1 Status for skolebygninger På Kommunalbestyrelsens møde den 30. august 2011, blev der truffet beslutning om, at:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 Status for skolebygninger På Kommunalbestyrelsens møde den 30. august 2011, blev der truffet beslutning om, at:"

Transkript

1 NOTAT Hvidovre Kommune Teknisk Forvaltning TEK Personale og Udvikling Sagsbehandler: Bodil Ulff Larsen Sagsnr.: 11/41888 Journalnr.: / Side 1 af 9 1 Status for skolebygninger På Kommunalbestyrelsens møde den 30. august 2011, blev der truffet beslutning om, at: Teknisk Forvaltning undersøger/fremkommer med en status på, hvilke skolebygninger der er i dårligst stand herunder PCB, og hvilke der ville skulle ofres mest økonomi på, for at skabe mulighed for tidssvarende undervisning. 2 Sammenfatning I det følgende sammenfattes den overordnede vurdering af skolernes tekniske tilstand. 1 Avedøre Skole Skolen er grundlæggende en solid 50 er-bygning i røde sten med tegltag. En bygning, opført i 1981 er i knap så god stand. Vinduer og udvendige døre i de oprindelige bygninger er nye, der er nyere administrationslokaler og lærerværelse samt nyt sciencelokale og nyt mediatek. En specialskolebygning er opført i Den indvendige vedligeholdelse er over middel, men alligevel trænger især malerarbejde sig på. Skolens boldbane er trods stor belastning i god stand, hvorimod planteområderne er dårlige. 2 Dansborgskolen De bygningsmæssige rammer er gode. Skolens tage og facader er for størstepartens vedkommende renoveret inden for de senere år. Der er en nyere institutions- og mediatekbygning, og der er opført en nyere fløj til indskolingen. Der er nyere administrationslokaler og nyrenoveret sciencelokale. De indvendige overflader er robuste, og vedligeholdelsen betegnes som middel. Boldbanen er i gennemsnitlig stand, og planteområderne er i normal stand trods stort slid.

2 Side 2 af 9 3 Enghøjskolen Skolens bygninger er renoveret i princippet nyopført i starten af 90 erne. I nogle lokaler er fast inventar fra den oprindelige skole. De indvendige overflader er af mindre robuste materialer og er præget af hård slitage. Vægge er hvidmalet gips, og træværk er ligeledes hvidmalet. Vedligeholdelsen er middel, og istandsættelse er påkrævet. Skolens boldbaner er udsat for stor belastning og er i dårlig stand. Det samme gælder de beplantede områder ved skolen. 4 Engstrandskolen Skolen er gennemgribende renoveret for ca. fem år siden. Dog er visse lokaler, bl.a. faglokaler og toiletter mv. bevaret fra den oprindelige 70 er-skole. Den toetagers hovedfløj er ind- og udvendigt robust med overflader i blank mur; tilsvarende gælder ikke sidefløjene De har lette facadepartier i træ og er indretningsmæssigt fleksible men har sarte overflader i gips og træ. Den indvendige vedligeholdelse er af skolen er middel. Skolens boldbane er i god stand, hvorimod de beplantede områder er i meget dårlig stand. Det samme gælder belægningerne på skolens udearealer. 5 Frydenhøjskolen Skolens bygninger er robuste med blankt murværk ude og inde. Tagene er nyrenoverede, og en del vinduer og udvendige døre er udskiftet. Indvendigt er belysningsanlægget renoveret (energibesparende),og der er nyt varme- og ventilationsanlæg. Der er indrettet ny sciencelokaler og nyt mediatek. Den indvendige vedligeholdelse er grundet i de robuste overflader over middel. Boldbanerne er hårdt belastet men i normal stand, hvorimod de beplantede områder er i dårlig stand. 6 Gungehusskolen Skolens bygninger er grundlæggende robuste med blankt murværk ude og inde. Tagene er renoveret for nylig, hvorimod en del vinduer og udvendige døre er i dårlig stand. Der er tilbygget en ny klassefløj, og der er indrettet nyt mediatek samt nye sciencelokaler. Den indvendige vedligeholdelse er middel. Skolens boldbane har høj belastning og er i dårlig stand. Det samme gælder de beplantede områder på og omkring skolen, som er udsat for meget hårdt slid. 7 Holmegårdsskolen Skolebygningerne er ældre, men grundlæggende solide og i fornuftig stand. Der er renoverede tage, og vinduer og udvendige døre er nye. Skolen har en stor, meget anvendelig aula, og der er indrettet en ny klassefløj i en tidligere gymnastiksal, ligesom der er en nyere tilbygning til indskolingen. De fleste elevtoiletter er nyrenoverede. Skolen er

3 Side 3 af 9 indvendigt vedligeholdskrævende pga. mange malede overflader, og den indvendige vedligeholdelse kan betegnes som middel. Boldbanen er normalt belastet men i dårlig stand, og de beplantede områder er i meget dårlig stand. 8 Langhøjskolen Skolen har blankt murværk ude og inde. De flade tage er nedslidte, og tilsvarende forestår udskiftning af de fleste vinduer og udvendige døre. Skolens svømmebad er nyrenoveret, og der er nye sciencelokaler og nyt musiklokale samt et nyere mediatek. Der er en god teatersal, der dog trænger til istandsættelse. Den indvendige vedligeholdelse er middel, og nogle lokaler trænger til renovering. Skolens boldbane er i god stand men ligger pt. delvis under vand. De beplantede områder er i meget dårlig stand. 9 Præstemoseskolen Skolens murede bygninger er i udmærket stand. Der er blankt murværk ude og inde, og i hovedfløjens gange er stengulv. Der er delvis nye vinduer og udvendige døre og delvis nye tage, ligesom en af fløjene er gennemgribende renoveret indvendigt. Sciencelokalerne er nyindrettede, og der er netop etableret en ny indskolingsafdeling mv. Den indvendige vedligeholdelse synes over middel. Boldbanen kan pt. ikke benyttes efter afsluttet byggeri, planteområderne er også i dårlig stand. 10 Risbjergskolen Gode, ældre bygninger, delvis nye vinduer, andre vinduer trænger til udskiftning. Generelt er tagene af eternitskifer nedslidte. Der er indrettet nyt mediatek og nyt lærerværelse, og der er tilbygget en ny sal mv. De indvendige overflader i generelt blank mur er robuste og vedligeholdelsen middel. Skolens boldbane er normalt belastet, men tilstanden er ringe. Også de beplantede områder er i ringe stand. 11 Sønderkærskolen Kommunens ældste skole med bygninger tilbage fra 1920 erne. Tegltaget på hovedbygningen bør renoveres. Der er isat nye vinduer overalt bortset fra administrationsfløj og gymnastiksal. Hovedfløjen er istandsat indvendigt, og også lærerværelse mv. er istandsat. Der er opført en ny skolehal, og der er indrettet nye sciencelokaler. Der er tillige indrettet nyrenoverede lokaler til Musikskolen, og mellemfløjen er delvis renoveret indvendigt. Den indvendige vedligeholdelse er middel, men lokalerne er særdeles vedligeholdelseskrævende med mange malede overflader. Boldbanerne har høj belastning og er i dårlig stand. Det samme gælder planteområderne. Skolegården i øvrigt er nyistandsat.

4 Side 4 af 9 3 Metode og forudsætninger for den tekniske tilstandsvurdering For at tilvejebringe en sammenlignelig tilstandsvurdering af de enkelte skoler, har Teknisk Forvaltning ladet en ekstern rådgiver udarbejde en teknisk due diligence for samtlige skoler, omfattende en overordnet gennemgang og vurdering af bygningernes tilstand, herunder en vurdering af investeringsbehovet for bygningsvedligehold, omfattende forebyggende, afhjælpende og oprettende vedligehold. Der er foretaget en gennemgang med fokus på en række udvalgte bygningsdele, hvorefter der er givet en vurdering af de enkelte bygningsdele. De udvalgte bygningsdele er: Tag, facader, udvendige døre og vinduer, kælder, tekniske anlæg, indvendige overflader og elevtoiletter. Ud fra vurderingen af de enkelte bygningsdele er der foretaget en samlet vurdering af ejendommen. Grønne arealer (boldbaner og planteområder) og øvrige udearealer (skolegårde, p-pladser og øvrige faste belægninger) er gennemgået og vurderet af Vej- og Park afdelingen efter samme koncept. Som skala for vurderingen er anvendt følgende systematik: HØJ er givet hvis den betragtede bygning eller bygningsdel har en høj vedligeholdsmæssig standard svarende til nybygget/nyrenoveret. GOD er givet hvis den betragtede bygning eller bygningsdel er vel vedligeholdt og såfremt der er udført forebyggende vedligehold i tilstrækkelig grad. NORMAL er givet hvis den betragtede bygning eller bygningsdel er vel vedligeholdt og i en stand som er forventelig i betragtning den gennemførte vedligeholdsindsats og bygningsdelens alder. Der kan være behov for forebyggende vedligehold for at imødegå forfald. DÅRLIG er givet hvis den betragtede bygning eller bygningsdel er misligholdt og har behov for oprettende vedligehold, evt. delvis udskiftning (genopretning er muligt). MEGET DÅRLIG er givet hvis den betragtede bygning eller bygningsdel har overskredet levetiden og skal udskiftes (genopretning er ikke muligt). Vedligeholdsbehovet for de enkelte skoler er angivet som et nøgletal i kr. pr. m2. Nøgletallet er dels baseret på erfaringstal jf. V&S Prisdata (Byggecentrum) og dels på en samlet vurdering af, hvilke vedligeholdsaktiviteter der skønnes nødvendige at gennemføre over de kommende 10 år. Vedligeholdsaktiviteter omfatter både bygninger/bygningsdele og udvendige arealer (grønne og befæstede arealer) og er omregnet til et gennemsnitligt behov pr. år. Nøgletallet for vedligehold af skolebygninger er, jf. V&S Prisdata, ca. kr. 130,- pr. m2 pr. år såfremt der tages udgangspunkt i en middel standard (svarende til normalt vedligeholdsniveau). Eksempel, Avedøre Skole (areal = m2):

5 Side 5 af 9 Skønnet behov for genopretning af bygninger/bygningsdele de kommende 10 år, kr ,-. Skønnet behov for genopretning af udvendige arealer de kommende 10 år, kr ,-. Samlet behov for genopretning de kommende 10 år er således kr ,-, svarende til gennemsnitligt kr ,- pr. år. Nøgletal = / = 170 kr. pr. m2 pr. år. Nøgletallet skal tages som et udtryk for hvad man skal forvente der skal anvendes pr. år de kommende 10 år til udførelse af forebyggende, afhjælpende og oprettende vedligehold for at fastholde eller bringe skolen op på et vedligeholdsniveau svarende til normal, indenfor 10-års perioden. 4 Vedligeholdsmæssigt efterslæb Der er registreret og vurderet et samlet genopretningsbehov for skolerne de kommende 10 år som angivet i skemaet herunder: Bygninger Udearealer Avedøre Skole Dansborgskolen Enghøjskolen Engstrandskolen Frydenhøjskolen Gungehusskolen Holmegårdsskolen Langhøjskolen Præstemoseskole n Risbjergskolen Sønderkærskolen Der er således registreret et samlet vedligeholdsmæssigt efterslæb på ca. 75 mio. kr. Der er i denne vurdering ikke taget højde for en eventuel udvikling af følgeskader som følge af manglende eller utilstrækkeligt gennemført vedligehold. Der er ikke medregnet udgifter til eventuelle kapacitetsudvidelser som følge af sammenlægninger, ligesom eventuelle funktionalitetsudviklende tiltag ikke er prissat. Prissætning heraf bør tage afsæt i konkrete forhold og forudsætninger. Såfremt skolerne havde været velvedligeholdte og i god teknisk stand, ville et godt udgangspunkt for ansættelse af vedligeholdsbehovet være 130 kr./m 2 jf. V&S Prisdata. Dette svarer til et årligt budget på ca. 14,5 mio. kr. Såfremt efterslæbet skal afvikles bør der afsættes et årligt budget til forebyggende, afhjælpende og oprettende vedligehold på skolerne de

6 Side 6 af 9 kommende 10 år på 14,5 + 75/10 = 22 mio. kr. pr. år. 5 PCB Teknisk Forvaltning har i perioden marts august 2011 gennemført en kortlægning af risikoen for forekomsten af PCB i Hvidovre Kommunes bygninger. Resultatet af kortlægningen findes i rapporten PCB-kortlægning af Hvidovre Kommune bygningsportefølje, august 2011, og er indarbejdet i den samlede vurdering af bygningernes tekniske tilstand. Risikoen for at finde PCB i indeluften er vurderet ud fra en risikovurdering baseret på bygningernes anvendelsesformål, ophold i bygningen, tilstedeværelsen af PCB-holdige materialer (gummifuger, termoruder, maling mv.) og hvor de i givet fald findes (ude eller inde). Da der er tale om en risikovurdering, må det understreges at bygningernes indplacering i nedenstående kategorier ikke nødvendigvis er et udtryk for en faktisk forekomst af PCB, men et udtryk for den risiko (sandsynlighed) der er for at finde PCB i de pågældende bygninger. Bygningerne er herefter placeret i én af følgende kategorier: Kategori 1: Betydelig sundhedsrisiko (RØD). I denne kategori er Frydenhøjskolen, Holmegårdsskolen, Præstemoseskolen og Sønderkærskolen. Kategori 2: Begrænset sundhedsrisiko (GUL). I denne kategori er Dansborgskolen, Gungehusskolen, Langhøjskolen og Risbjergskolen. Kategori 3: Minimal sundhedsrisiko (GRØN). Der er ingen skoler i denne kategori. Kategori 4: Ingen sundhedsrisiko (HVID). I denne kategori er Avedøre Skole, Enghøjskolen og Engstrandskolen. Rapporten konkluderer bl.a., at der på baggrund af ovenstående, (er) udarbejdet en prioriteret handlingsplan og strategi for de videre undersøgelser af mulige PCB-forekomster i kommunens bygninger. Disse undersøgelser er igangsat primo september Metode og forudsætninger for den funktionelle vurdering Med henblik på at kunne vurdere hvilke skoler der er mest tidssvarende i forhold til de krav og behov der fordres for at rammerne for undervisningen tilgodeses bedst muligt, har Teknisk Forvaltning vurderet en række parametre: Det gennemsnitlige areal af undervisningslokalerne. Faglokalernes standard og tilstand. Antallet af elevtoiletter i forhold til antal elever. Tilstedeværelsen af videncenter (mediatek). Sportsfaciliteter (gym.sal og hal). Medarbejderfaciliteter. Indeklima.

7 Side 7 af 9 Udbygningsmuligheder. 1 Det gennemsnitlige areal af undervisningslokalerne Det samlede areal for undervisningslokalerne er optalt på alle skoler. Arealet er divideret med antallet af undervisningslokaler. Derved fremkommer det gennemsnitlige areal for et undervisningslokale. Der kan være stor forskel på hvordan lokalerne opleves i forhold til hinanden. Dette kan skyldes farvevalg, rumhøjde, byggestil mv. 2 Faglokalernes standard og tilstand Generelt opfylder alle faglokaler gældende krav og regler vedr. arbejdsmiljø, undervisningsbrug mv. Faglokalerne er vurderet ud fra en samlet betragtning i forhold til egnethed og tilstand efter følgende skala: GOD = lokale og faciliteter er af nyere dato eller nyopført/nyrenoveret. MIDDEL = lokale og faciliteter lever op til skolens aktuelle behov og krav til undervisningsbrug. RINGE = lokale og faciliteter er slidte og ikke up-to-date, men opfylder lovkrav. 3 Antallet af elevtoiletter i forhold til antal elever Der er foretaget en optælling af samtlige elevtoiletter. Dette tal er sat i forhold til antallet af indskrevne elever på hver skole. 4 Tilstedeværelsen af videncenter (mediatek) Der er mediatek på alle skoler. På Sønderkærskolen er mediateket integreret med skolebiblioteket. 5 Sportsfaciliteter Der er foretaget en optælling af antallet af gymnastiksale og haller, herunder haller som ikke rent fysisk er beliggende på den enkelte skole, men som skolen har adgang/brugsret til. 6 Medarbejderfaciliteter En vurdering af om lærerværelse, lærerarbejdspladser mv. opfylder krav og forventninger på den enkelte skole. Vurderingen bygger på udsagn fra Børne- og Ungeforvaltningen. Såfremt der skal ske ændringer og/eller kapacitetsudvidelser forudsættes det at medarbejderfaciliteter ændres tilsvarende.

8 Side 8 af 9 7 Indeklima Teknisk Forvaltning har ikke kendskab til dårlige indeklimaforhold eller konkrete arbejdsmiljøsager på skolerne, som har relation til indeklimaet. Det er vanskeligt at vurdere indeklimaets kvalitet på baggrund af objektive og målbare kriterier. Hvorvidt et givent indeklima opleves som godt eller dårligt begrundes ofte i en række forhold af mere subjektiv karakter. Faktorer, der kan måles, er eksempelvis ventilation, akustik, temperatur, og lysforhold. Måling og vurdering af disse faktorer er meget omfattende og tidskrævende - og er derfor ikke indeholdt i nærværende vurdering af skolerne. Ventilation er ofte en væsentlig faktor, som har stor betydning for indeklimaet. Ventilation kan enten være naturlig eller mekanisk, eller begge dele. Dette afhænger de enkelte skolebygningers indretning, byggestil og opførelsestidspunkt. Generelt kan det siges, at skolernes lokaler som minimum opfylder de myndighedskrav til ovenstående faktorer, som var gældende på opførelsestidspunktet. Det betyder, at såfremt installationer (herunder ventilation) har fået bedømmelsen normal i tilstandsvurderingen, betyder det at den forventede tilstand og funktion er tilfredsstillende i relation til opførelsestidspunkt og den gennemførte vedligeholdsindsats. Der er ikke teknisk belæg for at der er sammenhæng imellem ventilationsform (mekanisk eller naturlig) og det oplevede indeklima. Luften i indeklimaet er også under påvirkning af brugeradfærd (udluftning), personbelastning, byggestil/geometri, vinduernes indbyrdes placering og stand, bygningens generelle tæthed etc. Andre faktorer, som har indflydelse på det generelle oplevede indeklima - og som er mindre håndgribelige - kan være oplevelsen af rummets geometri (er der højt til loftet eller trykkende ) den kvalitative oplevelse af lys, samt farver og materialer. Disse faktorer giver tilsammen en mere subjektiv oplevelse af indeklimaet i et rum. På baggrund af ovenstående har det ikke været muligt identificere skoler hvor indeklimaet opleves som værende mindre godt, ligesom det det ikke kan udelukkes, at der på skolerne findes lokaler, som har et indeklima, der bør forbedres. 8 Udbygningsmuligheder Dette er et udtryk for den teoretiske udbygningsmulighed (antal m2) på skolens grund (matrikel) jf. notater om rummelighed dateret Konklusion På baggrund af ovenstående gennemgang har Teknisk Forvaltning

9 Side 9 af 9 følgende overordnede vurdering af de byggetekniske forhold: Avedøre Skole Dansborgskolen Enghøjskolen Engstrandskolen Frydenhøjskolen Gungehusskolen Holmegårdskolen Langhøjskolen Præstemoseskolen Risbjergskolen Sønderkærskolen God, indvendig istandsættelse er ønskelig, udvendige plantearealer bør genoprettes. Normal, er generelt renoveret indenfor de senere år, bl.a. nyrenoverede sciencelokaler. God, nyopført i 90 erne, indvendige istandsættelse er påkrævet. God, gennemgribende renoveret for ca. fem år siden, faglokaler er de oprindelige. God, nyrenoverede tage og sciencelokaler, udvendige planteområder bør genoprettes. Normal, tage og sciencelokaler er nyrenoverede, udv. døre og vinduer samt udendørsarealer i dårlig stand. Normal, tage samt udv. døre og vinduer er nyrenoveret, indvendig istandsættelse er påkrævet, udearealer generelt i dårlig stand. Normal, flade tage er nedslidt, udv. døre og vinduer bør renoveres. Nyrenoverede sciencelokaler og musiklokale. Udendørsarealer i dårlig stand. Normal, fløjene er gennemrenoveret indvendigt, nyrenoverede sciencelokaler. Udendørs plantearealer i dårlig stand. Dårlig, tage er nedslidte og skal renoveres (eternit skifer). Udv. døre og vinduer skal renoveres/udskiftes delvist. Indvendige overflader i pæn stand. Udvendige arealer generelt i dårlig stand. Dårlig, tegltag bør renoveres, eternittag bør ligeledes renoveres, ny hal og nye sciencelokaler. Indvendigt meget vedligeholdskrævende. Udendørs grønne arealer i dårlig stand.

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen er udført 1963, skolen er senere udvidet i 1997 samt i 2001 og

Læs mere

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Egevolden 106, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen er bygget i 1972 med renoveringer / tilbygninger

Læs mere

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Præstemoseskolen Adresse Placering M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Præstemoseskolen er bygget i 1959 og er udbygget i henholdsvis 1980 og 2010.

Læs mere

Sønderkærskolen. Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Sønderkærskolen. Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Sønderkærskolen Adresse Placering Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Sønderkærskolen er bygget i etaper, bygningen mod gaden er fra 1926, i 1949

Læs mere

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen er bygget i 1978 i 2 etaper, og er renoveret i 2003. Bygningerne

Læs mere

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Holmegårdsskolen Adresse Placering Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Holmegårdsskolen er opført i 1940 og 1950, og er senere tilbygget i 1961. Bygningerne

Læs mere

Avedøre skole. Frydenhøjstien 2-6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Avedøre skole. Frydenhøjstien 2-6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Avedøre skole Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Frydenhøjstien 2-6, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Avedøre Skole er oprindelig bygget i 1960 i 3 etaper.

Læs mere

Hvidovre Kommune Anlægsregnskab 31.01.2014. Arbejderne blev igangsat i 2012 og afsluttede i 2013. Forbruget er gjort op således:

Hvidovre Kommune Anlægsregnskab 31.01.2014. Arbejderne blev igangsat i 2012 og afsluttede i 2013. Forbruget er gjort op således: Projekt nr. og navn: 0144, Miljø- og Energipuljen 2012 Funktion og dranst: 00.25.10.3 Bevillingsprogram: 6533000019 Projektet omfattede energibesparende tiltag på kommunens bygninger. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Skolen har en gymnastiksal samt en gymnastik/forsamlingssal, der er placeret i en fritliggende bygning mod vest, ved skolens udearealer.

Skolen har en gymnastiksal samt en gymnastik/forsamlingssal, der er placeret i en fritliggende bygning mod vest, ved skolens udearealer. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 VORUP SKOLE 24. VORUP SKOLE Vorup Boulevard 33, 8900 Randers Vorup Skole er beliggende i den sydvestlige del af Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

Udviklingen i samlet elevtal fra

Udviklingen i samlet elevtal fra Skoleprognose for Hvidovre Kommune 2018-31 I det følgende gennemgås den nye skoleprognose for Hvidovre Kommune, som i lighed med tidligere er udarbejdet af BoelPlan. Prognosen, som er udarbejdet for perioden

Læs mere

GENNEMGANG AF 6 FOLKESKOLER I ALLERØD KOMMUNE - SAMMENFATTENDE NOTAT

GENNEMGANG AF 6 FOLKESKOLER I ALLERØD KOMMUNE - SAMMENFATTENDE NOTAT 07.04.2017 GENNEMGANG AF 6 FOLKESKOLER I ALLERØD KOMMUNE - SAMMENFATTENDE NOTAT 1. INTRODUKTION I nærværende notat med tilhørende bilag er angivet resultaterne af de undersøgelser der er foretaget på Allerød

Læs mere

bygherrerådgivning udvalgte referencer

bygherrerådgivning udvalgte referencer bygherrerådgivning udvalgte referencer Hovedbilbliotek og kulturhus Ledøje-Smørrum 1996-1998 Nyt hovedbibliotek med medborger facilitetter. Arkitektgruppen varetog bygherrerådgivningen med blandt andet

Læs mere

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473

Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Pkt.nr. 18 Opretning af den kommunale bygningsmasse, Engstrandskolen. Projekt nr. 3153. Bevillingsansøgning 386473 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og Arealudvalget, at anbefale

Læs mere

ESCO Energitiltag på Hvidovre Kommunes Ejendomme

ESCO Energitiltag på Hvidovre Kommunes Ejendomme NOTAT ESCO Energitiltag på Hvidovre Kommunes Ejendomme Nedenstående er et samlet over de udførte energitiltag i ESCO-projektet. Den samlede investering udgør 41. 560.0000 kr., eks. UFO og miljøsanering.

Læs mere

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Dato Januar 2017 Dok.nr. 2314/17 Sagsnr. 15-7239 Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Indledning... 2 Eksempel 1: Brorsonskolen renoveres... 3 Eksempel 2: Brorsonskolen bevarer 0.-6. klasse

Læs mere

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 PADERUP AFD. JEBJERG AFD. MØRKE AFD. 28 d. FIRKLØVERskolen, Jebjerg afd. Jebjerg afd. Jebjergvej 43, 8870 Langå LÅSBY AFD. Firkløverskolens

Læs mere

Tilstandsvurdering. Aalestrup Skole VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Aalestrup Skole VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Aalestrup Skole VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 21. AUGUST 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen 3 3 Læring

Læs mere

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 6. SEPTEMBER 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen

Læs mere

Arealoversigt. Set. Georgs Gårdens Børnehave, Solvangsvej 5 B okt.2qq2 / casv. Tilstandsrapport 2002.

Arealoversigt. Set. Georgs Gårdens Børnehave, Solvangsvej 5 B okt.2qq2 / casv. Tilstandsrapport 2002. Tilstandsrapport 2002. Arealoversigt. Areal- og funktionsoversigt. Arealer er netto og i henhold til BUPL - reqler. Rum nr.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 0.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. _ Betegnelse. Børnetoilet. Garderobe.

Læs mere

Enghøjskolen. Bødkerporten 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Enghøjskolen. Bødkerporten 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Enghøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Bødkerporten 6, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Enghøjskolen blev totalrenoveret i 1999. Skolen er i 2 plan

Læs mere

Hesselager slidt og utidssvarende.

Hesselager slidt og utidssvarende. Billedkunst Stokkebækskolen/ Gudme og Hesselager Ørkildskolen afd. Byen Billedkunstlokaler er placeret i kælderen, det er et problem i forhold til lyskilder. Skårup Skole Fungerer nogenlunde. Er placeret

Læs mere

Udvikling i antallet af elever i klasse

Udvikling i antallet af elever i klasse Notat ny skoleprognose I det følgende gennemgås den ny skoleprognose for Hvidovre Kommune, som i lighed med tidligere er udarbejdet af BoelPlan. Prognosen, som er udarbejdet for perioden 2016-2029, gennemgås

Læs mere

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING 7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger, hvoraf de 5 er sammenbyggede med forbindelsesgange. 5 bygninger er i ét plan, og 2 er med 2 etager. Bygningerne

Læs mere

Bascons disponering af opgaven er opdelt i henholdsvis en registreringsfase og en analyse-/modelleringsfase.

Bascons disponering af opgaven er opdelt i henholdsvis en registreringsfase og en analyse-/modelleringsfase. Teknik og Miljø Bygning Sagsnr. 132710 Brevid. 966279 Ref. MOLO Dir. tlf. 46 31 35 34 mortenl@roskilde.dk INTERNT NOTAT: Notat forundersøgelser og renoveringsmodeller Klostermarksskolen 9. april 2010 Indledning

Læs mere

Teknisk redegørelse af daginstitutionen Kilden, Junghansvej 14, Kolding

Teknisk redegørelse af daginstitutionen Kilden, Junghansvej 14, Kolding Notat Dato: 22. april 2014 Sagsnr.: 2014.453 Ref.: Henrik Bilberg Kontakt: HB@ingenior-ne.dk Mobil: 40 11 27 37 Sag/projekt: Bygningsgennemgang - Kilden. Vedr.: Teknisk redegørelse af daginstitutionen

Læs mere

Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand

Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand Konklusion på bygningernes vedligeholdelsesstand Notat Kunde E/F VIRUM STATIONSVEJ 141-149 Projektnr. 1022350-001 Projekt Bygningssyn & udarbejdelse af vedligeholdsplan Dato 2016-08-01 Emne Bygningernes

Læs mere

Bevilling: KB 23.11.2010 15.000.000 (Frigivet EAU 05.01.2011) Reserveret til ABA-anlæg, Rådhuset, proj.6176 * -650.000

Bevilling: KB 23.11.2010 15.000.000 (Frigivet EAU 05.01.2011) Reserveret til ABA-anlæg, Rådhuset, proj.6176 * -650.000 Hvidovre Kommune Anlægsregnskab 01.11.2013 Projekt nr. og navn: 0120 Miljø- og energipulje 2011 Funktion og dranst: 002510-3 Bevillingsprogram: 6533000012 Formålet med miljøpuljen er at arbejde for minimering

Læs mere

4. BLICHERSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes Fysiske rammer Haldvej 6, 8981 Spentrup

4. BLICHERSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes Fysiske rammer Haldvej 6, 8981 Spentrup Randers Kommune Folkeskolernes Fysiske rammer 2012 BLICHERSKOLEN 4. BLICHERSKOLEN Haldvej 6, 8981 Spentrup Blicherskolen er beliggende i Spentrup nord for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13 497 elever

Læs mere

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen er opført i 1970, og fik i 2004 en mindre

Læs mere

RØDOVRE KOMMUNE. Rødovre Skole Revideret helhedsplan August Udarbejdet af: Bygningsafdelingen og Park- & Naturafdelingen Teknisk Forvaltning

RØDOVRE KOMMUNE. Rødovre Skole Revideret helhedsplan August Udarbejdet af: Bygningsafdelingen og Park- & Naturafdelingen Teknisk Forvaltning RØDOVRE KOMMUNE Rødovre Skole Revideret helhedsplan August 2014 Udarbejdet af: Bygningsafdelingen og Park- & Naturafdelingen Teknisk Forvaltning Bygninger A B C D E F G H I J T Østfløjen (Portbygningen)

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 14. juni 2012

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 14. juni 2012 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 14. juni 2012 NOTAT OM PRIORITERINGSPRINCIPPPER 2013 1. Indledning Nærværende notat specificerer kriterierne for udvælgelse af de vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere

21. VESTER NEBEL SKOLE

21. VESTER NEBEL SKOLE Bind III 21. VESTER NEBEL SKOLE Koldingvej 2, 6040 Egtved Vester Nebel Skole udgøres af en række sammenbyggede ældre skolebygninger samt en nyere indskolingsafdeling. Endvidere har skolen en række nyindrettede

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse 1 Bagrund Heldigvis synes de fleste beboere, at Saltværkshuse er et dejligt sted at bo. Det skal det også være i fremtiden. Derfor er der siden

Læs mere

Tilstandsvurdering. Gedsted Skole og LBO-Børnehuset VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Gedsted Skole og LBO-Børnehuset VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Gedsted Skole og LBO-Børnehuset VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 31. AUGUST 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05.

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05. AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN Gug skole Solhøjsvej 2-4 9210 Aalborg SØ Renovering 2013 2014 Dispositionsforslag 05. september 2013 AaK Bygninger Danmarksgade 19 1. sal 9000 Aalborg Harde

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 5 // Overdragelse af aktivet

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 5 // Overdragelse af aktivet Bilag 5 // Overdragelse af aktivet Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 2 2 Aktivets tilstand ved ophør 2 3 Løbende tilstandsvurdering 2 4 Gennemgang af Aktivet 3 5 Levetid 4 1 Indledning Nærværende dokument

Læs mere

Holmegårdsskolen. Tilstandsrapport udarbejdet maj 2015 -af Nova 5 arkitekter A/S & Wessberg ingeniører A/S

Holmegårdsskolen. Tilstandsrapport udarbejdet maj 2015 -af Nova 5 arkitekter A/S & Wessberg ingeniører A/S Holmegårdsskolen Tilstandsrapport udarbejdet maj 2015 -af Nova 5 arkitekter A/S & Wessberg ingeniører A/S Rekvirent Hvidovre Kommune, KTMA, Ejendomsafdelingen Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre v/mette Forslunde

Læs mere

Estate mæglerne. KvalitetsMærke

Estate mæglerne. KvalitetsMærke Estate mæglerne KvalitetsMærke For ejendommen : Kløvervej 6, Kulhuse, 3630 Jægerspris Indhold i Estate mæglerne KvalitetsMærke 1. Estate mæglerne KvalitetsMærke og den offentlige Tilstandsrapport 2. Konklusion

Læs mere

Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege

Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege TILSTANDSVURDERING af 15. juli 2014 Steen Knudsen Rådgivende ingeniør Ledreborg Alle 12 4320 Lejre TLF 40 55 33 42 1 Sammenfatning Hotel/ restaurant Skydevænget Langelinie

Læs mere

11. HOBROVEJENS SKOLE

11. HOBROVEJENS SKOLE Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 11. HOBROVEJENS SKOLE HOBROVEJENS SKOLE Gethersvej 36, 8900 Randers Hobrovejens Skole er beliggende i Randers Midtby. Skolen har i skoleåret 2012/13 431

Læs mere

Pakhusgården 44, kolonaden 5000 Odense C

Pakhusgården 44, kolonaden 5000 Odense C - til leje... Kontor Butik ca. 170 m 2 Pakhusgården 44, kolonaden 5000 Odense C Årlig leje kr. 600,- pr. m 2 Delvist dobbelthøjt rum med fantastisk lysindfald Meget inspirende og kreativt udførte lokaler

Læs mere

Fakta-ark 7: Plan- og teknisk-/vedligeholdelsesvurdering for skolernes bygninger

Fakta-ark 7: Plan- og teknisk-/vedligeholdelsesvurdering for skolernes bygninger Fakta-ark 7: Plan- og teknisk-/vedligeholdelsesvurdering for skolernes bygninger 1 Arenaskolen: Arenaskolen er beliggende Gersager Alle 1-6 på matrikelnr.: 4br, Hundige By, Kildebrønde. Arenahallen er

Læs mere

Grønhøjskolen er beliggende i Øster Tørslev nordøst for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/ elever fordelt på 15 normalklasser og

Grønhøjskolen er beliggende i Øster Tørslev nordøst for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/ elever fordelt på 15 normalklasser og Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 GRØNHØJSKOLEN 7. GRØNHØJSKOLEN Nørreled 3, Øster Tørslev, 8983 Gjerlev J Grønhøjskolen er beliggende i Øster Tørslev nordøst for Randers. Skolen har i

Læs mere

Behovet og det deraf følgende økonomiske estimat basere sig på de følgende overordnede forudsætninger:

Behovet og det deraf følgende økonomiske estimat basere sig på de følgende overordnede forudsætninger: Notat Vedr.: Emne: Aabenraa Kommune - Hærvejsskolen Analyse af behov for anlægsmidler ved en samling af Skovbrynet Åboulevarden 21 Postbox 510 DK-8100 Aarhus C T: [+45] 8731 4400 Til: Aabenraa Kommune,

Læs mere

5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING

5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING 5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 2 Skolen består af 8 bygninger fra perioden 1958 til 1998, hvoraf 3 er sammenbyggede. Øvrige er fritstående, og er bl.a. en ombygget villa,

Læs mere

Bygnings rapport med drift og vedligehold.

Bygnings rapport med drift og vedligehold. Bygnings rapport med drift og vedligehold. Marts 2012 Andelsboligforeningen Ulfbuen 2620 Albertslund. Michael Jensen Skibbroen 26, 2450 København SV. - telefon 20 15 06 42 - www.godtbyggeri.com - info@godtbyggeri.com

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning Bygningsafdelingen Sagsbehandler: Annette Sia Christiansen Sagsid.: 11/19345 Doc.id.: 93786-11 Holmegårdens Bibliotek, ændret anvendelse 28.03.2011/anc Lokalerne

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. Oktober 2013

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. Oktober 2013 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 Oktober 2013 VEDLIGEHOLDELSESPLAN 2014 1. Indledning Vedligeholdelsesplanen specificerer kriterierne for udvælgelse af de udvendige vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere

ETAPE PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014

ETAPE PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014 ETAPE 2 PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014 INDHOLD INDLEDNING Indledning Placering i byen Campus Kujalleq: Eksisterende fysisk kapacitet Udvidelse

Læs mere

Ejendomsrapport. Nærum Skole. Fruerlund 9, 2850 Nærum

Ejendomsrapport. Nærum Skole. Fruerlund 9, 2850 Nærum Ejendomsrapport Nærum Skole Fruerlund 9, 2850 Nærum Genereret d. 23 Januar 2019 Stamdata Nærum Skole Fruerlund 9, 2850 Nærum Udvalg RK Ejendomme Afdeling Skole- og SFO Anvendelse Grundskole Område Skoleområdet

Læs mere

Notat Efterslæb på vedligeholdelse af kommunale bygninger i Egedal Kommune

Notat Efterslæb på vedligeholdelse af kommunale bygninger i Egedal Kommune Notat Vedrørende: Efterslæb på vedligeholdelse af kommunale bygninger i Egedal Kommune Baggrund og formål for notatet: Der er i Egedal Kommune konstateret et vedligeholdelsesmæssigt efterslæb på de kommunale

Læs mere

Renoveringsprojekter på kommunale ejendomme 2009

Renoveringsprojekter på kommunale ejendomme 2009 Renoveringsprojekter på kommunale ejendomme 2009 I det følgende er der opsummeret renoveringsprojekter, som kan igangsættes uden særlig forudgående detaljeret projektering. Hensigten med igangsætningen

Læs mere

Spørgsmål og svar-guide om pcb, CO2 og efterklangstider

Spørgsmål og svar-guide om pcb, CO2 og efterklangstider Spørgsmål og svar-guide om pcb, CO2 og efterklangstider Hvad er pcb? Pcb er en gruppe af svært nedbrydelige organiske stoffer. I alt findes pcb i 209 forskellige varianter. Pcb kan i et vist omfang afdampe

Læs mere

Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder. Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017

Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder. Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017 Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017 Opgaven Analyse af mulighederne for renovering, opdatering, nybyggeri og modernisering af Skolecenter Jetsmark

Læs mere

I 1980 blev opført tilbygning i to etager ved den vestlige gymnastiksal indeholdende to børnehaveklasselokaler.

I 1980 blev opført tilbygning i to etager ved den vestlige gymnastiksal indeholdende to børnehaveklasselokaler. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 NYVANGSSKOLEN 17. NYVANGSSKOLEN Rindsvej 2, 8900 Randers Nyvangsskolen er beliggende i den nordlige del af Randers midtby. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere

12. HORNBÆK SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers

12. HORNBÆK SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 12. HORNBÆK SKOLE HORNBÆK SKOLE H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers Hornbæk Skole er beliggende i den vestlige del af Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

Når Københavns Kommune renoverer skoler. - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne

Når Københavns Kommune renoverer skoler. - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne Når Københavns Kommune renoverer skoler - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne 2 Indhold Hvorfor skal du læse denne pjece? 4 Beslutning - hvorfor skal der renoveres? 5 Ansvar og roller for helhedsrenovering

Læs mere

ØKONOMISK RÅDS MINI-SEMINAR OM BOLIGER 22. MARTS 2014

ØKONOMISK RÅDS MINI-SEMINAR OM BOLIGER 22. MARTS 2014 ØKONOMISK RÅDS MINI-SEMINAR OM BOLIGER 22. MARTS 2014 RENOVERING OG VEDLIGEHOLD www.byggeteknik.com 1 BYGGE- OG MILJØTEKNIK A/S Carsten Pietras Direktør Bygge- og Miljøteknik A/S Mobil telefon 0045 3070

Læs mere

Region Midtjylland. Etablering af driftscenter i Holstebro. Bilag. til Forberedelsesudvalgets møde den 20. september 2006 Punkt nr.

Region Midtjylland. Etablering af driftscenter i Holstebro. Bilag. til Forberedelsesudvalgets møde den 20. september 2006 Punkt nr. Region Midtjylland Etablering af driftscenter i Holstebro Bilag til Forberedelsesudvalgets møde den 20. september 2006 Punkt nr. 4 REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Dato: 11. september

Læs mere

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN NOTAT FOR BYGNINGSSYN Byggesag: Dragørskolerne Emne: Bygningssyn Tilsynsdato: 16.04.2018 Bygningssyn udført af: Hussam Kaawach (HUEK), Sigurd Carlsen (JOSC) Bygningerne er navngivet med bogstaver som følgende;

Læs mere

I dette notat beskrives forslag til ændring af skoledistrikterne for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen.

I dette notat beskrives forslag til ændring af skoledistrikterne for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen. NOTAT RÅDHUSET Bilag 2 - Scenarie A - Ændring af skoledistriktet for Avedøre Skole, Frydenhøjskolen og Gungehusskolen Børne- og Velfærdsforvaltningen Skole-, Klub- og Fritidshjemsafdelingen Administrativ

Læs mere

Temadrøftelse Budget Udearealer og udendørs læringsmiljø

Temadrøftelse Budget Udearealer og udendørs læringsmiljø Temadrøftelse Budget 2018 Udearealer og udendørs læringsmiljø Udearealer Folkeskolereformen sætter fokus på skolernes udearealer. I understøttende undervisning og den åbne skole er det hensigten at koble

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN VADUM SKOLE - DET FLEKSIBLE LÆRINGSMILJØ SØNDERMARKEN 29 9430 VADUM SKITSEFORSLAG 06. SEPTEMBER 2010 AaK Bygninger Rendsburggade 6, 1.sal 9000 Aalborg Moe &

Læs mere

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund rikssund jernstøberi j og maskinfabrik. Besigtigelsen er fooretaget

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2

Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Eksisterende forhold Side 2 Fremtidige forhold Side 2 Indhold og

Læs mere

Værditabsmodel Bygningsvedligeholdelse

Værditabsmodel Bygningsvedligeholdelse Dansk Byggeri Værditabsmodel Bygningsvedligeholdelse Case Februar 2008 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Dansk Byggeri Værditabsmodel Bygningsvedligeholdelse

Læs mere

Tilstandsvurdering. Hornum Skole VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Hornum Skole VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Hornum Skole VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 4. SEPTEMBER 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen 3 3 Læring

Læs mere

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 28. juni 2006 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og

Læs mere

Opgave: gennemgang af ejendom

Opgave: gennemgang af ejendom Bygherre: Carl Jensen Adresse: Stationsvej 82 8700 Horsens Telefon: 2421 2161 E-mail: crl@nst.dk Dato: 15/01-2014 Inspektionsdato 18/12-2013 Opgave: gennemgang af ejendom byggesagkyndig.nu har gennemgået

Læs mere

BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT

BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT Fagsekretariatet Teknik og Miljø/Byg og Ejendom har pr. ult. februar 2015 foretaget en vurdering af hvert enkelt botilbud/bofællesskab til fysisk og psykisk handicappede

Læs mere

11ØSTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

11ØSTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 11ØSTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 10 bygninger fra perioden 1952 til 2004, hvoraf de 9 er sammenbyggede. Kun SFO fremstår som en selvstændig bygning. Der pågår

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen Herværende

Læs mere

Pakhusgården 48, bygning 8 5000 Odense C

Pakhusgården 48, bygning 8 5000 Odense C - til leje... Kontor butik 421 m 2 Pakhusgården 48, bygning 8 5000 Odense C Årlig leje kr. 650,- pr. m 2 God beliggenhed i dynamisk erhvervsområde i vækst Højloftede lokaler med synlige spær og et fantastisk

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712. Købmagergade 50. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712. Købmagergade 50. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712 Købmagergade 50 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Trinitatis Annekset, Købmagergade

Læs mere

14. KRISTRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolegade 4, 8900 Randers

14. KRISTRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolegade 4, 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 14. KRISTRUP SKOLE KRISTRUP SKOLE Skolegade 4, 8900 Randers Kristrup Skole er beliggende i den sydlige del af Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER SULSTED SKOLE // 2015

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER SULSTED SKOLE // 2015 UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER SULSTED SKOLE // 2015 BESKRIVELSE SULSTED SKOLE FAKTA Adresse Sulsted skole Elkærvej 2 9381 Sulsted Telefon 96389200 E-mail Web Skoleleder Antal

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

Dette er besluttet på Skoleudvalgets møde :

Dette er besluttet på Skoleudvalgets møde : Dette er besluttet på Skoleudvalgets møde 17 11 2010: 1. at Rapport om skolestruktur i Hvidovre Kommune drøftes drøftet på mødet d. 11.11.2010 2. at Engstrandskolen nedlægges som skole pr. 1. august 2011

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole vurderer ikke, at den langsigtede strategi

Læs mere

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER TYLSTRUP SKOLE // 2015

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER TYLSTRUP SKOLE // 2015 UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER TYLSTRUP SKOLE // 2015 BESKRIVELSE TYLSTRUP SKOLE FAKTA Adresse Tylstrup skole Pogevej 3-5 9382 Tylstrup Telefon 99 82 40 50 E-mail Web Skoleleder

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785 Område 5, Djursland / Eldrupgaard Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Eldrupgård Dato:

Læs mere

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Region Midtjylland Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Regionshuset Regionssekretariatet Forretningsudvalget Skottenborg

Læs mere

ØKONOMIFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME. Oktober 2014

ØKONOMIFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME. Oktober 2014 ØKONOMIFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Oktober 2014 VEDLIGEHOLDELSESPLAN 2015 1. Indledning Vedligeholdelsesplanen specificerer kriterierne for udvælgelse af de udvendige vedligeholdelsesopgaver, der

Læs mere

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Bilag 3 Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Der er fra Miljø og Teknik lavet en vurdering af hvert enkelt plejecenters bygningsmæssige tilstand, muligheder

Læs mere

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 25. september 2012

Bilag 1 KØBENHAVNS EJENDOMME KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN. 25. september 2012 KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN KØBENHAVNS EJENDOMME Bilag 1 25. september 2012 VEDLIGEHOLDELSESPLAN 2013 1. Indledning Vedligeholdelsesplanen specificerer kriterierne for udvælgelse af de vedligeholdelsesopgaver,

Læs mere

REBILD KOMMUNE KONKLUSION PÅ BYG- NINGSGENNEMGANG

REBILD KOMMUNE KONKLUSION PÅ BYG- NINGSGENNEMGANG Til Rebild Kommune Dokumenttype Rapport Dato juni 2012 Emne D&V på Rebild Kommunes selvejende haller REBILD KOMMUNE KONKLUSION PÅ BYG- NINGSGENNEMGANG REBILD KOMMUNE KONKLUSION PÅ BYGNINGSGENNEMGANG Revision

Læs mere

Ombygning og helhedsrenovering / Kirkebjerg Skole

Ombygning og helhedsrenovering / Kirkebjerg Skole Ombygning og helhedsrenovering / 2016 Kirkebjerg Skole En bevaringsværdig aulaskole Kirkebjerg Skole er opført i 1943 som et anlæg bestående af en markant hovedbygning med klasselokaler og en aula i tre

Læs mere

Skolens ældste del er opført Skolen er siden blevet udvidet og ombygget af flere omgange. Skolen har således i dag til huse i tre særskilte

Skolens ældste del er opført Skolen er siden blevet udvidet og ombygget af flere omgange. Skolen har således i dag til huse i tre særskilte Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 ASFERG SKOLE 1. ASFERG SKOLE Østergade 2, 8990 Fårup Asferg Skole er beliggende i landsbyen Asferg nordvest for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

Høring om byfornyelse. Byfornyelsen omfatter følgende vedligeholdelsesarbejder: Hvad skal istandsættes i Bjarkeshus? Hvad koster det?

Høring om byfornyelse. Byfornyelsen omfatter følgende vedligeholdelsesarbejder: Hvad skal istandsættes i Bjarkeshus? Hvad koster det? HØRING OM BYFORNYELSE BJARKESHUS DECEMBER 2011 / JANUAR 2012 Bjarkesvej 6, Aksel Møllers Have 32 2000 Frederiksberg Høring om byfornyelse Bjarkeshus blev opført i 1918 og trænger til at blive renoveret

Læs mere

MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER

MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER 2008 TOTALRÅDGIVER: RAMBØLL DANMARK A/S BAG HAVERNE 32 4600 KØGE ARKITEKT: ARKITEKTERNE KØGE A/S VESTERGADE 20 4600 KØGE Indholdsfortegnelse

Læs mere

BILAG 1. Nyt vinduesparti på Præstemoseskolen. Nyt dørparti på Præstemoseskolen

BILAG 1. Nyt vinduesparti på Præstemoseskolen. Nyt dørparti på Præstemoseskolen BILAG 1 Bilaget indeholder: A. Billeder af udskiftninger af dør -og vinduespartier B. Oversigt over tilretninger i projektet C. Gennemgang af forhold der påvirker projektets tilbagebetalingstid D. Besparelse

Læs mere

PRIORITEREDE ANLÆGSBEHOV SUNDHED, KULTUR & OMSORG

PRIORITEREDE ANLÆGSBEHOV SUNDHED, KULTUR & OMSORG PRIORITEREDE ANLÆGSBEHOV SUNDHED, KULTUR & OMSORG KULTURHUSET Kulturhuset trænger til en gennemgribende renovering På den baggrund er der udarbejdet Kulturhusvisionen Blev præsenteret for Byrådet på budgetkonferencen

Læs mere

Afdeling 3 Statusrapport 2018

Afdeling 3 Statusrapport 2018 Afdeling 3 Statusrapport 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle oplysninger side 2 Status på større renoveringsopgaver side 4 Anvendelsesbudget side 8 Udarbejdet af Michael Jensen 2018 Forelagt på markvandring

Læs mere

1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger hvoraf 3 bygninger er sammenbyggede og én bygning er en pavillon-bygning. Bygning 1 1953 Gymnastiksal Bygningen

Læs mere

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015 BYGNINGSGENNEMGANG A/B Lindbjergparken 107-420 6200 Aabenraa Udført marts 2015 Kunde Andelsboligforening Lindbjergparken II 61-99 v. fmd. Axel Plougsbæk Lindbjergparken 79 6200 Aabenraa Ejendom A/B Lindbjergparken

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering Tofthøjskolen Januar 2015 Indhold

Undervisningsmiljøvurdering Tofthøjskolen Januar 2015 Indhold Indhold Baggrund... 2 Undervisningsmiljøvurderingsprocessen... 2 Beskrivelse og vurdering... 3 Overordnet vurdering... 3 Trivsel... 4 Fagligt læringsmiljø... 4 Sundhed... 4 Fysiske og æstetiske rammer...

Læs mere

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Plan for den næste time Formål: At give indblik i historik og nyt beslutningsgrundlag for

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 HENRIKSGÅRDEN S. 3-5 1 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD HENRIKSGÅRDEN, ANLÆGSSUM TILGÆNGELIGHED (fx elevatorer, niveaufri

Læs mere