Retningslinier for. Regionsservicekomité. NA Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinier for. Regionsservicekomité. NA Danmark"

Transkript

1 Retningslinier for Regionsservicekomité NA Danmark Disse retningslinier er blevet til i en proces, hvor NA i Danmark siden 2006 begyndte at orientere sig mod Sverige, for at drage nytte af deres erfaringer og få skabt en servicestruktur med vægten lagt på en kærlig ånd og fællesskab. De blev i deres oprindelige form godkendt den 27. maj Senest revideret april 2011.

2 1. NAVN OG AFGRÆNSNING: A. Denne forsamling hedder Regionsservicekomité for Narcotics Anonymous i Danmark (efterfølgende RSK). B. Denne forsamling skal tjene Narcotics Anonymous i Danmark. 2. FORMÅL: A. Formålet med RSK er at styrke NA-fællesskabet i Danmark. B. Dette skal ske ved at skabe et samarbejdsforum, RSK- mødet, hvor område service komiteerne (efterfølgende OSK) kan træffe fælles beslutninger til gavn for det Danske fællesskab. C. RSK skal hjælpe områderne ved at udvikle og koordinere initiativer til støtte for det primære service i områderne. RSK kan dels nedsætte underudvalg eller koordinatorer der skal fungere som vidensbank og initiativtagere til udvikling af service inden for del- serviceområder. Disse kan afholde workshops og servicekonferencer der videregiver serviceerfaringer til områdeservice og NA-grupper. D. RSK skal fungere som kontakt til NA- fællesskabet uden for Danmark primært, Europæisk delegeret møde (efterfølgende EDM) og verdens Service Konference, (efterfølgende WSC) samt til World service. (W.C). 3. FUNKTIONER: A. RSK vil opretholde en bankkonto, der kan modtage donationer fra områderne og grupperne til støtte for RSK s arbejde. B. RSK kan donere penge til EDM og WSO til støtte for servicearbejde i resten af verden. C. RSK vil have en postboks, oprette hjemmeside med mødeliste og referater, kan forestå fælles indkøb af litteratur, helpline og lignende aktiviteter i det omfang områderne ønsker det. D. RSK vil nedsætte et administrationsudvalg til varetagelse af regnskabsføring og informationsformidling. administrationsudvalget udgør

3 RSK s ledelse mellem RSK- møderne. E. RSK vil, i samarbejde med et Område, arrangere en årlig servicekonference. F. RSK opdaterer årligt vores registrering som en frivillig forening med CVR-nr Læs nærmere herom i Forretningsorden pkt. 4 betroede tjeneres opgaver under kasserer. G. (et punkt Konvent) Bør indføjes på senere tidspunkt for at beskrive ansvar og forpligtelser der bør være vedr. er RSK- konvent/konference). 4. RSK-MØDER: A. RSK vil planlægge sine møder for et år ad gangen. Således at næste års møder kendes inden udgangen af indeværende år. B. Der skal som minimum afholdes tre RSK møder om året. C. RSK- mødet vedtager en forretningsorden der fastlægger procedurer vedrørende mødets afholdelse. 5. DELTAGERE: A. Områdeservicerepræsentanter (efterfølgende OSR) og disses suppleanter, der er blevet valgt til at repræsentere deres områders samvittighed. B. Administrationsudvalget: formand, vice-formand, kasserer, vice-kasserer, sekretær, vice-sekretær, regions delegeret og regions delegeret suppleant. C. Repræsentanter for eventuelle arbejdende underudvalg, og koordinatorer. D. Områder, der ikke hidtil har været repræsenteret i RSK vil først blive anerkendt som område ved godkendelse som område i 2 på hinanden følgende møder. (Her er ikke tale om eksisterende områder som måske ikke har været repræsenteret i RSK et stykke tid, men nyopståede områder.) E. Alle NA-medlemmer kan deltage uden taleret.

4 6. ØKONOMI: A. RSK skal opretholde en bankkonto, hvortil der kræves to ud af fem underskrifter til udførelse af finansielle transaktioner. Underskrivere til kontoen er Formanden, Vice-formand, Regionsdelegeret, kasserer og vicekasserer. Derudover har vores kasserer og vicekasserer rettigheder til vores netbank. B. RSK skal finansiere sine betroede tjenere og medlemmer af underudvalgs, dokumenterede rejse og logi udgifter i forbindelse med deres hverv. Kørsel i egen bil godtgøres med 1,50 kr. pr. kørt kilometer. C. Diæter for betroede tjenere udgør 100,00 kr. pr. døgn, 200,00 kr. pr. døgn udenfor Danmarks grænser. D. Underudvalg nedsat af RSK vil have et beløb, vedtaget i budgettet, til rådighed. E. Indestående på over kr. på RSK s hovedkonto doneres til EDM eller World service. F. Når der stilles forslag på RSK-mødet, bør det tilstræbes at redegøre for de økonomiske konsekvenser af forslaget. 7. UNDERUDVALG: A. RSK Underudvalgs opgave er at støtte den primære service i områderne, ved koordinering og samordning af serviceindsatsen, ved afholdelse af workshops og ved at støtte serviceindsatsen i områder med svag servicestruktur eller uforholdsmæssige store opgaver. B. RSK underudvalgs arbejde er et tilbud til områderne, de kan stille forslag til områderne, men underudvalget har ikke autoritet til at pålægge områderne deres forslag. C. Underudvalg er direkte ansvarlige overfor RSK- mødet. Formanden for udvalget vælges på RSK- mødet. D. Underudvalget udfærdiger et sæt retningslinier der beskriver udvalgets

5 arbejdsform, ansvarsområder og vælger betroede tjenere til ansvarsområderne. Retningslinierne skal godkendes af RSK. E. Underudvalget kan konstituere sig med kasserer, men formanden er stadig endelig ansvarlig for udvalgets betroede midler. F. Underudvalget skal hvert år i januar måned aflevere regnskab for foregående år, med dokumentation, til RSK s kasserer. G. Ethvert NA medlem kan deltage i servicearbejde i et underudvalg. H. RSK kan nedsætte ad hoc udvalg, eller udpege personer til at løse særlige tidsbegrænsede opgaver. Det er nødvendigt tydeligt at beskrive disse udvalgs forpligtelser, så de kan opfylde det formål de er oprettet til. 8. UNDERUDVALGSFORMAND OG NÆSTFORMAND: A. Formændenes opgave er at fungere som samordner af OSK s underudvalg indenfor de respektive arbejdsområder de er valgt indenfor. (Internet, Oversættelse og Offentlig information) B. Formændenes arbejde er et tilbud til områderne, de kan stille forslag til områderne, men Formændene har ikke autoritet til at pålægge områderne deres forslag. C. Formændene er direkte ansvarlige overfor RSK- mødet. D. Formænd og næstformænd vælges på RSK mødet. 9. ADMINISTRATIONSUDVALG: A. Administrationsudvalget er ansvarligt for at RSK s daglige arbejde bliver udført. Administrationsudvalgets serviceområde er RSK og underudvalg/koordinatorer. B. Udvalget er ansvarlig for at forberede RSK-møderne ved at sørge for at alle relevante oplysninger for alle områder af service er tilgængelige for OSR erne. C. Administrationsudvalget er ansvarlige for at føre RSK- mødets beslutninger ud i handlinger.

6 D. Administrationsudvalgsmedlemmerne skal vejlede og informere ved spørgsmål fra OSK erne eller underudvalg. E. Udvalget skal arbejde med så høj grad af åbenhed som mulig, D.v.s. alle dispositioner og afgørelser skal være tilgængelige for alle NA-medlemmer. F. Udvalget er ansvarligt for at service arbejde foregår i en kærlig og tillidsfuld atmosfære. 10. ÆNDRING AF RETNINGSLINIER: Hver enkelt del af disse retningslinier kan tilsidesættes eller ændres på RSKmødet af de tilstedeværende OSR er ved konsensus.

7 Narcotics Anonymous Regionale Service Komite Forretningsorden Formålet med en forretningsorden er at beskrive spillereglerne i RSK arbejdet. Men uanset hvor mange, og hvor detaljerede, regler vi har, vil de aldrig kunne tage højde for alle situationer. Reglerne er til, for at give en antydning at hvilken kultur vi ønsker i RSK. Vi må bruge alle de sunde principper vores program har lært os for at fylde mellemrummet mellem de stive regler ud. NA grupperne er autonome og kan ikke påtvinges beslutninger fra andre dele af NA. Områderne har fået overdraget autoritet fra NA Grupperne til at træffe beslutninger til fælles bedste. Det regionale service arbejde er et samarbejde mellem selvstændige Områder. Derfor er arbejdet med regional service kun muligt i det omfang områderne, og dermed grupperne, støtter dette arbejde. Det vil sige at hvor der ikke kan skabes fælles forståelse, kan der ikke træffes beslutninger. I så fald må hvert enkelt Område eller Gruppe træffe deres egne beslutninger. Dette er RSK s arbejdsbetingelser, og med dette udgangspunkt er det klart at arbejdet i RSK ikke må udvikle sig til en kamp. Når det sker, bliver vi alle tabere. Vi må fokusere på det vi kan være fælles om, og lade Gud om resten. Dette åndelige princip for opbygning af NA s servicestruktur fordrer gensidig respekt, tolerance og åbenhed, uden dette kan Regionalt Service arbejde ikke fungere. Derfor er en kærlig og respektfuld atmosfære essentiel for arbejdet i RSK. Det stiller store krav til alle der vil beskæftige sig med service, men at kunne være uenige uden at blive vrede, at kunne samarbejde i stedet for at bestemme, at kunne tjene uden egeninteresse er sande personlige gevinster. Enhver der ønsker at fremme NA s arbejde for at hjælpe den Addict der stadig lider, må afholde sig fra personlige angreb eller fornærmende bemærkninger overfor andre NA ere. 1. RSK MØDE INDKALDELSE: A. Mødeplanen for indeværende år kan ændres ved konsensus.

8 B. Der kan indkaldes til ekstraordinære møder at et flertal af Områdeservicerepræsentanterne (efterfølgende OSR er), hvis de bliver opmærksomme på et presserende problem. Indkaldelse til ekstraordinære møder skal foretages af formanden i RSK. Ekstraordinære møder indkaldes med minimum 14 dages varsel før mødets afholdelse og skal foretages direkte til samtlige mødedeltagere, samt tilmeldte områder. C. Endelig dagsorden for mødet udsendes til Områderne 21 dage før mødet. På mødet kan der kun vedtages beslutninger om emner der er angivet på dagsordenen. D. OSR er og formænd for underudvalg kan begære at få et punkt på dagsorden indtil senest 28 dage før mødets afholdelse. E. RSK- mødets dagsorden skal indeholde punkterne: 1. Godkendelse af sidste referat. 2. Tilbagemeldinger fra OSR-forum Under dette punkt fremlægges korte rapporter fra de enkelte områder ud fra punkterne: A. Økonomi B. Hvordan går det i OSK? C. Hvad ønsker vi af RSK D. Andet Områderne kan også stille forslag der skal behandles som dagsordenpunkt på næste RSK-møde. Områderne kan stille spørgsmål til administrationskomiteen og RSK s underudvalg. Områderne kan bede om undersøgelser og informationer af alle dele af RSK service. 3. Eventuelt. Under eventuelt kan alle stille spørgsmål. Forslag stillet under eventuelt, kan behandles som dagsordenpunkt på næste RSK- møde hvis to OSR er støtter det. F. Første møde i RSK, som foregår på Servicekonferencen, kaldes regnskabsmøde og her fremlægges regnskaber for RSK og alle underudvalgene. På servicekonferencen udarbejdes også mål og Visioner: Der skal afklare hvilke arbejdsopgaver fællesskabet ønsker at RSK og underudvalgene skal arbejde på næste år. G. Andet møde i RSK kaldes handleplansmøde. Her fremlægger underudvalgene handleplaner for det kommende års arbejde, som tager udgangspunkt i

9 visionsarbejdet fra Servicekonferencen. Handleplaner udfærdiges efter punkt 7. i planlægningsredskabet, som kan findes på H. Det sidste RSK- møde hvert år, kaldet Budgetmøde skal indeholde punktet: Budget. Under dette punkt skal der fastsættes rammebeløb for RSK med underudvalg, for det kommende år. 2. RSK MØDE AFHOLDELSE: A. Beslutningstagere på et RSK- møde er OSR erne og de betroede RSK tjenere der arbejder inden for beslutningsområdet. B. Ved tvivl afgør formanden for administrationskomiteen om en betroet tjener arbejder inden for beslutningsområdet. C. Formanden for administrationskomiteen fungerer som mødeleder og ordstyrer, assisteret af viceformanden. D. Formanden for administrationskomiteen præsenterer punkter på dagsordenen, eller udpeger en til det. E. Når et punkt er præsenteret redegør beslutningstagere for deres holdning. F. RSK- Mødet vedtager beslutninger ved konsensus. Beslutningstagere kan tage tre standpunkter: FOR, IMOD, NEUTRAL. Ved konsensus forstås at ingen er IMOD forslaget. G. Hvis der ikke er konsensus skal formanden for administrationskomiteen forsøge at skabe et forlig. H. Hvis der ikke kan skabes konsensus kan beslutningen udskydes til næste møde hvis to områder støtter det, ellers er punktet ikke-vedtaget. I. Taleret: Betroede tjenere i RSK, samt OSR er og OSS er har taleret på RSKmøderne. Formanden kan derudover dispensere, hvis det skønnes at der er personer med relevant viden til stede. 3. VALG AF BETROEDE TJENERE:

10 A. RSK- mødet vælger betroede tjenere ved stemmeafgivelse. B. Hver OSR har en stemme. C. Afstemningen foregår ved en runde af mundtlige tilkendegivelser. D. Hvis ingen kandidat får mere end halvdelen af de afgivne stemmer, foretages en ny afstemningsrunde hvor kun de to kandidater med flest stemmer deltager. E. Ved stemmelighed har formanden for Administrationsudvalget en stemme. F. Alle NA medlemmer kan stille op til valg. G. Kandidaterne opfordres til at melde deres kandidatur inden 28 dage før RSKmødet, for at give områderne mulighed for at tage stilling til deres Kandidatur. H. Alle kandidater skal være til stede ved valget. Skal aflevere et Service-CV, og skal lade sig udspørge af RSK- mødet. I. Valg af Formand, Viceformand foregår normalt i lige år på servicekonferencen. J. Valg af Kasserer, Vicekasserer, Formand for Offentlig Information og Formand for Oversættelsesudvalg foregår normalt i lige år. K. Valg af RD og RDS foregår på RSK s augustmøde i ulige år. L. Sekretærerne vælges forskudt hvert år på servicekonferencen, for 2 år ad gangen. Således at der en en erfaren sekretær og en under oplæring. M. Formand for Internetudvalg vælges på servicekonferencen i ulige år. 4. BETROEDE TJENERES OPGAVER: UNDERUDVALGSFORMÆND: 1. Skal lede og fordele arbejdet i udvalget mellem alle interesserede deltagere. 2. Skal sikre at arbejdsudvalget foregår i en kærlig atmosfære. 3. Er ansvarlige for at afgive rapporter og regnskab om deres ansvarsområde på

11 det første RSK- møde i hvert kalenderår. 4. Er ansvarlig for at lave et skriftligt budget for deres tjenesteområde til kasserer for næstkommende år, senest 4 uger før det sidste RSK- møde i året. 5. Sender senest 4 uger før næstkommende relevante rapporter til alle betroede tjenere i RSK ADMINISTRATIONSUDVALG: FORMAND: 1. Planlægge og lede RSK- mødet i overensstemmelse med dagsorden, forretningsorden og NA 12 koncepter for service. 2. Være behjælpelig af oplæring af nye RSK medlemmer, og informere om RSK s retningslinier. 3. Holder Workshops i Områderne om RSK s arbejde og struktur. 4. Er ansvarlig for at holde viceformanden informeret om sin tjeneste til enhver tid. 5. Påse at RSK s retningslinier og de tolv Koncepter for NA-service bliver overholdt. 6. Sikre at servicearbejdet i RSK foregår i en kærlig atmosfære. VICEFORMAND: 1. Overtager formandens forpligtelser i tilfælde af fravær eller fratrædelse. 2. Skal være behjælpelig med oplæring af nye RSK medlemmer. 3. Holder Workshops i Områderne om RSK s arbejde og struktur. 4. Skal være formanden behjælpelig med evt. praktiske ting under selve mødet. 5. Har ansvaret for det praktiske under RSK- mødet.

12 6. Næstformanden er, mellem RSK-møderne, kontaktperson mellem RSK/Adm. og RSK s underudvalg. Dette er for at sikre en høj grad af kommunikation i perioderne mellem RSK-møderne. Næstformanden kan deltage i underudvalgenes møder og/eller have telefonisk kontakt med formændene for de enkelte underudvalg. Økonomisk ansvarlighed omkring transportudgifter skal prioriteres højt. KASSERER: 1. Være medunderskriver på RSK s bankkonto. 2. Aflægge Regnskab for forgangne år på det første RSL- møde i det nye år. 3. At gøre alt regnskab tilgængelig for gennemgang på forlangende. 4. Skal foretage udbetalinger i henhold til med hvad der besluttes på RSKmøderne. 5. Er ansvarlig for at fremlægge et årligt budget for det kommende år for RSK, budgettet skal fremlægges på det sidste RSK- møde i året. 6. Være underkomiteer behjælpelig med råd og vejledning vedrørende regnskabsførelse. 7. Skal en gang årligt opdatere/registrere RSK s CVR nummer ( ) Registreringen skal fornys på senest Ellers lukkes vores CVR-nr. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fremsender en mail, når det er tid til at forny registreringen. Det er derfor vigtigt, at den adresse, som er registreret i systemet, opdateres i forbindelse med evt. ændringer. Nuværende mail er: kasserer.na.rsk.dk@gmail.com VICE-KASSERER: 1. Være medunderskriver på RSK s bankkonto. 2. Fungere som revisor på RSK s underkomiteernes regnskab. 3. Overtager kasserers forpligtelser i tilfælde af fravær eller fratrædelse.

13 SEKRETÆRER: 1. Tager referat af RSK- møderne og føre arkiv over RSK referater i samarbejde med Internetformanden som står for at lægge dem op på nettet. I referatet indføres fornavne og eventuelt forbogstav i efternavnet, på de enkelte mødedeltagere under punktet præsentationsrunde og afbud Her efter benævnes folk med deres titler. 2. Fører opdateret liste over gældende RSK- møde beslutninger. 3. Er ansvarlige for at renskrive og udsende referat med bilag, indenfor 14 dage efter sidste afholdte RSK- møde. 4. Skal fungere som revisorer for RSK s regnskab. 5. Er ansvarlige for evt. rettelser i RSK s retningslinier. 6. Støtter formanden i at forberede kommende RSK-møders dagsorden, program m.m. Der sættes tidsrammer ind ved de enkelte punkter på dagsordenen til RSKmøderne. 7. Sender 6 uger før RSK-møderne en reminder til alle betroede tjenere i RSK, for at minde os om at få sendt rapporter m.m. ud til tiden. (4 uger for RSK-mødet) REGIONSDELEGERET: 1. Skal deltage på EDM møder og på Narcotics Anonymous verdenskonferencer. (WSC) 2. Er ansvarlig for kommunikationen mellem NA region Danmark og resten af Narcotics Anonymous fællesskab udenfor regionen. 3. Er ansvarlig for at sager som skal behandles på møder i EDM eller WSC først bliver behandlet på RSK- møde. 4. Skal afholde workshop for at viderebringe indholdet i Conference Agenda Rapport (CAR) og lave skriftlige rapporter til RSK fra WSC og EDM.

14 5. Være tilrådelig for oplæring af nye regionsmedlemmer, og for at holde regionsdelegeret suppleanten informeret om sin tjeneste til enhver tid. 6. Er ansvarlig for at lave et skriftligt budget for forventede udgifter for det næstkommende års udgifter for RD og RDS. REGIONSDELEGERET SUPPLEANT: 1. Skal deltage på EDM og WSC møder. 2. Overtager regions delegeret forpligtelser i tilfælde af fravær eller fratrædelse. 3. Skal være regions delegeret behjælpelig i alle dennes opgaver. Udover at varetage de beskrevne opgaver må enhver betroet tjener være i Besiddelse af følgende: 1. Villighed til at tjene. 2. Fritid nok og evne til at tjene. 3. Praktiserende kendskab til NA s 12 trin, 12 traditioner og 12 koncepter for service. 4. Fortsat afholdenhed gennem tjenestetidens forløb. 5. Betroede tjenere, tjener normalt i en periode på 2 år og kan ikke tjene længere end 2 på hinanden følgende hele perioder. 6. Hver af disse poster står åbne for alle medlemmer af fællesskabet, der opfylder de ovennævnte krav, og som er tilstede på valgtidspunktet. 7. Ingen kasserer eller medunderskriver til RSK s bankkonti må have misligholdt nogen kassebeholdning i NA-regi i den længde af cleantime, der kræves for at bestride den aktuelle post. 8. Selvom udvalgsmedlemmerne har hver deres funktion i udvalget, kræves der en høj grad af samarbejde mellem udvalgsmedlemmerne for et godt resultat.

15 5. TEKNISK UDSTYR A. RSK har som udgangspunkt det økonomiske ansvar for PC og andre hjælpemidler der måtte blive udleveret i forbindelse med at bestride et hverv i RSK. Hjælpemidler bliver udleveret i tillid til at brugeren er ansvarsfuld. Hvis der ved et uheld skulle ske noget med dem, vil det ikke have økonomiske følger for vedkommende, medmindre der er tale om grov uagtsomhed. Dette vil RSK tage stilling til efter en redegørelse fra den betroede tjener, som har effekterne udleveret. B. RD og RDS er ansvarlig for opbevaring af RSK s projektor, da det oftest er dem som skal bruge den til diverse workshops landet over. De har også ansvaret for at bringe den med på alle RSK-møder, hvor den kan bruges til fremlæggelse af diverse rapporter for at begrænse papirforbruget og dermed NA s midler. Hvis områder gerne vil låne den f.eks. til konventer eller lignende, bør det tilstræbes at den overleveres personligt da den let kan gå i stykker under evt. forsendelse som pakke. 6. ÆNDRING AF FORRETNINGSORDEN: Forretningsordenen kan ændres på RSK-mødet ved konsensus af OSR erne.

Retningslinier for. Regionsservicekomité. NA Danmark

Retningslinier for. Regionsservicekomité. NA Danmark Retningslinier for Regionsservicekomité NA Danmark Disse retningslinier er blevet til i en proces, hvor NA i Danmark siden 2006 begyndte at orientere sig mod Sverige, for at drage nytte af deres erfaringer

Læs mere

Retningslinier for. Disse retningslinjer er blevet til i en proces, hvor NA i Danmark siden 2006 begyndte at orientere sig mod Sverige, for at drage

Retningslinier for. Disse retningslinjer er blevet til i en proces, hvor NA i Danmark siden 2006 begyndte at orientere sig mod Sverige, for at drage Retningslinier for Regionsservicekomité NA Danmark Disse retningslinjer er blevet til i en proces, hvor NA i Danmark siden 2006 begyndte at orientere sig mod Sverige, for at drage nytte af deres erfaringer

Læs mere

Retningslinjer for Servicegruppen for Sex and Love Addicts Anonymous i Danmark.

Retningslinjer for Servicegruppen for Sex and Love Addicts Anonymous i Danmark. Retningslinjer for Servicegruppen for Sex and Love Addicts Anonymous i Danmark. Endnu ikke godkendt Den endelige beslutning og vedtagelse af disse retningslinjer bliver på Servicegruppemødet d. 7/10. Ønsker

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA SYDDANMARK

RETNINGSLINJER FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA SYDDANMARK 1. Navn og adresse : RETNINGSLINJER FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA SYDDANMARK Denne forsamling kaldes Område Service Komité Narcotics Anonymous Syddanmark og kaldes i det følgende for OSKNA-SYDDANMARK Postadressen

Læs mere

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE. Midtjylland. Godkendt den 26.juni 2006. Opdateret OSK mødet hver anden mdr. & postboks adressen, den 11.

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE. Midtjylland. Godkendt den 26.juni 2006. Opdateret OSK mødet hver anden mdr. & postboks adressen, den 11. FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA Midtjylland Godkendt den 26.juni 2006 Opdateret OSK mødet hver anden mdr. & postboks adressen, den 11.august 2010 Opdateret nyt mødetidspunkt for OSK mødet, den 1. november

Læs mere

Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin).

Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin). Godkendt 7. april 2019 Retningslinjerne er delt op i følgende afsnit: 1. Navn. 2. Afholdelse af OSK møder. 3. Beslutninger. 4. Valg af betroede tjenere i OSK (admin). 5. Admin medlemmernes service opgaver

Læs mere

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE

FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE Retningslinjer FOR OMRÅDE SERVICEKOMITE NA København Godkendt den 31-07-2011 1. Navn: Komitéens navn er: Område Service Komité Narcotics Anonymous København i det følgende kaldet OSK. 2. Formål: A) Komitéens

Læs mere

Retningslinjer For Område Servicekomité NA København Godkendt den 31-07- 2011 NY DATO

Retningslinjer For Område Servicekomité NA København Godkendt den 31-07- 2011 NY DATO Den skrift med BLÅ foreslås fjernet. Den skrift med RØD foreslås som ny skrift. Den skrift med GRØN er noget vi lige skal tjekke I traditionerne el hos andet NA medlem. Der er endvidere lavet små rettelser

Læs mere

Referat af RSK-mødet 22. 24. august 2014

Referat af RSK-mødet 22. 24. august 2014 Referat af t 22. 24. august 2014 Dagsorden 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde 3. Oplæsning af koncepter og NA s visioner for service 4. Oplæsning af dagens tekst og et medlem deler om den 5. Godkendelse

Læs mere

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007, revideret November 2010

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007, revideret November 2010 1 Navn: Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007, revideret November 2010 Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Nordjyllands Område Service Komité 2 Formål: Denne komités

Læs mere

Retningslinjer for RSK Internetudvalg

Retningslinjer for RSK Internetudvalg Retningslinjer for RSK Internetudvalg Udafbejdet af Internetudvalget d 26. April 2014 1. Navn og adresse: RSK Internetudvalg - Hjemmeside: www.nadanmark.dk Postadresse: Regions Service Komiteen Narcotics

Læs mere

Retningslinjer for RSK Internetudvalg

Retningslinjer for RSK Internetudvalg Retningslinjer for RSK Internetudvalg Udarbejdet af Internetudvalget d 25. Oktober 2014 1. Navn og adresse: RSK Internetudvalg - Hjemmeside: www.nadanmark.dk Postadresse: Regions Service Komiteen Narcotics

Læs mere

Referat af RSK-mødet

Referat af RSK-mødet Formands- og sekretærposterne på t deles op. (pga. mangel på betroede tjenere i RSK) Ordstyrer : Mogens Christian tager sig af referatet under hele mødet. Referat af t 1 Dagsorden Dagsorden RSK møde den

Læs mere

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007 1 Navn: Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007 Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Nordjyllands Område Service Komité 2 Formål: Denne komités formål er at administrere

Læs mere

Retningslinjer for RSK Internetudvalg

Retningslinjer for RSK Internetudvalg Retningslinjer for RSK Internetudvalg Udarbejdet af Internetudvalget d 21. august 2016 Indholdsfortegnelse 1. Navn og adresse 2 2. FORMÅL: 2 3. Betroede tjenere & valg 3 4. SERVICEPOSTERNE: 4 5. ØKONOMI:

Læs mere

RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND

RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND RETNINGSLINJER O.S.K NA-MIDTJYLLAND 1 Navn: Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Midtjyllands Område Service Komité 2 Formål: Denne komités formål er at administrere og koordinere aktiviteter der

Læs mere

3 Medlemskab af O.S.K:

3 Medlemskab af O.S.K: 1 Navn: Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Midtjyllands Område Service Komité. 2 Formål: Denne komités formål er at administrere og koordinere aktiviteter der vedrøre vores fælles velfærd i NA

Læs mere

Referat af RSK-mødet 18. - 19. april 2015

Referat af RSK-mødet 18. - 19. april 2015 Formands- og sekretærposterne på t deles op. (pga. mangel på betroede tjenere i RSK) Ordstyrer lørdag: Thomas - Christian Ordstyrer søndag: Brian Mia tager sig af referatet under hele mødet. Referat af

Læs mere

Referat af RSK-mødet. 21. - 23. august 2015

Referat af RSK-mødet. 21. - 23. august 2015 Formands- og sekretærposterne på t deles op. (pga. mangel på betroede tjenere i RSK) Ordstyrer lørdag: Mia Mogens tager sig af referatet under hele mødet. Referat af t 1 Dagsorden Dagsorden RSK møde den

Læs mere

Områdeservicekomité Nordjylland. Referat OSK-møde 5. januar 2012

Områdeservicekomité Nordjylland. Referat OSK-møde 5. januar 2012 Områdeservicekomité Nordjylland Referat OSK-møde 5. januar 2012 1. Sindsrobøn og oplæsning af NA s koncepter. Afholdt og oplæst. 2. Præsentationsrunde og afbud. GSR & GSS: GSR Serenity, Naja GSS Serenity,

Læs mere

Referat af RSK-mødet August 2016

Referat af RSK-mødet August 2016 Formandsposten på t varetages af andre medlemmer af administrationskomiteen. (pga. mangel på betroede tjenere i RSK) Referat af t 12. - 14. August 2016 1 Indhold 1. Sindsro bøn... 3 2. Præsentationsrunde

Læs mere

Referat af RSK-mødet april 2016

Referat af RSK-mødet april 2016 Formands- og sekretærposterne på t varetages af andre medlemmer af administrationskomiteen. (pga. mangel på betroede tjenere i RSK) Mogens er ordstyrer, og Mia tager sig af referatet under hele mødet.

Læs mere

Al post til udgivelse på RSK.NA s hjemmeside skal sendes elektronisk via e-mail.

Al post til udgivelse på RSK.NA s hjemmeside skal sendes elektronisk via e-mail. Retningslinjer For RSK Internetudvalg Godkendt af RSK den 24. november 2007 1. Navn og adresse: RSK Internetudvalg - Hjemmeside: www.nadanmark.dk Postadresse: Regions Service Komiteen Narcotics Anonymous

Læs mere

Referat af RSK-mødet

Referat af RSK-mødet Formands- og sekretærposterne på t deles op. (pga. mangel på betroede tjenere i RSK) Ordstyrer torsdag aften adminmødet: Ordstyrer lørdag: Steff Ordstyrer søndag: Steff Christian tager sig af referatet

Læs mere

Referat OSK-Nordjylland Torsdag den 1. september 18.30-21.30. Multihuset, Skelagervej 136. 9000 Aalborg.

Referat OSK-Nordjylland Torsdag den 1. september 18.30-21.30. Multihuset, Skelagervej 136. 9000 Aalborg. Referat OSK-Nordjylland Torsdag den 1. september 18.30-21.30. Multihuset, Skelagervej 136. 9000 Aalborg. 1. Sindsrobøn og oplæsning af NA s koncepter. Foretaget og oplæst 2. Præsentationsrunde og afbud.

Læs mere

Dagsorden RSK møde den april 2017

Dagsorden RSK møde den april 2017 Dagsorden RSK møde den 21-23 april 2017 Indhold 1. Sindsro bøn... 2 2. Præsentationsrunde og afbud... 2 3. Oplæsning af koncepter og visioner for service... 2 4. Oplæsning af BFID og et medlem deler om

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 3. maj 2015.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 3. maj 2015. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 3. maj 2015. Dagsorden OSK møde i SoV, d. 03.5.15 kl. 10:00 på Kornbakken. Formalia: Sindsrobøn. Præsentationsrunde og afbud. Velkommen til nye. Oplæsning af Koncepter

Læs mere

Referat og ny dagsorden fra OSK-møde i Nordjylland Torsdag den 1. november Kl. 18.30 Multihuset Skelagervej

Referat og ny dagsorden fra OSK-møde i Nordjylland Torsdag den 1. november Kl. 18.30 Multihuset Skelagervej Referat og ny dagsorden fra OSK-møde i Nordjylland Torsdag den 1. november Kl. 18.30 Multihuset Skelagervej 1. Sindsrobøn. 2. Præsentationsrunde og afbud. GSR er: Friheden: GSR Mikkel Lyset: Christian

Læs mere

Referat fra RSK-møde 3-4-5. april 2009

Referat fra RSK-møde 3-4-5. april 2009 Referat fra RSK-møde 3-4-5. april 2009 Sted: Servicekonference III, afholdt i Odense 01. Sindsrobøn 02. Oplæsning af koncepter 03. Præsentationsrunde ADMIN Iver Formand Sofie Vicesekretær Thomas Sekretær

Læs mere

Referat fra OSK-møde i Nordjylland Torsdag den 3. januar Kl Multihuset Skelagervej.

Referat fra OSK-møde i Nordjylland Torsdag den 3. januar Kl Multihuset Skelagervej. Referat fra OSK-møde i Nordjylland Torsdag den 3. januar Kl. 18.30 Multihuset Skelagervej. 1. Sindsrobøn. Afholdt Præsentationsrunde og afbud. GSR er: Michael Basic Blues og Richard GSS Birgitte Soulmates

Læs mere

Introduktion til OSK

Introduktion til OSK Narcotics Anonymous OSK Mappe Introduktion til OSK OSK består af repræsentanter; Gruppe Service Repræsentanter- (herefter ), fra grupper indenfor et bestemt område, som mødes månedligt m. det besternte

Læs mere

Områdeservicekomité Nordjylland. Referat OSK-møde 22.05.2014

Områdeservicekomité Nordjylland. Referat OSK-møde 22.05.2014 Områdeservicekomité Nordjylland Referat OSK-møde 22.05.2014 1. Sindsrobøn afholdt. 2. NA s koncepter oplæst. 3. Præsentationsrunde og afbud. GSR og GSS: GSR Basic Blues: Michael GSR Lyset: Bjørn GSR Soulmates:

Læs mere

Retningslinier for Offentlig Informations Udvalg OSK Nordjylland

Retningslinier for Offentlig Informations Udvalg OSK Nordjylland Retningslinier for Offentlig Informations Udvalg OSK Nordjylland 1. Udvalgets navn og data Stk. 1. Udvalgets navn er: Offentlig Informations Udvalg OSK Nordjylland. (I daglig tale og herefter Offentlig

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

OSR rapport Region Danmark www.nadanmark.dk Til RSK mødet den 4. & 5.april 2009

OSR rapport Region Danmark www.nadanmark.dk Til RSK mødet den 4. & 5.april 2009 OSR rapport Region Danmark www.nadanmark.dk Til RSK mødet den 4. & 5.april 2009 Område: Midtjylland Hjemmeside: www.namidtjylland.dk Post adresse: OSK.NA Midtjylland Postboks 430 8100 Århus C. Danmark

Læs mere

Område Service Komitémøde for NA Midtjylland d. 5-02-2006

Område Service Komitémøde for NA Midtjylland d. 5-02-2006 Område Service Komitémøde for NA Midtjylland d. 5-02-2006 1. Sindsro 2. Præsentationsrunde Brian, Formand og Webmaster. Erik, GSS Keep on Rocking Thomas, Formand OI. Iver, OSR. Gert, GSS Sammen kan Vi.

Læs mere

Referat fra RSK-mødet d November 2018

Referat fra RSK-mødet d November 2018 Referat fra RSK-mødet d. 16. - 18. November 2018 Fredag d. 16 nov. 2018 kl. 20.00-22.00 OSR/OSS forum og administrations møde 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde Lars : RD Ronni: H&I Formand Berit: OSR

Læs mere

Vores beslutning om ikke at støtte forslag om at tage ordliste op, blev ikke medtaget i referatet af uvisse årsager.

Vores beslutning om ikke at støtte forslag om at tage ordliste op, blev ikke medtaget i referatet af uvisse årsager. Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland. 02.08.2012 1. Sindsrobøn 2. Præsentationsrunde Bestyrelse: Peter, Formand. Thomas, Sekretær. Davis, OSS Stephanie, Kasserer. GSR er: Birgitte, Soulmates Christian,

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune

Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen December 2016 1 1 - Formål Vedtægterne er gældende for Brugerråd på brugerstyrede aktivitetscentre og aktivitetshuse

Læs mere

MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 3. april 2011 kl.12.15 16.00

MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 3. april 2011 kl.12.15 16.00 MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 3. april 2011 kl.12.15 16.00 OSK bestyrelsen: Komiteen mødes og forbereder sig til OSK mødet. Kl.12.00 D.03/04 2011.

Læs mere

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 1. Navn og adresse: SAND De hjemløses landsorganisation Sundholmsvej 34, st. 2300 København S 2. Formål: SANDs formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af

Læs mere

Område Service Komité Narcotics Anonymous - Nordjylland

Område Service Komité Narcotics Anonymous - Nordjylland Referat OSK-møde d. 7. marts kl. 18.30. Multihuset, Skelagervej 1. Sindsrobøn. Afholdt. Service virker 2. Oplæsning af NA s 12 koncepter for service. Oplæst. 3. Velkomst af eventuelle nye betroede tjenere

Læs mere

MØDEREFERAT. Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 7 December 2008 kl.12.15 15.15

MØDEREFERAT. Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 7 December 2008 kl.12.15 15.15 MØDEREFERAT Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 7 December 2008 kl.12.15 15.15 Pkt. 01: Sindsrobøn Gennemført Pkt. 02: Oplæsning af NA s 12 koncepter samt én retningslinieparagraf

Læs mere

Referat RSK møde den august 2018 Handleplansmøde! Randers

Referat RSK møde den august 2018 Handleplansmøde! Randers Referat RSK møde den 17-19 august 2018 Handleplansmøde! Randers Fredag kl 20.00 22.00 Adm møde + OSR forum Lørdag kl 9.00 - søndag kl. 14.00 1. Sindsro bøn 2. Præsentationsrunde og afbud Brian: RSK Formand

Læs mere

Dagsorden RSK-møde November 2017

Dagsorden RSK-møde November 2017 REGIONSSERVICEKOMITÉ RSK NA-DANMARK Dagsorden RSK-møde 17. - 19. November 2017 1. Sindsrobøn Afholdt 2. Præsentationsrunde Brian Formand, Eva konstitueret oss Midtjylland, Ronnie næstformand HI Danmark,

Læs mere

Dagsorden OSK mødet 6. januar 2019.

Dagsorden OSK mødet 6. januar 2019. Dagsorden OSK mødet 6. januar 2019. 1. Sindsrobøn. 2. Koncepterne oplæses af; Ellen. 3. Visionerne oplæses af; Christina. 4. Retningslinje nr. 8 oplæses af; Tricia. 5. Oplæsning af 1. konsept. Torben.

Læs mere

MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 2 November 2008 kl.12.15 15.15

MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 2 November 2008 kl.12.15 15.15 MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 2 November 2008 kl.12.15 15.15 Pkt. 01: Sindsrobøn Gennemført Pkt. 02: Oplæsning af NA s 12 koncepter samt én retningslinieparagraf

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB

FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB FORRETNINGSORDEN FOR IKAST OG OMEGNS MOTOR KLUB Bestyrelsen. 1. Valg af bestyrelse. a. Valg til bestyrelse sker i henhold til bestemmelserne i klubbens vedtægter. b. Suppleanter indtræder i bestyrelsen

Læs mere

Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium

Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium ELEVRÅDET Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium Indhold: Elevrådets vedtægter Vedtægter for skolens øvrige udvalgsarbejde Nærum Gymnasiums elevråd er nedsat på baggrund af elevrådsbekendtgørelsen

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 5. april 2015.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 5. april 2015. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 5. april 2015. Dagsorden Formalia: Sindsrobøn Præsentationsrunde og afbud Velkommen til nye Oplæsning af Koncepter og Traditioner Bemærkninger/godkendelse af referat

Læs mere

Referat af OSK. møde d. 2/1. kl Multihuset, Skelagervej. 1. Sindsrobøn. Afholdt. 2. Oplæsning af NA s 12 koncepter for service.

Referat af OSK. møde d. 2/1. kl Multihuset, Skelagervej. 1. Sindsrobøn. Afholdt. 2. Oplæsning af NA s 12 koncepter for service. Referat af OSK møde d 2/1 2014 kl 1830 Multihuset Skelagervej 1 Sindsrobøn Afholdt 2 Oplæsning af NA s 12 koncepter for service Oplæst 3 Præsentationsrunde og afbud GSR er og GSS er : Karsten GSR Vi kom

Læs mere

STANDARDVEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALE AFDELINGER.

STANDARDVEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALE AFDELINGER. STANDARDVEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALE AFDELINGER. 1 Afdelingens navn og område Afdelingens navn er "Høreforeningen xxx Lokalafdeling", hvor "xxx" er navnet på den kommune, hvor afdelingen hører

Læs mere

Forretningsorden for Spidshundeklubben s bestyrelse og udvalg.

Forretningsorden for Spidshundeklubben s bestyrelse og udvalg. FORRETNINGSORDEN FOR SPIDSHUNDEKLUBBENS BESTYRELSE 1. KONSTITUERING. Bestyrelsen træder sammen snarest efter generalforsamlingen og konstituerer sig. Besættelse af poster sker ved simpelt flertal. 2. NEDSÆTTELSE

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 14. juni 2015.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 14. juni 2015. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 14. juni 2015. Dagsorden OSK møde i SoV, d. 14.6.15 kl. 10:00 på Kornbakken. Formalia: Sindsrobøn Præsentationsrunde og afbud Velkommen til nye Oplæsning af Koncepter

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

13) Hvad skal G.S.R erne have med ud i grupperne?.

13) Hvad skal G.S.R erne have med ud i grupperne?. Dagsorden OSK møde Torsdag 09/09 2010 - kl. 18.30 1) Sindsrobøn og oplæsning af NA s koncepter. 2) Præsentationsrunde og afbud. 3 ) Godkendelse af referat. 4) Godkendelse af dagsorden. 5) Post til komiteen.

Læs mere

Referat af RSK-mødet November 2016 i Aalborg.

Referat af RSK-mødet November 2016 i Aalborg. Formands- og sekretærposterne på RSK-mødet deles op. (pga. mangel på betroede tjenere i RSK) Ordstyrer lørdag: Brian Lars Rs tager sig af referatet under hele mødet. Referat af RSK-mødet 18. - 20. November

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 12. oktober 2014. Dagsorden Formalia: Sindsrobøn Præsentationsrunde og afbud Velkommen til nye Oplæsning af Koncepter og Traditioner Bemærkninger/godkendelse af referat

Læs mere

Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi

Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi Onsdagsgruppen Sammen Kan Vi Forretningsmøde onsdag den 5. oktober 2016 Dagsorden: 1. Sindsro 2. Referent & ordstyrer 3. Præsentation 4. Kasserer rapport 5. GSR/GSS rapport 6. Valg af betroede tjenere

Læs mere

OSK Midtjylland: Referat den 3. Februar 2019

OSK Midtjylland: Referat den 3. Februar 2019 OSK Midtjylland: Referat den 3. Februar 2019 www.namidtjylland.dk 1 Sindsrobøn. 2. Præsentationsrunde herunder afbud. 3. Oplæsning af de 12 koncepter. 4. Oplæsning af Bare for i dag. 5. 7. tradition 6.

Læs mere

Referat NA Syddanmarks OSK møde d. 8. Januar 2017

Referat NA Syddanmarks OSK møde d. 8. Januar 2017 Referat NA Syddanmarks OSK møde d. 8. Januar 2017 1: Sindsrobøn 2. Koncepter, visioner og retningslinjer: Koncepter oplæst af Tricia, visioner oplæst af Anette og retningslinjer nr. 9 oplæst af Jesper.

Læs mere

MØDEREFERAT Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 6 februar 2011 kl.12.15 16.00

MØDEREFERAT Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 6 februar 2011 kl.12.15 16.00 MØDEREFERAT Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 6 februar 2011 kl.12.15 16.00 Pkt. 01: Sindsrobøn Gennemført Pkt. 02: Oplæsning af NA s 12 koncepter samt én retningslinieparagraf

Læs mere

Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland

Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland Referat fra OSK-møde i NA-Nordjylland 5.1.2017 1. Sindsrobøn og oplæsning af koncepter 2. Præsentationsrunde Helene Næstformand Andy Kasserer Carsten Sekretær GSR Jimmy Friheden GSS Anne-Dorte Friheden

Læs mere

NA OSK København BORNHOLM, NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN

NA OSK København BORNHOLM, NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN Dagsorden for OSK møde d. 31. marts 2019 1.Velkomst Velkommen. Vi minder om, at vi i OSK København bestræber os på at kommunikere nænsomt og respektfuldt. Næstformand er ordstyrer. 2. Meddelelser fra Administrationsgruppen

Læs mere

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter Grøn overstregning = tilføjelse/ændring. Gul overstregning = kommentar, som ikke skal med i selve vedtægterne. Rød overstregning = bortfalder. 1 NAVN OG HJEMSTED Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd Haderslev Ungdomsråd Haderslev Kommune Haderslev Ungdomsråd 6100 Haderslev haderslevungdomsraad.dk ungdomsraad@haderslev.dk Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd 1 Organisering af arbejdet i Ungdomsrådet

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. Oversigt over reelt forbrug/budget, Årsregnskab, bank + kontant bevægelser Udvalgsregnskaber

ÅRSREGNSKAB 2014. Oversigt over reelt forbrug/budget, Årsregnskab, bank + kontant bevægelser Udvalgsregnskaber ÅRSREGNSKAB 2014 Oversigt over reelt forbrug/budget, Årsregnskab, bank + kontant bevægelser Udvalgsregnskaber 1. januar - 31. december 2014 Overblik budget/forbrug Underudvalg: Forbrug i alt Endeligt budget

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

MØDEREFERAT. Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 14. Sep kl

MØDEREFERAT. Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 14. Sep kl MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 14. Sep. 2008 kl.12.15 15.15 Pkt. 01: Sindsrobøn Gennemført Pkt. 02: Oplæsning af NA s 12 koncepter samt én retningslinieparagraf

Læs mere

Vedtægter for Rollespilsforeningen Dragon Factory Vedtaget på generelforsamling d. 19/9 2009.

Vedtægter for Rollespilsforeningen Dragon Factory Vedtaget på generelforsamling d. 19/9 2009. Vedtægter for Rollespilsforeningen Dragon Factory Vedtaget på generelforsamling d. 19/9 2009. 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er DragonFactory, og foreningens hjemsted er Ballerup Kommune. Foreningen

Læs mere

OSK Midtjylland: Referat den 3. December 2017

OSK Midtjylland: Referat den 3. December 2017 OSK Midtjylland: Referat den 3. December 2017 www.namidtjylland.dk Dagsorden: 1 Sindsrobøn. 2. Præsentationsrunde herunder afbud. 3. Oplæsning af de 12 koncepter. 4. Oplæsning af Bare for i dag. 5. 7.

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen

Forretningsorden for Bestyrelsen Foreningen Skøgum 2-7-2017 Forretningsorden for Bestyrelsen 1. GYLDIGHED... 2 2. ÆNDRING AF FORRETNINGSORDENEN... 2 3. BESTYRELSENS ANSVAR... 2 4. FORTROLIGHED... 2 5. KONSTITUERING... 2 6. BESLUTNINGSPROCEDURE...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALAFDELINGER

VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALAFDELINGER VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALAFDELINGER 1 Afdelingens navn og område Lokalafdelingens navn er "Høreforeningen xxx Lokalafdeling", hvor "xxx" er navnet på den kommune, hvor lokalafdelingen hører hjemme.

Læs mere

Retningslinier For Narcotics Anonymous Områdeservicekomité Storstrøm og Vestsjælland. Revideret marts 2016

Retningslinier For Narcotics Anonymous Områdeservicekomité Storstrøm og Vestsjælland. Revideret marts 2016 Retningslinier For Narcotics Anonymous Områdeservicekomité Storstrøm og Vestsjælland. Revideret marts 2016 Indhold 1: Navn og hjemmeside... 2 2: Serviceområde... 2 3: Formål... 2 4: Områdeservicekomitémøder

Læs mere

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber i Odense Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1: NAVN... 2 2: FORMÅL... 2 3: MEDLEMSSKAB... 2 3.1 Medlemsforpligtelse... 2 4: UDMELDELSE... 3 5: ØKONOMI...

Læs mere

REFERAT RSK-MØDE 12-13-14. NOVEMBER Christian Paulsensvej. Frederiksberg

REFERAT RSK-MØDE 12-13-14. NOVEMBER Christian Paulsensvej. Frederiksberg REFERAT RSK-MØDE 12-13-14. NOVEMBER Christian Paulsensvej. Frederiksberg Program og dagsorden: Fredag: 20.00-22.00: OSR-Forum og Adm.-møde Lørdag: 8.00-9.00: Morgenmad 9.00-12.00: RSK-møde 1. Sindsrobøn

Læs mere

MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 3. april 2011 kl

MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 3. april 2011 kl MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 3. april 2011 kl.12.15 16.00 OSK bestyrelsen: Komiteen mødes og forbereder sig til OSK mødet. Kl.12.00 D.03/04 2011.

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Falen af 1973

Vedtægter for Grundejerforeningen Falen af 1973 Vedtægter for Grundejerforeningen Falen af 1973 Som vedtaget den 26. april 2014 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Grundejerforeningen Falen af 1973 Stk. 2: Foreningen har hjemsted Falen i

Læs mere

OSK Midtjylland: Referat den 11. juni 2017

OSK Midtjylland: Referat den 11. juni 2017 OSK Midtjylland: Referat den 11. juni 2017 www.namidtjylland.dk Dagsorden: 1. Sindsrobøn. 2. Præsentationsrunde herunder afbud. 3. Oplæsning af de 12 koncepter. 4. Oplæsning af Bare for i dag. 5. Godkendelse

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 09. august 2015.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 09. august 2015. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 09. august 2015. Dagsorden OSK møde i SoV, d. 09.8.15 kl. 10:00 på Kornbakken. Formalia: Sindsrobøn Præsentationsrunde og afbud Velkommen til nye Oplæsning af Koncepter

Læs mere

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 05. juli 2015.

Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 05. juli 2015. Referat af OSK-møde i OSK NA SoV, d. 05. juli 2015. Dagsorden OSK møde i SoV, d. 05.7.15 kl. 10:00 på Kornbakken. Formalia: Sindsrobøn Præsentationsrunde og afbud Velkommen til nye Oplæsning af Koncepter

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

L O V E F O R V I B O R G K O R E T

L O V E F O R V I B O R G K O R E T L O V E F O R V I B O R G K O R E T 1 Foreningens navn er Viborg Koret. Foreningen er stiftet den 4. september 1968 og har hjemsted i Viborg. Dens formål er dels med korsang at medvirke til at bevare den

Læs mere

RSK møde 20. og 21. juni 2009

RSK møde 20. og 21. juni 2009 RSK møde 20. og 21. juni 2009 1. SINDSROBØN... 2 2. OPLÆSNING AF KONCEPTER... 2 3. PRÆSENTATIONSRUNDE... 2 4. OPLÆSNING AF DAGENS TEKST OG ET MEDLEM DELER OM TEKSTEN... 3 5. GODKENDELSE AF REFERAT... 3

Læs mere

Vedtægter for Kollegianerforeningen ved Aalborghus Kollegiet i Aalborg

Vedtægter for Kollegianerforeningen ved Aalborghus Kollegiet i Aalborg Vedtægter for Kollegianerforeningen ved Aalborghus Kollegiet i Aalborg NAVN OG FORMÅL 1 Navnet er Kollegianerforeningen, Aalborghus Kollegiet i Aalborg, som forkortes: K.A.K. Under Kollegianerforeningen

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Frivilligcenter Kerteminde Foreningens hjemsted er: Kerteminde Kommune 2 Formål Foreningen har som formål: - At støtte og

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Mejrup Syd

Vedtægter for Grundejerforeningen Mejrup Syd Vedtægter for Grundejerforeningen Mejrup Syd 1. Grundejerforeningens navn er Grundejerforeningen Mejrup Syd og dens hjemsted er Holstebro Kommune. 2. Grundejerforeningen omfatter følgende ejendomme: Flintøksen

Læs mere

Vedtægter for Motionsklubben Amager

Vedtægter for Motionsklubben Amager Vedtægter for Motionsklubben Amager 1. Foreningens navn Foreningens navn er Motionsklubben Amager. Initialer: MA Stiftelse: 13. september 2001 2. Foreningens hjemsted Foreningen er hjemmehørende i Tårnby

Læs mere

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Studenterforum Metropol Afdeling for studenterpolitisk aktivitet Sigurdsgade 26 2200 København N www.phmetropol.dk Godkendt på Studenterforum

Læs mere

Vedtægter for. Støvring Svømmehal

Vedtægter for. Støvring Svømmehal Vedtægter for Støvring Svømmehal 1. Den selvejende almennyttige forenings navn er»støvring SVØMMEHAL«og dens hjemsted er Rebild Kommune. 2. Foreningens formål er drift og udlejning af svømmehal og anden

Læs mere

Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg

Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg Indholdsfortegnelse 1 Navn...2 2 Formål...2 3 Tilhørsforhold...2 4 Aktiviteter...2 5 Bidragyderkreds...2 6 Generalforsamling...2 7 Ekstraordinær generalforsamling...3

Læs mere

Referat af RSK-mødet 11. - 13. april 2014

Referat af RSK-mødet 11. - 13. april 2014 Formands- og sekretærposterne på t deles op. (pga. mangel på betroede tjenere i RSK) Ordstyrer torsdag aften adminmødet: Kasserer 20.00 22.00 Ordstyrer lørdag: OI formand 9.00 16.15 Ordstyrer søndag: Kasserer

Læs mere

VEDTÆGTER ROSKILDE HAVNEFORUM

VEDTÆGTER ROSKILDE HAVNEFORUM VEDTÆGTER For ROSKILDE HAVNEFORUM Strandgade 2 4000 Roskilde Roskilde den 9. marts 2007 Rev. februar 2010 Rev. februar 2012 1 Foreningens navn er ROSKILDE HAVNEFORUM Dens hjemsted er Roskilde Foreningens

Læs mere

NA OSK København BORNHOLM, NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN c/o Linie 14, Blågårdsgade 14, 2200 København N HELPLINE:

NA OSK København BORNHOLM, NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN c/o Linie 14, Blågårdsgade 14, 2200 København N HELPLINE: Referat OSK København 30. sep. 2018 kl. 14.00 til 17.00 1.Velkomst Velkommen. Pernille tilbyder sig til at være sekretær, Susan er ordstyrer Vi minder om, at vi i OSK København bestræber os på at kommunikere

Læs mere