Sidst i skemaet vil det være muligt at tilføje kommentarer i et åbent kommentarfelt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sidst i skemaet vil det være muligt at tilføje kommentarer i et åbent kommentarfelt."

Transkript

1 Tak, fordi du giver dig tid til at svare på spørgeskemaet om skolens arbejde med demokratisk dannende læringsmiljøer og forekomsten af udfordringer med kultursammenstød, religiøs mobning og kontrol på skolen. Når vi i spørgeskemaet spørger til demokratisk dannende læringsmiljøer henviser vi til læringsmiljøer, der styrker elevernes demokratiske dannelse. I undersøgelsens sammenhæng står fire elementer centralt i den demokratiske dannelse: Respekten for det enkelte individs rettigheder (herunder at man tolererer værdier, holdninger og praksis, man ikke selv bryder sig om, men som er legitime fordi de ikke griber ind i andres frihed) Viden om demokratiske institutioner og beslutningsprocesser (herunder viden om hvordan beslutninger træffes i det lokale og nationale demokrati, samt hvordan man selv kan gøre sin indflydelse gældende) Holdning til de demokratiske processer og præmisserne bag (herunder accept af den demokratiske beslutningsproces, og af at problemer og uoverensstemmelser håndteres gennem debat og uden at ty til vold eller trusler om vold) Deltagelse i det formelle såvel som det uformelle demokrati (herunder deltagelse i demokratiske organer som elevråd/kursistråd, valghandlingen, samt den åbne og frie diskussion) Du starter spørgeskemaet ved at klikke på næste i nederste højre hjørne. Sidst i skemaet vil det være muligt at tilføje kommentarer i et åbent kommentarfelt. 1. BAGGRUND De første spørgsmål er baggrundsspørgsmål om dig og skolen. Hvor gammel er du? Hvor mange år har du arbejdet på skolen? Mindre end 6 mdr. (2) 6 mdr.-3 år (3) 4-6 år (4) Mere end 6 år Hvilket/hvilke fagområder er du uddannet inden for? (Der kan sættes flere kryds) Humaniora (2) Samfundsvidenskab (3) Matematik/naturvidenskab (4) Teknologi (5) Kunstneriske fag (6) Idræt (7) Andet (uddyb venligst)

2 Hvilket/hvilke fagområder er du uddannet inden for? (Der kan sættes flere kryds) Omsorg, sundhed og pædagogik (2) Kontor, handel og forretningsservice (3) Fødevarer, jordbrug og oplevelser (4) Teknologi, byggeri og transport (5) Jeg er uddannet folkeskolelærer (7) Andet (uddyb venligst) De næste spørgsmål handler om omfanget af eventuelle konkrete udfordringer relateret til elevernes demokratiske dannelse. Ledere på nogle ungdomsuddannelsesinstitutioner har fortalt, at de på deres skole oplever elever, der giver udtryk for udemokratiske værdier og holdninger. For hvor stor en procentdel af skolens samlede elevgruppe var der i første halvår 2017 tilfælde af nedenstående? Svar ud fra dit bedste skøn ved at angive en procentdel via sliderne. Har I ikke oplevet nedenstående på skolen, angiver du blot 0 procent. Ved ikke/ikke relevant At elever på din skole gav udtryk for, at de ikke respekterer lighed mellem kønnene (fx kvinders ret til at bestemme over egen krop og seksualitet)? At elever på din skole gav udtryk for, at de ikke respekterer, at to personer med forskellig religiøs baggrund danner par/gifter sig? At elever på din skole gav udtryk for, at de ikke respekterer seksuelle minoriteter? At elever på din skole gav udtryk for, at de ikke respekterer islamkritik? At elever på din skole gav udtryk for, at de ikke respekterer, at der ikke er en endegyldig religiøs sandhed om, hvad der er rigtigt og forkert?

3 Ledere på nogle ungdomsuddannelsesinstitutioner har fortalt om udfordringer med kultursammenstød, religiøs mobning og social kontrol blandt eleverne. For hvor stor en procentdel af skolens samlede elevgruppe var der i første halvår 2017 tilfælde af nedenstående? Svar ud fra dit bedste skøn ved at angive en procentdel via sliderne. Har I ikke oplevet nedenstående på skolen, angiver du blot 0 procent. Ved ikke/ikke relevant At elever sætter religiøse værdier højere end det enkelte individs rettigheder og frie valg? At elever argumenterer ud fra udemokratiske religiøse værdier? At der udøves social kontrol, i form af at elever, der ikke følger bestemte regler i islam, ekskluderes fra en gruppe? At andre elever sladrer til familiemedlemmer eller andre personer uden for skolen, hvis en elev ikke følger bestemte regler i islam? At elever har svært ved at acceptere elevrådets/kursistrådets eller skolebestyrelsens beslutningskompetence At elever grupperer sig ud fra en fælles religiøs anskuelse, der udfordrer et demokratisk læringsmiljø? At elever tilskynder andre elever til ekstreme eller fundamentalistiske holdninger? At elever afviser at drøfte specifikke temaer eller bruge specifikke undervisningsmidler med henvisning til egne religiøse værdier? At elever ikke tolererer andres holdninger, hvis de går imod egne religiøse værdier? At elever bygger deres argumenter på konspiratoriske ideer om andre etniske og/eller religiøse grupper? At elever ikke accepterer eventuelle regler, der forbyder bøn, andagt

4 Ved ikke/ikke relevant eller anden form for religiøs forkyndelse på skolen? Er der andre eksempler på holdninger blandt eleverne på jeres skole, der udfordrer et demokratisk dannende læringsmiljø (dvs. et læringsmiljø der understøtter 1) elevernes respekt for det enkelte individs rettigheder, 2) deres viden om demokratiske institutioner og beslutningsprocesser, 3) deres accept af de demokratiske processer og præmisserne bag, og 4) deres deltagelse i det formelle såvel som det uformelle demokrati)? Ja (2) Nej Hvilke andre eksempler?

5 Konflikter kan virke forstyrrende i hverdagen og for undervisningen. Derfor vælger lærere nogle gange at undgå nogle emner, fordi de vurderer, at det vil støde specifikke elevgrupper og/eller skabe konflikt. Har du inden for første halvår af 2017 undladt at gøre brug af undervisningsmidler eller berøre særlige tematikker af hensyn til specifikke elevgruppers religiøse værdier og følelser? Enkelte gange (2) 3-5 gange (3) 6-10 gange (4) Flere end 10 gange (5) Ved ikke Er der grupper af elever, der skaber særlige udfordringer i forhold til at skabe et demokratisk dannende læringsmiljø (dvs. et læringsmiljø der understøtter 1) elevernes respekt for det enkelte individs rettigheder, 2) deres viden om demokratiske institutioner og beslutningsprocesser, 3) deres accept af de demokratiske processer og præmisserne bag, og 4) deres deltagelse i det formelle såvel som det uformelle demokrati)? Ja (2) Nej Hvor stor en procentdel af den samlede elevgruppe udgør denne gruppe/disse grupper efter dit bedste skøn? Hvilke(n) elevgruppe(r) er der tale om?

6 De næste spørgsmål handler om, hvordan du som lærer understøtter et demokratisk dannende læringsmiljø. Når der spørges til demokratisk dannende læringsmiljøer henviser vi til læringsmiljøer, der styrker elevernes demokratiske dannelse. I undersøgelsens sammenhæng står fire elementer centralt i den demokratiske dannelse:respekten for det enkelte individs rettighederviden om demokratiske institutioner og beslutningsprocesserholdning til de demokratiske processer og præmisserne bagdeltagelse i det formelle såvel som det uformelle demokrati I hvilken grad afspejler din undervisning følgende udsagn? Der er en åben debatkultur (det vil fx sige, at eleverne lytter til hinandens argumenter, sætter sig selv i spil og tør blive udfordret på egne holdninger) I meget lav grad I lav grad I hverken lav eller høj grad I høj grad I meget høj grad Ved ikke Ikke relevant i mit/mine fag (2) (3) (4) (5) (6) (7) Alle tematikker, der kan udfordre visse elevgrupper, kan tages op til drøftelse (fx religionskritik, homoseksualitet, dansk krigsdeltagelse i Mellemøsten, kvinders seksualitet eller islamisk terrorisme) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Jeg vælger undervisningsmaterialer, der afspejler fagets mål og lader ikke religiøs eller kulturel modstand (2) (3) (4) (5) (6) (7) påvirke dette valg Jeg inddrager eleverne i valg af emner og tematikker (2) (3) (4) (5) (6) (7) Der er en gensidig respekt og tillid mellem eleverne og mig som lærer, der fx muliggør elevernes feedback på min undervisning Aktuelle politiske begivenheder som fx det amerikanske valg, kommunalvalg m.v. inddrages i undervisningen(typisk i dansk eller samfundsfag) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (2) (3) (4) (5) (6) (7)

7 I meget lav grad I lav grad I hverken lav eller høj grad I høj grad I meget høj grad Ved ikke Ikke relevant i mit/mine fag I hvilken grad er du enig i følgende udsagn om din undervisning relateret til elevernes evne til at deltage i demokratiske processer? Jeg underviser i demokratiets grundlæggende principper og funktioner I meget lav grad I lav grad I hverken lav eller høj grad I høj grad I meget høj grad Ikke relevant i mit/mine fag (2) (3) (4) (5) (7) Jeg underviser i argumentation og debat (2) (3) (4) (5) (7) Jeg underviser i, hvad man kan gøre, hvis man er uenig i beslutninger. Hvordan kan man blive hørt? (2) (3) (4) (5) (7) Jeg tilrettelægger forløb, hvor eleverne skal samarbejde på tværs af vennegrupper o. lign. (2) (3) (4) (5) (7) Hvis du har andre eksempler på, hvordan din undervisning udvikler elevernes evne til at deltage i demokratiske processer, er du velkommen til at skrive dem her:

8 Angiv venligst hvilke af følgende emner du har beskæftiget dig med/draget perspektiver til i din undervisning i løbet af de sidste tre år (Der kan sættes flere kryds). Den nydanske kvindekamp (retten til selv at vælge sin partner, at indgå i seksuelle forhold uden for ægteskabet, at bo og rejse alene m.v.) (2) Radikalisering og islamistisk terror (3) Seksuelle minoriteters liv og rettigheder (4) Dansk krigsdeltagelse i Mellemøsten (5) Sociale problemer blandt minoritetsgrupper (6) Flygtninge- og indvandringspolitik (fx på den yderste venstre-/højrefløj) (7) Israel-Palæstina konflikten Er årsagen til, at du ikke har beskæftiget dig med et eller flere af temaerne, hensyntagen til elevers religiøse værdier og følelser? Ja (2) Nej I hvilken grad har du ud fra din egen vurdering den nødvendige faglige viden til at..indgå i dialog med elever, som udøver religiøs mobning og kontrol?.. diskutere princippet om skolen som en verdslig uddannelsesinstitution med elever?.. diskutere forskellige religiøse værdier og praksis med elever?.. indgå i dialog med elever med henblik på at understøtte de demokratiske processer på skolen (fx dialog med elevråd/kursistråd, I meget lav grad I lav grad I hverken lav eller høj grad I høj grad I meget høj grad (2) (3) (4) (5) (2) (3) (4) (5) (2) (3) (4) (5) (2) (3) (4) (5)

9 I meget lav grad I lav grad I hverken lav eller høj grad I høj grad I meget høj grad rådgivning af elever i skolens udvalg, inddragelse i beslutningsprocesser m.v.)? Hvilken viden/hvilke kompetencer mangler du? I hvilken grad føler du, at du har den nødvendige personlige parathed og handlekraft til at håndtere konfliktfyldte situationer med elevgrupper, som i tale og/eller handling giver udtryk for udemokratiske værdier? I meget lav grad (2) I lav grad (3) Hverken i høj eller lav grad (4) I høj grad (5) I meget høj grad (6) Jeg har ikke været i sådanne situationer

10 Hvordan ville din personlige parathed og handlekraft kunne styrkes? I hvilken grad bliver du nogen gange usikker i forhold til egne værdier og ståsted, når du fx bliver udfordret af en gruppe elevers kulturelle eller religiøse værdier, holdninger og praksis? I meget lav grad (2) I lav grad (3) I hverken lav eller høj grad (4) I høj grad (5) I meget høj grad Hvad består usikkerheden i?

11 Hvad gør skoleledelsen for at bakke jer lærere op i arbejdet med at understøtte demokratisk dannende læringsmiljøer (dvs. læringsmiljøer der understøtter 1) elevernes respekt for det enkelte individs rettigheder, 2) deres viden om demokratiske institutioner og beslutningsprocesser, 3) deres accept af de demokratiske processer og præmisserne bag, og 4) deres deltagelse i det formelle såvel som det uformelle demokrati)? (Der kan sættes flere kryds) Bakker op om valg af undervisningsmaterialer, hvis elevgrupper udfordrer dette valg med udgangspunkt i religiøse argumenter. Sådanne undervisningsmaterialer kan fx være film/litteratur, der beskriver et homoseksuelt forhold. (2) Tager over hvis der opstår diskussioner/konflikter med elever af religiøs karakter (3) Har en løbende dialog med lærergruppen om, hvordan man udmønter et demokratisk dannende læringsmiljø (4) Opfordrer til at aktuelle demokratiske og udemokratiske begivenheder og hændelser tages op og drøftes i klasserne (fx terrorangrebet i Stockholm, det amerikanske valg, kommunalvalget, unge mænd fra Voldsmose, der chikanerer piger i et friluftsbad) (5) Understøtter og skaber mulighed for demokratiske processer, der giver mulighed for elevinddragelse (fx indretning af kantine, valg af oplægsholdere eller lign.) (6) Andet (uddyb venligst) 4. ANDET I hvilken grad oplever du holdninger blandt elever eller generelt på skolen, der er udtryk for en accept af snyd i hverdagen og/eller ved prøver? I meget lav grad (2) I lav grad (3) I hverken lav eller høj grad (4) I høj grad (5) I meget høj grad (6) Ved ikke 4. ANDET Blandt hvilken eller hvilke elevgrupper oplever du dette?

12 Vi har ikke flere spørgsmål. Mange tak for din besvarelse, som selvfølgelig er anonym. Hvis du har kommentarer til spørgeskemaet eller emnet, er du velkommen til at skrive dem her. Eksempelvis forslag til eller eksempler på, hvordan udfordringer med elevers demokratiske dannelse kan imødegås.

Sidst i skemaet vil det være muligt at tilføje kommentarer i et åbent kommentarfelt.

Sidst i skemaet vil det være muligt at tilføje kommentarer i et åbent kommentarfelt. Tak, fordi du giver dig tid til at svare på spørgeskemaet om skolens arbejde med demokratisk dannende læringsmiljøer og forekomsten af udfordringer med kultursammenstød, religiøs mobning og kontrol på

Læs mere

Sidst i skemaet vil det være muligt at tilføje kommentarer i et åbent kommentarfelt.

Sidst i skemaet vil det være muligt at tilføje kommentarer i et åbent kommentarfelt. Tak, fordi du giver dig tid til at svare på spørgeskemaet om skolens arbejde med demokratisk dannende læringsmiljøer og forekomsten af udfordringer med kultursammenstød, religiøs mobning og kontrol på

Læs mere

Udarbejdet til Undervisningsministeriet Udarbejdet af Rambøll Management Consulting Dato: Januar 2018

Udarbejdet til Undervisningsministeriet Udarbejdet af Rambøll Management Consulting Dato: Januar 2018 VIDENSUNDERSTØTTELSE AF DIALOGFORUM OM DEMOKRATISK DANNELSE PÅ UNGDOMSUDDANNELSERNE Kvantitativ tabelrapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse til ledere, lærere og elever på ungdomsuddannelserne

Læs mere

PS-møde 27. september 2017

PS-møde 27. september 2017 PS-møde 27. september 2017 Der er formøde i PSFU kl. 09.30-10.15 på Morten Bayers kontor på 3. sal. PS-mødet afholdes fra kl. 10.15-15.30 i GL's mødesal på 1. sal Der er frokost i GL's kantine på 5. sal

Læs mere

NOTAT RESULTATER F RA SPØRGESKEMAUN- DERSØGELSE OM DEMOKRATISK DANNELSE

NOTAT RESULTATER F RA SPØRGESKEMAUN- DERSØGELSE OM DEMOKRATISK DANNELSE NOTAT RESULTATER F RA SPØRGESKEMAUN- DERSØGELSE OM DEMOKRATISK DANNELSE Projekt Demokratisk dannelse på ungdomsuddannelserne Kunde UVM Dato Januar 2018 1. Indledning Nogle ungdomsuddannelser oplever udfordringer

Læs mere

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder.

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder. VELKOMMEN TIL KLIMAMÅLING 2013 Kære medarbejder/leder Aalborg Kommune ser gennemførelsen af Klimamålingen som et væsentligt element i realiseringen af kommunens fælles personalepolitik og som et middel

Læs mere

CHRISTIANSHAVNS GYMNASIUM

CHRISTIANSHAVNS GYMNASIUM CHRISTIANSHAVNS GYMNASIUM Projekt: Demokratisk dannelse på ungdomsuddannelserne Kunde: Undervisningsministeriet Dato: November 2017 1. Baggrund Christianshavns Gymnasium er placeret på Christianshavn i

Læs mere

klassetrin Vejledning til elev-nøglen.

klassetrin Vejledning til elev-nøglen. 6.- 10. klassetrin Vejledning til elev-nøglen. I denne vejledning vil du til nøglen Kollaboration finde følgende: Elev-nøgler forklaret i elevsprog. En uddybende forklaring og en vejledning til hvordan

Læs mere

EUD SkolePraktik medarbejdertrivselsundersøgelse Antal besvarelser: 8. Rybners Esbjerg generel. Rybners Esbjerg

EUD SkolePraktik medarbejdertrivselsundersøgelse Antal besvarelser: 8. Rybners Esbjerg generel. Rybners Esbjerg Evalueringsrapport Skema: EUD SkolePraktik medarbejdertrivselsundersøgelse beelser: 8 Skole: Uddannelse: Hold: Lærer: Rybners Esbjerg Skolepraktik(Rybners) (Rybners Esbjerg) Skolepraktik(Rybners) Rybners

Læs mere

Samarbejde og inklusion

Samarbejde og inklusion 1 Samarbejde og inklusion Materielle Tid Alder B4 30-60 min 13-15 Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, normer/stereotyper, skolemiljø Indhold En bevægelsesøvelse, hvor eleverne bliver udfordret på deres interkulturelle

Læs mere

Integration i Gladsaxe Kommune

Integration i Gladsaxe Kommune Integration i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune har en målsætning om at medvirke til, at alle borgere i kommunen kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt liv til glæde for den enkelte og til

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik. Integration i Gladsaxe Kommune. Bilag 1. Udkast til ny Integrationspolitik (færdigt udkast)

Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik. Integration i Gladsaxe Kommune. Bilag 1. Udkast til ny Integrationspolitik (færdigt udkast) Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik Integration i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune har en målsætning om at medvirke til, at alle borgere i kommunen kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt

Læs mere

HANDLEPLAN MOD RADIKALISERING I THISTED KOMMUNE

HANDLEPLAN MOD RADIKALISERING I THISTED KOMMUNE HANDLEPLAN MOD RADIKALISERING I THISTED KOMMUNE Thisted Kommunes handleplan mod radikalisering Denne handleplan har til formål at give et indblik i de bekymringstegn, der kan være på radikalisering og

Læs mere

EUD SkolePraktik-medarbejdertrivselsundersøgelse Antal besvarelser: 39. IBC Kolding 82 18 0 39

EUD SkolePraktik-medarbejdertrivselsundersøgelse Antal besvarelser: 39. IBC Kolding 82 18 0 39 Side 1 af 15 Evalueringsrapport Skema: EUD SkolePraktik-medarbejdertrivselsundersøgelse beelser: 39 Skole: IBC Kolding (Matrix-mål) Uddannelse: Skolepraktik(IBC Kolding) (IBC Kolding) (Matrix-mål) Hold:

Læs mere

Dansk, historie, samfundsfag, sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. beherske ord og begreber fra mange forskellige fagområder

Dansk, historie, samfundsfag, sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. beherske ord og begreber fra mange forskellige fagområder 1 Kønsroller Materiele Time Age B8 45 min 13-15 Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, normer Indhold Refleksionsøvelse, hvor eleverne reflekterer over samfundsbestemte kønsnormer, kønsroller, kønsidentitet og

Læs mere

FÆLLES mål. kompetencemål. kompetenceområder. færdigheds- og vidensområder. færdigheds- og vidensmål

FÆLLES mål. kompetencemål. kompetenceområder. færdigheds- og vidensområder. færdigheds- og vidensmål FÆLLES mål Forløbet om sprog tager udgangspunkt i følgende kompetence-, for dansk, historie, samfundsfag, billedkunst og sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab: DANSK (efter 9. klassetrin)

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL ELEVER I 6.-9. KLASSE

SPØRGESKEMA TIL ELEVER I 6.-9. KLASSE Undersøgelse af elevers brugerhed med skolerne i kommunen Sept. 2013 SPØRGESKEMA TIL ELEVER I 6.-9. KLASSE Det er valgfrit for kommunen, om de spørgsmål, der står med fed skrift, medtages i undersøgelsen.

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL ELEVER I KLASSE. Anvendelse af spørgeskemaet

SPØRGESKEMA TIL ELEVER I KLASSE. Anvendelse af spørgeskemaet SPØRGESKEMA TIL ELEVER I 6.-9. KLASSE Anvendelse af spørgeskemaet I forbindelse med Pilotprojekt om sammenlignelige brugerhedsundersøgelser på skoleområdet, gennemfører Rambøll Management Consulting i

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL ELEVER I KLASSE, DER GÅR I KLUB

SPØRGESKEMA TIL ELEVER I KLASSE, DER GÅR I KLUB Sept. 2011 SPØRGESKEMA TIL ELEVER I 6.-9. KLASSE, DER GÅR I KLUB Til kommunen: Dette spørgeskema er udarbejdet på baggrund af pilotprojektet i 2009-10, men omfattet af anbefalingen i økonomiaftalen for

Læs mere

KOLLABORATION. Vejledning til elevnøgle, klasse

KOLLABORATION. Vejledning til elevnøgle, klasse Vejledning til elevnøgle, 6.-10. klasse I denne vejledning vil du finde følgende: Elevnøgler forklaret i elevsprog. Vejledning og uddybende forklaring til, hvordan man sammen med eleverne kan tale om,

Læs mere

VELKOMMEN TIL UNDERSØGELSEN AF BRUGERTILFREDSHED MED SKOLER OG SFO'ER I SOLRØD KOMMUNE

VELKOMMEN TIL UNDERSØGELSEN AF BRUGERTILFREDSHED MED SKOLER OG SFO'ER I SOLRØD KOMMUNE 1 VELKOMMEN TIL UNDERSØGELSEN AF BRUGERTILFREDSHED MED SKOLER OG SFO'ER I SOLRØD KOMMUNE Vejledning Hvad gør du? Du begynder din besvarelse ved at kl på pilen i nederste højre hjørne. Du bevæger dig frem

Læs mere

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Gennemførte 3962 Inviterede 4376 Svarprocent 91%

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Gennemførte 3962 Inviterede 4376 Svarprocent 91% Aalborg Kommune Klimamåling Rapportspecifikationer Gennemførte 3962 Inviterede 4376 Svarprocent 91% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-4 7 Arbejdsopgaver

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER)

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER) Sept. 2013 SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER) Det er valgfrit for kommunen, om de spørgsmål, der står med fed skrift, medtages i undersøgelsen. Dvs. følgende spørgsmål

Læs mere

Politiken spørger om filmstøtte

Politiken spørger om filmstøtte Politiken spørger om filmstøtte Et par praktiske detaljer om at udfylde skemaet: Selve besvarelsen foregår ved at klikke på den hvide cirkel ved det svar, du ønsker at afgive. Dine svar bliver gemt undervejs,

Læs mere

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Jan Arnbjørn Gennemførte 46 Inviterede 48 Svarprocent 96%

Aalborg Kommune. Klimamåling. Rapportspecifikationer. Jan Arnbjørn Gennemførte 46 Inviterede 48 Svarprocent 96% Aalborg Kommune Klimamåling Rapportspecifikationer Gennemførte 46 Inviterede 48 Svarprocent 96% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-4 7 Arbejdsopgaver Arbejdsindhold

Læs mere

Workshop Vejledning i Fællesskaber Vejlederkonference - Nyborg Strand

Workshop Vejledning i Fællesskaber Vejlederkonference - Nyborg Strand Workshop Vejledning i Fællesskaber Vejlederkonference - Nyborg Strand v. Rie Thomsen, Ph.d. i karrierevejledning Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse DPU, Århus Universitet

Læs mere

Tema Samarbejde: Den gode gruppe

Tema Samarbejde: Den gode gruppe Tema Samarbejde: Den gode gruppe Mål Målet med undervisningsforløbet er, at eleverne skal blive bevidste om gruppevalg, dvs. at de skal træffe valg om, hvem de vil være i gruppe med ud fra saglige og faglige

Læs mere

@venquest 12.0 SkolePraktik Benchmark. (Matrix-mål) Uddannelse: Skolepraktik(Aalborg Handelsskole) (Matrix-mål)

@venquest 12.0 SkolePraktik Benchmark. (Matrix-mål) Uddannelse: Skolepraktik(Aalborg Handelsskole) (Matrix-mål) Side 1 af 26 Evalueringsrapport Skema: EUD SkolePraktik-medarbejdertrivselsundersøgelse beelser: 34 Skole: (Matrix-mål) Uddannelse: Skolepraktik() (Matrix-mål) Hold: Lærer: Skolepraktik() Startdato: 1

Læs mere

SOCIAL KONTROL I ET FORSKNINGSMÆSSIGT, TEORETISK OG PRAKTISK PERSPEKTIV. V. Halima EL Abassi & Nawal El-Falaki 14. Marts 2019

SOCIAL KONTROL I ET FORSKNINGSMÆSSIGT, TEORETISK OG PRAKTISK PERSPEKTIV. V. Halima EL Abassi & Nawal El-Falaki 14. Marts 2019 SOCIAL KONTROL I ET FORSKNINGSMÆSSIGT, TEORETISK OG PRAKTISK PERSPEKTIV V. Halima EL Abassi & Nawal El-Falaki 14. Marts 2019 DAGSORDEN FOR I DAG Min historie og erfaringer (1 time) Et forskningsmæssigt,

Læs mere

Sundhed og seksuallære:

Sundhed og seksuallære: Sundhed og seksuallære: Kompetencemål efter 9. klasse: Undervisningen giver eleven mulighed for at kunne: udvikle handlestrategier, der forebygger sygdom og fremmer sundhed anvende strategier der fremmer

Læs mere

Sundhed og seksualitet:

Sundhed og seksualitet: Sundhed og seksualitet: Kompetencemål efter 9. klasse: Undervisningen giver eleven mulighed for at kunne vurdere normer og rettigheder for krop, køn og seksualitet i et samfundsmæssigt perspektiv have

Læs mere

gladsaxe.dk Integrationspolitik

gladsaxe.dk Integrationspolitik gladsaxe.dk Integrationspolitik 2017 1 retning Forord I 2006 besluttede det daværende byråd, at Gladsaxe Kommune for første gang skulle have en egentlig integrationspolitik. Resultatet blev en politik,

Læs mere

Handleplan 2016: Bekæmpelse af social kontrol og øget demokratisering Februar 2016

Handleplan 2016: Bekæmpelse af social kontrol og øget demokratisering Februar 2016 Handleplan 2016: Bekæmpelse af social kontrol og øget demokratisering Februar 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 3. kontor - Erhverv, Integration og Ligebehandling 2 HANDLEPLAN

Læs mere

Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2019

Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2019 Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2019 Informationsmøde tirsdag d. 25. september 16:00-17:00 Informationsmøde 0. klasse Tiden nærmer sig, hvor dit barn skal skrives op til skolestart. Det er en spændende

Læs mere

1.OM AT TAGE STILLING

1.OM AT TAGE STILLING 1.OM AT TAGE STILLING Læringsmål Beskrivelse Underviseren introducerer klassen til arbejdsformen. Underviseren gør eleverne opmærksom på; Det handler om at tage stilling Der ikke er noget korrekt svar

Læs mere

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Værdigrundlag. Fællesskab. På Nr. Lyndelse Friskole står fællesskabet i centrum, og ud fra det forstås alle væsentlige aspekter i skolens arbejde.

Læs mere

Datarapportering Medarbejdertrivselsundersøgelse 2013 Ørestad Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D

Datarapportering Medarbejdertrivselsundersøgelse 2013 Ørestad Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Datarapportering Medarbejdertrivselsundersøgelse Ørestad Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Ørestad Gymnasium Medarbejdertrivselsundersøgelse Undersøgelsen på Ørestad Gymnasium Der har deltaget i alt medarbejdere

Læs mere

Frihed og folkestyre. Danmarks Privatskoleforening. Undersøgelsesværktøj. Selvevaluering

Frihed og folkestyre. Danmarks Privatskoleforening. Undersøgelsesværktøj. Selvevaluering Frihed og folkestyre Danmarks Privatskoleforening Undersøgelsesværktøj Selvevaluering Her og nu situation Evaluering Undersøgelsesværktøj. Skolens arbejde med frihed og folkestyre. Kapitel 5. Mulige indfaldsvinkler

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I NORMALKLAS- SER. Anvendelse af spørgeskemaet

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I NORMALKLAS- SER. Anvendelse af spørgeskemaet SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I NORMALKLAS- SER Anvendelse af spørgeskemaet I forbindelse med Pilotprojekt om sammenlignelige brugerhedsundersøgelser på skoleområdet, gennemfører Rambøll Management

Læs mere

Virksomhedstilfredshedsmåling 2016

Virksomhedstilfredshedsmåling 2016 Virksomhedstilfredshedsmåling 2016 Som en del af Aftalen om Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser er der opsat et mål om, at praktikvirksomhedernes tilfredshed skal øges frem mod 2020. Den første

Læs mere

EUD SkolePraktik-medarbejdertrivselsundersøgelse Antal besvarelser: 38. IBC Kolding 79 21 0 38

EUD SkolePraktik-medarbejdertrivselsundersøgelse Antal besvarelser: 38. IBC Kolding 79 21 0 38 Side 1 af 20 Evalueringsrapport Skema: EUD SkolePraktik-medarbejdertrivselsundersøgelse beelser: 38 Skole: IBC Kolding (Matrix-mål) Uddannelse: Skolepraktik(IBC Kolding) (IBC Kolding) (Matrix-mål) Hold:

Læs mere

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning IdÉer til sundheds- og seksualundervisning Du kan både som ny og erfaren underviser få viden og inspiration i denne idébank. Du kan frit benytte og kopiere idéerne. Har du selv gode erfaringer eller idéer,

Læs mere

Klassens egen grundlov O M

Klassens egen grundlov O M Klassens egen grundlov T D A O M K E R I Indhold Argumentations- og vurderingsøvelse. Eleverne arbejder med at formulere regler for samværet i klassen og udarbejder en grundlov for klassen, som beskriver

Læs mere

Opsummerende notat om resultater af elevtrivselsmålingerne

Opsummerende notat om resultater af elevtrivselsmålingerne Opsummerende notat om resultater af elevtrivselsmålingerne på EUD, 2015 Baggrund I perioden 1. oktober til 1. december 2015 er den første nationale trivselsmåling på erhvervsuddannelserne gennemført. På

Læs mere

Negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter v. Camilla M. Kronborg - SIRI

Negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter v. Camilla M. Kronborg - SIRI Ligestillingsudvalget 2016-17 LIU Alm.del Bilag 17 Offentligt 29.september 2016 Negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter v. Camilla M. Kronborg - SIRI Definitioner "Ære...det er svært at forklare.

Læs mere

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016 beelser: 5 Svarprocent: 5 TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 26 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling for medarbejdere 26 i Randers Kommune, der er

Læs mere

Årsplan Samfundsfag 9

Årsplan Samfundsfag 9 Årsplan Samfundsfag 9 Årsplan Samfundsfag 9 Årsplanen for samfundsfag angiver de overordnede emner, som klassen skal arbejde med i løbet af 9. klasse. KOMPETENCEOMRÅDER FOR SAMFUNDSFAG > Politik > Økonomi

Læs mere

Sta Stem! ga! - hvordan far vi et bedre la eringmiljo? O M

Sta Stem! ga! - hvordan far vi et bedre la eringmiljo? O M o Sta Stem! ga! o - hvordan far vi et bedre la eringmiljo? / o T D A O M K E R I Indhold En bevægelsesøvelse hvor eleverne får mulighed for aktivt og på gulvet at udtrykke holdninger, fremsætte forslag

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER)

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER) Undersøgelse af forældres brugerhed med skolerne i kommunen Januar 2015 SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL ELEVER I SKOLER (INKL. SPECIALKLASSER) Det er valgfrit for kommunen, om de spørgsmål, der står med fed

Læs mere

Skagen Skipperskoles politik i forbindelse med mobning og seksuel chikane af såvel studerende som medarbejdere.

Skagen Skipperskoles politik i forbindelse med mobning og seksuel chikane af såvel studerende som medarbejdere. fbn fbn acta Godkendt 1 af 5 Skagen Skipperskoles politik i forbindelse med mobning og seksuel chikane af såvel studerende som medarbejdere. Denne politik er udtryk for, at skolen tilstræber at være en

Læs mere

Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2018

Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2018 Velkommen i 0. klasse på Amagerskolen 2018 Informationsmøde tirsdag d. 9. januar kl. 16:30-17:30 Informationsmøde 0. klasse på Amagerskolen 2018 Tiden nærmer sig, hvor dit barn skal skrives op til skolestart.

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL ELEVER OM RESILIENS

SPØRGESKEMA TIL ELEVER OM RESILIENS SPØRGESKEMA TIL ELEVER OM RESILIENS BAGGRUND Skolen skal være et rart sted at være. Og klassen skal være et fællesskab, hvor alle elever kan lære noget og udvikle sig og hvor alle kan bidrage til at finde

Læs mere

Session 2: Unge og social kontrol barrierer og handlemuligheder

Session 2: Unge og social kontrol barrierer og handlemuligheder Session 2: Unge og social kontrol barrierer og handlemuligheder SOCIAL KONTROL: LOVGIVNING OG TILBUD Etnisk Konsulentteam Christina Elle og Kristine Larsen Etnisk Konsulentteam konsulentbistand til fagfolk

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne CELF. Svarprocent: 69% (506 besvarelser ud af 738 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne CELF. Svarprocent: 69% (506 besvarelser ud af 738 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 69% (506 besvarelser ud af 738 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 82 83 [+2] [+3] 78 78 [+3] 86

Læs mere

Insistér på en ordentlig tone. Skriv f.eks. at du gerne vil deltage i snakken/debatten, men at du gerne vil have en ordentlig tone.

Insistér på en ordentlig tone. Skriv f.eks. at du gerne vil deltage i snakken/debatten, men at du gerne vil have en ordentlig tone. Dogmeregler for god debatkultur Den hårde tone Særligt på de sociale medier har mange af os svært ved at holde den gode tone. Sproget på de sociale medier er ifølge forsker i digital mobning Helle Rabøl

Læs mere

Trivselsplan (Antimobbestrategi)

Trivselsplan (Antimobbestrategi) Trivselsplan (Antimobbestrategi) På Dragør Skole har vi en fælles trivselspolitik, der er udarbejdet af trivselsudvalget og besluttet af Skolebestyrelsen. Klassernes og den enkelte elevs trivsel er vigtig

Læs mere

Kærester. Lærermanual Sexualundervisning KÆRESTER LÆRERMANUAL

Kærester. Lærermanual Sexualundervisning KÆRESTER LÆRERMANUAL Kærester Lærermanual Sexualundervisning 1 Kompetenceområde og færdigheds- og vidensmål Dette undervisningsmateriale, der er velegnet til sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab for 7. -9. klassetrin,

Læs mere

Modstand mod kvindelige præster:

Modstand mod kvindelige præster: Modstand mod kvindelige præster: Dette rollespil er tænkt at gøre Eastons model aktiv, således at eleverne opnår dybere indsigt i modellen samt indsigt i både de formelle såvel som uformelle beslutningsprocesser

Læs mere

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL Skemaerne viser udvalgte kompetencemål, som helt eller delvis kan opfyldes gennem Gråzoner-forløbet. Der er ved hvert færdighedsmål udvalgt de mest relevante dele

Læs mere

Eleverne trives på erhvervsuddannelserne

Eleverne trives på erhvervsuddannelserne Eleverne trives på erhvervsuddannelserne Elevernes trivsel skal øges frem mod 2020. Det er et af de mål for erhvervsuddannelsernes udvikling, der blev sat i Aftale om Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser

Læs mere

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler UNDERSØGELSE af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler Rådet for Etniske Minoriteter Marts 2004 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN Rådet for Etniske Minoriteter afholdt den 3. maj 2003 en konference

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner skolen Kvistgårdskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner skolen Kvistgårdskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner skolen Kvistgårdskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 217020 Skolens navn: Rudolf Steiner skolen Kvistgård 1.1 Navn på den eller de

Læs mere

Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus

Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus Undervisningsevaluering på Aalborg Studenterkursus Revideret udgave, oktober 2015 Indhold Formål... 2 Kriterier... 2 Proces... 3 Tidsplan... 4 Bilag... 5 Bilag 1: Spørgsmål... 5 Bilag 2: Samtalen med holdet...

Læs mere

ZEALAND BUSINESS COLLEGE SOSU, NÆSTVED

ZEALAND BUSINESS COLLEGE SOSU, NÆSTVED ZEALAND BUSINESS COLLEGE SOSU, NÆSTVED Projekt: Demokratisk dannelse på ungdomsuddannelserne Kunde: Undervisningsministeriet Dato: November 2017 1. Baggrund SOSU Næstved er en del af fusionsskolen SOSU

Læs mere

På de følgende sider finder du en række spørgsmål om dit studiemiljø. Spørgsmålene tager max 10 minutter at besvare.

På de følgende sider finder du en række spørgsmål om dit studiemiljø. Spørgsmålene tager max 10 minutter at besvare. Studiemiljøundersøgelse, Aarhus Universitet (change to English by pressing 'English' in the top right corner) Velkommen til studiemiljøundersøgelsen. På de følgende sider finder du en række spørgsmål om

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 8./9. klasse (2018)

ELEVUNDERSØGELSE 8./9. klasse (2018) Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentar Hvis elevens fødselsdato (1-31) er et lige tal (fx 20/10), tildeles eleven spørgsmål om dansk, hvis det er et ulige tal (fx 23/11)tildeles eleven spørgsmål om matematik.

Læs mere

Følgende spørgsmål er væsentlige og indkredser fællestræk ved arbejde med organisationskultur:

Følgende spørgsmål er væsentlige og indkredser fællestræk ved arbejde med organisationskultur: 1 Af Lisbeth Alnor Når vi ønsker at justere og udvikle en organisations måde at arbejde med mobning på, er organisationskulturen et betydningsfuldt sted at kigge hen, da kulturen er afgørende for, hvordan

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. NEXT Uddannelse København

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. NEXT Uddannelse København December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne NEXT Uddannelse København Svarprocent: 51% (1772 besvarelser ud af 3472 mulige) Elevtrivsel NEXT Uddannelse København Landsgennemsnit

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SCU - Skanderborg-Odder Center for Uddannelse

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SCU - Skanderborg-Odder Center for Uddannelse December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne SCU - Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Svarprocent: 92% (93 besvarelser ud af 101 mulige) Elevtrivsel SCU - Skanderborg-Odder

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 6. klasse 2018

ELEVUNDERSØGELSE 6. klasse 2018 Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentar Filter: Hvis elevens fødselsdato (1-31) er et lige tal (fx 0/10)tildeles eleven spørgsmål om dansk, hvis det er et ulige tal (fx 3/11), tildeles eleven spørgsmål

Læs mere

Digitale Sexkrænkelser

Digitale Sexkrænkelser Digitale Sexkrænkelser REAKTIONER OG KONSEKVENSER LEKTION #3 Et undervisningsmateriale udviklet af 2 Digitale sexkrænkelser lektion 3 Reaktioner og konsekvenser Digitale Sexkrænkelser Reaktioner og konsekvenser

Læs mere

Resultater af undersøgelse i 2016 af skolepraktikelevers trivsel EMMA-kriterier

Resultater af undersøgelse i 2016 af skolepraktikelevers trivsel EMMA-kriterier Resultater af undersøgelse i 216 af skolepraktikelevers trivsel EMMA-kriterier Hvor eller u er du i følgende? Jeg kender EMMA-kriterierne (Egnet, Mobil geografisk, Mobil fagligt, Aktiv søgende) Enig U

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. NEXT Uddannelse København

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. NEXT Uddannelse København December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne NEXT Uddannelse København Svarprocent: 69% (2253 besvarelser ud af 3279 mulige) Elevtrivsel NEXT Uddannelse København Landsgennemsnit

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 4. - 6. klasse 2009 Hold: 4., 5., 6. Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 11 Er du glad for din skole? 17 / 36.17% 26 / 55.32% Ikke

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. CELF - Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. CELF - Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 87% (630 besvarelser ud af 721 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 80 [-3] 82 81 [-3] 83 83 [-3] 86 75

Læs mere

Når vi har analyseret klassens svar, vil kontaktlæreren sammen med jer gennemgå jeres feedback i klassen.

Når vi har analyseret klassens svar, vil kontaktlæreren sammen med jer gennemgå jeres feedback i klassen. Velkommen til elevtrivselsundersøgelsen på G1 På Hotel- og Restaurantskolen arbejder vi hele tiden med at forbedre hverdagen for vores elever, og sætter stor pris på din tilbagemelding. Vi vil gerne vide,

Læs mere

Gallup til Berlingske om ytringsfrihed

Gallup til Berlingske om ytringsfrihed Gallup til Berlingske om ytringsfrihed Gallup til Berlingske om ytringsfrihed Feltperiode: Den 25. 27. september 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode:

Læs mere

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3 Vore værdier Indholdsfortegnelse Brug indholdsfortegnelsen til at komme hurtigt frem til et bestemt afsnit ved at klikke på den ønskede linie. Fra de enkelte sider kommer du hurtigt tilbage til indholdsfortegnelsen

Læs mere

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvilebjergskolen juni 2018 12 1 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvordan vi forebygger og stopper mobning Hvilebjergskolen skal være et godt og trygt sted for

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Billesborgskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Billesborgskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Billesborgskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 259021 Skolens navn: Billesborgskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stenløse Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stenløse Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stenløse Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 235006 Skolens navn: Stenløse Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Karsten

Læs mere

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever: Formål: - At alle elever trives i skolens sociale

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Uddannelsescenter Holstebro

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Uddannelsescenter Holstebro December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 94% (822 besvarelser ud af 878 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 83 83 [-2] 78 [-2] 85 86 82

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 791014 Skolens navn: Viborg Private Realskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Årsplan for samfundsfag i 7.-8.klasse

Årsplan for samfundsfag i 7.-8.klasse Årsplan for samfundsfag i 7.-8.klasse Undervisningen i geografi på Ringsted Lilleskole tager udgangspunkt i Fælles Mål. Sigtet for 7./8. klasse er at blive i stand til at opfylde trinmålene efter 9. klasse.

Læs mere

Hvordan en stat bør vægte hensynet til minoritetsgrupper med en kvindeundertrykkende kulturel praksis mod hensynet til kvinders generelle

Hvordan en stat bør vægte hensynet til minoritetsgrupper med en kvindeundertrykkende kulturel praksis mod hensynet til kvinders generelle Hvordan en stat bør vægte hensynet til minoritetsgrupper med en kvindeundertrykkende kulturel praksis mod hensynet til kvinders generelle rettigheder. 1 Prolog Jeg vil i denne opgave se på, hvordan en

Læs mere

NOTATSERIE. Medborgerskab Baggrundstabeller fra Medborgerskabsundersøgelsen 2017

NOTATSERIE. Medborgerskab Baggrundstabeller fra Medborgerskabsundersøgelsen 2017 NOTATSERIE Medborgerskab 2017 Baggrundstabeller fra Medborgerskabsundersøgelsen 2017 JULI 2017 Baggrundstabeller fra Medborgerskabsundersøgelsen 2017 1. Medborgerskabsundersøgelsen 1.1 Om spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

Spørgeramme for undervisningsmøljøvurdering 2018 På Løgumkloster Efterskole

Spørgeramme for undervisningsmøljøvurdering 2018 På Løgumkloster Efterskole Spørgeramme for undervisningsmøljøvurdering 2018 På Løgumkloster Efterskole Undervisningsmiljø 2018 I denne undersøgelse vil vi spørge dig om forhold der handler om undervisningen og dit forhold til lærerne

Læs mere

Curriculum for Mental Sundhed 10. klasse

Curriculum for Mental Sundhed 10. klasse Curriculum for Mental Sundhed 10. klasse Curriculum er delt ind i 3 kompetenceområder: Positiv selvopfattelse, Fællesskab og samhørighed samt Følelser. Under hvert kompetenceområde er der et overordnet

Læs mere

DET TRYGGE RUM UNDERVISNINGSFORLØB. Produktionsskoler, egu og STU

DET TRYGGE RUM UNDERVISNINGSFORLØB. Produktionsskoler, egu og STU DET TRYGGE RUM UNDERVISNINGSFORLØB Produktionsskoler, egu og STU 2016 INDHOLD 1. INTRODUKTION.......................................................................3 2. OPGAVE.............................................................................4

Læs mere

ÅRSPLAN SAMFUNDSFAG 9. B 2012/13

ÅRSPLAN SAMFUNDSFAG 9. B 2012/13 ÅRSPLAN SAMFUNDSFAG 9. 2012/13 Emne Periode Mål Relation til fælles mål Folketinget august Eleverne kender til magtens tredeling, partier partiprrammer. Velfærdssamfundet - demokratiet i funktion august

Læs mere

Skole-hjem samarbejde med nydanske forældre. - om betydningen af forforståelse og praksis

Skole-hjem samarbejde med nydanske forældre. - om betydningen af forforståelse og praksis Skole-hjem samarbejde med nydanske forældre - om betydningen af forforståelse og praksis Nyborg den 26. januar Formelle samtaler Kulturelle forforståelser Skole-hjem samtale som praksis Positioneringer

Læs mere

DIALOG # 1 ELEVERNE SLADRER OM EN LÆRER SKAL MAN GRIBE IND?

DIALOG # 1 ELEVERNE SLADRER OM EN LÆRER SKAL MAN GRIBE IND? DIALOG # 1 ELEVERNE SLADRER OM EN LÆRER SKAL MAN GRIBE IND? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

Argumentation & demokrati

Argumentation & demokrati Argumentation & demokrati Forlaget Nicolaos Poul Nicolaj Christensen Argumentation & demokrati i praksis for 7. til 10. klassetrin Lærerens bog Tværfagligt med dansk, historie & samfundsfag Forlaget Nicolaos

Læs mere

DIALOG # 14 HVORDAN TAKLER MAN UVENSKABER PÅ DE SOCIALE MEDIER?

DIALOG # 14 HVORDAN TAKLER MAN UVENSKABER PÅ DE SOCIALE MEDIER? DIALOG # 14 HVORDAN TAKLER MAN UVENSKABER PÅ DE SOCIALE MEDIER? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

Undervisningsmiljøundersøgelse Unge Hjem - Efterskolen i Århus; 2011

Undervisningsmiljøundersøgelse Unge Hjem - Efterskolen i Århus; 2011 Undervisningsmiljøundersøgelse Unge Hjem - Efterskolen i Århus; 2011 Emne Spørgsmål Svarmulighed Antal besvarelser Antal respondenter Baggrundsspørgsmål Er du: Dreng 24 80 30 Pige 56 80 70 Generel tilfredshed

Læs mere

Bilag 1 X X X. Spørgeskema

Bilag 1 X X X. Spørgeskema Bilag 1 Spørgeskema En sociologisk undersøgelse som handler om balancegangen mellem danske lønmodtageres arbejdsog familieliv, og der vil derfor blive spurgt ind til både erhvervsrelateret oplevelser og

Læs mere

Anbefalinger om styrkelse af demokratisk dannelse på ungdomsuddannelserne

Anbefalinger om styrkelse af demokratisk dannelse på ungdomsuddannelserne Anbefalinger om styrkelse af demokratisk dannelse på ungdomsuddannelserne Ungdomsuddannelserne er kulturbærere i det danske samfund og skal forberede eleverne til medbestemmelse, medansvar, rettigheder

Læs mere

Undervisningsplan 1617

Undervisningsplan 1617 Undervisningsplan 1617 Valgfag Samfundsfag Aktuel status Formål Politik Magt, beslutningsprocesser & demokrati Eleverne forventes fra 9. klasse at have gennemgået pensum og i tilstrækkelig grad have kompetencer

Læs mere