Almindelig viden om persondataforordningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Almindelig viden om persondataforordningen"

Transkript

1 Almindelig viden om persondataforordningen Hvad er persondata? En Personoplysning er enhver form for information om en identificeret eller identificerbar fysisk person ( den registrerede ). Dette gælder uanset formattet. Dvs. tekst, billede, videooptagelser, lyd, IP-adresse, fingeraftryk, biometriske oplysninger. Der kan både være tale om objektive og subjektive oplysninger. En identificerbar person er en person, som kan identificeres (direkte eller indirekte) under henvisning til: en identifier som f.eks. navn, ID-nummer, lokationsdata eller en online-identifier af alle slags (f.eks. IP, cookie, RFID) eller andre faktorer, som er specifikke for personen (fysisk, genetisk, mentalt, økonomisk, kulturel eller social identitet). Det vil sige at en personoplysning er alt, hvad "nogen" er i stand til at henføre til en person, der på denne baggrund ville kunne udpeges, er at betragte som en personoplysning. Dvs. også f.eks. RFID numre, hardwarenumre, IP adresser og evt. cookie numre. Følgende oplysninger betragtes som persondata:

2 Disse personoplysninger er inddelt i forskellige kategorier efter hvor følsomme de er. Almindelige persondata omfatter navn, adresse, telefonnummer og . Følsomme persondata omfatter oplysninger om jeres kunders racemæssige eller etniske baggrund, politiske, religiøse eller filosofiske overbevisning, fagforeningsmæssige tilhørsforhold samt oplysninger om helbredsmæssige, genetiske og seksuelle forhold. Strafbare forhold betragtes i Danmark som følsomme oplysninger, men er i persondataforordningen sat i deres egen kategori om straffedomme. CPR-numre er en særlig identifikation i Danmark, som ikke findes i EU, og derfor har det også sin egen kategori. Behandling Hvad vil det sige at behandle personoplysninger? Persondatalovgivningen definerer behandling som enhver operation eller række af operationer med eller uden brug af elektronisk databehandling, som oplysninger gøres til genstand for. Dermed er en behandling i persondataretlig forstand enhver form for aktivitet, som dataene udsættes for. Der behøver ikke at være tale om en aktiv brug af dataene for at man behandler data. Alle aktiviteter, som personoplysninger udsættes for, er omfattet af begrebet "behandle", dvs. at bl.a. følgende aktiviteter betragtes som en behandling af data: indsamling, systematisering, opbevaring, ændring, søgning i, brug af, videregivelse, overlade, sammenstilling, samkøring og sletning. Den registrerede Den registrerede er den identificerede eller identificerbare fysiske person, som personoplysningerne vedrører. Dvs. fx vores lejere, andelshavere, ejere eller ansatte fysiske personer. Dataansvarlig og databehandler Enhver behandling af persondata medfører, at der er en dataansvarlig, der er ansvarlig for at behandlingen overholder reglerne i persondataforordningen. Formålet med en nærmere angivelse af den dataansvarliges ansvar i persondataforordningen er at skade klarhed over, at det er den dataansvarlige, der som udgangspunkt er ansvarlig for overholdelse af persondatalovgivningen. Identificering af ansvaret for behandlingen betyder ligeledes, at der skabes klarhed over hvem, de registrerede kan udøve deres rettigheder over for i henhold til persondatalovgivningen. Det påhviler den dataansvarlige at sørge for at sikre, at de grundlæggende principper om god behandlingsskik ved behandling af persondataoplysninger overholdes. Det er den dataansvarlige, der skal træffe de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, samt mod at oplysningerne kommer til uvedkommendes kundskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med loven. En dataansvarlig er den fysiske eller juridiske person [.], der alene eller sammen med andre afgør, til hvilket formål og med hvilke hjælpemidler der må foretages behandling af oplysninger.

3 Dvs. at en dataansvarlig fx er udlejer, der har retten til at bestemme, hvordan persondata i udlejers portefølge af lejemål skal behandles. På samme vis er fx ejerforeningen eller andelsboligforeningen dataansvarlig for de persondata, som skal behandles i regi af ejerforeningen eller andelsboligforeningen. En dataansvarlig kan uddelegere behandlingen af persondata til en databehandler, der behandler persondataene på vegne af den dataansvarlige. En databehandler er den fysiske eller juridiske person [.], der behandler oplysninger på den dataansvarliges vegne. En databehandler er fx administrator, der behandler persondata på vegne af udlejer, andelsboligforening eller ejerforening. Derudover vil en databehandler typisk være en it virksomhed, som behandler data på den dataansvarliges vegne. Eksempler her på kan også være de virksomheder, der hoster den dataansvarliges mailserver, filserver, personalesystem, kundedatabase eller økonomiprogram, fx Unik Bolig. En dataansvarligs videresendelse af persondata til en databehander, kan se sådan ud: Administrator IT outsourced Advokat/revisor Udlejer Moderselskab Facility

4 Men der kan også være tale om videresendelse af persondata fra en dataansvarlig til en anden dataansvarlig, som her: SKAT Leverandør/ Samarbejdspartner Udlejer Boligorganis ation Moderselskab Kommune Afgørende for om der er tale om videresendelse af persondata fra dataansvarlig til dataansvarlig eller fra dataansvarlig til databehandler er, om modtager af persondataene selv kan bestemme hvorfor og hvordan persondataene behandles. At det er den dataansvarliges ansvar at sørge for overholdelse af persondatareglerne medfører ikke, at databehandleren slipper for ansvar. Hvis der sker et brud på persondatalovgivningen, så hæfter den dataansvarlige og databehandleren på lige vilkår. Samtykke I persondatalovgivningen er den registreredes samtykke defineret som: Enhver frivillig, specifik og informeret viljestilkendegivelse, hvorved den registrerede indvilger i, at oplysninger, der vedrører den pågældende selv, gøres til genstand for behandling. Den registrerede må ikke være i tvivl om, hvad vedkommende giver samtykke til, eller at vedkommende giver et samtykke til behandling af sine persondataoplysninger. Derfor må et samtykke fx ikke gemmes væk i en kontrakt, der vedrører alt muligt andet. Dette kan der dog afviges fra ved at fremhæve samtykket, så det klart og i et enkelt sprog kan skelnes fra de øvrige kontrakts forhold. Den registrerede skal have mulighed for at tilbagekalde sit samtykke, hvilket skal oplyses i forbindelse med afgivelse af samtykket.

5 Det er os som virksomheder (dataansvarlig og databehandler), der har bevisbyrden for, at der er indhentet det fornødne samtykke til behandlingen. Af præambel 32 til forordningen fremgår: "Samtykke bør gives i form af en klar bekræftelse, der indebærer en frivillig, specifik, informeret og utvetydig viljestilkendegivelse fra den registrerede, hvorved vedkommende accepterer, at personoplysninger om vedkommende behandles, f.eks. ved en skriftlig erklæring, herunder elektronisk, eller en mundtlig erklæring. Dette kan f.eks. foregå ved at sætte kryds i et felt ved besøg på et websted, ved valg af tekniske indstillinger til informationssamfundstjenester eller en anden erklæring eller handling, der tydeligt i denne forbindelse tilkendegiver den registreredes accept af den foreslåede behandling af vedkommendes personoplysninger. Tavshed, forud afkrydsede felter eller inaktivitet bør derfor ikke udgøre samtykke. Samtykke bør dække alle behandlingsaktiviteter, der udføres til det eller de samme formål. Når behandling tjener flere formål, bør der gives samtykke til dem alle. Hvis den registreredes samtykke skal gives efter en elektronisk anmodning, skal anmodningen være klar, kortfattet og ikke unødigt forstyrre brugen af den tjeneste, som samtykke gives til." Lovlig behandling Der må alene ske behandling af persondata, hvis behandlingen er lovlig. Dvs. at I skal have en hjemmel, der berettiger til behandlingen. Hovedreglen i persondataforordningen er, at medmindre det udtrykkeligt er skrevet at behandlingen er tilladt, så er behandlingen forbudt. Det kan illustreres som her:

6 I henhold til forordningen skal behandlingen enten være nødvendig af hensyn til en i forordningen oplistet årsag, eller den registrerede skal have givet samtykke til behandlingen. I henhold til forordningen er behandling nødvendig til opfyldelse af kontrakt for at overholde en retlig forpligtelse for at beskytte den registreredes vitale interesser for at udføre en opgave i samfundets interesse for at den dataansvarlige kan forfølge en legitim interesse CPR numre må kun behandles, 1) når det er relevant og sagligt i forhold til formålet, 2) I har indhentet kundens samtykke, eller 3) når det er et krav efter lovgivningen. Hvad er formålet med indsamlingen af dataene? Det er samtidig vigtigt at overveje, hvad jeres formål er med indsamlingen af persondata, idet behandlingen af data skal være for at opfylde det formål, som I har indhentet dataene til. Det vil sige, at I ikke kan bruge de indhentede data til noget, I ikke har fået samtykke til, uden at I indhenter et nyt samtykke, der omfatter det nye forhold. Er det nødvendigt at gemme personoplysningerne? I forhold til persondataforordningen er det kun tilladt at behandle (opbevare) information, som er nødvendigt til det pågældende formål. Efter I har klarlagt jeres dataflows, så er det tid til at overveje, om det overhovedet er nødvendigt at gemme informationen i sagssystemet? Principper for behandling af personoplysninger Der er nogle principper for god behandlingsskik, som skal efterleves, når man behandler persondata. Personoplysninger skal behandles lovligt, rimeligt og på en gennemsigtig måde i forhold til den registrerede. Personlige oplysninger skal indsamles til udtrykkeligt angivne og legitime formål og må ikke videregives på en måde, der er uforenelig med disse formål. Personlige oplysninger skal begrænses mest muligt. Personlige oplysninger skal være korrekte og ajourførte. Personlig oplysninger må kun opbevares så længe det er nødvendigt. Der skal være tilstrækkelig sikkerhed for, at personoplysningerne beskyttes mod uautoriseret eller ulovlig behandling.

7 Af præambel 39 i persondataforordningen fremgår: "Enhver behandling af personoplysninger bør være lovlig og rimelig. Det bør være gennemsigtigt for de pågældende fysiske personer, at personoplysninger, der vedrører dem, indsamles, anvendes, tilgås eller på anden vis behandles, og i hvilket omfang personoplysningerne behandles eller vil blive behandlet. Princippet om gennemsigtighed tilsiger, at enhver information og kommunikation vedrørende behandling af disse personoplysninger er lettilgængelig og letforståelig, og at der benyttes et klart og enkelt sprog. Dette princip vedrører navnlig oplysningen til de registrerede om den dataansvarliges identitet og formålene med den pågældende behandling samt yderligere oplysninger for at sikre en rimelig og gennemsigtig behandling for de berørte fysiske personer og deres ret til at få bekræftelse og meddelelse om de personoplysninger vedrørende dem, der behandles. Fysiske personer bør gøres bekendt med risici, regler, garantier og rettigheder i forbindelse med behandling af personoplysninger og med, hvordan de skal udøve deres rettigheder i forbindelse med en sådan behandling. Især bør de specifikke formål med behandlingen af personoplysninger være udtrykkelige og legitime og fastlagt, når personoplysningerne indsamles. Personoplysningerne bør være tilstrækkelige, relevante og begrænset til, hvad der er nødvendigt i forhold til formålene med deres behandling. Dette kræver navnlig, at det sikres, at perioden for opbevaring af personoplysningerne ikke er længere end strengt nødvendigt. Personoplysninger bør kun behandles, hvis formålet med behandlingen ikke med rimelighed kan opfyldes på anden måde. For at sikre, at personoplysninger ikke opbevares i længere tid end nødvendigt, bør den dataansvarlige indføre tidsfrister for sletning eller periodisk gennemgang. Der bør træffes enhver rimelig foranstaltning for at sikre, at personoplysninger, som er urigtige, berigtiges eller slettes. Personoplysninger bør behandles på en måde, der garanterer tilstrækkelig sikkerhed og fortrolighed, herunder for at hindre uautoriseret adgang til eller anvendelse af personoplysninger eller af det udstyr, der anvendes til behandlingen." Kryptering af e mails Kryptering forhindrer, at uvedkommende kan læse e post, der sendes over Internet, og at der er sikkerhed for, at e posten ikke er ændret undervejs. Signeringen giver sikkerhed for modtagerens og afsenderens identitet. Bemærk, at der kun kan sendes sikker, krypteret post mellem modtagere, der begge har digital signatur. Send sikker (krypteret og/eller signeret) e post Hvis du skal sende e post med følsomme og fortrolige oplysninger som fx CPR numre, skal du kryptere din e post. Der er flere måder at sende sikker post på: Til offentlige virksomheder kan du benytte Digital Postkasse på og Derudover kan du sende en e post fra en valgfri e postkasse. Alternativt kan du sende almindelig e mail, hvor vedhæftningerne er krypterede. Man skal så sørge for at sende krypteringskoden til modtager i en anden e mail eller på sms eller andet.

8 I officepakkens programmer (fx word) er det standard, at man kan kryptere sine dokumenter:

Ecofleet. Persondataforordningen Kort fortalt. Del 1. Peter Dam Nordic Project Manager

Ecofleet. Persondataforordningen Kort fortalt. Del 1. Peter Dam Nordic Project Manager Ecofleet Persondataforordningen Kort fortalt Del 1 Peter Dam Nordic Project Manager Del 1: Hvad er Persondataforordningen? Hvilke rettigheder har den registrerede? Del 2: Hvilke data behandler Ecofleet

Læs mere

N. Zahles Skole Persondatapolitik

N. Zahles Skole Persondatapolitik N. Zahles Skole Persondatapolitik Indholdsfortegnelse Side 1. Baggrund for persondatapolitikken 3 2. Formål med persondatapolitikken 3 3. Definitioner 3 4. Ansvarsfordeling 4 5. Ansvarlighed 5 6. Lovlighed,

Læs mere

Privatlivspolitik. Odense LMU

Privatlivspolitik. Odense LMU Privatlivspolitik Odense LMU 1. Generelt 1.1. Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LMU og/eller som Odense LMU indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen http://eur-lex.europa.eu/legal-content/da/txt/?uri=celex:32016r0679 https://www.youtube.com/watch?v=xyzthipktqg&feature=youtu.be Hvem og hvad? Automatisk databehandling af personoplysninger

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I LIONS MD 106.

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I LIONS MD 106. OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I LIONS MD 106. INDHOLDSFO RTEGNELSE: 1. Generelt 3 2. Om nærværende Persondatapolitik 3 3. Definitioner 4 4. Persondataprincipper

Læs mere

Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning. Danske Vandværker

Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning. Danske Vandværker Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning Danske Vandværker Praktiske spørgsmål vi modtog Hvem har ansvaret for beskyttelse af forbrugernes persondata? Er medlemslister i ringbindsmapper

Læs mere

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at PRIVATLIVSPOLITIK Det er vigtigt for FloodFrame A/S ( FloodFrame ), at du føler dig tryg ved at overlade persondata til os. Det er derfor også vigtigt, at du er oplyst om, hvilke oplysninger FloodFrame

Læs mere

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET?

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? Jimmy Povlsen og Toke Arndal Aabenraa, den 19. januar 2018 Baggrunden for persondataloven Hvorfor en persondatalov? Persondataloven af 1. juli

Læs mere

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I. INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Generelt... 2

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I. INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Generelt... 2 OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I DANSK FORENING FOR OSTEOGENEIS IMPERFECTA (DFOI) INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Generelt... 2 2. Om nærværende persondatapolitik...

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

Politik for beskyttelse og behandling af personoplysninger

Politik for beskyttelse og behandling af personoplysninger ICF Denmark er den danske afdeling af ICF Global kontakt@icfdanmark.dk www.icfdanmark.dk www.coachfederation.org Politik for beskyttelse og behandling af personoplysninger Marts 2018 1. Indledning Denne

Læs mere

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du PERSONDATAPOLITIK FOR FORENINGEN EVENTYRJUL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

Velkommen til seminar om Persondataforordningen. Den 16. maj 2018.

Velkommen til seminar om Persondataforordningen. Den 16. maj 2018. Velkommen til seminar om Persondataforordningen Den 16. maj 2018. CFSA udvikler frivilligheden Rådgivning Kurser Se mere på frivillighed.dk Netværk Analyse Evaluering Undersøgelse Nyheder Konferencer Konsulentbistand

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/kunde-

Læs mere

Behandling af personoplysninger i <virksomhed> (i forhold til persondataloven)

Behandling af personoplysninger i <virksomhed> (i forhold til persondataloven) Behandling af personoplysninger i (i forhold til persondataloven) Version 1.3 1 Hvad er personoplysninger Personoplysninger (også kaldet persondata) er oplysninger, der kan henføres til en

Læs mere

Hvordan er det med datasikkerhed og privacy? Highlights fra persondataloven Århus, d. 14. marts 2017 Erika Wolf, jurist, Sundhedsdatastyrelsen

Hvordan er det med datasikkerhed og privacy? Highlights fra persondataloven Århus, d. 14. marts 2017 Erika Wolf, jurist, Sundhedsdatastyrelsen Hvordan er det med datasikkerhed og privacy? Highlights fra persondataloven Århus, d. 14. marts 2017 Erika Wolf, jurist, Sundhedsdatastyrelsen Hvem er jeg, og hvor kommer jeg fra? Erika Wolf, jurist i

Læs mere

Thea Præstmark WW W W W.SKA W UR.SKA EIP UR UR EIP TH UR. TH C. OM C

Thea Præstmark WW W W W.SKA W UR.SKA EIP UR UR EIP TH UR. TH C. OM C Thea Præstmark WWW.SKAUREIPURTH.COM Præsentation og forventningsafstemning Dagsorden 1. Hvorfor er persondata vigtigt? 2. Hvad er personoplysninger? 3. Hvem er hvem og hvem skal hvad (dataansvarlig og

Læs mere

FRIVILLIG KONFERENCE 2018

FRIVILLIG KONFERENCE 2018 FRIVILLIG KONFERENCE 2018 Persondataforordning og beskyttelse af persondata I har som afdeling mulighed for at få mere information her: Datatilsynet er myndighed og udsteder vejledninger til forordningen

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-

Læs mere

Privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar

Privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar Privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar 1 Indhold Introduktion til privatlivspolitik for tilmeldte til SocialBar... 3 Behandling i henhold til gældende regler om databeskyttelse... 3 Definitioner

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND

PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om

Læs mere

Privatlivspolitik. for Odense LM

Privatlivspolitik. for Odense LM Privatlivspolitik for Odense LM 1. Generelt 1.1 Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LM og/eller som Odense LM indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Akupunkturklinikken Susanne Wegeberg, Odensevej 192, 1. tv., 5500 Middelfart +(2589 2405) (susanne.akupunktur@gmail.com) Den 24.05.2018 Behandling af personoplysninger i virksomheden Akupunkturklinikken

Læs mere

DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening. Godthåbsvej Skanderborg. og

DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening. Godthåbsvej Skanderborg. og DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg Sendt til: Cc: danva@danva.dk lgc@danva.dk og sv@danva.dk 21. december 2018 DANVAs henvendelse til Datatilsynet om behandling af

Læs mere

Surftown A/S. Regionsgolf-Danmark DATABEHANDLERAFTALE. Databehandleraftalen foreligger mellem. Regionsgolf-Danmark.

Surftown A/S. Regionsgolf-Danmark DATABEHANDLERAFTALE. Databehandleraftalen foreligger mellem. Regionsgolf-Danmark. Surftown A/S Regionsgolf-Danmark 08-05-2018 DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Regionsgolf-Danmark Michael Hansen Søndermarkvej, 60 4200 Slagelse CVR. nr. 34759316 (i det følgende

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Privat virksomhed Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger om rent private forhold der foreta- ges for en privat dataansvarlig. Felter markeret

Læs mere

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP 1.1 Databeskyttelse I forbindelse med udøvelse af juridisk bistand behandler Advokatfirmaet Krarup personhenførbare oplysninger (persondata) om sine

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Klassisk Kinesisk Medicin! Mette Heinz, Kastagervej 5, 2730 Herlev. " + 53544229! metteheinz@outlook.com Den 21.05.2018 Behandling af personoplysninger i virksomheden Klassisk Kinesisk Medicin Side 2 af

Læs mere

Den registrerede er den fysiske person, som personoplysningerne vedrører, fx medarbejdere, elever, leverandører, samarbejdspartnere og andre.

Den registrerede er den fysiske person, som personoplysningerne vedrører, fx medarbejdere, elever, leverandører, samarbejdspartnere og andre. Behandlingsgrundlag Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse

Læs mere

Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital

Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital Baggrund for persondatapolitikken Denne persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Åstvej 10, B 7190 Billund CVR. nr. 30 56 13 17 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Curanet A/S Højvangen 4 8660 Skanderborg CVR. nr. 29

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE

DATABEHANDLERAFTALE DATABEHANDLERAFTALE 24-05-2018 21-07-2019 n foreligger mellem Indtast Mr. Beef.dk kunde ApS Adresse Vingevej 6 Post 6950 nr. Ringkøbing og By CVR. nr. 40536035 xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING

PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel)

Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel) N. Zahles Skole Nørre Voldgade 5 1358 København K Danmark t: + 45 33 69 79 00 e: kontakt@zahles.dk Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel) Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag

Læs mere

Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF

Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF Indholdsfortegnelse Indhold Baggrund for persondatapolitikken... 3 Formål... 3 Definitioner... 3 Ansvarsfordeling... 4 Ansvarlighed... 4 Lovlighed, rimelighed

Læs mere

EU Persondataforordning GDPR

EU Persondataforordning GDPR EU Persondataforordning GDPR 14. juni 2018 Agenda Persondataforordningen - GDPR Hvad går forordningen grundlæggende ud på og hvorfor? Hvad stiller forordningen af krav til nødvendig indsats? Hvordan sikrer

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR FANCONI ANÆMI DANMARK

PERSONDATAPOLITIK FOR FANCONI ANÆMI DANMARK PERSONDATAPOLITIK FOR FANCONI ANÆMI DANMARK 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS

PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS PERSONDATAPOLITIK FOR AXIS 1. Generelt 1.1. Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/ eller bidragyderforhold

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger ENERGIKILDEN ved Anne Wegeberg Center for Balance Hørhusene 40 4000 Roskilde Roskilde, den 16.05.2018 Behandling af personoplysninger i virksomheden Energikilden, CVR. 31 10 32 23 Olejann Malchau Udarbejdet

Læs mere

Persondatabeskyttelsespolitik for REFA

Persondatabeskyttelsespolitik for REFA Persondatabeskyttelsespolitik for REFA 1. Introduktion... 3 2. Ansvarlighed... 3 3. Hvem er Persondatabeskyttelsespolitikken rettet til... 3 4. Hvem er ansvarlig for denne politik... 3 5. Hvilke oplysninger...

Læs mere

Vedrørende behandling af flypassagerers biometriske oplysninger i form af template af fingeraftryk

Vedrørende behandling af flypassagerers biometriske oplysninger i form af template af fingeraftryk Brevdato: 23. maj 2006 Modtager: Scandinavian Airlines Danmark (SAS) J.nr. 2006-219-0370 Stikord: Fingeraftryk, personoplysninger, saglighed og proportionalitet, alternativ løsning, oplysningspligt, datasikkerhed.

Læs mere

Standardvilkår. Databehandleraftale

Standardvilkår. Databehandleraftale Standardvilkår Databehandleraftale 1 Indhold 2 Vilkårenes status... 2 3 Baggrund for databehandleraftalen... 2 4 Formål med databehandlingen... 2 5 Personoplysninger omfattet af databehandleraftalen...

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION 1.1. Personoplysninger er alle typer oplysninger, som kan bruges til at identificere dig som person. Frandsen El A/S (fremover betegnet som FE) opfordrer dig derfor til

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Klinik for sundhed v/sussan Kayser Sussan Kayser - Algade 33. 3 sal 4000 Roskilde +45 61 70 46 38 sussan.kayser@mail.dk Den 21.05.2018 Behandling af personoplysninger i virksomheden Klinik for sundhed

Læs mere

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og PERSONDATAPOLITIK FOR Dansk Forening for Tuberøs Sclerose 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og som vi indsamler om dig, enten

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et

Læs mere

DanDomain A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

DanDomain A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Vilhelm Thomsens plads 1 8900 Randers CVR. nr. 35 58 90 31 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og DanDomain A/S Normansvej 1 8920 Randers

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for:

Databeskyttelsespolitik for: Databeskyttelsespolitik for: Forsikringsmæglerne på Roskilde Lufthavn A/S CVR. nr. 29838003 Forsikringsformidling og rådgivning Torben Lund Simonsen CVR. nr. 57112158 25. maj 2018 1. Introduktion... 3

Læs mere

Den dataansvarlige organisation for behandling af dine personoplysninger er:

Den dataansvarlige organisation for behandling af dine personoplysninger er: PERSONDATAPOLITIK FOR IC-Meter 1 Generelt Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et kundeforhold eller som

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen - i en lejeretlig belysning Dansk Selskab for Boligret 14. november 2017 Hvem er vi? Advokat Sune Blohm Advokatfuldmægtig Andreas Meinertz Andersen Husen Advokater Speciale i fast

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger ! Rørmosevej 101 A, 3200 Helsinge CVR: 25918398 +45 2970 4149. email:hh@hannehannibal.com Høbjerg, 23.05.2018 Behandling af personoplysninger i Hanne Hannibal Zoneterapi CVR: 25918398 Side 2 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Ringkjøbing Gymnasium udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag.

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Ringkjøbing Gymnasium udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag. Bilag 2 Retningslinje om behandlingsgrundlag Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679

Læs mere

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 1 Definitioner... 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger, som vi behandler om dig...

Læs mere

1. Har jeres organisation kendskab til den nye databeskyttelsesforordning?

1. Har jeres organisation kendskab til den nye databeskyttelsesforordning? Her finder I 12 spørgsmål, som I, der er dataansvarlige, med fordel kan forholde jer til allerede nu for at forberede jer på den nye databeskyttelsesforordning, som finder anvendelse fra den 25. maj 2018.

Læs mere

Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund

Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund Persondatapolitik i Dansk Oplysnings Forbund 1. Om DOF s persondatapolitik. I dette dokument beskrives, hvordan vi indsamler, behandler og opbevarer personoplysninger. Det er vores klare mål at skabe åbenhed

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg CVR. nr.: 29 18 96 41 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

Gå-hjem-møde Persondataforordning

Gå-hjem-møde Persondataforordning Gå-hjem-møde Persondataforordning Lars Japp Haslund Advokat (CIPM/CIPP/E) Bech-Bruun Mette Haagensen Advokat, juridisk konsulent Ejendomsforeningen Danmark Tidsplan 15.00 Velkomst 15.10 Persondataforordningen

Læs mere

Persondataforordningen. Hvad kan vi bruge KITOS til?

Persondataforordningen. Hvad kan vi bruge KITOS til? Persondataforordningen Hvad kan vi bruge KITOS til? Kort om persondataforordningen Persondataforordningen blev vedtaget den 14. april 2016 og træder i anvendelse den 25. maj 2018 Et af de overordnede formål

Læs mere

ANVENDELSESOMRÅDE... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2 BEHANDLINGSGRUNDLAG... 3 KONTROL OG DOKUMENTATION... 8

ANVENDELSESOMRÅDE... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2 BEHANDLINGSGRUNDLAG... 3 KONTROL OG DOKUMENTATION... 8 Retningslinje om behandlingsgrundlag Indholdsfortegnelse ANVENDELSESOMRÅDE... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2 BEHANDLINGSGRUNDLAG... 3 BEHANDLINGSGRUNDLAG FOR ALMINDELIGE/FORTROLIGE PERSONOPLYSNINGER...

Læs mere

Ny Persondataforordning mv.

Ny Persondataforordning mv. Ny Persondataforordning mv. Agri Nord, 23. maj 2018 Jacob Langvad Nielsen, advokat og specialkonsulent SEGES, Jura & Skat Proces mod 25. maj 2018 Persondataforordningen er vedtaget. Skal anvendes direkte

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Behandling af personoplysninger I Dit stille rum D. 22.maj 2018 Susanne Glending Terapi * Dit stille rum * Hauchsvej 13. st, 1825 Frederiksberg C * 28971315 * susanneglending.@gmail.mail.com Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Persondatapolitik for Ehlers-Danlos Foreningen i Danmark

Persondatapolitik for Ehlers-Danlos Foreningen i Danmark Persondatapolitik for Ehlers-Danlos Foreningen i Danmark 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige af de oplysninger, som du giver til os, og som vi indsamler om dig,

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger GertVinnie.dk Gert og Vinnie Ladefoged Jensen +45 5188 4948 kontakt@gertvinnie.dk Koldingvej 98, 6040 Egtved Den 09.05.2018 Behandling af personoplysninger i virksomheden GertVinnie.dk CVR-nr. 28 54 18

Læs mere

Persondatapolitikken er godkendt på Nykøbing Katedralskoles bestyrelsesmøde den [bliver taget op på bestyrelsesmøde i september 2018].

Persondatapolitikken er godkendt på Nykøbing Katedralskoles bestyrelsesmøde den [bliver taget op på bestyrelsesmøde i september 2018]. Baggrund for persondatapolitikken Nykøbing Katedralskoles persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse

Læs mere

Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter

Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter Bilag 4 Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter Anvendelsesområde Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets

Læs mere

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Nykøbing Katedralskole udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag.

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Nykøbing Katedralskole udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag. Behandlingsgrundlag Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse

Læs mere

Procedure for håndtering af personoplysninger - GDPR Denne udgave: /TW

Procedure for håndtering af personoplysninger - GDPR Denne udgave: /TW Procedure for håndtering af personoplysninger - GDPR Denne udgave: 23.08.2018/TW DolphinEyes ApS (i det følgende virksomheden) beskriver med denne procedure, hvordan vi opfylder persondataloven. Proceduren

Læs mere

Overblik over persondataforordningen

Overblik over persondataforordningen Overblik over persondataforordningen November 2016 2 Sanktioner Overtrædelsestype: Indhentning af samtykke ift. børn Behandlinger, som ikke kræver identifikation Data protection by Design/Default Delt

Læs mere

ELEKTRONISK VINDUESKIGGERI HVOR ER

ELEKTRONISK VINDUESKIGGERI HVOR ER ELEKTRONISK VINDUESKIGGERI HVOR ER GRÆNSEN? Af advokat, LL.M., Benjamin Lundström og advokat, HD(O), Pernille Borup Vejlsgaard fra advokatfirmaet von Haller. Ifølge den nugældende lovgivning er der grænser

Læs mere

Privatlivspolitik for NEWWWEB ApS

Privatlivspolitik for NEWWWEB ApS Privatlivspolitik for NEWWWEB ApS Dataansvar Vi tager din databeskyttelse alvorligt Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Hypnoseguiden Merethe S. Erbs, Mich. Berings Vang 8, 2-2, 2650 Hvidovre +45 2685 8578 kontakt@hypnoseguiden.dk Den 27.05.2018 Behandling af personoplysninger i virksomheden Hypnoseguiden v/merethe S. Erbs

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for Forsikringsagenturet Optima Gruppen ApS DATO [ ]

Databeskyttelsespolitik for Forsikringsagenturet Optima Gruppen ApS DATO [ ] Databeskyttelsespolitik for Forsikringsagenturet Optima Gruppen ApS DATO [02-07-2018] 1. Introduktion... 2 2. Ansvarlighed... 2 3. Hvem er databeskyttelsespolitikken rettet til... 2 4. Hvem er ansvarlig

Læs mere

Introduktion til persondataforordning

Introduktion til persondataforordning Introduktion til persondataforordning Lektor Dorte Høilund Anvendelse fra 25. maj 2018 Direktiv contra forordning Mange muligheder for nationale særregler Opbygning og struktur Forslag til Databeskyttelseslov

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR Aniridi Danmark

PERSONDATAPOLITIK FOR Aniridi Danmark PERSONDATAPOLITIK FOR Aniridi Danmark 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i

Læs mere

Persondataforordning din dig din

Persondataforordning din dig din Persondataforordning Hvad betyder den nye persondataforordning for din virksomhed? Er du omfattet af ordningen? Alle virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder, der behandler personoplysninger,

Læs mere

Persondatapolitik for VIAVANA.COM. GO WITH PASSION

Persondatapolitik for VIAVANA.COM. GO WITH PASSION Persondatapolitik for VIAVANA.COM 1 Dataansvar Vi tager din databeskyttelse alvorligt 1.1. Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler

Læs mere

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Bilag 8 Databehandleraftale [Vejledning til Tilbudsgiverne: Bilaget skal ikke udfyldes af Tilbudsgiver i forbindelse med afgivelse af tilbud. Bilag udfyldes i fællesskab med FMI, hvis det er nødvendigt.

Læs mere

Persondatapolitik for Aabenraa Statsskole

Persondatapolitik for Aabenraa Statsskole Persondatapolitik for Aabenraa Statsskole Baggrund for persondatapolitikken s persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af

Læs mere

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale Kontraktbilag 3 Databehandleraftale 1. DATABEHANDLERAFTALENS OMFANG OG FORMÅL Formålet med behandlingen af personoplysninger er overordnet set at drive en iværksætterpilotordning som nærmere fastlagt i

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 2 Definitioner 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger,

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a Mellem Institutionens navn Institutions nr. Adresse Kommune Institutions CVR. nr. og WEBTJENESTEN LÆRIT.DK ApS Ellehammersvej 93 7500 Holstebro CVR: 35862056 (herefter

Læs mere

Behandlingsgrundlag Horsens Statsskole

Behandlingsgrundlag Horsens Statsskole Behandlingsgrundlag Horsens Statsskole Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27.

Læs mere

Persondatapolitikken er godkendt på Horsens HF & VUCs bestyrelsesmøde den 14. juni 2018.

Persondatapolitikken er godkendt på Horsens HF & VUCs bestyrelsesmøde den 14. juni 2018. Persondatapolitik for Horsens HF & VUC Baggrund for persondatapolitikken Horsens HF & VUCs persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata.

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata. Pharmaforce ApS CVR nr. 26394198 PERSONDATAPOLITIK 1. Databeskyttelsesforordningen og persondataloven 1.1 Databeskyttelsesforordningen og Persondataloven regulerer behandling af personoplysninger, som

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Kranio-Sakral Terapi & Bindevævsteknik v. Charlotte Fauth Egetoften 2, Slagslunde, 3660 Stenløse) 28187951 kst@fauth.dk www.fauth.dk Den 22.05.2018 Behandling af personoplysninger i klinikken Kranio-Sakral

Læs mere

1.3. Kentaur er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Kentaur skal ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7.

1.3. Kentaur er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Kentaur skal ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7. PERSONDATAPOLITIK 1. GENERELT 1.1. Denne politik om behandling af personoplysninger ( Personadatapolitik ) beskriver, hvorledes Kentaur A/S ( Kentaur, os, vores, vi ) indsamler og behandler oplysninger

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger (Indsæt (Indsæt firmanavn eller den dataansvarliges navn) evt logo) (Indsæt personnavn, adresse, by og postnummer) +(Indsæt telefonnr.) (indsæt e-mailadr.) Den 09.03.2018 Behandling af personoplysninger

Læs mere

Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018

Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018 Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018 Baggrund for persondatapolitikken Tørring Gymnasiums persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter

Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter Anvendelsesområde Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets

Læs mere

Ordliste begreber om håndtering af personoplysninger til patientbehandling og forskningsbrug

Ordliste begreber om håndtering af personoplysninger til patientbehandling og forskningsbrug Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: SPOLD Sagsbeh.: DEPSSHP Koordineret med: SDS Sagsnr.: 1702041 Dok. nr.: 419300 Dato: 27-11-2017 Bilag 6 Ordliste begreber om håndtering af personoplysninger til

Læs mere

Databehandlervilkår. 1: Baggrund, formål og definitioner

Databehandlervilkår. 1: Baggrund, formål og definitioner Databehandlervilkår 1: Baggrund, formål og definitioner 1.1 Denne databehandleraftale (herefter kaldet Databehandleraftalen ) vedrører de af den Dataansvarlige indkøbte løsninger og ydelser, hvor behandling

Læs mere

Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel)

Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel) Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel) Indhold Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel)... 1 Anvendelsesområde... 2 Formål... 2 Definitioner... 2 Behandlingsgrundlag... 3 Behandlingsgrundlag

Læs mere

Per Løkken, Partner. CAMPUS November 2018

Per Løkken, Partner. CAMPUS November 2018 1 Per Løkken, Partner CAMPUS 2018 21. November 2018 2 Tilgange til Persondataforordningen Usikkerhed og iver efter at få styr på det. Organisationer som også ser en værdi i at have styr på data og processer

Læs mere

Aftale omkring behandling af persondata.

Aftale omkring behandling af persondata. Databehandleraftale Aftale omkring behandling af persondata. Aftalen Denne databehandleraftale er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig) og ApS (Databehandler), og er gældende

Læs mere

Y s MEN INTERNATIONAL. Region Danmark

Y s MEN INTERNATIONAL. Region Danmark Y s MEN INTERNATIONAL Region Danmark 10 42654 PERSONOPLYSNINGER Det forekommer vel helt naturligt, at det er personen selv, som er ejer af sine egne oplysninger og data. Som eksempler på personlige data

Læs mere

Hvad betyder den nye persondataforordning for udvikling og brug af digitale sundhedsløsninger, og hvem har ansvaret for overholdelse?

Hvad betyder den nye persondataforordning for udvikling og brug af digitale sundhedsløsninger, og hvem har ansvaret for overholdelse? Hvad betyder den nye persondataforordning for udvikling og brug af digitale sundhedsløsninger, og hvem har ansvaret for overholdelse? 1 KORT PRÆSENTATION 2 Svenn Bekmose, CISA Tem Schnell Christiansen,

Læs mere