NYE BYER OG ØVRIG STØRRE BYUDVIKLING PÅ BAR MARK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYE BYER OG ØVRIG STØRRE BYUDVIKLING PÅ BAR MARK"

Transkript

1 BILAG 3 - NYE REVIDEREDE HOVEDSTRUKTURTEKSTER: NYE BYER OG ØVRIG STØRRE BYUDVIKLING PÅ BAR MARK Lisbjerg og Nye perspektivarealer Udviklingen af den nye by ved Lisbjerg og Nye skal op i gear frem mod De nye byer skal være mangfoldige, bæredygtige og tætte. De har høj prioritet. De nye byer ved Harlev og Malling og øvrige større perspektivarealer inddrages, hvis der viser sig behov hvilket først forventes at være på lang sigt Kommuneplanens rammebelagte arealer til byudvikling på bar mark omfatter i 2017 samlet knap ha, hvoraf knap 700 ha er udlagt til boligformål, ca. 750 ha til erhvervsformål og de resterende til offentlige formål. Ca. halvdelen af arealerne er lokalplanlagte, men endnu ikke bebyggede. For en del af arealerne til boligformål er det hensigten, at der skal udvikles områder med blandede byfunktioner og dermed også mulighed for lettere erhverv, institutioner mv. De seneste år har forbruget af bar mark arealer været ca. 50 ha årligt. Med et større fokus på omdannelse og fortætning forventer vi et mindre årligt forbrug fremover. Lisbjerg og Nye Den nye by ved Lisbjerg og Nye er allerede under planlægning og udvikling. Begge byer er vigtige led i byudviklingen langs letbanens 1. etape, og har derfor høj prioriteret. De nye byer skal være helstøbte nye bysamfund med centre, offentlig og privat service, boliger og erhverv mv. De nye byer skal være bæredygtige byområder med god tilgængelighed for alle trafikarter. De skal være mangfoldige, spændende og levende, og med et varieret udbud af boliger, arbejdspladser, butikker, service, kulturtilbud, grønne områder mv. af høj kvalitet. Med Lisbjergskolen og de første boligbebyggelser er udbygningen af Lisbjergs 1. etape vest for Randersvej påbegyndt, mens 2. etape øst for Randersvej fortsat afventer en nærmere disponering. Både 1. og 2. etape ligger i byzone. Den 3. etape af Lisbjerg ligger mod nord i området omkring Ølsted og er et perspektivareal. Nye er kun skitsemæssigt disponeret, og der er alene udarbejdet lokalplan for 1. etape i området mod nordøst. De efterfølgende etaper er alle beliggende i ét rammeområde, som skal disponeres mere detaljeret snarest. I den proces fastlægger videt samlede indbyggertal og den nye skole, der allerede er behov for, kan etableres inden perspektivarealer De større perspektivarealer i Kommuneplan 2017 afspejler den nuværende interesse for på langt sigt at etablere nye byer ved Harlev (øst for Stillingvej) og vest for Malling i lighed med den igangværende byudvikling i Lisbjerg og Nye.

2 Derudover har vi større perspektivarealer ved Skødstrup, Mundelstrup, Harlev (nord for Silkeborgvej), Tilst og Årslev. Når arealerne en dag skal udvikles til nye byområder, skal de komplementere de eksisterende byområder, de hver især grænser op til, så det samlede byområde bliver mere mangfoldigt og mere robust. De fleste større perspektivarealer er umiddelbart mest egnede til boligformål, men arealerne nord for Silkeborgvej ved Harlev og i Tilst er umiddelbart bedst egnede til udvidelse af de erhvervsområder, de grænser op til. Det er vigtigt at understrege, at der skal gennemføres en grundig planlægning, inden der kan tages stilling til, hvornår og hvordan perspektivarealerne skal udlægges til byudvikling. Bl.a. skal der tages stilling til sammenhængen med det omgivende landskab, natur, miljø, infrastruktur, grundvandssikring, klimatilpasning mv. Planlægningen skal også sikre et godt samspil mellem de nye byområder og de eksisterende nabobyer. Det kan for eksempel ske på baggrund af konkurrencer eller konkurrencelignende tiltag. Perspektivarealerne kan ikke tages i anvendelse til byudvikling uden statens godkendelse. RETNINGSLINJER De ubebyggede rammeområder (2017) og den planlagte anvendelse til henholdsvis bolig, erhverv og offentlige formål samt perspektivarealer er vist på kortet Nye byer og øvrig større byudvikling på bar mark, s. xx. Udviklingen af nye byer og større bar-mark arealer skal ske på baggrund af en sammenfattende planlægning for sammenhængen med landskab, natur, miljø, infrastruktur, grundvandssikring, klimatilpasning mv., såvel som eksisterende nabobyer og andre tilgrænsende byområder. Faktaboks Det samlede potentiale i de nye byer og større perspektivarealer forventes at være: Nye byer: Lisbjerg samlet (Etape 1, 2 og 3)*: Nye**: Harlev: Malling: ca indbyggere og ca arbejdspladser. ca indbyggere og ca arbejdspladser ca indbyggere og ca arbejdspladser ca indbyggere og ca arbejdspladser Nye byvækstområder: Skødstrup: Mundelstrup: Harlev: Årslev: ca indbyggere og ca arbejdspladser ca indbyggere ca arbejdspladser ca indbyggere og ca arbejdspladser *Lisbjerg etape 1 og 2 er rammebelagt og byzone, mens 3. etape er perspektivareal.

3 **Indbyggertallet og antallet af arbejdspladser er løseligt anslået. Begge fastlægges snarest i forbindelse med den overordnede bystruktur, bl.a. med henblik på etablering af den nye skole inden BOLIGER bebyggede og ubebyggede boligarealer afrunding af den eksisterende by Der skal være plads til alle, også de nye aarhusianere som kommer til. Mange boliger findes i centerområder og blandede byområder, og nye opstår i forbindelse med omdannelse, fortætning og nye byer. Derudover er der de rene boligområder, som skal rumme såvel etageboliger som åben lav boligbebyggelser med både række-, kæde-, klyngehuse og parcelhuse blandet og med blandede ejerformer bebyggede og ubebyggede boligarealer I årene siden vedtagelsen af Kommuneplan 2009 er en meget væsentlig del af den nye boligmasse opført inden for det eksisterende byområde via omdannelse og fortætning. Det er sket ved at bygge nye boliger på gamle erhvervsarealer, ombygge erhvervsbygninger til boligformål eller bygge tættere i eksisterende boligområder. Der er i perioden sket en tilvækst af boliger i Aarhus Kommune på omkring I samme periode er der sket en reduktion af de i Kommuneplan 2009 udlagte ubebyggede arealer til boligformål på ca. 100 ha. Udviklingen af den tætte by lægger ikke beslag på så meget areal pr. bolig som enfamiliehuset. Der er derfor plads til, at byudviklingen også kan ske på bar mark i den kommende tid. Der er fortsat knap 700 ha ubebyggede boligarealer i kommunen. Omkring 200 ha af arealerne er en del af grundlaget for den nye by i Lisbjerg. Med udviklingen af Nye overføres yderligere 132 ha. Herudover kommer den primære boligtilvækst i de kommende år til at ske inden for den eksisterende by. Der er navnlig plads til mange nye boliger i Det Nye Brokvarter ved Åby, i omdannelsen af Psykiatrisk Hospital i Risskov, Risskov Brynet, Gellerup, Bispehaven, Amtssygehusområdet og institutionsområdet ved Skejbyvej samt den fortsatte udbygning på Aarhus Ø. Der skønnes at være plads til omkring boliger i de udpegede byomdannelsesområder. Hertil kommer en række potentialer i de udpegede vækstakser og fortætning i øvrigt. Samtidig med boligudbygningen skal det sikres, at den private og den offentlige service følger med.

4 REVIDEREDE REDEGØRELSESTEKSTER: NYE BYER OG ØVRIG STØRRE BYUDVIKLING PÅ BAR MARK Status for udviklingen Pr. 1. januar 2017 er der ca. 750 ha ubebyggede erhvervsarealer og ca. 670 ha ubebyggede arealer til boliger inklusive områder til blandede boliger og erhverv. Hertil kommer ca. 50 ha. til offentlige formål. Det årlige forbrug af ubebyggede arealer (de i kommuneplanen såkaldte bar-mark arealer) er ca. 50 ha. med hovedvægten på arealer til boligformål. Siden vedtagelsen af Kommuneplan 2009 er der således forbrugt ca. 150 ha. erhvervsarealer og godt 200 ha arealer til boligformål. Væksten i Aarhus skal fortsætte. Inden for planperioden forventes en befolkningstilvækst på personer, og opførelse af ca nye boliger samt en tilvækst på arbejdspladser. Hertil kommer skoler, institutioner, parker, fritidsfaciliteter m.v., som også er arealkrævende. Byvækststrategien handler grundlæggende om, at de nye boliger og arbejdspladser fortrinsvis skal lokaliseres i den eksisterende by samt i den nye by ved Lisbjerg og den nye by Nye. På den ene side den tætte by fremmes og på den anden side skal der være plads til alle og ikke mindst arbejdspladser indenfor de i erhvervsplanen prioriterede erhvervsklynger. Lisbjerg og Nye skal således også blive tætte byer med stor mangfoldighed i boligudbuddet med en blanding af boliger og erhverv. Begge byer har i princippet været på tegnebrættet siden egnsudviklingsplanen fra midten af 1960 erne. For Lisbjergs vedkommende kom godt halvdelen af de ca. 550 ha. i byzone allerede med den første kommunalreform. I Lisbjerg er der således mere end 200 ha, der fortsat ligger som perspektivareal. For Nyes vedkommende er der i 2016 vedtaget et kommuneplantillæg og en lokalplan for 1. etape på knap 20 ha. De resterende ca. 132 ha. medtages i nærværende kommuneplan som et samlet rammeområde, der skal detailplanlægges. Med idriftsættelsen af letbanens 1. etape medio 2017 kommer begge de to nye byer til at blive letbanebetjent og får dermed direkte adgang til den nordlige vækstakse ad Randersvej og Midtbyen. Lisbjerg og Nye har derfor høj prioritet sammen med omdannelsen af den eksisterende by. På sigt kommer de to nye byer til at have indbyggere tilsammen. Mest usikkerhed er der om Nye, som byrådet først nu igangsætter en mere detaljeret planlægning for. For Lisbjergs vedkommende har målet længe været et indbyggertal på I planperioden opereres i Aarhus Kommunes boligprognose med, at de 2 nye byer udvikler sig til tilsammen at rumme ca indbyggere. Som en del af forberedelsen af kommuneplanforslaget er alle erhvervsarealer blevet vurderet i forhold til spørgsmålet om der overordnet set er rummelighed til fremtidens virksomheder og arbejdspladser og i forhold til spørgsmål i relation til grundvandsbeskyttelse. Dette arbejdet er besluttet videreført og skal munde ud i en temaplan, der udarbejdes de kommende år. I Kommuneplan 2017 er blot af hensyn til grundvandsbeskyttelsen - foretaget enkelte nedjusteringer af nogle erhvervsområders virksomhedsklasse. Det er forventningen at temaplanen vil vise, at mange erhvervsområder planlægningsmæssigt kan moderniseres og opgraderes, så de i fremtiden vil kunne rumme flere virksomheder og arbejdspladser.

5 Kommuneplanen er i forlængelse heraf meget tilbageholdende med at åbne mulighed for yderligere konverteringer af erhvervsområder til boligformål. Redegørelse for ændring af plangrundlag Foruden de knap ha. ubebyggede arealer der er i kommuneplanen pr. 1. januar 2017 medtages yderligere ca. 208 ha. Nedenfor er arealerne oplistet. Nye, ca. 132 ha - BL Arealet medtages mhp. at fastlægge en overordnet strukturplan for hele den nye by. Strukturplanen skal i første omgang lægges til grund for en bestemmelse af det fremtidige indbyggertal i Nye og for placeringen og udformningen af den nye skole, som skal ibrugtages senest i Ved Mundelstrup, knap 30 ha til BO Arealet er et perspektivareal som ligger på nordsiden af Mundelstrup. Inddragelsen i rammerne og en udbygning fortrinsvis med parcelhuse skal styrke Mundelstrup. Der er tale om en delvis imødekommelse af Sabro-Fårup Fællesråds ønske om flere parcelhuse, som er ubetænkelig i forhold til den overordnede strategi om omdannelse, fortætning og byudvikling i form af 2 nye byer. Ved Harlev, ca. 13 ha til BO Arealet er et landzoneareal som ligger syd for Harlev. Inddragelsen i rammerne og en udbygning fortrinsvis med parcelhuse skal styrke Harlev. Der er tale om en delvis imødekommelse af Harlev Fællesråds ønske om flere parcelhuse, som er ubetænkelig i forhold til den overordnede strategi om omdannelse, fortætning og byudvikling i form af 2 nye byer. I Skæring, ca. 2 ha til BO Der er tale om et landzoneareal som praktisk taget er omsluttet af boliger. Det er p.t. et plantecenter. Anvendelsen til boliger er i overensstemmelse med den overordnede byudviklingsstrategi og desuden en imødekommelse af ejeren. Ved Mårslet, ca. 1 ha til BL Der er tale om et landzoneareal beliggende tæt på centrum og stationen i Mårslet. Det grænser op til Giber Å, en rekreativ forbindelse og det rekreative område nord for åen. Der er flere ruiner på grunden. Anvendelsen til boliger er i overensstemmelse med den overordnede byudviklingsstrategi og desuden en imødekommelse af ejeren. Ved Skåde, ca. 4 ha. til BO Der er tale om et landzoneareal beliggende tæt på Ringvej Syd. Arealet er bragt i forslag af Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse, der i samarbejde med en boligforening og ejeren vil etablere en boenhed for udsatte personer, som er vanskelig at integrere i den eksisterende by. Ved Beder, ca. 1 ha. til BO Der er tale om en enkeltejendom, som grænser direkte op til byzonen og som bebos af 8 familier. Anvendelsen til boliger er i overensstemmelse med den overordnede byudviklingsstrategi og desuden en imødekommelse af ejeren. Agro Food Park er en tilvækst på 25 ha til erhverv (virksomhedsklasse 1-2).

6 Agro Food Park beskæftiger sig med fødevareproduktion og fødevareforædling m.v. og udgør en højt prioriteret erhvervsklynge i Aarhus. Agro Food Park er i rivende udvikling og har netop udarbejdet en plan for den fysiske udvikling af komplekset. Agro Food Park er beliggende i nærheden af letbanens 1. etape og den nordlige vækstakse. Udbygningen er i overensstemmelse med den overordnede byudviklingsstrategi. BOLIGER Status for udviklingen Indenfor planperioden forventes en befolkningstilvækst på personer, og opførelse af ca nye boliger. Boligerne vil i høj grad blive opført i omdannelsesområderne og i forbindelse med spredt fortætning i den eksisterende by. Omdannelsesområderne i forslag til Kommuneplan 2017 er vurderet at kunne rumme boliger, men omdannelsen forventes ikke at være gennemført i løbet af planperioden; der er tale om komplicerede processer, som ofte tager flere årtier. Det skønnes, at ca boliger vil blive opført i byomdannelsesområderne, i vækstakserne og centrene, samt i forbindelse med spredt fortætning i planperioden. Dermed vil de øvrige boliger skulle opføres på bar mark arealer. Pr. 1. januar 2017 er der ca. 450 ha. ubebyggede kommuneplanlagte og ca. 220 ha. ubebyggede lokalplanlagte boligarealer inklusive arealer til blandede formål (BL-områder). Se kortet Boliger i hovedstrukturen. Ca. 200 ha. ligger indenfor Lisbjergs 1. og 2. etape henholdsvis sydvest og sydøst for Lisbjerg. Den nye by ved Lisbjerg inklusive 3. etape, som er perspektivarealet omkring Ølsted mod nordvest, forventes at blive til en tæt by med indbyggere, arbejdspladser og service m.v. i løbet af de næste år. Befolkningstallet i den anden nye by, Nye, der ligesom Lisbjerg ligger ved letbanens 1. etape, fastlægges indenfor den nærmeste fremtid. Det forventes at blive i omegnen af På trods af, at de to nye byer har r høj prioritet, skønnes der ikke at blive opført mere end boliger i de to byer tilsammen i planperioden, hvorfor der skønnes at være behov for øvrige bar-mark arealer svarende til boliger. Heraf er det planen at bliver parcelhuse. De senere år har det årlige forbrug af bar-mark arealer til boligformål været omkring 30 ha. Arealerne er blevet bebygget med en blanding af åben lav (parcelhuse), rækkehuse og etageboliger med forholdsvis lav højde. Ses alene på parcelhusene, er der opført ca. 175 boliger pr. år siden 2010; svarende til samlet ca. 150 ha. på 7 år. Den samlede revision Dermed kan bar-mark arealressourcen til især parcelhuse blive udfordret i slutningen af planperioden, hvorfor der medtages arealer til boligformål (Lav Bolig) ved henholdsvis Harlev, Mundelstrup, Skæring og Mårslet i alt ca. 46 ha., der fortrinsvis vil skulle anvendes til parcelhuse. Arealerne ved Mundelstrup, der udgør knap 30 ha., er tidligere perspektivarealer. Arealet i Skæring, der udgør ca. 2 ha., er et nuværende plantemarked, der er omkranset af by. Arealerne ved Harlev og Mårslet, der udgør henholdsvis ca. 13 og ca. 1 ha., er nye arealer, der ikke tidligere har været udpeget til byudviklingsformål. Det forventes, at der i forbindelse med kommuneplanrevisionen i 2025 vil være behov for en mere detaljeret analyse af arealressourcen til Lav Bolig, herunder ikke mindst parcelhuse.

7 NY KOMMUNEPLANRAMME: Rammeområde 27.xx.xx BL Området skal inden for en kortere årrække udvikles til den nye by Nye. Forinden der kan udarbejdes kommuneplantillæg og byggeretsgivende lokalplaner for dele af området, skal der fastlægges en overordnet bystruktur og fastlægges et mål for indbyggertallet og antallet af arbejdspladser m.v. Indtil da kan den nuværende lovlige anvendelse videreføres.

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse 26 Kommuneplanrammer Redegørelse Med Kommuneplan 2001 overgik arealerne vest og sydvest for Lisbjerg fra perspektivarealer til blandede bolig og erhvervsformål, mens arealerne sydøst for Lisbjerg og omkring

Læs mere

Forslag til Kommuneplan 2017 Offentlig høring

Forslag til Kommuneplan 2017 Offentlig høring Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 23. marts 2017 Forslag til Kommuneplan 2017 Offentlig høring Forslag til Kommuneplan 2017 fremlægges i offentlig høring

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Planstrategi 2011 og Kommuneplan 2013

Planstrategi 2011 og Kommuneplan 2013 Årligt møde med Fællesrådene 5. oktober 2010 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Lisbeth Errboe Svendsen Planstrategi 2011 og Kommuneplan 2013 Lidt om lovgrundlaget Om Kommuneplan 2009 Opgaver i perioden

Læs mere

FORDEBAT BYVÆKST VED VIBORG BY

FORDEBAT BYVÆKST VED VIBORG BY FORDEBAT BYVÆKST VED VIBORG BY HAR DU FORSLAG OG IDÉER? Hvor skal Viborg by udvikle sig hen? Hvordan skal kommuneplanen være med til at understøtte vækst og et fortsat dynamisk erhvervsliv? Hvordan skal

Læs mere

Scenarier - styrker og svagheder. Planstrategi Århus som eksempel

Scenarier - styrker og svagheder. Planstrategi Århus som eksempel Scenarier - styrker og svagheder Planstrategi Århus som eksempel Planstrategi Århus - hvad gik opgaven ud på? Ambitiøs politisk udmelding om vækst og udvikling i Århus Mål for arbejdet Økomonisk bæredygtighed

Læs mere

Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017.

Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017. Forslag til Kommuneplan 2017 Opfølgning på offentlig høring Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017. Sammen med forslag til Kommuneplan

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG ADMINISTRATIONSGRUNDLAG Retningslinjer vedrørende administration af planlovens bestemmelser om planlægning for almene boliger (blandet boligsammensætning) 1. Indledning Aarhus vokser hastigt i disse år.

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a.

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a. 15105 Bæredygtig byudvikling, Mårslet Syd Emne: Fortræde for Teknisk Udvalg Dato: 08-05-2017 Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen.

Læs mere

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 2. marts 2018 Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Byråd har vedtaget en Udviklingsplan

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune Kommuneplantillægget omhandler rammeområde 15.07.01 ER i Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune. Rammeområde 15.07.01 ER er

Læs mere

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Til Aarhus Byråd via Magistraten fra MTM Dato 18. november 2015 Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Redegørelse for kommunens grundsalg i 2014

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Erhvervs- og boligområde ved Kirkegyden og Strandholtvej i Stige Ændring af kommuneplanområde 11 Stige Søhus Anderup Lumby Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde Haverslev og Sørup

Kommuneplantillæg nr Boligområde Haverslev og Sørup Kommuneplantillæg nr. 11 - Boligområde Haverslev og Sørup Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 7 Kommuneplanramme 03.B240 - Boligområde 8 Kommuneplanramme 11.B320 - Boligområde 10 Bilag 1 - Behovsopgørelse

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Befolkning og boliger

Befolkning og boliger Befolkning og boliger Redegørelse - Befolkning og boliger Den levende by Den levende by skal udfoldes i Vallensbæk både i de eksisterende og de nye boligområder. Vallensbæk har et mangfoldigt udbud af

Læs mere

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 29. november 2016 Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej 79-83 i Tilst Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Øster Hornum

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Øster Hornum Kommuneplantillæg nr. 14 - Boligområde i Øster Hornum Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 5 Kommuneplanramme 13.B192 - Boligområde i Øster Hornum 6 Bilag 1 - Behovsopgørelse 8 Metode 9 Trin 1 - Arealbehov

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommuneplan 1999-2011 Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommune August 2003 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 17 BOLIGOMRÅDE VED RISHØJGÅRD, HOLBÆK vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag

Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. oktober 2014 Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 994. Boligområde

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 Almene boliger i serviceerhvervsområder Generelle bestemmelser Foto: JJW Luftfoto Borgerrepræsentationen har den 2. februar 2017 vedtaget at sende dette kommuneplantillæg

Læs mere

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. november 2016 Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Boligprognosen for årene

Boligprognosen for årene Boligprognosen for årene 2014-2021 Side 1 af 8 1. Principper Boligprognosen for årene 2014-2021 er en prognose 1 for fordelingen af boligbyggeriet de kommende 8 år på lokalsamfund/ skoledistrikter, men

Læs mere

TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015

TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015 TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015 Almene boliger i serviceerhvervsområder Generelle bestemmelser Foto: JJW Luftfoto Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 22. juni 2017 Offentliggjort 29. juni 2017 KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm

Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af Sag nr.: Indhold 1. Baggrund og formål Læsevejledning Samm Redegørelse for udvidelse af Ikast bymidte Side 1 af 10 19.11.2018 Sag nr.: 118.7059 Indhold 1. Baggrund og formål... 1 2. Læsevejledning... 2 3. Sammenfatning... 3 4. Gældende planforhold... 5 5. Redegørelse

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer

04. Billum Billum By. Bevaringsværdige bygninger. Rammer 04. Billum 04.01 Billum By Bevaringsværdige bygninger Rammer 04.01 Billum By Status Billum er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Billum ligger ca. 10 km vest for Varde

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 54 Område ved Lunden 8 Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

ELEV BAKKE Et perspektivareal med unik beliggenhed

ELEV BAKKE Et perspektivareal med unik beliggenhed ELEV BAKKE Et perspektivareal med unik beliggenhed Det 140 HA store perspektivareal på Elev Bakke har en unik beliggenhed tæt på skov og sø, eksisterende by og store infrastrukturelle tiltag; letbanen

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 51 Bolig- og serviceområde ved Faaborgvej 39 Ændring af kommuneplanområde 7 Sandrum-Dalum-Elmelund Hvad er en kommuneplan? I henhold til

Læs mere

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG Kommune 1 14. Næsbjerg 14.01 Næsbjerg by Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer 19. Skovlund 19.01 Skovlund By 19.10 Åbent land Skovlund Rammer 19.01 Skovlund By Status Skovlund er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og erhverv. Byen ligger i det nordøstlige hjørne

Læs mere

Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring

Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 19. marts 2019 Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring Fremlæggelse af Forslag til Planstrategi 2019

Læs mere

Forslag til Planstrategi offentlig høring

Forslag til Planstrategi offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 24. september 2015 Forslag til Planstrategi 2015 - offentlig høring Fremlæggelse af Forslag til Planstrategi

Læs mere

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 20 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Offentlige Slagtehuse Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 1. april

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 1020, Malling Syd - Forslag. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25.

Indstilling. Lokalplan 1020, Malling Syd - Forslag. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. april 2017 Lokalplan 1020, Malling Syd - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1020, Boliger mellem

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Odense Letbane 1. etape

Odense Letbane 1. etape 1 Forslag til tillæg nr. 18 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Letbane 1. etape 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ Blåvandvej Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF 05.01.C06 TIL BLÅVANDVEJ ENKELTOMRÅDE 05.01.C06 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - MARTS 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette kommuneplantillæg

Læs mere

PLANSTRATEGI Seminar Fællesråd. 4. marts 2019

PLANSTRATEGI Seminar Fællesråd. 4. marts 2019 PLANSTRATEGI 2019 Seminar Fællesråd. 4. marts 2019 HVAD ER EN PLANSTRATEGI? Planlovens krav Planloven Inden udgangen af det andet år af en byrådsperiode skal Byrådet fremlægge sit forslag til Planstrategi

Læs mere

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 11. januar 2017 Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Dette materiale omhandler et område nær dig. Der planlægges for en boligbebyggelse

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Ændringer i kommuneplanen på baggrund af beslutninger i PLU april.

Ændringer i kommuneplanen på baggrund af beslutninger i PLU april. 15.4.2013 Ændringer i kommuneplanen på baggrund af beslutninger i PLU april. Nye formuleringer/ændringer i forslag til Kommuneplan 2013 efter PLU-mødet den 2. april 2013 Der indarbejdes mulighed for at

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Vejle Kommune Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Mål og rammer for lokalplanlægningen Januar 2009 Screening af ændrede rammer af Kommuneplan 2009 for Vejle Kommune Generelle rammer Emne Udvidelse

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR HORNE Kommune 1 09. Horne 09.01 Horne By Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 RINGE KOMMUNE Forslag til Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe side 2 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe Formål Formålet

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 2

Kommuneplantillæg nr. 2 Offentlig bekendtgørelse den 28.02 2017 af til Syddjurs Kommuneplan 2016 - Justering af rammeområde 3.2.B1 (boligområde) ved Gåsebakken i Ugelbølle. Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 25.01. 2017

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38

Kommuneplan for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38 Boligområde Engelstoftsgade Ændring af kommuneplanområde 0 Bymidten Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der

Læs mere

Afdelingsarkitekt Teknik og Miljø 25. februar 2014

Afdelingsarkitekt Teknik og Miljø 25. februar 2014 Kommuneplanlægning l 2014-20172017 AAA Niels-Peter Mohr Niels Peter Mohr Afdelingsarkitekt Teknik og Miljø 25. februar 2014 Baggrund - Kommuneplan 2009 og 2013 AAA - Byrådskonferencer og budgetforhandlinger

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

25.01.B05. TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE B05

25.01.B05. TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE B05 25.01.B05 TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE 25.01.B05 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - NOVEMBER 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forsalg til dette kommuneplantillæg har været fremlagt i offentlig

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 004

Kommuneplantillæg nr. 004 Kommuneplantillæg nr. 004 Cleantech Erhvervsområde Ny By (etape 1 - syd for Strandvangen) Vedtaget af Frederikssund Byråd den xx. xxxx 2011 Tillæg til Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse Kommuneplantillæggets

Læs mere

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver

Læs mere

Forslag til Kommuneplan 2013

Forslag til Kommuneplan 2013 Bilag 4 Forslag til Kommuneplan 2013 Udkast til høringsmateriale. Fornyet offentlig høring. Bilag til indstilling: Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplan 2013 Endelig vedtagelse og fornyet offentlig

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 1

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 1 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 1 Centerområde ved Nyborgvej / Ejbygade Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I

Læs mere

Vækst og Plan. Maj 2015. Kommuneplantillæg nr. 13 til

Vækst og Plan. Maj 2015. Kommuneplantillæg nr. 13 til Vækst og Plan Maj 2015 Nykøbing Landevej Ndr.Ringgade Pilegårdsvej Sorøvej Skovsøviadukten Kommuneplantillæg nr. 13 til Slagelse Kommuneplan 2013 Redegørelse jf. planlovens 11e, stk. 4 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10 Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thorslundsvej Ændring af kommuneplanområde 10 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Notat om dialog med tre fællesråd om deres lokalsamfundsbeskrivelser

Notat om dialog med tre fællesråd om deres lokalsamfundsbeskrivelser Side 1 af 12 Notat om dialog med tre fællesråd om deres lokalsamfundsbeskrivelser Konklusion Dette notat indeholder en kort redegørelse om forløbet af den dialog med Mårslet, Tranbjerg og Lystrup-Elsted-Elev

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3 PLANLÆGNING FOR RAMMEOMRÅDE 7B1 STRØBY EGEDE BESKRIVELSE ÆNDRING AF ANVENDELSE AF RAMMEOMRÅDE 7 B1 STRØBY 7 B1 FO S R 7 D1 G LA 7 C1 Politik & Borger HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplanen fastlægger

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 22. Tofterup 22.01 Starup-Tofterup By Bevaringsværdige bygninger Rammer 22.01 Starup-Tofterup By Status Starup-Tofterup er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger

Læs mere

Notat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

Notat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Notat 27. februar 2018 Side 1 af 2 Kommuneplanændringer i forbindelse med udbygningsaftale, Blandet bolig- og erhvervsområde ved Havkærvej og Blomstervej i Tilst I tilknytning til Lokalplan nr. 1043 hvori

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx

Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx 02 KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ændring af rammeområde O-10 og BE-11 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg nr.2 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Blekinge Boulevard CITY 2. Eigtved Alle. Skåne Boulevard. Skåne Boulevard. år: Kommuneplantillæg

Blekinge Boulevard CITY 2. Eigtved Alle. Skåne Boulevard. Skåne Boulevard. år: Kommuneplantillæg Eigtved Alle Skåne Boulevard Høje Taastrup Boulevard Halland Boulevard Blekinge Boulevard CITY 2 Skåne Boulevard år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 28 til Kommuneplan 2014 a Forsl g Høje-Taastrup Kommune

Læs mere

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland AARHUS LETBANE Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland Region Midtjylland, Aarhus, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg og Odder Kommuner samt Midttrafik Plan for en sammenhængende

Læs mere

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER Kommuneplan 2017 INDLEDNING Hvor kan der bygges boliger, hvor kan virksomhederne placeres, og hvor er det oplagt at give mulighed for butikker? Det skal en kommuneplan give et

Læs mere

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan Forslag til Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget 19. december 2017 Forslag offentliggjort 13. december 2017 I høring 13.

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Tillæg nr. 7 Cordoza. til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG. i høring:

Tillæg nr. 7 Cordoza. til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG. i høring: Tillæg nr. 7 Cordoza til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG i høring: 14.02.2019-11.04.2019 Tillæg nr. 7 - Cordoza Tillæg nr. 7 - Cordoza Baggrund og formål Formålet med dette kommuneplantillæg er at sikre

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE B04 OG BL03

TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE B04 OG BL03 TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE 19.01.B04 OG 19.01.BL03 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - AUGUST 2012 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Ændring af rammeområde B4-13. Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 2016

KOMMUNEPLANTILLÆG. Ændring af rammeområde B4-13. Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 2016 07 KOMMUNEPLANTILLÆG Ændring af rammeområde B4-13 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 2016 Kommuneplantillæg nr.xx til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 66 Centerområde ved Elmegårdsvej Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der

Læs mere

Centerområde Aastrupvej

Centerområde Aastrupvej 21 2013 Centerområde Aastrupvej Status Plannavn Baggrund og formål Kladde 21 2013 Centerområde Aastrupvej Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af et invester ønske om at omdanne dele af de eksisterende

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Tillæg 14 KP17. Nyt rammeområde for matr. 149f, 149o og 149e Varde Markjorder

Tillæg 14 KP17. Nyt rammeområde for matr. 149f, 149o og 149e Varde Markjorder Tillæg 14 KP17 Nyt rammeområde for matr. 149f, 149o og 149e Varde Markjorder VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra d. 24.11.2017

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 7 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 7 til Kommuneplan TILLÆG 7 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 7 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. juni 2011 vedtaget tillæg 7 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord

Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord Udlæg af nye arealer til byzone, Industriområde Nord redegørelse for forholdet til beskyttelsesinteresser Halsnæs Kommune ønsker i forbindelse med Kommuneplan

Læs mere