Køge Provsti Roskilde Stift. Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, december 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Køge Provsti Roskilde Stift. Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, december 2014"

Transkript

1

2 Køge Provsti Roskilde Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, december 214 Provstiprofilen er bestilt af Køge Provsti Kildemateriale: Statistisk materiale fra Danmarks Statistik 28, 211 og 214 vedrørende sognedemografi samt fra vedrørende kirkelige handlinger og vedrørende ind- og udmeldelser, provstistatistik for Køge Provsti og stiftsstatistik for Roskilde Stift.

3

4 Køge Provsti har bedt Kirkefondet om en fornyet version af den provstiprofil, som blev udarbejdet i maj 213 på foranledning af Roskilde Stiftsråd. I den nye provstiprofil gennemgås provstiets tal i diagrammer med tilhørende forklaring, som gør det enkelt og klart, hvordan provstiets befolkning er sammensat i 214. Efter aftale med provst Jens Elkjær Petersen præsenterer provstiprofilen desuden et billede af befolkningsudviklingen i provstiet gennem de seneste 6 baseret på oplysninger fra de tidligere fremsendte talsæt for ene 28 og 211 samt det nye talsæt for 214, som vedlægges denne analyse. Der vedlægges også nøgletal for Danmark, stift, provsti og sognene i provstiet for 214. Nøgletallene finder I bag næstsidste faneblad. Relevante demografiske tal fra 214 for provstiets sogne vedlægges i skemaform (skema 1-7) bagerst i talmaterialet tillige med sogneoversigter vedrørende folkekirkemedlemsskab 214, ind- og udmeldelser samt kirkelige handlinger Det bemærkes, at antallet af fødte i skema 7 dækker de aktuelle, mens antallet af fødte i tabel 2 angiver antallet af fødte i et før. Vær opmærksom på, at provstiskemaerne 1-7 har skiftet layout siden jeres seneste provstiprofil og nu indeholder flere og bedre oplysninger om sognenes indbyggere. Nøgletallene og skemaerne 1-7 er essentielle værktøjer, n provstiudvalget i forbindelse med planlægningsarbejde skal vide mere om sognenes udfordringer og muligheder. Vi håber, I f glæde af provstiprofilen!

5 Køge Provsti ligger i Roskilde Stift og har pr et indbyggertal på personer. Folkekirkemedlemsskabet på 8 %. Provstiet omfatter følgende 15 sogne: Køge Sogn Ølsemagle Sogn Borup Sogn (siden 27) Kimmerslev Sogn (siden 27) Ejby Sogn (siden 27) Nørre Dalby Sogn (siden 27) Højelse Sogn Lellinge Sogn Lidemark Sogn (siden 27) Bjæverskov Sogn (siden 27) Vollerslev Sogn (siden 27) Gørslev Sogn (siden 27) Herfølge Sogn Sædder Sogn Boholte Sogn Sognene er pt. inddelt i 1 pastorater, og bestyres af 12 menighedsråd. Der er 22 sognepræster ansat i Køge Provsti, og der ligger i alt 17 kirker i provstiet. Størrelsen på provstiets sogne varierer meget. Der er 3 sogne med ml indbyggere, 4 sogne har ml indbyggere, 6 sogne har ml indbyggere, mens 2 sogne har indbyggere. Der er således meget stor forskel på indbyggertallet i provstiets sogne, og det betyder også store forskelle i muligheder og udfordringer for kirkelivet i provstiet.

6 Personer Danmarks Statistik benytter i tabel 1, som dette afsnit blandt andet bygger på, en inddeling af befolkningen i 16 aldersgrupper med 5 gange i hver. For at skabe et enklere overblik over befolkningssammensætningen i provstiet arbejdes der desuden med følgende befolkningsgruppering: -19 : Børnegruppen 2-34 : Unge voksne : Voksengruppen : Ældregruppen Det samlede indbyggertal i Køge Provsti pr er på personer, der fordeler sig i 16 aldersgrupper, som det fremg af diagrammet over befolkningsprofilen nedenfor. Befolkningsprofil i Køge Provsti Provstiets børnegruppe -19 best af i alt personer, som samlet set udgør 25,7 % af befolkningen. Der er børn i alderen -4 i provstiet, og herefter stiger antallet af børn i aldersgrupperne i takt med alderen frem til aldersgruppen 15-19, som udgøres af børn og unge. Gruppen af unge voksne best af i alt 8.23 personer mellem 2-34, som samlet set udgør 13,8 % af befolkningen. Aldersgrupperne er antalsmæssigt nogenlunde på niveau og varierer fra personer, hvoraf der er flest 2-24 ige. Voksengruppen best af i alt personer, som samlet set udgør 36,3 % af provstiets befolkning. Der er med 3.41 personer færrest ige, og flest ige med 5.48 personer. De øvrige aldersgrupper udgøres af mellem personer. Ældregruppen best af personer over 6, og udgør 24,2 % af befolkningen i provstiet. Der er med personer færrest 7-74 ige og flest i aldersgruppen med

7 Procent 4.14 personer. Dertil kommer personer mellem 6-64 og 3.81 personer over 75. Det skal bemærkes, at aldersgruppen 75+ dækker alle gange over 75, hvorimod de øvrige aldersgrupper dækker 5 gange hver. Samlet set giver dette et billede af Køge Provsti som et område med en stor børnegruppe med en lille overvægt af større børn, få unge voksne, en stor voksengruppe og mange ældre. Diagrammet nedenfor viser den relative størrelse af de forskellige aldersgrupper i Køge Provsti sammenlignet med landsgennemsnittet, og bekræfter ovenstående opsummering af befolkningsgrupperingen. Befolkningsprofil sammenholdt med landstallene 214 Køge Provsti Danmark Det fremg af diagrammet, at provstiets børnegruppe er væsentligt større end gennemsnitligt og det skyldes højere andele af 5-19 ige i forhold til landstallene. For så vidt ang gruppen af unge voksne, ses markant lavere andele i alle aldersgrupper. Provstiets voksengruppe er noget større end gennemsnitligt, hvilket især skyldes væsentligt større andele af 4-49 ige. Ældregruppen i provstiet er omtrent på niveau med landsgennemsnittet, men alderssammensætningen i gruppen adskiller sig noget fra landstallene med en større andel ige, men en lavere andel af 75+ ige. Samlet set giver det et billede af et provsti med mange børnefamilier, få unge voksne og en ældregruppe, som er lidt yngre end gennemsnitligt. (tabel 1)

8 Antal indbyggere Befolkningsudviklingen i Køge Provsti Diagrammet ovenfor viser befolkningsudviklingen i Køge Provsti i perioden fordelt på 16 aldersgrupper med hver 5 gange. Det fremg heraf, at der samlet set har været stigning i 7 ud af de 16 aldersgrupper i løbet af perioden, mens der er sket fald i de øvrige 9 aldersgrupper. Fald og stigninger fordeler sig dog fortrinsvist så forskelligt for befolkningsgrupperne, at der ikke umiddelbart er øvrige tydelige tendenser i befolkningsudviklingen ud over en klar stigning i antallet af personer over 65. I 28 boede der personer i Køge Provsti, og i perioden frem til 214 er befolkningen steget til personer, hvilket er en fremgang på indbyggere svarende til en stigning på 2,8 %. I børnegruppen op til 19 er der sket et lille fald i antallet fra børn i 28 til i 214 svarende til et fald på 274 børn eller 1,8 %. Børnegruppen udgør i dag samlet set 25,7 % af befolkningen, og i 28 var det 27 %. Dermed er provstiets børnegruppe faldet en smule i antal siden 28, og samtidig er den andel, som børnene udgør af befolkningen, faldet en del. Tallene dækker over et større fald i antallet af -4 ige (-734 børn), et nogenlunde stabilt antal 5-14 ige, men en større stigning i antallet af ige (+627 børn). Antallet af unge voksne 2-34 er også faldet i perioden Samlet set er gruppen af unge voksne faldet fra personer i 28 til 8.23 personer i 214 svarende til et fald på 425 personer eller 5 %. I 28 udgjorde de unge voksne 14,9 % af den samlede befolkning, og i 214 udgør de blot 13,8 %. Dermed er der blevet en del færre unge voksne i Køge Provsti gennem de sidste 7, og de udgør i dag en noget mindre andel af befolkningen end tilfældet var i 28. Voksengruppen er steget fra 2.52 personer i 28 til personer i 214 svarende til en stigning på 63 personer eller 3,1 %. Der er tale om et større fald i antallet af ige, et mindre fald i antallet af 4-44 ige, en stor stigning i antallet af ige, en pæn stigning i antallet af 5-54 ige og et mindre fald i antallet af ige. I 28 udgjorde voksengruppen 36,2 % af provstiets befolkning, og i 214 udgør de 36,3 % af befolkningen. Der har således været en antalsmæssig fremgang af voksne siden 28, og deres andel af befolkningen er steget en smule i samme periode.

9 Provstiets ældregruppe bestod i 28 af personer over 6. I 214 er antallet steget til indbyggere, og det svarer til en stigning på personer eller 13,3 %. Der er tale om et væsentligt fald i antallet af 6-64 ige, men store fremgange i aldersgrupperne fra 65 og opefter. Ældregruppen udgjorde i 28 samlet set 22 % af befolkningen, og i 214 er andelen steget til 24,2 %. Der er altså tale om en stor fremgang i antal og en pæn fremgang i andelen af indbyggere over 6. Nedenstående skema giver et overblik over udviklingen i befolkningsgrupperne i Køge Provsti i perioden : Befolkningsgruppe Køge Provsti 28 Køge Provsti 214 Danmark 214 Børnegruppen (-19 ) Unge voksne (2-34 ) Voksne og midaldrende (35-59 ) Ældre og gamle (6 +) 27 % 25,7 % 23,1 % 14,9 % 13,8 % 16,8 % 36,2 % 36,3 % 34 % 22 % 24,2 % 24,3 % Sammenfattende giver ovenstående et billede af Køge Provsti, hvor de vigtigste tendenser i befolkningsudviklingen i perioden er: Stigning i befolkningstallet (+2,8 % svt personer) Fald i antallet af børn og unge op til 19 (- 1,8 % svt. 274 personer), især udgjort af et større fald i antallet af -4 ige og stigning i antallet af ige Fald i antallet af unge voksne ml (- 5 % svt. 425 personer) især udgjort af pæn stigning i antallet af 2-24 ige og stort fald i antallet af 3-34 ige Stigning i antallet af voksne ige (+3,1 % svt. 63 personer) især udgjort af større fald i antallet af ige og stor stigning i antallet af ige Stor stigning i antallet af ældre (+13,3 % svt personer) udgjort af fald i antallet af 6-64 ige, men store stigning i de øvrige aldersgrupper over 64 Udsving i befolkningsgruppernes andel af den samlede befolkning jf. skemaet ovenfor (Tabel 1)

10 Indbyggere I 214 er der 8,4 % indvandrere og 2,7 % efterkommere i den danske befolkning eller samlet set 11,1 % med udenlandsk herkomst. I 1996 var der i alt 4,4 % udlændinge i Danmark. Diagrammet nedenfor viser andelen af indbyggere efter herkomst i de 16 aldersgrupper. I tabellen under diagrammet ses antallet af indbyggere i aldersgruppen fordelt på herkomst. Søjlerne skal aflæses således, at ca. 89 % af alle -4 ige er af dansk herkomst, ca. 1 % er indvandrere og ca. 1 % er efterkommere. Indbyggernes herkomst 214 1% 9% 8% 7% 6% 5% 4% 3% 2% 1% % Efterkommere Indvandrere Danskere I Køge Provsti er 6,5 % af befolkningen indvandrere og 2,9 % er efterkommere af indvandrere. Således er provstiets andel af indbyggere med udenlandsk herkomst samlet set på 9,4 %, og dermed lidt lavere end gennemsnitligt. I absolutte tal er der 5.57 udlændinge i provstiets befolkning. Skal man sammenligne med andre områder i landet, findes der provstier med bare omkring 3 % udlændinge, mens andre provstier har op til 3 % udlændinge i befolkningen. I 28 var der indbyggere af udenlandsk oprindelse i Køge Provsti svarende til 8,2 % af befolkningen. Der er altså kommet yderligere 884 udenlandske indbyggere i provstiet i løbet af de seneste 6. Provstiets indvandrere findes i alle aldersgrupper med en overvægt i aldersgrupperne 2-59, mens efterkommerne mest er at finde i aldersgrupperne -39 med en klar overvægt af -24 ige.

11 Det er ikke i sognestatistikken muligt at få oplysning om udlændingenes nationaliteter, men Danmarks Statistik oplyser, at 35 % af alle udlændinge i Danmark har baggrund i en vestlig og dermed overvejende kristen kultur. Det er muligt, at fordelingen er anderledes i Køge Provsti. Det vedlagte nøgletalsark for 214 i bilagsmaterialet giver et overblik over sognenes befolkningssammensætning, herunder andelen af udlændinge i sognenes befolkning. I nøgletallene ses det, at der er en klar skævvridning i fordelingen af provstiets udenlandske indbyggere. Således har 12 af provstiets sogne med mellem 2,3 % - 9,1 % en lavere andel udlændinge i befolkningen end gennemsnitligt, mens 3 sogne med mellem 14 % - 19 % har væsentlig større andele af udlændinge i blandt indbyggerne. Laveste andele af udlændinge finder man i Vollerslev Sogn med 2,3 %, Lidemark Sogn med 3,7 % og Ejby Sogn med 3,9 %, mens de højeste andele findes i Boholte Sogn med 19 %, Højelse Sogn med 15,4 % og Ølsemagle Sogn med 14 %. Detaljeret overblik over befolkningens alders- og herkomstsammensætning på sogneplan ses i Skema 1. (Tabel 1)

12 Procentandel af børn Personer Børnegangene Ovenstående diagram viser i absolutte tal, hvordan Køge Provstis børn mellem -15 fordeler sig på gange pr Som det ses af diagrammet, er der tale om en børnegruppe med en lille overvægt af børn over 7 og relativt få -2 ige. I alt udgør børn mellem % af børnegruppen, og børn mellem 8-15 således 55 % af børnegruppen. Sammenligner man børnegangenes størrelse med niveauet på landsplan som i diagrammet nedenfor, fremg den lidt skæve aldersmæssige fordeling af børnegruppen klart. Børnegangene i % Køge Provsti Danmark På landsplan udgør børn op til 15 18,5 % af befolkningen. I Køge Provsti er 2 % af befolkningen mellem -15, og der er således en lidt større børnegruppe i provstiet end gennemsnitligt. Det skal tilføjes, at Roskilde Stift generelt lidt mere børnerigt end gennemsnitligt med 18,7 % børn i befolkningen.

13 Antal børn Et kig på nøgletalsarket for 214 afslører, at der er store procentuelle forskelle på andelen af børn sognene imellem. Vollerslev Sogn har provstiets absolut laveste andel af børn op til 15 i befolkningen med 13,8 %, mens Kimmerslev Sogn med 14,5 % og Køge Sogn, Lidemark Sogn og Boholte Sogn alle med ca. 16,5 % også har relativt få børn i befolkningen. Modsat er det i Nr. Dalby Sogn, hvor hele 29,3 % af befolkningen er mellem -15. Også i Ølsemagle Sogn, Ejby Sogn, Bjæverskov Sogn og Gørslev Sogn er der mange børn blandt indbyggerne med andele på mellem 21,5-22,7 %. Samlet set har 9 af provstiets sogne mindst 2 % børn blandt indbyggerne. Nedenfor ses udviklingen i antallet af børn i Køge Provsti fra i absolutte tal. Udviklingen i børnetallet i I 28 var der børn mellem -15 i Køge Provsti, og i perioden frem til 214 er antallet af børn faldet med 841 børn svarende til 6,7 %. I 28 udgjorde børnene 22 % af den samlede befolkning, og i 214 udgør de 2 %. Diagrammet viser en børnegruppe, hvor der siden 28 har været fald i 12 ud af 16 gange, og heraf store fald i antallet af børn mellem -2 og 4. I forhold til udviklingen i alderssammensætningen havde provstiet tidligere en mere jævnt fordelt børnegruppe på tværs af alle gange. I 214 ser vi en børnegruppe med et tydeligt underskud af -2 ige, men fortsat en relativt jævn fordeling mellem gangene i øvrigt. (Tabel 3)

14 Husstandstyper i Danmark 214 Øvrige husstande 7% Enlige (-49) uden børn 15% Par med børn 21% Enlige (+5) uden børn 24% Par (+5) uden børn 21% Enlige med børn 6% Par (-49) uden børn 6% Husstandstyper i Køge Provsti 214 Øvrige husstande 7% Enlige (-49) uden børn 11% Par med børn 24% Enlige (+5) uden børn 22% Par (+5) uden børn 23% Enlige med børn 8% Par (-49) uden børn 5% Ovenstående diagrammer viser husstandstypefordelingen i hhv. Danmark og Køge Provsti. De blå felter illustrerer parhusstande (husstande med 2 myndige personer på samme postadresse) og de røde felter illustrerer singlehusstandene (enlige). Begrebet Øvrige husstande dækker over

15 husstande med mere end 2 myndige personer registreret på postadressen fx kollegier, plejehjem, bofællesskaber og par med myndige hjemmeboende børn. På landsplan udgøres 55 % af alle husstande af parhusstande (inkl. øvrige husstande) og 45 % er singlehusstande. I Køge Provsti er der i alt husstande, hvoraf 59 % er parhusstande, og det betyder, at der med 41 % er færre singlehusstande/enlige i provstiet end gennemsnitligt på landsplan. Det skal bemærkes, at 68 % af provstiets boliger er enfamilies-boliger, og at boligmassen har en naturlig indflydelse på, hvilke husstandstyper, der er i provstiet. De største husstandstyper er Par m børn og Par (+5) uden børn udgørende hhv. 24 % og 23 % af provstiets husstande. Herefter følger Enlige (+5) uden børn med 22 % af husstandene. Mindste husstandstyper i provstiet er Par (-49) uden børn med 5 % af husstandene og Øvrige husstande med 7 %. Der er desuden 11 % Enlige (-49) uden børn i provstiet samt 8 % Enlige med børn. I Køge Provsti udgør børnefamilierne samlet set 32 % af husstandene, hvilket er 5 % flere end på landsplan, andelen af husstande med personer -49 er på 16 % mod 21 % på landsplan, og 45 % af alle husstande bebos af personer over 5 svarende til landstallet. Den gennemsnitlige husstandsstørrelse i provstiet er på 2,31, og til sammenligning er tallet 2,15 på landsplan. Samlet set er der tale om et provsti med et klart overskud af parhusstande, med rigtig mange ældre husstande (+5), mange børnefamilier og få yngre husstande (-49). Oplysning om husstandstypefordeling på sogneplan findes i Skema 2. (Tabel 4)

16 Husstandsindkomster i Danmark 214 Høj indkomst 2% Lav indkomst 2% Høj mellemindkomst 2% Lav mellemindkomst 2% Mellemindkomst 2% Husstandsindkomster i Køge Provsti 214 Høj indkomst 25% Lav indkomst 16% Lav mellemindkomst 19% Høj mellemindkomst 2% Mellemindkomst 2% Danmarks Statistik opdeler indkomstfordelingen i Danmark i fem lige store grupper med 2 % husstande i hver indkomstgruppe. Der er tale om indkomsten før fradrag, og i 214 anvendes følgende indkomstgrænser: Lav indkomst: Lav mellemindkomst: Mellemindkomst: Høj mellemindkomst: Høj indkomst: kr kr kr kr. over kr.

17 Sammenligner man fordelingen i Køge Provsti med landsinddelingen på 2 % i hver indkomstgruppe, ses det, at provstiet har en væsentlig lavere andel af husstande med Lav indkomst og en lidt lavere andel af husstande med Lav mellemindkomst end gennemsnitligt, men til gengæld et klart overskud af husstande med Høj indkomst. N man kigger på fordelingen af husstandsindkomster i provstiet, skal man huske at tage højde for fordelingen af husstandstyper. En stor andel parhusstande giver forventeligt flere husstande i de højere indkomstgrupper, da der i parhusstandene ofte vil være to indkomster, hvorimod en stor andel single-husstande vil veje tungt i de lavere indkomstgrupper. En høj andel af unge indbyggere eller en stor ældregruppe vil ofte give en overvægt af husstande med lav indkomst, da indkomsten typisk udgøres af SU, lavere lønniveau for nyuddannede eller pension af en eller anden slags. I Køge Provsti kan det højere indkomstniveau formentlig delvis tilskrives overvægten af parhusstande. Bruttomedianindkomsten (den midterste husstands-bruttoindkomst for hele provstiet) i Køge Provsti er på kr Det er noget højere end landsniveauet på kr I bilagsmaterialets tabel 4 ses en detaljeret inddeling af indkomsterne i de forskellige husstandstyper, og her fremg det blandt andet, at Køge Provsti har 424 børnefamilier, hvor indtægten er på højest kr ligt før skat, hvilket også gælder for 2.62 husstande med beboere over 5. Disse husstande kan have økonomiske udfordringer med at få dagligdagen til at hænge sammen, og det kan derfor være aktuelt med en diakonal indsats fra kirkens side i forhold til disse indbyggere. Skema 3 giver overblik over husstandsindkomster på sogneplan. Der er meget store forskelle i bruttomedianindkomsten i provstiets sogne. På nøgletalsarket for 214 ses det, at Nørre Dalby Sogn har den højeste medianindkomst med kr fulgt af Lidemark Sogn med kr og Næsbjerg Sogn med kr Derimod har Boholte Sogn provstiets laveste bruttomedianindkomst med kr , fulgt af Højelse Sogn med kr og Borup Sogn med kr En lav bruttomedianindkomst ses ofte i sammenhæng med høje andele af udlændinge, mange unge voksne eller mange pensionister i befolkningen, mens en høj bruttomedianindkomst ofte ses i sammenhæng med et højt uddannelsesniveau og mange par med børn. Samlet set er der tale om et provsti med et relativt højt indkomstniveau. Således har 1 af provstiets sogne bruttomedianindkomster på mindst kr. 54., mens kun 3 sogne har en bruttomedianindkomst lavere end landsgennemsnittet. (Tabel 4)

18 Antal personer Diagrammet i dette afsnit dækker perioden januar-december 213 (kaldet 214-tal) og dertil skal knyttes flg. ordforklaringer: Tilflyttede: Personer, som flytter fra en adresse i Danmark til en adresse i provstiet Fraflyttede: Personer, som flytter fra provstiet til en adresse andetsteds i Danmark Indvandrede: Personer, som flytter til provstiet fra udlandet Udvandrede: Personer, som flytter fra provstiet til udlandet Nettotilgang: = fødte døde + tilflyttede fraflyttede + indvandrede - udvandrede Befolkningsbevægelser Hvert sker der til- og fraflytning til et område. Det måles i begrebet flyttehyppighed, som dækker over gennemsnittet af tallene for hhv. til- og fraflytning i procentandel i forhold til den samlede befolkning. I Køge Provsti er flyttehyppigheden på 5,4 %. Det betyder, at befolkningen statistisk set udskiftes ca. hvert 19., hvilket er en meget statisk befolkning. Unge mennesker flytter ofte mere end andre, og i Køge Provsti er indbyggerne under 3 da også mere mobile end resten af befolkningen med en flyttehyppighed på 9,1 %. I provstiet er der et lille fødselsunderskud, og med flere tilflyttede end fraflyttede og flere indvandrede end udvandrede, har provstiet sammenlagt haft en befolkningstilvækst på 627 personer i løbet af 213. Kirkeligt set er diagrammet bl.a. interessant, fordi det fortæller noget om, hvor mange nye indbyggere provstiet har fået i ets løb, og som derfor er uden kendskab til provstiets kirkeliv. Sammenlægger man antallet af fødte, tilflyttede og indvandrede, har Køge Provsti i 213 fået nye indbyggere. (Tabel 2)

19 Antal personer I diagrammet om pendling er Natbefolkning lig med den del af provstiets bosiddende over 15, der er i beskæftigelse. Dagbefolkningen angiver, hvor mange personer, der er beskæftigede på provstiets arbejdspladser i dagtimerne, uanset hvor de bor. 3. Pendlingen til og fra Køge Provsti Nat befolkning Ind-pendling Ud-pendling Dag befolkning I Køge Provsti er der i alt 26.9 personer i natbefolkningen. Af disse pendler personer eller 56 % hver dag ud af provstiet for at arbejde et andet sted. Samtidig er der også nogle, der pendler ind i provstiet for at arbejde. Det drejer sig om personer svarende til 48 % af natbefolkningen. Det betyder, at provstiet har en dagbefolkning på personer, og at der er personer fra natbefolkningen tilbage i provstiet i dagtimerne svarende til 47 % af dagbefolkningen. Det vil med andre ord sige, at provstiet i alle hverdage har en dagbefolkning (de beskæftigede), hvoraf ca. 5 ud af 1 personer kan have en naturlig tilknytning til kirkelivet i provstiet via deres bopæl. I tillæg til disse tal kommer provstiets studerende, men man har ikke eksakte oplysninger om deres færden i dagtimerne. Et kig på nøgletalsskemaet for 214 viser, at kun 4 af provstiets sogne har dagbefolkninger på over 1 % af natbefolkningen, og det betyder med andre ord, at de øvrige sogne i provstiet har et underskud arbejdspladser i forhold til antallet af erhvervsaktive indbyggere. Fx er der blot ca. 16 % af natbefolkningen tilbage i Nørre Dalby i dagtimerne, mens Højelse Sogn med en dagbefolkning på 184 % næsten fordobler antallet af personer over 15 som er i beskæftigelse i dagtimerne. (Tabel 7)

20 Landbrug, skovbrug og fiskeri Industri, råstofindvind. og forsyningsvirksomhed Bygge og anlæg Handel og transport mv. Information og kommunikation Finansiering og forsikring Ejendomshandel og udlejning Erhvervsservice Offentlig adm., undervisning og sundhed Kultur, fritid o.a. service Uoplyst aktivitet Beskæftigede over 15 i pct Det næste diagram viser, indenfor hvilke områder hhv. dag- og natbefolkningen er beskæftiget. Arbejdsstyrkens fordeling 214 Natbefolkning Dagbefolkning Dagbefolkningens største beskæftigelsesområde er Offentlig adm., undervisning og sundhed med 31 % af provstiets arbejdspladser. Herefter følger Handel og transport mv med 29 % og Industri,råstofudvind. og forsyningsvirksomhed med 15 % af arbejdspladserne. Andelene af arbejdspladser i provstiet udenfor disse områder er begrænsede. For natbefolkningens vedkommende er de største beskæftigelsesområder Offentlig adm., undervisning og sundhed og Handel og transport mv begge med 28 % af de beskæftigede. Herefter følger Industri,råstofudvind. og forsyningsvirksomhed med 12 %. Andelene af beskæftigede udenfor disse områder er begrænsede. (tabel 7)

21 Selvstændige + medhjælpende ægtefælle Lønmodtagere - Højeste niveau Lønmodtagere Lønmodtagere - Mellemste niveau Lønmodtagere Lønmodtagere - Øvrige Arbejdsløse Arbejdsstyrke i alt Permanent udenfor arbejdsmarkedet Udenfor arbejdsmarkedet (ikke permanent) Heraf pensionister Under uddannelse Bef over 15 i pct Dette afsnit er baseret på oplysninger om alle indbyggere over 15. I Køge Provsti er der i alt indbyggere over 15. Befolkningens tilknytning til arbejdsmarkedet Køge Provsti 61,5 Danmark ,2 28,8 25, , 13,6 7,7 3, 3,6 6,1 Som det ses af diagrammet, ligger provstiet lidt højere end landsgennemsnittets 6,2 % store arbejdsstyrke. I Køge Provsti tilhører 61,5 % af befolkningen over 15 arbejdsstyrken. Dertil kommer 6,1 % indbyggere, som er under uddannelse (DK 6,8 %), og dermed også er beskæftigede i dagtimerne. Provstiets andel af selvstændige ligger omtrent på niveau med landsgennemsnittet, og det samme gælder andelene af lønmodtagere på højeste og mellemste niveau. Andelen af øvrige lønmodtagere er en smule højere end på landsplan, mens andelen af arbejdsløse på 3 % svarer nogenlunde til landsgennemsnittet (DK 2,9 %). På landsplan udgøres 26 % af befolkningen over 15 af pensionister (herunder efterlønnere, førtidspensionister, invalidepensionister o.l.). I Køge Provsti er der 25,9 % pensionister, og samlet set er der 28,8 %, som st permanent udenfor arbejdsmarkedet (DK 29,7 %). Der er desuden 3,6 % (DK 3,2 %), som midlertidigt st udenfor arbejdsmarkedet, hvilket vil sige, at de er på midlertidige overførselsindkomster (kontanthjælp, barselsdagpenge, sygedagpenge, integrationsydelse el.lign.). Oplysning om fordelingen på sogneplan ses i Skema 4. (Tabel 5) Lønmodtagere på højeste niveau Færdighedsniveau sv.t. en afsluttet universitetsuddannelse. Lønmodtagere på mellemste niveau Færdighedsniveau sv.t. afsluttet kort eller mellemlang uddannelse påbegyndt efter det 17. eller 18. leve. Øvrige lønmodtagere Færdighedsniveau sv.t. en treig uddannelse, påbegyndt i en alder af 14 eller 15.

22 Bef over 15 i pct Diagrammet om uddannelsesniveau viser højeste fuldførte uddannelse. Således tæller de uddannelsessøgende, som er i gang med erhvervsmæssige eller videregående uddannelser ikke med i de pågældende kolonner, men i enten Grundskole eller Gymnasial uddannelse. Man tæller altså først med i uddannelseskategorien i det øjeblik, den pågældende uddannelse er fuldført. Højeste fuldførte uddannelse Køge Provsti Danmark I Danmark har 32,4 % af alle indbyggere over 15 en grundskoleuddannelse som højeste fuldførte uddannelse. I Køge Provsti ligger er andelen på 34,3 %. Andelen af personer med en gymnasial uddannelse på 5,6 % ligger noget lavere end landsgennemsnittets 7,4 %, mens andelen af personer med en erhvervsfaglig uddannelse med 36,8 % er væsentligt højere end landsgennemsnittets 31,1 %. I forhold til de videregående uddannelser har Køge Provsti i alt 2,1 % indbyggere med en videregående uddannelse. På landsplan er andelen 24,3 %, og dermed er der en lidt lavere andel af videreuddannede i provstiet end gennemsnitligt. Det fordeler sig med en gennemsnitlig andel af indbyggere med en kort videregående uddannelse, et lille underskud af indbyggere med en mellemlang videregående uddannelse og en væsentligt lavere andel af indbyggere med en lang videregående uddannelse. Det skal bemærkes, at i andelen af personer med grundskole som højest fuldførte uddannelse, tæller også de 15 ige, som endnu ikke har afsluttet folkeskoleniveau på tidspunktet for statistikkens tilblivelse (Tabel 6) Grundskole Gymnasiel uddannselse Erhvervsfaglig uddannelse Kort videregående uddannelse Mellemlang videregående uddannelse Lang videregående uddannelse Typiske eksempler på de forskellige uddannelser: Erhvervsfaglig: Handel & kontor, sekretær (advokat-, læge-), murer, tømrer, mekaniker, grafiker, landmand. Kort videregående: korrespondent, ejendomsmægler; akademiøkonom, merkonom, laborant, politimand. Mellemlang videregående: folkeskolelærer, bibliotekar, diplomuddannelser, maskinmester, sundhedsplejerske samt bachelorer. Lang videregående: Alle kandidat- & mastergrader: læge, tandlæge, ingeniør, præst, psykolog m.fl.

23 Andele af befolkningen i procent Folkekirkemedlemskabet i Danmark pr er på 78,4 %. Det absolutte medlemstal er p.t. på personer ud af et samlet befolkningstal på indbyggere. I 199 var 89,3 % af befolkningen medlem af folkekirken svarende til i alt personer. Det vil altså sige, at medlemsprocenten er faldet 1,9 % på 24, og det dækker i absolutte tal over, at folkekirken i dag skal betjene folkekirkemedlemmer færre end i 199. Medlemstallet i folkekirken - Stift for stift Københavns Stift Helsingør Stift Roskilde Stift Lolland-Falsters Stift Fyens Stift Aalborg Stift Viborg Stift Århus Stift Ribe Stift Som det kan ses af ovenstående graf, har der på landsplan været et jævnt fald i folkekirkemedlemsskabet i samtlige danske stifter siden 199, og nogle steder i landet falder medlemstallet hurtigere end andre. En tommelfingerregel siger, at folkekirkemedlemsprocenten på landsplan hvert normalt falder med ca.,5 %. Københavns Stift har det hastigst dalende medlemstal af alle med et gennemsnitsfald på,8 % om et i de seneste 2, og pr er folkekirkemedlemsskabet helt nede på 6,9 % af den samlede på befolkning. Fortsætter den udvikling, vil over halvdelen af stiftets befolkning i løbet af bare14 stå uden for folkekirken. Det skal dog bemærkes, at i perioden 213 til 214 er medlemsprocenten i stiftet dog kun faldet med,7 %. Andre steder i landet g udviklingen betydeligt langsommere. I Viborg Stift har man p.t. har landets højeste medlemsandel med 87,3 % og har gennem de seneste 2 oplevet et fald i folkekirkemedlemskabet med,3 % ligt. Fra 213 til 214 er andelen dog faldet med,5 %. Roskilde Stift har en medlemsprocent på 81,9 % pr Det er et fald siden 199 på 8,1 %, hvor medlemsprocenten var på 9,4 %. Det svarer til, at stiftet som helhed har oplevet et gennemsnitligt ligt fald i folkekirkemedlemsskabet på,33 % i perioden.

24 Procentandel af befolkningen Pr. 1. januar 214 er folkekirkemedlemsprocenten i Køge Provsti på 8 % dækkende over i alt folkekirkemedlemmer. I 28 lå medlemsandelen i provstiet på 82,9 %, og der var i alt medlemmer af folkekirken. Det vil med andre ord sige, at folkekirkemedlemsskabet er faldet med 2,9 % og antallet af folkekirkemedlemmer, som skal betjenes af kirkerne i Køge Provsti, er faldet med 333 personer siden 28 i en periode, hvor der har været en befolkningstilvækst i provstiet på personer. Folkekirkemedlemskabet i aldersgrupper 214 Køge Provsti Danmark Sammenligner man, som i diagrammet ovenfor, provstiets andel af folkekirkemedlemmer i aldersgrupperne med tallene på landsplan i 214, fremg det, at medlemsskabet i samtlige aldersgrupper ligger meget tæt på landsgennemsnittet. Med den relativt høje medlemsprocent blandt børn og unge op til 19 må man sige, at det i overvejende grad hører til skik og brug at blive døbt og konfirmeret i Køge Provsti. Provstiets medlemsprocent er som nævnt faldet fra 82,9 % i 28 til 8 % i 214, altså et fald på 2,9 % over en periode på 6. Dette er svarer til et gennemsnitligt ligt fald på,48 %, hvilket er lidt lavere end de ca.,5 % man som en tommelfingerregel regner med, at medlemsprocenten falder hvert på landsplan. Detaljerede oplysninger om folkekirkemedlemsskab på sogneplan ses i Skema 5. (Tabel 1)

25 Personer Personer Hvert sker der både ind og udmeldelser af folkekirken. Tallene for Køge Provsti fra ses i nedenstående diagram. Provstiet har haft et tydeligt faldende antal indmeldelser i hele perioden, men der er dog en nogenlunde god sammenhæng til fødselstallene i samme periode. I 27 blev 337 personer meldt ind i folkekirken og i 213 er antallet faldet til 232. Antallet af udmeldelser har været stigende i perioden, og der ses især i 212 en markant stigning i antallet af udmeldelser af folkekirken. Denne tendens er dog gældende for hele Danmark. I 212 var der 116 udmeldelser af folkekirken, og i 213 meldte 61 personer sig ud af folkekirken i Køge Provsti. Det skal bemærkes, at antallet af udmeldelser ikke omfatter frafald ved dødsfald, men er udtryk for reelle udmeldelser. Ind- og udmeldelser - Køge Provsti Indmeldelser Udmeldelser Som det ses nedenfor, har Roskilde Stift som helhed oplevet et kontinuerligt faldende antal indmeldelser, mens antallet af udmeldelser nogenlunde følger samme tendens som i Køge Provsti. Ind- og udmeldelser i Roskilde Stift Indmeldelser Udmeldelser Antallet af ind- og udmeldelser i de enkelte sogne i provstiet fremg af Skema 6.

26 Bef m dansk herkomst i pct Medlemskab af folkekirken afhænger naturligvis også af, hvilken baggrund, man kommer fra. Derfor kigger vi også på medlemskabet blandt indbyggere af dansk herkomst og blandt indbyggere af udenlandsk herkomst. Folkekirkemedlemsskabet - indbyggere af dansk herkomst 214 Køge Provsti Danmark Diagrammet ovenfor giver et billede af, hvor stor en andel af indbyggerene af dansk herkomst, som er medlem af folkekirken i Køge Provsti. Det fremg heraf, at medlemsniveauet i samtlige aldersgrupper ligger omtrent på niveau med landsgennemsnittet. Samlet set er medlemsprocenten blandt indbyggere af dansk herkomst i Køge Provsti i 214 på 87,5 % mod 87,1 % på landsplan. Medlemsniveauet blandt de -4 ige skiller sig ud ved at ligge lidt lavt i forhold til de øvrige aldersgrupper både i Køge Provsti og i Danmark som helhed. I provstiet ligger medlemsprocenten blandt de -4 ige danske børn på 71 % (DK 71,3 %), og det vil altså sige, at 7 ud af 1 danske forældre til -4 ige børn i Køge Provsti vælger folkekirken til på deres børns vegne. (tabel 1)

27 Bef m udenlandsk herkomst i pct Folkekirkemedlemsskabet - indbyggere af udenlandsk herkomst 214 Køge Provsti Danmark Diagrammet ovenfor viser, hvor stor en andel provstiets indvandrere og efterkommere af indvandrere, der er medlemmer af folkekirken i 214. Den tendens, man kan udlede af diagrammet er, at andelen af udlændinge, som kommer fra kulturer, hvor medlemskab af den danske folkekirke er naturligt, er lidt lavere blandt de -54 ige udlændinge i Køge Provsti end gennemsnitligt, men lidt højere blandt de ige. I Køge Provsti er 8,1 % af indvandrerne og efterkommerne medlem af folkekirken, og på landsplan er tallet 9,6 %. I absolutte tal bor der 444 personer af udenlandsk herkomst i provstiet, som er medlem af folkekirken. Antallet af udlændinge, der er folkekirkemedlemmer, dækker ikke nødvendigvis alle de kristne udlændinge i sognet, idet flertallet af disse normalt vil have tilknytning til andre kristne kirkesamfund end folkekirken. (tabel 1)

28 Antal børn Folkekirkemedlemmer i børnegangene Folkekirkemedlemsskabet i børnegruppen -15 ligger i 214 på 74,5 %, og det er et fald på 2,8 % siden 28, hvor andelen var 77,3 %. Som det fremg af ovenstående diagram, har der været fald i antallet af medlemmer i 12 ud af 16 børnegange, herunder ses der store fald i antallet af folkekirkemedlemmer mellem -4. Dette har naturligvis vis sammenhængen med den samtidige udvikling i børnetallet i provstiet jf. det tidligere afsnit herom. I 28 var der i alt børn mellem -15, som var medlem af folkekirken, og i 214 er antallet faldet til børn. (tabel 3)

29 Procent Det er også interessant at kigge på folkekirkemedlemsskabet i provstiets 15 sogne. Diagrammet nedenfor bygger på oplysningerne i nøgletalsarket for 214 i bilagsmaterialet og viser folkekirkemedlemsskabet i procent i hvert enkelt sogn. 1 Folkekirkemedlemsskabet i sognene Der er ret store udsving i medlemsskabsprocenten i provstiets sogne. Laveste medlemsprocent finder man i Boholte Sogn med 71,6 % og Ølsemagle Sogn med 73,8 %, mens højeste medlemsprocent findes i Vollerslev Sogn med 88,9 % og Bjæverskov Sogn med 86,2 %. Generelt er det sådan i Danmark, at andelen af udlændinge, et højt uddannelsesniveau og høje indkomster ofte har sammenfald med et lavt medlemskab af folkekirken. (Nøgletal 214)

30 FK-mdl i pct af befolkningen Diagrammet nedenfor viser udviklingen i medlemsprocenten i de 16 aldersgrupper i perioden Udviklingen i medlemskabet af folkekirken De vigtigste tendenser for udviklingen i medlemsskabsprocenten aldersgrupperne i Køge Provsti er: Fald i medlemsprocenten blandt de -4 ige fra 72,9 % i 28 til 64,7 % i 214. På landsplan er medlemsprocenten pr blandt -4 ige på 63,8 % Relativt fin stabilitet blandt de 5-24 ige med meget beskedne fald i medlemsprocenten I aldersgrupperne har perioden budt på større fald i folkekirkemedlemsskabet. Fx er medlemsskabet blandt de ige faldet med 9,3 % siden 28 Blandt 4-54 ige er medlemsskabet relativt stabilt og er kun faldet beskedent i ene Relativ stabilitet blandt de ige med mindre lige fald Stor stabilitet i folkekirkemedlemsskabet blandt 75+ ige Generelt kan siges, at diagrammet viser, at faldet i medlemsprocenten i Køge Provsti ikke er et fænomen isoleret til en enkelt aldersgruppe, men for så vidt gælder i den brede befolkning dog især blandt ige (tabel 1)

31 Antal I dette afsnit skal vi kigge på antallet af kirkelige handlinger i provstiet i perioden Tallene dækker over de sogne, som i dag er en del af Køge Provsti. Det bemærkes, at dåbstallene dækker over samtlige dåb foretaget det pågældende og dermed fx også dåb i forbindelse med konfirmation eller voksendåb. Dåbshandlinger - Køge Provsti Fødte Døbte Diagrammet ovenfor sammenligner antallet af fødte børn med antallet af dåbshandlinger samme. Det fremg, at fødselstallet er noget lavere i perioden fra 211 og frem i forhold til perioden 26-21, og det samme gælder for dåbstallet. I 213 blev der født 181 børn færre end i 26 og døbt 21 børn færre. Antallet af døbte var højest i 26 og 28 med 621 døbte, og i 213 var der 42 dåbshandlinger i provstiets kirker. Hvis man skal forsøge at sætte procentandel på dåben, er det nærliggende at sammenligne med antallet af fødte det pågældende og en sådan opstilling giver følgende resultat: Fødte Døbte Dåbsprocent 88,8 91,2 91, ,6 13 8,7 81,1 Dåbsprocenten er ifølge denne beregning højest i 211 med 13 % og lavest i 213 med 81,1 %. Denne beregningsmetode har dog følgende usikkerhedsmomenter: Det bemærkes, at i dette afsnit om Kirkelige handlinger måles der kun på en enkelt gang, nemlig dem, som blev født i det pågældende måle. Man ved ikke præcis, hvor mange af disse børn, der er omfattet af antallet af døbte i samme måle. Nogle af de ige kan fx være født

32 sent i måleet og bliver måske først døbt det efterfølgende. Nogle bliver måske først døbt langt senere i livet. Dermed er der en hvis usikkerhed om, hvor mange af de fødte i det pågældende, der også døbes i det pågældende. Dertil kommer, at antallet af døbte dækker alle døbte i måleet, og dermed også personer døbt fx i forbindelse med konfirmation eller senere i livet. Og så kan nogle af provstiets børn være døbt udenfor provstiets grænser, mens børn fra andre provstier kan være døbt i provstiets kirker. Det er altså ikke muligt at give et faktuelt tal for, hvor mange af de børn, der blev født i måleet, der blev døbt i måleet og hvor de hørte til, og dermed er ovenstående oversigt heller ikke at betragte som faktuel viden, men alene som et fingerpeg om dåbsprocentens udvikling. Det skal desuden bemærkes, at det altid vil give større udsving, n man måler på en meget lille gruppe, som det sker her i afsnittet om kirkelige handlinger, hvor der kun måles på en enkelt gang, og n der måles hvert. Der kan fx også være forskelle i, hvor mange børn, der fødes af dansk og udenlandsk herkomst det pågældende. I afsnittet om Folkekirkemedlemsskab måles folkekirkemedlemsskabet i aldersgrupper med 5 gange i hver. Fx dækker den første aldersgruppe alle børn, der var mellem -4 pr i måleet. Diagrammet på side 3 indeholder faktuelle procenttal fra tabel 1, da man præcis ved, hvor mange af disse børn, der var medlem af folkekirken pr i måleet. Her ser vi, at folkekirkemedlemsskabet pr blandt -4 ige i Køge Provsti faktuelt er på 64,7 %, selv om dåbsprocentsberegningen på forrige side viser markant højere tal i hele perioden fra 26 og frem. Tallene for fødsel og dåb findes i bilagsmaterialets Skema 7, som også indeholder tilsvarende tal for samtlige sogne i provstiet. Det bemærkes i den forbindelse, at der i Køge Sogn, Kimmerslev Sogn, Ejby Sogn og Lidemark Sogn generelt ses at være et overskud af døbte i forhold til antallet af fødte det samme. Det kan skyldes fejlindberetning, men sagen er mere sandsynligt, at flere udensognsbørn bliver døbt i disse sogne, fx ved at fraflyttede unge forældre vælge at døbe deres barn i egen barndomskirke. Kirkeministeriet beregner hvert en officiel dåbsprocent på landsplan og for hvert af de 1 stifter, og oplyser følgende om beregningen: Dåbsprocenten bliver opgjort på grundlag af CPR, hvor der er en særlig markering ved de personer, der er medlemmer af folkekirken. Da man begyndte at udarbejde dåbsprocent, skulle børn senest være døbt eller navngivet uden dåb, n de fyldte 1. Derfor opgøres dåbsprocenten for børn, der er født i et bestemt, først på det tidspunkt, hvor de alle er fyldt 1. Den nyeste dåbsprocent vedrører således børn, der er født i 212. På landsplan var dåbsprocenten i 212 på 65,6 %, mens den i Roskilde Stift var på 71,1 %. Til sammenligning var dåbsprocenten i Københavns Stift på 42,5 % og i Viborg Stift på 8,5 %. (skema 7)

33 Antal Nedenstående diagram viser udviklingen i øvrige kirkelige handlinger i perioden Kirkelige handlinger - Køge Provsti Kirkelig velsignelser Vielser Konfirmerede Dødsfald Begravet i FK Det er svært at måle tendenser, n det kommer til udviklingen i antallet af kirkelige handlinger, og det skyldes, at der kan være mange forskellige forklaringer på de stigninger og fald, som diagrammet ovenfor præsenterer. Antallet af kirkelige vielser i Køge Provsti var i 27 på 192, og i ene fremefter er antallet af vielser faldet en del. Således var antallet af vielser i 212 på 1 og i 213 på 111 vielser. Antallet af kirkelige velsignelser har i alle ene være begrænset til mellem Antallet af konfirmationer svinger en del i den viste periode. Konfirmationstallet afhænger i høj grad af den enkelte gangs størrelse, de unge menneskers herkomst og tilhørsforhold til folkekirken samt til- og fravalg af konfirmationen. I 26 var der 487 konfirmationer i provstiet, og de nyeste tal viser, at der i 213 var 569 konfirmationer i provstiet. Antallet af kirkelige begravelser svinger en smule i den viste periode, og har i langt de fleste en fin sammenhæng med antallet af døde i samme periode. Diagrammet viser, at der i perioden er utrolig stor stabilitet i andelen af personer, der begraves eller bisættes i folkekirkeligt regi, men i 213 er der et større udsving. I 26 blev 88,2 % af alle afdøde kirkeligt begravet eller bisat, og i 212 var andelen 89,7 %. Tallene for 213 viser, at 77,2 % af alle døde i provstiet blev begravet eller bisat i folkekirkeligt regi. (Skema 7)

34 Hermed videregives analysen af tallene og oplægget til samtale om provstiets kirkeliv, forhåbentlig til jeres inspiration og til gavn for jeres videre arbejde med visioner, målsætning og konkret planlægning. Skulle I støde på fejl eller uklarheder i tallene eller analysen, er det vigtigt for både jeres og vores skyld, at I kontakter os, så vi kan sikre rettelse af evt. fejl og afklaring af uklarheder i materialet. Vi ønsker jer held og lykke med det forestående arbejde! Venlig hilsen Kirkefondet

Sognestatistisk materiale fra Danmarks Statistik 1996, 2000, 2004, 2008, 2011 og 2014.

Sognestatistisk materiale fra Danmarks Statistik 1996, 2000, 2004, 2008, 2011 og 2014. X-strup Sogn ** Provsti ** Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, oktober 214 Kildemateriale: Sognestatistisk materiale fra Danmarks Statistik 1996,

Læs mere

Pastoratsprofil Halk-Grarup Pastorat 2013

Pastoratsprofil Halk-Grarup Pastorat 2013 Pastoratsprofil Halk-Grarup Pastorat 2013 Profil af Halk-Grarup Pastorat Maj 2013 Halk-Grarup Pastorat Haderslev Domprovsti Haderslev Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille

Læs mere

Sogneprofil Simon Peters Sogn 2013

Sogneprofil Simon Peters Sogn 2013 Sogneprofil Simon Peters Sogn 2013 Profil af Simon Peters Sogn Maj 2013 Simon Peters Sogn Kolding Provsti Haderslev Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet,

Læs mere

Sogneprofil Sydhavn Sogn 2014

Sogneprofil Sydhavn Sogn 2014 Sogneprofil Sydhavn Sogn 214 Profil af Sydhavn Sogn Oktober 214 Sydhavn Sogn Vor Frue-Vesterbro Provsti Københavns Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet,

Læs mere

Distriktsprofil Distrikt A 2014

Distriktsprofil Distrikt A 2014 Distriktsprofil Distrikt A 214 Profil af Distrikt A - Sydhavn Sogn Oktober 214 Distrikt A - Sydhavn Sogn Vor Frue-Vesterbro Provsti Københavns Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse:

Læs mere

Distriktsprofil Distrikt B 2014

Distriktsprofil Distrikt B 2014 Distriktsprofil Distrikt B 214 Profil af Distrikt B - Sydhavn Sogn Oktober 214 Distrikt B - Sydhavn Sogn Vor Frue-Vesterbro Provsti Københavns Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse:

Læs mere

Provstiprofil Greve-Solrød Provsti 2013

Provstiprofil Greve-Solrød Provsti 2013 Provstiprofil Greve-Solrød Provsti 213 Profil af Greve-Solrød Provsti Maj 213 Greve-Solrød Provsti Roskilde Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, maj

Læs mere

Sogneprofil X-strup Sogn 2014

Sogneprofil X-strup Sogn 2014 Sogneprofil X-strup Sogn 214 Profil af X-strup Sogn Maj 214 X-strup Sogn ** Provsti ** Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, maj 214 Kildemateriale:

Læs mere

Distriktsprofil Distrikt C 2014

Distriktsprofil Distrikt C 2014 Distriktsprofil Distrikt C 214 Profil af Distrikt C - Sydhavn Sogn Oktober 214 Distrikt C - Sydhavn Sogn Vor Frue-Vesterbro Provsti Københavns Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse:

Læs mere

Sogneprofil Falslev-Vindblæs Sogn 2013

Sogneprofil Falslev-Vindblæs Sogn 2013 Sogneprofil Falslev-Vindblæs Sogn 2013 Profil af Falslev-Vindblæs Sogn Maj 2013 Falslev-Vindblæs Sogn Hobro-Mariager Provsti Århus Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M.

Læs mere

Sogneprofil Avedøre Sogn 2015

Sogneprofil Avedøre Sogn 2015 Sogneprofil Avedøre Sogn 215 Profil af Avedøre Sogn Marts 215 Avedøre Sogn Rødovre-Hvidovre Provsti Helsingør Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet,

Læs mere

Sogneprofil Lystrup Sogn 2013

Sogneprofil Lystrup Sogn 2013 Sogneprofil Lystrup Sogn 2013 Profil af Lystrup Sogn Januar 2013 Lystrup Sogn Århus Nordre Provsti Århus Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, januar

Læs mere

Sogneprofil Vor Frue Sogn 2016

Sogneprofil Vor Frue Sogn 2016 Sogneprofil Vor Frue Sogn 216 Profil af Vor Frue Sogn Juni 216 Vor Frue Sogn Skt. Knuds Domprovsti Fyens Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, juni

Læs mere

Provstiprofil Slagelse Provsti 2013

Provstiprofil Slagelse Provsti 2013 Provstiprofil Slagelse Provsti 213 Profil af Slagelse Provsti Maj 213 Slagelse Provsti Roskilde Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, maj 213 Provstiprofilen

Læs mere

Sogneprofil Nørrelands Sogn 2013

Sogneprofil Nørrelands Sogn 2013 Sogneprofil Nørrelands Sogn 2013 Profil af Nørrelands Sogn Februar 2013 Nørrelands Sogn Holstebro Provsti Viborg Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet,

Læs mere

Sogneprofil X-strup Sogn 2017

Sogneprofil X-strup Sogn 2017 Sogneprofil X-strup Sogn 217 Profil af X-strup Sogn Maj 217 X-strup Sogn Skads Provsti Ribe Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, maj 217 Kildemateriale:

Læs mere

Provstiprofil Kolding Provsti 2014

Provstiprofil Kolding Provsti 2014 Provstiprofil Kolding Provsti 214 Profil af Kolding Provsti Marts 214 Kolding Provsti Haderslev Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, marts 214 Provstiprofilen

Læs mere

X-strup Provsti Ribe Stift. Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, november 2014

X-strup Provsti Ribe Stift. Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, november 2014 X-strup Provsti Ribe Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, november 214 Provstiprofilen er bestilt af X-strup Provsti Kildemateriale: Statistisk materiale

Læs mere

Provstiprofil Tryggevælde Provsti 2013

Provstiprofil Tryggevælde Provsti 2013 Provstiprofil Tryggevælde Provsti 213 Profil af Tryggevælde Provsti Marts 213 Tryggevælde Provsti Roskilde Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, marts

Læs mere

Provstiprofil Ods og Skippinge Provsti 2013

Provstiprofil Ods og Skippinge Provsti 2013 Provstiprofil Ods og Skippinge Provsti 213 Profil af Ods og Skippinge Provsti Maj 213 Ods og Skippinge Provsti Roskilde Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet,

Læs mere

Provstiprofil Aabenraa Provsti 2014

Provstiprofil Aabenraa Provsti 2014 Provstiprofil Aabenraa Provsti 214 Profil af Aabenraa Provsti April 214 Aabenraa Provsti Haderslev Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, april 214 Provstiprofilen

Læs mere

Sogneprofil for et sogn i Danmark 2010

Sogneprofil for et sogn i Danmark 2010 Sogneprofil for et sogn i Danmark 2010 Indholdsfortegnelse Sogneprofil for et sogn i Danmark... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Befolkningssammensætning... 3 Mobilitet og pendling... 5 Børnetallet... 8 Husstande

Læs mere

Provstiprofil Aarhus Nordre Provsti 2015

Provstiprofil Aarhus Nordre Provsti 2015 Provstiprofil Aarhus Nordre Provsti 215 Profil af Aarhus Nordre Provsti Maj 215 Aarhus Nordre Provsti Aarhus Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, maj

Læs mere

Børn og folkekirkemedlemskab

Børn og folkekirkemedlemskab Børn og folkekirkemedlemskab X-strup Provsti 215 Rapport om børn og folkekirkemedlemskab November 215 X-strup Provstis sogne: Sogn 1 Sogn 2 Sogn 3 Sogn 4 Sogn 5 Sogn 6 Sogn 7 Tekst og redigering: Sille

Læs mere

Provstiprofil X-strup Provsti 2016

Provstiprofil X-strup Provsti 2016 Provstiprofil X-strup Provsti 216 Profil af X-strup Provsti April 216 X-strup Provsti Aalborg Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, april 216 Provstiprofilen

Læs mere

Børn og folkekirkemedlemmer

Børn og folkekirkemedlemmer Børn og folkekirkemedlemmer Aarhus Kommunes provstier 215 Rapport om børn og folkekirkemedlemskab Maj 215 Aarhus Kommunes Provstier: Domprovstiet Nordre Provsti Søndre Provsti Vestre Provsti Tekst og redigering:

Læs mere

Dele af Danmarks Statistiks kirkestatistiske materiale er offentligt tilgængeligt på www.statistikbanken.dk.

Dele af Danmarks Statistiks kirkestatistiske materiale er offentligt tilgængeligt på www.statistikbanken.dk. X-købing Sogn ** Provsti Helsingør Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, september 2014 Kildemateriale: Statistisk materiale fra Danmarks Statistik:

Læs mere

Børn og folkekirkemedlemskab

Børn og folkekirkemedlemskab Børn og folkekirkemedlemskab Aalborg Stift 2015 Rapport om børn og folkekirkemedlemskab Oktober 2015 Aalborg Stifts provstier: Budolfi provsti Aalborg Nordre provsti Aalborg Vestre provsti Aalborg Østre

Læs mere

Befolkning og folkekirke Lystrup Sogn

Befolkning og folkekirke Lystrup Sogn Befolkning og folkekirke Tabel 1-2011 Antal personer fordelt efter aldersgruppe, køn, etnisk herkomst og medlemskab af folkekirken Alders- Befolkning Af dansk herkomst 00-04 år 199 172 371 185 154 339

Læs mere

Provstiprofil Sogne i Høje Taastrup Kommune 2018

Provstiprofil Sogne i Høje Taastrup Kommune 2018 Provstiprofil Sogne i Høje Taastrup Kommune 218 Profil af sognene i Høje Taastrup Kommune Marts 218 Sognene i Høje Taastrup Kommune Helsingør Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse:

Læs mere

Befolkning og folkekirke Hover Sogn

Befolkning og folkekirke Hover Sogn Befolkning og folkekirke Tabel 1-2014 Antal personer fordelt efter aldersgruppe, køn, etnisk herkomst og medlemskab af folkekirken Befolkning Af dansk herkomst 00-04 år 233 189 422 223 182 405 05-09 år

Læs mere

Befolkning og folkekirke X-strup Sogn

Befolkning og folkekirke X-strup Sogn Befolkning og folkekirke Tabel 1-2014 Antal personer fordelt efter aldersgruppe, køn, etnisk herkomst og medlemskab af folkekirken Befolkning Af dansk herkomst 00-04 år 370 368 738 317 325 642 05-09 år

Læs mere

Provstiprofil Næstved Provsti 2011

Provstiprofil Næstved Provsti 2011 Provstiprofil Næstved Provsti 2011 Profil af Næstved Provsti Juni 2011 Næstved Provsti Roskilde Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, juni 2011 Kildemateriale:

Læs mere

Befolkning og folkekirke Vor Frue Sogn

Befolkning og folkekirke Vor Frue Sogn Befolkning og folkekirke Tabel 1-2014 Antal personer fordelt efter aldersgruppe, køn, etnisk herkomst og medlemskab af folkekirken Befolkning Af dansk herkomst 00-04 år 152 141 293 137 127 264 05-09 år

Læs mere

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv!

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv! Demografisk Analyse - med kirkeligt perspektiv! Danmark 2015 Demografisk Analyse - med kirkeligt perspektiv 2015 Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, maj

Læs mere

Provstiprofil Kolding Provsti 2018

Provstiprofil Kolding Provsti 2018 Provstiprofil Kolding Provsti 218 Profil af Kolding Provsti Februar 218 Kolding Provsti Haderslev Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, februar 218

Læs mere

Sogneanalyse af et sogn i Danmark

Sogneanalyse af et sogn i Danmark Sogneanalyse af et sogn i Danmark Analyse af X-strup Sogn Januar 2011 X-strup Sogn Y-sted Provsti Q-sted Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager & Morten Skrubbeltrang Talbearbejdelse: Sille M. Fusager

Læs mere

Sogneanalyse X-strup Sogn 2017

Sogneanalyse X-strup Sogn 2017 Sogneanalyse X-strup Sogn 2017 Analyse af X-strup Sogn Marts 2017 X-strup Sogn Ballerup-Furesø Provsti Helsingør Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet,

Læs mere

Sogneanalyse Kristkirkens Sogn 2015

Sogneanalyse Kristkirkens Sogn 2015 Sogneanalyse Kristkirkens Sogn 2015 Analyse af Kristkirkens Sogn September 2015 Kristkirkens Sogn Kolding Provsti Haderslev Stift Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager

Læs mere

Befolkning og folkekirke i Danmarks fire største byer

Befolkning og folkekirke i Danmarks fire største byer Befolkning og folkekirke i Danmarks fire største byer En rapport fra Kirkefondet Befolkning og folkekirke i Danmarks fire største byer Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager

Læs mere

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv!

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv! Demografisk Analyse - med kirkeligt perspektiv! Danmark 2016 Demografisk Analyse - med kirkeligt perspektiv 2016 Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, juni

Læs mere

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv!

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv! Demografisk Analyse - med kirkeligt perspektiv! Danmark 2013 Demografisk Analyse - med kirkeligt perspektiv af Danmark 2013 Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet,

Læs mere

Kristkirkens Sogn. Sognet i tal. Torsdag d. 24. september 2015

Kristkirkens Sogn. Sognet i tal. Torsdag d. 24. september 2015 Kristkirkens Sogn Sognet i tal Torsdag d. 24. september 2015 Statistikkens kilder CPR-registeret RAS den registerbaserede arbejdsstyrkestatistik BUE Befolkningens uddannelse og erhverv BBR - Boligregisteret

Læs mere

Kolding Provsti. Provstiet i tal. Lørdag d. 27. oktober 2018

Kolding Provsti. Provstiet i tal. Lørdag d. 27. oktober 2018 Kolding Provsti Provstiet i tal Lørdag d. 27. oktober 218 Statistikken og hvad den kan bruges til Registerbaseret data kvantitativ analyse Hjælp til at træffe oplyste til- og fravalg for det kirkelige

Læs mere

Supplerende diagrammer mv.

Supplerende diagrammer mv. Supplerende diagrammer mv. Aalborg Stift 215 Supplerende diagrammer mv. Oktober 215 Aalborg Stifts provstier: Budolfi provsti Aalborg Nordre provsti Aalborg Vestre provsti Aalborg Østre provsti Brønderslev

Læs mere

Stigende arbejdsstyrke, men færre faglærte i København

Stigende arbejdsstyrke, men færre faglærte i København Stigende arbejdsstyrke, men færre faglærte i København Hvem er københavnerne? I denne analyse er der udarbejdet en karakteristik af københavnerne, hvor der bl.a. er set på befolkningsudvikling, familietyper,

Læs mere

Befolkning og folkekirke Næstved Provsti

Befolkning og folkekirke Næstved Provsti Befolkning og folkekirke Tabel 1-2011 Antal personer fordelt efter aldersgruppe, køn, etnisk herkomst og medlemskab af folkekirken Alders- Befolkning Af dansk herkomst 00-04 år 2.361 2.212 4.573 2.223

Læs mere

Befolkning og folkekirke Halk-Grarup Pastorat

Befolkning og folkekirke Halk-Grarup Pastorat Befolkning og folkekirke Tabel 1-2011 Antal personer fordelt efter aldersgruppe, køn, etnisk herkomst og medlemskab af folkekirken Alders- Befolkning Af dansk herkomst 00-04 år 31 24 55 27 22 49 05-09

Læs mere

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv!

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv! Demografisk Analyse - med kirkeligt perspektiv! Danmark 2014 Demografisk Analyse - med kirkeligt perspektiv af Danmark 2014 Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet,

Læs mere

Singler i København KØBENHAVNS KOMMUNE

Singler i København KØBENHAVNS KOMMUNE KØBENHAVNS KOMMUNE Singler i København Indholdsfortegnelse 1. Singlernes by 2. Singlers boligforhold 3. Singlers indkomst og brug af kommunale ydelser 4. Singlers socioøkonomiske status 5. Singlers uddannelse

Læs mere

Befolkning og folkekirke Lihme Sogn

Befolkning og folkekirke Lihme Sogn Befolkning og folkekirke Tabel 1-2014 Antal personer fordelt efter aldersgruppe, køn, etnisk herkomst og medlemskab af folkekirken Alders- Befolkning Af dansk herkomst 00-04 år 12 15 27 10 14 24 05-09

Læs mere

Afsluttende afrapportering af boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen

Afsluttende afrapportering af boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen Afsluttende afrapportering af boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen 2013 2017 Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen September 2017 1 Boligsociale data, september 2017 Baggrund... 3 0.

Læs mere

Antal arbejdspladser, beskæftigede, Pendling og arbejdsstyrken ultimo november 2017

Antal arbejdspladser, beskæftigede, Pendling og arbejdsstyrken ultimo november 2017 Antal arbejdspladser, beskæftigede, Pendling og arbejdsstyrken ultimo november 217 Dato: 15.3.219 Indholdsfortegnelse: 1. Procentvise stigninger i antal arbejdspladser i hele Danmark... 2 2. Væksten i

Læs mere

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv!

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv! Demografisk Analyse - med kirkeligt perspektiv! Danmark 2011 Demografisk analyse af Danmark 2011 - med kirkeligt perspektiv Tekst og redigering: Sille M. Fusager og Morten Skrubbeltrang Talbearbejdelse:

Læs mere

Sogneprofil for et sogn i Danmark 2010

Sogneprofil for et sogn i Danmark 2010 Sogneprofil for et sogn i Danmark 2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Befolkningssammensætning...3 Mobilitet og pendling...6 Børnetallet...9 Husstande og husstandsindkomster...11 Arbejdsstyrke

Læs mere

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv!

Demografisk Analyse. - med kirkeligt perspektiv! Demografisk Analyse - med kirkeligt perspektiv! Danmark 217 Demografisk Analyse - med kirkeligt perspektiv 217 Tekst og redigering: Sille M. Fusager Talbearbejdelse: Sille M. Fusager Kirkefondet, maj 217

Læs mere

Kapitel 2: Befolkning.

Kapitel 2: Befolkning. 7 Kapitel 2: Befolkning. 2.1 Indledning. De danske kommuner har forskellige grundvilkår at arbejde ud fra. Ud fra befolkningens demografiske og socioøkonomiske sammensætning har kommunerne i forskellig

Læs mere

Nøgletal for region Syddanmark

Nøgletal for region Syddanmark Nøgletal for region Syddanmark - - Forord Nøgletal for region Syddanmark Nøgletal for region Syddanmark er udarbejdet i et samarbejde mellem AF-regionerne Fyn, Ribe, Sønderjylland og Vejle. Baggrunden

Læs mere

I nedenstående tabel er antallet af fuldtidspersoner omregnet til procent således, at der kan sammenlignes på tværs af kommunerne.

I nedenstående tabel er antallet af fuldtidspersoner omregnet til procent således, at der kan sammenlignes på tværs af kommunerne. Notat Vedrørende: Notat om Arbejdsmarked, Pendling og demografi Sagsnavn: Arbejdsmarked, Statistik og Analyser 2015 Sagsnummer: 15.20.00-G01-15-15 Skrevet af: Morten Fich og Troels Rasmussen E-mail: Morten.Brorson.Fich@randers.dk

Læs mere

Antal arbejdspladser, beskæftigede, Pendling og arbejdsstyrken ultimo november 2015

Antal arbejdspladser, beskæftigede, Pendling og arbejdsstyrken ultimo november 2015 Antal arbejdspladser, beskæftigede, Pendling og arbejdsstyrken ultimo november 2015 Dato: 27.02.2017 Indholdsfortegnelse: 1. Procentvise stigninger i antal arbejdspladser i hele Danmark... 1 2. Væksten

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Pendlingen til/fra Aarhus Kommune, 2013 1. januar 2013 (ultimo 2012) pendlede 54.009 personer til Aarhus Kommune, mens 31.011 pendlede ud af kommunen.

Læs mere

Antal arbejdspladser, beskæftigede, Pendling og arbejdsstyrken ultimo november 2016

Antal arbejdspladser, beskæftigede, Pendling og arbejdsstyrken ultimo november 2016 Antal arbejdspladser, beskæftigede, Pendling og arbejdsstyrken ultimo november 2016 Dato: 06.03.2018 Indholdsfortegnelse: 1. Procentvise stigninger i antal arbejdspladser i hele Danmark... 2 2. Væksten

Læs mere

Budgetsamråd på Folkehjem. Tirsdag d. 26. august 2014

Budgetsamråd på Folkehjem. Tirsdag d. 26. august 2014 Budgetsamråd på Folkehjem Tirsdag d. 26. august 2014 Side 6 Side 9 Næste side: Muligheder, som menighedsrådene har Side 10 Udlændinge i sognene: Via www.menighedsraad.dk Til DAP (it-skrivebordet) Aabenraa

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Pendlingen til/fra Aarhus Kommune, 2012 1. januar 2012 (ultimo 2011) pendlede 52.614 personer til Aarhus Kommune, mens 29.664 pendlede ud af kommunen.

Læs mere

Udviklingen i da bstallene siden 1990

Udviklingen i da bstallene siden 1990 Udviklingen i da bstallene siden 1990 Af Steen Marqvard Rasmussen, sociolog i Landsforeningen af Menighedsråd, 2015 Udviklingen i dåbstallene siden 1990 Denne tekst er alene en beskrivelse af dåbstallene,

Læs mere

Boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen

Boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen Boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen 2013 2017 Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen August 2016 1 Boligsociale data, august 2016 Resume...3 Baggrund...4 0. Demografi...5 1. Beskæftigelsesgrad...10

Læs mere

Arbejdsstyrkestatistik i Aalborg Kommune pr. 1. januar 2012

Arbejdsstyrkestatistik i Aalborg Kommune pr. 1. januar 2012 Arbejdsstyrkestatistik i Aalborg Kommune pr. 1. januar 2012 Resumé Dato 18.03.2013 Arbejdsstyrken for 16-64 årige i Aalborg Kommune var pr. 1. januar 2012 på 96.194 personer. I løbet af 2011 har det været

Læs mere

2. Børn i befolkningen

2. Børn i befolkningen 23 2. Børn i befolkningen 2.1 Børnene i relation til resten af befolkningen En femtedel af befolkningen er under 18 år Tabel 2.1 Lidt mere end en femtedel af Danmarks befolkning er børn under 18 år. Helt

Læs mere

Befolkning. Befolkningsudvikling i procent. Herunder præsenteres to diagrammer og en tabel, der viser befolkningens relative størrelse frem til 2024:

Befolkning. Befolkningsudvikling i procent. Herunder præsenteres to diagrammer og en tabel, der viser befolkningens relative størrelse frem til 2024: Befolkning Udviklingen i både antallet af borgere og borgerens aldersfordeling den demografiske udvikling har stor betydning for hvordan kommunen skal udvikle og drive de kommunale servicetilbud, samt

Læs mere

Stor stigning i gruppen af rige danske familier

Stor stigning i gruppen af rige danske familier Stor stigning i gruppen af rige danske familier Gruppen af rige danskere er steget markant siden 2004. Hovedparten af familierne består af to voksne i aldersgruppen 50-65 år uden hjemmeboende børn. Personer

Læs mere

BEFOLKNINGSPROGNOSE 2013

BEFOLKNINGSPROGNOSE 2013 GENTOFTE KOMMUNE BEFOLKNINGSPROGNOSE 2013 Til Økonomiudvalget, 22. april 2013 BEFOLKNINGSPROGNOSE 2013 INTRODUKTION... 3 Resume... 3 PROGNOSE 2013: Resultater... 4 Aldersfordeling... 4 TENDENSER: Befolkningsudvikling

Læs mere

Effekt og Analyse Analyseteam

Effekt og Analyse Analyseteam Relativt fattige i Danmarks Statistik har som opfølgning på FN s bæredygtighedsmål om at reducere fattigdommen i 2018 udviklet et nyt mål for relativ økonomisk fattigdom. På baggrund af dette mål opgøres

Læs mere

Færre ufaglærte job trods fremgang i beskæftigelsen

Færre ufaglærte job trods fremgang i beskæftigelsen Færre ufaglærte job trods fremgang i beskæftigelsen Siden starten af 2013 har vi oplevet en fremgang i lønmodtagerbeskæftigelsen. AE har undersøgt, hvilke uddannelsesgrupper der har draget fordel af beskæftigelsesfremgangen.

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal Odsherred Kommune

Arbejdsmarkedet i tal Odsherred Kommune Arbejdsmarkedet i tal Odsherred Kommune Erhvervsfrekvens Offentlig forsørgelse Aldersstruktur Etnisk struktur Uddannelsesstruktur Erhvervs- og beskæftigelsesstruktur og pendling Oktober 2010 Beskæftigelsesregion

Læs mere

Seks ud af ti i stabil beskæftigelse

Seks ud af ti i stabil beskæftigelse 14. juni 2017 2017:9 Seks ud af ti i stabil beskæftigelse Af Pernille Stender Beskæftigelsesfrekvensen er en central indikator, når temperaturen på arbejdsmarkedet skal tages. Beskæftigelsesfrekvensen

Læs mere

Kås Beskæftigelse og pendling I Aalborg Kommune pr. 1. januar 2010

Kås Beskæftigelse og pendling I Aalborg Kommune pr. 1. januar 2010 Kås Beskæftigelse og pendling I Kommune pr. 1. januar 21 Dato 4.1.212 I perioden fra 27 til 21 er der sket et markant fald i antallet af beskæftigede personer i Kommune både blandt de, der både har bopæl

Læs mere

Arbejdsmarked. Tabel 3.1. Beskæftigede personer med henholdsvis bopæl og arbejdssted i kommunen pr. 1. januar. PERSONER MED BOPÆL I KOMMUNEN pct. pct.

Arbejdsmarked. Tabel 3.1. Beskæftigede personer med henholdsvis bopæl og arbejdssted i kommunen pr. 1. januar. PERSONER MED BOPÆL I KOMMUNEN pct. pct. Arbejdsmarked Tabel 3.1. Beskæftigede personer med henholdsvis bopæl og arbejdssted i kommunen pr. 1. januar. Tabel 3.2. Ind- og udpendlere fordelt på erhverv pr. 1. januar. Tabel 3.3. Gennemsnitlig arbejdsløshed

Læs mere

Ifølge SFI-rapporten Kommuners rammevilkår for beskæftigelsesindsatsen 1 fra 2013 kan man ud fra Aabenraa kommunes rammebetingelser forvente, at borgere i kommunen i gennemsnit er på arbejdsløshedsdagpenge

Læs mere

Antal arbejdsplaser, beskæftigede og arbejdsstyrken ultimo november 2014

Antal arbejdsplaser, beskæftigede og arbejdsstyrken ultimo november 2014 Antal arbejdsplaser, beskæftigede og arbejdsstyrken ultimo november 2014 Dato: 04.05.2016 Kortet viser den procentvise ændring i antal arbejdspladser fra 2013 til 2014 for Danske Kommuner. Aalborg Kommunes

Læs mere

Status på befolkningen i Stevns Kommune pr. 1. januar 2018

Status på befolkningen i Stevns Kommune pr. 1. januar 2018 Status på befolkningen i Stevns Kommune pr. 1. januar 2018 Indhold Baggrund... 2 Befolkningsudviklingen 2007-2018... 2 Befolkningsudvikling i 2017... 3 Befolkningens bevægelser... 4 Til- og fraflytning...

Læs mere

De sociale klasser i Danmark 2012

De sociale klasser i Danmark 2012 De sociale klasser i Danmark 2012 Denne analyse er en del af baggrundsanalyserne til bogen Klassekamp fra oven. Her opdeles befolkningen i fem sociale klasser: Overklassen, den højere middelklasse, middelklassen,

Læs mere

Elever, der skifter skole i løbet af skoleåret

Elever, der skifter skole i løbet af skoleåret Elever, der skifter skole i løbet af skoleåret 2016/2017 Af Nadja Hedegaard Andersen, NCA@kl.dk Side 1 af 13 Formålet med dette analysenotat er at belyse skoleskift mellem de frie grundskoler og folkeskolerne

Læs mere

Til Knud Holt Nielsen, MB. 4. juni Sagsnr Dokumentnr Kære Knud Holt Nielsen

Til Knud Holt Nielsen, MB. 4. juni Sagsnr Dokumentnr Kære Knud Holt Nielsen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- Integrationsforvaltningen Direktionen Til Knud Holt Nielsen, MB E-mail: Knud_Holt_Nielsen@kk.dk Kære Knud Holt Nielsen 4. juni 19 Sagsnr. 19-396 Dokumentnr. 19-396-4

Læs mere

Fædres brug af orlov

Fædres brug af orlov Fædres brug af orlov Forord I Danmark er der fleksible regler for, hvordan far og mor kan fordele forældreorloven imellem sig. Regeringen ønsker ikke ny eller ændret lovgivning på området det skal fortsat

Læs mere

Kommunenotat. Randers Kommune

Kommunenotat. Randers Kommune Kommunenotat Randers Kommune 2015 Befolkning og arbejdsmarked Randers Kommune blev, som det også var tilfældet i resten af landet, hårdt ramt af den økonomiske krise i 2008. Følgelig faldt beskæftigelsen

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2012-2014. Bilag til Beskæftigelsesplan 2014 Jobcenter Vordingborg

Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2012-2014. Bilag til Beskæftigelsesplan 2014 Jobcenter Vordingborg Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2012-2014 Bilag til Beskæftigelsesplan 2014 Jobcenter Vordingborg Juni 2013 Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2012-2014 Vordingborg Kommune har aktuelt 45.500

Læs mere

Analyse 27. marts 2014

Analyse 27. marts 2014 27. marts 214 Antallet af fattige i Danmark steg svagt i 212 Af Kristian Thor Jakobsen I 213 fremlagde et ekspertudvalg deres bud på en officiel fattigdomsgrænse i Danmark. Dette notat anvender denne fattigdomsgrænse

Læs mere

Job for personer over 60 år

Job for personer over 60 år Job for personer over 60 år Af Niels Henning Bjørn, NIHB @kl.dk Seniorerne over 60 år fortsætter i stigende grad på arbejdsmarkedet, men hvilke job er de beskæftiget i, og i hvor høj grad er seniorerne

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2013-2016. Bilag til Beskæftigelsesplan 2015 Jobcenter Vordingborg

Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2013-2016. Bilag til Beskæftigelsesplan 2015 Jobcenter Vordingborg Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2013-2016 Bilag til Beskæftigelsesplan 2015 Jobcenter Vordingborg Juni 2014 Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2013-2016 Vordingborg Kommune havde ved starten af

Læs mere

Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge

Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge Maj 218 1. Indledning og sammenfatning I efteråret 216 viste en opfølgning på reformen af sygedagpenge fra 214, at udgifterne til sygedagpenge var højere

Læs mere

Akademikerbeskæftigelsen i den private sektor 2008 til 2016

Akademikerbeskæftigelsen i den private sektor 2008 til 2016 Juni 2017 Akademikerbeskæftigelsen i den private sektor 2008 til 2016 Indhold Beskæftigelsen i den private sektor...2 Beskæftigelsen i den private sektor fordelt på uddannelsesniveau....4 Beskæftigelsen

Læs mere

Nøgletal om bosætning i Skanderborg Kommune

Nøgletal om bosætning i Skanderborg Kommune Nøgletal om bosætning i Skanderborg Kommune Første udvalgsmøde om bosætning og infrastruktur i Skanderborg Kommune Strategisk Center, Skanderborg Kommune Tirsdag den 19. august 2014 Indhold 1. Nøgletal

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2015-2016. Bilag til Beskæftigelsesplan 2016 Jobcenter Vordingborg

Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2015-2016. Bilag til Beskæftigelsesplan 2016 Jobcenter Vordingborg Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2015-2016 Bilag til Beskæftigelsesplan 2016 Jobcenter Vordingborg August 2015 Arbejdsmarkedet i Vordingborg Kommune 2015-2016 Vordingborg Kommune havde ved starten

Læs mere

Muslimske frie grundskoler. Registerbaseret sammenligning af elevernes sociale baggrund på muslimske frie grundskoler og resten af grundskolesektoren

Muslimske frie grundskoler. Registerbaseret sammenligning af elevernes sociale baggrund på muslimske frie grundskoler og resten af grundskolesektoren Muslimske frie grundskoler Registerbaseret sammenligning af elevernes sociale baggrund på muslimske frie grundskoler og resten af grundskolesektoren August 2017 August 2017 Udarbejdet af Analyse & Tal

Læs mere

&' ( & &'& % ( & &'&'& ))! & &'&'" ( * &'&'+, ( $ &'" - ( "" &'"'&! ))! "" &'"'"! ( ". &'"'+,! ( "/

&' ( & &'& % ( & &'&'& ))! & &'&' ( * &'&'+, ( $ &' - (  &''&! ))!  &''! ( . &''+,! ( / " $ % &' ( & &'& % ( & &'&'& & &'&'" ( * &'&', ( $ &'" - ( "" &'"'& "" &'"'" ( ". &'"', ( "/ &' ( Pendleranalyserne gennemføres forud for fire surveys med henholdsvis beboere i bycentre, beboere i landdistrikter,

Læs mere

BILAG 2. Status og udvikling på integrationsområdet

BILAG 2. Status og udvikling på integrationsområdet BILAG 2 Dato: 6.oktober 2010 Kontor: Analyseenheden Status og udvikling på integrationsområdet I dette notat beskrives status og udvikling i centrale nøgletal for nydanskeres integration i Danmark. Først

Læs mere

Nærværende rapport er en samlet fremstilling af de delnotater, der danner baggrund for den endelige rapport Grønlænderes sociale vilkår på Fyn.

Nærværende rapport er en samlet fremstilling af de delnotater, der danner baggrund for den endelige rapport Grønlænderes sociale vilkår på Fyn. Nærværende rapport er en samlet fremstilling af de delnotater, der danner baggrund for den endelige rapport Grønlænderes sociale vilkår på Fyn. Delnotaterne kan læses isoleret og danner til sammen en afdækkende

Læs mere

DST Journalnummer: 2015:0538 Leveret d. 21NOV16 Kommune: 791, Viborg Kommune Område: Fjordklyngen

DST Journalnummer: 2015:0538 Leveret d. 21NOV16 Kommune: 791, Viborg Kommune Område: Fjordklyngen DST Journalnummer: 2015:0538 Leveret d. 21NOV16 Kommune: 791, Viborg Kommune Område: Fjordklyngen Variabel Område Kommune Enhed Sociale Nøgletal Antal beboere 3755 95776 Personer Andel beboere mellem 18

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2016 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2016 87 23 VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige

Læs mere

Unge uden uddannelse går en usikker fremtid i møde

Unge uden uddannelse går en usikker fremtid i møde Unge uden uddannelse går en usikker fremtid i møde Når unge tager en uddannelse giver det gode kort på hånden. Nye beregninger foretaget af AE viser således, at unge der får en ungdomsuddannelse har en

Læs mere