René Dommer. Generelt Praktikpladsen.dk blev opdateret torsdag den 4. oktober 2007 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "René Dommer. Generelt Praktikpladsen.dk blev opdateret torsdag den 4. oktober 2007 kl. 16.00."

Transkript

1 UNI C Notat RD / rd Vedrørende: Opdatering af praktikpladsen.dk oktober 2007 Fordeling: Alle Skrevet af: René Dommer Version nr.: 2 (forskel fra version 1 er afsnittet nederst side 12) Generelt Praktikpladsen.dk blev opdateret torsdag den 4. oktober 2007 kl Dette notat beskriver de forbedringer, der er gennemført i denne opdatering. Detaljer som fx forbedring af tekster i højre-margin, udbedring af småfejl og uhensigtsmæssigheder samt andre, mindre ting, beskrives dog ikke. Notatet er delt op, så det henvender sig direkte til de 3 primære målgrupper for opdateringen, dvs. virksomhedsbrugere, elever og vejledere. Dette fremgår også af indholdsfortegnelsen herunder. Husk du kan benytte indholdsfortegnelsen interaktivt ved at holde Ctrl-tasten nede og så klikke på den overskrift, du vil hen til. Indholdsfortegnelse Generelt... 1 Indholdsfortegnelse... 1 Specielt for virksomheds-brugere... 3 SE-nr., CVR-nr. og brugernavn... 3 Virksomhedens profil... 3 Attention... 3 Virksomhedslogo... 3 Virksomhedens godkendelser... 4 Forpraktik/trainee... 4 Stillingsopslag... 5 Rediger stillingsopslag... 5 Specielt for elever... 6 Praktikønsker... 6 Ingen praktikønsker registreret... 6 Praktikønsker i dubletter... 6 Forældede praktikønsker... 6 Søg godkendte virksomheder... 6 Beskrivelse målrettet vejledere (skolefolk)... 7 Fra SE-nr. til CVR-nr Lærestedsflytninger i EASY-P, konsekvenser... 7 Generelt... 7

2 Side 2 Nummer i brugernavn og i øvrigt... 7 Dubletter af CVR-nr. og løbenr... 8 Godkendelser... 8 Håndtering af uddannelser og specialer, der er lukket for optag... 9 Praktikønsker... 9 Godkendelser Stillingsopslag Håndtering af elevers manglende eller dublerede praktikønsker Manglende praktikønsker Dublerede praktikønsker Menupunkterne Søg Amter -> regioner Søgeresultater, trekanten Søg elevbrugere og Søg virksomheder Adgangskode Sortering Søg godkendte virksomheder Relevante links Kontakt denne tjeneste Forpraktik/trainee Felterne Brugernavn og Adgangskode Funktionen Glemt adgangskode? Rediger profil, virksomheder og elever Virksomhed Virksomhedslogo Attention Godkendelses-siden, ny information Rediger stillingsopslag... 17

3 Side 3 Specielt for virksomheds-brugere SE-nr., CVR-nr. og brugernavn Praktikpladsen.dk modtager sine oplysninger om virksomheder, godkendelser og elever fra fødesystemet EASY-P, som er det it-værktøj, erhvervsskolernes administrative personale benytter vedrørende praktikområdet. Den 10. juli blev EASY-P opdateret. Opdateringen indeholdt bl.a. et skift fra SKATs SEnr. register til NN Markedsdata s CVR-nr. register. Dermed indeholder it-systemerne de bedst mulige oplysninger om virksomhederne. Virksomhedens brugernavn er opbygget af bogstaverne se, SE-nummeret, en bindestreg og et tal, fx se Brugernavnet indeholder således det SE-nummer, virksomheden havde, da den blev oprettet i praktikpladsen.dk. Hvis SE-nummeret nu CVRnummeret - senere er blevet skiftet, afspejler brugernavnet fortsat det gamle SE-nummer. Fra den 7. marts 2008 giver vi virksomhederne mulighed for selv at bestemme, hvad deres brugernavn skal være. Vi må vente til den dato, da brugernavnet til praktikpladsen.dk og Elevplan er det samme. Elevplan kan ikke håndtere brugernavne på andre former end ovennævnte før denne dato. Virksomhedens profil Attention I menupunktet Rediger virksomhedsprofil er der indført et "Att.:"-felt. Navnet vises på stillingsopslag og i den , der bliver sendt til et fagligt udvalg eller en skole, hvis virksomheden anmoder om en ny godkendelse. Feltet er indført for at undgå, at første linie i adresse-feltet benyttes til at angive attentionpersonen. Virksomhedslogo I menupunktet Rediger virksomhedsprofil er det nu muligt at tilknytte profilen et virksomheds-logo. En ny højre-margin tekst beskriver, hvordan man gør. Når logo et er lagt ind, vil det kunne ses i virksomhedsprofilen, på resultatsiden af Søg godkendte virksomheder og på virksomhedens stillingsopslag.

4 Side 4 Virksomhedens godkendelser Undervisningsministeriet har besluttet, at alle virksomheder, der er godkendt til at uddanne erhvervsskole-elever, skal fremgå af praktikpladsen.dk, under menupunktet Søg godkendte virksomheder. Hvis der er god grund til, at en godkendelse ikke skal være der, kan den passiveres i fødesystemet EASY-P ved henvendelse til en erhvervsskole eller det relevante faglige udvalg. Når den passiveres i EASY-P, kan den ikke ses i praktikpladsen.dk. Forpraktik/trainee Virksomheder, der er godkendt til at uddanne elever inden for Byggeriets område, Elektriker eller VVS, kan under menupunktet Godkendelser nu tilkendegive, om de vil have elever i forpraktik/trainee. EVU har besluttet, at alle godkendelser vedrørende Elektriker og VVS som udgangspunkt også gælder forpraktik/trainee. Disse godkendelser vil derfor være at finde under det nye menupunkt: Søg forpraktik/trainee. Det faglige Fællesudvalg for Struktør, Brolægger og Tagdækker og Det faglige Udvalg for Træfagenes Byggeuddannelse har besluttet, at Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger og Træfagenes Byggeuddannelse som udgangspunkt ikke automatisk også skal gælde forpraktik/trainee, men den enkelte virksomhed kan selv vælge det. Når man som virksomhed med ovennævnte godkendelser har logget ind i praktikpladsen.dk og har klikket på menupunktet Godkendelser, vil Udbydes forpraktik/trainee? vises som gengivet herunder, med prik i enten Ja eller Nej. Virksomheden kan som nævnt selv ændre på dette. Menupunktet Søg forpraktik/trainee fremgår ikke af menuen, når man er logget ind som virksomhed. Man skal logge ud for at kunne se det.

5 Side 5 Stillingsopslag Rediger stillingsopslag Feltet: Arbejdspladser i hele landet er slettet. Oplysningen fremgik af stillingsopslag og havde i øvrigt den betydning, at stillingsopslaget dukkede op, uanset hvilket amt (nu region) man søgte på. Nu vil man kun få stillingsopslaget frem, hvis man søger i den region, virksomheden tilhører. Der er sendt til de virksomheder, der har aktive stillingsopslag i praktikpladsen.dk og som har benyttet feltet. Feltet erstattes af en koncern-facilitet, hvor man kan udpege et hovedkontor og nogle koncernmedlemmer under samme CVR-nr. Som hovedkontor kan du redigere profilen på koncernmedlemmer, du kan foretage fælles anmodninger om godkendelse og du kan foretage fælles stillingsopslag. Mere om det, når koncernfaciliteten indføres senere i år. Spørgsmålet: Er opslaget klar til offentliggørelse?, radioknapperne: Ja og Nej, gem som kladde, samt knappen Gem er slettet. I stedet for de slettede knapper er der oprettet 2 nye knapper: Offentliggør opslag og Gem som kladde. Når man klikker på knapperne udføres aktiviteten og oplysningerne gemmes automatisk.

6 Side 6 Specielt for elever Praktikønsker I menupunktet Rediger profil, nederst på siden, er der 2 felter under overskriften Praktikønsker. Der står ofte et eller flere praktikønsker fra starten af. Disse er overført fra fødesystemet EASY-P. Ingen praktikønsker registreret Før kunne du slette alle praktikønsker og gemme profilen uden at have noget praktikønske registreret. Det kan du ikke mere. Nu skal der være mindst ét praktikønske. Hvis du ikke har nogen praktikønsker registreret, har du fået en om dette, hvis din adresse stadig er den, der er registreret i din profil. Praktikønsker i dubletter Før kunne det samme praktikønske være registreret flere gange i din profil. Det kan ikke lade sig gøre mere. De dubletter, der var, er slettet. Forældede praktikønsker Før kunne du vælge uddannelser og specialer, som er forældede, dvs. som du ikke længere kan komme i lære i. Det kan du ikke mere. De forældede uddannelser og specialer fremgår simpelthen ikke længere af listen, du vælger fra. Hvis du havde forældede praktikønsker, er de blevet slettet. Det har du fået en e- mail om, hvis du stadig bruger den adresse, der står i din profil. Hvis du kun havde forældede praktikønsker, er de også fjernet og du er oven i købet gjort usynlig for virksomhederne. Det er der også sendt om, både til dig og til din skole. Hvis du skal være synlig for virksomhederne i praktikpladsen.dk, så tjek for en sikkerheds skyld, om du er det. Søg godkendte virksomheder Under dette menupunkt har du kunnet finde en række virksomheder og godkendelser, som ikke længere findes i virkeligheden. Det skyldes en fejl i systemet, som nu er rettet. Der kan dog stadig forekomme forældede oplysninger, da det kommer an på, hvad der sker i fødesystemet EASY-P, som benyttes i erhvervsskolernes praktikkontorer. Virksomheder skal huske at opdatere deres data overfor CVR-registret, som opdaterer EASY-P med oplysninger. De faglige udvalg, som godkender virksomhederne til at uddanne elever, skal huske enten at gøre skolerne opmærksomme på ændringer i godkendelser, eller selv indtaste ændringerne i EASY-P. Skolerne skal registrere de ændringer, de bliver opmærksomme på.

7 Side 7 Beskrivelse målrettet vejledere (skolefolk) Fra SE-nr. til CVR-nr. I praktikpladsen.dk kaldes læresteder jo for virksomheder, men da der reelt er tale om læresteder, kaldes de herefter det, for at kunne beskrive ændringerne så præcist som muligt. Med opdateringen af EASY-P den 10. juli skiftede vi fra SKAT s virksomhedsregister til Navne&Numre Markedsdata s ditto. Sidstnævnte baserer sig på CVR-registret. Som følge heraf er alle forekomster af SE udskiftet med CVR. Undtagelsen er lærestedernes brugernavne, der fortsat hedder fx se Når et lærested oprettes i praktikpladsen.dk, får det et brugernavn, der består af bogstaverne se, SE/CVR-nummeret og lærestedets løbenummer. Lærestedets brugernavn og adgangskode sendes videre til Elevplan, så lærestedet kan benytte samme sæt koder til at logge ind i Elevplan. Praktikpladsen.dk kan ikke ændre på brugernavnets opbygning, før Elevplan kan håndtere det. Det kan det fra den Lærestedsflytninger i EASY-P, konsekvenser Generelt Der gennemføres jævnligt lærestedsflytninger i EASY-P, dvs. et lærested og hvad der måtte være derunder af godkendelser og aftaler, flyttes fra et CVR-nr. til et andet. I forbindelse med oprydningen forud for overgangen fra SE til CVR og i forbindelse med strukturreformen er der blevet flyttet rigtig mange læresteder. Vi går snart i gang med at forberede at kunne benytte produktionsenheder. I den forbindelse vil der igen ske en lang række lærestedsflytninger. Nummer i brugernavn og i øvrigt Selv om brugernavnet evt. angiver et forældet CVR-nr. ved Praktikpladsen.dk godt, hvilke læresteder der hører til hvilke virksomheder, fordi systemet kigger på læresteds-identen, som kan ses i EASY-Ps PL01. Læresteds-identen ændrer sig aldrig, men er altid en entydig angivelse af et bestemt lærested. Hvis du bruger Søg virksomheder til at søge efter et lærested ud fra det CVR-nr., der fremgår af brugernavnet og hvis du får et forkert resultat, så er det sandsynligvis fordi lærestedet har fået et nyt CVR-nr. Hvis du ikke kender dette, må du søge efter lærestedet via navnet.

8 Side 8 Dubletter af CVR-nr. og løbenr. Når et lærested flytter CVR-nr., i EASY-P, får lærestedet det lavest mulige løbenr. under det nye CVR-nr. Det kan give nogle problemer i praktikpladsen.dk, som husker samtlige CVR- og løbenumre, der har været anvendt. Et lærested kan ikke oprettes i praktikpladsen.dk, hvis det har en tidligere anvendt kombination af CVR-nr. og løbenr. Eksempel: Lærested A flytter fra CVR-nr. 1 til CVR-nr. 2. Under CVR-nr. 2 var der engang et lærested B, der havde løbenr. 10. Lærested B er for længe siden flyttet hen til CVR-nr. 3. Løbenr. 10 er således ledigt under CVR-nr. 2 og dette løbenr. får lærested A så tildelt. Når lærested A skal oprettes under CVR-nr. 2 kan det ikke lade sig gøre, fordi praktikpladsen.dk ved, at kombinationen CVR-nr. 2 og løbenr. 10 allerede findes i systemet. Så bliver lærested A afvist og kan ikke findes i praktikpladsen.dk. Der er valgt en quick-and-dirty -løsning på problemet: Opstår ovennævnte situation, lægger praktikpladsen.dk simpelthen 100 til løbenummeret. I forhold til eksemplet kan lærested A nu godt komme ind under CVR-nr. 2, fordi det registreres som CVR-nr. 2 og løbenr Problemet er ikke enormt stort; der er fundet 16 eksempler på det. Godkendelser Det skal være sådan, at når en godkendelse passiveres i EASY-P, så skal den ikke være synlig på praktikpladsen.dk. Det er konstateret, at dette tjek ikke har været der. Beklagelig fejl. Tjekket er indført nu. Adgangskravene for, at en godkendelse vises i praktikpladsen.dk, er herefter følgende: Godkendelsen skal være aktiv. Godkendelsen må ikke indeholde begrænsningskoderne: 1092 (Kun til forsøg, flexkombinationsaftaler), 1097 (Kun til VFU (virksomhedsforlagt undervisning)) eller 1099 (Kun til dyrepasser-elever med andet speciale). Godkendelser med 1097 slippes dog igennem til praktikpladsen.dk, hvis der ligger en aftale herunder med aftaletype 1082 (Delaftale, skolepraktik), og denne aftale ikke er afsluttet med 1106 (Underkendt af fagligt udvalg) eller 1107 (Annulleret). I forbindelse med opdateringen er der fjernet godkendelser fra praktikpladsen.dk. På 15 af disse godkendelser er der udarbejdet stillingsopslag (6 aktive og 9 kladder). Disse godkendelser slettes ikke, men ændres til at være midlertidige. Der vil så være 3 måneder til at få disse 15 godkendelser til at stemme overens i EASY-P og praktikpladsen.dk. Der er sendt til de berørte virksomheder og skoler om godkendelsernes nye status og en opfordring til at få EASY-P og praktikpladsen.dk til at stemme overens.

9 Side 9 Håndtering af uddannelser og specialer, der er lukket for optag Hidtil har det været muligt for elever at vælge praktikønsker på uddannelser og specialer, der er lukket for optag. Ligeledes har det været muligt for virksomheder at anmode om godkendelse til uddannelser og specialer, der er lukket for optag. Forekomster af uddannelser og specialer, der er lukket for optag, kan ses ved, at der efter specialet er betegnelsen (ændret). En forældet uddannelse/speciale fremgår af systemet, så længe der er et praktikønske, en godkendelse eller et stillingsopslag på denne uddannelse/speciale. Praktikønsker Der er ryddet op i forældede praktikønsker på følgende måde: Elever kan ikke længere vælge praktikønsker på uddannelser/specialer, der er lukket for optag. De fremgår simpelthen ikke af listen over hhv. uddannelser og specialer i elevens Rediger profil. Eksisterende praktikønsker på forældede uddannelser/specialer er slettet fra systemet. o På usynlige elever er forældede ønsker blevet fjernet automatisk, uden at der er givet besked til nogen. o På synlige elever fjernes forældede ønsker også automatisk og der er blevet givet besked til skoler og elever, afhængigt af, om eleven kun havde forældede praktikønsker; om eleven har både forældede og aktuelle praktikønsker og om eleven slet ingen praktikønsker har. Disse 3 situationer er allerede beskrevet på AdmSys en. Se evt. her: De elever, der kun havde forældede praktikønsker og som derfor er blevet gjort usynlige, har fået en om dette og de relevante skoler har også fået besked. Om alle eleverne har fået en kommer an på, om den enkeltes adresse i praktikpladsen.dk fortsat er den gyldige. Desuden er der 9 elever, der ikke har fået besked om usynliggørelse og som der heller ikke er givet besked til skolerne om. Skolerne bør derfor være opmærksomme på, om alle elever har den rette status i praktikpladsen.dk. Det kan fx ske ved at foretage en person-søgning i EASY-P med brug af kontaktkoderne 9501, 9502, I forbindelse med opdateringen undersøger vi igen, om der er elever, der falder ind under de 3 kategorier. Er der det, sender vi til dem og skolerne igen.

10 Side 10 Godkendelser Der ryddes op i forældede godkendelser på følgende måde: Man kan ikke længere anmode om godkendelse på forældede uddannelser/specialer. Bortset fra ovenstående styres oprydningen fra EASY-P: EASY-P konsulenterne rydder løbende op i samtlige godkendelser via det såkaldte masse-godkendelses-program, hvor de på én gang kan versions-opdatere eller passivere alle godkendelser på et givent speciale. Uddannelsesnævnet har bedt om nogle faciliteter i EASY-P, som kan afsløre virksomheder, der skal have passiveret godkendelser. Dette forventes gennemført i år. Finn Togo fra UVM har uden højlydte protester i styre- og designgruppen fastslået, at alle godkendelser, der er mere end 3 år gamle, automatisk skal passiveres. Stillingsopslag Der ryddes op i stillingsopslag på følgende måde: Man kan ikke længere oprette stillingsopslag på forældede uddannelser/specialer. Der foretages ikke noget i forbindelse med eksisterende, aktive stillingsopslag på forældede uddannelser/specialer. Problemet forsvinder, efterhånden som stillingsopslagene overskrider ansøgningsfristen. Hvis de skal fornyes, kan det ikke lade sig gøre på forældede uddannelser/specialer. Hvis en virksomhed og en elev bliver enige om at indgå en uddannelsesaftale på en forældet uddannelse/speciale, opdager skolen det jo og sørger for, at der indgås en aftale på et korrekt grundlag. Dette er bedre end at fjerne aktive stillingsopslag, er vurderingen. Håndtering af elevers manglende eller dublerede praktikønsker Manglende praktikønsker Indtil opdateringen kunne en elev slette praktikønsker og efterlade felterne tomme, så der slet ingen praktikønsker var i elevens profil. Der var godt nok en stjerne ud for feltet vedrørende praktikønske, som markering af, at feltet skal være udfyldt, men det behøvedes det altså ikke at være alligevel. Efter opdateringen skal feltet udfyldes. Elever uden praktikønske har fået tilsendt en med opfordring til at få registreret praktikønsker, som beskrevet tidligere. Når en elev uden praktikønske herefter går ind på siden Rediger profil kan de ikke gå ud igen, før der er registreret mindst eet praktikønske.

11 Side 11 Dublerede praktikønsker Indtil opdateringen var det sådan, at en elev godt kunne registrere et praktikønske, selv om det allerede var registreret i elevens profil, fx fordi det var overført fra EASY-P. Det er der elever, der har gjort. Det har som konsekvens, at når en virksomhed så benyttede menupunktet Søg elever, står der et tal foroven, fx 73 elever søger praktikplads inden for det, virksomheden er godkendt til. Se eleverne. Når man så klikker på dette link, kommer man til elev-oversigtssiden, hvor der fremgår et andet tal. Dubletter er jo noget rod, så nu er der lukket for, at eleven kan oprette praktikønsker, som allerede er registreret i elevens profil. Der er desuden ryddet op, så der ikke længere findes dublerede praktikønsker i praktikpladsen.dk. Dermed er ovennævnte tal herefter også altid ens. Der sendes ikke s til elever eller skoler i den anledning, da dubletterne ingen reel betydning har. Menupunkterne Søg Amter -> regioner De såkaldte søge-wizards, dvs. de 4-5 sider, man bliver ledt igennem, er blevet opdateret i forbindelse med den strukturreform, der blev gennemført ved årsskiftet. Således er side 4 ændret fra at være en afgrænsning på amter til at være en afgrænsning på regioner. Læresteder og elever er tilknyttet postnumre (ikke kommuner). Mapningen mellem postnumre og amter er ændret til mapning mellem postnumre og regioner. Praktikpladsen.dk kan ikke pt. håndtere, at et postnummer hører til mere end én region. Der er registreret et ønske om at kunne håndtere dette. Søgeresultater, trekanten Nogle brugere bliver meget forvirrede, når de har klikket på trekanten for at se yderligere oplysninger og vil tilbage igen, for hvordan kommer man det? Jo, man klikker da bare på der, hvor trekanten var! For mange brugere siger det ikke sig selv. Nu er trekanten der altid og den drejer sig, når der klikkes på den.

12 Side 12 Søg elevbrugere og Søg virksomheder Adgangskode Kolonnen Adgangskode med indhold er fjernet fra det umiddelbart synlige på resultatsiden, af sikkerhedsmæssige hensyn. Adgangskoden kan dog stadig ses ved klik på trekanten ved navnet. Dette gør det fremover lidt mere besværligt for vejledere at sende oplysning om brugernavn og adgangskode til elever, virksomheder og vejleder-kolleger. Det vurderes imidlertid, at de nødvendige, ekstra klik opvejes af den øgede sikkerhed for, at adgangskoder afsløres utilsigtet, fx hvis vejlederen forlader skærmen med siden vist på skærmen eller hvis en person med uhæderlige hensigter kigger vejlederen over skulderen. Sortering Sortering ved klik i kolonne-navne har givet uforståelige resultater: Sortering kan ikke lade sig gøre ved mere end 1000 hits i søgeresultat. Det kan Oracle ikke håndtere. Løsning: Sortering er fjernet som mulighed i disse tilfælde. Sortering virker ved hits under Hvis det ser ud, som om det ikke virker, skyldes det typisk, at navnet i EASY-P ved en fejl er registreret med et foranstillet mellemrum. Der er foretaget en rettelse, så foranstillede mellemrum ignoreres. Søg godkendte virksomheder Virksomheder kan på deres side med godkendelser vælge at frabede sig uopfordrede ansøgninger i op til 6 måneder pr. godkendelse. På søgeresultatsiden vistes dette med teksten: Ønsker ikke elever på denne uddannelse for tiden. På resultatsiden vistes dette med teksten: Ønsker ikke elever for tiden. Begge steder er teksten erstattet med: Ansætter ikke elever for tiden. Geografisk søgning (side 4) og søgeresultatsiden: Før opdateringen den 4. oktober afgrænsede vi på amter. Efter opdateringen afgrænser vi på regioner, men viser stadigvæk kun 200 hits. Det betyder, at man meget oftere end før ikke får virksomheder fra det område, man ønsker, da regioner jo omfatter meget større områder end amter gjorde. Vi har taget konsekvensen og har pr ændret grænsen, så der kan vises op til 500 hits. Søgeresultatsiden, første højre-margin-tekst: "Søgningen fandt xxx virksomheder..." indledes med en informations-trekant, så der er større chance for, at brugerne opdager teksten.

13 Side 13 Relevante links Cirius er ny på denne side. Der linkes på følgende måde: "Cirius: Uddannelse i udlandet, Praktik i Udlandet", hvor "Uddannelse i udlandet er et link til og "Praktik i Udlandet" er et link til Alle links har fået forklarende tekster. Når der er tale om afskrift fra den pågældende hjemmeside, fremgår teksten i citationstegn. Jobzonen har ændret på deres hjemmeside, så nu linkes der til: "Træets kompetenceformidling" er ændret til: "Træ- og Møbelindustriens Kompetencecenter". Det underliggende link: bevares. Kontakt denne tjeneste Webmaster modtager mange henvendelser fra brugere, der ikke kan huske brugernavn og/eller adgangskode. For at reducere antallet af disse henvendelser er indført følgende: Teksten i højre-margin gør opmærksom på, hvad man skal gøre, hvis man har glemt brugernavn, adgangskode eller adresse. Oven over kontaktformularen er der nu et link til siden "Glemt adgangskode?". Hvis brugeren skriver en tekst i Emne eller indhold, der indeholder et eller flere af ordene: bruger, brugernavn, kode, adgang eller adgangskode ; vil brugeren blive stillet følgende spørgsmål: Ønsker du at få dit brugernavn og adgangskode sendt via ? Spørgsmålet stilles, når der klikkes på send og hvis feltet adresse er udfyldt. Svarer brugeren nej sendes det skrevne til webmaster. Svarer brugeren ja, får brugeren et af følgende 3 svar: o Hvis adresse ikke findes: "Denne adresse er ikke registreret i din profil. Hvis du ikke kan komme i tanke om denne skal du henvende dig på skolens praktikkontor." o Hvis adresse er unik: "Brugernavn og password er sendt til < >." o Hvis adresse benyttes af flere brugere: "Da mere end én benytter den indtastede adresse kan denne funktion ikke benyttes. Henvend dig til skolens praktikkontor eller benyt konvolut-ikonet nede i højre hjørne." Webmaster-tjansen går på skift mellem Anne Birch (praktik-konsulent på Ålborg HS), Birgit Heinsen (praktik-konsulent på CPH West) og René Dommer (projektleder i UNI C). adresse benyttes af flere brugere i de tilfælde, hvor en vejleder fra en skole eller et fagligt udvalg benytter sin egen adresse i virksomhedens profil, for på den måde at tage imod de henvendelser, der måtte komme til virksomheden. Elever kan ikke have samme adresse. Hvis en elev forsøger at indtaste en e- mailadresse, der i forvejen benyttes i praktikpladsen.dk, afvises den.

14 Side 14 Forpraktik/trainee Der findes forpraktik (inden for Byggeriets Uddannelser, VVS og Elektriker), trainee (Inden for Industriens Uddannelser) og Ny Mesterlære (alle øvrige uddannelser). Ny Mesterlære registreres i EASY-P som en ordinær uddannelsesaftale (dog med særlig praktikadgangsvejskode) og vises dermed i praktikpladsen.dk. Forpraktik- og traineeforløb registreres ikke i EASY-P, som aftaler, men UVM har ønsket, at det fremgår i praktikpladsen.dk, af virksomheders godkendelser, om de udbyder forpraktik/trainee. Derfor er der indført et nyt menupunkt Søg forpraktik/trainee og der er indført en ny begrænsningskode i EASY-P, nærmere betegnet statuskode 1410 forpraktik/trainee. Forpraktik/trainee kan du læse om her: Det er primært de faglige udvalg selv eller UNI C, på foranledning af et fagligt udvalg, der registrerer denne kode i EASY-P, men EASY-P brugere på skolerne kan også risikere henvendelser fra faglige udvalg eller virksomhederne i den annledning. Under menupunktet Søg forpraktik/trainee, der virker ligesom Søg godkendte virksomheder, kan du søge dig frem til virksomheder, der udbyder forpraktik/trainee. Søgewizard en virker her efter samme princip som i andre sammenhænge: Det, der er noget under, er fremhævet, resten er dimmet. Efter aftale med EVU (El- og Vvs-branchens Uddannelsessekretariat) er statuskode 1410 registreret i EASY-P på alle aktive godkendelser under 1420 VVS-uddannelsen og 1430 Elektriker. Dermed vises alle disse godkendelser under det nye menupunkt. På virksomhedens godkendelsesside i praktikpladsen.dk kan den enkelte virksomhed pr. godkendelse se status på forpraktik/trainee, for de uddannelser, hvor det er en mulighed. For VVS og Elektriker er status som udgangspunkt ja. Hvis virksomheden fravælger forpraktik/trainee, dvs. klikker på Nej og derefter klikker på Gem, slettes den registrerede statuskode 1410 automatisk i EASY-P. Efter aftale med Det faglige Fællesudvalg for Struktør, Brolægger og Tagdækker og Det faglige Udvalg for Træfagenes Byggeuddannelse KAN hhv Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger og 1390 Træfagenes Byggeuddannelse udbydes som forpraktik/trainee er ikke registreret på disse godkendelser i EASY-P. Derfor er status på forpraktik/trainee for disse uddannelser som udgangspunkt nej. Industriens Uddannelser har ikke endnu meddelt UNI C, hvilke uddannelser under deres paraply, ordningen skal gælde for, men når det meddeles, indføres det.

15 Side 15 Felterne Brugernavn og Adgangskode Hvis du taster forkert i et af disse felter, er der efter denne opdatering hjælp at hente i tekster i højre-margin. Funktionen Glemt adgangskode? Når brugeren indtaster en adresse får han/hun et af følgende 3 svar: Hvis adresse ikke findes: "Denne adresse er ikke registreret i din profil. Hvis du ikke kan komme i tanke om denne skal du henvende dig på skolens praktikkontor." Hvis adresse er unik: "Brugernavn og password er sendt til < >." Hvis adresse benyttes af flere brugere: "Da mere end én benytter den indtastede adresse kan denne funktion ikke benyttes. Henvend dig til skolens praktikkontor eller benyt konvolut-ikonet nede i højre hjørne." Rediger profil, virksomheder og elever Foranlediget af, at felterne til praktikønsker i elevens profil var for korte til at vise tilstrækkeligt med tekst vedrørende specialebetegnelser på fx "Handelsuddannelse med specialer", er alle felter på denne side gjort lige brede, undtagen felterne til postnr. og telefonnr., som er nøjagtig halvt så brede. Ændringen gælder både elevens og virksomheden side vedrørende profil.

16 Side 16 Virksomhed Virksomhedslogo I menupunktet Rediger virksomhedsprofil er det nu muligt at tilknytte profilen et virksomheds-logo. En ny højre-margin tekst beskriver, hvordan man gør. Når logo et er lagt ind, vil det kunne ses i virksomhedsprofilen, på resultatsiden af Søg godkendte virksomheder og på virksomhedens stillingsopslag. Attention I menupunktet Rediger virksomhedsprofil er der indført et "Att.:"-felt. Årsagen til ønsket er primært, at det er konstateret, at nogle ynder at lade første linie i virksomhedens adresse være: "Att.: <person>". Det giver en forskel mellem praktikpladsen.dk og EASY-P med heraf følgende uhensigtsmæssige s til EASY-P brugerne. "Søg godkendte virksomheder", resultatsiden: Oplysningen vises ikke, og det skal den heller ikke, af samme årsag som tlf.nr. ikke vises, nemlig virksomhedens behov for ikke at blive forstyrret for meget. Anmodning om godkendelse: Oplysningen vises på en til det faglige udvalg / skolen. Stillingsopslag: Oplysningen vises. Godkendelses-siden, ny information Godkendelse: Informationsniveau et er hævet på denne side, så det nu også fremgår, hvis man har et aktivt stillingsopslag. I givet fald erstattes nederste linie pr. godkendelse ( Uopfordrede ) med: Opslag udløber <dato>. Når opslaget ikke længere er aktivt, vises Uopfordrede... igen. Et aktivt stillingsopslag er stærkere end en frabedning af ansøgninger, både på virksomhedens godkendelsesside og på resultatsiden i Søg godkendte virksomheder.

17 Side 17 Rediger stillingsopslag Feltet Ansøgningsfrist er intelligent og accepterer alle mulige indtastninger. Vejledningen ved siden af feltet (dd.mm.åååå.) er derfor fjernet. Feltet er desuden gjort lidt længere, så man kan se hele datoen, selv om man benytter formatet dd-mm-åååå. Feltet: Arbejdspladser i hele landet er slettet. Oplysningen fremgik af stillingsopslag og havde i øvrigt den betydning, at stillingsopslaget dukkede op, uanset hvilket amt (nu region) man søgte på. Nu vil man kun få stillingsopslaget frem, hvis man søger i den region, virksomheden tilhører. Der er sendt en til de virksomheder, der har aktive stillingsopslag i praktikpladsen.dk og som har benyttet feltet. Oplysningen erstattes af en koncern-facilitet, hvor man kan udpege et hovedkontor og nogle koncernmedlemmer under samme CVR-nr. Som hovedkontor kan du redigere profilen på koncernmedlemmer, du kan foretage fælles anmodninger om godkendelse og du kan foretage fælles stillingsopslag. Mere om det, når koncernfaciliteten indføres senere i år. Spørgsmålet: Er opslaget klar til offentliggørelse?, radioknapperne: Ja og Nej, gem som kladde, samt knappen Gem er slettet. I stedet for de slettede felter er der oprettet 2 nye knapper: Offentliggør opslag og Gem som kladde. Alle knapper bevirker, ved klik på dem, ud over den beskrevne funktionalitet, at opslaget bliver gemt.

UNI C. Praktikpladsen.dk version 05.2. Opdatering 14.02.06 RD / rd. Alle

UNI C. Praktikpladsen.dk version 05.2. Opdatering 14.02.06 RD / rd. Alle UNI C Opdatering 14.02.06 RD / rd Vedrørende: Opdatering af praktikpladsen.dk den 14. februar 2006. Fordeling: Skrevet af: Version nr.: 1 Alle René Dommer Praktikpladsen.dk version 05.2 Praktikpladsen.dk

Læs mere

Brugervejledning for virksomheder

Brugervejledning for virksomheder Brugervejledning for virksomheder Indholdsfortegnelse 1 Hvad kan virksomheden bruge Praktikpladsen.dk til?... 2 2 Virksomhedens forside... 2 3 Rediger virksomhedsprofil... 3 3.1 Stamdata... 3 3.2 Øvrige

Læs mere

Brugervejledning til elever

Brugervejledning til elever Brugervejledning til elever Velkommen til praktikpladsen.dk Indholdsfortegnelse: 1 Denne vejledning... 2 2 Rediger profil... 2 2.1 Sådan redigerer du din personlige profil... 3 2.2 Synlighed (over for

Læs mere

Praktikpladsen.dk, version 13.1, brugervendt beskrivelse

Praktikpladsen.dk, version 13.1, brugervendt beskrivelse Praktikpladsen.dk, version 13.1, brugervendt beskrivelse Af Anne Birch Den 29. august er praktikpladsen.dk blevet opdateret med version 13.1. Dette dokument beskriver de vigtigste ændringer: Indholdsfortegnelse:

Læs mere

UNI C: Julia Gardner, René Dommer, praktik-konsulent Birgit Heinsen (CPH West) og EASY-P konsulent Ulla Petersen (EUC Nordvestsjælland).

UNI C: Julia Gardner, René Dommer, praktik-konsulent Birgit Heinsen (CPH West) og EASY-P konsulent Ulla Petersen (EUC Nordvestsjælland). UNI C Møde-resume 10.04.08 RD / rd Vedrørende: Fordeling: cc: Skrevet af: Resume af møde i prioriteringsgruppen for praktikpladsen.dk Se herunder Jørgen Rendsvig René Dommer Dato og tid: Torsdag den 27.

Læs mere

Brugervejledning til erhvervsskolemedarbejdere med vejlederadgang til Praktikpladsen.dk

Brugervejledning til erhvervsskolemedarbejdere med vejlederadgang til Praktikpladsen.dk Brugervejledning til erhvervsskolemedarbejdere med vejlederadgang til Praktikpladsen.dk Indholdsfortegnelse: 1 Hvordan får man vejlederadgang til Praktikpladsen.dk?... 2 1.1 Hvad kan en vejlederadgang

Læs mere

Praktikpladsen.dk, version 14.1, brugervendt beskrivelse

Praktikpladsen.dk, version 14.1, brugervendt beskrivelse Praktikpladsen.dk, version 14.1, brugervendt beskrivelse Af Anne Birch Den 21. august 2014 er praktikpladsen.dk blevet opdateret med version 14.1. Dette dokument beskriver de vigtigste ændringer: Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Brugervejledning for erhvervsskolemedarbejdere med vejlederadgang til praktikpladsen.dk

Brugervejledning for erhvervsskolemedarbejdere med vejlederadgang til praktikpladsen.dk Brugervejledning for erhvervsskolemedarbejdere med vejlederadgang til praktikpladsen.dk Indholdsfortegnelse: 1 Hvordan får man vejlederadgang til Praktikpladsen.dk?... 2 1.1 Hvad kan en vejlederadgang

Læs mere

Brugervejledning til de offentligt tilgængelige sider på praktikpladsen.dk

Brugervejledning til de offentligt tilgængelige sider på praktikpladsen.dk Brugervejledning til de offentligt tilgængelige sider på praktikpladsen.dk Indholdsfortegnelse 1 Generelt... 2 2 Søg praktikplads... 2 2.1 Ledige praktikpladser... 2 2.2 Godkendte virksomheder... 3 2.3

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

Det indledende vindue, når du har logget dig på WTS og EASY-P, ser ud som ovenfor.

Det indledende vindue, når du har logget dig på WTS og EASY-P, ser ud som ovenfor. Skærmdumps af EASY-P Generelt Det indledende vindue, når du har logget dig på WTS og EASY-P, ser ud som ovenfor. Bemærk menulinien, hvor fra du kan fremsøge diverse oplysninger. Du vil oftest have brug

Læs mere

Opret eller rediger elevprofil

Opret eller rediger elevprofil Opret eller rediger elevprofil Du bør starte med at udfylde din personlige profil og gøre den synlig for virksomhederne. Klik på fanebladet Min profil. Det, der står der, skal du nemlig altid bruge, hvis

Læs mere

EASY-P ver. 09.3 dec. 2009: Svendeprøvefaciliteter og SOSU-aftaler

EASY-P ver. 09.3 dec. 2009: Svendeprøvefaciliteter og SOSU-aftaler December 2009 EASY-P ver. 09.3 dec. 2009: Svendeprøvefaciliteter og SOSU-aftaler Indhold 1. INDLEDNING... 1 2. SVENDEPRØVEFACILITETER... 2 2.1 EASY-A HOLDLISTER KAN NU OVERFØRES ELEKTRONISK FRA EASY-A

Læs mere

Betingelser er for at blive optaget i skolepraktik

Betingelser er for at blive optaget i skolepraktik Betingelser er for at blive optaget i skolepraktik Velkommen på Praktik Nord Elever som ønsker uddannelsesgaranti i forhold til at søge optagelse til skolepraktik, skal opfylde EMMA-reglerne: Egnet -

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

Brugervendt beskrivelse af Praktik+, version 14.1

Brugervendt beskrivelse af Praktik+, version 14.1 Brugervendt beskrivelse af Praktik+, version 14.1 Af Anne Birch Praktik+ er opdateret med version 14.1 den 5. maj 2014. Dette dokument beskriver ændringerne. Indholdsfortegnelse: 1. Mellemrum mellem cifre

Læs mere

Praktik+ er opdateret med version 13.3 den 15. oktober 2013. Dette dokument beskriver ændringerne.

Praktik+ er opdateret med version 13.3 den 15. oktober 2013. Dette dokument beskriver ændringerne. Af Anne Birch Praktik+ er opdateret med version 13.3 den 15. oktober 2013. Dette dokument beskriver ændringerne. Indholdsfortegnelse: 1 Lærestedssiderne (L20/L21)... 3 1.1 AMU-tilmeldinger på læresteder

Læs mere

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner?

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner? Kaj Heydt 18-09- INDHOLDSFORTEGNELSE LOG IND I CONVENTUS... 3 TRÆNEREN ER OPRETTET I CONVENTUS MEN HAR INGEN RETTIGHEDER... 4 TRÆNEREN ER IKKE OPRETTET I CONVENTUS... 10 TRÆNEREN KNYTTES / FJERNES FRA

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

Den nye elektrikeruddannelse. Vejledning til virksomhedsgodkendelse og uddannelses aftaler på elektrikeruddannelsen.dk

Den nye elektrikeruddannelse. Vejledning til virksomhedsgodkendelse og uddannelses aftaler på elektrikeruddannelsen.dk Den nye elektrikeruddannelse Vejledning til virksomhedsgodkendelse og uddannelses aftaler på elektrikeruddannelsen.dk Den nye elektrikeruddannelse trådte i kraft 1. august 2015. Det er en 4-4½-årig erhvervsuddannelse,

Læs mere

Quickguide til skoleadministrator Skriftsproglig udvikling. Administrators rolle. Kom godt i gang

Quickguide til skoleadministrator Skriftsproglig udvikling. Administrators rolle. Kom godt i gang Quickguide til skoleadministrator Skriftsproglig udvikling Denne quickguide gennemgår de vigtigste trin, du som skoleadministrator skal igennem, når du benytter Skoleportalen til afvikling af prøver i

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER I vejledningen bruger vi det gratis program Google kalender som eksempel til at vise, hvordan man bruger en online kalender. DU SKAL I FORVEJEN: Kunne bruge en browser og

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere www.pralemappen.dk v4 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Velkommen til pralemappen.dk 1.1 Introduktion...side 3 1.2 Grundlæggende funktioner...side 3 1.3 Indstillinger der gælder hele skolen...side 4 1.4

Læs mere

Brugervejledning til. Vejleder

Brugervejledning til. Vejleder Brugervejledning til Vejleder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 KALENDER... 8 KOMPETENCEOVERSIGT... 9 UDDANNELSESLÆGER... 10 KOMPETENCER

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk For superbrugere - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Adgang... 4 3 Menu... 4 3.1 Ret mine data... 4 3.2 Opret opgave...

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Fremsøg eksisterende aftale... 6 Ændr status og

Læs mere

Vejledning: AMUUDBUD.DK

Vejledning: AMUUDBUD.DK Vejledning: AMUUDBUD.DK Henvendt til uddannelsesinstitutioner Websiden amuudbud.dk bruges af uddannelsesinstitutioner til at ansøge om godkendelse til at udbyde AMU. Du skal have modtaget en e-mail med

Læs mere

LDD.DK EXTRANET. Opret forbindelse, login ændring af brugernavn og kode. LANDSORGANISATIONEN DANSKE DAGINSTITUTIONER Hejrevang 11 3450 Allerød

LDD.DK EXTRANET. Opret forbindelse, login ændring af brugernavn og kode. LANDSORGANISATIONEN DANSKE DAGINSTITUTIONER Hejrevang 11 3450 Allerød LDD.DK EXTRANET Opret forbindelse, login ændring af brugernavn og kode INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE NR. Indholdfortegnelse... 2 Forord... 3 Krav til pc og bruger for at kunne oprette forbindelse... 4 Oprettelse

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

EASY-P 14.3: EUD-reform Elevtype i aftale- og søgevinduer Email og mobil deles med Elevplan og EASY-A + det løse

EASY-P 14.3: EUD-reform Elevtype i aftale- og søgevinduer Email og mobil deles med Elevplan og EASY-A + det løse EASY-P 14.3: EUD-reform Elevtype i aftale- og søgevinduer Email og mobil deles med Elevplan og EASY-A + det løse Vedrørende: Version 14.3 Skrevet af: Version: 1 Inger Riber Vester Voldgade 123 1552 København

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration Organisation Opret ny organisation I organisationsvælgeren vælges det rette niveau hvorpå den nye organisationen skal placeres.

Læs mere

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, ,

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn,  , Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, e-mail, brugernavn eller kode... 3 Opret aktivitet... 4 Grundlæggende

Læs mere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til elever Brugerhåndbog til elever

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til elever Brugerhåndbog til elever www.pralemappen.dk v5 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Velkommen til din pralemappe 1.1 Introduktion...side 3 1.2 Grundlæggende funktioner...side 3 1.3 Dine data...side 3 1.4 Sidens opbygning...side 4

Læs mere

Hvordan kommer jeg i gang... side 2. Hvordan opretter jeg et svendeprøvehold?... side 3. Hvordan opretter jeg et A-certifikathold?...

Hvordan kommer jeg i gang... side 2. Hvordan opretter jeg et svendeprøvehold?... side 3. Hvordan opretter jeg et A-certifikathold?... BRUGERVEJLEDNING TIL EVU S PRØVEBANK EVU s prøvebank Indhold Hvordan kommer jeg i gang... side 2 Hvordan opretter jeg et svendeprøvehold?... side 3 Hvordan opretter jeg et A-certifikathold?... side 5 Vejledning

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger 29-10-2007/version 1/mgl Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fremsøgning af elever Opret (nye) kontaktlærertilknytninger

Læs mere

Produktionsskolernes muligheder i Elevplan

Produktionsskolernes muligheder i Elevplan 1 Produktionsskolernes muligheder i Elevplan Velkomstbillede Her ses velkomstbillede for den bruger der logger ind med skolens nummer som brugernavn og med den udsendte adgangskode. Denne særlige bruger

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel.

Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel. Side : 1 Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel. Indhold Indledning 1 Adgang og login 2 Link 2 Adgang og login 2 Glemt adgangskode 2 Systemopbygning 4 Søg og vis rejseprofil 5 Søg 6 Vis

Læs mere

Vejledning til administration af brugere i DONG Energy s installationsblanket (ISB).

Vejledning til administration af brugere i DONG Energy s installationsblanket (ISB). Vejledning til administration af brugere i DONG Energy s installationsblanket (ISB). Forord. I forbindelse med Autorisationsloven, som trådte i kraft i juni måned 2014, har det været nødvendigt at indføre

Læs mere

Sådan slår du en stilling op

Sådan slår du en stilling op Sådan slår du en stilling op 1 - OPRET PROJEKT (stillingsopslag) Klik på knappen Nyt projekt. Du befinder dig nu på fanen Opsætning. 2 - Opsætning Du skal nu udfylde alle stamdata vedrørende stillingsopslaget.

Læs mere

Vejledning til elevplan for elever / side 1

Vejledning til elevplan for elever / side 1 Vejledning til elevplan for elever / side 1 Det her er en introduktion til, hvordan du som elev bruger Elevplan. Det er vigtigt, at du øver dig dagligt i at logge på Elevplan, så du bliver fortrolig med

Læs mere

Online-timeseddelregistrering

Online-timeseddelregistrering Online-timeseddelregistrering Denne vejledning giver dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med at foretage registrering af dine timesedler i vores online-tidsregistreringssystem, som hedder AXP.

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk. Vejledning til elever

Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk. Vejledning til elever Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk Vejledning til elever Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk Vejledning til elever UNI C UNI C, 03.02.2011 Indhold 1 Kom godt i gang... 5 1.1 Start

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Bruger - Udbyder

Brugervejledning til Tildeling.dk Bruger - Udbyder Brugervejledning til Tildeling.dk Bruger - Udbyder Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Ret mine data... 3 3.2 Tilbudsgivere... 4

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook

Vejledning i brug af Interbook Vejledning i brug af Interbook Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritidssektionen 28. april 2008 Generelt... 3 Login... 3 Brugernavn og kodeord... 3 Glemt kodeord... 3 Skift kodeord... 3 Startsiden... 4

Læs mere

Sådan arbejder du med jobsøgningslog

Sådan arbejder du med jobsøgningslog Sådan arbejder du med jobsøgningslog Når du skal oprette en log, skal du logge ind på www.jobnet.dk. Derefter klikker du på MIN JOBSØGNING i den sorte menu øverst på siden. Du kan se Jobnets værktøjer,

Læs mere

Vejledning Patientportal

Vejledning Patientportal Vejledning Patientportal side 1 af 6 Indhold Patientportalen... 3 Hvordan finder jeg Patientportalen?... 3 Hvad kan jeg fra Patientportalens forside?... 3 Opret bruger på Patientportalen... 4 Hvordan opretter

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

Elev vejledning. Elev vejledning version 2.0 - Januar 2011 1. Figur 1 - Forsiden af Optagelse.dk

Elev vejledning. Elev vejledning version 2.0 - Januar 2011 1. Figur 1 - Forsiden af Optagelse.dk Elev vejledning Denne vejledning omhandler ansøgning til ungdomsuddannelse eller 10. klasse og beskriver, hvordan du som elev skal udfylde felterne i din uddannelsesplan på Optagelse.dk. Vigtigt! Der er

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2017 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

Vejledning til forældreintra på pc og mobil

Vejledning til forældreintra på pc og mobil Vejledning til forældreintra på pc og mobil ForældreIntra er et lukket område for forældre til elever på skolen. Her kan I følge med i, hvad der sker i netop de klasser, som jeres børn går i. I får adgang

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Vejledning til Elevplan for virksomheder

Vejledning til Elevplan for virksomheder Version: 07.03.2015 1 Vejledning til Elevplan for virksomheder Læsevejledning Denne vejledning er delt op i tre dele: Første del er for alle og indeholder de funktioner, som alle virksomhedsmedarbejdere

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

MINIMANUAL. ForældreIntra. På Dalumskolen. www.dalumskolen.odense.dk

MINIMANUAL. ForældreIntra. På Dalumskolen. www.dalumskolen.odense.dk MINIMANUAL ForældreIntra På Dalumskolen www.dalumskolen.odense.dk Support: Skolesekretær: Birthe Juhl Jensen tlf. 6375 0300 Skolesekretær: Helle Bech tlf. 6375 0300 Administrator på SkoleIntra: Else Juul

Læs mere

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk.

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Guide: Henvisninghotellet ( REFHOST ) Version mar 2009 Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Denne guide er primært baseret på oplysninger

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Du kan søge en kandidatuddannelse, hvis du har afsluttet eller er i gang med at afslutte en adgangsgivende uddannelse. Adgang til ansøgningssystemet Du

Læs mere

Guide til foreningsportalen Oprettelse eller ændring af foreningsoplysninger

Guide til foreningsportalen Oprettelse eller ændring af foreningsoplysninger Foreningsoplysninger Her har den enkelte forening mulighed for at ændre og vedligeholde relevante oplysninger om foreningen. Det kan f.eks. være ny formand, ændrede adresser, tlf.nr. m.m. Da det er disse

Læs mere

Vejledning til Elevplan for virksomheder

Vejledning til Elevplan for virksomheder 1 Vejledning til Elevplan for virksomheder Læsevejledning Denne vejledning er delt op i tre dele: Første del er for alle og indeholder de funktioner, som alle virksomhedersmedarbejdere har. Anden del indeholder

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 7.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til, at du kommer på MinTid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

Agentregister brugervejledning

Agentregister brugervejledning Agentregister brugervejledning Vejledningen er udarbejdet til forsikringsselskaber, som skal registrere agenter i Forsikring & Pensions nye agentregister. Det er selskaberne, som har pligt til at registrere

Læs mere

Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back

Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back Vejledning til tilmeldingssystem for Grupper til E2014 The Vikings strike back Side 1 af 14 Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back Denne vejledning kan bruges når en gruppe skal

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt)

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) 1 - Relevans - Afklarende spørgsmål 1. På den første side, skal du svare på et afklarende spørgsmål. 2. Du skal kunne svare 'Ja'

Læs mere

Indberetningssystemet - vejledning for energikonsulenter

Indberetningssystemet - vejledning for energikonsulenter Indberetningssystemet - vejledning for energikonsulenter Indberetningssystemet skal bruges til at indberette datafiler med oplysninger om energimærkningerne. Indberetningssystemet fungerer på den måde,

Læs mere

Manual til ansøgning af 18-midler i Assens Kommunes tilskudsportal

Manual til ansøgning af 18-midler i Assens Kommunes tilskudsportal Manual til ansøgning af 18-midler i Assens Kommunes tilskudsportal Side 1 af 18 Kære frivillige sociale foreninger i Assens Kommune Opdateret den 02.10.17 Denne manual skal hjælpe dig igennem 18-ansøgningsprocessen

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

EASY-P, version anden leverance

EASY-P, version anden leverance EASY-P, version 3.1.3 anden leverance 4. juni 2004 Indhold: 1. Version 3.1.3 består af to leverancer... 1 2. Anden leverance d. 9. juni... 1 2.1 Praktikpladsen.dk faciliteter... 1 PP01 Person stamdata

Læs mere

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS)

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Du finder ansøgningssystemet via linket på siden: http://kandidat.au.dk/optagelse/ansoegning/. Her skal du vælge punktet Sådan søger du og klikke på: Login

Læs mere

Skole/hjem-samarbejde på internettet

Skole/hjem-samarbejde på internettet Skole/hjem-samarbejde på internettet Sakskøbing Skole 2009 Forord Guldborgsund kommune har vedtaget at indføre intranet på skolerne. Som system er valgt SkoleIntra, som består af 4 dele: 1. LærerIntra

Læs mere

Manual til indberetning. Ventelistelukning.dk

Manual til indberetning. Ventelistelukning.dk Manual til indberetning Ventelistelukning.dk Manual til indberetning ventelistelukning.dk Indhold 1. Ventelistelukning.dk 5 Om databasen 5 2. Før du indberetter 6 Superbrugere og almindelige brugere 6

Læs mere

Vejledning: Jeg vil gerne lave en enkeltstående booking

Vejledning: Jeg vil gerne lave en enkeltstående booking Vejledning: Jeg vil gerne lave en enkeltstående booking 1) Oversigt over indhold af denne vejledning 2) Gå ind på Fritidsportalen i Silkeborg Kommune 3) Klik på en genvej 4) Søg dig frem til en facilitet

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Virksomhedens Elevplan Quick-guide

Virksomhedens Elevplan Quick-guide Virksomhedens Elevplan Quick-guide Login til www.elevplan.dk Virksomheder logger på Elevplan med samme brugernavn og adgangskode, som benyttes til praktikpladsen.dk. Brugernavn og adgangskode til praktikpladsen.dk,

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN Hjallerup Idrætsforening har fået ny hjemmeside. Dette har betydning for dig som bruger/medlem af HIF og som forældre til børn, der er bruger/medlem

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

certificering oprettelse og anvendelse - april 2009

certificering oprettelse og anvendelse - april 2009 INDHOLD Firmanummer fra FEMsek Log ind første gang hos FEMsek Opret konsulenter hos FEMsek Opret certificeret firma i EK-Pro Indberetning med certificeret firma i EK-Pro Daglig indberetning med EK-pro

Læs mere

SKV-portalens brugerguide

SKV-portalens brugerguide SKV-portalens brugerguide Version 1.A Indhold Indledning... 2 Funktioner på SKV-portalen... 2 Startside... 2 Blanketter... 3 Vejledninger... 3 Oprettelse som bruger på SKV-portalen... 3 Profil og præferencer...

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

Netkatalog upload. Forord: Formål:

Netkatalog upload. Forord: Formål: Netkatalog upload Forord: De data, I indsender som e-katalog, genbruges af SKI s kunder i de ordre, der sendes tilbage til Jer. Det er derfor vigtigt, både for kundes efterfølgende fakturakontrol; men

Læs mere

Vejledningsmateriale SIDIS

Vejledningsmateriale SIDIS Vejledningsmateriale SIDIS Udarbejdet til Kontrolinstanser September 2016 Indholdsfortegnelse Log ind 3 Auditorer 6 Tilknyt og frigiv virksomhed 9 Søgefunktion 16 Opret rapport 19 Hent data som csv-fil

Læs mere

Efteruddannelseskataloget

Efteruddannelseskataloget Efteruddannelseskataloget Vejledning til indtastning Version 8.6 UNI C oktober 2013 Efteruddannelseskataloget UNI C Version 8.6 Af Henrik Borck Larsen og Anne-Marie Pedersen Indhold 1 Indledning... 1 1.1

Læs mere