System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering"

Transkript

1 System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering Baggrund og overordnet formål: Systemet er udarbejdet i henhold til Bekendtgørelse nr. 23 af 11. januar 2005 om Kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale uddannelser med vejledning fra Formålet med kvalitetsudvikling og resultatvurdering er at skabe et grundlag for den løbende evaluering, som danner grundlag for analyse, tolkning og justering af mål, planlægning og praksis. 1. Organisering af ledelsens varetagelse af det faglige og pædagogiske ansvar Rektors ansvar for uddannelsen i henhold til Gymnasieloven varetages i praksis af uddannelsescheferne i samarbejde. En mere detaljeret opgavefordeling fremgår af skolens Organisationsplan, bilag 1 Ledelsen. Uddannelsescheferne samarbejder tæt med teamlederne om det faglige og pædagogiske arbejde i de enkelte klasser. 2. Sammenhæng mellem skolens værdigrundlag og strategien for selvevaluering Strategien for selvevaluering er baseret på skolens grundlæggende værdier. Det betyder, at det afgørende ved selvevalueringen er, at dens resultater medvirker til at højne den faglige kvalitet ved både at forpligte den enkelte elev på de evner og muligheder, vedkommende har og at forpligte læreren på at udvikle sin undervisning i takt med ændrede behov på skolen og hos eleverne. 3. Gennemførelsen af selvevaluering og opfølgning Selvevalueringen gennemføres ad flere veje: 1) Den årlige skoleevaluering, hvor elever og ansatte besvarer hver sin type spørgeskema. Resultatet af skoleevalueringen drøftes i Samarbejdsudvalget, Elevrådet og Bestyrelsen. Evalueringen rummer som faste punkter skolens værdier og indsatsområder (nøgleområder), således at alle målbare områder inddrages. I forlængelse af drøftelserne udarbejder ledelsen forslag til det kommende skoleårs indsatsområder med tilhørende handleplaner, der både tager højde for udvikling og forbedring af eksisterende undervisnings- og arbejdsformer og andre forhold vedrørende uddannelsen og tillige omfatter nye initiativer. 2) I 1.g gennemføres der på teamledernes foranledning mindst en klassetrivselsundersøgelse, mens dette sker efter behov i 2.g og 3.g. Resultaterne forelægges elever og lærere ligesom en opfølgende handlingsplan meddeles elever, lærere, studievejleder, og relevant uddannelseschef. Uddannelsescheferne og teamlederne følger op på resultaterne for de enkelte klasser.

2 3) Hvert 3. år gennemføres den lovpligtige undervisningsmiljøvurderingsundersøgelse. Resultaterne drøftes i undervisningsmiljøvurderingsudvalget og forelægges sammen med en handlingsplan skolens ledelse. Punkter, der behøver nærmere afklaring, inddrages i den efterfølgende skoleevaluering. 4) Gennem møder mellem uddannelseslederne og teamlederne samt i det enkelte klasseteam sker der en løbende drøftelse og udvikling af det pædagogiske arbejde, herunder en udvikling og tilpasning af klassernes studieplan under hensyn til progression og kompetenceudvikling. 4. Inddragelse af elever Skolen sikrer via teamlederne, at flest muligt elever inddrages i den årlige skoleevaluering, der gennemføres via et elektronisk spørgeskema. Skoleevalueringen og initiativer, der udspringer af den, drøftes med Elevrådet. Vurderingen af overordnede og tværgående emner suppleres af den undervisningsevaluering, der gennemføres på alle hold i henhold til bestemmelserne i stxbekendtgørelsen. Se nærmere i Evalueringsplanen. Undervisningsevalueringen er baseret på individuelle formative samtaler, evalueringsskemaer og drøftelser mellem lærer og klasse/hold. 5. Undervisnings- og arbejdsformer, lærerkvalifikationer og resultatvurdering 1. En god overgang fra grundskolen sikres fx ved samarbejde med grundskolen og teamarbejdet i 1.g, herunder at skolen holder individuelle evalueringssamtaler med alle elever i grundforløbet, og ved, at der gennemføres særlige arrangementer for 1.g med både socialt og fagligt sigte. 2. Gennem den løbende evaluering af undervisningen, der beskrives i skolens evalueringsplan sikres det, at lærere og elever drøfter og aftaler, hvilke undervisnings- og arbejdsformer der mest hensigtsmæssigt medvirker til det enkelte fags målopfyldelse. 3. Rammerne for ajourføringen af lærernes faglige og pædagogiske kvalifikationer er fastsat gennem skolens personalepolitik, som er tiltrådt af samarbejdsudvalget og vedtaget af bestyrelsen. Behovene for efteruddannelse mv. afdækkes gennem medarbejderudviklingssamtaler og faggruppesamtaler, som regelmæssigt afholdes med ledelsesrepræsentanter. 4. Elevernes vurdering af uddannelsesforløbet undersøges via skoleevalueringen og evalueringer af særlige forløb, fx afviklingen af grundforløbet og forløbet frem mod studieretningsprojektet. 5. Rektor behandler indberetninger fra censorer og sikrer, at eventuelle kritisable forhold forelægges berørte lærere eller faggrupper. Rektor sikrer, at uhensigtsmæssigheder rettes. 6. Rektor vurderer løbende overgangen til og fordelingen af skolens elever på videregående uddannelser i det omfang, det er muligt at fremskaffe relevant statistisk materiale.

3 7. Ledelsen gennemgår i juni/august eksamensresultaterne for alle hold og drøfter særlig bemærkelsesværdige resultater (gode eller dårlige) med relevante lærere eller faggrupper, således at erfaringerne kan formidles til de øvrige lærere. 6. Opfølgningsplaner De indsatsområder og handlingsplaner, der udarbejdes efter drøftelser med elever og ansatte i forbindelse med skoleevalueringen og eventuelt andre evalueringer, rummer opfølgningen på selvevalueringens resultater. Handlingsplanen angiver, hvem der har ansvar for udførelsen af de enkelte punkter, og inden for hvilken tidsramme det skal ske (normalt inden for det aktuelle skoleår). Rektor sikrer, at der på skolens budget tages højde for gennemførelsen af de punkter, der optages i handlingsplanen. 7. Offentliggørelse Resultatet af den årlige skoleevaluering og af andre evalueringer offentliggøres på skolens hjemmeside.

4 Evalueringsplan Formål: 1. Formålet med evaluering af undervisningen og den enkelte elev er at sikre det bedst mulige faglige udbytte. Evalueringen skal danne grundlag for justering af undervisnings- og arbejdsformer og skal støtte elevernes faglige udvikling. 2. Formålet med formativ evaluering er at sikre, at den enkelte elev får klar viden om egne styrker og svagheder, så der skabes grundlag for vejledning af eleven med hensyn til faglig udvikling og udvikling af arbejdsmetoder. Læreren giver ikke karakterer, men erfaringsbaserede handlingsanvisninger. 3. Formålet med summativ evaluering er at eleven får lærerens vurdering af det faglige standpunkt/graden af målopfyldelse på et givet tidspunkt. Til dette formål anvendes normalt den gældende karakterskala. Karakteren kan være en standpunktskarakter eller en bedømmelse af en opgave eller prøve. kan ledsages af en kommentar i Lectio, der nærmere begrunder karakteren og anviser veje til forbedringer. Der holdes ikke evalueringssamtaler i undervisningstiden i forbindelse med karaktergivningen. Introduktionssamtaler og formative samtaler afvikles i løbet af skoledagen. Såvel lærerens egne timer som kollegers timer står til rådighed herfor. Det er således tilladt at låne elever ud af anden undervisning. I så fald aftales i god tid med berørte kolleger. Evaluering i 1.g I uge holder kontaktlærerne sammen med studievejlederen og en uddannelseschef en evalueringssamtale med hver enkelt elev med fokus på overgangen fra grundskolen til gymnasiet og studieretningsvalget. Med udgangspunkt i et spørgeskema, som eleven har udfyldt på forhånd, drøftes hver enkelt elevs aktuelle styrker og svagheder med henblik på rådgivning om det fortsatte arbejde. Med henblik på at sikre en systematisk evaluering af undervisningen og give det bedste udgangspunkt for kvalitetsudviklingen af undervisningen på alle hold iværksætter skolens administration en anonym skriftlig evaluering af undervisningen af alle fag. Undervisningen i 1.g evalueres dels ved afslutningen af grundforløbet, dels i løbet af foråret. Evalueringen sker via et fælles evalueringsskema der rummer spørgsmål til alle de fag eleverne har, samt evt. generelle spørgsmål til grundforløbet. Der åbnes ét skema pr. klasse (to i blandede studieretninger), og i en på forhånd udpeget lektion sammen med kontaktlæreren evaluerer eleverne undervisningen i alle deres fag. Kontoret tilpasser skemaet, så det indeholder de fag den enkelte klasse har. Hold i tværgående kunstneriske fag samt tværgående sproghold evalueres i separate skemaer. Når skemaet er besvaret, trækker kontoret resultaterne ud, sorterer pr. hold og sender ud til lærerne, der

5 efterfølgende taler om resultaterne med eleverne på holdet og evt. aftaler fokuspunkter for det videre arbejde på holdet. Resultater og de efterfølgende aftalte fokuspunkter indgår i de løbende medarbejderudviklingssamtaler. Ved grundforløbets afslutning gives der en summativ evaluering af AP og NV på grundlag af den afsluttende prøve. Karakteren medtages på eksamensbeviset. Der gives desuden standpunktskarakterer til elever i fag der afsluttes efter 1.g (ma, sa, kunst C) I februar/marts: Summativ evaluering (standpunktskarakterer). Drøftelse af hver enkelt elevs faglige niveau på møde mellem teamlæreren, studievejleder og uddannelseschef med henblik på rådgivning om det videre uddannelsesforløb. I slutningen af skoleåret skriver eleverne dansk/historie-opgave. Dansk- og/eller historielæreren giver en helhedsbedømmelse og en skriftlig evaluering, som specielt peger på forbedringsmuligheder både formelt og indholdsmæssigt. Ved afslutningen af 1.g gives der en summativ evaluering i alle fag (årskarakter) og i de fag, der indgår i eksamen eller årsprøve. Elevernes resultater drøftes på lærerforsamlingsmødet i juni med henblik på rådgivning om det videre uddannelsesforløb. Mødet ledes af uddannelseschefen for 1.g. Evaluering i 2.g Inden for ugerne afvikles en formativ samtale mellem hver enkelt elev eller grupper af elever og faglæreren i klassens studieretningsfag + historie. Kontaktlæreren fastlægger sammen med de involverede lærere tidspunkterne for samtalerne. De deltagende lærere formidler væsentlig information fra samtalerne til klassens øvrige lærere og studievejlederen. I november/december gives der standpunktskarakterer i alle fag. I forbindelse med karaktergivningen holdes et klassemøde med deltagelse af klassens lærere, studievejlederen og den relevante uddannelseschef, hvor enkeltelever drøftes med henblik på rådgivning om det videre forløb. Studievejlederen følger op med samtaler med elever med særlige problemer (faglige, sociale). Med henblik på at sikre en systematisk evaluering af undervisningen og give det bedste udgangspunkt for kvalitetsudviklingen af undervisningen på alle hold iværksætter skolens administration en anonym skriftlig evaluering af undervisningen af alle fag. Undervisningen i 2.g evalueres dels i november (fag der slutter efter 2.g), dels i februar (fag der fortsætter i 3.g). Der åbnes ét skema pr. klasse (to i blandede studieretninger), og i en på forhånd udpeget lektion sammen med kontaktlæreren evaluerer eleverne undervisningen i alle deres fag. Kontoret tilpasser skemaet, så det indeholder de fag den enkelte klasse har. Tværgående sproghold evalueres i separate skemaer. Når skemaet er besvaret, trækker kontoret resultaterne ud, sorterer pr. hold og sender ud til lærerne, der efterfølgende taler om resultaterne med eleverne på holdet og

6 evt. aftaler fokuspunkter for det videre arbejde på holdet. Resultater og de efterfølgende aftalte fokuspunkter indgår i de løbende medarbejderudviklingssamtaler. I foråret skriver eleverne en studieretningsopgave (SRO), der bedømmes og forsynes med en skriftlig evaluering, som specielt peger på forbedringsmuligheder både formelt og indholdsmæssigt. I februar/marts: Summativ evaluering (standpunktskarakterer) i alle fag. Drøftelse af hver enkelt elevs faglige niveau på møde mellem studieretningsleder/teamleder, studievejleder og uddannelseschef med henblik på rådgivning om det videre uddannelsesforløb. Ved afslutningen af 2.g gives der en summativ evaluering i alle fag (årskarakter) og i de fag, der indgår i eksamen eller årsprøve. Elevernes resultater drøftes på et klassemøde i juni med henblik på rådgivning om det videre uddannelsesforløb. Mødet ledes af uddannelseslederen for 2.g. Evaluering i 3.g Inden for ugerne afvikles en formativ samtale mellem hver enkelt elev eller grupper af elever og faglæreren i elevens fag på A-niveau, bortset fra historie. Studieretningslederen fastlægger sammen med de involverede lærere tidspunkterne for samtalerne. De deltagende lærere formidler væsentlig information fra samtalerne til klassens øvrige lærere og studievejlederen. I november/december gives der standpunktskarakterer i alle fag. I forbindelse med karaktergivningen holdes et klassemøde med deltagelse af klassens lærere, studievejlederen og den relevante uddannelsesleder, hvor enkeltelever drøftes med henblik på rådgivning om det videre forløb. Studievejlederen følger op med samtaler med elever med særlige problemer (faglige, sociale). Med henblik på at sikre en systematisk evaluering af undervisningen og give det bedste udgangspunkt for kvalitetsudviklingen af undervisningen på alle hold iværksætter skolens administration en anonym skriftlig evaluering af undervisningen af alle fag. Undervisningen i 3.g evalueres over to omgange i januar. Fag med skriftlig dimension evalueres for sig, og fag uden for sig. SRP-forløbet evalueres særskilt. Der åbnes ét skema pr. klasse (to i blandede studieretninger), og i en på forhånd udpeget lektion sammen med kontaktlæreren evaluerer eleverne undervisningen i alle deres fag. Kontoret tilpasser skemaet, så det indeholder de fag den enkelte klasse har. Valgfagshold i 3.g samt tværgående sproghold evalueres i separate skemaer. Når skemaet er besvaret, trækker kontoret resultaterne ud, sorterer pr. hold og sender ud til lærerne, der efterfølgende taler om resultaterne med eleverne på holdet og evt. aftaler fokuspunkter for det videre arbejde på holdet. Resultater og de efterfølgende aftalte fokuspunkter indgår i de løbende medarbejderudviklingssamtaler. I efterårssemestret udarbejdes et Studieretningsprojekt (SRP), der karakterbedømmes af vejleder(e) og en ekstern censor.

7 I februar/marts: Summativ evaluering (standpunktskarakterer) i alle fag. Drøftelse af hver enkelt elevs faglige niveau på møde mellem studieretningsleder/teamleder, studievejleder og uddannelsesleder med henblik på rådgivning om det videre uddannelsesforløb. Ved afslutningen af 3.g gives der en summativ evaluering i alle fag (årskarakter) og i de fag, der indgår i eksamen (eksamenskarakter). Alle karakterer indgår i studentereksamensbeviset.

8 Årgang Evalueringsplan 1g Uge November Februar Marts Maj/juni Afslutning af 1.g Individuel evalueringssamtale Hvem: Kontaktlærere, studievejledere og uddannelseschef (summativ evaluering) i fag eleven afslutter på C-niveau til sommer (sa, ma, kunst C) Hvem: faglærerne Skriftlig evaluering af undervisningen i alle fag Hvem: Udd.chef + adm. De respektive faglærere følger op i fagene. Danskhistorieopgave: Helhedsbedømmelse og skriftlig evaluering Hvem: Da- og hi-lærer Afsluttende prøvekarakterer i nv og ap. Hvem: nv og ap-lærerne Evaluering af grundforløbet og af fagene Hvem: Udd.chef + adm. Møde ml. kontaktlærer, stv og udd.leder Udd.chef indkalder + evt. årsprøver og eksamener Lærerforsamlingsmøde 2g Uge November/december November Februar/Marts Marts April Afslutning af 2.g Faglig samtale (formativ) i elevens studieretningsfag + historie Hvem: De respektive faglærere Evt. kommentarer i Lectio. Skriftlig evaluering af SROopgaven (formativ) Hvem: De respektive faglærere Klassemøde Skriftlig evaluering af undervisningen i afsluttende fag Hvem: Udd.chef + adm. De respektive faglærere følger op i fagene. Møde ml. kontaktlærer, stv og udd.leder Udd.chef indkalder Skriftlig evaluering af undervisningen i fortsætterfag Hvem: Udd.chef + adm. De respektive faglærere følger op i fagene. + evt. årsprøver og eksamener Lærerforsamlingsmøde 3g Uge November/december Efterår-december Januar Februar/Marts Afslutning af 3.g Faglig samtale (formativ) i elevens fag på A-niveau bortset fra historie Hvem: De respektive faglærere Evt. kommentarer i Lectio. SRP-opgave Vejledning (formativ) Karakterbedømmelse (summativ) Hvem: De respektive faglærere Skriftlig evaluering i alle fag Hvem: udd.chef + adm. De respektive faglærere følger op i fagene. Eksamener Klassemøde Møde ml. kontaktlærer, stv og udd.chef Udd.chef indkalder

Skolens mål og rammer

Skolens mål og rammer Evalueringsplan Formål: 1. Formålet med evaluering af undervisningen og den enkelte elev er at sikre det bedst mulige faglige udbytte. Evalueringen skal danne grundlag for justering af undervisnings- og

Læs mere

Kvalitet. Aabenraa Statsskole

Kvalitet. Aabenraa Statsskole Kvalitet på Aabenraa Statsskole 5.8.2013 1 Kvalitet på Aabenraa Statsskole På Aabenraa Statsskole udvikler og tilpasser medarbejdere og ledelse løbende STX og HFuddannelserne til gavn for elever og kursister.

Læs mere

Aabenraa Statsskoles Kvalitetssystem

Aabenraa Statsskoles Kvalitetssystem Aabenraa Statsskoles Kvalitetssystem Juni 2018 Aabenraa Statsskoles kvalitetssystem Kvalitet i uddannelsen har tre dimensioner: Den oplevede kvalitet hos elever, den faglige kvalitet og den organisatoriske

Læs mere

Struer Statsgymnasium Aug 15

Struer Statsgymnasium Aug 15 1. Skolens kvalitetssikringssystem. Formålet med kvalitetssikringssystemet er at bidrage til opfyldelsen af skolens målsætninger, og dermed også at dokumentere resultater og forbedre kvaliteten af skolens

Læs mere

Evalueringsplan. Ad 1. - eleverne løbende er orienteret om deres faglige standpunkt, og hvilken udviklingsproces de er i

Evalueringsplan. Ad 1. - eleverne løbende er orienteret om deres faglige standpunkt, og hvilken udviklingsproces de er i Evalueringsplan AGs evalueringsplan forholder sig til STX-bekendtgørelsens 131-139. Den omfatter konkret, løbende evaluering af undervisningen og af den enkelte elev både ud fra de mål, der er opstillet

Læs mere

Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium

Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium Horsens Gymnasiums system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering omfatter systematiske og regelmæssige selvevalueringer,

Læs mere

Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF

Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF Indhold 1. Indledning side 1 2. Evaluering af undervisningen 2.1. Evaluering af studieplanen. side 2 2.2. Evaluering af planlægning og gennemførelse af undervisningen

Læs mere

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Indledning BG s kvalitets- og evalueringsplan udgør den overordnede ramme for arbejdet med kvalitets- og evalueringsarbejdet. Arbejdet

Læs mere

Kvalitetssystem og evalueringsplan for Gefion gymnasium.

Kvalitetssystem og evalueringsplan for Gefion gymnasium. Kvalitetssystem og evalueringsplan for Gefion gymnasium. Formålet med denne plan er at medvirke til at sikre kvalitet i undervisningen og at sikre en systematisk og løbende selvevaluering med henblik på

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2015-16 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling.

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling. KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU Selvevaluering Opfølgningsplan KLASSENIVEAU Evaluering Opfølgning i klasseteams Evalueringer og dataindsamling Implementering ELEVNIVEAU Feedback Undervisning Evalueringssamtaler

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien skal understøtte skolens arbejde med at opnå de retningsgivende mål jf. gældende love og bekendtgørelser samt

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien skal understøtte skolens arbejde med at opnå de retningsgivende mål jf. gældende love og bekendtgørelser samt

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2011-2012 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2012-13 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Kategori Hvad evalueres Hvem Hvordan Hvornår Rapportering Opfølgning. Faglæreren Standpunktskarakterer 3 gange årligt (nov., feb.

Kategori Hvad evalueres Hvem Hvordan Hvornår Rapportering Opfølgning. Faglæreren Standpunktskarakterer 3 gange årligt (nov., feb. Faglig evaluering og studieaktivitet Alle elever i alle fag alle fag Faglæreren Standpunktskarakterer 3 gange årligt (nov., feb./marts, maj) Karaktersamtale og/eller kommentar i Elevens generelle standpunkt

Læs mere

Evalueringspraksis på Langkaer Gymnasium

Evalueringspraksis på Langkaer Gymnasium Evalueringspraksis på Langkaer Gymnasium Det er målet for denne evalueringsplan at beskrive Langkaer Gymnasiums evalueringspraksis. På Langkaer Gymnasium tænker vi evaluering i et udviklingsperspektiv,

Læs mere

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Formålet med kvalitetssystemet på Rungsted Gymnasium er at medvirke til at skabe en åben evalueringskultur som er praktisk anvendelig. Hensigten er,

Læs mere

Evalueringsstrategi Evaluering og kvalitetssikring Nykøbing Katedralskole

Evalueringsstrategi Evaluering og kvalitetssikring Nykøbing Katedralskole Nykøbing Katedralskoles evalueringsstrategi bygger på kravene i kapitel 11 i Lov om gymnasiale uddannelser (LOV nr 1716 af 27/12/2016) om kvalitetsudvikling samt på kravene i kapitel 1 i bekendtgørelsen

Læs mere

System for kvalitetssikring og resultatvurdering N. Zahles Gymnasieskole

System for kvalitetssikring og resultatvurdering N. Zahles Gymnasieskole Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 2 Kvalitetssystemet... 2 Gymnasiets organisering... 2 Sammenhæng mellem skolens værdigrundlag og den valgte strategi for selvevaluering... 2 Strategi for selvevaluering

Læs mere

Indledning Hvad evalueres og hvordan evalueres der på Køge Gymnasium? 3

Indledning Hvad evalueres og hvordan evalueres der på Køge Gymnasium? 3 Kvalitetssystem for Køge Gymnasium Indhold Indledning 2 1. Hvad evalueres og hvordan evalueres der på Køge Gymnasium? 3 1.1 Elevernes faglige niveau, trivsel og overgang til videregående uddannelse 3 1.1.1

Læs mere

Evalueringsstrategi for Hjørring Gymnasium

Evalueringsstrategi for Hjørring Gymnasium valueringsstrategi for Hjørring Gymnasium - Gældende for årgang 2017 og frem valueringsstrategien er en strategi for skolens evalueringsprocedure med fokus på den enkelte elevs personlige og faglige udvikling.

Læs mere

Kvalitetssikringssystem for Silkeborg Gymnasium

Kvalitetssikringssystem for Silkeborg Gymnasium Kvalitetssikringssystem for Silkeborg Gymnasium 1. Organisering af Silkeborg Gymnasium Skolens ledelse består af rektor og fem uddannelseschefer. Rektor varetager den overordnede ledelse og er ansvarlig

Læs mere

Kategori Hvad evalueres Hvem Hvordan Hvornår Rapportering Opfølgning. Faglæreren Standpunktskarakterer 3 gange årligt (nov., feb.

Kategori Hvad evalueres Hvem Hvordan Hvornår Rapportering Opfølgning. Faglæreren Standpunktskarakterer 3 gange årligt (nov., feb. Faglig evaluering og studieaktivitet Alle elever i alle fag alle fag Faglæreren Standpunktskarakterer 3 gange årligt (nov., feb./marts, maj) Karaktersamtale og/eller kommentar i Elevens generelle standpunkt

Læs mere

GLAD, GLOBAL, GRØN OG GENIAL

GLAD, GLOBAL, GRØN OG GENIAL Nykøbing Katedralskole vil: være det synlige gymnasium, der samarbejder med lokale, nationale og globale partnere være det udviklingsorienterede gymnasium, der dyrker den enkelte elevs potentiale gennem

Læs mere

Kvalitetssystem på HTX Roskilde

Kvalitetssystem på HTX Roskilde Kvalitetssystem på HTX Roskilde Indledning Arbejdet med kvalitetssikring på HTX Roskilde har til hensigt: 1) Til stadighed at udvikle kvaliteten af skolens kerneydelser gennem systematiske regelmæssige

Læs mere

Kvalitetsplan for Christianshavns Gymnasium, 2016

Kvalitetsplan for Christianshavns Gymnasium, 2016 Kvalitetsplan for Christianshavns Gymnasium, 2016 Kvalitetssikringssystemet og evalueringsplanen Ethvert gymnasium skal have et system til kvalitetsarbejde og resultatvurdering, der udmøntes i en evalueringsstrategi

Læs mere

Evalueringsstrategi for Hjørring Gymnasium

Evalueringsstrategi for Hjørring Gymnasium valueringsstrategi for Hjørring Gymnasium - Gældende for årgang 2017 og frem valueringsstrategien er en strategi for skolens evalueringsprocedure med fokus på den enkelte elevs personlige og faglige udvikling.

Læs mere

KVALITETSARBEJDE OG EVALUERING. På Tietgen Handelsgymnasium

KVALITETSARBEJDE OG EVALUERING. På Tietgen Handelsgymnasium KVALITETSARBEJDE OG EVALUERING På Tietgen Handelsgymnasium 1 Indholdsfortegnelse Hvad betyder kvalitet for os?... 3 Kvalitet i hverdagen... 3 Sådan arbejder vi med resultatopfølgning og evaluering... 3

Læs mere

Evalueringsstrategi

Evalueringsstrategi Evalueringsstrategi 2016-2017 Evalueringsudvalget Introduktion til evalueringsstrategien Vi vil levere den bedste undervisning og give eleverne de bedste læringsbetingelser. Vi arbejder løbende med at

Læs mere

Kvalitetssystem og evalueringsplan for Brønderslev Gymnasium og HF

Kvalitetssystem og evalueringsplan for Brønderslev Gymnasium og HF Kvalitetssystem og evalueringsplan for Brønderslev Gymnasium og HF Indhold 1. Formål og struktur... 2 2. Årshjul på elevniveau... 3 3. Årshjul på undervisningsniveau (hold/klasse)... 4 4. Årshjul på institutionsniveau...

Læs mere

HVEM ER ANSVARLIG HVORNÅR. Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

HVEM ER ANSVARLIG HVORNÅR. Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2017-18 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder fra kvalitetssystemet, der løbende belyses, samt nøgleområder, der

Læs mere

TG S KVALITETSSYSTEM

TG S KVALITETSSYSTEM November 2018 TG S KVALITETSSYSTEM TG s kvalitetssystem angiver, hvorledes TG opfylder 2017 bekendtgørelsens krav om fastlæggelse og anvendelse af et system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering

Læs mere

Kvalitetssystem 2019 TÅRNBY GYMNASIUM & HF. [Dokumentets undertitel]

Kvalitetssystem 2019 TÅRNBY GYMNASIUM & HF. [Dokumentets undertitel] Kvalitetssystem 2019 TÅRNBY GYMNASIUM & HF [Dokumentets undertitel] TG S KVALITETSSYSTEM På TG ønsker vi med vores kvalitetssystem at forbedre kvaliteten gennem systematiske evalueringer. De løbende evalueringer

Læs mere

Alssundgymnasiets system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering

Alssundgymnasiets system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering Indholdsfortegnelse Kvalitetssystemet og evalueringsplanen... 2 AGS Værdigrundlag/vision... 2 Ledelsens organisering og samarbejde med lærere, elever og administrativt personale... 3 Evalueringsplanen/regelmæssige

Læs mere

HVAD EVALUERES HVEM ER RESULTATER OG HVORNÅR ANSVARLIG

HVAD EVALUERES HVEM ER RESULTATER OG HVORNÅR ANSVARLIG kvalitetsudviklings-og evalueringsplanen for Ordrup Gymnasium 2019-2020 Målet med kvalitetssystemet på Ordrup Gymnasium er at sikre et meningsfuldt og systematisk arbejde med kvalitetssikring og kvalitetsudvikling,

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2014-15

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2014-15 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2014-15 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

1. en skoleevalueringsplan, der er en beskrivelse af, hvordan den overordnede evaluering af kvalitet og resultater på institutionen foregår.

1. en skoleevalueringsplan, der er en beskrivelse af, hvordan den overordnede evaluering af kvalitet og resultater på institutionen foregår. Kvalitetssikringssystem for Fredericia Gymnasium Kvalitetssikringssystemet Kvalitetssikringssystemet på Fredericia Gymnasium skal sikre gode resultater og fortsat skoleudvikling. Det indebærer, at mange

Læs mere

Kvalitetssystem. Struer Statsgymnasiums udmøntning af bekendtgørelsens krav tager udgangspunkt i skolens værdigrundlag:

Kvalitetssystem. Struer Statsgymnasiums udmøntning af bekendtgørelsens krav tager udgangspunkt i skolens værdigrundlag: Kvalitetssystem 1. Skolens kvalitetssystem Jf. BEK nr 367 af 19/04/2016 Bekendtgørelse om erhvervsuddannelse og BEK nr 497 af 18/05/2017 Bekendtgørelse om de gymnasiale uddannelser kapitel 10 skal institutionen

Læs mere

Evalueringsplan for Borupgaard Gymnasium - strategi, evaluering og kvalitetsudvikling

Evalueringsplan for Borupgaard Gymnasium - strategi, evaluering og kvalitetsudvikling December 2016 / opr. maj 2015 Evalueringsplan for Borupgaard Gymnasium - strategi, evaluering og kvalitetsudvikling Evalueringsplanen for Borupgaard Gymnasium beskriver de evalueringer, der udføres på

Læs mere

Skolens mål og rammer

Skolens mål og rammer Bilag 4.2 Indhold Herning Gymnasiums system til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering. Hvad gør vi?... 2 1. Elevtrivsel og fastholdelse i uddannelsesforløb... 3 1.a. Elevtrivsel... 3 Indsats på skoleniveau...

Læs mere

Kvalitetssikringssystem. Kvalitetssikringssystem. Sønderborg Statsskole. Aug. 2013

Kvalitetssikringssystem. Kvalitetssikringssystem. Sønderborg Statsskole. Aug. 2013 Kvalitetssikringssystem Sønderborg Statsskole Aug. 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sønderborg Statsskole - profil... 3 2.1 Organisering af skolen...4 3. Skoleevaluering...5 3.1. Gennemgående

Læs mere

SELVEVALUERING GHG

SELVEVALUERING GHG SELVEVALUERING GHG 2017-18 I forbindelse med gymnasiereformen er der indført et nyt krav om, at gymnasierne som led i det samlede kvalitetsarbejde skal udarbejde en selvevaluering. Det fremgår af BEK nr.

Læs mere

Evalueringsstrategi

Evalueringsstrategi Evalueringsstrategi 2019-2020 Godkendt i bestyrelsen den 19. juni 1 Evalueringsudvalget Introduktion til evalueringsstrategien Vi vil levere den bedste undervisning og give eleverne de bedste læringsbetingelser.

Læs mere

Odder Gymnasiums system til kvalitetsudvikling

Odder Gymnasiums system til kvalitetsudvikling 1 Odder Gymnasiums system til kvalitetsudvikling April 2006 2 Indholdsfortegnelse I Præsentation af systemet Skolens udgangspunkt for kvalitetsudvikling side 1 1.a Kvalitetssystemet skema 1 side 2 Bemærkninger

Læs mere

Christianshavns Gymnasium. Kvalitetssystem, evalueringsstrategi og evalueringsplan

Christianshavns Gymnasium. Kvalitetssystem, evalueringsstrategi og evalueringsplan Christianshavns Gymnasium Kvalitetssystem, evalueringsstrategi og evalueringsplan Christianshavns Gymnasium 2012 1 Indhold 1. Lovgrundlaget 4 I dette kapitel fremlægges lovgrundlaget for Christianshavns

Læs mere

Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding

Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding Evalueringsplan for IBC Handelsgymnasiet Kolding 2018-19 IBC s evalueringsplan for hhx-uddannelsen er udarbejdet på baggrund af nedenstående bekendtgørelser: LOV nr. 1716 Lov om de gymnasiale uddannelser

Læs mere

Oversigtsskema. De 4 niveauer i evalueringssystemet.

Oversigtsskema. De 4 niveauer i evalueringssystemet. Oversigtsskema. De 4 niveauer i evalueringssystemet. 1. niveau: Elevernes udbytte mål hvilken Elevernes faglige standpunkt (summativt) Centralt stillede mål for Lærerne Ved opgaver, tests, prøver, karaktergivning,

Læs mere

Generelt. 1.8 Individuel kompetencevurdering - evaluerings- og kvalitetssikringsstrategi

Generelt. 1.8 Individuel kompetencevurdering - evaluerings- og kvalitetssikringsstrategi 1.8 Individuel kompetencevurdering - evaluerings- og kvalitetssikringsstrategi Evaluerings- og kvalitetssikringsstrategi på Hasseris Gymnasium Fokus i evalueringsstrategien er at sikre kvalitet og udvikling

Læs mere

Elevernes/kursisternes personlige dannelsesproces Elevernes/kursisternes udvikling fra elever til studerende Elevernes/kursisternes faglige niveau

Elevernes/kursisternes personlige dannelsesproces Elevernes/kursisternes udvikling fra elever til studerende Elevernes/kursisternes faglige niveau System til kvalitetsudvikling og resultatvurdering for Næstved Gymnasium og HF-kursus efter UVM's gymnasieog hf-bekendtgørelser ( 107-118/56-62) og bekendtgørelse nr. 23 af 11. januar 2005 1 Indledning

Læs mere

Christianshavns Gymnasiums kvalitetssystem

Christianshavns Gymnasiums kvalitetssystem Christianshavns Gymnasiums kvalitetssystem Plan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering og de dertilhørende procedurer og evalueringer Christianshavns Gymnasium 2007 Side 1 af 22 Præsentation af kvalitetsplanen

Læs mere

Kvalitetssystem for de gymnasiale uddannelser på EUC Nord

Kvalitetssystem for de gymnasiale uddannelser på EUC Nord Kvalitetssystem for de gymnasiale uddannelser på EUC Nord Formålet med kvalitetssystemet er at undersøge, hvorledes skolens interessenter på og udenfor skolen har det med skolen. Kvalitetsvurderinger skal

Læs mere

Thisted Gymnasium og HF-Kursus

Thisted Gymnasium og HF-Kursus Thisted Gymnasium og HF-Kursus Ringvej 32, 7700 Thisted, tlf. 97 92 34 88, e-mail: ugtly@vibamt.dk, skolenr. 787023, ean-nr. 5798003038605 Elev Undervisning Ny elev Studiecenter Tidligere elever Praktisk

Læs mere

Kvalitetssystem på Midtfyns Gymnasium

Kvalitetssystem på Midtfyns Gymnasium Kvalitetssystem på Midtfyns Gymnasium (2018 1. 0) Indledning På Midtfyns Gymnasium arbejder vi løbende med at højne elevernes faglige niveau og trivsel samt kvaliteten i undervisningen, l den forbindelse

Læs mere

Kvalitets- og evalueringsplan for Herlev Gymnasium og HF 2007-2010

Kvalitets- og evalueringsplan for Herlev Gymnasium og HF 2007-2010 Kvalitets- og evalueringsplan for Herlev Gymnasium og HF 2007-2010 Organisation (obligatoriske områder) Værdier, skole- og ledelsesorganisering Skolens værdigrundlag (og sammenhængen med selvevalueringen)

Læs mere

Evaluering og kvalitetsudvikling

Evaluering og kvalitetsudvikling Evaluering og kvalitetsudvikling I henhold til gymnasie og HF bekendtgørelsen skal alle gymnasier have et system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering. Vi benytter følgende evalueringssystem. Indhold

Læs mere

Evalueringsstrategi og eksamensplan - for elever i 1.g

Evalueringsstrategi og eksamensplan - for elever i 1.g hhx-uddannelsen 2017-2018 Evalueringsstrategi og eksamensplan - for elever i 1.g Indhold Intern evalueringsstrategi... 3 1. Evaluering af den enkelte elev... 3 Faglige kompetencer... 3 Almene og personlige

Læs mere

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Årlig selvevaluering Indledning Gefion Gymnasiums kommissorium tilsiger, at der skal laves en årlig selvevaluering hvortil der skal udarbejdes handleplaner. Handleplanerne

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien udmøntes i en evalueringsplan som omfatter en evaluering af studieplanen, herunder planlægning og gennemførelse

Læs mere

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF Skolen skal sikre kvalitet i undervisningen på et overordnet niveau, hvilket er beskrevet i Bekendtgørelse om kvalitetssikring og resultatudvikling med dennes

Læs mere

Kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Herningsholm Erhvervsgymnasium

Kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Herningsholm Erhvervsgymnasium Kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Herningsholm Erhvervsgymnasium Systemet til kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Herningsholm Erhvervsgymnasium er udviklet på baggrund af bekendtgørelse

Læs mere

Beskrivelse af systemets principper

Beskrivelse af systemets principper Gribskov Gymnasiums system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering Systemet er baseret på Lov om de gymnasiale uddannelser og Bekendtgørelse om de gymnasiale uddannelser. Relevante paragraffer fremgår

Læs mere

Evalueringsstrategi for HTX

Evalueringsstrategi for HTX Senest revideret 26. januar 2018 Indholdsfortegnelse Indledning og formål... 1 Fire evalueringsperspektiver med hver sit fokus... 2 1. Evaluering af elever... 4 2. Evaluering af undervisning... 5 3. Evaluering

Læs mere

MIO-møde tirsdag

MIO-møde tirsdag MIO-møde tirsdag 19.1.2016 Kvalitet / Tilsyn Projekter Internationalisering 18-02-2016 Finn Arvid Olsson Stabschef 1 Kvalitetstilsyn og Ministeriet Hjemmel i Love og bekendtgørelser Hjemmel i regeringsgrundlaget

Læs mere

Opgaver i teamstrukturen. Den enkelte lærer Klasseteamet Teamformændene Ledelsen

Opgaver i teamstrukturen. Den enkelte lærer Klasseteamet Teamformændene Ledelsen Opgaver i teamstrukturen. Den enkelte lærer varetager den kvalificerede undervisning, der bygger på: faglighed kontakten til den enkelte elev og dermed niveaufastlæggelsen anvendelse af forskellige metoder

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt 2017 2018 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf:

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf: Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Ifølge Lov om friskoler og private grundskoler m.v. skal skolen regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde

Læs mere

Evalueringsstrategi for EUD

Evalueringsstrategi for EUD EUC Sjælland 2018 Senest revideret 26. januar 2018 EUC Sjælland 2018 Indholdsfortegnelse Indledning og formål... 2 Fire evalueringsperspektiver med hver sit fokus... 2 1. Evaluering af elever... 3 2. Evaluering

Læs mere

Evalueringsstrategi TIETGEN HANDELSGYMNASIUM

Evalueringsstrategi TIETGEN HANDELSGYMNASIUM TIETGEN HANDELSGYMNASIUM Evalueringsstrategi Indhold 1. Evalueringer generelt... 1 2. Procesevaluering... 1 3. Elevtrivselsundersøgelsen... 4 4. Evaluering af enkeltstående begivenheder/arrangementer...

Læs mere

Manual for team og klasseforum

Manual for team og klasseforum Manual for team og klasseforum Målsætning, sammensætning, opgaver og kvalitet Roskilde Katedralskole 1. Målsætning for samarbejdet i team og klasseforum Overordnet mål: Vi vil sikre vores elever den bedst

Læs mere

Det er et redskab til at opbygge en kultur, hvor skolen løbende og systematisk forbedrer skolens løsning af opgaver på alle niveauer

Det er et redskab til at opbygge en kultur, hvor skolen løbende og systematisk forbedrer skolens løsning af opgaver på alle niveauer Business College Syd 2007 Kvalitetssystem på Business College Syd Mommark Handelskostskole Sønderborg Handelsskole 1. Overordnede mål og rammer Skolens overordnede formål er at formidle uddannelse og kompetencer

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. 23. af 11. januar 2005 om Kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale uddannelser

Vejledning til bekendtgørelse nr. 23. af 11. januar 2005 om Kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale uddannelser Undervisningsministeriet Afdelingen for gymnasiale uddannelser Januar 2006 Vejledning til bekendtgørelse nr. 23. af 11. januar 2005 om Kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de gymnasiale uddannelser

Læs mere

Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg)

Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg) Skolens bedømmelsesplan De merkantile erhvervsuddannelser Tradium Bedømmelsesplan for handelsskolens grundforløb (hg) Nedenstående bedømmelsesplan gælder for grundforløbet på Tradium (hg) 2014 og 15. Bedømmelsesplanen

Læs mere

Vigtige datoer. Eksamensorientering

Vigtige datoer. Eksamensorientering 2018 Vigtige datoer Tirsdag den 16. maj kl.15.00 offentliggøres de skriftlige prøver, og prøver der afholdes før 23. maj. Tirsdag den 23. maj kl. 15.00 offentliggøres hele eksamensplanen. Onsdag den 24.

Læs mere

Evaluering på Vestfyns Gymnasium

Evaluering på Vestfyns Gymnasium Evaluering på Vestfyns Gymnasium Udkast til kvalitetssikringssystem og evalueringsplan (revideret version) Præsentation af systemet Sammenhæng mellem Kvalitetssikringssystemet og evalueringsplanen Den

Læs mere

Ansvarsområder for ledelse og PAM

Ansvarsområder for ledelse og PAM A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Ansvarsområder for ledelse og PAM Lederteam på Aalborg Katedralskole Rektor Christian Warming Overordnet pædagogisk og administrativ ledelse Vision, målsætning og

Læs mere

Evalueringsstrategi for stx på Frederikssund Gymnasium

Evalueringsstrategi for stx på Frederikssund Gymnasium Evalueringsstrategi for stx på Frederikssund Gymnasium På Frederikssund Gymnasium har vi en strategi for evaluering, der går ud på at sikre at eleverne løbende er opdateret om, hvordan de klarer sig fagligt

Læs mere

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING INDHOLD Kvalitetsudvikling og resultatvurdering... 1 Værdigrundlag og strategi for selvevaluering... 1 Kvalitetsudvikling og kompetenceudvikling... 2 Evalueringsområder...

Læs mere

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Trine Rhein-Knudsen Læringskonsulent STUK trine.rhein-knudsen@stukuvm.dk Dagsorden Lovkomplekset og reformens intentioner Hvad

Læs mere

Kvalitetsplan og. kvalitetssystem til selvevaluering. Vejen Business College

Kvalitetsplan og. kvalitetssystem til selvevaluering. Vejen Business College Kvalitetsplan og kvalitetssystem til selvevaluering Vejen Business College Senest revideret: Juni 2015 Indledning Denne plan skal ses som et element i det krævede kvalitetsarbejde på Vejen Business Colleges

Læs mere

EVALUERINGSSTRATEGI TIETGEN HANDELSGYMNASIUM

EVALUERINGSSTRATEGI TIETGEN HANDELSGYMNASIUM EVALUERINGSSTRATEGI TIETGEN HANDELSGYMNASIUM Indhold 1. Evalueringer generelt... 2 2. Procesevaluering... 2 3. Elevtrivselsundersøgelsen... 6 4. Evaluering af enkeltstående begivenheder/arrangementer...

Læs mere

Favrskov Gymnasiums organisationsstruktur

Favrskov Gymnasiums organisationsstruktur Favrskov Gymnasiums organisationsstruktur Ledelsen: Rektoratet (rektor og vicerektor): Bestyrelse og eksterne forhold, økonomi- og målstyring, personale/hr og elever, PR og SU Pædagogiske ledere F.eks.

Læs mere

Teamlærer på ÅSG 2019/20

Teamlærer på ÅSG 2019/20 på ÅSG 2019/20 Indhold Introduktion til arbejdet om klasserne... 2 Lærerteam, studievejleder og uddannelsesleder... 2 Klassens lærerteam og teamlæreren... 2 Ansvarsområder... 2... 2 Studievejledere...

Læs mere

Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17

Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17 Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17 Fokuspunkter: Fælles for grundskole og gymnasium 1) Helhedsskolen Målet er fortsat at manifestere IJG som en helhedsskole og en økonomisk

Læs mere

TG S KVALITETSSYSTEM Evaluering af nøgleområder og procedurer

TG S KVALITETSSYSTEM Evaluering af nøgleområder og procedurer Tårnby Gymnasium & HF Sidst redigeret: 29-10-12 TG S KVALITETSSYSTEM Evaluering af nøgleområder og procedurer TG s kvalitetssystem angiver, hvorledes TG opfylder bekendtgørelsens krav 1 om kvalitetsudvikling

Læs mere

Vigtige datoer. Eksamensorientering

Vigtige datoer. Eksamensorientering 2019 Vigtige datoer Fredag den 10. maj kl.15.00 offentliggøres de skriftlige prøver, og mundtlige prøver der afholdes før 24. maj. Torsdag den 16. maj kl. 15.00 offentliggøres hele eksamensplanen. Mandag

Læs mere

Tidsplan for stx på Mulernes Legatskole

Tidsplan for stx på Mulernes Legatskole Indholdsfortegnelse Tidsplan for stx på Mulernes Legatskole Evalueringer og opgaver i 1.g... 2 AP. Retningslinier på Mulernes Legatskole... 2 Slutevaluering af naturvidenskabelig grundforløb:... 2 NV.

Læs mere

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING INDHOLD Kvalitetsudvikling og resultatvurdering... 1 Værdigrundlag og strategi for selvevaluering... 1 Kvalitetsudvikling og kompetenceudvikling... 2 Evalueringsområder...

Læs mere

Kvalitetspolitik. For. Aalborg Katedralskole

Kvalitetspolitik. For. Aalborg Katedralskole Kvalitetspolitik For Aalborg Katedralskole Indhold Formål side 1 Metode side 1 Værdier side 1 Visioner side 1 Målsætninger side 2 Metoder til kvalitetssikring side 3 Kvalitetsrapport side 5 Undervisningsevaluering

Læs mere

mellem den 1. og den 5. i hver måned

mellem den 1. og den 5. i hver måned Til hver klasse på skolen er knyttet et lærerteam i 1g og 2g to lærere og i 3g én lærer. Teamets overordnede ansvar er at kvalificere, koordinere og udvikle den undervisning, som foregår i klassen. Teamets

Læs mere

Kvalitetssystem Marts 2019

Kvalitetssystem Marts 2019 Kvalitetssystem Marts 2019 1. Indledning Dette dokument beskriver Erhvervsgymnasiet Grindsteds (EGG) system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering. Det fremgår heraf, hvordan EGG bidrager til opfyldelse

Læs mere

SIP 2019 Hvad er god karaktergivning?

SIP 2019 Hvad er god karaktergivning? SIP 2019 Hvad er god karaktergivning? KARAKTERGIVNING - BETYDNING FOR MESTRING, L ÆRING OG PRÆSTATIONER Karaktergivning ifølge loven Fra gymnasieloven 28, stk. 3: Elevens faglige udbytte af undervisningen

Læs mere

Studieretningsprojekt. Regler og praktiske. oplysninger

Studieretningsprojekt. Regler og praktiske. oplysninger Studieretningsprojekt 2018 Regler og praktiske oplysninger Fra d. 6. til d. 20. december 2018 skal du udarbejde et studieretningsprojekt. Studieretningsprojektet i 3.g er den største skriftlige opgave

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret Rektor Tønder den 11. august 2016 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2016 2017 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningsministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for

Læs mere

Kvalitetssikring på Thy-Mors HF & VUC

Kvalitetssikring på Thy-Mors HF & VUC Kvalitetssikring på Thy-Mors HF & VUC Grundlag Det formelle, lovmæssige grundlag for skolens kvalitetssikringssystem findes her: 1) Bekendtgørelse om kvalitetsudvikling og resultatvurdering inden for de

Læs mere

Guide til v-team og klasselærer

Guide til v-team og klasselærer Guide til v-team og klasselærer 2015-16 - et moderne gymnasium med stolte traditioner 1 Vision for v-team V-team sikrer fortsat udvikling af studieretninger. V-team skaber tættere relation mellem medarbejdere

Læs mere