Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. december 2012 fra kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. december 2012 fra kl. 15.00-20.00"

Transkript

1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. december 2012 fra kl Tilstede: Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Preben Schmidt, Leif Nielsen, Flemming Torp, Flemming Larsen, Kristine Roug, Marco Brodde, og Torben Kaas. Fra sekretariatet: Jan Eriksen, Henning Enemark, Ilsebeth Schlæger, Jakob Simonsen, Torbjørn Eriksen, Mads Ellegaard, Anker Madsen og Trine Skov (referent). Afbud: Jeppe Jørgensen og Nanna Ilmer. 1. Godkendelse af dagsorden Lars Mortensen bød velkommen til bestyrelsesmødet. Der blev omdelt bilag til punkterne 2 b, 5 c og O 7 a. Der blev omdelt supplerende materiale til punkt 5 c, 5 e og en ny side 31 til bilag 7 d. Bilag 4 til punkt 9 blev udskiftet. På anmodning fra Anker Madsen blev punkt O 2 Kredsarbejdet overført fra orienteringsoversigten til dagsordenen som punkt 5 f. På anmodning fra Jan Eriksen blev punkt O 7 a Nyt om personale og hus overført fra orienteringsoversigten til dagsordenen som punkt 5 g. Dagsordenen blev herefter godkendt. 2. Økonomi og regnskab a) Økonomi og regnskab Ilsebeth Schlæger gennemgik balancen pr. 30. november Regnskabet pr. 30. november 2012 udviser et perioderesultat/overskud på kr ,00. Der har den 11. oktober 2012 været gennemført et uanmeldt kasseeftersyn af Revisionsfirmaet Mazars. Genpart af revisionsprotokollerne vedlægges. Originalprotokollerne samt revisors eksemplar skal underskrives af bestyrelsen. Bestyrelsen tog orienteringen om bestyrelsesbalancen pr. 30. november 2012 til efterretning. Bestyrelsen underskrev originalprotokollerne samt revisors eksemplar vedrørende uanmeldt kasseeftersyn den 11. oktober \\dba\home$\tsn\docunote\read only\standard dokument\13\d \publiseret - bestyrelsesreferat d. 18. december 2012 d docx

2 b) TEMA: Budgetforslag for 2013 Ilsebeth Schlæger og Jan Eriksen gennemgik forslaget til budget for Flemming Larsen spurgte ind til projektet Biodiversitetsundervisning. Jan Eriksen fortalte, at sekretariatet er i dialog med Aage V. Jensens fonde om en projektansøgning. Bestyrelsen godkendte det fremlagte forslag til budget for Politiske Udviklingsområder og Indsatsområder Der forelå ikke emner til dette dagsordenspunkt 4. Programmer og projekter Der forelå ikke emner til dette dagsordenspunkt 5. Konkrete sager a) Deltagelse på Folkemødet 2013 Bestyrelsen besluttede på bestyrelsesmødet den 30.oktober 2012, at Friluftsrådet skal deltage i Folkemødet Jan Eriksen redegjorde for sekretariatets forslag til konkrete emner, aktiviteter og budget for Friluftsrådets deltagelse i Folkemødet Jan Eriksen fortalte, at programmet og aktiviteterne på Folkemødet tager udgangspunkt i Friluftsrådet strategi og vil formidle eksempler på, hvad de tre strategiske fokusområder indeholder. Deltagelsen på Folkemødet bliver således en måde at formidle, hvad strategien indeholder. Sekretariatet foreslår derfor, at Friluftsrådet er repræsenteret med tre emner: Fakta om friluftslivet og friluftsaktiviteter og inspiration til friluftsliv (friluftsliv), Grønt Flag Grøn Skole (uddannelse og formidling) samt Naturparker (landskab og natur). Preben Schmidt tilkendegav, at han gerne vil deltage i Folkemødet med fokus på Naturparker. Bestyrelsen drøftede mulighederne for samarbejde med andre organisationer på Folkemødet. Bestyrelsen var enig om, at det kan være en mulighed, men det afhænger af konkrete aftaler. Bestyrelsen besluttede, at Fakta om friluftslivet og friluftsaktiviteter og inspiration til friluftsliv (friluftsliv), Grønt Flag Grøn Skole (uddannelse og formidling) og Naturparker (Natur og Landskab) er de emner, Friluftsrådet skal præsentere på Folkemødet. Bestyrelsen godkendte endvidere budgettet for Friluftsrådets deltagelse i Folkemødet 2013.

3 b) Workshop om national friluftspolitik Fredag den 30. november 2012 afholdt Miljøminister Ida Auken en kick-off workshop for den nationale friluftspolitik i Bella Center. Lars Mortensen fortalte kort om workshoppen om den nationale friluftspolitik. Lars Mortensen fremhævede, hvordan gennemgangen af konferencestafetten utvetydigt viste Friluftsrådet, som den organisation, der indgik i de største netværksdannelser og indgik i flest netværk. Lars Mortensen fortalte videre, at dagen resulterede i 10 forslag til pejlemærker for en national friluftspolitik. Pejlemærkerne bearbejdes af Miljøministeriet og godkendes af Miljøministeren. Herefter vil der bliver nedsat en arbejdsgruppe i forbindelse med hvert pejlemærke. Jan Eriksen bekræftede, at det forventes, at Friluftsrådet deltager i de arbejdsgrupper, der oprettes under de enkelte pejlemærker. Bestyrelsen drøftede, hvordan Friluftsrådet skal spille ind i det videre forløb. Bestyrelsen besluttede, at når der kommer en invitation fra Miljøministeren vil formandskabet tage stilling til, hvem der skal deltage i pejlemærke-arbejdsgrupperne. c) Naturvejledning i nationalparkerne - formidlingskoordinatorer Bestyrelsen besluttede på junimødet i 2012 at koncentrere nationalparkindsatsen om de tre oprettede nationalparker og neddrosle arbejdet i pilotområderne i lyset af miljøministerens og Miljøudvalgets holdning til ikke pt. at udnævne nye nationalparker. Henning Enemark redegjorde for arbejdet med at samle formidlingen i de enkelte nationalparker ved hjælp af formidlingskoordinatorer og formidlernetværk således, at nationalparkerne af befolkningen kan opleves som et samlet tilbud, hvor man som besøgende får et oplevelsestilbud i alle parkerne. Ikke som tre regionale parker, men et samlet nationalparktilbud med mange oplevelsesmuligheder. Henning Enemark fortalte videre, at arbejdet mod en fælles formidlingsindsats på nuværende tidspunkt kan samles under følgende overskrifter: Frivilligt arbejde og nationalparkpartnerskaber Samarbejde om Undervisning, skolesamarbejder og lejrskoler Nationalpark oplevelseskalender Udvikling af elektroniske formidlingstiltag via Smartphones og Tablets Brug af sociale medier Der blev omdelt et eksemplar af den nye publikation Sæt formidling på dagsordenen i nationalparkerne. Bestyrelsen drøftede om formidlingskoordinatorerne skal fuldfinansieres, eller om der skal stilles krav om medfinansiering fra ansøgerne. Flertallet af bestyrelsesmedlemmerne fandt, at formidlingskoordinatorerne, i hvert fald i en periode, skal fuldfinansieres.

4 Flemming O. Torp fandt det vigtigt, at der fastholdes et ensartet lønniveau til formidlingskoordinatorerne, uanset hvilken nationalpark de arbejder i. Bestyrelsen besluttede, at der principielt efter separat ansøgning kan ydes støtte til formidlingskoordinatorer til alle nationalparkers formidling for en 3-årig periode. d) Medlemskab af RCE Danmark Torbjørn Eriksen fortalte, at RCE Danmark (Regional Centre of Expertise Denmark) er en netværksorganisation for uddannelse for bæredygtig udvikling. Friluftsrådet og specielt Grønt Flag Grøn Skole programmet har haft stort udbytte af at deltage i netværket. Torbjørn Eriksen fortalte videre, at den statslige bevilling til RCE Danmark ophører pr. 1. januar I stedet etableres en forening for uddannelse for bæredygtig udvikling. Bestyrelsen besluttede, at bakke op om den nye foreningsdannelse ved at melde sig ind og deltage aktivt i netværket. e) Samarbejdsaftale vedrørende internationale projekter Torbjørn Eriksen redegjorde for, at Danidas finansieringsmekanismer for danske NGO er ændrer sig markant fra Af Danidas nuværende tre funding-faciliteter: rammeaftale, programaftale og enkeltprojekter videreføres kun rammeaftalerne, mens programaftaler og enkeltprojekter overgår til CISU (det tidligere Projektrådgivningen) i reduceret form. Torbjørn Eriksen forklarede, at hvis Friluftsrådet ikke kan imødekomme kravene til Rammeorganisationer, formodes Danida at henvise Friluftsrådet til CISU for videreførelse af udviklingsarbejdet med finansiering fra CISU s program- eller enkeltprojektbevilling, hvor der ikke er krav om egenfinansiering. Lars Mortensen fandt det ærgerligt, at reglerne ændres således, at en programaftale for Friluftsrådet ikke længere er en mulighed. Torben Kaas spurgte, hvilken betydning det vil få for de igangværende projekter, og det budget bestyrelsen netop har vedtaget. Torbjørn Eriksen fortalte, at alle projekter udløber til sommeren Torbjørn Eriksen vurderede, at Friluftsrådet formentlig kommer til at reducere antallet af lande, der arbejdes i, fra 3 til 2, og at nye projekter vil få et mindre volumen. Ilsebeth Schlæger fortalte, at Danidaprojekterne har selvstændigt regnskab, derfor vil en ændring ikke få betydning for Friluftsrådets budget Bestyrelsen besluttede, at det meddeles Danida, at Friluftsrådet ikke ser sig i stand til at imødekomme kravet til rammeorganisationer om egenfinansiering, idet Friluftsrådet hverken kan eller vil igangsætte indsamlingsvirksomhed i Danmark.

5 f) Kredsarbejdet Anker Madsen bad bestyrelsen notere datoerne for repræsentantskabsmøderne. Kreds Østjyllands repræsentantskabsmøde falder sammen med et bestyrelsesmøde. Sekretariatet arbejder på at få kredsrepræsentantskabsmødet flyttet. Nanna Ilmer er sygemeldt, derfor skal de møder, hun skulle have deltaget i, dækkes af andre. Preben Schmidt tilbød at deltage i mødet i Kreds Århus Bugt. Kirsten Nielsen tilbød at deltage i mødet i Kreds Nordsjælland. Kirsten Nielsen foreslog, at en indsats i forhold til de kommende kommuneplaner kunne være et emne, som bestyrelsesmedlemmerne kan have med ud til repræsentantskabsmøderne. Leif Nielsen fortalte, at Regionskontaktudvalget på sit møde den 4. december 2012 havde drøftet, hvordan Friluftsrådets bestyrelse kan hjælpe de kredsbestyrelser, der har vanskeligheder med arbejdet eller afviger markant fra den linje, som præger Friluftsrådets øvrige arbejde. Bestyrelsen drøftede spørgsmålet og besluttede, at formandskabet skal gå videre med problemstillingen, og at emnet tages op igen på bestyrelsesmødet i januar. g) Nyt om personale og hus Bestyrelsen besluttede på bestyrelsesmødet den 30. oktober 2012, at det indhentede tilbud, på ombygning af ejendommen Scandiagade 13, skulle pristjekkes. Jan Eriksen orienterede om mødet med den byggesagkyndige Niels Anker Jørgensen, der har gennemgået tilbuddet. Jan Eriksen forklarede, at det eneste, der umiddelbart kan hindre ombygningen, er, hvis Københavns Kommune stiller krav om, at der etableres en elevator. Københavns Kommune har imidlertid givet en forhåndstilkendegivelse om ikke at ville stille krav om etablering af elevator. Efter den byggesagkyndiges gennemgang af tilbuddet, er budgettet øget til 4,5 mio. kr. i det der er indlagt en større buffer i forhold til uforudsete udgifter. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. 6. Eksterne udvalg og repræsentationer Der forelå ikke emner til dette dagsordenspunkt 7. Tips- og Lottomidler til friluftslivet a) Brev fra Dansk Cyklist Forbund vedr. driftstilskud

6 Bestyrelsen har modtaget brev fra Dansk Cyklist Forbund vedrørende tolkningen af Naturstyrelsens notat af 28. juni 2012 om retningslinjer for uddeling af driftstilskud til landsdækkende natur- og friluftsorganisationer. Dansk Cyklist Forbund er bekymret over, om Friluftsrådets bestyrelse er opmærksom på, at den såkaldte "1995-aftale" ikke alene kan danne grundlag for Friluftsrådets behandling af driftsansøgninger. Friluftsrådets bestyrelse erklærede, at den er opmærksom på dette forhold. Jakob Simonsen uddybede, at en af pointerne i Naturstyrelsens notat af 28. juni 2012 netop var, at vurdering af ansøgninger skal ske på baggrund af en konkret ansøgning, og ikke alene må foretages på baggrund af en regel - som f.eks. reglen om, at der ikke gives driftstilskud til organisationer, der har mulighed for at modtage driftstilskud fra andre puljer af tipsmidler. Dette princip betegnes forvaltningsretligt som, "skøn må ikke sættes under regel". Bestyrelsen understregede, at alle ansøgninger naturligvis behandles efter enslydende principper i overensstemmelse med de forvaltningsretlige vilkår. Bestyrelsen erklærede herefter, at den har modtaget samtlige papirer i sagen, at det er bestyrelsens opfattelse, at den har været fuldt orienteret under hele forløbet, og at samtlige sagens aspekter har været fuldt belyst i Friluftsrådets bestyrelse. Dansk Cyklist Forbunds henvendelse giver ikke anledning til at ændre på denne opfattelse. b) Driftstilskud 2013 til organisationer Leif Nielsen erklærede sig inhabil i forhold til behandlingen af sagsnr Marco Brodde erklærede sig inhabil i forhold til behandlingen af sagsnr og sagsnr Torben Kaas erklærede sig inhabil i forhold til behandlingen af sagsnr Jakob Simonsen henviste til de udsendte bilag om forhåndsindstillinger af driftstilskud for Bestyrelsen besluttede, på baggrund af tre ikke-færdigbehandlede ansøgninger fra Danmarks Jægerforbund, Danmarks Cyklist Forbund og Entomologisk Forening, at der ikke laves en forhåndsindstilling om tildeling af driftstilskud. c) Temamøder 2013 Jakob Simonsen fortalte, at landsdækkende frilufts- og naturforeninger i 2012 har haft mulighed for at søge støtte til mødeafholdelse under temaerne "Nye medier og friluftsliv" og "Friluftsorganisationers aktiviteter i bynatur". Jakob Simonsen fortalte videre, at temamøderne har været en begrænset succes i 2012 med kun to ansøgninger. Administrationen foreslår derfor, at temaerne for 2013 formuleres bredere, samt at der gøres en ekstra indsats for at fremhæve muligheden for tilskud til temamøder. Forslag til temaer for 2013: "Medlemsfremmende tiltag i friluftsorganisationer" eller

7 "Nye friluftsaktiviteter" Bestyrelsen drøftede fordele og ulemper ved, at temaerne er formuleret så bredt. Bestyrelsen godkendte, at temaerne for møder, der kan opnå støtte efter kriterier for temamøder i 2013, er "Medlemsfremmende tiltag i friluftsorganisationer" og "Nye friluftsaktiviteter". d) Indstillinger om tilskud og afslag 62. fordeling, 8. uddeling Flemming O. Torp erklærede sig inhabil i forhold til behandlingen af sagsnr og sagsnr Marco Brodde erklærede sig inhabil i forhold til behandlingen af sagsnr og sagsnr Kirsten Nielsen erklærede sig inhabil i forhold til behandlingen af sagsnr Særlige sager: Tilskud Side 20, sagsnr : Danmarks Naturfredningsforening: Høslet på Trappebæksengen i Svendborg. Kirsten Nielsen bemærkede, at det er et spændende projekt. Side 27, sagsnr : Alslev Sogns Borgerforening: Dinnsens Skovpark Skovprojekt i Alslev. Flemming Larsen spurgte, om kravet om, at skoven skal være tilgængelig for kørestolsbrugere, ikke vil medføre, at bevillingen er utilstrækkelig. Jakob Simonsen fortalte, at der ikke er tale om et krav, som administrationen har formuleret, men en del af projektbeskrivelsen, som er fremhævet som forudsætning for tilskuddet. Side 30, sagsnr : Naturstyrelsen: Nationaløkonomisk undersøgelse af friluftslivet. Jakob Simonsen orienterede om, at ansøgningen blev omtalt og forhåndsgodkendt på bestyrelsesmødet 30. oktober. Torben Kaas rejste spørgsmålet om, hvorvidt der bør indføres en bagatelgrænse for ansøgninger, idet de 10 mindste ansøgninger anslår tilsammen kr. Flemming O. Torp erklærede, at det for ham er bevis på, at der er brug for pengene, og det derfor er rigtigt, at der ikke er en bagatelgrænse. Jakob Simonsen henledte endvidere opmærksomheden på ansøgningen fra Skjoldungelandet sagsnr Afslag Side 1, sagsnr : Dagplejen i Esbjerg Kommune: Tantehuset. Marco Brodde spurgte ind til begrundelsen for afslaget. Jakob Simonsen forklarede, at det ikke har været muligt under sagsbehandlingen at tilvejebringe de fornødne oplysninger. Side 13, sagsnr : Asserbo Golf Club: Fårehold i Asserbo Golf Club. Flemming Larsen fandt, at det kunne være interessant at få afprøvet. Jakob Simonsen fortalte, at indholdet af naturforståelse i projektet var vurderet at være for lille.

8 Bestyrelsen godkendte listen af 11. december 2012 over behandlede sager i 62. fordeling, 8 uddeling. 8. Meddelelser Lars Mortensen fortalte, at Nanna Ilmer har besluttet at trække sig fra bestyrelsen pr. 31. december Konsekvensen deraf er, at suppleanten Michael Boon Pedersen indkaldes til bestyrelsen pr. 1. januar Jan Eriksen meddelte, at det forventes, at Friluftsrådet skal uddele 61 mio. kr. af overskuddet fra Tipsog Lottomidlerne til friluftsliv i Fastlæggelse af Friluftsrådets politiske strategi Punktet refereres ikke. 10. Eventuelt Bestyrelsen glædede sig over, at Roskilde-Lejre nu bliver nationalpark. Flemming Larsen anbefalede bogen Noget tyder på om fraflytningen fra landdistrikterne. Jan Eriksen fortalte, at han og Astrid Bjørg Mortensen skal holde møde med den nye tv-station TV2 Fri om mulighederne for at samarbejde. Mødet sluttede kl Referat: Trine Skov, 19. december 2012

Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00

Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00 Bestyrelsesmøde torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-12.00 Tilstede: Lars Mortensen, Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Nanna Ilmer, Marco Brodde, Preben Schmidt, Leif Nielsen (10.45 fra punkt 2a ), Flemming

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 29. januar 2013 fra kl. 15.00-20.00

Bestyrelsesmøde tirsdag den 29. januar 2013 fra kl. 15.00-20.00 Bestyrelsesmøde tirsdag den 29. januar 2013 fra kl. 15.00-20.00 Tilstede: Lars Mortensen (ikke punkt 1, 2, 4), Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Preben Schmidt, Leif Nielsen, Flemming Larsen, Kristine

Læs mere

Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013

Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013 REFERAT Møde i Friluftsrådets bestyrelse mandag den 16. december 2013 Til stede: Kirsten Nielsen, Flemming Larsen, Mads Kolte-Olsen, Flemming O. Torp, Kirsten Skovsby, Stine Sørensen, Leif Nielsen, Marco

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014 Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 2. september 2014 Til stede fra bestyrelsen: Lars Mortensen, Flemming Larsen, Flemming Torp, Kirsten Skovsby, Stine Høi Sørensen, Marco Brodde, Leif Nielsen, Preben

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 30. april 2019 kl IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 30. april 2019 kl IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V Referat Bestyrelsesmødet tirsdag den 30. april 2019 kl. 10.00 11.05 IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V Til stede: Lars Mortensen (formand), Leif Nielsen, Thomas Bach, Helle Stuart,

Læs mere

R E F E R A T Bestyrelsesmøde torsdag den 14. marts 2013 kl. 16.00 20.00

R E F E R A T Bestyrelsesmøde torsdag den 14. marts 2013 kl. 16.00 20.00 R E F E R A T Bestyrelsesmøde torsdag den 14. marts 2013 kl. 16.00 20.00 Tilstede: Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Jeppe Jørgensen, Michael Pedersen, Torben Kaas, Preben Schmidt, Flemming Torp, Leif Nielsen,

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet 1. september 2011

Referat Bestyrelsesmødet 1. september 2011 Referat Bestyrelsesmødet 1. september 2011 Tilstede: Lars Mortensen (formand), Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Torben Kaas, Flemming O. Torp (til og med punkt 7, kl. 17.45), Nanna Ilmer (fra punkt 2,

Læs mere

FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET

FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET FRILUFTSRÅDETS ADMINISTRATION AF TIPS- OG LOTTOMIDLER TIL FRILUFTSLIVET Årsregnskab Beretning Projektoversigt Kapitalforklaring pr. 31. december 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsesberetning... 4 Projekter...

Læs mere

Bestyrelsesmøde torsdag den juni 2012 henholdvis fra kl og

Bestyrelsesmøde torsdag den juni 2012 henholdvis fra kl og Bestyrelsesmøde torsdag den 15.-16. juni 2012 henholdvis fra kl. 14.00-18.00 og 9.00-12.30 Tilstede: Lars Mortensen, Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Marco Brodde, Preben Schmidt, Leif Nielsen, Flemming

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde juni 2011

Referat Bestyrelsesmøde juni 2011 Referat Bestyrelsesmøde 17. - 18. juni 2011 Tilstede: Lars Mortensen, Nanna Ilmer (kun lørdag d. 18. juni 2011), Jeppe Jørgensen, Torben Kaas (kun lørdag d. 18. juni 2011), Kirsten Nielsen (fra kl. 16.00

Læs mere

R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013

R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013 R E F E R A T Bestyrelsesmødet fredag den 21. juni - lørdag den 22. juni 2013 Tilstede: Marco Brodde, Flemming Larsen, Stine Sørensen, Torben Kaas, Jeppe Jørgensen, Mads Kolte- Olsen, Lars Mortensen, Kirsten

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet torsdag den 23. april 2015 kl. 10.00-12.00

Referat Bestyrelsesmødet torsdag den 23. april 2015 kl. 10.00-12.00 Referat Bestyrelsesmødet torsdag den 23. april 2015 kl. 10.00-12.00 Tilstede: Lars Mortensen (formand), Mads Kolte-Olsen, Stine Sørensen, Kirsten Skovsby, Flemming Torp, Flemming Larsen, Torben Kaas, Marco

Læs mere

R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 2. september 2013

R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 2. september 2013 R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 2. september 2013 Til stede: Marco Brodde, Flemming Larsen, Stine Sørensen, Torben Kaas, Jeppe Jørgensen, Mads Kolte- Olsen, Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Leif

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 30. oktober 2012 fra kl

Bestyrelsesmøde tirsdag den 30. oktober 2012 fra kl Bestyrelsesmøde tirsdag den 30. oktober 2012 fra kl. 14.00-20.00 Til stede: Lars Mortensen (fra kl. 15.15), Jeppe Jørgensen, Kirsten Nielsen, Preben Schmidt, Leif Nielsen, Flemming Torp, Flemming Larsen,

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 17. december 2014

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 17. december 2014 Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 17. december 2014 Til stede fra bestyrelsen: Lars Mortensen, Flemming Larsen, Flemming Torp, Kirsten Skovsby, Marco Brodde, Leif Nielsen, Preben Schmidt, Mads Kolte-Olsen,

Læs mere

GODKENDT R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 29. januar 2014

GODKENDT R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 29. januar 2014 GODKENDT R E F E R A T Bestyrelsesmødet mandag den 29. januar 2014 Til stede: Flemming Larsen, Stine Sørensen, Torben Kaas, Jeppe Jørgensen, Mads Kolte- Olsen, Lars Mortensen, Kirsten Nielsen, Leif Nielsen

Læs mere

2. Orientering om projekterne Danske Naturparker, Kløverstier og Naturens Dag 2013

2. Orientering om projekterne Danske Naturparker, Kløverstier og Naturens Dag 2013 REFERAT Af møde i Regionskontaktudvalget Tirsdag den 4. december 2012 kl. 15.30-19.00 Deltagere: Jeppe Jørgensen, Leif Nielsen, Poul-Erik Pedersen, Anni Juhl Jørgensen, Thomas Elgaard Jensen, Hanne Voetmann,

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

3. Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Leif orienterede kort om udvalgte emner fra de seneste to bestyrelsesmøder:

3. Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Leif orienterede kort om udvalgte emner fra de seneste to bestyrelsesmøder: Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 15. september 2015 Deltagere: Aksel Leck Larsen, Thomas Elgaard Jensen, Poul Erik Pedersen, Bent Holgersen, Jan Karnøe, Kirsten Skovsby, Preben Schmidt, Leif

Læs mere

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Friluftsrådet Friluftsrådet Præsentation af en paraplyorganisation Præsentation af en paraplyorganisation Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv September 2011 Friluftsrådets formål Friluftsrådets formål

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 9. september 2015 Scandiagade 13, 2450 København SV

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 9. september 2015 Scandiagade 13, 2450 København SV Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 9. september 2015 Scandiagade 13, 2450 København SV Tilstede: Lars Mortensen (formand), Flemming Torp, Leif Nielsen, Niels-Christian Levin Hansen, Helle Stuart, Preben

Læs mere

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom)

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom) Kredsrepræsentantskabsmøde Onsdag den 23. februar 2011 På AQUA Sø og Naturcenter, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg. Program for repræsentantskabsmødet jævnfør indkaldelsen. 0. Velkomst ved formand Willi Dupont.

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. december 2011 kl

Referat Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. december 2011 kl Referat Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. december 2011 kl. 15.00 19.00 Tilstede: Lars Mortensen (fra kl. 18.25, punkt 5 g), Nanna Ilmer, Jeppe Jørgensen, Torben Kaas, Kirsten Nielsen, Kristine Roug (fra

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 13.12.2017 kl. 14.30 Afbud: Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Velkomst til Jette Suppleant

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016

Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016 Referat Møde i Regionskontaktudvalget den 17. marts 2016 Deltagere: Aksel Leck Larsen, Thomas Elgaard Jensen, Poul Erik Pedersen, Hanne Voetmann, Anni Juhl Jørgensen, Kirsten Skovsby og Leif Nielsen. Afbud:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 20. november 2015 kl i sekretariatet.

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 20. november 2015 kl i sekretariatet. Referat af bestyrelsesmøde fredag den 20. november 2015 kl. 9-11.30 i sekretariatet. Til stede: René Skau Björnsson, Gitte Holmgaard, Astrid Engberg, Finn Bonnichsen, Kirsten Lund Larsen, Svend Bladt,

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 32 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

Leif Luxhøj Pedersen, Gregers Christensen, Anette Holm (medarbejderrepræsentant),

Leif Luxhøj Pedersen, Gregers Christensen, Anette Holm (medarbejderrepræsentant), Til stede: Afbud: Andre deltagere: Bjarne Wahlgren, Thorkild Baltzer, Peter Kay Mortensen, Nedim Yasar (kursistrepræsentant), Jonas Reinwald Sørensen (kursistrådsrepræsentant) Niels Humble (medarbejderrepræsentant),

Læs mere

REFERAT. Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

REFERAT. Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. REFERAT Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Forslag til repræsentantskabsmødet vedtægter ALBOAs kursusudvalg er

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat

Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat Den 10. februar 2010 kl. 19.00-21.00 Stenderup-Krogager Afbud fra: Hans Hostrup, Erling Christensen og Torben Holt Vejen, den 11. februar 2010 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Repræsentantskabsmøde den 4. december 2012, kl. 18.15 Hotel Søfryd, Søfrydvej 8-10, 4040 Jyllinge. Jan Spohr, Bettina Djarlslund og Thomas B.

Repræsentantskabsmøde den 4. december 2012, kl. 18.15 Hotel Søfryd, Søfrydvej 8-10, 4040 Jyllinge. Jan Spohr, Bettina Djarlslund og Thomas B. Referat Repræsentantskabsmøde den 4. december 2012, kl. 18.15 Hotel Søfryd, Søfrydvej 8-10, 4040 Jyllinge Til stede: Connie Poulsen, Hanne Olesen, Hans Chr. Thigaard, Leif Tingvad, Lisbet Berthelin, Maj-Britt

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

På baggrund af drøftelserne vil REKU videregive følgende gode råd:

På baggrund af drøftelserne vil REKU videregive følgende gode råd: September 2009 Referat af møde i Regionskontaktudvalget den 24. september 2009 kl. 15.30 19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV Tilstede: Jeppe Jørgensen Egon Østergaard Nanna Ilmer William

Læs mere

GENERALFORSAMLINGSREFERAT

GENERALFORSAMLINGSREFERAT Advokatfirmaet NICOLAI GIØDESEN Le. Mortensens Eftf. Nicolai Giødesen, advokat (Hl Ejendomsadministrationen: Telefontid hverdage 10-13 Telefax 33 15 84 48 Frederiksholms Kanal 18 1220 København K Tlf.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl. 18.30 ca. 20.00 Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby (Bemærk besøg i Nyttehaven inden bestyrelsesmødet færge fra Esbjerg

Læs mere

Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet

Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet Friluftsrådet Tilskudsmuligheder Friluftsrådet kort fortalt Vision Friluftsliv for alle i en rig natur, og på et bæredygtigt

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 20.juni 2012 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Peter Speldt Niels Erik Parbst Charlotte Broen Christensen Birgitte Lind Andreas

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING E/F SANDALSPARKEN, 3660 STENLØSE

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING E/F SANDALSPARKEN, 3660 STENLØSE J.nr. 204951 JSN/tv REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING E/F SANDALSPARKEN, 3660 STENLØSE tirsdag den 19. april 2016 kl. 19.00 i Sognegården, Engholmvej 6, 3660 Stenløse. Til stede ved generalforsamlingen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl. 10-14 - Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Kurt Pedersen, Finn Stengel Pedersen, Lasse Breddam, Helle

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

AFDELING NØRREBY. Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00

AFDELING NØRREBY. Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00 AFDELING NØRREBY Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00 1. Velkomst og valg af dirigent Marianne Benjovitz bød alle velkommen. Henning Bering-Bryld blev valg som dirigent.

Læs mere

- Drøftelse og identifikation af organisatoriske udfordringer i Dansk Folkehjælp, blev drøftet.

- Drøftelse og identifikation af organisatoriske udfordringer i Dansk Folkehjælp, blev drøftet. Internt notat Til: Bestyrelsen Fra: DL Journal nr.: GR,2 Vedr.: Referat bestyrelsesmøde 18. 19. november 2018 Sted: Hovedkontoret, Brovejen 4, 4800 Nykøbing F. DAGSORDEN LØRDAG Pkt. A. Organisationens

Læs mere

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik Bovia Bestyrelsesmøde - referat Mødetid: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 14.00 Mødested: Engstien 2A, Kolding Mødedeltagere: Karl-Jørn Petersen KJP Anni Damgaard AD Eva Kristensen EK Mogens Hinrichsen

Læs mere

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30

Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Generalforsamling hos Red Orangutangen Torsdag den 26. marts 2015 kl.19.30 Sted: Café Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent 2) Formandens beretning 3) Godkendelse

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup

Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2018 kl. 14-17 Mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Deltagere: Torben Juul-Olsen, Esben Oddershede, Karin Lynggaard, Liselotte Schouboe Madsen, Ingrid Agerholm, Poul

Læs mere

Referat af møde i anerkendelsesudvalget

Referat af møde i anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i anerkendelsesudvalget Torsdag 20. marts 2014, kl. 12.00-15.00 29. april 2014 Til stede

Læs mere

De første to år med. V/ Lars Mortensen

De første to år med. V/ Lars Mortensen De første to år med V/ Lars Mortensen Disposition 1. Strategiens indhold 2. Hvordan har vi anvendt strategien? 3. Hvilke samarbejder har strategien medført? 4. Reaktioner fra omverdenen 5. Forbedret kommunikation

Læs mere

Friluftsrådets kommunikationschef Astrid Bjørg Mortensen deltager i dette dagsordenspunkt.

Friluftsrådets kommunikationschef Astrid Bjørg Mortensen deltager i dette dagsordenspunkt. Dagsorden for møde i Regionskontaktudvalget torsdag den 8. juni 2016 kl. 15.30-19.00 i Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV 25. maj 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden - Leif Dagsordenen

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016 Velkommen Fællesmøde den. 12. November 2016 Program Program 11.00-17.00 11.00 Velkomst og præsentationsrunde, Leif Nielsen 11.10 Status for arbejdet med Politisk Udviklingsområde (PU): Lokal struktur,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl ca Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg.

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl ca Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg. Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde onsdag den 22. august 2018 kl. 17.30 ca. 21.30. Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg. Afbud fra: Fraværende: Dagsorden: Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Komplementarens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år

Komplementarens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år K/S VIKING 3, EJENDOMME Selskabet afholdt ordinær generalforsamling onsdag den 13. december 2006 kl. 13.00 på Difkos kontor i Holstebro. På generalforsamlingen var repræsenteret i alt 486 anparter. Til

Læs mere

Friluftsrådets vedtægter

Friluftsrådets vedtægter Friluftsrådets vedtægter 1 NAVN Friluftsrådet (Friluftsorganisationernes paraply) er en landsforening med hjemsted i København. Internationalt anvendes navnet Danish Outdoor Council. 2 FORMÅL Friluftsrådet

Læs mere

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 11. marts 2015 kl. 16.00-20.00

Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 11. marts 2015 kl. 16.00-20.00 Referat Bestyrelsesmødet onsdag den 11. marts 2015 kl. 16.00-20.00 Tilstede: Lars Mortensen (formand), Mads Kolte-Olsen, Stine Sørensen, Kirsten Skovsby (fra kl. 17.30 deltog ikke i behandlingen af punkterne

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Referat fra ordinær generalforsamling i I/S Veksø Vandværk 2014 Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Indkaldelse til ordinær generalforsamling Mødested: Kroen, Veksø Mødetid: Torsdag den 20. marts

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde torsdag den 17. marts 2011 kl. 15.00 20.00

Referat Bestyrelsesmøde torsdag den 17. marts 2011 kl. 15.00 20.00 Referat Bestyrelsesmøde torsdag den 17. marts 2011 kl. 15.00 20.00 Tilstede: Lars Mortensen, Nanna Ilmer (fra pkt. 5 kl. 16.30), Jeppe Jørgensen, Torben Kaas (til pkt. 5f kl. 17.00), Kirsten Nielsen, Erik

Læs mere

Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00

Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00 Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00 Tilstede var: Richard Andersen (RA), formand for Dansk Fåreavl. Bjarne

Læs mere

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Referat Udvalg: PASS-udvalget Dato: Tirsdag den 23. november 2010 Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Helle Nørtoft

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 23. januar 2019 kl på Multicenter Syd, Eggertsvej 2, i Nykøbing F.

Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 23. januar 2019 kl på Multicenter Syd, Eggertsvej 2, i Nykøbing F. Bestyrelsen for FGU Lolland-Falster Referat af bestyrelsesmødet onsdag den 23. januar 2019 kl. 15.00 16.00 på Multicenter Syd, Eggertsvej 2, i Nykøbing F. Dagsorden 1) Godkendelse og underskrivelse af

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Referat Februar 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 18. februar 2014, kl. 10.00 15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen, Bodil

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 30-04-2014 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, John Nilsson, Poul Jeppesen, Lis Bentin

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Vorup Boligforening af 1945 Dagsorden udsendt den 20. marts 2014 Referat udsendt den 7. maj 2014

Vorup Boligforening af 1945 Dagsorden udsendt den 20. marts 2014 Referat udsendt den 7. maj 2014 Vorup Boligforening af 1945 Dagsorden udsendt den 20. marts 2014 Referat udsendt den 7. maj 2014 Referat fra formøde til repræsentantskabsmøde Torsdag den 27. marts 2014 kl. 17.00 Mødested: Marsvej 1,

Læs mere

Carl Holst bød velkommen og foreslog, at bestyrelsen begyndte med et lukket punkt, ad. 1A, jf. udsendt materiale.

Carl Holst bød velkommen og foreslog, at bestyrelsen begyndte med et lukket punkt, ad. 1A, jf. udsendt materiale. Den 12. april 2011, SVR-ADJ REFERAT AF BESTYRELSESMØDE MANDAG DEN 21. MARTS 2011 Til stede: Carl Holst, Bent Øxenberg Hansen, Jakob Lose, Anne Jørgensen, Anke Spoorendonk, Peter Rathje, Dan Madsen, Bjarne

Læs mere

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK VEDTÆGTER for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK Indholdsfortegnelse 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål... 3 2. Medlemskab... 3 3. Bestyrelsen... 4 4. Årsmødet... 4 5. Udmeldelse og eksklusion...

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne Møde Det Grønne Råd Dato 16. november 2017 Sted Mødelokale 157 Park & Natur By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: KLA Deltagere Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Afbud fra Christian Holm Donatsky Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen. Dagsorden

Afbud fra Christian Holm Donatsky Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen. Dagsorden Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 02. juni 2014 Til stede: Bolette Christensen, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Freja Södergran, Niels Holm medarbejderrepræsentant

Læs mere

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening Brøndby, den 6. februar 2015 Referat Den 29. januar 2015 Brøndbyernes Andelsboligforening Mødeart: Hovedbestyrelsesmøde nr. 81 Mødested: FA09, Stationsparken 24, 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere:

Læs mere

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik. Referat

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik. Referat Dato: 13. september 2016 Initialer: kit Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik Referat Tid: Fredag, den 9. september 2016 kl. 14.30 15.30 Sted: Hotel Skibelund Krat, Skibelund Krat 4, 6600 Vejen Medlemmer:

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Referat af bestyrelsesmøde afholdt tirsdag den 9.12.2014 kl. 19.00. Til stede var: Afbud fra: Leif Eide Nielsen, Preben Crillesen, Susan Christiansen, Kurt Simonsen, Dagny

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

FSP CDL KF GNSJ IVJ JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 17. september 2013

FSP CDL KF GNSJ IVJ JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 17. september 2013 Mødereferat Dato: 17. september 2013 Sted: A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Deltagere: Finn Stengel Petersen Christen Dam Larsen Kent Falkenvig Gert N. S. Jensen Inger Vejlgaard Jess Jan K. Pedersen Niels

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Dok.nr. 1111627 Sagsnr. 985046 Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Sted: Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6840 Blåvand Tid: 27. marts 2012 kl. 14.00 16.00

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. april 2015 kl. 14.00. Deltagere:

Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. april 2015 kl. 14.00. Deltagere: 15.04. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. april 2015 kl. 14.00. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen, fra pkt. 10 Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Mads Kolte-Olsen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg og Susanne Ravn

Læs mere

Åbent referat af forretningsudvalgsmøde 8/2009

Åbent referat af forretningsudvalgsmøde 8/2009 Åbent referat af forretningsudvalgsmøde 8/2009 Tid: Fredag, 9. oktober 2009 kl. 14.00 16.30 Sted: Deltagere: Dagsorden: CPH konferencecenter, DGI-byen, Christian Kjær Pedersen (CKP), Leif N. Bay (LNB),

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet.

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. december 2014 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Dato 18. december

Læs mere

Formanden Finn Muus bød velkommen til generalforsamlingen.

Formanden Finn Muus bød velkommen til generalforsamlingen. Trolle Advokatfirma Advokatpartnerselskab Vesterballevej 25, 2. Snoghøj 7000 Fredericia Advokat Jens Brusgaard j.nr. 13-024651F-SNP År 2019 den, 27. marts, kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

Dagsordenens punkt 2 og 8 c blev behandlet som de sidste punkter på mødet.

Dagsordenens punkt 2 og 8 c blev behandlet som de sidste punkter på mødet. Referat Bestyrelsesmødet torsdag den 30. oktober 2014 Til stede fra bestyrelsen: Lars Mortensen, Flemming Larsen, Flemming Torp, Kirsten Skovsby, Stine Høi Sørensen, Marco Brodde (deltog fra pkt. 6), Leif

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 13. marts 2014 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Tom Allan For mødet var fastsat følgende dagsorden:

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 10.december 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART.

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART. 12.02.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. februar 2012 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Dan Christensen (fra pkt. 4) Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken 15.00 17.00 Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. 1. Godkendelse af referat 2. Bestyrelsesvederlag Bestyrelsen

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. februar 2013, kl Administrationskontoret, Sportsvej 10

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. februar 2013, kl Administrationskontoret, Sportsvej 10 Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 6. februar 2013, kl. 16.30 Administrationskontoret, Sportsvej 10 Til stede: David Nielsen-Ourø, Flemming Jensen, Svend Lyster, Orla Neumann og Niels-Peter

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat torsdag den 24. januar 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig

Læs mere

Godkendt REFERAT fra Møde i Statikeranerkendelsesudvalget torsdag den 16. marts 2017 kl. 12:00 16:30 IDA Mødecenter, København

Godkendt REFERAT fra Møde i Statikeranerkendelsesudvalget torsdag den 16. marts 2017 kl. 12:00 16:30 IDA Mødecenter, København Godkendt REFERAT fra Møde i Statikeranerkendelsesudvalget torsdag den 16. marts 2017 kl. 12:00 16:30 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Niels-Jørgen Aagaard,

Læs mere