Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014"

Transkript

1 side 1 af 11 Gældende fra Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 1

2 side 2 af 11 Gældende fra Indhold Introduktion... Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 32 ipad-sættet... 3 Ejerskab og forsikring... 4 Ansvarsområder... 4 Opsætning og indstillinger... 4 Privatlivets fred... 5 Anvendelse... 5 Apple-id og Apps... 6 Support... 7 Beskadigelser eller tyveri... 7 Problemer med elevens Apple-id... 7 Problemer med Apps fra elevens egen Apple-id... 7 Problemer med Apps der anvendes i undervisningen... 7 Problemer med det trådløs netværk uden for skolen... 7 Problemer med adgangskode... 7 Forældrevejledning... 8 Familie Apple-id... 8 Installering af Apps fra elevens Apple-id Find ipadens navn / nr Oprette Apps mapper Lukning af kørende programmer Opret adgangskode... 11

3 side 3 af 11 Gældende fra Introduktion Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 3 I løbet af skoleåret 2014 / 15 begynder Gråsten Friskole at integrerer ipads i undervisningen. Målet er at anvende IT på et helt andet niveau end hidtil. Dette dokument beskriver forholdene omkring den ipad Mini som eleven har fået udleveret fra skolen. Da der er meget nyt at lære for alle, er det nødvendigt at forældre og elever har en forståelse for at dette vil blive en rejse som kan ændre destination og mellemlandinger undervejs. Derfor er det også vigtigt at huske, at dette dokument vil kunne ændre sig efterhånden som skolen får erfaringer med produkterne. Den nyeste version af dette dokument kan findes på ForældreIntra under vigtige dokumenter. Det er ikke muligt for enkelte forældre at fravælge ipad til deres børn, idet ipad en bliver et nødvendigt værktøj for eleven, både i undervisningen og derhjemme. ipad-sættet Det udleverede ipad sæt består af følgende: 1 stk. Ipad Mini med indgraveret nummer samt opsætning til skolens netværk. 1 stk. slag- og vandfaste cover som altid skal blive på ipad en. 1 stk. oplader til 230 V. 1 stk. USB kabel som også skal anvendes sammen med opladeren. Når eleven ikke længere går på skolen, leveres hele sættet tilbage til skolen. Opladeren samt USB kablet skal eleven normalt ikke medbringe i skolen. Der kan være situationer hvor eleven bliver bedt om dette f.eks. i forbindelse med lejreture osv.

4 side 4 af 11 Gældende fra Ejerskab og forsikring De udleverede ipads er 100% skolens ejendom, og skal straks tilbageleveres efter eleven ikke længere går på skolen. Hvis enheden ikke er leveret Retningslinjer til skolen senest for Gråsten uge efter Friskole eleven er gået ud, opkræves der Side mar-kedsprisen til en ny. Skolen og dens forsikringer dækker for evt. skader og tyveri på elevens ipad, dog er der en forældreselvrisiko på 500 kr. ved bortkomst eller tyveri. Skolens slag- og vandfaste cover som ipaden blevet leveret i, SKAL benyttes hele tiden for at forsikringen / skolen dækker. Hvis det påvises at coveret ikke var på enheden da en evt. skaden opstod, bliver regningen videresendt til forældrene. Selvom ipad en er forsikret, henvises der til at enheden benyttes korrekt og der passes på den som var det ens egen. Ansvarsområder Skolen har ansvaret for at enheden virker korrekt på skolens område, og at ipad en har de Apps som undervisningen kræver. Derudover er det skolens ansvar hvad eleven fortager sig på enheden i skoletiden. Forælderen har ansvaret for, at eleven medbringer den udleverede ipad fuldt opladet til hver skoledag, samt hvad eleven fortager sig på enheden uden for skoletiden. Skolen har ikke ekstra oplader eller mulighed for at oplade enheden samtidig med at eleven skal benytte den, så hvis ipad en ikke er opladet, kan der opstå situationer hvor eleven ikke kan følge undervisningen. Opsætning og indstillinger ipad en er ved udleveringen blevet slettet for tidligere elevers brug. Enheden er også konfigureret således at skolen kan fjernadministrer dele af ipad en. Dvs. at skolen kan ændre opsætning og rettigheder løbende uden skolen behøver at have enheden i hånden. Skolen forbeholder sig ret til at administrerer og slette indholdet på ipaden uden forudgående varsel. Samtidig har skolen ret til at begrænse adgang til netværk / funktioner / Apps ned på enkelte-elev-niveau, hvis skolen finder dette nødvendigt. Det er i skolens ånd, at der som standard bliver lagt så få begrænsninger ind i opsætningen som overhovedet muligt. For at sikre at undervisningen kan fungere uden at skulle ændre indstillinger i elevernes ipads hver time, er det nødvendigt at låse / begrænse nogle indstillinger. Efter elevens Apple-id er lagt på ipad en, er det IKKE tilladt at ændre AppleID et samt navnet på ipad en, da dette vil medføre at eleven ikke kan få installeret de nødvendige Apps som undervisningen kræver.

5 side 5 af 11 Gældende fra Adgangskode er ikke aktiveret som standard, da skolen anbefaler at dette ikke er på elevernes ipads, da dette vil medfører unødvendigt administration, når eleven har glemt koden. Hvis forældrene ønsker der skal være Retningslinjer adgangskode for på ipad en, Gråsten er Friskole det tilladt selv at sætte dette op. Side 5 Se evt. opsætning af adgangskode under afsnittet Forældre vejledning. Hvis koden glemmes, kan skolen låse ipaden op når enheden er på skolens netværk. Privatlivets fred Som beskrevet under opsætning og indstillinger har skolen nogle muligheder for at administrer ipad en centralt fra. Dette sikre at skolen kan styre enhederne så optimalt som muligt. Det er IKKE muligt for skolen at opsnuse f.eks. hvilke hjemmesider der benyttes uden for skolens netværk. Skolen har hverken interesse i, eller mulighed for, at overvåge familiernes privatliv. Når skolen modtager en ipad fra en elev der stopper, slettes ipad en med det samme, således den er helt ren med skolens opsætning når den komme ud til en ny elev. Anvendelse Anvendelsen af skolens ipads er primært tiltænkt til undervisnings og lektie brug, og derfor er det også meningen at de udleverede ipads tages med eleverne hjem. Det er ikke et krav at ipad en kommer på internettet i hjemmet, men skolen opfordrer til at enheden opsættes til hjemmets trådløs netværk hvis dette er muligt. Dette vil sikre optimal anvendelse af ipad en. Se evt. opsætning af trådløs netværk under afsnittet Forældre vejledning. Udover anvendelsen til skolebrug, må ipad en benyttes af familien til personlige gøremål og fornøjelse, så længe det ikke strider mod dansk lovgivning samt skolens regler for ipads.

6 side 6 af 11 Gældende fra Apple-id og Apps Skolen har valgt at benytte Apple s VPP løsning til at styre indkøb og implementering af de Apps som skolen ønsker at anvende. VPP står for Volume Retningslinjer Purchase Program. for Gråsten Friskole Side 6 Ved at benytte dette system, sikre skolen at der i fremtiden ikke bliver problemer med App licenser. For at benytte VPP, er det nødvendigt at der på hver ipad er et unikt Apple-id. På baggrund af dette, er det derfor nødvendigt at alle elever har deres egen Apple-id. Skolen kan ikke være ansvarlig for elevernes Apple-id, og derfor påhviler det forældrene. Skolen tilbyder at indlægge elevens Apple-id efter følgende måder: 1. Apple ID som er oprettet af forældrene. Se evt. familie Apple-id under afsnittet Forældre vejledning. 2. Skolen hjælper med at oprette et Apple ID ud fra en adresse som er oprettet af forældrene. 3. Skolen hjælper med at oprette et Apple ID ud fra den adresse som elever har fået på skolen. Hvis skolen hjælper med at oprette Apple ID et, bliver det uden at tilføje et kreditkort. Forældrene er velkommen til selv at tilføje kreditkortoplysninger til Apple ID et senere, men dette er ikke et krav. De betalings Apps som skolen ønsker der skal være tilgængelig på elevernes ipad, bliver automatisk overført via. skolens server. Det er et krav at eleven kender koden til vedkommendes Apple-id, da enheden kan kræve dette når der bliver overført Apps fra skolen. Ligeledes kan eleverne blive bedt om at hente GRATIS Apps som skal anvendes i undervisningen. I disse tilfælde vil lærerne altid bede om dette i god tid, så de forældre der anvender familiedeling med Apps-godkendelse kan nå at godkende. Apps der anvendes i undervisningen må IKKE slettes fra ipad en. Det er tilladt for eleven / familien, at hente / købe Apps fra elevens Apple-id, så længe der er plads til dette på ipad en. Skolen har til hver en tid ret til at fjerne elevens egne Apps fra enheden, hvis der mangler plads eller skolen på andre måder ønsker at rydde op. Se evt. installering af Apps fra elevens Apple-id under afsnittet Forældre vejledning. Skolens standard opsætning vedr. køb af Apps er således: Køb i Appen: Tilladt Kræv adgangskode: Straks De Apps der selv hentes / købes af eleven / familien, vil altid være tilgængelig på det pågældende Apple-id som eleven anvender. Det er tilladt at anvende dette Apple-id på andre enheder samtidig med brugen af skolens ipad. Når eleven ikke længere er tilknyttet skolen, ejer eleven / forældrene stadig Apple-ID et med de evt. tilkøbte Apps. Skolens Apps vil dog ikke være tilgængelig på andre enheder end skolens ipads.

7 side 7 af 11 Gældende fra Support Beskadigelser eller tyveri Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 7 Hvis ipaden bliver beskadiget eller stjålet skal skolens kontor kontaktes så hurtigt som muligt. Problemer med elevens Apple-id Skolen kan i et vist omfang være behjælpelig med opsætningen af elevens Apple-id, men efter Apple-id et er oprette og lagt på ipaden, er det forælderens ansvar. Problemer med Apps fra elevens egen Apple-id Skolen kan ikke yde support på de Apps som eleven / familien selv har hentede / købt. Se evt. installering af Apps fra elevens Apple-id under afsnittet Forældre vejledning. Problemer med Apps der anvendes i undervisningen Hvis der opstår problemer eller der er spørgsmål til de Apps der anvendes i undervisningen, er du velkommen til at kontakte den pågældende lærer. Problemer med det trådløs netværk uden for skolen Skolen kan ikke yde support på hjemmes netværk el.lign. Se evt. opsætning af trådløs netværk under afsnittet Forældre vejledning. Problemer med adgangskode Hvis adgangskode er aktiveret og denne glemmes, kan skolen låse ipaden op når enheden er på skolens netværk. Kontakt skolens kontor. Se evt. opret af adgangskode under afsnittet Forældre vejledning.

8 side 8 af 11 Gældende fra Forældrevejledning Familie Apple-id Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 8 Denne guide er tiltænkt de forældrene som i forvejen anvender Apple produkter. Familie deling på Apple-id niveau er indført i ios 8. For at kunne benytte dette, er det nødvendigt at forælderens enhed også anvender ios 8 eller nyere. Læs mere om familiedeling på følgende link: Følgende guide omhandler oprettelse af et Apple-id til et barn fra en forælders Apple-id For at kunne oprette et Apple-id til et barn via. familiedeling, kræver det at forælderens Apple-id er tilknyttet et kreditkort og ikke et debetkort. Dette betyder at et Visa-Dankort ikke kan anvendes, men f.eks. et MasterCard kan. Se evt Tryk på ikonet med tandhjulet og teksten Indstillinger 2. Tryk på menu knappen icloud 3. Tryk på knappen Familie 4. Tryk på teksten Opret et Apple-id til et barn 5. Følg derefter guiden fra enheden Noter adressen og koden, da dette skal anvendes til at indlægge elevens Apple-id på skolens ipad. Følgende guide omhandler at tilføje et familiemedlem til familiedeling Dette kan være smart hvis eleven har et Apple-id, som ikke er oprettet under familiedeling. På denne måde kan i dele Apps m.m. 1. Tryk på ikonet med tandhjulet og teksten Indstillinger 2. Tryk på menu knappen icloud 3. Tryk på knappen Familie 4. Tryk på teksten Tilføj familiemedlem 5. Følg derefter guiden fra enheden

9 side 9 af 11 Gældende fra Trådløs netværk Følgende guide omhandler opsætningen af ipaden til et standard beskyttet trådløs netværk 6. Tryk på ikonet med tandhjulet Retningslinjer og teksten Indstillinger for Gråsten Friskole Side 9 7. Tryk på menu knappen Wi-Fi 8. Vent til ipaden er færdig med at søge efter tilgængelige trådløs netværk 9. Vælg det trådløs netværk du vil forbinde til 10. Hvis adgangskode er påkrævet, skal du nu indtaste denne 11. Tryk på Tilslut ipaden skulle nu gerne være tilsluttet det trådløs netværk. Der er angivet et blåt flueben ud for det trådløs netværk ipaden benytter lige nu. Følgende guide omhandler at få ipaden til at glemme et trådløs netværk Skolens netværk må ikke slettes. 1. Tryk på ikonet med tandhjulet og teksten Indstillinger 2. Tryk på menu knappen Wi-Fi 3. Vælg det trådløs netværk du vil fjerne fra ipaden 4. Tryk på Glem dette netværk Hvis man har opsat et netværk, og ipaden ikke vil forbinde til det, kan det være en god ide at prøve at fjerne det, og så forbinde til det igen. Skolen kan ikke yde support på hjemmes netværk el.lign.

10 side 10 af 11 Gældende fra Installering af Apps fra elevens Apple-id Følgende guide omhandler installering af Apps fra elevens Apple-id Det er op til forældrene om eleven må Retningslinjer hente / købe for ekstra Gråsten Apps som Friskole ikke skal anvendes i undervisningen. Side Tryk på ikonet med A et i en cirkel og teksten App Store 2. Tryk på den App du ønsker at hente / købe 3. Tryk på knappen GRATIS eller beløbet 4. Tryk på knappen INSTALLER 5. Indtast koden til elvens Apple-id og tryk på OK Appen er du i gang med at bliver installeret på ipaden. Se evt. afsnittet Support hvis du har problemerne med Apps. Find ipadens navn / nr. Følgende guide omhandler søgning af ipadens navn 1. Tryk på ikonet med tandhjulet og teksten Indstillinger 2. Tryk på menu knappen Generelt 3. Tryk på Om Øverst står ipadens navn hvor det nummer skolen har givet ipaden også indgår. ipadens navn må IKKE ændres. Oprette Apps mapper Følgende guide omhandler oprettelse af en mappe til Apps 1. Tryk og hold på en af de Apps som der ønskes i en mappe 2. Når der er kommet et lille kryds i øverste venstre hjørne af ikonet, trækkes ikonet over på en anden App som også skal i den nye mappe 3. Nu åbnes der en mappe og ipaden har selv fundet et navn 4. Navnet ændres ved at trykke på navnet og ændre det 5. For at forlade App placerings tilstanden trykkes der på den lille runde knap under skærmen 6. For at komme tilbage til hovedskærmen trykkes der på den lille runde knap under skærmen igen

11 side 11 af 11 Gældende fra Lukning af kørende programmer Det er en god ide løbende at lukke for nogle af de programmer man har kørende i baggrunden. Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 11 Følgende guide omhandler lukning af kørende programmer 1. Dobbeltklik på den lille runde knap under skærmen 2. Programmer bliver nu mindre på skærmen 3. Hold fingeren på det program du ønsker at lukke, og træk det opad og slip. Programmet er nu lukket. Opret adgangskode Følgende guide omhandler opsætningen af adgangskode 1. Tryk på ikonet med tandhjulet og teksten Indstillinger 2. Tryk på menu knappen Adgangskode 3. Tryk på Slå kode til 4. Indtast den ønskede kode 2 gange Adgangskode er nu aktiveret. Se evt. afsnittet Support hvis du har problemerne med adgangskoden.

SÅDAN GØR DU DIN IPAD KLAR TIL SKOLEBRUG

SÅDAN GØR DU DIN IPAD KLAR TIL SKOLEBRUG 1)TILSLUT IPAD EN TIL HJEMMETS TRÅDLØSE NETVÆRK Åbn Indstillinger Sørg for at punktet Wifi er aktiveret. Vælg hjemmets trådløse netværk ved at trykke på navnet. Udfyld adgangskoden når du bliver spurgt,

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune I denne præsentation Gennemgang af regler Opsætning af ipad Tilslutning til Thisted Skoler MDM (Mobile Device Management) Oprette AppleID Oprette Google

Læs mere

Iphone 5. Indhold. Klik på emnet for at springe frem til det.

Iphone 5. Indhold. Klik på emnet for at springe frem til det. Iphone 5 Her er en guide til softwareopdatering af iphone 5, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold Iphone 5...

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til elever i 3.- 8. klasse i Rudersdal kommune Ibrugtagningsvejledning - ver. 2.2, side 1 Ny elev-ipad Rudersdal Den udleverede ipad er et

Læs mere

Mobil og tablets. Vejledning. Opsætning af ipad IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12.

Mobil og tablets. Vejledning. Opsætning af ipad IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. november 2014 IT-AFDELINGEN Vejledning Mobil og tablets Opsætning af ipad Norddjurs Kommune. Torvet 3. 8500 Grenå Tlf.: 89 59 10 00. www.norddjurs.dk

Læs mere

Ny iphone X gendan fra tidligere telefon

Ny iphone X gendan fra tidligere telefon Ny iphone X gendan fra tidligere telefon Forberedelse Du skal være på en WIFI forbindelse Du skal have brugernavn og koder klar til det/de Apple-id er du bruger Du skal have koden til SIM-kortet klar Du

Læs mere

KOM I GANG MED IPAD MINI

KOM I GANG MED IPAD MINI Tryk pilen mod højre 1 Tryk på den nedadgående pilespids 2 Scroll nedad med fingeren indtil du kommer til Dansk og tryk på Dansk 3 Tryk på Vis mere 4 Scroll nedad med fingeren indtil du kommer til Danmark

Læs mere

Indhold. ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE. Kære forældre

Indhold. ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE. Kære forældre ipad introduktion ipad introduktion 2 Kære forældre Nu er vi ved at være klar til at udlevere ipads til eleverne i indskolingen. Det er vores ambition, at ipads i løbet af ganske kort tid vil være et vigtigt

Læs mere

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...4 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...8 4. Oprettelse af Apple-id... 9 I denne

Læs mere

IPAD VEJLEDNING INDHOLD

IPAD VEJLEDNING INDHOLD 1 IPAD VEJLEDNING INDHOLD FØRSTEGANGSOPSÆTNING...2 TILGÅ DET TRÅDLØSE NETVÆRK...4 OPSÆTNING AF E-MAIL...5 E-MAIL-FUNKTIONER...6 KALENDERFUNKTIONER...7 INSTALLER NYE PROGRAMMER...8 FÅ MERE UD AF DIN IPAD...10

Læs mere

Indhold LG NEXUS 4... 1

Indhold LG NEXUS 4... 1 LG NEXUS 4 Her er en guide til softwareopdatering af LG NEXUS 4, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold LG NEXUS

Læs mere

Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. LG Nexus 5X... 1

Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. LG Nexus 5X... 1 LG Nexus 5X Denne guide er til at opsætte din LG Nexus 5X og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. Indhold LG Nexus 5X... 1 Opsætning af telefonen...2 Forbind til trådløst netværk/wi-fi...4

Læs mere

HTC ONE og HTC ONE mini

HTC ONE og HTC ONE mini HTC ONE og HTC ONE mini Her er en guide til softwareopdatering af HTC ONE og HTC ONE mini, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af

Læs mere

Kom godt i gang med din ipad

Kom godt i gang med din ipad Dette lille skriv kan være en hjælp til dig, når du skal i gang med din nye ipad Tænd og sluk din ipad følg derefter vejledningen på skærmen. Der er vedlagt en brugsvejledning i æsken, som din ipad ligger

Læs mere

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1 SAMSUNG GALAXY SIII Her er en guide til softwareopdatering af SAMSUNG GALAXY SIII, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås.

Læs mere

ipad hos EUC Syd - alt hvad du skal vide for at sætte din ipad op

ipad hos EUC Syd - alt hvad du skal vide for at sætte din ipad op ipad hos EUC Syd - alt hvad du skal vide for at sætte din ipad op ipad hos EUC Syd alt hvad du skal vide for at sætte din ipad op Denne vejledning hjælper dig med at sætte din ipad op til brug mod IT-Center

Læs mere

HTC ONE og HTC ONE mini

HTC ONE og HTC ONE mini HTC ONE og HTC ONE mini Her er en guide til softwareopdatering af HTC ONE og HTC ONE mini, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router

Brugervejledning til trådløs router Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra EnergiMidt Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold 4 Aktivering af det

Læs mere

SAMSUNG GALAXY SIII... 1

SAMSUNG GALAXY SIII... 1 SAMSUNG GALAXY SIII Her er en guide til softwareopdatering af SAMSUNG GALAXY SIII, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås.

Læs mere

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold Skolens trådløse netværk... 2 Skole PCer... 2 Netværksdrev på skole PCer... 2 Udlån af adapter kabler... 2 ipads og Apple konto... 2 Print... 3 Print fra skole PC...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på iphone... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 AirPlay... 14 FAQ... 16 Kontaktinformation... 18 VELKOMMEN

Læs mere

Indhold HTC Desire X... 1

Indhold HTC Desire X... 1 HTC Desire X Her er en guide til softwareopdatering af HTC Desire X, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold HTC

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Fiberbredbånd TV Telefoni www.gefibernet.dk Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE Kære forældre

ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE Kære forældre ipad introduktion 2 Kære forældre Vi er nu klar til at udlevere ipads til eleverne i indskolingen. Det er vores ambition, at ipads i løbet af ganske kort tid vil være et vigtigt værktøj i elevernes læring

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router

Brugervejledning til trådløs router Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router fra EnergiMidt Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI QUICK GUIDE Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på ipad... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 AirPlay... 16 FAQ... 18 Kontaktinformation... 20 VELKOMMEN TIL

Læs mere

Denne guide er til at opsætte din Huawei P9 og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. Huawei P9... 1

Denne guide er til at opsætte din Huawei P9 og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. Huawei P9... 1 Huawei P9 Denne guide er til at opsætte din Huawei P9 og få den opdateret softwaremæssigt, samt opsætte UCL mail. Indhold Huawei P9... 1 Opsætning af telefonen...2 Forbind til trådløst netværk/wi-fi...5

Læs mere

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013 Stort tillykke med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad Ringsted Lilleskole August 2013 Vi håber på, at din nye Ipad bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der

Læs mere

Sådan indstiller du din ipad første gang

Sådan indstiller du din ipad første gang Sådan indstiller du din ipad første gang Betjeningsvejledning - ver. 1.2, Side 1 Rudersdal Ny lærer-ipad Du får udleveret en ipad som lån fra kommunen. Denne vejledning gennemgår i en række skærmbilleder,

Læs mere

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1 Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Velkommen til Klasseværelse Klasseværelse er en effektiv app til ipad, som gør det nemmere for dig at styre undervisningen,

Læs mere

Opsætning af ipad. med IOS7

Opsætning af ipad. med IOS7 Opsætning af ipad med IOS7 27-11-2013 Forord Tillykke med din nye ipad. Denne manual beskriver opsætningen af ipad i forbindelse med adgang til Aabenraa Kommunes systemer. Side 2 af 28 Indhold Hvor kan

Læs mere

Kom godt i gang med Klasseværelse. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til Mac

Kom godt i gang med Klasseværelse. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til Mac Kom godt i gang med Klasseværelse Lærervejledning om Klasseværelse-appen til Mac Velkommen til Klasseværelse på Mac Klasseværelse er en effektiv app til ipad og Mac, som gør det nemmere for dig at styre

Læs mere

OBS vejledningerne ligger på de næste sider i dette dokument

OBS vejledningerne ligger på de næste sider i dette dokument Nulstilling af din iphone eller ipad Er din iphone eller ipad stadig funktions dygtig, kan du slette dine personlige data direkte på enheden. Se vejledning 1. nedenfor. Sådan gendanner du din iphone og

Læs mere

Klon en ipad. - en vejledning til klon af ipad

Klon en ipad. - en vejledning til klon af ipad Klon en ipad - en vejledning til klon af ipad Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor klone en ipad 2. Installer itunes 3. Klargør en Master ipad 4. Husk at begrænse 5. Backup af Master ipad 6. Husk at... 7. Opdater

Læs mere

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Sådan opsætter du den lejede eksterne trådløse router fra AURA Fiber Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

SIKKERHED APPLE ID HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? 2019 brugdintablet.dk

SIKKERHED APPLE ID HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? 2019 brugdintablet.dk SIKKERHED HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? Apple ID et er sammen med koderne til din mail, det trådløsenetværk og din NemID ekstremt vigtige Når jeg skal hjælpe nogen med deres ipad, spørger jeg altid

Læs mere

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...3 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...9 4. Oprettelse af Google konto... 10

Læs mere

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort.

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort. NemID nøgleapp NemID nøgleapp er et digitalt supplement til dit nøglekort. Med NemID nøgleapp kan du bruge dit NemID direkte fra din smartphone eller tablet - uden at have dit nøglekort ved hånden. Når

Læs mere

Indhold HTC Desire S... 1

Indhold HTC Desire S... 1 HTC Desire S Her er en guide til softwareopdatering af HTC Desire S, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold HTC

Læs mere

Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram

Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram Tag et foto: Du skal åbne programmet foto. Ret ipad mod dit motiv. Tryk på ikonet for foto og billedet tages. Når du tager fotoet, siger ipad som en lukker.

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android. Waoo leveres af dit lokale energiselskab BRUGER GUIDE Waoo Web TV på telefon iphone og Android Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på ipad...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på tablet ipad og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på ipad...

Læs mere

Vejledning til forældreintra på pc og mobil

Vejledning til forældreintra på pc og mobil Vejledning til forældreintra på pc og mobil ForældreIntra er et lukket område for forældre til elever på skolen. Her kan I følge med i, hvad der sker i netop de klasser, som jeres børn går i. I får adgang

Læs mere

OPSÆTNING AF TRÅDLØS ROUTER

OPSÆTNING AF TRÅDLØS ROUTER OPSÆTNING AF TRÅDLØS ROUTER Opsætning af router Opkopling af computer til trådløst netværk Waoo leveres af dit lokale energiselskab 1 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI ENIIG 2017 2 INDHOLD Opsætning af trådløs

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til lærere i Rudersdal Kommune Betjeningsvejledning - ver. 1.1, Side 1 Rudersdal Ny lærer-ipad I får udleveret en ipad som lån fra kommunen,

Læs mere

Vejledning i brug af Skolepenge

Vejledning i brug af Skolepenge Vejledning i brug af Skolepenge Velkommen til Skolepenge. Skolepenge er fremtidens kontantløse betalingssystem til skoler og uddannelsessteder. Skolepenge består af et Skolepenge kort, hvor der kan indsættes

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på telefon iphone og Android FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 TV-guide... 6 Bio... 11 Indstillinger... 12 AirPlay på

Læs mere

God fornøjelse med din ipad!

God fornøjelse med din ipad! God fornøjelse med din ipad! Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen, i DUS, i børnehaven og hjemme. Der vil opstå mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle

Læs mere

Vejledning til WIFI Kamera. Version 2.0

Vejledning til WIFI Kamera. Version 2.0 Vejledning til WIFI Kamera Version 2.0 Tillykke med din nye redekasse med kamera. Når du har læst og fulgt anvisningerne i denne vejledning, er du klar til at tilbyde fugle i din have en dejlig bolig og

Læs mere

T I L L Y K K E M E D D I T N Y E

T I L L Y K K E M E D D I T N Y E T I L L Y K K E M E D D I T N Y E A R B E J D S R E D S K A B! Stolpedalsskolen - 1til1 Side 1 Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der vil opstå mange

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

FULLRATE BREDBÅND. via kabel-tv-stik. Kvikguide. WT24 Coax Router

FULLRATE BREDBÅND. via kabel-tv-stik. Kvikguide. WT24 Coax Router FULLRATE BREDBÅND via kabel-tv-stik Kvikguide WT24 Coax Router 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Kassen indeholder...5 Sådan tilslutter du routeren...6 Sådan får du adgang til internettet...8 Vigtig info om koder

Læs mere

Velkommen til brug af MobilePay

Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til vores lille kursus der handler om sådan bruger du MobilePay. Jeg hedder Peder Kähler og i dag skal vi se på følgende muligheder: Opsætning af MobilePay Privat

Læs mere

Indhold HTC ONE mini 2... 1

Indhold HTC ONE mini 2... 1 HTC ONE mini 2 Her er en guide til softwareopdatering af HTC ONE mini 2, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg produktionshøjskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte

Læs mere

HTC ONE mini 2. Indhold. Klik på emnet for at springe frem til det.

HTC ONE mini 2. Indhold. Klik på emnet for at springe frem til det. HTC ONE mini 2 Her er en guide til softwareopdatering af HTC ONE mini 2, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold

Læs mere

Guide til opsætning af Otiom.

Guide til opsætning af Otiom. Guide til opsætning af Otiom. 6 trin til din nye Otiom Basisopsætning: step 1. Aktiver Otiom-brikken (se side 06) step 2. Opsæt Otiom-base (se side 08) step 3. Opret Otiom-bruger (se side 10) Yderligere

Læs mere

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende:

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende: Apple iphone Herunder får du en hurtig guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge icloud, Dropbox, Onedrive og Google foto-backup-tjeneste på din iphone. icloud: Med icloud får du 5 gigabyte gratis

Læs mere

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Quick Guide Waoo! Web TV på ipad Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Velkommen til Waoo! Web TV på din ipad Med dit abonnement på en Waoo! TV-pakke, kan du kvit og frit se web TV på din ipad. Du

Læs mere

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad og iphone. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad og iphone. Waoo leveres af dit lokale energiselskab QUICK GUIDE Waoo Web TV på ipad og iphone Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på din ipad og iphone... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ... 10 Kontaktinformation...14

Læs mere

ipad for let øvede modul 7

ipad for let øvede modul 7 13032014AS ipad for let øvede modul 7 Skype Skype er et program, der gør det muligt at kommunikere med en anden person med både billede og lyd. Kommunikationen sker over internettet, og der er gratis at

Læs mere

Spørgsmål og svar - Apple Pay

Spørgsmål og svar - Apple Pay På hvilke mobiler virker Apple Pay, og stiller den krav til mit styresystem på mobilen? på andre Apple-enheder end en iphone? Du kan benytte Apple Pay, hvis du har en af disse iphones: - XR - XS - XS Max

Læs mere

ipad for let øvede modul 7

ipad for let øvede modul 7 24102014AS ipad for let øvede modul 7 Skype Skype er et program, der gør det muligt at kommunikere med en anden person med både billede og lyd. Kommunikationen sker over internettet, og der er gratis at

Læs mere

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI QUICK GUIDE Waoo Web TV på iphone FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på iphone... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ... 14 Kontaktinformation... 16 VELKOMMEN TIL WAOO WEB

Læs mere

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad Quick Guide Waoo! Web TV på ipad Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen til Waoo! Web TV på din ipad...4 Det er nemt at komme i gang...5 FAQ...10 Kontaktinformation...14 Fiberbredbånd TV Telefoni

Læs mere

Mobil og tablets. Vejledning. Synkroniser Norddjurs e-mail og kalender på ipad og iphone med MobileIron IT-AFDELINGEN

Mobil og tablets. Vejledning. Synkroniser Norddjurs e-mail og kalender på ipad og iphone med MobileIron IT-AFDELINGEN Af: Anders C. H. Pedersen Mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 24. juni 2014 IT-AFDELINGEN Vejledning Mobil og tablets Synkroniser Norddjurs e-mail og kalender på ipad og iphone med MobileIron Norddjurs

Læs mere

Cruise E-Drive Vejledning. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 13

Cruise E-Drive Vejledning. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 13 EL-PAS -Cruise II ANDROID Cruise E-Drive Vejledning LP www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S Side 1 / 13 Indhold Denne vejledning indeholder instruktion og brug at Cruise Android App, hentet fra Android Marked.

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

Generel Info om ipad

Generel Info om ipad Generel Info om ipad IPad et personligt it-redskab ipad en er i skolesammenhæng et relativt nyt undervisningsmateriale, der indgår i undervisningen på lige fod med skolebøger og andet. IPad en er elevernes

Læs mere

Skole/hjem-samarbejde på internettet

Skole/hjem-samarbejde på internettet Skole/hjem-samarbejde på internettet Sakskøbing Skole 2009 Forord Guldborgsund kommune har vedtaget at indføre intranet på skolerne. Som system er valgt SkoleIntra, som består af 4 dele: 1. LærerIntra

Læs mere

Oprettelse af Apple-id på fællesenheder

Oprettelse af Apple-id på fællesenheder Oprettelse af Apple-id på fællesenheder Hvis I har en fælles afdelings-ipad, en funktionsmobil eller en anden enhed, der bruges af flere forskellige mennesker, skal den sættes op med et funktions-id i

Læs mere

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad

Quick Guide. Waoo! Web TV på ipad Quick Guide Waoo! Web TV på ipad Fiberbredbånd TV Telefoni Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Indhold Velkommen til Waoo! Web TV på din ipad...4 Det er nemt at komme i gang...5 AirPlay...11 FAQ...12 Kontaktinformation...16

Læs mere

Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID

Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID Dit godkendte Apple ID system 1 Nogen banker på: Ukendt? måske dig? Vedkomne kender dit Apple ID 2 Besked: Der er én der forsøger at logge sig ind med dit Apple

Læs mere

Kvikguide. Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik. WT24 Coax Router

Kvikguide. Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik. WT24 Coax Router Kvikguide Fullrate Bredbånd via kabel-tv-stik WT4 Coax Router Følgende dele er med i kassen Router Strømforsyning Netværkskabel Routerkabel (bemærk, at de hvide beskyttelseshætter skal fjernes inden brug)

Læs mere

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch InterWalk brugermanual Specifikt til iphone og ipod touch Indholdsfortegnelse 1. Sådan kommer du godt i gang med InterWalk... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Sådan låser du din skærm op og åbner InterWalk

Læs mere

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI QUICK GUIDE Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på din ipad... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ... 10 Kontaktinformation... 14 VELKOMMEN TIL WAOO WEB

Læs mere

Tillykke med din nye ipad. Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen

Tillykke med din nye ipad. Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen Tillykke med din nye ipad Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen Indhold Regler for brug af ipad... 3 Skærm lås... 3 Brug af Citrix... 3 Mail og kalender... 3 Dropboks... 3 Skype... 3 Generelt

Læs mere

1 Introduktion Funktioner 3. 2 Kom godt i gang Pakkens indhold Oversigt over kameraet 5. 3 Installation 6

1 Introduktion Funktioner 3. 2 Kom godt i gang Pakkens indhold Oversigt over kameraet 5. 3 Installation 6 Indhold 1 Introduktion 3 1.1 Funktioner 3 2 Kom godt i gang 4 2.1 Pakkens indhold 4 2.2 Oversigt over kameraet 5 3 Installation 6 3.2 Tilføj IP116 Smart kameraet i App 6 3.3 Tilgå IP116 Smart kameraet

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

Opsætning af ipad til Skolenettet

Opsætning af ipad til Skolenettet Opsætning af ipad til Skolenettet Med et eksisterende Apple ID Denne guide beskriver hvordan en ny ipad sættes op for første gang, med et eksisterende Apple ID til brug for icloud og App store. Dette guides

Læs mere

Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen.

Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen. ipads på Molsskolen Forældre og elever på Molsskolen Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen. På Molsskolen skal eleverne arbejde med

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

IT i dagtilbud. Begynder manual VIFIN. Af Elin B. Odgaard

IT i dagtilbud. Begynder manual VIFIN. Af Elin B. Odgaard IT i dagtilbud Begynder manual Af Elin B. Odgaard VIFIN Indholdsfortegnelse IPad'en og dens dele Sådan ser ipad'en ud - Forsiden Sådan ser ipad'en ud - Bagsiden For at komme igang Hjemmeskærm som funktion

Læs mere

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

QUICK GUIDE. Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI QUICK GUIDE Waoo Web TV på ipad FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV på din ipad... 4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ... 10 Kontaktinformation... 14 VELKOMMEN TIL WAOO WEB

Læs mere

Kvikguide. YouSee Bredbånd

Kvikguide. YouSee Bredbånd Kvikguide YouSee Bredbånd Følgende dele er med i kassen Modem Strømforsyning Netværkskabel Modemkabel (bemærk, at de hvide beskyttelseshætter skal fjernes inden brug) Signalfordeler (skal kun bruges, hvis

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål Apple Pay

Ofte stillede spørgsmål Apple Pay Ofte stillede spørgsmål Apple Pay Hvordan får jeg Apple Pay på min iphone? Har du et Kreditbanken Visa/Dankort og/eller Mastercard Debit og Mastercard Kredit og en iphone 6 eller nyere, kan du hurtigtkomme

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en guide der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON

BRUGER GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo TV Go PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo TV Go... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo TV Go på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 15. november 2017 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

IT- OG MEDIEVISION FOR SYDDJURS SKOLEVÆSEN FAQ IT- OG MEDIEVISION FOR SKOLEVÆSENET SPØRGSMÅL OG SVAR

IT- OG MEDIEVISION FOR SYDDJURS SKOLEVÆSEN FAQ IT- OG MEDIEVISION FOR SKOLEVÆSENET SPØRGSMÅL OG SVAR IT- OG MEDIEVISION FOR SYDDJURS SKOLEVÆSEN FAQ IT- OG MEDIEVISION FOR SKOLEVÆSENET SPØRGSMÅL OG SVAR Spørgsmål og svar I denne folder er samlet en lang række spørgsmål i forhold til it- og medieplanen

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

SMARTair trådløs. Trin-for-trin guide

SMARTair trådløs. Trin-for-trin guide SMARTair trådløs Trin-for-trin guide Indholdsfortegnelse Hvordan opretter man et trådløst system... 3 Nulstille HUB en (Reset).... 3 Klargøring af hub version 5.0x... 4 Klargøring af hub version 6.0x...

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til elever i 3.- 8. klasse i Rudersdal kommune Betjeningsvejledning - ver. 2.1, Side 1 Rudersdal Ny elev-ipad Den udleverede ipad er et lån

Læs mere