KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL)"

Transkript

1 KTO Sekretariatet 10. oktober 2007 Sagsnr.: KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2008 med bemærkninger til Kommunernes Landsforening (KL) Idet KTO s formål for forhandlingerne ved OK-08 er at skabe de bedste muligheder for at alle organisationer opnår et tilfredsstillende resultat, der afspejler de forskellige personalegruppers forskellige vilkår og ønsker, og at sikre en generel forbedring af de kommunalt ansattes vilkår, herunder en sikring af reallønnen, stiller KTO følgende krav: 1. Lønforbedringer til alle ansatte Generelle lønforbedringer til alle ansatte De generelle lønstigninger, incl. udmøntningen fra reguleringsordningen, skal sikre reallønnen i aftaleperioden. Procentuelle forbedringer af alle løndele. Indførelse af løntrin 56. Det statistiske konstaterede lønefterslæb, dvs. 1 2 %, udmøntes som generel regulering uden for aftaleresultatet. Fastfrysning af reguleringen af områdetillægget ophæves, når områdetillægget er fuldt pensionsgivende. Reguleringsordningen videreføres og forbedres Reguleringsordningens udmøntningsprocent forhøjes. Der tages højde for personalegoder på det private arbejdsmarked, der ikke indgår i reguleringsgrundlaget. Reguleringsordningen videreføres som en samlet ordning for de kommunalt og regionalt ansatte med de nødvendige tekniske tilpasninger.

2 - 2 - Lønstatistik Der sikres adgang til data på institutionsniveau. Bl.a. skal det lønstatistiske materiale kommunen fremlægger til brug for de lokale lønforhandlinger fremover også opdeles på institutionsniveau for større institutioner, fx via FLD s hjemmeside. 2. Bedre vilkår for forældre ved barsel og børns sygdom Vilkår i forbindelse med fravær af familiemæssige årsager forbedres, herunder ved en særlig øremærkning af barselsorlov til mænd, forlænget orlov med løn ved flerbørnsfødsler, ret til fravær med fuld løn ved børns sygdom i 2 dage. 3. Bedre vilkår og større jobsikkerhed for tillidsrepræsentanter Vilkår for tillidsrepræsentanter skal forbedres på en række områder. Det indebærer, indførelse af obligatorisk tillæg til tillidsrepræsentanter, en obligatorisk forpligtelse til at indgå aftale med (lokale) repræsentanter for den forhandlingsberettigede organisation om tid til rådighed for TR, TR-beskyttelse i 1 år efter ophør af tillidshvervet samt udvidelse af opsigelsesvarsel, indførelse af ret til møder med medlemmerne i arbejdstiden, AKUT-bidraget forhøjes, og der aftales midler til sikkerhedsrepræsentanter, ret til valg af fællestillidsrepræsentant, ret til efteruddannelse efter ophør af hverv som TR- eller MED-repræsentant, den nuværende definition af institutionsbegrebet ændres, så der bliver adgang til at vælge TR for dele af en institution, ved overdragelse af en kommunal virksomhed til et af overdrageren 100 % ejet aktieeller anpartsselskab opretholdes tillidsrepræsentanternes adgang til fortsat at varetage medarbejdernes interesser hos såvel overdrageren som erhververen. 4. Seniorrettigheder til de ansatte Rammeaftalen om seniorpolitik forbedres med egentlige rettigheder for seniorer. Dels med udgangspunkt i eksisterende muligheder (nedsat tid med pensions- og hel eller delvis lønkompensation), og dels ved supplering med nye rettigheder, fx fridage til fri placering, længere ferie, bonus for ikke afholdte fridage mv. Organisationerne kan endvidere aftale særlige rettigheder/muligheder herudover særligt målrettet deres område. Desuden aftales at ansatte over 60 år i forbindelse med afskedigelse har ret til funktionærlovens 2a godtgørelse (dvs. 2a, stk. 3 ikke finder anvendelse). Forbedringer fra 3-partsaftalen implementeres i senioraftalen, jf. i øvrigt forbeholdskrav (punkt 8).

3 Bedre trivsel på arbejdspladsen Der aftales forpligtende initiativer, der skal sikre trivsel på kommunale arbejdspladser: En aftale om trivsel og sundhed, som indeholder trivselsmålinger mv. (fra 3- partsaftalen), og en sundhedsfremmeordning, der giver adgang til arbejdsgiverbetalt fysioterapeut, zoneterapeut, psykologbistand mv. Forpligtelse for arbejdsgiver til at fastholde syge medarbejdere ved o øget beskyttelse mod afskedigelse som følge af arbejdsbetinget sygdom og tilskadekomst i tjenesten, o pligt for arbejdsgiveren til at tilbyde den ansatte en sygefraværssamtale, o arbejdsgiver skal dokumentere fastholdelsesindsats forinden evt. afskedigelse på grund af sygefravær, o arbejdsgiver pålægges en forhøjet godtgørelse ved afsked, hvis fastholdelsesindsatsen ikke er forsøgt. Øget forpligtelse for arbejdsgiver til at sikre et bedre arbejdsmiljø ved o indførsel af bod ved voldgift for manglende opfyldelse af drøftelser i MED/SU af stressretningslinjer, trivselsmålinger, handlingsplaner mv., o en ret og pligt for ledere og sikkerhedsrepræsentanter til kursusforløb om stress, o beredskab lokalt i form af bl.a. gratis psykologhjælp til ansatte, der er uarbejdsdygtige på grund af stress, o pligt for arbejdsgiver til årligt i MED/SU at redegøre for sammenhæng mellem ressourcer og arbejdsmængde. Forbedringer fra 3-partsaftalerne implementeres i MED/SU-aftaler mv., jf. i øvrigt forbeholdskrav (punkt 8). 6. Forbedring af pensionsvilkår Tjenestemandspensionsvilkår Tjenestemandspensionerne reguleres ud over den generelle procentregulering. Herudover kan forbedringer ske ved bortfald af procentfradraget i U65/67, når tillægget bortfalder, samt ved forhøjelse af pensionsprocenten og ret til tjenestemandspension af tillæg. Par, der har levet sammen i mindst 1 år skal i pensionsmæssig henseende sidestilles med ægtefæller. ATP ATP-bidraget forhøjes generelt til samme niveau som på LO/DA området og reguleres fremover automatisk.

4 Forbedring af øvrige vilkår MED Oprettelse af kontaktudvalg i alle kommuner. Tryghed Der aftales tryghedsbestemmelser, fx løngaranti, i forbindelse med større strukturændringer. Ferie Ferieaftalen forbedres ved at ansatte får mulighed for udstedelse af feriekort ved ændret beskæftigelsesgrad, at ansatte får mulighed for at vælge feriegodtgørelse i stedet for ferie med løn som i ferieloven, 30, stk. 5 udgår (modregning særlig feriegodtgørelse), parallelitet mellem tjenestemænd og overenskomstansatte vedrørende optjening af ferie under orlovsperioder. Udlicitering Der aftales forbedrede vilkår i forbindelse med omstilling, udbud og udlicitering. Forbedringerne omfatter ekstraordinær godtgørelse ved afskedigelse som følge af udlicitering, omstilling og rationalisering, sikring af de individuelle rettigheder i hele kontraktperioden. Socialt kapitel Ansatte i fleksjob omfattes af centrale og lokale forhåndsaftaler mv. fastsat i overenskomster eller aftalt i kommunen. Øget retssikkerhed Der aftales regler om øget retssikkerhed ved advokatundersøgelser og lignende, arbejdsgivers anvendelse af kontrolforanstaltninger. 8. Forbeholdskrav, bl.a. i forhold til implementering af 3-partsaftalerne Forbehold for fremsættelse af krav, der følger af ændringer på det øvrige arbejdsmarked eller i lovgivningen. Forbehold for krav om præcisering af aftalernes og overenskomsternes dækningsområder Det er nødvendigt at afklare, hvilke elementer af 3-partsaftalerne, der skal implementeres via overenskomstforhandlingerne og i øvrigt, hvordan aftalerne påvirker overenskomstforhandlingerne.

5 - 5 - Der tages derfor et særligt forbehold for at stille krav, der følger af de indgåede 3- partsaftaler. Forbehold for fremsættelse af krav om specifikation af lønsedler, såfremt der ikke senest ved den første politiske forhandling i december 2007 foreligger tilfredsstillende tilbagemelding på implementering af forslag fra den fælles arbejdsgruppe om informative lønsedler, jf. rapport fra arbejdsgruppen om informative lønsedler. Forbehold for fremsættelse af krav som følge af en mellem KTO og KL verserende faglig voldgift om tidsbegrænset ansættelse defineret ud fra en bestemt begivenheds indtræden samt en mellem FOA og KL verserende faglig voldgift om timeløn/månedsløn. Forbehold for fremsættelse af krav som følge af en mellem KTO, KL og Danske Regioner verserende faglig voldgift om fortolkning af 5, stk. 4 (godtgørelsesniveau), i Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve).

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007.

Forhandlingsplanen svarer til den, der blev aftalt på KL s område, jf. KTO s udsendelse af 12. december 2007. Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1202.10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0611 18. december 2007 Vedr.: 1. politiske forhandling mellem RLTN og KTO. /. Også ved den første politiske forhandling på det

Læs mere

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav OK-08: RLTN-KTO. 1. Løn m.v Økonomi generelt RLTN:

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav OK-08: RLTN-KTO. 1. Løn m.v Økonomi generelt RLTN: REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN 1231.4 Krav OK-08: RLTN-KTO 01-11-2007 Sag.nr.: - 07/2893 Dokumentnr. 61111/07

Læs mere

O Fælles sammenstillet kravliste Pr. 29. oktober Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

O Fælles sammenstillet kravliste Pr. 29. oktober Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 1227.10 KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte O.2008 Fælles sammenstillet kravliste Pr. 29. oktober 2007 1. Løn m.v.... 2 1.1 Løn... 2 1.2 Reguleringsordning... 2 1.3 Lønstatistik... 3 2. Pension...

Læs mere

I dag er den første politiske forhandling mellem forhandlingsdelegationerne på KL s område blevet afholdt.

I dag er den første politiske forhandling mellem forhandlingsdelegationerne på KL s område blevet afholdt. Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1201.11 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0611 12. december 2007 Vedr.: 1. politiske forhandling mellem KL og KTO I dag er den første politiske forhandling mellem forhandlingsdelegationerne

Læs mere

KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område

KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område KTO Sekretariatet 1. november 2010 HKB/jb Sagsnr.: 2157.61 KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område Idet KTO s formål for forhandlingerne ved OK-11 er at skabe

Læs mere

KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008. 1. april 2008-31. marts 2011

KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008. 1. april 2008-31. marts 2011 KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008 1. april 2008-31. marts 2011 Indhold Hovedelementer i KTO-forliget Økonomisk oversigt Generelle lønstigninger Seniorinitiativer Barsel mv. Kompetenceudvikling TR-vilkår

Læs mere

KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts april marts 2011

KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts april marts 2011 KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts 2008 1. april 2008-31. marts 2011 Indhold Hovedelementer i KTO-forliget Økonomisk oversigt Generelle lønstigninger Seniorinitiativer Barsel mv. Kompetenceudvikling

Læs mere

Forhandlingsfællesskabets generelle overenskomstkrav. pr. 1. april 2015 på RLTN s område

Forhandlingsfællesskabets generelle overenskomstkrav. pr. 1. april 2015 på RLTN s område FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 10. december 2014 HKB/jb Sagsnr.: 3852.44 Forhandlingsfællesskabets generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2015 på RLTN s område Forhandlingsfællesskabets overordnede

Læs mere

Forhandlingsfællesskabets generelle overenskomstkrav. pr. 1. april 2018 på KL s område

Forhandlingsfællesskabets generelle overenskomstkrav. pr. 1. april 2018 på KL s område FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 11. december 2017 HKB/jb Sagsnr.: 17-0221.76 Forhandlingsfællesskabets generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2018 på KL s område Den økonomiske krise er ovre. Det

Læs mere

CFUs generelle krav ved aftale- og overenskomstforhandlingerne

CFUs generelle krav ved aftale- og overenskomstforhandlingerne Centralorganisationernes Fællesudvalg 12.december 2007 14224.26 CFUs generelle krav ved aftale- og overenskomstforhandlingerne 2008 Det gode arbejdsliv Vi har alle et ønske om helhed og sammenhæng i vores

Læs mere

Forhandlingsoplæg ved overenskomst- og aftaleforhandlingerne

Forhandlingsoplæg ved overenskomst- og aftaleforhandlingerne Forhandlingsoplæg ved overenskomst- og aftaleforhandlingerne 2018 (regioner) Den 12. december 2017 Sagsnr. S-2017-756 Dok.nr. D-2017-19132 jjm/bef Note Overenskomstens område og varighed 1. Udvidelse af

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Regioner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Regioner Teknisk gennemgang Regioner 5 Regioner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Hovedelementerne i KTO-forliget 2005

Hovedelementerne i KTO-forliget 2005 KTO Sekretariatet 19. februar 2004 Hovedelementerne i KTO-forliget 2005 Den 19. februar 2005 er der opnået enighed mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO om de generelle vilkår for fornyelse af

Læs mere

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.123 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 23. september 2007 Vedr.: OK-08 placering af KTO-aftaler ved henholdsvis KTO-forhandlingerne og organisationernes forhandlinger

Læs mere

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2008 på KL s område

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2008 på KL s område KTO Sekretariatet 1. marts 2008 1195.4 Hovedelementerne i KTO-forliget 2008 på KL s område Den 1. marts 2008 er der opnået enighed mellem KL og KTO om et 3-årigt forlig. KTO-forliget indebærer bl.a. at

Læs mere

Forlig på KL og RLTN

Forlig på KL og RLTN Forlig på KL og RLTN Lønstigninger De samlede lønstigninger i overenskomst-perioden udgør 6, 82 % incl. udmøntning fra reguleringsordningen - KL De samlede lønstigninger i overenskomst-perioden udgør 6,81

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 27. april 2018 17-0310.4 Hovedelementerne i forliget på KL s område Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Læs mere

FOAs krav til OK15, vedtaget den

FOAs krav til OK15, vedtaget den FOAs krav til OK15, vedtaget den 21.10.2014 FOAs Hovedbestyrelse og repræsentanter for faggrupper har den 21. oktober 2014 vedtaget, hvilke krav FOA skal arbejde videre med overfor samarbejdsparterne i

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 28. april 2018 17-0310.5 Hovedelementerne i forliget på RLTN s område Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde KL finder, at en vigtig udfordring på det kommunale arbejdsmarked er, at de kommunale arbejdspladser er attraktive

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Kommuner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Kommuner Teknisk gennemgang Kommuner 5 Kommuner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Forhandlingsoplæg ved overenskomst- og aftaleforhandlingerne

Forhandlingsoplæg ved overenskomst- og aftaleforhandlingerne Forhandlingsoplæg ved overenskomst- og aftaleforhandlingerne 2018 (kommuner) Den 12. december 2017 Sagsnr. S-2017-748 Dok.nr. D-2017-18923 jjm/bef Note Overenskomstens område og varighed 1. Udvidelse af

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

I dag er den første politiske forhandling mellem KL og KTO blevet afholdt.

I dag er den første politiske forhandling mellem KL og KTO blevet afholdt. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 2375.1 HKB/jb

Læs mere

OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse

OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse Læs her Yngre Lægers redegørelse om OK 18-resultatet. Yngre Lægers medlemmer er ansat på tre forskellige overenskomstområder regionerne, staten og kommunerne.

Læs mere

OK-15. Forlig med RLTN. Den 20. februar 2015

OK-15. Forlig med RLTN. Den 20. februar 2015 Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomstperioden udgør 4,81 %. Hertil kommer en skønnet udmøntning fra reguleringsordningen på 0,58 %.

Læs mere

1. Der indgås aftale om fastsættelse af løn- og ansættelsesvilkår. 6. Regler for forhandling af lokal løndannelse skærpes

1. Der indgås aftale om fastsættelse af løn- og ansættelsesvilkår. 6. Regler for forhandling af lokal løndannelse skærpes Sekretariatet Forhandlingsoplæg ved overenskomst- og aftaleforhandlingerne 2015 (RLTN) Note Den 12. december 2014 Sagsnr. S-2014-839 Dok.nr. D-2014-23506 tih/bef 1. Overenskomstens dækningsområde 1. Der

Læs mere

Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne

Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne Sendt pr. mail: O.15@kl.dk KL Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne i kommunerne 2015 Vedlagt fremsendes kademikernes oplæg/krav

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE Dato: 5. maj 2010 2062.35 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2011

Læs mere

I

I Relevante resultater fra OK18 på det offentlige område Der foreligger nu et forhandlingsresultat for de offentlige overenskomstforhandlinger i 2018 (OK18). Resultaterne har været til (ur)afstemning, og

Læs mere

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2008 på RLTN s område

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2008 på RLTN s område KTO Sekretariatet 2. marts 2008 1196.4 Hovedelementerne i KTO-forliget 2008 på RLTN s område Den 2. marts 2008 er der opnået enighed mellem RLTN (Danske Regioner) og KTO om et 3-årigt forlig. KTO-forliget

Læs mere

Punkt 4: Overenskomst 2008

Punkt 4: Overenskomst 2008 HK Klubben Gladsaxe Rådhus og skoler Generalforsamling 5. maj 2008 Punkt 4: Overenskomst 2008 HK/Kommunal Klubben klubmateriale Gladsaxe Rådhus om OK08 og skoler, generalforsamling 5. maj 2008 2 Hovedresultaterne

Læs mere

9.3.C. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret for tjenestemænd inden for KL s

9.3.C. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret for tjenestemænd inden for KL s INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Løn generelt.... 1 2. Pension..... 3 3. Kompetenceudvikling.. 4 4. Seniorinitiativer 4 5. Tillidsrepræsentanter 4 6. Trivsel og sundhed 5 7. Fravær af familiemæssige årsager... 6

Læs mere

Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO. 1. Lønaftaler

Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO. 1. Lønaftaler Oversigt over aftaler mv. indgået mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og Aftalenr. Titel Parter 1. Lønaftaler 1_1_1 Aftale om lønninger for kommunalt ansatte pr. 1. april 2002 KL og 1_1_2 Aftale om

Læs mere

RLTN, OK 08 oversigt RLTRN R TR OBS 1.4. 2008 1.10.2008 1.1.2009 1.4.2009 1.10.2009 1.1.2010 1.4.2010 1.10.2010 LØN

RLTN, OK 08 oversigt RLTRN R TR OBS 1.4. 2008 1.10.2008 1.1.2009 1.4.2009 1.10.2009 1.1.2010 1.4.2010 1.10.2010 LØN LØN Lønstigninger, Generelle lønstigninger og regulering Forkortet gennemløbstid Til erfarne fysioterapeuter Til fysioterapeuter med kortere erfaring Lokal løn, forlodsfinanciering 1.2. 2009: Foreslå kolleger

Læs mere

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti

Læs mere

Ledere ved frie grundskoler mv.

Ledere ved frie grundskoler mv. Cirkulære om organisationsaftale for Ledere ved frie grundskoler mv. 2019 Cirkulære af 16. april 2019 Modst. nr. 017-19 PKAT nr. 578 J.nr. 2018-9371 Dataark PKAT 578 Fællesoverenskomst Forhandlingsberettigede

Læs mere

Overenskomst. Chefer med personaleledelse i KL

Overenskomst. Chefer med personaleledelse i KL Overenskomst Chefer med personaleledelse i KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF pr. 1. april 2013 Overenskomst for chefer med personaleledelse i KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF 2013-1 - Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område

OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område Aftalerne på det kommunale område er nu i hus. Forlig og forhandlingsprotokoller er nu forhandlet på plads. Der er tale om et 3-årigt

Læs mere

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 Forlig i en svær tid En to-årig overenskomst Svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling Politisk ønske om senere tilbagetrækningsalder herunder

Læs mere

Regionale TR-møder februar/marts Præsentation af forhandlingsresultat

Regionale TR-møder februar/marts Præsentation af forhandlingsresultat Regionale TR-møder februar/marts 2011 Præsentation af forhandlingsresultat KTO KL Periode 1. april 2011 31. marts 2013 Sikring af reallønnen for alle i 2. år 1. år er et nul-år, hvor gælden fra 1. oktober

Læs mere

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området 15. oktober 2018 Oversigt over resultater fra OK18 C.1.4. Evaluering af forhandlingsforløbet i forbindelse med OK18 og drøftelse af de fremadrettede perspektiver Oversigt over resultater ved OK18 - stat,

Læs mere

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL)

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL) Om SOCIAL PÆDACOCERNE MU$ICA VILLA OK-2015 Og Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler Socialpædagogernes Landsforbund (SL) MUSIK OG TEATER SUWfFOH Løn- og ansættelsesvilkår for personalet 1. OVERENSKOMSTENS

Læs mere

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet.

Hermed fremsendes generelle krav til OK18 på det kommunale og regionale område fra Sundhedskartellet. Forhandlingsfællesskabet Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K. Sankt Annæ Plads 30 1250 København K Tlf. 46 95 40 60 shk@sundhedskartellet.dk www.sundhedskartellet.dk Den 03-11-2017 J.nr.: 17/12453 Til

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet...3 2. Løn...3 3. Grundløn...3

Læs mere

Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område.

Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område. OK 18 resultatet Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område. Overenskomstforhandlingerne på overlægeområdet blev afsluttet med indgåelse af aftale på det generelle område

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet

Gennemgang af OK11-resultatet Gennemgang af OK11-resultatet Gennemgang af resultaterne fra overenskomstforhandlingerne 2011 på det statslige, det kommunale og det regionale. Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indhold 01. Generelt...

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingsfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne

Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne BRINGES KL Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne i kommunerne 2013 Vedlagt overbringes AC's oplæg/krav til de kommende forhandlinger

Læs mere

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Overenskomstforhandlinger 2018 mellem KL og PF Mellem parterne er der enighed om fornyelse af aftaler og overenskomst for tjenestemands-

Læs mere

SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne det regionale område

SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne det regionale område SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne 2013 - det regionale område DET SAMLEDE RESULTAT FOR OK13 2-årig aftale Generelle lønstigninger på 1,92 procent (inkl. skøn for reguleringsordningen)

Læs mere

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager.

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1215.1 JH/jb

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne i regionerne i 2018

Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne i regionerne i 2018 Sendt pr. mail: tu@regioner.dk Regionernes Lønnings- og Takstnævn Dampfærgevej 22, Postboks 2593 2100 København Ø Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne i regionerne i 2018 Vedlagt

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Materiale til vejledende urafstemning Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indledning Til brug for den

Læs mere

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Sundhedskartellets forlig Overenskomstforhandlingerne 2011 - det kommunale område Løn til hele livet Det samlede resultat Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg Hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Udgivet maj 2012 af Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Løn- og Personalenyt. Forlig med Sundhedskartellet. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2011:9 / 28. februar 2011

Løn- og Personalenyt. Forlig med Sundhedskartellet. Indhold. Orienteringsbrev nr. 2011:9 / 28. februar 2011 Løn- og Personalenyt Orienteringsbrev nr. 2011:9 / 28. februar 2011 Forlig med Sundhedskartellet Der er mandag den 28. februar opnået forlig med Sundhedskartellet, SHK, om økonomien, de generelle temaer

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 16. februar 2015 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 16. februar 2015 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 16. februar 2015 3982.22 Hovedelementerne i forliget på KL s område Den 16. februar 2015 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt

Læs mere

Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune. 5.30.01 O.13 49/2013 Side 1

Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune. 5.30.01 O.13 49/2013 Side 1 Aftale om særlige vilkår for administrative chefstillinger i Københavns Kommune KL Akademikerne HK/KOMMUNAL 5.30.01 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Administrerende direktører...

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S MOVIA Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Løn... 3 3.

Læs mere

Bestyrelsen anbefaler et JA til de offentlige overenskomstforlig for perioden vedr. staten, regionerne og kommunerne.

Bestyrelsen anbefaler et JA til de offentlige overenskomstforlig for perioden vedr. staten, regionerne og kommunerne. Bestyrelsen anbefaler et JA til de offentlige overenskomstforlig for perioden 2015-2018 vedr. staten, regionerne og kommunerne. Bestyrelsens hovedbegrundelser for at anbefale et JA: Bestyrelsen har efter

Læs mere

PLUSTID - En ny mulighed. Oktober 2008

PLUSTID - En ny mulighed. Oktober 2008 PLUSTID - En ny mulighed Oktober 2008 PLUSTID - En ny mulighed Udgivet oktober 2008 Udgivet af Personalestyrelsen Publikationen er kun udgivet elektronisk. Henvendelse om publikationen kan i øvrigt ske

Læs mere

Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Dansk Metal FOA Fag og Arbejde Ledernes Hovedorganisation Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Hvem er omfattet

Læs mere

Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne

Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne BRINGES Regionernes Lønnings- og Takstnævn Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne i regionerne 2013 Vedlagt overbringes AC's oplæg/krav

Læs mere

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE

KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE KL KOMMUNALE TJENESTEMÆND OVERENSKOMSTANSATTE 4. oktober 2012 AFTALE mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) om plan for forhandlingerne om fornyelse pr. 1. april 2013 af aftaler

Læs mere

**NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende protokollat

**NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende protokollat Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE AKADEMIKERNE FOA FAG OG ARBEJDE PROTOKOLLAT OM GENERELLE ANSÆTTELSESVILKÅR **NYT** = Nyt i forhold til tidligere

Læs mere

Ved den tredje politiske forhandling den 25. januar 2008 mellem forhandlingsdelegationerne på KL s område blev der indgået et nyt delforlig.

Ved den tredje politiske forhandling den 25. januar 2008 mellem forhandlingsdelegationerne på KL s område blev der indgået et nyt delforlig. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1212.3 JH/jb

Læs mere

OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2015 CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL

OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2015 CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2015 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF pr. 1. april 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Område... 3 2. Grundløn... 3 3. Personlige

Læs mere

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. En plancheserie der kort beskriver hovedelementerne i delforliget.

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. En plancheserie der kort beskriver hovedelementerne i delforliget. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1217.4 JH/jb

Læs mere

OK-15. Forlig med KL. Den 16. februar 2015

OK-15. Forlig med KL. Den 16. februar 2015 Forlig med KL Den 16. februar 2015 Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomstperioden udgør 5, 42 % incl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i overenskomstperioden

Læs mere

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område KTO Sekretariatet 16. februar 2013 3211.2 Hovedelementerne i KTO-forliget 2013 på KL s område Den 16. februar 2013 er der opnået enighed mellem KL og KTO om et 2-årigt forlig. Desuden er der opnået enighed

Læs mere

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 1 Forlig i en svær tid En to-årig overenskomst Svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling Politisk ønske om senere tilbagetrækningsalder

Læs mere

Orientering om FHS-forliget 2002

Orientering om FHS-forliget 2002 FHS 21. marts 2002 Sekretariatet SFN/heb Orientering om FHS-forliget 2002 Den 21. marts 2002 har forligsmanden på baggrund af forhandlinger mellem FHS og H:S udarbejdet et mæglingsforslag til et FHS-forlig

Læs mere

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for Akademikere i KL

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for Akademikere i KL Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for Akademikere i KL Overenskomstforhandlinger 2018 mellem KL og DJØF/DM/IDA Mellem parterne er der enighed om fornyelse af aftaler og overenskomst for

Læs mere

Den 5. marts 2012 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Privat indgået aftale om IT-overenskomsten for en 2-årig periode.

Den 5. marts 2012 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Privat indgået aftale om IT-overenskomsten for en 2-årig periode. Orientering Landsoverenskomsten for IT Indgåelse af aftale på ITområdet Den 5. marts 2012 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Privat indgået aftale om Strategiske fornyelse af overvejelser:

Læs mere

Det er din og min hverdag, der er til forhandling Staten

Det er din og min hverdag, der er til forhandling Staten Det er din og min hverdag, der er til forhandling Staten Staten Den økonomiske ramme Generelle lønstigninger 5,6 % Puljer og andre formål 0,53% Forventet udmøntning fra reguleringsordningen 0,47 % Forventet

Læs mere

Sammen igennem krisen nye veje

Sammen igennem krisen nye veje Sammen igennem krisen nye veje Oversigt over spørgsmål i diskussionsoplæg til KTO s forhandlingskonference den 12. marts 2012 1. Brug for at gå nye veje Der er økonomisk krise og en meget stram økonomi

Læs mere

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019 Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse Juni 2019 Indhold 1. En ny karrierevej for akademikere i staten 4 1.1 En ny stillingskategori

Læs mere

Det samlede OK08 resultat på sundhedskartellets område i Hovedtræk

Det samlede OK08 resultat på sundhedskartellets område i Hovedtræk 1 Det samlede OK08 resultat på sundhedskartellets område i Hovedtræk En ramme på 13,3 pct., som går til mere i løn, højere pension og bedre arbejdsliv. Det er hovedtrækkene i det forhandlingsresultat,

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre 2007 Cirkulære af 13. april 2007 Perst. nr. 042-07 PKAT nr. 128 J.nr. 06-333/51-32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

De generelle forlig De generelle lønstigninger i perioden udgør 5,39 % inkl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i

De generelle forlig De generelle lønstigninger i perioden udgør 5,39 % inkl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i RLTN OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTNområdet den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond den 24. februar 2015 DS har indgået forlig med

Læs mere

Protokollat om generelle ansættelsesvilkår O.13 29/2013 Side 1

Protokollat om generelle ansættelsesvilkår O.13 29/2013 Side 1 Protokollat om generelle ansættelsesvilkår KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 1 Indholdsfortegnelse Side Indledning... 4 Side 2 Kapitel 1. Ansættelsesbreve... 4 1. Ansættelsesbreve...

Læs mere

Ansættelse af chefer ved institutioner for forberedende grunduddannelse (FGU)

Ansættelse af chefer ved institutioner for forberedende grunduddannelse (FGU) Cirkulære om aftale om Ansættelse af chefer ved institutioner for forberedende grunduddannelse (FGU) 2019 Cirkulære af 28. juni 2019 Modst. nr. 044-19 PKAT nr. 617, 618 J.nr. 2019-2913 Dataark PKAT med

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. Lederforeningen i Tele Danmark (LTD) Dækningsområde 1

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. Lederforeningen i Tele Danmark (LTD) Dækningsområde 1 Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og Lederforeningen i Tele Danmark (LTD) Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte leder/særligt

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik 2005

Rammeaftale om seniorpolitik 2005 Foreningen af Kommunale Chefer KC jnr. 43401.8 Rammeaftale om seniorpolitik 2005 KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune KTO Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Kapitel

Læs mere

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL > OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST CHEFER MED PERSONALELEDELSE I KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF pr. 1. april 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Område... 3 2. Grundløn... 3 3. Personlige

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2005 Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr. 041-06 PKAT nr. 54 J.nr. 04-333/10-2 Dataark PKAT med specifikation 054 Fællesoverenskomst Fællesoverenskomst

Læs mere

Ramme, reguleringsordning og periodelængde

Ramme, reguleringsordning og periodelængde Offentligt Ansattes Organisationer 1 Ramme, reguleringsordning og periodelængde En tre årig OK periode En samlet udmøntning gp på 4,50 pct. Reguleringsordningen videreføres: Ved negativ regulering reguleres

Læs mere

Medlemsvejledning til Ansættelseskontrakt for handicaphjælpere

Medlemsvejledning til Ansættelseskontrakt for handicaphjælpere Medlemsvejledning til Ansættelseskontrakt for handicaphjælpere FOA har sammen med KL udarbejdet en standardkontrakt som kan anvendes, hvis du skal ansættes som handicaphjælper. Kontrakten er udsendt sammen

Læs mere

33.02 O.15 51/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat beredskabs- og ambulancepersonale

33.02 O.15 51/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat beredskabs- og ambulancepersonale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat beredskabs- og ambulancepersonale KL FOA Fag og Arbejde Det Offentlige Beredskabs Landsforbund Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser...

Læs mere

OK18 Samlet resultat for DS

OK18 Samlet resultat for DS OK18 Samlet resultat for DS I denne præsentation får du: Indholdet i de generelle forlig på det kommunale og regionale område Indholdet i DS eget forlig med KL og RLTN Hvad sker der nu? OK18 gennembruddet

Læs mere

Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne

Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne Sendt pr. mail: O.18@kl.dk KL Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Forhandlingsoplæg ved aftale- og overenskomstforhandlingerne i kommunerne 2018 Vedlagt fremsendes kademikernes oplæg/krav

Læs mere

OK 08 Et lønforlig med mulighed for organisationsforbedringer

OK 08 Et lønforlig med mulighed for organisationsforbedringer OK 08 Et lønforlig med mulighed for organisationsforbedringer CFU og Finansministeriet har indgået en overenskomst, som giver de statsansatte markante lønstigninger og sikrer dem solid reallønsfremgang.

Læs mere

Vilkår for personale og personaleoverdragelse

Vilkår for personale og personaleoverdragelse Vilkår for personale og personaleoverdragelse (VPP) Side 1 af 8 Vilkår for personale og personaleoverdragelse Indholdsfortegnelse 1. Vilkår for overdragelse ved udlicitering 2 2. oplysninger om personalet

Læs mere

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område

Sundhedskartellets forlig. Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område Sundhedskartellets forlig Overenskomstforhandlingerne 2011 - det regionale område Løn til hele livet Det samlede resultat Generelle lønstigninger på 2,65 pct. (inkl. skøn for reguleringsordningen) Derudover

Læs mere

44.02 O.15 22/2016 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder

44.02 O.15 22/2016 Side 1. Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder Side 1 Aftale vedrørende tjenestemandsansat ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder KL Indholdsfortegnelse Side 44.02 Side 2 1. Hvem er omfattet... 3 2 Generelle bestemmelser... 3 3. Supplerende

Læs mere

Side 1 af 5. ANBEFALET Regionernes Lønnings- og takstnævn Dampfærgevej København Ø

Side 1 af 5. ANBEFALET Regionernes Lønnings- og takstnævn Dampfærgevej København Ø ANBEFALET Regionernes Lønnings- og takstnævn Dampfærgevej 22 2100 København Ø Ref. LRH Dok.nr. 304181 9. oktober 2007 Krav til fornyelse af overenskomster og aftaler pr. 1. april 2008 Hermed indsendes

Læs mere

OK 2018-resultatet for kommunalt og regionalt ansatte

OK 2018-resultatet for kommunalt og regionalt ansatte OK 2018-resultatet for kommunalt og regionalt ansatte Her får du en oversigt over overenskomstresultaterne på det kommunale og regionale område. Oversigten indeholder både de generelle OK-resultater samt

Læs mere

MÆGLINGSFORSLAG. fra FORLIGSMANDEN

MÆGLINGSFORSLAG. fra FORLIGSMANDEN MÆGLINGSFORSLAG fra FORLIGSMANDEN 30. juni 2010 Mæglingsforslaget indebærer fornyelse af nedenstående overenskomster for perioden 1. juni 2010-31. maj 2012: 2007 Overenskomst mellem DR og AC-organisationerne

Læs mere