Augustenborg den Til Alle medlemmer af danske Fodbolddommere - DFU. Nyhedsbrev. Kære fodbolddommer, kollega og ven.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Augustenborg den Til Alle medlemmer af danske Fodbolddommere - DFU. Nyhedsbrev. Kære fodbolddommer, kollega og ven."

Transkript

1 Augustenborg den Til Alle medlemmer af danske Fodbolddommere - DFU Nyhedsbrev Kære fodbolddommer, kollega og ven. Du læser nu årets første nyhedsbrev fra DFU. I bestyrelsen ser vi det som vores vigtigste opgave at arbejde for at sikre dig de bedste vilkår, rammer og betingelser for, at du kan udøve din dommergerning med størst mulig glæde og fornøjelse. Det kræver at godt samarbejde mellem dommerklubberne internt og bestyrelsen, og også samarbejde og resultatskabende drøftelser med DBU og andre samarbejdspartnere. Du kan her læse om nogle af de tiltag, resultater og udfordringer, vi i bestyrelsen og dommerklubberne har fokus på. DFU medlemmer Vores medlemstal i DFU er relativt konstant, og kun ganske få dommere, der dømmer aktivt i Danmark er ikke medlem af en dommerklub og vores fællesskab. Du ved, som alle dine kolleger, at vores fællesskab er afgørende for at bevare og forbedre vores forhold og vilkår og dermed få alle de positive oplevelser ved at være fodbolddommer både fagligt, sportsligt og socialt. Tak for dit medlemskab. Vi tages alvorligt, når vi er sammen. DBU og DFU må benytte voldgift i løsning af tvist Netop dommernes muligheder og rammer samt dommerklubbernes vilkår har siden 2013 været basis for rigtig mange møder og drøftelser mellem DBU og DFU. Dette for at få den ønskede effekt af de rammevilkår, DBU og DFU har indgået for alle breddedommeres forhold, i daglig tale benævnt 21 punkts erklæringen og Udmøntningsnotatet. Gennem denne dialog er samarbejdet og den fælles forståelse for dommernes forhold i mange forhold blevet klart forbedret rundt om i landet, hvor dommerklubber nu er i større dialog med DBU og også arbejder sammen med DBU om stadig flere og flere væsentlige områder. Den udvikling er vi glade for og vi oplever, at dette er gensidigt hos DBU. Derfor er det særligt ærgerligt, at det gennem alle 3 år ikke er lykkedes os at blive enige om de vilkår, dommerklubberne skal have for at få indtægter fra kamppåsætning. DBU tolker her udmøntningsnotatet på en hel anderledes måde end DFU gør og selv om DFU har lagt juridisk dokumentation frem inkl. henvisning til højesteretsdom

2 har DBU valgt at fastholde sin tolkning og forståelse. Det betyder, at DFU og DBU nu må i voldgift for at få dette afklaret. Sagen er yderst væsentligt for dommerklubberne og dermed dig. Det er DFUs vurdering, at DBU med sin tolkning fratager dommerklubberne mulighed for en årlig indtjening på ikke under kr For os dommere og dommerklubber er det rigtig mange penge. Penge, dommerklubberne har behov for til alle former for dommerfaglige aktiviteter, der er med til at sikre din og dine kollegers løbende kompetenceudvikling og ikke mindst sikre, at du også fremover finder det sjovt og meningsfyldt at være fodbolddommer både, fagligt, sportsligt og socialt. I DFU har vi på utallige møder og gennem mange forslag søgt at finde en løsning, der kunne tilgodese DBUs ønske om at påsætte disse kampe og samtidig sikre dig og din dommerklub ressourcer til de nødvendige aktiviteter. DBU er enig i, at fastholdelse af dommere skal prioriteres, men uanset det og uanset DBU ikke kan fremlægge juridisk dokumentation for sin tolkning af aftalerne, har DBU valgt ikke at indgå nogen aftale eller kompromis med DFU og dommerklubberne vedr. påsætningen. Nu lader vi juraen arbejde i DFU er vi meget overbevist om, vi har en rigtig god sag. Tvisten omhandler penge og vilkår for dommerklubberne og har dermed ingen indflydelse på din daglige dommergerning. Vi er ikke i konflikt med DBU vi er professionelt uenige. I DFU vil vi gøre alt for at sikre, at tvisten løses professionelt, og efter juraen har talt vil vi bruge afgørelsen til at skabe endnu bedre rammer og vilkår for dig og din dommerklub uanset hvordan udfaldet i detaljer måtte blive. Information, IT De seneste år har DFU lagt mange kræfter i opdatering og reel udvikling af den nødvendige IT og kommunikative platform. Bestyrelsen har måtte sande, at dette er en større opgave og helt naturligt har der i DFU, både i bestyrelse og i dommerklubber været mange synspunkter om både indhold, nytte og økonomi. I bestyrelsen har vi forsøgt at balancere dette i respekt for alles synspunkter. Vi er nu så langt, at vi har lanceret MIT DFU, som du kan logge dig ind på via DFUs hjemmeside. Mit DFU indeholder en personlig profil. (Dommerklubberne arbejdet p.t. med at oprette og revidere disse) Når du holder den opdateret vil du fremover kunne modtage nyhedsmails direkte fra DFU. Har du særlige roller som eks. vejleder, linjedommer, triodommer, instruktør, kasserer osv. vil du i fremtiden kunne kommunikere med andre, der har samme roller, ligesom både DFU og din dommerklub kan målrette informationerne til dig.

3 MIT DFU indeholder også on-line tilmeldingssystem til dommerklubbernes arrangementer. Systemets er også dommerklubbens nye medlemskartotek, så alle dommere under DFU nu registreres i det samme system. Den anden del af MIT DFU indeholder en række praktiske oplysninger og informationer til dig, hvad enten du er dommer, udvikler, instruktør eller bestyrelsesmedlem. Dette er ikke en konkurrent til DBUs system, men et supplement, der indeholder andre væsentlige informationer. Vi har dog også taget visse praktiske informationer med, som også er beskrevet hos DBU, men fremfor at lede efter dem i DBUs store informationssystem har vi linket direkte til de relevante sider hos DBU. Vi vil naturligvis i fremtiden arbejde videre med indholdet i MIT DFU og vi håber, du vil tage godt imod dette. Hjemmesiden og de sociale medier I forlængelse af MIT DFU arbejder vi også med en mere informativ hjemmeside med faste opdateringer. Det er ønsket, at denne hjemmeside har links til alle landets dommerklubber, men at den også indeholder artikler og faglige input, der er relevante for fodbolddommere. Da denne side er åben og tilgængelig for alle, har vi valgt at lægge de særlig nyttige DFU informationer ind i den lukkede del. Konstant flere og flere kommer med i DFUs lukkede gruppe på Facebook. Her diskuterer medlemmerne faglige emner ofte med spændende videoklip mm. DFUs bestyrelse ligger også løbende korte faglige emner ud på siden, så du kan være informeret, få inspiration eller deltage i debatten. Er du ikke allerede medlem, så anmod om det på Facebook. Tøjaftalen Mere end 2400 aktive dommere har modtaget det gratis sæt Diadora dommertøj. Hvert år på denne tid får vi mange nye medlemmer, der har taget dommerkort, og vi er rigtig glade for, vi kan tilbyde også dem et sæt flot dommertøj, så de fra første kamp er velklædte. På Shopeasy kan du købe dommertøj, træningstøj, løbetøj og lækkert fritidstøj. Vores samarbejde med Diadora gør, at dommerklubben modtager Cash-back i forhold til, hvor meget, medlemmerne køber hos Diadora. Dette beløb er med til at finansiere driften af dommerklubberne. Så ikke kun er tøjet billigt og i god kvalitet, du støtter også din dommerklub gennem dine køb. Skal du dømme sommerstævner og cups?

4 Hvis ja, skal du være opmærksom på den administrative retningslinje, DBU har lavet på området. DFU har indgående drøftet denne gennem flere møder med DBU, og vi synes, vilkårene nu balancerer mellem dommerønsker, DBU ønsker og klubønsker. Retningslinjerne trådte i kraft i 2016 og du kan finde dem på MIT DFU. Logo I april 2016 skrev jeg: Når DBU ind imellem lancerer sit DBU dommerlogo på hjemmesider og senest på partoutkortet til alle dommere, så ved DBU, det provokerer og støder mange dommere. Det styrker ikke samarbejdet mellem dommerne og DBU. Hvad DBUs formål er med disse handlinger kan vi jo kun gætte på. Mere end 3000 dommere i Danmark er stolte af at anvende DFUs logo, der er det visuelle bevis på vores stærke fællesskab. Vi ser ind i mellem stadig dette, men jeg oplever også, at alle i Danmark ved, at dommere bærer DFUs logo og at dette garanterer uafhængighed, faglighed og passion. Jeg er personligt meget stolt af dette! Honorar og vilkårsaftaler Med passende intervaller normalt 2 eller 3 år skal disse genforhandles med både DBU, DGI og andre interessenter. De nuværende aftaler gælder alle i 2017, men i efteråret skal bestyrelsen i arbejdstøjet, for der skal nye aftaler til i 2018 på flere områder. Aftalen for indefodbold er udløbet- og vi har aftalt med DBU, at Udmøntningsnotatet fremover også omfatter indefodbold. I denne indesæson har det været gældende, og det er vores opfattelse, det har fungeret tilfredsstillende. Vi har faktisk ingen aftale vedr. Futsal. Det skal vi have, og vi håber at komme i drøftelser om dette snarest. De dommere, der dømte årets DM finaler oplevede med få dages varsel, at DBU ændrede honoraret i nedadgående retning og det er jo netop sådanne situationer, klare og entydige aftaler skal hindre. De påsatte dommere lod det sportslige komme i første række og dømte kampene. Det skal på alle måder anerkendes men vi må og skal sikre os, at ingen af os får den slags oplevelser og netop derfor skal vi sammen have aftaler. Som opfølgning på nyhedsbrevet fra april 2016, hvor jeg omtalte ny aftale for dommerne i de højeste kvinderækker kan jeg oplyse, at vi til det sidste og faktisk forbi deadline drøftede og forhandlede med DBU og Kvindedivisionsforeningen. Det var besværet værd, for vi står i dag med en ny og moderne aftale, som DFU lavede udkastet til, og som har sat det sportslige og faglige højest på dagsordenen, men som også sikrer en balanceret økonomi for både dommere og klubber.

5 Forårets test og opstartsmøder De fleste har gennemført både opstartsmøde og test. Jeg håber, det er gået godt for dig og du er klar til forårets mange spændende opgaver. Jeg ved, både møder og test i år er afviklet i et godt samarbejde mellem DBU og dommerklubberne. Udviklere og vejledere Igen i år er flere DFU medlemmer dette forår ved at uddanne sig til udviklere eller videreuddanne sig til trioudviklere. DFUs tilgang overfor rammerne er også her sammenhæng mellem krav og uddannelse, samt ensartede vilkår i hele landet. Endvidere har DFU fastholdt, at censorer og udviklere, der indgår i uddannelsen af de nye skal honoreres ens for dette arbejde. Efteruddannelsen af landets udviklere er nødlidende. Det gør dels, at vi ikke har nok udviklere men også, at vi ikke altid har det absolut bedste faglige udbytte af udviklingen. Vi ved, at alle udviklere gør deres absolut bedste hver gang men det er svært, når man ikke i tilstrækkelig grad opdateres og efteruddannes. Vi håber, DBU i 2017 lytter til os og disse udfordringer. Det må bestemt også være i DBUs interesse, at alle i disse grupper er godt efteruddannet. DFU mod 2020 I DFUs bestyrelse udarbejdede vi efter input fra dommerklubberne i foråret 2016 vores fælles programerklæring eller strategi for de kommende år. Du kan se den på vores hjemmeside, hvor jeg også fortæller om den i en video. Formålet er at tydeliggøre, hvad vi står for, hvilke værdier vi har, vores faglige og samarbejdende tilgang og hvilke væsentlige mål og indsatser vi har til gavn for vores medlemmer dig og for Dansk fodbold. Rigtig god sæson forår 2017 Du ønskes en rigtig god sæson med mange gode oplevelser på fodboldbanerne. Jeg sender også en hilsen med en stor tak til din familie for den forståelse, de viser for din hobby. Uden familiens opbakning var det hele jo ikke muligt. Mange sportslige hilsner Tore Østergaard Formand

Danske Fodbolddommere - mod 2020

Danske Fodbolddommere - mod 2020 Danske Fodbolddommere - mod 2020 Indledning Formål, mission, vision og værdier Afgørende Indledning Jeg er stolt og glad ved at præsentere. samler og beskriver, hvad vi som interesseorganisation for alle

Læs mere

Godkendt. 1. Godkendelse af referat. Godkendt. 2. Godkendelse af dagsorden

Godkendt. 1. Godkendelse af referat. Godkendt. 2. Godkendelse af dagsorden Mødetype: Bestyrelsesmøde Deltagere: Bestyrelsen Dato og sted: 14. januar 2017 kl. 10.30 17.00 Fyn: Fjeldsted Skov Kro Facilitator: Referent: Leif Afbud: Emne (og ansvarlig) 1. Godkendelse af referat 2.

Læs mere

ved Anders Vejlstrup, Holmevej 32, 8830 Tjele. Telefon Mail

ved Anders Vejlstrup, Holmevej 32, 8830 Tjele. Telefon Mail ved Anders Vejlstrup, Holmevej 32, 8830 Tjele. Telefon 30302672. Mail andersvejlstrup@gmail.com ÅRSBERETNING 2017 ÅRSBERETNING 2017 DEN SKRIFTLIGE BERETNING OVER AKTIVITETER OG HÆNDELSER, DER ER FOREGÅET

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK)

SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK) SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK) SAMARBEJDSAFTALE MELLEM DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMERKLUB 1. Formål og baggrund 1.1 Formålet med nærværende samarbejdsaftale, hvor fundamentet

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

DBU og DFU. Udmøntning af 21 punktserklæringen Grundprincipper Opgavevaretagelse snitflader dialog ansvar økonomi

DBU og DFU. Udmøntning af 21 punktserklæringen Grundprincipper Opgavevaretagelse snitflader dialog ansvar økonomi DBU og DFU Udmøntning af 21 punktserklæringen Grundprincipper Opgavevaretagelse snitflader dialog ansvar økonomi Indledning Dette udmøntningsnotat baserer sig på de punkter, der er opnået enighed om mellem

Læs mere

DBU Jylland Informations- og dialogmøde. - vedrørende dommersituationen

DBU Jylland Informations- og dialogmøde. - vedrørende dommersituationen DBU Jylland Informations- og dialogmøde - vedrørende dommersituationen Informations- og dialogmøde Dagsorden: Kl. 16.00 Velkomst. Kl. 16.10 16.55 Kl. 16.55 17.05 Kl. 17.05 17.45 Politisk orientering herunder

Læs mere

ved Jens Kjeldbjerg Andersen, Vognstrupvej 14, 7840 Højslev mail: ÅRSBERETNING 2016

ved Jens Kjeldbjerg Andersen, Vognstrupvej 14, 7840 Højslev mail: ÅRSBERETNING 2016 ved Jens Kjeldbjerg Andersen, Vognstrupvej 14, 7840 Højslev 21 77 59 85 mail: jenskjeldbjerg@jubii.dk ÅRSBERETNING 2016 ÅRSBERETNING 2016 DEN SKRIFTLIGE BERETNING OVER AKTIVITETER OG HÆNDELSER, DER ER

Læs mere

DANSKE FODBOLDDOMMERE MØDEREFERAT. danskefodbolddommere.dk. København, 03. februar 2014

DANSKE FODBOLDDOMMERE MØDEREFERAT. danskefodbolddommere.dk. København, 03. februar 2014 MØDEREFERAT København, 03. februar 2014 Den 3.februar 2014 blev der afholdt ordinært bestyrelsesmøde i DFU. Mødet blev afholdt på Hellerup Skole. Følgende deltog i mødet: Per Buttenschøn (formand) Tore

Læs mere

LFFK Beretning Før jeg starter på selve beretningen vil jeg, som traditionen foreskriver nævne de der i år har kunnet fejre en rund fødselsdag:

LFFK Beretning Før jeg starter på selve beretningen vil jeg, som traditionen foreskriver nævne de der i år har kunnet fejre en rund fødselsdag: LFFK Beretning 2017 Før jeg starter på selve beretningen vil jeg, som traditionen foreskriver nævne de der i år har kunnet fejre en rund fødselsdag: 1. Per Rud 50år 21/2 2. Søren Jacobsen 50 år 27/3 3.

Læs mere

VEDTÆGTER Klubbens vedtægter NVJDK 1 Klubbens navn er Nordvestjysk fodbolddommerklub. Klubben er stiftet i 1943.

VEDTÆGTER Klubbens vedtægter NVJDK 1 Klubbens navn er Nordvestjysk fodbolddommerklub. Klubben er stiftet i 1943. VEDTÆGTER Klubbens vedtægter NVJDK 1 Klubbens navn er Nordvestjysk fodbolddommerklub. Klubben er stiftet i 1943. 2 Klubbens formål er i samarbejde med JBU. at virke for dygtiggørelse af fodbolddommere,

Læs mere

1. Godkendelse af referat. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Temamøderne og DFU mod DFU-bestyrelsesmøde den 21. juni

1. Godkendelse af referat. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Temamøderne og DFU mod DFU-bestyrelsesmøde den 21. juni Mødetype: Bestyrelsesmøde Deltagere: Bestyrelsen Dato og sted: 21. juni 2017 kl. 17.30 Korsør vandrehjem Facilitator: Referent: Leif Afbud: Emne (og ansvarlig) 1. Godkendelse af referat 2. Godkendelse

Læs mere

1. Godkendelse af referat. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Kommunikationsplan og hjemmeside

1. Godkendelse af referat. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Kommunikationsplan og hjemmeside Mødetype: Døgnseminar Deltagere: Bestyrelsen og Jan Nielsen Dato og sted: 16092016 kl. 17.30 17092016 kl. 16.30 Sted: Fjeldstedskovkro, Ejby Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: Emne (og ansvarlig)

Læs mere

#2 Mødekalender 2016-4 ordinære bestyrelsesmøder. #3 Status på løbende sager - til info for nye. #4 Oplæg til årshjul - hvad skal hver enkelt gøre

#2 Mødekalender 2016-4 ordinære bestyrelsesmøder. #3 Status på løbende sager - til info for nye. #4 Oplæg til årshjul - hvad skal hver enkelt gøre MØDEREFERAT Fredericia, 15. november 2015 Den 15. november 2015 blev der afholdt ordinært bestyrelsesmøde i DFU Danske Fodbolddommere. Mødet blev afholdt på Hotel Fredericia Følgende deltog i mødet: Tore

Læs mere

Vi er alle meget ærgerlige over situationen. Men vi føler, at dette er nødvendigt.

Vi er alle meget ærgerlige over situationen. Men vi føler, at dette er nødvendigt. Konflikt! 25. februar 2013 Kære fodbolddommer/dommerudvikler! Dansk Fodbolddommer-Union (DFU) og alle regionsformænd for de danske dommerklubber har i fællesskab besluttet, at såfremt ikke andet sker,

Læs mere

SKRIFTLIG BERETNING. Dansk Fodbolddommer-Union (Danske Fodbolddommere) 2018

SKRIFTLIG BERETNING. Dansk Fodbolddommer-Union (Danske Fodbolddommere) 2018 SKRIFTLIG BERETNING Dansk Fodbolddommer-Union (Danske Fodbolddommere) 2018 Dette er den skriftlige beretning for Dansk Fodbolddommer-Union (herefter blot benævnt DFU / Danske Fodbolddommere ) for perioden

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 2 fra Silkeborg Fodbolddommerklub Juni 2013. Silkeborg Fodbold dommerklubs første Superliga dommer.

Nyhedsbrev nummer 2 fra Silkeborg Fodbolddommerklub Juni 2013. Silkeborg Fodbold dommerklubs første Superliga dommer. Nyhedsbrev nummer 2 fra Silkeborg Fodbolddommerklub Juni 2013 Silkeborg Fodbold dommerklubs første Superliga dommer. Det var med stor glæde at jeg den 24. juni fik meddelelse om at Dennis Mogensen er rykket

Læs mere

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?hånden. Denne folder skal være med til at skabe DBU Sjællands arbejde består blandt andet i at støtte den gode adfærd og tone på og udenfor fodboldbanerne,

Læs mere

Dommerområder Ud fra et fagligt og operativt grundlag: 5 dommerområder á ca. 350-400 dommere

Dommerområder Ud fra et fagligt og operativt grundlag: 5 dommerområder á ca. 350-400 dommere DBU Jyllands Dommerstruktur 1.6.2013 NY DOMMERSTRUKTUR Ansøgningsprocedure Dommerfaglige personer ansøger ved en åben proces om sæde i en eller flere af DBU Jyllands udvalg/arbejdsgrupper for endelig godkendelse

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. DBU København. Københavns Fodbold-Dommerklub

Samarbejdsaftale. mellem. DBU København. Københavns Fodbold-Dommerklub Samarbejdsaftale mellem DBU København og Københavns Fodbold-Dommerklub 1. Definitioner 1.1 DBU: Dansk Boldspil-Union 1.2 DFU: Dansk Fodbolddommer-Union 1.3 DBU KØBENHAVN: DBU København 1.4 KFD: Københavns

Læs mere

Grundlæggende rammer

Grundlæggende rammer Grundlæggende rammer 2 Kære læser! Fodbolden er blevet kaldt verdens bedste legetøj. Det kan vi godt skrive under på, men for at fodbolden også i regi af SSIF Fodbold skal være verdens bedste legetøj,

Læs mere

Den 11. 12. april 2014 blev der afholdt ordinært bestyrelsesmøde i DFU Danske Fodbolddommere.

Den 11. 12. april 2014 blev der afholdt ordinært bestyrelsesmøde i DFU Danske Fodbolddommere. MØDEREFERAT Roskilde, 12. februar 2014 Den 11. 12. april 2014 blev der afholdt ordinært bestyrelsesmøde i DFU Danske Fodbolddommere. Mødet blev afholdt på Scandic Roskilde som 2 dags arrangement Følgende

Læs mere

Vendsyssel Fodbolddommerklub. Sommerbrev fra VFK. Nedenstående brev er en hilsen fra VFK og i særdeleshed formanden.

Vendsyssel Fodbolddommerklub. Sommerbrev fra VFK. Nedenstående brev er en hilsen fra VFK og i særdeleshed formanden. Sommerbrev fra VFK Åsted, juli 2019 Kære medlem af VFK Nedenstående brev er en hilsen fra VFK og i særdeleshed formanden. Som udgangspunkt er dette brev skrevet set ud fra bestyrelsens samlede holdninger

Læs mere

HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE.

HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE. HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE. Indledning. I efteråret 2007 var der øget fokus på problemet med vold mod fodbolddommere som følge af et stigende antal disciplinærsager samt de

Læs mere

A F T A L E. Udefodbold Nærværende aftale er indgået mellem: DANSK FODBOLDDOMMER-UNION (DFU) DANSKE GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENINGER (DGI)

A F T A L E. Udefodbold Nærværende aftale er indgået mellem: DANSK FODBOLDDOMMER-UNION (DFU) DANSKE GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENINGER (DGI) A F T A L E Udefodbold 2012-14 Nærværende aftale er indgået mellem: DANSK FODBOLDDOMMER-UNION (DFU) og DANSKE GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENINGER (DGI) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (Firmaidrætten) KFUM's IDRÆTSFORBUND

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

Uddannelse til udvikler og vejleder.

Uddannelse til udvikler og vejleder. DBU Sjælland Uddannelse til udvikler og vejleder. 1. Formål. Formålet med at uddanne dommere til udviklere og vejledere er at tilsikre, -at DBU Sjælland har et veluddannet korps af udviklere og vejledere

Læs mere

Beretning 2010 FFD 2009.

Beretning 2010 FFD 2009. Beretning 2010 Den 74. tyvende beretning blev så min opgave at fremlægge efter mit første år som formand for en klub jeg kun kan være glad for at være medlem af. Det har været et fantastisk år selv om

Læs mere

SØNDERJYDSK FODBOLDDOMMERKLUB 76. generalforsamling Mandag, den 28. januar 2019 kl på Ravsted Forsamlingsgård

SØNDERJYDSK FODBOLDDOMMERKLUB 76. generalforsamling Mandag, den 28. januar 2019 kl på Ravsted Forsamlingsgård Generalforsamlingen startede med Hæder til fødselsdage, Jubilæer, Pokalfinalen og Årets Unge dommer. Fødselsdage: 40 års Serkan Sahin 50 års Søren Søgaard, Henrik Hersbøl 60 års Brian Olsen, Axel Enghave,

Læs mere

Jeg har idag haft en meget positiv og konstruktiv drøftelse med formanden for DBUs breddedommergruppe Morten Rask Thomsen.

Jeg har idag haft en meget positiv og konstruktiv drøftelse med formanden for DBUs breddedommergruppe Morten Rask Thomsen. Emne: Fwd: RE: Lovændringer, informa5oner fra DBU Dato: torsdag den 30. juni 2016 kl. 18.35.48 Centraleuropæisk sommer5d Fra: Til: Cc: formand@fafdom.dk webmaster@fafdom.dk Niels Klaris, Henrik Adamsen,

Læs mere

Københavns Fodbold-Dommerklub

Københavns Fodbold-Dommerklub København, 11. oktober 2007 REFERAT MØDE: Bestyrelsesmøde i Københavns Fodbold-Dommerkub DATO: Den 4. oktober 2007 kl. 18:00 STED: KFIU-Hallen, Knuthenborgvej 24, 2500 Valby DELTAGERE: Michael Poulsen

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2017 Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2017 i DGI Nordjylland.

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde nr.24 Syd - & Østsjællands Fodbolddommerklub

Referat for bestyrelsesmøde nr.24 Syd - & Østsjællands Fodbolddommerklub Referat for bestyrelsesmøde nr.24 Syd - & Østsjællands Fodbolddommerklub 23/11 2011 kl. 18:00 Velkommen Fremmødte: John Hansen (JH), Buller Friis (BF), Jens Engsgaard (JE) Jens Pedersen (JP) Afbud: Tom

Læs mere

Sejr. - eller...? for enhver pris. Sejr for enhver pris eller? 1

Sejr. - eller...? for enhver pris. Sejr for enhver pris eller? 1 Sejr for enhver pris - eller...? Sejr for enhver pris eller? 1 Sejr for enhver pris? Udgivet af Dansk Boldspil-Union Oplag:? Layout/Dtp: DBU Grafisk Redaktion: Rie Døllner og Mikkel Minor Petersen Foto:

Læs mere

Afdeling Stillingsbetegnelse Uddannelse Organisatorisk tilhørsforhold Formål med stillingen

Afdeling Stillingsbetegnelse Uddannelse Organisatorisk tilhørsforhold Formål med stillingen Funktionsbeskrivelse for Udviklingscentret Formål: At give medarbejderen et overblik over hvilke opgaver der skal løses At give medarbejder og leder et redskab til at afstemme hvilke forventninger der

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

Aftale om indefodbold. Nærværende aftale er indgået mellem:

Aftale om indefodbold. Nærværende aftale er indgået mellem: Aftale om indefodbold Nærværende aftale er indgået mellem: Dansk Fodbolddommer-Union Dansk Boldspil-Union Dansk Firmaidrætsforbund Dansk Gymnastik og Idrætsforeninger KFUMs Idrætsforbund DFU DBU Firmaidrætten

Læs mere

Københavns Amts Fodbolddommerklub (KAFD)!

Københavns Amts Fodbolddommerklub (KAFD)! Københavns Amts Fodbolddommerklub (KAFD) Vedtægter Forord Dette er gældende vedtægter for KAFD sammenskrevet, således som de er vedtaget på generalforsamlingen den 30. januar 1989 og efterfølgende ændret

Læs mere

Strategi for frivillighed i. Compana Gymnastikforening

Strategi for frivillighed i. Compana Gymnastikforening Strategi for frivillighed i Compana Gymnastikforening 2014 1 Indledning Vi har valgt at lave en strategi for rekruttering: Inden for en kort årrække skal der ske et generationsskifte i bestyrelsen Vi vil

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

Håndbolddommerklubben Vest Generalforsamling i klubben.

Håndbolddommerklubben Vest Generalforsamling i klubben. Håndbolddommerklubben Vest Generalforsamling i klubben. Onsdag d. 20. Maj 2015, i Højmark hallen kl. 18.00. Kl. 18.00 Velkomst og spisning Kl. 19.00 Generalforsamling. 1. Valg af dirigent og stemmetællere.

Læs mere

Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent

Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent 16.01.08 Fra leg til landshold 1 Det er projektets formål at styrke klubudviklingen, så klubberne fremover er endnu bedre til at imødekomme spillernes ønsker og behov

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Dommergrundkursus Kender du nogle der gerne vil være dommer, så har de chancen nu...

Dommergrundkursus Kender du nogle der gerne vil være dommer, så har de chancen nu... Jule- og nytårsbrev 2018 Kære dommerkollega Randers december 2018 2018 er forsvundet som dug for solen, og det betyder traditionen tro et jule- /nytårsbrev fra Randers Fodbolddommerklub. I dette brev vil

Læs mere

Fodbold: En folkebevægelse i forandring

Fodbold: En folkebevægelse i forandring v/bent Clausen, formand for Fodbold: En folkebevægelse i forandring Idrættens største udfordringer II Vejen Idrætscenter 30. 31. maj 2012 Vision 2015: At være den mest attraktive sport for Aktive spillere

Læs mere

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet.

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. Efterårsturneringen i fodbold 2017 Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i efteråret 2017. Alle senior-,

Læs mere

KFD s programmer: Overordnet vision:

KFD s programmer: Overordnet vision: KFD s programmer: Overordnet vision: KFD s samlede programmer har til formål at give KFD identitet og legitimitet, fælleskab for KFD s medlemmer samt skabe de muligheder for KFD s dommere, som vore samarbejdspartnere

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2015

Velkommen til Generalforsamling 2015 Velkommen til Generalforsamling 2015 37 tilmeldte og 34 mødte op 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår: Svend Nicolaisen Valgt 2. Formandens beretning Året i tal Antal aktive dommer 60 (+1) Antal passive

Læs mere

Uddannelse til udvikler og vejleder.

Uddannelse til udvikler og vejleder. DBU Sjælland Uddannelse til udvikler og vejleder. 1. Formål. Formålet med at uddanne dommere til udviklere og vejledere er at tilsikre, -at DBU Sjælland har et veluddannet korps af udviklere og vejledere

Læs mere

HÅNDBOLD. Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl.

HÅNDBOLD. Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Nyhedsbrev #1, side 1 ud af 5 #1, 2014/15 HÅNDBOLD Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Hermed et forsinket nyhedsbrev fra denne sæson, men stadig vigtige informationer for dig, som har et

Læs mere

Dommer-fastholdelse. Output fra de seneste års samlinger. Idéer fra fælles møde januar 2007

Dommer-fastholdelse. Output fra de seneste års samlinger. Idéer fra fælles møde januar 2007 Dommer-fastholdelse Output fra de seneste års samlinger Idéer fra fælles møde januar 27 Dommerklubber Fodboldklubber Lokalunioner DBU Introaften + Vejledning Oprette netværk Samlinger inden sæsonstart

Læs mere

Kompetenceprofiler for

Kompetenceprofiler for Kompetenceprofiler for medarbejder, teams, afdelingsleder og direktør Vi spiller hinanden gode på vores forskellige niveauer 13. januar 2015 1 MEDARBEJDER PRIORITET Som medarbejder skal jeg levere løsninger

Læs mere

Generalforsamling i Sønderborg Kajak Klub Afholdes Tirsdag den 28. februar 2017 kl. 19,00 I klubbens lokaler ved verdens Ende

Generalforsamling i Sønderborg Kajak Klub Afholdes Tirsdag den 28. februar 2017 kl. 19,00 I klubbens lokaler ved verdens Ende Generalforsamling i Sønderborg Kajak Klub Afholdes Tirsdag den 28. februar 2017 kl. 19,00 I klubbens lokaler ved verdens Ende Ifølge klubbens vedtægter er dagsordenen: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Kasserer: - regnskabet er færdigt der mangler kun sidste godkendelser.

Kasserer: - regnskabet er færdigt der mangler kun sidste godkendelser. + Referat FU-møde 10.4.2013 Danmarks Sportsdanserforbund Mødegruppe: FU møde Referent: FR Dato: 10.4.2013 kl. 17.30 Sted: Park Inn, Kastrup Tilstede: Flemming Riis, Hasse Stentoft, Karen Pedersen, Claus

Læs mere

Strategi for implementering af frivilligpolitikken

Strategi for implementering af frivilligpolitikken Strategi for implementering af frivilligpolitikken Social- og sundhedsområdet udenfor ældrecentrene Indledning Byrådet vedtog den 29. august 2013 en frivilligpolitik for Rebild Kommune. Samtidig vedtog

Læs mere

Nyhedsbrev. Valby Boldklub

Nyhedsbrev. Valby Boldklub Nyhedsbrev Valby Boldklub NYHEDER FRA UNGDOMSAFDELINGEN Ny klubtrøje: Valby Ungdom præsenterer hermed afdelingens nye klubtrøje. Tanken med den nye trøje er, at den kan benyttes hver gang, vi skal til

Læs mere

Målsætninger - Administration

Målsætninger - Administration DFU Målsætninger Målsætninger - Administration DFU s sekretariat er DFU s centrale administrations- og koordinationspunkt Sekretariatet sikrer, at DFU s administrative arbejdsprocesser fungerer effektivt

Læs mere

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune Politik for den attraktive arbejdsplads i Gentofte Kommune Indhold personalepolitik 1. Indledning: Gentofte Kommune, landets mest attraktive kommunale arbejdsplads 4 1.1. Forankring i MED-systemet 5 1.2.

Læs mere

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00

Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Mødetype: Arbejdsmøde og Bestyrelsesmøde Deltagere: Dato og sted: 4. marts 2016 kl. 13-17 og 17-21 Fredericia: Hej se Kro Facilitator: Referent: Leif Plauborg Afbud: NN, KH, FBA fra kl. 17.00 Emne (og

Læs mere

KURSUS KATALOG. 2013 For DAFFs Dommerudvalg

KURSUS KATALOG. 2013 For DAFFs Dommerudvalg KURSUS KATALOG 2013 For DAFFs Dommerudvalg Dette katalog indeholder en oversigt over de dommerkurser som afholdes af DAFFs dommerudvalg i 2013. Kataloget indeholder ydermere en gennemgang af de forskellige

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle,

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle, HPV Nyhedsbrev #4 Kære alle, Mens vi venter på foråret, har vi skrevet Nyhedsbrev #4 fra indsatsen Stop HPV stop livmoderhalskræft. Der er sket meget siden sidst. Først og fremmest er det blevet besluttet,

Læs mere

Speedwaykommissionen Nyhedsbrev 3-2012

Speedwaykommissionen Nyhedsbrev 3-2012 SK speedway har besluttet her fra 2012 at udsende et nyhedsbrev med aktuelle nyheder og tiltag inden for sporten. HUSK AT PRINTE DET UD OG HÆNGE DET OP I KLUBHUSET Nyhedsbrevet vil komme ca. 1 gang om

Læs mere

10 SOCIALE MEDIER Formål: Målsætning: Elever må gerne medbringe mobiltelefoner på skolen. På Vissenbjerg Skole vil vi derfor:

10 SOCIALE MEDIER Formål: Målsætning: Elever må gerne medbringe mobiltelefoner på skolen. På Vissenbjerg Skole vil vi derfor: 10 SOCIALE MEDIER Formål: Dette princip omhandler alle former for teknologi, som eleverne benytter i skolen. Princippet gælder uanset om teknologien er ejet af skolen eller af elever/forældre. Målsætning:

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

Efter- og videreuddannelse. - gør viden til værdi

Efter- og videreuddannelse. - gør viden til værdi Efter- og videreuddannelse - gør viden til værdi Velkommen til Cphbusiness Som studerende på Cphbusiness vil du møde en undervisningsform, der skaber kompetencer, du kan bruge til noget. Det betyder: at

Læs mere

Stemningsbillede fra årets kom-sammen for såvel frivillige som eksterne interessenter

Stemningsbillede fra årets kom-sammen for såvel frivillige som eksterne interessenter I Køge Nord FC, har vi i det kommende år, fokus på at få ungdommen/bredden og eliten til at gå hånd i hånd. Vi har brug for at styrke vores ungdomsarbejde, for at få eliten til at vokse, og omvendt. I

Læs mere

Oplever du uregelmæssigheder i forbindelse med påsætningen, udeblivelser m.m. skal du kontakte bestyrelsen.

Oplever du uregelmæssigheder i forbindelse med påsætningen, udeblivelser m.m. skal du kontakte bestyrelsen. Sommerbrev 2015 Kære dommerkollega Traditionen tro vil jeg starte dette nyhedsbrev med at ønske alle en god og velfortjent sommerferie. Som i de tidligere år vil vi sammen med kontingentopkrævning (og

Læs mere

FBUs visionsplan 2015

FBUs visionsplan 2015 FBUs visionsplan 2015 1 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og FBUs værdi- og idegrundlag 2. FBUs spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen

Læs mere

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Potentialet, det praktiske og samarbejdet med BetterNow OM BETTERNOW... 2 FORDELE VED BRUG AF ONLINE EGEN-INDSAMLINGER... 2 POTENTIALET VED

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE Forventningsafstemning mellem en kommune og en frivillige forening Udskrevet: 2016 Indhold Forventningsafstemning mellem en kommune og en frivillige forening.................... 3 2 Guide Forventningsafstemning

Læs mere

Gode råd til samarbejdet med ambassadører

Gode råd til samarbejdet med ambassadører Gode råd til samarbejdet med ambassadører Guide til landsdelskonsulenter Marts 2016 Denne guides indhold Formål Din opgave som landsdelskonsulent Ambassadøren Ambassadøren Ambassadørens opgave Tre eksempler

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede Udvalg,

Læs mere

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn s visionsplan 2015 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og s værdi- og idegrundlag 2. s spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen for s

Læs mere

Denne rapport giver ingen svar, men skal udelukkende bruges til drøftelse omkring ovenstående emne.

Denne rapport giver ingen svar, men skal udelukkende bruges til drøftelse omkring ovenstående emne. Forord: DBU s Breddedommergruppe har bedt DBU s Rekrutterings og Fastholdelsesgruppe(R&F) om at se på, hvordan man bedst muligt kan rekruttere og fastholde vejledere og udviklere. Denne rapport giver ingen

Læs mere

De seneste ændringer til bestyrelsen (offentliggjort den 13. september 2013) har medført en ny fordeling af ansvarsområder (se nedenfor).

De seneste ændringer til bestyrelsen (offentliggjort den 13. september 2013) har medført en ny fordeling af ansvarsområder (se nedenfor). Orientering fra bestyrelsen Brøndby, den 8. oktober 2013 1. Ord fra formanden 2. Den nye struktur i DRU 3. En orientering om DRUs landshold 4. Ny udviklingskonsulent i Øst 5. Status på skolerugbyinitiativet

Læs mere

BESTYRELSES BERETNING

BESTYRELSES BERETNING BESTYRELSES BERETNING 2017/2018 11 BESTYRELSENS BERETNING FRA BESTYRELSESÅRET 2017/2018 GymDanmark er et forbund i vækst både økonomisk, medlemsmæssigt og politisk. Det er en fornøjelse at opleve, at vores

Læs mere

Kommunikationspolitik Assens Kommune

Kommunikationspolitik Assens Kommune Kommunikationspolitik Assens Kommune Indholdsfortegnelse 1.0 Kommunikationspolitik...3 1.1 Sådan omsætter vi kommunikationsprincipperne...4 1.2 Sådan føres Kommunikationspolitikken ud i livet...5 1.3 Kommunikation

Læs mere

Kommunikationspolitik Assens Kommune

Kommunikationspolitik Assens Kommune Kommunikationspolitik Assens Kommune Indholdsfortegnelse 1.0 Kommunikationspolitik...3 1.1 Sådan omsætter vi kommunikationsprincipperne...4 1.2 Sådan føres Kommunikationspolitikken ud i livet...5 1.3 Kommunikation

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

DIVISIONSDOMMERFORENINGEN

DIVISIONSDOMMERFORENINGEN Referat af Generalforsamlingen Lyngby. i den 11. april 2010 kl. 1000 i Formanden indledte generalforsamlingen og bød velkommen til de fremmødte deltagere. Pkt. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog

Læs mere

Referat af generalforsamling den i Thy Mors HåndboldDommerklub.

Referat af generalforsamling den i Thy Mors HåndboldDommerklub. Referat af generalforsamling den 16.02.2015 i Thy Mors HåndboldDommerklub. Der var mødt 24 op til selve spisningen og der var 24 til selve generalforsamlingen. Der var indkommet 7 afbud til selve arrangementet.

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

TRÆNER I BMI FODBOLD

TRÆNER I BMI FODBOLD velkommen som TRÆNER I BMI FODBOLD BREDDE MED INDHOLD I BMI FODBOLD SKAL DER VÆRE PLADS TIL ALLE SPILLERE - UANSET NIVEAU, OG ALLE SPILLERE SKAL UDFORDRES, UDVIKLES OG HAVE DET SJOVT. DET KALDER VI BREDDE

Læs mere

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union Vedtægter for Dansk Fodbolddommer-Union Indholdsfortegnelse 1.: Almindelige bestemmelser 2.: DFU s organer 3.: Delegeretmøde 4.: Bestyrelsen 5.: Formandsmøder 6.: Udvalg 7.: Forholdet til andre organisationer

Læs mere

Kære instruktører i gymnastikafdelingen

Kære instruktører i gymnastikafdelingen GYMNASTIK Kære instruktører i gymnastikafdelingen Gymnastikafdelingen har lavet denne praktiske guideline, for at klæde dig på til de opgaver, der er tilknyttet jobbet og for at værne om de værdier og

Læs mere

Vision og strategi for DSG Dato: 01.06.08 Version 1.0

Vision og strategi for DSG Dato: 01.06.08 Version 1.0 Vision og strategi for Dommerudvikling og Dommerdrift i Dansk Volleyball Forbund 2008-2009 1. Formål med papiret Dette papir skal beskrive Vision (retning/mål/hvorhen) og Strategi (hvordan) for de forskellige

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

28. november 2015 5. & 6. december 2015 12. & 13. december 2015

28. november 2015 5. & 6. december 2015 12. & 13. december 2015 Åstrup/Hammelev Fod Velkommen til Intersport Cup 2015 Sponsorer: HUMMEL INTERSPORT Lillegade 2 Grenaa BRAZIL FOOTBALL COLLEGE U5 til U14 drenge Indendørs U15-U16-U17 drenge U14-U15-U17 piger Indendørs

Læs mere

10 principper for forældresamarbejde. - et dialogværktøj til at styrke forældresamarbejdet i daginstitutioner, skoler, SFO er og klubber

10 principper for forældresamarbejde. - et dialogværktøj til at styrke forældresamarbejdet i daginstitutioner, skoler, SFO er og klubber 10 principper for forældresamarbejde - et dialogværktøj til at styrke forældresamarbejdet i daginstitutioner, skoler, SFO er og klubber 2 Fælles om et stærkere forældresamarbejde 10 principper for forældresamarbejdet

Læs mere

Generalforsamling i Nordvestjysk Fodbolddommerklub lørdag den 15/ kl i Thisted bowlingcenter.

Generalforsamling i Nordvestjysk Fodbolddommerklub lørdag den 15/ kl i Thisted bowlingcenter. MØDEREFERAT. Generalforsamling i Nordvestjysk Fodbolddommerklub lørdag den 15/1 2018 kl. 1500 i Thisted bowlingcenter. Man startede med mindeord og hæder: Afdøde Allan Holm Hansen blev mindet. Kristian

Læs mere

Tilstede til mødet: John Kruse, Tina Schou, Trine Wenholt, Brian Thenning, Jens Carl Nielsen og Christian Køhler.

Tilstede til mødet: John Kruse, Tina Schou, Trine Wenholt, Brian Thenning, Jens Carl Nielsen og Christian Køhler. Nyborg, d. 8. februar 2016 Journalnr. 1090-16 / CHKO Dagsorden DHF Beach Handball Udvalg Onsdag den 3. februar 2016, kl. 17.30 3F Vestfyn, Langelandsvej 3, 5500 Middelfart Tilstede til mødet: John Kruse,

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2018 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2018 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Opsummering af samlet strategidokument HILLERØD SVØMMEKLUB December 1, 2012 HDP Vision Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Visionen for

Læs mere

N Y H E D S B R E V 02/2018

N Y H E D S B R E V 02/2018 VEJLE BOLDKLUB Hellumvej 9 7100 Vejle CVR nr. 68046718 N Y H E D S B R E V 02/2018 Information fra bestyrelsesformanden Kære læsere Det er med stor glæde, at vi kan dele nyheden om, at etableringen af

Læs mere

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Politik for det frivillige sociale arbejde MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord SIDE 2 Marts 2010 Eike Albrechtsen, formand for Socialudvalget Uanset, hvor mange paragraffer, der skrives

Læs mere

Generalforsamling i Ensted Idrætsforening torsdag den 28. februar 2019

Generalforsamling i Ensted Idrætsforening torsdag den 28. februar 2019 Generalforsamling i Ensted Idrætsforening torsdag den 28. februar 2019 Dagsorden 1. Valg af dirigent. Else Gehrke valgt 2. Valg af protokolfører. Lars Damkjær valgt 3. Beretning om foreningens virke ved

Læs mere

Vejledning til MUS-skemaet

Vejledning til MUS-skemaet Vejledning til MUS-skemaet Denne vejledning har til formål at give inspiration til dialogen om de forskellige emner i MUS-skemaet. Vejledningen henvender sig både til ledere og medarbejdere. Hvis du under

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere