FESD-standardiseringsgruppen Att: Palle Aagaard IT- og Telestyrelsen IT-strategisk kontor Holsteinsgade København Ø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FESD-standardiseringsgruppen Att: Palle Aagaard IT- og Telestyrelsen IT-strategisk kontor Holsteinsgade 63 2100 København Ø"

Transkript

1 FESD-standardiseringsgruppen Att: Palle Aagaard IT- og Telestyrelsen IT-strategisk kontor Holsteinsgade København Ø Høringssvar vedr. FESD GIS-integrationsmodel version 2.0 Geodata Danmark har siden starten af 2006 arbejdet med implementering af ESDH-GIS integration hos en række kommuner der benytter en række forskellige ESDH systemer. Vi har på baggrund af dette en række kommentarer til udkastet. Kommentarerne er nævnt i kronologisk rækkefølge og angivet i afsnit med samme nummerering som standarden benytter. Generelt Det virker som om at standarden befinder sig i en underlig gråzone. Den forsøger at beskrive en integration hvor behovet ikke er entydigt klarlagt via relevante use cases. På den anden side bliver den ikke specifik nok, rent teknisk, i forhold til definition af XML-skemaer og WSDL. Det gør at udkastet kan være svært at tolke, og erfaringen har vist at der findes flere fortolkninger af UML skemaerne, så en mere konkret definition af XML-skemaer og WSDL er ønskelig. 2.6 Rammerne i FESD kontrakten Det er uklarhed omkring de XML-skemaer og WSDL er der skal beskrives. Skal de beskrives individuelt for hver leverandør eller definerer ITST dette for alle der ønsker at implementere standarden? I praksis vil standarden ikke have nogen værdi medmindre den manifesteres i 2 WSDL er (GISServiceForFESD og FESDServiceForGIS) der entydigt beskriver det standardiserede interface med indlejrede XML-skemaer. Disse WSDL er kan hhv. GIS og ESDH-leverandørerne benytte til at implementere efter Contract First metoden som ITST selv anbefaler jf. Afsnit 3.2. Definition af XML-skemaer og WSDL er et ankerpunkt i en standard som denne, og de sidste 3 års forløb har med al tydelighed vist, at såfremt standarden ikke manifesteres i 2 WSDL er så er formålet om at kunne skifte leverandør, eller gøre implementeringen billigere ikke opfyldt, og standarden har dermed ikke nogen værdi i praksis. Geodata Danmark har en klar forventning om at WSDL erne vil være struktureret i stil med følgende eksempler: og

2 3.2 Implementeringsmiljø Der står at en klient-til-klient-kommunikation er ønskelig og opnåelig, men pga. den potentielle kombination af klienttyper og manglen på standarder for en sådan kommunikation er den ikke specificeret i standarden. Som Geodata Danmark ser det, er der 4 kombinationsmuligheder for kommunikation mellem klienter, som er beskrevet herunder. Det er muligt at denne liste ikke er fyldestgørende, men det viser at det er muligt at beskrive overordnet hvordan en klient-til-klient-kommunikation kan implementeres. Klient sender Klient modtager Typisk implementering Web Applikation Web Applikation URL Windows Applikation Web Applikation URL Web Applikation Windows Applikation ActiveX metode, exe med parameter via shell.execute, eller custom URL handler Windows Applikation Windows Applikation ActiveX metode, exe med parameter via shell.execute, eller custom URL handler Klient-til-klient-kommunikationen må anses for at være af vital betydning for at brugernes oplevelse af hvordan systemerne kommunikere. Hvis brugeren ikke oplever en gnidningsløs overgang fra et system til et andet, uden manuelt at skifte system, så vil brugeren ikke betragte systemerne som integrerede. 3.4 Oprettelse af stedfæstelse generelt Der står Generering af stedfæstelses-id kan foretages af ESDH system Det skal ændres til Generering af stedfæstelses-id skal foretages af ESDH system Der står at XML strenge benyttes i forbindelse med overførelse af argumenter til webservices. Dette burde ikke være relevant at beskrive da det implicit forstås ved valg af SOAP som protokol. Hvis det skal tolkes på den måde at de metoder der udstilles via Web Servicen blot sender og modtager strenge indeholdende XML, og at der ikke benyttes typestærke definitioner, så vil Geodata Danmark på det kraftigste opponere mod dette, da det strider mod Contract First implementering.

3 3.6 Manuel oprettelse af stedfæstelse Der står at Funktionen kan aktiveres af brugeren fra ESDH-systemet eller fra GIS. Det skal ændres til Funktionen skal aktiveres af brugeren fra ESDH-systemet. Det må ikke være muligt at starte en stedfæstelse fra GIS direkte. I forbindelse med manuel oprettelse af en stedfæstelse er det bestemt relevant at ESDH overfører en geografisk nøgle (såfremt den findes), således at GIS kan udvælge og vise det relevante geografiske område for brugeren. Således at brugeren ikke selv skal finde området manuelt. Der står at Efter afsluttet stedfæstelse sender GIS relevante data til ESDH-systemet. Ifølge diagramet skal det tolkes som at der sendes stedfæstelsesid + geometri til ESDH systemet. Dette kan ikke være korrekt. For det første er der ikke defineret en ESDH Web Service (i figur 8) der kan modtage kaldet, for det andet er det ikke relevant at sende geometrien til ESDH i forbindelse med oprettelsen. Hvis ESDH har brug for geometrien kan ESDH hente den fra GIS web servicen GetGeometry, og behovet er opfyldt på den måde. Den ESDH Web Service der skal modtage kvitteringen fra GIS, skal blot modtage StedfæstelsesID som argument. I diagrammet er der tegnet en pil der indikerer at GIS-serveren kan aktivere GIS-klienten. Dette er ikke teknisk muligt. Pilen må nødvendigvis gå retur til ESDH-klienten, der så efterfølgende kalder GIS-klienten med en reference til indbakken jvf. de kommunikationsmuligheder der er nævnt tidligere. Dette problem er i øvrigt generelt for figurerne 11, 14, 15, 16, 18 og 19. Der mangler et punkt mellem og der beskriver at ESDH systemet kalder GIS med den processidentifier som GIS Web Servicen har returneret Find data til aktuel bruger Der står Funktionen finder de basale stedfæstelsesdata for ESDH-objektet for den aktuelle bruger. Det skal ændres til Funktionen finder de basale stedfæstelsesdata for ESDH-objektet for den aktuelle process ud fra processidentifier Redigering af stedfæstelse (pkt ) Der mangler et punkt der beskriver at GIS kalder ESDH Web Servicen med stedfæstelses- ID som parameter for at kvittere for oprettelsen.

4 3.9 Vis GIS-objekter for stedfæstede ESDH-objekter Der mangler en ramme for hvor mange ESDH objekter der kan sendes til GIS. Der mangler et punkt mellem og der beskriver at ESDH systemet kalder GIS med den processidentifier som GIS Web Servicen har returneret Nabohøring Det er indlysende at der er behov for at GIS udstiller en service der giver andre systemer mulighed for at finde naboer eller andre der skal høres i en given sag. Generelt er punktet ikke specificeret tilstrækkeligt. Begreber som geokeys er brugt i flæng, og der er ikke noget konkret man kan forholde sig til. Det skal være muligt at lave en nabohøring til sager der ikke er stedfæstet, men som har en eller anden for får geografisk nøgle der kan benyttes som udgangspunkt Konfliktsøgning Selvom konfliktsøgning er relevant for sagsbehandlingen, så er det ikke nødvendigt at lave et særskilt interface til denne funktionalitet. Det må antages at GIS understøtter muligheden for konfliktsøgning, og at resultatet kan gemmes i en form for rapport. Sålænge ESDH giver mulighed for at for journalisere et dokument, er der ikke behov for et særskilt interface Gem GIS-dokumentation i ESDH I dette afsnit nævnes kortbilag, men hvis dette ændres til GIS-dokument vil det have generel karakter, og understøtte mulighed for at gemme konfliktsøgningsrapporter m.v. Det skal være muligt at gemme i PDF format Vælg GIS-objekt Dette punkt giver ikke mening. Kortbilaget skal vel knyttes til en sag og ikke et GIS-objekt? Dokumentregistrering Det skal fremgå at web servicen skal returnere en processidentifier Hent data for forjournaliseret dokument. Det skal fremgå at GIS klienten skal kalde ESDH klienten med processidentifier som parameter, der skal benyttes til at finde dokumentet fra indbakken GISSoegeResultatRegistrering Det skal fremgå at web servicen skal returnere en processidentifier Hent stedsfæstelsesid for aktuel brugerid Det skal fremgå at GIS klienten skal kalde ESDH klienten med processidentifier som parameter, der skal benyttes til at finde dokumentet fra indbakken.

5 3.16 Hent data fra ESDH for GIS-objekt I stedet for at have én metode GetObjectData der returnerer et typeløst svar, så bør funktionaliteten deles op i flere metoder. Først kaldes en metode hvor man som svar får at vide hvilken datatype man vil få som svar (fx CaseFile), og efterfølgende kaldes den specifikke metode fx GetCaseFile. Den fremgangsmåde vil sikre et typestærkt interface der kan benyttes i forbindelse med Contract First implementering StedfaestelsesIdentifikator Det bør specificeres at der er tale om 128-bit UUID, og at der skal reserveres 36 karakterer til at gemme den i en database. Sådan som det står skrevet kan der være tvivl om hvilke af nedenstående det er der skal skrives i databasen: urn:uuid;fa954c81-cb39-4e1d-847a-7b1445e82a19 eller fa954c81-cb39-4e1d-847a-7b1445e82a GISSystemFejl Hvorfor implementeres fejlmeldinger ikke som SOAP Fault, når nu SOAP er valgt som protokol, og denne protokol understøtter fejlmeldinger? Der er vel ingen grund til at implementere sin egen protokol til fejlmeldinger oven på en international standard der understøtter denne funktionalitet? ProcessID Der står er det muligt for GIS-systemet, at returnere en reference. Det skal ændres til at det gælder for begge systemer. Implementeringen må ikke være frivillig. Implementeringen af denne funktionalitet er nøglen til at få kommunikationen mellem systemerne til at fungere. Uden denne funktionalitet har standarden ingen værdi DokumentRegistrering Hvis der er tale om et generelt interface til forjournalisering af dokumenter, så bør navngivningen vel ændres, så Map-prefix fjernes. Der mangler en attribut til angivelse af filnavn (evt. valgfri) Der mangler en attribut til angivelse af titel (evt. valgfri). Det vil gøre det nemmere for sagsbehandleren hvis man fra GIS kan angive en titel som fx Kortplot eller Konfliktrapport GISGeoNoegleSoegeresultatRegistrering Dette punkt er slet ikke beskrevet! StedfaestelsesAnmondingRegistrering Der er som input angivet ProcessIdentifier det kan ikke være rigtigt. Det er Web Servicen der skal danne den, og returnere som svar. Den skal ikke angives som input.

6 4.3.3 HentGeometri Hvorfor er LocalizationIdentifier en del af output det er jo den parameter man bruger til at fremsøge geometrien med, og den er derfor kendt af den der kalder metoden SletStedfæstelse Hvorfor er LocalizationIdentifier en del af output det er jo den parameter man bruger til at slette geometrien med, og den er derfor kendt af den der kalder metoden PraesentationAnmodningRegistrering Her er vist byttet rundt på input og output. Der er som input angivet ProcessIdentifier det kan ikke være rigtigt. Det er Web Servicen der skal danne den, og returnere som svar. Den skal ikke angives som input Identifikationstyper Det skal specificeres at UUID er en VARCHAR(36) af hensyn til de databaser der ikke har denne type indbygget. Med venlig hilsen Kristian Poulsen Geodata Danmark Energivej Sorø kpo@geodata.dk tlf:

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger FESD-standardiseringsgruppen Att: Palle Aagaard IT- og Telestyrelsen IT-strategisk kontor Holsteinsgade 63 2100 København Ø Generelle bemærkninger Formen på standarden er så teknisk og kompliceret, at

Læs mere

DOKUMENTBROKER Koncept

DOKUMENTBROKER Koncept DOKUMENTBROKER Koncept Copyright 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Hvad er DokumentBrokeren?...1 1.1 Formål...1 1.2 Fordele...1 1.3 Baggrund...2 2 Komponenter...3 2.1 Dataflet...4 2.2 Platform og teknologi...4

Læs mere

Oversigt; Skriftlig høring af OIO- Komitéen. d. 1 2. december 2008. Emner

Oversigt; Skriftlig høring af OIO- Komitéen. d. 1 2. december 2008. Emner Oversigt; skriftlig høring af OIO-komitéen, 12. december 2008 Oversigt; Skriftlig høring af OIO- Komitéen d. 1 2. december 2008 De følgende emner sendes i skriftlig høring med svarfrist den 18. december

Læs mere

0.9 19-09-2012 DAVAR Omdøbt til SagDokumentFormat. Attention er skilt ud i et selvstændigt format, AttentionFormat.

0.9 19-09-2012 DAVAR Omdøbt til SagDokumentFormat. Attention er skilt ud i et selvstændigt format, AttentionFormat. Specifikation 19. september 2012 DAVAR J.nr. 2012-6211-281 Sagdokumentformat Versionshistorik Version Dato Initialer Noter 0.7 15-06-2012 DAVAR Høringsversion. Indsat MeddelelseAttention. 0.9 19-09-2012

Læs mere

Septimas høringssvar vedrørende dokumenteterne FKG datamodellen - Version 2 3 1 - Fysisk implementering.pdf og FKG_2_3_1_mssql.sql

Septimas høringssvar vedrørende dokumenteterne FKG datamodellen - Version 2 3 1 - Fysisk implementering.pdf og FKG_2_3_1_mssql.sql Septima P/S Larsbjørnsstræde 3 1454 København K +45 7230 0672 www.septima.dk 31. juli 2013 Septimas høringssvar vedrørende dokumenteterne FKG datamodellen - Version 2 3 1 - Fysisk implementering.pdf og

Læs mere

Integration mellem Scan Jour Captia og ArcGIS

Integration mellem Scan Jour Captia og ArcGIS Slotsgade 22 6000 Kolding Tlf. 75 53 73 93 Fax 75 53 72 93 http://www.artogis.dk Integration mellem Scan Jour Captia og ArcGIS KAFFE møde 31. august 2006 Samarbejde med ScanJour. Baggrund Baseret på Ny

Læs mere

IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007

IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007 IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007 Holsteinsgade 63 2100 København Ø Att. Palle Aagaard FESD Grænseflade til CMS-løsninger, høringssvar fra Gentofte Kommune Gentofte Kommune har med

Læs mere

EG Data Inform. Byggebasen. WCF og webservices. Jens Karsø

EG Data Inform. Byggebasen. WCF og webservices. Jens Karsø EG Data Inform Byggebasen WCF og webservices Jens Karsø 10 Indholdsfortegnelse Byggebasen Services indledning... 2 Målsætning... 2 Valg af teknologier... 3 Kommunikationsmodel for byggebasen... 3 Services.byggebasen.dk...

Læs mere

Leverancebeskrivelse - Bilag 1

Leverancebeskrivelse - Bilag 1 Leverancebeskrivelse - Bilag 1 Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service Juli 2008 Dato: 17-07-2008 Kontor: Udviklingsenhed J.nr.: I4148 Sagsbeh.: CHS Fil-navn: Leverancebeskrivelse bilag

Læs mere

Leverandør informationsmøde 25. marts 2014

Leverandør informationsmøde 25. marts 2014 Leverandør informationsmøde 25. marts 2014 Dagsorden Status på snitfladen Begreber og model Integration Tilslutning, support og testdata Ændringer Spørgsmål Status på snitfladen Snitfladen er operationel

Læs mere

OIO standardservice til Journalnotat. Generel servicevejledning. KMD Sag Version 1.0 01-09-2013. KMD A/S Side 1 af 15. September 2013 Version 1.

OIO standardservice til Journalnotat. Generel servicevejledning. KMD Sag Version 1.0 01-09-2013. KMD A/S Side 1 af 15. September 2013 Version 1. OIO standardservice til Journalnotat Generel servicevejledning KMD Sag Version 1.0 01-09-2013 KMD A/S Side 1 af 15 Generel servicevejledning til OIO Journalnotat Ekstern standardservice Opdateret 01.09.2013

Læs mere

uddybende beskrivelse af processen i forbindelse med fremsøgning af sagsakter?

uddybende beskrivelse af processen i forbindelse med fremsøgning af sagsakter? UDBUD AF BYGGESAGSSYSTEM OFFENTLIGT UDBUD, OFFENTLIGGJORT DEN 3. JULI 2015. SPØRGSMÅL OG SVAR NR. 1 (17/08/2015) NR. 1. 2. REFERENCE SPØRGSMÅL SVAR Bilag 1. Krav 9 Bilag 1. Krav 17 Er det muligt at få

Læs mere

AuthorizationCodeService

AuthorizationCodeService AuthorizationCodeService Sammenhængende Digital Sundhed i Danmark, version 1.1 W 1 AuthorizationCodeService Sammenhængende Digital Sundhed i Danmark version 1.1 Kåre Kjelstrøm Formål... 3 Introduktion...

Læs mere

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0 BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ Version 2.0 Januar 2019 Indholdsfortegnelse OM DENNE VEJLEDNING... 3 SAGSBEHANDLERADGANG I BYG OG MILJØ... 3 Modtagelse af ansøgninger hos myndigheden... 3 Sag

Læs mere

Bilag WebService LoginModule (BSKAuth)

Bilag WebService LoginModule (BSKAuth) Regionshuset It digital forvaltning BSK programmet Olof Palmes Allé 17 Kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Bilag WebService LoginModule (BSKAuth) Navn Web Service: LoginModule Metode/operation:

Læs mere

ITD ecmr WEB Services. Af Allan Wisborg, IT Udvikler

ITD ecmr WEB Services. Af Allan Wisborg, IT Udvikler Af Allan Wisborg, IT Udvikler Til løsningen ecmr Det elektroniske fragtbrev udbydes en række offentlige WEB services. Dette er beskrivelsen af disse services og hvorledes de anvendes. 21. December 2015

Læs mere

OIOREST webservice design. Guideline til design af REST-baserede webservices. Udgivet af: IT- & Telestyrelsen

OIOREST webservice design. Guideline til design af REST-baserede webservices. Udgivet af: IT- & Telestyrelsen > OIOREST webservice design. Guideline til design af REST-baserede webservices. Udgivet af: IT- & Telestyrelsen Publikationen kan også hentes på IT- & Telestyrelsens Hjemmeside: http://www.itst.dk ISBN

Læs mere

XML webservice for pensionsordninger. Version 1.0 Draft A

XML webservice for pensionsordninger. Version 1.0 Draft A XML webservice for pensionsordninger Version 1.0 Draft A Dokumentoplysninger Titel: Projekt: Webservice for pensionsordninger EDI kontorets branchekoordinerede dataudveksling Forfatter: Bidragsydere til

Læs mere

DKAL Snitflader Afsendelse og modtagelse af meddelelser via S/MIME

DKAL Snitflader Afsendelse og modtagelse af meddelelser via S/MIME DKAL Snitflader Afsendelse og modtagelse af meddelelser via S/MIME 1 Indholdsfortegnelse B.1. INTRODUKTION... 3 B.1.1. HENVISNINGER... 3 B.1.2. INTEGRATION MED EKSISTERENDE SIKKER E-POSTLØSNING... 3 B.1.3.

Læs mere

Digital post Snitflader Bilag B - Afsendelse og modtagelse af meddelelser via S/MIME Version 6.3

Digital post Snitflader Bilag B - Afsendelse og modtagelse af meddelelser via S/MIME Version 6.3 Digital post Snitflader Bilag B - Afsendelse og modtagelse af meddelelser via S/MIME Version 6.3 1 Indholdsfortegnelse B.1. INTRODUKTION... 4 B.1.1. HENVISNINGER... 4 B.1.2. INTEGRATION MED EKSISTERENDE

Læs mere

Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel. Marts 2014

Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel. Marts 2014 Fordeling af journalnotater og dokumenter Udkast til løsningsmodel Marts 2014 1 Indledning Denne præsentation beskriver, på et overordnet plan, følgende områder i forhold til en fremtidig fordelingsmekanisme,

Læs mere

Dokumentlog. Dato Version Beskrivelse Applikation version Ny godkendelsesproces. Reference Forfatter Godkender.

Dokumentlog. Dato Version Beskrivelse Applikation version Ny godkendelsesproces. Reference Forfatter Godkender. Dokumentlog Dato Version Beskrivelse Applikation version 2015.11.30 1.0 Ny MDS 4.1 godkendelsesproces Reference Forfatter Godkender K15 Transition Oprydning CPRDOK Godkendt af leverandør ifb. med Transition

Læs mere

Assignment #5 Toolbox Contract

Assignment #5 Toolbox Contract Assignment #5 Toolbox Contract Created by: René Kragh Trine Randløv E mail address cph rk70@cphbusiness.dk 23 11 2014 1 Introduktion Dette dokument indeholder en vertikal kontrakt for et system som skal

Læs mere

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet.

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet. MOX og APOS2 Forord Dette dokument er en del af APOS version 2 manualerne. APOS version 2 (APOS2 herefter) er et organisation, klassifikation og personale system baseret på Sag & Dokument standarderne.

Læs mere

UML til kravspecificering

UML til kravspecificering UML til kravspecificering UML mini-kompendium - til brug i forbindelse med modellering af kravspecifikationer. Copyright 2006 Teknologisk Institut, IT-Udvikling Aktivitetsdiagram 2/9 Aktion Aktionsnavn

Læs mere

Notat om metadata om grunddata

Notat om metadata om grunddata Bilag 16 - Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 Notat om metadata om grunddata 6. december 2013 SAR & PLACE Indledning Metadata data om data betegner ikke en entydig klasse af data. Anvendelsen af betegnelsen

Læs mere

FMK-online's brug af SmartFraming

FMK-online's brug af SmartFraming Side 1 af 9 FMK-online's brug af SmartFraming Version 1.1 2011-11-01 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Initialisering og login...3 Kontekst Properties...4 user.id.authorizationid...4 userorganization.id.number...4

Læs mere

Den gode webservice i LÆ projektet. Martin Holmgaard Rasmussen 23. oktober 2006

Den gode webservice i LÆ projektet. Martin Holmgaard Rasmussen 23. oktober 2006 Den gode webservice i LÆ projektet Martin Holmgaard Rasmussen 23. oktober 2006 Hvor er vi i dag? Databroker Kald er oprettet og funktionelle (dog ikke arkivsøgning) Hjælpekald leverer rigtige data Hovedkald

Læs mere

MM Hul-Igennem-Test i Prod. Information til kunder

MM Hul-Igennem-Test i Prod. Information til kunder MM Hul-Igennem-Test i Prod Information til kunder Dokumentinformation Titel Dokumentplacering Dokumentejer Godkender Dokumentlog MM Hul-Igennem-Test i Prod, Information til kunder O:\GTS\CPR\Udvikling\2012

Læs mere

Solrød Kommunes supplerende kravspecifikation, som uddyber og præciserer kraven

Solrød Kommunes supplerende kravspecifikation, som uddyber og præciserer kraven Solrød Kommunes supplerende kravspecifikation, som uddyber og præciserer kraven Krav Beskrivelse Prioritet Krav opfyldt -krav til integration med fagsystemer 3.1.1 3.1.2 3.1.3 3.1.4 Ejendoms- og Miljødatabasen,

Læs mere

Vilkår for Dialogintegration

Vilkår for Dialogintegration Vilkår for Dialogintegration KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/8 Dokumenthistorik Dato Version Ansvarlig Kommentar til ændringer

Læs mere

DKAL Snitflader Masseforsendelse

DKAL Snitflader Masseforsendelse DKAL Snitflader Masseforsendelse 1 C.1 Indholdsfortegnelse C.1 INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 C.2 LÆSEVEJLEDNING... 3 C.3 TILMELDINGSLISTE... 4 C.3.1 RECORD-STRUKTUR... 4 C.3.2 OIOXML-STRUKTUR... 5 C.4 MATERIALE-INDLÆSNING...6

Læs mere

Web services i brug. Anvendelse uden for biblioteksverdenen

Web services i brug. Anvendelse uden for biblioteksverdenen Web services i brug Anvendelse uden for biblioteksverdenen Agenda Visionen bag webservices Tre cases Et kig fremad Nordija Etableret i marts 1998 Udviklingsprojekter Forretningskritiske applikationer Komponenter

Læs mere

Indhold. Senest opdateret:03. september 2013. Side 1 af 8

Indhold. Senest opdateret:03. september 2013. Side 1 af 8 Indhold Introduktion... 2 Scenarier hvor API et kan benyttes... 2 Scenarie 1 Integration til lagerhotel... 2 Scenarie 2 Integration til økonomi system... 2 API Modeller... 2 Webshop2 API Model v1... 3

Læs mere

Typografidefinition: Typografi1: Skrifttype: 10 pkt, (intet) DKAL Snitflader REST Afhentningssystem

Typografidefinition: Typografi1: Skrifttype: 10 pkt, (intet) DKAL Snitflader REST Afhentningssystem Typografidefinition: Typografi1: Skrifttype: 10 pkt, (intet) DKAL Snitflader REST Afhentningssystem 1 Indholdsfortegnelse A3.1 INTRODUKTION 3 A3.1.1 HENVISNINGER 3 A3.1.2 LÆSEVEJLEDNING 4 A3.1.2.1 SÅDAN

Læs mere

CCS Formål Produktblad December 2015

CCS Formål Produktblad December 2015 CCS Formål Produktblad December 2015 Kolofon 2015-12-14

Læs mere

ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION

ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION Dokumentets versioner (revisionshistorie) Version Dato Ansvarlig Beskrivelse 0.1 23-06-2014 MST Oprettelse af integrationskrav 0.2 25-06-2014 HAH Review for forståelighed og stringens.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Systembeskrivelse kapitel 3 Forretningslogik

Indholdsfortegnelse. Systembeskrivelse kapitel 3 Forretningslogik Indholdsfortegnelse 3. Forretningslogik... 2 3.1 Domænemodel... 2 3.1.1 BBR-domænemodel... 2 3.1.1.1 er i BBR-domænemodel... 3 3.1.2 Modtageboks-domænemodel... 8 3.1.2.1 er i modtageboks-domænemodel...

Læs mere

Vilkår for dialogintegration SAPA

Vilkår for dialogintegration SAPA Vilkår for dialogintegration SAPA Indhold 1. Indledning og vejledning... 3 1.1 Definitioner... 5 2. Krav til it-systemer for at kunne udføre dialogintegration... 6 2.1 Udstilling af endpoint... 6 2.2 HTTPS

Læs mere

Kontraktbilag 5 Beskrivelse af integration mellem defibrillator/monitor og Præhospital Patientjournal.

Kontraktbilag 5 Beskrivelse af integration mellem defibrillator/monitor og Præhospital Patientjournal. Kontraktbilag 5 Beskrivelse af integration mellem defibrillator/monitor og Præhospital Patientjournal. Side 1 af 6 Side 2 af 6 1 Integrationer i den mobile enhed I forbindelse med registrering af vitaldata

Læs mere

Integration SF1920 NemLogin / Digital fuldmagt Integrationsbeskrivelse - version 1.0.0

Integration SF1920 NemLogin / Digital fuldmagt Integrationsbeskrivelse - version 1.0.0 Integration Integrationsbeskrivelse - version 1.0.0 Kommunernes Datafællesskab - KDF Versionshistorik Relevans Dato Initialer Version Kommentarer 2015-02-10 MVC 0.1 Første version 2015-03-04 ehe 0.3 Klargjort

Læs mere

Præsentation af BSK regionens identity and access management platform

Præsentation af BSK regionens identity and access management platform Regionshuset It digital forvaltning BSK programmet Olof Palmens alle 17 Kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Præsentation af BSK regionens identity and access management platform BrugerStamdataKataloget

Læs mere

DUBU Sag og Dokument integrationer

DUBU Sag og Dokument integrationer DUBU Sag og Dokument integrationer Formålet med dette notat er at informere DUBU kommuner omkring hvilke integrationer vedrørende Sager og Dokumenter der er en del af DUBU, samt hvilke integrationsmuligheder

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Høring. Dette udkast til forslag til FESD-standard er i offentlig høring i perioden fra 12. juli 2007 til 22. august 2007

Høring. Dette udkast til forslag til FESD-standard er i offentlig høring i perioden fra 12. juli 2007 til 22. august 2007 Høring Dette udkast til forslag til FESD-standard er i offentlig høring i perioden fra 12. juli 2007 til 22. august 2007 IT- og Telestyrelsen København den 12. juli 2007 FESD-standardisering Grænseflade

Læs mere

Dokumentation af optagelse.dk

Dokumentation af optagelse.dk ApplicationService Indhold Versionsstyring Introduktion Navn URL Formål Sikkerhed Operationer echo() findftuapplicationids(...) findftuapplicationbyid(...) findftuapplicationpdfbyid(...) findftuapplicationenclosurezipurlbyid(...)

Læs mere

Rapport om snitflader til publiceringsagent i Gentofte Kommune

Rapport om snitflader til publiceringsagent i Gentofte Kommune Rapport om snitflader til publiceringsagent i Gentofte Kommune Connecting Business & Technology Devoteam Fischer & Lorenz A/S 2004 Dette dokument er udarbejdet for af Devoteam Fischer & Lorenz A/S. har

Læs mere

Tilslutning til ecomone Basis (OIO Faktura)

Tilslutning til ecomone Basis (OIO Faktura) Tilslutning til ecomone Basis (OIO Faktura) 1. november 2009, Version 1.1 1. POST DANMARKS ECOMONE BASIS (OIO FAKTURA)... 3 1.1 BEGREBER... 3 2 KANALER... 3 3 MODEL FOR DATAUDVEKSLING... 4 4 KOMMUNIKATION...

Læs mere

Bilag 3 - Designspecifikation Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018

Bilag 3 - Designspecifikation Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018 Bilag 3 - Designspecifikation Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database November 2018 Designspecifikation DYNDBMonitor Sopra Steria Group 2015 INDHOLD INDHOLD... 2 1. Ændringshistorik...

Læs mere

Bilag 2 - Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7. Etablering af datadistribution på den Fællesoffentlige Datafordeler

Bilag 2 - Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7. Etablering af datadistribution på den Fællesoffentlige Datafordeler Bilag 2 - Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 Etablering af datadistribution på den Fællesoffentlige Datafordeler Version: 0.8 Status: udkast Oprettet: 10.3.2014 Dato: 16. juni 2014 Dokument historie

Læs mere

Udgivelsen er beskyttet af Creative Commons license, Navngivning 2.5

Udgivelsen er beskyttet af Creative Commons license, Navngivning 2.5 OIOUBL Guideline OIOUBL UUID UBL 2.0 UUID G32 Version 1.1 Udgivelsen er beskyttet af Creative Commons license, Navngivning 2.5 OIOUBL UUID Version 1.1 Side 1 Kolofon Kontakt: IT- & Telestyrelsen E-mail:

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 121 & 125 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 121 & 125 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 121 & 125 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 5 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Vejledning i kravspecificering af Sag og Dokument standarder (Revideret udgave; januar 2011)

Vejledning i kravspecificering af Sag og Dokument standarder (Revideret udgave; januar 2011) Notat Vejledning i kravspecificering af Sag og Dokument standarder (Revideret udgave; januar 2011) Denne version af vejledningen er identisk med første udgave fra august 2010 bortset fra redaktionelle

Læs mere

Att: Mads Ellehammer:

Att: Mads Ellehammer: KL Att: Mads Ellehammer: 27. august 2008 FESD-standardiseringsgruppen har nu færdigbehandlet de indkomne svar til høringen, som løb fra den 22. marts 2008 til 23. maj 2008, og ønsker med dette brev at

Læs mere

GeoRest API. Nye geonøgler i Kortforsyningen. Nikolaj Kamstrup

GeoRest API. Nye geonøgler i Kortforsyningen. Nikolaj Kamstrup GeoRest API Nye geonøgler i Kortforsyningen Nikolaj Kamstrup Hvad er geonøglerne? Geonøglerne er en betegnelse for en række webservice metoder til opslag i GST data. Geonøglernes rolle er ud fra brugeres

Læs mere

Affaldsdatasystem Vejledning supplement i system-til-system integration for.net brugere

Affaldsdatasystem Vejledning supplement i system-til-system integration for.net brugere Affaldsdatasystem Vejledning supplement i system-til-system integration for.net brugere Dokument version: 2.0 ADS version: 1.0 Henvendelse vedrørende affald: Miljøstyrelsen Roskilde, Affaldssekretariatet

Læs mere

Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface for person (part)

Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface for person (part) IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Høringssvar vedrørende Specifikation af serviceinterface for person (part) Dette er KLs høringssvar på den offentlige høring om specifikation af serviceinterface

Læs mere

Velkommen. Acadre nyheder. Jørgen Hedegård, Formpipe Software A/S

Velkommen. Acadre nyheder. Jørgen Hedegård, Formpipe Software A/S Velkommen Acadre nyheder Jørgen Hedegård, Formpipe Software A/S 1 Spor 1 ESDH Perspektiver Acadre nyheder Ved Jørgen Hedegård IMPULS 2015 2 Acadre nyheder Agenda Integration til SAPA Meetings Plus 3.0

Læs mere

Notat ang. visning af dagsordener og referater på hjemmesiden ved skift til SBSYS esdh system.

Notat ang. visning af dagsordener og referater på hjemmesiden ved skift til SBSYS esdh system. Notat ang. visning af dagsordener og referater på hjemmesiden ved skift til SBSYS esdh system. I dette notat gøres rede for Hvordan visning af dagsordener og referater teknisk set kører i dag, Valg af

Læs mere

Integration SF1590_A - ØiR - Afsend økonomipostering til ØiR (Finans) Integrationsbeskrivelse - version 2.1.0

Integration SF1590_A - ØiR - Afsend økonomipostering til ØiR (Finans) Integrationsbeskrivelse - version 2.1.0 Integration SF1590_A - ØiR - Afsend økonomipostering til ØiR (Finans) Integrationsbeskrivelse - version 2.1.0 Kommunernes Datafællesskab - KDF Versionshistorik Relevans Dato Initialer Version Kommentarer

Læs mere

BILAG 1 GENERELLE BETINGELSER INTERN (VERSION 1.0 AF 31. MAJ 2005) (I DET FØLGENDE KALDET GENERELLE BETINGELSER) OIO STANDARDAFTALE FOR WEB SERVICES

BILAG 1 GENERELLE BETINGELSER INTERN (VERSION 1.0 AF 31. MAJ 2005) (I DET FØLGENDE KALDET GENERELLE BETINGELSER) OIO STANDARDAFTALE FOR WEB SERVICES BILAG 1 GENERELLE BETINGELSER INTERN (VERSION 1.0 AF 31. MAJ 2005) (I DET FØLGENDE KALDET GENERELLE BETINGELSER) OIO STANDARDAFTALE FOR WEB SERVICES INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Anvendelsesområde... 3 2. Definitioner...

Læs mere

SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration. SAPAs behov for Dialogintegration. Fordele ved brug af dialogintegration i SAPA

SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration. SAPAs behov for Dialogintegration. Fordele ved brug af dialogintegration i SAPA 26. marts 2014 NOTAT SAPAs forretningsmæssige behov i relation til Dialogintegration Dette notat beskriver SAPAs specifikke forretningsmæssige behov i forhold til integration med relevante ESDH-/fagsystemer,

Læs mere

Skanningsmodul Standard IT- og Telestyrelsen København den 8. september 2005

Skanningsmodul Standard IT- og Telestyrelsen København den 8. september 2005 Skanningsmodul Standard IT- og Telestyrelsen København den 8. september 2005 FESD standardisering FESD-modul. Skanningsmodul Version 1.0 Kolofon: FESD moduler. Skanningsmodul. FESD standardisering. Skanningsmodul

Læs mere

FESD GIS-integrationsmodel

FESD GIS-integrationsmodel FESD GIS-integrationsmodel Version 2.0 Standard IT- og Telestyrelsen København den 19. december 2008 FESD-standardisering. GIS-integrationsmodel. Grænsesnit Version 2.0 Kolofon: FESD-standardisering. GIS-integrationsmodel.

Læs mere

N OT AT. Arbejdsgang i forbindelse med afsendelse af dokument til Dokumentboks. Overordnet vision til håndtering afsendelse af dokumenter

N OT AT. Arbejdsgang i forbindelse med afsendelse af dokument til Dokumentboks. Overordnet vision til håndtering afsendelse af dokumenter N OT AT Arbejdsgang i forbindelse med afsendelse af dokument til Dokumentboks Dette notat indeholder en beskrivelse af arbejdsgange til håndtering af afsendelse af dokumenter til Dokumentboksen eller måske

Læs mere

Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse

Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse - 1 Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse...1 Indledning...1 Formål...1 Beskrivelse...1 Basale krav til det bibliotek/website

Læs mere

Indhold. Senest opdateret : 30. juli 2010. Side 1 af 5

Indhold. Senest opdateret : 30. juli 2010. Side 1 af 5 Indhold Introduktion... 2 Scenarier hvor API et kan benyttes... 2 Scenarie 1 Integration til lagerhotel... 2 Scenarie 2 Integration til økonomi system... 2 Webshop2 API Model... 3 Brugen af API et... 4

Læs mere

Kommunale integrationsløsninger i SkoleIntra v/ Ole Windeløv

Kommunale integrationsløsninger i SkoleIntra v/ Ole Windeløv Kommunale integrationsløsninger i SkoleIntra v/ Ole Windeløv Kommunale integrationsløsninger Elevplaner og andet til ESDH systemer Daginstitutioner på SkoleIntra Varmestyrings- og booking systemer Advisering

Læs mere

Webservice W017 Registrer karakter

Webservice W017 Registrer karakter ADM 206-1 TEK Webservice W017 Registrer karakter Formål At registrere og opdatere en karakter i SIS, dvs. svarende til vinduet Registrering af karakter/merit pr. studerende (A471), dog kun for karakterdelen

Læs mere

Den Gode LÆ-blanket Webservice (DGLÆ:WS)

Den Gode LÆ-blanket Webservice (DGLÆ:WS) Den Gode LÆ-blanket Webservice (DGLÆ:WS) MedCom arbejdspapir. Ver 0.2 18-06-2006. HVO Den Gode LÆ-blanket Webservice (DGLÆ:WS)...1 Del A: Formål og funktionalitet...2 Formål (=Usecase)...2 Sagsgangen i

Læs mere

Webservice til upload af produktionstilladelser

Webservice til upload af produktionstilladelser BILAG 1 Webservice til upload af produktionstilladelser Indhold og anvendelse Denne web-service gør det muligt for 3. parts programmer i kommuner og amter at Uploade og registrere kommunale produktionstilladelser

Læs mere

Introduktion. Jan Brown Maj, 2010

Introduktion. Jan Brown Maj, 2010 Jan Brown Maj, 2010 Introduktion OIOXML har eksisteret som det centrale datastandardiseringsparadigme siden 2002. Til OIOXML-konceptet er der et regelsæt betegnet OIO Navngivnings- og Deignregler (NDR),

Læs mere

DKAL Snitflade Webservice

DKAL Snitflade Webservice DKAL Snitflade Webservice Typografidefinition: Overskrift 1: Skrifttype: Indrykning: Venstre: 0 cm, Hængende: 0,76 cm, Sideskift før Typografidefinition: Overskrift 2;H2;h2;2;headi;hea ding2;h21;h22;21;heading

Læs mere

Ungebasen. Dokumentation af webservices til udveksling af data mellem Ungebasen og et kommunalt vejledningssystem PUBLICPUBLIC PUBLICPUBLICX

Ungebasen. Dokumentation af webservices til udveksling af data mellem Ungebasen og et kommunalt vejledningssystem PUBLICPUBLIC PUBLICPUBLICX PUBLICPUBLIC PUBLICPUBLICX Ungebasen Dokumentation af webservices til udveksling af data mellem Ungebasen og et kommunalt vejledningssystem 16.06.2014 A414.97.6 [Status] Side 1 af 15 Indhold 1. Indledning...

Læs mere

OBJEKTKODE Kodeværdi for objekttype Integer(2) 30 Objektkode 30 gælder for planer der knyttes til en lokalplan. Se evt. kodeliste for Plandk2+

OBJEKTKODE Kodeværdi for objekttype Integer(2) 30 Objektkode 30 gælder for planer der knyttes til en lokalplan. Se evt. kodeliste for Plandk2+ PlanDK2+: Byggefelt OBS. Byggefelter er implementeret i Plandata som en selvstændig plantype (30.4). 19. juni 2018 Felter markeret med rødt SKAL udfyldes, når der gemmes en kladde i Felter markeret med

Læs mere

NemHandelsRegistret (NHR) - Bulk-funktionalitet

NemHandelsRegistret (NHR) - Bulk-funktionalitet NemHandelsRegistret (NHR) - Bulk-funktionalitet Hjælpeguide til administration af registreringer via NHR Bulk-funktionalitet. Juni 2015 Version 1.1 Introduktion Det forudsættes af læseren af denne vejledning

Læs mere

Akkumuleret Installationsvejledning NS

Akkumuleret Installationsvejledning NS Akkumuleret Installationsvejledning NS9.3.002 24. juni 2019 ØSY/JKH Indhold Generelt... 2 Opmærksomhedspunkter... 2 Indledende trin... 3 Manuelle handlinger FØR objektændringer... 3 Opgraderingstrin...

Læs mere

Indholdsfortegnelse for kapitel 3

Indholdsfortegnelse for kapitel 3 Indholdsfortegnelse for kapitel 3 Kapitel 3 Design............................................................ 2 Database........................................................... 3 ER-diagram.................................................

Læs mere

Bilagsrapport 4: DataHub - Webservice interface Forskrift F1: EDI-kommunikation med DataHub'en i elmarkedet. Træder i kraft den 1.3.

Bilagsrapport 4: DataHub - Webservice interface Forskrift F1: EDI-kommunikation med DataHub'en i elmarkedet. Træder i kraft den 1.3. Forskrift F1: EDI-kommunikation med DataHub'en i elmarkedet Bilagsrapport 4: DataHub - Webservice interface Februar 2011 Version 2.0 Træder i kraft den 1.3.2013 1.0 2.0 16-6-2010 24-6-2010 29-6-2010 DATE

Læs mere

Dokumentation af optagelse.dk

Dokumentation af optagelse.dk ApplicationService Indhold Versionsstyring Introduktion Navn URL Formål Sikkerhed Operationer echo() findftuapplicationids(...) findftuapplicationbyid(...) findftuapplicationpdfbyid(...) findftuapplicationenclosurezipurlbyid(...)

Læs mere

ELEKTRONISK INDBERETNING BØRNEDATABASEN VIA DGWS 13/1 2010 VERSION 1.02

ELEKTRONISK INDBERETNING BØRNEDATABASEN VIA DGWS 13/1 2010 VERSION 1.02 ELEKTRONISK INDBERETNING BØRNEDATABASEN VIA DGWS 13/1 2010 VERSION 1.02 Indhold Indhold... 2 Introduktion... 3 Den Gode Webservice... 4 ID Kortet... 4 Signering... 4 BDBChildMeasurementReport webservicen...

Læs mere

BBR OIOXML. Vejledning til snitfladen: Address.wsdl

BBR OIOXML. Vejledning til snitfladen: Address.wsdl OIOXML Vejledning til snitfladen: En vejledning rettet mod 3. part. Ændringer i forhold til forrige versioner Version 1.0 Første version, 15.01.2010 Version 1.1.0 5.2.2010: Opdateret med de tilbagemeldinger

Læs mere

XML webservice for deklarationsgebyrer. Version 1.0 Final

XML webservice for deklarationsgebyrer. Version 1.0 Final XML webservice for deklarationsgebyrer Version 1.0 Final Dokumentoplysninger Titel: Projekt: Webservice for deklarationsgebyrer EDI kontorets branchekoordinerede dataudveksling Forfatter: Bidragsydere

Læs mere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Indhold Indledning... 3 Hvad er socialt frikort?... 3 Om Løsningen... 4 Persondata i Socialt Frikort... 4 Adgang til løsningen... 4 Nøglebegreber i Socialt

Læs mere

En ajourføringsservice er intern service mellem to registre udgangspunktet er beskrivelserne i løsningsarkitekturen bilag A - servicebeskrivelse.

En ajourføringsservice er intern service mellem to registre udgangspunktet er beskrivelserne i løsningsarkitekturen bilag A - servicebeskrivelse. 1. Fælles skabeloner For at få en ensartet detaljeret beskrivelser af samtlige services, skal bruges et sæt af fælles skabeloner. Der er én skabelon for hver servicetype (ajourføring, udstilling, hændelser

Læs mere

Videresend til egen . Vejledning til Digital Post for virksomheder

Videresend til egen  . Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Virksomheden kan automatisk få videresendt post fra den digitale postkasse til sit eget sikre e-mailsystem.

Læs mere

PURE ændringer i forbindelse med implementering af FI's forskningsindikator

PURE ændringer i forbindelse med implementering af FI's forskningsindikator atirabeskrivelse PURE ændringer i forbindelse med implementering af FI's forskningsindikator Oprettet af: Bo Gundersen Dato: 16. maj 2008 Version: 1.0 Atira A/S Niels Jernes Vej 10 DK-9220 Aalborg +45

Læs mere

White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N

White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N White paper White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober 2018 Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen hrp@ims.dk IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N Tlf.: +45 31 74 00 09 Salg: salg@ims.dk Support: support@ims.dk

Læs mere

September Gruppetræ. Version 1.0

September Gruppetræ. Version 1.0 Gruppetræ Version 1.0 1 Indhold Gruppetræ... 2 Gruppetyper... 3 Overførsel af hovedgrupper (klasser) til Aula... 3 Eksempler på Aula grupper... 5 Smarte Aula grupper... 6 Årgangsgrupper... 6 Indskolings-,

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 6 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Integrationsmanual. Anvendelse af webservice til kursusoversigt i Campus. Brugervejledning til udviklere

Integrationsmanual. Anvendelse af webservice til kursusoversigt i Campus. Brugervejledning til udviklere Integrationsmanual Anvendelse af webservice til kursusoversigt i Campus Brugervejledning til udviklere Moderniseringsstyrelsen Webservice manual til udviklere 2016 1 1. Indholdsfortegnelse Nyt kapitel

Læs mere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Indhold Indledning... 3 Hvad er socialt frikort?... 3 Version 1.1 hvad er nyt?... 3 Om Løsningen... 4 Persondata i Socialt Frikort... 4 Adgang til løsningen...

Læs mere

FKG datamodellen Version Implementeringsguidelines. FKG datamodellen Version Implementeringsguidelines

FKG datamodellen Version Implementeringsguidelines. FKG datamodellen Version Implementeringsguidelines FKG Fælleskommunale Geodatasamarbejde FKG datamodellen Version 2.3.1 Implementeringsguidelines Sidste revisionsdato: 24. oktober 2013 1 Dokumenthistorik Version Dato Initialer Ændring 1.0 5.7.2013 TBS/NIRAS

Læs mere

GIS-OIS INTEGRATION BRUGERMANUAL, VERSION 2 I G I S 2 0 0 8

GIS-OIS INTEGRATION BRUGERMANUAL, VERSION 2 I G I S 2 0 0 8 GIS-OIS INTEGRATION BRUGERMANUAL, VERSION 2 I G I S 2 0 0 8 GIS-OIS integration BRUGERMANUAL Udarbejdet for: Titel: Dokumenttype: I GS GIS-OIS integration Brugermanual Software manual Udgave: 1 Dato: 20-05-2008

Læs mere

Vejledning til Retsinformation web services test stubs

Vejledning til Retsinformation web services test stubs Civilstyrelsen Vejledning til Retsinformation Version:2 2010.02.08 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Installation... 3 3. Web Service beskrivelse og testdata... 3 2010.02.08 2 Side 2 af 5 1.

Læs mere

DPR Viderestilling. Grænseflade for klient applikation

DPR Viderestilling. Grænseflade for klient applikation DPR Viderestilling CSC Danmark Copyright All Rights Reserved. Side 2 af 15 1. Generel beskrivelse Program-til-program kommunikationen foregår mellem to applikationer: DPR Viderestilling og en klient applikation.

Læs mere

Integration med egne systemer. Vejledning til Digital Post for virksomheder

Integration med egne systemer. Vejledning til Digital Post for virksomheder Integration med egne systemer Vejledning til Digital Post for virksomheder Integration med egne systemer Virksomheden kan modtage digitale meddelelser via en direkte integration til egne systemer til fx

Læs mere