UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Den 22. juli 2017 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Den 22. juli 2017 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København."

Transkript

1

2

3

4 B NHJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 22. juli 2017 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Katja Høegh, Dorthe Wiisbye og Niels Fenger førstnævnte som rettens formand. Der foretoges 3. afd. kære nr. B : Hviids Vinstue v/per Møller (advokat Anders Hvass) mod Ejerforeningen matr.nr. 4 Øster Kvar. v/formand Tommy Hansen (advokat Jens Bygum Knudsen) Ingen var mødt eller indkaldt. Det tidligere fremlagte var til stede. Der fremlagdes endvidere: - Brev af 18. juli 2017 fra Hviids Vinstue v/per Møller ( Hviids Vinstue ), hvori anmodningen om mundtlig forhandling frafaldes. - Processkrift I af 18. juli 2017 fra Hviids Vinstue med bilag Ejerforeningen matr.nr. 4 Øster Kvarter, v/formand Tommy Hansen ( ejerforeningen ) kæresvarskrift af 18. juli 2017 med bilag N, P og O.

5 Processkrift II af 19. juli 2017 fra Hviids Vinstue. - Processkrift A af 19. juli 2017 fra ejerforeningen. - Processkrift B af 21. juli 2017 med bilag Q, R og S. Byretten har ved sagens fremsendelse henholdt sig til den trufne afgørelse. Hviids Vinstue har nedlagt principal påstand som for byretten om: - Det forbydes indkærede at bortfjerne sagsøgers kompressor og den Carlsberg Bryggerierne tilhørende kompressor og tilbehør, som er anbragt på væggen modkærendes øllager/øl-rum i gården i skellet mellem matr. nr. 4 og 5 Øster Kvarter. - Det forbydes ligeledes indkærede at bortskære den slange, der leder øllet fra tanken i øllageret over til Hviids Vinstue (nedgravet under gårdniveau). - Det påbydes indkærede inden for en af retten nærmere fastsat frist at retablere kærendes flaskebur, der var opstillet i matr. nr. 4 s gård, indtil natten mellem lørdag den 10. og 11. juni, kl. 5 om natten. Overskrides den af retten fastsatte frist, skal indkærede tåle, at kærende selv opsætter et tilsvarende flaskebur. Subsidiært har Hviids Vinstue for landsretten yderligere påstået: - Det forbydes indkærede inden den 30. august 2017 at fjerne de i sagen omfattende 2 kompressorer og ølslange. Herudover har Hviids Vinstue for landsretten påstået: - Det påbydes indkærede straks at tilvejebringe den del af den ølslange, som indkærede har bortfjernet. Ejerforeningen har påstået stadfæstelse, samt at begæringen også for så vidt angår Hviids Vinstues nye påstande nægtes fremme, subsidiært at forbud/påbud fremmes mod en sikkerhedsstillelse på ikke under kr.

6 - 3 - Supplerende sagsfremstilling Ejerforeningen har i svarskriftet oplyst, at den ølslange, som sagen blandt andet angår, nu er nedtaget af ejerforeningen, jf. også Hviids Vinstues nye påstand. Der er for landsretten fremlagt blandt andet: - Afslag af 30. juni 2017 fra Slots- og Kulturstyrelsen på Hviids Vinstues ansøgning om tilladelse til at montere kompressor på gårdfacade med frist for at fjerne anlægget til den 31. december 2017 og finde en løsning vedrørende kompressorernes placering, hvor facaden friholdes. - Hviids Vinstues klage af 6. juli 2017 over denne afgørelse til Kulturministeriet. - Korrespondance om forligsdrøftelser, herunder om, hvad der blev drøftet under et telefonmøde den 6. juli 2017 mellem advokat Anders Hvass som repræsentant for Per Møller, Tommy Hansen og advokat Claus Bendtsen, samt korrespondance om nedtagning af ølslangen. - Fotos. - af 10. juli 2017 fra Kaj Vestergaard-Poulsen til Per Møller med bekræftelse Som formand for Ejerforeningen Kongens Nytorv 21 mfl. Matr. Nr. 5ø på, at vores ejerforening ikke har haft indsigelser mod de opsatte installationer på vores bagmur, der vender ind mod Matr. Nr. 4Ø. - Erklæring af 17. juli 2017 fra Jan Pedersen om at have deltaget aktivt i ejerforeningen i matr. nr. 4 Øster Kvarter og siden 1998 periodisk at have været i bestyrelsen, herunder også som formand, frem til salget af ejerlejlighed nr. 7 pr. 1. april Det oplyses, at Jan Pedersen har været medejer af ejerlejlighed nr. 7, som stedse har været anvendt til restaurationsformål. Det bekræftes endvidere, at Jan Pedersen har været bekendt med Hviids Vinstues anlæg i gården, og at der aldrig har været klaget herover fra medlemmer af ejerforeningen eller bestyrelsen. Det fremgår endvidere blandt andet, at [j]eg kender ikke til nogen skriftlig aftale mellem på den ene side Indehaveren af Hviids Vinstue og ejerforeningen, om hvornår de pågældende installationer er blevet opsat.

7 - 4 - Parternes anbringender Hviids Vinstue har for landsretten gentaget anbringenderne for byretten og har herudover navnlig gjort gældende, at der ikke foreligger en gyldig bestyrelsesbeslutning i ejerforeningen om at nedtage de 2 kompressorer og flaskeburet. Bestyrelsesformanden Tommy Hansen kan ikke alene træffe beslutning herom. Det bemærkes, at Per Møller er medlem af bestyrelsen, som yderligere består af Tommy Hansen og advokat Claus Bendtsen. Der er givet tilladelse til opsætning af de indretninger, som sagen angår, af ejerforeningen i såvel matr. nr. 4 som nr. 5 i forbindelse med opsætningen heraf for henholdsvis 25, 35 og 50 år siden. Subsidiært har ejerforeningerne ved passivitet accepteret indretningernes tilstedeværelse. Ejerforeningen har for landsretten gentaget anbringenderne for byretten og har i tillæg hertil navnlig gjort gældende, at ejerforeningen i en længere periode forgæves har påtalt de ulovlige forhold over for Hviids Vinstue. Det bestrides, at der for at imødegå Hviids Vinstues forbuds- og påbudsbegæring kræves en skriftlig bestyrelsesbeslutning eller anden dokumentation for ejerforeningens ret til at fjerne indretningerne. Forholdet er tværtimod det, at det er Hviids Vinstue, der som rekvirent skal sandsynliggøre sin ret. I øvrigt bestrides det, at der ikke foreligger en gyldig bestyrelsesbeslutning. Der har været afholdt adskillige bestyrelsesmøder, som Per Møller imidlertid er udeblevet fra. Erklæringerne fra Jan Pedersen og fra formanden for naboejerforeningen er ensidigt indhentet, og erklæringen fra Jan Pedersen synes skrevet med ført pen af Hviids Vinstues advokat. De to erklæringer dokumenterer ikke, at Hviids Vinstue har ret til at opsætte anlæggene. Det bestrides, at der har været udvist passivitet. Forholdene i gården havde, jf. den fremlagte fotodokumentation, udviklet sig til et uoverskueligt rod, hvor det har været vanskeligt at se netop de specifikke anlæg, som denne sag angår, og dermed påtale disse over for Hviids Vinstue. Murgennembrydningen med ølslangen var herunder dækket under det tidligere træskur i gården, som også dækkede for selve ølslangen, flaskeburet og kompressorerne. Det anførte om anlæggenes alder bestrides. Som vist på de fremlagte fotos af er der en sløjfet (overskåret) ølslange i gården, som efter forholdene må være den, som Hviids

8 - 5 - Vinstue påstår blev etableret i Den (nu nedtagne) til dels nedgravede ølslange, som Hviids Vinstue aktuelt har anvendt, er af nyere dato, da den belægning, som dækker den, må antages at være etableret i forbindelse med en opgravning og støbning i gården af nyere dato. Ejerforeningen har ikke givet tilladelse til den gennembrydning af muren, som er foretaget ved etableringen af ølslangeanlægget. Det samme gælder Ejendomsselskabet Lille Kongensgade 4 ApS. Flaskeburet, som har stået ude i gården, kan ikke som hævdet være opsat i 1965, og dermed være 52 år gammelt. I så fald ville det have været kondenseret i langt højere grad, end det ses på de fremlagte fotos. Det er ikke på nogen måde dokumenteret, at kompressorerne, som hævdet af Hviids Vinstue, er opsat i 1991, hvilket ellers, da de er opsat af Carlsberg, let burde kunne eftervises. Et påbud om at genopsætte ølslange og flaskebur vil stride mod Slots- og Kulturstyrelsens krav om fjernelse af anlæggene, og savner derfor mening. Efter votering afsagdes k e n d e l s e : Efter de foreliggende oplysninger, herunder de af Hviids Vinstue fremlagte erklæringer fra formanden for bestyrelsen i naboejerforeningen, Kaj Vestergaard-Poulsen, og fra Jan Pedersen, findes det ikke godtgjort eller sandsynliggjort, at Hviids Vinstue har fået tilladelse fra ejerforeningen til at opsætte ølslange, kompressorer og flaskebur i det fælles gårdareal. Der er ikke af Hviids Vinstue fremlagt dokumentation for, at kompressorerne, som efter det oplyste tilhører Carlsberg, og ølslangen, som, jf. en af 10. april 2017 fra Carlsberg til Tommy Hansen, også synes at tilhøre Carlsberg, er opsat i 1991, eller at flaskeburet er opsat i Selv om anlæggene efter de foreliggende oplysninger synes at have været etableret i gården gennem nogen tid, findes det, allerede henset til det oplyste om forholdene i gården forud for oprydningen, herunder navnlig de fremlagte fotos, ikke godtgjort eller sandsynliggjort, at ejerforeningen har fortabt retten til at gøre indsigelse mod placeringen af anlæggene i det fælles gårdareal som følge af passivitet. Herefter og af de af byretten anførte grunde er betingelserne i retsplejelovens 413 for at nedlægge forbud eller påbud ikke opfyldt.

9 - 6 - Det forhold, at der ikke af ejerforeningen er fremlagt en beslutning truffet af ejerforeningens bestyrelse om at fjerne anlæggene, kan ikke føre til et andet resultat. Landsretten stadfæster derfor byrettens kendelse og nægter de for landsretten nedlagte yderligere påstande fremme. Efter kæresagens udfald, omfang og forløb skal Hviids Vinstue betale kæremålsomkostninger til Ejerforeningen som nedenfor bestemt. T h i b e s t e m m e s : Landsretten stadfæster byrettens kendelse og nægter de for landsretten nedlagte yderligere påstande fremme. Hviids Vinstue v/per Møller skal i kæremålsomkostninger inden 14 dage betale kr. til Ejerforeningen matr.nr. 4 Øster Kvarter, v/formand Tommy Hansen. Retten -hævet. (Sign.) Udskriftens rigtighed bekræftes. Østre Landsret, den Carina Marie Gjede Hansen retsassistent

10 B NHJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 22. juli 2017 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Katja Høegh, Dorthe Wiisbye og Niels Fenger førstnævnte som rettens formand. Der foretoges 3. afd. kære nr. B : Hviids Vinstue v/per Møller (advokat Anders Hvass) mod Ejerforeningen matr.nr. 4 Øster Kvar. v/formand Tommy Hansen (advokat Jens Bygum Knudsen) Ingen var mødt eller indkaldt. Det tidligere fremlagte var til stede. Der fremlagdes endvidere: - Brev af 18. juli 2017 fra Hviids Vinstue v/per Møller ( Hviids Vinstue ), hvori anmodningen om mundtlig forhandling frafaldes. - Processkrift I af 18. juli 2017 fra Hviids Vinstue med bilag Ejerforeningen matr.nr. 4 Øster Kvarter, v/formand Tommy Hansen ( ejerforeningen ) kæresvarskrift af 18. juli 2017 med bilag N, P og O.

11 Processkrift II af 19. juli 2017 fra Hviids Vinstue. - Processkrift A af 19. juli 2017 fra ejerforeningen. - Processkrift B af 21. juli 2017 med bilag Q, R og S. Byretten har ved sagens fremsendelse henholdt sig til den trufne afgørelse. Hviids Vinstue har nedlagt principal påstand som for byretten om: - Det forbydes indkærede at bortfjerne sagsøgers kompressor og den Carlsberg Bryggerierne tilhørende kompressor og tilbehør, som er anbragt på væggen modkærendes øllager/øl-rum i gården i skellet mellem matr. nr. 4 og 5 Øster Kvarter. - Det forbydes ligeledes indkærede at bortskære den slange, der leder øllet fra tanken i øllageret over til Hviids Vinstue (nedgravet under gårdniveau). - Det påbydes indkærede inden for en af retten nærmere fastsat frist at retablere kærendes flaskebur, der var opstillet i matr. nr. 4 s gård, indtil natten mellem lørdag den 10. og 11. juni, kl. 5 om natten. Overskrides den af retten fastsatte frist, skal indkærede tåle, at kærende selv opsætter et tilsvarende flaskebur. Subsidiært har Hviids Vinstue for landsretten yderligere påstået: - Det forbydes indkærede inden den 30. august 2017 at fjerne de i sagen omfattende 2 kompressorer og ølslange. Herudover har Hviids Vinstue for landsretten påstået: - Det påbydes indkærede straks at tilvejebringe den del af den ølslange, som indkærede har bortfjernet. Ejerforeningen har påstået stadfæstelse, samt at begæringen også for så vidt angår Hviids Vinstues nye påstande nægtes fremme, subsidiært at forbud/påbud fremmes mod en sikkerhedsstillelse på ikke under kr.

12 - 3 - Supplerende sagsfremstilling Ejerforeningen har i svarskriftet oplyst, at den ølslange, som sagen blandt andet angår, nu er nedtaget af ejerforeningen, jf. også Hviids Vinstues nye påstand. Der er for landsretten fremlagt blandt andet: - Afslag af 30. juni 2017 fra Slots- og Kulturstyrelsen på Hviids Vinstues ansøgning om tilladelse til at montere kompressor på gårdfacade med frist for at fjerne anlægget til den 31. december 2017 og finde en løsning vedrørende kompressorernes placering, hvor facaden friholdes. - Hviids Vinstues klage af 6. juli 2017 over denne afgørelse til Kulturministeriet. - Korrespondance om forligsdrøftelser, herunder om, hvad der blev drøftet under et telefonmøde den 6. juli 2017 mellem advokat Anders Hvass som repræsentant for Per Møller, Tommy Hansen og advokat Claus Bendtsen, samt korrespondance om nedtagning af ølslangen. - Fotos. - af 10. juli 2017 fra Kaj Vestergaard-Poulsen til Per Møller med bekræftelse Som formand for Ejerforeningen Kongens Nytorv 21 mfl. Matr. Nr. 5ø på, at vores ejerforening ikke har haft indsigelser mod de opsatte installationer på vores bagmur, der vender ind mod Matr. Nr. 4Ø. - Erklæring af 17. juli 2017 fra Jan Pedersen om at have deltaget aktivt i ejerforeningen i matr. nr. 4 Øster Kvarter og siden 1998 periodisk at have været i bestyrelsen, herunder også som formand, frem til salget af ejerlejlighed nr. 7 pr. 1. april Det oplyses, at Jan Pedersen har været medejer af ejerlejlighed nr. 7, som stedse har været anvendt til restaurationsformål. Det bekræftes endvidere, at Jan Pedersen har været bekendt med Hviids Vinstues anlæg i gården, og at der aldrig har været klaget herover fra medlemmer af ejerforeningen eller bestyrelsen. Det fremgår endvidere blandt andet, at [j]eg kender ikke til nogen skriftlig aftale mellem på den ene side Indehaveren af Hviids Vinstue og ejerforeningen, om hvornår de pågældende installationer er blevet opsat.

13 - 4 - Parternes anbringender Hviids Vinstue har for landsretten gentaget anbringenderne for byretten og har herudover navnlig gjort gældende, at der ikke foreligger en gyldig bestyrelsesbeslutning i ejerforeningen om at nedtage de 2 kompressorer og flaskeburet. Bestyrelsesformanden Tommy Hansen kan ikke alene træffe beslutning herom. Det bemærkes, at Per Møller er medlem af bestyrelsen, som yderligere består af Tommy Hansen og advokat Claus Bendtsen. Der er givet tilladelse til opsætning af de indretninger, som sagen angår, af ejerforeningen i såvel matr. nr. 4 som nr. 5 i forbindelse med opsætningen heraf for henholdsvis 25, 35 og 50 år siden. Subsidiært har ejerforeningerne ved passivitet accepteret indretningernes tilstedeværelse. Ejerforeningen har for landsretten gentaget anbringenderne for byretten og har i tillæg hertil navnlig gjort gældende, at ejerforeningen i en længere periode forgæves har påtalt de ulovlige forhold over for Hviids Vinstue. Det bestrides, at der for at imødegå Hviids Vinstues forbuds- og påbudsbegæring kræves en skriftlig bestyrelsesbeslutning eller anden dokumentation for ejerforeningens ret til at fjerne indretningerne. Forholdet er tværtimod det, at det er Hviids Vinstue, der som rekvirent skal sandsynliggøre sin ret. I øvrigt bestrides det, at der ikke foreligger en gyldig bestyrelsesbeslutning. Der har været afholdt adskillige bestyrelsesmøder, som Per Møller imidlertid er udeblevet fra. Erklæringerne fra Jan Pedersen og fra formanden for naboejerforeningen er ensidigt indhentet, og erklæringen fra Jan Pedersen synes skrevet med ført pen af Hviids Vinstues advokat. De to erklæringer dokumenterer ikke, at Hviids Vinstue har ret til at opsætte anlæggene. Det bestrides, at der har været udvist passivitet. Forholdene i gården havde, jf. den fremlagte fotodokumentation, udviklet sig til et uoverskueligt rod, hvor det har været vanskeligt at se netop de specifikke anlæg, som denne sag angår, og dermed påtale disse over for Hviids Vinstue. Murgennembrydningen med ølslangen var herunder dækket under det tidligere træskur i gården, som også dækkede for selve ølslangen, flaskeburet og kompressorerne. Det anførte om anlæggenes alder bestrides. Som vist på de fremlagte fotos af er der en sløjfet (overskåret) ølslange i gården, som efter forholdene må være den, som Hviids

14 - 5 - Vinstue påstår blev etableret i Den (nu nedtagne) til dels nedgravede ølslange, som Hviids Vinstue aktuelt har anvendt, er af nyere dato, da den belægning, som dækker den, må antages at være etableret i forbindelse med en opgravning og støbning i gården af nyere dato. Ejerforeningen har ikke givet tilladelse til den gennembrydning af muren, som er foretaget ved etableringen af ølslangeanlægget. Det samme gælder Ejendomsselskabet Lille Kongensgade 4 ApS. Flaskeburet, som har stået ude i gården, kan ikke som hævdet være opsat i 1965, og dermed være 52 år gammelt. I så fald ville det have været kondenseret i langt højere grad, end det ses på de fremlagte fotos. Det er ikke på nogen måde dokumenteret, at kompressorerne, som hævdet af Hviids Vinstue, er opsat i 1991, hvilket ellers, da de er opsat af Carlsberg, let burde kunne eftervises. Et påbud om at genopsætte ølslange og flaskebur vil stride mod Slots- og Kulturstyrelsens krav om fjernelse af anlæggene, og savner derfor mening. Efter votering afsagdes k e n d e l s e : Efter de foreliggende oplysninger, herunder de af Hviids Vinstue fremlagte erklæringer fra formanden for bestyrelsen i naboejerforeningen, Kaj Vestergaard-Poulsen, og fra Jan Pedersen, findes det ikke godtgjort eller sandsynliggjort, at Hviids Vinstue har fået tilladelse fra ejerforeningen til at opsætte ølslange, kompressorer og flaskebur i det fælles gårdareal. Der er ikke af Hviids Vinstue fremlagt dokumentation for, at kompressorerne, som efter det oplyste tilhører Carlsberg, og ølslangen, som, jf. en af 10. april 2017 fra Carlsberg til Tommy Hansen, også synes at tilhøre Carlsberg, er opsat i 1991, eller at flaskeburet er opsat i Selv om anlæggene efter de foreliggende oplysninger synes at have været etableret i gården gennem nogen tid, findes det, allerede henset til det oplyste om forholdene i gården forud for oprydningen, herunder navnlig de fremlagte fotos, ikke godtgjort eller sandsynliggjort, at ejerforeningen har fortabt retten til at gøre indsigelse mod placeringen af anlæggene i det fælles gårdareal som følge af passivitet. Herefter og af de af byretten anførte grunde er betingelserne i retsplejelovens 413 for at nedlægge forbud eller påbud ikke opfyldt.

15 - 6 - Det forhold, at der ikke af ejerforeningen er fremlagt en beslutning truffet af ejerforeningens bestyrelse om at fjerne anlæggene, kan ikke føre til et andet resultat. Landsretten stadfæster derfor byrettens kendelse og nægter de for landsretten nedlagte yderligere påstande fremme. Efter kæresagens udfald, omfang og forløb skal Hviids Vinstue betale kæremålsomkostninger til Ejerforeningen som nedenfor bestemt. T h i b e s t e m m e s : Landsretten stadfæster byrettens kendelse og nægter de for landsretten nedlagte yderligere påstande fremme. Hviids Vinstue v/per Møller skal i kæremålsomkostninger inden 14 dage betale kr. til Ejerforeningen matr.nr. 4 Øster Kvarter, v/formand Tommy Hansen. Retten -hævet. (Sign.) Udskriftens rigtighed bekræftes. Østre Landsret, den Carina Marie Gjede Hansen retsassistent

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG B3409000- HBJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 10. marts 2015 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 42, København. Som dommere fungerede landsdommerne Katja Høegh, Linde Jensen og

Læs mere

C2JL1J~ ØSTRE LANDSRETS 19. AFDELING. Brugerneaf Gaderummet Init AMK Rådmandsgade 60 2200 København N

C2JL1J~ ØSTRE LANDSRETS 19. AFDELING. Brugerneaf Gaderummet Init AMK Rådmandsgade 60 2200 København N ØSTRE LANDSRETS 19. AFDELING Den IO. september2008 Brugerneaf Gaderummet Init AMK Rådmandsgade 60 2200 København N Vedrørende J.nr. 19. afd. B-1820-08 (Deres j.nr. ): 1) Carl-Erik Birck-Madsen 3) Den selvejende

Læs mere

B0951005-IDJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG

B0951005-IDJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG B0951005-IDJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 29. oktober 2015 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Alex Puggaard, Malou Kragh

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014 Sag 295/2013 (1. afdeling) A (advokat Ole Olsen, beskikket) mod Europark A/S (advokat Carsten Eriksen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG B1375002- CNI UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 30. november 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne M. Lerche, Henrik Bitsch

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. under konkurs v/kurator, advokat Boris Frederiksen (advokat Boris Frederiksen) mod

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. under konkurs v/kurator, advokat Boris Frederiksen (advokat Boris Frederiksen) mod B1749001- MJE UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 21. oktober 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Michael Kistrup, Carsten

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Selskab A under konkurs v/kurator advokat Boris K. Frederiksen (advokat Mathias Juul Holter) mod

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Selskab A under konkurs v/kurator advokat Boris K. Frederiksen (advokat Mathias Juul Holter) mod UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Jan Uffe Rasmussen, Thomas Lohse og Birgitte Grønborg Juul,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 Sag 113/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod Ringsted Kommune (selv) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 21.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 Sag 164/2017 A (selv) mod B og C (advokat Bjarke Madsen for begge) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 27.

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 2. maj 2016 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. C 091/16 (Retten i Grønlands sagl.nr. BS 190100/2013) Sagsøger (advokat Finn Meinel, Nuuk j.nr. 11809)

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Den 21. april 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København.

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Den 21. april 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. B219000G- DG UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 21. april 2016 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne H. C. Thomsen, Lone Kerrn-Jespersen,

Læs mere

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag D O M afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag V.L. B 0336 16 (advokat Niels Lomborg, mod Planklagenævnet (tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 13. december 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 13. december 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 13. december 2018 Sag 110/2018 SKAT (advokat Flemming Boye) mod Jan Christiansen (selv) I tidligere instanser er truffet afgørelse af fogedretten i Nykøbing Falster

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. januar 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. januar 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. januar 2017 Sag 182/2016 IWT LLC ApS (advokat Jens Rysgaard) mod Scharf GmbH (advokat Jakob Blicher Ravnsbo) I tidligere instanser er truffet beslutning af Skifteretten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017 Sag 14/2017 A (advokat Jan Presfeldt) mod B (advokat Mathias Steinø) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 4. afdeling den 31.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 Sag 79/2014 A og B (advokat Peter Vilsøe) kærer afgørelse om nægtelse af genoptagelse i sagen: C (advokat Lars Langkjær) mod D (selv) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018 Sag 217/2017 Gerdes Ejendomme ApS (advokat Palle Viuff) mod A (advokat Morten Bünemann Dalsgaard) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 1. oktober 2019 Sag BS-15560/2019-HJR Etex Nordic A/S (tidligere Ivarsson A/S) (advokat Jacob Thomsen) mod A og B (advokat Bjarne Dalsgaard Aarup for begge) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. marts 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. marts 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. marts 2018 Sag 237/2017 A (advokat Helle Larsen) mod B (advokat Lis Sørensen) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 14. afdeling den 31.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017 Sag 81/2017 A (advokat Peter Carlstedt Nørtved, beskikket) mod Danske Bank A/S (advokat Poul Helmuth Petersen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. juni 2014

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. juni 2014 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. juni 2014 Sag 101/2012 (2. afdeling) Tommy Lund, Anna Fuhlendorf og Palle Kløve Pedersen (advokat Jørgen Chr. Dan-Weibel for alle) mod Randers Kommune (advokat Per

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. oktober 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. oktober 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. oktober 2015 Sag 201/2015 LIP Regnskab & Consult ved Lisbeth Irene Vedel Pedersen, Advokat Lisbeth Pedersen ApS og Lipsen Holding ApS (advokat Lisbeth Pedersen

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG Sagsøger havde fejlagtigt sagsøgt Patientforsikringen. Først efter udlflbet af - søgsmålsfristen i patientforsikringslovens 16, stk. 2 DOM sagsøgte sagsøger Patientskade-ankenævnet.

Læs mere

afsagt den 5. oktober 2018

afsagt den 5. oktober 2018 ØSTRE LANDSRET DOM afsagt den 5. oktober 2018 Sag BS-895/2018-OLR (5. afdeling) Ejendomsselskabet Raahøj Hansen A/S (advokat Sanne Alrik Sørensen) mod Siv Thøstesen (advokat Jens Jacob Dühr ved advokat

Læs mere

D O M. Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen).

D O M. Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen). D O M Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen). 5. afd. nr. B-226-12: Gudmund Skæling (advokat Christian Fribjart

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 13. september 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 13. september 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 13. september 2018 Sag 71/2018 M (advokat Ole Kjær) mod F (advokat Sonja Toft) I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Roskildes fogedret den 12. oktober

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 23. maj 2013 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Karen Hald og Søren Schou Frandsen (kst.)). 10. afd. nr. B-2304-12: Skanska Øresund

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017 Sag 127/2016 og 128/2016 A (advokat Peter Schradieck) mod Teoplyy dom LRS (advokat Jakob Rosing) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Fogedretten

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG B0795006-MKJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 28. november 2016 kl. 10:00 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Arne Brandt, M.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 Sag 110/2017 A (advokat Charlotte Castenschiold, beskikket) mod B I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Svendborg den 14. november 2016

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2018 Sag 242/2017 A (advokat Claus Hastrup Knudsen) mod X ApS og Y ApS (advokat Bent Stamer for begge) og SKAT (advokat Trine Irene Brodersen) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 Sag 205/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Hougaard) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 13. afdeling den 20.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 Sag 238/2011 Anklagemyndigheden mod A A/S (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er truffet afgørelse af Retten i Helsingør den 13. oktober

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 14. marts 2011

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 14. marts 2011 UDSKRIFT AF HØJESTERETS ANKE- OG KÆREMÅLSUDVALGS DOMBOG HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 14. marts 2011 Sag 219/2010 Nykredit Forsikring A/S (advokat Jesper Ravn) mod Kim Ole Jørgensen (advokat Svend-Aage

Læs mere

ANKESVARSKRIFT PÅSTAND: BS-8965/2018-OLR Fredheim 10 BS-8924/2018-OLR 2950 Vedbæk. (Advokat Marianne Pedersen)

ANKESVARSKRIFT PÅSTAND: BS-8965/2018-OLR Fredheim 10 BS-8924/2018-OLR 2950 Vedbæk. (Advokat Marianne Pedersen) Advokatfirma Kgs. Nytorv 15, 3. sal 1050 København K Danmark CVR nr. 25 11 09 00 23. marts 2018 J.nr. 15469 LBA/LBA ANKESVARSKRIFT Østre Landsret Jan Leth Christensen BS-8965/2018-OLR Fredheim 10 BS-8924/2018-OLR

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 Sag 118/2018 A (tidligere Advokater ApS) (selv) og B (selv) mod Advokatnævnet (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 30. maj 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 30. maj 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 30. maj 2016 Sag 32/2016 Havtrygd Gjensidige Forsikring og Libas AS (advokat David Rubin for begge) mod Thyborøn Skibs & Motor A/S (advokat Michael S. Wiisbye) I

Læs mere

Sekretariatschef Susanne Nielsen

Sekretariatschef Susanne Nielsen 21510176 Personlig fordring. Retsgrundlag. Klageren havde i sin daværende ejerlejlighed et lån på 590.000 kr., som var ydet af den kreditforening, som i 1992 ophørte i forbindelse med omdannelse/etablering

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. september 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. september 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. september 2013 Sag 139/2013 A og B (advokat Poul Erik Petersen for begge) mod R (advokat Morten Sung Leen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 Sag 135/2014 A (advokat Svend-Aage Dreist Hansen, beskikket) mod Faxe Vandforsyning A/S (advokat Sten Corfix Jensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. oktober 2013

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. oktober 2013 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. oktober 2013 Sag 302/2011 (2. afdeling) Jeudan V A/S (advokat Christian Alsøe) mod Ejerforeningen matr.nr. 669 Sankt Annæ Vester Kvarter (advokat Erik Kjær-Hansen)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 20. juni 2011

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 20. juni 2011 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 20. juni 2011 Sag 53/2010 (2. afdeling) Henrichsen & Co. Statsautoriseret Revisionsaktieselskab (advokat Søren Narv Pedersen) mod A (advokat Søren Noringriis, beskikket)

Læs mere

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 30. juni 2014 i sag nr stadfæstes.

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 30. juni 2014 i sag nr stadfæstes. Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 23. september 2015 i sag nr. BS 41B-3325/2014: Advokat [C] [adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B2740005 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 1. oktober 2018 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.)). 10.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016 Sag 64/2016 A og B (advokat Michael E. Hansen for begge) mod Boet efter C ved D og E (advokat Mogens Vinther) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. oktober 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. oktober 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. oktober 2015 Sag 46/2015 Advokat A kærer afgørelse i sagen: Advokat A (advokat Martin Lavesen) mod Boet efter B (advokat René Rasmussen) Biintervenient til støtte

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013 Sag 270/2012 (2. afdeling) 2840 Incorporated ApS (advokat Michael Elkiær Andersen) mod G-Star Denmark (advokat Morten Schwartz Nielsen) I tidligere instanser

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 23. oktober 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 23. oktober 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 23. oktober 2018 Sag 133/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Ole Bjørn Christensen, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 6. afdeling

Læs mere

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E afsagt fredag den 29. marts 2019 Sag BS 30204/2018 HJR A (advokat Christina Neugebauer) mod B (advokat Poul Westergaard) I tidligere instanser er afsagt kendelse af

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 Sag 248/2015 A kærer landsrettens afvisning af at behandle en kæresag om afslag på fri proces i en sag om forældremyndighed mv. (advokat Henrik Ehlers)

Læs mere

- 3 - De i brevet af 18. august 2017 anførte temaer blev drøftet.

- 3 - De i brevet af 18. august 2017 anførte temaer blev drøftet. - 3 - De i brevet af 18. august 2017 anførte temaer blev drøftet. Retsformanden bemærkede, at sagsøgerne naturligvis har ret til at overvære hovedforhandlingen, hvortil der er reserveret retsdage i perioden

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 Sag 233/2014 Telia Danmark Filial af Nättjanster Norden AB (advokat Kim Breide Ulrich) mod HS 5 ApS (advokat Sophie Becher) I tidligere instans er

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 Sag 139/2017 Frese A/S (advokat Thea Præstmark) mod FlowCon International ApS (advokat Preben Kønig) I tidligere instanser er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B3023007 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 4. december 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Helga Lund Laursen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. april 2019 Sag BS 37557/2018 HJR (1. afdeling) A (advokat Flemming Jensen) mod Kurator for I/S X under konkurs, advokat Trine Hasselbalch (selv) og Sag BS 37560/2018

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 3. november 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 3. november 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 3. november 2015 Sag 113/2015 Dansk Ejendoms Analyse ved Tue Ulrich Hansen kærer afgørelse i sagen: Claus Wede (advokat Jakob Vinding) mod Søren Visnek (advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 31. oktober 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 31. oktober 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 31. oktober 2018 Sag 13/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Morten Wosylus Kamp) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 3. afdeling den 18.

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. februar 2016 Sag 22/2016 Norvegus Fonden, Inigocenter ApS, A B og C (advokat Eigil Lego Andersen for alle) mod Jesuiterordenen og Niels Steensens Kollegium (advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. marts 2018 Sag 202/2017 (2. afdeling) Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat Sanne H. Christensen) mod A (advokat Martin Laursen) I tidligere instanser

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013 Sag 75/2011 (2. afdeling) A (advokat Finn Roger Nielsen, beskikket) mod Justitsministeriet (tidligere Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. juni 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. juni 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. juni 2017 Sag 60/2017 A og B, C og D (advokat Niels Peter Lindhard for alle) mod Totalkredit A/S (advokat Per Nykjær) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

Som dommere fungerede landsdommerne Dommer A, Dommer B og Dommer C.

Som dommere fungerede landsdommerne Dommer A, Dommer B og Dommer C. Vestre Lands~ets l. afdeling holdt den 6. september 2018 kl. 12.00 møde på tingstedet i Viborg. Som dommere fungerede landsdommerne Dommer A, Dommer B og Dommer C. Virksomhed A m.fl. kærer skifterettens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 Sag 48/2009 (1. afdeling) Region Sjælland (tidligere Storstrøms Amt og Vestsjællands Amt) (advokat Svend Paludan-Müller) mod Dronning Ingrids Hospital

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 23. oktober 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 23. oktober 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 23. oktober 2018 Sag 86/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jesper Storm Thygesen, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 13. afdeling

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016 Sag 192/2016 A kærer bortvisningen af ham fra et retsmøde i sagen: Anklagemyndigheden mod T Kæren angår bortvisningen af A fra et retsmøde i en straffesag

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 5/2019 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 4. oktober 2018 og

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Den 28. marts 2018 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København.

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Den 28. marts 2018 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 28. marts 2018 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Sanne Kolmos, Kåre Mønsted og Karen Moestrup

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012 UDSKRIFT AF HØJESTERETS ANKE- OG KÆREMÅLSUDVALGS DOMBOG HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012 Sag 103/2012 Hvam Maskinstation ved Peter Ardahl Jørgensen (advokat Torben F. Pedersen) mod

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 Sag 20/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Stig Lynghøj Nielsen, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 3. afdeling

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. november 2010

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. november 2010 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. november 2010 Sag 250/2010 A (advokat Tyge Trier, beskikket) mod Forsvarsministeriet (kammeradvokaten ved advokat Peter Biering) og Sag 255/2010 Journalisterne

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. juni 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. juni 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. juni 2018 Sag 15/2018 X ApS under konkurs (advokat Boris K. Frederiksen) mod A (advokat Klaus Ellis Henriques) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Sø-

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K. København, den 21. marts 2016 Sagsnr. 2015-2394/TRA 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] klaget over advokat Gry Henriette Rambusch, København K. Klagens tema: [Advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 3. december 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 3. december 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 3. december 2014 Sag 131/2014 Jumbo Stillads A/S (advokat Ole Bjørn Christensen) mod LogiCon Nordic A/S (advokat Jakob B. Ravnsbo) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. oktober 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. oktober 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. oktober 2018 Sag 107/2018 A (advokat Esben Skjernov, beskikket) mod Rigspolitiet (selv) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Hillerød den 12. april

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B265600D - BFM UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 29. september 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Gerd Sinding (kst.)). 10. afd. nr. B-2656-15:

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. august 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. august 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. august 2019 Sag 219/2018 A (advokat Rasmus Mangor Andersen) mod B (advokat Anders Rynkebjerg) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Skifteretten på Frederiksberg

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Den 17. marts 2017 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København.

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Den 17. marts 2017 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. B1472003- ABF UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den 17. marts 2017 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Ejler Bruun, Anne Birgitte

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015 Sag 196/2014 Munck Consult ved Helge Munck (advokat Mette Højberg) mod Golfbox A/S (advokat Dan Terkildsen) I tidligere instanser er truffet beslutning

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 17. november 2016 Sag 72/2016 Advokat Dan Terkildsen (selv) mod Processelskabet af 28. august 2009 ApS (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. februar 2019 Sag 152/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Knud Ole Ravn Meden) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 18. afdeling den 2.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 Sag 175/2017 IBM Danmark ApS (advokat Jess Thiersen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat David Auken) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

1. og 2. advokatkreds K E N D E L S E

1. og 2. advokatkreds K E N D E L S E København, den 16. december 2015 Sagsnr. 2015-2550/HCH 1. og 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [bank A/S] klaget over [indklagede], [bynavn], og [indklagede]

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 Sag 93/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod B (advokat Anne Broksø) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Lyngby den 26. oktober 2017

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E B026700B - JO UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E Afsagt den 7. juli 2016 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og John Larsen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019 Sag 39/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (advokat Henrik Stagetorn, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 Sag 144/2016 A og B (advokat Jakob Fastrup) mod Ringkøbing-Skjern Kommune (advokat Jens Erik Pedersen) I tidligere instanser er truffet afgørelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. december 2016 Sag 143/2016 Boligforeningen PM (advokat Anne-Katrine Vilsbæk Henriksen) mod A (advokat Jens Preben Søndergaard, beskikket) I tidligere instanser

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016 Sag 209/2015 Rikke Annette Capaldi (advokat Jakob Busse) mod I/S Torvet (advokat Niels E. Valdal) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Boligretten

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E B1362001 - DG UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E Afsagt den 28. september 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Jes Kjølbo Brems (kst.)).

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juli 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juli 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 23. juli 2015 Sag 4/2015 A (advokat Axel Grove) mod Tryg Forsikring A/S (advokat Pia Hjort Mehlbye) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup

Læs mere

UDSKRIFf ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFf ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM S2901001- CSN UDSKRIFf AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. april 2016 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Ulla Langholz, Karsten Bo Knudsen og Klaus Rugaard (kst.)). 5. afd. nr. S-2901-15:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013 Sag 116/2011 (1. afdeling) Halmtorvet 29 A/S (advokat Carsten Lorentzen) mod Rebekka Nørgaard Bach (advokat Karsten Cronwald) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede.

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. København, den 28. marts 2014 J.nr. 2012-2617/JSC 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har tilsidesat

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2251/ADH K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. Klagens tema: [Klager 1] og

Læs mere

Nyhedsbrev. Retssager og voldgift

Nyhedsbrev. Retssager og voldgift Nyhedsbrev Retssager og voldgift 03.07.2014 REFORM AF DEN CIVILE RETSPLEJE 3.7.2014 Den 11. juni 2014 vedtog Folketinget en reform af den civile retspleje, herunder reglerne om sagens forberedelse, beviser,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 Sag 233/2016 A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N og O kærer Østre Landsrets kendelse om afslag på beskikkelse af bistandsadvokat (advokat Brian

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede advokatfirma], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede advokatfirma], [bynavn]. København, den 30. januar 2015 Sagsnr. 2014-515/8KR/CBW 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede advokatfirma], [bynavn]. Klagens

Læs mere

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst. D O M afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1213 13 Ligebehandlingsnævnet som mandatar for M (Kammeradvokaten

Læs mere

UDSKRIFT RETSBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT RETSBOGEN FOR VESTRE LANDSRET Advokat N ete B. Tinning Dokken 10 6700 Esbjerg J. nr. 116693-179718 UDSKRIFT af RETSBOGEN FOR VESTRE LANDSRET 3. afdeling Vestre Landsrets 3. afdeling holdt den 13. juni 2014 kl. 12.00 møde på tingstedet

Læs mere