Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere. Guide til faglige vurderinger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere. Guide til faglige vurderinger"

Transkript

1 Vejledning til lg-in i DANS fr faglige bedømmere Guide til faglige vurderinger

2 Vejledning til lg-in i DANS fr faglige bedømmere Intrduktin / Ansøgninger til faglig vurdering Frmålet med denne vejledning er at give en enkel anvisning til faglig vurdering af studerendes digitalt upladede ansøgninger i ansøgningssystemet DANS (Digitalt AnsøgningsSystem). Den indledende behandling har Optagelse, Optagelse til kandidatuddannelser g tilvalg stået fr, g de vil gså stå fr den afsluttende behandling. Alle plysninger m ansøgere, der skal vurderes med henblik på at afklare, m ansøgerne er fagligt kvalificeret til ptagelse på den eller de søgte uddannelser, findes i DANS, g den faglige vurdering registreres i DANS. Følg vejledningen nøje. Denne vejledning indehlder følgende infrmatin: Sådan lgger du på DANS Hvr finder jeg link til STADS-DANS systemet Hvrdan lgger jeg ind Sådan laver du en faglig vurdering i DANS Hvrdan fremsøger jeg en ansøgning Hvrdan finder jeg de bilag der er upladet Hvrdan registrerer jeg vurderingen Hvrdan kmmer jeg tilbage til listen ver ansøgninger Hvrdan lukker jeg helt ned Sådan lgger du på DANS Link til DANS g lgin til DANS Sagsbehandleren i Optagelse tilknytter din mail til uddannelsen i DANS. Du skal ikke selv registrere dig sm bruger i DANS. Du skal dg være sikker på, at den mail, sm sagsbehandleren har på dig, er tilknyttet din WAYF-prfil (Where Are Yu Frm) på AU. Du kan se dine WAYF-plysninger ved at lgge dig på g klikke på WAYF i menuen til venstre.

3 Når der ligger ansøgninger i DANS klar til faglig vurdering, mdtager du en mail med link til DANS: Linket til faglig vurdering i DANS er altid det samme: Når du klikker på linket, føres du ver i WAYF-billedet, hvr du skal identificere dig på baggrund af tilknytningen til Aarhus Universitet. Dette gør du ved at vælge Aarhus Universitet på listen. Du føres nu ver på Aarhus Universitets lgin-side.

4 Lg ind i DANS: Brugernavn: dit CPR-nummer eller din AU mail Adgangskde: den kde, sm benyttes til lgin på Aarhus Universitets selvbetjening. Hvis der fremkmmer advarsel m kryptering eller sikkerhed, kan du rligt sige Jeg er indfrstået med risiken eller OK til disse. Når du er kmmet igennem WAYF, klikker på du på Ja, jeg accepterer fr at kmme helt ind i DANS.

5 Sådan laver du en faglig vurdering i DANS Når du er lgget krrekt ind, vil du se skærmbilledet nedenfr med en række frskellige ansøgninger. Du får nu vist både de ansøgninger, hvr vurderingen er afsluttet g de, hvr en vurdering skal fretages. Det er både muligt at åbne ansøgninger, hvr vurderingen er afsluttet g hvr den skal fretages. Der kan dg kun laves vurderinger i en ny ansøgning, det vil sige at man ikke kan gå ind g ændre på gamle vurderinger. De ansøgninger, hvr vurderingen ikke er fretaget er teksten mørk/srt, hvrimd teksten er lysegrå, hvis vurderingen ikke er fretaget. Klnner Der vises nu flere klnner med infrmatiner m ansøgningen. Det er muligt at justere klnnerne ved at sætte markøren på mellemrummet g trække: 1. Ansøgningsperide (Relevant peride fr kmmende ptag er: Smmer 17 ( ). Hvis din brwser er engelsksprget skal du skrive Summer 17 ( ) 2. Navn på ansøger 3. Appl.ID (ansøgnings unikke nummer i ansøgningssystemet) 4. Statsbrgerskab 5. Søgt uddannelse 6. Afgørelsesstatus synlig fr ansøger 7. Er ansøgeren kvalificeret til ptagelse Frventet inde studiestart kan betyde, at den adgangsgivende uddannelse endnu ikke er afsluttet, at sprgkrav endnu ikke er pfyldt eller specifikke fag mangler at bestås. 8. Er den faglige vurdering er udført? 9. Ansøgers adgangsgrundlag via dataudveksling eller nteret af ansøger 10. Studieretning infrmatin m ansøgningsgrundlag, hvis systemet kan indhente infrmatin m ansøger via Stads. 11. Institutin, hvr ansøgers uddannelser er læst via dataudveksling eller nteret af ansøger 12. Adgangsgivende uddannelse ved indskrivning. Oftest ikke registeret på dette tidspunkt. 13. Institutin, hvr ansøgers adgangsgivende uddannelse er læst ved indskrivningen. Oftest ikke registeret på dette tidspunkt. 14. Institutin hvr der er søgt m ptagelse. Med mindre I er tilknyttet flere universiteter, så vil denne altid være AU

6 Filtrering g srtering Det er muligt at filtrere ansøgninger g srtere ansøgningerne ud fra disse klnner. Fr at filtrere skal kan klikke på det lille symbl øverst i vestre side: Hvis man vil fjerne sine filtreringer, så kan man klikke på symblet igen. Ved flere af klnnerne kan vælge en relevant værdi ved at klikke på drpdwn listen. Ved andre klnner kan man filtrere ved at skrive en fri-tekst. Vær Obs på, at man kan bruge % g * til at søge med: Vær gså pmærksm på, at man kan indsætte OR, hvis man eksempelvis vil filtrere ud fra t værdier. Man srter ansøgningerne ved at klikke på de små pile, der findes ud fr teksten i hver klnne:

7 Eksprt til Excel Ansøgningerne på listen (de markerede eller alle) kan eksprteres til Excel (der er dg en fejl i den første versin idet filnavnet på eksprtfilen ikke har krrekt filtype; når filen er genereret skal du ændre filtypen fra *.jspx til *.xls inden filen kan åbnes med Excel). Man eksprterer ved at klikke på symblet i øverste venstre side: Vælg en ansøgning Man vælger en ansøgning ved at markere den (klik på linjen) g derefter klikker man på Udfør/se faglig vurdering. Når du kmmer ind på ansøgningen, vil du se følgende skærmbillede

8 Skærmbilledet viser de sektiner, der er mest relevante fr dig sm faglig bedømmer. Nrmalt vil man fretage sin afgørelse på baggrund af de bilag, ansøgeren har upladet. Klik på fanebladet Bilagsversigt fr at se ansøgningens bilag:

9 Dette faneblad viser de spørgsmål, sm har været muligt fr ansøgeren at uplade bilag til. Hvilke spørgsmål har været åbne fr ansøgeren, afhænger af den enkelte uddannelse Hvert spørgsmål har en værdi, der viser, hvr mange bilag der er upladet til det spørgsmål. Fr at se bilagene, skal man flde spørgsmålet ud ved at trykke på den lille pil yderst til venstre.

10 Sagsbehandleren vil have markeret de bilag, sm er blevet valideret med enten OK eller Ej OK. Der er ingen grund til at frsøge at åbne et bilag, der er valideret Ej OK, da det enten ikke kan åbnes, er ulæseligt eller ikke er certificeret. Har et bilag status Ej vurderet, har sagsbehandleren ikke tjekket det endnu. - Du kan åbne bilagene et ad gangen: Klik på en af pilene længst til venstre. Nu vil det pågældende punkt flde sig ud, g du vil kunne se bilagene, sm ansøgeren har upladet. Bilgene kan åbnes enkeltvis ved at markere dem med musen g klikke på knappen Vis valgte bilag - Du kan gså dwnlade bilagene sm en zip-fil på din cmputer. Dette sikrer, at du ser det fulde antal upladede bilag på den studerende inkl. de bilag, Optag eventuelt har upladet. Fr at åbne flere bilag på en gang sm zip-fil, skal du vælge de bilag, du vil åbne, ved at markere dem med musen (Brug Ctrl-klik fr at vælge flere bilag). Du kan både markere enkeltbilag eller vælge hele punkter ad gangen. Herefter skal du klikke på Vis valgte bilag. Når du pakker filen ud, er det vigtigt, at du navngiver mappen med bilagene under navn g evt. cpr. nummer. Afgørelse af ansøgninger Når du har læst alle bilagene, kan du gå tilbage til fanebladet Faglige vurderinger g give din afgørelse På baggrund af en gennemgang af ansøgningen, vurderes det, m ansøgeren er: - kvalificeret til ptagelse - frventes at være kvalificeret inden studiestart - ikke er kvalificeret Kan imødekmmes i næste ansøgningsperide bruges, hvis ansøgeren kan ptages på baggrund af supplerende aktiviteter i næste ansøgningsrunde altså hvis der kan gives en garanti fr ptagelse i næste ansøgningsrunde. (Se mere m supplering i Guide til faglig vurdering) Hvis ansøgeren er kvalificeret på baggrund af supplerende aktiviteter p til 30 ECTS, sm allerede er bestået, ska l du skrive dette i begrundelsesfeltet, frdi Optagelse har brug fr plysningen til statistik. Det er vigtigt, du anfører, m suppleringen er afsluttet før eller efter afslutningen af bachelruddannelsen. Vurderingen registreres under fanebladet Faglig vurdering, punktet Kvalificeret til ptag. Vurderingen skrives ind i tekstfeltet. Fr at sikre sammenhæng i afslagsbrevet, anbefaler vi, at du bruger standardteksten sm udgangspunkt. Vælg teksten i drp-dwn listen Vælg evt. standardtekst g klik på Tilføj. Du skal skrive den faglige vurdering på ansøgerens kmmunikatinssprg, sm er dansk eller engelsk. Se hvilket sprg det er i Kmmunikatinssprget fr denne ansøgning. Vi anbefaler, at du læser Guide til faglige vurderinger, inden du skriver den faglige vurdering. Hvis du ikke har den, kan du skrive til kandidat@au.dk Det er vigtigt at angive så fyldestgørende en begrundelse sm verhvedet muligt, så der kan meddeles et afslag, der følger frvaltningslven, eller at der fr relevante uddannelser kan udregnes et gennemsnit på baggrund af vurderingen.

11 OBS: Du må ikke klikke på gem, før du er helt færdig med at skrive begrundelsen i tekstfeltet! Når du har gemt den faglige vurdering, kan der ikke længere redigeres i teksten, hvis du samtidig har udfyldt Kvalificeret til ptag. Hvis du har brug fr at få åbnet p igen, skal du kntakte sagsbehandleren. Når du er færdig med at skrive den faglige vurdering, skal du huske at klikke på gem nederst i højre hjørne. Du skal muligvis scrlle ned fr at få vist Gem -knappen. Når du har afsluttet den faglige vurdering, kan du kmme tilbage til listen ver ansøgninger ved at klikke på knappen Tilbage i nederste højre hjørne. Du kan herefter vælge den næste ansøgning til vurdering. NB! Når du har gemt den faglige vurdering, g du er gået væk fra ansøgningen igen, låses ansøgningen, g du kan ikke tilgå ansøgningen fra listen igen. Hvis du har brug fr at få åbnet p igen, skal du kntakte sagsbehandleren. Når du er færdig med at arbejde i STADS DANS, kan du lgge ud i øverste højre hjørne eller lukke brwseren fr at lgge ud- Velkendte prblemer/prblematiske plevelser i DANS: 1. Jeg kan ikke lgge ind Du har højst sandsynligt frsøgt at lgge ind med en frkert adresse. Lg på g klik på WAYF i menuen til venstre. Hvis du har flere mails tilknyttet, er det den øverste, der er den gældende. 2. Ansøgninger frsvinder fra listen, selv m jeg ikke har færdigbehandlet dem En ansøger kan sagtens have flere ansøgninger, sm er sendt til faglig vurdering samtidigt. Hvis en ansøgning med en højere priritet er blevet vurderet kvalificeret til ptagelse, sender vi et ptagelsesbrev g lukker ansøgerens lavere pririteter. Dermed frsvinder ansøgningen fra din liste, da det ikke giver mening at gennemføre en faglig bedømmelse. 3. Jeg kan ikke åbne bilagene Kntakt sagsbehandleren 4. Ansøgeren har upladet et utal af bilag, der ligger hulter til bulter Der er desværre ikke så meget at gøre ved det! Sagsbehandleren har ikke mulighed fr at slette eller mrkere i bilagene, men kan sm en lille hjælp markere ligegyldige bilag, g bilag, der ikke kan åbnes sm Ej OK. I ngle tilfælde kan man gså blive klgere af at kigge på bilagenes titler. Ngle studerende uplader fr eksempel deres transcript 3-4 frskellige steder, men da det hedder det samme i hvert tilfælde er der j ingen grund til at åbne dem alle sammen.. Hvem kan hjælpe?

12 Hvis du har prblemer med at lgge ind, skal du kntakte sagsbehandleren i Optagelse. Måske kan vi hjælpe, g under alle mstændigheder er det rart fr s at kende til de prblemer I plever. Hvis sagsbehandleren i Optagelse ikke kan løse prblemet, skal du kntakte Studiesystemsupprten på telefn eller udfylde webfrmularen, sm du kan finde på - under punktet Skal du lave faglig vurdering. Hvem skal du kntakte? Optagelses team fr ptagelse på kandidat g tilvalg er inddelt således i frbindelse med smmerptaget 2016: ARTS IKS ARTS IKK ARTS DPU BSS Samfundsvidenskabelige uddannelser ST Health Annette Larsen Pia Hyllested Mette S B Rasmussen Kristina F Milvertz Anne Mette Andersen Christina Høgh Gam Annette Larsen Pia Hyllested Mette S B Rasmussen Kristina F Milvertz Christina Høgh Gam Lne Urbak ala@au.dk phy@au.dk msbr@au.dk kfm@au.dk ama@au.dk chh@au.dk ala@au.dk phy@au.dk msbr@au.dk kfm@au.dk chh@au.dk lu@au.dk Du vil kunne se, hvem der er den knkrete sagsbehandler i den mail, der bliver udsendt med link til faglig bedømmelse.

13 Guide til faglige vurderinger Infrmatin vedrørende vurderinger Ansøgninger, sm ikke kan afgøres direkte ud fra adgangskravene i studierdningen, sendes til faglig vurdering fr at der kan fretages en individuel faglig bedømmelse af ansøgerens kvalifikatiner. Det er kun det faglige indhld, der skal inddrages i vurderingen. Erhvervserfaring tæller ikke i frhld til ptag på de fleste af kandidatuddannelserne (medmindre der indgår praktik i den adgangsgivende bachelruddannelse, g erhvervserfaring kan træde i stedet fr et praktikphld eller erfaring indgår sm et adgangskrav i studierdningen). Giv endelig respns, hvis den studerende skal eftersende yderligere dkumentatin. Det er Optagelse der står fr at indhente dkumentatin. En faglig vurdering skal være endegyldig. Psitiv vurdering = kvalificeret til ptagelse OBS: kun til DANS, bliver ikke flettet ind i ptagelsesbrev Sprg: Valgfri: skriv på dansk eller engelsk. Der gives dispensatin på baggrund af ansøgers uddannelsesmæssige kvalifikatiner Hvrfr? På hvilket grundlag kan den studerende ptages / gives dispensatin fr de beskrevne adgangskrav. Hvad giver ptagelse (eventuelt i kmbinatin)? Vær knkrete, specifikke g individuelle i vurderingen. Hvilke mduler/fag er relevante? Indhld, mfang (ECTS) g niveau? Undgå tvetydigheder g utydeligheder (det skal ikke kunne tlkes frskelligt). Det skal være tydeligt, hvad der evt. skal udregnes karaktergennemsnit af.

14 Negativ vurdering = afslag OBS: afslaget skal kunne flettes direkte ind i et afslagsbrev brug derfr gerne standardteksten i DANS Sprg: Her skal du følge ansøgerens kmmunikatinssprg, sm er enten dansk eller engelsk. Afslaget skal gives pga. manglende uddannelsesmæssige kvalifikatiner, derfr skal vurderingen være så individuel g knkret sm muligt. Begrundelsen skal tage udgangspunkt i de frmelle adgangskrav g udvælgelseskriterier. Hvrfr? Hvad mangler den studerende fr at være kvalificeret? Vær så knkret sm muligt, så den studerende kan frstå afslaget. Vær knkrete, specifikke g individuelle i vurderingen. Hvad mangler den studerende? Indhld, mfang (ECTS) g niveau? Hvilke mduler/fag? Undgå tvetydigheder g utydeligheder (det skal ikke kunne tlkes frskelligt). Skriv i anden persn (du/dig/dine) i stedet fr at skrive den studerende, han/hun etc, så passer det ind i afslagsbrevet. Særligt vedr. supplering af bachelruddannelsen. Med indførelsen af fremdriftsrefrmen er der begrænsede muligheder fr at kvalificere sig til en kandidatuddannelse ved at tage supplerende fag udver sin bachelruddannelse. På uddannelser uden adgangsbegrænsning må højst medtages 30 ECTS supplerende aktiviteter, når adgangsgrundlaget vurderes, uanset m fagene er bestået sideløbende med eller efter bachelruddannelsens afslutning. På uddannelser med adgangsbegrænsning er supplering sm udgangspunkt ikke muligt ansøgerne må dg tage supplerende fag(p til 30 ECTS) sideløbende med eller før afslutningen af deres bachelruddannelse, mens supplering efter afsluttet bachelruddannelse ikke må tages med i betragtning. Hvis du under vurderingen af en knkret ansøger kmmer i tvivl m, hvilke fag du må tage med i betragtning, er du meget velkmmen til at kntakte den relevante sagsbehandler i Optagelse. Hvis ansøgeren har t eller flere bachelruddannelser, må du kun tage én af dem i betragtning. Du skal vælge den, der stiller ansøgeren bedst muligt. Fra den anden bachelruddannelse må der kun tages p til 30 ECTS i betragtning, uanset m den er afsluttet før eller efter den primære bachelruddannelse.

15 Frmulering af afslag på faglige vurderinger i STADS-DANS: Standardtekst sm ligger i DANS, manglende kvalifikatiner dansk: Afslaget er givet på baggrund af manglende faglige kvalifikatiner. Du mangler følgende: - [indsæt fag g/eller uddannelse] Den faglige vurdering flettes ind i brevet på denne måde: Uddrag af afslagsbrev: Vi har vurderet din ansøgning, g vi må infrmere dig m, at din akademiske baggrund ikke pfylder de specifikke adgangskrav til kandidatuddannelsen i [[OFFER_NAME]] ved Aarhus Universitet, sm de er beskrevet i studierdningen fr uddannelsen. Begrundelse [[DIN FAGLIGE VURDERING FLETTES IND HER]] Vres afgørelse er baseret på de dkumenter, sm du har vedhæftet din ansøgning. Standardtekst, manglende kvalifikatiner engelsk: Yu lack the fllwing: - [indsæt fag g/eller uddannelse] Den faglige vurdering flettes ind i brevet på denne måde Uddrag af afslagsbrev: We have nw examined yur applicatin(s) t Aarhus University. The assessment is based n yur submitted dcuments. If yu have nt submitted all the required dcumentatin as stated n ur web site r nline applicatin frm, we have nt been able t assess yur qualificatins. Yu have applied fr admissin t the Master s degree prgramme in [[OFFER_NAME]]. Yu have been assessed as nt qualified, as yu d nt meet either the academic r linguistic requirements (r bth) fr this specific prgramme. [[DIN FAGLIGE VURDERING FLETTES IND HER]]

Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere

Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere Introduktion / Ansøgninger til faglig vurdering Formålet med denne vejledning er at give en enkel anvisning til faglig vurdering af studerendes digitalt

Læs mere

Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere

Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere Introduktion / Ansøgninger til faglig vurdering Formålet med denne vejledning er at give en enkel anvisning til faglig vurdering af studerendes digitalt

Læs mere

Gmail Beskrivelse af Gmail.

Gmail Beskrivelse af Gmail. 1 Gmail Beskrivelse af Gmail. Åbn Gmail. Klik på Indbakken g klik på pilen(2) fr indstilling af visninger. Vælg Klassisk (3) Hvis der er fr mange etiketter i venstre side, kan de, der ikke bruges så fte,

Læs mere

Når jeg logger ind på MIT CA /Selvbetjeningsløsningen med NemID kommer jeg blot tilbage igen til startsiden den looper.

Når jeg logger ind på MIT CA /Selvbetjeningsløsningen med NemID kommer jeg blot tilbage igen til startsiden den looper. Teknisk FAQ Når jeg lgger ind på MIT CA /Selvbetjeningsløsningen med NemID kmmer jeg blt tilbage igen til startsiden den lper. Du skal være medlem eller have været medlem fr at kunne lgge på. Digital signatur

Læs mere

Når jeg logger ind på MIT CA / Selvbetjeningsløsningen med NEM-ID kommer jeg blot tilbage igen til startsiden den looper

Når jeg logger ind på MIT CA / Selvbetjeningsløsningen med NEM-ID kommer jeg blot tilbage igen til startsiden den looper FAQ Når jeg lgger ind på MIT CA / Selvbetjeningsløsningen med NEM-ID kmmer jeg blt tilbage igen til startsiden den lper Verificer / slå p i Mdulus at kunden rent faktisk er medlem af CA ved lgin laves

Læs mere

AU Timeløn. Timelønnede medarbejdere - Vejledning. TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk. Version 3.0

AU Timeløn. Timelønnede medarbejdere - Vejledning. TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk. Version 3.0 AU Timeløn Timelønnede medarbejdere - Vejledning TIMEmSYSTEM ApS Link: https://au.mtime.dk Versin 3.0 Januar 2017 Frrd: Velkmmen til AU Timeløn. Denne vejledning er udviklet fr, at give dig et verblik

Læs mere

Netbank Erhverv - Udbakke Spørgsmål-Svar

Netbank Erhverv - Udbakke Spørgsmål-Svar Netbank Erhverv - Udbakke Spørgsmål-Svar Dette dkument vil frsøge at belyse ngle af de spørgsmål vi frventer at få fra vres kunder g slutbrugere af netbanken. Dkumentet vil henvende sig til bankerne, g

Læs mere

Vejledning til eksamensadministration

Vejledning til eksamensadministration Censrkrpset fr ARTS Uddannelser c/ Aarhus Universitet Opdateret 14. december 2018 Vejledning til eksamensadministratin Indhld Gennemgang af hjemmesiden g tast af bestillinger... 2 Min prfil... 2 Censrbestillinger...

Læs mere

Udbakke Q&A. Kort om udbakken Udbakkens funktioner Forskellen på privat og erhverv Nye meddelelser Grupper...

Udbakke Q&A. Kort om udbakken Udbakkens funktioner Forskellen på privat og erhverv Nye meddelelser Grupper... Gældende pr. 27.12.2018 Udbakke Q&A Denne Q&A vil frsøge at belyse ngle af de spørgsmål Nykredit frventer at du sm kunde i MitNykredit kan få, når du sm typisk Erhvervskunde arbejder med "Udbakken" i netbanken.

Læs mere

Sådan søger man efter job

Sådan søger man efter job Sådan søger man efter jb Udskriv venligst disse retningslinjer til fremtidig brug. Sådan søger man efter jb VIGTIGT: Klik ikke på tilbageknappen i din brwser Fuldtekstsøgning (Full Text Search) Hvis du

Læs mere

Indhold Kort om udbakken... 1 Udbakkens funktioner... 2 Kuverter... 4 Nye meddelelser... 4 Grupper... 5 Søg betalinger... 6 Specielle spørgsmål...

Indhold Kort om udbakken... 1 Udbakkens funktioner... 2 Kuverter... 4 Nye meddelelser... 4 Grupper... 5 Søg betalinger... 6 Specielle spørgsmål... Indhld Krt m udbakken... 1 Udbakkens funktiner... 2 Kuverter... 4 Nye meddelelser... 4 Grupper... 5 Søg betalinger... 6 Specielle spørgsmål... 6 Krt m udbakken Hvad er Udbakken? Udbakken er det nye mdrejningspunkt

Læs mere

Microsoft Office Word-dokumenter kan gå tabt i visse situationer. Dokumentet kan eksempelvis gå tabt, hvis en

Microsoft Office Word-dokumenter kan gå tabt i visse situationer. Dokumentet kan eksempelvis gå tabt, hvis en INTRODUKTION Micrsft Office Wrd-dkumenter kan gå tabt i visse situatiner. Dkumentet kan eksempelvis gå tabt, hvis en fejl tvinger Wrd til at afslutte, hvis du plever en strømafbrydelse under redigering,

Læs mere

Prokuraopsætning i IndFak

Prokuraopsætning i IndFak Prkurapsætning i IndFak Oktber 2015 ØSY Prkuragrænser kan psættes i faktura- g/eller i Indkøbsdelen. De t mduler anvender ikke samme prkuragrænser. Det er derfr vigtigt, at man frhlder sig til prkurapsætning

Læs mere

HOLDSPORT & FACEBOOK VEJLEDNING

HOLDSPORT & FACEBOOK VEJLEDNING HOLDSPORT & FACEBOOK VEJLEDNING Kristian Js [kristian@js.d] KDY UNGDOMS CENTER RUNGSTD Indhld Frmål... 2 Hldsprt... 2 Intrduktin... 2 KDY UCR Hldsprt Supprt... 2 Opret en sejler... 2 Har din sejler allerede

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Indledning. Side 2 af 13

Indledning. Side 2 af 13 Frside Indledning e-addin er et Excel tilføjelses prgram der nemt kan hente data fra e-cnmic ver i Excel. Fr at bruge det skal du have dit regnskab hs e-cnmic. Hvis du ikke har det kan du prette en gratis

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg 1 Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Kandidattilvalg skal du kun søge, hvis du læser dit centrale fag ved et andet dansk universitet end Aarhus Universitet, samtidig med

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Find klubregisteret... 2 Jeg kan ikke se klubregisteret?... 2

Find klubregisteret... 2 Jeg kan ikke se klubregisteret?... 2 Vejledning til klubregister Indhld Find klubregisteret... 2 Jeg kan ikke se klubregisteret?... 2 Grupper g ekstra felter... 3 Opret grupper... 3 Hvad er en gruppe... 3 Opret ekstrafelter... 4 Hvad er standartfelter...

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

KOMBIT Byg og Miljø. Begreber og sammenhænge. i Byg og Miljø. Version 1.5 26. marts 2014 ROJ

KOMBIT Byg og Miljø. Begreber og sammenhænge. i Byg og Miljø. Version 1.5 26. marts 2014 ROJ KOMBIT Byg g Miljø Begreber g sammenhænge i Byg g Miljø Versin 1.5 26. marts 2014 ROJ Indhld Indhld... 2 Om denne vejledning... 4 Krt m Byg g Miljø... 5 Hvad er Byg g Miljø?... 5 Hvrdan kan ansøgerne bruge

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op

Læs mere

Pladetektonik. Informi GIS Instruktion til øvelse

Pladetektonik. Informi GIS Instruktion til øvelse Pladetektnik Infrmi GIS Instruktin til øvelse Pladetektnik instruktin til øvelse Øvelse: Pladetektnik Estimeret tidsfrbrug: 30 minutter Overblik ver pgaven Denne vejledning guider dig igennem, hvrdan du

Læs mere

Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg

Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til ansøgningssystemet!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til ansøgningssystemet! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Netprøver.dk. Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk

Netprøver.dk. Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk Netprøver.dk Nødprcedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk 10. maj 2019 Indhld 1 Intrduktin... 3 1.1 Hvilke nødprcedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær frberedt på det uventede!... 4 2 Nødprcedure

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et kandidattilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

Virksomhedsoplysninger

Virksomhedsoplysninger Alt det inf du behøver... Frretningsbetingelser & persndataplitik Virksmhedsplysninger Den-design A/S (datterselskab af HFP) CVR NR.: 17023292 Adresse: Hestehaven 16, 8721 Daugaard, DK Mail: Michela@den-design.dk

Læs mere

VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET

VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET Frsvarets Biblitekscenter Anita Elleby Pia Vang Hansen Juli 2016 Rev. af Peter Kastrup Madsen g Simn Papusek (Nvember 2017) Vi håber, at du vil få glæde af denne

Læs mere

REMOTE BACKUP. Skyfillers Kundemanual. Opsætning... 2. Installation... 2 Log ind... 3 Backup-sets... 4. Datasikring... 7

REMOTE BACKUP. Skyfillers Kundemanual. Opsætning... 2. Installation... 2 Log ind... 3 Backup-sets... 4. Datasikring... 7 REMOTE BACKUP Skyfillers Kundemanual INDHOLD Opsætning... 2 Installatin... 2 Lg ind... 3 Backup-sets... 4 Datasikring... 7 Online datasikring... 7 Lkal datasikring... 7 Gendannelse af data... 9 Gendannelse

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op

Læs mere

Vejledning til Plakater

Vejledning til Plakater Vejledning til Plakater Når du er lgget ind, finder du plakatskabelnerne ved at klikke skabelner g derefter Plakat. Under teksten plakater finder du tre ikner. Det er skabelner til tre frskellige plakater:

Læs mere

Vejledning Digital post på Virk.dk

Vejledning Digital post på Virk.dk Vejledning Digital pst på Virk.dk Indbakke g arkiv Sådan får du vist din pst Sådan får du installeret nyeste versin af Adbe Reader Sådan anvender du arkivmapper Pst Åbne pst Slette pst Flytte pst Arkivere

Læs mere

Effektiv digital selvbetjening

Effektiv digital selvbetjening Udviklingsønsker fr Navne- g adressebeskyttelse 1. Indledning Nedenstående beskriver kmmunale frslag til udviklingstiltag fr eksisterende g nye løsninger inden fr mrådet Navne- g adressebeskyttelse. Frslagene

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om genindskrivning

Så dån udfylder du en ånsøgning om genindskrivning Så dån udfylder du en ånsøgning om genindskrivning Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i det faneblad,

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om studieskift eller overflytning (Top-up)

Sa dan udfylder du en ansøgning om studieskift eller overflytning (Top-up) Sa dan udfylder du en ansøgning om studieskift eller overflytning (Top-up) Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem, DANS! Se eventuelt også

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om genindskrivning

Sa dan udfylder du en ansøgning om genindskrivning Sa dan udfylder du en ansøgning om genindskrivning Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i det faneblad,

Læs mere

Introduktion til Uddannelsesmiljøet

Introduktion til Uddannelsesmiljøet nvember 2018 Intrduktin til Uddannelsesmiljøet Frmål Tiden er kmmet til, at I selv skal på Aulas uddannelsesmiljø. Miljøet giver jer mulighed fr at øve jer i Aulas funktinaliteterer, frud fr at I skal

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et bachelortilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

FAQ spørgsmål og svar om Spejdernes Medlemsservice

FAQ spørgsmål og svar om Spejdernes Medlemsservice FAQ spørgsmål g svar m Spejdernes Medlemsservice (Opdateret 13-09-2016) Hvrdan får jeg hjælp? Vi frsøger at samle spørgsmål g svar, g pdaterer denne side løbende. Hvis du ikke kan finde svar her eller

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem, DANS! Hvis du ikke allerede

Læs mere

Netprøver.dk. Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk

Netprøver.dk. Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk Netprøver.dk Nødprcedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk 29. nvember 2017 Indhld 1 Intrduktin... 3 1.1 Hvilke nødprcedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær frberedt på det uventede!... 4 2 Nødprcedure

Læs mere

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk, Religionsvidenskåb, Aråbisk- og Islåmstudier eller Oldtidskundskåb- Vinteroptåg Hvis din bacheloruddannelse

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden, så du benytter Ansøgningsportalen på dansk! Et godt tip Tryk på F11 for at få

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN Et godt tip Tryk på F11 for at få ansøgningssystemet til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget ind på Ansøgningsportalen,

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om studieskift eller overflytning

Så dån udfylder du en ånsøgning om studieskift eller overflytning Så dån udfylder du en ånsøgning om studieskift eller overflytning Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

I højre side af skærmbilledet finder du i ansøgningssystemet en guide til at udfylde den del af

I højre side af skærmbilledet finder du i ansøgningssystemet en guide til at udfylde den del af Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en 2-faglig kandidatuddannelse med kandidattilvalg i Russisk eller Religionsvidenskab - Vinteroptag Hvis din bacheloruddannelse er blevet forlænget med et

Læs mere

Brugermanual til Folkeskoledatabasen

Brugermanual til Folkeskoledatabasen Brugermanual til Flkeskledatabasen SKRIV CLIENT NAME INDHOLD. 1. FOLKESKOLEDATABASEN 2 2. HJEM 2 3. RAPPORTER 3 3.1 EKSEMPEL - SÅDAN FINDER DU EN RAPPORT 3 4. BYG EGEN TABEL 5 4.1 Eksempel sådan laver

Læs mere

Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018

Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018 Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018 Læser du en bacheloruddannelse med enten bachelortilvalget i Russisk

Læs mere

Vejledning om ansøgning til Særligsoc 2009 / 2010. Tips og Lottopuljen til særlige sociale formål - frivilligt socialt arbejde - 7. 18. 19.

Vejledning om ansøgning til Særligsoc 2009 / 2010. Tips og Lottopuljen til særlige sociale formål - frivilligt socialt arbejde - 7. 18. 19. VELFÆRDSMINISTERIET Vejledning m ansøgning til Særligsc 2009 / 2010 Tips g Lttpuljen til særlige sciale frmål - frivilligt scialt arbejde - 7. 18. 19. 50 Ansøgningsfrist 16. februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Oversvømmelse ved havstigning. Informi GIS Instruktion til øvelse

Oversvømmelse ved havstigning. Informi GIS Instruktion til øvelse Oversvømmelse ved havstigning Infrmi GIS Instruktin til øvelse Øvelse: Oversvømmelse ved havstigning Estimeret tidsfrbrug: 30 minutter Overblik ver pgaven Denne pgave giver indsigt i analytiske værktøjer

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

Håndtering af Views. Standard List Views. Hvordan jeg kan...

Håndtering af Views. Standard List Views. Hvordan jeg kan... Side 1 af 10 Håndtering af Views Hvrdan jeg kan... Bruge Standard List Views Oprette Brugerdefinerede List Views Specificere List View kriterier Udvælge List View klnner Opsætte beføjelser til List View

Læs mere

os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/kunde- eller

os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/kunde- eller PERSONDATAPOLITIK FOR CVLI Danmark 1 Generelt 1.1 Denne Persndataplitik ( Plitik ) er gældende fr samtlige de plysninger, sm du giver til s, g/eller sm vi indsamler m dig, enten sm led i et medlems-/kunde-

Læs mere

Kursus i CMSimple 2.9SE. - Mads Bischoff, Safi.dk. Indhold: Velkommen Klar parat o. Indhold & form o. Skitse over hjemmesiden Kom igang o

Kursus i CMSimple 2.9SE. - Mads Bischoff, Safi.dk. Indhold: Velkommen Klar parat o. Indhold & form o. Skitse over hjemmesiden Kom igang o Kursus i CMSimple 2.9SE - Mads Bischff, Safi.dk Indhld: Velkmmen Klar parat Indhld & frm Skitse ver hjemmesiden Km igang Lgin på hjemmesiden Skriv/redigér en side Lav nye sider Indsæt et ft på siden Link

Læs mere

1. Indledning Dette notat beskriver kort hovedparten af de ændreinger, der er kommet ifm. EnviDrift Version 2013.

1. Indledning Dette notat beskriver kort hovedparten af de ændreinger, der er kommet ifm. EnviDrift Version 2013. NOTAT Dat: 17.06.2013 Prjektnavn: EnviDrift Prjekt nr.: 1081881 Udarbejdet af: Ulrik Højbjerre Kvalitetssikring: Peder Langelund Mdtager: Side: 1 af 5 Vedr.: EnviDrift Release 2013 1. Indledning Dette

Læs mere

Forslag til diskussion

Forslag til diskussion Frslag til diskussin Her bliver der vist ngle frslag til temaer, sm eleverne kan diskutere efter de har set præsentatinen. Disse temaer kan diskuteres i grupper eller i plenum. 1. Præsentatinen kmmer med

Læs mere

EKSTERN PERSONDATAPOLITIK DANISH MUSLIM AID Gældende fra 25. maj 2018

EKSTERN PERSONDATAPOLITIK DANISH MUSLIM AID Gældende fra 25. maj 2018 EKSTERN PERSONDATAPOLITIK DANISH MUSLIM AID Gældende fra 25. maj 2018 1 Generelt Nærværende persndataplitik er gældende fr samtlige af de plysninger, sm du giver til s, g/eller sm vi indsamler m dig, enten

Læs mere

F2 Opdateringstillæg. Version

F2 Opdateringstillæg. Version F2 Opdateringstillæg Versin 5.1.0.7407 Nyheder g ændringer i F2 5.1.0.7407 Kære F2 bruger, velkmmen til pdateringstillægget 5.1.0.7407 til cbrain F2. Vi har i denne pdatering udvidet, frbedret g ændret

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet Sådan udfylder du ansøgningsskemaet I det følgende finder du en vejledning i at udfylde ansøgningsskemaet, når du søger om optagelse på Eftervidereuddannelser på Syddansk Universitet 01-03-2015 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

KOMBIT Byg og Miljø. Administrator. i Byg og Miljø. Version marts 2014 ROJ

KOMBIT Byg og Miljø. Administrator. i Byg og Miljø. Version marts 2014 ROJ KOMBIT Byg g Miljø Administratr i Byg g Miljø Versin 1.4 19. marts 2014 ROJ Indhld Om denne vejledning... 3 Tildeling af rller i Danmarks Miljøprtal... 3 Administratin af tekster... 4 Myndighedsinfrmatin...

Læs mere

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Du kan søge en kandidatuddannelse, hvis du har afsluttet eller er i gang med at afslutte en adgangsgivende uddannelse. Adgang til ansøgningssystemet Du

Læs mere

Projekt isometri manual 1.2

Projekt isometri manual 1.2 Estatetl ApS supprt@systemblig.dk +45 70 20 11 90 PROJEKT ISOMETRI Prjekt ismetri manual 1.2 Hvem har min. adgang til denne side: Mægler (Dette kan variere fra system til system - såfremt det er ændret

Læs mere

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose Vejledning til tilskudsrdning fr Grøn industrisymbise Dette er en vejledning til virksmheder, sm ønsker at søge m tilskud til teknisk, finansiel eller juridisk rådgivning i frbindelse med etablering af

Læs mere

Denne manual omhandler hvor og hvordan man ser og administrer sine boligsager pr. projekt/ejendom.

Denne manual omhandler hvor og hvordan man ser og administrer sine boligsager pr. projekt/ejendom. Estatetl ApS supprt@systemblig.dk +45 70 20 11 90 BOLIGLISTEN Bliglisten Hvem har min. adgang til denne side: Mægler (Dette kan variere fra system til system - såfremt det er ændret af administratr) Her

Læs mere

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen HD optag Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen 1 Login til ansøgningsportalen (STADS-DANS): http://www.cbs.dk/efteruddannelse/hduddannelse/hd-tilmelding Se desuden Vejledning til login på ansøgningsportalen

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Udmøntningsntat fr bemanding af Det Ingeniør- g Naturvidenskabelige Fakultets g Det Tekniske Fakultet fr IT g Designs uddannelser Baggrund Udmøntningsntat fr bemanding af Det Ingeniør- g Naturvidenskabelige

Læs mere

J.nr. 2010 1937 28. februar 2011

J.nr. 2010 1937 28. februar 2011 J.nr. 2010 1937 28. februar 2011 (EU-reference nr. 2011-031741) Udbud af krtlægning af erfaringerne med efterværn g mægling samt afdækning af nye frmer fr støttemuligheder fr mænd g kvinder, der har været

Læs mere

Tips & Tricks nr. 116 LUDUS Suite Håndtering af indfødsretsprøven og medborgerskabsprøven

Tips & Tricks nr. 116 LUDUS Suite Håndtering af indfødsretsprøven og medborgerskabsprøven LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.cm CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technlgy P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 www.dxc.technlgy www.dxc.technlgy/ludus Tips & Tricks nr.

Læs mere

Vejledning til UPV i Meebook

Vejledning til UPV i Meebook Vejledning til UPV i Meebk Københavns kmmune Oktber 2018 Indhldsfrtegnelse 1. Intrduktin... 3 2. Lvmæssige krav... 3 3. UPV i Meebk... 4 4. Opret UPV fr en elev... 5 5. Infrmatin m elevens UPV... 7 6.

Læs mere

Kort til dataindsamling af jordbundsundersøgelser i felten. Informi GIS Instruktion til øvelse

Kort til dataindsamling af jordbundsundersøgelser i felten. Informi GIS Instruktion til øvelse Krt til dataindsamling af jrdbundsundersøgelser i felten Infrmi GIS Instruktin til øvelse Krt til dataindsamling i felten instruktin til øvelse Øvelse: Krt til dataindsamling af jrdbundsundersøgelser i

Læs mere

Systembeskrivelse KMD Digital Valgliste Version 2.1.0

Systembeskrivelse KMD Digital Valgliste Version 2.1.0 KMD Digital Valgliste Versin 2.1.0 Indhldsfrtegnelse Indhldsfrtegnelse Frrd... 2 1 Applikatinen... 3 1.1 Applikatinens rbusthed... 3 1.2 Ansvar fr afvikling... 3 1.3 Evnen til at håndtere fejl... 4 2 Systemversigt...

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser (Midlertidig udgave gældende fr efteråret 2018) Fakultetskntret fr Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet g Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dkument dat: 20-06-2017 Revideret dat: 13-09-2018 Dkumentansvarlig:

Læs mere

Politik for mødet med borgeren

Politik for mødet med borgeren Plitik fr mødet med brgeren Plitik fr mødet med brgeren Visin Rebild Kmmune vægter nærdemkrati g brgertrivsel højt. Brgerinddragelse g en service verfr brgerne, der er kendetegnet ved kvalitet g rettidighed

Læs mere

Bølgeplan - Vejledning

Bølgeplan - Vejledning Bølgeplan - Vejledning Januar 2014 Indhld 1. HVAD ER BØLGEPLAN... 3 2. FORMÅL MED BØLGEPLAN... 3 3. HVEM MODTAGER BØLGEPLAN... 3 4. UDARBEJDELSE AF BØLGEPLAN... 3 5. SKABELON... 3 1. Hvad er bølgeplan

Læs mere

Udarbejdelse af et kursus

Udarbejdelse af et kursus Side 1 Udarbejdelse af et kursus Oprettelse af et nyt kursus ä Klik på Kurser i den øverste menu. Herved fremkmmer nedenstående skærmbillede. Søgning i eksisterende kurser Hjælpefunktin Nyt kursus Du har

Læs mere

Kurser klar til brug... 4. Grundlæggende Windows 8 og Internetværktøjer... 4. IT-Borger Kursus... 5

Kurser klar til brug... 4. Grundlæggende Windows 8 og Internetværktøjer... 4. IT-Borger Kursus... 5 Indhld Kurser klar til brug... 4 Grundlæggende Windws 8 g Internetværktøjer... 4 IT-Brger Kursus... 5 Wrd (1) - versin 2010/2013 - Ttalt nybegyndere... 6 Wrd (2) - versin 2010/2013 Let øvede... 7 ipad

Læs mere

Årsafslutning i PingWin / Stellar

Årsafslutning i PingWin / Stellar Årsafslutning i PingWin / Stellar Åbn nyt regnskabsår Følgende er kun aktuelt fr de klinikker, der starter regnskabsåret 1. januar, men vejledningen kan selvfølgelig bruges efter samme princip ved regnskabsskift

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING Login til STADS-DANS: www.stadsdans.aau.dk Et godt tip Tryk på F11 for at få STADS-DANS til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget

Læs mere

Vejledning til graveansøgninger

Vejledning til graveansøgninger Vejledning til graveansøgninger Gå ind på www.virk.dk Søg efter: Grave Hedensted Tryk på Ansøgning m tilladelse til gravearbejde Tryk på Start 1 Lg ind med medarbejder NEM ID Vælg pret 2 1. Ansøg eller

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag: Et faktaark pr. retning i censorkorpset... 7

Indholdsfortegnelse. Bilag: Et faktaark pr. retning i censorkorpset... 7 Indhldsfrtegnelse Beretning fra censrfrmandskaberne fr Ingeniøruddannelserne g Diplmuddannelserne fr IT g Teknik fr periden september 2013 til september 2014... 2 Resume... 2 Uddannelsernes niveau... 2

Læs mere

IT Politik Ældre & Sundhed

IT Politik Ældre & Sundhed Standardbetegnelse DDKM: - Anvendelsesmråde g målgruppe: Ledere g medarbejdere i Ældre & Sundhed Dkumenttype: Plitik Gdkendt af: Team Ledelse Gdkendelsesdat: 19. ktber 2015 Dkumentstyring: FICS sagsnr.:

Læs mere

IT- og informationssikkerhe

IT- og informationssikkerhe SOLRØD KOMMUNE IT- g infrmatinssikkerhe d begynder med dig! Januar 2011 Rev. april 2012 2 Indhldsfrtegnelse 1. IT- g infrmatinssikkerhed i Slrød Kmmune... 4 1.1 Sikkerhedsrganisering g ansvar... 4 2. IT-bruger

Læs mere

Nyhedsbrev. Det nye år har nu trådt sine første skridt. Hospitalsenheden Vest Staben. Se, hvad der er på tapetet hos Staben på de næste sider

Nyhedsbrev. Det nye år har nu trådt sine første skridt. Hospitalsenheden Vest Staben. Se, hvad der er på tapetet hos Staben på de næste sider Nyhedsbrev Nr. 1 9. januar 2015: Nyhedsbrev fra Stabens ledelse Det nye år har nu trådt sine første skridt Se, hvad der er på tapetet hs Staben på de næste sider Skema i kpirum Kørsel g arbejdstider Opdateret

Læs mere

Kravspecifikation for den pædagogiske læreplan

Kravspecifikation for den pædagogiske læreplan Kravspecifikatin fr den pædaggiske læreplan Den pædaggiske læreplan Indhld Indledning... 3 Del 1. Lvgrundlag... 4 Del 2. Generelle plysninger... 5 Del 3. Dkumentatin via hverdagslivstemaer... 8 3.1 Vkseninitieret

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser Login til STADS-DANS: www.stadsdans.aau.dk/deltid Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden! Et godt tip Tryk på F11 for at få STADS-DANS

Læs mere

Rebildselskabet er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Rebildselskabet er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Privatlivsplitik fr Rebildselskabet (Rebild Natinal Park Sciety, Inc.) Vedtaget i maj 2018 - Versin 1.1 Rebildselskabets dataansvar Rebildselskabet behandler persnplysninger g har derfr vedtaget denne

Læs mere

Orientering Håndtering af varer til reparation

Orientering Håndtering af varer til reparation DANSKE GULDSMEDE OG URMAGERE Orientering Håndtering af varer til reparatin Indhld: Side 1 Reparatinsgenstande 1 Ansvar fr varen hvedregelen 2 Frretningens ansvar fr varen 2 Indleveringsbeviset 2 Håndtering

Læs mere

Tips & Tricks nr. 92 LUDUS Web Kursistmapper & skabeloner

Tips & Tricks nr. 92 LUDUS Web Kursistmapper & skabeloner LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.cm DXC Technlgy A/S P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 www.dxc.technlgy www.dxc.technlgy/ludus Tips & Tricks nr. 92 LUDUS Web Kursistmapper &

Læs mere

KOMBIT Byg og Miljø. Sagsbehandler. i Byg og Miljø. Version 1.2 13. marts 2014 ROJ

KOMBIT Byg og Miljø. Sagsbehandler. i Byg og Miljø. Version 1.2 13. marts 2014 ROJ KOMBIT Byg g Miljø Sagsbehandler i Byg g Miljø Versin 1.2 13. marts 2014 ROJ Indhld Indhld... 2 Om denne vejledning... 3 Sagsbehandleradgang i Byg g Miljø... 4 Mdtagelse af ansøgninger hs myndigheden...

Læs mere

VERSIONSBREV. LUDUS version 1.27.0. Den 10. december 2009. J.nr.: 4004 V1088 09. CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N

VERSIONSBREV. LUDUS version 1.27.0. Den 10. december 2009. J.nr.: 4004 V1088 09. CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N VERSIONSBREV LUDUS versin 1.27.0 Den 10. december 2009 J.nr.: 4004 V1088 09 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk, scandihealth@csc.cm

Læs mere

Webservice W023 Upload filer. Indhold ADM TEKN. Formål

Webservice W023 Upload filer. Indhold ADM TEKN. Formål ADM 256-1 TEK Webservice W023 Uplad filer Frmål At filer kan verføres fra et eksternt system til SIS vinduet S105 Filarkiv/tabellen PERSO_FILER. Desuden giver webservicen mulighed fr at hente en fil, slette

Læs mere

TEMA: GODT I GANG MED SPECIALET

TEMA: GODT I GANG MED SPECIALET TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: GODT I GANG MED SPECIALET Udviklet af Hanne Balsby Thinghlm, CUDiM Takeaway Teaching: Specialefrberedelse SPECIALEFORBEREDELSE

Læs mere