FORSLAG til Administrative retningslinier for tilskud til ekstra fundering ved kommunalt grundsalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORSLAG til Administrative retningslinier for tilskud til ekstra fundering ved kommunalt grundsalg"

Transkript

1 FORSLAG til Administrative retningslinier for tilskud til ekstra fundering ved kommunalt grundsalg Vurdering Baggrunden for nærværende forslag til Administrative retningslinier for tilskud til ekstra fundering ved kommunalt grundsalg er, at der fra de gamle kommuner er videreført en praksis på området - en praksis som ikke formelt er godkendt af kommunalbestyrelsen. Nærværende notat resumerer praksis for Nordfyns Kommune i dag, og de problemstillinger som følger af denne praksis. På baggrund af notatet foreslås 2 løsningsmodeller til fremtidig administration: 1. Kommunen yder ikke tilskud til ekstrafundering. Modellen harmonerer med den risiko, købere i private udstykninger har. Desuden er det rimeligt at forudsætte, at en bygherre, som investerer i et hus til 2-3 mill. kr., også bærer et ansvar for at udføre grundige forundersøgelser. Endvidere er ekstraomkostninger på kr til fx ekstrafundering normale, i det der bør afsættes 7-10% til uforudseelige udgifter af byggesummen. Ulempen kan være, at mange grunde tilbageskødes, fordi køberne ikke vil bærer udgiften. Det kan opleves som dårlig service, at kommunen sælger en grund, hvor køber ikke er oplyst om eventuelt dårlige jordbundforhold. Beslutningen vil følge tidligere praksis i Gl. Bogense og Gl. Otterup kommuner. For 2008 forventes udbetalt ca ekskl. moms fordelt på sager, dog undtaget sagerne på Oslovej 31 og 33, som ikke er afsluttede. 2. Kommunen yder tilskud efter godkendte retningslinier. Forslag til retningslinier er vedlagt. Antal af tilskud og tilskuddenes størrelse kan ikke vurderes på forhånd, men tages der udgangspunkt i den forventede udbetaling for 2008, ville udbetalingen i 2008 med den foreslåede beregningsmodel reduceres til ca. 20%. Kompetencen placeres ved kommunens grundsælger. Teknik og Miljø bistår med teknisk vurdering af ansøgninger. Der ydes ikke tilskud til salg af jord til erhverv eller blandet bolig og erhverv. Der ydes kun tilskud til private bygherre, som selv skal bebo ejendommen.

2 Historik I gl. Søndersø Kommune blev der ydet tilskud til grundejere, som havde købt en kommunal grund, hvor ekstrafundering var påkrævet. Det var en forudsætning, at arbejdet ikke var påbegyndt, før ekstrafunderingen var godkendt. I Bogense og Otterup har der ikke officielt været ydet tilskud. Der er blandt de fynske kommuner ikke nogen trend for, hvordan spørgsmålet håndteres. Det håndteres vidt forskelligt fra kommune til kommune. I Nordfyns Kommune er der ikke formelt vedtaget retningslinier for dækning af ekstra omkostninger til fundering. Praksis i Nordfyns Kommune Praksis i Nordfyns Kommune er, at omkostninger til ekstrafundering dækkes med et tilskud svarende til 75 % af de godkendte poster. Ansøgning om tilskud skal som udgangspunkt være indsendt og godkendt inden arbejdet påbegyndes. Kommunen betaler herefter regningen fra entreprenøren således, at momsen kan refunderes. Da der ikke er nogen formelle retningslinier ydes der dog også tilskud, selv om arbejdet er påbegyndt inden ansøgning. Dette set i lyset af, at ingen bør stilles ringere end andre, og fordi der ikke officielt oplyses om praksis. Såfremt ansøgeren ikke accepterer tilskuddet, tilbydes ansøgeren altid at grunden tilbageskødes. Tilskud udbetales ud fra Teknik og Miljøs vurdering af den faktiske udgift til ekstrafunderingen på baggrund af tilbud fra entreprenør og geotekniker. Herefter tager kommunens grundsælger stilling til en eventuel udbetaling. Problematik I et professionelt forløb vil en bygherre, inden en opgave udbydes, klarlægge husets placering og foretage geotekniske undersøgelser, så eventuel ekstrafundering indgår som et udbudsparameter. Herved fås en konkurrencedygtig pris. I praksis ses det, at ekstrafunderinger i vist omfang kan fås til kostprisen, da det indgår som et konkurrenceparameter. Problematikken opstår, når private bygherrer ikke entrerer med en professionel rådgiver. Her regnes et typehusfirma/entreprenør ikke som rådgiver, da deres interesse ligger i salg af en vare. Den private bygherre indhenter sjældent mere end et konkret tilbud, og den bydende specificerer i tilbuddet typisk, at tilbuddet forudsætter almindelige funderingsforhold. Efterfølgende entrerer bygherren med firmaet og efter underskrevet kontrakt udføres geotekniske undersøgelser, som i nogle tilfælde viser et behov for ekstrafundering. I de grelle tilfælde sørger bygherren ikke for tilstrækkelige undersøgelser, og derfor opdages behovet for ekstrafundering først når udgravning er påbegyndt.

3 I forhold til et tilskud er det et problem, at der ydes tilskud til et entreprenørarbejde uden der indhentes flere tilbud. Arbejdet udføres derfor i regning. Det er god service at tilgodese borgere, som køber grunde med vanskelige jordbundsforhold. Omvendt er det også borgerens eget ansvar at sikre et tilstrækkeligt grundlag til at påbegynde et byggeri, herunder indhente det fornødne kendskab til jordbundsforholdene. Der er ikke kendskab til, at private udstykninger yder samme service. I de private udstykninger, som typisk har en højere salgspris, bærer bygherren hele risikoen. Den nuværende praksis er administrativ tung, i det grundkøberne sjældent er tilfredse med den vurdering, Teknik og Miljø foretager. Samtidigt et der eksempler på byggefirmaer, som bevidst afleverer forkerte oplysninger eller laver deciderede fejl i kalkulationerne. Byggefirmaerne har tendens til at dække over egne fejl og manglende projektopfølgning ved at beskylde kommunen for at sinke byggesagen. Dette skaber en en uheldig stemning i forhold til borgeren og kommunens grundsælger.

4 Forslag til administrative retningslinier for tilskud til ekstrafundering Der ydes ikke tilskud til salg af jord til erhverv eller blandet bolig og erhverv. Der ydes kun tilskud til private bygherre, som selv skal bebo ejendommen. Selvrisiko Ekstraudgifter til fundering på op til kr ekskl. moms afholdes altid fuldt ud af køber. Ansøgning om tilskud Fundering som normal funderingsklasse iht. Funderingsnormen DS415 og SBI anvisning nr. 189 med underkant fundament 1,1 meter under naturligt terræn regnes som normal fundering, hvor der ikke gives tilskud. Bygherre skal tilse, at arbejdet udføres billigst muligt, herunder at en placering af bygninger tilgodeser såvel grundens udnyttelse som de lokale funderingsforhold. Såfremt kommunen vurderer, at en anden placering af bygninger ville reducere omkostningerne til ekstrafundering, uden at grundens udnyttelse forringes væsentligt, kan en anden placering af bygninger stilles som forudsætning for beregning af tilskud. Udgifter udover kr ekskl. moms dækkes med 100% af de beregnede omkostninger til ekstrafundering i vedhæftede beregningsskema. Kommunens tilskud udgør dog max ekskl moms: Grunde med salgspris op til For øvrige grunde Det angives i skemaet, hvilken funderingsform, der er anvendt. Geoteknisk rapport skal foreligge. Der ydes kun tilskud til fundering af beboelsesbygninger og indbyggede lukkede garager. Sidstnævnte kun, såfremt garagen opføres med tunge vægge; tegl, porrebetonblokke, beton eller tilsvarende, og at garagen indgår som en integreret bygningsdel. Udbetaling af tilskud sker ved fremsendelse af - Ubetalt faktura fra entreprenør til betaling af kommunen udregnet efter vedlagte skema med angivelse af faktiske forbrugte mængder til ekstrafundering. - Vejesedler for samlet levering af grus til fundering

5 Beregning af tilskud Tilskud beregnes efter vedlagte skema, uanset om de faktiske enhedspriser for bygherren er højere. Kun mængder, der vedrører ekstrafundering indsættes. Poster, som ikke er nævnt, refunderes ikke. Enhedspriser reguleres iht. byggeomkostningsindekset 1 gang årligt pr. 1/1. Ovenstående enhedspriser er i indeks januar 2008 og ekskl. moms. Anslået bevilliget tilskud, pkt d, er ikke tilsagn om endelig bevilling. Er de faktiske forbrugte mængder fx mindre, vil det endelige tilskud falde tilsvarende. Der ydes ikke tilskyd til stærkere beton eller armering af fundamenter og gulve uden statiske beregninger på det konkrete projekt, som dokumenterer behovet herfor. Tilbageskødning Der henvises til salgsbetingelserne.

6 Ansøgning om tilskud til ekstrafundering Ansøgers navn Bopælsadresse Postnummer Telefon Vedr. grunden på adressen Entreprenør Telefonnr Følgende fundering er valgt: (Sæt kryds) Traditionel fundering Sandpude Pæle Andet Statiske beregninger på fundament er vedlagt (Skal vedlægges hvis der ansøges om tilskud til ekstra betonstyrke og armering) Skemaet udfyldes med mængde antal og kolonnerne udregnes i Sum: Pos Tekst Enhed Antal Overslag á pris Sum Antal Faktisk 0 Total grusmængde til fundering [m³] EKSTRAFUNDERING 1 Blød bund udgravet og fjernet [m³] 35,00 2 Levering og indbygning af grus [m³] 161,00 3 Armering i fundamenter og gulve 1) [m] 4 Ekstra styrke i beton 1) [m³] 5 Ekstra betonmængde [m³] 585,00 6 Anstilling og afrigning ved ramning stk Betonpæle stk Kapning af pælehoveder stk Pumpesump (tilskud) stk a Sum ekskl. moms (sum af 1-9) kr UDFYLDES AF KOMMUNEN b Købers selvrisiko kr c Anslået tilskud (a minus b) kr

7 Underskrifter dato entreprenør dato bygherre Bilag: Geoteknisk rapport med forslag til fundering Specificeret og skriftligt tilbud fra entreprenør på ekstrafundering med angivelse af materialemængder. UDFYLDES AF KOMMUNEN: Foreløbigt tilsagn om tilskud til ekstrafundering: kr ekskl. moms dato Underskrift kommune Endeligt tilskud til ekstrafundering: kr ekskl. moms dato Underskrift kommune

UDKAST TIL KØBSAFTALE

UDKAST TIL KØBSAFTALE UDKAST TIL KØBSAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. EJENDOMMEN 2. KØBESUM OG BETALINGSBETINGELSER 3. OVERTAGELSE 4. SKÆRINGSDATO 5. INKLUDERET I KØBESUMMEN 6. FORPLIGTELSER UDENFOR KØBESUMMEN 7. SERVITUTTER 8.

Læs mere

VIGTIG VIDEN OM JORDBUNDSPRØVER. Vejledning til grundejere og rådgivere

VIGTIG VIDEN OM JORDBUNDSPRØVER. Vejledning til grundejere og rådgivere VIGTIG VIDEN OM JORDBUNDSPRØVER Vejledning til grundejere og rådgivere INDHOLD Hvorfor bør man supplere med flere undersøgelser end kommunens?... 4 Hvornår har jeg mulighed for ekstra refusion?... 4 Hvor

Læs mere

Salgsbetingelser for boliggrunde på Stadion Alle 5 og 9 Hampen

Salgsbetingelser for boliggrunde på Stadion Alle 5 og 9 Hampen Salgsbetingelser for boliggrunde på Stadion Alle 5 og 9 Hampen 28-11-2016 1 I budrunde: S A L G S B E T I N G E L S E R for boliggrunde på Stadion Alle 5 og 9, Hampen i Ikast-Brande Kommune De enkelte

Læs mere

Grindsted. Kornelparken Udstykning af grunde Vurdering af ekstraomkostninger til fundering

Grindsted. Kornelparken Udstykning af grunde Vurdering af ekstraomkostninger til fundering Grindsted. Kornelparken 190-206 Udstykning af grunde Vurdering af ekstraomkostninger til fundering Geo projekt nr. 201635 Rapport 2, 2017-09-26 Sammenfatning Aalborg Kommune påtænker at sælge 9 grunde

Læs mere

Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af. areal til boligformål i Søndersø

Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af. areal til boligformål i Søndersø Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af areal til boligformål i Søndersø Salg sker efter Indenrigs- og Sundhedsministeriets bekendtgørelse nr. 799 af 24. juni 2011. Det fremgår blandt andet heraf, at kommunen

Læs mere

KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af parcelhusgrunde, beliggende.

KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af parcelhusgrunde, beliggende. KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af parcelhusgrunde, beliggende. Undertegnede: Navn: Adresse: By og postnr.: _ Telefon nr.: E-mail: CPR nr.: og Navn: Adresse: Postnr. og by:_ Telefon nr.: E-mail: CPR

Læs mere

KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af parcelhusgrunde, beliggende Johanne Hansens Vej. Undertegnede:

KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af parcelhusgrunde, beliggende Johanne Hansens Vej. Undertegnede: KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af parcelhusgrunde, beliggende Johanne Hansens Vej. Undertegnede: Navn: Adresse: By og postnr.: Telefon nr: E.mail: CPR nr: og Navn: Adresse: Postnr. og by: Telefon

Læs mere

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land.

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land. Administrationsgrundlag for Grøn Ordning i Jammerbugt Kommune Den 19.8.2015 Indledning Der er i Lov om vedvarende energi [1] etableret en Grøn Ordning for nye vindmøller over 25 meter, der er opstillet

Læs mere

Salgsbetingelser. for. Boliggrunde. Ikast-Brande Kommune Kildebakken 3. etape Nørre Snede. 15.08.2007 Rev. 11-11-2014

Salgsbetingelser. for. Boliggrunde. Ikast-Brande Kommune Kildebakken 3. etape Nørre Snede. 15.08.2007 Rev. 11-11-2014 Salgsbetingelser for Boliggrunde i Ikast-Brande Kommune Kildebakken 3. etape Nørre Snede 15.08.2007 Rev. 11-11-2014 S A L G S B E T I N G E L S E R for boliggrunde på Kildebakken, 3. etape i Ikast-Brande

Læs mere

Fundering af mindre bygninger JØRGEN LARSEN C. C. BALLISAGER

Fundering af mindre bygninger JØRGEN LARSEN C. C. BALLISAGER Fundering af mindre bygninger JØRGEN LARSEN C. C. BALLISAGER SBI-ANVISNING 181 STATENS BYGGEFORSKNINGSINSTITUT 1994 SBI-anvisninger er forskningsresultater bearbejdet til brug ved planlægning, projektering,

Læs mere

Fundering af stillads for brostøbning. Med afsæt i Odins Bro

Fundering af stillads for brostøbning. Med afsæt i Odins Bro Med afsæt i Placering Placering Fakta for entreprisen Længde: Vest 288 m Øst 80 m. Beton: 12.000 m 3 Armering: 2.200 tons Pæle: 16 km. betonpæle Geoteknik Geoteknik Adgangsvej Adgangsvej Adgangsvej Adgangsvej

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde Gældende for Dalgårdsvej 35, Thorsager 1. Udbud af parcelhusgrunde De kommunale parcelhusgrunde sælges i henhold til bekendtgørelse nr. 799 af 24. juni 2011 om offentligt

Læs mere

Indstilling Planlægning og Byggeri Kolt, lokalplan 831, byggemodning og salg af 28 villapar- celler i delområde Ia 1. Resume

Indstilling Planlægning og Byggeri Kolt, lokalplan 831, byggemodning og salg af 28 villapar- celler i delområde Ia 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 7. juni 2010 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune Kolt, lokalplan 831, byggemodning og salg af 28 villaparceller i delområde

Læs mere

Vilkår. for salg af Nordfyns Kommunes. byggegrunde

Vilkår. for salg af Nordfyns Kommunes. byggegrunde Vilkår for salg af Nordfyns Kommunes byggegrunde Udbud af byggegrunde til opførelse af parcelhuse i Stenløkkeparken i Otterup Salg sker efter Indenrigsministeriets bekendtgørelse nr. 799 af 24. juni 2011

Læs mere

Købstilbud med salgsvilkår for sommerhusgrunde, beliggende Kystvej 40 A og Kystvej 40 B, Binderup

Købstilbud med salgsvilkår for sommerhusgrunde, beliggende Kystvej 40 A og Kystvej 40 B, Binderup Købstilbud med salgsvilkår for sommerhusgrunde, beliggende Kystvej 40 A og Kystvej 40 B, Binderup Undertegnede Navn: Adresse:_ By og postnr.: Telefon nr.: E.mail CVR nr: tilbyder herved Kolding Kommune

Læs mere

GENERELLE SALGSVILKÅR for Hjørring Kommunes salg af boliggrunde i 2014

GENERELLE SALGSVILKÅR for Hjørring Kommunes salg af boliggrunde i 2014 Hjørring Kommune GENERELLE SALGSVILKÅR for Hjørring Kommunes salg af boliggrunde i 2014 Indhold 1. Udbud 2. Reservation af grunde 3. Betalingsbetingelser 4. Tilslutningsbidrag 5. Salgsomkostninger 6. Afmærkning

Læs mere

Generelle salgsbetingelser for parcelhusgrunde i Aabenraa Kommune April 2010

Generelle salgsbetingelser for parcelhusgrunde i Aabenraa Kommune April 2010 April 2010 Henvendelse: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Fax: 73 76 76 77 e-mail: post@aabenraa.dk hjemmeside: www.aabenraa.dk Retsregler: Grundene udbydes til salg jf. bekendtgørelse

Læs mere

Storparcel til Åben/lav bebyggelse. Ved Tjørring gl. skole.

Storparcel til Åben/lav bebyggelse. Ved Tjørring gl. skole. Storparcel til Åben/lav bebyggelse. Ved Tjørring gl. skole. Salgsmappe Udarbejdet af Herning kommune i forbindelse med offentligt udbud af arealer med annoncering i Herning Folkeblad den 14. maj 2014.

Læs mere

Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Elkærholmparken, Vester Nebel

Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Elkærholmparken, Vester Nebel Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Elkærholmparken, Vester Nebel Nr. 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, og 28. Undertegnede: Navn: Adresse: By og Postnr.: Telefon nr: E.mail: CPR

Læs mere

Købsblanket Byggegrunde

Købsblanket Byggegrunde [ Redigérbar PDF fil / 2014 ] Købsblanket Byggegrunde Hvis Købsblanketten forsynes med digital signatur, er det tilstrækkeligt med en af købernes signaturer. PDF-Købsblanketten skal udfyldes, printes og

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde 26.06.2017 Sagsid 14/38190 Gældende for Dalgårdsvej, Thorsager 1. Udbud af parcelhusgrunde De kommunale parcelhusgrunde sælges i henhold til bekendtgørelse nr. 799

Læs mere

Montagekontrakt (med betydelige eller udelukkende NCC leverancer)

Montagekontrakt (med betydelige eller udelukkende NCC leverancer) Montagekontrakt (med betydelige eller udelukkende NCC leverancer) 1. Parterne Mellem og NCC Construction Danmark A/S (CVR-nr. 69894011) (CVR-nr. ) i det følgende kaldet NCC i det følgende kaldet entreprenøren

Læs mere

Salg af arealer ved Kildemarksvej, 4760 Vordinborg del af matr. nr. 7 f og 7 al Iselingen, Vordingborg Jorder

Salg af arealer ved Kildemarksvej, 4760 Vordinborg del af matr. nr. 7 f og 7 al Iselingen, Vordingborg Jorder Salg af arealer ved Kildemarksvej, 4760 Vordinborg del af matr. nr. 7 f og 7 al Iselingen, Vordingborg Jorder Kollegie 20.635 m2 Vordingborg Uddannelsescenter TV2 Øst Ca. 7.400 m2 Arealets nærmere beliggenhed

Læs mere

K Ø B S A F T A L E. tilbyder herved at købe den del af Hanesvinget 2A, Skørping, som er angivet som

K Ø B S A F T A L E. tilbyder herved at købe den del af Hanesvinget 2A, Skørping, som er angivet som Købsaftaleskabelon af 23. maj 2011 K Ø B S A F T A L E vedr. parcel af Hanesvinget 2A, 9520 Skørping Undertegnede Navn/Virksomhed: Adresse: Tlf.: CPR/CVR: E-mail: tilbyder herved at købe den del af Hanesvinget

Læs mere

Salgsbetingelser. for. Boliggrunde. Emil Ernsts Vej Engesvang

Salgsbetingelser. for. Boliggrunde. Emil Ernsts Vej Engesvang Salgsbetingelser for Boliggrunde på Emil Ernsts Vej 98-106 Engesvang 16-11-2016 1 S A L G S B E T I N G E L S E R for boliggrunde på Emil Ernsts Vej 98-106, Engesvang i Ikast-Brande Kommune I budrunde:

Læs mere

Totalentreprisekontrakt Almene boliger på Gammel Nybyvej

Totalentreprisekontrakt Almene boliger på Gammel Nybyvej Mellem Handelsfirmaet JMT ApS Skelhøjvej 2 Veksø, 3670 Danmark og entreprenørens navn Sag 1/5 1 Entreprisens art Mellem bygherre: Handelsfirmaet JMT ApS Skelhøjvej 2 Veksø, 3670 Danmark og entreprenøren:

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde Gældende for Carl Th. Dreyers Vej i Ebeltoft. 1. Udbud af parcelhusgrunde Disse betingelser gælder ved Syddjurs Kommunes salg af parcelhusgrunde. Syddjurs Kommune

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde 19-04-2018 Sagsid 07/36451 Gældende for Ladegårdsparken 1. Udbud af parcelhusgrunde De kommunale parcelhusgrunde sælges i henhold til bekendtgørelse nr. 799 af 24.

Læs mere

Charlotte Amalievej i Ålum 2. etape. Salgsvilkår

Charlotte Amalievej i Ålum 2. etape. Salgsvilkår Charlotte Amalievej i Ålum 2. etape Salgsvilkår De 9 grunde ligger i Ålum, vest for Randers og er placeret i den vestlige udkant af Ålum by. Udstykningen ligger tæt ved skoven og med udsigt ud over marker.

Læs mere

Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Elkærholmparken, Vester Nebel

Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Elkærholmparken, Vester Nebel Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Elkærholmparken, Vester Nebel Nr. 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, og 28. Undertegnede: Navn: Adresse: By og Postnr.: Telefon nr: E.mail: CPR

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde Gældende for udstykningen Martin Madsens Vej og J.C. Danielsens Vej i Hornslet. 1. Udbud af parcelhusgrunde Disse betingelser gælder ved Syddjurs Kommunes salg af

Læs mere

Tinghøj Allé 2 5750 Ringe. sælger betinget af købesummens betaling og tilladelse fra Geodatastyrelsen (udstykning) herved til medunderskrevne

Tinghøj Allé 2 5750 Ringe. sælger betinget af købesummens betaling og tilladelse fra Geodatastyrelsen (udstykning) herved til medunderskrevne SALGSBETINGELSER Undertegnede Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2 5750 Ringe sælger betinget af købesummens betaling og tilladelse fra Geodatastyrelsen (udstykning) herved til medunderskrevne Navn/Firma

Læs mere

Tinghøj Allé 2 5750 Ringe

Tinghøj Allé 2 5750 Ringe SALGSBETINGELSER Undertegnede Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2 5750 Ringe sælger betinget af købesummens betaling og tilladelse fra Geodatastyrelsen (udstykning) herved til medunderskrevne Navn/Firma

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde Gældende for Elkærbakke, Vrinners. 1. Udbud af parcelhusgrunde Disse betingelser gælder ved Syddjurs Kommunes salg af parcelhusgrunde. Syddjurs Kommune benævnes

Læs mere

Indstilling. Byggemodning af område til boliger i Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Byggemodning af område til boliger i Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. oktober 2013 Byggemodning af område til boliger i Brabrand Aarhus Kommune Teknik og Miljø Arealerne i Lokalplan 941, Boligområde syd

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Kapitel 1 Anvendelse

Læs mere

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem RÅDGIVNINGSAFTALE DELAFTALE XX mellem Sønderborg Kommune Bygninger & Energi Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Kontaktperson: Torben Andreas Thygesen og medundertegnede Dato 13-05-2014 xxx Tlf. E-mail: CVR-nr.

Læs mere

AFTALE. 1. Parterne. Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89. Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej Støvring

AFTALE. 1. Parterne. Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89. Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej Støvring Side 1 af 5 26. april 2018 AFTALE Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89 1. Parterne Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej 110 9530 Støvring i det følgende kaldet Kommunen, ved ansvarlig kontaktperson:

Læs mere

KØBSBLANKET TIL BYGGEGRUNDE

KØBSBLANKET TIL BYGGEGRUNDE HORSENS KOMMUNE KØBSBLANKET TIL BYGGEGRUNDE PDF-købsblanketten skal udfyldes, printes og underskrives. Herefter kan den scannes og mailes til: mm@horsens.dk Eller afleveres/postes til: Horsens Kommune

Læs mere

Ansøgning om tilskud i 2013 fra Pelsdyrafgiftsfonden

Ansøgning om tilskud i 2013 fra Pelsdyrafgiftsfonden Ansøgning om tilskud i 2013 fra Pelsdyrafgiftsfonden 1. Projektets titel Der skal tilstræbes en kort men samtidig dækkende titel for projektet 2. Projektets hovedformål (max. 5 linier) Der skal her anføres

Læs mere

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt.

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt. Pkt. 163 Salg af grunde Sagsnr. 250011 Byrådet Lukket punkt Resume De 2 sidste storparceller på Ageren i Trekroner forslås udstykket i 12 mindre grunde og sælges individuelt til tæt lavt byggeri. I bekræftende

Læs mere

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk HOVEDENTREPRISE UDBUDSBREV-UDBUDSBETINGELSER Maj 2018 Bygherre Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4

Læs mere

Salgsbetingelser. for. boliggrunde. Tranevej 12 og Brande

Salgsbetingelser. for. boliggrunde. Tranevej 12 og Brande Salgsbetingelser for boliggrunde på Tranevej 12 og 14 7330 Brande 07-04-2014 Revideret 17-11-2016 I budrunde: S A L G S B E T I N G E L S E R for boliggrunde på Tranevej 12 og 14, 7330 Brande i Ikast-Brande

Læs mere

Kalundborg Renseanlæg A/S Kalundborg Vandforsyning A/S Kalundborg Overfladevand A/S. Egnethedsskema. ved ansøgning om prækvalifikation

Kalundborg Renseanlæg A/S Kalundborg Vandforsyning A/S Kalundborg Overfladevand A/S. Egnethedsskema. ved ansøgning om prækvalifikation Kalundborg Renseanlæg A/S Kalundborg Vandforsyning A/S Kalundborg Overfladevand A/S Egnethedsskema ved ansøgning om prækvalifikation Begrænset udbud af prøveudtagning og analyse af spildevand, slam og

Læs mere

Bygherre: Boligkontoret Fredericia Side 1 af 8 Købmagergade Skole Dato: 10-07-2015 E. Malerentreprisen (MA) Rev.: 09-09-2015

Bygherre: Boligkontoret Fredericia Side 1 af 8 Købmagergade Skole Dato: 10-07-2015 E. Malerentreprisen (MA) Rev.: 09-09-2015 Bygherre: Boligkontoret Fredericia Side 1 af 8 Bygherre: Boligkontoret Fredericia Vesterbrogade 4 7000 Fredericia Totalrådgiver: Bascon A/S Åboulevarden 21 Postboks 510 8100 Århus C Vedrørende: Købmagergade

Læs mere

Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter

Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter Aftale om totalrådgivning vedr. Vordingborg Kommune - Nyt fælles kommunalt administrationscenter 1 Parterne 1.1 Undertegnede Vordingborg Kommune Postboks 200 Valdemarsgade 443 4760 Vordingborg repræsenteret

Læs mere

K Ø B S A F T A L E. Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR ) til

K Ø B S A F T A L E. Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR ) til Krunderup, Skovholt. K Ø B S A F T A L E Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR 29189927) til har solgt grund nr.,matr. nr., Vognstrup, Navr, af kommunes udstykning i Skovholt, Navr. Parcellen

Læs mere

Vilkår for salg af Bethaniagade 11, 7400 Herning

Vilkår for salg af Bethaniagade 11, 7400 Herning Salgsmappe Vilkår for salg af Bethaniagade 11, 7400 Herning Udarbejdet af Herning kommune i forbindelse med offentligt udbud af arealer med annoncering i Herning Folkeblad den 12. marts 2014. Herning Kommune.

Læs mere

K Ø B S A F T A L E. Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR ) til

K Ø B S A F T A L E. Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR ) til 2. afsnit Kofeltvej. K Ø B S A F T A L E Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR 29189927) til har solgt matr. nr., Den mellemste del, Idom, beliggende Kofeltvej nr.. Parcellen er solgt på følgende

Læs mere

Vilkår. for salg af Nordfyns Kommunes. byggegrunde

Vilkår. for salg af Nordfyns Kommunes. byggegrunde Vilkår for salg af Nordfyns Kommunes byggegrunde Udbud af kommunale byggegrunde til opførelse af byhuse på Fionagrunden i Bogense Salg sker efter Indenrigsministeriets bekendtgørelse nr. 799 af 24. juni

Læs mere

Eksempler fra det udfyldte skema vil være markeret med grå baggrund.

Eksempler fra det udfyldte skema vil være markeret med grå baggrund. Vejledning til Skema til budget og regnskab med afrapportering vedrørende udvikling af fælles kompetencebeskrivelser, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. 11-08-2016 Skemaet

Læs mere

Under Rødtjørnen, Under Hvidtjørnen og Under Bøgen, Halgård Vest 2. etape K Ø B S A F T A L E

Under Rødtjørnen, Under Hvidtjørnen og Under Bøgen, Halgård Vest 2. etape K Ø B S A F T A L E Under Rødtjørnen, Under Hvidtjørnen og Under Bøgen, Halgård Vest 2. etape K Ø B S A F T A L E Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR 29189927) til har solgt Under Hvidtjørnen nr., matr.nr., Mejdal,

Læs mere

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xx Xxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xx Xxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xx Xxxx xxxxxxxxxx Xxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx Honorar - udarbejdelse lokalplan - udvidelse konferencecenter - opførelse enfamiliehus xxxx xxxxxxxx

Læs mere

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Grøn ordning er hjemlet i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi, nr. 1074 af 8. november 2011 (VE-loven), 18-20. Dette administrationsgrundlag

Læs mere

Storstrømsbroen Entreprise Totalentreprise

Storstrømsbroen Entreprise Totalentreprise TAG - Tilbuds- og afregningsgrundlag Storstrømsbroen Entreprise 93200.001 Totalentreprise Maj 2017 93200.001 Storstrømsbroen REV SIDE TAG - Tilbuds- og afregningsgrundlag 02 1 af 4 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af storparcel ved Stenløkkeparken i Otterup

Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af storparcel ved Stenløkkeparken i Otterup Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af storparcel ved Stenløkkeparken i Otterup Salg sker efter Indenrigsministeriets bekendtgørelse nr. 472 af 20. juni 1991 med tilhørende vejledning nr. 60 af 28. juni

Læs mere

Erhvervsgrunden beliggende Sjællandsvej Brande

Erhvervsgrunden beliggende Sjællandsvej Brande Salgsbetingelser for Erhvervsgrunden beliggende Sjællandsvej 3 7330 Brande i Ikast-Brande Kommune 14-02-2017 Sagsnr. 2015/19149 1 SALGSBETINGELSER for erhvervsgrunden på Sjællandsvej 3, Brande i Ikast-Brande

Læs mere

Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan 994

Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan 994 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Center for Byens Anvendelse Dato 11. september 2015 Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan Arealerne i lokalplan, sydvest for Ny Studstrupvej/Lauritshøj

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

K Ø B S A F T A L E. Erhvervsgrund Solbjergvej 19B, Bælum

K Ø B S A F T A L E. Erhvervsgrund Solbjergvej 19B, Bælum 2/10-14 K Ø B S A F T A L E Erhvervsgrund Solbjergvej 19B, Bælum Undertegnede Navn/Virksomhed: Adresse: CPR/CVR.: Tlf.: E-mail: tilbyder herved at købe matr.nr. 8g Bælum By, Bælum, beliggende Solbjergvej

Læs mere

Betingelser for salg af erhvervsgrunde

Betingelser for salg af erhvervsgrunde Betingelser for salg af erhvervsgrunde 13-04-2018 Sagsid 18/8206 1. Udbud af erhvervsbyggegrunde De kommunale byggegrunde sælges i henhold til bekendtgørelse om offentligt udbud ved salg af kommunens faste

Læs mere

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018.

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018. Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger 28.81.13.10 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgningsfrist

Læs mere

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi

Tilsagn om tilskud for 2014 til oprettelse af den lokale aktionsgruppe og udvikling af den lokale udviklingsstrategi LAG Bornholm Jørgen Hammer, LAG Formand jh@nyker.dk C.C. hjj@lag-bornholm.dk erhverv@naturerhverv.dk Dato: 4. december 2014 Kontor: Landdistriktskontor Netværkscenteret Sagsnr.: 2014-2918 Sagsbeh.: SYKJ

Læs mere

KØBSAFTALE. Købesummen berigtiges ved kontant betaling ved overtagelsen. senest 4 uger efter at kommunen har modtaget købsaftale med underskrift

KØBSAFTALE. Købesummen berigtiges ved kontant betaling ved overtagelsen. senest 4 uger efter at kommunen har modtaget købsaftale med underskrift KØBSAFTALE Det bekræftes herved, at der mellem Holstebro Kommune som sælger og er indgået følgende aftale: Ovennævnte køber har købt den kommunen tilhørende ubebyggede storparcel nr., matr.nr., Døes Gårdhøj,

Læs mere

Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar. De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt

Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar. De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt 01.01.2017 Det kan altid betale sig at få et godt råd, inden en byggesag

Læs mere

Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Sysselbjergvej, Almind

Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Sysselbjergvej, Almind Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Sysselbjergvej, Almind Nr. 44, 46, 48 og 50 Undertegnede: Navn: Adresse: By og Postnr.: Telefon nr: E.mail: CPR nr: og Navn: Adresse: By og postnr.:

Læs mere

Salgsbetingelser. for. Erhvervsgrunde. Ikast-Brande Kommune Sagsnr. 2007/00234

Salgsbetingelser. for. Erhvervsgrunde. Ikast-Brande Kommune Sagsnr. 2007/00234 Salgsbetingelser for Erhvervsgrunde i Ikast-Brande Kommune 22-02-2017 Sagsnr. 2007/00234 SALGSBETINGELSER for Erhvervsområder i Ikast-Brande Kommune Henvendelse om køb af erhvervsgrund sker ved henvendelse

Læs mere

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Pkt. 344 Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Sagsnr. 277920 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Jyllingehallernes bestyrelse ansøger om 17 mio. kr. til genopbygning af bygningerne

Læs mere

Betingelser for salg af storparceller

Betingelser for salg af storparceller Betingelser for salg af storparceller 19-03-2019 Sagsid 17/34883 Gældende for storparcel ved Oldagervej i Rønde 1. Udbud af storparceller De kommunale byggegrunde sælges i henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby 15/12/2011

Læs mere

Ansøgning om tilskud i 2012 fra Pelsdyrafgiftsfonden

Ansøgning om tilskud i 2012 fra Pelsdyrafgiftsfonden Ansøgning om tilskud i 2012 fra Pelsdyrafgiftsfonden 1. Projektets titel Der skal tilstræbes en kort men samtidig dækkende titel for projektet 2. Projektets hovedformål (max. 5 linier) Der skal her anføres

Læs mere

Sørbymagle. Grund på Håndværkervænget (Lokalplan 21) Grunden er beliggende Håndværkervænget i Sørbymagle, jf. vedlagte oversigtskort, bilag 1.

Sørbymagle. Grund på Håndværkervænget (Lokalplan 21) Grunden er beliggende Håndværkervænget i Sørbymagle, jf. vedlagte oversigtskort, bilag 1. Sørbymagle Grund på Håndværkervænget (Lokalplan 21) K Ø B S A F T A L E Undertegnede Navn: Adresse: Center for Kommunale Ejendomme Caspar Brands Plads 6 4220 Korsør Tlf.: 58 57 95 33 CVR nr.: Tlf. nr.:

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Ansøgningsskema

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Ansøgningsskema Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Miljøministeriet Naturstyrelsen Marts 2013 Ansøgningsskema om tilskud til forundersøgelser af kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering

Læs mere

Skema 2. Landdistriktsbudget, yder eller landkommune: Landdistriktsbudget, mellemkommune:

Skema 2. Landdistriktsbudget, yder eller landkommune: Landdistriktsbudget, mellemkommune: Skema 2 Dokumentation for betalte udgifter ved acontoudbetaling eller anmodning om udbetaling af tilskud til dokumenterede betalte udgifter til løn og administration af den lokale aktionsgruppe Formålet

Læs mere

K Ø B S A F T A L E. Erhvervsgrund Grynderupvejen 18, Nørager

K Ø B S A F T A L E. Erhvervsgrund Grynderupvejen 18, Nørager 7/9-15 K Ø B S A F T A L E Erhvervsgrund Grynderupvejen 18, Nørager Undertegnede Navn/Virksomhed: Adresse: CPR/CVR.: Tlf.: E-mail: tilbyder herved at købe matr.nr. 1tæ, Nørager Hgd., Durup, beliggende

Læs mere

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2014 Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Arealerne i lokalplan 818, boligbebyggelse nord for Pannerupvej

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 30 af 14. januar 2014 fastsættes: Kapitel 1 Generelle bestemmelser

Læs mere

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Denne instruks for regnskab beskriver sammen med revisionsinstruksen

Læs mere

Salgsbetingelser. for. Boliggrunde. Ikast-Brande Kommune Ny Sandfeldvej, 3. etape Brande

Salgsbetingelser. for. Boliggrunde. Ikast-Brande Kommune Ny Sandfeldvej, 3. etape Brande Salgsbetingelser for Boliggrunde i Ikast-Brande Kommune Ny Sandfeldvej, 3. etape Brande 29-11-2017 1 S A L G S B E T I N G E L S E R for Boliggrunde på Ny Sandfeldvej, 3. etape i Ikast- Brande Kommune

Læs mere

Indstilling Aarhus Kommune Byggemodning af område til boliger i Sabro (lokalplan 904) MTM-TOV/Anlæg og Drift/Byggemodning 1.

Indstilling Aarhus Kommune Byggemodning af område til boliger i Sabro (lokalplan 904) MTM-TOV/Anlæg og Drift/Byggemodning 1. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 4. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Arealerne i Lokalplan 904, boligbebyggelse øst for Sabrovej i Sabro foreslås byggemodnet, udstykket og solgt

Læs mere

Egetoften, Tvis K Ø B S A F T A L E. Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR ) til. har solgt

Egetoften, Tvis K Ø B S A F T A L E. Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR ) til. har solgt Egetoften, Tvis K Ø B S A F T A L E Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR 29189927) til har solgt Egetoften nr., matr.nr., Hingebjerg, Tvis. Parcellen er solgt på følgende vilkår: 1. Parcellen

Læs mere

Der er udarbejdet et eksempel på udfyldelse, som er lagt ud på UUL puljens hjemmeside.

Der er udarbejdet et eksempel på udfyldelse, som er lagt ud på UUL puljens hjemmeside. Vejledning til Skema til budget og regnskab med afrapportering vedrørende udvikling af fælles kompetencebeskrivelser, arbejdsmarkedsuddannelser, undervisningsmaterialer og læreruddannelse. Skemaet er udformet,

Læs mere

Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af byggegrunde til opførelse af række- og dobbelthuse i Stenløkkeparken i Otterup

Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af byggegrunde til opførelse af række- og dobbelthuse i Stenløkkeparken i Otterup Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af byggegrunde til opførelse af række- og dobbelthuse i Stenløkkeparken i Otterup Nordfyns Kommune udbyder nu den tidligere storparcel i Stenløkkeparken til salg i 20

Læs mere

Enhedspriserne og mængderne er indtastet i MS Project, som derefter udregner den samlede pris for de enkelte mængder, dette er angivet i Tabel A.1.

Enhedspriserne og mængderne er indtastet i MS Project, som derefter udregner den samlede pris for de enkelte mængder, dette er angivet i Tabel A.1. A. Tilbudsoverslag Til beregning af en overslagpris anvendes V&S Prisbøgerne. Enhedspriserne, der benyttes til at beregne den samlede pris på bygværket, er nettopriser. Dette betyder, at der til byggeriets

Læs mere

Generelle betingelser for kommunens salg af fast ejendom

Generelle betingelser for kommunens salg af fast ejendom Generelle betingelser for kommunens salg af fast ejendom 1. april 2015 Salgsbetingelserne gælder for salg af såvel bygninger som bebyggede og ubebyggede grunde/arealer. I det efterfølgende er anvendt betegnelsen

Læs mere

K Ø B S A F T A L E. CVR.nr. 29 18 96 76 Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg (i det følgende kaldet sælger) Købers navn. Købers bopæl. Postnr.

K Ø B S A F T A L E. CVR.nr. 29 18 96 76 Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg (i det følgende kaldet sælger) Købers navn. Købers bopæl. Postnr. Sag.nr. 14/2036 Dok.nr. 111266/14 K Ø B S A F T A L E Underskrevne Vordingborg Kommune CVR.nr. 29 18 96 76 Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg (i det følgende kaldet sælger) sælger til medunderskrevne Købers

Læs mere

Det vil også være muligt at etablere parkeringsarealer til brug for enten private virksomheder eller offentlige funktioner i området.

Det vil også være muligt at etablere parkeringsarealer til brug for enten private virksomheder eller offentlige funktioner i området. Indhold Grunde på Strømmen 11, 15 og 17... 2 Plangrundlag... 2 Grundenes størrelse... 2 Randers Kommunes krav til byggeriet... 2 Forudsætning for ibrugtagen af ny bebyggelse:... 3 Supplerende bestemmelser

Læs mere

Boligforeningen 3B Havneholmen København V. Tilsagn om støtte til lån i medfør af lov om almene boliger m.v. 91 støtte til renovering m.v.

Boligforeningen 3B Havneholmen København V. Tilsagn om støtte til lån i medfør af lov om almene boliger m.v. 91 støtte til renovering m.v. Boligforeningen 3B Havneholmen 21 1561 København V Tilsagn om støtte til lån i medfør af lov om almene boliger m.v. 91 støtte til renovering m.v. Boligorganisation : Boligforeningen 3B Afdeling : 6067

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen,

Læs mere

Parcelhusgrunde Duathlonvej, Svenstrup Nord Salgsvilkår er revideret i februar 2014. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten.

Parcelhusgrunde Duathlonvej, Svenstrup Nord Salgsvilkår er revideret i februar 2014. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten. J.nr.: 2013-7963 KJK/tik Duathlonvej Duathlonvej ligger i den nordøstlige del af Svenstrup. Der er planlagt i alt 19 grunde på Duathlonvej indenfor delområde A af lokalplan 6-1-102. Denne 1. etape omfatter

Læs mere

Begæring om gratis, uforpligtende tilbud på byggeskadeforsikring PROJEKT SKEMA

Begæring om gratis, uforpligtende tilbud på byggeskadeforsikring PROJEKT SKEMA Begæring om gratis, uforpligtende tilbud på byggeskadeforsikring PROJEKT SKEMA Når et forsikringstilbud efterfølgende er udstedt, vil tilbuddet kunne anvendes hos kommunen i forbindelse med bygherrens/entreprenørens

Læs mere

K Ø B S A F T A L E. Bjert By, Sahl, beliggende Bjertparken nr., Vinderup.

K Ø B S A F T A L E. Bjert By, Sahl, beliggende Bjertparken nr., Vinderup. Parcelhusgrunde Bjertparken VI, Vinderup. K Ø B S A F T A L E Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune til har solgt matr. nr. Bjert By, Sahl, beliggende Bjertparken nr., Vinderup. Parcellen er solgt

Læs mere

Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Skolebakken 42a-e og Rytterskolevej 18 i Nr. Bjert

Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Skolebakken 42a-e og Rytterskolevej 18 i Nr. Bjert Købstilbud med salgsvilkår for parcelhusgrunde, beliggende Skolebakken 42a-e og Rytterskolevej 18 i Nr. Bjert Undertegnede: Navn: Adresse: By og Postnr.: Telefon nr: E.mail: CPR nr: og Navn: Adresse: By

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår videre spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har givet fejlagtige oplysninger om 1. års bruttoudgifter.

KENDELSE. Sagen angår videre spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har givet fejlagtige oplysninger om 1. års bruttoudgifter. 1 København, den 14. juni 2011 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Michael Pedersen Marielyst Strandvej 48 4873 Væggerløse Nævnet har modtaget klagen den 27. september 2010. Klagen angår

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

Forslag 1 er anlæg af ca 60 m stamvej som ender i vendeplads. Forslag 2 er anlæg af ca 115 m stamvej som ender i vendeplads.

Forslag 1 er anlæg af ca 60 m stamvej som ender i vendeplads. Forslag 2 er anlæg af ca 115 m stamvej som ender i vendeplads. NOTAT Projekt Byggemomdning Persillevænget, Tinglev Kunde Aabenraa Kommune Notat nr. 04 Dato 2014-11-11 Tidspunkt Til Fra Anne Bjorholm Jesper Østergaard 1. Forudsætninger Som grundlag for følgende beskrivelse

Læs mere

Parcelhusgrunde Hedensted Kommune

Parcelhusgrunde Hedensted Kommune Salgsbetingelser for grunde byggemodnet efter den 1. januar 2007 Parcelhusgrunde Hedensted Kommune o Tjørnevej 6 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1. De kommunale byggegrunde sælges i henhold

Læs mere

Købstilbud med salgsvilkår for byggegrund Skolevej 4, Lunderskov

Købstilbud med salgsvilkår for byggegrund Skolevej 4, Lunderskov Købstilbud med salgsvilkår for byggegrund Skolevej 4, Lunderskov Undertegnede: Navn: Adresse: By og Postnr.: Telefon nr: E.mail: CPR nr: og Navn: Adresse: By og postnr.: Telefon nr: E.mail: CPR nr: tilbyder

Læs mere

UDKAST TIL KØBSAFTALE

UDKAST TIL KØBSAFTALE UDKAST TIL KØBSAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. EJENDOMMEN 2. KØBESUM OG BETALINGSBETINGELSER 3. OVERTAGELSE 4. SKÆRINGSDATO 5. INKLUDERET I KØBESUMMEN 6. FORPLIGTELSER UDENFOR KØBESUMMEN 7. SERVITUTTER 8.

Læs mere

Begrænset licitation Udførelse af teknisk isolering for Aarhus Kommune, Teknik og Miljø

Begrænset licitation Udførelse af teknisk isolering for Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Udbudsannonce 14. januar 2015 Begrænset licitation Udførelse af teknisk isolering for Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Aarhus Kommune, Teknik og Miljø udbyder herved udførelse af teknisk isolering i begrænset

Læs mere