Orø Kirkeblad. nr. 4 juli/august årg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orø Kirkeblad. nr. 4 juli/august 2007 16. årg."

Transkript

1 Orø Kirkeblad nr. 4 juli/august årg. Nu er det sommer: Tiden med lys, luft og gode energier. Nu er det juli og vi er trådt ind i sommerperioden, hvor solen står højest på himlen om dagen og de lyse nætter giver lyst til og mulighed for udendørshygge og aktiviteter. Sommeren er en tid med sollys, dufte, fuglesang, farver, blomster i fuldt flor og tiden for liv ved vandet: Sejlture, fiskeri, badeture og strandliv alle er gode energier for vores sanser. Nu er hele sommeren ikke kun solskin, det bliver vi mindet om, når vi synger Thøger Larsens sommersang: 1.

2 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Jørgen Hansen. I dette nummer er der indlæg fra menighedsrådet, Annie Lunde Hansen, Karen Frederiksen, Jørgen Hansen, Kirsten Schmidt og Line Porting Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad sep/okt er tirsdag d. 02. august Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig Snart kolde farver i sky og vand. Snart nøgne piger ved hver en strand Mer, Mer, Mer Jeg dog elsker dig, hver gang du ler. Og stundom ud af din fulde glød Sprang lyn fra skyen i jordens skød. Og tordenlatter og tordenregn. Din Trolddom spændte fra egn til egn. Vild, Vild, Vild Er, skønne sommer, din kraft og ild. Du danske sommer min hilsen tag Du, lyse nat dag og du lyse nat Går tit du kold over landet hen, Jeg véd, du kommer dog hed igen Ja,Ja,Ja. Jeg véd, dit hjerte er guld endda. Et par digte fra børn i 5. klasse: Snart er det sommer, Så plukker jeg blommer De er i min have, Men snart i min mave. Isvafler og grillmand Fodbold og solbad Jeg gider ik`og skrive mer` Nu vil jeg nyde sommeren her. Casper. Sommer Sommeren er fyldt med glæde og sjov Stor og flot står hver en skov. På den blå himmel står solen op Af glæde giver jeg et lille hop. Mathias. 2.

3 I ønskes alle en dejlig sommer og nyd alle jeres timer, og husk på: Tid er hverken din eller min eller noget, vi kan tage fra hinanden. Tid får vi foræret til fælles brug. Annie Lunde Hansen. Alle lørdage kl. 17:10 På DR 1 Før søndagen synges der salmer, som passer til søndagens tekst Søndage kl. 14:00: DR-KIRKEN: Eksperimenterende gudstjeneste. Menighedsrådsmøder: Menighedsrådsmøder afholdes altid på tirsdage. Der er ingen møder i juli måned 2007 men ellers på følgende datoer: d. 7. august og 4. september begge dage kl. 19:30. Alle møderne afholdes i forpagterboligen. Menighedsrådsmøderne er åbne for offentligheden. Dagsordenen for menighedsrådsmøderne ligger fremme i kirkens våbenhus en uge før. Samtidig vil en udskrift af protokollen fra sidste møde være fremlagt i våbenhuset. Alle er velkomne. Menighedsrådet 3.

4 Orø Kirke som VEJKIRKE Orø Kirkes rytmiske kor: Orø kirkes rytmiske kor holder ferie og starter igen 28. August kl. 19:00 til 21:15. Øve-dagen er flyttet fra onsdag til tirsdag efter flere kormedlemmers ønske. Alle, der har lyst til at synge i kor, er velkomne til at starte i august. Vi synger to timer, men holder en lille kaffepause. Siden 2002 har Orø Kirke været en af de mange hundrede kirker, der er åbne ugen igennem fra De er åbne for andagtsøgende og for turister. Pjece med omtale og oversigt over vejkirker på øerne findes i Våbenhuset til fri afhentning. Pjece over jyske vejkirker må hentes i Jylland. Karen Frederiksen. På gensyn og tak til kormedlemmerne for året, der er gået. P.S. Koret ledes af Nadja Aristoff, som er en dygtig og kompetent korleder. Jørgen Hansen 4.

5 Kirkebilen: Kirke-bilen kører ikke blot til kirke, men også til foredrag og andre arrangementer i forpagterboligen. Ring på Åben Have i præstegården: Kom og besøg præstegårdshaven på Orø. Den er åben for publikum i fire weekender: 30.juni-1.juli; 7.juli-8.juli; 25.august-26.august og 8.september-9.september, hver gang fra kl. 11 til 17. Entre: voksne: 10 kr., børn gratis, hunde frabedes p.gr.a. vore fire katte. Der serveres gratis kaffe/te/saft og småkager. Det har været et varmt forår, og alt er tidligere, end det plejer. Måske når roserne at afblomstre, men så er der meget andet at kigge på. Du kan følge med på vores hjemmesider: ens-verden. Kirsten Schmidt Kirken får nu en hjemmeside: Vi er meget glade for at kunne meddele jer, at vi nu får vores egen hjemmeside for Orø Kirke. Vi regner med, at den står færdig til brug efter næste kirkeblads udgivelse. Det beviser, at vores lille blad læses ude på Øen. Vi takker for interessen. Menighedsrådet. Små Smil: Nå sådan! En af landevejens farende svende stod i vejkanten med sin ruhårede terrier, der om halsen havde et skilt med 5.

6 påskriften: Hav medlidenhed med den blinde En ældre dame kom forbi, så skiltet og gav manden en krone. Nærigrøv! Snerrede han ud af mundvigen. Damen stoppede, som ramt af lynet: Så er du altså slet ikke blind? Nej, men hunden er. Prisbevidst enke: McIntosh gik hen og døde, og så skulle konen jo have indrykket dødsannonce i den lokale avis. Hun ringede til redaktøren og spurgte, hvad det kostede. Det koster 300 kr. pr. ord. Det var dyrt, sagde hun. Så skal der bare stå: McIntosh er død. Nu var redaktøren lidt af et finansgeni, så han sagde: der skal indrykkes seks ord. Så sagde konen: Godt skriv: McIntosh er død Volvo til salg. Til min elskede kone: Da Maren og Mads blev gift, havde de besluttet, at manden skulle tage beslutning om de store ting, og konen skulle tage sig af de mindre ting. Da de nåede sølvbrylluppet, skulle Mads holde tale, og han kunne ikke dy sig for at minde hende om deres fælles aftale 25 år tidligere: - Jeg har pudsigt nok endnu ikke konstateret nogle ting i vores fælles liv, som åbenbart var store nok til, at jeg kunne afgøre dem.. Dette var nogle små historier, som man blandt kan læse i vores daglige Venstreblad. Et lille smil i hverdagen gør ingen skade. Annie Lunde Hansen 6.

7 Sognebørnenes side: Indlæg på denne side bringes uredigeret. Menighedsrådet SYND OG SKAM! Min datter blev konfirmeret den 6. maj på en smuk dag, hvor solen skinnede dejligt, det var omkring de 20 grader - og de dejlige unge mennesker skulle fejre deres store dag - kulminationen af et lille års " hård" træning. De unge var med Kirsten på præstelejr. Noget Kirsten har arrangeret de sidste år - omtrent fra man nedlagde 7. klassen på Orø skole. Og det er noget de unge kommende konfirmander ser frem til. I et lille lokalsamfund som vores kender de unge hinanden på tværs af årgange. Så "præstelejr" er allerede noget der tales om inden de unge bliver skrevet op til konfirmation. For indholdet er spændende og anderledes - det er Guds ord, men gjort spiseligt for vor tids unge mennesker - samværet med jævnaldrende og Kirstens humør/humor ikke at glemme og det behøves i vort moderne samfund - at der tænkes anderledes og nyt omkring kirken og hvad der dertil hører - for at give plads til dette i vores liv, for at gøre opmærksom på eksistensen af kristendommen og for at give muligheden for at vælge Gud til eller fra. Og så tilbage til grunden for at jeg skriver dette. På min datters konfirmationsdag blev jeg bekendt med menighedsrådets planer om at nedlægge Kirstens konfirmationsforberedelse på Orø. Jeg blev noget overrasket og tænkte at det måtte vi som menighed få stoppet for der er ikke noget mere selvfølgeligt end at vores egen præst skal have sine egne konfirmander fra øen og afholde konfirmationsforberedelsen på den måde hun selv ønsker det. Men AK - onsdag fik jeg at vide, at menighedsrådet havde fremskyndet forslaget om at flytte konfirmationsforberedelsen til Holbæk OG vedtaget dette på mødet tirsdag den 8. maj. Og nu må jeg have afløb for min vrede!! For hvor er det synd og skam! - at dræne vores lokal samfund for ting, som hører til dér - og at underkende et godt initiativ. Derudover vil jeg gerne dele de ord vi fik med på vejen af skoleinspektøren på min datters skole i Holbæk - at præstelejr var det bedste initiativ han længe havde set og at han ville ønske, at flere præster ville følge Kirstens eksempel - set ud fra et skolemæssigt synspunkt tager en lejr færre timer af undervisningen end den traditionelle konfirmationsforberedelse tager. Hvor konfirmationsforberedelsen på Orø indtil nu har været en nærkommende, personlig og engageret sag for alle parter frygter jeg at den nu bliver det modsatte. 7.

8 Sognebørnenes side fortsat: Ikke fra vor præst side - men pga konteksten, hvor hun nu skal indgå - og qua det at man har valgt at tage endnu et af nærsamfundets værdier fra det. At konfirmationsforberedelsen nu også skal være en af de ting, som skal styres centralt og hvor der ikke er plads til det enkelte individ. At der ikke bliver plads til at være dig og mig, men alt skal indtænkes i en større, strømlinet og ikke mindst økonomisk sammenhæng. Tænk at vor menighedsråd har sagt god for det..det er ufatteligt, ubærligt, dybt tragisk - og slet og ret: SYND OG SKAM!!! Venlig hilsen Line Porting - harmfuld mor til 4 - herunder 3 kommende konfirmander. SVAR PÅ INDLÆG: Kære Line Porting Synd og skam, ufatteligt, ubærligt og dybt tragisk, det er store ord, men da vi nu er på det shakespear`ske plan, kan vi måske med samme forfatters ord svare stort ståhej for ingenting. Vi kan kun gisne om, hvor du har dine informationer fra, men din meddeler burde have fortalt dig, at du har ret til at se protokollen fra menighedsrådet, hvis du ønsker det. Heraf fremgår, at Kirsten Schmidt for flere år siden er blevet bedt af Biskoppen, om at finde en alternativ måde at lave konfirmandundervisning på da han ikke finder lejrene giver fyldestgørende undervisning. Kirsten Schmidt har fået dispensation nogle gange, men fik af Biskoppen sidste gang at vide, at det nu var slut, og hun havde to år til at finde en ny form. Det var på foranledning af provst Finn Dyrhagen, som til alle menighedsråd i provstiet havde rundsendt en skrivelse vedrørende konfirmandundervisnings vilkår (og hvoraf fremgår at konfirmandlejre ikke var en mulighed), at menighedsrådet drøftede lejrenes fremtid. Kirsten Schmidt forklarede at hun sagtens kunne få dispensation igen. Biskoppen var så gammel nu, at han ikke kunne huske hendes argumentation fra tidligere. Der var i øvrigt to tilhørere tilstede ved mødet, som lovede at være præsten behjælpelig med en skrivelse til Biskoppen. Menighedsrådet blev enige om at afsætte et passende beløb ( ca kr ), som kan bruges hvis Kirsten Schmidt får mulighed for flere lejre. Hermed sluttede dette punkt på dagsorden. Vi siger dig tak for dine betragtninger om konfirmandlejren, som kun kan glæde os, men det er altså ikke menighedsrådets stilling til lejrene, der er afgørende, men udelukkende Biskoppens og Provstens beslutninger. Men venlig hilsen Karen Frederiksen og Jørgen Hansen Orø menighedsråd 8.

9 Da vores Kirke er Vejkirke kan I altid besøge kirken for at se, hvordan arbejdet skrider frem. Åbningstider se under Vejkirke i dette blad. Restaureringen af Kirken. Hilsen fra menighedsrådet. Som vi fortalte jer i sidste kirkeblad, ville vi påbegynde restaureringen af bænke m.m. efter konfirmationen. I skrivende stund holder vi tidsplanen og regner med at være færdige til 1. søndag i Advent. Kirken er åben for alle kirkelige handlinger i hele perioden. Vi har ingen arrangementer så som koncerter og lignende i juli og august måned da vi også skal have lagt nyt gulv under de nyrenoverede bænke, samt have lavet ny varmestyring i Kirken, så vi håber, at I vil have tålmodighed med evt. problemer, der kan opstå hen ad vejen. Indskrivning til konfirmationen 2008: Indskrivning til konfirmationen i Orø Kirke næste forår (4. maj 2008) foregår tirsdag d. 28. august kl. 19,30 i forpagterboligen ved Orø Kirke, Bygaden 54B. Konfirmanderne og deres forældre/værger indbydes til orientering om konfirmationsforberedelsen. Husk at medbringe dåbs- eller navneattest. Kirsten Schmidt. 9.

10 I vil kunne finde flere oplysninger om Kristuskransen på deres hjemmeside Menighedsrådet 10.

11 Telefonnumre: Sognepræst Kirsten Schmidt, Bygaden 54A mandag fri Sognepræsten har ferie i uge 33 imens passes embedet af Ole Hansen fra Kyndby/Krogstrup på tlf oha@km.dk. Graver Henriette Oxbøll (fri mandag) Graveren har ferie i perioden 6 26 august 2007 begge dage incl. Kirkeværge Wicki Møller varetager graverens opgaver under ferien Menighedsrådsformand Annie Lunde Hansen Formanden har ferie i perioden august 2007 begge dage incl. Kirkeværge Wicki Møller eller Kirkeværgens træffes hver torsdag mellem kl. 12ºº &14ºº tlf i Forpagterboligen, Bygaden 54 B ved. siden af præstegården. (Kan evt. træffes på andre tidspunkter (uden for træffetiden) på samme telefonnummer.) Kontaktperson Jørgen Hansen eller Kirkebilen bestilles på: Øvrige medarbejdere ved Orø Kirke: Organist: Kirkesanger: Nadja Aristoff Tine Hagedorn-Olsen Øvrige informationer: Kirkekontoret er lukket om mandagen, idet det er præsten og graverens ugentlige fridag. (undtagen i tilfælde af dødsfald). 11.

12 Aktivitetskalender: Guds planer for Danmark - Er om lykke, fremtid og håb Gudstjenester: 1. juli, 4. søndag efter trinitatis: kl. 10,00 8. juli, 5. søndag efter trinitatis: kl. 10, juli, 6. søndag efter trinitatis: kl. 19,30. Aftensang. 22. juli, 7. søndag efter trinitatis: kl. 10, juli, 8. søndag efter trinitatis: kl. 10,00 4. august, lørdagsdåb: kl. 14,00 5. august, 9. søndag efter trinitatis: kl. 10, august, 10. søndag efter trinitatis: kl. 10, august, 11. søndag efter trinitatis: kl. 9,00 Ole Hansen 26. august, 12. søndag efter trinitatis: kl. 10,00 2. september, 13. søndag efter trinitatis: kl. 12,30 Aage K.Mikkelsen Gudstjenester på Elnebjergcentret: Torsdag d. 5. juli: Gudstjeneste kl. 14:00. Torsdag d. 2. august: Gudstjeneste kl. 14:00 Torsdag d. 6 september: Gudstjeneste kl. 14:00 12.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august 2009 18. årg. Mon Gud er lisså stærk som Tarzan? Sådan spurgte en moderne børnesalme var det i 60 erne? Måske 70 erne? Jeg har ikke fået noget ud af at google den, så

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2013 22. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2013 er tirsdag d. 4. juni. Guds suverænitet:

Læs mere

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 I kirken er I altid velkomne! Der er mange opgaver, som skal udføres i vores kirke i de næste 4 år. Når man lader sig vælge til Menighedsrådet ved et opstillingsmøde,

Læs mere

Orø Kirkeblad TRINITATIS

Orø Kirkeblad TRINITATIS Orø Kirkeblad nr. 4 juli/august 2006 15. årg. TRINITATIS TRINITATIS I Faderens, Sønnens og Helligåndens navn! Når vi hører disse ord i kirken, er det ligesom kirkens stempel: Nu er der sket et eller andet,

Læs mere

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø

Læs mere

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo "vores præst".

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo vores præst. Orø Kirkeblad Nr. 4 august/september 2005 årg. 14 Bed for præsten Orø s præst Kirsten Schmidt er langtidssygemeldt. Det er trist for Kirsten og alle os, for hvem kirken er af betydning. Menighedsrådet

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 3 juni/juli/august årg.

Orø Kirkeblad. nr. 3 juni/juli/august årg. Orø Kirkeblad nr. 3 juni/juli/august 2008 17. årg. Den dejlige Midsommer. Nu nærmer vi os med store skridt igen sommeren med Skt. Hans og derefter kommer midsommeren. I Danmark fejrer vi ikke midsommeren,

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober årg.

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober årg. Orø Kirkeblad nr. 5 september/oktober 2006 15. årg. TRO ER TRENDY Det er ikke længere nørdet at være troende. Kunstnere og mediemennesker bekender åbent, at de ikke kan leve uden Gud. Måske deres frimodighed

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober 2007 16. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober 2007 16. årg. Orø Kirkeblad nr. 5 september/oktober 2007 16. årg. Trinitatis: Vi ved alle, hvad er jul, påske og pinse er. Men hvad i alverden er Trinitatis? Det er den periode, som fylder mest i kirkeåret. En fest

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober 2012 er onsdag d. 1. august. Asatro og

Læs mere

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Pinsepligt? Hvad er det, der sker i pinsen? Jøderne var i sin tid forsamlet for at fejre en årtusind gammel pagt, som Moses havde fået på stentavler af Gud Fader

Læs mere

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Gå i kirke om torsdagen Vi har, som alle ved, gudstjeneste hver søndag i Orø Kirke. Hvad ikke alle medlemmer af vores menighed måske ved er, at vi også

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Orø Kirkeblad Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2011 er

Læs mere

Orø Kirkeblad. Den nye navnelov

Orø Kirkeblad. Den nye navnelov Orø Kirkeblad nr. 3 maj/juni 2006 15. årg. Den nye navnelov Dit eller mit navn?? Severinsen -jensen eller jensenseverinsen Den nye navnelov. Den 1. april 2006 trådte den længe ventede, nye navnelov i kraft.

Læs mere

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade.

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade. Side 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad marts/ april 2012 er d. 1. februar. Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Nr. 1. januar/februar årg.

Nr. 1. januar/februar årg. Nr. 1. januar/februar 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad marts / april 2018 er mandag d. 5. februar. vedligeholdelse af gravsteder

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2006 15. årg. Den bidende blæst der hvirvler omkring os, som bød den til fest, men verden er nøgen, den svøbes i sne, og livet er lænket, kun død er at se, det blomstrende

Læs mere

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Alle var mødt frem til menighedsrådsmødet. Henriette Oxbøll var mødt som medarbejderrepræsentant. Der var mødt 3 tilhørere. Orø,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg.

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg. Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december 2009 18. årg. Julekalenderkrybbe: I år kan du se en helt ny julekalender i Orø kirke. Det er kirkens minikonfirmander, der helt selv har lavet en julekrybbe med

Læs mere

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10.

Nr.5. Maj 2015. Kl. 11.00. Kl. 12.15. Kl. 10.30. Kl. 12.15. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 10. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.5. 1 Maj 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 10. maj 5. søndag efter påske Kl. 11.00 Præst fra Døvemenigheden Døvegudstjeneste Torsdag den 14. maj

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg. Støt op om din ø Støt op om din kirke! 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad juli/august 2012 er

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar 2007 16. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar 2007 16. årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2007 16. årg. Kære Menighed ved Orø Kirke Vi vil gerne ønske jer alle sammen glædelig jul. Det kan vi nå endnu, da julen varer lige til Helligtrekonger. Vi ønsker jer

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, For ordet og for livet. En tid til eftertanke en tid til at takke:

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Nr. 6. november/december årg.

Nr. 6. november/december årg. Nr. 6. november/december 2017 26. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad januar / februar 2018 er mandag d. 4. december. Nu har vi for alvor

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 Padesø Kirke en sommerdag PRÆSTEN præster som ferieafløsere i Padesø Kirke. Før Padesø Kirkedistrikts omdannelse til sogn havde præsten i Veflinge og

Læs mere

Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad

Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2013 er onsdag d. 3. april. Præstetanker Tilgiv,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Orø Kirkeblad December 2008 Februar 2009 17. årg.

Orø Kirkeblad December 2008 Februar 2009 17. årg. Orø Kirkeblad Nr. 5 December 2008 Februar 2009 17. årg. Nu nærmer Julen sig. Nu nærmer Julen sig igen og hvert år, synes man, at det bliver tidligere og tidligere, når vi ser alle forretningerne, der har

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August IRKE nyt God sommer! 40. årgang Nr. 3 2013 Juni - Juli - August Konfirmand 2014? Jeg har nu åbnet for indskrivning af kommende konfirmander bosiddende i enten Kullerup eller Vindinge Sogn. Det vil sige,

Læs mere

Nr 2. marts/april årg.

Nr 2. marts/april årg. Nr 2. marts/april 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad maj / juni 2018 er onsdag d. 4. april. Udtrykket Levende sten er ofte brugt

Læs mere

Nogle datoer til kalenderen

Nogle datoer til kalenderen Nogle datoer til kalenderen søndag d. 16. august kl. 10.30 velkomstgudstjeneste i Hogager kirke for alle konfirmander med familie. Bagefter er der indskrivning med en kort introduktion i Sognegården. søndag

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april årg.

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april årg. Orø Kirkeblad nr. 2 marts/april 2007 16. årg. Blandt søfolk og fastboende Et af tidens modeord er globalisering. Det betyder både, at Verden kommer til os og at danskere i alle aldre er på farten. De er

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november 2008 17. årg.

Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november 2008 17. årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november 2008 17. årg. KUNNE DU TÆNKE DIG AT STILLE OP TIL MENIGHEDSRÅDSVALGET? 1. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Jørgen Hansen. I dette nummer er der indlæg fra Menighedsrådet,

Læs mere

Nr 5. september/oktober årg.

Nr 5. september/oktober årg. Nr 5. september/oktober 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad november / december 2018 er mandag d. 15. oktober. Benny Andersen,

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. September December 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. September December 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder.

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Sankt Petersfisk (Zeus faber) Sankt Petersfisk, Passionsblomst

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2013 22.årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2013 22.årg. ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2013 22.årg. Nu haster skyerne forbi og modne æbler falder i oktobermørke haver. Gud lukker årets gyldne ring, og sindet samler sig omkring de lyse nætters gaver. Lars

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Sognepræst Organist Graveren i Thyregod Kirkeværge Thyregod Graveren i Vester Kirkeværge Vester Formand Hjemmeside

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december årg. Juleaften Det er den aften hvor enhver sminke er håbløs

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december årg. Juleaften Det er den aften hvor enhver sminke er håbløs Orø Kirkeblad nr. 6 november/december 2005 14. årg. Juleaften hvor enhver sminke er håbløs hvor sjælen kryber frem gennem kikhullerne og afsætter våde pletter på tøjet hvor de døde stiger ud af fotografierne

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 2 Marts/april 2012 21. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad Maj/juni 2012 er mandag d. 26. marts. Vielser af homoseksuelle

Læs mere

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kære konfirmander, familier og venner For en måneds tid siden stod jeg med en håndfuld frø i min hånd og tænkte på jer konfirmander. Det var nogen meget små frø, men

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 354. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 354. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU November DEN 2012 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 354 Side 1 Kaj Normann Andersen Anne-Grete Langaard Annie Andersen Ove Søtofte 10 November 22. November 22.

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Skolereformen og konfirmationen på Orø.

Skolereformen og konfirmationen på Orø. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober 2014 er tirsdag d. 5. august. Skolereformen og konfirmationen på Orø. Som de fleste

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 3 September Oktober November 2018 FAMILIEGUDSTJENESTE Lørdag den 6. oktober klokken 10.00 med æblehøst Som mange ved, har vi i Sædder

Læs mere

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12 Fra det gamle testamente: Luk retfærdighedens porte op, jeg vil gå ind og takke Herren! Her er Herrens port, her går de retfærdige ind! Jeg takker dig, for du svarede mig og blev min frelse. Den sten,

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis For ikke meget mere end et år siden stod jeg på en intensiv afdeling på Kolding sygehus sammen med min familie, vi stod omkring min bedstefar, vi havde

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Redaktionelt: Marias julenat

Redaktionelt:  Marias julenat 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2014 er tirsdag d. 3. december. Hun havde svært ved at sove. Måske på grund af adrenalinen,

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

Nr 5. september/oktober årg.

Nr 5. september/oktober årg. Nr 5. september/oktober 2019 28. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad november/december 2019 er fredag d. 4. oktober. Nu falmer skoven

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække 1 Urup Kirke. Søndag d. 29. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække Salmer DDS 2: Lover den Herre, den mægtige konge med ære

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober årg.

Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober 2009 18. årg. At brødføde verden. Der var en have helt fra begyndelsen, som Gud lod overrisle med vand fra en kilde, så haven blev frugtbar og gav næring nok til

Læs mere

Kære Broder! Betania år 33.

Kære Broder! Betania år 33. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Betania år 33. Kære Broder! Jeg håber, at I er vel ankommet. Jeg

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

BRØDET. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober.

BRØDET. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober. ~ 1 ~ Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober. Men den største forskel finder vi nok alligevel i det sidste

Læs mere

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. september 2013 kl. 16.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 2 Liturgi Video Sl 23 PRÆLUDIUM: Amazing Grace på orgel Velkommen

Læs mere

Else Marie Lehman. Kalendergaver til Mor 2014

Else Marie Lehman. Kalendergaver til Mor 2014 Else Marie Lehman Kalendergaver til Mor 2014 Sådan bruger du bogen 1. Vælg de 24 gaver, du har allermest lyst til at give og skriv dem ud på en god printer sammen med siden Kære Mor. Du skal forkæles her

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Kirke & Sogn aunslev BovEnSE 44. årgang nr. 3 JUnI - SEPTEMBEr 2014

Kirke & Sogn aunslev BovEnSE 44. årgang nr. 3 JUnI - SEPTEMBEr 2014 Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 3 JUNI - SEPTEMBER 2014 Kære konfirmander Kære faddere, familie Kære konfirmationsgæster Flaget er hejst. Her ved kirken og rundt omkring i sognet. Her er fest.

Læs mere

Konfirmationstale , 192, 68, Linedanser, 725

Konfirmationstale , 192, 68, Linedanser, 725 Konfirmationstale 2016 402, 192, 68, Linedanser, 725 1 + 1 = 2, 2 + 2 =4, 4 + 4 = 8, 8 + 8 = 16 der er tal over alt, I skal regne og jeg tror at I kommer til at stå i valget, om det skal være regning som

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kontor: Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, 22 95 08 91, fax 97 99 30 49 E-mail:

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december 2006 15. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december 2006 15. årg. Orø Kirkeblad nr. 6 november/december 2006 15. årg. ADVENT Advent betyder herrens komme og er tiden før jul. Advent er de fire søndage før jul. Mere præcist søndagene op til 25. december. Hvis juleaften

Læs mere