Overenskomst for hjemmedagplejere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overenskomst for hjemmedagplejere"

Transkript

1 Overenskomst for hjemmedagplejere Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte Side 1

2 Side 2 Kapitel Område... 3 Kapitel 2. Månedslønnede Personafgrænsning Ansættelsesbrev Løndannelsen Grundløn Funktionsløn Kvalifikationsløn Resultatløn Forhandlingssystemet, konfliktløsning mv Lønberegning/lønfradrag Decentrale løninstrumenter m.v Lønudbetaling Pension, ordning A Pension, ordning B ATP Arbejdstid Ferie Feriefridagstimer Fravær ved graviditet, barsel, adoption, omsorg og familiemæssige årsager Barns 1. sygedag Opsigelse Fratrædelsesgodtgørelse, sygdom, værnepligt og efterløn Tjenestefrihed Medindflydelse og medbestemmelse/tillidsrepræsentantog samarbejdsudvalgsregler Efteruddannelse og kompetenceudvikling Kapitel 3. Timelønnede Personafgrænsning Lønudbetaling til timelønnede Opsigelse og sygdom Øvrige ansættelsesvilkår Kapitel 4. Ikrafttrædelses- og opsigelsesbestemmelser Ikrafttræden og opsigelse... 13

3 Kapitel Side 3 1. Område Overenskomsten gælder i de kommuner i Kommunernes Landsforenings forhandlingsområde, som har tilsluttet sig overenskomsten over for Kommunernes Landsforening. Overenskomsten omfatter personer, der ansættes som hjemmedagplejere til pasning af børn i børnenes eget hjem sammen med eventuelle børn fra andre hjem. Overenskomsten omfatter hjemmedagplejere, der er fyldt 18 år. I hjemmet kan der maximalt være 3 børn. Hjemmedagplejere er forpligtede til at fungere som vikarer i andre hjem i følgende situationer: i den periode, der går fra det faste hjem udtræder af ordningen og indtil andet fast hjem kan tilbydes eller hjemmedagplejeren fratræder, i den periode, hvor der afvikles ferie i det faste hjem, i den periode, hvor der er sygdom i det faste hjem, som umuliggør udførelse af arbejde i hjemmet. Kapitel 2. Månedslønnede 2. Personafgrænsning Kapitlet omfatter ansatte, som 1. gennemsnitlig har en arbejdstid på mindst 15 timer om ugen (pr. 1. januar 2001 mindst 10 timer om ugen, jf. Rammeaftale om deltidsarbejde), 2. er ansat til 3 måneders beskæftigelse eller derover. Aftalen findes i samlemappen under afsnit Ansættelsesbrev Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) gælder.

4 Side 4 De første 3 måneder af ansættelsesforholdet betragtes som prøvetid, såfremt der er optaget bestemmelse herom i ansættelsesbrevet. Aftalen findes i samlemappen under afsnit Løndannelsen Lønnen består af 4 elementer: grundløn, jf. 5, funktionsløn, jf. 6, kvalifikationsløn, jf. 7 og resultatløn, jf. 8. Aftale pr. 1. april 1999 om lønninger for kommunalt ansatte gælder. Aftalen findes i samlemappen under afsnit Lønnen til deltidsbeskæftigede beregnes som en forholdsmæssig del af lønnen for fuldtidsbeskæftigede. 5. Grundløn Grundlønnen dækker de funktioner, der forventes varetaget af en nyansat. Grundlønnen for hjemmedagplejere er løntrin Funktionsløn Funktionsløn ydes ud over grundlønnen. Funktionsløn baseres på de funktioner (arbejds- og ansvarsområder), der er knyttet til den enkelte stilling/gruppe af stillinger. Funktionerne skal være særlige funktioner, der ligger udover de funktioner, der forventes varetaget ud over grundlønnen. Funktionsløn aftales decentralt på grundlag af de funktioner, den ansatte varetager. Funktionsløn ydes som pensionsgivende tillæg - medmindre andet aftales - eller ved oprykning til højere løntrin.

5 Side 5 Til inspiration for fastsættelse af kriterier for funktionsløn kan nedenstående liste anvendes. Listen er ikke udtømmende og ikke opstillet i prioriteret rækkefølge. Nogle kriterier kan overlappe hinanden: Hjemmedagplejens åbningstid (eks. atypisk åbningstid) Brugergruppens sammensætning Særlige arbejdsopgaver, f.eks. vikar Fremmedsprogede børn Omsorgskrævende børn Personalemøde Funktionsløn kan i øvrigt anvendes til at honorere for elementer, der traditionelt har været honoreret med arbejdstidsbestemte ydelser eller arbejdsbestemte tillæg o.lign., jf. aftale om konvertering til årligt ulempetillæg. 7. Kvalifikationsløn Kvalifikationsløn ydes udover grundløn og en eventuel funktionsløn. Kvalifikationsløn baseres på den enkelte medarbejders kvalifikationer. Kriterierne for kvalifikationerne tager udgangspunkt i objektive forhold som eksempelvis uddannelse og erfaring. Centralt aftalt kvalifikationstillæg Hjemmedagplejere med 4 års erfaring som hjemmedagplejer aflønnes efter løntrin 12. Fra den 1. april 2000 ændres 4 års erfaring til 3 års erfaring. Kvalifikationsløn aftales decentralt. Kvalifikationsløn ydes som pensionsgivende tillæg - medmindre andet aftales - eller ved oprykning til højere løntrin. Til inspiration for fastsættelse af kriterier for kvalifikationsløn kan nedenstående liste anvendes. Listen er ikke udtømmende og ikke opstillet i prioriteret rækkefølge. Nogle kriterier kan overlappe hinanden: Erfaring, som kan måles på flere måder Inden for hjemmedagplejeområdet Uden for hjemmedagplejeområdet På arbejdsstedet Med særlige arbejdsopgaver Relevant uddannelse (PGU eller anden grunduddannelse) og relevant efteruddannelse/kursusvirksomhed, herunder AMU-kurser. Specialviden, lokalkendskab, varetagelse af flere funktioner, ansvar, deltagelse i arbejdsgrupper, udvalg. De følgende eksempler på mere subjektive kriterier er ikke egnede som selvstændige kriterier, men bør højst supplere de objektive kriterier: samarbejdsevne, selvstændighed, engagement, kreativitet.

6 Side 6 8. Resultatløn Aftale om resultatløn gælder. Aftalen findes i samlemappen under afsnit Forhandlingssystemet, konfliktløsning mv. Aftale om ny løndannelse gælder. Aftalen findes i samlemappen under afsnit Aftalen indeholder bl.a. bestemmelser om forhandlingssystemet, gennemsnitsløngaranti, lønstatestik, rets- og interessetvister, herunder opsigelse og ophør af aftaler om funktions- og kvalifikationsløn. 10. Lønberegning/lønfradrag Aftale om lønberegning/lønfradrag for månedslønnet personale gælder. Aftalen findes i samlemappen under afsnit Decentrale løninstrumenter m.v. Protokollat om decentrale løninstrumenter m.v. gælder. Protokollatet findes i samlemappen under afsnit Lønudbetaling Lønnen udbetales månedsvis bagud. 13. Pension, ordning A Med virkning fra 1. april 2000 oprettes en pensionsordning i Pensam-liv for ansatte, som 1. er fyldt 21 år, 2. har 1 års sammenlagt (amts)kommunal beskæftigelse inden for en 8 års periode, tidligst regnet fra den 1. april 1999, og 3. er beskæftiget gennemsnitlig mindst 15 timer pr. uge (pr. den 1. januar 2001 gennemsnitlig mindst 10 timer pr. uge).

7 Side 7 Ved indtræden i den nyetablerede pensionsordning kan timelønnet beskæftigelse som vikar, ekstrahjælp mv. i indtil 6 måneder ikke medregnes i karensperioden på 1 år. Dokumentationspligten for forudgående (amts)kommunal ansættelse påhviler den ansatte. Der indbetales ikke pensionsbidrag for medarbejdere, som i indtil 6 måneder ansættes på timeløn med henblik på varetagelse af midlertidig beskæftigelse som vikar, ekstrahjælp mv. Pensam-liv, Jørgen Knudsens Vej 2, 3520 Farum. Ansatte, der er omfattet af pensionsordningen i stk. 1, følger denne, indtil betingelserne for at blive omfattet af den fuldt udbyggede pensionsordning er opfyldt, jf. 14. Pensionsordningen oprettes med virkning fra den 1. i den måned, hvor alle betingelserne efter stk. 1 er opfyldt i hele måneden, dog tidligst med virkning fra 1. april Stk. 4 Den ansattes eget bidrag til pensionsordningen udgør 0,8% af de pensionsgivende løndele, jf. stk. 5. Eget bidraget tilbageholdes ved lønudbetalingen. Arbejdsgiverbidraget beregnes som 1,6% af de samme pensionsgivende løndele. Stk. 5 Grundløn er pensionsgivende. Funktions- og kvalifikationsløn er pensionsgivende, medmindre andet aftales. De pensionsgivende løndele udgør 100/99,2 af den pensionsgivende løn på samme løntrin. Hvis funktionsløn og/eller kvalifikationsløn ydes ved indplacering på et højere løntrin, beregnes pensionen i forhold til det højere løntrin. Hvis funktionsløn og/eller kvalifikationsløn ydes i form af pensionsgivende tillæg, forhøjes tillægget til 100/99,2. Stk. 6 Med virkning fra 1. april 2000 er betalt merarbejde til deltidsbeskæftigede pensionsgivende for ansatte, som i øvrigt er berettiget til pension. Stk. 7 Kommunen indbetaler egetbidraget og arbejdsgiverbidraget til pensionsordningen månedsvis bagud i tilknytning til lønudbetalingen.

8 Side Pension, ordning B For ansatte, der 1. er fyldt 25 år, 2. har mindst 4 års (amts)kommunal beskæftigelse oprettes pensionsordning i Pensam-liv og 3. er beskæftiget gennemsnitlig mindst 15 timer om ugen. (Pr. 1. januar 2001 gennemsnitlig 10 timer om ugen). Pensam-liv, Jørgen Knudsens Vej 2, 3520 Farum Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at anden offentlig beskæftigelse end nævnt i stk. l, nr. 2 indgår ved beregning af karensperioden på 4 år. Pensionsordningen oprettes med virkning fra den l. i den måned, hvor alle betingelser efter stk. 1 er opfyldt i hele måneden. Stk. 4 Grundløn er pensionsgivende. Funktions- og kvalifikationsløn er pensionsgivende. medmindre andet aftales. De pensionsgivende løndele af et løntrin udgør 100/96 af den pensionsgivende løn på samme løntrin. Stk. 5 Den ansattes eget bidrag til pensionsordningen udgør 4% af de pensionsgivende løndele, jf. stk. 4. Egetbidraget tilbageholdes ved lønudbetalingen. Arbejdsgiverbidraget beregnes som 8% af de samme pensionsgivende løndele. Hvis funktionsløn og/eller kvalifikationsløn ydes ved indplacering på et højere løntrin, beregnes pensionen i forhold til det højere løntrin. Hvis funktionsløn og/eller kvalifikationsløn ydes i form af pensionsgivende tillæg, forhøjes tillægget til 100/96. Stk. 6 Med virkning fra 1. april 2000 er betalt merarbejde til deltidsbeskæftigede pensionsgivende for ansatte, som i øvrigt er berettiget til pension. Stk. 7 Kommunen indbetaler egetbidraget og arbejdsgiverbidraget til pensionsordningen.

9 Side 9 Stk. 8 Der indbetales ikke pensionsbidrag for medarbejdere som i indtil 6 måneder ansættes på timeløn med henblik på varetagelse af midlertidig beskæftigelse som vikarer, ekstrahjælp mv. Stk. 9 Timelønnet beskæftigelse medregnes ikke i karensperioden. 15. ATP Ansatte er omfattet af den forhøjelse af ATP-bidraget, som er gennemført ved lov nr af 20. december 1995 (A-bidraget). 16. Arbejdstid Den årlige arbejdstidsnorm udgør 1924 timer incl. ferie og søgnehelligdage. Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer, der fordeles på ugens 5 første hverdage mellem kl. 6 og kl. 18. Den daglige arbejdstid kan maksimalt udgøre 9 timer Overarbejde/merarbejde kan ikke forekomme. Stk. 4 Den ansatte skal være bekendt med arbejdstidens placering mindst 4 uger forud. Ændring af arbejdstidens placering kan ske med et varsel på mindst 2 dage. Stk. 5 Aftale om visse aspekter i forbindelse med arbejdstiden gælder. Aftalen findes i samlemappen under afsnit Stk. 6 Rammeaftalen om decentrale arbejdstidsaftaler gælder. 17. Ferie Aftalen findes i samlemappen under afsnit Aftale om ferie for (amts)kommunalt ansat personale gælder.

10 Side 10 Aftalen findes i samlemappen under afsnit Feriefridagstimer Aftale om feriefridagstimer for (amts)kommunalt ansat personale gælder Aftalen findes i samlemappen under afsnit Fravær ved graviditet, barsel, adoption, omsorg og familiemæssige årsager Aftale om fravær ved graviditet og barsel og af familiemæssige årsager gælder. Aftalen findes i samlemappen under afsnit Barns 1. sygedag Den ansatte har efter anmodning i det enkelte tilfælde adgang til hel eller delvis tjenestefrihed på eget barns første sygedag, når følgende betingelser er opfyldt: 1. Barnet er under 18 år og har ophold hos den ansatte, 2. fraværet er nødvendigt af hensyn til barnet, og 3. tjenestefrihed er forenelig med forholdene på tjenestestedet. I vurdering af, om anmodning om tjenestefrihed skal imødekommes, indgår en afvejning af barnets alder og sygdommens karakter. Tjenestefrihed regnes ikke som sygefravær. Under tjenestefrihed efter stk. l, har den ansatte ret til løn. Der udbetales ikke arbejdsbestemte og arbejdstidsbestemte tillæg. Hvis den ansatte misbruger ordningen, kan adgangen til fravær inddrages. 21. Opsigelse Funktionærlovens opsigelsesvarsler anvendes, når en ansat opsiges eller siger sin stilling op. Til den ansatte fremsendes meddelelse om uansøgt afsked.

11 Side 11 Forbundet kan kræve sagen forhandlet med afskedigelsesmyndigheden, hvis forbundet skønner, at afskedigelsen ikke kan anses for rimeligt begrundet i den ansattes eller kommunens forhold. Forbundet kan kræve forhandlingen afholdt inden for en frist af 1 måned efter afsendelsen af den i stk. 2 nævnte meddelelse. Stk. 4 Hvis den ansatte har været uafbrudt beskæftiget i kommunen i mindst 8 mdr. på det tidspunkt, hvor opsigelsen meddeles, kan forbundet kræve sagen indbragt for et afskedigelsesnævn, hvis der ikke opnås enighed ved en forhandling efter stk. 3. Et sådant krav skal fremsættes overfor kommunen inden for 1 måned efter forhandlingen med kopi til Kommunernes Landsforening. Stk. 5 Et afskedigelsesnævn består af 4 medlemmer og en opmand. 2 medlemmer udpeges af forbundet og 2 medlemmer udpeges af Kommunernes Landsforening. De 4 medlemmer udpeger i fællesskab en opmand. Hvis de 4 medlemmer ikke kan enes om at udpege en opmand, anmoder de præsidenten for vedkommende landsret om at foretage udpegningen. Stk. 6 Afskedigelsesnævnet fastsætter selv sin forretningsorden. For nævnet kan afhøres parter og vidner. Nævnet afsiger en motiveret kendelse. Hvis nævnet finder, at opsigelsen ikke er rimeligt begrundet i den ansattes eller kommunens forhold, kan det pålægges kommunen at afbøde virkningerne af opsigelsen ved fastsættelse af en godtgørelse. Størrelsen af godtgørelsen fastsættes af nævnet, som skal tage hensyn til sagens omstændigheder og til, hvor længe ansættelsesforholdet har varet. Godtgørelsen kan maksimalt fastsættes til sædvanlig løn for en periode svarende til det dobbelte af arbejdsgivers opsigelsesvarsel over for den ansatte. Nævnets omkostninger i forbindelse med sagen fastsættes af nævnet. Omkostningerne fordeles mellem parterne eller pålægges den tabende part. 22. Fratrædelsesgodtgørelse, sygdom, værnepligt og efterløn Følgende bestemmelser i funktionærloven finder anvendelse: 1. Fratrædelsesgodtgørelse ( 2a) 2. Løn under fravær på grund af sygdom. ( 5) 3. Indkaldelse til aftjening af værnepligt ( 6) 4. Efterløn ( 8). 23. Tjenestefrihed Der kan gives tjenestefrihed uden løn, hvis det er foreneligt med arbejdet.

12 Side Medindflydelse og medbestemmelse/tillidsrepræsentant- og samarbejdsudvalgsregler Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse gælder, hvis der lokalt indgås aftale herom. Aftalen findes i samlemappen under afsnit Hvis der ikke er indgået lokal aftale i h.t Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse, gælder Aftale om tillidsrepræsentanter, samarbejde og samarbejdsudvalg i (amts)kommuner tilsluttet Amtsrådsforeningen og Kommunernes Landsforening bestemmelser herom. Aftalen findes i samlemappen under afsnit Efteruddannelse og kompetenceudvikling Aftale om efteruddannelse og kompetenceudvikling for (amts)kommunalt ansat personale gælder. Aftalen findes i samlemappen under afsnit Kapitel 3. Timelønnede 26. Personafgrænsning Kapitlet omfatter medarbejdere, som 1. gennemsnitligt har en arbejdstid på under 15 timer om ugen (Pr. 1. januar 2001 gennemsnitlig 10 timer om ugen) eller 2. er ansat til beskæftigelse i 3 måneder eller derunder. Ansatte med mindst 15 timer om ugen (Pr. 1. januar 2001 over 10 timer om ugen) overgår til månedsløn den efterfølgende 1. i måneden efter 3 måneders ansættelse. Timelønnen beregnes som 1/1924 af pågældendes nettoårsløn efter 4-8.

13 Side 13 Der ydes timelønnede vikarer, der forud for en søgnehelligdag har været beskæftiget uafbrudt i 6 arbejdsdage, betaling for sådanne dage med et beløb svarende til den pågældendes sædvanlige timeløn for det antal timer, vedkommende skulle have været beskæftiget den pågældende dag. 27. Lønudbetaling til timelønnede Lønnen til timelønnede udbetales hver 14. dag. Der kan lokalt indgås aftale om at lønnen kan udbetales månedsvis bagud. 28. Opsigelse og sygdom For timelønnede, der ikke antages med henblik på varig beskæftigelse, kan ansættelsesforholdet ophæves fra dag til dag. Ved sygdom betragtes ansættelsesforholdet som ophævet. For timelønnede, der er antaget med henblik på varig beskæftigelse er opsigelsesvarslet i de første 3 måneder gensidigt 14 dage til fratræden ved en måneds udgang og derefter 1 måneds varsel til udgangen af en måned. Timelønnede oppebærer i sygdomstilfælde dagpenge efter reglerne i dagpengeloven. 29. Øvrige ansættelsesvilkår For timelønnede gælder i øvrigt følgende bestemmelser for månedslønnede hjemmedagplejere: 3 Ansættelsesbreve 11 Decentrale løninstrumenter m.v. 15 ATP 16 Arbejdstid 17 Ferie 19 Forældretjenestefrihed og tjenestefrihed af tvingende familiemæssige årsager 24 Medindflydelse og medbestemmelse/tillidsrepræsentant/samarbejdsudvalgsregler 25 Efteruddannelse og kompetenceudvikling Kapitel 4. Ikrafttrædelses- og opsigelsesbestemmelser 30. Ikrafttræden og opsigelse Overenskomsten har, hvor intet andet er anført virkning fra 1. april Overenskomsten kan opsiges med 3 måneders varsel til en 31. marts, dog tidligst til den 31. marts Opsigelsen skal ske skriftligt.

14 Side 14 Indtil der indgås ny overenskomst, fastsættes aflønninger efter Aftale om lønninger for kommunalt ansatte, der gælder til den dag, til hvilken overenskomsten bliver opsagt. København, den 25. november 1999 For Kommunernes Landsforening Ole Andersen Iben Puls For Forbundet af Offentligt Ansatte Poul Winckler Ruth Nielsen

O V E R E N S K O M S T FOR HJEMMEDAGPLEJERE ANSAT VED FREDERIKSBERG KOMMUNE

O V E R E N S K O M S T FOR HJEMMEDAGPLEJERE ANSAT VED FREDERIKSBERG KOMMUNE Frederiksberg Kommune Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) O V E R E N S K O M S T FOR HJEMMEDAGPLEJERE ANSAT VED FREDERIKSBERG KOMMUNE 1. Område... 3 2. Ansættelsesbrev... 3 3. Løn... 3 4. Løndannelsen...

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte Side 2 Kapitel 1. Overenskomstens område... 3 1.

Læs mere

Oktober 1999 Aftalenr Overenskomst for børne- og ungdomskonsulenter samt plejehjemskonsulenter.

Oktober 1999 Aftalenr Overenskomst for børne- og ungdomskonsulenter samt plejehjemskonsulenter. Økonomiforvaltningen J.nr. 233.IBU/99 Oktober 1999 Aftalenr. 2332 Overenskomst for børne- og ungdomskonsulenter samt plejehjemskonsulenter. Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte har aftalt

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for pædagogiske konsulenter

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for pædagogiske konsulenter Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for pædagogiske konsulenter Kommunernes Landsforening Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Forbundet af Offentligt Ansatte 1. Overenskomstens område...

Læs mere

Overenskomst for hjemmedagplejere

Overenskomst for hjemmedagplejere Overenskomst for hjemmedagplejere KL FOA - Fag og Arbejde 66.11 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 66.11 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3 2. Afgrænsning månedslønnede og timelønnede...3

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere

Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Kommunernes Landsforening Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark Forbundet af Offentligt Ansatte Specialarbejderforbundet i Danmark

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet...3 2. Løn...3 3. Grundløn...3

Læs mere

Overenskomst for hjemmedagplejere

Overenskomst for hjemmedagplejere Overenskomst for hjemmedagplejere KL FOA - Fag og Arbejde 66.11 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 66.11 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet... 3 2. Afgrænsning månedslønnede og timelønnede...

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S MOVIA Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Løn... 3 3.

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for kantineledere og rengøringsledere/-chefer KL Forbundet af Offentligt Ansatte Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem

Læs mere

O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtskommunale institutioner

O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtskommunale institutioner AMTSRÅDSFORENINGEN Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtskommunale institutioner 1999 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Januar 2001 Aftalenr Overenskomst for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner.

Januar 2001 Aftalenr Overenskomst for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner. Økonomiforvaltningen J.nr. 233.ITFA-1/99 Januar 2001 Aftalenr. 1393 Overenskomst for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner. Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte har aftalt

Læs mere

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1 OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. april 2001-29. februar 2004 2 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens Område...

Læs mere

November 1999 Aftalenr Overenskomst for tilsynsassistenter ved Levnedsmiddelkontrollen.

November 1999 Aftalenr Overenskomst for tilsynsassistenter ved Levnedsmiddelkontrollen. Økonomiforvaltningen J.nr. 233.ITIL-1/99 November 1999 Aftalenr. 2451 Overenskomst for tilsynsassistenter ved Levnedsmiddelkontrollen. Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte har aftalt fornyelse

Læs mere

Overenskomst for kedel-, maskin- og motorpassere ved I/S Vestforbrænding

Overenskomst for kedel-, maskin- og motorpassere ved I/S Vestforbrænding Side 1 Overenskomst for kedel-, maskin- og motorpassere ved I/S Vestforbrænding Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte 1. Område... 3 2. Ansættelsesbrev... 3 3. Løndannelse... 3 4. Grundløn...

Læs mere

August 1999 Aftalenr. 1387

August 1999 Aftalenr. 1387 Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1BHKL-1/99 August 1999 Aftalenr. 1387 Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte har aftalt fornyelse pr. 1. april 1999 af overenskomst for børnehaveklasseassistenter

Læs mere

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg Overenskomst for anlægsledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 2. ANSÆTTELSESBREV... 3 3. ARBEJDSTID...3 4. LØN.... 3 5. UDGÅET... 4 6. TELEFONGODTGØRELSE...

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området

OVERENSKOMST. mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S. for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området OVERENSKOMST mellem Forbundet af Offentligt Ansatte og Arriva Danmark A/S for driftsledere i Arriva Danmark A/S HT området 1. marts 2004-28. februar 2007 Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår

Læs mere

Januar 2000 Aftalenr Overenskomst for parkeringsserviceassistenter og formænd ved parkeringsservicekontoret

Januar 2000 Aftalenr Overenskomst for parkeringsserviceassistenter og formænd ved parkeringsservicekontoret Økonomiforvaltningen J.nr. 206.6PV-1/99 Januar 2000 Aftalenr. 3502 Overenskomst for parkeringsserviceassistenter og formænd ved parkeringsservicekontoret i Københavns Kommune. Københavns Kommune og Forbundet

Læs mere

Overenskomst for serviceassistentelever

Overenskomst for serviceassistentelever Side 1 Overenskomst for serviceassistentelever Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark 1. Overenskomstens område... 3 2. Lønbestemmelser... 3 3. Arbejde

Læs mere

Oktober 1999 Aftalenr. 1347

Oktober 1999 Aftalenr. 1347 Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1STPÆ-1/99 Oktober 1999 Aftalenr. 1347 Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte har aftalt fornyelse pr. 1. april 1999 af overenskomst for støttepædagoger der

Læs mere

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd

Sygeplejeoverenskomst 2010 2012. - Ledere. Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd Sygeplejeoverenskomst 2010 2012 - Ledere Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd 794650 1 Indhold 1. Overenskomstens område 4 2. Grundløn 4 3. Funktions- og kvalifikationsløn 5 4.

Læs mere

Side 1. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og arbejdsforhold for oldfrueassistenter

Side 1. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og arbejdsforhold for oldfrueassistenter AMTSRÅDSFORENINGEN 32.10.1 Side 1 LEDERNES HOVEDORGANISATION O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og arbejdsforhold for oldfrueassistenter 2005 **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale

Læs mere

November 1999 Aftalenr Overenskomst for ikke-tjenestemandsansatte miljøkontrollører ved Miljøkontrollen

November 1999 Aftalenr Overenskomst for ikke-tjenestemandsansatte miljøkontrollører ved Miljøkontrollen Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1MØK-1/99 November 1999 Aftalenr. 3452 Overenskomst for ikke-tjenestemandsansatte miljøkontrollører ved Miljøkontrollen Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte

Læs mere

Side 1. O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner OK-05

Side 1. O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner OK-05 AMTSRÅDSFORENINGEN 34.04.1 Side 1 FOA - FAG OG ARBEJDE O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner 2005 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

November 1999 Aftalenr

November 1999 Aftalenr Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1LE-1/99 November 1999 Aftalenr. 1504 1505 Københavns Kommune Kommunernes Landsforening har med Forbundet af Offentligt Ansatte har med virkning fra 1. april 1999 indgået

Læs mere

O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner

O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner AMTSRÅDSFORENINGEN 34.04.1 Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Overenskomst for aflønning m.v. af husassistenter ansat ved alderdoms-, syge-, pleje- og rekreationshjem

Overenskomst for aflønning m.v. af husassistenter ansat ved alderdoms-, syge-, pleje- og rekreationshjem Side 1 Overenskomst for aflønning m.v. af husassistenter ansat ved alderdoms-, syge-, pleje- og rekreationshjem Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte (Ændringerne i forhold til 1997-overenskomsten

Læs mere

SYGEPLEJE- OVERENSKOMST

SYGEPLEJE- OVERENSKOMST VERENSKOMST SYGEPLEJE- OVERENSKOMST LEDERE 2014 2017 Indgået mellem DI Overenskomst ll (SBA og DSV) og Dansk Sygeplejeråd DI nr. 794650 2014 2017 Sygeplejeoverenskomst 2014 2017 - Ledere Indgået mellem

Læs mere

OVERENSKOMST OM LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR SERVICEASSISTENTELEVER

OVERENSKOMST OM LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR SERVICEASSISTENTELEVER Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE KVINDELIGT ARBEJDERFORBUND DANMARK OVERENSKOMST OM LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR SERVICEASSISTENTELEVER 1999 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERENSKOMSTENS

Læs mere

ANSATTE. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner

ANSATTE. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner KØBENHAVNS KOMMUNE FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner 2002 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens

Læs mere

Overenskomst for arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl.

Overenskomst for arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl. Overenskomst for arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl. Kommunernes Landsforening Dansk Formand Forening Forbundet af Offentligt Ansatte 40.31 Side 1 Side 2 Kapitel 1. Overenskomstens

Læs mere

O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgshjem

O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgshjem AMTSRÅDSFORENINGEN 32.35.1 Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgshjem 1999 Side 2 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i HT og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i HT og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S AMTSRÅDSFORENINGEN HT.60.1 Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i HT og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S 1999 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. AFTALENS

Læs mere

33.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber

33.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber Side 1 Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber KL FOA Fag og Arbejde Det Offentlige Beredskabs Landsforbund Indholdsfortegnelse Side 1.

Læs mere

O V E R E N S K O M S T

O V E R E N S K O M S T Frederiksberg Kommune Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) O V E R E N S K O M S T FOR HJEMMEDAGPLEJERE ANSAT VED FREDERIKSBERG KOMMUNE O.02 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet... 3

Læs mere

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL)

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL) Om SOCIAL PÆDACOCERNE MU$ICA VILLA OK-2015 Og Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler Socialpædagogernes Landsforbund (SL) MUSIK OG TEATER SUWfFOH Løn- og ansættelsesvilkår for personalet 1. OVERENSKOMSTENS

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gælden for de i Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds beskæftigede hus- og køkkenhjælpere,

Læs mere

O.18 10/2018 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune

O.18 10/2018 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat personale ved kommunale døgninstitutioner mv. i Københavns Kommune KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle

Læs mere

OVERENSKOMST for ernæringsog. husholdningsøkonomer

OVERENSKOMST for ernæringsog. husholdningsøkonomer AMTSRÅDSFORENINGEN 32.14.1 Side 1 LÆRERNES CENTRALORGANISATION OVERENSKOMST for ernæringsog husholdningsøkonomer 2005 = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale mv. tilrettet f.eks. 01-07-2005

Læs mere

INGENIØRER. O V E R E N S K O M S T for skov- og landskabsingeniører

INGENIØRER. O V E R E N S K O M S T for skov- og landskabsingeniører AMTSRÅDSFORENINGEN 33.13.1 Side 1 DANSKE SKOV- OG LANDSKABS- INGENIØRER O V E R E N S K O M S T for skov- og landskabsingeniører 2005 = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale mv. tilrettet

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere. 51.02 O.08 39/2008 Side 1

Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere. 51.02 O.08 39/2008 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere KL Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet (FMM) Side 1 Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem

Læs mere

Chauffører OverenskOmst

Chauffører OverenskOmst Chauffører OverenskOmst 2010 2012 gældende for kørselslederfunktioner i Arriva Skandinavien A/S Aalborg Kommune (Aalborg Bybusser) Indgået mellem FOA og Arriva Skandinavien A/S 2010 2012 OVERENSKOMST mellem

Læs mere

Overenskomst for buschauffører ved Odense Bytrafik

Overenskomst for buschauffører ved Odense Bytrafik Side 1 Overenskomst for buschauffører ved Odense Bytrafik Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte Side 2 1. Overenskomstens område... 3 2. Ansættelsesbrev... 3 3. Løn, indtil 31. marts

Læs mere

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti

Læs mere

78.01 O.08 11/2009 Side 1. Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere

78.01 O.08 11/2009 Side 1. Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere KL Fagligt Fælles Forbund - 3F FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3

Læs mere

**NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter overenskomstens

**NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter overenskomstens Side 1 DANSKE REGIONER FOA FAG OG ARBEJDE O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for serviceassistenter hos Danske Regioner **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT**

Læs mere

Økonomiforvaltningen Sagsnr September 2005 Aftalenr. 3502

Økonomiforvaltningen Sagsnr September 2005 Aftalenr. 3502 Økonomiforvaltningen Sagsnr. 251525 September 2005 Aftalenr. 3502 Københavns Kommune og FOA - Fag og Arbejde har aftalt fornyelse pr. 1. april 2005 af overenskomsten for parkeringsserviceassistenter og

Læs mere

O V E R E N S K O M S T for personale ansat ved trafiktjenesten i HT.

O V E R E N S K O M S T for personale ansat ved trafiktjenesten i HT. AMTSRÅDSFORENINGEN HOVEDSTADSOMRÅDETS TRAFIKSELSKAB HT77.1 Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T for personale ansat ved trafiktjenesten i HT. 1999 Side 2 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Lærere på kommunale sprogcentre med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer om ugen

Lærere på kommunale sprogcentre med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer om ugen Juni 2014 Lærere på kommunale sprogcentre med en gennemsnitlig arbejdstid på under 8 timer om ugen Pr. 1. august 2014 er der nye regler for lærere ved sprogcentre, som har en gennemsnitlig arbejdstid på

Læs mere

Overenskomst for dagplejere

Overenskomst for dagplejere Overenskomst for dagplejere Kommunernes Landsforening Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Forbundet af Offentligt Ansatte 66.01 Side 1 Side 2 Kapitel 1. Indledning... 4 1. Overenskomstens område...

Læs mere

Overenskomst for ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

Overenskomst for ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Overenskomst for ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Kommunernes Landsforening Dansk Metal Forbundet af Offentligt Ansatte Ledernes Hovedorganisation Socialpædagogernes Landsforbund

Læs mere

O.15 43/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl.

O.15 43/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl. 6.30.12 Side 1 Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl. KL Frederiksberg Kommunalforening Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og

Læs mere

Overenskomst om ansættelsesforhold for ledere/mellemledere. ældreomsorg O.99 47/1999 Side 1

Overenskomst om ansættelsesforhold for ledere/mellemledere. ældreomsorg O.99 47/1999 Side 1 Side 1 Overenskomst om ansættelsesforhold for ledere/mellemledere ansat i den kommunale ældreomsorg Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte LederForum, Social & Sundhedssektoren Side

Læs mere

November 2000 Aftalenr og 1364

November 2000 Aftalenr og 1364 Økonomiforvaltningen J.nr.233.1DAC-1/99 November 2000 Aftalenr. 1372 1373 og 1364 Københavns Kommune og BUPL - Forbundet for pædagoger og klubfolk samt Forbundet af Offentligt Ansatte har med virkning

Læs mere

44.02 O.18 10/2019 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.18 10/2019 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2 Generelle bestemmelser... 3 3. Supplerende

Læs mere

Overenskomst for dagplejere

Overenskomst for dagplejere Overenskomst for dagplejere Kommunernes Landsforening Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Forbundet af Offentligt Ansatte Side 1 Side 2 Kapitel 1. Indledning... 4 1. Overenskomstens område... 4 Kapitel

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde KL BUPL - Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund

Læs mere

64.04 O.15 22/2016 Side 1

64.04 O.15 22/2016 Side 1 Side 1 Aftale vedrørende aflønning mv. for det pr. ultimo marts 1976 reglementsansatte pædagogisk uddannede personale ved kommunale døgninstitutioner og ved selvejende døgninstitutioner, hvormed kommunalbestyrelsen

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde

Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte pædagoger ved kommunale daginstitutioner, skolefritidsordninger eller klubber inden for BUPL s forhandlingsområde KL BUPL - Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund

Læs mere

Overenskomst for maritimt personale

Overenskomst for maritimt personale Overenskomst for maritimt personale Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte Dansk Navigatørforening Maskinmestrenes Forening 42.01 Side 1 Side 2 Kapitel 1. Overenskomstens område og forhandlingsret...

Læs mere

SYGEPLEJE OVERENSKOMST

SYGEPLEJE OVERENSKOMST SYGEPLEJE OVERENSKOMST LEDERE 2017 2020 Indgået mellem DI Overenskomst II (SBA) og Dansk Sygeplejeråd DI nr. 794650 2017 2020 Sygeplejeoverenskomst - Ledere 2017 2020 mellem DI Overenskomst II (SBA) og

Læs mere

OVERENSKOMST. for. rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere. tekniske serviceledere. ved. Københavns Idrætsanlæg 2003-2005

OVERENSKOMST. for. rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere. tekniske serviceledere. ved. Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 OVERENSKOMST for rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere & tekniske serviceledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 KAPITEL 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 1. OMRÅDE...

Læs mere

33.02 O.15 51/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat beredskabs- og ambulancepersonale

33.02 O.15 51/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat beredskabs- og ambulancepersonale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat beredskabs- og ambulancepersonale KL FOA Fag og Arbejde Det Offentlige Beredskabs Landsforbund Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser...

Læs mere

OFFENTLIGE ANSATTE O V E R E N S K O M S T. for. tekniske arbejdsledere. ansat i. Frederiksberg Kommune

OFFENTLIGE ANSATTE O V E R E N S K O M S T. for. tekniske arbejdsledere. ansat i. Frederiksberg Kommune FREDERIKSBERG KOMMUNE FORBUNDET AF OFFENTLIGE ANSATTE O V E R E N S K O M S T for tekniske arbejdsledere ansat i Frederiksberg Kommune 1999 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Overenskomstens område...3

Læs mere

Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Dansk Metal FOA Fag og Arbejde Ledernes Hovedorganisation Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet

Læs mere

44.02 O.15 22/2016 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.15 22/2016 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Indholdsfortegnelse Side 44.02 Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2 Generelle bestemmelser... 3 3. Supplerende

Læs mere

Overenskomst. Chefer med personaleledelse i KL

Overenskomst. Chefer med personaleledelse i KL Overenskomst Chefer med personaleledelse i KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF pr. 1. april 2013 Overenskomst for chefer med personaleledelse i KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF 2013-1 - Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

44.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Dansk Metal FOA Fag og Arbejde Lederne Socialpædagogernes Landsforbund Side 2 Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

J.nr PO-1/02 Aftalenr Overenskomst for Portører. Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte

J.nr PO-1/02 Aftalenr Overenskomst for Portører. Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte J.nr. 233.1PO-1/02 Aftalenr. 2213 Overenskomst for Portører. Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte 2002 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens område... 3 Kapitel 1. Månedslønnede portører...

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansat personale indenfor teknisk service O.15 43/2015 Side 1

Aftale for tjenestemandsansat personale indenfor teknisk service O.15 43/2015 Side 1 Aftale for tjenestemandsansat personale indenfor teknisk service KL FOA Fag og Arbejde Fagligt Fælles bund 3F Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3.

Læs mere

Aftale for assistenter, mestre og driftsledere m.fl.

Aftale for assistenter, mestre og driftsledere m.fl. Side 1 Aftale for assistenter, mestre og driftsledere m.fl. KL Blik- og Rørarbejderforbundet Dansk El-bund Dansk mands ening Dansk Metal Lederne Maskinmestrenes ening Teknisk Landsforbund Indholdsfortegnelse

Læs mere

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL > OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF pr. 1. april 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Område... 3 2. Grundløn... 3 3. Personlige

Læs mere

Nyansat og hvad så? august 2013

Nyansat og hvad så? august 2013 august 2013 Nyansat og hvad så? Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere, børnehaveklasseledere

Læs mere

OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2015 CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL

OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2015 CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2015 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF pr. 1. april 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Område... 3 2. Grundløn... 3 3. Personlige

Læs mere

Side 1 ANSATTE

Side 1 ANSATTE AMTSRÅDSFORENINGEN 32.08.1 Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Overenskomst for trafikkontrollører/driftsassistenter ansat i amtslige trafikselskaber uden for hovedstadsområdet 2002 Side 2 Overenskomsten

Læs mere

OVERENSKOMST vedrørende løn- og ansættelsesforhold for teater-, udstillings- og eventtekniker

OVERENSKOMST vedrørende løn- og ansættelsesforhold for teater-, udstillings- og eventtekniker DET FÆLLES FORHANDLINGSUDVALG TEKNISK LANDSFORBUND 3F OVERENSKOMST vedrørende løn- og ansættelsesforhold for teater-, udstillings- og eventtekniker elever på Aarhus Teater 2013 OK-13 Side 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Marts 2000 Aftalenr. 1361

Marts 2000 Aftalenr. 1361 Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1NAK-1/99 Marts 2000 Aftalenr. 1361 Der er mellem på den ene side Københavns Kommune og på den anden side Forbundet af Offentligt Ansatte aftalt fornyelse pr. 1. april 1999

Læs mere

Overenskomst for hjemmedagplejere

Overenskomst for hjemmedagplejere Overenskomst for hjemmedagplejere KL FOA Fag og Arbejde 66.11 Side 1 Side 2 Kære medlem af FOA Fag og Arbejde. Den overenskomst 2005-2008 du sidder med i hånden, indeholder selve overenskomstteksten og

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

Økonomiforvaltningen sagsnr September 2005 Aftalenr. 3452

Økonomiforvaltningen sagsnr September 2005 Aftalenr. 3452 Økonomiforvaltningen sagsnr. 251523 September 2005 Aftalenr. 3452 Københavns Kommune og FOA - Fag og Arbejde har aftalt fornyelse pr. 1. april 2005 af overenskomsten og tjenestemandsaftalen for miljøkontrollører

Læs mere

August 2000 Aftalenr. 1347

August 2000 Aftalenr. 1347 Økonomiforvaltningen J.nr. 233.1STPÆ-1/99 August 2000 Aftalenr. 1347 Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte har med virkning fra 1. april 1999 indgået overenskomst for støttepædagoger der

Læs mere

Overenskomst for ergoterapeuter og fysioterapeuter

Overenskomst for ergoterapeuter og fysioterapeuter Side 1 Overenskomst for ergoterapeuter og fysioterapeuter KL Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Personafgrænsning... 4 1. Hvem er omfattet...4 2. Afgrænsning

Læs mere

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014 22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014 Pr. 01.01.2014 Løntrin Pensionsgivende tillæg Lægelige direktører 53 Aftales lokalt Cheflæger 52 eller 53 Aftales lokalt Andre lægelige chefer i højere 52 Aftales

Læs mere

40.32 O.13 48/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl.

40.32 O.13 48/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl. Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl. KL Dansk mands ening FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser...

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte kedel-, maskin- og motorpassere i Københavns Kommune O.15 43/2015 Side 1

Aftale for tjenestemandsansatte kedel-, maskin- og motorpassere i Københavns Kommune O.15 43/2015 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte kedel-, maskin- og motorpassere i Københavns Kommune KL FOA Fag og Arbejde Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser.... 3 3. Pension

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere

Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere Side 1 Overenskomst om løn- og ansættelsesforhold for handicapledsagere KL Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark Forbundet af Offentligt Ansatte Specialarbejderforbundet i Danmark Overenskomsten er forenklet,

Læs mere

November 1999 Aftalenr Overenskomst for kedel-, maskin- og motorpassere.

November 1999 Aftalenr Overenskomst for kedel-, maskin- og motorpassere. Økonomiforvaltningen J.nr.233.1KMM-1/99 November 1999 Aftalenr. 5408 Overenskomst for kedel-, maskin- og motorpassere. Københavns Kommune og Forbundet af Offentligt Ansatte har aftalt fornyelse pr. 1.

Læs mere

Overenskomst mellem Munkegaarden og Danmarks Lærerforening Kreds 80

Overenskomst mellem Munkegaarden og Danmarks Lærerforening Kreds 80 Overenskomst mellem Munkegaarden og Danmarks Lærerforening Kreds 80 KAPITEL 1 OVERENSKOMSTENS OMRÅDE. 1 Overenskomstens område Overenskomsten omfatter ledere og lærere, der underviser på Munkegaarden.

Læs mere

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015 22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015 Pr. 01.01.2014 Løntrin Pensionsgivende tillæg Lægelige direktører 53 Aftales lokalt Cheflæger 52 eller 53 Aftales lokalt Andre lægelige chefer i højere 52 Aftales

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN PHARMADANMARK AFTALE vedrørende sygehus-/hospitalsapotekere **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse

Læs mere

Side 1 LANDSFORBUND

Side 1 LANDSFORBUND AMTSRÅDSFORENINGEN 32.39.1 Side 1 SOCIALPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND OVERENSKOMST for tegnsprogstolke, ansat ved den selvejende institution, "Center for Døve", som Københavns Amt har indgået driftsoverenskomst

Læs mere

Nyansat - og hvad så? september 2014

Nyansat - og hvad så? september 2014 Nyansat - og hvad så? september 2014 Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere,

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA - FAG OG ARBEJDE O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgshjem **NYT**= Nyt i forhold til tidligere

Læs mere

O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for ikke-faglærte vaskeriarbejdere, der er beskæftiget ved I/S Institutionsvask

O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for ikke-faglærte vaskeriarbejdere, der er beskæftiget ved I/S Institutionsvask AMTSRÅDSFORENINGEN 50.92.1 Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for ikke-faglærte vaskeriarbejdere, der er beskæftiget ved I/S Institutionsvask

Læs mere

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 3.4.18 1991 Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 2 Indhold Side Overenskomstens område... 3 Ansættelse... 3 Løn... 3 Lønanciennitet... 4 Pension... 4 Lønberegning,

Læs mere

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og. Kommunernes Landsforening

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og. Kommunernes Landsforening Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Kommunernes Landsforening 2008-2011 Overenskomst for journalister KL Dansk Journalistforbund 34.01 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 34.01 Side 2 Kapitel 1.

Læs mere

O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgshjem

O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgshjem AMTSRÅDSFORENINGEN 32.35.1 Side 1 FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgshjem Overenskomsten er forenklet,

Læs mere

**NYT** pr. dato = Nyt efter overenskomstens ikrafttræden

**NYT** pr. dato = Nyt efter overenskomstens ikrafttræden REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN 32.14.1 Side 1 LÆRERNES CENTRALORGANISATION OVERENSKOMST for ernæringsog husholdningsøkonomer **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT** med

Læs mere

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv Side 41 Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv 1. Hvem er omfattet Protokollatet omfatter personer, der

Læs mere