A3: Jo delvist men ved at begrænse deltagerantallet i konsortier, mindskes generne for brugerne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "A3: Jo delvist men ved at begrænse deltagerantallet i konsortier, mindskes generne for brugerne."

Transkript

1 Spørgsmål og svar: Send dit spørgsmål til Q1: Hvorfor må der kun være fem deltagere i et konsortie? A1: Det er for at beskytte vores brugere bedst muligt. Hvis det uheldigvis bliver nødvendigt at opsige en rammeaftale i løbet af de næste to år, vil brugerne berøres mindst muligt, hvis der er et loft over deltagerantallet i konsortier. Q2: Af dit svar A1 ser det ud som om, at Dntm ved en rammeaftale forestiller sig, at det alene er konsortier af selvstændige, der kan opsiges. Kan andre leverandører ikke risikere det samme? Og vil brugerne da ikke være meget ringere stillet, hvis en opsigelse rammer en tolkeleverandør med mange ansatte? A2: Det er forkert tolket af dig, Tolkemyndigheden tager blot de forbehold vi kan for at sikre driften. Typisk er de store tolkeleverandører mere professionelle i deres interne kommunikation, og derfor vil sandsynligheden for at de opsiges tilsvarende være mindre. Q3: Mht. dækningssikkerhed så er Dntm vel dækket ind i tilfælde af opsigelse af en rammeaftale ved at tilbyde den ledige plads til en leverandør på 'ventelisten' (som omtalt i udbudsmaterialet)? A3: Jo delvist men ved at begrænse deltagerantallet i konsortier, mindskes generne for brugerne. Q4: Tælles alle virksomhedens ansatte tolke med i tolkenes gennemsnitlige erfaringsgrundlag? F.eks. en tolk har 20 års anciennitet, men tolkens primære arbejdsfunktion er administration en tolk har 20 års anciennitet, men har de sidste 10 år primært arbejdet med ledelse en tolk har 20 års anciennitet, men har i periode på 8 år varetaget en stilling et andet sted end hos en tolkeleverandør A4: Det er naturligvis kun tolkenes erfaringstid der tælles med, ikke administrative medarbejdere. Hvis en tolk her arbejdet 10 år i som tolk i et andet tolkefirma, tælles dette med som erfaringstid.

2 Q5: Hvis der senere bliver udbudt f.eks. jobcentertolkninger via DNTM s portal, hvordan faktureres disse så? Til tolkevirksomhedens ordinære tolkepris eller til DNTM takst? Og hvordan vil der i den situation kunne sikres tolk til arbejdspladserne, når leverandører "kun" er forpligtet til 15 timers tolkning pr. uge? Eller vil der bliver lavet et nyt Jobcenter udbud på samme måde som på uddannelsesområdet? I så fald vil vi ikke forholde os til disse betragtninger p.t. A5: Der kommer løbende opgaver for andre sektorer i Tolkeportalen - disse løses helt på lige fod med Tolkemyndighedens opgaver. Dette er ikke noget nyt, det har været et kriterie i vores udbud siden 2012, at andre offentlige myndigheder har ret til at anvende vores rammeaftaler, såfremt de benytter Tolkeportalen. Der afregnes naturligvis til den pris, der er aftalt i rammeaftalen. Q6: Når en aflyst tolkning og en ny tolkning ligger i samme tidsrum, må begge ikke afregnes. Hvordan er afregningsprincippet i nedenstående situationer med forskudt tidsrum? Oprindelig/aflyst tolkning kl , der tolkes i stedet ny tolkning kl Oprindelig/aflyst tolkning kl , der tolkes i stedet ny tolkning kl Oprindelig/aflyst tolkning kl , der tolkes i stedet ny tolkning kl A6: Det er et helt generelt princip i dansk kontraktsret, at man for det første ikke kan ikke sælge en vare to gange - dernæst at man er forpligtet til at minimere sin kontraktpartners tab. Dette gælder også tolkeydelser. Kan man opnå andre opgaver på tidspunkter, hvor opgaver fra Tolkemyndigheden er aflyste, skal man gøre dette. Derved opnås jo også den bedste dækning for brugerne. I det første eksempel er den aflyste tolkning 11-13, og der tolkes i stedet i en anden opgave kl Der kan derfor kun afregnes kl I eksempel 2 er den aflyste tolkning kl igen, og der påtages en ny tolkning i stedet kl Den aflyste opgave kan ikke afregnes. I sidste eksempel er den aflyste opgave kl , og den nye opgave kl Der kan afregnes kl og kl Q7: Er udbuddet toårigt? A7: Ja! Q8: Jeg er selvstændig og benytter mig af lønmodtager freelancere til de forskellige opgaver jeg har i mit firma. Det vil sige jeg har ingen ansatte men booker en kollega til et enkelt job af

3 gangen. Hvordan angiver jeg ansættelsestid? Angiver jeg det med det antal år tolkene har været uddannet? A8: Du skal medregne de anvendte tolkes erfaringstid. Freelancere køber du fra gang til gang, men det er stadig anvendte tolke. Vil du bruge tolk A, B og C til opgaver hos Tolkemyndigheden, skal deres erfaringstid medregnes. Det er kun de år, de pågældende har været aktive tolke der må medregnes hvis man har taget uddannelsen for ti år siden, men kun fungeret som tolk de sidste to år, er erfaringstiden to år. Q9: DNTM kræver erklæring fra underleverandører om de vil stille ressourcer til rådighed under rammekontrakten. Hvad menes der i dette tilfælde med ressourcer? Hvilken udformning skal denne erklæring have og hvad skal den indeholde? A9: Ved at byde ind på vores udbud, erklærer du at ville lægge minimum 15 timer ugentligt på vores område. Dette naturligvis under forudsætning af, at der er opgaver der svarer hertil. Erklæringen fra underleverandører er alene en aftale mellem dig som leverandør, og andre tolkeleverandører om at du må benytte underleverandøren til at få løst opgaver i vores regi. Der er ikke krav om noget konkret timetal, blot at I har en aftale. Q10: Skal de 15 timers tolkning der tilbydes pr. rammeaftale udregnes som et ugentligt gennemsnit over et år, eller er der tale om 15 timer hver uge året rundt, inkl. ferieperioder og lavsæson? A10: De 15 timer er et ugentligt gennemsnit. Bemærk dog, at levering af de 15 timer kun giver mening, når der også faktisk er opgaver dertil. Er der ingen opgaver i en uge, og man kun har leveret 2 timer den pågældende uge, kan man jo ikke klandres for at have leveret for lidt. Der hvor vi sætter ind er, hvis der i en region er opgaver der IKKE bliver løst (der er ingen der accepterer et miniudbud), OG der samtidig er leverandører, der ikke har leveret 15 timer ugentligt i gennemsnit. I den situation vil vi kontakte de pågældende leverandører, og i første omgang minde em om, at de har en forpligtelse til at accepterer opgaver. Q11: Er det korrekt, at man med et enkeltmandsfirma ikke skal udfylde punkt 3.6 i bilag 2, (beskrivelse af uddannelsesplaner), da vi ikke har ansatte tolke? A11: Nej, det er ikke korrekt! Også enkeltmandsfirmaer skal udfylde punkt 3.6 i bilag 2, her gælder det blot for ejeren selv. I materialet er betegnelsen "ansatte tolke" valgt, med det menes de anvendte tolke. Udfyldes der ikke planer for efter/videreuddannelse eller angives erfaringstid, får leverandøren i begge tilfælde nul point herfor i den samlede vurdering. Vores forhåbning om at løfte kvaliteten gælder naturligvis også de selvstændige tolke. Q12: Kan vi vente med at bestille serviceattesten til vi ved, hvem der får rammeaftale?

4 A12: Nej, serviceattesten skal være bestilt ved indgivelse af tilbud - vi er klar over, at der kan være ekspeditionstid for at få attesten tilsendt, og accepterer derfor at man vedlægger kvittering fra Erhvervsstyrelsen ved tilbuddet. Q13: Vi har svært ved at beskrive efteruddannelsesaktiviteter præcist, da der ikke er udkommet nøøjagtige kursusplaner for de næste to år, og da efteruddannelse i høj grad også skal målrettes de behov, der opstår undervejs i vores servicering af tolkebrugerne. Hvordan beskriver vi dette i tilbuddet? A13: Tolkemyndigheden har stor forståelse for, at der kan være vanskeligheder med at beskrive kursusog uddannelsesplaner nøjagtigt. Beskriv det så godt i kan, evt. med angivelse af det planlagte kursus/efteruddannelsesbudget, de ressourcer I planlægger at skyde ind på området i de kommende to år. Hvis jeres beskrivelse ikke dækker det vi forestiller os, tager vi kontakt til Jer og beder om uddybning. Q14: Hvordan vil I kontrollere at vi efteruddanner som beskrevet i tilbuddet? A14: Det er ret nemt: vi kommer på tilsynsbesøg! Q15: Omkring serviceattesten: Accepteres den digitale udgave af serviceattesten eller skal det være papirudgaven med oblat og underskrift? Hvis det er sidstnævnte er det så tilstrækkeligt med én original papirudgave? A15: Vi accepterer en helt almindelig fotokopi af serviceattesten, og indskanning som pdf. Eneste betingelse er, at den skal være gyldig. Q16: Hvad er forskellen på afsnit 3.2 og 3.6 i bilag 2? A16: Afsnit 3.2 er den mere overordnede beskrivelse af firmaets uddannelsespolitik, medens afsnit 3.6 er den konkrete plan for de næste to år. Q17: DNTM anmodes om at bekræfte, at oplysningerne i bilag 2 om koncernforbundne selskaber alene er relevante at afgive for tolkeleverandører, der deltager i afgivelsen af tilbud for flere koncernforbundne totalleverandører som anført under punkt 1.2 i Bilag 2. A17: Oplysninger skal angives, hvis tilbudsgiver er en del af flere tilbud i en eller flere af de forbindelser, der er anført i bilag 2 pkt Hvis en tilbudsgiver f.eks. deltager som underleverandør i et andet tilbud og der skabes et sammenfald i medarbejderskare med andre tolkeleverandører skal der redegøres for forbindelsen mhp at sikre, at der ikke sker påvirkning af tilbudsgivernes tilbudsafgivelse. Medarbejderskare skal i den forbindelse forstås bredt, hvilket indebærer, at også ejere, der tilbydes som tolke, er en del af medarbejderskaren Q18: Er det ikke markedsfoorvridende at kræve at man agter at levere minimum 15 timer ugentligt, og at man kræver at der maksimalt må være 5 deltagere i et konsortie?

5 A18: For at kunne indsende tilbud, skal tolkeleverandøren tilbyde minimum 15 timers tolkning ugentligt i en region. Leverandører, der ikke kan tilbyde dette, opfordres til at indgå i samarbejde med andre mindre leverandører, og indsende tilbud som konsortier. Der må maksimalt være 5 deltagere i et konsortium. Det bekræftes, at dette betyder, at et konsortium ikke må have flere end 5 deltagere. Hvis der afgives tilbud gennem benyttelse af underleverandører skal bestemmelserne herom iagttages, f.eks. bilag 2 pkt. 3.4 om erklæring fra underleverandørerne. Tolkemyndigheden er ikke enig i, at et konsortium på 5 enmandsfirmaer ikke har mulighed for at tilbyde 15 timers tolkning ugentlig i en region. Det svarer til beskedne 3 timer pr. tolkeleverandør pr. uge i et konsortium på 5 deltagere. Vi ønsker naturligvis at få leverandører, der vil levere til os! Q19: Af tildelingskriterierne fremgår, at udover prisen, så er tolkenes erfaringstid og uddannelsesplaner for de kommende år af betydning. Der skrives om "de ansatte" tolke. Som selvstændig tolkeleverandør, hvorledes skal man da forstå dette? A19: Begrebet Ansatte i kriteriet Gennemsnitlig erfaring for de ansatte tolke og medarbejdere i kriteriet Efter- og Videreuddannelse til medarbejderne skal fortolkes bredt og omfatter alle tolke hos tolkeleverandøren uanset tolkene tilhørsforhold til tolkeleverandøren i øvrigt. Ejere vil derfor også være omfattet af begrebet Ansatte såfremt de yder tolkebistand. Se også svar A17. Q20: I tilbuddet bilag 2, afsnit 3.5, skal beskrives Fagligt tilsyn. DNTM anmodes om at oplyse om og i givet fald hvorledes disse oplysningerne tillægges betydning under tilbudssammenligningen. A20: Leverandørens faglige tilsyn skal beskrives. Oplysningerne tillægges betydning i det omfang det er angivet i kriterierne for tildeling (udbudsbetingelsernes pkt. 6), f.eks. hvis efter- eller videreuddannelse og supervision inddrages i det faglige tilsyn. Q21: DNTM anmodes om at oplyse om og i givet fald hvorledes oplysningerne om uddannelsesplaner i Udbudsbetingelsernes bilag 2, jf. punkt 3.6, skal tillægges betydning under tilbudssammenligningen. Indgår oplysningerne i bedømmelsen af tilbuddene i henhold til Kriterium 3? A21: Leverandørens uddannelsesplaner skal beskrives. Oplysningerne tillægges betydning i det omfang det er angivet i kriterierne for tildeling (udbudsbetingelsernes pkt. 6), f.eks. hvis efter- eller videreuddannelse og supervision inddrages i det faglige tilsyn. Q22: DNTM anmodes om at bekræfte, at der ikke kan afgives forbehold overhovedet over for nogen del af udbudsmaterialet som følge af det anførte under Udbudsbetingelsernes punkt 7, hvorefter Udbudsmaterialets bestemmelser skal anses som mindstekrav, underforstået alle

6 dele af udbudsmaterialet. I modsat fald anmodes DNTM om at præcisere hvilke dele af udbudsmaterialet, som tilbudsgiverne gerne må tage forbehold over for. A22: Tilbud skal afgives ved at udfylde og underskrive bilag 2. Tilbud der ikke anvender bilag 2, vil ikke komme i betragtning. Herudover skal fremsendes serviceerklæring. Der er ikke mulighed for at tage forbehold over for udbuddets krav som skal betragtes som mindstekrav. Det fremhæves, at udbudsdirektivets regler ikke finder anvendelse på dette udbud. Q23: Skal eventuelle underleverandører også fremsende en serviceattest? A23: Nej, det er kun tilbudsgivere der skal præstere en serviceattest - de underleverandører man benytter, står tilbudsgiver fuldt og helt inde for opfylder vores krav. Hvis man som tilbudsgiver baserer sit tilbud på en underleverandør (eksempelvis at man behøver en underleverandør for at leve op til leveringskravet på 15 timer/uge) og man selv kan leverer 7 time ugentligt, og underleverandøren kan leverer 8 timer ugentligt, så skal de anvendte tolke hos underleverandøren inddrages i beskrivelsen af erfaringstiden og planer for kurser og uddannelser. Q24: hvis man som en eller et par selvstændige indgår i to forskellige konsortier om bud i to forskellige regioner er der vel ikke tale om koncernforbundethed eller? A24: OBS: KORRIGERET SVAR: Hvis man indgår i to konsortier der byder ind i samme region, vil vi statuere at der er koncernforbindelse, og vi vil udvælge det ene tilbud. Det er jo netop formålet med at få belyst forbindelser mellem selskaber der ønsker rammeaftale: hvis man indgår i flere selskaber er der IKKE fair konkurrence for vores andre leverandører! Q25: kan man knytte underleverandører til senere idet man som hovedleverandører selv kan opfylde alle krav? A25: Hvis man selv opfylder alle krav, herunder at man kan levere 15 timer ugentligt, behøver man ikke underleverandører. Efterfølgende indgåelse af rammeaftalen kan man godt tilknytte underleverandører det kan ske i hele aftaleperioden; husk at de nye underleverandøraftaler skal godkendes af.tolkemyndigheden. Q26: Må rammeaftalen være udskrevet dobbeltsidigt? A26: Ja, papirudgaven må godt være dobbeltsidigt. Q27: Hvad ligger til grund for zoneinddelingen, og hvilke adresser for beregning af zoner? A27: Det er postnumre der definerer zoneindelingen, se bagerst i bilag 2. Vi har nu også lagt et zonekort ind oppe ved udbudsmaterialet. Q28: Hvem skal krydse af på side 2 i rammeaftalen? A28: Det er tilbudsgiver der definerer, hvilke regioner og områder der afgives tilbud på. Q29: Skal oplysningerne i rammeaftalens side 4 udfyldes?

7 A29: Ja, oplysningerne side 4 fortæller hvem der afgiver tilbud, og informerer om kontaktinformationer. Q30: Hvordan udfyldes hvis man søger ind som konsortie? A30: Ved et konsortie underskriver enten alle i konsortiet, eller en af deltagerne der er bemyndiget hertil af de øvrige. Q31: Når der står [Den relevante region] i rammeaftalen, skal det så udfyldes? A31: Nej. Q32: Under garantierne står, at der til enhver tid vil blive stillet de tilbudte ressourcer til rådighed for udførelsen af tolkeydelserne; Hvad menes der med 'til enhver tid' her? A32: Enhver tid er det samme som altid. Q 33: Der ønskes en uddybning af, hvad dntm mener med begreberne 'loyalt' og 'samarbejder' A33: I nr. 8 af garantierne fremgår, at vi kræver at man yder et loyalt samarbejde med de andre leverandører: Det betyder, at man hjælper hinanden i at servicere tolkebrugeren bedst muligt i frohold til den konkrete opgave. Q34: kan man være deltager i to forskellige konsortier, der byder ind i forskellige regioner? A34: Ja, dette vil ikke statuere koncernforbindelse. Problemet med forbundne virksomheder opstår når der er flere leverandører der er nært forbundne, byder ind i samme region. Q35: Kan medlemmer af bestyrelsen i eksempelvis Døveforeningen af 1866 godt være ansatte i TC1866, uden at det skaber problemer? A35: Medlemmer af bestyrelsen må ikke være en del af ledelsen eller bestyrelsen i TC1866. Menige medarbejdere i tolkefirmaer kan godt være medlem af bestyrelsen i Døveforeninger uden af det vil få betydning. Q36: Kan man få rammeaftalen som wordfil, så der er bedre plads til at skrive konsortiemedlemmerne på? A36: Selve tilbudsdelen bilag 2 ligger som wordfil på hjemmesiden. Rammeaftalen er i PDF format, og hvis I ikke udskriver dobbeltsidigt, er der rigtig meget plads på alle bagsiderne til at I kan udfylde oplysninger om konsortiedeltagerne og det må gerne være med håndskrift. Q37: I Kravspecifikation afsnit 5.1 Vidensdeling står følgende: Tolkeelever i praktikperiode, skal i starten følge en erfaren tolk, og må først, når det skønnes at eleven har opnået tilstrækkelig erfaring, tolke selvstændigt. Tolkeleverandøren forudsættes at tage hensyn til elevens erfaringsniveau i udvælgelse af, hvilke tolkeopgaver eleven sendes ud til.

8 Vi som tolkeleverandør må ikke, min bekendt, sende tolkestuderende ud selvstændigt på tolkeopgaver. De skal altid være ifølge med en vejleder. Hvad er DNTMs definition af tolke selvstændigt? A37: Formuleringen er for at åbne op for, at såfremt de studerende i slutningen af de sidste praktikperioder efter elevaftalerne med UCC må tolke selvstændigt, så må de det godt i forhold til os - vi kender ikke de konkrete elevaftaler, men vil ikke fungere som stopklods. Q38: Hvordan sammenholder I prisberegning, erfaringstid og efteruddannelse når I tildeler? A38: Der laves en pointfordelingssystem med et pointskema. Hvis vi må, vil vi efterfølgende offentliggøre skemaet. Dette for at gøre udbudsprocessen så åben som muligt. Q39: Må tilbud på flere delrammeaftaler lægges på én og samme USBnøgle? - og i én og samme konvolut? A39: Ja, alle tilbud må geren lægges på et og samme USB stick Q40: Skal en scannet kopi af rammeaftalen også lægges på USBnøglen? A40: Ja, alt materiale skal være på USB-sticket, så eksempelvis rammeaftalen skannes ind som PDF og lægges på. Q41: Hvordan administrerer man krydserne på side 2 i rammeaftalen, hvis man fx byder på tstolkning i region a og b og skrivetolkning i region b og c? A41: Hvis man byder ind på både tegnsprog og skrivetolkning, skal der udfyldes en delrammeaftale for hver af de to tolkeformer Q42: Som nyt i forhold til de tidligere rammeaftaler er, at leverandøren ved ikke rettidige aflysninger ikke længere er berettiget til at opkræve aften- og weekendtillæg jf. punkt 4.4 i kravspecifikationerne. Hos de fleste tolkeleverandører som har tolke ansat er det sådan, at tolkene har ret til at modtage aften- eller weekendtillæg ved en ikke rettidig aflysning. A42: Det er helt rigtigt, og en fejl i materialet. Vi uploader en tilføjelse til materialet øverst på siden. Ikke rettidig aflysning fører til at geografisk tillæg og særligt krævende som udgangspunkt bortfalder, men tillæg for aften/weekend bibeholdes, i overenstemmelse med overenskomsterne. Q43: I et tilfælde med et konsortium med tre deltagere. Hvem af deltagerne i konsortiet får opgaven såfremt alle tre medlemmer af konsortiet har budt ind på en opgave via et miniudbud i Portalen og det er konsortiet som vinder opgaven? Er det den af medlemmerne i konsortiet som først bød ind på opgaven? Altså at der anvendes først til mølle princippet? A43: Når flere tolkeleverandører med samme pris byder ind på et miniudbud, får den første opgaven Q44: Sker faktureringen adskilt mellem medlemmerne af konsortiet eller er der en samlet fakturering for medlemmerne af konsortiet? Kan medlemmerne af konsortiet se hinandens

9 udførte faktureringer, og vil medlemmerne i et konsortium kunne se hvilke tolkeopgaver de andre medlemmer af konsortiet har påtaget sig? Eller holdes dette helt adskilt? A44: De fleste konsortier ønsker oprettelse af hvert medlem hver især i Tolkeportalen, og så sker fakturering helt adskilt for den enkelte. Kun hvis man ønsker én adgang samlet som konsortie, er der adgang til de øvrige medlemmers opgaver. Q45: I et tilfælde med et konsortium med 3 deltagere, hvor alle tre deltagere er virksomheder med egne aktiviteter inden for bl.a. efter- og videreuddannelse. Endvidere så byder virksomhederne ind sammen via et konsortium i en region og hver for sig i en anden region. Med hensyn til beskrivelsen af virksomhedernes efter- og videreuddannelsesplan, som jo er selvstændig og forskellig for hver virksomhed, i den region hvor de byder ind som et konsortium, kan det så accepteres såfremt der er beskrevet tre efter- og videreuddannelsesplaner (en for hvert konsortiemedlem) som én samlet efter- og videreuddannelsesplan for konsortiet? Altså at deltagerne i et konsortium har en af hinanden uafhængig efter- og videreuddannelsesplan og dermed ikke sammen har en efter- og videreuddannelsesplan? For der er jo tale om tre forskellige virksomheder som både før og efter dette udbud har hver deres efter- og videreuddannelsesplaner. A45: De tre konsortiemedlemmers efter- og videreuddannelsesplaner beskrives hver for sig i tilbuddet når vi bedømmer tilbuddene, ser vi de tre beskrivelser samlet, og bedømmer gennemsnittet heraf som konsortiets samlede point for efter- og videreuddannelse. Q46: Det fremgår i udbudsmaterialet at vi skal oplyse Navn og uddannelse på tolkene. Hvor skal vi oplyse det? A46: Hvis der ikke er plads i bilag 2, skal I lave en liste over tolkene, som I vedlægger bilag 2. Q47:Skal antal tolke samt erfaring oplyses for hver region i forhold til tolkenes geografiske placering, eller skal informationerne dække over alle tolke i landet A47: Erfaringsoversigten over tolkene skal ske regionsvis, da man jo byder ind for en region af gangen.

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 6

Læs mere

Udbud fysisk tolkning 2016-2017

Udbud fysisk tolkning 2016-2017 Udbud fysisk tolkning 2016-2017 Bilag 2 Tilbudsgivers tilbud og løsningsbeskrivelse Tolkemyndigheden udbud 2016-2017. Bilag 2: priser og afregning side 1 R A M B L L 1. Indledning... 3 1.1 Oplysninger

Læs mere

Bilag 2 TilbudR A M B LL. Tolkemyndigheden udbud Bilag 2: tilbud side 1

Bilag 2 TilbudR A M B LL. Tolkemyndigheden udbud Bilag 2: tilbud side 1 2018-2019 Bilag 2 TilbudR A M B LL Tolkemyndigheden udbud 2018-2019. Bilag 2: tilbud side 1 Indhold: 1. Delaftale og tilbudsgiver... 3 Dette tilbud vedrører følgende delaftale (sæt kun ét kryds):... 3

Læs mere

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning Udbud af rammeaftale om skrive- og tegnsprogstolkning

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning Udbud af rammeaftale om skrive- og tegnsprogstolkning Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2018-2019 Udbud af rammeaftale om skrive- og tegnsprogstolkning Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 2.1 Andre myndigheders

Læs mere

Bilag 2 Tilbudsgivers tilbud og løsningsbeskrivelse

Bilag 2 Tilbudsgivers tilbud og løsningsbeskrivelse Bilag 2 Tilbudsgivers tilbud og løsningsbeskrivelse Tolkemyndigheden fjernskrivetolkeudbud 20153. Bilag 2: priser og afregning side 1 R A M B L L 1. Underskrifter... 3 2. Tilbud... 4 2.1.1 Pris pr. fjernskrivetolketime...

Læs mere

Bilag 1 Kravspecifikation Fjerntolkning. Tolkemyndigheden udbud Fjerntolkning 2015 Bilag 1: Kravspecifikation Side1

Bilag 1 Kravspecifikation Fjerntolkning. Tolkemyndigheden udbud Fjerntolkning 2015 Bilag 1: Kravspecifikation Side1 Bilag 1 Kravspecifikation Fjerntolkning Tolkemyndigheden udbud Fjerntolkning 2015 Bilag 1: Kravspecifikation Side1 1. Indledning... 3 2. Beskrivelse af ordregivende myndigheder... 3 4. Opgavevaretagelsen...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 4 4. Tidsplan for

Læs mere

Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt

Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt Udbud af markedsføringsindsats for Grøn Boligkontrakt Besvarelse af spørgsmål til udbudsbekendtgørelse 2013/S 220-383535 Energistyrelsen har modtaget en række spørgsmål til udbud af markedsføringsindsats

Læs mere

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, Center for Kvalitetsudvikling og Tilsyn Att: Jannie Eriksen, e-mail: jannie.eriksen@ktst.dk

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, Center for Kvalitetsudvikling og Tilsyn Att: Jannie Eriksen, e-mail: jannie.eriksen@ktst.dk Konkurrenceudsættelse af varetagelse af tolkebistand Ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Center for Kvalitetsudvikling og Tilsyn Frederiksholms Kanal 25

Læs mere

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Bygherre: Forsyning Helsingør A/S Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Ordregivende myndighed... 3 2

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud

Betingelser om udbud og tilbud Betingelser om udbud og tilbud Levering af GNSS-modtagere August 2015 Indhold 1. ALMENT... 4 2. ORIENTERING... 4 3. UDBUDSFORRETNINGEN... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2 Udbudsmaterialet... 4 3.3 Udvælgelse...

Læs mere

Udbud fysisk tolkning 2016 2017. Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2016-2017 side 1

Udbud fysisk tolkning 2016 2017. Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2016-2017 side 1 Udbud fysisk tolkning 2016 2017 Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2016-2017 side 1 Angivelse af hvilken region rammeaftalen vedrører Nedenstående udfyldes

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbudsmateriale: Spørgsmål er anonymiseret. Nr. Spørgsmål Svar Dato

Spørgsmål og svar til udbudsmateriale: Spørgsmål er anonymiseret. Nr. Spørgsmål Svar Dato Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand (2012) Spørgsmål og svar til udbudsmateriale: Spørgsmål er anonymiseret. Nr. Spørgsmål Svar Dato 1. Hvordan forventes det, at en tolkeudbyder forholder

Læs mere

Spørgsmål / svar. pr. 3. juli vedr. udbud af Tolkeydelser

Spørgsmål / svar. pr. 3. juli vedr. udbud af Tolkeydelser Spørgsmål / svar pr. 3. juli 2012 vedr. udbud af Tolkeydelser Rettelsesblad Region Midtjylland har erfaret at det vil være hensigtsmæssigt at opdele videotolkning og telefontolkning på læge praksis området,

Læs mere

Bilag 5 - Principper for godkendelsesordning for Fritvalgsleverandører

Bilag 5 - Principper for godkendelsesordning for Fritvalgsleverandører Bilag 5 - Principper for godkendelsesordning for Fritvalgsleverandører 1. INDLEDNING I henhold til lov nr. 1736 af 27. december 2018 om ændring af forskellige love på Undervisningsministeriets område samt

Læs mere

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar Udbud på levering af tolkeservices Spørgsmål/Svar Offentliggjort den 29. juni 2017 5 mit spørgsmål er vedrørende firmaets omsætning. Da vi er et nyopstartet bureau, har vi ikke mulighed på nuværende tidspunkt

Læs mere

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse VEJLEDNING Vejledning til konsortiedannelse 17082016 Vejledning til konsortiedannelse Indledning SKI udbyder rammeaftaler på vegne af det offentlige Danmark. Vores hovedopgave er at tilvejebringe rammeaftaler

Læs mere

Spørgsmål og svar af 25. februar 2013

Spørgsmål og svar af 25. februar 2013 Spørgsmål og svar af 25. februar 2013 Af nedenstående fremgår spørgsmål og svar, der har været stillet i forbindelse med prækvalifikation, og som kan have relevans for fortolkningen af Udbudsbekendtgørelsen

Læs mere

Spørgsmål skal sendes pr. til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011.

Spørgsmål skal sendes pr.  til Troels Mogensen på Dette dokument vil blive opdateret løbende indtil d. 18. november 2011. Spørgsmål & svar Vikarbureauydelser (sags nr. 2011102110) Spørgsmål & svar udgives i anonymiseret form, på baggrund af spørgsmål fra tilbudsgiverne. Spørgsmål og svar skal i forhold til udbudsmaterialet

Læs mere

Høring af udbudsmaterialet på sprogtolkning

Høring af udbudsmaterialet på sprogtolkning Høring af udbudsmaterialet på sprogtolkning Skemaet indeholder alle spørgsmål med svar, der er modtaget i forbindelse med høringen. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på KomUdbud.dk Nummer Spørgsmål

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune Offentligt udbud Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner i Rudersdal Kommune 1. Generelle udbudsbetingelser 15.12.2017 1 Indholdsfortegnelse Forside Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FORELØBIG 6. AUGUST 2015

FORELØBIG 6. AUGUST 2015 SEPTEMBER 2015 VORDINGBORG KOMMUNE OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg APPENDIKS 3 Udbudsvilkår FORELØBIG 6. AUGUST 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 4 2 Det endelige udbudsmateriale

Læs mere

Udbud fysisk tolkning Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for side 1

Udbud fysisk tolkning Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for side 1 Udbud fysisk tolkning 2018 2019 Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2018-2019 side 1 Angivelse af hvilken region og tolketype rammeaftalen vedrører Nedenstående

Læs mere

Rammeaftale om varetagelse af fjerntolkning a f tegnsprog

Rammeaftale om varetagelse af fjerntolkning a f tegnsprog Rammeaftale om varetagelse af fjerntolkning a f tegnsprog Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud 2013 side 1 Indholdsfortegnelse 1) Rammeaftalens parter... 3 2) Definitioner... 3 3) Baggrund, formål og omfang...

Læs mere

OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg

OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg Udbudsvilkår for deltagelse i konkurrencepræget dialog om OPS-aftale vedrørende Vandhuset på Panteren i Vordingborg 18. NOVEMBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

I/s Reno-Nord Analyseopgaver på affaldsanlæg

I/s Reno-Nord Analyseopgaver på affaldsanlæg I/s Reno-Nord Analyseopgaver på affaldsanlæg Oplysninger som tilbudsgiver skal aflevere som en del af tilbuddet samt formularer til brug for indsendelse af dokumentation for den vindende tilbudsgiver 15.

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

Forsvarets Materieltjeneste

Forsvarets Materieltjeneste Forsvarets Materieltjeneste B E T I N G E L S E R for annoncering af Feltkompas INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED...3 2. INTRODUKTION OM ANNONCERINGEN...3 3. DET SAMLEDE ANNONCERINGSMATERIALE...4

Læs mere

Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:94645-2015:text:da:html Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. marts 2014 14/02645-1 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 7244 3130 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og tilbud

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS)

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) UDBUDSBETINGELSER for OFFENTLIG ANNONCERING af Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem Til Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) 1. juni 2017 Sagsnr. 0-10110-864/1 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Rammeaftale om varetagelse af fjerntolkning

Rammeaftale om varetagelse af fjerntolkning Rammeaftale om varetagelse af fjerntolkning Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud 2015 side 1 Indholdsfortegnelse 1) Rammeaftalens parter... 3 2) Definitioner... 3 3) Baggrund, formål og omfang... 3 4)

Læs mere

Spørgsmål og svar vedrørende udbud af kaffe, te og relaterede produkter

Spørgsmål og svar vedrørende udbud af kaffe, te og relaterede produkter Institution: NaturErhvervstyrelsen Kontor/initialer: Center for Ressourcer/jetc Sagsnr.: 14-0642-000021 Dato: 29. april 2015 Spørgsmål og svar vedrørende udbud af kaffe, te og relaterede produkter Spørgsmål

Læs mere

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg

Udbudsannonce. Prækvalifikation. Udbud af hjemmeplejeydelser. Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Udbudsannonce Prækvalifikation Torvegade 74 6700 Esbjerg Indhold Baggrund og formål...3 Opgavebeskrivelse og omfang...3 Ordregiver...3 Spørgsmål og kontaktperson...3 Prækvalifikationsmateriale...4 Udbudsproces...4

Læs mere

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2206 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Udbud fysisk tolkning 2014 2015. Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2014-2015 side 1

Udbud fysisk tolkning 2014 2015. Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2014-2015 side 1 Udbud fysisk tolkning 2014 2015 Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud for 2014-2015 side 1 Angivelse af hvilken region rammeaftalen vedrører Nedenstående udfyldes

Læs mere

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar Udbud på levering af tolkeservices Spørgsmål/Svar Offentliggjort den 17. juli 2017 12 Vi vil herved meddele vores interesse om deltagelse i ovennævnte udbud. Man skal ikke meddele sin interesse for udbuddet,

Læs mere

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud Domstolsstyrelsen Sagsbeh. Dir.tlf. Mail joher@domstolsstyrelsen.dk 2013-8302-0001-19 Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3 Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte

Læs mere

Udbud af tolkeydelser Spørgsmål, svar og ændringer

Udbud af tolkeydelser Spørgsmål, svar og ændringer Udbud af tolkeydelser Spørgsmål, svar og ændringer (spørgsmål og svar pr. 21. november 2012 findes nederst i dokumentet) Spørgsmål Svar Ændringer til udbudsmateriale Besvarelse af spørgsmål modtaget indtil

Læs mere

Ministeriet for Miljø og Fødevarer. NaturErhvervstyrelsen. EU udbud Udbudsbetingelser. Køb af biler til Fiskerikontrollen.

Ministeriet for Miljø og Fødevarer. NaturErhvervstyrelsen. EU udbud Udbudsbetingelser. Køb af biler til Fiskerikontrollen. Ministeriet for Miljø og Fødevarer. NaturErhvervstyrelsen EU udbud Udbudsbetingelser Køb af biler til Fiskerikontrollen. Rammeaftale 0 Indhold Introduktion... 2 Den ordregivende myndighed... 2 Den udbudte

Læs mere

Informationer omkring tolkeydelser i Region Midtjylland

Informationer omkring tolkeydelser i Region Midtjylland Informationer omkring tolkeydelser i Region Midtjylland Region Midtjylland har indgået ny aftale pr. 1. maj 2013 på Tolkeydelser. Aftalen vedrører levering af tolkeydelser til regions hospitaler, institutioner,

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016

Prækvalifikationsmateriale 17. november 2016 17. november 2016 Hovedentreprise vedrørende facadeudskiftning etape 4, SVS Esbjerg 1. Indledning Region Syddanmark udbyder etape 4 af facadeudskiftning på dele af sengebygning C1 på Sydvestjysk Sygehus,

Læs mere

ARBEJDE MED GRAVE- MASKINER. Tilbudsliste

ARBEJDE MED GRAVE- MASKINER. Tilbudsliste ARBEJDE MED GRAVE- MASKINER Tilbudsliste Juni 2017 Arbejde med gravemaskiner, tilbudsliste 1 Indholdsfortegnelse 1. GENERELT 2 1.1 Vejledning 2 1.2 Oplysninger 3 1.2.1 Generelle oplysninger 3 1.2.2 Oplysninger

Læs mere

Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand

Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Tolkemyndigheden - Rammeaftale udbud 2012 side 1 Angivelse af hvilken region rammeaftalen vedrører Nedenstående udfyldes af kunden efter indgåelse af rammeaftale

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S

Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S Spørgsmål og svar til udbud på psykologisk rådgivning og krisehjælp, TED-nr. 2017/S 125-255498 Dato for offentliggørelse: 10.07.2017 Nummer Spørgsmål Svar 1 I materialet står der, at man godt må tilbyde

Læs mere

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler 04.10 Forbrugsartikler Vejledning www.ski.dk/forbrugsartikler Om denne vejledning SKI ønsker at gøre det nemt for offentlige enheder at bruge vores rammeaftaler. Vi har derfor udarbejdet denne vejledning

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og

Læs mere

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er:

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er: Notat J.nr. 14-4989032 Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af konsulentbistand til beregningsmotor, jf. udbudsbekendtgørelse nr. 2014/S 231-407652 opdateret 7. januar 2015 ICE, Jura og stab MTG Nr.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 K E N D E L S E OSK Konsortiet: OSK-SHIPTECH A/S, BK Engineering A/S og Logimatic Engineering A/S (advokat

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER DATO: 23.2.2015 Sags nr. 2014-0240583 Dokument nr. 2014-0240583-1 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Asfaltudlægger

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud.

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud. Udbudsbetingelser vedrørende annoncering af Tour de SUF Sundheds- og Omsorgsforvaltningen annoncerer her kontrakt om opgaver vedrørende gennemførelse af personalefest den 21. september 2012 - Tour de SUF

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE

UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE UDBUDSBETINGELSER JAMMERBUGT KOM- MUNE UDBUD AF CONTAINERE, KOMPRIMATORENHEDER OG BEHOLDERE INDHOLD 1. Indledning 1 2. Den ordregivende myndighed 1 3. Udbudsmaterialet 2 4. Tidsplan for udbudsforretningen

Læs mere

Velkommen. Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Udbudspræsentation af Cochlear implantater med tilbehør www.regionmidtjylland.dk Dagens program Den udbudte opgave Udbudsmaterialets opbygning Spørgsmål til udbudsmaterialet Betingelser for deltagelse/udvælgelseskriterier

Læs mere

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Vejledning til Tilbudsgiver Juli 2017 Side 0 af 13 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. DET FÆLLES EUROPÆISKE UDBUDSDOKUMENT (ESPD)...3 HVORNÅR SKAL MAN ANVENDE

Læs mere

Udbudsbetingelser for annoncering Oversættelse fra dansk til tysk

Udbudsbetingelser for annoncering Oversættelse fra dansk til tysk Udbudsbetingelser for annoncering af Oversættelse fra dansk til tysk 28. april 2017 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet... 3

Læs mere

AFSÆTNING AF MINE- RALSK AFFALD. Tilbudsliste

AFSÆTNING AF MINE- RALSK AFFALD. Tilbudsliste AFSÆTNING AF MINE- RALSK AFFALD Tilbudsliste Januar 2017 Afsætning af mineralsk affald, tilbudsliste 1 Indholdsfortegnelse 1. GENERELT 2 1.1 Vejledning 2 1.2 Oplysninger 3 1.2.1 Generelle oplysninger 3

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed Indledning Energistyrelsen indbyder hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på kommunikationsydelser til Energistyrelsen. Baggrund

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud. af kantinedrift i Nyropsgade 30. NaturErhvervstyrelsen

Udbudsbetingelser for udbud. af kantinedrift i Nyropsgade 30. NaturErhvervstyrelsen Udbudsbetingelser for udbud af kantinedrift i Nyropsgade 30 NaturErhvervstyrelsen Side 0 af 13 Indhold Introduktion... 3 Den ordregivende myndighed... 3 Offentliggørelse af udbudsforretningen... 3 Udbudsmaterialets

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601

Spørgsmål & Svar. Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Spørgsmål & Svar 1 Spørgsmål & Svar Indkøb af Kaffe, the og chokodrik 14/601 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER Begrænset udbud af indkøbsordning September 2015 1. Indledning Disse prækvalifikationsbetingelser gælder for Aarhus Kommunes (herefter benævnt "Ordregiver") udbud af indkøbsordning

Læs mere

TV- og radioløsning til udsendte enheder (INTOPS) baseret på IP teknologi

TV- og radioløsning til udsendte enheder (INTOPS) baseret på IP teknologi Forsvarets Materieltjeneste B E T I N G E L S E R for Annoncering af TV- og radioløsning til udsendte enheder (INTOPS) baseret på IP teknologi INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED... 3 2.

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark 11-10-2013 Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Kontrakt om administration af Folkekirkens Selvforsikringsordning

UDBUDSBETINGELSER. for. Kontrakt om administration af Folkekirkens Selvforsikringsordning UDBUDSBETINGELSER for Kontrakt om administration af Folkekirkens Selvforsikringsordning 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Ministeriet for Ligestilling og Kirke Frederiksholms Kanal 21, 1220 Kbh. K Hjemmeside:

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING DATO: 04.05.2015 Sags nr. 2014-0252832 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Minibusser

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE ANNONCERING AF VASKERIUDSTYR INKL. LEVERING OG INSTALLATION TIL FÆLLESVASKERIERNE I AAB AFDELING 51 VS. 2 Nielsen & Thomsen Advokatpartnerselskab Østbanegade 55 2100 København

Læs mere

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:291851-2014:text:da:html Danmark-Svendborg: Engangsbleer 2014/S 163-291851 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET Sagsnr. 1-23-4-101-8-13 Spørgsmål og svar skema Prækvalifikation på udbud af kontormøbler til 4 regioner 1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET 1 Prækvalifikationsbilag 11. Det publicerede dokument

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 2: Retningslinjer for gennemførelse af Miniudbud Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer

UDBUDSBETINGELSER. for. Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer UDBUDSBETINGELSER for Støtte til salgsproces vedr. udvalgte låneporteføljer 2 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED Finansiel Stabilitet A/S Kalvebod Brygge 43 1560 København V Hjemmeside: http://www.finansielstabilitet.dk

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008 K E N D E L S E Totalrådgivergruppen bestående af 1. Cubo Arkitekter A/S 2. Søren Jensen Rådgivende

Læs mere

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer. Informationsmøde, København

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer. Informationsmøde, København Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer Informationsmøde, København Informationsmøde, København, tirsdag d. 22. august 2017 1. Indledning velkomst og introduktion 1.1 Selve mødet Præsentation af deltagere

Læs mere

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Side 1 af 6 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. ORIENTERING 2 2. RETSGRUNDLAGET 3 3. TILBUDSFASEN 3 4. TILBUDSAFGIVELSE 3 5. EGNETHED 5 6.

Læs mere

Benytter leverandøren ATP's adgang i HR Manager? Sørger ATP for uddannelse i HR Manager? Er der omkostninger der på falder leverandøren,

Benytter leverandøren ATP's adgang i HR Manager? Sørger ATP for uddannelse i HR Manager? Er der omkostninger der på falder leverandøren, Ja Benytter leverandøren ATP's adgang i HR Manager? 1 24.02.16 angående HR Manager. Ja Sørger ATP for uddannelse i HR Manager? 2 24.02.16 angående HR Manager. Nej Er der omkostninger der på falder leverandøren,

Læs mere

Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014

Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014 Økonomi Indkøb Tlf. 46 11 20 38 MAJBA@rudersdal.dk Udbudsstrategi for madservice til hjemmeboende efter serviceloven, 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...2 2. REGLER FOR INDKØB AF MADSERVICE...2 2.1

Læs mere

EU-udbud - Behandling af farligt affald

EU-udbud - Behandling af farligt affald EU-udbud - Behandling af farligt affald Maj 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2049 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Karc, Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Udbudsbetingelser Rådgivning

Udbudsbetingelser Rådgivning Udbudsbetingelser Rådgivning 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser Storstrømsbroen November 2016 Dokumentnr. 16/11848-3 2 af 7 Indhold 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbud fysisk tolkning 2016-2017 Bilag 1 Kravspecifikation

Udbud fysisk tolkning 2016-2017 Bilag 1 Kravspecifikation Udbud fysisk tolkning 2016-2017 Bilag 1 Kravspecifikation Side1 1. Indledning... 3 2. Beskrivelse af ordregivende myndigheder... 3 3. Beskrivelse af den hidtidige opgavevaretagelse... 4 4. Opgavevaretagelsen...

Læs mere

Udbud fysisk tolkning 2014-2015 Bilag 1 Kravspecifikation

Udbud fysisk tolkning 2014-2015 Bilag 1 Kravspecifikation Udbud fysisk tolkning 2014-2015 Bilag 1 Kravspecifikation Side1 1. Indledning... 3 2. Beskrivelse af ordregivende myndigheder... 3 3. Beskrivelse af den hidtidige opgavevaretagelse... 4 4. Opgavevaretagelsen...

Læs mere

Spørgsmål: Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud?

Spørgsmål: Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud? Spørgsmål/svar til udbud rådgivning om naturpleje Er det et krav, at der skal være tegnet en erhvervsforsikring for at afgive tilbud? Nej. Men på tidspunktet for aftaleindgåelse, skal der være tegnet en

Læs mere

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline INDKØBSJURA 2014 Advokat hotline Spørgsmål 1 Ønsker rammekontraktbegreb belyst ud fra specifikke spørgsmål: En kontrakt, hvor sortimentet er fastlagt, alle priser er fastlagt, og kredsen af udbydere er

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-101-24-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Centrifuger og tilbehør 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Der er i alt 15

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Ofte stillede spørgsmål Kan man gå med på flere teams som underrådgiver? Da udbudsbetingelserne foreskriver, at et rådgiverteam kun kan tildeles én opgave, er det ikke muligt for en virksomhed at være

Læs mere

Rammeaftale om varetagelse af fjerntolkning på tegnsprog

Rammeaftale om varetagelse af fjerntolkning på tegnsprog Rammeaftale om varetagelse af fjerntolkning på tegnsprog Tolkemyndigheden - Rammeaftale fjerntolkning 2017-2019 side 1 Indholdsfortegnelse 1) Rammeaftalens parter... 3 2) Baggrund og formål... 3 3) Tolkeydelsen...

Læs mere

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S 040-086927 Dato for offentliggørelse: 14. marts 2018 Nummer Spørgsmål Svar 1 2 3 4 Vil det være muligt,

Læs mere

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6.

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6. Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6 Spørgsmål 1: 30. maj 2016 kl. 14.17 Af kravspecifikationen punkt

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

Annoncering af Afgørelsesdatabasen

Annoncering af Afgørelsesdatabasen Annoncering af Afgørelsesdatabasen 1. Indledning Annoncering af opgave vedrørende etablering, drift og vedligeholdelse af Afgørelsesdatabase for Landsskatteretten og Skatterådet og anonymisering af afgørelser

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling Prækvalifikationsbetingelser Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S 242-441803 Udbud med forhandling Aarhus Kommune Levering af uddannelsesrettede forløb for aktivitetsparate og uddannelsesparate unge -

Læs mere

NOTAT Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmål 1: Spørgsmål 2: Spørgsmål 3:

NOTAT Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmål 1: Spørgsmål 2: Spørgsmål 3: NOTAT Miljøteknologi J.nr. Ref. sikro Den 25. november 2013 Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmålene vedrører både enkeltprojekter og tværgående

Læs mere

Bilag B. Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud. Rammeaftale Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører

Bilag B. Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud. Rammeaftale Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører Bilag B Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud Rammeaftale 09.01 Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører Indholdsfortegnelse 1. Proces for tildeling sådan vælger SKI-Rammeaftalen

Læs mere

Udbud af kontrakt om nyt intranet til Femern A/S Prækvalifikation

Udbud af kontrakt om nyt intranet til Femern A/S Prækvalifikation 8. juli 2014 Udbud af kontrakt om nyt intranet til Prækvalifikation har til opgave at designe og planlægge en fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland over Femern Bælt. er en del af det danske, statsejede

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER

UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER DATO: 24.02.2015 Sags nr. 2014-0240621 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Opbygning til slamsuger 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fjernvarme Fyn s halmindkøbspolitik

Fjernvarme Fyn s halmindkøbspolitik Fjernvarme Fyn s halmindkøbspolitik Når Fjernvarme Fyn indkøber halm til sine danske anlæg følges nedennævnte principper. 1. Udbudsrunder Udbudsrunder er det bærende princip i Fjernvarme Fyn s halmindkøb.

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune Juni 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2054 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere