Børn og Unge sekretariatet oktober Retningslinjer for godkendelse af dagpleje i Holbæk Kommune.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børn og Unge sekretariatet oktober 2011. Retningslinjer for godkendelse af dagpleje i Holbæk Kommune."

Transkript

1 Børn og Unge sekretariatet oktober Retningslinjer for godkendelse af dagpleje i Holbæk Kommune.

2 Indledning: I Holbæk Kommune er det væsentligt, at ansætte de bedste dagplejere til vores små børn. Derfor stiller vi høje krav til vores medarbejdere. Når man ønsker at blive ansat som dagplejer, åbner man sit private hjem og lader det offentlige benytte sig af hjemmet som pasningstilbud til småbørn mellem 0 og 3 år. Derfor forventer vi at hjemmet bliver indrettet, så det er egnet til pasning, udvikling og læring af op til 5 børn i dagtimerne. Vi forventer, at der gives mulighed for at lege både ude og inde i dagplejen og vi forventer at der leves op til lovens krav om sikkerhed for børn i offentlig varetægt. Vi forventer at ansøgere til dagplejen er åbne og imødekommende overfor vores borgere der vælger dagplejen og vi forventer høj service af borgerne og deres børn. Vi forventer at vores medarbejdere indgår i den kommunale organisation og samarbejder på bedste vis, både med forældre, kollegaer og administrationen i kommunen. Pia Hjørtoft Chef for Børn og Unge området

3 Lovgivning: Ifølge dagtilbudslovens kapitel 3 21 og 22 kan dagtilbud etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige miljø og drives af kommunen som kommunal dagpleje. Kommunalbestyrelsen skal godkende private hjem og andre lokaler til brug for dagplejen. Der kan i den enkelte dagpleje modtages op til 5 børn. Hvis dagplejen varetages af flere personer kan det besluttes at dagplejen modtager op til 10 børn. Det kan besluttes at dagplejerens egne børn i samme aldersgruppe i dagplejehjemmet kan indgå i det antal børn, dagplejeren modtager betaling for.

4 Kommunal dagpleje er omfattet af dagtilbudslovens afsnit 2, kapitel omfattende formål for dagtilbud, pædagogiske læreplaner, sprogvurderinger og sprogstimuleringer, arbejdet med børnemiljøet, oprettelse af forældrebestyrelser m.m. Den kommunale dagpleje er ligeledes omfattet af kapitel om optagelse og pasningsgaranti, plads i anden kommune samt opsigelse.

5 Krav til fysiske rammer indendørs: Legerum: Et værelse, en del af opholdsstuen eller et alrum ryddes, og indrettes til dagplejebørn. Der skal være dagslys i rummet. Egne børns værelser kan ikke godkendes. Der skal være plads til borde, stole, reoler, legetøj og gulvplads til børns leg. Gangarealer godkendes ikke som legerum. Pusleplads: Badeværelse med pusleplads eller opvarmet bryggers med vask og vandhane samt pusleplads kan godkendes. Spiseplads: Der skal være et bord i køkken eller spisestue/alrum hvor børnene kan sidde samlet og spise. Der leveres stole, så børnene sidder forsvarligt. Sovemuligheder: Der skal være mulighed for at børn kan sove indendørs hvis forældrene ønsker det. Der skal være plads til at barnevogne kan stå et sikkert sted, når børn sover ude. Sundhedsstyrelsens anbefalinger om brug af seler skal følges.

6 Garderobeforhold: I bryggers/entre skal ophænges knager til børnenes overtøj og sikres plads til skiftetøj. Brændeovne: Der skal opsættes afskærmning af brændeovne såfremt de bruges i åbningstiden. Afskærmningen skal godkendes inden der indskrives børn i dagplejen. Trapper: Indvendige trapper skal afskærmes. Udvendige trappenedgange til kælder eller andet skal afskærmes inden der indskrives børn. Sikkerhed: Dagplejeren har ansvar for at forebygge enhver risiko for ulykker i dagplejen Alle kemikalier skal være forsvarligt aflåst, når der er børn i huset. Toilet rens må ikke stå fremme, så børnene kan nå det. Husdyr: Det skal aftales ved godkendelse hvilke husdyr der forefindes i hjemmet. Der skal angives et afskærmet sted hvor husdyr kan være i fred for børnene. Husdyr må aldrig være sammen med børnene. Har man hund, må man ikke gå tur med børn og hund samtidig. Hunde/kattemad må ikke stå så det er tilgængeligt for børnene.

7 De aftalte forhold må ikke forringes, hvis dette sker efter godkendelsen bringes ansættelsen til ophør. Krav til fysiske rammer udendørs: Hele haven eller dele af den skal være indhegnet. Dagplejeren skal selv sørge for indhegningen. Der skal være forsvarlige låse på låger, så børnene ikke kan forlade haven. Der skal etableres hegn efter forskrifterne for sikkerhed på legepladser. Det forventes at der er fliser, græs og sandkasse til rådighed for børnene. Legeredskaber i dagplejen skal godkendes efter forskrifter. Dagplejeren skal selv etablere sandkasse, kommunen sørger for sand og det udskiftes hvert andet år. Der må ikke forefindes giftige bær, buske, blomster hvor dagplejebørn færdes. Der må ikke forefindes bassiner af nogen art i dagplejehjemmet. Nedsænkede kældervinduer skal afskærmes. Kældernedgange skal afskærmes. Der skal være mulighed for opbevaring af legetøj, cykler m.m. et sikkert sted. Soppebassiner må ikke benyttes i åbningstiden.

8 Hvis dagplejeren bor i boligforening skal udlejer være informeret om at der drives erhverv fra boligen. Den ansatte skal selv sørge for at komme af med skrald. Trampoliner skal være afskærmet i åbningstiden og børnene må kun være på trampolin ifølge med dagplejeren. De aftalte forhold må ikke forringes, hvis dette sker efter godkendelsen bringes ansættelsen til ophør. Krav til sundhedsmæssige forhold: Der skal være en ekstra opmærksomhed på almen hygiejne i dagplejehjemmet for at mindske risiko for smittespredning. Pusleaktiviteter må ikke foregå i køkkenet eller hvor der i øvrigt tilberedes mad. Der må ikke ryges indendørs i dagplejehjemmet i åbningstiden. Særligt indrettede lokaler til dagplejebørn skal være røgfrie døgnet rundt. Børnene skal altid befinde sig i et røgfrit miljø. Der må aldrig ryges sammen med børnene.

9 Krav til personlige egenskaber og andre personlige forhold: Der skal afleveres en udvidet straffeattest på dagplejeren, samt børneattest på dagplejers samlever og eventuelle andre over 18 år der bor i hjemmet.( børneattest på andre end dagplejeren makuleres, når den er godkendt af dagplejelederen. Godkendelse af andres børneattest noteres i dagplejerens ansættelseskontrakt.) Hvis egne børn under 3 år opholder sig i hjemmet i åbningstiden, tæller de med i antallet af børn og skal være indskrevet i dagplejen. Egne børn over tre år skal være indskrevet i anden pasning. Dagplejerens egne børn der går i skole, må gerne være i hjemmet i åbningstiden. Ansøgeren skal have gjort sig tanker og ideer om arbejdet med småbørn og forældre samt have stor lyst til dette. At ansøgeren er moden og ansvarsbevidst. At ansøgeren er imødekommende og venlig. At ansøgeren har lyst til udvikling og møder udfordringer med imødekommenhed. At hjemmet er velfungerende og harmonisk At ansøgeren kan indgå i tæt samarbejde med kollegaer, ledere og administration. Ansøgere skal have erfaring med børn enten via arbejde eller via egne børn.

10 Vurdering, godkendelse og samtaler: Dagplejehjemmet godkendes ud fra ovennævnte kriterier og der laves en godkendelsesrapport som opbevares af dagplejelederen under ansættelsesforholdet. Oplysningsskema på helbred afleveres på tro og love. Når dagplejeren er ansat træder Holbæk Kommunes personalepolitik i kraft og dagplejeren underlægges alle de vilkår der gælder for kommunale medarbejdere i Holbæk. Tillidsmand og Arbejdsmiljørepræsentant skal gennemsehjemmet og orientere om sikkerhed inden en godkendelse. Introduktionsforløb: Nye medarbejdere er på et 5 dages introduktionsforløb hos en dagplejer inden opstart. Efter et halvt år kommer dagplejeren på en

11 tre ugers grunduddannelse for dagplejere såfremt kurserne oprettes. Materialer og redskaber Kommunen udleverer ved ansættelse: Den nyansatte får udleveret barnevogn(e), klapvogn, dyner, fluenet, regnslag, seler, puslebord og pude, arbejdsstol, sengelinned, højstole, handi-sit, opstarts-legetøj. Det vil være forskelligt fra distrikt til distrikt hvor meget der gives af legetøj. Dagplejerens fradrag: Jævnfør SKAT`s ligningsfradrag / almindeligt fradrag pkt.2.2.

Tønder kommunes kriterier for godkendelse af Kommunale dagplejere Dagtilbudslovens 21. stk. 2.

Tønder kommunes kriterier for godkendelse af Kommunale dagplejere Dagtilbudslovens 21. stk. 2. Tønder kommunes kriterier for godkendelse af Kommunale dagplejere Dagtilbudslovens 21. stk. 2. 21: Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige miljø. 21 Stk. 2: Dagtilbud

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger

Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger Retningslinjer for godkendelse af private pasningsordninger Privat pasningsordning Private pasningsordninger drives uden offentlige midler og er derfor ikke en del af det kommunale dagtilbud. Private passere

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81. Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af. Private Børnepassere. Forvaltningen Børn og Uddannelse

Retningslinjer for godkendelse af. Private Børnepassere. Forvaltningen Børn og Uddannelse Retningslinjer for godkendelse af Private Børnepassere Forvaltningen Børn og Uddannelse Vejledning samt orientering om gældende retningslinjer og lovbestemmelser på området for godkendelse af private børnepassere.

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81 Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81. Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

Godkendelse af privat pasningsordning

Godkendelse af privat pasningsordning Godkendelse af privat pasningsordning Hermed gives godkendelse til etablering af privat pasningsordning efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 78, 79 og 81 Type Forældrene er arbejdsgivere Sæt x Børnepasseren

Læs mere

RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune

RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune RETNINGSLINJER for godkendelse af private børnepassere i Struer Kommune Godkendt af Børne- og Uddannelsesudvalget i Struer Kommune den 2. december 2013 STRUER KOMMUNE POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK

Læs mere

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatpasningsordning i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterierne er revideret i Børn & Familieudvalget 02./10. 2014 Telefon 76 16 16 16 b-k@esbjergkommune.dk

Læs mere

Kontrakt Privat pasning

Kontrakt Privat pasning Kontrakt Privat pasning Kontrakt privat pasning Gribskov Kommune Rapportnavn måned år 1 Kontrakt for privat pasning Gribskov Kommune har godkendt denne private pasningsordning efter 78 og 79 i Dagtilbudsloven.

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune.

Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune. Retningslinjer for godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger i Varde Kommune. 1. Indledning Forældre har mulighed for at få deres børn passet i en privat pasningsordning hos en privat selvstændig

Læs mere

Denne tryksag er en vejledning samt orientering om gældende retningslinier og lovbestemmelser på området for godkendt privat pasningsordninger.

Denne tryksag er en vejledning samt orientering om gældende retningslinier og lovbestemmelser på området for godkendt privat pasningsordninger. Denne tryksag er en vejledning samt orientering om gældende retningslinier og lovbestemmelser på området for godkendt privat pasningsordninger. I følge lov om Dagtilbudslovens 78 skal kommunerne ansøges

Læs mere

1. INDLEDNING 2. GODKENDELSESPROCEDURE FOR PRIVATE PASNINGSORDNINGER

1. INDLEDNING 2. GODKENDELSESPROCEDURE FOR PRIVATE PASNINGSORDNINGER PROCEDURE OG KRITERIER VED GODKENDELSE AF PRIVATE PASNINGSORDNINGER/PRIVATE SELVSTÆNDIGE BØRNEPASSERE I REBILD KOMMUNE 1. INDLEDNING I Rebild Kommune findes der ikke privat dagpleje, som har indgået aftale/kontrakt

Læs mere

Godkendelse af og tilsyn med. private pasningsordninger. i Aarhus Kommune. (ansatte børnepassere)

Godkendelse af og tilsyn med. private pasningsordninger. i Aarhus Kommune. (ansatte børnepassere) Godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger i Aarhus Kommune (ansatte børnepassere) Juli 2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Godkendelse af privat pasningsordning... 4 1.1 De fysiske

Læs mere

Kriterier for godkendelse. Privat pasning i Vejle kommune efter i Dagtilbudsloven. Vedtaget og revideret i BFU

Kriterier for godkendelse. Privat pasning i Vejle kommune efter i Dagtilbudsloven. Vedtaget og revideret i BFU Kriterier for godkendelse Privat pasning i Vejle kommune efter 78 85 i Dagtilbudsloven Vedtaget 12.11.2015 og revideret i BFU 21.06.18 1.0 Lovgivning og standarder på området Dagtilbudslovens 78-79 der

Læs mere

Vejledning om etablering af privat pasningsordning. Vejledning om etablering af privat pasningsordning i Halsnæs Kommune.

Vejledning om etablering af privat pasningsordning. Vejledning om etablering af privat pasningsordning i Halsnæs Kommune. Notat Sagsnr.: 2014/0008276 Dato: 28. august 2014 Titel: Vejledning om etablering af privat pasningsordning Sagsbehandler: Torben Pries Administrativ konsulent Vejledning om etablering af privat pasningsordning

Læs mere

Sikkerhedsskema Glostrup Dagpleje

Sikkerhedsskema Glostrup Dagpleje Sikkerhedsskema Glostrup Dagpleje Navn Adresse Dato Hvilke rum er godkendt til dagpleje Er der opsat røgalarm? Elinstallationer Ja Nej Kommentar Er stikkontakterne intakte? Er kontakterne børnesikrede?

Læs mere

Arbejdspapir for Dagplejekontoret vedrørende godkendelse af dagplejehjem i Solrød Kommune.

Arbejdspapir for Dagplejekontoret vedrørende godkendelse af dagplejehjem i Solrød Kommune. Arbejdspapir for Dagplejekontoret vedrørende godkendelse af dagplejehjem i Solrød Kommune. Ansøgning modtages. Personalekontoret sender bekræftelse til ansøger, på at ansøgningen er modtaget. Desuden sendes:

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret 24.september 2014 Hvad er privat børnepasning? Forældre, der bor i Egedal Kommune, kan få tilskud til

Læs mere

Skole- og dagtilbudsafdelingen. Tilsyn med legepladser i dagplejehjem. Norddjurs Kommune. Skole- og dagtilbudsafdelingen

Skole- og dagtilbudsafdelingen. Tilsyn med legepladser i dagplejehjem. Norddjurs Kommune. Skole- og dagtilbudsafdelingen 1 Tilsyn med legepladser i dagplejehjem 2 Forord Alle børn skal kunne lege trygt på legepladserne i s dagpleje. Legepladserne skal derfor indrettes således, at der er mindst mulig risiko for, at børnene

Læs mere

ordningen sikres medbestemmelse, medansvar og forståelse for demokrati. 2

ordningen sikres medbestemmelse, medansvar og forståelse for demokrati. 2 Sagsbehandler: Ulla Schødt Pædagogisk Konsulent, Børn Unge og Læring Red. Nov.17 Vejledning om etablering af privat pasningsordning i Halsnæs Komune. Generelt Efter dagtilbudslovens 78 kræver etablering

Læs mere

Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger. Generelle oplysninger

Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger. Generelle oplysninger Svendborg Kommune Sekretariat og Dagtilbud Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private pasningsordninger Generelle oplysninger 1 Oktober 2018 18/23683 Forældre kan vælge at få deres barn passet

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud 2012. Revideret 16.12.2013 Hvad er privat børnepasning? Forældre, der bor i Egedal Kommune, kan få tilskud til at ansætte

Læs mere

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse.

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. 1. Indledning Forældre har mulighed for at få deres barn passet i en privat pasningsordning hos en privat selvstændig

Læs mere

Dagplejen Kolding kommune Jobbet som dagplejer?

Dagplejen Kolding kommune Jobbet som dagplejer? Dagplejen Kolding kommune Jobbet som dagplejer? Denne pjece indeholder information om de kriterier der skal være opfyldt, for at du kan komme i betragtning til en stilling som kommunal dagplejer. Pjecen

Læs mere

Børnemiljøvurdering 2016

Børnemiljøvurdering 2016 1/6 DF/MPS 12okt16 Børnemiljøvurdering 2016 Børnemiljøvurderingen, er et lovpligtigt offentligt dokument. Vurderingen udarbejdes af arbejdsmiljørepræsentanten, den revurderes hvert år i 4. kvartal. Børnemiljøvurderingen

Læs mere

Godkendelse af og tilsyn med. Frit valg-ordningens. selvstændige børnepassere. i Aarhus Kommune

Godkendelse af og tilsyn med. Frit valg-ordningens. selvstændige børnepassere. i Aarhus Kommune Godkendelse af og tilsyn med Frit valg-ordningens selvstændige børnepassere i Aarhus Kommune Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Godkendelse af selvstændig børnepasser... 3 1.1 De fysiske

Læs mere

Nyttige links. Dagplejen Kayerødsgade 46, 9000 Aalborg Tlf.:

Nyttige links. Dagplejen Kayerødsgade 46, 9000 Aalborg Tlf.: Nyttige links Læs mere om vores retningslinjer for kost, læreplaner mv. på: www.aalborg.dk/dagplejen Læs mere om smitsomme sygdomme hos børn i Sundhedsstyrelsens folder på: www.sundhedsstyrelsen.dk Orienter

Læs mere

Procedure og kriterier ved godkendelse af private pasningsordninger/private selvstændige børnepassere i Rebild kommune.

Procedure og kriterier ved godkendelse af private pasningsordninger/private selvstændige børnepassere i Rebild kommune. BILAG 5B STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Procedure og kriterier ved godkendelse af private pasningsordninger/private selvstændige børnepassere i Rebild kommune. 1. Indledning Forældre i

Læs mere

Sikkerhedsmæssige forhold der skal belyses ved gennemgang af hjemmet (hvert 2. år) Dagplejen Haderslev kommune

Sikkerhedsmæssige forhold der skal belyses ved gennemgang af hjemmet (hvert 2. år) Dagplejen Haderslev kommune Sikkerhedsmæssige forhold der skal belyses ved gennemgang af hjemmet (hvert 2. år) Dagplejen Haderslev kommune Dagplejers Navn: Udført d. / - Underskrift dagplejer: Underskrift pædagogisk dagplejekonsulent:

Læs mere

VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE

VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE VORBASSE DAGPLEJE VORBASSE DAGPLEJE ANDEDAMMEN DRIVVEJEN 3 6623 VORBASSE Kære Forældre Denne pjece er tænkt som information om de praktiske spørgsmål der kan være i forbindelse med Jeres barns start i

Læs mere

Thisted Kommune. Ansættelse som dagplejer i. Thisted Kommune

Thisted Kommune. Ansættelse som dagplejer i. Thisted Kommune Thisted Kommune Ansættelse som dagplejer i Thisted Kommune 2016 Den kommunale Dagpleje, Asylgade 30, 7700 Thisted Ny dagplejer Den Kommunale Dagpleje Thisted Kommune I det efterfølgende skriv findes der

Læs mere

Velkommen i dagplejen

Velkommen i dagplejen Velkommen i dagplejen Jeres barn skal nu starte i dagpleje hos en af vores kommunale dagplejere. Den tid som barnet skal tilbringe i dagplejen er en forholdsvis stor del af barnets friske og vågne tid.

Læs mere

Thisted Kommune. Ansættelse som dagplejer i

Thisted Kommune. Ansættelse som dagplejer i Thisted Kommune Ansættelse som dagplejer i Thisted Kommune 2019 Den kommunale Dagpleje, Asylgade 30, 7700 Thisted Ny dagplejer Den Kommunale Dagpleje Thisted Kommune I det efterfølgende skriv findes der

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1.

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-8-18 Etablering Kommunale dagplejere pr. 1. august 2018 Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om

Læs mere

Retningslinjer ved ansættelse af. Kommunale dagplejere. Forvaltningen Børn og Uddannelse

Retningslinjer ved ansættelse af. Kommunale dagplejere. Forvaltningen Børn og Uddannelse Retningslinjer ved ansættelse af Kommunale dagplejere Forvaltningen Børn og Uddannelse Retningslinjer ved ansættelse af kommunale dagplejere Dagtilbudsområderne har i samarbejde med Forvaltningen Børn

Læs mere

Side 1 af 7. Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012. Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Sæby Hallenslev Fribørnehave Myretuen

Side 1 af 7. Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012. Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Sæby Hallenslev Fribørnehave Myretuen Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012 Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Sæby Hallenslev Fribørnehave Myretuen Periode: Resultatet baserer sig på besvarelser, som ikke er afgrænset

Læs mere

Velkommen i Idrætsdagpleje hos. Helle Jensen På. Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663

Velkommen i Idrætsdagpleje hos. Helle Jensen På. Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663 Velkommen i Idrætsdagpleje hos Helle Jensen På Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663 Jeg hedder Helle Jensen, er født i 1962. Jeg har arbejdet 17 år på kontor. I juni 1998 blev jeg ansat som kommunal dagplejer

Læs mere

Godkendelse af og tilsyn med. den private pasningsordning. i Aarhus Kommune

Godkendelse af og tilsyn med. den private pasningsordning. i Aarhus Kommune Godkendelse af og tilsyn med den private pasningsordning i Aarhus Kommune (Selvstændige børnepassere) Juli 2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Godkendelse af privat pasningsordning... 4 1.1 De

Læs mere

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse.

Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. Bilag 5b: Godkendelse og tilsyn med private pasningsordninger samt tilskud til disse. 1. Indledning Forældre har mulighed for at få deres barn passet i en privat pasningsordning hos en privat selvstændig

Læs mere

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Etablering Kommunal dagpleje Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om dimensionering og organisering. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-9-17

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret februar 2016. Godkendt i Børneog skole udvalget den 2 februar 2016. Hvad er privat børnepasning? Private

Læs mere

1. En administrativ godkendelse (varetaget i Dagpenge) af, at aftalen indeholder følgende:

1. En administrativ godkendelse (varetaget i Dagpenge) af, at aftalen indeholder følgende: Godkendelseskriterier og tilsyn med privat pasning i Ballerup Kommune (Private dagplejelignende pasningsordninger mv. efter Dagtilbudsloven 78-79, med tilskud efter Dagtilbudsloven 80) Roller og procedurer

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Velkommen Præsentation Det daglige arbejde med børnene Udstyr Sygdom Forældrebestyrelsen Praktiske oplysninger

Indholdsfortegnelse: Velkommen Præsentation Det daglige arbejde med børnene Udstyr Sygdom Forældrebestyrelsen Praktiske oplysninger Indholdsfortegnelse: Velkommen... 2 Præsentation... 3 Første besøg i dagplejehjemmet... 3 Det daglige arbejde med børnene... 3 Åbningstider i Dagplejen... 3 Hverdag i Dagplejen... 4 Traditioner... 5 Legestuen...

Læs mere

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr:

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr: Velkommen til Gæstehuset Mariekjær Frederik d.7 vej 33 6000 Kolding Tlf.nr: 40338173 Børnehavens tlf.nr: 40338326 Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Vi er i Gæstehuset tre voksne til at tage os af Jeres

Læs mere

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr:

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr: Velkommen til Gæstehuset Mariekjær Frederik d.7 vej 33 6000 Kolding Tlf.nr: 40338173 Børnehavens tlf.nr: 40338326 Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Vi er i Gæstehuset tre faste voksne til at tage os

Læs mere

Redskaber. Del 2: Sæt fokus på røgfri dagpleje til kommunalvalget

Redskaber. Del 2: Sæt fokus på røgfri dagpleje til kommunalvalget Redskaber Del 2: Sæt fokus på røgfri dagpleje til kommunalvalget Kort og godt - Derfor skal dagplejen være helt røgfri De vigtigste budskaber Problemet I dag kan små børn blive udsat for tobaksrøgens giftige

Læs mere

Hvad er en kommunal dagpleje?

Hvad er en kommunal dagpleje? DAGPLEJEN 1 Velkommen Vi byder dig og dit barn velkommen i Den kommunale Dagpleje i Esbjerg kommune. Med denne folder vil vi gerne fortælle dig om dagplejen og dens muligheder. Pjecen er udarbejdet af

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads er 3950,-/mdr.

Læs mere

Langeland Dagpleje Virksomhedsbeskrivelse. Virksomhedsbeskrivelse af Langeland Dagpleje

Langeland Dagpleje Virksomhedsbeskrivelse. Virksomhedsbeskrivelse af Langeland Dagpleje af Langeland Dagpleje 1 Indholdsfortegnelse Personale:... 3 Historie:... 3 Geografi:... 3 Målgruppe:... 3 Åbningstider:... 3 Rådhusets åbningstider:... 3 Takst:... 3 Organisatorisk og politisk placering

Læs mere

Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018

Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018 Retningslinjer for private pasningsordninger i Egedal kommune 2018 2 Indholdsfortegnelse Privat pasningsordning 3 Forudsætning for at blive godkendt som privat pasningsordning... 3 Opstart af privat pasningsordning...

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning

Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Egedal Kommunes vejledning om privat børnepasning Center for Skole og Dagtilbud/Dagplejen- Revideret februar 2016. Godkendt i Børneog skole udvalget den 2. februar 2016. Hvad er privat børnepasning? Private

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Herved bekendtgøres lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge, lovbekendtgørelse nr. 314 af

Læs mere

privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v.

privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v. Notat Sagsnr.: 2014/0004315 Dato: 14. april 2014 Titel: Halsnæs Kommunes kriterier for godkendelse af privat pasning, tilskud til privat pasning og tilsyn med privat pasning m.v. Sagsbehandler: Torben

Læs mere

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende Godkendelseskriterier for privatinstitutioner 1. Lovgivningen: Den private leverandør skal dokumentere, at privatinstitutionen lever op til: A. Dagtilbudslovens formålsbestemmelse, Kapitel 1, 1. Formålet

Læs mere

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 79

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 79 Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 79 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 07.03.2018 1 I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 07.03.2018 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

Velkommen til dagplejen i Stensballe

Velkommen til dagplejen i Stensballe Velkommen til dagplejen i Stensballe Dagligdagen i dagplejen Dagplejen i Stensballe blev 1. januar 2019 sammenlagt med daginstitutionerne i Stensballe med samme ledelse. Denne omorganisering af dagplejen

Læs mere

Forskel mellem dagtilbud og privat pasningsordning

Forskel mellem dagtilbud og privat pasningsordning Forskel mellem dagtilbud og privat pasningsordning Som følge af de nye regler i Dagtilbudsloven, er det et krav, at kommunalbestyrelsen forud for godkendelse af pasningsaftalen skal orientere forældrene

Læs mere

Boligforeningen B42. Ordensreglement for Afd. 36 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d

Boligforeningen B42. Ordensreglement for Afd. 36 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 36 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 01.03.2018 1 I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 01.03.2018 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

Vejledning til privat børnepasning 2018

Vejledning til privat børnepasning 2018 Vejledning til privat børnepasning 2018 2 Indholdsfortegnelse Privat børnepasning 3 Forudsætning for at blive godkendt som privat børnepasser... 3 Opstart som privat børnepasser... 3 Indgåelse af aftale...

Læs mere

Velkomst og fakta om dagplejeren

Velkomst og fakta om dagplejeren Velkomst og fakta om dagplejeren Jeg hedder Christina, og jeg er fra 1975. Jeg har været ansat som dagplejer siden 2007 og er super glad for det. Jeg har sammenlagt arbejdet i daginstitution i 10 år, både

Læs mere

Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud

Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud Side 1 af 5 Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud efter dagtilbudsloven Kap. 3 19 stk. 5 Alle private leverandører, som

Læs mere

BMV Børnemiljøvudering

BMV Børnemiljøvudering BMV Børnemiljøvudering Daginstitution: Vittrup Gl. Mejeri 2017 Ny lov ang. BMV. Der skal laves en skriftelig BMV, som bruges til at beskrive, vurdere og udvikle børnemiljøet. Sundhed Legepladsen Fysisk

Læs mere

Hvordan står det til med børnemiljøet i vuggestuen? Skema til kortlægning af børnemiljøet i vuggestuer

Hvordan står det til med børnemiljøet i vuggestuen? Skema til kortlægning af børnemiljøet i vuggestuer Hvordan står det til med børnemiljøet i vuggestuen? Skema til kortlægning af børnemiljøet i vuggestuer Sådan bruges skemaet Skemaet henvender sig til vuggestuer, der skal kortlægge børnemiljøet. Via skemaets

Læs mere

Privat børnepasser Selvstændig

Privat børnepasser Selvstændig Privat børnepasser Selvstændig Som privat børnepasser skal du som minimum leve op til dagtilbudslovens formålsbestemmelser. For at få komme i betragtning som selvstændig privat børnepasser Skal du sende

Læs mere

Fredensborg Naturdagpleje

Fredensborg Naturdagpleje PRAKTISKE OPLYSNINGER Januar 2015 Her kan du finde nyttig information om privat dagpleje, vores naturdagpleje, om Jane og Hanne, godkendelse og tilsyn, priser og tilskud og andre vigtige ting. PRIVAT DAGPLEJE

Læs mere

i Esbjerg Kommune Krav til oprettelse og drift af privatinstitutioner

i Esbjerg Kommune Krav til oprettelse og drift af privatinstitutioner Krav til oprettelse og drift af privatinstitutioner i Esbjerg Kommune Krav til oprettelse og drift af privatinstitutioner er godkendt af Esbjerg Byråd d. 02/10/2014. Redaktionelt ajourført efter Vejledning

Læs mere

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24

Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24 Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 24 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 14-03-2018 1 I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 14-03-2018 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitution i Esbjerg Kommune

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitution i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af privatinstitution i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterierne er revideret i Børn & Familieudvalget 02./10. 2014 Telefon 76 16 16 16 b-k@esbjergkommune.dk

Læs mere

BØRNS SYN PÅ BØRNEMILJØET I DAGTILBUD

BØRNS SYN PÅ BØRNEMILJØET I DAGTILBUD B Ø R N E M I L J Ø T E R M O M E T E R E T 2 0 1 3 BØRNS SYN PÅ BØRNEMILJØET I DAGTILBUD Tal fra Børnemiljøtermometeret 2013 Børns syn på børnemiljøet i dagtilbud Tal fra Børnemiljøtermometeret 2013 Udgivet:

Læs mere

Velkommen i dagplejen i Område Grenaa

Velkommen i dagplejen i Område Grenaa Velkommen i dagplejen i Område Grenaa 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vi vil gerne byde jer velkommen i den kommunale dagpleje i Område Grenaa, Norddjurs Kommune. Med denne pjece

Læs mere

Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år.

Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år. Grindsted d. 27. februar 2018 Notat vedrørende pasningsformer etableret i Billund Kommune efter Dagtilbudsloven for børn i alderen 0 til 5 år. Sagsbehandler: Lisbeth Østergaard Telefon: 79727607 Journalnummer

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Dagtilbudsloven er vedtaget den 24. maj 2007. Loven samler for første gang reglerne om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. i en

Læs mere

Dagligdagen i dagplejen

Dagligdagen i dagplejen Uddannelse og Arbejdsmarked Dagtilbud Gedved Skovvej 13 A. 8751 Gedved. Dagligdagen i dagplejen Velkommen til dagplejen i Gedved. Dagplejen i Gedved blev 1. oktober 2016 sammenlagt med daginstitutionen

Læs mere

Dagplejer Maria Juel Keested

Dagplejer Maria Juel Keested Dagplejer Maria Juel Keested Jeg hedder Maria Juel Keested (1976) og er gift med Thomas, sammen har vi to børn Michelle (1999) og Michlas (2001) Vi har hunden Nanna og et par katte, Hunden er lukket ude

Læs mere

Center for Skoler, Institutioner og Kultur. 4. juli Notat

Center for Skoler, Institutioner og Kultur. 4. juli Notat Center for Skoler, Institutioner og Kultur 4. juli 2017 Notat Godkendelseskriterier og tilsyn med privat pasning i Ballerup Kommune (Private dagplejelignende pasningsordninger mv. efter Dagtilbudsloven

Læs mere

Dagplejen. Dagtilbudsafdelingen

Dagplejen. Dagtilbudsafdelingen Dagplejen Dagtilbudsafdelingen Velkommen 2 3 Pædagogiske læreplaner Vi byder jer og jeres barn velkommen i dagplejen i Viborg Kommune. I dagplejen modtager vi børn i alderen 0 3 år. Børnene kan blive i

Læs mere

Tilskuddet kan maksimalt udgøre 75% af jeres dokumenterede udgifter til den private børnepasser.

Tilskuddet kan maksimalt udgøre 75% af jeres dokumenterede udgifter til den private børnepasser. Hvis I ønsker at få jeres barn passet hos en privat børnepasser Fredensborg Kommune yder tilskud til forældre, som ønsker at benytte en privat børnepasser under fritvalg ordningen 80 i Dagtilbudsloven.

Læs mere

Vurdering af Skovbrynets ansøgning om etablering af modulordninger og akutpladser 8. oktober 2013

Vurdering af Skovbrynets ansøgning om etablering af modulordninger og akutpladser 8. oktober 2013 Vurdering af Skovbrynets ansøgning om etablering af modulordninger og akutpladser 8. oktober 2013 Ansøgningen Ejerne af privat institutionen Skovbrynet har ansøgt om at etablere modulordninger og akutpladser

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads pr. 1/1-2019

Læs mere

Tylstrup Skoles Regelsæt

Tylstrup Skoles Regelsæt Tylstrup Skoles Regelsæt Revideret sommeren 2011. Tylstrup Skoles Grundregler Hils på hinanden Vis hensyn Tal pænt Lad andres ting være i fred. Adfærd på skolen indebærer: Brug indestemme. På gangen Gå

Læs mere

BØRNS SYN PÅ BØRNEMILJØET I DAGTILBUD

BØRNS SYN PÅ BØRNEMILJØET I DAGTILBUD B Ø R N E M I L J Ø T E R M O M E T E R E T 2 0 1 2 BØRNS SYN PÅ BØRNEMILJØET I DAGTILBUD Tal fra Børnemiljøtermometeret 2012 Børns syn på børnemiljøet i dagtilbud Tal fra Børnemiljøtermometeret 2012 2

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 VELKOMMEN TIL Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 Velkommen til Bakkegårdens Børnehave - og det vi i forældrebestyrelsen synes er en mægtig god børnehave. Denne brochure er lavet med det formål

Læs mere

Driftsaftale. med puljeinstitutionen SAPIN

Driftsaftale. med puljeinstitutionen SAPIN Driftsaftale med puljeinstitutionen SAPIN Aftalen: Tillæg II til Driftsaftale side 18-25 - med puljeinstitutionen Sapin er godkendt i Børn & Familieudvalget xx/xx 2014 Telefon 76 16 16 16 b-k@esbjergkommune.dk

Læs mere

Børns syn på børnemiljøet i dagtilbud

Børns syn på børnemiljøet i dagtilbud B Ø R N E m i l j ø T e r m o m e t e r e t 2 0 0 9 Børns syn på børnemiljøet i dagtilbud Tal fra Børnemiljøtermometeret 2009 Indhold Fakta om datamaterialet 3 Børnehaver: de 4-6-årige børn 4 Børnehaver:

Læs mere

Krav til oprettelse og drift af private pasningsordninger i Esbjerg Kommune

Krav til oprettelse og drift af private pasningsordninger i Esbjerg Kommune Krav til oprettelse og drift af private pasningsordninger i Esbjerg Kommune Godkendelseskriterierne er revideret i Børn & Familieudvalget 02.10.2014 - ajourført redaktionelt ift. Vejledning om Dagtilbud

Læs mere

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune - Distrikt Ørum

Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune - Distrikt Ørum Velkomstpjece Dagplejen Norddjurs Kommune - Distrikt Ørum 1 Velkommen til den kommunale dagpleje i Norddjurs kommune Distrikt Ørum Distrikt Ørum Skolebakken 33 8586 Ørum Distriktsleder - Distrikt Ørum

Læs mere

Velkommen til min dagpleje. Fakta om mig hvem er jeg?

Velkommen til min dagpleje. Fakta om mig hvem er jeg? Velkommen til min dagpleje Navn: Lena Kjær Guldbrandsen Adresse: Egevej 11, 6051 Almind Tlf: 22 98 58 58 Mine åbningstider: Man-Tors: 06.45-16.30 Fredag: 06.45-15-30 Fakta om mig hvem er jeg? Jeg hedder

Læs mere

Husorden gældende for afd. 4 Umanakvej

Husorden gældende for afd. 4 Umanakvej Husorden gældende for afd. 4 Umanakvej Til overholdelse af god orden i ejendommen påhviler det enhver lejer at overholde de bestemmelser, som boligselskabet og afdelingsbestyrelsen træffer, herunder nedenstående

Læs mere

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune

Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Forskelle mellem dagtilbud og private pasningsordninger i Haderslev Kommune Indledning Det er et lovmæssigt krav, at Haderslev kommune forud for godkendelse af en pasningsaftale skal orientere forældrene

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i dagtilbud

Pædagogisk tilsyn i dagtilbud SOLRØD KOMMUNE Pædagogisk tilsyn i dagtilbud Loven og tilsynet Ifølge Dagtilbudsloven 5 og 16 i lov om retssikkerhed og administration på det sociale område, skal Byrådet føre tilsyn med indholdet i dagtilbud,

Læs mere

Tilskud til Private pasningsordninger

Tilskud til Private pasningsordninger Tilskud til Private pasningsordninger Sagsnr.: 18/36499 Dato: 25.10.2018 1 Lovpligtig orientering til forældre om forskellen mellem privat pasning og dagtilbud Af Dagtilbudslovens 81, stk. 2 fremgår, at

Læs mere

Børnemiljø vurdering I Tranum LBO

Børnemiljø vurdering I Tranum LBO Børnemiljø vurdering I Tranum LBO Skovsgård Tranum Skole Hovedgaden 69, 9460 Brovst Hovednummer: 72 57 81 50 Skovsgaardtranum@jammerbugt.dk www.skovsgårdtranumskole.dk Skoleleder: René Neve Henriksen Direkte:

Læs mere

Velkommen til dagplejen i Område Grenaa

Velkommen til dagplejen i Område Grenaa Velkommen til dagplejen i Område Grenaa Velkommen til den kommunale dagpleje i Område Grenaa Vi vil gerne byde jer velkommen i den kommunale dagpleje i Område Grenaa, Norddjurs Kommune. Med denne pjece

Læs mere

Optagelse i dagtilbud

Optagelse i dagtilbud Optagelse i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Generelle bestemmelser...2 1.1. Dagtilbud...2 1.2. Ét tilskud pr. barn...2 1.3. Pasningsgaranti...2 2. Venteliste...2 2.1. Opskrivning på venteliste...2 2.2.

Læs mere

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr:

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr: Velkommen til Gæstehuset Mariekjær Frederik d.7 vej 33 6000 Kolding Tlf.nr: 40338173 Børnehavens tlf.nr: 40338326 Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Vi er i Gæstehuset tre voksne til at tage os af Jeres

Læs mere

Børns syn på børnemiljøet i dagtilbud

Børns syn på børnemiljøet i dagtilbud BØRNEmiljøTermometeret 2011 Børns syn på børnemiljøet i dagtilbud Tal fra Børnemiljøtermometeret 2011 Børns syn på børnemiljøet i dagtilbud Tal fra Børnemiljøtermometeret 2011 2 Udgivet: marts 2012 Dansk

Læs mere

Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere

Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere Procedure for godkendelse af og tilsyn med selvstændige børnepassere Godkendelseskriterier for og tilsyn med selvstændige børnepassere Dagplejelignende pasningsordninger for 3 eller flere børn. Denne form

Læs mere