TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 5: REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 5: REFERAT"

Transkript

1 1/17 Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia Vat-no TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 5: REFERAT Tid: 4. maj 2017 kl til Sted: Store Bjørn, Energinet, Erritsø Dok. 17/ Til arbejdsbrug/restricted

2 2/17 Deltagere Søren Vesterager André Bryde Alnor, Bodil Skov Jørgensen, Martin F. Hansen Christian Odgaard, Karsten Feddersen Martin Lervad Lundø John Griem Jan Rise Annemette L. Carlsen Berit Vestergaard Charlotte Sneider Kristensen Christian von Wendt-Jensen Erik Jepsen Rikke Schmidt Fjeldsted Henrik Hornum Johan Laursen Kristoffer Mietens Niels Christian Toftensberg Energi Fyn SEAS-NVE OK A.M.B.A NaturEnergi Trefor Sonlinc Dansk Energi Vindstød Dong Energy Radius Sam Brix (suppleant) Lars Harboe Michael Troelsen Per Valentin Nielsen Simon Jørgensen Søren Ilum Annette Krogh NRGi CGI EG Utility KMD EnergiDanmark EnergiMidt SydEnergi Fraværende Ida Joel Fritz Bech Ulrich Thomas Hartman Scanenergi NRGi EnergiNord Referent Bodil Skov Jørgensen

3 3/17 1. Velkomst, v. Per Bergstedt Der blev kort orienteret om, at Rikke Schmidt Fjeldsted fra Sonlinc er indtrådt i TIgruppen i stedet for Henrik Hjorth Hansen. Formanden opfordrede desuden til, at medlemmerne fra nu fusionerede Eniig valgte ét medlem i gruppen i stedet for som på nuværende tidspunkt to. 2. Kort orientering vedr. actionlisten, v. Per Bergstedt Da tre ud af fire punkter på actionlisten er repræsenteret på mødet agenda, blev disse ikke drøftet yderligere under dette punkt. Energinets oplæg vedr. action 119 var, at der var mulighed for at lave en løsning på den pågældende udfordring i relation til målepunkter med tilknytning til EA-004 og EA-008. Det blev på mødet besluttet, at Energinet arbejder på at implementere denne løsning. 3. Gennemgang af releaseplan frem til august, v. Martin Hansen Releaseplanen frem til august 2017 blev kort gennemgået. Det primære indhold i kommende releases er rettelser på mindre ting, der har længe har skullet rettes. Der blev på mødet efterlyst en uddybning af indholdet i designrettelserne i juni og august, for at sikre, at IT-leverandørerne er forberedt og har klargjort egne systemer til eventuelle rettelser, hvis det skulle være nødvendigt. NemID implementeres på DataHub med releasen den 20. maj 2017, og det blev på mødet efterspurgt, hvornår NemID herefter er den eneste login-mulighed på DataHub. Der er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt en endelig plan for aktørernes implementering af NemID, men forventningen er, at alle skal være overgået til NemID som login i DataHub produktion med udgangen af Ønsket er, at Energinet i første omgang tester løsningen internt og efter sommerferien gennemfører pilottest med enkelte aktører. Der blev efterspurgt yderligere dokumentation på løsningen til bl.a. IT-leverandørernes uddelegering af medarbejder-signatur. IT-leverandører har som udgangspunkt ikke adgang til Datahub produktion. Dog har den enkelte aktør mulighed for at udstede Ne-

4 4/17 mid-adgang til fx egen IT-leverandør. Det er alene den enkelte aktør, som kan give adgang og har en IT-leverandør adgang for flere aktører, skal disse hver især oprette NemID-certifikater. Er man oprettet med adgang til flere aktører med NemID, kan man efterfølgende rent opsætningsmæssigt koble disse sammen, således at man har adgang til alle aktører ved login til en aktør dette uagtet man er oprettet med forskellige rettigheder ved de enkelte aktører. 4. Godkendelse af kommissorium og nedsættelse af arbejdsgruppe, v. Per Bergstedt Der er forud for mødet udsendt kommissorium til arbejdsgruppe med reference til TI. Gruppen skal arbejde med nogle af de problemstillinger, der ikke er rum til at behandle og afklare alene på TI. En ikke udtømmende liste til gruppen primære og sekundære opgaver kan ses herunder. Der blev på mødet spurgt ind til, hvorvidt API er også vil blive behandlet i arbejdsgruppen, hvortil svaret var, at det i første omgang var væsentligt at afklare de principielle rammer for brugen af API og at når dette var på plads, ville også dette emne blive relevant for arbejdsgruppen. Fra flere deltagere blev der efterspurgt et større antal repræsentanter fra både net og el i gruppen. SE, Eniig, NRGi, EG, Scanenergi og KMD meldte sig yderligere som potentielle deltagere ud over de allerede indmeldt medlemmer, som kan ses herunder:

5 5/17 Det er et opmærksomhedspunkt, at fremdrift i gruppens arbejde er afgørende for gruppens værdi, og det blev således besluttet, at de udpegede medlemmer kan sende en anden repræsentant eller lade sig supplere, alt efter hvilke emner, der er til behandling. Som udgangspunkt er det også nødvendigt at afklare, hvordan processen for gruppens indstillinger til TI skal forløbe både for at sikre fremdrift og effektivitet i arbejdet. Der blev på mødet drøftet hvorledes gruppen skulle prioritere emner. Der var efter en længere drøftelse enighed om, at der var tillid til, at gruppen kunne prioritere opgaverne, og en løbende rapportering til TI kunne sikre TI-gruppen mulighed for at justere prioriteringen.. TI godkendte kommissoriet for arbejdsgruppen på mødet og Energinet vil udmelde den endelige bemanding af gruppen, når denne er afklaret.

6 6/ serier: Diskussion og beslutning vedr. muligheder og løsning, v. Christian Odgaard Emnet omkring 0-serier har tidligere været diskuteret på TI. På baggrund af denne diskussion var forslaget, at der for én dag i måneden (den 1. i måned) blev udsendt en tidsserie for den manglende aggregering. Dette forslag var der ikke tilslutning til efter det seneste møde i TI, hvorefter Energinet har ændret løsningsforslaget til nedenstående Der var på dette møde tilslutning til ovenstående løsningsforslag og enighed om nødvendigheden af ændringen. Energinet rejste desuden på mødet, at samme problematik opstår i tilknytning til andelstal. Men der var fra deltagerne af TI enighed om, at problematikken alene var presserende og burde løses i relation til engrosafregningen. Energinet vil arbejde videre på at få implementere ovenstående løsning.

7 7/17 6. Kort opfølgning på BRS-047, v. Karsten Feddersen På mødet blev Energinets opfattelse af de nuværende problemstillinger i relation til BRS-047 præsenteret som følgende: Det blev på mødet fra aktørerne pointeret, at det først er fremmest er problematikken omkring tidspunktet for kørslen af BRS-047, der er problematisk. Allerede nu vil følgende afhjælpe en del af problematikken: Følgende forslag har været diskuteret i forhold til en løsning omkring BRS-047: I forhold til den sidste mulighed, at droppe BRS-047 og i stedet benytte BRS-048, hvor er leverandør ikke har haft leverancen på målepunktet de seneste tre år, blev det pointeret fra IT-leverandørerne, at dette blot var at flytte en problematik fra Energinet til ITleverandørerne og at de udfordringer, der lige nu skyldes størrelse af den batch-kørsel Energinet gennemfører ved kørsel af BRS-047, vil blive mindre, hvis der i stedet for at køre BRS-047 ved udløb af tidsfristen, køres batch på de tidspunkter, hvor der sendes forbrugsopgørelser ud. Der blev fra Energinet opfordret til at yderligere overvejelser eller tanker omkring fremtiden for BRS-047 efter mødet sendes til Per Bergstedt på pbr@energinet.dk. Energinet arbejder for at komme med indstilling til, hvorledes elleverandørens oplysningspligt håndteres fremadrettet. Hvis indstillingen er klar, vil denne blive behandlet på TI-mødet i juni.

8 8/17 7. Kort introduktion til kommende forbedringer af ophørsprocessen, v. Christian Odgaard Beskrivelsen af kommende ændringer på BRS-02 er udsendt i særskilt dokument og blev i overordnet form gennemgået på mødet. Der var fortsat uklarhed omkring datoer for afbrydelse og fjernelse af kunde/elleverandør Elleverandør anmoder om leveranceophør ønsket skæringsdag for ophør. Netvirksomhed afbryder målepunktet fysisk og sender derefter opdatering af stamdata (RSM-021) til DataHub. Målepunktet bliver registreret som afbrudt i DataHub på dato for modtagelse af RSM- 021 i DataHub og kunden sættes til ukendt RSM-021 meddelelsens gyldighedsdag bliver den faktiske ophørsdato for leveranceophørsprocessen elleverandør og evt. elvarme fjernes fra målepunktet. Følgende ændringer vil løbende blive implementeret i DataHub De gennemgåede ændringer tages til efterretning i TI og implementeres i DataHub, forventeligt ud fra følgende tidsplan:

9 9/17 Ingen tilflytning tilbage i tid til dato før faktisk stopdato for leveranceophør ---- > leveres i august /eller november Nuværende elleverandør kan ikke anvende BRS-039 til at anmod gentilslutning af målepunkt efter modtagelse af RSM > leveres i forhåbentlig i oktober Ny BTD, hvis faktisk ophørsdato ikke er lig dato for modtagelse af RSM > leveres i maj Kundenavn opdateres på dato for modtagelse af RSM > leveres i maj Målepunkt afbrydes på dato for modtagelse af RSM > leveres i maj Elleverandør fjernes på faktisk stopdato ---- > leveres i maj Eventuel elvarme fjernes på faktisk stopdato ---- > leveres i maj Kalenderdato anvendes ---- > leveres i maj BRS-001 kan først anvendes efter faktisk ophørsdato ---- > leveres i juni BRS-043 sidste fejl på denne rettes ---- > leveres i maj Elvarme stop efterfulgt af start samme dag ---- > leveres i juni 8. Forslag vedr. begrænsning på søgning af aggregerede data ved brug af årsagskode D09, v. Christian Odgaard Det er tidligere vedtaget på TI, at søgning med årsagskode D09 begrænses til max en kalendermåned. For at begrænse eventuelle performance-udfordringer rejste Energinet ønske om yderligere begrænsninger. På mødet blev der stillet spørgsmål til muligheden for i stedet at lukke for søgemuligheden og i stedet begrænse funktionen til alene at kunne anvendes af Energinet. Det blev besluttet, at muligheden lukkes, således at det fremover kun er Energinet, der kan åbne op for søgningen ved behov, hvilket aktører skal anmode om via en sag til DataHub Support.

10 10/17 9. Kort orientering vedr. udløb af forsyningspligt maj 17, v. Christian Odgaard De sidste forsyningspligtområder og elleverandører forsvinder den 17. maj. I den forbindelse vil forsyningspligten blive skrevet ud af Energinets forskrifter og efterfølgende ud af kommende versioner af BRS-guiden. Energinet opfordrede til, at aktørerne var opmærksomme på, at få rettet op i egne systemer, hvis dette skulle være aktuelt.

11 11/ Godkendelse af ændringsforslag fra nettoafregningsgruppen, inkl. Datavask, v. Christian Odgaard Der blev på mødet gennemgået en række forslag til valideringer i DataHub fra nettoafregningsarbejdsgruppen. De foreslåede valideringer er: Der blev på mødet stillet spørgsmål om, hvornår grp. 99 vil være tilgængelig jf. den nye nettoafregningsstandard. Løsningen leveres fra Energinets IT-leverandør inden 1. juli Øvrige valideringer blev godkendt med undtagelse af validering på nettoafregningsgruppe 6 og skabelonafregnede målepunkter. Dette afventer med fordel en endelig afklaring på nettoafregningsgruppe 6 og flexafregning. Der blev desuden stillet spørgsmål i forhold til valideringen på D07 og målepunktsart fysisk. Denne validering vil blive genbehandlet i nettoafregningsgruppen. Der blev også gjort opmærksom på, at der vedrørende Værks GSRN på E17 er tale om en ændring, og ikke blot en validering. På mødet blev der desuden rejst ønske om en validering på, om et D12-målepunkt skal være virtuelt eller beregnet. Der var endvidere enighed om, at ændringer i Stamdata var dd. ikke historiske rettelser. I forlængelse af valideringerne blev der fra Energinet stillet efterfølgende forslag:

12 12/17 Der blev i forhold til ovenstående truffet beslutning om, at Energinet fremover udsender lister til net med målepunkter, hvor stamdata ikke er korrekte, således at net på den baggrund indsender nye målepunktstamdata. 11. Status på flexafregning, v. Martin Lundø Efter senest møde i TI indstillede gruppen til gradvis indfasning af flexafregning med undtagelse af nettoafregningsgruppe 6 pr. 1. oktober Der kunne ikke opnås enighed om dette i Dialogforum og der har efterfølgende været flere drøfter, hvori der ikke kunne opnås ubetinget enighed. Efter mødet i Dialogforum har der været ønske om at drøfte emnet yderligere i Dansk Energis Netudvalg. Det har Energinet ønsket at imødekomme. Forventningen er, at Energinet vil komme en udmelding omkring idriftsættelsestidspunktet i løbet af uge 19. Der var blandt IT-leverandørerne overordnet enighed om, at en adskillelse af nettoafregningsgruppe 6 og øvrige flexafregnede målepunkter ikke var et problem, da indfasningen på baggrund af nuværende oplysninger, skal gennemføres uanset hvad og at det blot er spørgsmålet om, hvornår det kommer til at ske, der er uafklaret.

13 13/17 Der var på mødet efterspørgsel på en afklaring og efterfølgende forventningsafstemning mellem Energinet og aktørerne i markedet i forhold til hvad der kræves og forventes i forbindelse med implementeringen af flexafregning. Der er allerede nu nedsat følgende arbejdsgruppe til sikring af en kontrolleret og gradvis indfasning af flexafregning. Gruppen påbegynder allerede nu arbejdet, for delvist at understøtte den nødvendige afklaring i forhold til implementeringen med afsæt i den dato, der fastlægges af Energinet. 12. Gennemgang af proces for ændringsønsker og gennemgang af ønsker relevant for TI, v. John Griem På mødet blev Energinets overordnede proces for behandling af ændringsønsker gennemgået Alle indkomne ønsker også afviste fremgår af Energinets liste over Kendte ændringsønsker, der er publiceret på supportportalen. Af listen fremgår statuskoderne herover, og det er ud fra dem muligt at identificeres, hvor i processen et ændringsønske befinder sig. Ændringsønske-stilleren vil altid modtage en begrundet afvisning, hvis det pågældende ændringsønske ikke bliver godkendt.

14 14/17 Der blev på mødet spurgt ind til det scenarium, hvor et ændringsønske indstilles til godkendelse fra TI, men efterfølgende bliver afvist af Energinet på baggrund af en økonomisk vurdering. Skulle et ønske blive afvist alene af økonomiske årsager, vil alternative løsningsmuligheder blive vendt med TI forud for en afvisning. Det blev besluttet, at der fremover skal indarbejdes en økonomisk vurdering af omkostninger ved problemstilling og besparelse ved indførelse af ændring, allerede når aktøren indmelder ønsker til Energinet. Dette indarbejdes i Energinets ændringsformular på supportportalen. Det blev desuden besluttet, at der i tilknytning til ændringsønsker, der fremover skal behandles på TI, vil blive medsendt en mere fyldestgørende beskrivelse af ønsket også gerne et økonomisk bud på ønskets størrelse ved implementering. Materialet vil derfor være uddybet i forhold til indholdet på den samlede liste over samtlige ændringsønsker. På mødet blev der endvidere spurgt ind til beslutningskompetencer. Energinet er ejer af Datahub, ligesom alene Energinet afholder drift og udviklingsomkostninger. Energinet anlægger i vidt omfang et samfundsøkonomisk perspektiv, når de enkelte ønsker vurderes. På den baggrund vil ønsker, hvor den samlede samfundsmæssige værdi er tvivlsom, blive afvist. Ligeledes kan størrelsen på den enkelte investering betyde, at et ønske ikke kan imødekommes. I forbindelse med vurderinger af indkomne ønsker kan Energinet have brug for input til forståelsen af den bredere værdi af et ønske, og i disse tilfælde vil ønsket bliver behandlet på TI. Den endelige beslutning om implementering ligger dog alene ved Energinet.

15 15/ Ændringsønsker til behandling opfølgning fra seneste møde NR Ændringsønske TI-beslutning på sidste møde 5 Forbedringer af Energinet rapport for afklarer yderligere målepunkter hos uden tarif og oprindelig abonnement afsender samt gebyrer 11 Mulighed for at TI havde vanskeligt gemme søgning ved at i fx transaktionslisten identificere behovet og konklusionen var, at ændringen umiddelbart ikke skulle gennemføres Opfølgning En uddybning af ønsket var: 1. En liste over målepunkter uden elvarme. 2. En liste over alle priselementer, der er eller har været relateret til alle målepunkter i et netområde i en given periode (periode = fra dato / til dato og ikke bare en måned af gangen) Efter en vurdering i Energinet fastholdes afvisningen med den begrundelse, at behovet bør dækkes via eget B2B-system Beslutning 1. Anses som en fejl, der skal rettes. 2. Energinet undersøger, om ønsket kan laves sammen med fejlrettelsen af pkt. 1 Afvist 13 ProcesID tilfø- Energinet Energinet har undersøgt Energinet af- jes som ekstra afklarer mu- mulighederne. venter økono- felt til alle ligheder Konklusionen er, at det vil misk omfangs- beskeder til være en meget komplice- vurdering fra aktører. ret ændring, som vi ikke ændringsønske- kan gennemføre nu, da stiller problemstillingen vil blive løst, når der indføres ny standard for databeskeder (CIM). En hjælp vil dog være at indføre flere årsagskoder. Denne mulighed vil blive drøftet i arbejdsgruppen.

16 16/ Nyt datacenter: Introduktion til tidsplan, v. Jan Rise Energinet implementerer nyt datacenter til DataHub i løbet af Tidsplanen er følgende: På mødet blev der efterspurgt en uddybning af konsekvenser for aktørerne og nødvendigheden af klar og god information i forløbet blev efterspurgt. Det blev især pointeret, at Energinet i høj grad havde et forbedringspotentiale i forhold til information vedr. certifikater og firewalls. Der vil i forbindelse med implementeringen af det nye datacenter blive udarbejdet en kommunikationsplan, for at sikre at relevant information leveres til rette modtagere på rette tidspunkt.

17 17/ Eventuelt, v. Per Bergstedt 14.1 Historiske rettelser behandles som overordnet punkt i arbejdsgruppen Der var enighed i gruppen om, at historiske rettelser er arbejdskrævende, men samtidig uundgåelige. Der var ikke opbakning til, at historiske rettelser skulle sendes som B2Bbeskeder, da disse naturligt ikke ville overholde markedsfrister og derfor have nogle indbyggede konflikter. Fokus bør rettes mod at reducere kilden til behovet Validering på standardiseret fiktivt CPR-undervejs (4x0 eller 4x1) Forslaget er med i de forskifter, som på nuværende tidspunkt er i høring, og vil forventeligt kunne implementeres i løbet af 6 måneder Energinets sanktionsmuligheder ifbm manglende rettidig indsendelse af måledata Energinet kunne genkende problematikkerne, og har gennem en periode været i tæt dialog med flere aktører, og vil i øvrigt øge opfølgningen på området. Kvaliteten er en udfordring i forhold til indfasning af flexafregning. Problematikken vil bl.a. derfor også blive rejst for Dansk Energi Testmiljøer (drift og info) Energinet anerkender, at driften på testmiljøer i den seneste periode ikke har været tilfredsstillende, og er på denne baggrund i dialog med leverandør om tiltag, der forbedrer driften Tid til revidering af referat fra TI-møder Energinet vil sikre, at medlemmer af TI som minimum har 7 dage til revidering af referat Punkter til næste TI møde Persondataforordning Evaluering Mypower konkurs BRS-047/håndtering af faktureringsbekendtgørelsen

REFERAT TI-MØDE 7 REFERAT. Tid: 24. august 10:00-15:00. Energinet, Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia

REFERAT TI-MØDE 7 REFERAT. Tid: 24. august 10:00-15:00. Energinet, Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia 1/12 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 REFERAT TI-MØDE 7 Tid: 24. august 10:00-15:00 Dato: 24. august 2017 Forfatter: CSI/CSI

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 11

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 11 1/10 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 11 Tid: 16. april 2018, kl. 09:00 Sted: Telefonmøde +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 1/15 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE Tid: 31. oktober 2018, kl. 10:00 Sted: Energinet, Erritsø +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 5. Maj 2017

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 5. Maj 2017 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 5 Maj 2017 Teknik- og implementeringsgruppemøde 5 4. maj 2017 1 VELKOMMEN Teknik- og implementeringsgruppemøde 5 4. maj 2017 2 1 Teknik- og implementeringsgruppemøde 5 Actionlisten

Læs mere

Referat Teknik og implementeringsmøde 3

Referat Teknik og implementeringsmøde 3 Referat Teknik og implementeringsmøde 3 Energinet.dk.dk, 19. december 2016 fra kl. 10.00 til 16.00 Deltagere Søren Vesterager, Energinet.dk André Bryde Alnor, Energinet.dk Martin Lervad Lundø, Energinet.dk

Læs mere

Referat Teknik og implementeringsmøde 2

Referat Teknik og implementeringsmøde 2 Referat Teknik og implementeringsmøde 2 Energinet.dk.dk, 7. november 2016 fra kl. 10.00 til 15.00 Deltagere Søren Vesterager, Energinet.dk André Bryde Alnor, Energinet.dk Martin Lervad Lundø, Energinet.dk

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 8

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 8 1/13 Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 8 Tid: 26. oktober 2017 kl. 9:00-10:30 Sted: Lync (telefonmøde)

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 8. Oktober 2017

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 8. Oktober 2017 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 8 Oktober 2017 Teknik- og implementeringsgruppemøde 8 26. Oktober 2017 1 1 Velkomst 2 Actionlisten 3 15-månederskorrektionsafregning 4 Tidsdifferentierede priser 5 Flexafregning

Læs mere

TEKNIK- & IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 6

TEKNIK- & IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 6 1/13.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 TEKNIK- & IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 6 Tid: 19. juni 2017 Sted: Føniks,, Erritsø Dato: 19. juni

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12 1/5 REFERAT TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12 Tid: 30. august 2018, kl. 10:00 Sted: Lync Deltagere: Berit Vestergaard, SEAS-NVE Johan Laursen, Vindstød Kristoffer Mitens, Ørsted Lars Harboe, CGI

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 7

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 7 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 7 August 2017 VELKOMMEN V. Per Bergstedt Opdatering af BRS- og RSM-guide Møde i arbejdsgruppen 30. august 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Actionlisten Dialogforum Flexafregning

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 9. December 2017

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 9. December 2017 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 9 December 2017 1 1. Velkomst 2. Valideringer 3. Seneste Dialogforum 4. Ønske om kalenderfunktion 5. Persondataforordningens betydning for testsystemet 6. Datavask 7. Ændringer

Læs mere

Teknik & Implementeringsmøde 33, Referat

Teknik & Implementeringsmøde 33, Referat Teknik & Implementeringsmøde 33, Referat Tid 19. april, 2016 kl. 13:00-15:00 Sted Lync,, Erritsø; Inviterede Navn Virksomhed Fraværende Anne Marie Groos André Bryde Christensen Anette Krogh Annemette L.

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 11. April 2018

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 11. April 2018 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 11 April 2018 Teknik- og implementeringsgruppen, møde 16. april 2018 16. april 2018 1 VELKOMMEN Teknik- og implementeringsgruppen, møde 16. april 2018 16. april 2018 2 AKTION

Læs mere

REFERAT FRA TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE

REFERAT FRA TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 1/12 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia MØDEINDKALDELSE +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 39 31 50 41 REFERAT FRA TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE Dato: 13. december 2018 Forfatter:

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 10

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 10 1/17 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 10 Dato: 22. februar 2018 Forfatter: CSI/CSI Tid:

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 22

Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 22 Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 22 Tid 13. maj, 2015 kl. 9:00 14:30 Sted, Erritsø (Store Bjørn) Deltagere Navn Virksomhed Deltager delvist Fraværende Fritz Beck Ulrich Ida Joel Sten Clausen

Læs mere

DIALOGFORUM MØDE November Ved Karsten Feddersen

DIALOGFORUM MØDE November Ved Karsten Feddersen DIALOGFORUM MØDE 6 21. November 2017 Ved Karsten Feddersen 1 Dialogforum 21. november 2017 - Velkommen 1 Flexafregning Status 2.a Indstilling: Tællerstande 2.b Indstilling: Elvarme 3 Status Energistyrelsen

Læs mere

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE Energinet, INDLEDNING DataHub er en del af Energinetkoncernen. Som knudepunkt i elmarkedet er DataHub sikrer DataHub

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12 1/12 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 12 Tid: 19. juni 2018, kl. 10:00 Sted: Energinet, Erritsø +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Tid 14. januar 2015 kl. 10.00-16.00 Sted Påfuglen, Erritsø, 7000 Fredericia Deltagere Navn Virksomhed Simon Jørgensen Energi Danmark Annemette L. Carlsen Energi

Læs mere

Referat Teknik og implementeringsmøde 1

Referat Teknik og implementeringsmøde 1 Referat Teknik og implementeringsmøde 1 Store Bjørn, Energinet.dk, 23. august 2016 fra kl. 10.00 til 14.00 Deltagere Søren Vesterager, Energinet.dk 26. august 2016 BSJ/BSJ André Bryde Alnor, Energinet.dk

Læs mere

Teknik & implementeringsmøde 2 7. November november 2016 Teknik- og implementeringsgruppemøde 2 1

Teknik & implementeringsmøde 2 7. November november 2016 Teknik- og implementeringsgruppemøde 2 1 Teknik & implementeringsmøde 2 7. November 2016 7. november 2016 Teknik- og implementeringsgruppemøde 2 1 Agenda 1 Referat fra sidste møde 2 2 Actionliste 3 3 Releaseplan og kendte fejl 4 4 Orientering:

Læs mere

Teknik & Implementeringsmøde 32, Referat

Teknik & Implementeringsmøde 32, Referat Teknik & Implementeringsmøde 32, Referat Tid 16. marts, kl. 13:00-16:00 Sted Lync,, Erritsø; Deltagere Navn Virksomhed Fraværende Anne Marie Groos André Bryde Christensen Anette Krogh Annemette L. Carlsen

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 23

Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 23 Teknik- og implementeringsgruppen Referat møde 23 Tid 24. juni, 2015 kl. 10:00 16:00 Sted Trinity, Erritsø Deltagere Navn Virksomhed Tina Lykke Skafsgaard Hentze (via LYNC) Lars B. Harboe Henrik Hjorth

Læs mere

2015-03-25 Dialogmøde 17, referat

2015-03-25 Dialogmøde 17, referat 2015-03-25 Dialogmøde 17, referat Tid 25. marts 2015 kl. 13.00-15.30 Sted Online-møde Inviterede Navn Aktør Henrik Hornum Dansk Energi Torben Møller Pedersen Dansk Energi Yvonne Kaysen DONG Energy Diana

Læs mere

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED

SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED SIKKERHEDSGUIDE NØDUDGANGE HJERTESTARTER SAMLINGSSTED TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE Energinet, 13. december 2018 Teknik- og implementeringsgruppemøde 13. december 2018 INDLEDNING DataHub er en del

Læs mere

Referat, Dialogforum vedr. detailmarkedet for el

Referat, Dialogforum vedr. detailmarkedet for el Referat, Dialogforum vedr. detailmarkedet for el Tid Torsdag 1. september 2016, kl. 10.00 13.00 Sted Energinet.dk, Erritsø Deltagere Dialogforums medlemmer: Anders Dalgaard, Energinet.dk Anders Millgaard,

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 9

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 9 1/17 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEMØDE 9 Tid: 7. december 2017 kl. 10:00-15:00 Sted: Energinet,

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Tid 28. januar 2015 kl. 10.00-16.00 Sted Påfuglen, Erritsø, 7000 Fredericia Deltagere Navn Virksomhed Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark Annemette

Læs mere

Teknik- & implementeringsmøde 4

Teknik- & implementeringsmøde 4 Teknik- & implementeringsmøde 4 23. februar 2017 23. februar 2017 Teknik- og implementeringsgruppemøde 4 1 Agenda 1 2 3 4 5 6 7 Actionlisten Releaseplan og kendte fejl Igangværende projekter Opdatering

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 6. Juni 2017

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 6. Juni 2017 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 6 Juni 2017 VELKOMMEN V. Per Bergstedt 1 Actionlisten 2 Releaseplan 3 4 Flexafregning Fusion af elleverandører 5 Nordisk gruppe 6 Arbejdsgruppe under TI 7 Persondata forordning

Læs mere

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 10. Februar 2018

TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 10. Februar 2018 TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSMØDE 10 Februar 2018 Teknik- og implementeringsgruppemøde 10 22. februar 2018 1 1. Velkomst 2. Actionlisten 3. Fremsendelse af kontaktadresse(brs-046) 4. Anmodning om serviceydelser

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppen, Møde 6, referat

Teknik- og implementeringsgruppen, Møde 6, referat 2014-02-03 Teknik- og implementeringsgruppen, Møde 6, referat Tid 3. februar 2014, kl. 10.00-16.00 Sted, Erritsø Deltagere Simon Jørgensen Energi Danmark Annemette L. Carlsen Energi Fyn Søren Illum Andersen

Læs mere

27-05-2014 Teknik og implementeringsmøde, referat

27-05-2014 Teknik og implementeringsmøde, referat 27-05-2014 Teknik og implementeringsmøde, referat Tid 27. maj 2014 Sted Påfuglen, Erritsø Deltagere Annemette L. Carlsen Fritz Beck Ulrich Ida Joel Anette Krogh Kim Kristensen Niels Toftensberg Kristoffer

Læs mere

Dialogforum møde 2: Referat

Dialogforum møde 2: Referat Dialogforum møde 2: Referat Tid 25. november 2016 kl. 10.00 til 14.00 Sted Energinet.dk, Erritsø Deltagere Anders Millgaard Modstrøm André Bryde Alnor Ane Rask Charles Nielsen Egon Dalsgaard Dyring Gert

Læs mere

Engrosmodellen. Dialogforum 25-06-2015 14/15485-39 24-06-2015 1

Engrosmodellen. Dialogforum 25-06-2015 14/15485-39 24-06-2015 1 Engrosmodellen Dialogforum 25-06-2015 14/15485-39 24-06-2015 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status projektet i almindelighed 3. Tilbagemelding fra den koordinerende styregruppe 4. Opfølgning på

Læs mere

Teknik & Implementeringsmøde 31, Referat

Teknik & Implementeringsmøde 31, Referat Teknik & Implementeringsmøde 31, Referat Tid 10. februar, kl. 10:00-12:00 Sted Lync,, Erritsø; Deltagere Navn Virksomhed Fraværende Anne Marie Groos André Bryde Christensen Anette Krogh Annemette L. Carlsen

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde Februar

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde Februar Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 30 4. Februar 2016 14-15488-71 1 Agenda 1. Etablering af Change Advisory Board 2. Leveranceplan kommentarer og holdninger 3. Eventuelt 14-15488-71

Læs mere

Dialogforum, referat. Tid 7. maj 2014 kl. 13.00 15.00. Deltagere Navn Aktør. Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark. Martin Christensen

Dialogforum, referat. Tid 7. maj 2014 kl. 13.00 15.00. Deltagere Navn Aktør. Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark. Martin Christensen Dialogforum, referat Tid 7. maj 2014 kl. 13.00 15.00 Sted LYNC Deltagere Navn Aktør Henrik Hornum Dansk Energi Yvonne Kaysen DONG Energy Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark Ane Rask Annemette L.

Læs mere

Teknik og implementeringsmøde, referat

Teknik og implementeringsmøde, referat Teknik og implementeringsmøde, referat Tid 30-04-2014, kl. 10.00-16.00 Sted Påfuglen, Erritsø Deltagere Navn Virksomhed Anette Gade Andersen/Simon Jørgensen Energi Danmark Tina Lykke Skafsgaard Hentze

Læs mere

2014-02-05 Dialogforum, referat

2014-02-05 Dialogforum, referat 2014-02-05 Dialogforum, referat Tid 5. februar 2014 kl. 13.00-15.00 Sted Lync møde Deltagere Torben Møller Pedersen Dansk Energi Yvonne Kaysen DONG Energy Clement Johan Ulrichsen DONG Energy Anette Gade

Læs mere

Teknik & Implementeringsmøde

Teknik & Implementeringsmøde Teknik & Implementeringsmøde 1 23. august 2016 Klassificering: 1 Dagsorden 1. Referat fra sidste møde 2. Actionlisten 3. Afrunding af idriftsættelsen af Engrosmodellen - herunder releaseplan for udeståender

Læs mere

Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift

Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift Tid Mandag 30. november 2015, kl. 15.00 17.00 Sted Ballerup Deltagere Styregruppens medlemmer: Adm. dir. Peder Ø. Andreasen, Energinet.dk afbud

Læs mere

Referat Teknik- og implementeringsmøde 4

Referat Teknik- og implementeringsmøde 4 Referat Teknik- og implementeringsmøde 4 Energinet.dk.dk, 23. februar 2017 fra kl. 10.00 til 14.00 Deltagere Per Bergstedt, Energinet.dk Søren Vesterager, Energinet.dk André Bryde Alnor, Energinet.dk Martin

Læs mere

Dialogforum 28, referat

Dialogforum 28, referat 2016-03-21 Dialogforum 28, referat Tid 2016-03-21 Sted Energinet.dk Lync Inviterede Navn Aktør Henrik Hornum Yvonne Kaysen Diana Monberg Tina Lykke Skafsgaard Hentze Annemette L. Carlsen Ane Rask Jannie

Læs mere

Teknik- & implementeringsmøde 3

Teknik- & implementeringsmøde 3 Teknik- & implementeringsmøde 3 19. december 2016 19. december 2016 Teknik- og implementeringsgruppemøde 3 1 Agenda 1 Actionliste 3 2 Releaseplan og kendte fejl 4 3 Orientering: Projekter 5 4 Orientering:

Læs mere

DIALOGFORUM MØDE 4 - REFERAT

DIALOGFORUM MØDE 4 - REFERAT 1/6 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 DIALOGFORUM MØDE 4 - REFERAT Tid: 30. maj kl. 10.00 til 14.30 Sted: Energinet, Erritsø Dato:

Læs mere

Dialogforum, referat. Tid 2. april 2014 kl. 10.00 16.00. Påfuglen, Erritsø. Deltagere Navn Aktør. Martin Christensen. 8. april 2014 MMH/XVJE

Dialogforum, referat. Tid 2. april 2014 kl. 10.00 16.00. Påfuglen, Erritsø. Deltagere Navn Aktør. Martin Christensen. 8. april 2014 MMH/XVJE Dialogforum, referat Tid 2. april 2014 kl. 10.00 16.00 Sted Påfuglen, Erritsø Deltagere Navn Aktør Torben Møller Pedersen Yvonne Kaysen Kristoffer Mitens Tina Lykke Skafsgaard Hentze Ane Rask Annemette

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde April

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde April Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 33 19. April 2016 14-15488-80 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status engrosmodellen 3. Elvarmemotor forslag til håndtering af skæve aflæsninger

Læs mere

Dialogforum 29, referat

Dialogforum 29, referat 2016-05-26 Dialogforum 29, referat Tid 2016-05-26 Sted Energinet.dk Lync Inviterede Navn Aktør Henrik Hornum Yvonne Kaysen Diana Monberg Tina Lykke Skafsgaard Hentze Annemette L. Carlsen Ane Rask Jannie

Læs mere

Engrosmodellen. Dialogforum 16. december. Møde 25 14-15485-60 1

Engrosmodellen. Dialogforum 16. december. Møde 25 14-15485-60 1 Engrosmodellen Dialogforum 16. december Møde 25 14-15485-60 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status 3. Risikovurdering 4. Eventuelt 14-15485-60 2 KSED Tilbagemelding fra mødet 30.11.2015 14-15485-60

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde 32 16. Marts 2016 14-15488-76 1

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde 32 16. Marts 2016 14-15488-76 1 Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 32 16. Marts 2016 14-15488-76 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Action-listen 3. Elvarmemotor 4. HTX 5. Status E2E-test 6. Status fejl på DataHub

Læs mere

DataHub implementeringsprojekt

DataHub implementeringsprojekt DataHub implementeringsprojekt Referencegruppe Forbrugerrådet FSE It-leverancestyregruppe Søren Dupont Kristensen, Formand () Claus W. Kofoed () Torben Glar Nielsen () Logica Projektleder Colin Sanderson

Læs mere

Dialogmøde 20, referat

Dialogmøde 20, referat 2015-06-25 Dialogmøde 20, referat Tid 25. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Sted Lync-møde Inviterede Navn Aktør Henrik Hornum Dansk Energi Torben Møller Pedersen Dansk Energi Yvonne Kaysen Diana Monberg Tina

Læs mere

Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift, møde 9

Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift, møde 9 Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift, møde 9 Tid Onsdag 16. juni 2015, kl. 15.00-17.00 Sted Energinet.dk, Ballerup Deltagere Styregruppens medlemmer: Adm. dir. Peder Ø. Andreasen,

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat

Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Teknik- og implementeringsgruppemøde, referat Tid 18. marts 2015 kl. 10.00-16.00 Sted Påfuglen, Erritsø, 7000 Fredericia Deltagere Navn Virksomhed Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark Annemette

Læs mere

Dialogforum. Møde September 2016

Dialogforum. Møde September 2016 Dialogforum Møde 1 1. September 2016 1 Dagsorden 10:00 10:15 10:30 10:35 10:50 11:20 11:30 12:00 12:15 0. Velkomst og konstituering 1. Rapportering: Drift & marked a) Datahub Driftsrapport b) Datahub Markedsrapport

Læs mere

Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv.

Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv. Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv. HBK/SHR September 2015 September 2015 Dok. 15-08076-5 1/8 Indholdsfortegnelse Kapitel 3. Generelle

Læs mere

2015-8-26 Dialogforum 21, referat

2015-8-26 Dialogforum 21, referat 2015-8-26 Dialogforum 21, referat Tid 26. august 2015 kl. 10.00-12.00 Sted Lync-møde Deltagere Navn Aktør Henrik Hornum Dansk Energi Yvonne Kaysen DONG Energy Diana Monberg Annemette L. Carlsen Ane Rask

Læs mere

2015-05-20 Dialogmøde 19, referat

2015-05-20 Dialogmøde 19, referat 2015-05-20 Dialogmøde 19, referat Tid 20. maj 2015 kl. 10.00-15.00 Sted Erritsø Delatagere Navn Aktør Henrik Hornum Dansk Energi Yvonne Kaysen DONG Energy Tina Lykke Skafsgaard Hentze Annemette L. Carlsen

Læs mere

2014-12-17 Dialogmøde 14, referat

2014-12-17 Dialogmøde 14, referat 2014-12-17 Dialogmøde 14, referat Tid 17. december 2014 kl. 13.00-15.00 Sted Online-møde Inviterede Navn Aktør Henrik Hornum Dansk Energi Torben Møller Pedersen Dansk Energi Yvonne Kaysen DONG Energy Diana

Læs mere

METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING MV. OG FORSKRIFT H3: AFREGNING AF ENGROSYDELSER OG AFGIFTSFORHODL

METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING MV. OG FORSKRIFT H3: AFREGNING AF ENGROSYDELSER OG AFGIFTSFORHODL Metodeanmeldelse for ændringerne til markedsforskrift H1 og H3 1/6 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde maj

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde maj Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 34 18. maj 2016 14-15488-83 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Action-listen 3. Status på projektet 4. Evt. udfordringer i relation til engrosafregning

Læs mere

Engrosmodellen Dialogforum

Engrosmodellen Dialogforum Engrosmodellen Dialogforum Møde 10 27. august 2014 25.08.2014 DOK: 14-15485-8 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status på projektet a. Tids- og aktivitetsplan b. Forskrifter, BRS og RSM c. Indsendelse

Læs mere

DIALOGFORUM 5 - REFERAT. Tid: 22. august kl til Sted: Trinity, Middelfart. Deltagere: Charles Nielsen

DIALOGFORUM 5 - REFERAT. Tid: 22. august kl til Sted: Trinity, Middelfart. Deltagere: Charles Nielsen 1/8.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 DIALOGFORUM 5 - REFERAT Tid: 22. august kl. 10.00 til 14.00 Sted: Trinity, Middelfart Dato: 25. september

Læs mere

Dialogforum møde 3 - Referat

Dialogforum møde 3 - Referat Dialogforum møde 3 - Referat Tid 28. februar 2017 kl. 10.00 til 14.00 Sted Energinet.dk, Erritsø Deltagere Anders Millgaard Modstrøm André Bryde Alnor Energinet.dk Ane Rask Energi Fyn Charles Nielsen TREFOR

Læs mere

Engrosmodellen. Dialogforum 29-04-2015 14/15485-30 28-04-2015 1

Engrosmodellen. Dialogforum 29-04-2015 14/15485-30 28-04-2015 1 Engrosmodellen Dialogforum 29-04-2015 14/15485-30 28-04-2015 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Generel status på projektet a. Ny koordinerende styregruppe b. Datamigrering c. E2E-test d. Datakonsistens

Læs mere

Evaluering og justering af det ledelsesmæssige samarbejde om implementering af engrosmodellen

Evaluering og justering af det ledelsesmæssige samarbejde om implementering af engrosmodellen BILAG 1 Til 16. april 2015 SHR/SHR Evaluering og justering af det ledelsesmæssige samarbejde om implementering af engrosmodellen Dette notat indeholder forslag til revideret kommissorium for den fortsatte

Læs mere

Dialogforum 26, referat

Dialogforum 26, referat 2016-01-14 Dialogforum 26, referat Tid 2016-01-14 Sted Energinet.dk Lync Inviterede Navn Aktør Henrik Hornum Torben Møller Pedersen Yvonne Kaysen Diana Monberg Tina Lykke Skafsgaard Hentze Annemette L.

Læs mere

Cut-over. Opstart 15-01-2014 13/81118-40 1

Cut-over. Opstart 15-01-2014 13/81118-40 1 Cut-over Opstart 15-01-2014 13/81118-40 1 Agenda Overordnet rammesætning for Cut-over Tidsplan Interessenter Kommunikationsplan Projektfasekriterier Cut-over dokumentet De 11 hovedpunkter fra kommissoriet

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, MAJ 2019

REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, MAJ 2019 1/16 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, MAJ 2019 Tid: Torsdag den 23. maj 2019, kl. 10:00 til kl. 15:00 Sted: Energinet, Tonne

Læs mere

Engrosmodellen Væsentlige ændringer i BRS

Engrosmodellen Væsentlige ændringer i BRS Engrosmodellen Væsentlige ændringer i BRS Dialogforum 2. april 2014 Dato - Dok.nr. 1 BRS arbejdet hidtil Største delen af de BRS, som blev lavet i forbindelse med Engrosmodel projektets fase 1, er stort

Læs mere

Høringssvar vedr. anmeldelse af metoder i markedsforskrifter D1, F1, H1, H2, H3 og I

Høringssvar vedr. anmeldelse af metoder i markedsforskrifter D1, F1, H1, H2, H3 og I Bilag 5 Sekretariatet for Energitilsynet Att. Susanne Bollhorn Sendt pr e-mail til post@energitilsynet.dk; cc: subo@energitilsynet.dk DONG Energy Salg & Service A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum Danmark 27.

Læs mere

2014-08-18 Teknik og implementeringsmøde, referat

2014-08-18 Teknik og implementeringsmøde, referat 2014-08-18 Teknik og implementeringsmøde, referat Tid 18. august 2014 Sted Påfuglen, Erritsø Anette Gade Andersen / Simon Jørgensen Tina Lykke Skafsgaard Hentze Annemette L. Carlsen Energi Danmark Energi

Læs mere

Introduktion til Engrosmodellen

Introduktion til Engrosmodellen Introduktion til Engrosmodellen Juni 2015 1 Formålet med Engrosmodellen - Fremme konkurrencen på elmarkedet - Elleverandører vil få den primære kontakt til kunderne - Kunder vil kun modtage elregning fra

Læs mere

Referat Engrosmodel Projekt - Teknik- og Implementeringsgruppen,

Referat Engrosmodel Projekt - Teknik- og Implementeringsgruppen, Referat Engrosmodel Projekt - Teknik- og Implementeringsgruppen, Møde 1 Tid 10.00-16.00 Sted, Erritsø Deltagere Navn Simon Jørgensen Annemette L. Carlsen Søren Ilum Andersen Susanne Majlund Sørensen Lene

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, FEBRUAR 2019

REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, FEBRUAR 2019 1/15 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia REFERAT REFERAT FRA MØDE I TEKNIK- OG IMPLEMENTERINGSGRUPPEN, FEBRUAR 2019 Tid: Torsdag den 28. februar 2019, kl. 10:00 til kl. 15:00 Sted: Energinet,

Læs mere

Teknik- og Implementeringsgruppemøde, referat

Teknik- og Implementeringsgruppemøde, referat Teknik- og Implementeringsgruppemøde, referat Tid 19. november 2014 kl. 10.00-16.00 Sted Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30 Snoghøj, 7000 Fredericia Deltagere Navn Virksomhed Tina Lykke

Læs mere

HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3

HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3 Høringsnotat vedr. revidering af markedsforskrift H1 og H3 1/6 NOTAT HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70102244 info@energinet.dk

Læs mere

Engrosmodellen. Dialogforum 17-12-2014 14/15485-20 17-12-2014 1

Engrosmodellen. Dialogforum 17-12-2014 14/15485-20 17-12-2014 1 Engrosmodellen Dialogforum 17-12-2014 17-12-2014 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Kort status på projektet 3. Status på love og bekendtgørelser 4. Tilbagemelding fra teknik- og implementeringsgruppens

Læs mere

Engrosmodel Markedshåndtering. V/ Line Lykke Hansen & Rikke Schmidt Jensen

Engrosmodel Markedshåndtering. V/ Line Lykke Hansen & Rikke Schmidt Jensen Engrosmodel Markedshåndtering V/ Line Lykke Hansen & Rikke Schmidt Jensen Agenda 1. Afskaffelse af forsyningspligt 2. Gennemgang af et målepunkts livscyklus: Oprettelse Tilflytning af elleverandør/(kunde)

Læs mere

Engrosmodellen. Dialogforum 4. Juni Dato - Dok.nr. 1

Engrosmodellen. Dialogforum 4. Juni Dato - Dok.nr. 1 Engrosmodellen Dialogforum 4. Juni 2014 Dato - Dok.nr. 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status på projektet a) Forskrifter, BRS og RSM b) Standardaftalen (Dansk Energi) c) Datakonsistensprojektet

Læs mere

Til. Tillæg til BRS-Guide for teknisk fusion af netvirksomheder og sammenlægning af netområder

Til. Tillæg til BRS-Guide for teknisk fusion af netvirksomheder og sammenlægning af netområder Til Tillæg til BRS-Guide for teknisk fusion af netvirksomheder og sammenlægning af netområder Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Læsevejledning... 3 1.2 Begrebsdefinitioner... 3 2. Generelt om fusioner/sammenlægninger...

Læs mere

Referat, Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift

Referat, Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift Referat, Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift Tid Tirsdag 12. januar 2015, kl. 15.30 17.30 Sted Erritsø Deltagere Styregruppens medlemmer: Adm. dir. Peder Ø. Andreasen, Energinet.dk

Læs mere

DataHub Engrosmodel E2E-test på regional møder juni 2015 Mogens Juul og Helene Schmidt

DataHub Engrosmodel E2E-test på regional møder juni 2015 Mogens Juul og Helene Schmidt Fraflytning START slide med billede og overkskrift DataHub Engrosmodel E2E-test på regional møder juni 2015 Mogens Juul og Helene Schmidt 14/24949-6 1 Dagsorden - E2E Aktørtest Formål med E2E test Sådan

Læs mere

2015-02-25 Dialogmøde 16, referat

2015-02-25 Dialogmøde 16, referat 2015-02-25 Dialogmøde 16, referat Tid 25. februar 2015 kl. 13.00-16.00 Sted Online-møde Inviterede Navn Aktør Henrik Hornum Dansk Energi Torben Møller Pedersen Dansk Energi Yvonne Kaysen DONG Energy Diana

Læs mere

Forretningsprocesser for det danske elmarked. (EDI guide - BRS)

Forretningsprocesser for det danske elmarked. (EDI guide - BRS) * Forretningsprocesser for det danske elmarked (EDI guide - BRS) Engrosmodel version Version 3.7.0 1. juni 2016 3.6.0 Baseline version 3.6.1 Revideret version primært flexafregning 3.6.2 Revideret version

Læs mere

Metodeanmeldelse af forskrift H3: Afregning af engrosydelser

Metodeanmeldelse af forskrift H3: Afregning af engrosydelser Til Sekretariatet for Energitilsynet USS/SHR 4. september 2014 Metodeanmeldelse af forskrift H3: Afregning af engrosydelser og afgiftsforhold Energinet.dk skal ifølge Bekendtgørelse om netvirksomheders,

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppen

Teknik- og implementeringsgruppen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 15 19. november 2014 Dato - Dok.nr. 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status E2E-test 3. Status datamigrering 4. Status datakonsistens 5. Nyt lovforslag konsekvens

Læs mere

FORRETNINGSPROCESSER FOR DET DANSKE ELMARKED

FORRETNINGSPROCESSER FOR DET DANSKE ELMARKED FORRETNINGSPROCESSER FOR DET DANSKE ELMARKED (EDI guide - BRS) Version 3.7.2 01. april 2019 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 Dato: 15.

Læs mere

Metodeanmeldelse af forskrift H3: Afregning af engrosydelser og afgiftsforhold

Metodeanmeldelse af forskrift H3: Afregning af engrosydelser og afgiftsforhold Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af forskrift H3: Afregning af engrosydelser og afgiftsforhold MAC/USS September 2015 September 2015 Dok. 15-08076-4 1/15 Indholdsfortegnelse Kapitel

Læs mere

DataHub Dialogforum Dialogmøde, 06-08-2012

DataHub Dialogforum Dialogmøde, 06-08-2012 DataHub Dialogforum Dialogmøde, 06-08- Tid 10.00-12.00 Sted LYNC møde Deltagere Henrik Hornum (Dansk Energi) Poul Berthelsen (NRGi) Niels Toftensberg (DONG Energy) Lene Erfurt (DONG Energy) Carsten Bang

Læs mere

Engrosmodellen: Forskrifter Generelle markedsprocesser

Engrosmodellen: Forskrifter Generelle markedsprocesser Engrosmodellen: Forskrifter Generelle markedsprocesser Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv. 1 Generelt om Engrosmodellen Froside generelt og forskrifter 2 Detailmarkedet for el under stor

Læs mere

Notat BILAG 4. Kommunikationsflow via datahub i restancesager. Netselskab skal kende

Notat BILAG 4. Kommunikationsflow via datahub i restancesager. Netselskab skal kende Notat BILAG 4 Dok. ansvarlig: TMP Sekretær: Sagsnr.: s2013-683 Doknr: d2014-3752-3.0 21-03-2014 Kommunikationsflow via datahub i restancesager Netselskab skal kende årsag til, at leverandør beder om at

Læs mere

Engrosmodellen. Udkast til overordnet tidsplan Dialogforum 8-1-2014 2014-01-08 13/81118-36 1

Engrosmodellen. Udkast til overordnet tidsplan Dialogforum 8-1-2014 2014-01-08 13/81118-36 1 Engrosmodellen Udkast til overordnet tidsplan Dialogforum 8-1-2014 2014-01-08 13/81118-36 1 Hvad skal vi opnå med udsættelsen af projektet! At implementere de nye regler omkring forsyningspligt og evt.

Læs mere

BILAG 5. DataHub- og markedsrapportering. 1. Markedsperformance. 1.1 Leverandørskift. Direktørgruppen. 10. juni 2014

BILAG 5. DataHub- og markedsrapportering. 1. Markedsperformance. 1.1 Leverandørskift. Direktørgruppen. 10. juni 2014 BILAG 5 Til Direktørgruppen DataHub- og markedsrapportering 10. juni 2014 Der fremsendes forud for hvert møde i Direktørgruppen en statusrapport, der rapporterer på net- og elhandelsvirksomhedernes performance,

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe Datakvalitet

Kommissorium for Arbejdsgruppe Datakvalitet Kommissorium for Arbejdsgruppe Datakvalitet Engrosmodellen 1 Kommissorium - Datakvalitet I forbindelse med Engrosmodel projektet etableres en ekspertgruppe med deltagere fra, udvalgte aktører og it-leverandører

Læs mere

Teknik- og Implementeringsgruppemøde, referat

Teknik- og Implementeringsgruppemøde, referat Teknik- og Implementeringsgruppemøde, referat Tid 16. december 2014 kl. 10.00-16.00 Sted Påfuglen, Erritsø, 7000 Fredericia Deltagere Navn Virksomhed Tina Lykke Skafsgaard Hentze Energi Danmark Annemette

Læs mere

Engrosmodellen. Dialogforum 25-03-2015 14/15485-26 24-2-2015 1

Engrosmodellen. Dialogforum 25-03-2015 14/15485-26 24-2-2015 1 Engrosmodellen Dialogforum 25-03-2015 14/15485-26 24-2-2015 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Generel status 3. Tids- og aktivitetsplan 4. Ændringsstyring og E2E-godkendelse 5. Retningslinjer for

Læs mere