Power. Brugervejledning. Pro C om fort Aps - Broholmvej Harndrup Tlf: Fax: info@procomfort.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Power. Brugervejledning. Pro C om fort Aps - Broholmvej 9-5463 Harndrup Tlf: 70 23 50 10 - Fax: 70 23 50 12 Email:info@procomfort."

Transkript

1 Power Brugervejledning Pro C om fort Aps - Broholmvej Harndrup Tlf: Fax: info@procomfort.dk

2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning/formål 2. Elkørestolens dele 3. Elkørestolens mekaniske funktioner og indstilling Sædeenheden: Ryggen Armlæn Sædet Benstøtter Lægstøtter Fodplader Underdelen: Hjul Til- og frakobling af bremse Antitip 4. Kørestolens elfunktioner Joystik/betjening Fejlindikationer på joystikket Batterikapacitet Sikringer 5. Ibrugtagning af kørestolen 6. Vedligehold af kørestolen Daglig vedligehold Kvartalsvis vedligehold Halvårlig/årlig vedligehold 7. Målskema Eventuelle brugsvejledninger til moduler, tilbehør og/eller specialfremstillet udstyr Såfremt eventuelle brugsvejledninger til moduler, tilbehør og/eller specialfremstillet udstyr er tilknyttet denne vejledning vil disse erstatte tilsvarende afsnit i standardbrugsvejledningen. Garanti samt ID Garanti i henhold til købeloven. Fabrikations- og materialefejl, der er opstået ved normal brug af kørestolen, udbedres af Pro-Comfort uden beregning, ab fabrik. Garantien dækker ikke fejl og skader, som er opstået på grund af fejlbrug eller slidtage. Garantien dækker heller ikke, hvis uoriginale dele er anvendt eller monteret på kørestolen. Købsdato skal dokumenteres af kunde ved faktura, der fungerer som garantibevis. ID/købsdato Kørestolens ordrenummer: Kørestolens stelnummer: Evt. prøveperiode fra: til: Købsdato: (Jævnfør fakturadato)

3 1.Indledning/formål Power er en elkørestol, som er testet i.h.t. gældende krav og beregnet til indendørs kørsel samt udendørs kørsel i begrænset omfang. Denne brugsvejledning indeholder vigtige oplysninger om anvendelse, vedligeholdelse og sikkerhed ved brug af elkørestolen. Det er derfor vigtigt, at brugsvejledningen gennemlæses, inden elkørestolen tages i anvendelse, så De får kendskab til netop Power s muligheder. Vi arbejder for at leve op til den tillid, De har vist ved at vælge et Illum-Bergen produkt. Vi vil være meget taknemmelige for ideer eller kritik, både positiv og negativ, da dette vil danne grundlag for den stadige produktudvikling. Deres erfaringer med elkørestolen vil således kunne komme fremtidige brugere tilgode. De er ligeledes meget velkommen til at henvende Dem, hvis De har spørgsmål eller eventu- elle problemer med Deres elkørestol. Vi håber, De får meget fornøjelse af Deres Power. Med venlig hilsen Pro-Comfort Aps Broholmvej 9 DK-5463 Harndrup Tel.: Fax: info@procomfort.dk T M Dette felt er afkrydset, hvis Deres kørestol er forhjulsdreven. D.v.s. sædeenheden er vendt, således der opnås andre køreegenskaber. Dette advarselssymbol er brugt ved de afsnit i brugsvejledningen, som De bedes give særlig opmærksomhed.

4 2.Kørestolens dele Ryg Armlæn Joystik m. saksearm Tøjbeskytter Sædepude/ plansæde Drivhjul Lægstøtte Fodplade Forgaffel og svinghjul Benstøtteophæng Benstøtte

5 3.Kørestolens mekaniske funktioner og indstilling I det følgende gennemgås, hvorledes el- kørestolens mekaniske funktioner fungerer, og hvorledes elkørestolen indstilles til den enkelte bruger. Vi gør opmærksom på, at individuel grundtilpasning/indstilling altid bør udføres af en kvalificeret person (for eksempel terapeut, tekniker eller en konsulent fra Pro-Comfort). Ændringer i elkørestolens elfunktioner skal altid foretages af Pro-Comfort per- sonel, eller af en reperatør, der er autoriseret af leverandør/pro- Comfort. Sædeenheden Siddestillingen kan trinløst reguleres elektrisk af brugeren via joysticket. (se afsnit om joysticket) Når ryggen fældes bagover, kipper sædet op Ryggen Ryggen kan lægges ned for transport ved at trykke de to kuglegreb ind mod hinanden. Disse er placeret bag på ryggen under lommen. Ryggen vippes forover og presses ned i sædet. Efter transport vippes ryggen op og de to kuglegreb glider på plads i det valgte hul. Der er mulighed for manuelt at stille ryggen i 2 positioner. Enten lodret ( 90 grader) eller 8 grader over lodret. Rygpositionen reguleres ved at trykke de to kuglegreb ind mod hinanden for herefter at vippe ryggen til den ønskede position og give slip på kuglegrebene. Glideryg(hvis monteret) Glideryggen giver en længdekompensering i sæde og ryg, når kørestolens sæde-/rygfunktion er i brug. Er der glideryg på stolen kan ryggen lægges ned for transport. Fremgangsmåden er således: Fjern de to sorte rillede fingerskruer af plast øverst på ryggens sidebeslag. Frigør beslagene fra tappen. Beslagene sikrer, at vinklen mellem sæde og ryg forbliver uændret. Disse skruer er lettest tilgængelige, når armlænet løftes. og benstøtterne går op mod vandret. Denne funktion kaldes sæde-/rygfunktion. De kan selv ved hjælp af sæde-/rygfunktio- nen bestemme i hvilken position, De ønsker at sidde/ligge. Det er vigtigt, at siddestillingen reguleres så ofte som muligt for at fordele trykket på kroppen og forebygge for eksem- pel tryksår og problemer med hævede ben. Når De kører i elkørestolen, anbefaler vi, at elkørestolen står i grundposition; det vil sige, at benstøtter er i lodret position, og at ryggen befinder sig i opret position. De to kuglegreb i hver side, placeret nederst på ryggen under lommen, trykkes ind mod hinanden (husk at se efter hvilke af de to huller palen sider i). Ryggen vippes forover og presses ned i sædet. Efter transport vippes ryggen op og de to kuglegreb glider på plads i det valgte hul. Træk derefter ryggen opad i glideskinnerne indtil skruehullet sidder ud for beslaget. Pres beslaget ind over tappen og sæt skruen i.

6 Armlæn kan vaskes i.h.t. vaskeanvisningen, der er indsyet i betrækket. Sædepuden er fastgjort til plansædet med velcro. Velcroen sikrer at sædepuden ikke kan skride på plansædet. Hvis bruger har problemer med inkontinens kan der anskaffes inkontinensbetræk som tilbehør. Armlænet kan justeres i højden ved hjælp af fingerskruen, som sidder bag ved armlænet på stellet. Benstøtter Benstøtterne består af et benstøtteophæng, som er placeret inde under sædet. I benstøtteophænget er der justeringsmuligheder med henblik på at opnå den korrekte støtte-/længdekompensation på benstøtten. Når armlænet har været justeret i højden, er det vigtigt at sikre, at fingerskruen igen spændes ordentligt, da armlænet ellers vil være løst og vil kunne skubbes op/ned. Bemærk at armlænsskruen skal være placeret korrekt udfor den aktuelle rille. Ellers bliver armlænet ikke monteret korrekt og sikkert. Vinklen på armlænet kan justeres. Armlænet fældes bagover og inde i armlænsbeslaget er en unbrachoskrue. Unbrachoskruen skrues udad for positiv vinkling og indad for negativ vinkling. Under kørestolens ene armlæn er der monte- ret et saksebeslag for joystick.saksebeslaget bevirker at joysticket kan placeres i forskellige positioner i forhold til armlænet. Joystickets yderpositioner er henholdsvis skubbet ud til siden og placeret parallelt med armlænet eller i forlængelse af armlænet. Sædet Vær opmærksom på klemningsrisiko i saksebeslag for joystick når det føres mellem dets yderpositioner. Sædet består af et plansæde opbygget på træ med gummigjorder for aflastning af haleben og sædeknogler. Plansædet er betrukket med kunstlæder nærmere betegnet skai. På plansædet ligger en aftagelig sædepude i koldskum med vaskbart betræk, betrækket Benstøtteophæng Udløser for benstøtte På benstøtteophænget hænger øvre benstøtterør og nedre benstøtterør. Øvre benstøtterør er svingbar og aftagelig. Benstøtten svinges ud til siden ved at trække det lille sorte udløserhåndtag fremad. Hvis man ønsker at aftage benstøtten, løftes benstøtten op af de to tapper, som sidder på benstøtteophænget. Lægstøtter Lægstøtten kan justeres i a) dybde, b) højde. Justering af bredde og vinkel på lægpuden, justeres bag på lægpuden, i det sorte beslag, hvor der sidder to unbrachoskruer. se billede på næste side.

7 Hjul a) Justering af lægstøtten i dybden. Fodplader b) Justering af lægstøtten i højden. Elkørestolens drivhjul og svinghjul er punkterfrie, og de skal aldrig pumpes. Forhjulene er ophængt i en variabel forbro, som virker støddæmpende ved kørsel på ujævnt terræn, samtidig bevirker den at forcering af forhindringer lettes. Til-/frakobling af bremse Bremsen kan frakobles, hvis der er be- hov for at kunne skubbe elkørestolen, for eksempel i forbindelse med transport af selve kørestolen. Kontakten sidder foran på underdelen i højre side ved forbroen, hvor det fremgår til hvilken side, der skal trykkes for at til-/frakoble bremsen (se billede). Højdejustering Vinkeljustering Fodpladen kan justeres i vinkel. Fodpladerne justeres i højden ved at løsne fingerskruen, som er placeret nederst bagpå øvre benstøtterør. Efter justering spændes fingerskruerne igen. Bemærk at fodplader skal vippes op før bru- ger hjælpes ud af kørestolen. Bemærk at fingerskruen skal være placeret korrekt udfor den aktuelle rille. Ellers bliver fodpladen ikke monteret korrekt og sikkert. Underdelen Underdelen består af et chassis på hjul med en udtræksskuffe, hvori motorer, batterier og styring er placeret. Når bremsen er frakoblet, kan elkøresto- len ikke køre, og der vil derfor vises fejl på joysticket. Derfor skal joystick altid være slukket ved manuel skub af stol (efter brug af funktion, slukkes og tændes på on/off knap på joystik). Foretag aldrig løft på elkørestolen, i stedet skal bremsen frakobles og stolen skubbes. Antitip Elkørestolen er forsynet med antitip, der øger elkørestolens sikkerhed ved forcering af stigninger/kantsten. Antitip må ikke fjernes.

8 4.Elkørestolens elfunktioner I det følgende gennemgås, hvilke elfunktioner elkørestolen har, og hvorledes de betjenes. Joystick/betjening Model Dolphin Hastighedsvalg 1-5 Batteriindikator Betjeningsgreb Tænd/sluk Ladestik Ved hjælp af joysticket aktiveres kørestolens elfunktioner. Elkørestolen tændes på tænd/sluk knappen. Nu er der lys i displayet for hastighedsvalg. Ved at trykke på programknappen kan man trykke sig frem til den ønskede hastighed, hastighedsvalg 1-5. Program 1 er normalt et indendørs køreprogram, der giver den minimale fartmulighed og program 5 er normalt et udendørs køreprogram, hvor elkørestolen yder den maksimale fart. Dette er dog muligt at programmere i forhold til brugerens behov, krav og ønsker. Elkørestolens kørefunktion virker nu, når betjeningsgrebet aktiveres. Ved at trykke frem, kører stolen frem, ved at trykke bagud, bakker stolen osv. Når betjeningsgrebet slippes, bremses stolen og står stille. Bemærk ladestikket sidder foran på joystic- ket, bag en plastklap som vippes nedad. Batteriindikator Ydermere styrer joysticket elkørestolens andre elfunktioner: Piktogrammerne på joysticket repræsenterer hver deres funktion. I skemaet på næsteside er funktionerne beskrevet, men virker kun hvis de er monteret på elstolen. Sædefunktioner: Når den ønskede sæde- funktion er valgt, kan den eleveres ved at aktivere betjeningsgrebet henholdsvis frem og tilbage.

9 Tænd/sluk lysindikator, blinker ved fejl Gearvælger 1-5 Tiltfunktionen aktiveres. Trykkes betjeningsgreb tilbage tilter elkørestolen bagover, sædet kipper og benstøtterne går op mod vandret. trykkes det frem føres elkørestolen tilbage til udgangsposition. Sæde/rygfunktionen aktiveres. Trykkes betjeningsgreb tilbage fældes ryggen bagover, trykkes betjeningsgreb frem føres elkørestolen tilbage i udgangsposition. Venstre elbenstøtte aktiveres. Trykkes betjeningsgreb tilbage går venstre elbenstøtte mod vandret, trykkes betjeningsgreb frem føres elbenstøtten tilbage i udgangsposi- tion. Højre elbenstøtte aktiveres. Trykkes be-tjeningsgreb tilbage går højre elbenstøtte mod vandret, trykkes betjeningsgreb frem føres elbenstøtten tilbage i udgangsposition. Katapult/sædehejs aktiveres. Trykkes betjeningsgreb tilbage løftes sædet, trykkes betjeningsgrebet frem føres sædet tilbage i udgangsposition. Lysfunktion Advarselsblink Venstre-blinkindikator Højre-blinkindikator Horn Fejlindikationer på joysticket En fejl i styringen af elkørestolen vil resultere i en fejlkode, der kan aflæses på joystickets fejlindikator. Fejlindikatoren, den grønne prik over tænd-/slukindikatoren, vil blinke i form af 1-12 blink, der gentages med 2 sek. interval. 1 blink Der er fejl i et modul, og dette bør skiftes. Kontrollys i det pågældende modul vil også blinke. Denne fejl vil også opstå, første gang et joystick tændes, efter det er udskiftet. I denne situation skal joysticket blot slukkes og tændes en gang for at nulstille fejlen. 2 blink Sikkerhedskontakt er afbrudt. For eksempel hvis et sædehejs er hævet mere end 10 cm. (Resul- terer i 50% hastighedsnedsættelse/trækkraft). 3 blink Der er fejl i forbindelsen til motoren eller i selve motoren, højre motor. 4 blink Der er fejl i forbindelsen til motoren eller i selve motoren, venstre motor. 5 blink Bremsetimeren er aktiveret. Nulstilles på bremsekontakt og ved at slukke og tænde joysticket. Eller der er fejl i forbindelsen til højre bremse eller i selve bremsen. 6 blink Der er fejl i forbindelsen til venstre bremse eller i selve bremsen. 7 blink Batterispændingen er for lav til, at styringen kan fungere normalt, sørg for opladning af batteriet. 8 blink Batterispændingen er for høj. Denne fejl er nor- mal kun mulig, hvis laderen er justeret/fungerer forkert. 9 blink Afbrydelse eller alvorlig fejl i styresystemet. Kontroller DX kablets tilslutning til joysticket. 10 blink Et DX modul har registreret en ustabil tilstand, der er muligvis en fejl i joysticket., tænd - sluk på joystik for reset af styring. 11 blink Hvis en motor kontinuerligt overstiger max. strøm forudprogrammeret i styringen. 12 blink Hvis modulsytemet ikke fungerer internt. For eksempel hvis to moduler med samme funktion er forbundet.

10 Batterikapacitet På joysticket øverst sidder indikator for batterikapacitet. Nedenstående tabel viser hvor meget batterikapacitet, der er på elkørestolen: Alle 10 lamper lyser ca. 91% -100% 9 lamper lyser ca. 81% - 90% 8 lamper lyser ca. 71% - 80% 7 lamper lyser ca. 61% - 70% 6 lamper lyser ca. 51% - 60% 5 lamper lyser ca. 41% - 50% 4 lamper lyser ca. 31% - 40% 3 lamper lyser ca. 21% - 30% 2 lamper lyser ca. 11% - 20% 2 lamper blinker konstant, ca. 5% - 10% 1 lamper blinker konstant, ca. 0% - 4% 1-2 lamper lyser = Servofunktioner slukker og hastigheden går 50% ned. Overbelastning I stolens styresystem er der indbygget et overbelastnings sikring. Denne afbryder kør- sel med elstolen, såfremt elstolens motorer overbelastes. Dette kan ske, hvis elstolen køres i meget blødt eller bakket terræn i læn- gere tid. Efter ca minutter kan elstolen i de fleste tilfælde køre igen. Hovedsikringen er placeret i bagende af elkørestol, indvendig i venstre side af skuffe. Skuffen åbnes ved at afmontere antitip. Anti- tip afmonteres ved at udløse fjederkugle i bunden ud for hver antitip, evt. med en af de i værktøjsposen medfølgende unbrachonøgler og så trække dem fri af underdelen. Herefter løsnes skruerne i toppen af skuffen bagerst i hver side. Nu kan skuffen trækkes ca 5 cm. ud, hvorefter hovedsikringen er tilgængelig. Når skuffen skubbes på plads igen, vær da opmærksom på div. kabler ikke kommer i klemme i siderne af underdelen og skuffen. 5.Ibrugtagning af elkørestolen De første køreture bør foregå i et jævnt, område hvor der er god plads. Vi anbefaler, De starter i et af de laveste hastighedsvalg, og kun bruger dette indtil de er tryg ved elkørestolens funktioner. Følgende bør kontrolleres før ibrugtagning Kontakten for bremser er tilkoblet Benstøtterne er i fastlåst kørestilling Sæde/ryg og benstøtter er i neutral position Evt. andre elfunktioner (tilbehør) er i neutral position Kontroller på joysticket hvilket pro gram elkørestolen står i Kontroller batterikapaciteten på joysticket og kontroller den løbende under kørslen Forcering af forhindringer Elkørestolen kan forcere kantsten og andre forhindringer på op til 6 cm i højden. Kør altid så vinkelret som muligt på forhindringer. Med hensyn til kørsel på skrånende terræn kan elkørestolen forcere en stigning på 20 grader med fast underlag. Vær opmærksom på, at elkørestolen ikke kan klare så kraftige stigninger på løst underlag, for eksempel sand og grus, da der er risiko for, at den kan skride. Kør aldrig sideværts på stærkt skrånende flader, da der kan være risiko for, at elkørestolen kan vælte eller skride. Forflytning Når elkørestolen forlades, bør den altid sluk- kes på joysticket, da der kan være risiko for, at elkørestolen begynder at køre, hvis betjeningsgrebet uforvarende bliver aktiveret. Ved løft af bruger med personløfter og sejl skal der vises opmærksomhed på af sejlet ikke griber fat i kørestolen under liftet. Såfremt elstolen står ubenyttet i længere perioder tilkobles lader til stolen. Sluk også elkørestolen hvis De i en længere periode holder stille i elkørestolen uden at anvende elfunktioner, dette sparer på batterikapaciteten.

11 Fastgørelse under transport På elkørestolens sider er der placeret 2 stk. kroge beregnet til fastspænding af elkøre- stolen under transport. Foretag aldrig løft på elkørestolen, i stedet frakobles bremsen og stolen skubbes. Alternativ fastgørelsessystem kan leveres som tilbehør til elkørestolen. 6.Vedligehold af elkørestolen Vedligeholdelse af elkørestolen er en vigtig faktor. God vedligeholdelse sikrer, at De altid har en elkørestol, der er i orden brugsmæssigt og sikkerhedsmæssigt, ligesom levetiden på elkørestolen øges. For overskuelighedens skyld er vedligeholdelsen delt op i daglig, kvartalsvis og halvårlig/årlig vedligehold. Daglig vedligehold Ladning Elkørestolens batterier skal oplades hver nat. Ladetiden er mellem 8-12 timer, alt efter hvor meget elkørestolen bruges i hverdagen. Laderen slukker selv, når elkørestolen er fuldt opladet og skifter til vedligeholdelses- ladning. Ladestikket på elkørestolen sidder i joystic- ket,. Elkørestolen bør være slukket under lad- ningen. Når laderen er tilsluttet elkørestolen, kan kørefunktionen af sikkerhedsmæssige hensyn ikke aktiveres. Se i øvrigt ladeanvis- ning, som følger med laderen. 7. Målskema Rengøring Dagligt eller jævnligt rengøres elkørestolens metaldele med en fugtig klud, opvredet i almindelig sæbevand. Joystick kan ligeledes rengøres med hårdt, opvredet klud. Stof på armlæn og lægstøtter kan støvsuges. Pletter kan fjernes med polsterrens. Stof på sædepude og slidflader på ryg, arm- læn og lægstøtter kan støvsuges eller vaskes i.h.t. indsyet vaskeanvisning. Sædepuden bør hver nat tages af elkøresto- len og stå til luftning. Dette sikrer en længere levetid for puden. Fingerskruer for armlæn og benstøtter chec- kes for løs tilstand. Kvartalsvis vedligehold Elkørestolens mekaniske dele bør gennemgås kvartalsvis. Løse skruer strammes, og elkørestolens bevægelige dele efterses. Svinghjul og drivhjul renses for skidt om- kring nav. Halvårlig/årlig vedligehold Elkørestolens mekaniske såvel som elektri- ske funktioner bør gennemgås halvårligt/år- ligt. Elkørestolen bevægeligedeleefterspæn- des. Batterier udmåles, og lader checkes. Dæk checkes for slidtage. Polstring checkes, vær specielt opmærksom på sædepuden, som kan være siddet flad. Vi anbefaler, at det halvårlige/årlige eftersyn udføres af kvalificeret personel. Højdemål B og I er opgivet for ens størrelser af overdel og underdel. Ved uens størrelser, skal målene forhøjes med 40 mm. Ved monteringaf tiltmodulskal højdemålenei ogb forhøjes med 20 mm. Ved monteringafsædehejsmodul bliver højdemålenei ogb forhøjet med 60 mm. Målskema Målt i mm hvis ikke andet er angive Small/ Medium/ Medium/ Large/ X-large/ Tolerance på ±10 mm og ±1 Small Small Medium Medium Medium A Sædebredde * B Sædehøjde excl. pude Smalle hjul ~ 440 Brede hjul ~450 C Sædedybde 3 indst. på hhv. 450, 475 og 500 m.værktøj D Ryghøjde ekskl. pude 640 E Armlænshøjde fra plansæde /indst. med 7,5 mm interval F Bredde mellem armlæn G Benstøttelængde fra plansæde /indst. m. 7.5 mm interval I Total højde /klar til brug Smalle hjul ~ 980 Brede hjul ~990 J Total bredde /klar til brug Smalle hjul: Brede hjul K Total længde ekskl./inkl. benstøtter 800/1000 Målt ved standardindstilling for sæde-/rygfunktion. Tilt er neutral L Rygvinkel Min. i aktiv: -3 Max. i hvile: +45 M Sædevinkel Se iøvrigt særskilt oversigtsskema. Min. i aktiv: +4 Max. i hvile: +13 N Benstøttevinkel /trinløs P Fodpladevinkel / m. værktøj Transportvægt/uden løsdele Ca. 125kg Ca. 140kg Ca. 150kg * kan leveres med en sædebredde fra 510 til 700mm Højdemål BogI er opgivet for ens størrelser afoverdel og underdel. Ved uens størrelser, skal målene forhøjes med 40 mm. Ved monteringaf tiltmodulskal højdemålenei ogb forhøjes med 20 mm. Ved monteringafsædehejsmodul bliver højdemålenei ogb forhøjet med 60 mm.

12 Tlf: Mail:

Basic Vandret. Brugervejledning. Pro C o m fort Aps - Broholmvej 9-5463 Harndrup Tlf: 70 23 50 10 - Fax: 70 23 50 12 - E-mail:info@procomfort.

Basic Vandret. Brugervejledning. Pro C o m fort Aps - Broholmvej 9-5463 Harndrup Tlf: 70 23 50 10 - Fax: 70 23 50 12 - E-mail:info@procomfort. Basic Vandret Brugervejledning Pro C o m fort Aps - Broholmvej 9-5463 Harndrup Tlf: 70 23 50 10 - Fax: 70 23 50 12 - E-mail:info@procomfort.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning/formål 2. Kørestolens dele

Læs mere

BasicTilt. Brugervejledning. Pro-C om fortaps- Broholmvej 9-5463 Harndrup Tlf: 70 23 50 10 - Fax: 70 23 50 12 - E-mail:info@procomfort.

BasicTilt. Brugervejledning. Pro-C om fortaps- Broholmvej 9-5463 Harndrup Tlf: 70 23 50 10 - Fax: 70 23 50 12 - E-mail:info@procomfort. BasicTilt Brugervejledning Pro-C om fortaps- Broholmvej 9-5463 Harndrup Tlf: 70 23 50 10 - Fax: 70 23 50 12 - E-mail:info@procomfortdk 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning/formål 2 Kørestolens dele 3 Kørestolens

Læs mere

Activa Brugervejledning

Activa Brugervejledning Activa Brugervejledning Pro-C om fort - Broholmvej 9-5463 Harndrup Tlf: 70 23 50 10 - Fax: 70 23 50 12 - E-mail: info@procomfort.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning/formål 2. Kørestolens dele 3. Kørestolens

Læs mere

Optima. Brugervejledning. Pro C om fort Aps - Broholmvej 9-5463 Harndrup Tlf: 70 23 50 10 - Fax: 70 23 50 12 - E-mail:info@procomfort.

Optima. Brugervejledning. Pro C om fort Aps - Broholmvej 9-5463 Harndrup Tlf: 70 23 50 10 - Fax: 70 23 50 12 - E-mail:info@procomfort. Optima Brugervejledning Pro C om fort Aps - Broholmvej 9-5463 Harndrup Tlf: 70 23 50 10 - Fax: 70 23 50 12 - E-mail:info@procomfortdk 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning/formål 2 Kørestolens dele 3 Kørestolens

Læs mere

Power elkørestol med muligheder

Power elkørestol med muligheder Kørestolen har sæde/ryg/benstøttefunktion Ryg og benstøtter justeres mod vandret. Der opnås en hvilefunktion I kørestolen som trinløst kan reguleres via joysticket. Derved kan brugeren ændre siddestilling

Læs mere

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013 medemagruppen P9-0292-Q ver. 1.0.0 - November 2013 DK Brugervejledning Joystick DX2-REM420 Medema Danmark A/S Enggårdvej 7 Snejbjerg 7400 Herning Telefon: 70 10 17 55 Telefax: 97 18 88 35 Quick guide P9-0292-Q

Læs mere

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere.

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Let at klappe sammen uden at skulle bøje sig Lav transporthøjde Nem adskillelse, uden brug af værktøj

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Fodstøtte. Værktøj. Montering af ryg. Justerbar fodstøtte. Sæde justering. Delt fodstøtte, justerbar. Hofte-vinkel justering

Indholdsfortegnelse. Fodstøtte. Værktøj. Montering af ryg. Justerbar fodstøtte. Sæde justering. Delt fodstøtte, justerbar. Hofte-vinkel justering Indholdsfortegnelse Udgave 1 2009 06 01 DK1301-1 Værktøj 2:1 Fodstøtte 8:1 Montering af ryg 2:2 Justerbar fodstøtte 8:2 Sæde justering 3:1 Delt fodstøtte, justerbar 8:3 Hofte-vinkel justering 4:1 Lægstøtte

Læs mere

Brugermanual. Next og Next Comfort / Dansk 74875A 09-09-09. Etac A/S Egeskovvej 12 8700 Horsens 79 68 58 88 www.etac.com

Brugermanual. Next og Next Comfort / Dansk 74875A 09-09-09. Etac A/S Egeskovvej 12 8700 Horsens 79 68 58 88 www.etac.com Brugermanual Next og Next Comfort / Dansk 74875A 09-09-09 Etac A/S Egeskovvej 12 8700 Horsens 79 68 58 88 www.etac.com Next, Next Comfort Indhold Side Håndtering... 3-5 Siddekomfort... 6-7 Forflytning...

Læs mere

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8.

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8. DK... Light Drive Light Drive er en monterbar strømforsyningsenhed, som omdanner din manuelle kørestol til en elektrisk letvægtskørestol. Den er designet til hjælpe dig med at komme omkring indendørs,

Læs mere

PD 6A Hjælpemotor Spar hjælperens kræfter, og lad PD 6A skubbe kørestolen.

PD 6A Hjælpemotor Spar hjælperens kræfter, og lad PD 6A skubbe kørestolen. PD 6A Hjælpemotor Spar hjælperens kræfter, og lad PD 6A skubbe kørestolen. Der monteres beslag på den manuelle kørestol, således PD 6A nemt kan af- og påmonteres efter behov. Enkel betjening Kan monteres

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

Brugermanual til El-scooter model X-10

Brugermanual til El-scooter model X-10 Brugermanual til El-scooter model X-10 Tillykke med din nye el-scooter fra Scooterpartner Vi håber at din nye scooter vil lever op til dine forventninger og giver dig den frihed og livskvalitet som vores

Læs mere

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER.

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER NÅR BATTERIET ER VED AT VÆRE AFLADET KOMMER DER EN BIP-LYD

Læs mere

BRUGERMANUAL. R-Net CJSM-02 VARIANT: Manual. nr

BRUGERMANUAL. R-Net CJSM-02 VARIANT: Manual. nr BRUGERMANUAL R-Net DK VARIANT: CJSM-02 Manual. nr. 105924 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. GENERELT 4 1.1. SIKKERHED 4 1.2. REKLAMATIONSRET 4 1.3. VEDLIGEHOLDELSE 4 2.0. QUICK GUIDE 6 2.0.1. R-net Styreboks funktioner

Læs mere

Indkøbsskabelon. Elektrisk kørestol med motoriseret styring (joystick)

Indkøbsskabelon. Elektrisk kørestol med motoriseret styring (joystick) Indkøbsskabelon Elektrisk kørestol med motoriseret styring (joystick) ISO-nr. 12 23 06 Socialstyrelsens indkøbsskabeloner kan være en hjælp, hvis du skal udarbejde kravspecifikationer ved indgåelse af

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

Danmark. Micro. panthera

Danmark. Micro. panthera BRUGSANVISNING Danmark Micro panthera Indholdsfortegnelse Anvendelse side 3 Indstilling af stolen side 4 Vedligeholdelse side 7 Sikkerhed side 8 Indledning Panthera Micro er en kørestol til de allermindste.

Læs mere

Balder Senior. Elektriske kørestole

Balder Senior. Elektriske kørestole Balder Senior Elektriske kørestole Indhold Side Balder Finesse 4 Balder Liberty 6 Balder Finesse Forhjulsdreven el-kørestol Crashtestet Mulighed for stå-funktion Elektrisk rygvinkling Aftageligt betræk

Læs mere

BRUGERMANUAL. VELA Latin 600/610 VARIANT: Varenr VELA Latin 600. VELA Latin 610

BRUGERMANUAL. VELA Latin 600/610 VARIANT: Varenr VELA Latin 600. VELA Latin 610 BRUGERMANUAL VELA Latin DK VARIANT: 600/610 Varenr. 105386 VELA Latin 600 VELA Latin 610 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING 3 1.1. SIKKERHED 4 1.2. REKLAMATIONSRET 4 1.3. UDPAKNING AF STOLEN 4 1.4. VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

DK..... Light Assist

DK..... Light Assist DK... Light Assist Light Assist er en flytbar motor til hjælp for assisterende personer, der skubber en manuel kørestol. Dens rolle er at gøre dagligdagens kørsel på fortove, gader og stier lettere. Den

Læs mere

Indholdsfortegnelse. BIRKEGÅRDSVEJ 8, BIRK TLF.: HERNING Side 2 af 13

Indholdsfortegnelse. BIRKEGÅRDSVEJ 8, BIRK TLF.: HERNING Side 2 af 13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Til lykke med din nye Alfa el-kørestol.... 3 Opladning af batteriet... 4 Armlæn... 4 Sæde... 5 Sikkerhedssele... 5 Fodstøtter... 5 Lås på hjul... 6 Controller...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator

Læs mere

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s M2 Multi-tip Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion M2 Multi-tip M2 Multi-tip er HMN s unikke badestol, som lever op til fremtidens krav til bade/toiletstole. Den

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator

Læs mere

BRUGSANVISNING Danmark U2-light. panthera

BRUGSANVISNING Danmark U2-light. panthera BRUGSANVISNING Danmark U2-light panthera Brugsanvisning U2-light Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Indstilling af stolen Side 5 Vedligeholdelse af stolen Side 8 Sikkerhed Side 10 Indledning U2-Light

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium med 7 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium med 7 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium med 7 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator 8 Batteri 9 Montering af batteri....................

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO E-Basic med 3 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO E-Basic med 3 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO E-Basic med 3 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator 8 Batteri 9 Montering 9 Opladning 10 Advarsel: 12

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium Street med 8 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium Street med 8 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium Street med 8 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 4 Motor 5 Display 5 Batteriindikator 6 Assistfunktionen 6 Fejlindikator 7 Batteri 8 Montering af batteri.....................

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO med 3 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO med 3 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO med 3 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator 8 Batteri 9 Montering 9 Opladning 10 Advarsel: 12 Rækkevidde/batteriets

Læs mere

Brugermanual. Next og Next Comfort, dansk 74875B 13-03-01. Etac A/S Egeskovvej 12 8700 Horsens 79 68 58 88 www.etac.com

Brugermanual. Next og Next Comfort, dansk 74875B 13-03-01. Etac A/S Egeskovvej 12 8700 Horsens 79 68 58 88 www.etac.com Brugermanual Next og Next Comfort, dansk 74875B 13-03-01 Etac A/S Egeskovvej 12 8700 Horsens 79 68 58 88 www.etac.com Next, Next Comfort Indhold Side Håndtering... 3-5 Siddekomfort... 6-7 Forflytning...

Læs mere

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre Tillykke med din nye scooter fra Lindebjerg Vi hos Lindebjerg vil gerne sige tak fordi dit valgt faldt på netop et af vores produkter. Vi håber din nye scooter vil leve op til dine forventninger og give

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-center med 7 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-center med 7 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium E-center med 7 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator 8 Batteri 9 Montering af batteri....................

Læs mere

El-kørestole, senior

El-kørestole, senior El-kørestole, senior Indhold Side Balder Finesse 4 Balder Liberty 6 Balder Finesse Forhjulsdreven el-kørestol Crashtestet Mulighed for stå-funktion Elektrisk rygvinkling Aftageligt betræk Elektrisk sædetilt

Læs mere

Hera II/140. Hera II Maxi/250. Bade- og toiletstol. Brugermanual. Vigtig information. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug.

Hera II/140. Hera II Maxi/250. Bade- og toiletstol. Brugermanual. Vigtig information. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Hera II/140 Hera II Maxi/250 Bade- og toiletstol Brugermanual Vigtig information Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Denne brugermanual henvender sig til teknikere, installatører, ergoterapeuter

Læs mere

Brugsanvisning for Bade/Toiletstol M2 Mini Std med drivhjul. Beregnet til brug ved badning/brusning og ved toiletbesøg. (1/5)

Brugsanvisning for Bade/Toiletstol M2 Mini Std med drivhjul. Beregnet til brug ved badning/brusning og ved toiletbesøg. (1/5) (1/5) Montering af ryg: Ryggen sættes fast på understellet, ved at føre rørene ned over de to metal tapper på understellet. Montering/Afmontering af armlæn Samling af ryglæn på stol: De medfølgende skruer

Læs mere

03 etac - Balder Junior. Indhold. Side. Balder Junior 4

03 etac - Balder Junior. Indhold. Side. Balder Junior 4 Balder Junior 03 etac - Balder Junior Indhold Side Balder Junior 4 04 etac - Balder Junior Balder Junior Forhjulsdreven el-kørestol til børn Crashtestet Aftageligt betræk Leveres også med stå-funktion

Læs mere

b r u G e r m a n u a l

b r u G e r m a n u a l D K VELA Tango 100S med gas højderegulering VELA Tango 100ES med el-højderegulering b r u G e r m a n u a l V E L A T a n g o 1 0 0 E S / 1 0 0 S w w w. v e l a. E U INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. indledning.........................................................

Læs mere

BRUGERMANUAL. VELA Latin 400

BRUGERMANUAL. VELA Latin 400 DK BRUGERMANUAL VELA Latin 400 www.vela.eu INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING 3 SIKKERHED 3 REKLAMATIONSRET 4 UDPAKNING AF STOLEN 4 VEDLIGEHOLD AF VELA Latin 4 BRUGERMANUAL 6 TEKNISK DATA 8 2 INDLEDNING Kære

Læs mere

VELA TANGO 100ES / 100S

VELA TANGO 100ES / 100S DK VELA Tango 100S gas højderegulering VELA Tango 100ES elektrisk højderegulering B R U G E R M A N U A L VELA TANGO 100ES / 100S INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING... 3 1.1. GENERELT... 4 Reklamationsret...

Læs mere

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER.

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. NÅR BATTERIET ER VED AT VÆRE AFLADET KOMMER DER EN

Læs mere

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard

JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE Når fleksibilitet er standard Avanti by AJ er et helt nyt sædekoncept til elkørestole - og et direkte svar på nye behov i markedet. Brugerne vil have æstetik og komfort

Læs mere

OVERSKRIFT BRUGER- OG MONTERINGSVEJLEDNING FOR AVANTI JUSTERBART SÆDEKONCEPT

OVERSKRIFT BRUGER- OG MONTERINGSVEJLEDNING FOR AVANTI JUSTERBART SÆDEKONCEPT OVERSKRIFT BRUGER- OG MONTERINGSVEJLEDNING FOR AVANTI JUSTERBART SÆDEKONCEPT 1 JUSTERBART SÆDEKONCEPT TIL ELKØRESTOLE FLEKSIBILITET OG KOMFORT I HØJSÆDET Sædets opbygning 4 AFMONTERING AF PUDER FØR JUSTERING

Læs mere

Brugermanual. dansk. Etac Cross Etac Cross XL Etac Cross VB Etac Cross XL VB Etac Twin Etac Transit 74233F 13-09-18

Brugermanual. dansk. Etac Cross Etac Cross XL Etac Cross VB Etac Cross XL VB Etac Twin Etac Transit 74233F 13-09-18 Brugermanual dansk 74233F 13-09-18 Etac Cross Etac Cross XL Etac Cross VB Etac Cross XL VB Etac Twin Etac Transit Indhold Side Forklaring af symboler Transport i bil... 2 Håndtering... 3 Løft IKKE stolen

Læs mere

Vigtig information Dato: 29.04.2014 - Version 01

Vigtig information Dato: 29.04.2014 - Version 01 Hera/160 - Basic - Gas tilt - El tilt Bade- og toiletstol Brugermanual Vigtig information Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Denne brugermanual henvender sig til teknikere, installatører,

Læs mere

b r u G e r m a n u a l

b r u G e r m a n u a l D K b r u G e r m a n u a l V E L A T a n g o 1 0 0 / 1 0 0 F B / 1 0 0 A / 2 0 0 w w w. v e l a. E U INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. indledning......................................................... 3 1.1.

Læs mere

Basic - den enkle kørestol. Mange indstillingsmuligheder Stort tilbehørsprogram God kørekomfort Robust Høj genbrugsværdi

Basic - den enkle kørestol. Mange indstillingsmuligheder Stort tilbehørsprogram God kørekomfort Robust Høj genbrugsværdi Basic - den enkle kørestol Mange indstillingsmuligheder Stort tilbehørsprogram God kørekomfort Robust Høj genbrugsværdi BASIC Basic er den optimale løsning, når god kvalitet, høj genbrugsværdi og pris

Læs mere

Amigo Travelmate. Den ideelle kompakte el-scooter til den aktive rejsende. Tekniske specifikationer:

Amigo Travelmate. Den ideelle kompakte el-scooter til den aktive rejsende. Tekniske specifikationer: Amigo Travelmate Den ideelle kompakte el-scooter til den aktive rejsende. I hjemmet eller på arbejdspladsen Medtages på udflugter og rejser Godkendt til flytransport Også udendørs på jævnt og fast terræn

Læs mere

M2 200 kg drivhjul. Bade-/toiletstolen til større, selvhjulpne brugere. HMN a/s

M2 200 kg drivhjul. Bade-/toiletstolen til større, selvhjulpne brugere. HMN a/s www.hmn.dk M2 200 kg drivhjul Bade-/toiletstolen til større, selvhjulpne brugere M2 200 kg Drivhjul Til den selvhjulpne bruger M2 200 kg Drivhjul Varenr.: 310287 HMI-nr.: 114397 M2 200 kg Drivhjul har

Læs mere

Next Bred. Det har aldrig været nemmere. Sædebredde fra 52,5-57,5 cm. God kørekomfort. Suveræn nem at indstille. Optimal funktionalitet

Next Bred. Det har aldrig været nemmere. Sædebredde fra 52,5-57,5 cm. God kørekomfort. Suveræn nem at indstille. Optimal funktionalitet Next Bred Det har aldrig været nemmere Sædebredde fra 52,5-57,5 cm God kørekomfort Suveræn nem at indstille Optimal funktionalitet Indstilles med kun to stykker værktøj Kan løftes i de låsbare benstøtter

Læs mere

Brugsanvisning for TA elektrisk Kontor/arbejdsstol

Brugsanvisning for TA elektrisk Kontor/arbejdsstol Brugsanvisning for TA elektrisk Kontor/arbejdsstol Karakteristika: Kontor/arbejdsstol med ekstra højt / lavt løft og elektrisk betjent centralbremse. Anvendelse: 1. Hjælp til at rejse sig op 2. Sideforflytning

Læs mere

ALFA 56. Tips til sikker kørsel Side 1-2. Oversigt over kørestolen Side 3-4. Justeringer Side 5-6. Brugervejledning Side 7-8

ALFA 56. Tips til sikker kørsel Side 1-2. Oversigt over kørestolen Side 3-4. Justeringer Side 5-6. Brugervejledning Side 7-8 ALFA 56 Indholdsfortegnelse Tips til sikker kørsel Side 1-2 Oversigt over kørestolen Side 3-4 Justeringer Side 5-6 Brugervejledning Side 7-8 Opladning af batterier.. Side 9 Bemærk følgende Side 10 Vedligeholdelse

Læs mere

Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft

Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft Advarsel: For at sikre korrekt brug af TA. bade/toiletløfter skal denne brugsanvisning læses grundigt før brug. Der skal rettes opmærksomhed specielt

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 -

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 - - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

Elektrisk golfvogn 1-7

Elektrisk golfvogn 1-7 Elektrisk golfvogn 1-7 Golfvognsskitse 2-7 Opstart Drej koblingen og skub hjulet på aksen indtil Quick Release røret lukker. Vær opmærksom på forskellen på højre og venstre hjul Tryk foldeleddet, løsgør

Læs mere

R-NET (PG DT) BRUGSANVISNING FOR STYREENHED A

R-NET (PG DT) BRUGSANVISNING FOR STYREENHED A R-NET (PG DT) BRUGSANVISNING FOR STYREENHED 6000036A KÆRE KUNDE Vi vil gerne takke dig for købet af en VELA el-kørestol med tilhørende R-net (PG-DT) joystik. Vi er sikre på, at denne stol bliver til daglig

Læs mere

Brugsanvisning for TA. stationær toiletløfter m/el-løft

Brugsanvisning for TA. stationær toiletløfter m/el-løft Brugsanvisning for TA. stationær toiletløfter m/el-løft Advarsel: For at sikre korrekt brug af TA. stationær toiletløfter skal denne brugsanvisning læses grundigt før brug. Der skal rettes opmærksomhed

Læs mere

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s

M2 Tip. Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk. HMN a/s www.hmn.dk M2 Tip Bade/toiletstole med tip funktion hydraulisk eller elektrisk M2 Tip bade/toiletstole Giv ældre og handicappede en bedre og mere værdig pleje med M2 Tip bade/toiletstole. M2 Gas-Tip Standard

Læs mere

Invacare. Storm 4. Den optimale køreoplevelse

Invacare. Storm 4. Den optimale køreoplevelse Invacare Storm 4 Den optimale køreoplevelse Invacare Storm 4 Invacare Storm4 er en revolutionerende el-kørestol. Den er udviklet med henblik på at tilgodese selv de mest krævende brugeres behov for individuel

Læs mere

TDX SP2 Ultra Low Maxx

TDX SP2 Ultra Low Maxx Invacare TDX SP2 En revolutionerende og unik el-kørestol. TDX SP2 er en kombination af en centerhjulsdrevet el-kørestole med den bedste stabilitet, sikkerhed og komfort, og nyt sædesystem. Ultra Low Maxx

Læs mere

Original Brugsanvisning TOFI PATIENTSTOL MOD. 2015

Original Brugsanvisning TOFI PATIENTSTOL MOD. 2015 Original Brugsanvisning TOFI PATIENTSTOL MOD. 2015 Indholdsfortegnelse: 1. Før brug af stolen 2. Brug af stolen 3. Rengøring og vedligeholdelse 4. Sikkerhed 5. Problemløsning 6. Teknisk information 7.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk - 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 - Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk - info@sportster.

BRUGERVEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk - 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 - Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk - info@sportster. BRUGERVEJLEDNING Apollo 570 Apollo 735 Apollo 665 Apollo 740 Apollo 666 Apollo 745 Apollo 686 Apollo 850 Apollo 730 Apollo 890 Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk - 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 - Fax.

Læs mere

BRUGER- VEJLEDNING. Apollo 265

BRUGER- VEJLEDNING. Apollo 265 BRUGER- VEJLEDNING Apollo 265 Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk sportster@sportster.dk Indholdsfortegnelse: Side Husk 3 Færdsels regler

Læs mere

Sådan fungerer din nye rollator

Sådan fungerer din nye rollator DK Sådan fungerer din nye rollator Volaris S7 SMART Brugervejledning til Volaris S7 SMART Art. nr. 1422170 1 1001 81 107 04 Tillykke med din nye rollator Volaris S7 SMART kommer på mange måder til at gøre

Læs mere

medemagruppen P9-0291-Q ver. 1.0.0 - april 2011 Brugervejledning G90T og G90A

medemagruppen P9-0291-Q ver. 1.0.0 - april 2011 Brugervejledning G90T og G90A medemagruppen P9-0291-Q ver. 1.0.0 - april 2011 DK Brugervejledning G90T og G90A Medema Danmark A/S Enggårdvej 7 Snejbjerg 7400 Herning Telefon: 70 10 17 55 Telefax: 97 18 88 5 Quick guide P9-0291-Q 2

Læs mere

panthera Bambino BRUGSANVISNING Danmark panthera Kørestols modeller under crash tests.

panthera Bambino BRUGSANVISNING Danmark panthera Kørestols modeller under crash tests. Kørestols modeller under crash tests. Stole anvendt under crash testene har set ud som nedenfor beskrevet: Panthera Bambino: Chassi Bambino komplet, 30 cm. Ryg komplet, Bambino. Fodplade, Bambino, 30 cm.

Læs mere

Nielsen Line. Bade/toiletstole. HMN a/s. Bade/toiletstole

Nielsen Line. Bade/toiletstole. HMN a/s. Bade/toiletstole Nielsen Line Bade/toiletstole Bade/toiletstole Nielsen Line bade/toiletstole Nielsen Line Bade/toiletstol med plastryg Vare nr.: 313031, HMI nr. 84437 Nielsen Line 24 drivhjul med plastryg Vare nr.: 313031+313040

Læs mere

ERGOtip 4 ELH (HMI-nr ) BRUGSVEJLEDNING

ERGOtip 4 ELH (HMI-nr ) BRUGSVEJLEDNING ERGOtip 4 ELH (HMI-nr. 42136) BRUGSVEJLEDNING Stolen bør lades op før ibrugtagning. Læs brugsvejledningen nøje igennem, før du anvender produktet. Vær opmærksom på alle anvisninger og følg dem. Max. brugervægt:

Læs mere

VELA Tango - barnestol

VELA Tango - barnestol BRUGERMANUAL VELA Tango - barnestol DK VARIANT: 100S & 100ES Manual. nr. 105161 VELA Tango 100S VELA Tango 100ES INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING 3 1.1. SIKKERHED 4 1.1.1. Anvendelse 4 1.1.2. Transport

Læs mere

Surrings- & Dockingkit

Surrings- & Dockingkit MONTERINGSMANUAL Surrings- & Dockingkit DK PASSER TIL: VELA Blues 100, 210, 300 & 1100 Manual. nr. 105900 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING 3 1.1. SIKKERHED 4 1.2. REKLAMATIONSRET 5 1.3. UDPAKNING AF

Læs mere

Independence Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt

Independence Jogger. Brugervejledning. Dette produkt er CE godkendt - Få balance i kroppen Brugervejledning A Division of The Baby Jogger Company Independence Jogger Dette produkt er CE godkendt Læs denne vejledning grundigt før joggeren benyttes og opbevar brugervejledningen

Læs mere

Sikkerhed/Forholdsregler

Sikkerhed/Forholdsregler Brugermanual ES-400 Sikkerhed/Forholdsregler Denne manual skal læses igennem før el-cyklen tages i brug. Manualen indeholder vigtige informationer omkring vedligeholdelse, opladning af el-cyklen m.m.

Læs mere

Indkøbsskabelon. Toilet-badestol med sædetilt, med hjul

Indkøbsskabelon. Toilet-badestol med sædetilt, med hjul Indkøbsskabelon Toilet-badestol med sædetilt, med hjul ISO-nr. (inkl. dansk 4. niveau) 09 12 03 (-22) Socialstyrelsens indkøbsskabeloner kan være en hjælp, hvis du skal udarbejde kravspecifikationer ved

Læs mere

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER.

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. NÅR BATTERIET ER VED AT VÆRE AFLADET KOMMER DER EN

Læs mere

M2 XXL. Bade/toiletstole til de store brugere. HMN a/s

M2 XXL. Bade/toiletstole til de store brugere. HMN a/s M2 XXL Bade/toiletstole til de store brugere M2 XXL bade/toiletstole Ved hjælpemidler til store brugere, skal der tænkes ekstra meget over produkterne og ikke bare ganges op på et standard produkt. M2

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

Karma 848 el-scooter. Hvis man skal køre langt og ønsker en komfortabel køreoplevelse på 4 hjul. Tekniske specifikationer:

Karma 848 el-scooter. Hvis man skal køre langt og ønsker en komfortabel køreoplevelse på 4 hjul. Tekniske specifikationer: Karma 848 el-scooter Hvis man skal køre langt og ønsker en komfortabel køreoplevelse på 4 hjul. Fuldt affejdret Programmerbar hastighed etc. Lys, blinklys, stoplys, katastrofeblink Lastevægt max. 180 kg

Læs mere

Focus. Rea Focus kombinerer en god siddestilling med gode køreegenskaber

Focus. Rea Focus kombinerer en god siddestilling med gode køreegenskaber ADD-ON DRIVE C O M P A T I B L E Rea kombinerer en god siddestilling med gode køreegenskaber Rea er en allround kørestol, der kører let og er udviklet til brugere med behov for god siddestøtte. Kørestolens

Læs mere

BRUGERMANUAL. VELA Salsa /110/120/130/400 VARIANT: Manual nr VELA Salsa 130 VELA Salsa 120

BRUGERMANUAL. VELA Salsa /110/120/130/400 VARIANT: Manual nr VELA Salsa 130 VELA Salsa 120 BRUGERMANUAL VELA Salsa DK VARIANT: 100/110/120/130/400 Manual nr. 105030 VELA Salsa 100 VELA Salsa 110 VELA Salsa 130 VELA Salsa 120 VELA Salsa 400 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING 3 1.1. SIKKERHED

Læs mere

San Jose Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual

San Jose Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual San Jose Elektrisk løbehjul Betjeningsmanual 1 Tak, fordi du har valgt at købe vores løbehjul. Du vil helt sikkert blive glad for at køre på det, og vi beder dig venligst læse denne betjeningsmanual grundigt

Læs mere

Brugervejledning. 5 LED Display

Brugervejledning. 5 LED Display Brugervejledning 5 LED Display Indholdsfortegnelse 1. Funktioner 3 1.1 Display 3 1.2 Display funktioner 3 1.3 Assist-funktion 3 1.4 LED display funktioner 4 1.5 Fejlfinding 4 2. Batteri 5 2.1 Af- og påmontering

Læs mere

BRUGSVEJLEDNING for ERGOTIP 4 EL (HMI-nr )

BRUGSVEJLEDNING for ERGOTIP 4 EL (HMI-nr ) S i d e 1 BRUGSVEJLEDNING for ERGOTIP 4 EL (HMI-nr. 31427) Læs brugsvejledningen nøje igennem, før du anvender produktet. Vær opmærksom på alle anvisninger og følg dem. S i d e 2 A B HVORDAN TIPPES STOLEN

Læs mere

Hera II / 140. Bad- og toiletstol. Brugermanual. Vigtig information. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug.

Hera II / 140. Bad- og toiletstol. Brugermanual. Vigtig information. Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. ! Hera II / 140 Bad- og toiletstol Brugermanual Vigtig information Brugermanualen skal læses inden produktet tages i brug. Denne brugermanual henvender sig til teknikere, ergoterapeuter og andet personel,

Læs mere

San Jose Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual

San Jose Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual San Jose Elektrisk løbehjul Betjeningsmanual 1 Tak, fordi du har valgt at købe vores løbehjul. Du vil helt sikkert blive glad for at køre på det, og vi beder dig venligst læse denne betjeningsmanual grundigt

Læs mere

OCEAN/OCEAN XL. Bruse- og toiletkørestol Betjeningsvejledning

OCEAN/OCEAN XL. Bruse- og toiletkørestol Betjeningsvejledning OCEAN/OCEAN XL DA Bruse- og toiletkørestol Betjeningsvejledning DA VIGTIGT! Læs denne betjeningsvejledning opmærksomt igennem, før du anvender produktet. Læg mærke til alle henvisninger, især sikkerhedshenvisningerne,

Læs mere

Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol

Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol Scan QR koden og læs mere om produktet INDHOLDSFORTEGNELSE Side Indledning 2 Sikkerhed 2 Bremser 3 Aktivering 3 Elektronisk stop knap/nødstop 3 Sidde ned / stå

Læs mere

BRUGERMANUAL. VELA Salsa 100/110/120/130/400 VARIANT: Manual nr VELA Salsa 100 VELA Salsa 110. VELA Salsa 120 VELA Salsa 130 VELA Salsa 400

BRUGERMANUAL. VELA Salsa 100/110/120/130/400 VARIANT: Manual nr VELA Salsa 100 VELA Salsa 110. VELA Salsa 120 VELA Salsa 130 VELA Salsa 400 BRUGERMANUAL VELA Salsa DK VARIANT: 100/110/120/130/400 Manual nr. 105030 VELA Salsa 100 VELA Salsa 110 VELA Salsa 120 VELA Salsa 130 VELA Salsa 400 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING 3 1.1. SIKKERHED

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOLTHOCKEY. I VoltHockey møder du kun forhindringer i form af mod- og medspillere, og til tider dommeren.

BRUGERVEJLEDNING VOLTHOCKEY. I VoltHockey møder du kun forhindringer i form af mod- og medspillere, og til tider dommeren. BRUGERVEJLEDNING VOLTHOCKEY I VoltHockey møder du kun forhindringer i form af mod- og medspillere, og til tider dommeren. BRUGERVEJLEDNING ADVARSEL ADVARSEL! Læs og forstå denne brugsanvisning fuldt ud,

Læs mere

Bruger- og monteringsvejledning Installation and user manual Installatie- en gebruikershandleiding... 17

Bruger- og monteringsvejledning Installation and user manual Installatie- en gebruikershandleiding... 17 Bruger- og monteringsvejledning... 3 Installation and user manual... 10 Installatie- en gebruikershandleiding... 17 Les instructions et le manuel... 24 www.kronings.com - next generation caravan equipment

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. Indholdsfortegnelse Brugsanvisning Side 2 Brugervejledning Side 3 Din første tur Side 4 Tilpasning af cyklen Side 4 Justering af sadel Side 5 Justering af ryglæn Side 5 Justering af ryglænets stabilitet

Læs mere

Brugervejledning Jørn, Line & Rasmus

Brugervejledning Jørn, Line & Rasmus Brugervejledning Jørn, Line & Rasmus Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Bemærk Introduktion Vedligeholdese Inden første

Læs mere

BRUGERMANUAL. VELA Salsa 100/110/120/130/400 VARIANT: Manual nr VELA Salsa 100 VELA Salsa 110. VELA Salsa 120 VELA Salsa 130 VELA Salsa 400

BRUGERMANUAL. VELA Salsa 100/110/120/130/400 VARIANT: Manual nr VELA Salsa 100 VELA Salsa 110. VELA Salsa 120 VELA Salsa 130 VELA Salsa 400 BRUGERMANUAL VELA Salsa DK VARIANT: 100/110/120/130/400 Manual nr. 105030 VELA Salsa 100 VELA Salsa 110 VELA Salsa 120 VELA Salsa 130 VELA Salsa 400 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING 3 1.1. SIKKERHED

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side: Brugsanvisning 2. Før du kører ud på din første tur 3. Tilpasning af din cykel 5. Vedligeholdelse og rengøring 7

Indholdsfortegnelse. Side: Brugsanvisning 2. Før du kører ud på din første tur 3. Tilpasning af din cykel 5. Vedligeholdelse og rengøring 7 1 Indholdsfortegnelse Side: Brugsanvisning 2 Brugervejledning 3 Før du kører ud på din første tur 3 Din første tur 4 Tilpasning af din cykel 5 Justering af sadel 5 Justering af ryglæn 5 Justering af styr

Læs mere

Indkøbsskabelon. Toilet-badestol med elektrisk højdeindstilling, med hjul

Indkøbsskabelon. Toilet-badestol med elektrisk højdeindstilling, med hjul Indkøbsskabelon Toilet-badestol med elektrisk højdeindstilling, med hjul ISO-nr. (inkl. dansk 4. niveau) 09 12 03 (-23) Socialstyrelsens indkøbsskabeloner kan være en hjælp, hvis du skal udarbejde kravspecifikationer

Læs mere

Kelvin kørestol. En unik kørestol til de individuelle løsninger. Max 125 kg

Kelvin kørestol. En unik kørestol til de individuelle løsninger. Max 125 kg Kelvin kørestol En unik kørestol til de individuelle løsninger Anvendes med fordel til Max 125 kg Brugsanvisning - Smertepatienter. - Bevægelseshæmmede. - Hjerneskadede. - Neurologiske patienter. - Sclerose

Læs mere

VELA Jive 100 & 100EL

VELA Jive 100 & 100EL BRUGERMANUAL Jive DK VARIANT: 100 & 100EL Manual. nr. 105615 Jive 100 Jive 100El INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING 3 1.1. SIKKERHED 4 1.1.1. Anvendelse 4 1.1.2. Transport 4 1.2. REKLAMATIONSRET 4 1.3.

Læs mere

1.7. TEKNISK DATA Testet og Godkendt af SP - Sveriges Provnings- och Forskningsinsitut. VElA Tango 400 Højdejustering vha.

1.7. TEKNISK DATA Testet og Godkendt af SP - Sveriges Provnings- och Forskningsinsitut. VElA Tango 400 Højdejustering vha. D K b r u g e r m a n u a l 400 w w w. v e l a. E U INdHOLDSFORTEGNELSE 1.0. indledning......................................................... 3 1.1. SikkerheD..........................................................

Læs mere

Kelvin. En unik kørestol til de individuelle løsninger. Denne brugsvejledning giver vigtig instruktion i sikker brug af Kelvin kørestol.

Kelvin. En unik kørestol til de individuelle løsninger. Denne brugsvejledning giver vigtig instruktion i sikker brug af Kelvin kørestol. Kelvin En unik kørestol til de individuelle løsninger Denne brugsvejledning giver vigtig instruktion i sikker brug af Kelvin kørestol. efter Læs venligst denne manual og brug kun Kelvin stolen grundigt

Læs mere

BRUGERMANUAL. VELA Tango 510El 500/500EL/510/510EL. Manual. nr

BRUGERMANUAL. VELA Tango 510El 500/500EL/510/510EL. Manual. nr BRUGERMANUAL VELA Tango DK 500/500EL/510/510EL Manual. nr. 105231 VELA Tango 500 VELA Tango 500El VELA Tango 510 VELA Tango 510El INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING 3 1.1. SIKKERHED 4 1.1.1. Anvendelse

Læs mere