Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening."

Transkript

1 Høringsnotat 4. juni 2014 Høring over udkast til Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi Udkast til ny bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi og vejledning blev sendt i høring 11. marts 2014 med høringsfrist 8. april 2014 hos følgende myndigheder og organisationer: KL, Danske Regioner, Beskæftigelsesministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet, Forsvarsministeriet, Justitsministeriet, Kirkeministeriet, Klima- Energi- og Bygningsministeriet, Kulturministeriet, Miljøministeriet, Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Skatteministeriet, Statsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Undervisningsministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet, BUPL, Danmarks Lærerforening, Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Erhverv, Dansk Sygeplejeråd, Danske Patienter, DI, DI ITEK, DJØF, FOA, HK, IDAIT-Branchen, LO, Lægeforeningen, Patientforeningen Danmark og Ældresagen. Ved høringsfristens udløb havde Finansministeriet modtaget høringssvar fra KL, Danske Regioner, Dansk Erhverv, FOA og LO. Udover de adspurgte er der kommet svar fra Danske Handicaporganisationer. Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening. Danske Regioner anfører følgende: 1. Danske Regioner anfører, at det bør præciseres, at det er en målsætning for Fonden for Velfærdsteknologi, at der skabes en mere sammenhængende og overskuelig offentlig service. Finansministeriets bemærkning; Det fremgår af 1, at Fonden for Velfærdsteknologis midler skal medgå til finansieringen af statslige udgifter i forbindelse med gennemførelsen af Strategi for digital velfærd Det medgives, at en målsætning med Strategi for digital velfærd er at skabe en mere sammenhængende og overskuelig offentlig service, og det må derigennem være en målsætning for Fonden for Velfærdsteknologi. Der er imidlertid også andre målsætninger med Strategi for digital velfærd, og det vurderes ikke hensigtsmæssigt at medtage disse direkte i bekendtgørelsen for Fonden for Velfærdsteknologi. Det vurderes tilstrækkeligt at henvise til Strategi for digital velfærd.

2 Side 2 af 6 2. Danske Regioner anfører, at Styregruppen for digital velfærds rolle i forhold til ydelse af tilskud fra Fonden for Velfærdsteknologi er uklart beskrevet, jf. 2. Danske Regioner ønsker, at alle tilskud fra Fonden for Velfærdsteknologi ydes på baggrund af en indstilling fra Styregruppen for digital velfærd. Finansministeriets bemærkning: Fonden for Velfærdsteknologi udgøres af statslige midler, hvorfor det alene er Finansministeren, som formelt kan træffe afgørelse om ydelse af tilskud fra fonden. Styregruppen for strategi for digital velfærd kan jf. 2 indstille udmøntning af midler til Finansministeren og herigennem udøve indflydelse på ydelsen af tilskud. 3. Danske Regioner ønsker at få bekræftet, at det er muligt for de i 3 nævnte tilskudsmodtagere at modtage tilskud, og at dette ikke er i uoverensstemmelse med bekendtgørelsens formålsparagraf. Finansministeriets bemærkning: Det kan bekræftes, at alle de i 3 nævnte tilskudsmodtagere kan modtage tilskud, såfremt formålet er i overensstemmelse med de i 1 nævnte formål med Fonden for Velfærdsteknologi og med reglerne i Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi i øvrigt. KL anfører følgende: 1. KL anfører, at formålet, jf. 1, er beskrevet meget bredt og kan forstås bredere end kun at understøtte initiativer i Strategi for Digital Velfærd. KL anfører, at det bør præciseres, at fondens midler anvendes til at understøtte initiativer i regi af Strategi for Digital Velfærd. Finansministeriets bemærkning: Formålet med Fonden for Velfærdsteknologi er beskrevet generelt til at fremme national udbredelse af digitale og velfærdsteknologiske løsninger, hvorfor fondens midler medgår til finansieringen af statslige udgifter i forbindelse med gennemførelsen af Strategi for digital velfærd , jf. 1. Det vurderes imidlertid, at den nuværende formulering i 1 bør fastholdes. 2. KL anfører, at det bør fremgå eksplicit, at modtagerkredsen jf. 3 pkt. 1-5 kan modtage midler fra fonden med henblik på gennemførelse af konkrete initiativer i Strategi for Digital Velfærd. Finansministeriets bemærkning: Alle de i 3 pkt. 1-5 nævnte tilskudsmodtagere kan modtage tilskud, såfremt formålet er i overensstemmelse med de i 1 nævnte formål med Fonden for Velfærdsteknologi og med reglerne i Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi i øvrigt.

3 Side 3 af 6 3. KL anfører, at det bør fremgå af 4, at ydelse af tilskud kræver indstilling fra Styregruppen for digital velfærd. Finansministeriets bemærkning: Tilskudsydelser fra Fonden for Velfærdsteknologi kan ske på baggrund af indstilling fra Styregruppen for Strategi for digital velfærd, men det er ikke en forudsætning for ydelse af tilskud. Det fremgår af 2, at det er Finansministeren, som træffer afgørelse om ydelse af tilskud. Det ville derfor ikke være i overensstemmelse med bekendtgørelsens 2, hvis det fremgik af 4, at ydelse af tilskud kræver indstilling fra Styregruppen for digital velfærd. I forlængelse heraf henvises til ovenstående bemærkning nr. 1 til KL. Dansk Erhverv anfører følgende: 1. Dansk Erhverv ønsker, at bekendtgørelsen og tilhørende vejledning i højere grad også åbner op for, at private virksomheder kan opnå tilskud fra Fonden for Velfærdsteknologi. Finansministeriets bemærkning: Tilskudsordningen var oprindelig tænkt til offentlige myndigheder, idet der var andre tilskudsmuligheder for private i regi af Erhvervs- og Vækstministeriet. Dette forhold ønskes ikke ændret. Til gengæld har private virksomheder i samarbejde med offentlige myndigheder adgang til tilskud fra Fonden for Velfærdsteknologi, jf. 3 stk. 2. Med denne bestemmelse er der således åbnet for at støtte et tæt samspil mellem offentlige myndigheder og private virksomheder, der som det anføres af Dansk Erhverv er vigtigt for at indfri ambitionerne i Strategi for digital velfærd. 2. Dansk Erhverv peger på, at infrastrukturen ikke må stå alene, men skal knyttes tæt til tiltag og offentlige investeringer, der driver efterspørgslen. Finansministeriets bemærkning: Der kan jf. 6 ydes tilskud til gennemførelse af analyseinitiativer, herunder udarbejdelse af business cases mv., modnings- og storskalaprojekter samt implementerings- og itinfrastrukturprojekter i overensstemmelse med Fonden for Velfærdsteknologis formål. Det er vurderingen, at de forskellige initiativer samlet set vil være med til at sikre en fornuftig efterspørgsel efter teknologiske og digitale løsninger baseret på dokumenteret viden om effekter. FOA anfører følgende: 1. FOA anfører, at formålsbeskrivelsen for Fonden for Velfærdsteknologi jf. 1 skal udbygges med en præcisering af, at velfærdsteknologiske løsninger skal bidrage til at sikre og fremme medarbejdernes arbejdsmiljø, da det er en del af beskrivelsen for Fonden for Velfærdsteknologi, som den fremgår

4 Side 4 af 6 af Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside. Finansministeriets bemærkning: En gevinst ved at fremme den nationale udbredelse af digitale og velfærdsteknologiske løsninger kan ganske rigtigt være en forbedring af medarbejdernes arbejdsmiljø. Det vurderes imidlertid, at arbejdsmiljøforbedringer medregnes indirekte med den nuværende formulering af formål i bekendtgørelsen, idet arbejdsmiljøforbedringer både kan være årsag og virkning til de direkte formål i form af øget produktivitet i den offentlige service, reduktion af ressourceforbruget, understøttelse af kvaliteten og øget selvhjulpenhed hos borgerne, jf FOA anfører, at der i vejledningen skal være en beskrivelse af, at projektansøgninger til fonden skal indeholde en beskrivelse af, hvordan man sikrer fagligheden, fremmer arbejdsmiljøet og sikrer relevante kompetencer til medarbejderne, der skal arbejde med velfærdsteknologierne, når man søger midler fra fonden. Finansministeriets bemærkning: De nærmere retningslinjer og krav til ansøgninger fastsættes jf. 5 af Finansministeren. Der præciseres ikke de nærmere krav til indhold og form af ansøgningen i selve bekendtgørelsen eller vejledning, da det vil gøre arbejdet med udmøntning af tilskud ufleksibelt. Retningslinjer mv. offentliggøres på jf. 5. LO anfører følgende: 1. LO anfører, at det er vigtigt, at andre aktører også er repræsenteret i Styregruppen for strategi for digital velfærd, herunder arbejdsmarkedets parter samt brugerorganisationer. Desuden anfører LO, at repræsentanter for forskningen (eller andre eksperter) ligeledes bør indgå, da det vil kompensere for eventuelle uhensigtsmæssige indstillinger fra styregruppen, hvor den nuværende konstruktion ifølge LO kan føre til at KL og Danske Regioner favoriseres i henhold til tilskud. Finansministeriets bemærkning: Styregruppen for strategi for digital velfærd er en fællesoffentlig styregruppe, hvis medlemmer udelukkende er offentlige parter. Der vil dog i relation til udmøntningen af strategiens initiativer blive tilstræbt en løbende dialog med og inddragelse af øvrige relevante parter. 2. LO anfører, at det er et problem, at tilskud fra Fonden alene gives til offentlige myndigheder, herunder selvejende institutioner samt institutioner, foreninger, fonde mv., der på den ene eller anden måde får offentlige tilskud til drift. Det udelukker eksempelvis fagforeninger, som på baggrund af deres medlemmers arbejdsområder måtte have et ønske og

5 Side 5 af 6 en vægtig grund til at modtage tilskud og samarbejde med eksempelvis eksperter på det private område om gennemførelse af analyser. Finansministeriets bemærkning: Tilskud ydes alene til offentlige myndigheder, jf. ovenstående bemærkning nr. 1. Private aktører har imidlertid i samarbejde med offentlige myndigheder adgang til tilskud fra Fonden for Velfærdsteknologi, jf. 3 stk. 2. Med denne bestemmelse er der således åbnet for, at også eksempelvis fagforeninger i samarbejde med offentlige myndigheder kan søge tilskud fra Fonden for Velfærdsteknologi. 3. LO foreslår, at repræsentanter for faggrupper, der arbejder med velfærdsteknologi, inddrages i følgegrupper til relevante projekter. En tilføjelse i bilag 2 under punkt 3 ønskes derfor: At der skal nedsættes følgegrupper til de konkrete projekter, hvor repræsentanter for de involverede parter får sæde. Finansministeriets bemærkning: Hverken Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi eller vejledning forhindrer, at der nedsættes følgegrupper i de enkelte projekter. Det vurderes unødvendigt at stille generelt krav herom. 4. LO ønsker en tilføjelse i bilag 2, side 4, pkt vedrørende initiativer til implementering: Implementeringsinitiativer gennemføres alene, hvis der er dokumenteret brugertilfredshed med den velfærdsteknologiske løsning samt kvalificerede personalegrupper til at støtte borgeren i at anvende den velfærdsteknologiske løsning. Finansministeriets bemærkning: Idet ingen af de gældende krav for tilskud præciseres i bilag 2 pkt. 3.3, vurderes det ikke at være hensigtsmæssigt at tilføje enkelte forudsætninger for tilskud under dette punkt. Det er gældende for alle typer initiativer, at det er en forudsætning for at modtage tilskud, at formålet er i overensstemmelse med de i 1 nævnte formål med Fonden for Velfærdsteknologi og med reglerne i Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi i øvrigt. Brugertilfredshed og kvalificerede personalegrupper til at støtte borgeren i at anvende den velfærdsteknologiske løsning er i den forbindelse vigtige forudsætninger og indgår i den samlede vurdering af, hvorvidt implementeringsinitiativerne lever op til det formål at fremme national udbredelse af digitale og velfærdsteknologiske løsninger, der øger produktivitet i den offentlige service, reducerer ressourceforbruget, understøtter kvalitet og har fokus på at øge borgernes selvhjulpenhed, jf. 1. Danske Handicaporganisationer anfører følgende:

6 Side 6 af 6 1. Danske Handicaporganisationer anbefaler, at der laves en struktur for inddragelse af personer med handicap, både i forbindelse med udvælgelse af projekter/initiativer, der skal støttes, og i forbindelse med evaluering af projekterne/initiativerne efterfølgende. Ligeledes mener Danske Handicaporganisationer, at de skal indgå ved udvælgelsen af projekterne og derfor have en plads i fondens styregruppe. Finansministeriets bemærkning: Inddragelse af personer med handicap i arbejdet for udbredelsen af velfærdsteknologiske løsninger sikres gennem Strategi for digital velfærds initiativ 3.3b Bedre brug af velfærdsteknologi på handicapområdet. Der er derfor i regi af strategien i foråret 2014 nedsat et tværfagligt samarbejdsforum af brugere, fagfolk fra det sociale område, spydspidskommuner, teknologikyndige og ledere, der sammen skal vurdere og skabe overblik over velfærdsteknologier, der kan være til gavn for mennesker med handicap. Indsatsen skal sikre et bedre overblik over nye teknologier og deres effekter, så gevinsterne for mennesker med handicap hurtigere kan realiseres. Dette samarbejdsforum skal bidrage til, at velafprøvede teknologier bliver implementeret, hvor det samlet set er hensigtsmæssigt. Det er derfor vurderingen, at personer med handicap i tilstrækkelig grad inddrages. For så vidt angår medlemskab i Styregruppen for strategi for digital velfærd, er dette en fællesoffentlig styregruppe, hvis medlemmer alene er af offentlige parter.

Forslag. Finanslov for finansåret 2015

Forslag. Finanslov for finansåret 2015 Til lovforslag nr. L 1 Folketinget 2014-15 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 18. december 2014 Forslag til Finanslov for finansåret 2015 Folketinget, den 18. december 2014 MOGENS LYKKETOFT

Læs mere

Oversigtstabeller _Blå skilleblade.indd 1 02/07/

Oversigtstabeller _Blå skilleblade.indd 1 02/07/ Oversigtstabeller 3 Hovedoversigt over statsbudgettet Udgifter uden for udgiftslofter- Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler 2013 Indtægter

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter. November 2013

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter. November 2013 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter November 2013 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten Cirkulære af 14. november 2012 Modst.nr. 035-12 J.nr. 12-340-39 Cirkulære om Akutjob i staten 2012 2 Cirkulære om akutjob i staten 1. Som led i Aftale om akutjob er det besluttet, at der på statens område

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd

Forslag. Lov om ændring af lov om Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd (Det Økonomiske Råds løbende vurdering af

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste

Til interessenterne på vedhæftede liste Til interessenterne på vedhæftede liste 18. marts 2014 Sag 2014-0037032 /grejen Høring over udkast til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt

Læs mere

Slutrapportering fra samarbejdsforum for bedre udnyttelse af velfærdsteknologi på handicapområdet

Slutrapportering fra samarbejdsforum for bedre udnyttelse af velfærdsteknologi på handicapområdet NOTAT Dato: 260516 Sagsnr: 14/46536 Initialer: MPJ Titel Slutrapport vedr. Samarbejdsforum for bedre udnyttelse af velfærdsteknologi på handicapområdet Fra: Til: Socialstyrelsen Styregruppen for Strategi

Læs mere

Forslag. Finanslov for finansåret 2017

Forslag. Finanslov for finansåret 2017 Til lovforslag nr. L 1 Folketinget 2016-17 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 15. december 2016 Forslag til Finanslov for finansåret 2017 Folketinget, den 15. december 2016 KRISTIAN PIHL LORENTZEN

Læs mere

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Socialfondsprogrammet, Vækst via uddannelse og iværksætteri Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven (Ophævelse af hjemmeserviceordningen)

Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven (Ophævelse af hjemmeserviceordningen) Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 63 Bilag 1 Offentligt NOTAT 12. november 2012 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven (Ophævelse

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) Thomas Børner, formand for ABT-fonden

Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) Thomas Børner, formand for ABT-fonden 1 Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) Thomas Børner, formand for ABT-fonden 2 Hvorfor skal vi spare på arbejdskraften? >Den demografiske udvikling medfører en øget efterspørgsel

Læs mere

Staten ansætter ikke seniorer

Staten ansætter ikke seniorer Staten ansætter ikke seniorer Ud af 15.744 nyansatte i staten i 2009 havde 282 rundet de 60 år. I ministeriernes departementer blev der i 2009 ansat 11 personer på 60 år eller derover ud af 623 ansættelser.

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

November Rigsrevisionens notat om beretning om. besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr.

November Rigsrevisionens notat om beretning om. besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr. November 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr. om året Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om besparelsespotentialet

Læs mere

Folketinget Europaudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Europaudvalget Christiansborg 1240 København K Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 75 Offentligt (01) Folketinget Europaudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 3. februar 2014 Kontor: EU-retskontoret Sagsbeh:

Læs mere

Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden)

Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) 1 Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) 2 Hvorfor skal vi spare på arbejdskraften? >Den demografiske udvikling medfører en øget efterspørgsel efter offentlig service >Rekrutteringsvanskeligheder

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2020

Hovedoversigt over statsbudgettet 2020 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2020 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Virk.dk

Kommissorium for Styregruppen for Virk.dk August 2012 Sag Kommissorium for Styregruppen for Virk.dk ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Baggrund Virksomhedsportalen Virk.dk blev etableret i 2003, og er jf. den

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet FGU Task Force Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Frederiksholms Kanal 26 1220 København

Læs mere

Møde i DI ITEK den 6. maj 2009

Møde i DI ITEK den 6. maj 2009 Møde i DI ITEK den 6. maj 2009 1 Møde i DI ITEK den 6. maj 2009 Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) Thomas Børner, formand for ABT-fonden 2 Hvorfor skal vi spare på arbejdskraften?

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet

Hovedoversigt over statsbudgettet Oversigtstabeller 3 4 Hovedoversigt over statsbudgettet Udgifter uden for udgiftslofter- Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler 2015 Indtægter

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 96 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen

Læs mere

Erhvervsudvalget L Bilag 1 Offentligt

Erhvervsudvalget L Bilag 1 Offentligt Erhvervsudvalget L 153 - Bilag 1 Offentligt 13.. januar 2007 /a Høringsnotat - Forslag til lov om ændring af lov om aktieselskaber m.v. (Grænseoverskridende fusion og grænseoverskridende spaltning) Et

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2016

Hovedoversigt over statsbudgettet 2016 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2016 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 16. september 2019

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 16. september 2019 Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 16. september 2019 Version: 1.0 Oprettet den 10. september 2019 Den 16. september 2019 vil der være foretaget følgende ændringer i Det fælles Datagrundlag:

Læs mere

Høringsnotat - Forslag til ændring af årsregnskabsloven (Redegørelse for samfundsansvar i større virksomheder)

Høringsnotat - Forslag til ændring af årsregnskabsloven (Redegørelse for samfundsansvar i større virksomheder) 7. oktober 2008 Høringsnotat - Forslag til ændring af årsregnskabsloven (Redegørelse for samfundsansvar i større virksomheder) Eksp.nr. /ksh-eogs 1. Indledning Udkast til lovforslag har været sendt i høring

Læs mere

KL s høringssvar på ny lovgivning på dagtilbudsområdet september

KL s høringssvar på ny lovgivning på dagtilbudsområdet september Til Børne- og Socialministeriet Att. Charlotte Meibom og Thomas Rasmussen Holmens Kanal 22 1060 København K KL s høringssvar på ny lovgivning på dagtilbudsområdet september 2017 KL har den 21. september

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser

Rigsrevisionens notat om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser Rigsrevisionens notat om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser November 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om fejludbetalinger af sociale ydelser (beretning nr. 10/2013)

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Den 26. maj 2014 Forretningsorden for Landdistriktsudvalget 1 Formål Landdistriktsudvalget er nedsat af NaturErhvervstyrelsen med henblik

Læs mere

Program for velfærdsteknologi

Program for velfærdsteknologi Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Side 1 af 8 1. Organisering Stamdata Programnummer 9.3 Go-sag http://go.kl.dk/cases/sag47/sag-2015-05449/default.aspx Nr.

Læs mere

2012/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juni Forslag. til

2012/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juni Forslag. til 2012/1 LSF 61 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juni 2019 Ministerium: Social- og Integrationsministeriet Journalnummer: Social- og Integrationsmin., j.nr. 2012-438 Fremsat den 14. november 2012 af social-

Læs mere

Høringsnotat vedr. forslag til bekendtgørelse og vejledning om fælles hjælperordninger til personer med kronisk respirationsinsufficiens

Høringsnotat vedr. forslag til bekendtgørelse og vejledning om fælles hjælperordninger til personer med kronisk respirationsinsufficiens Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPTLAU Sagsnr.: 1500034 Dok. nr.: 1739977 Dato: 24. august 2015 Høringsnotat vedr. forslag til bekendtgørelse og vejledning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af lukkede tilskudspuljer. December 2014

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af lukkede tilskudspuljer. December 2014 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af lukkede tilskudspuljer December 2014 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. åbne data

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. åbne data Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om åbne data Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/2018 om åbne data Transport-, bygnings-

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt Side 2 af 5 Tabel 1 Ministeriernes rapporterede indkøb på udvalgte indkøbskategorier 2014 (mio. kr.) Konsulentydelser (ej IT)

Læs mere

Hovedoversigt over statsbudgettet 2019

Hovedoversigt over statsbudgettet 2019 Hovedoversigt 7 Hovedoversigt over statsbudgettet 2019 Udgifter uden for udgiftslofter Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler Indtægter 1.

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543

Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543 Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0543 Bilag 1 Offentligt NÆRHEDS- OG GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543 Resumé Kommissionen

Læs mere

Høringsnotat. FTF har endvidere i anledning af høringen kommenteret lovforslaget.

Høringsnotat. FTF har endvidere i anledning af høringen kommenteret lovforslaget. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 28. marts 2008 Kontor: Retsstillings og Internationalt kt. J.nr.: 2007-1531-84 Sagsbeh.: iho Fil-navn: Høringsnotat Høringsnotat Forslag til lov om ændring

Læs mere

Høringsnotat om Forslag til lov om et nationalt naturfagscenter

Høringsnotat om Forslag til lov om et nationalt naturfagscenter Høringsnotat om Forslag til lov om et nationalt naturfagscenter 1. Indledning Et udkast til forslag til lov om et nationalt naturfagscenter har i perioden fra den 22. juni 2018 til den 27. august 2018

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund Programbeskrivelse 2.1 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 1. Formål og baggrund Formål Programmet skal sikre en strategisk udvikling af det velfærdsteknologiske område ved at opsamle viden, koordinere

Læs mere

Oversigt over kommende aktstykker til Finansudvalget 4. april 2013

Oversigt over kommende aktstykker til Finansudvalget 4. april 2013 Finansudvalget 2012-13 FIU Alm.del Bilag 128 Offentligt Oversigt over kommende aktstykker til Finansudvalget 4. april 2013 Oversigten omfatter de aktstykker, der med rimelig sandsynlighed vil blive fremsendt

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som selskabsejer. December 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som selskabsejer. December 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som selskabsejer December 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 18/2014 om staten som selskabsejer Energi-,

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/05 om digitale løsninger i staten

Læs mere

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september.

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september. Miljøudvalget 2013-14 L 62 Bilag 1 Offentligt NOTAT Jura J.nr. 020-00102 Ref. metbr Den 5. november 2013 Høringsnotat vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om Natur- og Miljøklagenævnet og forskellige

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Danmarks Evalueringsinstitut

Forslag. Lov om ændring af lov om Danmarks Evalueringsinstitut Lovforslag nr. L 149 Folketinget 2013-14 Fremsat den 27. februar 2014 af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om Danmarks Evalueringsinstitut (Danmarks Evalueringsinstituts

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne)

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) NOTAT Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) 1 I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af

Læs mere

Akademikernes høringssvar vedr. forslag til lov om Danmarks Innovationsfond m.fl.

Akademikernes høringssvar vedr. forslag til lov om Danmarks Innovationsfond m.fl. Styrelsen for Forskning og Innovation Bredgade 40 1260 København K Fremsendt pr. mail til hoering@fi.dk Akademikernes høringssvar vedr. forslag til lov om Danmarks Innovationsfond m.fl. Den 19. november

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om energibesparelser i staten

Rigsrevisionens notat om beretning om energibesparelser i staten Rigsrevisionens notat om beretning om energibesparelser i staten November 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 20/2015 om energibesparelser i staten Uddannelses-

Læs mere

Strategi for velfærdsteknologi indenfor handicap- og ældreområdet i Faxe Kommune

Strategi for velfærdsteknologi indenfor handicap- og ældreområdet i Faxe Kommune Strategi for velfærdsteknologi indenfor handicap- og ældreområdet i Faxe Kommune Baggrund: Det danske samfund er et samfund, hvor befolkningen bliver ældre, samtidig med at der opleves øgede krav om livskvalitet

Læs mere

Betydningen af fællesoffentlig digitalisering for uddannelser og selvejende institutioner

Betydningen af fællesoffentlig digitalisering for uddannelser og selvejende institutioner Betydningen af fællesoffentlig digitalisering for uddannelser og selvejende institutioner Konference om fremtidens it for selvejende institutioner den 23. januar 2013 Rikke Hougaard Zeberg, vicedirektør

Læs mere

9.2.b. Videreudvikling af NemLog-in

9.2.b. Videreudvikling af NemLog-in Side 1 af 5 9.2.b. Videreudvikling af NemLog-in Målsætning I forlængelse af etableringen af den nye NemLog-in, ses en betydelig efterspørgsel på yderligere funktionalitet og services, der ikke er finansieret

Læs mere

3. Bemærkninger til enkeltelementer i bekendtgørelsesudkastet

3. Bemærkninger til enkeltelementer i bekendtgørelsesudkastet Høringsnotat over ændring af bekendtgørelse nr. 131 af 7. februar 2013 om regnskab og revision af Undervisningsministeriets puljemidler m.v., som ændret ved bekendtgørelse nr. 14 af 7. januar 2014 1. Indledning

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer

Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer Høringsliste Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer Myndighed / Organisation Advokatsamfundet / advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Arbejderbevægelsens

Læs mere

Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen

Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen Maj 2015 1: Om vejledningen Denne vejledning gælder for driftstilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks driftspulje (DDB s driftspulje) for ansøgningsåret

Læs mere

Resultatkontrakt Tillæg maj 2016

Resultatkontrakt Tillæg maj 2016 Resultatkontrakt Tillæg maj 2016 4.4. Det fælles brugerportalsinitiativ for folkeskolen For at understøtte realiseringen af Brugerportalsinitiativet (BPI) for folkeskolen etablerede KL i 2015 et fælleskommunalt

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer.

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer. Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer November 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Bilag 1. Lovgrundlag for VISO

Bilag 1. Lovgrundlag for VISO Bilag 1 Lovgrundlag for VISO Bekendtgørelse nr. 929 af 5. september 2006 af lov om social service, 13 13. Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation bistår kommuner og borgere med gratis vejledende

Læs mere

Krise skaber modstand mod frihandel

Krise skaber modstand mod frihandel Krise skaber modstand mod frihandel 42 % ønsker at regeringen beskytter danske virksomheder mod konkurrence fra udlandet og 58 % går ind for statslån til danske virksomheder. Som forbrugere har det betydning

Læs mere

Tidsplan for aflevering af papirarkivalier til Statens Arkiver

Tidsplan for aflevering af papirarkivalier til Statens Arkiver Cirkulæreskrivelse af 6. januar 2014 Tidsplan for aflevering af papirarkivalier til Statens Arkiver Til alle ministerier, Rigspolitiet, Domstolsstyrelsen og Direktoratet for Kriminalforsorgen, Denne cirkulæreskrivelse

Læs mere

Høringsvar til praksisplanen

Høringsvar til praksisplanen Dato: 6. september 2016 Brevid: 3045629 Primær Sundhed Høringsvar til praksisplanen Praksisplanen for Almen praksis har været sendt til rådgivning og vejledning hos Sundhedsstyrelsen samt til høring hos

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat om forslag til bekendtgørelse om tilskud m.v. til folkehøjskoler 23. juni 20145 Kulturministeriet sendte den 20. maj 2014 et forslag til bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om film

Forslag. Lov om ændring af lov om film Forslag til Lov om ændring af lov om film (Kommunalt tilskud til biografvirksomhed) 1 I lov nr. 186 af 12. marts 1997 om film, som ændret ved 11, stk. 3, i lov nr. 423 af 10. juni 1997, 4 i lov nr. 1156

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september 2018

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september 2018 Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 12. oktober 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september

Læs mere

Sammenfatning af udvalgets konklusioner

Sammenfatning af udvalgets konklusioner KAPITEL 2 Sammenfatning af udvalgets konklusioner Kapitel 2. Sammenfatning af udvalgets konklusioner Danmark er et folkestyre og en retsstat. De politiske beslutninger på nationalt, regionalt og kommunalt

Læs mere

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 L 48 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI Sags nr.: 1113573 Dok. Nr.: 743286 Dato: 6. december 2011

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3137 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3137 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3137 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Dato: Kontor: Sagsbeh: Sagsnr.: Dok.: Supplerende samlenotat vedrørende de sager inden for Justitsministeriets ansvarsområder,

Læs mere

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Justitsministeriet Lovafdelingen Sendt pr. mail til: lovkvalitetskontoret@jm.dk 18. august 2017 Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Dansk Erhverv konstaterer, at Justitsministeriet

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Vedr. Forslag til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om tilskud til tandpleje m.v.)

HØRINGSNOTAT. Vedr. Forslag til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om tilskud til tandpleje m.v.) HØRINGSNOTAT Vedr. Forslag til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om tilskud til tandpleje m.v.) Indledning Et udkast til Forslag til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 L 81 Bilag 1 Offentligt Sagsnr.: 181.77M.351 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling December 2015 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om Sydslesvigudvalget

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Oversigt over kommissioner

Oversigt over kommissioner Finansudvalget 2008-09 FIU alm. del Svar på Spørgsmål 160 Offentligt Oversigt over kommissioner 22. september 2009 Tabel 1. er oprettet af regeringen siden 2002 Statsministeriet Grønlandsk-dansk selvstyrekommission

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 23. januar 2012

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 23. januar 2012 Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 23. januar 2012 Version: 1.0 Oprettet af Pia Poulsen Oprettet den 17. januar 2012 Godkendt af Kirsten Vestergaard

Læs mere

BESKÆFTIGELSESINDSATS. Indhold. Ændringer siden seneste udgave (Februar 2015) er understreget og indarbejdet. [ ] = Ikke optrykt.

BESKÆFTIGELSESINDSATS. Indhold. Ændringer siden seneste udgave (Februar 2015) er understreget og indarbejdet. [ ] = Ikke optrykt. Ændringer siden seneste udgave (Februar 2015) er understreget og indarbejdet. [ ] = Ikke optrykt. Love [Kommunefinansieringslov: Lov nr. 994 af 30/8 2015 om kommunernes finansiering af visse offentlige

Læs mere

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler.

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler. DIREKTIONENS STAB IT og Digitalisering Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Digitaliseringsstrategi 2017 2020 Poul.veno@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Poul Venø Dato: 10. august 2017

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven 2011/1 LSF 65 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. Fremsat den 11. januar 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade December 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indsatsen over for patienter med hjerneskade

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget L 203 Bilag 1 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget L 203 Bilag 1 Offentligt Forskningsudvalget 2016-17 L 203 Bilag 1 Offentligt Notat Kommenteret høringsnotat om udkast til lov om ændring af universitetsloven (Bedre rammer for ledelse) 1. Indledning har i perioden fra den 24.

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til Lov om Danmarks Grønne Investeringsfond

Høringssvar vedr. forslag til Lov om Danmarks Grønne Investeringsfond Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 DK - 1216 København K NAH@evm.dk København, den 29. september 2014 Høringssvar vedr. forslag til Lov om Danmarks Grønne Investeringsfond Hermed følger

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansøgningspuljer med en afgrænset ansøgerkreds. December 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansøgningspuljer med en afgrænset ansøgerkreds. December 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansøgningspuljer med en afgrænset ansøgerkreds December 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 21/2014 om ansøgningspuljer

Læs mere

Kommenteret høringsnotat over forslag til bekendtgørelse. handicaporganisationer og - foreninger

Kommenteret høringsnotat over forslag til bekendtgørelse. handicaporganisationer og - foreninger Enhed: Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning Sagsnr.: 2018-1313 Dato: 25. marts 2018 Kommenteret høringsnotat over forslag til bekendtgørelse om ansøgningspuljen til landsdækkende handicaporganisationer

Læs mere

NOTAT. Velfærdsteknologi

NOTAT. Velfærdsteknologi NOTAT Velfærdsteknologi KL har taget initiativ til Center for Velfærdsteknologi, da det er et centralt indsatsområde for kommunerne. Det fælleskommunale velfærdsteknologiske program har følgende afsæt:

Læs mere

Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020

Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020 Bilag Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020 Stamdata Stamdata for initiativ 2.5 fremgår af nedenstående tabel 1. Tabel 1: Stamdata for initiativ

Læs mere

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber 2019 COI S STRATEGI FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med innovations

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb Marts 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Socialudvalget L 75 - Bilag 1 Offentlig

Socialudvalget L 75 - Bilag 1 Offentlig Socialudvalget L 75 - Bilag 1 Offentlig Folketingets Socialudvalg DEPARTEMENTET Familie- og beskæftigelse J.nr. 210-12 beba 05. november 2004 Hermed følger - i 70 eksemplarer høringssvar til L 75 forslag

Læs mere

Eksterne høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om Forebyggelsesfonden

Eksterne høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om Forebyggelsesfonden Arbejdsmarkedsudvalget L 89 - Bilag 1 Offentligt #271B&f170y3X Notat lc Eksterne høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om Forebyggelsesfonden Arbejdstilsynet har modtaget en række høringssvar

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Ældrepolitisk kursusdag D4 - Velfærdsteknologi

Ældrepolitisk kursusdag D4 - Velfærdsteknologi Ældrepolitisk kursusdag D4 - Velfærdsteknologi Velfærdsteknologi HVAD ER DET OG HVAD ER MENINGEN? Hvad er Velfærdsteknologi egentlig? BEGREBET ER FØRSTE GANG ANVENDT FORÅRET 2007 AF SOPHIE HÆSTORP ANDERSEN.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

DSI s høringssvar til høring over udkast til forslag til lov om Klagenævnet for Ligebehandling

DSI s høringssvar til høring over udkast til forslag til lov om Klagenævnet for Ligebehandling Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) L 41 - Bilag 7 Offentligt Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K Den 29. januar 2007 J.nr. 3947.274 [24.TEL.OTN] MR/ck DSI s høringssvar til høring

Læs mere

Offentlige data i spil

Offentlige data i spil Offentlige data i spil Konference i DGI Byen Torsdag den 4. februar 2010 Kim Lindskov Knudsen Områdechef Anvendelse & Rådgivning Kort & Matrikelstyrelsen Agenda 1. Kort om Kort og Matrikelstyrelsen (KMS)

Læs mere