalarkiver og museum. Egedal Kommune vil i 2015 undersøge om det vil give mening at få en kultur-app i lighed med kommuner som Hvidovre og Roskilde. App en indeholder forskellige tjenester og indholdet leveres af blandt andet af KultuNaut. Dette skal ske i samarbejde med biblioteker, idrætsanlæg, lokalarkiver og museum samt musikskolen. Byrådet vil arbejde for, at alle kulturinstitutioners hjemmesider udbygges og bliver mere brugervenlige og informative ved brug af tids-

15 svarende kommunikationsmidler som f.eks. videobeskrivelser af tilbud. Egedal Kommune vil arbejde med at understøtte udviklingen af medarbejdernes digitale kompetencer. Egedal Kommunes medarbejdere skal have de nødvendige kompetencer til at hjælpe borgerne med at benytte digitale tilbud I efteråret 2014 blev der indgået en aftale om et samarbejde mellem Egedal Forum og Egedal Kommune omkring synliggørelse af de aktiviteter, der findes i kommunen. Dette og lignende samarbejder, skal styrkes yderligere i årene fremover, herunder TAG DEL Egedal. Der arbejdes i 2015 og 2016 med udvikling af QR-koder på historiske skilte ved kommunens seværdigheder, hvor besøgende kan få historien om stedet eller attraktionen. Den interne kommunikation skal løbende styrkes mellem kommunens interne institutioner, biblioteker, musikskole, idrætsanlæg samt lokalearkiver og museum I efteråret 2014 blev der indgået en aftale om et samarbejde mellem Egedal Forum og Egedal Kommune omkring synliggørelse af de aktiviteter, der findes i kommunen. Dette og lignende samarbejder, skal styrkes yderligere i årene fremover, herunder TAG DEL Egedal. Den interne kommunikation skal løbende styrkes mellem kommunens interne institutioner, biblioteker, musikskole, idrætsanlæg samt lokalarkiver og museum I efteråret 2014 blev der indgået en aftale om et samarbejde mellem Egedal Forum og Egedal Kommune omkring synliggørelse af de aktiviteter, der findes i kommunen. Dette og lignende samarbejder, skal styrkes yderligere i årene fremover, herunder TAG DEL Egedal. Den interne kommunikation skal løbende styrkes mellem kommunens interne institutioner, biblioteker, musikskole, idrætsanlæg samt lokalarkiver og museum. Rammer multifunktionelle løsninger År Konkrete tiltag og handlinger 2015 Byrådet skal arbejde på ideen om at skabe en ramme med aktiviteter, der er attraktive for specielt de unge, så de fastholdes i lokalsamfundet og dermed Egedal Kommune. Syddansk Universitet har lavet en landsdækkende undersøgelse om primært teenagepigers idrætsdeltagelse og de faktorer, der gør, at de holder pause fra idrætten. Byrådet vil have fokus på og understøtte en undersøgelse om denne gruppe er en udfordring for foreningslivet i Egedal. Derudover vil det blive diskuteret på et møde med alle foreningerne i Der er i 2015 igangsat et arbejde med at undersøge mulighederne for etablering af nyt svømmeanlæg i Egedal By. I forbindelse med at Egedal By udbygges vil Byrådet indtænke mu-

16 ligheder for bevægelse i området den grønne fletning. Der arbejdes med kunst i det offentlige rum i kommunens bysamfund. Et af de nyere byudviklingsområder området i Stenløse Syd skal bl.a. udvikles med henblik på kunstnerisk udsmykning i form af skulpturer og kunstværker. Med det nye Stenløse Kulturhus har Byrådet i fokus på, at der tilbydes aktiviteter ud fra et brugerdrevet princip. Husets brugere skal i samarbejde med kommunale institutioner som UngEgedal, Egedal Bibliotekerne og Egedal Musikskole planlægge og gennemføre aktiviteter, som er til glæde og inspiration for alle borgere i Egedal. Derudover skal der arbejdes med tankerne om, at iværksættere også kan få adgang til at benytte nogle af faciliteterne. Byrådet vil have fokus på at understøtte aktiviteter i alle kommunens kulturhuse og støtte op om nedsættelse af brugerråd, hvor de ikke er endnu. I det nye Egedal Rådhus arbejdes der også på, at borgerne kan booke sig ind til mødevirksomhed og aktiviteter. I foråret 2015 skal der indkøbes et nyt og bedre lokalebookingsystem, hvor brugerne selv skal kunne booke lokalerne. I efteråret 2015 vil Egedal Kommune iværksætte en undersøgelse og analyse af forskellige målgrupper/borgergruppers behov for multifunktionelle anlæg. Samarbejdet med foreningsliv og den overordnede paraplyorganisation omkring visioner på idrætsområdet vil fortsætte. Egedal Kommune vil arbejde på at skabe mere liv i de åbne biblioteker ved at facilitere borgergruppers sociale og kulturelle aktiviteter Byrådet skal arbejde på ideen om at skabe en ramme med aktiviteter, der er attraktive for specielt de unge, så de fastholdes i lokalsamfundet og dermed Egedal Kommune. Syddansk Universitet har lavet en landsdækkende undersøgelse om primært teenagepigers idrætsdeltagelse og de faktorer, der gør, at de holder pause fra idrætten. Byrådet vil have fokus på og understøtte en undersøgelse om denne gruppe er en udfordring for foreningslivet i Egedal. Derudover vil det blive diskuteret på et møde med foreningerne i Med det nye Stenløse Kulturhus har Byrådet i fokus på, at der tilbydes aktiviteter ud fra et brugerdrevet princip. Husets brugere skal i samarbejde med kommunale institutioner som UngEgedal, Egedal Bibliotekerne og Egedal Musikskole planlægge og gennemføre aktiviteter, som er til glæde og inspiration for alle borgere i Egedal. Derudover skal der arbejdes med tankerne om, at iværksættere også kan få adgang til at benytte nogle af faciliteterne Med det nye Stenløse Kulturhus har Byrådet i fokus på, at der tilbydes aktiviteter ud fra et brugerdrevet princip. Husets brugere skal i samarbejde med kommunale institutioner som UngEgedal, Egedal Bibliotekerne og Egedal Musikskole planlægge og gennemføre aktiviteter, som er til glæde og inspiration for alle borgere i Egedal. Derudover skal der arbejdes med tankerne om, at iværksættere også

17 kan få adgang til at benytte nogle af faciliteterne. Byrådet vil sammen med fællesrådet for Stenløse Kulturhus arbejde med at udbygge rammerne omkring kulturhuset ved eksempelvis en udendørsscene. Der arbejdes ligeledes med planlægningen af en amfiscene i Egedal byområde i lighed med amfiscenen ved Ølstykke Bibliotek Med det nye Stenløse Kulturhus har Byrådet i fokus på, at der tilbydes aktiviteter ud fra et brugerdrevet princip. Husets brugere skal i samarbejde med kommunale institutioner som UngEgedal, Egedal Bibliotekerne og Egedal Musikskole planlægge og gennemføre aktiviteter, som er til glæde og inspiration for alle borgere i Egedal. Derudover skal der arbejdes med tankerne om, at iværksættere også kan få adgang til at benytte nogle af faciliteterne. Samskabelse og partnerskaber År Konkrete tiltag og handlinger 2015 Med politikkens vedtagelse skal der være fokus på at involvere foreningsliv og borgergrupper fra start i planlægningen af nye tiltag på kultur- og fritidsområdet. Især de unge har fokus på at møde hinanden og lave aktiviteter på tværs i kommunen. De har selv flere forslag til, hvordan dette kan gøres. Derfor igangsætter kommunen aktiviteter på tværs, som forslået af de unge ved ungekonference den 28. februar De unge foreslår, at der i samarbejde med de unge arrangeres særlige events, hvor lokalområder konkurrerer med hinanden eller at der i samarbejde med de unge arrangeres andre sjove aktiviteter på tværs med fokus på mødet mellem de unge i lokalområderne. Fra 2015 skal foreningslivet og selvorganiserede borgere tilbydes kurser i regnskab, ledelse, fundraising og markedsføring med det formål at styrke foreningernes aktiviteter og udvikling. Egedal Kommune vil gå i dialog med og involvere erhvervslivet omkring udvikling af kommunens kultur- og fritidsliv. Byrådet vil arbejde for at det lovgivne arbejde omkring skolereformen udvikles og bane vej for et større samarbejde mellem skoler, foreninger og kommunens kulturinstitutioner. Det drejer sig om tiltag som folkekor, gratis tilbud med familierytmik og workshops i forskellige instrumenter, formidling af litteratur, kunst m.m. og e-resurser (e-bøger, streaming af film, musik etc.) Med politikkens vedtagelse skal der være fokus på at involvere foreningsliv og borgergrupper fra start i planlægningen af nye tiltag på kultur- og fritidsområdet. Fra 2015 skal foreningslivet og selvorganiserede borgere tilbydes kurser i regnskab, ledelse, fundraising og markedsføring med det formål at styrke foreningernes aktiviteter og udvikling. Arbejdet med Kulturelt Samråd skal styrkes og indenfor en fastlagt ramme skal rådet være med til at videreudvikle, igangsætte kulturelle, kunstneriske og fritidsorienterede aktiviteter.

18 Egedal Kommune arbejder konkret på en større satsning, hvor egnsteater og musical kombineres. Det store arrangement tænkes gennemført i foråret 2016 og er et samarbejde mellem lokale teaterforeninger, folkedansere, UNG Egedal og Egedal Musikskole Med politikkens vedtagelse skal der være fokus på at involvere foreningsliv og borgergrupper fra start i planlægningen af nye tiltag på kultur- og fritidsområdet. Fra 2015 skal foreningslivet og selvorganiserede borgere tilbydes kurser i regnskab, ledelse, fundraising og markedsføring med det formål at styrke foreningernes aktiviteter og udvikling Med politikkens vedtagelse skal der være fokus på at involvere foreningsliv og borgergrupper fra start i planlægningen af nye tiltag på kultur- og fritidsområdet. Fra 2015 skal foreningslivet og selvorganiserede borgere tilbydes kurser i regnskab, ledelse, fundraising og markedsføring med det formål at styrke foreningernes aktiviteter og udvikling.

19 Naturen År Konkrete tiltag og handlinger 2015 Egedal Kommune har etableret motionsøen ved Multihytten i Stenløse Syd. I 2015 fortsætter arbejdet med etablering af motionsøer i Egedal By ved Amaliestien, ved Kong Svends Park samt i de mindre bysamfund Byrådet har i 2015 og 2016 fokus på at udvikle og synliggøre vores stisystemer bedre i naturen via hjemmesiden, apps (Endomondo, geocaching), sociale medier, Egedal Forum samt fysisk skiltning. I 2015 kommer der et projektforslag om Leg og Oplevelse ved Skenkelsø Sø. Byrådet har i 2015 og 2016 fokus på at udvikle og synliggøre vores stisystemer bedre i naturen via hjemmesiden, apps (Endomondo, geocaching), sociale medier, Egedal Forum samt fysisk skiltning Egedal Kommune vil forsøge at etablere et tættere samarbejde med landbruget med henblik på at skabe aktive oplevelser for Egedals borgere Egedal Kommune vil på sigt forsøge at etablere et tættere samarbejde med landbruget med henblik på at skabe aktive oplevelser for Egedals borgere.

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Opfølgning på Kultur og Fritidspolitik

Opfølgning på Kultur og Fritidspolitik Opfølgning på Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Opfølgning på Egedal Kommunes Kultur og Fritidspolitik 2015-2018. Politikken er skabt i samarbejde med Egedals borgere fra start til slut. Samarbejdet fødte

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Sammendrag af drøftelser på borgermøde om Planstrategi 2015 den 1. juni 2015, Egedal Rådhus.

Sammendrag af drøftelser på borgermøde om Planstrategi 2015 den 1. juni 2015, Egedal Rådhus. Sammendrag af drøftelser på borgermøde om Planstrategi 2015 den 1. juni 2015, Egedal Rådhus. Dokumentet er et sammendrag af de drøftelser, der var blandt de omkring 100 borgere, der deltog på borgermødet.

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune Skanderborg Kommune 1 Visionen Kulturlivet bæres af fællesskaber og er med til at danne os som mennesker. Kulturen skubber til os, og favner os. Den byder på fællesskab, identitet, dannelse, indsigt, sejre,

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

RAMMEPLAN FOR STENLØSE KULTURHUS ET BRUGERSTYRET FLEKSIBELT KULTUHUS

RAMMEPLAN FOR STENLØSE KULTURHUS ET BRUGERSTYRET FLEKSIBELT KULTUHUS RAMMEPLAN FOR STENLØSE KULTURHUS ET BRUGERSTYRET FLEKSIBELT KULTUHUS RAMMEPLAN FOR STENLØSE KULTURHUS Indholdsfortegnelse Indledning Herunder: o Hvordan er rammeplanen blevet til? o Mål o Intention o Værdier

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

33l. Folkeoplysningspolitik

33l. Folkeoplysningspolitik 33l Folkeoplysningspolitik Godkendt af Byrådet den 1. oktober 2012 1 Forord Med den seneste ændring af folkeoplysningsloven er rammerne lagt for en ny folkeoplysningspolitik, der både favner de frivillige

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT 21. marts 2019 Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3.

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Esbjerg Kommunes. Idrætsstrategi

Esbjerg Kommunes. Idrætsstrategi Esbjerg Kommunes Idrætsstrategi Forord August 2015 Idrætsstrategi 2015 2018 tager sit udgangspunkt i Esbjerg Kommunes Vision 2020, som sætter fokus på at støtte kommunens rige foreningsliv og styrke idrætten

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dat Vedtaget i Fanø Byråd den (dato) Udarbejdelsen af en ny politik Udarbejdelsen af den nye Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision

Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision I Egedal skal kommunens ejendomme danne en fleksibel, multifunktionel og bæredygtig ramme omkring kerneopgaver som læring, omsorg, pleje, sundhed, fritidsaktiviteter,

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum

Rummelige fællesskaber og kreative frirum gladsaxe.dk Rummelige fællesskaber og kreative frirum Kultur-, fritids- og idrætspolitik Gladsaxe Kommunes kultur-, fritids- og idrætspolitik har fokus på fællesskaber og på nytænkning. Vi mener, at det

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik for Faxe Kommune

Kultur- og fritidspolitik for Faxe Kommune Kultur- og fritidspolitik for Faxe Kommune Indhold Indledning...3 Udgangspunkt...4 Pejlemærker...4 Værdier...7 Målgrupper...9 Afrunding...11 2 Indledning Kultur- og fritidslivet og de tilknyttede arrangementer,

Læs mere

Politik for Kultur, Fritid og Idræt i Favrskov Kommune

Politik for Kultur, Fritid og Idræt i Favrskov Kommune 1 Politik for Kultur, Fritid og Idræt i Favrskov Kommune Indhold Forord...4 1. Børnekultur...8 2. Biblioteker...10 3. Kulturhuse...12 4. Musik dans drama billedkunst...14 5. Skabende kunst...16 6. Idræt...18

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik UDKAST

Kultur- og Fritidspolitik UDKAST 1 / 26 Kultur- og Fritidspolitik 2020 23 UDKAST Indhold 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn og unge Kultur 3 / 12 Indledning Et mangfoldigt og

Læs mere

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune.

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune. Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune www.skive.dk Indhold Side 2: Forord Side 3: Principper for samarbejdet - foreningsliv og frivillighed

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Guldborgsund Kommune Kultur- og fritidsafdelingen Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Indhold Introduktion side 3 Vision side 4 Målsætninger side

Læs mere

Statusnotat Fritidspolitik. Frederikssund Kommunes Fritidspolitik august 2016

Statusnotat Fritidspolitik. Frederikssund Kommunes Fritidspolitik august 2016 Statusnotat Fritidspolitik Frederikssund Kommunes Fritidspolitik august 2016 Indhold Statusnotat Fritidspolitik...1 Handleplaner...3 Handleplaner...3 Byens rum...3 Udvikling af byrum...3 Aktive mødesteder

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2016-2019 Folkeoplysningspolitik 2016-2019 1 Indhold Folkeoplysningspolitik...3 Folkeoplysningsudvalget...3 Indsatsområder 2016-2019...4 Årlige handleplaner...4 Frivillighed og aktivt

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE 2019-21 VISION AKTIVE FÆLLESSKABER GENNEM HELE LIVET GØRE BORGERNE TIL MEDSKABERE Fritidspolitikken skal udvikles med

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

Idéer og input fra dialogmøder

Idéer og input fra dialogmøder Idéer og input fra dialogmøder december 2014. På fire dialogmøder i efteråret 2014 mødtes borgere, erhvervsliv, foreninger og politikere for at fylde den nye visionen ud med konkrete eksempler på de mange

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2011 10.11.10. Kultur- og udviklingsafdelingen 2010

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2011 10.11.10. Kultur- og udviklingsafdelingen 2010 Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2011 10.11.10 Kultur- og udviklingsafdelingen 2010 Kultur- og fritidspolitikken for Norddjurs Kommune blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 1. juli 2008. Politikken

Læs mere

Strategiske Mål for 2016

Strategiske Mål for 2016 Strategiske Mål for 2016 Hvert år konkretiseres det kommende års arbejde med de fire strategiske emner i 1-årige mål først tværgående og derefter for de enkelte centre i organisationen. Idet alle mål skal

Læs mere

Fritids- og idrætspolitik. Kolding Kommune

Fritids- og idrætspolitik. Kolding Kommune Fritids- og idrætspolitik Kolding Kommune 2019 2021 Aktive fællesskaber gennem hele livet Udkast Ver.10. - 08.08.2018 1 FORORD Kolding Kommune ønsker at skabe rammerne for, at alle borgere gennem hele

Læs mere

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter Fællesråd Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen Kommunal Styregruppe Består af Direktør, Centerchefer, kulturchef, kulturhuskoordinator erforum 4 x årligt Består af brugere som

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Mål for budget Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse. Fokusområde

Mål for budget Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse. Fokusområde for budget 2019 Serviceområde Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse Herning Kommunes aktuelle politik på idræts- og fritidsområdet blev udarbejdet i 2007 i forbindelse

Læs mere

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne Ingen har det hele tilsammen har vi alt - som centrale aktører på Mols ønsker vi at skabe et tæt samarbejde mellem skole, børnehave, hal og foreningsliv

Læs mere

Inspirationsatalog over handleplaner for Greve Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016

Inspirationsatalog over handleplaner for Greve Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Inspirationsatalog over handleplaner for Greve Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 1 Indholdsfortegnelse Overblik over handleplanerne s. 4 Tema 1: Frivilligt lederskab. s. 5 Handleplan 1: Styrke

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE - BYRÅDET Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune I Solrød Kommune er der kultur- og fritidstilbud til alle borgere overalt i kommunen. I fritids- og kulturlivet vokser vi fra barnsben

Læs mere

Forslag til. Folkeoplysningspolitik

Forslag til. Folkeoplysningspolitik Forslag til Kerteminde Kommune 231111 2011-19114 1440-29400 1 Vision, værdier og målsætninger for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune 2 Indledning Aktiviteterne inden for fritidslivet opstår i

Læs mere

Jammerbugt Kommunes. Kultur- og fritidspolitik

Jammerbugt Kommunes. Kultur- og fritidspolitik Jammerbugt Kommunes - og fritidspolitik Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 8. oktober 2009 Vi udvikler gennem samarbejde! Jammerbugt Kommune betragter et levende kultur- og fritidsliv som en motor for

Læs mere

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for?

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Godkendt i Byrådet den XXX 22. maj 2015 Sagsnr. Brevid. Ref. PHG Dir. tlf. 30 84 12 25 peterhg@roskilde.dk Bibliotekspolitik Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Roskilde

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Fritidspolitik 2010. Folkeoplysningsudvalget

Fritidspolitik 2010. Folkeoplysningsudvalget Fritidspolitik 2010 Folkeoplysningsudvalget Gode fritidstilbud kommer ikke af sig selv. De skal planlægges og organiseres, ofte af frivillige, der bruger deres fritid, energi og engagement på det. Fritiden

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE Værdier 2 Overordnede Kulturpolitiske formål 3 FORMÅL FOR OMRÅDERNE 5 BIBLIOTEK 5 MUSEUMSOMRÅDET 5 MUSIK 6 TEATER 6 FILM OG BIOGRAF 7 LOKALRADIO

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6 Idrætspolitik 2010 1 Indholdsfortegnelse Byrådets forord 3 Perspektiver og udfordringer 4-5 Fokus- og indsatsområder 6 Organisering via Karizma Sport 7 Idrætsanlæg og træningsfaciliteter 7 Ledere og trænere

Læs mere

Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv

Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv DGI Facilitetsudvikling. BF 2017 Der er ingen grund til at bygge noget, hvis der ikke er nogen der vil, kan eller har mulighed for at

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik med titlen Frem mod 2020 med det mål, at der i 2020 er opnået en tydelig

Læs mere

Dragør Kommunes Kultur- og Fritidspolitik Kultur og fritid for det hele menneske

Dragør Kommunes Kultur- og Fritidspolitik Kultur og fritid for det hele menneske Dragør Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2017-2020 Kultur og fritid for det hele menneske Skole- og Kulturafdelingen, sep. 2017 Indhold Én fælles politik som paraply og pejlemærke...2 Fokusområder...4

Læs mere

Plan- og Agenda 21 strategi 2015. Møde i Grønt Råd 25. november 2014

Plan- og Agenda 21 strategi 2015. Møde i Grønt Råd 25. november 2014 Plan- og Agenda 21 strategi 2015 Møde i Grønt Råd 25. november 2014 Hvad er en Plan- og Agenda 21 strategi? Planstrategien er Byrådets strategi for kommunens fremtidige udvikling. Agenda 21 strategien

Læs mere

Udvalgsplan Kulturudvalget

Udvalgsplan Kulturudvalget Udvalgsplan 2014-2017 Kulturudvalget KULTURAFDELINGEN Forord I de sidste 20 år har Horsens Kommune forandret sig. Kulturlivet har spillet en central rolle i forandringen. Horsens brand er ændret fra fængselsby

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

københavns kommunes Folkeoplysningspolitik

københavns kommunes Folkeoplysningspolitik københavns kommunes Folkeoplysningspolitik københavns kommunes Folkeoplysningspolitik formål Vision Københavns Kommune har en vision om, at foreninger gennem folkeoplysende aktiviteter, undervisning, foredrag

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED 1. UDGAVE, 2011 INDHOLD 1 INDLEDNING... 3 2 VISION... 3 3 LEJRE KOMMUNE OG DEN FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED... 4 4 MÅLSÆTNING... 4 5 FOLKEOPLYSNINGSPOLITIKKEN

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR- OG FRITIDSPOLITIK 2017-21 Kriterier for fortællinger om Holbæk Kommune Fortællingerne skal have en substans, der gør at de: Skaber synergi imellem flere initiativer i kultur og fritid og på tværs

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING MOLS I UDVIKLING Mols i Udvikling er en landsbyklynge bestående af 24 landsbyer, der er skønt placeret på Mols og Helgenæs på Jyllands næse. I området bor der godt 3.800

Læs mere

Kultur og fritid for det hele menneske. Kultur- og Fritidspolitik

Kultur og fritid for det hele menneske. Kultur- og Fritidspolitik Kultur og fritid for det hele menneske Kultur- og Fritidspolitik 2017-2020 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 31. august 2017 Indhold 3 4 5 6 8 10 12 14 Én fælles politik som paraply og pejlemærke Vision:

Læs mere

Kulturpolitk for Stevns Kommune

Kulturpolitk for Stevns Kommune Kulturpolitk for Stevns Kommune Indledning Den foreliggende Kulturpolitik for Stevns Kommune er udarbejdet i henhold til beslutning i udvalget for Natur, Fritid og Kultur (NFK). Hvad er formålet med kulturpolitikken?

Læs mere

Opfølgning på målbeskrivelse for budget 2017

Opfølgning på målbeskrivelse for budget 2017 Opfølgning på målbeskrivelse for budget 2017 Serviceområde 15 Kultur Brugerdrevet og flexibel kulturforvaltning Udfordring Den måde, der uddeles kulturstøtte på, skal være mere brugerdefineret, brugerdreven,

Læs mere

Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V

Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Svendborg d. 12-0-07 Modelforsøg: Børnekultur i kommunen Svendborg kommune ansøger hermed om at blive udpeget til som modelkommune i Børnekulturens

Læs mere

Fritidspolitik - udkast til høring

Fritidspolitik - udkast til høring Fritidspolitik - udkast til høring 1 2 Gode fritidstilbud kommer ikke af sig selv. De skal planlægges og organiseres, ofte af frivillige, der bruger deres fritid, energi og engagement på det. Fritiden

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Kultur for alle. Kulturpolitik for Glostrup Kommune

Kultur for alle. Kulturpolitik for Glostrup Kommune Kultur for alle Kulturpolitik for Glostrup Kommune Et rigt lokalt kulturliv er: mangfoldighed fælleskab identitetsdannende frivillighed læring udfoldelse leg inddragelse tradition kreativitet oplevelser

Læs mere

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv 1 af 5 17-09-2012 15:11 Forside» Borger» Kultur og Fritid» Folkeoplysning» Folkeoplysningspolitik Politik for folkeoplysende virksomhed Indhold Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK LLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK LLERØD KOMMUNE 2012 Indhold Indhold... 2 Forord... 3 kens indhold... 4 Visioner... 5 Strategi... 5 Indsatsområder, mål og handlinger... 7 Revision og evaluering... 11 2 Forord

Læs mere

Kultur-, fritids- og idrætspolitik. Temaer og borgerdialog

Kultur-, fritids- og idrætspolitik. Temaer og borgerdialog Kultur-, fritids- og idrætspolitik Temaer og borgerdialog Et aktivt ungdomsliv Et godt sted at vokse op Plads til frivillighed og nye aktiviteter Sundhed gennem fællesskaber Lokalsamfund med sammenhængskraft

Læs mere

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Tilgængelighed og formidling Samhørighed og sammenhængskraft Kultur og identitet Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Rum til at spire Frivillighed og ansvar Forord Brønderslev Kommunes vision mod 2020

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole!

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole! Horne Vision 2020 HORNE VISION 2020 200 elever i Horne skole! 2020 Fremtidens Horne Hornes fremtid som aktiv landsby er afhængig af tilflytning primært af en karaktér som kan styrke byens trivsel herunder

Læs mere