Banenorm BN Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Banenorm BN1-175-1. Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum"

Transkript

1 Udgivet Overordnet ansvar: Søren Thrane Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum Banenorm BN

2 Udgivet Side 1 af 11 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. IKRAFTTRÆDEN 3 3. OVERGANGSBESTEMMELSER 3 4. REFERENCER 4 5. DEFINITIONER 4 6. DESKRIPTORER 5 7. ANVENDELSESOMRÅDE 5 8. DISPENSATION 6 9. HISTORIK KØLEANLÆG BN1 EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE Årligt lovpligtigt eftersyn Udførelse Kompetence Vedligeholdelse type Udførelse Kompetence Vedligeholdelse type Udførelse 8

3 Udgivet Side 2 af Kompetence Dokumentation BN2- VEDLIGEHOLDELSE Udførelse Kompetence Dokumentation BILAGSOVERSIGT 11 BILAG 1: BILAG 2: DOKUMENTATION AF BN1 ÅRLIGT EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE AF KØLEANLÆG (NORMATIVT) DOKUMENTATION AF BN2 - SUPPLERENDE EFTERSYN AF KØLEANLÆG (NORMATIVT)

4 Udgivet Side 3 af INDLEDNING Denne banenorm beskriver vedligeholdelse af køleanlæg i de under Banedanmarks infrastrukturforvaltning hørende teknikrum for sikrings-, fjernstyrings- og ITkommunikationsanlæg. Regler for vedligeholdelse af køleanlæggene er nødvendige for sikre, at de til en hver tid er funktionsdygtige, samtidig med at Arbejdstilsynets regler om lovpligtigt eftersyn af køleanlæg er overholdt. Denne norm indgår i Banedanmarks regelsætning for tilstandsinspektion (kontrol med infrastrukturen). Banenormen er udarbejdet i henhold til [Banenorm BN2-1-1 Struktur, udseende og udvikling af Banenormer, Banedanmark], hvor normniveauerne BN1, BN2 og BN3 er defineret. Udgivet af: Fordeling: Banedanmark Banenormen er tilgængelig på Amerika Plads 15 Banedanmarks hjemmeside 2100 København Ø 2. IKRAFTTRÆDEN Denne banenorm træder i kraft ved udgivelsen. Banenormen ophæver nedennævnte normaltegning: VN 499 R nr Eftersyn, vedligeholdelse af køleanlæg. 3. OVERGANGSBESTEMMELSER Der er ingen overgangsbestemmelser i denne banenorm.

5 Udgivet Side 4 af REFERENCER Nogle steder henviser banenormen til andre bestemmelser. Der anvendes [bestemmelsens navn] eller et nummer [nr.]. Betydningen af nummeret kan findes nedenfor. Hvis der ikke er nævnt andet, gælder sidst udsendte version af det, der refereres til. Hvis der ikke er nævnt andet, gælder, at referencerne er normative. [1] Banenorm BN2-1-1 Struktur, udseende og udvikling af Banenormer, Banedanmark. [2] Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 100 af Bekendtgørelse om anvendelse af trykbærende udstyr. [3] VN 988 Q nr. 2190, Kontrol af temperatur i teknikrum. 5. DEFINITIONER I denne banenorm gælder følgende definitioner: Nr. Begreb Definition 5.01 Certificeret montør Person med en af Arbejdstilsynet godkendt uddannelse til opstilling, montering, idriftsætning, årligt eftersyn af køleanlæg med fyldning større end 2,5 kg kølemiddel, reparation, vedligeholdelse og nedlukning af køleanlæg Kompaktanlæg Kombineret kølekompressor og ventilationsenhed sammenbygget i fælles kabinet (kompakt enhed) Poseanlæg Køleanlæg, hvor den kolde luft blæses ud gennem poser af stofmateriale, hvilket sikrer en filtrering af den udblæste luft, en lavere hastighed på luften, når den forlader posen og en mere ligelig fordeling af kølingen med mindre gener fra kolde luftstrømme Splitanlæg S Køleanlæg, hvor kølekompressor og ventilationsenhed er adskilt fra hinanden (splittet), så kompressoren er monteret udendørs og ventilationsenheden i det rum, der skal køles. De to enheder er forbundet med et rørsystem, der indeholder et kølemiddel. En indbygget kompressor sørger for at kølemidlet cirkulerer imellem de to enheder. Et splitanlæg kan fungere både som køle- og varmepumpeanlæg og kan således også bruges til opvarmning.

6 Udgivet Side 5 af 11 Nr. Begreb Definition 5.05 Årligt lovpligtigt eftersyn Gennemgang af køleanlægget og dets sikkerhedsudstyr med henblik på at konstatere, om køleanlægget konstruktions- og indretningsmæssigt stadig er i overensstemmelse med gældende regler om køleanlæg og ikke frembyder nogen form for fare for personer ved dets forudsete brug. Eftersynet (tilstandsinspektionen) afsluttes med en tæthedsprøve. 6. DESKRIPTORER Kompaktanlæg Poseanlæg Tilstandsinspektion Køleanlæg Posekøling Vedligeholdelse Kølekompressor Splitanlæg Kølemiddel Termostat 7. ANVENDELSESOMRÅDE Denne banenorm skal anvendes ved eftersyn og vedligeholdelse af køleanlæg i de under Banedanmarks infrastrukturforvaltning hørende teknikrum for sikrings-, fjernstyrings- og IT-kommunikationsanlæg. Banenormen gælder udelukkende for køleanlæg med kølemiddel hørende til gruppe 2 jævnfør [2]. Note 7-1 Kølemidler opdeles i gruppe 1 og 2, hvor gruppe 1 indeholder de kølemidler der er giftige, brandfarlige, brandnærende eller eksplosive. Alle andre kølemidler hører til gruppe 2.

7 Udgivet Side 6 af DISPENSATION Der kan ikke gives dispensation fra BN1-krav i afsnit 11.1 i denne banenorm. Dispensationer fra øvrige BN1-krav i denne banenorm kan kun gives af Trafikstyrelsen efter indstilling fra Banedanmarks normansvarlige chef. Dispensationer fra BN2-krav i denne banenorm kan kun gives af Banedanmarks norman- svarlige chef, og kun såfremt BN1-kravene fortsat er opfyldt. 9. HISTORIK Der er ingen historik, da det er første udgave. 10. KØLEANLÆG Banedanmark har i en række teknikrum for sikrings-, fjernstyrings- og IT-kommunika- tionsanlæg installeret køleanlæg for at beskytte de tekniske anlæg mod for høje omgivel- sestemperaturer. Note 10-1 Køleanlæggene er opdelt i følgende typer: Kompaktanlæg. Splitanlæg. Poseanlæg (variant af kompakt- og splitanlæg). Vedligeholdsnormen skelner ikke mellem de 2 førstnævnte typer, men indeholder særlige vedligeholdelsesaktiviteter omkring poseanlæg i form af vask af poser. Køleanlæg omfatter trykbærende udstyr og er omfattet af lovkrav til eftersyn.

8 Udgivet Side 7 af BN1 EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE BN1 - eftersyn og vedligeholdelse af køleanlæg skal omfatte: Lovpligtigt eftersyn Vedligeholdelse type 1 Vedligeholdelse type 2 BN1-aktivitet Årligt Årligt Årligt Afsnit 11.1 Afsnit 11.2 Afsnit 11.3 Skal udføres som beskrevet i [2] AT bekendtgørelse nr. 100 Bilag 7 og skal suppleres med leverandørens anvisninger. Eftersynet skal afsluttes med en tæthedsprøve. Skal udføres i henhold til leverandørens anvisninger og skal suppleres med nedenstående: 1. Rengøring af kondensator (udvendig del). 2. Rensning af filtre på fordamper (indvendig del). Er filtre slidte, så de ikke kan holde til næste vedligeholdelse, skal de skiftes ud. 3. Kontrol af rumtermostatens funktion, jævnfør [3]. 4. Måling af rumtemperatur og udblæsningstemperatur. 5. Rengøring af kondensafløb. 6. Afprøvning af eventuel kondensvandspumpe. 7. I anlæg med fjernbetjening kontrolleres denne og batterier udskiftes om nødvendigt. 8. Poser til posekølingsanlæg kontrolleres og sendes til vask. Rene poser monteres. 9. Det kontrolleres, at ventilationsdelen er sat i stilling recirkulation (Closed). Denne kontrol udføres ikke på anlæg, der har fast recirkulation samt friskluftindblæsning, som lukkes automatisk via rumtermostat. Skal udføres i henhold til leverandørens anvisninger og skal suppleres med nedenstående: 2. Rensning af filtre på fordamper (indvendig del). Er filtre slidte, så de ikke kan holde til næste vedligeholdelse, skal de skiftes ud. 3. Kontrol af rumtermostatens funktion jævnfør [3]. 8. Poser i posekølingsanlæg kontrolleres og sendes til vask. Rene poser monteres. 9. Det kontrolleres, at ventilationsdelen er sat i stilling recirkulation (Closed). Denne kontrol udføres ikke på anlæg, der har fast recirkulation samt friskluftindblæsning, som lukkes automatisk via rumtermostat. Type1 skal udføres samtidig med lovpligtigt eftersyn. Type 2 skal udføres forskudt ½ år fra type 1 (± 1måned).

9 Udgivet Side 8 af Årligt lovpligtigt eftersyn Udførelse Der skal én gang årligt foretages lovpligtigt eftersyn af køleanlægget som beskrevet i skemaet i afsnit 11. Der kan derudover være krav fra den berørte kommune om ekstra tæthedsprøver for anlæg, der anvender kølemiddeltyper, der ikke længere må anvendes ved nyanlæg. Sådanne ekstra krav skal efterkommes. Note: Københavns kommunes miljøkontrol har i Forskrift for Drift af større køleanlæg, der anvender ozonlagsnedbrydende og visse andre syntetiske kølemidler i Københavns kommune beskrevet krav til øget frekvens af tæthedsprøver for CFC og HCFC og blandinger med disse HFC og PFC Kompetence Personen der udfører årligt lovpligtigt eftersyn skal være certificeret montør jævnfør Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 100 [2] bilag 7: Ved anlæg med fyldning mindre end 50 kg (fyldning < 50 kg) og med kølemiddelgruppe 2 kræves A-certifikat (grundcertifikat). Ved anlæg med fyldning fra 50 kg (fyldning 50 kg ) og med kølemiddelgruppe 2 kræves B-certifikat (mellemcertifikat) Vedligeholdelse type Udførelse Der skal en gang årligt foretages Vedligeholdelse type 1 af køleanlægget. Vedligeholdelse type 1 skal udføres i forbindelse med årligt lovpligtigt eftersyn Kompetence Der gælder samme kompetencekrav som i afsnit Vedligeholdelse type Udførelse Der skal en gang årligt foretages Vedligeholdelse type 2 af køleanlægget. Type 2 skal udføres forskudt ½ år fra type 1 (± 1måned).

10 Udgivet Side 9 af Kompetence Der gælder samme kompetencekrav som i afsnit Dokumentation Efter årligt lovpligtigt eftersyn skal anlægget mærkes med etiket/mærkat, som angiver tidspunkt for eftersyn og termin for næste lovpligtigt eftersyn. Dokumentation for gennemført årligt eftersyn og vedligeholdelse af køleanlæg skal ske umiddelbart efter udførelsen ved anvendelse af standardiserede rapporteringsblanketter, som vist i bilag 1, eventuelt suppleret med yderligere beskrivelse i form af servicerapport. Såfremt der er anmærkninger, skal dokumentationen afleveres til Banedanmarks tekniske driftsansvar. Udfyldte rapporteringsblanketter skal opbevares i minimum 5 år.

11 Udgivet Side 10 af BN2- VEDLIGEHOLDELSE BN2 - vedligeholdelse af køleanlæg omfatter: Vedligeholdelse type 3 BN2-aktivitet Efter behov se note Afsnit 12.1 Skal udføres: 2. Rensning af filtre på fordamper (indvendig del). 3. Kontrol af rumtermostatens funktion jævnfør [3]. 8. Poser i posekølingsanlæg kontrolleres og sendes til vask, hvis de er tilsmudsede. Reserveposer monteres. 9. Det kontrolleres, at ventilationsdelen er sat i stilling recirkulation (Closed). Denne kontrol udføres ikke på anlæg, der har fast recirkulation samt friskluftindblæsning, som lukkes automatisk via rumtermostat. Type 3 skal udføres således, at den indbyrdes afstand i måneder mellem 2 vedligeholdelses- aktiviteter (uanset type), højst bliver 12 delt med antal samlede vedligeholdelsesaktiviteter (uanset type)± 1 måned. Se note Udførelse Hvor lokale forhold i form af f.eks. tilsmudsning og stort antal driftstimer nødvendiggør øget frekvens af vedligeholdelse, kan der foretages Vedligeholdelse type 3. Forslag om dette skal godkendes af Banedanmarks tekniske driftsansvar for det pågældende anlæg. Vedligeholdelse type 3 kan endvidere kræves af Banedanmarks tekniske driftsansvar for det pågældende anlæg. Vedligeholdelse type 3 placeres tidsmæssigt således, at intervallerne mellem de enkelte vedligeholdelsesaktiviteter og det årlige BN1-eftersyn bliver lige lange - se note Note : Ved 2 type 3 aktiviteter skal der fordeles i alt 4 vedligeholdelsesaktiviteter (1 type 1, 1 type 2 og 2 type 3) jævnt henover året og der må derfor højst være 4 måneder mellem 2 vedligeholdelsesaktiviteter.

12 Udgivet Side 11 af Kompetence Vedligeholdelse type 3 af køleanlæg skal udføres af en sagkyndig person, der har den nødvendige faglige indsigt i forhold til opgaven. Den sagkyndige skal endvidere have kendskab til gældende love, bekendtgørelser og forskrifter, som er relevante for arbejdet. Den sagkyndige persons faglige indsigt i ovenstående kan være opnået ved deltagelse i kurser med det relevante indhold eller ved sidemandsoplæring hos anden sagkyndig Dokumentation Dokumentation for gennemførelse af Vedligeholdelse type 3 skal ske umiddelbart efter udførelsen ved anvendelse af standardiserede rapporteringsblanketter, som vist i bilag 2. Såfremt der er anmærkninger, skal dokumentationen afleveres til Banedanmarks tekniske driftsansvar. Udfyldte rapporteringsblanketter skal opbevares i minimum 5 år. 13. BILAGSOVERSIGT BILAG 1: BILAG 2: DOKUMENTATION AF BN1 EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE AF KØLEANLÆG (NORMATIVT) DOKUMENTATION AF BN2 - VEDLIGEHOLDELSE AF KØLEANLÆG (NORMATIVT)

13 Udgivet xx/xx/xxxx Side 1 af 1 Udkast Bilag 1: DOKUMENTATION AF BN1 EFTERSYN OG VEDLIGEHOLDELSE AF KØLEANLÆG (NORMATIVT) Betegnelse for teknikrum / teknikhytte Køleanlæg, fabr. / type Køleeffekt (kw) / Kølemiddel / Fyldning (kg) Dato/Initialer Firma Lovpligtigt eftersyn gennemført Firmanavn: Adresse: Udført af: Type 1 vedligehold gennemført Firmanavn: Adresse: Udført af: Type 2 vedligehold gennemført Firmanavn: Adresse: Udført af: Reparationer udført Aktiviteter, der skal udføres Udført (X) Ej udført(x) Årligt lovpligtigt eftersyn 1 Rengøring af kondensator (udvendig del) 2 Rensning af filtre på fordamper (indvendig del). Evt udskiftning af filtre. Filtre udskiftet (X) 3 Kontrol af rumtermostatens funktion. 4 Måling af rumtemperatur og udblæsningstemperatur Rumtemperatur ( C) Udblæsningstemperatur ( C) 5 Rengøring af kondensafløb 6 Afprøvning af evt. kondensvandspumpe 7 Fjernbetjening kontrolleret Batterier udskiftet (X) 8 Poser til posekølingsanlæg kontrolleres og sendes til vask. Rene poser monteres Antal til vask: 9 Det kontrolleres, at ventilationsdelen er sat i stilling recirkulation. Denne kontrol udføres ikke på anlæg, der har fast recirkulation samt friskluftindblæsning, som lukkes automatisk via rumtermostat. Tilsynsbøger udfyldes Bemærkninger:

14 Udgivet xx/xx/xxxx Side 1 af 1 Udkast Bilag 2: DOKUMENTATION AF BN2 - VEDLIGEHOLDELSE AF KØLEANLÆG (NORMATIVT) Betegnelse for teknikrum / teknikhytte Køleanlæg, fabr./ type Køleeffekt (kw) / Kølemiddel / Fyldning (kg) Type 3 vedligehold gennemført Dato/Initialer Firma Firmanavn: Adresse: Udført af: Aktiviteter, der skal udføres Udført (X) Ej udført(x) 2 Rensning af filtre på fordamper (indvendig del) 3 Kontrol af rumtermostatens funktion. 8 Poser til posekølingsanlæg kontrolleres og sendes til vask, hvis de er tilsmudsede. Antal til vask: 9 Det kontrolleres, at ventilationsdelen er sat i stilling recirkulation Denne kontrol udføres ikke på anlæg, der har fast recirkulation samt friskluftindblæsning, som lukkes autimatisk via rumtermostat. Bemærkninger:

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1 Udgivet 31.08.2009 Overordnet ansvar: Steen P Kristensen Ansvar for indhold: Per Lyneborg Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Læs mere

Banenorm BN1-173-1. Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum

Banenorm BN1-173-1. Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum Udgivet 18.09.2009 Overordnet ansvar: Steen P. Kristensen Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum Banenorm BN1-173-1

Læs mere

Banenorm BN1-99-1. Eftersyn og vedligeholdelse af bly-syrebatterier til sikrings- og fjernstyringsanlæg samt generatoranlæg

Banenorm BN1-99-1. Eftersyn og vedligeholdelse af bly-syrebatterier til sikrings- og fjernstyringsanlæg samt generatoranlæg Udgivet 01.11.2014 Overordnet ansvar: Søren Thrane, Vilhelm Mortensen Ansvar for indhold: Christian R Pedersen, Henrik M Hansen Ansvar for fremstilling: Mette W Johansson Banenorm BN1-99-1 Eftersyn og

Læs mere

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid Udgivet 12/12/2014 Overordnet ansvar: Steen Kristensen Godkendt 07/11/2014 Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Vejledning til måling af skinneslid Banenorm BN3-200-1

Læs mere

Banenorm BN1-176-1. Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg

Banenorm BN1-176-1. Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg Udgivet 21.10.2010 Overordnet ansvar: Steen P. Kristensen Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Eftersyn og vedligeholdelse af generatoranlæg Banenorm BN1-176-1

Læs mere

BN1 Banenorm 01.10.2006 BN1-49-1. Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1. Side 1 af 13

BN1 Banenorm 01.10.2006 BN1-49-1. Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1. Side 1 af 13 Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1 BN1 Banenorm Overordnet ansvar: Klaus Bergman Ansvar for fagligt indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Udgivet 29.6.2017 Overordnet ansvar: Karsten Steen Larsen Ansvar for indhold: Erik Cletus Petersen Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Banenorm BN1-170-1

Læs mere

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring.

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet 01.03.2013 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: BIDY/KVH/CASK/PDH/HMOH/STA/ECPN/SNJ Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-182-1 Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet

Læs mere

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr.

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Overordnet ansvar: SPK Ansvar for indhold: CARA Ansvar for fremstilling: NFN Banenorm BN3-191-1 Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Side 2 af 11 1. INDLEDNING Gældende

Læs mere

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse. 1. Emne og anvendelsesområde...2. 2. Referencer...2. 3. Definitioner...2. 4. Lokalt uddannelsesudvalg...

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse. 1. Emne og anvendelsesområde...2. 2. Referencer...2. 3. Definitioner...2. 4. Lokalt uddannelsesudvalg... Vejledning ved udstedelse af certifikat til montører ved udførelse af visse arbejdsopgaver på køleanlæg SBC/ Særlige Bestemmelser for Certificering ved udstedelse af Kølemontørcertifikat på Den jydske

Læs mere

VEX4000 Integreret køling (IC/ICC)

VEX4000 Integreret køling (IC/ICC) Logbog VEX4000 Integreret køling (IC/ICC) Tilsynsbog for køleanlæg Udstyrsjournal Ejer: Placering: Fabrikant: Fabrikationsår: (se typeskilt) EXHAUSTO A/S Idriftsætningsdato: Trinløs frekvensstyret køleanlæg:

Læs mere

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse Kølemontørcertifikat Vejledning ved udstedelse af certifikat til montører ved udførelse af visse arbejdsopgaver på Køleanlæg. SBC/ Særlige Bestemmelser for Certificering ved udstedelse af Kølemontørcertifikat

Læs mere

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik Udgivet 21/09/2015 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Skinnepolitik Banenorm BN2-202-1 Udgivet 21/09/2015 Side 2 af

Læs mere

Banenormer i Banedanmark

Banenormer i Banedanmark Banenormer i Banedanmark DGF-arrangement Baner og Geoteknik Odense den 08. marts 2012 08.03.2012 Præsenteret af Niels Fischer-Nielsen DGF Banenormer i BDK # 2 Indlæg af Niels Fischer-Nielsen Normkoordinator

Læs mere

Emne og anvendelsesområde... 2. Referencer... 2. Definitioner... 2. Lokalt uddannelsesudvalg... 2. Udstedelse af certifikat... 3

Emne og anvendelsesområde... 2. Referencer... 2. Definitioner... 2. Lokalt uddannelsesudvalg... 2. Udstedelse af certifikat... 3 Vejledning ved udstedelse af certifikat til montører ved udførelse af visse arbejdsopgaver på Køleanlæg. SBC/ Særlige Bestemmelser for Certificering ved udstedelse af Kølemontørcertifikat på Den jydske

Læs mere

MYNDIGHEDSKRAV VED GAS, VARMEPUMPER OG KØLEMIDDEL AF BRIAN NIELSEN BOSCH TERMOTEKNIK

MYNDIGHEDSKRAV VED GAS, VARMEPUMPER OG KØLEMIDDEL AF BRIAN NIELSEN BOSCH TERMOTEKNIK MYNDIGHEDSKRAV VED GAS, VARMEPUMPER OG KØLEMIDDEL AF BRIAN NIELSEN BOSCH TERMOTEKNIK Agenda 1. Hvad er en gasdrevet varmepumpe? 2. Kort status over udviklingen af gasdrevne varmepumper 3. Myndighedskrav

Læs mere

Tilsynsbog for køleanlæg

Tilsynsbog for køleanlæg Logbog Tilsynsbog for køleanlæg Udstyrsjournal Køleanlæg størrelse: CH40 CH50 CH60 CH70 CH80 Salgsordrenr.: EXHAUSTO A/S Odensevej 76 DK-5550 Langeskov Tel. +45 65 66 12 34 Fax +45 65 66 11 10 exhausto@exhausto.dk

Læs mere

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Dato Underskrift Samlet 11.06.2004 Palle Reenberg Indhold 11.06.2004 Jette Hansen Fremstilling

Læs mere

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker Udgivet 01.03.2008 Overordnet ansvar: Klaus Bergman Ansvar for indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Sporafstand og frispormærker Banenorm BN1-154-2 Udgivet 01.03.2008 Side

Læs mere

Banenorm BN1-160-1. Kilometrering og opsætning af kilometermærker

Banenorm BN1-160-1. Kilometrering og opsætning af kilometermærker Udgivet 01.09.2008 Overordnet ansvar: lafo Ansvar for indhold: jha Ansvar for fremstilling: nfn Kilometrering og opsætning af kilometermærker Banenorm BN1-160-1 Udgivet 01.09.2008 Side 2 af 16 INDHOLD

Læs mere

Banenorm BN Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969

Banenorm BN Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969 Udgivet 29.6.2017 Overordnet ansvar: Karsten Steen Larsen Ansvar for indhold: Dorrit Nielsen Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969 Banenorm BN1-172-1

Læs mere

Banenorm BN Vejledning til monteringen af Robel 68.05/BDK skruetvinger

Banenorm BN Vejledning til monteringen af Robel 68.05/BDK skruetvinger Udgivet Overordnet ansvar: Steen P Kristensen Godkendt Ansvar for indhold: Martin Hyldtoft-Sørensen Jnr.: 15-01847 Ansvar for fremstilling: Mantreh Nilufar Heydari Antal sider i alt: 15 Vejledning til

Læs mere

Mælken sveder i varmen. Køletekniker på 20 minutter v/kaj Busk, KB Køleteknik

Mælken sveder i varmen. Køletekniker på 20 minutter v/kaj Busk, KB Køleteknik Mælken sveder i varmen Køletekniker på 20 minutter v/kaj Busk, KB Køleteknik KB Køleteknik ApS er ejet af Kaj og Bo som hver især har mere end 20 års erfaring i at servicere kvægbrug Vi har egen import

Læs mere

Når konvertering og energieffektivisering går hånd i hånd - værktøjer og erfaringer

Når konvertering og energieffektivisering går hånd i hånd - værktøjer og erfaringer Når konvertering og energieffektivisering går hånd i hånd - værktøjer og erfaringer 29. august 2017 Søren Draborg Center for energieffektivisering og ventilation Teknologisk institut, Energi & Klima sdg@teknologisk.dk

Læs mere

Banenorm BN Sporafstand og frispormærker

Banenorm BN Sporafstand og frispormærker Udgivet 01.07.2018 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Henrik Scheuer Sporafstand og frispormærker Banenorm BN1-154-3 Udgivet 01.07.2018

Læs mere

1. Fiskebranchens køleanlæg: Har du grund til bekymring?

1. Fiskebranchens køleanlæg: Har du grund til bekymring? 1. Fiskebranchens køleanlæg: Har du grund til bekymring? Reglerne for kølemidler er ændret på flere områder. For de virksomheder der bruger kunstige kølemidler, kan det medføre problemer med at overholde

Læs mere

Banenorm BN Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints)

Banenorm BN Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints) Udgivet 01.06.2018 Overordnet ansvar: Pernille M. Jøndrup Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Henrik T. Scheuer Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints) Banenorm

Læs mere

Retningslinier for opstilling og udskiftning af It relateret udstyr. Harry Rasmussen Gyldig fra:

Retningslinier for opstilling og udskiftning af It relateret udstyr. Harry Rasmussen Gyldig fra: Teknisk meddelelse Nr. 65/01.12.2013 Retningslinier for opstilling og udskiftning af It relateret udstyr Denne vejledning angiver retningslinier for installation af it relateret udstyr. Udarbejdet af:

Læs mere

MARKEDSFØRENDE ERHVERVSVENTILATION MED VARMEGENVINDING. Nilan VPM 120-560. Aktiv varmegenvinding og køling (luft/luft)

MARKEDSFØRENDE ERHVERVSVENTILATION MED VARMEGENVINDING. Nilan VPM 120-560. Aktiv varmegenvinding og køling (luft/luft) MARKEDSFØRENDE ERHVERVSVENTILATION MED VARMEGENVINDING Nilan VPM 120-560 Aktiv varmegenvinding og køling (luft/luft) Nilan VPM 120-560 Erhvervsventilation med varmegenvinding og køling (luft/luft) VPM

Læs mere

Certificering- ISO 9001:2015 Bek 100:2007 bilag 7 og Bek 1094:2011 for sagkyndige kølefirma.

Certificering- ISO 9001:2015 Bek 100:2007 bilag 7 og Bek 1094:2011 for sagkyndige kølefirma. Certificering- ISO 9001:2015 Bek 100:2007 bilag 7 og Bek 1094:2011 for sagkyndige kølefirma. Nr. J-9B, Rev. Dato: 29-9-2018 Sagsnummer: E-mail: Rekvirent: Adresse(r): Auditor 2017.0070.0006 co@sk-as.dk

Læs mere

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner BN1-9-2 Udgivet: 01.06.2012 Overordnet ansvar: spk Godkendt: 30.03.2012 Ansvar for indhold: jha 01.01.01 Journal.nr.: 10-06335 Ansvar for fremstilling: nfn Antal sider i alt 20 Sikkerheds- og opholdszoner

Læs mere

Periodiske undersøgelser af: Trykbeholdere Rørsystemer Dampkedler Enheder Notified body no. 1727

Periodiske undersøgelser af: Trykbeholdere Rørsystemer Dampkedler Enheder Notified body no. 1727 Guide for periodiske undersøgelser jf. bekendtgørelse nr. 100 Periodiske undersøgelser af: Trykbeholdere Rørsystemer Dampkedler Enheder Notified body no. 1727 Revideret 24-3-2014 Forord Inspecta udfører

Læs mere

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation Bilag 9 - Sikring Særlige krav til sikrings-dokumentation Udarbejdet af: HMOH Kontrolleret af: BHAN Godkendt af: KSL Gyldig fra: 15.03.2017 Normniveau: BN2 side 1(8) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave

Læs mere

Banenorm BN Krav til tekniske stamdata

Banenorm BN Krav til tekniske stamdata Overordnet ansvar: RSKG Ansvar for indhold: PWLA Ansvar for fremstilling: MECN Krav til tekniske stamdata Banenorm BN2-196-1 Side 2 af 11 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. IKRAFTTRÆDEN 3 3. OVERGANGSBESTEMMELSER

Læs mere

Tørkøler type XP120. Brugsanvisning. Asarums Industri AB Tel: +46 454 334 00 Södra Industrivägen 2 4 Fax:+46 454 320 295 SE 374 50 Asarum Sweden

Tørkøler type XP120. Brugsanvisning. Asarums Industri AB Tel: +46 454 334 00 Södra Industrivägen 2 4 Fax:+46 454 320 295 SE 374 50 Asarum Sweden 660 Brugsanvisning Index P Generel beskrivelse Betegnelsessystem Modtagelse og montage 5 Installation 6 Forebyggende vedligehold 7 Generel beskrivelse Generel beskrivelse Tørkøleren er beregnet til udendørs

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om regulering af visse fluorholdige drivhusgasser 1

Udkast til Bekendtgørelse om regulering af visse fluorholdige drivhusgasser 1 Udkast til Bekendtgørelse om regulering af visse fluorholdige drivhusgasser 1 I medfør af 30, stk. 1-3, 45, stk. 1, 47 og 59, stk. 4 i lov om kemikalier, jf. lovbekendtgørelse nr. 849 af 24. juni 2014,

Læs mere

Banenorm BN2-19-2. Ballast og underballast. Materialekrav

Banenorm BN2-19-2. Ballast og underballast. Materialekrav BN2-19-2 Udgivet: 01.03.2014 Overordnet ansvar: SPK Ansvar for indhold: BNIE Journal.nr.: 12-01754 Ansvar for fremstilling: NFN Ballast og underballast. Materialekrav Banenorm BN2-19-2 Udgivet: 01.03.2014

Læs mere

INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK

INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Underbygning: Jordarter BN1-8-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Dato Underskrift Samlet 21.06.2005 Jesper Sejerø Hansen Indhold 16.06.2005 Berit Carlson Fremstilling 16.06.2005 Lene Tursø-Finnich BN1

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af visse industrielle drivhusgasser 1)

Bekendtgørelse om regulering af visse industrielle drivhusgasser 1) BEK nr 1326 af 19/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., j.nr. 2018-5703 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

VENT-Basis Vejledning

VENT-Basis Vejledning VENT-Basis Vejledning Januar 2019 - side 1 af 9 - Indhold VENT-eftersyn udføres efter nedenstående regler:...2 Egenkontrol:...2 Vejledning til udførelse af førstegangs VENT Basis eftersyn...3 Vejledning

Læs mere

KUMMEFRYSER MODEL NO: SB 153 A++

KUMMEFRYSER MODEL NO: SB 153 A++ KUMMEFRYSER MODEL NO: SB 153 A++ SPECIFIKATIONER A+ Nettoliter frys 98 ltr. Kurve 1 Lås Nej Indfrysningskapacitet pr. 5,0 kg Energiforbrug pr. år 168 kw Energiforbrug pr. 0,46 kw Energiklasse A+ Produktmål

Læs mere

Bilag 9 - Sikring. Særlige krav til dokumentation Bilag 9 - Sikring. side 1(10)

Bilag 9 - Sikring. Særlige krav til dokumentation Bilag 9 - Sikring. side 1(10) Bilag 9 - Sikring Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: KMIV og SBRG Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(10) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave

Læs mere

Intelligente løsninger kræver indsigt og viden

Intelligente løsninger kræver indsigt og viden MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Intelligente løsninger kræver indsigt og viden Få det nødvendige overblik over certifikater og uddannelser ift. lovpligtigt eftersyn på varmepumper. www.varme.danfoss.dk Et

Læs mere

Bilag 8 - Signal. Særlige krav til dokumentation Bilag 8 - Signal. side 1(7)

Bilag 8 - Signal. Særlige krav til dokumentation Bilag 8 - Signal. side 1(7) Bilag 8 - Signal Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: NIJA Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(7) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave Afsnit

Læs mere

Hjælp til HFC-fri køling: Spørgsmål og svar i forbindelse med HFC-fri køling

Hjælp til HFC-fri køling: Spørgsmål og svar i forbindelse med HFC-fri køling Hjælp til HFC-fri køling: Spørgsmål og svar i forbindelse med HFC-fri køling Danske Køledage 2007 15. marts 2007 Odense Congress Center Svenn Hansen Copyright Videncenter for HFC-fri køling Fil: 934278_Præsentation

Læs mere

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev Kvalitetshåndbog for: Dansk Energi Center A/S Karisevej 72 4690 Haslev Scope: Salg, opstilling, service og vedligeholdelse af sikkerhedsventiler, køleanlæg, varmepumpe anlæg og solcelleanlæg. Fyldningstilladelse

Læs mere

VENT-Basis Vejledning

VENT-Basis Vejledning VENT-Basis Vejledning Januar 2017 Gregersensvej 2630 Taastrup telefon 7220 2555 www.vent.dk e-mail: vent@teknologisk.dk - side 1 af 9 - Indhold VENT-eftersyn udføres efter nedenstående regler:...2 Egenkontrol:...2

Læs mere

Banenorm BN1-184-1. Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg

Banenorm BN1-184-1. Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: GEE Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-184-1 Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Side 2 af 15 INDHOLD 1. INDLEDNING

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 5. Anvendelse. 6. Vedligeholdelse

Indholdsfortegnelse. 5. Anvendelse. 6. Vedligeholdelse Manual KA/KAI HC DK 1. Sikkerhedsregler 2. Beskrivelse 3. Tekniske data Indholdsfortegnelse 4. Opstilling 5. Anvendelse 6. Vedligeholdelse 7. Fejlfinding 1. Sikkerhedsregler LÆS DENNE BRUGSANVIS- NING

Læs mere

Anlægget har foruden en køle- og en varmefunktion tillige en affugtningsfunktion. De tekniske specifikationer fremgår af nedenstående tabel.

Anlægget har foruden en køle- og en varmefunktion tillige en affugtningsfunktion. De tekniske specifikationer fremgår af nedenstående tabel. Thermex Thermex SDRI-13 klimaanlæg (med lynkoblinger) SDRI-13 leveres som varmepumpe af typen splitanlæg med et reversibelt system, således at det både kan køle og varme alt efter behov og ønske. Med inverter

Læs mere

Køling og varmegenvinding med CO2 som kølemiddel Evt. AMU nr

Køling og varmegenvinding med CO2 som kølemiddel Evt. AMU nr Køling og varmegenvinding med CO2 som kølemiddel Evt AMU nr 48608 INDHOLDSFORTEGNELSE Opgave 1 3 Opgave 2 7 side 2 / 12 Opgave 1 Der forudsættes en varmeproduktion på 11,5 kw Ved et afgangstryk på 80 bar

Læs mere

At-VEJLEDNING. Regelgrundlag for indretning, ombygning og reparation af trykbærende udstyr

At-VEJLEDNING. Regelgrundlag for indretning, ombygning og reparation af trykbærende udstyr At-VEJLEDNING TEKNISKE HJÆLPEMIDLER B.4.6 Regelgrundlag for indretning, ombygning og reparation af trykbærende udstyr April 2007 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne

Læs mere

Kursuskatalog Hermed Inspecta nye kursuskatalog for foråret 2012.

Kursuskatalog Hermed Inspecta nye kursuskatalog for foråret 2012. Kursuskatalog Hermed Inspecta nye kursuskatalog for foråret 2012. Se evt. også vores hjemmeside: www.blaabjerg-miljo.dk - denne side bliver løbende opdateret med nye kurser og datoer. Det er muligt at

Læs mere

- mere end funktionel

- mere end funktionel Bolig varmepumper - mere end funktionel I n d e K l i m a M i l j ø A / S IndeKlimaMiljø A/S, eller blot, drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører

Læs mere

De tekniske hjælpemidler og maskiner, hvor der er krav til lovpligtige eftersyn eller særlige krav til eftersyn er overordnet:

De tekniske hjælpemidler og maskiner, hvor der er krav til lovpligtige eftersyn eller særlige krav til eftersyn er overordnet: Lovpligtige eftersyn og lovpligtige uddannelser I-bar, som er Metal- og Maskinindustriens branchearbejdsmiljøråd har udarbejdet en vejledning, som samler alle de krav, der gælder i forhold til lovpligtige

Læs mere

Eksempel 2 Større kølehus Tadeus Padborg

Eksempel 2 Større kølehus Tadeus Padborg Eksempel 2 Større kølehus Tadeus Padborg Tadeus i Padborg er en fiskedistributionscentral med et kølehus på 1000 m 2. De har et 18 år gammelt køleanlæg med en fyldning på 120 kg HCFC (R-22). Tadeus har

Læs mere

At-VEJLEDNING TEKNISKE HJÆLPEMIDLER B.4.4. Køleanlæg og varmepumper

At-VEJLEDNING TEKNISKE HJÆLPEMIDLER B.4.4. Køleanlæg og varmepumper At-VEJLEDNING TEKNISKE HJÆLPEMIDLER B.4.4 Køleanlæg og varmepumper Januar 2005 Erstatter At-meddelelse nr. 2.05.1 af september 1983 og nr. 2.05.2 af september 1983 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger

Læs mere

At-VEJLEDNING. Anerkendelse som elevatorsagkyndig og uddannelse af montører

At-VEJLEDNING. Anerkendelse som elevatorsagkyndig og uddannelse af montører At-VEJLEDNING B.2.2 December 2001 Anerkendelse som elevatorsagkyndig og uddannelse af montører Vejledning om de krav, virksomheden skal leve op til, og de procedurer, den skal følge, for at blive anerkendt

Læs mere

Bekendtgørelse om brandfarlige og brændbare væsker 1)

Bekendtgørelse om brandfarlige og brændbare væsker 1) Bekendtgørelse om brandfarlige og brændbare væsker 1) I medfør af 33, stk. 1 og stk. 6, nr. 2, og 70, stk. 4, i beredskabsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 660 af 10. juni 2009, som ændret ved lov nr. 514

Læs mere

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Banedanmark Godkendt af Banedanmark Afløser - Adresse Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Tegning: 1. udgave Seneste udgave Mål Tegningsnavn Dato

Læs mere

11/2010. Mod: N600. Production code: UF600

11/2010. Mod: N600. Production code: UF600 11/2010 Mod: N600 Production code: UF600 Model: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Brugsvejledning DK DK Vigtige informationer 1. For at få det fulde udbytte af skabet, bør De læse hele denne brugsvejledning

Læs mere

Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen 01.10.

Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen 01.10. Katodisk beskyttelse af naturgasledninger af metal i nærheden af spor BN1-159-1 Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen

Læs mere

Bilag 8 - Særlige krav til sikringsteknisk signaldokumentation

Bilag 8 - Særlige krav til sikringsteknisk signaldokumentation Bilag 8 - Signal Særlige krav til sikringsteknisk signaldokumentation Udarbejdet af: BIDY Kontrolleret af: PEWE Godkendt af: KRM Gyldig fra: 28.09.2016 Normniveau: BN2 side 1(6) 1. Indledende bemærkninger

Læs mere

Patentanmeldt energineutralt cirkulationssystem til CO2 køle- og klimaanlæg. Bent Johansen birton a/s

Patentanmeldt energineutralt cirkulationssystem til CO2 køle- og klimaanlæg. Bent Johansen birton a/s Patentanmeldt energineutralt cirkulationssystem til CO2 køle- og klimaanlæg. Bent Johansen birton a/s Hvorfor bruge CO2 som kølemiddel? Naturligt kølemiddel: ODP = 0 = Ingen påvirkning af ozonlaget. GWP

Læs mere

TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat

TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat Monteringsvejledning TIGRIS Cirkulation Nr. 6560878 / 010908 TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat Installationsvejledning for TIGRIS AHC 8000 TRÅDLØS PROGRAMMERBAR RUMTERMOSTAT Klik dig ind

Læs mere

Køling. mange køleanlæg overholder ikke lovgivningen. Hvad betyder den danske kølelovgivning. Usikkerhed om køling

Køling. mange køleanlæg overholder ikke lovgivningen. Hvad betyder den danske kølelovgivning. Usikkerhed om køling Tema: Lovgivning og standardisering Køling mange køleanlæg overholder ikke lovgivningen Publ. 9.20, juli 2012 Usikkerhed om køling Baggrunden for denne artikel er den usikkerhed, som har præget ventilationsbranchen

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af visse industrielle drivhusgasser 1)

Bekendtgørelse om regulering af visse industrielle drivhusgasser 1) BEK nr 525 af 21/05/2017 Udskriftsdato: 6. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-626-00401 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Banenorm, BN2-1-1. Struktur, udseende og udvikling af Banenormer

Banenorm, BN2-1-1. Struktur, udseende og udvikling af Banenormer Udgivet 01.11.2007 Overordnet ansvar: Palle Reenberg Ansvar for indhold: Tom Rasmussen Ansvar for fremstilling: Tom Rasmussen Struktur, udseende og udvikling af Banenormer Banenorm, BN2-1-1 Udgivet 01.11.2007

Læs mere

Opgave: Køl: Klima: Spørgsmål: Januar 2010 Køl: Klima

Opgave: Køl: Klima: Spørgsmål: Januar 2010 Køl: Klima Opgave: Spørgsmål: Juni 2008 Ingen klimaopgave 1.4: Beregn den nødvendige slagvolumen for hver kompressor, angivet i m3/min. 1.5: Bestem trykgastemperaturen for LT og HT, og redegør for hvilke parametre

Læs mere

Miljøvenlige køleanlæg til convenience butikker

Miljøvenlige køleanlæg til convenience butikker compsuper XS VALUEPACK Miljøvenlige køleanlæg til convenience butikker Fremtidens CO ² køle- og frostanlæg GENEREL INFORMATION compsuper XS ValuePack Med over 1000 installerede CO ² køleanlæg, har Advansor

Læs mere

Certifikatfag i vvs-energiuddannelsen

Certifikatfag i vvs-energiuddannelsen Certifikatfag i vvs-energiuddannelsen Indhold Uddannelsesordning før august 2018:... 1 Uddannelsesordning efter august 2018:... 4 Uddannelsesordning før august 2018: 11866 Plastsvejsning Rutineret 2.0

Læs mere

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Side 1 af 5 Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1101 af 14. december 1992 med senere ændringer - ikke autoriseret sammenskrivning SAMMENSKRIVNINGEN omfatter bekendtgørelse

Læs mere

Køleanlæg med reduceret miljøbelastning

Køleanlæg med reduceret miljøbelastning GUIDELINE Køleanlæg med reduceret miljøbelastning - en god forretning for dig og et plus for miljøet 2 Introduktion til denne guideline Køleanlæg er i dag underlagt strenge krav til valg af kølemiddel,

Læs mere

H. JESSEN JÜRGENSEN A/S

H. JESSEN JÜRGENSEN A/S H. JESSEN JÜRGENSEN A/S - alt til klima- og køleanlæg Model FCTB Gulv-/ væg- og loftmodel - indedel (kun køling) BETJENINGSVEJLEDNING Læs denne vejledning grundigt igennem og opbevar den til senere brug.

Læs mere

Varmepumper med naturlige kølemidler. Hvad er status?

Varmepumper med naturlige kølemidler. Hvad er status? Varmepumper med naturlige kølemidler Hvad er status? Claus S. Poulsen Teknologisk Institut, Center for Køle- og Varmepumpeteknik ? Lovgivning hvad siger reglerne? Undtaget for forbud mod kraftige drivhusgasser

Læs mere

1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse

1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse GLAS TIL ELEVATORER Valg af glas til elevatorstolens vægge, elevatordøre og skaktvægge VEJLEDNING 1. Indledning Denne vejledning giver en oversigt over glasvalg ved projektering og udførelse af elevatorer.

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 19 / 02.08.2010 SB Supplerende regler til ATC anlægsbestemmelser i forbindelse med sporstoppere. Denne teknisk meddelelse indeholder supplerende regler til nugældende

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr: 62 / 01.03.2014 SB Geotekniske regler knyttet til tværprofiler for ballasteret spor Banenormen BN1-6-4 Tværprofiler for ballasteret spor og tidligere versioner

Læs mere

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation Bilag 9 - Sikring Særlige krav til sikrings-dokumentation Udarbejdet af: HMOH Kontrolleret af: STA Godkendt af: KSL Gyldig fra: 01.03.2015 Normniveau: BN2 side 1(6) 1. Indledende bemærkninger Dette er

Læs mere

Titel Beskrivelse dato. måned år

Titel Beskrivelse dato. måned år Titel Beskrivelse dato. måned år Hvad er maskiner og processer Trykluftsanlæg Køleanlæg Vakuum Produktionsmaskiner Transportbånd, siloer og materialehåndtering Vakuum Trykluft - anvendelser Det mest in-effektive

Læs mere

Model BABY. WWW.VVS-Eksperten.dk

Model BABY. WWW.VVS-Eksperten.dk PANNEX PILLE BRÆNDEOVN Model BABY WWW.VVS-Eksperten.dk Indholdsfortegnelse: Sikkerheds normer... 2 Tekniske detaljer for model Baby Pille brændeovn... 2 Træpille type... 3 Opstart med pille brændeovn...

Læs mere

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal Teknisk Meddelelse Nr. 79 udgave 1/Dato 23.05.2016 Retningslinjer for håndtering af Programmets signaltekniske udstyr på ikke ECTS ibrugtaget strækninger Fjernbane vest. Denne meddelelse beskriver retningslinjerne

Læs mere

04/2014. Mod: MICRON-48/G. Production code: UPD80 Grey

04/2014. Mod: MICRON-48/G. Production code: UPD80 Grey 04/2014 Mod: MICRON-48/G Production code: UPD80 Grey Model: UPD60-UPD80 Brugsvejledning DK 280-120424 1 DK Vigtige informationer 1. For at få det fulde udbytte af skabet, bør De læse hele denne brugsvejledning

Læs mere

Is knusere. Brudis. Santos 9

Is knusere. Brudis. Santos 9 Brudis Brudis er is i dens mest naturlige form. Produceret ved en temperatur lige under 0 o C, med en overflade og konsistens, der letter distribution og fordeling af isen. SCOTSMAN brudis fås i to typer

Læs mere

Industrikompressor 2x90ltr

Industrikompressor 2x90ltr Original Brugsanvisning Varenr.: 90 40 090 Industrikompressor 2x90ltr Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Industrikompressor 2x90ltr. Varenummer: 9040090 Beskrivelse:

Læs mere

Udarbejdet af: FSP, lok. 8234 0784 Kontrolleret af: SKAK, lok. 8234 9562 Godkendt af: STHR, lok. 8234 9572. Gyldig fra: 15.08.2012

Udarbejdet af: FSP, lok. 8234 0784 Kontrolleret af: SKAK, lok. 8234 9562 Godkendt af: STHR, lok. 8234 9572. Gyldig fra: 15.08.2012 Teknisk Meddelelse Nr. 49 / 15.08.2012 De (nye servitutter) Servituter om rådighedsindskrænkning i forbindelse med indførelse af elektrisk. Denne tekniske meddelelse beskriver rådighedsindskrænkninger

Læs mere

Refrigeration and Air Conditioning Controls. Fitters notes. Termostatiske ekspansionsventiler REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING

Refrigeration and Air Conditioning Controls. Fitters notes. Termostatiske ekspansionsventiler REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING Refrigeration and Air Conditioning Controls Fitters notes Termostatiske ekspansionsventiler REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING Tips til montøren Termostatiske ekspansionsventiler Termostatiske ekspansionsventiler...

Læs mere

Lovgivning omkring varmepumper. v/ Nils Lygaard

Lovgivning omkring varmepumper. v/ Nils Lygaard Lovgivning omkring varmepumper v/ Nils Lygaard 1 Lovgivning Erhvervs- og Byggestyrelsen BR 10 Miljøstyrelsen Bekendtgørelser - certificeringsorgan KMO Arbejdstilsynet - Bekendtgørelser - Vejledninger -

Læs mere

Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening

Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening Sikkerhedsanvisninger Dette dokument indeholder vigtig information omkring montering, betjening og vedligeholdelse. Opbevar altid manualen

Læs mere

VARMEBLÆSER 9 KW 400 V

VARMEBLÆSER 9 KW 400 V VARMEBLÆSER 9 KW 400 V ART NR 350028 EAN NR 5709133350352 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Brug kun varmeblæseren i henhold til de anvisninger

Læs mere

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal Teknisk Meddelelse Nr. 80 udgave 1/Dato 23.05.2016 Retningslinjer for håndtering af Programmets signaltekniske udstyr på ikke ETCS ibrugtaget strækninger Fjernbane øst. Denne meddelelse beskriver retningslinjerne

Læs mere

650 LITER KØLE- /FRYSESKAB - ACTIVE

650 LITER KØLE- /FRYSESKAB - ACTIVE KØLE- / FRYSESKABE Serien består af 4 modeller med en kapacitet fra 650 til 1400 liter. Skabene opfylder de højeste krav til udførsel og effektivitet. Modellerne findes i køl og frys med henholdsvis 1

Læs mere

Kursus i køleteknik- Varmepumper

Kursus i køleteknik- Varmepumper Kursus i køleteknik- Varmepumper EU-forordning 2015/2067 Kategori II Målgruppe Personer der ønsker at arbejde med opsætning/montering, fejlfinding, service og reparation af mindre køleanlæg, aircondition

Læs mere

Ventilationseftersynet består af en registrering af grundoplysninger, inspektion, målinger, rådgivning samt rapportering.

Ventilationseftersynet består af en registrering af grundoplysninger, inspektion, målinger, rådgivning samt rapportering. 25. november 2010 J.nr. 2501/1207-0002 Ref. jtl Side 1/6 Instruks for lovpligtigt ventilationseftersyn 19. februar 2007 rev. 1. november 2010 MJ 1. Indledning Ventilationseftersynet omfatter ventilationsanlæg

Læs mere

Industrikompressor 2x90ltr

Industrikompressor 2x90ltr Original Brugsanvisning Varenr.: 90 44 895 Industrikompressor 2x90ltr Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk 1 9044895 industrikompressor 2x90 ltr Norge V2 Industrikompressor

Læs mere

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING Generel beskrivelse af køleskabet 1. Topplade 2. Termostat 3. Låg til grønsagsskuffe 4. Justerbar fod 5. Indsats til æg 6. Dørhylde 7. Flaskeholder 8. Flaskehylde Transport

Læs mere

Brugsanvisning Beluftningsblæsere Type TLR

Brugsanvisning Beluftningsblæsere Type TLR Brugsanvisning Beluftningsblæsere Type TLR Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Anvendelsesmuligheder... 3 Bestemmelsesmål for bruger... 3 Sikkerhedsforanstaltninger... 3 Ibrugtagning... 4 Montering... 4 Elektrisk

Læs mere

Vejledning om sagsbehandling af nye og opgraderede skumsluknings- og overrislingsanlæg på eksisterende tankanlæg

Vejledning om sagsbehandling af nye og opgraderede skumsluknings- og overrislingsanlæg på eksisterende tankanlæg Center for Forebyggelse MEDDELELSE NR. 5 Vejledning om sagsbehandling af nye og opgraderede skumsluknings- og overrislingsanlæg på eksisterende tankanlæg 1. INDLEDNING Beredskabsstyrelsen udsendte den

Læs mere

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata

Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Forskrift for vurdering af ATC Havarilogdata Godkendt af Afløser - Adresse Amerika Plads 15 2100 København Ø Tegning: 1. udgave Seneste udgave Mål Tegningsnavn Dato og initialer Signatur - Konstrueret

Læs mere

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Høj effekt, høj kvalitet og lavt energiforbrug - det bedste valg

Læs mere