Lovgivning, regler og procedurer. DanAdopt. Danish Society for International Child Care

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lovgivning, regler og procedurer. DanAdopt. Danish Society for International Child Care"

Transkript

1 Lovgivning, regler og procedurer DanAdopt Danish Society for International Child Care

2

3 At adoptere et barn vil sige, at man tager det til sig, som var det ens eget. Når man adopterer et barn, får man samme rettigheder og pligter som ethvert forældrepar har for et barn, de selv har sat i verden. Ved adoption ophører alle retsforhold mellem barnet og dets biologiske forældre. I det følgende gives en introduktion til de love, regler og procedurer, der gælder for adoption i Danmark. Godkendelse til adoption Indgivelse af ansøgning: En adoptionssag startes ved at sende en ansøgning til Statsforvaltningen i den region, hvor man bor. Blanket til ansøgning om godkendelse som adoptant findes på Hvorfor skal man godkendes til at adoptere? Den danske adoptionslovgivning siger, at såfremt det skønnes at være i barnets tarv at blive adopteret til den konkrete familie, kan man blive godkendt til at adoptere. Årsagen til at man ved adoption fokuserer på at undersøge om en familie har de fornødne ressourcer til at tage sig af barnet er især, at børn der bortadopteres allerede tidligt i deres liv har oplevet svigt ved at bliver efterladt af sine biologiske forældre. Forundersøgelsen tjener til at sikre barnet, at det ikke sker igen, samt de bedst mulige vilkår i livet. Det er i øvrigt generelt at alle lande i verden, hvor adoption er en mulighed, at et system til at godkende kommende adoptivforældre.

4 Alle kommende adoptivforældre skal derfor igennem en godkendelsesproces for at blive lovformelige forældre til et barn fra et andet land. Hvordan finder vi i Danmark ud af om det er i barnets tarv at blive adopteret til den konkrete familie? I Danmark har vi siden 2000 haft et 3 faset godkendelsessystem. Dette system er måden vi i Danmark afklarer om en familie har de fornødne ressourcer til at adoptere et barn Forundersøgelse/godkendelse: Det er Statsforvaltningerne der administrerer den danske adoptionslov, og som via det 3 fasede godkendelsessystem skal sikre, at en familie har de fornødne ressourcer til at tage sig af et adopteret barn. Konkret er det Adoptionssamrådet i den pågældende statsforvaltning der endeligt afgør, hvorvidt man kan godkendes som adoptant. Forundersøgelsens tre faser: I fase 1 vurderer Statsforvaltningen de objektive krav, der stilles til ansøgere. Det vil sige alder, helbred, økonomi, bolig, straffeforhold, mv. Efter godkendelse i fase 1 opnås tilladelse til, at fortsætte til fase 2. Fase 2 er et obligatorisk adoptionsforberedende kursus for adoptanter, der afholdes af Familiestyrelsen og består af to

5 weekendkurser. Har man adopteret før, skal man normalt ikke deltage i dette kursus. I fase 3 tager Adoptionssamrådet endelig stilling til godkendelsen efter en individuel vurdering baseret på samtaler hos Statsforvaltningen og i hjemmet, hvorefter Statsforvaltningen udformer Socialrapporten. Godkendelsen er gyldig i 4 år med mulighed for en administrativ forlængelse i yderligere 2 år. Et eventuelt afslag kan ankes til Adoptionsnævnet. Sagsproceduren i DanAdopt Når man har afsluttet fase 2 det obligatioriske kursus skal man for at gå videre til fase 3 tilmelde sig en formidlende organisation. For at fase 3 kan gå i gang skal man huske at indsende tilmeldingen til Statsforvaltningen. Når man er endeligt godkendt af Statsforvaltningen i fase 3, modtager DanAdopt godkendelsen samt forundersøgelsesdokumenter fra Statsforvaltningen, og herefter tilbydes der en personlig samtale om landevalg. Landevalg finder oftest sted inden for de første 8 uger efter godkendelsen er givet.

6 Landevalgs samtale Ved landevalgs samtalen tilbydes hjælp til at afklare hvilket land/ kontakt der vil passe bedst til de tanker og ønsker man har. Det vil typisk være DanAdopts socialrådgivere der afholder landevalgs samtalerne. Efter valg af land vil DanAdopt sende en skriftlig bekræftelse på optagelse på den pågældende venteliste samt oplysning om den anslåede ventetid og om sagens videre forløb. Sagsklargøring For at adoptere fra udlandet er det nødvendigt at udfærdige officielle, juridiske dokumenter. Disse dokumenter skal dels fremskaffes af ansøgerne, dels udfærdiges af DanAdopt. Det varierer fra land til land hvor omfattende en opgave dette er, ligesom det varierer i hvilket omfang dokumenterne skal oversættes, legaliseres mv. Det er altid DanAdopt der sørger for oversættelse og legalisering mv. at alle dokumenter. For nogle lande skal dokumenterne kun fremskaffes én gang i forløbet, mens det for andre lande kan være nødvendigt at sende nye dokumenter et par gange i løbet af et sagsforløb. Det varierer også hvorvidt dokumenterne skal fremskaffes umiddelbart efter valg af land eller om de først skal fremskaffes senere i forløbet. Fælles for alle lande er, at man må påregne en klargøringstid varierende fra 1 til 6 måneder for en adoptionsansøgning til udlandet. Tiden er beregnet fra DanAdopt har modtaget dokumenterne til de kan sendes til udlandet.

7 Ventetid Ventetid er et meget abstrakt begreb, og alle erfaringer viser at det er meget forskelligt, hvordan man som familie håndterer den ventetid der kommer efter man har valg hvilket land man skal adoptere fra. Ventetiden fra man er kommet på en venteliste til man får barn i forslag varierer for de forskellige lande. Ligeledes kan ventetiden ændre sig undervejs i forløbet. Vilkårene for hvor lang tid man skal vente, afgøres udelukkende af forholdene i afgiverlandet. I ventetiden informerer DanAdopt løbende via hjemmeside, telefon og mail, og for de større ventelister vil der også være landemøder én til to gange årligt, eller når DanAdopt vurderer, at der er et generelt behov for et fælles møde for alle familier på en venteliste. Når der er matchet et barn. Ofte vil man som kommende adoptivforældre høre begrebet barn i forslag. Begrebet dækker over at man i afgiverlandet har besluttet at lige netop DET barn og DEN familie føres sammen, dvs. matcher barn og familie. Når der er matchet barn til en familie på ventelisten vil DanAdopt modtage medicinske/sociale oplysninger på barnet fra udlandet. Disse oplysninger sendes til DanAdopts lægekonsulent, som inden for 8 hverdage skriver en udtalelse om barnet på baggrund af oplysningerne. DanAdopt vurderer herefter, hvorvidt barnet ligger indenfor familiens godkendelse eller ej. I nogle tilfælde er det nødvendigt at indhente yderligere oplysninger om barnet, og så vil ventetiden fra matchning til barnet kan

8 præsenteres for familien forlænges. Typisk vil man høre denne proces omtalt som, at der stilles barn i forslag. Når barnet stilles i forslag til den matchede familie, vil det typisk være en fra DanAdopts koordinator- og rådgivningsteam eller en specialkonsulent der ringer og fortæller om barnet. Derefter kan alle papirerne hentes på DanAdopts kontor, eller de vil blive sendt med post efter aftale. Hvis barnet er vurderet indenfor godkendelsesrammen skal familien selv acceptere barnet. Hvis et barn er vurderet udenfor godkendelsesrammen, så skal familien tage stilling til, om de ønsker godkendelsen udvidet til at omfatte det konkrete barn. Såfremt en familie ønsker at adoptere et barn, der ligger uden for godkendelsesrammen, sender DanAdopt barnets oplysninger samt lægeudtalelsen til statsforvaltningen, som tager stilling til, hvorvidt en udvidelse af godkendelsesrammen til det konkrete barn kan gives. Ønsker familien ikke at adoptere barnet, skal barnets papirer returneres til DanAdopt. Hjemtagelse af barnet Når barnet er accepteret giver DanAdopt afgiverlandet besked om, at barnet er godkendt og sørger for det sidste papirarbejde, som er mere eller mindre omfattende, afhængig af hvilket land barnet er fra.

9 Den kommende familie skal selv rejse ud og hente deres barn. Er barnet fra Korea, kan familien dog selv vælge, hvorvidt de vil hente barnet selv eller få barnet eskorteret til Danmark. DanAdopt giver rejseinstruktioner og information om proceduren ved overdragelsen af barnet i afgiverlandet. Det varierer en del fra land til land hvornår man kan rejse ud og hente barnet efter man har accepteret det. Der kan gå fra få uger til flere måneder. Ventetiderne fra accept af barn til udrejse kan ses på DanAdopts hjemmeside under de enkelte lande.

10 Krav og regler I det følgende er beskrevet de generelle krav og regler, der er gældende for at blive godkendt som adoptant i Danmark og accepteret som adoptant i afgiverlandet. Selvom man som familie eller eneadoptant er godkendt af de danske myndigheder, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med at man kan accepteres af de udenlandske myndigheder. Det kan ske, at afgiverlandet forlanger supplerende oplysninger, ligesom det forekommer at en familie slet ikke opfylder betingelserne i et bestemt land og derfor ikke kan søge derfra. Særlige krav er omtalt under de enkelte lande i vores hæfte Hvor kommer børnene fra. De danske krav Minimumsalder Minimumsalderen for at kunne adoptere er 25 år. Forundersøgelse kan dog påbegyndes 3-6 måneder før de fyldte 25 år. Maksimumalder Som udgangspunkt findes der ikke en maksimumalder for at blive godkendt. I den danske adoptionslov er det dog givet, at adoption af et barn skal være et barn under 18 år, eftersom man er myndig og dermed voksen som 18-årig, såfremt man taler om adoption af et barn man ikke kender på forhånd. Derimod vil alderen på det barn man kan godkendes til at adoptere, ændres i takt med ansøgernes alder.

11 I Danmark er der en såkaldt 42-årsregel, hvilket betyder at der maksimalt må være 42 år mellem ældste ansøger, og alderen på det barn man skal adoptere. Alderen regnes fra datoen for ansøgningstidspunktet. Ansøgningstidspunktet regnes for at være tidspunktet for ansøgningens modtagelse i Statsforvaltningen. En almen dansk godkendelse er til et barn mellem 0-36 måneder. Er den ældste af ansøgerne 43 år på ansøgningstidspunktet, vil man kunne få en godkendelse til et barn i aldersgruppen fra 12 måneder, er den ældste ansøger 44 vil det kunne blive en godkendelse til et barn fra 24 måneder osv. Der skal som hovedregel være et aldersspænd på 3 år i godkendelsesrammen, dvs. et barn måneder etc. Ægteskab, samliv, skilsmisse Forundersøgelse kan som hovedregel først påbegyndes, når et par har levet sammen i mindst 2½ år. Definitionen er at man skal have været registeret på samme folkeregisteradresse i 2½ år. Derudover skal man være gift senest når samrådet skal tage endelig stilling til godkendelsen. Der er ikke noget til hinder for at man har været gift før så længe man opfylder betingelserne i det nuværende ægteskab. Par der lever i registreret partnerskab kan ligeledes søge om godkendelse.

12 Enlige Man kan også blive godkendt som eneadoptant. Det gælder både mandlige og kvindelige eneadoptanter. Antal børn i forvejen Antallet af børn i hjemmet (både biologiske og adopterede) i forvejen vil ikke i sig selv afskære nogen fra at blive godkendt som adoptant. Det vil udelukkende bero på en konkret vurdering af familiens ressourcer. Kroniske sygdomme Visse kroniske helbredsmæssige sygdomme kan afskære ansøgere fra godkendelse. Dette vil blive afklaret i løbet af forundersøgelsens første fase og bero på en konkret vurdering. Kriminelle forhold Hvis en ansøger har en alvorligere straf påtegnet straffeattesten kan det afskære ansøgeren fra godkendelse. Dette spørgsmål vil blive afklaret i løbet af forundersøgelsens første fase. Arbejdsløshed Arbejdsløshed i sig selv giver ikke anledning til afslag. Det vil ligeledes bero på familiens samlede økonomiske ressourcer, om det vurderes at familien tilsammen har de fornødne økonomiske ressourcer til at sørge for et barns opvækst.

13 Udenlandsk statsborgerskab Adoptionsloven giver mulighed for, at udenlandske statsborgere med bopæl i Danmark kan godkendes til adoption. Drejer det sig om et par hvoraf den ene ansøger er dansk statsborger og den anden ansøger udenlandsk statsborger, vil der almindeligvis ikke være særlige regler. Er begge ansøgere udenlandske statsborgere, skal der foreligge en erklæring om at parret betragtes som domicileret i Danmark. Denne afklaring foretages i Ankestyrelsens Familieretsafdeling. Bopæl i udlandet Det er som regel muligt at gennemføre forundersøgelsen til adoptant, selvom man ikke er bosiddende i Danmark. Det er dog et krav, at man er domicileret i Danmark. Også dette forhold skal afklares i Ankestyrelsens Familieretsafdeling. Selve forundersøgelsesforløbet skal aftales med Statsforvaltningen. Det er vigtigt at vide, at man skal kunne rejse til Danmark i forbindelse med kurser og samtaler undervejs i undersøgelsesforløbet. Forundersøgelsen skal suppleres med en beskrivelse af jeres forhold i udlandet, herunder boligforhold. Hvorledes dette skal gøres, vil ligeledes blive aftalt med Statsforvaltningen. På Ankestyrelsens Familieretsafdelings hjemmeside, kan man læse Vejledning om International Adoption samt reglerne om undersøgelse og godkendelse af kommende adoptanter.

14 Nogle afgiverlande accepterer ikke ansøgere, der bor i udlandet, selvom det er midlertidigt. Hvilke lande det drejer sig om, kan man få oplyst ved henvendelse til DanAdopts kontor. Vær desuden opmærksom på, at der kan forekomme uafklarede forhold vedrørende statsborgerskab for det kommende adoptivbarn, såfremt begge forældre er udenlandske statsborgere, ligesom DanAdopt i forbindelse med hjemtagelsen af barnet, kun kan arrangere, at indrejse- og opholdstilladelse gives til Danmark ikke til andre lande. Barselsorlov Barselsorlov er 46 uger regnet fra den dag I kan rejse hjem med barnet til Danmark eller datoen for barnets ankomst i Danmark (ved eskortering). Datoen for hvornår I kan rejse hjem med barnet, gælder fra den dag I får overdraget pas og evt. visum til barnet i udlandet. Bemærk, at man ligesom ved orlov i forbindelse med fødsel har pligt til at give meddelelse til arbejdsgiveren senest 3 måneder før orloven bliver aktuel. Der kan bevilges orlov med dagpenge til den ene af 2 udearbejdende ægtefæller under forudsætning af, at begge er dagpengeberettigede. Endvidere har den anden ægtefælle ret til 2 ugers samtidig orlov i forbindelse med barnets modtagelse. Orloven kan deles mellem forældrene. Forhør jer eventuelt om detaljerne i Borgerservice i jeres kommune.

15 Skal man adoptere gennem en formidlingsorganisation? Som hovedregel skal man adoptere gennem en dansk akkrediteret formidlende organisation. Det vil sige at de danske myndigheder ikke ønsker at familier forsøger sig med private adoptioner. En gang imellem er der familier, der har en kontakt et sted i udlandet, hvor vi som organisation ikke arbejder i forvejen. Man kender måske allerede et konkret barn et sted eller er i familie med nogen, der har behov for at bortadoptere sit barn i udlandet. I sådanne tilfælde kan vi muligvis hjælpe med adoptionen. Læse evt. mere om dette i vores folder Særlige Adoptioner. Kontakt os gerne, hvis I vil vide mere om vilkårene ved adoption på denne måde.

16

17 Nyttige adresser: Statsforvaltningen Hovedstaden Borups Allé København NV Telefon: Statsforvaltningen Sjælland Dronningensgade Nykøbing F Telefon: sjaelland@statsforvaltning.dk Statsforvaltningen Syddanmark Storetorv Aabenraa Telefonnummer: syddanmark@statsforvaltning.dk Statsforvaltningen Midtjylland St. Blichers Vej 6 Postboks Ringkøbing Telefon: midtjylland@statsforvaltning.dk

18 Statsforvaltningen Nordjylland Aalborghus Slot Slotspladsen Aalborg Telefon: nordjylland@statsforvaltning.dk Adoptionsnævnet Adoptionsnævnet Amaliegade København K Fax: an@adoptionsnaevnet.dk

19

20 DanAdopt Hovedgaden Birkerød

Med barnet i centrum. Fremmedadoption

Med barnet i centrum. Fremmedadoption Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Fremmedadoption Kort om adoptionsprocessen FREMMEDADOPTION

Læs mere

NATIONAL ADOPTION. Information til ansøgere om national adoption

NATIONAL ADOPTION. Information til ansøgere om national adoption NATIONAL ADOPTION Information til ansøgere om national adoption INFORMATION OM NATIONAL ADOPTION Denne information retter sig til jer, som overvejer at adoptere et barn, der er født i Danmark, og som formidles

Læs mere

INTERNATIONAL ADOPTION. Information til ansøgere om international adoption

INTERNATIONAL ADOPTION. Information til ansøgere om international adoption INTERNATIONAL ADOPTION Information til ansøgere om international adoption INTERNATIONAL ADOPTION Ved international adoption kender ansøgeren i langt de fleste tilfælde ikke i forvejen det barn, som de

Læs mere

Værd at vide om: Adoption. Adoption

Værd at vide om: Adoption. Adoption Værd at vide om: Adoption Adoption Ansøgning om adoption De danske myndig heder ønsker at sikre, at et barn, der bortadopteres får de bedste opvækstvilkår. Hvis I ønsker at adoptere, skal I derfor igennem

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant Bekendtgørelse om godkendelse som adoptant I medfør af 25, 25 b, stk. 5, 25 c, stk. 3, og 30 i adoptionsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. XX af XX, fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Godkendelse som

Læs mere

DanAdopts informationsog rådgivningstilbud. DanAdopt. Danish Society for International Child Care

DanAdopts informationsog rådgivningstilbud. DanAdopt. Danish Society for International Child Care DanAdopts informationsog rådgivningstilbud DanAdopt Danish Society for International Child Care Informationsmøder Vi holder informationsmøder regelmæssigt både på Sjælland og i Jylland. Hvis du ønsker

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant Givið út 21. desember 2016 12. december 2016. Nr. 1607. Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant I medfør af 25 i lov om adoption, som sat i kraft for Færøerne ved anordning nr. 1169 af

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant Givið út 29. mai 2015 18. maj 2015. Nr. 673. Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant I medfør af 25 i adoptionsloven, som sat i kraft for Færøerne ved anordning nr. 1169 af 25. november

Læs mere

Udtalelse vedrørende betydningen af en negativ tilbagemelding fra ansøgerens kommune i forbindelse med indhentelse af tilsagn om plejetilladelse

Udtalelse vedrørende betydningen af en negativ tilbagemelding fra ansøgerens kommune i forbindelse med indhentelse af tilsagn om plejetilladelse Udtalelse vedrørende betydningen af en negativ tilbagemelding fra ansøgerens kommune i forbindelse med indhentelse af tilsagn om plejetilladelse (Til samtlige adoptionssamråd, samrådssekretariater, formidlende

Læs mere

STATISTIK 2013. Internationale og nationale adoptioner

STATISTIK 2013. Internationale og nationale adoptioner STATISTIK 2013 Internationale og nationale adoptioner Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Amaliegade 25 1022 København K Tlf. 33 41 12 00 www.ast.dk Adoptionsnævnet 2014 1. udgave Publikationen kan hentes

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Grønland om godkendelse som adoptant BEK nr 457 af 28/04/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Justitsmin., Familiestyrelsen, j.nr. 2008-600-00003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om adoption

Udkast til Bekendtgørelse om adoption Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Familieret J.nr. 2014-5752 npwi 7. oktober 2014 Udkast til Bekendtgørelse om adoption I medfør af 4 a, stk. 2, 8, stk. 1 og 5, 25, 25

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om adoption

Bekendtgørelse for Grønland om adoption BEK nr 456 af 28/04/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Familiestyrelsen, j.nr. 2008-600-00003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

STATISTIK 2015 Adoptioner

STATISTIK 2015 Adoptioner STATISTIK Adoptioner Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Teglholmsgade 3 2450 København S Tlf. 33 41 12 00 Adoptionsnævnet 2016 1. udgave Publikationen kan hentes på www.ast.dk/adoptionsnævnet INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

INFORMATION TIL ANSØGERE. Information til ansøgere om speciallægeundersøgelser

INFORMATION TIL ANSØGERE. Information til ansøgere om speciallægeundersøgelser INFORMATION TIL ANSØGERE Information til ansøgere om speciallægeundersøgelser Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Amaliegade 25 1022 København K Tlf. 33 41 12 00 Mail: ast@ast.dk Adoptionsnævnet Februar

Læs mere

Formidlingsaftale og tilmeldingsskema Adoption gennem AC Børnehjælp

Formidlingsaftale og tilmeldingsskema Adoption gennem AC Børnehjælp Gældende for tilmelding 1. august 2013 31. oktober 2013 Formidlingsaftale og tilmeldingsskema Adoption gennem AC Børnehjælp 2 Udfyld tilmeldingsskemaet med tydelige blokbogstaver eller på skrivemaskine.

Læs mere

STATISTIK Internationale og nationale adoptioner

STATISTIK Internationale og nationale adoptioner STATISTIK 2012 Internationale og nationale adoptioner Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Amaliegade 25 1022 København K Tlf. 33 41 12 00 Adoptionsnævnet 2013 1. udgave Publikationen kan hentes på www.adoptionsnaevnet.dk

Læs mere

INFORMATION TIL SPECIALLÆGER. Information til speciallæger om udfærdigelse af erklæringer i adoptionssager

INFORMATION TIL SPECIALLÆGER. Information til speciallæger om udfærdigelse af erklæringer i adoptionssager INFORMATION TIL SPECIALLÆGER Information til speciallæger om udfærdigelse af erklæringer i adoptionssager Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Amaliegade 25 1022 København K Tlf. 33 41 12 00 Mail: ast@ast.dk

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af adoptionsloven

Forslag. Lov om ændring af adoptionsloven 2014/1 LSF 26 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Der kan endvidere henvises til afsnittet tal og publikationer, hvor det også vil være muligt finde en række tal for adoptionsområdet.

Der kan endvidere henvises til afsnittet tal og publikationer, hvor det også vil være muligt finde en række tal for adoptionsområdet. Statistik 2003 Adoptionsnævnet har nedenfor samlet nogle af de nøgletal på adoptionsområdet, som vi løbende indsamler fra amterne og de to formidlende organisationer. Statistikken er således baseret på

Læs mere

VEJLEDNING TIL SPECIALLÆGER. Vejledning til speciallæger om udfærdigelse af erklæringer i adoptionssager

VEJLEDNING TIL SPECIALLÆGER. Vejledning til speciallæger om udfærdigelse af erklæringer i adoptionssager VEJLEDNING TIL SPECIALLÆGER Vejledning til speciallæger om udfærdigelse af erklæringer i adoptionssager Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Kristineberg 6 2100 Kbh. Ø Tlf. 33 92 33 02 Adoptionsnævnet

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Familieret J.nr. 2014-8249 Npwi 20. marts 2015 Udkast til Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant I medfør af 25 i anordning

Læs mere

Bekendtgørelse om adoption

Bekendtgørelse om adoption Bekendtgørelse om adoption I medfør af 25 og 29 b, stk. 2, i lov om adoption, jf. lovbekendtgørelse nr. XX, fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Anvendelsesområde m.v. Anvendelsesområde 1. Reglerne

Læs mere

STATISTIK 2014 Internationale adoptioner

STATISTIK 2014 Internationale adoptioner STATISTIK Internationale adoptioner Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Teglholmsgade 3 2450 København S Tlf. 33 41 12 00 Adoptionsnævnet 2018 2. udgave Publikationen kan hentes på www.ast.dk/adoptionsnævnet

Læs mere

Bekendtgørelse om adoption

Bekendtgørelse om adoption BEK nr 1863 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-6307 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som adoptant

Ansøgning om godkendelse som adoptant Dato for modtagelse hos Rigsombudsmanden (stempel): Ansøgning om godkendelse som adoptant Mandens fulde navn: Kvindens fulde navn: P-tal: Indfødsret: Adresse: P-tal: Indfødsret: Adresse: Kommune: Telefon

Læs mere

Statistik Adoptionsnævnet. Statistik Adoptionsnævnet. web-site: ADOPTIONSNÆVNET

Statistik Adoptionsnævnet. Statistik Adoptionsnævnet. web-site:   ADOPTIONSNÆVNET 2000-2001 Adoptionsnævnet Statistik Statistik 2000-2001 Adoptionsnævnet ADOPTIONSNÆVNET Grafisk design: Christensen Grafisk ApS Æbeløgade 1 2100 København Ø Telefon: 33 92 33 02 (10:00-14.30) Telefax:

Læs mere

Vejledning om adoption

Vejledning om adoption Social- og Integrationsministeriet Familieret 2013-2131 10. juni 2013/lth Vejledning om adoption Indholdsfortegnelse DEL I Generelt om adoption Kapitel 1: Regler og aktører på adoptionsområdet 1.1. Regelgrundlaget

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som adoptant

Ansøgning om godkendelse som adoptant Dato for modtagelse hos Rigsombudsmanden (stempel): Ansøgning om godkendelse som adoptant Mandens fulde navn: Kvindens fulde navn: P-tal: Statsborgerskab: Adresse: P-tal: Statsborgerskab: Adresse: Kommune:

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om adoption 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om adoption 1) Nr. 287 26. marts 2007 Bekendtgørelse for Færøerne om adoption 1) Kapitel 1 Anvendelsesområde mv. Kapitel 2 Ansøgning om adoption Kapitel 3 Adoptions sagens behandling Kapitel 4 Samtykke fra forældre eller

Læs mere

Udkast til ændring af Vejledning om adoption

Udkast til ændring af Vejledning om adoption Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Familieret J.nr. 2014 9123 npwi 30. oktober 2014 Udkast til ændring af Vejledning om adoption Indholdsfortegnelse DEL I Generelt om adoption

Læs mere

STATISTIK 2015 Adoptioner

STATISTIK 2015 Adoptioner STATISTIK Adoptioner Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Teglholmsgade 3 2450 København S Tlf. 33 41 12 00 Adoptionsnævnet 2018 2. udgave Publikationen kan hentes på www.ast.dk/adoptionsnævnet INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Notat fra DFL. Hvor meget orlov har moderen og faderen ret til?

Notat fra DFL. Hvor meget orlov har moderen og faderen ret til? Maj 2012 / side 1 af 5 / 12-3174 DFL vil i det følgende give svar på de spørgsmål som personaleforeningerne og DFL typisk får stillet, når medarbejderne skal til at holde orlov i forbindelse med fødsel

Læs mere

Bekendtgørelse om adoption

Bekendtgørelse om adoption Bekendtgørelse om adoption I medfør af 4 a, stk. 2, 8, stk. 1, 1. pkt., 8, stk. 5, 25, 25 b, stk. 5, 25 c, stk. 2 og 3, 25 d, stk. 43, 29 a, 29 b, stk. 23, 29 e, stk. 2, 30 c, 30 e, stk. 2, og 31 j og

Læs mere

NATIONALE ADOPTIONER. Intern undersøgelse af sager om national adoption i perioden 2008-2010

NATIONALE ADOPTIONER. Intern undersøgelse af sager om national adoption i perioden 2008-2010 NATIONALE ADOPTIONER Intern undersøgelse af sager om national adoption i perioden 2008-2010 Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Kristineberg 6 2100 Kbh. Ø Tlf. 70 68 80 00 Adoptionsnævnet December 2011

Læs mere

Sydafrika. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care

Sydafrika. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care Sydafrika rapportering efter hjemtagelse DanAdopt Danish Society for International Child Care DanAdopt den 13. november 2013 Abba Adoptions i Sydafrika formidler hvert år et stort antal børn til international

Læs mere

Kunngerðablaðið B 2007 Hefti 5

Kunngerðablaðið B 2007 Hefti 5 77 Kunngerðablaðið B 2007 Hefti 5 ISSN 0907-905X Bekendtgørelse nr. 287 af 26. marts 2007 Bekendtgørelse for Færøerne om adoption I medfør af 25 i anordning nr. 1169 af 25. november 2006 om ikrafttræden

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om adoption. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om adoption. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Anordning nr. af. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om adoption VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 41 i lov om adoption, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Vietnam. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care

Vietnam. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care Vietnam rapportering efter hjemtagelse DanAdopt Danish Society for International Child Care Intercountry Adoption Department (AD) i Vietnam formidler hvert år børn til international adoption. Man har

Læs mere

VEJLEDNING OM ADOPTION LÆSEVENLIG UDGAVE AF VEJLEDNING NR. 9770 AF 30. SEPTEMBER 2009

VEJLEDNING OM ADOPTION LÆSEVENLIG UDGAVE AF VEJLEDNING NR. 9770 AF 30. SEPTEMBER 2009 2011 VEJLEDNING OM ADOPTION LÆSEVENLIG UDGAVE AF VEJLEDNING NR. 9770 AF 30. SEPTEMBER 2009 Indholdet i denne vejledning svarer til indholdet i vejledning nr. 9770 af 30. september 2009 om adoption, der

Læs mere

INFORMATION TIL PSYKOLOGER. Information til psykologer om undersøgelser i adoptionssager

INFORMATION TIL PSYKOLOGER. Information til psykologer om undersøgelser i adoptionssager INFORMATION TIL PSYKOLOGER Information til psykologer om undersøgelser i adoptionssager Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Amaliegade 25 1022 København K Tlf. 33 41 12 00 Mail: ast@ast.dk Adoptionsnævnet

Læs mere

Thailand. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care

Thailand. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care Thailand rapportering efter hjemtagelse DanAdopt Danish Society for International Child Care Child Adoption Centre (CAC) under socialministeriet i Thailand formidler hvert år et stort antal børn til international

Læs mere

Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning

Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Indhold Indledning... 1 Forældremyndighed... 1

Læs mere

Vejledning om adoption

Vejledning om adoption Social- og Indenrigsministeriet Familieret J.nr. 2015-4664 Npwi 2. juli 2015 Udkast til Vejledning om adoption Indholdsfortegnelse Indledning DEL I Generelt om adoption Kapitel 1: Regler og aktører på

Læs mere

Brev vedrørende dispensation fra alderskravet i medfør af godkendelsesbekendtgørelsens

Brev vedrørende dispensation fra alderskravet i medfør af godkendelsesbekendtgørelsens Brev vedrørende dispensation fra alderskravet i medfør af godkendelsesbekendtgørelsens 6, stk. 2, nr. 1 ("noget yngre") (Til samtlige adoptionssamråd, samrådssekretariater, formidlende organisationer samt

Læs mere

Etiopien. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care

Etiopien. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care Etiopien rapportering efter hjemtagelse DanAdopt Danish Society for International Child Care Ministry of Women s and Children s and Youth s Affair (MOWCYA), den centrale myndighed i Etiopien, som vi har

Læs mere

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Ansøgningsskema GL2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse i Grønland,

Læs mere

Kina. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care

Kina. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care Kina rapportering efter hjemtagelse DanAdopt Danish Society for International Child Care China Center for Children s Welfare and Adoption (CCCWA) i Kina formidler hvert år et stort antal børn til international

Læs mere

VEJLEDNING TIL PSYKOLOGER. Vejledning til psykologer om undersøgelser i adoptionssager

VEJLEDNING TIL PSYKOLOGER. Vejledning til psykologer om undersøgelser i adoptionssager VEJLEDNING TIL PSYKOLOGER Vejledning til psykologer om undersøgelser i adoptionssager Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Kristineberg 6 2100 Kbh. Ø Tlf. 33 92 33 02 Adoptionsnævnet Juli 2008 3. udgave

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af adoptionsloven

Forslag. Lov om ændring af adoptionsloven Lovforslag nr. L 26 Folketinget 2014-15 Fremsat den 8. oktober 2014 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Forslag til Lov om ændring af adoptionsloven (Adgang

Læs mere

Opfølgningsrapporter ved national adoption evaluering af ordningen

Opfølgningsrapporter ved national adoption evaluering af ordningen Opfølgningsrapporter ved national adoption evaluering af ordningen Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Teglholmsgade 3 2450 København SV Tlf. 33 41 12 00 Adoptionsnævnet 2017 1. udgave Publikationen kan

Læs mere

Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning

Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Pjecen er udarbejdet af Statsforvaltningerne i samarbejde

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af reglerne for adoption

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af reglerne for adoption Beslutningsforslag nr. B 75 Folketinget 2011-12 Fremsat den 13. april 2012 af Mette Hjermind Dencker (DF), Pia Adelsteen (DF), Kim Christiansen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Dennis Flydtkjær (DF),

Læs mere

Udkast til ændring af Vejledning om frigivelse af børn til national adoption

Udkast til ændring af Vejledning om frigivelse af børn til national adoption Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Familieret J.nr. 2014 9123 npwi 30. oktober 2014 Indholdsfortegnelse Udkast til ændring af Vejledning om frigivelse af børn til national

Læs mere

Analyse af det danske adoptionssystem

Analyse af det danske adoptionssystem Ankestyrelsens Analyse af det danske adoptionssystem Delundersøgelse 1: Adoptanternes opfattelse af og erfaringer med adoptionsprocessen September 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Resumé 3 1.1

Læs mere

Aftale mellem Ansøger og DanAdopt

Aftale mellem Ansøger og DanAdopt Aftale mellem Ansøger og DanAdopt Denne aftale har til formål at klarlægge de gensidige rettigheder og forpligtelser samt de økonomiske vilkår for en adoption gennem DanAdopt for hermed at skabe grundlag

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

Det danske adoptionssystem med særligt fokus på international fremmedadoption Kommissorium for en helhedsanalyse

Det danske adoptionssystem med særligt fokus på international fremmedadoption Kommissorium for en helhedsanalyse Socialministeriet Familieret J.nr. 2013-2548 28. juni 2013 Det danske adoptionssystem med særligt fokus på international fremmedadoption Kommissorium for en helhedsanalyse 1. Baggrunden for og indholdet

Læs mere

Analyse af det danske adoptionssystem

Analyse af det danske adoptionssystem Ankestyrelsens Analyse af det danske adoptionssystem Hovedresultater fra delundersøgelser om adoptanters og voksne adopteredes opfattelse og erfaringer September 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Analyse

Læs mere

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier Generelle bestemmelser Beslutning om ophold på Polsk territorium for EU statsborgere gives umiddelbart og i tilfælde af medlemmer i familien,

Læs mere

Postnr. By Telefonnr. Adresse Postnr. By. Årsag til arbejdsophør?

Postnr. By Telefonnr. Adresse Postnr. By. Årsag til arbejdsophør? Husk at læse vejledningen på siderne 2 og 3, før du udfylder blanketten Ansøgning om dagpenge under arbejdssøgning i et andet EØS-land (dokument PD U2) Ansøgerens oplysninger EØS 1 01-2015 Navn CPR-nummer

Læs mere

Ansøgningsskema FO2_da_031016

Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse på Færøerne som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse på Færøerne,

Læs mere

Statistik web-site:

Statistik web-site: Statistik 2002 web-site: www.adoptionsnaevnet.dk Adoptionsnævnets statistik 2002 Adoptionsnævnets statistik 2002 København 2003 Adoptionsnævnet Æbeløgade 1 2100 København Ø ISSN 1601-7854 Grafi sk tilrettelæggelse:

Læs mere

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Registrering af separation og forældremyndighed i CPR begyndte den 27. maj 2004. Registrering af separation og forældremyndighed

Læs mere

VEJLEDNING OM FRIGIVELSE AF BØRN TIL NATIONAL ADOPTION (LÆSEVENLIG UDGAVE AF VEJLEDNING NR. 9769 AF 30. SEPTEMBER 2009)

VEJLEDNING OM FRIGIVELSE AF BØRN TIL NATIONAL ADOPTION (LÆSEVENLIG UDGAVE AF VEJLEDNING NR. 9769 AF 30. SEPTEMBER 2009) VEJLEDNING OM FRIGIVELSE AF BØRN TIL NATIONAL ADOPTION (LÆSEVENLIG UDGAVE AF VEJLEDNING NR. 9769 AF 30. SEPTEMBER 2009) Indholdet i denne vejledning svarer til indholdet i vejledning nr. 9769 af 30. september

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark 262-2 Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark I henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark 262-2 Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark I henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER

UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER 2012-2014 Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Teglholmsgade 3 2450 København SV Tlf. 33 41 12 00 Adoptionsnævnet 2014 Publikationen kan hentes på på www.ast.dk/adoptionsnaevnet

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere i henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret med senere

Læs mere

Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere omfattet af hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F

Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere omfattet af hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere omfattet af hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F 1. Orlovsperioder i forbindelse med fødsel i henhold til barselsloven Orlovsperioder

Læs mere

Sri Lanka. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care

Sri Lanka. DanAdopt. rapportering efter hjemtagelse. Danish Society for International Child Care Sri Lanka rapportering efter hjemtagelse DanAdopt Danish Society for International Child Care Commissioner of Department of Probation and Child Care Services i Sri Lanka formidler hvert år et antal børn

Læs mere

Formidlingen fra Senegal: Vores kontaktperson:

Formidlingen fra Senegal: Vores kontaktperson: Formidlingen fra Senegal: DanAdopt har 13 familier på Senegal ventelisten, og I har fået udmeldt forskellige ventetider. Ventetiderne er altid et estimat, da vi ikke kan forudse, hvor mange børn der frigives

Læs mere

A d v o k a t r å d e t

A d v o k a t r å d e t A d v o k a t r å d e t Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Holmens Kanal 22 1060 København K familieret@sm.dk + npwi@sm.dk KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33

Læs mere

Adoptionsnævnets kontaktoplysninger:

Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: STATISTIK 2014-2017 Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Teglholmsgade 3 2450 København SV Tlf. 33 41 12 00 Adoptionsnævnet 2018 1. udgave Publikationen kan hentes via dette link: https://ast.dk/naevn/adoptionsnaevnet

Læs mere

UNDERSØGELSE AF ADOPTIVFORÆLDRES VURDERING AF BARNETS ALDER OG HEL- BREDBREDSMÆSSIGE FORHOLD. For internationale adoptioner foretaget i 2008 og 2012

UNDERSØGELSE AF ADOPTIVFORÆLDRES VURDERING AF BARNETS ALDER OG HEL- BREDBREDSMÆSSIGE FORHOLD. For internationale adoptioner foretaget i 2008 og 2012 UNDERSØGELSE AF ADOPTIVFORÆLDRES VURDERING AF BARNETS ALDER OG HEL- BREDBREDSMÆSSIGE FORHOLD For internationale adoptioner foretaget i 2008 og 2012 Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Amaliegade 25 1022

Læs mere

UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER

UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER 2014-2016 1 Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Teglholmsgade 3 2450 København SV Tlf. 33 41 12 00 Adoptionsnævnet 2017 Publikationen kan hentes på www.ast.dk/adoptionsnaevnet

Læs mere

Bekendtgørelse af adoptionsloven

Bekendtgørelse af adoptionsloven LBK nr 392 af 22/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 2. marts 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Integrationsmin., j.nr. 2013-2438 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel Social-, Børne- og Integrationsministeriet Familieret 2013-4392 bgn 18. november 2013 Udkast til Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel (Til

Læs mere

Analyse af det danske adoptionssystem

Analyse af det danske adoptionssystem Ankestyrelsens Analyse af det danske adoptionssystem Bilag 3: Samlede tabeller fra delundersøgelse 1 og 2 September 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Delundersøgelse 1: Adoptanternes opfattelse af og erfaringer

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere i henhold til 3, stk. 3, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret Erklæringen

Læs mere

ast UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER

ast UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER ast UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER 2016-2018 Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Teglholmsgade 3 2450 København SV Tlf. 33 41 12 00 Adoptionsnævnet 2019 Publikationen kan hentes på www.ast.dk/naevn/adoptionsnaevnet

Læs mere

UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER

UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER 2015-2017 1 Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Teglholmsgade 3 2450 København SV Tlf. 33 41 12 00 Adoptionsnævnet 2018 Publikationen kan hentes på www.ast.dk/adoptionsnaevnet

Læs mere

S e k r e t a r i a t e t

S e k r e t a r i a t e t Skal vi gifte os? KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97 50 Skal vi gifte os, når vi flytter sammen? Den overvejelse kan både yngre og ældre par stå i, når de skal til at opbygge

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven Social- og Indenrigsministeriet J.nr. 2015-6248 30. august 2016 Anordning om ikrafttræden for Færøerne af forskellige love om ændring af adoptionsloven VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning,

Læs mere

Familiedirektoratet s Barselsorlov

Familiedirektoratet s Barselsorlov Familiedirektoratet s Barselsorlov namminersornerullutik oqartussat grønlands hjemmestyre Ilaqutariinnermut Pisortaqarfik Familiedirektoratet Indholdsfortegnelse Orlov ved graviditet og fødsel 5 Hvem har

Læs mere

Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere som er funktionærer, men som ikke er omfattet af en overenskomst

Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere som er funktionærer, men som ikke er omfattet af en overenskomst Vejledning om betaling under barsel mv. for medarbejdere som er funktionærer, men som ikke er omfattet af en overenskomst 1. Orlovsperioder i forbindelse med fødsel i henhold til barselsloven Orlovsperioder

Læs mere

HELHEDSANALYSE AF DET DANSKE ADOPTIONSSYSTEM. - adoptivfamiliens forhold

HELHEDSANALYSE AF DET DANSKE ADOPTIONSSYSTEM. - adoptivfamiliens forhold HELHEDSANALYSE AF DET DANSKE ADOPTIONSSYSTEM - adoptivfamiliens forhold Udgivet af: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold September 2014 KOLOFON Af Ministeriet for Børn, Ligestilling,

Læs mere

Når vi skal skilles. Pjece om skilsmisse og separation

Når vi skal skilles. Pjece om skilsmisse og separation Når vi skal skilles Pjece om skilsmisse og separation Pjecen er udarbejdet af Statsforvaltningerne i samarbejde med Familiestyrelsen. September 2007 MED BARNET I CENTRUM Indhold Hvordan går man fra hinanden?...2

Læs mere

Vejledning om frigivelse af børn til national adoption

Vejledning om frigivelse af børn til national adoption Vejledning om frigivelse af børn til national adoption Indholdsfortegnelse Indledning Del I Generelt om adoption Kapitel 1: Regler og aktører på adoptionsområdet Kapitel 2: Kort om de forskellige adoptionstyper

Læs mere

UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER

UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER UDVIKLINGEN I ALDER OG VENTETIDER 2013-2015 Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Teglholmsgade 3 2450 København SV Tlf. 33 41 12 00 Adoptionsnævnet 2015 Publikationen kan hentes på på www.ast.dk/adoptionsnaevnet

Læs mere

Vejledning om frigivelse af børn til national adoption

Vejledning om frigivelse af børn til national adoption Social- og Integrationsministeriet Familieret 2013-2131 10. juni 2013/lth Vejledning om frigivelse af børn til national adoption Indholdsfortegnelse Indledning Del I Generelt om adoption Kapitel 1: Regler

Læs mere

Aftale mellem Ansøger og Danish International Adoption

Aftale mellem Ansøger og Danish International Adoption Aftale mellem Ansøger og Danish International Adoption Denne aftale har til formål at klarlægge de gensidige rettigheder og forpligtelser samt de økonomiske vilkår for en adoption gennem Danish International

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Telefon 72 28 24 00 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2014-11645 Doknr. 134536 Dato 01-06-2015 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

Udkast til. Vejledning om adoption. 1.2. Særligt om Haagerkonventionen om adoption. 1.3. Adoptionsmyndighedernes opgaver i hovedtræk

Udkast til. Vejledning om adoption. 1.2. Særligt om Haagerkonventionen om adoption. 1.3. Adoptionsmyndighedernes opgaver i hovedtræk Social- og Indenrigsministeriet Kontoret for Familier j.nr. 2015-6307 hbo 28. oktober 2015 Udkast til Vejledning om adoption Indholdsfortegnelse Indledning DEL I Generelt om adoption Kapitel 1: Regler

Læs mere

SG4 online Dato og underskrift

SG4 online Dato og underskrift SG4 online Dato og underskrift Dato Underskrift **Digitalt underskrevet** SBID Baggrund for ansøgning Opholdstilladelse på baggrund af ganske særlige grunde Familiesammenføringsområdet Asylområdet Opholdstilladelse

Læs mere

PAS - DanAdopt. Post Adoption Service. Danish Society for International Child Care

PAS - DanAdopt. Post Adoption Service. Danish Society for International Child Care PAS - Post Adoption Service DanAdopt Danish Society for International Child Care DanAdopt den 20-03-2014 DanAdopts PAS-tilbud Post Adoption Service (PAS) er et rådgivningstilbud til adoptivfamilier, børn,

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Bilag 814 Offentligt. Indhold

Retsudvalget REU alm. del - Bilag 814 Offentligt. Indhold Retsudvalget REU alm. del - Bilag 814 Offentligt Indhold Indledning...2 Kapitel 1 Danske og udenlandske regler om godkendelse som adoptant...3 1. 1. Danske regler om godkendelse som adoptant...3 1.1.1.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af adoptionsloven

Forslag. Lov om ændring af adoptionsloven Lovforslag nr. L 11 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af børne- og socialministeren (Mai Mercado) Forslag til Lov om ændring af adoptionsloven (Bemyndigelse til at indgå aftale med Færøerne

Læs mere

FORÆLDER- SKAB OG ORLOV

FORÆLDER- SKAB OG ORLOV FORÆLDER- SKAB OG ORLOV 3. udgave (maj 2008) MØDRE FÆDRE MEDFORÆLDRE SÆDDONORER RETTIGHEDER, PLIGTER OG RISICI Denne pjece handler om fastlæggelse af det juridiske forælderskab og om orlov ved familieforøgelse

Læs mere

Fylgiskjal 3. Notat. Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne

Fylgiskjal 3. Notat. Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne Fylgiskjal 3 Notat Ikrafttrædelse af lovændringer af lov om dansk indfødsret på Færøerne Ved lov nr. 729 af 25. juni 2014 om ændring af lov om dansk indfødsret (Erhvervelse af dansk indfødsret ved fødslen)

Læs mere