Statusrapport : 6. sept. 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statusrapport : 6. sept. 2016"

Transkript

1 Statusrapport : 6. sept. Region Midtjylland Organisering Styregruppe Der er nedsat en regional/kommunal programstyregruppe, der refererer til Sundhedsstyregruppen. Styregruppen holdt sit første møde den 20. maj og mødes yderligere 3 gange i (17. juni, 2. sept., 28. nov.) Programstyregruppen består af følgende 10 repræsentanter: 3 medlemmer udpeget af Region Midtjylland, som repræsenterer hospitaler, hvoraf én varetager rollen som formand i et delt formandsskab 3 medlemmer udpeget af kommunerne, hvoraf én varetager rollen som formand i et delt formandsskab 1 medlem som repræsentant for almen praksis udpeget af PLO 1 medlem fra den regionale administration 1 medlem fra den kommunale administration 1 medlem fra Lungeforening, som repræsentant for patientforeningen. Opgaver og ansvar Den fælles regionale/kommunale styregruppe har det overordnede ansvar for implementeringen på landsdelsniveau. Hertil hører, at telemedicinsk hjemmemonitorering implementeres og forankres i organisationerne i form af nye samarbejdsaftaler, processer, instrukser og arbejdsgange. Der er udarbejdet et m og styregruppeaftale for den fælles regionale/kommunale programstyregruppe. Program-sekretariat Implementeringen af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL forløber over 4 år og er en kompleks implementeringsproces med mange parallelle udviklingsprojekter (forudsætningsprojekter og portefølgestyringsenheder), samt mange interessenter fra forskellige sektorer (offentlige og private) og organisatoriske niveauer. Formålet med at etablere et programsekretariat er at understøtte implementeringen af met for Region Midtjylland. Programsekretariat har en tværgående funktion, og varetager projektledelsesmæssige opgaver for det samlede i Region Midtjylland og tilhørende kommuner. Programsekretariatet refererer til den regionale/kommunale programstyregruppe.

2 Side 2 af 6 Programsekretariatet er fortsat under etablering. Der er indstillet til, at det kommer til at bestå af medarbejdere fra: Center for Telemedicin (ledelse af programsekretariatet) Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland Kommuner (repræsentation fra KOSU-sekretariatet) Lægeforeningen i Region Midtjylland. Projektleder Sekretariatsleder, specialkonsulent Lea Nørgaard Bek, Center for Telemedicin, Region Midtjylland. leabek@rm.dk, mobil: Etablering af 4 projektspor Implementeringen af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL organiseres med 4 projektspor. Deltagersammensætning, ansvar, arbejdsopgaver og tidsplan for de 4 spor er beskrevet i kommissorier, herunder hvilket ophæng, der er i forhold til de nationale forudsætningsprojekter og deres leverancer. Der er for alle 4 spor udpeget 2 formænd i et delt formandsskab mellem region og kommuner. Som opstart på de 4 projektspor afholdes der et formandsmøde den 18. august. Spor 1: Økonomi og jura Det økonomiske og juridiske spor har fokus på en afklaring af de budget- og finansieringsmæssige aspekter af udbredelsen i Region Midtjylland og kommuner, samt fastlæggelse af udgifter og fordeling af disse mellem de forskellige sektorer (hospitaler, kommuner og almen praksis). Endvidere skal sporet sikre en afklaring af de juridiske forhold forbundet med leveringen af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Opgaverne på spor 1 kræver et tæt samarbejde og en stram koordinering med de øvrige 3 spor. Spor 2: Teknik og it-infrastruktur Det tekniske spor fokuserer på projektets tekniske elementer, it-infrastruktur, integration og anskaffelse af udstyr. Udbredelsen af telemedicinsk hjemmemonitorering skal basere sig på gældende national telemedicinsk infrastruktur og referencearkitekturer, herunder it-standarder anbefalet heri. Infrastrukturen består af en række komponenter, herunder KIH-databasen og tekniske services på den nationale serviceplatform (NSP), der skal sikre, at data kan opsamles lokalt samt deles og integreres med relevante fagsystemer i regioner, kommuner og almen praksis. Opsamling og deling af data og integration til fagsystemer baserer sig på afprøvede standarder og standardiserede snitflader. Opgaven for spor 2 er at foreslå og indstille, hvilken bruger- og medarbejderrettet telemedicinsk løsning, der ønskes lokalt samt varetage styring af et evt.

3 Side 3 af 6 anskaffelsesprojekt, herunder udarbejdelse af kravsspecifikationer og valg af anskaffelsesmetode. Spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Det sundhedsfaglige spor fokuserer på at beskrive organiseringen i form af samarbejdsstrukturer og opgave- og ansvarsfordeling, samt at kvalitetssikre det sundhedsfaglige indhold i projektet. Det drejer sig om tilrettelæggelsen i forhold til bl.a. inklusionskriterier, kliniske retningslinjer, instrukser og arbejdsgange, kvalitetsstandarder, samt forløbsprogrammer. Arbejdsgruppen skal sikre, at det sundhedsfaglige indhold i telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL imødekommer krav og behov hos såvel borgere som de sundhedsprofessionelle. Spor 4: Uddannelse og kompetenceudvikling Kompetenceudvikling og uddannelse er en central forudsætning for kvaliteten i den sundhedsfaglige opgaveløsning i forbindelse med telemedicin til borgere med KOL. Uddannelsessporet skal sikre udvikling, tilrettelæggelse og implementering af de nødvendige uddannelsesforløb, og det sundhedsfaglige indhold i disse, for alle relevante aktører, sundhedspersonale og borgere. Borgeruddannelsen skal bl.a. have fokus på introduktion til udstyr, individuelle planer, sygdomsforståelse og livsstil og kan tilrettelægges som individuel undervisning og holdundervisning. Endvidere skal pårørende inddrages i uddannelsestilbuddet. Tidsplan I forhold til den tidsplan, der er fastsat for udrulningen af det samlede program, vil spor 1-3 starte op med 1. møde i og med forventede leverancer primo 2017 (jan-febr). Disse tre spor vil således skulle fungere som hurtigt-arbejdende arbejdsgrupper. Spor 4 forventes at starte op primo 2017.

4 Side 4 af 6 Milepæle for met Midtjylland Nedenfor skal lokale deadlines, væsentligste risici, korrigerende handlinger samt eventuelle bemærkninger for hver milepæl beskrives. For en række milepæle vil det være nødvendigt at opdele i delmilepæle, som har forskellig status. Dette vil være relevant for milepælene 2, 3, 5, 7, 9. Det er muligt for det enkelte at indsætte yderligere milepæle som findes relevante. Region Midtjylland Milepæl 1: Kommuner og regioner har indgået aftale med itleverandører om test og certificering af integrationer op mod de lokale systemer i Milepæl 2: Aftaler mellem region og kommuner indgået for i regi af Sundhedsaftalerne, herunder aftaler om organisering af behandling (ultimo ). Delmilepæl 1 2 vedr. Teknik og itinfrastruktur, 3 vedr. Sundhedsfagli gt indhold og organisering, Vedr. økonomi: vedr. Økonomi og jura, Delmilepæl 2 fra spor 2 jf. fra spor 3 jf. fra spor 1 jf. Delmilepæl 3 Lokal deadline Medio/ultimo 2017 Medio 2017 Væsentligste risici Korrigerende handling Evt. bemærkning Milepæl 3: Praksisplaner og underliggende aftaler mellem region og almen praksis i vedr. ansvarsplacering og bindende aftale om tovholderrolle, identifikation af patient, henvisning, opfølgning på måledata mv (ultimo ). Milepæl 4: Etablering af lokale løsninger logistik- og servicefunktioner i 3 vedr. Sundhedsfagli gt indhold og organisering, 2 vedr. Teknik og itinfrastruktur, fra spor 3 jf. fra spor 2 jf. Medio 2017 FSC etableret Fælles løsning primo 2017 Fælles Servicecenter for Telesundhed FSC

5 Side 5 af 6 Milepæl 5: Lokal telemedicinsk løsning indkøbt og klar til drift i Milepæl 6: Instrukser og retningslinjer til den konkrete opgave- og ansvarsfordeling udarbejdet i Milepæl 7: Koncept for opkvalificering og kompetenceudvikling af kommunale medarbejdere i samarbejde med medarbejdere fra hospitalsregi og de første uddannelsesforløb gennemført i Milepæl 8: Koncept for uddannelse af borgere udarbejdet i Milepæl 9: Kommuner og regioner i har bestilt godkendte snitflader til lokal levering i form af opdatering af it-system og aftalt dato for ibrugtagning, der harmonerer med lokale implementeringsplane r Milepæl 10: X pct. af relevante borgere er inkluderet i (medio 2017)* Milepæl 11: X pct. af relevante borgere er inkluderet i (medio 2018)* Milepæl 12: Mindst 95 pct. af relevante borgere er inkluderet i (ultimo 2019) Milepæle for implementeringsprocessen: Opstart af implementeringsproce ssen 4 vedr. Uddannelse og kompetenceudvikling, primo 2017 af lokale implementeri ngsgrupper i klyngerne, primo 2017 fra spor 4 jf. m Udarbejdelse af lokale implementeri ngs- og tidsplaner, medio 2017 Primo 2018 (pga. forventet udbudsproces i 2017) Ultimo 2017 Ultimo 2017 Ultimo 2017 Medio/ultimo 2017 National dato

6 Side 6 af 6 Risici Angiv de tre væsentligste risici for fremdrift i merne og korrigerende handlinger. Risici Korrigerende handling 1. Økonomi Der er usikkerhed om økonomien i såvel kommuner som region ift. hvilke udgifter, der er forbundet med implementeringen og hvordan de mulige gevinster fordeler sig. Det vurderes at kunne blive vanskeligt at få finansieret de nødvendige investeringer. Korrigerende handling: projektet indskrives i ØA 2017/2018/2019 for at sikre at en del af midlerne til de påkrævede investeringer er til stede. 2 Tværsektorielt forpligtende aftaler Vil det i regi af sundhedsaftaler og praksisaftaler være muligt at indgå aftaler som sikrer implementeringen og forankring i de forskellige organisationer? Korrigerende handling: sikre den fornødne politiske og ledelsesmæssige opbakning i organisationerne. 3. Forsinkelse af leverancer fra de nationale forudsætningsprojekter Der er usikkerhed omkring den endelige dato for forudsætningsprojekternes leverancer. Korrigerende handling: udsættelse af tidspunkt for implementeringen opstart, samt udbredelsesprojektets deadline i 2019.

Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden

Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Landsdelsprogram/implementeringsplan for Region Midtjylland (hospitaler, kommuner og almen praksis) Version 02 Godkendt

Læs mere

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Version 02 Godkendt i programstyregruppen 17. juni

Læs mere

Kommissorium for spor 4: Uddannelse og kompetenceudvikling

Kommissorium for spor 4: Uddannelse og kompetenceudvikling Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 4: Uddannelse og kompetenceudvikling Version 01 Godkendt i programstyregruppen 17. juni 2016

Læs mere

Kommissorium for spor 2: Teknik og It-infrastruktur

Kommissorium for spor 2: Teknik og It-infrastruktur Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 2: Teknik og It-infrastruktur Version 02 Godkendt i programstyregruppen 17. juni 2016 Indhold

Læs mere

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland September 2016 Indhold 1. Baggrund for projektet... 3 2. Den

Læs mere

Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017

Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017 Landsdelsprogram MIDT 24. oktober 2017 Nr Beskrivelse Deadline Justeret deadline Status på Fremdrift på Sæt X i feltet i denne kolonne ved de e, som i tilfælde af forsinkelse, vil forsinke hele projektet.

Læs mere

Sommernyt fra KOL-projektet

Sommernyt fra KOL-projektet Nyhedsbrev #3 Juni 2018 om Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Sommernyt fra KOL-projektet I dette nyhedsbrev får du en kort status på fremdriften i Midtjylland. Så kan du gå på sommerferie

Læs mere

Kommissorium for spor 1: Økonomi og jura

Kommissorium for spor 1: Økonomi og jura Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 1: Økonomi og jura Version 03 Godkendt i programstyregruppen 17. juni 2016 Revideret 31. oktober

Læs mere

Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017

Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017 Landsdelsprogram MIDT 30. august 2017 Nr Beskrivelse Deadline Justeret deadline Status på Fremdrift på Sæt X i feltet i denne kolonne ved de e, som i tilfælde af forsinkelse, vil forsinke hele Årsag til

Læs mere

TELEMEDICIN UDBREDELSE. Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen

TELEMEDICIN UDBREDELSE. Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen UDBREDELSE Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen Udbredelse til borgere med KOL en del af Økonomiaftalerne for 2016 Aftale

Læs mere

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt:

Arbejdet er afgrænset af de aftalte rammer for det samlede projekt: NOTAT 2016.12.13 SDS MOWI/ABRA Version 1.0 Notat vedr. principper for telemedicin 1. Indledning Der er igennem de seneste år gennemført en række storskalaprojekter vedr. telemedicin. Især projektet TeleCare

Læs mere

Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne

Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne Fremdrift på tværs af landsdelsprogrammerne Indsendt ved 12. møde i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL 20. juni

Læs mere

Etablering af landsdelsprogram for udbredelse af hjemmemonitorering af borgere med KOL

Etablering af landsdelsprogram for udbredelse af hjemmemonitorering af borgere med KOL Afdeling: Velfærdsteknologi og telemedicin Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: Svend.Holm.Henriksen@rsyd.dk Dato: 26. februar 2016 Telefon: 2920 1169 Baggrundsnotat Etablering af landsdelsprogram for udbredelse

Læs mere

Kommissorium og styregruppeaftale for den fælles regionale/kommunale programstyregruppe

Kommissorium og styregruppeaftale for den fælles regionale/kommunale programstyregruppe Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium og styregruppeaftale for den fælles regionale/kommunale programstyregruppe September 2017, version 03

Læs mere

Nyt fra KOL projektet

Nyt fra KOL projektet Nyhedsbrev #2 November 2017 Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Nyt fra KOL projektet I dette nyhedsbrev har vi spurgt de to formænd om vigtigheden af telemedicin og deres vurdering af

Læs mere

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland Lægeforeningen Midtjylland Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland Juni 2016 Indhold 1. BAGGRUND FOR

Læs mere

Kommissorium og styregruppeaftale for den fælles regionale/kommunale programstyregruppe

Kommissorium og styregruppeaftale for den fælles regionale/kommunale programstyregruppe Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium og styregruppeaftale for den fælles regionale/kommunale programstyregruppe Juni 2016, version 02 Kommissorium

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Landsdelsprogram Nordjylland - Implementeringsplan National implementering af hjemmemonitorering til borgere med KOL

Landsdelsprogram Nordjylland - Implementeringsplan National implementering af hjemmemonitorering til borgere med KOL Landsdelsprogram Nordjylland - Implementeringsplan National implementering af hjemmemonitorering til borgere med KOL 1 Indhold Landsdelsprogram Nordjylland... 1 Landsdækkende udbredelse af telemedicinsk

Læs mere

Fælles Forside Servicecenter

Fælles Forside Servicecenter Fælles Forside Servicecenter 7. Maj 2015 Gitte Kjeldsen og Nanna Skovgaard Sørensen Indhold Introduktion til Fælles Servicecenter Konceptet De fire servicekategorier Samarbejde på tværs? Hvad kan vi forvente

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL

Landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL 1 Landsdækkende udbredelse af telemedicin til borgere med KOL Oplæg på Lungeforeningens konference 2016 Sekretariatsleder Susanne Duus 9. September 2016 AGENDA - Hvorfor udbreder vi telemedicin til borgere

Læs mere

KL Danske Regioner Sundheds- og Ældreministeriet Finansministeriet. 26. januar 2016

KL Danske Regioner Sundheds- og Ældreministeriet Finansministeriet. 26. januar 2016 KL Danske Regioner Sundheds- og Ældreministeriet Finansministeriet 26. januar 2016 Formål og baggrund Regeringen, KL og Danske Regioner er enige om at udbrede telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere

Læs mere

Telemedicin og forandringer

Telemedicin og forandringer Telemedicin og forandringer 30. november 2016 på Koldkjærgård v/ Britta Ravn Center for Telemedicin https://www.youtube.com/watch?v=yyf415wnz0w Center for Telemedicin, 2016 09.00-09.25 Det telemedicinske

Læs mere

Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion

Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion 1. Indledning og baggrund I takt med at flere it-løsninger og telemedicinske løsninger går på tværs af sektorer, øges behovet for tværgående understøttelse af aftaler

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

National udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL

National udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL National udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Mette Harbo, digitaliseringschef, Københavns Kommune Christian Boel, koncerndirektør, Region Midtjylland esundhedsobservatoriet

Læs mere

Implementeringsgruppen

Implementeringsgruppen EPJ-Styregruppen Implementeringsgruppen Formål: EPJ-Styregruppen skal varetage den overordnede styring af videreudviklingen af EPJ og af udrulningen af EPJ på alle hospitalerne i Region Midtjylland. EPJ-Styregruppenskal

Læs mere

Fælles Servicecenter for Telesundhed. Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland

Fælles Servicecenter for Telesundhed. Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland Fælles Servicecenter for Telesundhed Et tværsektorielt samarbejde mellem kommuner og hospitaler i Region Midtjylland 1 Fælles Vision Fælles Servicecenter fundamentet til enkel og tryg telesundhed for borgere

Læs mere

Bilag 1 b. Organisatoriske aspekter, kommune

Bilag 1 b. Organisatoriske aspekter, kommune Organisatoriske aspekter, region refid 36, side 7: Den helt overordnede og langsigtede vision er en sammenhængende indsats på tværs af eksisterende sektorer. refid 36, side 10: Det er en ledelsesmæssig

Læs mere

Telemedicinsk understøttelse af behandlingstilbud til mennesker med KOL Anbefalinger for målgruppe, sundhedsfagligt indhold samt ansvar og samarbejde

Telemedicinsk understøttelse af behandlingstilbud til mennesker med KOL Anbefalinger for målgruppe, sundhedsfagligt indhold samt ansvar og samarbejde 1 Telemedicinsk understøttelse af behandlingstilbud til mennesker med KOL Anbefalinger for målgruppe, sundhedsfagligt indhold samt ansvar og samarbejde Fuldmægtig Mette Myrhøj Marts 2017 AGENDA Kort redegørelse

Læs mere

Orientering om national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering

Orientering om national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Nære Sundhedstilbud rategi og planlægning Orientering om national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Som en del af den nationale handlingsplan for udbredelse

Læs mere

BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV

BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV SESSION FÆLLESKOMMUNALE INITIATIVER BORGERNE SKAL VIDEST MULIGT MESTRE EGET LIV Den 7. december 2015 SESSION FÆLLESKOMMUNALE INITIATIVER Agenda 1. Kort om mål og indsatser på social og sundhedsområdet

Læs mere

Det er projektets formål at sikre fuld udbredelse af Fælles Medicinkort i alle kommuner i 2014 og fuld anvendelse i alle kommuner medio 2015.

Det er projektets formål at sikre fuld udbredelse af Fælles Medicinkort i alle kommuner i 2014 og fuld anvendelse i alle kommuner medio 2015. U D K A S T T I L R E SULTATKONTRAKT Den 23. august 2013 Ref XX Weidekampsgade 10 Implementering af FMK i kommunerne Projekt 4.2 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Det er

Læs mere

TeleCare Nord Erfaringer med telemedicin i stor skala. Tina Archard Heide Projektchef TeleCare Nord

TeleCare Nord Erfaringer med telemedicin i stor skala. Tina Archard Heide Projektchef TeleCare Nord TeleCare Nord Erfaringer med telemedicin i stor skala Tina Archard Heide Projektchef TeleCare Nord TeleCare Nord storskala Alle nordjyske KOL-patienter, der er meget besværet af KOL, og som kan have gavn

Læs mere

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom MedCom 11 -Telemedicin Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/5 2107 Jan Petersen, MedCom 2 MedCom 11 Telemedicin oversigt Telemedicinsk Landkortet løbende opdatering og engelsk udgave MaTis MedCom

Læs mere

Løsningsforslaget er på et overordnet niveau beskrevet i dette notat, som forelægges porteføljestyregruppen d. 24. oktober 2016.

Løsningsforslaget er på et overordnet niveau beskrevet i dette notat, som forelægges porteføljestyregruppen d. 24. oktober 2016. Bilag 6 til pkt. 5 Ref.: MOWI/ABRA 14. oktober 2016 Notat vedr. model for lokal telemedicinsk infrastruktur Indledning På baggrund af drøftelser i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af

Læs mere

Projektinitieringsdokument v Modning af telemedicinsk infrastruktur

Projektinitieringsdokument v Modning af telemedicinsk infrastruktur Projektinitieringsdokument v. 1.0 Modning af telemedicinsk infrastruktur Del 2 KIH modning, integrationer og pilot MedCom opgaver 29. februar 2016 Projektmodel SUM Produkt: PID, ver. 2.2 Indhold 1 STAMDATA...

Læs mere

Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland

Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland 1. Indledning 1 2. Governance for tværsektoriel sundheds-it - Nationalt niveau 1 3. Den nationale bestyrelse for sundheds-it

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Dagsorden

Region Midtjylland Sundhed. Dagsorden Region Midtjylland Sundhed 21. januar 2016 /SUSSOR Dagsorden til møde i Sundhedsstyregruppen 1. februar 2016 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg, mødelokale B 4 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dato behandles tværsektorielt er mindre end oprindeligt antaget (se notat).

Dato behandles tværsektorielt er mindre end oprindeligt antaget (se notat). Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Organisering af telemedicinsk sårvurdering og aktuel status for

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Samarbejdsaftale om Fælles Servicecenter for Telesundhed

Samarbejdsaftale om Fælles Servicecenter for Telesundhed Samarbejdsaftale om Fælles Servicecenter for Telesundhed For Region Midtjylland og de midtjyske kommuner Godkendt af Sundhedsstyregruppen den 31. januar 2018 med ikrafttræden 1. maj 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

At Sikre en samlet og koordineret styring af porteføljen af sundheds-it på tværs af sektorer.

At Sikre en samlet og koordineret styring af porteføljen af sundheds-it på tværs af sektorer. Kommissorium for It-porteføljestyregruppe. Baggrund Digitalisering og Sundheds-it går i højere grad på tværs af sektorer og stiller i højere grad krav til samarbejdet på tværs. I sundhedsaftalen er det

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Budgetvejledning 2020 status på økonomi i landsdelsprogram Midtjylland. Status på Landsdelsprogram Midtjylland

Budgetvejledning 2020 status på økonomi i landsdelsprogram Midtjylland. Status på Landsdelsprogram Midtjylland Budgetvejledning 2020 status på økonomi i landsdelsprogram Midtjylland Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Med økonomiaftalerne (ØA) for 2016 har kommunerne og regionerne forpligtet sig

Læs mere

Rammepapir om fælles forløbskoordinatorfunktioner til særligt svækkede ældre medicinske patienter

Rammepapir om fælles forløbskoordinatorfunktioner til særligt svækkede ældre medicinske patienter 18-12-2012 Rammepapir om fælles forløbskoordinatorfunktioner til særligt svækkede ældre medicinske patienter I udmøntningsplanen for den nationale handlingsplan for den ældre medicinske patient fremgår

Læs mere

SJÆLLAND. Telesundhed KOL. Udbredelse af hjemmemonitorering til borgere med KOL i Landsdel Sjælland

SJÆLLAND. Telesundhed KOL. Udbredelse af hjemmemonitorering til borgere med KOL i Landsdel Sjælland KKR SJÆLLAND Telesundhed KOL Udbredelse af hjemmemonitorering til borgere med KOL i Landsdel Sjælland KKR SJÆLLAND Dagsorden Baggrund Organisering Programmets 4 spor: o Sundhedsfagligt / klinisk o Software

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Nøgleord: Vellykket implementering Telemedicin og velfærdsteknologi På tværs af sektorer

Nøgleord: Vellykket implementering Telemedicin og velfærdsteknologi På tværs af sektorer Workshop Implementering på tværs af sektorer vores erfaringer og fif! Lea Nørgaard Bek, Center for Telemedicin Anders Horst Petersen, Nære Sundhedstilbud Nøgleord og agenda Nøgleord: Vellykket implementering

Læs mere

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl. 10-15 DAGSORDEN: 10.00 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser 11.00 4. MedComs justerede arbejdsprogram 5. Status på udbredelse af

Læs mere

Dialogmøde. Styrket samarbejde om fremtidens infrastruktur for telesundhed. d. 2. november 2015

Dialogmøde. Styrket samarbejde om fremtidens infrastruktur for telesundhed. d. 2. november 2015 Dialogmøde Styrket samarbejde om fremtidens infrastruktur for telesundhed d. 2. november 2015 Velkomst og rammesætning Lars Ole Dybdal It-direktør Region Midtjylland Agenda 12.30 Velkommen og rammesætning

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Arkitekturanalyse: National udbredelse af telemedicin. P13 Udbredelse af telemedicin i regionerne

Arkitekturanalyse: National udbredelse af telemedicin. P13 Udbredelse af telemedicin i regionerne Arkitekturanalyse: National udbredelse af telemedicin P13 Udbredelse af telemedicin i regionerne Visionen Alle regioner har udbredt opsamling af telemedicinske data baseret på OpenTele og kan dele disse

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Center for Telemedicin

Center for Telemedicin Center for Telemedicin Strategi 2013-2014 Mission, vision, værdier og strategiske indsatser 1 Center for Telemedicin Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. www.telemedicin.rm.dk September 2013 Center for Telemedicin,

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

TeleCare Nord business case mål

TeleCare Nord business case mål TeleCare Nord business case mål Reduktion til 70% af niveauet ved traditionel behandling. Heri indgår bl.a. - Reduktion af genindlæggelser (2,1 ->0,97 indlæggelser) - Reduktion af sengedage (5,5 -> 4,5

Læs mere

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen)

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) Fællessekretariatet (godkendt i Sundhedsstyregruppen d. 6. febr. 2015 Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) 1. Indledning Sundhedsaftalen fastsætter retningen for

Læs mere

INDHOLD PROGRAMBESKRIVELSE KOL PROGRAMMET I SYDDANMARK

INDHOLD PROGRAMBESKRIVELSE KOL PROGRAMMET I SYDDANMARK INDHOLD 1 BAGGRUND... 2 1.1 ØKONOMIAFTALEN 2016... 2 1.2 KOL PROGRAMMET I SYDDANMARK... 2 2 FORMÅL OG STRATEGISK FORANKRING... 4 3 RAMMER... 5 3.1 MATIS PROJEKTET - MODNING AF DEN NATIONALE INFRASTRUKTUR...

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Informationsmøde om Fælles Udbud af Telemedicin

Informationsmøde om Fælles Udbud af Telemedicin Informationsmøde om Fælles Udbud af Telemedicin Introduktion til FUT udbuddet og projektet 6/9-2017 Fælles Udbud af Telemedicin Kommuner og Regioner i Danmark Indhold Hvorfor er FUT igangsat? Baggrund

Læs mere

Endelige anbefalinger til kernekompetencer for sundhedsprofessionelle ifm. telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL

Endelige anbefalinger til kernekompetencer for sundhedsprofessionelle ifm. telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Endelige anbefalinger til kernekompetencer for sundhedsprofessionelle ifm. telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL December 2018 Udarbejdet af SPOR 4, Uddannelse og Kompetenceudvikling Godkendt

Læs mere

Governance for Program for Kvalitetsudvikling i almen praksis

Governance for Program for Kvalitetsudvikling i almen praksis NOTAT Revideret pr. 11. januar 2018 Governance for Program for Kvalitetsudvikling i almen praksis Formål Med baggrund i overenskomstaftale af 14. september 2017 mellem PLO og RLTN skal der etableres et

Læs mere

8. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL

8. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Referat 28. juni 2017 8. møde i porteføljestyregruppen for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Dagsordenspunkt 1 Velkommen og siden sidst Til stede Christian

Læs mere

Status på telemedicin i Danmark

Status på telemedicin i Danmark Status på telemedicin i Danmark Oplæg på Fokus på den nationale lungesatsning Herlev Hospital 25. august 2015 Susanne Duus Teamleder, Digitaliseringsstyrelsen Fællesoffentlig strategi for digital velfærd

Læs mere

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11

Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11 Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11 Formål Fælles Sprog III (herefter FSIII) er en fælles kommunal standard for sundhedsfaglig og socialfaglig dokumentation, der bygger på strukturerede data. Strukturerede

Læs mere

TeleCare Nord. Brugen af henvisninger og korrespondance Erfaringer forbedringer

TeleCare Nord. Brugen af henvisninger og korrespondance Erfaringer forbedringer TeleCare Nord Brugen af henvisninger og korrespondance Erfaringer forbedringer TeleCare Nord projektet en kort rejse tilbage i tiden TeleCare Nord - mål Skaber forskningsmæssig evidens for patientnære

Læs mere

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan.

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan. Afdeling: Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Tove Charlotte Nielsen Journal nr.: 1.01.72./07/801 E-mail: Tove.C.Nielsen@regionsyddanmark.dk Dato: 21. juni 2007 Telefon: 76631321 Projektkommissorium for den

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

TELECARE NORD. Nordjysk samarbejdsprojekt om telemedicin GODE OFFENTLIGE IT-PROJEKTER 24. AUGUST 2017

TELECARE NORD. Nordjysk samarbejdsprojekt om telemedicin GODE OFFENTLIGE IT-PROJEKTER 24. AUGUST 2017 TELECARE NORD Nordjysk samarbejdsprojekt om telemedicin GODE OFFENTLIGE IT-PROJEKTER 24. AUGUST 2017 LØSNINGSMODEL Asynkron Servers National infrastruktur National database Internationale standarder HL7

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Resultatkontrakt Tillæg maj 2016

Resultatkontrakt Tillæg maj 2016 Resultatkontrakt Tillæg maj 2016 4.4. Det fælles brugerportalsinitiativ for folkeskolen For at understøtte realiseringen af Brugerportalsinitiativet (BPI) for folkeskolen etablerede KL i 2015 et fælleskommunalt

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

Temagruppen om forebyggelse. Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse

Temagruppen om forebyggelse. Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen om forebyggelse DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse Tid: Fredag

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Indsatsområde: Sundheds-IT Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Region Nordjylland og Kommuner i Region

Læs mere

Tids- og aktivitetsplan

Tids- og aktivitetsplan Tids- og aktivitetsplan Tid Aktivitet opgaver Inden første møde i temagruppe Opgaver: - oversigt over opgaver/aftaleområder -tjekliste - screening af nuværende aftale Uge 4-7 1. møde i temagruppen -arbejdsform/proces

Læs mere

Nanna Skovgaard, kontorchef, Sundheds- og Ældreministeriet. - Konference om telemedicinsk sårvurdering, 30. oktober 2015.

Nanna Skovgaard, kontorchef, Sundheds- og Ældreministeriet. - Konference om telemedicinsk sårvurdering, 30. oktober 2015. Telemedicinsk sårvurdering - et nationalt forgangsprojekt. Nanna Skovgaard, kontorchef, Sundheds- og Ældreministeriet. - Konference om telemedicinsk sårvurdering, 30. oktober 2015. Disposition Hvorfor

Læs mere

KOL programmet Syddanmark. Hvad er det? Hvem er vi?

KOL programmet Syddanmark. Hvad er det? Hvem er vi? KOL programmet Syddanmark Hvad er det? Hvem er vi? Starten på et telemedicinsk eventyr Fakta om KOL Ca. 5.500 dør på grund af KOL hvert år, hvilket gør sygdommen til den tredjehyppigste dødsårsag i Danmark.

Læs mere

Projektleder Projektejer Styregruppeformand. Karen von Påhlman Skriv navnet her Skriv navnet her

Projektleder Projektejer Styregruppeformand. Karen von Påhlman Skriv navnet her Skriv navnet her PID Projektinitieringsdokument for Implementering af Telemedicinsk sårvurdering Projektleder Projektejer Styregruppeformand Karen von Påhlman Skriv navnet her Skriv navnet her Version Versionsbeskrivelse

Læs mere

Fælles Servicecenter

Fælles Servicecenter Fælles Servicecenter fra tegnebræt til virkelighed Gitte Kjeldsen, Project Manager, Hospitalsenheden Horsens Medtech Innovation Center Nanna Skovgaard Sørensen, Konsulent Center for Telemedicin, Region

Læs mere

Sundhedsaftalen :

Sundhedsaftalen : Sundhedsaftalen 2015-2018: Vi ønsker at skabe større fleksibilitet og kvalitet i opgaveløsningen, så borgerne oplever, at forebyggende, behandlende og rehabiliterende indsatser er sammenhængende, og at

Læs mere

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed I regi af sundhedsaftalen har kommunerne, regionen og almen praksis opbygget en samarbejdsorganisation, der har kunnet løse en række

Læs mere

Bilag 7 - KL opsamlingsnotat vedr. Telemedicinsk infrastruktur

Bilag 7 - KL opsamlingsnotat vedr. Telemedicinsk infrastruktur Bilag 7 til pkt. 5 Bilag 7 - KL opsamlingsnotat vedr. Telemedicinsk infrastruktur Baggrund KL, Danske Regioner og regeringen blev ved økonomiaftalerne for 2016 enige om at udbrede telemedicinsk hjemmemonitorering

Læs mere

Nyt om telemedicin. Telemedicin til borgere med KOL. Indhold. KOL projektet 1 Infrastruktur for telesundhed. Læring fra Horsens på

Nyt om telemedicin. Telemedicin til borgere med KOL. Indhold. KOL projektet 1 Infrastruktur for telesundhed. Læring fra Horsens på Center for Telemedicin Region Midtjylland Olof Palmes Allé 15 Nyhedsbrev maj 2016 Nyt om telemedicin Telemedicin til borgere med KOL Regeringen, KL og Danske Regioner har besluttet at udbrede telemedicinsk

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Tværsektorielt samarbejde om og med patienten

Tværsektorielt samarbejde om og med patienten Tværsektorielt samarbejde om og med patienten TeleCare Nord - storskala Alle nordjyske KOL-patienter, der er meget besværet af KOL, og som kan have gavn af projektets løsning skal have den tilbudt. Uanset:

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Odense d. 29 januar 2010 Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Aftaleparter: Der er dags dato indgået samarbejdsaftale om deltagelse i: Mellem: MedCom det danske sundhedsdatanet Rugårdsvej

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering 21.03.2018 Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering Titel Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Hjerterehabilitering Dato og version D. 21. marts 2018 version 1.2

Læs mere

Emner til drøftelse Praksisplanudvalget

Emner til drøftelse Praksisplanudvalget NOTAT KKR MIDTJYLLAND Emner til drøftelse Praksisplanudvalget Formålet med denne henvendelse er at indlede en drøftelse i kommunerne om hvilke emner, kommunerne ønsker drøftet i Praksisplanudvalget. Praksisplanudvalgene

Læs mere

Bilag 7a Overordnede rammer og proces for nationalt forudsætningsprojekt vedrørende modning af infrastruktur

Bilag 7a Overordnede rammer og proces for nationalt forudsætningsprojekt vedrørende modning af infrastruktur Bilag 7, Infrastruktur Overordnede Rammer til punkt 7, Telemedicinsk infrastruktur på sundhedsområdet Bilag 7a Overordnede rammer og proces for nationalt forudsætningsprojekt vedrørende modning af infrastruktur

Læs mere

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt)

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 torsdag 15. januar 2015 kl 10.00 til 12.00

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Udviklingen i kroniske sygdomme

Udviklingen i kroniske sygdomme Forløbsprogrammer Definition Et kronikerprogram beskriver den samlede tværfaglige, tværsektorielle og koordinerede indsats for en given kronisk sygdom, der sikrer anvendelse af evidensbaserede anbefalinger

Læs mere