Bilag 2. M: Øøh jaer okay, men hvad lavede du som frivillig da du var på Find skatten kampagnen?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 2. M: Øøh jaer okay, men hvad lavede du som frivillig da du var på Find skatten kampagnen?"

Transkript

1 Bilag 2 Interview med Martin Brehm Christensen M = Moderator C = Christensen 5 M: Når du ikke har sagt noget fra før C: Jaer jaer. M: Så er vi kørende. C: Det var så Jeg tror også det er videnskabeligt okay, hvis man ikke indskriver sådan noget snot og grynt M: Jaer jaer. Vi har valgt ikke at nærtransskribere det rimelig godt. Nåårh øøøh Jamen hvor længe har du været frivillig i IBIS, og er du stadig frivillig? C: Jeeeaaee startede 2009 og er på sin vis frivillig stadig væk men mere sådan specifikt så jeg ved hvad der foregår, og jeg bruger også min CD Er også ligesom doneret eller hvad kan man sige, de omhandler musikken derfra og jeg arbejder sammen med Lars Koch og Line på forskellige ting, det kan godt være jeg skal gå tættere på. M: Nej den er rimelig følsom. C: Det er godt. M: Øøh jaer okay, men hvad lavede du som frivillig da du var på Find skatten kampagnen? C: Det tror jeg knapt nok jeg kan huske rent specifikt. (griner) 20 M: Kan du huske sådan mere generelt? C: Jamen, jeg tror vi har uddelt forskellige opgaver og jeg Jeg, gud ved, hvad jeg lavede... Det er sgu et godt spørgsmål Øøøh Hvad jeg har siddet med specifikt, hmhmhmhm. M: Vi kan også tage den mere generelt hvis det er? 25 C: Ja, okay okay okay... Jeg blander den lidt sammen med Robin Hood kampagnen Så med Find skatten. Hvad har vi lavet der, før vi lavede Robin Hood Det kan jeg Det kan jeg

2 faktisk ikke huske tror jeg Det har jeg... Altså, vi har talt om hjemmesiden da den skulle opbygges og hvad der skulle puttes ind af indputs på den, så har jeg lavet sådan noget quiz med tip en 13 er, er der ikke også det på hjemmesiden, måske stadigvæk sådan noget spørgsmålsagtigt. M: Jo, der er noget quiz. 30 C: Der er en nogle ideer til spørgsmålene, uuh ha, men jeg har jo ikke forberedt mig. M: Nej nej, det er helt okay. C: Jeg kunne sikkert huske mere hvis jeg gravede ind på hjemmesiden, men øh, det var én ting i hvert fald. M: Kan du huske hvor timer du brugte som frivillig om ugen dengang? 35 C: Jamen ikke et fast antal timer ugentlig, og heller ikke et fast møde hver uge, så det har måske været et møde to gange om måneden måske lidt mindre og så en håndfuld timers arbejde derindimellem, så max to timer om ugen M: Ja Øøøhm, hvem var det der tog initiativ til Find skatten kampagnen? 40 C: Det gjorde frivilligkoordinatoren hvis jeg husker rigtigt, Sigrid dengang, men også sådan... Ja brubrubru... Jo det er nok hvad kan man sige i hvert fald navnet og sådan den kreative form tror jeg er kommet derfra, og så øh, også ja, Lars Koch og den politik enhed der er i IBIS. M: Hvor længe var du frivillig på kampagnen eller på det projekt? 45 C: Jamen hvis vi siger jeg startede i Og så var jeg også i praktik i IBIS i efterårssemesteret, og så tog jeg til Indien i to en halv måned i starten af Og så til USA i efterårssemesteret, 2011 nej 2010, og da jeg så kom hjem 2011, så har det været Robin Hood så, et år Jaer. M: Jamen øhm, så vil vi gerne spørge om noget som jeg er sikker på du godt ved, det er mere sådan hvorfor er du frivillig? 50 C: Øhm Det er et stort spørgsmål... Men Jamen fordi... Der er den, hvad kan man sige, moralske motivation i det politisk i, hvad kan man sige, at prøve at forandre verden, så er der sådan interessemæssigt, at det er et politikområde som jeg synes er spændende, og så er der det sociale i det, at det også er nogle hyggelige mennesker der arbejder der... Det er nok bare de tre ting. M: Hvorfor så lige IBIS?

3 55 C: Øh jamen der Det er nok 60 procent tilfældighed og 40 procent givet af emnet, at jeg havde en interesse med det her politikområde i forvejen, og jeg havde også en kontakt eller nærkontakt til IBIS eller interaktioner med IBIS på forhånd, men ellers kunne det jo sagtens via tilfældighed, have været en anden organisation M: Okay. Så det var, det var Find skatten det emne der interesserede dig, da du startede her? 60 C: Ja, og det har også interesseret mig som emne Interesseret mig mere end noget de andre organisationer kunne tilbyde som emne på daværende tidspunkt, men jeg tror at hvis jeg af tilfældighedens veje havde været frivillig aktiv et andet sted på forhånd, så havde det sikkert været der jeg lagde mine kræfter, så tror jeg ikke jeg havde skiftet på grund af noget. M: Øhm, så vil vi godt spørge lidt ind til sådan noget med motivation, og hvad gjorde IBIS, noget at motivere jer som frivillige? C: Øh det altså M: Altså sådan helt konkret havde de sådan, tog de nogle initiativer for at motivere jer som frivilliggruppe? C: Jamen det jo, det jo forhåbentlig, så skulle det være tiltalende og tiltrækkende, eller attraktivt at være med i på grund af emnet og på grund af de samme ting som jeg nævnte som motiverende, og det kaster IBIS jo så nogle ressourcer efter, om det så er for de frivilliges skyld eller for politik outputtets skyld eller organistaionspromoverings synligheden skyld, det tror jeg ikke de sådan nøje skelner mellem Men der er da helt sikkert noget af alle dele i, og det de gør er at de har frivilligkoordinatorer der lægger timer i kampagnerne og de lægger ressourcer i, øhm, ved siden af lægger lokaler til og der er sikkert også kaffe tit Og leverer den platform altså, der jeg vil sige havde Det ville være... Det ville kræve væsentligt mere sådan som frivillig hvis der ikke var organisationen bag med de midler og ressourcer de alligevel lægger i det, men øhm M: Så det er frivilligrammerne i sig selv... Eller de rammer som IBIS sådan kunne tilbyde, det var en motivation på en måde? 80 C: Jamen du har Du har ikke den counterfaktuelle version, altså det kan sagtens være at sådan noget har kørt meget Var blevet til meget mere hvis der overhovedet ikke var nogen bag, hvis det havde været de samme personer der tilfældigt var mødtes til en fest, der havde fået den her idé og prøvet at starte det op. Så kan det godt være at de havde kørt det meget længere, altså sådan noget at ejerskab giver en større følelse af forpligtelse.

4 M: Hvor meget ejerskab følte du som frivillig? 85 C: Hm ret stort, men også altså, vi var ret få Men jeg tør ikke svare på om det sådan Altså om den energi de i organisationen IBIS lægger i det om det om det den smarteste strategi for at lave sådan noget M: Den energi de lægger i de frivillige? C: Jaer jaer jaer Men det der er ikke noget jeg sådan... Eller ikke noget jeg sidder og har lyst til, eller tænker på at skulle kritisere 90 M: Hm, er det fordi der også er sådan nogle udfordringer i hvordan det fungerer i frivilligmiljøet? Eller at det tager for mange ressourcer fra de ansatte at de skal bruge kræfter på også at køre frivilligdelen, er det, er det på den måde du tænker? C: Hm jeg, ved ikke helt had du spørger om M: Næh, jamen det var bare... Jamen det var egentlig bare en fortsættelse på hvad du lige sagde... Jeg prøver bare sådan at finde ud af... C: Men jeg tror lidt det ville være Der ville ikke, der ville ikke blive gjort særlig meget hvis der ikke var deciderede frivilligkoordinatorer, hvis det var de ansatte der sådan, på egne ideer, skulle prøve at skrive ud til medlemmerne, nu holder jeg det her møde, og hvis der er nogen der har lyst til at komme, så altså, sådan noget ville nok ikke ske, altså det ville være for ustruktureret og for styret, og for usikkert eller for risikobetonet, hvis man tager det... Altså den potentielle risiko at ansatte kunne miste Spilde timer og arbejdskraft, de har jo masser af ting at tage sig til hele tiden M: Så det at der er en frivilligkoordinator gør meget for C: Jaer Ellers ville det se helt, helt anderledes ud M: Fik I også sådan Fik I anerkendelse fra frivilligkoordinatoren eller af de ansatte, for det arbejde I lavede? Og betyder det noget hvis I gjorde det? C: Altså jeg ved ikke hvor meget... Jo, jo det vil jeg sige vi gjorde... Altså det er meget på lige fod, så det er ikke sådan at så kommer der en ansat ind og siger, at ej hvor er I gode alle mine små disciple, altså det er meget mere... Altså det er jo også meget kvalificerede folk generelt som frivillige.

5 M: Mm okay Oplevede du sådan at IBIS havde nogen klare forventninger til hvad I skulle lave af arbejde som frivillige? Eller var det, var det meget op til jer selv i frivilliggruppen, hvad I ligesom skulle bedrive? C: Øhm altså Det kommer lidt an på hvad niveau alt sådan... Altså der er jo... Når der er Når det er besluttet fra organisationens side at nu skal vi lave Find skatten kampagne... Og der er afsat nogen midler, der er måske afsat et etcifret eller tocifret eller tusind sådan, måske titusinde kroner til kampagnemateriale eller måske titusinder til en hjemmeside Eller det kan være nogle timer hos frivilligkoordinatoren, så er det selvfølgelig en slags ramme, men hvordan den bliver udfyldt det er i allerhøjeste grad åbent, til for de frivillige, til at udfylde M: Så man kan sige, så længe for eksempel, nu tager jeg hjemmesiden som eksempel, så længe hjemmesiden bliver lavet og fungerer, så kunne I gå ind og påvirke den hvordan I synes den skulle stilles op og hvad der var vigtigt og C: Jamen der er jo heller ikke Altså Jaer... Altså det er jo meget mere et samarbejde... Det er ikke På godt og ondt... Altså jeg tror da også... Nogen frivillige ville sikkert være mere motiverede af at opgaven var mere defineret, mens andre synes det er fedt at de selv er med helt, altså Hvad skal være på forsiden af hjemmesiden, hvad skal der være, dit og dat... Altså alt det Jo åbent ikke, altså så har organisationen selvfølgelig folk med erfaringer lige inden for det og nogle andre folk der måske har set noget lignende i et andet land eller Altså spiller ind på det. M: Sådan bruge ressourcerne som det falder for sig? 130 C: Jaer og i princippet, så altså, så kunne det arbejde de frivillige laver, det kunne lige så godt være lavet af en fastansat, altså det er bare en arbejdsdeling. M: Øhm, okay, jamen hvordan var Hvordan var arbejdsdelingen mellem jer som frivilliggruppe og frivilligkoordinator, og de ansatte som også arbejdede på kampagnen? C: Hm Jeg tror altså Det er jo Frivilligkoordinatoren der står med ansvaret for at kalde til møde men det Eller i hvert fald hvad kan man sige initiativ... Pligten eller retten Men så bliver det jo normalt aftalt hvert møde, hvornår man mødes næste gang og om der er nogen delgrupper der skal Jeg tager den lige lidt tættere på, for jeg har slet ikke nogen stemme. (Flytter diktafonen tætte hen til sig) Øøh, om der er nogen delgrupper der skal mødes eller Så hvad kan man sige, altså typen af opgaver, hvis der skal skrives en artikel, hvis der skal findes input til hjemmesiden, hvis der skal researches på det ene eller det andet eller det tredje Det er jo noget der bliver besluttet ud fra de personer der er til stede og ikke ud fra hvilken kategori de tre du

6 nævnte personen ryger i, altså om det er frivillige, ansatte eller frivilligkoordinator M: Okay Hvordan synes du at, sådan, kommunikationen fungerede mellem jer som sådan Frivilliggruppe og så oppe i de, i de andre led? Var der, var der sådan en, et rimelig godt flow, kan man sige mellem de forskellige led, eller følte I at... Skulle I altid gå igennem et bestemt led eller et eller andet sådan? Vi vil gerne prøve at forstå kommunikationsvejene lidt. C: Det tror ikke, øh den er særlig god den kommunikation... Altså jeg vil da tro at... Jeg vil sige at der er 35 fastansatte på IBIS, så er det måske fire af dem der vidste hvad der skete i Find skatten sådan mere end lige overskriften Så fire ud af 35 lad os bare sige det er det Det synes jeg ikke er sådan særlig, men det kunne være, men det kunne være, øh en masse andre ting, det er jo ikke sådan at alle i organisationen ved hvad alle andre laver M: Hvad nu hvis I får en eller anden idé i frivilliggruppen og I skulle tage en beslutning omkring det, kunne I så bare gøre det eller skulle den beslutning ligesom bekræftes eller godkendes i nogen af de andre led, hos Lars Koch eller Christian? 155 C: Altså Christian frivilligkoordinatoren? M: Eller hvad var det nu hun hed C: Sigrid. M: Sigrid C: Christian er blevet ansat lige omkring det tidspunkt hvor jeg var der. Øh, som udgangspunkt er der ikke noget der skal cleares andre steder, men det er jo igen på mavefornemmelser, hvis man er ude i et eller andet meget kontroversielt, så skal det selvfølgelig cleares, men det kan jeg ikke huske, men der kunne sagtens være ting der lige skulle op forbi nogle andre og vendes eller tænkes igen, men i udgangspunktet ikke, altså ikke mere end sådan hvad der er common sense, sådan generelt og helt sikker også hvad der sådan... Altså hvis det ikke var frivillige men fastansatte, hvis man lavede noget meget kontroversielt jamen så skal man også vende det M: Så de havde sådan bare tillid til jeres almindelige sunde fornuft? C: Jajaja i allerhøjeste grad. M: Jaer, så der var frie tøjler hvis I opførte jer pænt. C: Jaer, jeg tror altså man har mere frie tøjler som frivillig end som fastansat, sådan skal det da også

7 170 gerne være, altså som fastansat så er du ansat til at nå nogle specifikke ting og de er så... De kan i hvert fald meget nemt retfærdiggøres, at de er mere specifikke mere definerede end det du som frivillig bliver forlangt at skulle levere. M: Hvor meget følte I at det var jeres projekt i forhold til sådan, om det var sekretariatets projekt eller de ansattes projekt? 175 C: Meget, meget, meget vores projekt, altså måske også for meget... Altså at det... M: Hvad mener du med det? C: At det kan At det frivilligprojekter de Som Find skatten altså sådan er gået i stå fordi at kræfterne er blevet rykket et andet sted hen, eller fordi der ikke har været frivillig kræfter nok men det kan godt være at hvis det var, lad os sige frivillige der integrerede i noget af det de... I mere af det faste programarbejde, som fastansatte også laver, lønnede ansatte laver Så ville der nok ikke være samme, eller være en højere grad af forpligtelse tror jeg, til også at være med når man ved, jamen det bliver gennemført, det er ikke sådan en Men det er jo også, det kan man sige praktikanter gør Det er jo også en slags frivillige men der Der er man... Der er det jo defineret hvor mange timer man skal være der og så videre. M: Du sagde at du havde bidraget med noget musik? C: Det var ikke til Find skatten. M: Nårh, det var ikke til Find skatten. C: Men noget helt tredje M: Okay Sådan i frivilliggruppen, hvordan uddelte I sådan opgaver? Havde I en bestemt struktur i gruppen, og ja, hvordan var det sådan til møderne når man skulle uddele de forskellige arbejdsopgaver der sådan ligesom forelå? C: Jamen der blev jo lavet nogle delgrupper, og de er sådan rimelig permanente, men ikke noget med sådan Jeg tror jeg var med fra starten af, så jeg har nok været der når... I det vi sidder og har defineret hvad der var af delgrupper altså så var der en... Kan man sige en... Ja, jeg kan ikke engang huske hvad der var af delgrupper... Men måske noget der hed, ja der har måske været en eventgruppe eller en pressegruppe eller en researchgruppe, og så har jeg sagt ja men, jeg har mest lyst til at være en del af researchgruppen og så har vi uddelegeret opgaver mellem de forskellige delgrupper, og så mødes man og snakker om dem og koordinerer det.

8 M: Var der sådan en mødeleder? Havde I en formand for gruppen? 200 C: Ja, nogen gange i hvert fald... Som kunne være frivilligkoordinatoren og også kunne være andre, men der blander jeg det også sammen med hvad jeg kan huske fra Robin Hood altså det kan jeg ikke sige specifikt med Find skatten. M: Okay. Men Find skatten blev sat i bero fordi Robin Hood kampagnen kom, ikk? 205 C: Det altså... Hvis det er noget der formelt er blevet gjort, så har jeg ikke været til stede da det skete. M: Nåh okay, så din opfattelse har været at den bare sådan er løbet lidt ud i sandet? C: Ja. M: Ja. C: Eller at det der løb i sandet løb over i Robin Hood? M: Ja. C: Altså men jeg ved ikke om... Altså det kan I jo spørge Christian om der har været en formel beslutning om, at nu sætter vi Find skatten på pause ligesom der nu er altså... Jeg kan jo sagtens forestille sig at der har været en beslutning om, at nu er det Robin Hood vi lægger kræfterne i. Jeg kan også forestille mig at Find skatten kræfterne bare er gået et andet sted hen, men nu relauncher vi Find skatten Det at man relauncher behøver jo ikke at betyde at man formelt har sat den i barsel eller hvad hedder det, orlov. M: Hm, hvordan tror du at de ansatte de oplevede hele processen med at skulle arbejde sammen med frivillige? 220 C: Det er ikke særlig mange af de ansatte, der har vel stort set kun været... Jeg tror de synes det er M: Hvem taler vi egentlig om? Er det bare Lars? 225 C: Lars, og så har Michael måske været inde over med kampagne men jeg tror det Jeg tror Lars er sikkert den eneste der direkte, sådan har med i sine overvejelser Der i sit daglige arbejde kunne tænke orv, der er også noget jeg kan fodre til de frivillige, og som kan uddelegeres til dem og de andre er nok meget mere bare sådan, nogen der er blevet kaldt ind fra frivilliggruppen eller

9 230 fra find skattekampagnen og sagt nåh, men nu har vi den her artikel skrevet, så nu får vi deres pressechef kommunikationsspecialist Hanne Selnæs til at kigge på det, fordi hun kan sikkert give nogle gode fif til lige at give den de sidste ti procent Eller hvad siger Michael til den her event i fælledparken eller noget vi kunne gøre bedre men så er det jo Det er sådan noget de bliver kaldt ind på som konsulenter, ellers så tror jeg ikke det er noget de tænker over i deres daglige arbejde. M: Så det var jer som frivillige der tog kontakt til dem når de skulle forholde sig til jer eller til frivilligheden? C: Ja det tror jeg er mindst lige så meget, som den anden vej rundt. M: Følte du, at du gjorde en forskel for IBIS som organisation, mens du var frivillig for dem? 235 C: Ja en lille forskel, helt sikkert. [ ] (Interviewpersonerne snakker kort internt) M: Nu sagde du jo også det der med at det sociale spillede en rolle med dit valg til at være frivillig, og så ville vi bare høre om du oplevede at der fra IBIS side blev gjort noget, sådan aktivt for at skabe et godt socialt miljø for de frivillige Lavede nogle caféer eller arrangementer af forskellig art? C: Der er Jeg tror ikke det er noget der sådan bliver tænkt operationaliseret over i topledelsen om hvordan skabes frivilligmiljøet, men der er nogen Det er igen uddelegeret til frivilligkoordinatorerne, der har noget budget og først og fremmest noget personlig tid og Råderum til at skabe det, men det tror jeg afhænger så meget af personer, først og fremmest altså, men der er, der er også er adskillige frivillige fora ligesom der også er noget latino frivillige som laver noget, så er der noget Hele Verden i Skole agtigt og der er en del overlap af frivilligpersoner også så der er da noget miljø, som man kan opsøge og dyrke Men om det så... Om hvad der bliver gjort noget det er lidt fluffy det her noget Altså der er nogle IBIS aftenarrangementer om det så er at der bliver vist temafilm fra læsekaravanen der har været af sted eller om det er Find skatten der laver en event eller sætter sig ud i solen og holder møde i stedet, eller Robin Hood der skal rundt og lave nogle ting som kunne være sjovt, altså men det er lidt Altså jamen fordi at noget er sjovt og farverigt er det så mere socialt, end hvis det er mere research og fagligt, som i at skrive artikler eller lave hjemmesider Det ved jeg ikke helt.

10 M: Det er jo nok også forskelligt fra person til person hvad man sådan oplever som et socialt arrangement, for det er jo klart bare i det at der er møderne og grupperne har man jo noget 260 C: Der er jo ikke som i MS og Røde Kors og hvad de ellers har af øh en frivilligdrevet café for eksempel, der er heller ikke... Altså, der er et frivilligrum men det er frivilligkoordinatorenes rum, der er ikke sådan der er ikke noget sted hvor man dumper forbi og sætter sig. M: Hvor mødes I henne? Er der nogen C: Så mødes vi i deres mødelokaler Men der er slet heller ikke nok frivillige til at lave et rum hvor man sådan kunne dumpe ned og hvor man kunne forvente, at der ville være andre og en kaffemaskine. 265 M: Hvor mange frivillige var I ind over Find skatten kampagnen? C: Max 20 tror jeg Så et sted mellem... M: Kendte I hinanden? 270 C: Jaer eller... Alle kendte nogen i forvejen, men ikke alle kendte alle, men sådan er det altid... Men de Jaer Der er måske halvdelen jeg kendte gennem andet IBIS halløj, men hvis jeg kom helt ude fra IBIS, så ville jeg måske ikke havde kendt nogen. M: Har du hørt noget om medlemsstrategien? C: Nej nej. M: Hvis Vi kan jo godt lige spørge sådan Medlemsstrategien, det er lidt ligesom sådan en frivillighedsstrategi. 275 C: Og er den fra 2012, eller? M: Nej den er fra 2007 til 2010 og der skulle gerne være en ny frivillighedsstrategi undervejs... Sådan hvis du skulle have en eller anden... Ville du... Altså kunne du have noget input i hvad man kunne putte i sådan en frivillighedsstrategi i IBIS? 280 C: Ja ja altså jeg synes man kunne kigge til sådan et studenterdrevet arrangement som DANSIC, som har krævet adskillige tusind timers arbejdskraft. M: DANSIC?

11 C: DANSIC det er inde i social innovation club, hvor der ikke er nogen lønnede medarbejdere overhovedet Og så se hvordan de har mobiliseret, altså måske 50 gange det timetal der er blevet lagt i Find skatten eller det frivillige antal timer der blev lagt i Find skatten har DANSIC fået mobiliseret i 2011 alene altså hvordan har man gjort det en super smart ting for eksempel det er at definere arbejdsopgaver mere på forhånd, der er plusser og minusser ved det, men jeg tror med DANSIC er det i hvert fald et stort plus at de definerer arbejdsopgaver og give hver arbejdsopgave Hvad kan man sige, sætte kvoter på hvor mange personer skal vi bruge til det her, hvad skal den enkelte person gøre, også give det en titel i stedet for at der står man kan skrive på CV'er jeg har været frivillig i IBIS så kan man sige Årh jeg har været communication director. Altså så, sådan et eller andet både fordi det lyder smart og det er godt for ens mojo og selvbillede, men også fordi det definerer meget mere du har det her og det er dit ansvar Frem for at være frivillig og så måske en del af en delgruppe som bliver fundet undervejs så tror jeg det har fungeret rigtig godt i DANSIC, at de sådan har lavet mere Top-down på sin vis, men også egentlig uddelegeret mere ansvar, men gjort det meget struktureret og givet det titler. M: Ja, er det lidt ligesom Vi læste noget om sådan kontraktfrivillige. Ved du hvad det er? C: Nej. M: Nej, okay men det er noget med at man bliver ansat, men får stadig ikke løn, men der får man Der får man en titel og man får defineret hvad man skal mere og sådan 300 C: Hvem bruger det? M1: IBIS. M: Ja IBIS. Nej, jeg tror ikke Jeg tror deres mål er, at de godt ville. M1: Ja det havde de skrevet i den der strategi, at det ville de gerne arbejde med. C: Det lyder smart i mine øjne M: Så du tror at sådan faktisk at få lidt mere hierarki eller at bruge titler, det kunne være en motivation for frivillige? C: Ja og så tror at deadlines, det er også en god motivation men det er igen Jeg kender dem der sidder i DANSIC og der tror jeg også det fungerer rigtig godt det der med at det er en konference der løber af sted Var det den 8. marts i år Så man får defineret hvad det er man skal lave Der er en titel på og der er en deadline, det skal nås dumdumdum frem til den 8. og så slutter

12 315 kontrakten kan vi godt kalde det, og så kan man melde sig igen næste år hvis man har lyst til det. Men det at, det at man hvis man skriver under, i gåseøjne, på at man vil bruge 10 timer om ugen at det så ikke er noget man gør indtil man aktivt selv skal melde sig ud, men at defaultsettingen er at det er noget du skal gøre i ti uger eller noget du skal Det tror jeg... Det med at have en ramme og et overblik og en slutning og en og M: Ja folk skal sige på en eller anden måde nåh nu prøver jeg det her, og hvis det så ikke dur så er det 10 uger. C: Præcis. [ ] 320 M: Tak fordi du ville være med.

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC 27.04.2015 Interviewer 1 (I1) Interviewer 2 (I2) Respondent (R) I1: Ja, vi vil jo lave en app, som skal vejlede den studerende igennem sit studieforløb.

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Interview med frivillige fra URK

Interview med frivillige fra URK Interview med frivillige fra URK Demografi: I: Hvilket køn er du køn? R: Jeg er kvinde. I: Ja, og hvor gammel er du? R: Jeg er 26. I: Hvilken beskæftigelse har du? R: Jeg er psykologi studerende på overbygningen.

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag 2: Uddrag af transskriberet interview Uddrag af interview vedrørende Ugeskema gennemført d. 01.04.2016 R= Praktikant (Intervieweren) D= læreren. R: Hvad er så de største

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Dato for interview: 26. juli 2016 Lokation: København Varighed: 13 min Transskriberingen bygger på Steinar Kvales teori om grov transskribering, hvor tænkepauser,

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...?

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...? Interview gruppe 1 Interviewperson 1: Vi kan jo lige starte med at sige hvad vi hedder Laust: Jeg hedder Laust og går i 9.klasse og er 16 år Eva: Jeg hedder Eva og jeg går også i 9.A og jeg er 15 år Cecilie:

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

Bilag 3. Interview med Lise Lund L = Lise Lund M = Moderator

Bilag 3. Interview med Lise Lund L = Lise Lund M = Moderator Bilag 3 Interview med Lise Lund L = Lise Lund M = Moderator 5 10 M: Allright, først vil vi gerne spørge dig om sådan lidt nogle praktiske ting. Frivilliggruppen, hvor længe har du været frivillig på Find

Læs mere

Bilag 6. Interview med Emil

Bilag 6. Interview med Emil Interview med Emil 5 10 15 20 25 30 Emil: Østjyllands Politi, det er Emil. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Emil: Ja hej. Cecilia: Hej. Nåmen tak fordi du lige havde tid til at snakke. Emil: Jamen selvfølgelig.

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Interview med LCK s videpræsident

Interview med LCK s videpræsident Interview med LCK s videpræsident 0.09-0.12 Interviewer 1: Kan du starte med at fortælle om hvad din rolle i LEO er? 0.15-0.44 Brødreskift: Altså jeg har jo været med at starte det op med Zenia. Og jeg

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Bilag 1: Interview med Lars Winge

Bilag 1: Interview med Lars Winge Bilag 1: Interview med Lars Winge 2 K (Kristoffer Merrild): Godt det er møde med Lars Winge der er øhh CSR chef i DSB L (Lars Winge): Jah jeg er chef for intern kommunikation og CSR 4 K: Hvor lang tid

Læs mere

Stykket mellem den første og den anden samtale

Stykket mellem den første og den anden samtale Stykket mellem den første og den anden samtale (Thomas har også forladt lokalet, nok for at gå på toilettet. Deres evaluering af ham starter først lidt inde, Thomas er ikke kommet tilbage endnu) [00:31:24.11]

Læs mere

Bilag 4. Interview med Kasper

Bilag 4. Interview med Kasper Bilag 4 Interview med Kasper Intro I: Jamen jeg skal starte med at fortælle dig, at vi er en gruppe på fem piger, der studerer kommunikation og skriver det her projekt på baggrund af den aktuelle debat

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Communication 12.05.2014 BA-project Interview, focus group 1

Communication 12.05.2014 BA-project Interview, focus group 1 Scenario of focus group 1: Issac, 13 years old and Oskar, 14 years old Two young boys, recruited at Game practicing basketball together at the court. The interview was conducted in Danish, as they felt

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine)

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Ja, mit det navn det er selvfølgelig Anders, og du hedder? athrine. Yes. Og du går i? 3.e. 3.e. Og lige nu har crossfit.

Læs mere

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er.

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er. Interview med Malene J: 00.27: først så skal jeg spørge om hvor gammel du er? M: 25 J: Studere eller arbejder du? M: Jeg arbejder J: Hvor er du opvokset henne? M: Køge J: Og hvilket postnummer bor du i

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Bilag 11. Søren: Transskriberet og kodet interview - ekstra

Bilag 11. Søren: Transskriberet og kodet interview - ekstra (Interviewer) (Informant) Bilag 11 Søren: Transskriberet og kodet interview - ekstra 00.02 Hvordan blev du første gang introduceret for TDC 2.0 00:09 er det her sådan nogle spørgsmål vi ikke fik sidste

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej,

31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej, 31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej, Kan det lade sig gøre at man kommer ud som elev, efter

Læs mere

Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. ( ) - Minimal udeladelser for tydelighed (G) - Latter

Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. ( ) - Minimal udeladelser for tydelighed (G) - Latter Interviewperson: Tove Knudsen TK Interviewer: Asbjørn Busk Jørgensen ABJ Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. ( ) - Minimal udeladelser for tydelighed (G) - Latter I forbindelse med transskribering af

Læs mere

Bilag 1 b Fokusgruppeinterview 9. klasse

Bilag 1 b Fokusgruppeinterview 9. klasse 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Interview med 9 klasserne. Børnene vi har interviewet går i forskellige

Læs mere

Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber?

Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber? Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber? Tendenser (arbejdsspørgsmål): 1. At kunne forstå hvad der gør, at det senmoderne menneske søger ud i et subkulturelt

Læs mere

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget.

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget. Bilag 4 Visualiserings interview Fortaget af 4 omgange i Film-X, København Frederik 5. B I: Hvad er det du tegner? F: Jeg tegner hvor at vi er i gang med at optage og hvordan det ser ud med at man kan

Læs mere

Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende

Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende Vi interviewer tre studerende den 22. og 23. april 2014 efter aftale. Vores formål er efter user tests med hver af de studerende at få kendskab til deres

Læs mere

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne?

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne? Interview med Christina Andersen M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18 M: øhm du studerer? C: ja M: hvor er du opvokset henne? C: i Odense i hvert fald de første fire år yeees øhh hvor bor

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel Bilag 2 Transskription af interview med Daniel D (Daniel): Jeg er 27 og læser hf enkeltfag og bor sammen med mine forældre og lillebror. S (interviewer): Men du har ikke altid heddet Daniel jo? D: Nej,

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

[02:49:16.15] Ri: JA, jeg tror også [02:49:16.15] An: (UF, finder ord) så, så, så på den måde hvis man skal (Ri: ja) sådan skal så, så er ham dér

[02:49:16.15] Ri: JA, jeg tror også [02:49:16.15] An: (UF, finder ord) så, så, så på den måde hvis man skal (Ri: ja) sådan skal så, så er ham dér Udvælgelsen [02:46:47.13] Ri: (hvisker noget til Andrea) (Forsker henleder deres opmærksomhed på samtykkeerklæringen. De snakker om den og at der kun er én, Mark, der har skrevet den under:) [02:47:01.22]

Læs mere

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Formidlingsdag, Center for Rusmiddelforskning Jakob Demant (jd@cf.au.dk) Signe Ravn (sr@crf.au.dk) Projekt Unge og alkohol (PUNA) December

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Har I plads til unge i jeres forening?

Har I plads til unge i jeres forening? Artikel 22. juni 2018 Har I plads til unge i jeres forening? Af Mette Wang, rådgiver og konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde At engagere unge frivillige kræver, at I har mod på at se jeres

Læs mere

Bilag 3 interview IP3

Bilag 3 interview IP3 Bilag 3 interview IP3 Projekttitel: Supervision & Flow - A Relation? Overvågning & Flow - En Sammenhæng? Gruppenr: 11 Hus: SAMBACH 20.1 Semester: 2 Årstal: 2016 Udarbejdet af: Jakob Aagaard Hansen - Studienr.:

Læs mere

Transskribering af interview 5

Transskribering af interview 5 Transskribering af interview Interviewguiden er udarbejdet med udgangspunkt i de af Bryman (0) opstillede guidelines til kvalitative semistrukturerede dybdeinterviews. Spørgsmålene i interviewguiden inddeles

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5

Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5 Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5 Formål Kortene kan bruges til at starte en fælles drøftelse om hinandens arbejdsområder og udviklingsønsker, gennem at give indblik i, hvad der optager ens kollegaer

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar.

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Mit første besøg i afdelingen var godt, jeg fandt

Læs mere

Marius (M): Til at starte med, vil jeg bare lige høre, Vi sidder sammen med... og..., og, hvor gamle er i?

Marius (M): Til at starte med, vil jeg bare lige høre, Vi sidder sammen med... og..., og, hvor gamle er i? 9.1 Bilag 1: Transkription af interview d. 19.04.2012 kl. Ca. 1200-1225 + kodning i margin Interviewer: Marius Supplerende spørgsmål: Maja & Mathias Adspurgte: Informant A og Informant B Marius (M): Til

Læs mere

Bilag 2. Informant: Mette Interviewer: Josephine

Bilag 2. Informant: Mette Interviewer: Josephine Bilag 2 Informant: Mette Interviewer: Josephine Det er Mette Hej Mette, det er Josephine. Ja hej. Hej. Passer det okay med, at jeg øhh, ringer nu? Ja, det er helt fint. Det lyder godt. Har du fået det

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW

OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW OPDAGELSESMETODE: INTERVIEW Et interview er en samtale mellem to eller flere, hvor interviewerens primære rolle er at lytte. Formålet med interviewet er at få detaljeret viden om interviewpersonerne, deres

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Bilag D: Transskription af interview med kunde 3 Eric Wanscher

Bilag D: Transskription af interview med kunde 3 Eric Wanscher Bilag D: Transskription af interview med kunde 3 Eric Wanscher Han arbejder hos Deloitte, Viborg og står for at afholde kurser og andre events for medarbejderne. Ligeledes har han sit eget konsulentfirma

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning 1. Det kradser i halsen Issa: Hvad? Er det der egentlig dine cigaretter? Simon: Nej, jeg ryger ikke. Det er nok Martin fra min klasses. Han er begyndt at ryge igen. Issa: Er der ellers mange fra din klasse,

Læs mere

Hvorfor vælger unge en eud og hvad fastholder dem?

Hvorfor vælger unge en eud og hvad fastholder dem? Hvorfor vælger unge en eud og hvad fastholder dem? Præsentation og debat af hovedresultater fra forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på eud v/ videnskabelig assistent Rikke Brown, Center for Ungdomsforskning,

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Bilag G: Transskription af interview med kunde 6 Tina Weilert

Bilag G: Transskription af interview med kunde 6 Tina Weilert Bilag G: Transskription af interview med kunde 6 Tina Weilert Tina er salgschef i kursusvirksomheden LearningLink i Viborg og har selv haft deltagere med ude på Camp Lynderup. Interviewet blev afholdt

Læs mere