Resume og kommentarer til høringssvarene til Struer kommunes vandhandleplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resume og kommentarer til høringssvarene til Struer kommunes vandhandleplan"

Transkript

1 Resume og kommentarer til høringssvarene til Struer kommunes vandhandleplan I det følgende gives et kort resume af de enkelte høringssvar samt forvaltningens bemærkninger og til sidst i bilaget et bud på ændringer i vandhandleplanen. Patriotisk selskab. Drejer sig om de overordnede spørgsmål ifm. Vandplanen: 1. Overimplementering af EU's vandrammedirektiv, herunder fejlklassificering af vandløb. 2. Manglende konsekvensvurderinger. 3. Manglende administrationsgrundlag 4. Manglende kendskab til den egentlige kompensation. 5. Manglende inddragelse ag klimatilpasninger og klimaplanlægning. Kritikken er først og fremmest afledt af statens vandhandleplan på et generelt plan og opfattes snarere som anbefalinger til kommunen. Der er ingen konkrete vurderinger i forhold til kommunens handleplan. Heden og Fjorden. Generelle indsigelser til handleplanen. Sammendrag Vi opfordrer til åbenhed og dialog i forbindelse med implementeringen af handleplanerne. Tag lodsejerne med på råd. De kender deres arealer og har stor og nyttig baggrundsviden, som kommunen får brug for at trække på. Ændret grødeskæring kan sagtens betyde hyppigere grødeskæring Tænk på alternative muligheder: plantning af træer, okkersøer, fremelskning af varierende grødearter.kun fantasien sætter grænsen. Vi opfordrer kommunen til at agere ud fra fornuften og fagligheden og ikke blot ud fra ordlyden i de statslige planer. Vi skal værne om vores arbejdspladser i det åbne land og finde de intelligente løsninger, så der også tages hensyn til naturen. Brug ikke kun hjemmesiden ved annoncering af høringsfristen for tillægsregulativer.

2 Der er stadig vandløb i vandplanerne med ukorrekt målsætning. De vandløb, hvor vi ved, at en indsats intet gavner, skal have ændret målsætning eller udtages af planerne. Det er også kommunens ansvar overfor skatteborgerne ikke at spilde vores penge på det, vi på forhånd ved er umuligt. De stærkt modificerede (eller blødbundstype) vandløb skal ikke benævnes naturlige vandløb med krav om opnåelse af faunaklasse 5. Det skal ændres. Kommunerne bør ikke iværksætte en indsats på vandløbene, før der er foretaget grundige vurderinger af konsekvenserne for landbrugsarealerne. Der skal ikke foretages indsats i de vandløb, hvor nyeste viden er 10 år gammel. Der må kommunen afsætte de nødvendige midler til indhentning af nye data. Vi foreslår, at der afholdes markvandringer i Natura2000 områder, så alle får en forståelse for udpegningerne af områderne og naturværdien. Der opfordres til samarbejde med lodsejerne på et tidligt stadie i processen. Regulativændringer bør annonceres i dagblade og ikke kun på kommunens hjemmeside. Der opfordres til alternative grødeskæringsmetoder. Skyggebeplantning langs vandløbene og varierede grødeskæringsfrekvenser, udplantning af grødearter til forbedring af vandløbsfaunaen. Det påpeges at sandaflejringer kan blive et større problem når grødeskæringen reduceres. Der opfordres til etablering af okkersøer i stedet for reduceret grødeskæring i de vandløb hvor indsatsen sker pga. Af okkerproblemer. Desuden agiteres for at langt flere vandløb er stærkt modificerede og derfor ikke burde omfattes af vandplanen. Forslag om afholdelse af marvandringer i Natura 2000 områder. Forslagene til alternative virkemidler som beplantninger langs vandløb, udplantning af nye grødearter mv. bør vurderes ifm indsatsprogrammet. Dette gælder i generelt for alternative virkemidler og ikke kun de her foreslåede. Forvaltningen følger løbende bestræbelserne på udviklingen af alternative virkemidler. Opfordringerne til samarbejde med lodsejere, åbenhed om processen og øget information, tages til efterretning. Høringssvaret giver ikke anledning til ændringer i handleplanen. Dansk Akvakultur.

3 DA gør opmærksom på forskellige problemstillinger i forhold til ændringer af opstemninger ved dambrug. - oplyse dambrugene om ændringerne, herunder evt. erstatningsforhold inden ansøgning om miljøgodkendelse. - Ændret foderkvote unødvendig - Ændret vandløbsvedligeholdelse bør tilrettelægges så der ikke sker opstuvninger i dambruget. - Der opfordres til dialog med dambrugerne. Kommunen er opmærksom på problemstillingerne som tages til efterretning. Kystdirektoratet. Meddeler at de ingen ændringer har til høringsforslaget. Landbo Thy. Bemærkninger til vandhandleplanen på Thyholm. Der gøres især opmærksom på opstuvningseffekten ved ændret vedligeholdelse som kan medføre stuvninger i dræn og dermed våde marker. Desuden forventes at kommunen skal udarbejde nye regulativer idet vandføringsevnen ændres ved ændret vedligeholdelse. Kommunen er opmærksom på risiko for opstuvninger, det er bl.a. derfor der skal laves konsekvensvurderinger inden et projekt iværksættes. De fleste vandløb på Thyholm er private og uden regulativer. Der vil i de fleste tilfælde skulle udarbejdes nye vedligeholdelsesbestemmelser samt foretages opmålinger af de berørte vandløb. Dansk Møllerforening. Opfordring til bevarelse af eksisterende vandmøller i Danmark. Der er ca. 300 vandmøller tilbage i Danmark heraf 56 fredede. Vandplanen lægger et stort pres på bevarelsen idet der ofte er tale om en opstemning der skal fjernes eller ændres. Det drejer sig om bevarelse af vores fælles kulturarv. Der findes så vidt vides kun en vandmølle i Struer kommune som kan blive berørt af handleplanerne, nemlig Kærgårds mølle. Der er ikke i handleplanen taget hensyn til en evt. Vandføring til møllen når dambrugsopstemningen fjernes. Det bør undersøges om møllen er af kulturhistorisk værdi der gør at man i handleplanen bør indarbejde tiltag der sikrer en vis vandføring til møllen.

4 Brian Gøtzsche, Øksenbjergvej 6. Kommenterer frilægningen af Hummelmose å. Mener vandløbet ved rørlægningen er flyttet m mod øst, dvs. Ind på BGs jorder. Efterspørger formålet med frilægningen. Er projektet knyttet til genopretningen af selve Hummelmosen? Ønsker lodsejerne inviteret med i en arbejdsgruppe der skal udarbejde projektgrundlaget. Inden en realisering af projektet laves en såkaldt forundersøgelse, der skal klarlægge konsekvenserne af frilægningen. Ønsket om en arbejdsgruppe med lodsejerdeltagelse tages til efterretning. Landbo Thy på vegne af Finn Sørensen, Tusgårdsvej 3. Indsigelser vedr. Genåbning af rørlagte strækning af Hummelmose å. 1. Rørlægningen følger ikke det oprindelige vandløb, der henvises bl.a. til ældre luftfotos. Det menes at vandløbet måske ikke oprindeligt har haft forbindelse til Hummelmosen og at der derfor kan være tvivl om der kan etableres en naturlig sammenhæng mellem mosen og åen. 2. Der mangler VVM vurdering på tiltaget. 3. Et åbent vandløb vil komme meget tæt på driftsbygninger herunder gylletank på Tusgårdsvej 3. Restriktioner i den forbindelse menes at kunne give anledning til erstatninger. 4. Det menes at vandløbet skal 8 m i jorden, og med en rimelig hældning samt 10 randzoner, vil ejendommen miste 3,5 4 ha jord. Inden en realisering af projektet laves en såkaldt forundersøgelse, der skal klarlægge konsekvenserne af frilægningen. I den forbindelse vil det også blive afklaret hvilken dimension og lokalisering i terrænet der er hensigtsmæssig. VVM vurderingen blev foretaget af den statslige vandplan som handleplanens indsatser er direkte afledt fra. Det er derfor vurderet at der ikke er behov for en særskilt VVM vurdering af den kommunal handleplan. Heden og Fjorden på vegne af Lis og Kristian Lægaard, Kongsgårdvej 9. Genåbning af den rørlagte Hummelmose å vil have større konsekvenser for ejendommen, idet meget af ejendommen og haven er bygget hen over røret.

5 Der er medsendt kort med en alternativ rørføring, som tager hensyn til bygninger mv. Inden en realisering af projektet laves en såkaldt forundersøgelse, der skal klarlægge konsekvenserne af frilægningen. I den forbindelse vil det også blive afklaret hvilken dimension og lokalisering i terrænet der er hensigtsmæssig. Enslydende indsigelser fra de to ejendomme : H.P.Mink, Ålkærvej 19 og John Skafsgaard, Jegbjergvej 13. Anmoder kommunen om en præcis redegørelse for konsekvenserne af handleplanen for den pågældende ejendom. Vil holde kommunen erstatningsansvarlig i alle forhold hvor planen kan medføre reducerede fremtidige indtægter og værdiforringelser af bedriften. Vil ikke acceptere statens kompensationsmodel, men holde kommunen erstatningsansvarlig. Mener ikke det er rimeligt at nedsat vandløbsvedligeholdelse skal forsumpe landbrugsarealer og forringe dyrkningsværdien heraf. Indsatserne i kommunens handleplan udspringer af den statslige vandhandleplan som blev endelig godkendt den 22. Dec. 2011, efter endte hørings- og ankefrister. Kommunen har efterfølgende ingen mulighed for at ændre i planen. Inden en realisering laves en såkaldt forundersøgelse, der skal klarlægge konsekvenserne af de enkelte indsatser. Det kan derfor ikke på nuværende tidspunkt siges hvilke præcise konsekvenser handleplanen vil få for den enkelte ejendom. Naturstyrelsen. Vestjylland Vand. Har indgivet en enkelt indsigelse samt nogle bemærkninger til planen. Indsigelse: Naturstyrelsen gør indsigelse over for forslaget til vandhandleplan, fordi spildevandsbaselineindsatsen over for spredt bebyggelse ikke fremgår. Det samlede antal ejendomme, der skal have forbedret rensning i 1. vandplanperiode, jf. vandplanens bilag 2, skal fremgå af vandhandleplanen. Hvis prioriteringen og rækkefølgen allerede er fastlagt i kommunens spildevandsplan, skal der redegøres herfor. I modsat fald kan der henvises til den kommende revision af spildevandsplanen.

6 Naturstyrelsen er opmærksom på, at det i aftale for kommunernes økonomi for 2013 mellem regeringen og KL er angivet, at Indsatsen på spildevandsområdet udgør en særlig udfordring for kommuner med relativt mange spredte bebyggelser i det åbne land. Der er derfor enighed om at analysere spildevandsindsatsen i disse kommuner nærmere, herunder indfasningsprofilen for indsatsen. Arbejdsgruppen skal afslutte sit arbejde 1. oktober Naturstyrelsen fremsætter på baggrund af ovenstående hermed indsigelse mod Struer Kommunes forslag til vandhandleplan. Naturstyrelsen skal i den forbindelse anmode kommunen om en drøftelse af sagen. Naturstyrelsen har desuden fremsat en række bemærkninger til handleplanen: - miljømålene skal være nået senest 22. dec og vandplanindsatserne skal iværksætte senest 22 dec Undtaget dog spildevandsindsatsen og vådområdeindsatserne der følger de allerede aftalte tidsfrister. NST ønsker dette afspejlet i planen. - I handleplanen fremgå at Humlum bæk allerede opfylder målet. Det er en afvigelse fra vandplanen. NST forventer at der indgås en dialog om ændringen. - I handleplanen er kommunen betænkelig ved optagningen af rør ved udløbet til fjorden fra Serup å og ved Kallerup Kær. NST forudsætter indsatserne gennemført men at der indgås dialog med styrelsen om den mest hensigtsmæssige løsning. Bemærkninger fra andre statslige myndigheder: - Vejdirektoratet og Forsvaret forudsætter begge at gennemførelsen af indsatserne ikke påvirker drift, vedligeholdelse og aktiviteter på veje og forsvarets arealer. - Banedanmark bemærker at en spærring tæt på banen ved Kirstens bæk muligvis er forkert placeret. Indsigelsen vedr. spildevand rettes til i planen. Øvrige bemærkninger tages til efterretning. Der tages kontakt til NST for dialog om de mest hensigtsmæssige løsninger.

7 På baggrund af høringssvarene foreslår forvaltningen følende ændringer i vandhandleplanen: Dansk Møllerforening har bemærket at der bør tages hensyn til de tilbageværende historiske vandmøller, når der ændres på opstemninger mv. Teksten under afsnittet Fjernelse af spærringer tilføjes : I forbindelse med fjernelsen af dambrugsspærringen ved Kærgårdsmølle dambrug skal der indgå en vurdering af Kærgårdsmølle vandmølles kulturhistoriske værdi. Herunder en vurdering af hvorvidt der fremover skal sikres en vis vandføring til møllen. Naturstyrelsen har indgivet en enkelt indsigelse vedr. Spildevand, samt nogle bemærkninger til planen. Høringssvaret giver anledning til følgende ændringer i vandhandleplanen: Under afsnittet Spildevand tilføjes: Ifølge baseline skal minimum 431 ejendomme have påbud om forbedret spildevandsrensning i første planperiode. Med vedtagelsen af vandplan , er der imidlertid en række vandløbsstrækninger, dels hvor årsagen til manglende målopfyldelse er ændret fra spredt bebyggelse til ukendt og dels er der vandløb, der tidligere ikke havde opfyldt målsætningen, som nu har opfyldt målsætningen. Struer Kommune er i gang med udarbejdelse af en ny spildevandsplan, der forventes at komme i offentlig høring i slutningen af 2012, hvor prioriteringen og rækkefølgen med udstedelse af påbud i de enkelte områder vil blive nærmere beskrevet." Naturstyrelsen har anmodet kommunerne om at man har vedtaget at indsnævre tidsplanen for gennemførelsen af indsatserne således at vandhandleplanens indsatser for 2015 skal være ansøgt inden 22. Dec Under afsnittet Baggrund tilføjes efter sidste afsnit: Heraf følger at miljømålene skal være opfyldet senest den 22. dec Miljøministeriet har desuden udmeldt at man kun betragter en bevillingskrævende indsats for perioden indtil 22. dec. 2015, som værende iværksat, hvis kommunen har indsendt ansøgning om forundersøgelse inden 22. Dec Spildevandsindsatsen og vådområdeindsatsen følger dog den allerede vedtagne plan. Under afsnittet Ændret vedligeholdelse af vandløb har kommunen konstateret at Humlum bæk allerede opfylder miljømålet. Naturstyrelsen er ikke enig i den betragtning, og der er derfor indgået dialog med styrelsen om en afklaring. Afsnittet ændre til: Humlum bæk havde i 2010 allerede opnået en dvfi på 5 (mål for kvaliteten af

8 smådyrsfaunaen) og det skønnes at der ikke her skal foretages yderligere vedligeholdelsesændringer. Sammenholdt med vandløbets fysiske indeks vurderes nuværende vedligeholdelsesmetoder at være tilstrækkelige. Naturstyrelsen Vestjylland har tilkendegivet at man er interesseret i en positiv dialog vedr. indsatsen for vandløbet. Under afsnittet Frilægning af vandløb har kommunen påpeget problemet med at fjerne rørlægningen ved udmundingen af Serup å, idet rørene samtidig virker som en form for kystsikring ud for sommerhusområdet. Naturstyrelsen forventer en dialog om problemstillingen. Afsnittet tilføjes: Inden indsatsen gennemføres foretages en konsekvensvurdering der skal klarlægge følgerne af projektet, herunder de økonomiske. Naturstyrelsen Vestjylland har tilkendegivet at man er interesseret i en positiv dialog vedr. fjernelse af rørene

Notat. Ivan Hrubenja. Skema over modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015

Notat. Ivan Hrubenja. Skema over modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015 Notat Emne Forslag til besvarelse af modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015 Sagsnr 2012-21791 Dokumentnr 2012-97949 Dato 01-11-2012 Administrativ enhed Center for

Læs mere

Bilag 2: Hvidbog for Vandhandleplan Solrød Kommune

Bilag 2: Hvidbog for Vandhandleplan Solrød Kommune Bilag 2: Hvidbog for Vandhandleplan Solrød Kommune 2012-2015. Indsendte høringssvar i forbindelse med offentliggørelse af Udkast vandhandleplan Solrød Kommune 2012-2015 Administrationens bemærkninger til

Læs mere

Forslag til vandhandleplan Borgermøde 19. juni 2012

Forslag til vandhandleplan Borgermøde 19. juni 2012 Forslag til vandhandleplan 2012-2015 Borgermøde 19. juni 2012 Program 1. Velkomst 2. Baggrund og formål 3. Vandløbsindsatser og prioritering 4. Pause 5. Fra plan til handling 6. Høringssvar 7. Spørgsmål

Læs mere

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse Punkt 6. Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse 2014-188502 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til vandhandleplan for Aalborg Kommune. Lene Krabbe Dahl var fraværende.

Læs mere

Arbejdet omkring Vandplaner i Styregruppen

Arbejdet omkring Vandplaner i Styregruppen Arbejdet omkring Vandplaner i Styregruppen Overordnet indsigelse Rikke Kyhn Landbrugsrådgivning Syd Formål med mødet Forventningsafstemning mellem dig, din forening, Videnscentret og L&F. Hvem gør hvad?

Læs mere

Hvordan kommer Vandhandleplanerne til at se ud?

Hvordan kommer Vandhandleplanerne til at se ud? Hvordan kommer Vandhandleplanerne til at se ud? Sort tekst på hvid baggrund. Opgaven og rammerne for løsningen af den. Mit udgangspunkt er at: Vandplanerne er nødvendige Vandplanerne er som udgangspunkt

Læs mere

Klikvejledning vandplaner Juni 2013

Klikvejledning vandplaner Juni 2013 Klikvejledning vandplaner Juni 2013 Når du skal undersøge konkrete stedsspecifikke elementer i vandplanforslagene (fx en indsats eller forkert miljømål i et specifikt vandløb), skal du gå ind på Miljøministeriets

Læs mere

Nr. Organisation/ borger 1 Danmarks Naturfredningsforening. Resumé Svar og vurdering Ændring i vandhandleplan

Nr. Organisation/ borger 1 Danmarks Naturfredningsforening. Resumé Svar og vurdering Ændring i vandhandleplan HVIDBOG over høringssvar til forslag til Roskilde Kommunes vandhandleplan for Isefjord og Roskilde Fjord Høringsperiode fra 8. juni til 14. september 2012. INDSATSER DER ER UDGÅET MÆRKET MED RØDT. Nr.

Læs mere

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter.

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter. Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Oktober 2014 Titel: Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland

Læs mere

Status for vedtagelse af forslag til vandplaner for første planperiode

Status for vedtagelse af forslag til vandplaner for første planperiode Status for vedtagelse af forslag til vandplaner for første planperiode Blåt Fremdriftsforum August 2014 Sara Westengaard Guldagger, Naturstyrelsen, Vandplaner og Havmiljø Forslag til vandplaner for første

Læs mere

Trusler Har Staten overset mulige trusler ud fra jeres viden og lokalkendskab?

Trusler Har Staten overset mulige trusler ud fra jeres viden og lokalkendskab? FOKUS-OMRÅDER Høring af Vand- og Naturplaner Det er aftalt i Grønt Råd, at der afholdes møder vedr. høringen af Statens Vand- og Naturplaner med det formål, at lokale interesseorganisationer og Kommunen

Læs mere

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 2.4 Køge Bugt. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter.

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 2.4 Køge Bugt. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter. Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland 2.4 Køge Bugt Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Oktober 2014 Titel: Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland

Læs mere

Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1.

Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1. Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1. Dette notat er en gennemgang af høringssvar til vandløbsrestaureringsforslag i forbindelse med vandplan 1 - indsatserne i Gribskov Kommune

Læs mere

Langeland Vandløbslaug v. Erik Pilegaard Petersen - Langøvej 4-5932 Humble, Tlf.: 62571136 Mail: aepilegaard@gmail.com

Langeland Vandløbslaug v. Erik Pilegaard Petersen - Langøvej 4-5932 Humble, Tlf.: 62571136 Mail: aepilegaard@gmail.com Langeland Vandløbslaug v. Erik Pilegaard Petersen - Langøvej 4-5932 Humble, Tlf.: 62571136 Mail: aepilegaard@gmail.com Langeland kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Dato 17. august 2012 Vedr. forslag

Læs mere

Møde i Det Grønne Råd, Ærø Kommune den 26. februar 2015

Møde i Det Grønne Råd, Ærø Kommune den 26. februar 2015 Møde i Det Grønne Råd, Ærø Kommune den 26. februar 2015 Punkt 4: Vandhandleplan 2015 Punkt 5: Vandområdeplaner 2015-2021 Af: Terkel Broe Christensen, Svendborg Kommune Vandhandleplan 2015 Ærø Kommune Møde

Læs mere

Vandrådets opmærksomhedspunkter til indsatsprogrammet er: Generelt ser kommunernes prioriteringer ud til at være i orden, indenfor de givne rammer.

Vandrådets opmærksomhedspunkter til indsatsprogrammet er: Generelt ser kommunernes prioriteringer ud til at være i orden, indenfor de givne rammer. Notatark Sagsnr. 09.00.06-A00-1-14 Sagsbehandler Niels Rauff 23.7.2014 Vandrådenes bemærkninger til forslagene til indsatspram Der er oprettet Vandråd for hvert af de 4 hovedvandoplande Lillebælt/Jylland,

Læs mere

Høring af Statens Vand- og Natura 2000 planer. Om fosfor-ådale og lidt mere. Af Irene Paulsen Skanderborg kommune

Høring af Statens Vand- og Natura 2000 planer. Om fosfor-ådale og lidt mere. Af Irene Paulsen Skanderborg kommune Høring af Statens Vand- og Natura 2000 planer Om fosfor-ådale og lidt mere Af Irene Paulsen Skanderborg kommune Høring af Statens Vand- og Natura 2000 planer Udkast til Vand og Natura 2000 planer er udsendt

Læs mere

Møde med Grønt Råd 16. august Status Vand- og naturhandleplanerne

Møde med Grønt Råd 16. august Status Vand- og naturhandleplanerne Møde med Grønt Råd 16. august 2012 Status Vand- og naturhandleplanerne Proces og tidsplan Forslag til handeplan, senest ½ år efter vedtaget statslig plan 28. marts 2012. Grønt Råd - drøftelse af handleplaners

Læs mere

Vand- og Natura 2000-planer Status og proces

Vand- og Natura 2000-planer Status og proces Vand- og Natura 2000-planer Status og proces Vejle 18. januar 2011 Vicedirektør Helle Pilsgaard, Naturstyrelsen, Miljøministeriet Proces frem mod de endelige planer Forhøring Offentlig høring G.V. 2.0

Læs mere

På vegne af Jørn Petersen, Jelshøjvej 15, 6600 Vejen indgives høringssvar til Maltbæk Bæk i Vejen Kommunes Vandhandleplan 2009-2015.

På vegne af Jørn Petersen, Jelshøjvej 15, 6600 Vejen indgives høringssvar til Maltbæk Bæk i Vejen Kommunes Vandhandleplan 2009-2015. Vejen kommune JYSK MARK OG MILJØ Center: Esbjerg e-mail: ah1@jlbr.dk Direkte tlf: 76602193 Mobil: Esbjerg, den 9. juni 2015 Høringssvar til Vandhandleplan 2009-2015 for Vejen Kommune På vegne af Jørn Petersen,

Læs mere

Til Naturstyrelsen September 2013

Til Naturstyrelsen September 2013 Til Naturstyrelsen September 2013 Høringssvar til de statslige vandplaner fra Svendborg Kommune Staten har på ny sendt forslag til de statslige vandplaner i offentlig høring i perioden fra den 17. juni

Læs mere

Status for Vandplanerne

Status for Vandplanerne Status for Vandplanerne Kontorchef Peter Kaarup Wilhjelmkonference 14. november 2014 De vedtagne planer for 1. planperiode til 2015 Miljøministeren offentliggjorde vandplanerne for første planperiode (VP1)

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 Postboks Roskilde. Naturstyrelsen Haraldsgade København Ø

Teknik- og Miljøudvalget Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 Postboks Roskilde. Naturstyrelsen Haraldsgade København Ø Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Teknik- og Miljøudvalget Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskildekom.dk

Læs mere

Vandområdeplaner for anden planperiode

Vandområdeplaner for anden planperiode Vandområdeplaner for anden planperiode Vandområdeplanernes indsatsprogrammer Møde i Ingeniørforeningen 14. november 2016 Mette Lise Jensen Funktionsleder, Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Gennemgang

Læs mere

Mål, virkemidler og finansiering for den kommunale vandplanindsats

Mål, virkemidler og finansiering for den kommunale vandplanindsats Mål, virkemidler og finansiering for den kommunale vandplanindsats 2012-2015 KL s temadag om politisk styring af vand- og naturindsatsen 13. April 2012 i Vejle Ved Anni Kær Pedersen, akp@kl.dk, tlf. 3370-3241

Læs mere

BILAG 2. Høringssvar og kommunens bemærkninger til udkast til vandhandleplan for Ringsted kommune

BILAG 2. Høringssvar og kommunens bemærkninger til udkast til vandhandleplan for Ringsted kommune BILAG 2 Høringssvar og kommunens bemærkninger til udkast til vandhandleplan for Ringsted kommune ( De enkelte høringssvar ligger i acadre på jr.nr. 12/16094 ) Fra Hovedindhold Kommunens bemærkninger Patriotisk

Læs mere

Spildevandsindsatsen i vandplanerne. Mogens Kaasgaard, Naturstyrelsen. Disposition

Spildevandsindsatsen i vandplanerne. Mogens Kaasgaard, Naturstyrelsen. Disposition Spildevandsindsatsen i vandplanerne Mogens Kaasgaard, Naturstyrelsen Disposition 1. Grundlag for fastlæggelse af spildevandsindsatsen 2. Vandplanernes krav til spildevandsrensning 3. Nye udpegninger 4.

Læs mere

#BREVFLET# Click here to enter text. Aalborg kommunes bemærkninger til supplerende høring om vandplaner 2014

#BREVFLET# Click here to enter text. Aalborg kommunes bemærkninger til supplerende høring om vandplaner 2014 #BREVFLET# Click here to enter text. Aalborg kommunes bemærkninger til supplerende høring om vandplaner 2014 Miljø og Energiudvalget 09-07-2014 Bilag 3: Aalborg Kommunes bemærkninger til supplerende høring

Læs mere

Notat om indsats og målsætninger i høringsudgaven af de statslige vandplaner. Rudersdal Kommune

Notat om indsats og målsætninger i høringsudgaven af de statslige vandplaner. Rudersdal Kommune Notat om indsats og målsætninger i høringsudgaven af de statslige vandplaner Rudersdal Kommune 2011 2015 Udarbejdet af Natur og Miljø, februar 2011 Indholdsfortegnelse 1.0 INDLEDNING...3 2.0 SØER...3 2.1

Læs mere

Vandløb - definitioner af god kvalitet samt naturlige og modificerede vandløb. Trine Balskilde Stoltenborg

Vandløb - definitioner af god kvalitet samt naturlige og modificerede vandløb. Trine Balskilde Stoltenborg Vandløb - definitioner af god kvalitet samt naturlige og modificerede vandløb Trine Balskilde Stoltenborg Fokuspunkter Processen omkring udpegningen af vandløbene, herunder særligt vedr. undtagelsesbestemmelserne

Læs mere

Problemstillinger ved vandløbsindsatsen i vandplanerne

Problemstillinger ved vandløbsindsatsen i vandplanerne Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (Omtryk - Supplerende materiale) MPU alm. del Bilag 590 Offentligt Problemstillinger ved vandløbsindsatsen i vandplanerne Helle Borum, Heden & Fjorden Flemming Gertz,

Læs mere

Hvidbog i forbindelse med offentlig høring af forslag til Vandhandleplan for Haderslev Kommune 2012

Hvidbog i forbindelse med offentlig høring af forslag til Vandhandleplan for Haderslev Kommune 2012 Hvidbog i forbindelse med offentlig høring af forslag til Vandhandleplan for Haderslev Kommune 2012 Haderslev Kommunes forslag til vandhandleplan har været udsendt i offentlig høring fra d. 5. juni til

Læs mere

Vandhandleplan for Ballerup Kommune - HVIDBOG over Høringssvar

Vandhandleplan for Ballerup Kommune - HVIDBOG over Høringssvar Sagsbehandler: Rasmus P V Christiansen: 30-9-2015 Vandhandleplan for Ballerup Kommune - HVIDBOG over Høringssvar Nr. Organisation Resumé Svar/vurdering Ændring i 1 Naturstyrelsen Naturstyrelsen (NST) bemærker

Læs mere

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 1.10 Vadehavet. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter.

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 1.10 Vadehavet. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter. Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland 1.10 Vadehavet Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Oktober 2014 Titel: Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland

Læs mere

Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune

Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune Udkast til indsatser i Vandplan 2. Foreslået af Ringsted Kommune Udarbejdet af Ringsted Kommune, 25. juni 2014 Sammensætning af Lokal arbejdsgruppe Ringsted Kommune har afholdt 2 møder, én besigtigelsestur

Læs mere

Gudenå og Gjern Bakker

Gudenå og Gjern Bakker Vandløbslauget GST 6.april 2011 Høringssvar Natura 2000 plan Gudenå og Gjern Bakker Vandløbslaug for Gudenå-systemet Silkeborg Tange sø CVR-nr. 32498701 Klostergårdsvej 25, Truust 8882 Fårvang Indledning

Læs mere

Vandplaner og spildevand - processen oplevet i vores kommune. KL-netværksdage d november 2013 Charlotte Weber, Næstved Kommune

Vandplaner og spildevand - processen oplevet i vores kommune. KL-netværksdage d november 2013 Charlotte Weber, Næstved Kommune Vandplaner og spildevand - processen oplevet i vores kommune KL-netværksdage d. 21-22. november 2013 Charlotte Weber, Næstved Kommune Disposition Gennemgang af de forskellige faser i planprocessen Hvad

Læs mere

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter - journal nr.: SVANA

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter - journal nr.: SVANA Styrelsen Naturstyrelsen for Vand- og Naturforvaltning Haraldsgade 53 2100 København Ø svana@svana.dk Axeltorv 3 DK 1609 København V T +45 33 39 49 90 E dv@danskevandloeb.dk W www.danskevandloeb.dk CVR

Læs mere

Vandplanerne den videre proces

Vandplanerne den videre proces Plantekongres 2012 10.-12. januar i Herning Kongrescenter Vandplanerne den videre proces Thomas Bruun Jessen, Kontorchef, Naturstyrelsen 1. Vandplaner i den endelige version 2. Vandplanernes miljømål og

Læs mere

Svendborg Kommunes vandplansindsats i 2015

Svendborg Kommunes vandplansindsats i 2015 Svendborg Kommunes vandplansindsats i 2015 Orienteringsmøde for lodsejere Den 19. februar 2015 Udarbejdet af: Christian Vinther Mette Serup Terkel Broe Christensen Dagens program 16.00 Velkomst 16.05 Oplæg

Læs mere

Dagsorden. Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer

Dagsorden. Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer Dagsorden Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer v. Knud Erich Thonke Danske Vandløb; v. Lars Palle Kaffepause Ret og pligt som bredejer; v. Erik Blegmand, Gefion Dok. og indberetning af

Læs mere

Vand- og Natura2000 planer

Vand- og Natura2000 planer Vand- og Natura2000 planer Vand og Natura2000 planerne er nu offentliggjort. Nu skal kommunerne lave handleplaner, der viser hvordan målene nås. Handleplanerne skal være færdige i december 2012. Indsatsen

Læs mere

Miljøministeriet Naturstyrelsen Haraldsgade København Ø. Odder Kommune Miljø Rådhusgade Odder. Mail:

Miljøministeriet Naturstyrelsen Haraldsgade København Ø. Odder Kommune Miljø Rådhusgade Odder. Mail: Miljøministeriet Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Odder Kommune Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Mail: miljoe@odder.dk Odense, den 4. juli 2012 Bemærkninger til forslag til Natura 2000-handleplan

Læs mere

Bilag X: Høringssvar til Frederiksberg Kommunes udkast til vandhandleplan for perioden

Bilag X: Høringssvar til Frederiksberg Kommunes udkast til vandhandleplan for perioden Bilag X: Høringssvar til Frederiksberg Kommunes udkast til vandhandleplan for perioden 2012-2016 Høringssvar fra Patriotisk Selskab. Modtaget d. 10. juli 2012 Side 1 af 8 Side 2 af 8 Høringssvar fra Region

Læs mere

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 4.1, Vidå/Kruså. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 4.1, Vidå/Kruså. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland 4.1, Vidå/Kruså Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Januar 2012 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...4 1.1 Høringsnotatets

Læs mere

Museum Sønderjylland. Teknik og Miljø indstiller at bemærkningen tages til efterretning, men fører ikke til ændringer i Vandhandleplanen.

Museum Sønderjylland. Teknik og Miljø indstiller at bemærkningen tages til efterretning, men fører ikke til ændringer i Vandhandleplanen. Teknik og Miljø Miljø & Natur Dato: 24-10-2012 Sagsnr.: 12/39341 Sagsbehandler: SBN Indkomne bemærkninger til Aabenraa Kommunes Vandhandleplan 2010-2015 Nedenstående skema indeholder meget kortfattet resumé

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N58 Nordby Bakker

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N58 Nordby Bakker NOTAT Naturstyrelsen Søhøjlandet J.nr. NST-422-01170 Ref. lawer Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N58 Nordby Bakker Forslag til Natura 2000-plan for

Læs mere

GENNEMGANG AF INDKOMMENDE HØRINGSSVAR

GENNEMGANG AF INDKOMMENDE HØRINGSSVAR NOTAT 20. AUGUST 2015 JOURNALNUMMER 10/184 SKREVET AF STEEN ROED GENNEMGANG AF INDKOMMENDE HØRINGSSVAR Stevns Kommune har modtaget kommentarer fra Naturstyrelsen, Jan Pedersen samt Gefion i forbindelse

Læs mere

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Hvidbog Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Agger Tange, Nissum Bredning, Skibsted Fjord og Agerø

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø 11. oktober 2012 Hvidbog med bemærkninger og indsigelser til forslag til vandhandleplan 2012-2015 1. Høringssvar Der er indkommet 17 høringssvar, jf. oversigt nedenfor. Alle høringssvar

Læs mere

Udvidet vejledning i at undersøge vandplanernes kortmateriale.

Udvidet vejledning i at undersøge vandplanernes kortmateriale. Udvidet vejledning i at undersøge vandplanernes kortmateriale. Denne vejledning viser med kortksempler hvorledes man undersøger konkrete elementer i vandplanforslagene (f.eks. forslag til restaurering

Læs mere

KL s høringssvar til:

KL s høringssvar til: Naturstyrelsen, Miljøministeriet NaturErhvervstyrelsen, Fødevareministeriet KL s høringssvar til: 1. Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedr. vandløbsrestaurering 2. Bekendtgørelse

Læs mere

Næstved Kommune Vandhandleplan. andhandleplan. Første vandplanperiode

Næstved Kommune Vandhandleplan. andhandleplan. Første vandplanperiode Næstved Kommune Vandhandleplan andhandleplan Første vandplanperiode 2009-2015 Kolofon Titel: Næstved Kommune Vandhandleplan Undertitel: Første vandplanperiode 2009-2015 År: 2015 Udgave: 1. udgave Udarbejdet:

Læs mere

Gennemgang af indsigelser Forslag til Vandhandleplan for Halsnæs Kommune

Gennemgang af indsigelser Forslag til Vandhandleplan for Halsnæs Kommune BILAG A Gennemgang af indsigelser Forslag til for 2012-2015 Sagsbehandler: Chsc Dato: sep 2012 Sagsnr: 2011/0002725 Nr 1 Vandløbslauget v Hans Chr Andreasen 1 Vandløbslauget skriver, at det er ukorrekt,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilvejebringelse af Natura 2000-skovplanlægning 1)

Bekendtgørelse om tilvejebringelse af Natura 2000-skovplanlægning 1) BEK nr 76 af 21/01/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 28. november 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-200-00007 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Vandhandleplan. Kommune. Møde i Det Grønne Råd, Svendborg Kommune den 11. april 2012 Biolog Terkel Broe Christensen

Vandhandleplan. Kommune. Møde i Det Grønne Råd, Svendborg Kommune den 11. april 2012 Biolog Terkel Broe Christensen Vandhandleplan for Svendborg Kommune Møde i Det Grønne Råd, Svendborg Kommune den 11. april 2012 Biolog Terkel Broe Christensen Den kommunale vandhandleplan Kommunerne skal udarbejde handleplaner der beskriver,

Læs mere

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1 Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398 Statens Vandplan 1 Indsatsen i Børgebirkerenden er omfattet af Statens Vandplan 1. Bøgebirkerenden udspringer nord for Esbønderup i nordkanten af Lunden,

Læs mere

Høring om revision af vandløbsloven m.v. Hvad kan vandløbsloven i dag, og hvad skal den kunne fremover?

Høring om revision af vandløbsloven m.v. Hvad kan vandløbsloven i dag, og hvad skal den kunne fremover? Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Bilag 539 Offentligt Høring om revision af vandløbsloven m.v. Hvad kan vandløbsloven i dag, og hvad skal den kunne fremover? Flemming Lehbert Sørensen

Læs mere

Vandområdeplanerne (2. generations vandplaner) Høringsfrist 23. juni 2015 kl. 12

Vandområdeplanerne (2. generations vandplaner) Høringsfrist 23. juni 2015 kl. 12 Vandområdeplanerne 2015-2021 (2. generations vandplaner) Høringsfrist 23. juni 2015 kl. 12 Foreløbig vejledning til høringssvar. Afgiv høringssvar Det har en effekt at afgive høringssvar, det har de tidligere

Læs mere

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 1.11 Lillebælt Jylland. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 1.11 Lillebælt Jylland. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland 1.11 Lillebælt Jylland Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Oktober 2014 Titel: Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan

Læs mere

TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2013

TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2013 TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FOR GENERELLE OMRÅDE HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i kommunen og fastlægger nogle

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1.

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. Dato: 29. januar 2014 Sagsnummer: 13/14267 Forfatter: Allan Dalmark Jensen Emne: Forundersøgelse for Elling Å 1 Knivholt Bæks indløb i rørlægning. Indhold

Læs mere

NOTAT. Vildmoseløbet ligger på kommunegrænsen til Greve Kommune og behandles af Greve Kommune

NOTAT. Vildmoseløbet ligger på kommunegrænsen til Greve Kommune og behandles af Greve Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Vandrådets kommentarer til Opgave 1 Til: Vandrådsmøde den 10. august 2017 Dato: 10. august 2017 Sagsbeh.: tg/rådgiver Sagsnr.: 06.02.00-G01-5-17 Opgave 1 Hvilke

Læs mere

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland 2015-2021 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

1 Indledning. 1.1 Målopfyldelse. 1.2 Overvågning. (Udkast til)høringssvar Vandplan side 1 af 6 sider

1 Indledning. 1.1 Målopfyldelse. 1.2 Overvågning. (Udkast til)høringssvar Vandplan side 1 af 6 sider (Udkast til)høringssvar Vandplan 2013. 1 Indledning Høringssvaret fra Ringsted Kommune er behandlet af Klima- og Miljøudvalget den 18. november 2013. Efter at Natur- og Miljøklagenævnet fandt de statslige

Læs mere

TILLÆGSREGULATIV FOR TISTED-TERNDRUP BÆK MED TILLØB

TILLÆGSREGULATIV FOR TISTED-TERNDRUP BÆK MED TILLØB Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.02.00-P24-3-16 Ref.: Jens Peter Neergaard Direkte tlf. 97113623

Læs mere

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.:

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Hvidbog Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Udkast til Natura 2000-handleplan 2012-2015 Flynder Å og heder i Klosterhede Plantage Natura 2000-område nr. 224 Habitatområde

Læs mere

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune

Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune Seks Natura 2000-områder i Svendborg Kommune N116: Det centrale Storebælt og Vresen* N118: Søer ved Tårup og Klintholm Svendborg og Nyborg N120: Skove og søer syd for Brahetrolleborg Svendborg og FaaborgMidtfyn

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering

UDKAST. Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering UDKAST Januar 2019 Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering I medfør af 37, stk. 5, i lov om vandløb, jf. lovebekendtgørelse nr. 127 af 26. januar

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 15-03-2011 Dato: 17-02-2011 Sag nr.: KB 36 Sagsbehandler: Lars Kyhnau Hansen Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Foto af Kastbjerg å ved Falslev bro: Bjarne Moeslund, Orbicon. Tillægsregulativ for udvalgte vandløb i Mariagerfjord Kommune. Ændring af grødeskæring

Foto af Kastbjerg å ved Falslev bro: Bjarne Moeslund, Orbicon. Tillægsregulativ for udvalgte vandløb i Mariagerfjord Kommune. Ændring af grødeskæring Foto af Kastbjerg å ved Falslev bro: Bjarne Moeslund, Orbicon Tillægsregulativ for udvalgte vandløb i Mariagerfjord Kommune Ændring af grødeskæring Juli 2012 Udarbejdet den 12.07.2012 af: Jens Peter Neergaard

Læs mere

Med økonomiaftalen for 2013 har regeringen og KL indgået en samlet aftale for finansieringen af den kommunale indsats i medfør af vandplaner, Natura

Med økonomiaftalen for 2013 har regeringen og KL indgået en samlet aftale for finansieringen af den kommunale indsats i medfør af vandplaner, Natura N O TAT Økonomiaftale for 2013 vedr. vandplaner, Natura 2000-planer og Grøn Vækst samlelov Med økonomiaftalen for 2013 har regeringen og KL indgået en samlet aftale for finansieringen af den kommunale

Læs mere

Holbæk Kommunes Vandhandleplan

Holbæk Kommunes Vandhandleplan Holbæk Kommunes Vandhandleplan 2012 2015 (PDF print af Holbæk Kommunes Vandhandleplan 2012 2015 ) Teknik og Miljø, Holbæk Kommune, oktober 2012 Forord Offentlighedsfase De statslige vandplaner Statens

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Jens Meilvang (V) Tom Bytoft A) Niels Basballe (A) Olaf K. Madsen (L) Allan G. Jørgensen (A)

BESLUTNINGSPROTOKOL. Jens Meilvang (V) Tom Bytoft A) Niels Basballe (A) Olaf K. Madsen (L) Allan G. Jørgensen (A) BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 4/2012 Sted : Anders Brinch Larsens kontor i Allingåbro Dato : 23. april 2012 Start kl. : 14:00 Slut kl. : 17:30 Medlemmer Jens Meilvang (V) Tom Bytoft A) Niels Basballe

Læs mere

Vandområdeplan for Betydning for Rebild Kommune

Vandområdeplan for Betydning for Rebild Kommune Vandområdeplan for 2016-2021 Betydning for Rebild Kommune Den 27. juni 2016 offentliggjorde SVANA vandområdeplanerne for anden planperiode 2015-2021 med tilhørende bekendtgørelser om miljømål og indsatsprogrammer

Læs mere

VOS og Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord. Tirsdag d. 5. august 2014

VOS og Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord. Tirsdag d. 5. august 2014 VOS og Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord Tirsdag d. 5. august 2014 Dagsorden 1. Velkomst v. Ole Kamp 2. Baggrund for arbejdet med vandløbsindsatser i 2. generation vandplaner. 3. Vandrådets arbejde og anbefalinger

Læs mere

Virkemidler i forslag til vandområdeplaner

Virkemidler i forslag til vandområdeplaner Virkemidler i forslag til Kontorchef Peter Kaarup Plantekongres 15. januar 2015 Forslag til i høring Vandområdeplaner for perioden 2015 2021 er sendt i høring Høringsperioden er 22. december 2014 23. juni

Læs mere

Vandhandleplan for Lemvig Kommune omfattende følgende vandplaner (2010-2015):

Vandhandleplan for Lemvig Kommune omfattende følgende vandplaner (2010-2015): Vandhandleplan for Lemvig Kommune omfattende følgende vandplaner (2010-2015): 1.2 Hovedvandopland Limfjorden 1.4 Hovedvandopland Nissum Fjord Kolofon Titel: Vandhandleplan for Lemvig Kommune omfatter følgende

Læs mere

Information om vedligeholdelse af private vandløb

Information om vedligeholdelse af private vandløb Information om vedligeholdelse af private vandløb Dokumentnr.: 727-2010-105543 side 1 Hvad er vandløb? Vandløbslovens vandløb omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og

Læs mere

Redegørelse Nedklassificering af vandløb

Redegørelse Nedklassificering af vandløb Redegørelse Nedklassificering af vandløb Rekvirent Faaborg-Midtfyn Kommune Natur og Landskab Rådgiver 2015-06-01 Skanderborgvej 190 8260 Viby J Danmark Tlf.: +45 88 19 10 00 Fax: +45 88 19 10 01 CVR nr.

Læs mere

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Hvidbog Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Dråby Vig Natura 2000 område nr. 29 Habitatområde

Læs mere

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Hvidbog Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Løgstør Bredning, Vejlerne og Bulbjerg Natura 2000

Læs mere

Præsentation af en vandplan

Præsentation af en vandplan Præsentation af en vandplan med udgangspunkt i vandplanen for Randers Fjord Peter Kaarup Specialkonsulent, Miljøcenter Århus 23 udkast til vandplaner Hovedoplande I, 1 I, 4 I, 8 M iljø cen terg ræ nser.sh

Læs mere

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8036, der er 8,106

Læs mere

Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering

Bekendtgørelse om kriterier for vurdering af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering BEK nr 1023 af 29/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 3. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, NST-4200-00051 Senere ændringer til

Læs mere

Naturstyrelsen Dato: Haraldsgade 53 Sagsb.: Susan Helena Boëtius/Mikael Møller Andersen 2100 København Ø Sagsnr.

Naturstyrelsen Dato: Haraldsgade 53 Sagsb.: Susan Helena Boëtius/Mikael Møller Andersen 2100 København Ø Sagsnr. Naturstyrelsen Dato: 17-12-2013 Haraldsgade 53 Sagsb.: Susan Helena Boëtius/Mikael Møller Andersen 2100 København Ø Sagsnr.: 13/25168 Dir.tlf.: E-mail: Natur@holb.dk EAN.nr 5798007604875 Holbæk Kommunes

Læs mere

Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode).

Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode). Punkt 14. Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode). 2014-17535. Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender: Det fremlagte indsatsprogram for Aalborg Kommune, som indgår i

Læs mere

Redaktion: Vandplaner & Havmiljø Naturstyrelsen ISBN:

Redaktion: Vandplaner & Havmiljø Naturstyrelsen ISBN: Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat, Skagerrak Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Oktober 2014 Titel: Lokalt høringsnotat Forslag til

Læs mere

Forslag til Natura 2000 handleplan Venø og Venø Sund Natura 2000 område nr. 62 Habitatområde H55 Fuglebeskyttelsesområde F40

Forslag til Natura 2000 handleplan Venø og Venø Sund Natura 2000 område nr. 62 Habitatområde H55 Fuglebeskyttelsesområde F40 Hvidbog Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer, der er indkommet i høringsfasen vedrørende: Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Venø og Venø Sund Natura 2000 område nr. 62 Habitatområde

Læs mere

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder Punkt 9. Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder 2017-031316 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget

Læs mere

1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B)

1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B) 1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B) Sagsnr.: 330-2010-108384 Dok.nr.: 330-2015-187176 Åbent Kompetence: Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget Beslutningstema Udvalget skal tage stilling til

Læs mere

Denne hvidbog omhandler de høringssvar, der er indkommet i høringsperioden til Forslag til Natura 2000-handpleplan Æbelø, havet syd for og Nærå Strand

Denne hvidbog omhandler de høringssvar, der er indkommet i høringsperioden til Forslag til Natura 2000-handpleplan Æbelø, havet syd for og Nærå Strand Hvidbog vedr. offentlig høring af Forslag til Natura 2000-handleplan for 110 Odense Fjord Denne hvidbog omhandler de høringssvar, der er indkommet i høringsperioden til Forslag til Natura 2000-handpleplan

Læs mere

SLUTRAPPORT. Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune. NaturErhvervstyrelsen j. nr.

SLUTRAPPORT. Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune. NaturErhvervstyrelsen j. nr. SLUTRAPPORT Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune NaturErhvervstyrelsen j. nr.: 15-0282378 Naturstyrelsens j. nr.: NST-4265-00298 Projektet er sammensat

Læs mere

Offentlig høring af Vand- og Naturplaner Gentofte Kommune

Offentlig høring af Vand- og Naturplaner Gentofte Kommune Offentlig høring af Vand- og Naturplaner Gentofte Kommune Indledning Miljøministeriet udsendte den 4. oktober 2010 forslag til Vand- og Naturplaner i offentlig høring frem til den 6. april 2011. Gentofte

Læs mere

Hvidbog. Høringssvar til forslag til Natura 2000-handleplan Køge Å. Habitatområde H131 Natura 2000-område nr. 148 Feb.

Hvidbog. Høringssvar til forslag til Natura 2000-handleplan Køge Å. Habitatområde H131 Natura 2000-område nr. 148 Feb. Hvidbog Høringssvar til forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Køge Å Habitatområde H131 Natura 2000-område nr. 148 Feb. 2017 Forslag til handleplan og offentlig høring Køge Kommune har den 5. oktober

Læs mere

Vandhandleplan for Lemvig Kommune omfattende følgende vandplaner:

Vandhandleplan for Lemvig Kommune omfattende følgende vandplaner: Vandhandleplan for Lemvig Kommune omfattende følgende vandplaner: Limfjorden, Hovedvandopland 1.2 Nissum Fjord, Hovedvandopland 1.4 Kolofon Titel: Vandhandleplan for Lemvig Kommune omfattende følgende

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Limfjord Nord

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Limfjord Nord FORUNDERSØGELSE Vandløbsrestaurering Limfjord Nord Vandopland: 1.2 Limfjorden Indsatser ref. nr.: Februar 2016 Revideret juni 2016 Spærringer: RIN-00288, RIN-00291, RIN-00293, RIN-00298, RIN-00308, RIN-00309,

Læs mere

Konkrete statslige rammer for udvælgelse af indsatser i oplandet til Randers Fjord

Konkrete statslige rammer for udvælgelse af indsatser i oplandet til Randers Fjord Overordnede rammer Vandplanerne er en væsentlig del af Danmarks implementering af EU s vandrammedirektiv. Planerne skal sikre et godt vandmiljø i alle vandforekomster, herunder i åer, søer, fjorde og langs

Læs mere