Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst"

Transkript

1 10 november 2006 Ib Johansen Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: 5.1 Henvisninger - Fra primærsektoren til sygehusbehandling skal være på EDI - Henvisninger fra primærsektoren til Røntgen skal være på EDI. - Implementering af kommende henvisningshotel henvisninger til speciallæger, fysioterapeuter og psykologer bliver elektroniske. 5.2 Laboratorierekvisition WebReq på følgende områder: - Klinisk biokemi, - Klinisk mikrobiologi, - Patologi, - Klinisk Immunologi 5.3 Interlab kommunikation - Rekvisition mellem laboratorier - elektroniske sendesedler - Rekvisitioner fra sygehuse til rekvisitionshotel - Fælles analysenavngivning og analysegruppeinddeling 5.4 EKG gruppe til fælles udvekslingsformat 5.5 Fuld udbredelse af Mini-IRSK projektet Desuden er der opgaver omkring: Statistik opgradering så nye regioner dækkes Tilretning af standarder og udvikling af nye Testcenter Henvisninger til sygehuse Status på linie 5: 5.1 Henvisninger % af alle henvisninger nov NJyl Viborg Århus Ringk Ribe Vejle Sø. Jyll Fyn V. Sjæll St. Strøm Roskilde Fred. borg HS+FRB Køb. Amt Bornholm TOT DK EDI henvisninger i dag EDI henv. 1. jan 2002

2 Der er udsendt samarbejdsaftaler til alle amter i september måned på disse projekter. Kun et par amter har svaret tilbage og vil deltage i projekterne, mens andre har ønsket at vente indtil Regionerne er på plads. Projekterne tages op i forbindelse med Regionsrunderne og der aftales her den enkelte regions deltagelse. På henvisningsområdet skal der betydelig indsats i gang for at kunne leve op til den nye PLO overenskomst. Et par amter kan endnu ikke modtage elektroniske henvisninger, mens andre kun har ca. 10 % af henvisninger som elektroniske.. På speciallægehenvisningerne er der igangsat en udbudsforretning til anskaffelse af et henvisningshotel, Dette arbejde er forsinket, men forventes at kunne være færdigt næste år. Danske Regioner står bag etableringen, men MedCom deltager i udvælgelsen af system. Alle fysioterapeuter skal nu kunne modtage e-henvisninger, og alle psykologer skal kunne det fra 1. januar Der er en aftestnings og udviklingsproces i gang overfor alle lægesystemer, så de kan sende elektroniske henvisninger til disse. Udviklingen er dog forsinket hos de fleste lægesystemleverandører, men alle forventes dog at være klar med et modul hos alle deres kunder inden nytår. 5.1 Indstilling vedr. henvisninger: - Regionerne opfordres til at satse på fuld udbredelse af modtagelse af henvisninger - Arbejde med rekvisitionshotellet fortsættes. - Lægesystemerne følges med udvikling og test af fysioterapi- og psykologhenvisninger Webreq En massiv udbredelsesaktivitet er i gang. 14 ud af 15 amter har i dag aktiviteter på området og er kommet rigtig godt i gang. 700 lægepraksis er kommet i gang, så der mangler yderligere ca Alle lægepraksis skal sende alle rekvisitioner elektronisk senest 1. august De fleste amter er ved at have sig organiseret og amter som Århus, Vejle, Ribe og Vestsjælland er meget langt fremme og har næsten alle læger med eller aftale med dem om at blive koblet på inden deadline. I samarbejdsaftalerne opfordres amterne til at organisere laboratorierekvisitionsområdet med kontaktpersoner og implementeringspersoner. Der har været afholdt brugergruppemøde omkring den nye version af webreq som sættes i luften 14. december. De nye ændringer der skal implementeres blev aftalt og yderligere ændringer til lancering næste år blev gennemgået. En enkelt lægesystemleverandør vil ikke understøtte WebReq løsningen, men udvikler selv et modul. Der må dog forventes opdateringsproblemer med denne løsning, hvor vi nu har set fordelene med en central løsning, med kun et sted at opdatere og vedligeholde løsningen.

3 Der har været afholdt møde med Dansk Selskab for Klinisk Immunologi omkring brugen af WebReq til blodbanksområdet. Her indhenter selskabet ønsker og forslag til fælles etiketteudformning og fælles nationale promptspørgsmål. En mindre tilretning af etiketteudskrift i form af en ny type med navn og cpr nr skal udvikles og vil være klar inden jul. MedCom har ansat en deltidsperson til at hjælpe amterne og laboratorierne med at komme i gang. Dette har været værdifuldt for at bistå med oplæring af lokalt personale og udarbejdelse af repertoirefilerne. Flere amter og lægelaboratorier har også ansat personale dedikeret til at tage sig af implementeringen hos lægerne. Ved regionsdannelsen er det dog endnu ikke endeligt fastlagt hvem der fremover har opgaven med implementering i alle regionerne. En opgave som MedCom vil tage op med regionerne i starten af det nye år. Flere amter er endnu ikke gået i gang med mikrobiologi disse laboratorier kontaktes for at få en aftale omkring snarlig opstart. 5.2 Indstilling vedr. WebReq - Regionerne kontaktes med henblik på at udpege kontakt/implementerings personer - Implementeringen følges gennem månedlige statistikker og med tilbud om bistand til implementering. - Blodbankerne støttes specielt for at få dem med på elektronisk rekvisition 5.3 Interlab kommunikation Moduler til elektronisk sendeseddel er nu udviklet i Labka, Labka II og WMdatas - BCClab systemer og afprøves i øjeblikket i to amter med henblik på generel udbredelse på de laboratorier der vil være med. Modtagelse af e-sendesedlerne kan ligeledes ske på Statens Serum Institut og aftestes i den kommende tid. Servicelaboratoriet Capio Diagnostik havde oprindeligt valgt ikke at deltage men har nu valgt at være med. Projektet kører videre efter planen, og udbredes efter interesse. Rekvisitionshotellet Er nu idriftsat og afprøves på en enkelt sygehusafdeling samt i en række speciallægepraksis. Laboratoriesystemerne Labka og WMdatas BCClab deltager. Det udbredes efterhånden som erfaringerne indhøstes og arbejdsgangene tilpasses. Fælles analysenavngivning En sundhedsfaglig laboratoriegruppe, med deltagelse af alle regioner, Sundhedsstyrelsen og andre interessenter, har behandlet forslaget om fælles analysenavngivning på tværs af regioner og laboratorier. Der var stor og positiv interesse for at få dette løst. Der indsamles nu analyselister fra en række laboratorier i regionerne og der udarbejdes et forslag til fælles navngivning, med henblik på implementering i alle regioner. Der fortsættes med møderække til navngivningen er på plads.

4 5.3 Indstillinger vedr. interlab kommunikation: - Interlabkommunikationsprojekterne fortsætter som planlagt - Informationsaktiviteter omkring anvendelsen af de forskellige moduler iværksættes foråret EKG gruppe til fælles udvekslingsformat I dag er det ikke muligt at udveksle EKG-er mellem de forskellige EKG leverandørers udstyr, da der altid anvendes eget software der ikke kan læses af fremmed udstyr. Anvendelse af en fælles standard til udveksling af EKG-er på samme måde som de øvrige MedCom standarder er derfor nærliggende. På Europæisk plan er der udviklet en standard for udveksling af EKG-er: SCP standarden, og i USA anvendes der i dag en HL7-XML standard til EKG-er. Mange leverandører kan en af disse standarder, hvorfor der søges indført en officiel MedCom EKG standard som alle leverandører skal kunne udveksle EKG-er på. Et visningsmodul til fremvisning og simpel analyse af disse standard EKG formater, er meget ønskelig og det bør tilbydes som Open Source komponent som vil være gratis at bruge. Der etableres en EKG gruppe med relevante leverandører, kliniske selskaber, Sundhedsstyrelse, interesserede fra regionerne samt fra MedCom. Gruppen skal sikre: Konsensus omkring fælles dansk udvekslingsstandard til EKG. Udarbejdelse af MedCom EKG standard Udvikling af open source modul til visning af EKG Pilotafprøvning af standarden og visningsmodulet Status Der udarbejdes projektbeskrivelse i november Der er aftalt afprøvning i region Hovedstaden i en pilotfase. 5.4 indstilling vedr. EKG udviklingsformat - EKG-projektet igangsættes og afvikles i løbet af 2006 og Mini-IRSK gøres færdig Mini-IRSK projektet er endeligf ved at blive taget i brug. Der sendes nu en del henvisninger og epikriser mellem sygehusene og masser af laboratoriesvar. MEN der mangler endnu en leverance fra hovedleverandøren. En aftalt og flere gange udsatte aller - aller sidste opdatering 31. oktober. blev alligevel ikke gennemført og er udskudt indtil videre! Projektet har dog vist sin værdi ved at genbruge data, og vil grdavist blive taget i brug.

5 Ud over tekniske hindringer er der også en stor opgave med at få overbevist personalet på sygehusene om at nu er henvisningerne blevet elektroniske. Det tager tid, men det går fremad. Der afholdes statusmøde i december Indstilling vedr. Mini-Irsk: - Projektet følges med månedlige statistikker - Der foretages lejlighedsvis opfølgning på projektet i MedComs primærgruppe. DIVERSE 5 Statistik Statistikken i form af EDITOPPEN- fortsættes også når det er regionerne der tager over. Fremover vil statistikken blive vist på regionsbasis, men i 2007 vil man også kunne følge udviklingen på amtsniveau i de tidligere amter. Herved vil man kunne følge udviklingen indenfor egen region da der typisk er betydelige forskelle imellem de enkelte amter der indgår i samme region. Statistikken sendes nu ikke længere ud på papir, men kun som mail og på hjemmesiden. Standarder Standardarbejdet er nu primært fokuseret på Wenbservice og Den Dynamiske Blanket. Der er dog udviklet ny standard til mikrobiologisvar i XML. 3-kantproblematikken Udveksling af laboratorieprøver og de tilhørende rekvisitioner mellem regionernes forskellige laboratoriespecialer og deres laboratoriesystemer har vist sig at være en udfordring ved overgang fra papir til elektronisk rekvisition. Indførelsen af WebReq og sygehusenes ROS (Rekvirering Og Svar) systemer har udløst behov for en afklaring af arbejdsgang og flowet af elektroniske oplysninger på rekvisitionerne. Den såkaldte 3-kantsproblematik. Her er der nedsat en laboratoriearbejdsgruppe til at gennemgå forslag til en løsning af dette og komme med anbefaling til en landsdækkende løsning som kan anvendes i alle laboratorier. Arbejdsgruppen har været samlet i oktober og mødes igen i november. Sygesikringsafregning Danske regioner har etableret et mødeforum omkring sygesikringsafregning hvor leverandører og MedCom deltager. Der har været afholdt et møde, hvor det aftaltes at igangsætte en proces omkring fornyelse af standarderne til sygesikringsafregning så der udvikles et sæt nye standarder baseret på XML syntaksen. Der skal foreligge en beskrivelse til et procesforløb ved udgangen af februar 2007.

6 Testcenter Psykologer skal kunne modtage elektroniske henvisninger og sende epikriser far 1. jan Flere Leverandører har nu gennemgået test af psykologsystemer. Af andre opgaver har der siden sidste møde blevet testet Labka II, en række lægesystemer til afsendelse af fysioterapihenvisninger og psykologsystemer samt en del test omkring receptserveren. Indstilling vedr. standarder - Standarder videreudvikles så de dækker laboratoriesystemernes 3- kantsproblematik - Deltagelse i arbejdsgruppe omkring sygesikringsafregning fortsættes - Statistikken videreudvikles så den dækker de kommende regioner

Bilag Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst

Bilag Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst 22. februar 2007 Ib Johansen Bilag 8-5-4 Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1

Læs mere

Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: 17. august 2007 / Ib Johansen Bilag 9-5-1 Konsolidering og udbredelse Projektlinie 5 Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1 Henvisninger

Læs mere

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1 Henvisninger - Fra primærsektoren til

Læs mere

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Siden Sidst 20.februar 2008 Ib Johansen JANUAR 2008 - KÆMPE - EDI-REKORD, 4.401.989 måned. En usædvanlig og markant stigning i EDI anvendelsen. På blot et år

Læs mere

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Bilag 8-5 - 1 Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse 25. november 2007 Ib Johansen OKTOBER - EDI-REKORD, 4.037.510 EDI-dokumenter på blot en måned. Holder det ja så er det næsten 50 millioner pr. år.

Læs mere

MedCom - det danske sundhedsdatanet LOKATIONSNUMRE

MedCom - det danske sundhedsdatanet LOKATIONSNUMRE % 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 MedCom - det danske sundhedsdatanet LOKATIONSNUMRE 97 98 99 20 O1 O2 O3 O4 O5 O6 kommuner læger lok.nr. Heltids Spec. Deltids Spec. Almen lægepraksis 1. jan. 2007 ingen

Læs mere

Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne

Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne Dato: 06.12.07 Vor ref.: IJO Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne Dato: Torsdag den 6. december 2007 Sted: Deltagere: MedCom Se deltagerlisten Fraværende: Se deltagerlisten

Læs mere

Projektbeskrivelser for MedCom5 projekter

Projektbeskrivelser for MedCom5 projekter Projektbeskrivelser for MedCom5 projekter Linie 2: Sundhed.dk / MedCom lab. projekter Linie 3: Medicin projekter Linie 5: Konsolidering og udbredelse MedCom5 2006-1 - Indholdsfortegnelse: MC-5 delprojekter,

Læs mere

Status over MedCom laboratorieprojekter i Region MIDT

Status over MedCom laboratorieprojekter i Region MIDT 14-02-2013 Status over MedCom laboratorieprojekter i Region MIDT Udarbejdet 14.2.2013, Ib Johansen, MedCom I nuværende MedCom8 periode er der følgende status på Region MIDT laboratorieprojekterne, som

Læs mere

Lægesystemleverandørmøde

Lægesystemleverandørmøde Dagsorden 1. Referat fra sidst. 2. Siden sidst, meddelelser 3. MedCom 5 hvad sker der 4. Webservice, blanketstandarder 5. Lægesystemernes planer 6. Nyt om Sundhedsdatanettet 7. Partnerskabstabellen 8.

Læs mere

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet TLe 28. marts 2015 Opsamling fra workshop 12.-13. marts 2015 Sygehus-praksispakkeprojektet Formålet med workshoppen var at udveksle erfaringer med implementeringen af Sygehuspraksispakkeprojektet i de

Læs mere

Laboratoriemedicin Den elektroniske hverdag

Laboratoriemedicin Den elektroniske hverdag Laboratoriemedicin Den elektroniske hverdag Projekt- og tidsplaner for MC5/MC6-laboratorieprojekterne i 2008 En række af MedComs projekter blev ikke endeligt gennemført i MedCom5-perioden 2006-2007. Styregruppen

Læs mere

Status eksisterende EDI, 1. februar 2006

Status eksisterende EDI, 1. februar 2006 Status eksisterende EDI, 1. februar 2006 2005 var rekord med EDI dokumenter: 33.409.907 = gevinst 835 mill. kr. Her regnes normalt med en total gevinst på 25 kr. pr. dokument. Det svarer til at der i 2005

Læs mere

MC5 3-kant problematikken

MC5 3-kant problematikken 1. Siden sidst, herunder godkendelse af referat 2. Oplæg til flow af rekvisitioner og prøver til klinisk biokemi, mikrobiologi og immunologi samt servicelaboratorier. Udgangspunkt i region SDK Rekv. svar

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 10 1. Referat fra sidste møde d. 20 september 2. Siden sidst herunder status på RSI Pejlemærker, telemedicinprojekterne, kroniker og KIH

Læs mere

Digitaliseringen af laboratoriekommunikationen. MedCom 13. December 2017

Digitaliseringen af laboratoriekommunikationen. MedCom 13. December 2017 Digitaliseringen af laboratoriekommunikationen MedCom 13. December 2017 Lab e- kommunikation fra 1992 til 2018 ++ 1. Historie, lab specialer 2. Første e- kommunikation før MedCom, Labres 3. MC1 første

Læs mere

Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken FynCom MedCom International Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Denmark Phone (+45) 6543 2030 Fax (+45) 6543 2050 MedCom 24.01.07 J.nr.: Vor ref.: IJO Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Læs mere

MedCom 11 på praksisområdet. Tove Lehrmann

MedCom 11 på praksisområdet. Tove Lehrmann MedCom 11 på praksisområdet Tove Lehrmann Team Praksis/lab MedCom10 projekter: Opfølgning på parakliniske undersøgelser Patientrapporterede oplysninger/webpatient Blanketter og journaludtræk It-understøttelse

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

Projekt og tidsplaner for MC7 Laboratorieprojekter i Delprojekt 6

Projekt og tidsplaner for MC7 Laboratorieprojekter i Delprojekt 6 NKN Delprojekt 6 Formål Projektets formål er at etablere en fælles landsdækkende navngivning med korte, klinisk anvendte navne som supplement til de lange officielle NPU navne. Desuden at anbefale en præsentationsrækkefølge

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke

MC9- Sygehus-praksispakke MC9- Sygehus-praksispakke Dagsorden 1. Velkommen, Præsentation, Praktisk. Siden sidst, MC jubilæum 2. C1- Sygehus-praksispakke 3. Hvad skal vi lave indenfor rammerne 4. Hvilke systemer har I, hvad kan

Læs mere

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6.

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. 17-02-2008 Indstillinger 2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008 Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. Vedr. budgetrammer indstilles til MedComs styregruppe At følgende

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Fælles medicingrundlag - etablering af et énstrenget, landsdækkende og tværsektorielt ordinationsgrundlag.

Fælles medicingrundlag - etablering af et énstrenget, landsdækkende og tværsektorielt ordinationsgrundlag. Odense juni 2007 Forslag til Samarbejdsaftale* Lægesystempilotprojekt Medicinprojekt FAME første fase Fælles medicingrundlag - etablering af et énstrenget, landsdækkende og tværsektorielt ordinationsgrundlag.

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

MedCom hvad har vi lært og hvad kan genbruges?

MedCom hvad har vi lært og hvad kan genbruges? MedCom hvad har vi lært og hvad kan genbruges? Primær sektoren hvad er nået? XML EPJ Kommunikations projektet MedComs SUP Projekt MedCom her går det godt 1768 almene praksis - 81% 365 spec.lægepraksis

Læs mere

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008.

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008. Odense februar 2008 FORSLAG TIL Samarbejdsaftale SIP Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren LÆ-blanketter FMK-Fælles Medicin Kort Aftaleparter: Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde

Læs mere

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Tilbagesvar Indhold Baggrund Der rekvireres mere end 14 mio. laboratorieprøver pr. år fra lægepraksis til offentlige og private laboratorier

Læs mere

2. Status på udrulning af tilbagesvar i lægesystemerne, hvem mangler? Ib har indkaldt til dette møde for at orientere om status og ændringer, der er

2. Status på udrulning af tilbagesvar i lægesystemerne, hvem mangler? Ib har indkaldt til dette møde for at orientere om status og ændringer, der er Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: 6543 2030 Mobilnr.6178 1877 ibs@medcom.dk www.medcom.dk Dato 19.04.17 Vor ref. IBS Referat fra status- og informationsmøde om tilbagesvarsprojektet Tidspunkt:

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke RMIDT 4.kons

MC9- Sygehus-praksispakke RMIDT 4.kons MC9- Sygehus-praksispakke RMIDT 4.kons Dagsorden 1. Samarbejdsaftalen. Hvad er status? 2. Plan for test af Bookingsvar, røntgenhenvisninger og MedBin-modtagelse både ved sygehushenvisning og røntgenhenvisning.

Læs mere

PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar Forslag til videre proces.

PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar Forslag til videre proces. PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar Forslag til videre proces. Ib Johansen, 08 09. 2013 Baggrund Med baggrund i Sundhedsstyrelsens Vejledning i håndtering af parakliniske undersøgelser https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=137127

Læs mere

Tilbagesvarsdag Laboratorier. MedCom 31. Maj 2017

Tilbagesvarsdag Laboratorier. MedCom 31. Maj 2017 Tilbagesvarsdag Laboratorier MedCom 31. Maj 2017 Tilbagesvar 1. Velkomst 2. Så langt er vi nu Lægesystemer Laboratoriesystemer Reminderserver WebReq Info om Tilbagesvar Tilbagesvar 3. Opsætninger LabID

Læs mere

Den gode notifikation

Den gode notifikation Den gode notifikation Reminder-styring for projekt tilbagesvar. Dokumentation for de webservices der skal anvendes ved opfølgning på prøvetagning og prøvesvar i primærsektoren. Version 1.1 d. 15.08.2016

Læs mere

Tilbagesvar For PL-lægesystemer. MedCom introdag 25. april 2016

Tilbagesvar For PL-lægesystemer. MedCom introdag 25. april 2016 Tilbagesvar For PL-lægesystemer MedCom introdag 25. april 2016 2 Tilbagesvar Hvorfor? Har Ib fortalt om Hvornår kaldes reminder server (webservice kald)? Nye versioner af standarderne. Hvad skal der laves

Læs mere

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Marts Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Nyhedsbrev fra Afdelingen for Kommunesamarbejde, om elektronisk kommunikation Afdelingen for Kommunesamarbejde udsender

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Resume af projektet 3. Drøftelse af oplæg fra MedCom, herunder afgrænsning 4. Tekniske krav i forbindelse med indførelse af ændringerne Hvad kan vi lave her og

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Projekt- og tidsplaner for laboratoriemedicinske projekter Velkomst, referat fra sidst Laboratoriemedicinprojekterne. De enkelte projekter-

Projekt- og tidsplaner for laboratoriemedicinske projekter Velkomst, referat fra sidst Laboratoriemedicinprojekterne. De enkelte projekter- Projekt- og tidsplaner for laboratoriemedicinske projekter Velkomst, referat fra sidst Laboratoriemedicinprojekterne Hvor langt er man Oversigter De enkelte projekter- WebReg 2009 + foldere Hvordan har

Læs mere

Elektronisk. mellem sygehusafdelinger

Elektronisk. mellem sygehusafdelinger MedCom 2 Mini-IRSK InterRegional SygehusKommunikation Elektronisk kommunikation mellem sygehusafdelinger sygehushenvisningsygehushenvisningsygehushenvisni epikriseepikriseepikriseepikriseepikriseepikriseepikri

Læs mere

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Rikke Viggers riv@medcom.dk Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Intro til MedCom8 kommune LÆ-blanketter Fødselsanmeldelse projekter Genoptræningsplan

Læs mere

Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse

Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse Projektplan version 0.1 1 Indholdsfortegnelse Projektgrundlag...3 Baggrund...3 Formål...4 Mål...4 Faser og Milepæle...5 Fase 1 (5 mdr):...5 Fase 2 (3 mdr):...5 Fase

Læs mere

Odense 10. februar 2009 Dagsorden:

Odense 10. februar 2009 Dagsorden: MedCom Danish Centre for Health Telematics Odense 10. februar 2009 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Referat fra sidste møde 3. Meddelelser 4. Lægesystemerne har dannet et leverandørforum 5. MedCom7 - hvad er

Læs mere

EG Clinea Version

EG Clinea Version EG Clinea Version 16.4.1 side 1 af 7 Indledning EG Clinea 16.4.1 indeholder håndtering af, at der fra central side holdes styr på, hvad status er på laboratorie rekvisitioner i forbindelse med WebReq.

Læs mere

Tilbagesvarsdag Brugermøde. MedCom 17. aug 2017

Tilbagesvarsdag Brugermøde. MedCom 17. aug 2017 Tilbagesvarsdag Brugermøde MedCom 17. aug 2017 Tilbagesvarsdag Brugermøde MedCom 17. aug 2017 Tilbagesvar 1. Velkomst, deltagere 2 A. Brugergruppens opgaver Kommissorium for brugergruppen 2 B. Kort gennemgang

Læs mere

MC8 projektet PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Forslag til løsning og videre proces

MC8 projektet PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Forslag til løsning og videre proces MC8 projektet 6.2.6 PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar Forslag til løsning og videre proces Ib Johansen, 06.12.2013 Baggrund Alle læge- og speciallægepraksis bestiller og får foretaget laboratorieundersøgelser

Læs mere

FMK-følgegruppemøde. Dagsorden til National FMK-følgegruppemøde kl

FMK-følgegruppemøde. Dagsorden til National FMK-følgegruppemøde kl FMK-følgegruppemøde Dagsorden til National FMK-følgegruppemøde 20.03.2013 kl. 10.00-14.00 1 Velkomst og beskeder v/alice 2 FMK_PRIMÆR 2013 - Information om projektet - Præsentation af implementeringsteam

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN 1. Velkomst 2. Gennemgang af forslag fra udvalgt gruppe, 17 punkter 3. Mangler der noget? Rettelser? 4. Prioritering af forslagene samt tidsplan 5.

Læs mere

a. D1 WebReq afsluttes nu Alle laboratorier og næsten alle blodbanker er nu med.

a. D1 WebReq afsluttes nu Alle laboratorier og næsten alle blodbanker er nu med. 1. Velkommen 2. Siden sidst 3. Status på alle 12 laboratoriemedicinprojekter Sådan gik det. http://www.medcom.dk/wm111367. a. D1 WebReq afsluttes nu Alle laboratorier og næsten alle blodbanker er nu med.

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Løsning funktion og opgaver for de respektive parter

PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Løsning funktion og opgaver for de respektive parter PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar Løsning funktion og opgaver for de respektive parter Ib Johansen, 06.11.2015 Baggrund Alle læge- og speciallægepraksis bestiller og får foretaget laboratorieundersøgelser

Læs mere

MedCom er ejet og finansieret af Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL.

MedCom er ejet og finansieret af Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL. NYT OM IT FRA MEDCOM PÅ PRAKSIS-/LABORATORIE- OMRÅDET I 2017 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, hvor vi udvikler og udbreder tværsektorielle, digitale kommunikationsløsninger.

Læs mere

N O T A T. EPJ-historien...

N O T A T. EPJ-historien... N O T A T EPJ-historien... Med Handlingsplan for Elektronisk Patientjournal (HEP) i 1996 støttede Sundhedsministeriet med en pulje pilotprojekter på enkeltafdelinger/sygehuse i de daværende amter. Pilotprojekterne

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke Workshop marts

MC9- Sygehus-praksispakke Workshop marts MC9- Sygehus-praksispakke Workshop 12.-13. marts MC9- Sygehus-praksispakke Program: Workshop 12.-13. marts 12. marts: Kl. 12 13: Ankomst og frokost Kl. 13 15: Workshop: Henvisningshotellet Kl. 15.00 15.30:

Læs mere

Referat fra MedCom7-projektledermøde

Referat fra MedCom7-projektledermøde Referat fra MedCom7-projektledermøde Dato: 30.06.10 Vor ref.: HBJ Dato: Torsdag den 10. juni 2010 Sted: Deltagere: MedCom Peter Jan Pedersen, Region Hovedstaden Annette Lyneborg Nielsen, Region Hovedstaden

Læs mere

MC8 projektet PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Forslag til løsning og videre proces

MC8 projektet PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Forslag til løsning og videre proces MC8 projektet 6.2.6 PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar Forslag til løsning og videre proces Ib Johansen, 22.10.2013 Baggrund Alle læge- og speciallægepraksis bestiller og får foretaget laboratorieundersøgelser

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Baggrund for tilbagesvar 3. Gennemgang af ændringer til laboratoriesystemerne 4. Gennemgang af ændringer i standarderne 5. Reminderfunktionen i lægesystemerne 6. Næste skridt-plan for implementering.

Læs mere

6 Labpakke Standardprofiler, kroniske patienter Ensretning af koder på lægens egne analyser til NPU koder Nationale kortnavne indføres i lægesystemer

6 Labpakke Standardprofiler, kroniske patienter Ensretning af koder på lægens egne analyser til NPU koder Nationale kortnavne indføres i lægesystemer Til Lægesystemleverandører For opgaver 2013 er der under punkt 6 Labpakke disse opgaver: 6 Labpakke Standardprofiler, kroniske patienter a Ensretning af koder på lægens egne analyser til NPU koder b Nationale

Læs mere

EDI løsninger. - nu også til tandlæger

EDI løsninger. - nu også til tandlæger EDI løsninger - nu også til tandlæger Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Vejledning til EDI portalen... 4 Kald fra Dental Suite forside af EDI portal... 11 Kald fra Al Dente... 12 Kald fra PC tandlægesystem,

Læs mere

En brugervejledning til elektronisk kommunikation

En brugervejledning til elektronisk kommunikation En brugervejledning til elektronisk kommunikation nu også til tandlæger Elektronisk kommunikation EDI-løsninger 1 2 Indhold Baggrund for EDI-løsningen... 4 Vejledning til EDI-portalen... 6 DentalSuite...

Læs mere

Referat fra 2. brugergruppemøde om tilbagesvarsprojektet

Referat fra 2. brugergruppemøde om tilbagesvarsprojektet Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: 6543 2030 Mobilnr. 2342 2256 ghe@medcom.dk www.medcom.dk Dato 02.11.17 Vor ref. GHE Referat fra 2. brugergruppemøde om tilbagesvarsprojektet Tidspunkt: Torsdag,

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

Referat fra REFHOST - evalueringsmøde

Referat fra REFHOST - evalueringsmøde Referat fra REFHOST - evalueringsmøde Dato: 27.05.09 Vor ref.: IJO Dato: Onsdag den 20. maj 2009 Sted: Deltagere: MedCom Bo Christensen, Region Syddanmark Rikke Maja Kromann, Region Sjælland Anfinn Leivsson

Læs mere

Praktiserende tandlæger

Praktiserende tandlæger Praktiserende tandlæger Hvad skal de kunne af MedCom meddelelser jf. ny overenskomst. 27. april 2014, MedCom Ib Johansen Baggrund I seneste overenskomst mellem RLTN og Dansk Tandlægeforening er der aftalt

Læs mere

Projektledermøde Praksis-Laboratorier

Projektledermøde Praksis-Laboratorier Projektledermøde Praksis-Laboratorier Dagsorden Velkomst og præsentation. 2. Siden sidst herunder temadag den 6.3.2012. 3. MC8 projektline praksis- og laboratorieprojekter detaljeret gennemgang. A. Indhold

Læs mere

Referat fra laboratoriemidtvejsmøde

Referat fra laboratoriemidtvejsmøde Referat fra laboratoriemidtvejsmøde Dato: 09.06.08 Vor ref.: IJO Dato: Onsdag den 4. juni 2008 Sted: Deltagere: MedCom Rikke Joan Kristensen, Region Nordjylland Tine Korsholm, Region Midtjylland Dora Simonsen,

Læs mere

SDN temadag 30. september Velkommen! Lars Hulbæk

SDN temadag 30. september Velkommen! Lars Hulbæk SDN temadag 30. september 2008 Velkommen! SDN temadag 30. september 2008 ADVARSEL!!! Pas på med at udfylde evalueringsskemaet - vi bruger Jeres besvarelser! SDN temadag 30. september 2008 Velkommen! Status

Læs mere

Referat fra 3. møde i brugergruppen for WebReq

Referat fra 3. møde i brugergruppen for WebReq FynCom MedCom International Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Denmark Phone (+45) 6543 2030 Fax (+45) 6543 2050 MedCom 13.11.06 J.nr.: Vor ref.: IJO Referat fra 3. møde i brugergruppen for WebReq

Læs mere

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1707143 Dok. nr.: 525271 Dato: 19-01-2018 Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet afholdes

Læs mere

IT i lægepraksis: Nye muligheder MedCom10 temadag, mandag den 14. marts Tove Lehrmann, programleder

IT i lægepraksis: Nye muligheder MedCom10 temadag, mandag den 14. marts Tove Lehrmann, programleder IT i lægepraksis: Nye muligheder MedCom10 temadag, mandag den 14. marts 2016 Tove Lehrmann, programleder Agenda: MedCom10 projekter Opfølgning på parakliniske undersøgelser i lægepraksis. Patientrapporterede

Læs mere

Forslag til MedCom6-projekt: SIP: Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren

Forslag til MedCom6-projekt: SIP: Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren Forslag til MedCom6-projekt: SIP: Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren 8. februar 2008/Ib Johansen-Lars Hulbæk 1. Baggrund De praktiserende læger har via MedComs udbredelsesprojekter og EDI standarder

Læs mere

WebErfa 2012 DAGSORDEN UDGÅR

WebErfa 2012 DAGSORDEN UDGÅR WebErfa 2012 DAGSORDEN 1. Velkomst 2. Siden sidst - Implementering af Ny WebReq v/ Margit - Brugernes erfaringer v/ Alle 3. Forskningsmodul, PSA projekt v/ Margit 4. WebQuality v/ Helle Hesthaven - Skal

Læs mere

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 411845 Dato: 23-08-2017 Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 20 septmber 2012 PL- leverandørforum møde september 2012 1. Referat fra sidste møde d. 10. maj http://www.medcom.dk/dwn5362 2. Siden sidst

Læs mere

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen træder i kraft d. 1. januar 2015 Sundhedsfaglige

Læs mere

Tandlægesystemer E-Kommunikation Udbredelsesinitiativer

Tandlægesystemer E-Kommunikation Udbredelsesinitiativer E-Kommunikation Udbredelsesinitiativer 13. dec 2016 2 1. Velkommen 2. Møde med tandlægeforeningen, hvad kom der ud af det, 3. Tandlæger der er med nu på EDI-portalen oversigt og statistik, 4. Hvordan får

Læs mere

Status DAP projekter. 20. december 2018

Status DAP projekter. 20. december 2018 Status DAP projekter 20. december 2018 2 Status Hurtigt patientoverblik og Bedre forberedelse Aktiviteter nu og i næste periode A-data har sat nyansat projektleder (dog med titel som kundechef) på begge

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003 Statistik for social- og sundhedsassistentuddannelsen 1993-2004 Følgende oversigt viser ansøgere, dimensionering og optag baseret på social- og sundhedsassistentuddannelsen i perioden 1993-2004. Tallene

Læs mere

6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 7. marts 2017

6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 7. marts 2017 6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner 7. marts 2017 2 Dagsorden Meddelelser Gennemgang af leveranceoverblik og status på projektet Gennemgang af risikolog og godkendelse af evt. korrigerende

Læs mere

MC7 Projektledermøde. Torsdag den 13. oktober 2011

MC7 Projektledermøde. Torsdag den 13. oktober 2011 MC7 Projektledermøde ijo 1. Velkomst Torsdag den 13. oktober 2011 Dagsorden 2. Gennemgang af program 3. Siden sidst, MC koordinationsgruppen. Lægesystemleverandørkursus 4. MC 7 projekterne: Erstat CPR,

Læs mere

Status på. standardisering. Knut Bernstein Morten Bruun-Rasmussen

Status på. standardisering. Knut Bernstein Morten Bruun-Rasmussen Status på standardisering Knut Bernstein Morten Bruun-Rasmussen Disposition Model-aktiviteten EPJ kommunikation og EPJ arkitektur Systemmodellerne (DOM, DHE) Kommunikationsmodellerne (SST, SUP) Anbefalinger

Læs mere

Referat fra Laboratoriemedicinmøde

Referat fra Laboratoriemedicinmøde Referat fra Laboratoriemedicinmøde Dato: 04.01.10 Vor ref.: IJO Dato: Onsdag den 9. december 2009 Sted: Deltagere: MedCom, Odense Karin Hedegaard, Region Nordjylland Helle Beck Hesthaven, Region Nordjylland

Læs mere

Tilbagesvar i WebReq

Tilbagesvar i WebReq Tilbagesvar i WebReq Oversigtsskærmbilleder og statusvisninger W 1-1 - Tilbagesvar Oversigts- og statusvisninger Formål... 3 Introduktion... 3 Kald af oversigtsbillede i WebReq... 4 Oversigtsbillede i

Læs mere

Styregruppemøde for udbredelse af digitale forløbsplaner. 22. januar 2019

Styregruppemøde for udbredelse af digitale forløbsplaner. 22. januar 2019 Styregruppemøde for udbredelse af digitale forløbsplaner 22. januar 2019 2 Dagsorden 1. Orientering vedr. sidste styregruppemøde 2. Monitoreringsdata til projektopfølgning 3. Status på udbredelse af KOL-

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Referat fra 3. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Referat fra 3. møde vedr. 3-kantsproblematikken FynCom MedCom International Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Denmark Phone (+45) 6543 2030 Fax (+45) 6543 2050 MedCom 12.03.07 J.nr.: Vor ref.: IJO Referat fra 3. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Læs mere

MedComs arbejdsplan for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner «Den gode genoptræningsplan»

MedComs arbejdsplan for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner «Den gode genoptræningsplan» d. 17.12.2014 Dorthe Skou Lassen MedComs arbejdsplan for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner «Den gode genoptræningsplan» Ny bekendtgørelse for genoptræningsplaner per 1. jaunuar

Læs mere

Forløbsplaner - status

Forløbsplaner - status Forløbsplaner - status Der er 3 spor i forløbsplansprojektet lige nu: Pilotafprøvningen med den løsning, XMO har udviklet sammen med DAK-E fra efteråret 2016. Den er implementeret i 14 klinikker og pilotafprøvningen

Læs mere

MedCom MC5 3-kant problematikken Sundheds- -telematik

MedCom MC5 3-kant problematikken Sundheds- -telematik MC5 3-kant problematikken 1. Siden sidst, herunder godkendelse af referat 2. Oplæg til fælles standard til rekvisition af us. til KKA/KIA/KMA 3. Ny REQ09 4. Fælles promptspørgsmål KKA KMA 5. Kommunikationsveje

Læs mere

MC7 Lab.medicin og pakkehenvisningsmøde Torsdag den 15. december Henvisningsprojekterne

MC7 Lab.medicin og pakkehenvisningsmøde Torsdag den 15. december Henvisningsprojekterne Henvisningsprojekterne Dagsorden Referat fra seneste møde 6. MC 7 projekterne: a) Erstat CPR b) FNUX c) EKG d) Korrespondance med myndigheder 7. Henvisningsprojektet a) Henvisninger Pakkeforløb indarbejdet

Læs mere

MedCom 7 Laboratoriemedicin Workshop C

MedCom 7 Laboratoriemedicin Workshop C MedCom Danish Centre for Health Telematics MedCom 7 Workshop C 1. Velkomst, baggrund for mødet, præsentation af deltagerne. 2. Projekterne i denne gruppe. Kort gennemgang af delprojekterne og hvad de indeholder.

Læs mere

Tilbagesvar ændringsønsker

Tilbagesvar ændringsønsker Tilbagesvar ændringsønsker Ønske Dato Fra Ønske Beslutning Brugergruppen 1 29.08.2017 Langeskov Lægehus Ole Holm Thomsen 2 29.08.2017 Langeskov Lægehus Ole Holm Thomsen Ved udskrivelse af webreq laves

Læs mere

MedCom. Baggrund. Center for. Sundheds-telematik-

MedCom. Baggrund. Center for. Sundheds-telematik- Baggrund Sundhedstelematik MedCom FynCom (- International afd.) Kommunikations standarder i edi/xml format Pilotprojekter implementering Udbredelse Projekter Kommuneprojekter i FynCom og MedCom Collaboration

Læs mere

DMDD

DMDD - 01.01.2015-31.07.2015 Opdatering af webreq Juni 2015 (Margits orientering) Webreq hardwaresetup udvidet med kapacitet ifm tilbagemeldings-projektet Antal månedlige webservices vil blive betydeligt -

Læs mere

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9 Dagsorden 19. 1. Velkomst 2. Siden sidst 3. Releasen december 2014 4. Prioritering af indkomne ønsker 5. WebPatient 6. Anbefalinger mv. 7. Nationale profiler. 8. Deadlines, testdatoer, opdateringsdatoer

Læs mere

Referat fra kickoff møde vedr. laboratoriemedicin

Referat fra kickoff møde vedr. laboratoriemedicin Dato: 20.09.2010 Vor ref.: IJO Referat fra kickoff møde vedr. laboratoriemedicin Dato: Mandag den 20. september 2010 kl. 9.30 14.00 Sted: Deltagere: Radisson Blu H.C.Andersen Hotel, Claus Bergs Gade 7,

Læs mere