SKI A/S 20. marts Tablets: Mini-referat. 1. Projektgruppemøde d. 6. februar Fællesopstartsmøde med It-tilbehør

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKI A/S 20. marts 2014. 50.43 Tablets: Mini-referat. 1. Projektgruppemøde d. 6. februar Fællesopstartsmøde med 50.44 It-tilbehør"

Transkript

1 50.43 Tablets: Mini-referat SKI A/S 20. marts Projektgruppemøde d. 6. februar Fællesopstartsmøde med It-tilbehør Deltagere: Agenda: IN Frederikssund Kommune Anja Lodberg Fløche IN Ballerup Kommune Michael Allerup-Nielsen og Irem Ulusoy KOMUDBUD Randers Kommune - Mai Sloth FUS Holbæk Kommune Anni Mona Bolbroe og Morten Holm Lejre Kommune - Charlotte Aagreen Odense Kommune Susanne Gucwa, Laila Kibsgaard Kristensen og Kenneth Mathiasen Københavns Kommune Mark Wurms Kristoffersen og Jacob Bo Nøddeskov Nielsen Favrskov Kommune Søren Gormsen Aalborg Kommune Flemming Buchholt Skjøtt SKI Kenneth Qvistgaard, Anne Duus og Anne Dorthe Baunerhøj 1. Velkommen v. SKI 2. Præsentation af projektgruppedeltagere 3. Baggrund, formål og forventninger 4. Tidsplan 5. Processen, rolle- og ansvarsfordeling 6. Workshop: Drøftelser af Udbudsstrategi / udbudsdesign / sortimentsliste 7. Opsamling og afslutning Drøftelser: 4. Tidsplan: Drøftelser vedr. projektgruppens forventninger til en forventet ikrafttrædelsesdato. SKIs oplæg til tidsplan sigtede mod en forventet ikrafttrædelsesdato medio dec med efterfølgende implementering. 6. Sortiment: Indledningsvise drøftelser vedr. de eksisterende og kommende kommunale indkøbsbehov på tablets-området, herunder de tekniske specifikationer og krav til bl.a. operativsystemer, skærmstørrelser, netværk/wifi, tilkøbsydelser samt den teknologiske udvikling på området. Indledningsvise drøftelser vedr. de eksisterende kommunale indkøbsstrukturer på området, herunder potentielle udfordringer ved centraliserede/decentraliserede indkøbsfunktioner og anvendelse af indkøbsaftaler. Projektgruppen havde delte holdninger i forhold til ønsket om mini-udbud på aftalen eller ej. Drøftelser af, hvorvidt terminaler (telefoner) skal indgå i sortimentet.

2 Beslutninger: 4. Tidsplan: Projektgruppen ønskede, at SKI undersøgte muligheden for at stramme tidsplanen yderligere. - SKI har efterfølgende konkluderet, at en yderligere stramning af tidsplanen vil indebære, at den kommunale hørings- samt tilslutningsperioden skal forkortes samt placeres midt i sommerferien. På den baggrund er det blevet besluttet at fastholde den oprindelige tidsplan. 6. Sortiment: Det var et klart ønske fra projektgruppen, at sortimentet indeholder tablets, der er kompatible med følgende 3 operativsystemer: Windows, ios og Google Android. Det var et ønske fra projektgruppen, at mini-tablets indgår i sortimentet. Projektgruppen ønskede, at SKI meldte tilbage på, hvilke andre SKI-aftaler der giver kommunerne mulighed for at anskaffe terminaler (telefoner). 2. Projektgruppemøde d. 13. marts - SKI har efterfølgende meldt tilbage til projektgruppen, at der er 51 kommuner, der har forpligtet sig på terminaler via Telefoni og Data, og som på den baggrund vil være afskåret fra at tilslutte sig en forpligtende aftale om terminaler på Tablets. Samtidig vil terminaler indgå som en del at sortimentet på det kommende genudbud af SKI Tele og Data og forventeligt på genudbuddet af SKI Kommunikationsudstyr- og løsninger. Begge disse genudbud forventes at træde i kraft medio Deltagere: Agenda: IN Frederikssund Kommune Anja Lodberg Fløche, Flemming Therkelsen og Marianne Zakarias Malek IN Fredensborg Kommune Kirsten Høg KOMUDBUD Randers Kommune - Mai Sloth FUS Holbæk Kommune Anni Mona Bolbroe og Morten Holm Odense Kommune Susanne Gucwa og Laila Kibsgaard Kristensen Københavns Kommune Jacob Bo Nøddeskov Nielsen SKI Kenneth Qvistgaard, Gudrun Klint og Anne Dorthe Baunerhøj 1. Præsentation af SKI s markedsanalyse 2. Sortiment 3. Succeskriterier for udbuddet 4. Oplæg til udbudsdesign

3 Drøftelser: 1. Markedsanalyse: Drøftelser af SKI s markedsanalyse. Odense kommune bemærkede, at det kan blive vanskeligt at adskille tablets og hybrider, og det er vigtigt at få defineret kontraktens genstand således, at den ikke afskæres fra den teknologiske udvikling på sigt. 2. Sortiment: Drøftelser vedr. hvorvidt terminaler (telefoner) skal indgå som del af sortimentet. Randers kommune bemærkede, at der er to KomUdbud kommuner, der ønsker at terminaler omfattes af sortimentet. Projektgruppen efterlyste argumenter herfor. SKI bemærkede, at en inkludering af terminaler i sortimentet ikke forventes at få betydning for priserne på tablets. Drøftelser vedr. behovet for flere producentmærker repræsenteret per varelinje. Odense kommune ønsker ikke at udvalget begrænses til ét produktmærke. Randers kommune har ikke behov for flere producentmærker per varelinje. 3. Succeskriterier: Gruppevise drøftelser af projektgruppens succeskriterier for en forpligtende aftale på området. 4. Udbudsdesign: SKI præsenterede kort udbudsdesignet for den kommende Computere, som en mulighed. Projektgruppen udtrykte bekymring for, at man her ville kunne opnå lavere priser, hvis oplægget er at tage udbudsdesignet fra og anvende det alene på varegruppen tablets. Odense kommune bemærkede, at det bør overvejes, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at gennemføre en forpligtende aftale på området, set i lyset af den kommende frivillige SKI aftale. SKI bemærkede, at forpligtende aftaler erfaringsmæssigt giver lavere priser end SKI s frivillige aftaler. Frederikssund kommune (IN) bemærkede, at SKI s forpligtende aftaler med et smalt sortiment og eneleverandøraftaler har klare fordele i forhold til den praktiske anvendelse blandt de decentrale kommunale disponenter. Beslutninger: 1. Markedsanalyse: Det blev besluttet, at SKI fortsætter markedsanalysen med henblik på at afdække potentialet for besparelser og konkurrencedygtige priser ved at udbyde en forpligtende aftale på området. Resultatet af disse undersøgelser drøftes på næste projektgruppemøde.

4 2. Sortiment: Efter afstemning blev det besluttet, at terminaler ikke skal indgå i sortimentet. Afstemning: Skal terminaler omfattes af udbuddet? For: 1 Imod: 7 Neutrale: 2 3. Succeskriterier: Projektgruppen var enige om, at en forpligtende aftale på tablets bør fokusere på følgende punkter: Nem at anvende, både juridisk og i praksis. Skal både kunne tildele ordrer via egne e-handelskatalog og SKI s katalog. Priserne skal være bedre end på SKI s frivillige aftaler. Såfremt eks. Elgiganten er med, skal brugerne ikke kunne finde produkterne billigere i butikken. Løbende prisregulering, som giver mulighed for både stigninger og prisfald. Mulighed for bedre priser ved volumenkøb, men helst ikke miniudbud, da det er for tidskrævende ude hos decentrale brugere. 4. Udbudsdesign: Det blev besluttet, at SKI på næste projektgruppemøde præsenterer et oplæg til udbudsdesign, der drøftes med projektgruppen. Oplægget vil fokusere på: Meget snævert sortiment med få produkter og konkurrencedygtige priser Eneleverandøraftale 3-årig aftale

5 50.44 It-tilbehør: Mini-referat 1. Projektgruppemøde d. 6. februar: Fælles opstartsmøde med Tablets Deltagere: Agenda: IN Frederikssund Kommune Anja Lodberg Fløche IN Ballerup Kommune Michael Allerup-Nielsen og Irem Ulusoy KOMUDBUD Randers Kommune - Mai Sloth FUS Holbæk Kommune Anni Mona Bolbroe og Morten Holm Lejre Kommune - Charlotte Aagreen Odense Kommune Susanne Gucwa, Laila Kibsgaard Kristensen og Kenneth Mathiasen Københavns Kommune Mark Wurms Kristoffersen og Jacob Bo Nøddeskov Nielsen Favrskov Kommune Søren Gormsen Aalborg Kommune Flemming Buchholt Skjøtt SKI Kenneth Qvistgaard, Anne Duus og Anne Dorthe Baunerhøj 1. Velkommen v. SKI 2. Præsentation af projektgruppedeltagere 3. Baggrund, formål og forventninger 4. Tidsplan 5. Processen, rolle- og ansvarsfordeling 6. Workshop: Drøftelser af Udbudsstrategi / udbudsdesign / sortimentsliste 7. Opsamling og afslutning Drøftelser: 4. Tidsplan: Indledningsvise drøftelser vedr. projektgruppens forventninger til en forventet ikrafttrædelsesdato. SKI præsenterede et oplæg til en tidsplan, der sigter mod en forventet ikrafttrædelsesdato i april Sortiment: Indledningsvise drøftelser vedr. sortimentsbehov. Der var bred enighed i projektgruppen om, at det er vanskeligt at definere sortimentet, da behovet ikke er helt kendt. Generelle drøftelser vedr. om der er volumen nok på området til en forpligtende aftale. SKI orienterede om, at man er i gang med at foretage analyser af kommunale indkøbsdata for varegrupper, der kan karakteriseres som it-tilbehør. Resultatet af analysen vil indgå i markedsanalysen. Holbæk orienterede om, at man har eget udbud på området med et smalt sortiment, og det virker tilfredsstillende. Afhængigt af, hvordan sortimentet defineres, kan der være overlap til SKI Forbrugerelektronik og Computere.

6 Drøftelser af, hvordan der købes ind i kommunerne (centralt/decentralt)? Der blev ytret ønske om et relativt smalt sortiment. Styring via e-katalog så tilbehør stemmer med kommunens præferencer for f.eks. pc. Og så et frivilligt sortiment med en lille rabatsats. Beslutninger: 4. Tidsplan: Der var bred opbakning i projektgruppen til SKI s oplæg til tidsplan for udbuddet. 6. Sortiment: I forbindelse med markedsanalysen skal følgende spørgsmål søges afklaret: Købes der tilbehør på computer-aftalen? Hvor skal der købes tilbehør til tablets? Skal der købes til lager? Afhængig af central vs. decentral distribution Eneleverandør på fuldt sortiment eller på varer-grupper. Kan alle leverandører levere hele sortimentet eller leverandør pr. varegruppe? Er leveringssikkerhed vigtig? Så vigtig at der skal være kaskademodel? Der var enighed i Projektgruppen om, at der var stort behov for direkte tildeling, som følge af at IT-tilbehør primært indkøbes decentralt i kommunerne. Dette understreger behovet for, at aftalen skal være nem at anvende.

12. marts 2015 1. Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler

12. marts 2015 1. Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler 12. marts 2015 1 Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler 12. marts 2015 2 Forpligtende aftaler Kort status og debat 12. marts 2015 3 Agenda Status på de forpligtende aftaler Tilslutning Realisering

Læs mere

7. marts 2014 1. Forpligtende aftaler. Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI

7. marts 2014 1. Forpligtende aftaler. Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI 7. marts 2014 1 Forpligtende aftaler Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI 7. marts 2014 2 Forpligtende aftaler overordnet set SKI udbyder fra 2011-2015 en række fælleskommunale

Læs mere

MINIGUIDE. Samarbejdet med projektgrupperne. Forpligtende aftaler

MINIGUIDE. Samarbejdet med projektgrupperne. Forpligtende aftaler MINIGUIDE Samarbejdet med rne Forpligtende aftaler 26082016 Miniguide om samarbejdet med r Om denne miniguide Denne miniguide skal give dig indblik i samarbejdet om de forpligtende aftaler, som kommunerne,

Læs mere

Servicetjek. 2. februar Thomas Ginnerup-Nielsen Teamleder TFA

Servicetjek. 2. februar Thomas Ginnerup-Nielsen Teamleder TFA Servicetjek 2. februar 2017 Thomas Ginnerup-Nielsen Teamleder TFA Dagsorden 1) Indledning 2) Udbud 3) Implementering og drift 4) Kommunikation 2 SKI og forpligtende aftaler De forpligtende aftaler gik

Læs mere

Offentligt it-indkøb i Aarhus

Offentligt it-indkøb i Aarhus Offentligt it-indkøb i Aarhus Plenum formiddag Velkommen Markedsdirektør i SKI Rasmus Lund Kongsgaard byder dig velkommen. Rasmus vil også give dig det store overblik over SKI s nuværende og kommende it-aftaler,

Læs mere

Offentligt it-indkøb i København

Offentligt it-indkøb i København Offentligt it-indkøb i København Plenum formiddag Velkommen Markedsdirektør i SKI Rasmus Lund Kongsgaard byder dig velkommen. Rasmus vil også give dig det store overblik over SKI s nuværende og kommende

Læs mere

Den gode indkøbsorganisation

Den gode indkøbsorganisation KL s Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 7. november 2016 Den gode indkøbsorganisation KL Dialogforum 7. November 2016 Rasmus Lund Kongsgaard Markedsdirektør SKI A/S SKI hvem er det nu vi

Læs mere

9. oktober 2014 1. 50 05 Høring. Biblioteksmaterialer

9. oktober 2014 1. 50 05 Høring. Biblioteksmaterialer 9. oktober 2014 1 50 05 Høring Biblioteksmaterialer Generelt om forpligtende aftaler 9. oktober 2014 2 9. oktober 2014 3 Forpligtende aftaler - overordnet set SKI udbyder fra 2011-2015 en række fælleskommunale

Læs mere

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Genbrugshjælpemidler

Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af Genbrugshjælpemidler Vejledning til ældre- og handicapråd vedr. høring af udbudsmaterialet i forbindelse med udbud af 50.98 Genbrugshjælpemidler Indholdsfortegnelse Hvem er SKI?... 2 Kort om den kommende aftale om indkøb af

Læs mere

25. september 2013 1. Status på Forpligtende Aftaler. E-kataloger i SKI

25. september 2013 1. Status på Forpligtende Aftaler. E-kataloger i SKI 25. september 2013 1 Status på Forpligtende Aftaler E-kataloger i SKI 25. september 2013 2 Aftaletyper fra SKI Frivillige og Forpligtende Varer (klassisk) Rådgivere IT/Tele Forpligtende aftaler 25. september

Læs mere

Sådan køber vi ind i Faxe Kommune

Sådan køber vi ind i Faxe Kommune Sådan køber vi ind i Faxe Kommune Faxe Kommunes opgave er at skabe fælles løsninger for kommunens borgere, at yde service og sikre velfærd, trivsel og fremgang. For at løse de mange opgaver er det nødvendigt

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde Velkommen til informationsmøde Rammeaftale 50.45 Servere Tirsdag den 22. oktober 2013 Agenda Velkomst og praktiske informationer v. Udbudskonsulent Steffen Bang-Møller Udbud 50.45 Servere v. Udbudskonsulent

Læs mere

MINIGUIDE. Samarbejdet med de statslige ekspertgrupper

MINIGUIDE. Samarbejdet med de statslige ekspertgrupper MINIGUIDE Samarbejdet med de statslige ekspertgrupper 26012017 Miniguide til samarbejdet med de statslige ekspertgrupper For at sikre en høj kvalitet i udbuddene og i driften af de SKI-aftaler, der indgår

Læs mere

VEJLEDNING. 50.95 Sygeplejeartikler. Leverandørvejledning - praktisk anvendelse af aftalen

VEJLEDNING. 50.95 Sygeplejeartikler. Leverandørvejledning - praktisk anvendelse af aftalen VEJLEDNING 50.95 Sygeplejeartikler Leverandørvejledning - praktisk anvendelse af aftalen 10052016 50.95 Sygeplejeartikler Om denne vejledning Formålet med denne vejledning er at give medarbejderne hos

Læs mere

Workshop 1: Jura som forretningsunderstøttende værktøj

Workshop 1: Jura som forretningsunderstøttende værktøj 7. marts 2014 1 Workshop 1: Jura som forretningsunderstøttende værktøj Christian Lunding, udbudsdirektør, SKI Anja Piening, chef for afdelingen for jura og CSR, SKI 7. marts 2014 2 Jura som forretningsunderstøttende

Læs mere

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler 04.10 Forbrugsartikler Vejledning www.ski.dk/forbrugsartikler Om denne vejledning SKI ønsker at gøre det nemt for offentlige enheder at bruge vores rammeaftaler. Vi har derfor udarbejdet denne vejledning

Læs mere

Hvad er SKI? Rollen som brobygger mellem det offentlige og det private

Hvad er SKI? Rollen som brobygger mellem det offentlige og det private Hvad er SKI? Rollen som brobygger mellem det offentlige og det private v/afdelingschef Rasmus Lund Kongsgaard, SKI 23. oktober 2012 Tak for ordet Kort om SKI s rolle Hvordan arbejder vi med kunder og leverandører

Læs mere

SKI-aftale Tilslutning Bemærkninger 50.05. Ja Biblioteksbøger 50.06 Tidsskrifter

SKI-aftale Tilslutning Bemærkninger 50.05. Ja Biblioteksbøger 50.06 Tidsskrifter 50.05 Biblioteksbøger 50.06 Tidsskrifter Kommunen bruger knap 0,5 mio. kr. om året fordelt på 11 leverandører på aviser og tidsskrifter. 50.10 Kopi og print Det er umiddelbart en fejl, at kommunen ikke

Læs mere

Ny 02.08, Tele og data, 2014

Ny 02.08, Tele og data, 2014 25. august 2014 1 Ny 02.08, Tele og data, 2014 Tom Kjærsgaard Larsen 25. august 2014 2 Fakta Rammeaftalen trådt i kraft 15/7 2014 Levetid 2 år +1 +1 Kan benyttes af alle offentlige institutioner Målrettet

Læs mere

Aftaler på vej vareområdet

Aftaler på vej vareområdet Aftaler på vej vareområdet Vært: Mickey Johansen Talere: Morten Bitsch Gert Eriksen Agenda Rammeaftaler på vej indenfor Vareområdet Forbrugsartikler Biler Brændstof og fyringsolie For hver rammeaftale

Læs mere

Kommende aftaler på Itområdet

Kommende aftaler på Itområdet Kommende aftaler på Itområdet Vært: Jens Hedegaard Madsen Taler: Morten T. Pedersen Agenda Rammeaftaler på vej indenfor PC er, Servere og Print & Kopi For hver rammeaftale Hvem kan bruge aftalen? Fokus

Læs mere

Mini-vejledning. 50.05 Forpligtende rammeaftale på Biblioteksmaterialer. Indhold

Mini-vejledning. 50.05 Forpligtende rammeaftale på Biblioteksmaterialer. Indhold 50.05 Forpligtende rammeaftale på Biblioteksmaterialer Mini-vejledning Nedenfor kan du læse om den forpligtende aftale 50.05 Biblioteksmaterialer, få en oversigt over indholdet af udbudsmaterialet og se,

Læs mere

Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler Computere 1 leverandør Computere Miniudbud

Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler Computere 1 leverandør Computere Miniudbud www.ski.dk/publikationer Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler 50.41 Computere 1 leverandør 50.42 Computere Miniudbud 011111 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Aftalestruktur, 50.41 Computere

Læs mere

18. juni 2014 1. INFO-møder for selvejende institutioner om anvendelse af rammeaftaler og indkøbsværktøjer i praksis

18. juni 2014 1. INFO-møder for selvejende institutioner om anvendelse af rammeaftaler og indkøbsværktøjer i praksis 18. juni 2014 1 INFO-møder for selvejende institutioner om anvendelse af rammeaftaler og indkøbsværktøjer i praksis 2 18. juni 2014 Dagens program 13.00-13.15 Velkomst 13.15-14.00 Institutionernes muligheder

Læs mere

INDKØBSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE INDKØBSPOLITIK I ALLERØD KOMMUNE 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indkøbspolitikkens formål og principper 2. Indkøbspolitik og udbudsstrategi 3. Hvem er omfattet 4. Organisering af indkøb i Allerød Kommune

Læs mere

Bilag B. Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud. Rammeaftale Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører

Bilag B. Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud. Rammeaftale Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører Bilag B Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud Rammeaftale 09.01 Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører Indholdsfortegnelse 1. Proces for tildeling sådan vælger SKI-Rammeaftalen

Læs mere

Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler Kontorartikler, papir i ark og skoleartikler

Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler Kontorartikler, papir i ark og skoleartikler www.ski.dk/publikationer Vejledning - Forpligtende indkøbsaftaler 50.55 Kontorartikler, papir i ark og skoleartikler Indholdsfortegnelse 1 Indledning Denne vejledning har til formål på en let og overskuelig

Læs mere

Præsentation af 02.04. Frivillig computeraftale

Præsentation af 02.04. Frivillig computeraftale Præsentation af 02.04 Frivillig computeraftale Hvad kan købes på 02.04 Arbejdspladser All-in-one Bærbar Stationær Håndholdte Tynde klienter Touch Traditionel Notebooks Netbooks Hybrider Stationær SFF Desktop

Læs mere

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Initialer: peh Sag: 306-2010-23455 Dok.: 306-2010-289257 Oprettet: 14. december 2010 Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Baggrund Odsherred Kommunes overordnede udbudsstrategi sætter fokus på, hvordan

Læs mere

02.03 Servere og Storage Vejledning i anvendelse af rammeaftalen. Læs mere på ski.dk

02.03 Servere og Storage Vejledning i anvendelse af rammeaftalen. Læs mere på ski.dk 02.03 Servere og Storage Vejledning i anvendelse af rammeaftalen Læs mere på ski.dk Om denne vejledning SKI ønsker at gøre det nemt for offentlige kunder at bruge vores rammeaftaler. Vi har derfor udarbejdet

Læs mere

1. Velkomst Sandra Enevoldsen bød velkommen og introducerede dagens program.

1. Velkomst Sandra Enevoldsen bød velkommen og introducerede dagens program. Referat Dagsorden: 1. Velkomst 2. Præsentation af deltagere 3. Introduktion til dagens emne 4. Præsentation, v. Lisbeth Ravn - Aarhus Kommune 5. Frokostpause 6. Gruppearbejde og plenum 7. Emne(r) til eventuelt

Læs mere

Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune

Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune Indkøbsarbejdet i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes Indkøbspolitik er vedtaget i byrådet den 25. marts 2008. Indkøbspolitikken skal sikre, at vi i Hjørring Kommune opnår

Læs mere

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt Talepapir 18. september 2015 Det talte ord gælder Indledende bemærkninger Jeg er blevet bedt om at redegøre for,

Læs mere

Vejviser til kommunerne: Frivillige og forpligtende indkøbsaftaler i SKI og Statens Indkøb

Vejviser til kommunerne: Frivillige og forpligtende indkøbsaftaler i SKI og Statens Indkøb KL/ Antivirus programmel RA 02.06 Standard software Udløber 31.03.2013. Kan ikke forlænges. oprindelig parter i Løber til 31.12.2011. Økonomistyrelsen har forlænget aftalen et år til udløb den 31.12.2012.

Læs mere

NOTAT. Indkøbspolitik i Lejre Kommune. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk

NOTAT. Indkøbspolitik i Lejre Kommune. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Charlotte Aagreen Økonomi D 4646 4477 E Chaa@lejre.dk Indkøbspolitik i Lejre Kommune Dato: 4. november 2010 J.nr.:

Læs mere

Hørringsmateriale SKI forpligtende aftale 50.98

Hørringsmateriale SKI forpligtende aftale 50.98 Hørringsmateriale SKI forpligtende aftale 50.98 Udbud af Genbrugshjælpemidler Aftalen forventes at være klar den 1. marts 2020. Møder: Ældreråd d. 20.06.2019 Handicapråd d. 27.06.2019 Hvem er SKI Staten

Læs mere

Indkøbspolitik for Vand og Affald

Indkøbspolitik for Vand og Affald Indkøbspolitik for Vand og Affald INDHOLD Formål med indkøbspolitikken... 2 Omfang... 2 Indkøbspolitiske mål... 2 Centrale rammeaftaler og lokale indkøbere... 2 Aftalehierarki... 3 Køb uden aftaler...

Læs mere

DI Handels kommuneundersøgelse. Januar respondenter

DI Handels kommuneundersøgelse. Januar respondenter DI Handels kommuneundersøgelse Januar 2014 88 respondenter Compliance Måler eller registrerer I på "compliance" - det vil sige, hvor stor en del af kommunens vareindkøb, der sker hos de leverandører, der

Læs mere

Kontraktstyring. Arbejdsgruppens resultater ved Peter Riis (KL) og Maj CalmerKristensen (Københavns Kommune. København d. 19.

Kontraktstyring. Arbejdsgruppens resultater ved Peter Riis (KL) og Maj CalmerKristensen (Københavns Kommune. København d. 19. Kontraktstyring Arbejdsgruppens resultater ved Peter Riis (KL) og Maj CalmerKristensen (Københavns Kommune København d. 19. juni 2014 Agenda 1. Hvorfor kontraktstyring? 2. Organisering af kontraktstyring

Læs mere

Indkøbssamarbejdet på varekøb med Aalborg Kommune

Indkøbssamarbejdet på varekøb med Aalborg Kommune Indkøbssamarbejdet på varekøb med Aalborg Kommune Lidt historie: Brønderslev Kommune: tiltrådt marts 2002 Dronninglund Kommune: tiltrådt september 2006 Baggrund for indkøbsaftaler Lovkrav om mere i udbud

Læs mere

IKA Tænketank for E-handel SKI up-date

IKA Tænketank for E-handel SKI up-date IKA Tænketank for E-handel SKI up-date 25. August 2016 IT-chef Søren Olsen og IT-chefkonsulent Bent Mentzler Siden sidst SKI-kataloget Interne kontrolfunktioner klar til implementering intern undervisning

Læs mere

Indkøbs årsrapport 2011.

Indkøbs årsrapport 2011. Indkøbs årsrapport 2011. Side 1 Rapporten viser udviklingen i indkøbsmønstret i Ringsted Kommune for perioden 2009 2011. Succeskriterier for 2011 har været: brugen af indgået aftaler, institutionsbesøg

Læs mere

Generel information omkring Genbrugshjælpemidler

Generel information omkring Genbrugshjælpemidler Generel information omkring 50.98 Genbrugshjælpemidler Staten og Kommunernes Indkøbsservice Zeppelinerhallen H. C. Hansens Gade 4, 2300 København S Telefon +45 33 42 70 00 CVR 17472437 EAN 5790000275847

Læs mere

Vejledning til Serveraftalen

Vejledning til Serveraftalen Vejledning til Serveraftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvad

Læs mere

Opstartsmøde indkøb. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2

Opstartsmøde indkøb. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Opstartsmøde indkøb Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 September 2015 INDKØB I INDFAK - OVERBLIK LDV IndFak Varekataloger Upload af kataloger Aftaler FM, SKI, lokale Katalogordre eordre afsendes

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE INDKØBSPOLITIK

FREDERIKSSUND KOMMUNE INDKØBSPOLITIK FREDERIKSSUND KOMMUNE INDKØBSPOLITIK INDHOLD 1. Indkøbspolitikkens formål. 3 1.1. Indkøbspolitik og de overordnede mål for Frederikssund Kommune.. 3 1.2. Indkøbspolitikkens omfang af afgrænsning 3 2. Grundlag

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 50.43 Tablets

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 50.43 Tablets Rammeaftale 50.43 Tablets Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende myndighed... 4 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 5 3. Formål og baggrund... 6 4. Generelt om udbuddet... 7 5. Kundernes forpligtelser

Læs mere

Indkøbspolitik for Odsherred Kommune.

Indkøbspolitik for Odsherred Kommune. Projekt Indkøb Dok. Nr. 306-2010-192320 Indkøbspolitik for Odsherred Kommune. Baggrund Odsherred kommune forvalter med sine ca. 33.000 indbyggere et indkøbsbudget på over 400 mill kr. årligt. Odsherred

Læs mere

INDKØBSINSTRUKTION Indkøbsbeføjelser i Sønderborg kommune

INDKØBSINSTRUKTION Indkøbsbeføjelser i Sønderborg kommune Indkøbsbeføjelser i Sønderborg kommune BRUG AF SØNDERBORG KOMMUNES RAMMEAFTALER... 3 1. HVEM KØBER JEG IND FOR?... 3 2. HVAD SKER DER, HVIS JEG IKKE FØLGER INDKØBSVEJLEDNINGEN OG INDKØBSPOLITIKKEN?...

Læs mere

Udbuds- og indkøbspolitik i Allerød Kommune

Udbuds- og indkøbspolitik i Allerød Kommune Udbuds- og indkøbspolitik i Allerød Kommune Udbuds- og indkøbspolitik i Allerød Kommune Politikkens formål og principper Udbuds- og indkøbspolitikken sætter den overordnede politiske retning for Allerød

Læs mere

Politik for konkurrenceudsættelse. (Indkøbs- og Udbudspolitik)

Politik for konkurrenceudsættelse. (Indkøbs- og Udbudspolitik) Politik for konkurrenceudsættelse (Indkøbs- og Udbudspolitik) Økonomisk Forvaltning April 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 2 1 POLITIKKENS DÆKNINGSOMRÅDE... 3 1.1 Hvad dækker politikken... 3 1.2 Hvem

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN. Udbudspolitik

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN. Udbudspolitik SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Udbudspolitik Tiltrådt af Byrådet den 31. marts 2014 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Solrød Kommunes udbudspolitik... 2 2. Politiske mål... 2 3. Delegation

Læs mere

Vi ønsker at bruge indkøb strategisk til at styrke kommunens økonomi og samtidig fremme bæredygtighed

Vi ønsker at bruge indkøb strategisk til at styrke kommunens økonomi og samtidig fremme bæredygtighed Sorø Kommune, den 1. maj 2011. Borgmesterens forord til indkøbspolitikken Med denne indkøbspolitik tager Sorø Kommune endnu et skridt hen imod at kunne høste alle de fordele, der ligger i at købe fælles

Læs mere

Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinjer vedr. tildeling

Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinjer vedr. tildeling Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinjer vedr. tildeling Rammeaftale 12.01 Nærværende bilag er gældende fra 14. september 2010. Bilaget erstatter tidligere Kontraktbilag 08 således at tildelinger foretaget

Læs mere

INDKØBSPOLITIK FOR HERNING KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK FOR HERNING KOMMUNE INDKØBSPOLITIK FOR HERNING KOMMUNE 2 Indholdsfortegnelse Hvad er omfattet... 3 Hvem er omfattet... 3 Forretningsmæssige kriterier... 3 Obligatoriske aftaler... 4 Digitalisering via Indkøbsportalen... 5

Læs mere

Bilag D Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling og Miniudbud

Bilag D Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling og Miniudbud Rammeaftale 05.02 Kontorvarer Bilag D Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling og Miniudbud Rammeaftale 50.70 Interaktive tavler og av-udstyr Indholdsfortegnelse 1. Proces for tildeling...

Læs mere

Kontorvarer. Marianne Rasmussen Hanne Laumann

Kontorvarer. Marianne Rasmussen Hanne Laumann Kontorvarer Marianne Rasmussen Hanne Laumann Agenda Hvem kan bruge aftalen? Fokus på jeres behov Hvad kan I købe på aftalen? Hvordan handler I på aftalen? Hvor skarpe er priserne? Juridisk holdbar hvad

Læs mere

Rammeaftale 02.02 (ny maj 2014) 24. juni 2014 1

Rammeaftale 02.02 (ny maj 2014) 24. juni 2014 1 Rammeaftale 02.02 (ny maj 2014) 24. juni 2014 1 24. juni 2014 2 Hvilke behov ligger til grund for aftalen? 02.02-2014 02.02 en -2014 forhandleraftale Antal leverandører: 1(D+M) + 2 (M) = 3 Sikrer nem tildeling

Læs mere

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse. administration

Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse. administration Pilotprojekt på SCIENCE vedr. ITunderstøttelse af ph.d. administration Tidsplan og rammer for forhandling med IT-leverandør Talentsoft frem mod forventet indgåelse af kontrakt ultimo juni 2017 Status per

Læs mere

Evaluering af tilbud. Udbudsdirektør Christian Lunding & Advokat Michael Lund Nørgaard

Evaluering af tilbud. Udbudsdirektør Christian Lunding & Advokat Michael Lund Nørgaard Evaluering af tilbud Udbudsdirektør Christian Lunding & Advokat Michael Lund Nørgaard Evalueringen afslutter en udbudsproces Evalueringen skal danne grundlag for tildeling og afslag og dermed kontraktindgåelse

Læs mere

Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb

Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb 7. oktober 2014 1 Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb Anja Piening, Chef for Jura og CSR Sandie Nøhr Nielsen, Udbudsjurist & TCO-ansvarlig 7. oktober 2014 2 SKI A/S en offentlig

Læs mere

Kontraktbilag 08 (præciseret)

Kontraktbilag 08 (præciseret) Kontraktbilag 08 (præciseret) Retningslinier for Miniudbud Rammekontrakt 02.23 Nærværende bilag er gældende fra 14. september2010. Bilaget erstatter tidligere Kontraktbilag 08 således at tildelinger foretaget

Læs mere

Bilag G SKIs E-katalog og E-handel. Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører

Bilag G SKIs E-katalog og E-handel. Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører Bilag G SKIs E-katalog og E-handel Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer Totalleverandører Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Generelt... 3 1.2. Hvad er SKIs E-katalog og hvordan vedligeholdes

Læs mere

Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi

Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi Den 4. februar 2008 Indledning og resumé af mål Der er disse år fokus på mulighederne for at effektivisere offentlige indkøb i både stat, regioner og kommuner. Det

Læs mere

Bilag F Opdatering af sortiment og indeksregulering af priser Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer - Totalleverandører

Bilag F Opdatering af sortiment og indeksregulering af priser Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer - Totalleverandører Bilag F Opdatering af sortiment og indeksregulering af priser Rammeaftale 09.01 Fødevarer og drikkevarer - Totalleverandører Side 1 af 81 Indholdsfortegnelse 1. Udgåede varer... 3 2. Substitution af varer...

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING. Forpligtende rammeaftaler. Formål, koncept, anvendelse

GENEREL VEJLEDNING. Forpligtende rammeaftaler. Formål, koncept, anvendelse GENEREL VEJLEDNING Forpligtende rammeaftaler Formål, koncept, anvendelse 1 19092017 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Formålet med de forpligtende rammeaftaler... 3 2. Proces for udbud af en forpligtende

Læs mere

SKI s rammeaftaler Anja Piening

SKI s rammeaftaler Anja Piening SKI s rammeaftaler Anja Piening Juridisk chef, SKI 2 Rammeaftaler - udbudsdirektivets sorte får De er altid undtagelsen til hovedreglen. De er bøvlede at have med at gøre... Ingen gider at tale om dem..

Læs mere

INDKØBSPOLITIK Udarbejdet oktober 2011

INDKØBSPOLITIK Udarbejdet oktober 2011 INDKØBSPOLITIK Udarbejdet oktober 2011 Indholdsfortegnelse: Side Uddannelsescenter Holstebro i tal 3 Uddannelsescenter Holstebros indkøbspolitik 4 Indkøbspolitikkens formål og mål 5 Indkøbspolitikkens

Læs mere

Ledelsesinformation Aftaleloyalitet/compliance Kvartalsrapport 2. kvartal 2015

Ledelsesinformation Aftaleloyalitet/compliance Kvartalsrapport 2. kvartal 2015 Ledelsesinformation Aftaleloyalitet/compliance Kvartalsrapport 2. kvartal 2015 Side 1 af 6 Indledning Fællesudbud Sjælland (FUS) har i 2015 sat fokus på kommunernes anvendelse af FUS aftalerne. Indkøbsfællesskabet

Læs mere

INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI. Godkendt af byrådet den

INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI. Godkendt af byrådet den INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI Godkendt af byrådet den 5.10.2016 INDLEDNING... 1 MÅLSÆTNING... 2 RAMMER FOR INDKØB OG UDBUD... 2 MÅLSÆTNING 1: EFFEKTIVITET... 4 HVORDAN ARBEJDER VI MED MÅLSÆTNINGEN?... 4

Læs mere

Nyhedsbrev fra Indkøb Foråret kommer!

Nyhedsbrev fra Indkøb Foråret kommer! Nyhedsbrev fra Indkøb Foråret kommer! April 2018 Her lidt nyt fra Indkøb mens vi venter på, at foråret forhåbentligt snart melder sin ankomst. Det har været et begivenhedsrigt første kvartal her i overskriftsform:

Læs mere

Værktøj og materialer til bygningsdrift og vedligehold

Værktøj og materialer til bygningsdrift og vedligehold 11. juni 2014 1 Værktøj og materialer til bygningsdrift og vedligehold 11. juni 2014 11. juni 2014 2 Agenda Gennemgang af Rammeaftale 12.01 Baggrund Struktur og leverandører Anvendelse Priser og rabatter

Læs mere

Workshop 1: Rammeaftaler på computere og software

Workshop 1: Rammeaftaler på computere og software 7. marts 2014 1 Workshop 1: Rammeaftaler på computere og software Jørgen-Ib Hansen, chefkonsulent, SKI 7. marts 2014 2 Rammeaftaler 02.02 (maj 2014) SKI Infodage 2014 7. marts 2014 3 Udfordringer ved de

Læs mere

Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinier vedr. Miniudbud og E-auktion

Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinier vedr. Miniudbud og E-auktion Kontraktbilag 8 (præciseret) Retningslinier vedr. Miniudbud og E-auktion Rammekontrakt 04.13 Nærværende præciserede bilag er gældende fra 14. september 2010. Bilaget erstatter tidligere Kontraktbilag 08

Læs mere

Mette Tietze Bech Poulsen

Mette Tietze Bech Poulsen Firma Albertslund Kommune AMU SYD Ballerup Kommune Beredskabsstyrelsen Beredskabsstyrelsen Billund Kommune Billund Kommune Boligkontoret Danmark Bornholms Regionskommune Bornholms Regionskommune Brøndby

Læs mere

SÅDAN BLIVER DU LEVERANDØR TIL FAVRSKOV KOMMUNE

SÅDAN BLIVER DU LEVERANDØR TIL FAVRSKOV KOMMUNE SÅDAN BLIVER DU LEVERANDØR TIL FAVRSKOV KOMMUNE I Favrskov Kommune vægter vi dialogen og samarbejdet med det lokale erhvervsliv højt. I denne folder kan du læse om kommunens indkøbsprocedurer, og hvilke

Læs mere

IKA tænketank for E-handel Odense den 7. november november 2018

IKA tænketank for E-handel Odense den 7. november november 2018 IKA tænketank for E-handel Odense den 7. november 2018 13. november 2018 Dagsorden 1. Velkomst og kort præsentationsrunde, v. Søren Ingemann- Olsen SKI 2. Seneste nyt fra ERST, i Ole Ellerbæk Madsen fravær

Læs mere

Velkommen til Indkøb & Udbud

Velkommen til Indkøb & Udbud Velkommen til Indkøb & Udbud Indkøbscenteret i Aarhus Kommune Med fokus på: Contract Management Den politiske dagsorden 1 Bidrag til kommunens 2 Bidrag til den samlede omdømme økonomi Udbytte for borgerne

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde 1. november 2013 1 Velkommen til informationsmøde Rammeaftale 50.70 Interaktive tavler og av-udstyr Fredag d. 1. november 2013 1. november 2013 2 Agenda Velkomst og praktiske informationer Introduktion

Læs mere

Indkøbspolitik For EUC Sjælland.

Indkøbspolitik For EUC Sjælland. Indkøbspolitik For EUC Sjælland. Revideret juli 2011. 1 Indholdsfortegnelse: EUC Sjælland i tal...3 EUC Sjællands indkøbspolitik...4 Indkøbspolitikkens formål og mål...5 Indkøbspolitikkens omfang og afgrænsning...5

Læs mere

Det nye SKI. Status og initiativer. Adm. direktør Signe Lynggaard Madsen. 7. & 8. november 2011, Århus og København

Det nye SKI. Status og initiativer. Adm. direktør Signe Lynggaard Madsen. 7. & 8. november 2011, Århus og København Det nye SKI Status og initiativer Adm. direktør Signe Lynggaard Madsen 7. & 8. november 2011, Århus og København Velkommen til det nye SKI Vi har arbejdet intensivt siden januar SKI er rigtig godt på vej

Læs mere

Skolernes mulighed for evt. aftaledækning af indkøb af studieadministrative systemer v/ski. 11. november 2018

Skolernes mulighed for evt. aftaledækning af indkøb af studieadministrative systemer v/ski. 11. november 2018 Skolernes mulighed for evt. aftaledækning af indkøb af studieadministrative systemer v/ski 11. november 2018 Info-møde den 8. november om aftaledækning af studieadministrative systemer Tidspunkt Indlæg

Læs mere

Vejledning til Storageaftalen

Vejledning til Storageaftalen Vejledning til Storageaftalen Moderniseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K T 3392 8000 www.modst.dk og www.statensindkob.dk Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.

Læs mere

Indkøbsstrategi 2014-2017. Herning Kommune

Indkøbsstrategi 2014-2017. Herning Kommune Indkøbsstrategi 2014-2017 Herning Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 Indsatsområder:... 3 2. Effektiv kontraktstyring... 4 2.1. E-handel (digitalisering af indkøbsprocessen)... 4 2.2. Fakturakontrol...

Læs mere

Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger

Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger Brugen af sortiment og øvrigt sortiment i udbudsforretninger Peter Dann Jørgensen, Bender von Haller Dragsted Tina Braad, Holst, Advokater IKA Indkøbsjura 7, den 14. september 2010 Formål Formålet med

Læs mere

IKA tænketank for e-handel. Indkøbsdatasamarbejdet - Nyt om e-handel. 20. marts Jonas Klinting Økonomidirektør

IKA tænketank for e-handel. Indkøbsdatasamarbejdet - Nyt om e-handel. 20. marts Jonas Klinting Økonomidirektør IKA tænketank for e-handel Indkøbsdatasamarbejdet - Nyt om e-handel 20. marts 2019 Jonas Klinting Økonomidirektør De kommunale indkøbsdata 2014-2017 Nogle nøgletal 91 487 mia. kr. 45 mio. 312 mio. Kommuner

Læs mere

UDBUD AF FØDEVARER TIL MINDRE INSTITUTIONER. Nicoline Mark Hofman, udbudskonsulent

UDBUD AF FØDEVARER TIL MINDRE INSTITUTIONER. Nicoline Mark Hofman, udbudskonsulent UDBUD AF FØDEVARER TIL MINDRE INSTITUTIONER Nicoline Mark Hofman, udbudskonsulent BAGGRUNDEN FOR UDBUDDET - Et resultat af SKI-aftalen - Mange små institutioner, som ikke kunne være med på aftalen - Valg

Læs mere

INDKØBSPOLITIK THISTED KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK THISTED KOMMUNE INDKØBSPOLITIK THISTED KOMMUNE Thisted november 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Formål... 2 Mål... 3 Omfang og afgrænsning... 3 Indkøbspolitikkens indhold... 4 Udbud... 4 Miljø... 4 Klima... 5

Læs mere

Indkøbs- og udbudsstrategi

Indkøbs- og udbudsstrategi 5. september 2018 LSW Indkøbs- og udbudsstrategi Indhold 1. Indledning... 1 2. Organisering og samarbejde... 1 3. Styring og udbudsplan... 3 4. Indkøbsaftaler... 5 5. Udbudskanal og aftaletyper... 5 6.

Læs mere

Præsentation af rammeaftale Elevatorservice

Præsentation af rammeaftale Elevatorservice Præsentation af rammeaftale 18.05 Elevatorservice Om rammeaftalen Rammeaftalen er landsdækkende og kan anvendes af alle SKI-kunder Kort sagt aftalen er relevant for alle med en elevator! Rammeaftalen blev

Læs mere

Præsentation af rammeaftalerne. 02.04 Computer 02.03 Server/Storage 02.06 Software

Præsentation af rammeaftalerne. 02.04 Computer 02.03 Server/Storage 02.06 Software Præsentation af rammeaftalerne 02.04 Computer 02.03 Server/Storage 02.06 Software 28. februar 2013 2 Råd1: Køb ikke det billigste. Rytteriet har selv dårlige erfaringer med at købe de billigste aupairs

Læs mere

Nyt fra indkøbsfronten v/ski. 28. november 2017

Nyt fra indkøbsfronten v/ski. 28. november 2017 Nyt fra indkøbsfronten v/ski 28. november 2017 Mulige emner Øget politisk fokus på indkøb Aktører i skolernes indkøbslandskab SKI - aftalelandskab og aftaletyper Ledelses- og styringsværktøjer, herunder

Læs mere

Fælles udbud af webgis til sagsbehandling

Fælles udbud af webgis til sagsbehandling Fælles udbud af webgis til sagsbehandling MAJ konference 2011 Ingeniørhøjskolen, Ballerup 10. maj 2011 MAJ konferencen 2011 Bo Runge-Dalager 1 Introduktion til FKG FKG Fælles Kommunalt Geodatasamarbejde

Læs mere

28 RESPONDENTER UDSENDT TIL HOVEDPARTEN

28 RESPONDENTER UDSENDT TIL HOVEDPARTEN bubosurvey 2013 INFO OM BUBOSURVEY 2013 28 RESPONDENTER INSPIRERET AF SKI S KOMMUNALE NETVÆRKSKONFERENCE 2008 UDSENDT TIL HOVEDPARTEN AF INDKØBSCHEFERNE I KOMMUNER, REGIONER OG ENKELTE ANDRE OFFENTLIGE

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK

GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNES UDBUDS- OG INDKØBSPOLITIK GULDBORGSUND KOMMUNE JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Formål med indkøbs- og udbudspolitikken... 4 3. Principper for udbud og indkøb...

Læs mere

INDKØBSPOLITIK FOR VIBORG KOMMUNE

INDKØBSPOLITIK FOR VIBORG KOMMUNE INDKØBSPOLITIK FOR VIBORG KOMMUNE UDKAST Afsnit Indhold Side 1 Indkøbspolitikkens grundlag 3 2 Indkøbspolitikkens formål 3 3 Overordnede mål 3 4 Indkøbspolitikkens omfang og afgrænsning 4 5 Miljøvenlig

Læs mere

En ny folkeskole understøttet af it

En ny folkeskole understøttet af it En ny folkeskole understøttet af it 26. november 2014 Nyborg strand 27-11-2014 1 Programoversigt 09:30 Velkomst 09:45 Introduktion til Brugerportalinitiativet 10:15 Brugerportalsinitiativet i Vejle kommune

Læs mere

En kompleks byggeplads

En kompleks byggeplads En kompleks byggeplads Historik Administration Indkøb Udbudsform IT Organisation Meget forskellig administartion af kørsel I de 3 magistrater med kørsel 41 kørsel og Dagcenterkørsel ikke udbudt og købt

Læs mere

Vejledning og krav til indlæsning af elektronisk vare- og priskatalog til de kommuner i KomUdbud, der anvender Fujitsu A/S - Prisme Indkøb / Comcare

Vejledning og krav til indlæsning af elektronisk vare- og priskatalog til de kommuner i KomUdbud, der anvender Fujitsu A/S - Prisme Indkøb / Comcare Vejledning og krav til indlæsning af elektronisk vare- og priskatalog til de kommuner i KomUdbud, der anvender Fujitsu A/S - Prisme Indkøb / Comcare For nedenstående henvises til det aktuelle udbuds punkter

Læs mere

Indkøbs- & udbudspolitik

Indkøbs- & udbudspolitik Indkøbs- & udbudspolitik Godkendt af Byrådet den 26. maj 2014 1 Forord Fredensborg Kommune er en stor virksomhed med et bruttobudget på 3,8 mia. kr. og mere end 3.000 medarbejdere, der leverer myndighedsopgaver,

Læs mere