L 162 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "L 162 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love."

Transkript

1 Page 1 of 9 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: Mail: folketinget@ft.dk L 162 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love. (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.). Af skatteministeren Troels Lund Poulsen (V) Samling: Status: 1. beh./henvist til udvalg Vis alle indlæg taler Forhandlinger Møde nr.65, tirsdag Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love. (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.). Vis oversigt over samtlige taler 0 Det næste punkt på dagsordenen er: 11) 1. behandling af lovforslag nr. L 162: Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love. (Ændringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.). Af skatteministeren (Troels Lund Poulsen).

2 Page 2 of 9 (Fremsættelse ). 1 Kl.15:40 Forhandling Forhandlingen er åbnet. Venstres ordfører hr. Mads Rørvig. 2 Mads Rørvig (V) Kl.15:40 () Mads Rørvig (V): Tak for ordet. Lovforslaget består af tre større dele; de er hver for sig og samlet set til gavn for vores klima og miljø. Første del vedrører elpatronordningen. Den er i øjeblikket midlertidig, men vil med den foreslåede ændring blive gjort permanent. Elpatroner gør det muligt at anvende overskudselektricitet fra vores vindmøller i kraft-varme-værkerne. Nætter, hvor det blæser meget, er der en kæmpe overskudskapacitet; den fiser enten ud i den blå luft, fordi møllerne må holdes i ro, eller sælges meget billigt i udlandet. Begge dele er vi nødt til, fordi elforbruget på dette tidspunkt af døgnet er meget lavt. Overføres denne energi i stedet til kraft-varme-værkerne, kan disse slukke deres CO2-udledende motorer og kedler, hvilket unægteligt er til gavn for vores klima. Samtidig foreslås det, at elpatronordningen kan gælde for fjernvarmeværker uden kraft-varme kapacitet, som leverer varme, samt for virksomheder med kraft-varme kapacitet, hvor energien bruges i samme interne varmesystemer. Lovforslaget indeholder desuden et forslag om at sidestille udledningen af andre klimagasser med udledningen af CO2 ved påligning af afgifter. Satsen på afgifter vil svare til afgiften på CO2- udledning. Den beløb sig i 2008 til ca. 150 kr. pr. ton, og dette initiativ skal træde i kraft ved indgangen til Endelig indeholder lovforslaget en udvidelse af elafgiftens solcelleordning. Denne del af forslaget er en udmøntning af en aftale mellem parterne bag energiaftalen fra Forslaget vil gøre det muligt for private ejere af mindre anlæg til produktion af f.eks. vedvarende energi, f.eks. små husstandsvindmøller, at lagre energi på elnettet i lighed med den gældende ordning for solcelleanlæg. Det er således en fin lille buket blomster for at blive i fru Anne Grete Holmsgaards terminologi det vil sige justeringer, som skal sikre, at vi kan leve op til vores ambitiøse klimastrategi og dermed gøre Danmark grønnere. Venstre kan derfor støtte det fremsatte forslag.

3 Page 3 of 9 3 Kl.15:42 Tak til ordføreren. Så er det Socialdemokraternes ordfører, hr. Klaus Hækkerup. 4 Klaus Hækkerup (S) Kl.15:43 () Klaus Hækkerup (S): Også Socialdemokratiet kan støtte det forslag, vi behandler nu. Vores udgangspunkt er, at det er et skridt i den rigtige retning hen mod en mere energirigtig anvendelse af vores energi, sådan at vi kan begynde at flytte os fra fossile brændstoffer. Et lille skridt, godt nok, men dog et skridt. Det er nævnt, at lovforslaget indeholder fire elementer, og vi kan tilslutte os dem, dog med en lille forundring over, at afgiftssatserne vedrørende elpatroner er begrænset til kraft-varme-værker, så almindelige fjernvarmeværker ikke også er omfattet, men det kan vi jo spørge lidt ind til begrundelsen for. For så vidt angår afgift på klimagasser, andre klimagasser end CO2, kan vi også støtte det. For så vidt angår solcelleordningens udbredelse til at gælde andre energikilder, er vi også med på det. Vi accepterer også, at vores indgåede forlig siger, at der højst må bruges 6 kw i det anlæg, der skal tilvejebringe det 6 kw pr. husstand. Der, hvor vi imidlertid synes at der kunne være grund til en uddybende afklaring af lovforslaget, er der, hvor det handler om, at en familie må have et produktionsanlæg, der højst er på 6 kw; to familier må, sådan som det synes at fremgå af lovforslaget, tilsammen, hvis de er fælles om det, også have et produktionsanlæg på højst 6 kw. Og vi stiller os undrende over for, hvorfor man ikke, for så vidt angår to husholdninger, kunne tillade et fælles produktionsanlæg på 12 kw osv., altså hvorfor ti almennyttige boliger eller ti andelsboliger ikke kunne have en samlet produktionskapacitet i et lille, lokalt anlæg på 60 kw. Men det regner jeg med vi kan få svar på fra ministeren. 5 Kl.15:45 Tak til ordføreren. Så er det Dansk Folkepartis ordfører, hr. Mikkel Dencker.

4 Page 4 of 9 6 Mikkel Dencker (DF) Kl.15:45 () Mikkel Dencker (DF): Vi har jo så bevæget os ind på det energipolitiske område. Lovforslaget indeholder elementer fra tre forskellige aftaler på området. Det ene element omkring elpatronordningen, som jo er en del af en bred aftale, som næsten alle partier er med i, går ud på, at man ændrer lidt på elpatronordningen og gør den permanent. Det er jo en ganske fornuftig ordning, i og med at det giver mulighed for, at man kan anvende den overskudsproduktion af elektricitet, som vindmøller giver om natten, til opvarmning på samme måde som fjernvarme. På den måde får man nytte ud af den store produktion af el, der er om natten, som ellers ikke kan anvendes, fordi elforbruget jo er ganske lille om natten. Et andet element i lovforslaget er en del af regeringens forårspakke 2.0, som jo er aftalt sammen med Dansk Folkeparti. Her gør man sådan, at de øvrige klimagasser afgiftsmæssigt ligestilles med CO2 det er f.eks. sådan noget som metangasser så de på den måde kommer til at blive afgiftsbelagt på samme måde, som CO2 er det nu. Endelig er der et yderligere element, som igen er en del af en bred aftale på energiområdet, som næsten alle partier er med i. Jeg tror kun, at det er Enhedslisten, der står uden for den aftale. Den går simpelt hen ud på, at der er nogle gode vilkår for husstande, som har en lille vindmølle. De får samme vilkår som dem, der f.eks. har solceller, og de kan lave en nettoafregning af deres elforbrug, så de på den måde kan lagre overskudselektricitet på nettet, ligesom solcellerejere kan. Lovforslaget indeholder tre elementer, som alle sammen er med i aftaler, som Dansk Folkeparti er med i, så jeg skal selvfølgelig sige, at vi støtter lovforslaget. 7 Kl.15:47 Tak til ordføreren. Så er det SF's ordfører, fru Anne Grete Holmsgaard. 8 Anne Grete Holmsgaard (SF) Kl.15:48 ()

5 Page 5 of 9 Anne Grete Holmsgaard (SF): Også her er der jo tale om tre forskellige ting. Den første er elpatronordningen, som den populært kaldes, som nu gøres permanent. Det er vi rigtig godt tilfredse med. Det eneste, jeg har at beklage mig over her, er sådan set, at det ikke er hr. Kristian Jensen, der stadig væk er skatteminister, fordi jeg sådan set havde glædet mig til, at vi skulle stå og diskutere det sammen, og nu er der så kommet en ny skatteminister, som ikke rigtig har nogen forhistorie på det her område. Men jeg vil sige, at vi er godt tilfredse med, at ordningen gøres permanent. Det ser fint nok ud. Der er muligvis nogle små tekniske ting, men dem kan vi stille spørgsmål om i udvalget bagefter. Den anden del handler om, at afgiften på andre klimagasser end CO2 sættes op, så de svarer til satserne på CO2-afgiften. Det kan man selvfølgelig sige er lidt spændende. Der er heller ikke umiddelbart noget at sige til det. Den tredje del af det her forslag handler om nettomålerordningen for solceller. Det er det ene, det handler om. Den bevares nu, som den var tidligere, nemlig sådan at man afregner på årsbasis. Det er vi rigtig glade for, fordi det oprindelige forslag, der var lagt frem, hvoraf det fremgik, at man skulle afregne på månedsbasis, sådan set var det samme som at tage livet af solcelleordningen. Jeg vil sige, at da vi som SF'ere har en meget stor aktie i, at den her ordning er blevet gjort permanent, var vi også temmelig bestyrtede og vrede over, at den nuværende skatteministers forgænger kunne finde på at gøre sådan noget og så oven i købet gøre det uden overhovedet at snakke med os først. Han fandt så ud af, at det også var uklogt, og trak det tilbage. Det er rigtig godt; det er ingen skam at blive klogere. Jeg har dog det samme spørgsmål, som hr. Klaus Hækkerup også havde: Kunne vi ikke gøre det sådan, at hvis alle i en bebyggelse, som har f.eks. ti huse, gerne ville lave solceller, måtte de godt lave det som et fællesanlæg? Det er ikke for at overskride den grænse, der er på 6 kw til den enkelte bolig. Men kunne de ikke godt få lov til at lave et fællesanlæg? Det kunne være, at det var lettere for dem at placere det fællesanlæg. Det kunne også være, at det var billigere for dem. Det kunne også være en bebyggelse på tyve huse. Det kan jeg ikke forestille mig andet end vi egentlig godt kunne blive enige om, og jeg synes, det ville være godt, hvis vi kunne blive det. Den sidste del af det her er den ordning, der hedder, at nettomålersystemet bliver udbredt til andre teknologier ud fra en betragtning om, at det så er teknologineutralt, at man kan have 6 kw, hvad enten det er mini-kraft-varme eller solceller eller noget andet. Det har vi også lavet en aftale om mellem de partier, der indgik energiaftalen. Jeg synes imidlertid, at der i den forbindelse er noget, vi lige bør vende med hinanden, og det er: Sol passer rigtig godt til vind, fordi der er mest sol om sommeren og mest vind om vinteren. Det øger fleksibiliteten at få mere sol ind i systemet, men det øger jo ikke fleksibiliteten, hvis vi får mere vind fra små møller ind i det samlede system. Det synes jeg faktisk vi skulle sætte os ned at diskutere: Har vi ramt plet, når vi gør det på den måde, som vi gør det her? Det andet, jeg synes vi skulle diskutere, er, hvordan vi får et ordentligt reguleringssystem for de meget små møller det, der også hedder minimøller som der kan være rigtig gode perspektiver i, men hvor der unægteligt også kan være noget, der generer naboerne rigtig meget. Det er helt anderledes end med store møller, som designmæssigt jo er blevet udviklet gennem mange år, og hvor man har arbejdet med at få støjen rigtig meget ned. Det er der jo ikke arbejdet med endnu for de små møller. De ligger i hvert fald meget tæt på andre mennesker i en række tilfælde, så jeg synes, at vi faktisk bør håndtere det samtidig, selv om det er under en anden ministers ressort. Hvad gør vi for at sikre, at man ikke får et virvar af små møller i f.eks. en lille landsbybebyggelse eller et boligkvarter i en større by, hvor vi risikerer at skabe badwill i stedet for goodwill om vind?

6 Page 6 of 9 9 Kl.15:52 Tak til ordføreren. Herefter er det den konservative ordfører, hr. Mike Legarth. 10 Mike Legarth (KF) Kl.15:52 () Mike Legarth (KF): Tak hr. formand. Det Konservative Folkeparti støtter lovforslaget om, at det første led af elpatronordningen gøres permanent. Den her ordning med elpatronen indebærer jo en lavere afgift på el fra bl.a. vindmøller til fremstilling af varme uden samtidig elproduktion, og hermed indretter man afgiftssystemet på en smartere og mere klimavenlig måde, og det bakker vi selvfølgelig op om. Det er ikke alle produktionsvirksomheder, der kan benytte den her ordning. Der er således efter forslaget begrænset adgang for virksomheder, som selv har kraft-varmekapacitet eller leverer den producerede varme til kraft-varme-nettet. Så er der det sidste element med hensyn til solcelleordningen. Den hidtidige solcelleordning er indrettet med en maksimal størrelse på anlæggene på 6 kw, hvilket er nok til at dække en almindelig husstands elforbrug. Vi hørte jo her fru Anne Grete Holmsgaard foreslå, at man gjorde den her ordning lidt større, altså udvidede den til omkring 20 husstande, og vi skal ikke afvise, at vi vil medvirke til det, men indtil videre har vi jo villet prioritere private, og da det her loft på 6 kw netop omfatter en privat husstands forbrug, er det det, vi har støttet hidtil. Men det er vi indstillet på at vurdere og se nærmere på under udvalgsarbejdet. Til den sidste ting, afgift på andre klimagasser end CO2, vil jeg sige, at en af de væsentligste kilder til udledning af andre klimagasser end CO2 er produktion af el og varme på stempelmotorer i kraft-varme-værker, og på værkerne udleder de her stempelmotorer en langt større del af den indfyrede gas end på andre kraft-varme-værker, og derfor bør en afgift på andre klimagasser end CO2 ved energianvendelse være en afgift på såvel natur- som biogas, der jo altså anvendes her. Så med de kommentarer støtter Det Konservative Folkeparti lovforslaget. 11 Kl.15:54

7 Page 7 of 9 Tak til ordføreren. Så er det den radikale ordfører, hr. Niels Helveg Petersen. 12 Niels Helveg Petersen (RV) Kl.15:54 () Niels Helveg Petersen (RV): Da mit partis ordfører er forhindret i at være til stede, skal jeg på Det Radikale Venstres vegne meddele, at Det Radikale Venstre kan støtte forslagene her. De er jo alle led i den energipolitiske aftale, der er indgået mellem regeringspartierne, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og SF, og vi kan helt og fuldt tilslutte os det forhandlingsresultat, der er nået under forhandlingerne. 13 Kl.15:55 Tak til ordføreren. Så er det Enhedslistens ordfører, hr. Frank Aaen. 14 Frank Aaen (EL) Kl.15:55 () Frank Aaen (EL): Der er mange elementer i det her lovforslag, vi umiddelbart kan støtte, men jeg vil også sige, at vores miljøfolk ikke har været det hele igennem endnu, og derfor må vi vente med at give endeligt tilsagn til, om vi vil støtte dele af lovforslaget eller hele lovforslaget, eller hvordan det bliver. For det er klart, at før vores miljøfolk ligesom har sat det grønne stempel, kan vi ikke afgive endelig stillingtagen her i Folketinget. 15 Kl.15:55

8 Page 8 of 9 Tak til ordføreren. Så er det skatteministeren. 16 Skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Kl.15:56 Skatteministeren (Troels Lund Poulsen): Til hr. Frank Aaen kan jeg sige, at jeg har stor forståelse for, at miljøfolk skal se på sagen, men jeg er helt overbevist om, at når Enhedslistens miljøfolk får set på sagen, bliver de også glade. Ellers vil jeg starte med at sige, at jeg gerne vil takke for den brede tilslutning til det forslag, som vi diskuterer. Det består jo af tre dele: forslaget om at ændre i elpatronordningen, forslaget om udvidelse af elafgiften i forhold til solcelleordningen og forslaget om at lægge afgift på andre klimagasser end CO2 med baggrund i forårspakke 2.0. Alle sammen er jo særdeles fornuftige forslag, som er med til at skabe et bedre klima, og som også er med til at sikre vores fælles miljø. Derfor glæder jeg mig over den brede opbakning, som forslaget har mødt. 17 Kl.15:56 Hr. Klaus Hækkerup for en kort bemærkning. 18 Klaus Hækkerup (S) Kl.15:56 Klaus Hækkerup (S): Jeg synes ikke rigtig, at ministeren fik svaret på det spørgsmål, fru Anne Grete Holmsgaard og jeg stillede ham, nemlig spørgsmålet om, om regeringen ville være åben over for at sige, at når man nu laver en kapacitetsgrænse på 6 kw pr. husstand for produktionen for at være omfattet af ordningen, så ville det være muligt at fortolke det sådan jeg vedgår, at det er et forlig, vi har indgået at to husstande så i fællesskab må lave et produktionsanlæg på 12 kw, eller at ti almennyttige boliger eller ti andelsboliger må lave et produktionsanlæg på 60 kw.

9 Page 9 of 9 19 Kl.15:57 Ministeren. Vis alle (4) indlæg i denne gruppe 20 Skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Kl.15:57 Skatteministeren (Troels Lund Poulsen): Jeg synes altid, at man skal være fremkommelig, især i Folketingssalen, og derfor vil jeg sige, at jeg synes, at vi skal diskutere det under udvalgsbehandlingen. Det er jeg villig til at gøre. Vis alle (0) indlæg i denne gruppe 21 Kl.15:57 Tak til skatteministeren. Da der ikke er flere, der har bedt om ordet, er forhandlingen sluttet. Jeg foreslår, at lovforslaget henvises til Skatteudvalget. Hvis ingen gør indsigelse herimod, betragter jeg dette som vedtaget. Det er vedtaget.

2. udkast. Betænkning

2. udkast. Betænkning Skatteudvalget 2010-11 L 80 Bilag 16 Offentligt Betænkning afgivet af Skatteudvalget den . december 2010 2. udkast (Ændringsforslag fra LA om deling af lovforslaget og ændringsforslag S og SF) Betænkning

Læs mere

L 73 Forslag til lov for Grønland om visse spil.

L 73 Forslag til lov for Grønland om visse spil. Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 73 Forslag til lov for Grønland om visse spil. Af Skatteministeren Troels Lund Poulsen (V) Samling:

Læs mere

L 21 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbindelse med kulbrinteindvinding i Danmark.

L 21 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbindelse med kulbrinteindvinding i Danmark. Page 1 of 11 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 21 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbindelse med kulbrinteindvinding

Læs mere

http://www.ft.dk/dokumenter/tingdok.aspx?=%2fsamling%2f20101%2flovforslag%2... Forhandlinger

http://www.ft.dk/dokumenter/tingdok.aspx?=%2fsamling%2f20101%2flovforslag%2... Forhandlinger Page 1 of 9 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 80 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter,

Læs mere

L 23 Forslag til lov om ændring af ligningsloven.

L 23 Forslag til lov om ændring af ligningsloven. Page 1 of 12 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 23 Forslag til lov om ændring af ligningsloven. (Skattefrihed for soldaterlegater). Af skatteministeren

Læs mere

L 162 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love.

L 162 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love. Page 1 of 60 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 162 Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2009-231-0026 Udkast (1)

Skatteministeriet J. nr. 2009-231-0026 Udkast (1) Skatteministeriet J. nr. 2009-231-0026 Udkast (1) Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Ændringer i elpatronordningen

Læs mere

L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel.

L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel. Page 1 of 8 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel. Af skatteministeren

Læs mere

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love.

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Midlertidig

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om leje, lov om leje af almene boliger og lov om elforsyning

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om leje, lov om leje af almene boliger og lov om elforsyning Til lovforslag nr. L 221 Folketinget 2012-13 Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 20. juni 2013 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov

Læs mere

2008/1 TBL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 14. marts Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. marts Tillægsbetænkning.

2008/1 TBL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 14. marts Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. marts Tillægsbetænkning. 2008/1 TBL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 14. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. marts 2009 Tillægsbetænkning over Forslag til lov om

Læs mere

2014/1 BTL 144 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 15. april 2015. Betænkning. over

2014/1 BTL 144 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 15. april 2015. Betænkning. over 2014/1 BTL 144 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 15. april 2015 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

L 55 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love.

L 55 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love. Page 1 of 11 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 55 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

L 111 Forslag til lov om indgåelse af protokol om ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og Polen.

L 111 Forslag til lov om indgåelse af protokol om ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og Polen. Page 1 of 9 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 111 Forslag til lov om indgåelse af protokol om ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem

Læs mere

Kun boliger vil få støtte til solceller

Kun boliger vil få støtte til solceller Kun boliger vil få støtte til solceller Partierne bag energiforliget sætter nu et loft på 20 MW solceller om året, der kan opnå den forhøjede støtte. Det skal sikre en jævn og økonomisk ansvarlig udbygning

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto og forskellige

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto og forskellige Skatteudvalget L 71 - Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 71 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december 2008 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om indskud

Læs mere

2008/1 BTL 43 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december Betænkning.

2008/1 BTL 43 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december Betænkning. 2008/1 BTL 43 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december 2008 Betænkning over Forslag til lov om ændring af

Læs mere

Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 27. februar 2008. Betænkning. over

Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 27. februar 2008. Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 42 - Bilag 37 Offentligt Til lovforslag nr. L 42 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 27. februar 2008 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om statstilskud til elintensive virksomheder

Betænkning. Forslag til lov om statstilskud til elintensive virksomheder 2014/1 BTL 150 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 16. april 2015 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Skatteudvalget L 23 - Bilag 39 Offentligt. Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2008

Skatteudvalget L 23 - Bilag 39 Offentligt. Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2008 Skatteudvalget L 23 - Bilag 39 Offentligt Til lovforslag nr. L 23 Folketinget 2008-09 Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2008 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Tillægsbetænkning

Læs mere

Svar på samrådsspørgsmål A til samråd i SAU vedr. L 162

Svar på samrådsspørgsmål A til samråd i SAU vedr. L 162 Skatteudvalget 2009-10 L 162 Svar på Spørgsmål 26 Offentligt Notat J.nr. 2010-231-0026 Svar på samrådsspørgsmål A til samråd i SAU vedr. L 162 Stillet efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF) Samrådsspørgsmål

Læs mere

Skatteudvalget L 199 - Bilag 25 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2009. 1. udkast. Betænkning. over

Skatteudvalget L 199 - Bilag 25 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2009. 1. udkast. Betænkning. over Skatteudvalget L 199 - Bilag 25 Offentligt Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2009 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af ligningsloven

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. marts udkast. Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. marts udkast. Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 87 - Bilag 10 Offentligt Til lovforslag nr. L 87 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. marts 2008 2. udkast Betænkning over Forslag

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om Danske Spil A/S

Betænkning. Forslag til lov om Danske Spil A/S 2009/1 BTL 191 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 26. maj 2010 Betænkning over Forslag til lov om Danske Spil A/S [af

Læs mere

Betænkning. Forslag til pensionsafkastbeskatningsloven [af skatteministeren (Kristian Jensen)]

Betænkning. Forslag til pensionsafkastbeskatningsloven [af skatteministeren (Kristian Jensen)] Skatteudvalget (2. samling) L 10 - Bilag 14 Offentligt Til lovforslag nr. L 10 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2007 2. udkast Betænkning over Forslag

Læs mere

L 150 Forslag til lov om ændring af ligningsloven, skattekontrolloven og lov om aktiv social politik.

L 150 Forslag til lov om ændring af ligningsloven, skattekontrolloven og lov om aktiv social politik. Page 1 of 19 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 150 Forslag til lov om ændring af ligningsloven, skattekontrolloven og lov om aktiv social politik.

Læs mere

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. december 2009. Betænkning. over. (Ændringer som følge af afgørelse i statsstøttesag m.m.

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. december 2009. Betænkning. over. (Ændringer som følge af afgørelse i statsstøttesag m.m. Til lovforslag nr. L 63 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. december 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift

Læs mere

L 123 Forslag til lov om ændring af tinglysningsafgiftsloven.

L 123 Forslag til lov om ændring af tinglysningsafgiftsloven. Page 1 of 10 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 123 Forslag til lov om ændring af tinglysningsafgiftsloven. (Tilpasning til det digitale tinglysningssystem,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens støtte til solcelleanlæg. Oktober 2013

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens støtte til solcelleanlæg. Oktober 2013 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens støtte til solcelleanlæg Oktober 2013 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

1. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi

1. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 L 199 Bilag 18 Offentligt Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2012-13 Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 0. maj 2013 1. udkast til

Læs mere

http://www.ft.dk/dokumenter/tingdok.aspx?=%2fsamling%2f20101%2flovforslag%2... Forhandlinger

http://www.ft.dk/dokumenter/tingdok.aspx?=%2fsamling%2f20101%2flovforslag%2... Forhandlinger Page 1 of 7 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 95 Forslag til lov om ændring af lov om fremgangsmåden ved inddrivelse af skatter og afgifter, lov

Læs mere

1. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love

1. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love Skatteudvalget 2011-12 L 30 Bilag 12 Offentligt Til lovforslag nr. L 30 Folketinget 20111-12 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2011 1. udkast til Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2008. 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning. over

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2008. 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning. over Til lovforslag nr. L 41 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2008 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning over Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven

Læs mere

Tilføjelse til tillægsbetænkning

Tilføjelse til tillægsbetænkning Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2012-13 Tilføjelse til tillægsbetænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 20. juni 2013 Tilføjelse til tillægsbetænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Baggrundsnotat om justering af visse energiafgifter med henblik på at opnå en bedre energiudnyttelse og mindre forurening

Baggrundsnotat om justering af visse energiafgifter med henblik på at opnå en bedre energiudnyttelse og mindre forurening Dato: 7. november 2005 Baggrundsnotat om justering af visse energiafgifter med henblik på at opnå en bedre energiudnyttelse og mindre forurening Baggrund Det er ønsket at forbedre energiudnyttelsen mindske

Læs mere

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november udkast. Betænkning. over

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november udkast. Betænkning. over Til lovforslag nr. L 23 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2008 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og

Læs mere

L 75 Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love.

L 75 Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love. Page 1 of 7 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 75 Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love. (Indberetning af indtægter

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om kommunal fjernkøling

Betænkning. Forslag til lov om kommunal fjernkøling 2007/2 BTL 127 (Gældende) Udskriftsdato: 12. april 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Det Energipolitiske Udvalg den 29. maj 2008 Betænkning over Forslag til lov om kommunal

Læs mere

Tillægsbetænkning. Forslag til finanslov for finansåret 2009

Tillægsbetænkning. Forslag til finanslov for finansåret 2009 Finansudvalget L 2-7 Bilag 12 Offentligt Til lovforslag nr. L 2 Folketinget 2008-09 Tillægsbetænkning afgivet af Finansudvalget den 4. december 2008 Tillægsbetænkning over Forslag til finanslov for finansåret

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 17 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over

Skatteudvalget L Bilag 17 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over Skatteudvalget L 203 - Bilag 17 Offentligt Til lovforslag nr. L 203 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2009 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

2010/1 BTL 79 (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. december Betænkning.

2010/1 BTL 79 (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. december Betænkning. 2010/1 BTL 79 (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. december 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 162 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 28. maj 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af

Læs mere

/ Lene Skov Henningsen

/ Lene Skov Henningsen Skatteudvalget L 81 - Bilag 12 Offentligt J.nr. 2005-231-0045 Dato: Til Folketingets Skatteudvalg L 81 - Lov om ændring af forskellige miljø- og energiafgiftslove (Afgiftslempelser på fjernvarme m.v. som

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar udkast. Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar udkast. Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 13 - Bilag 50 Offentligt Til lovforslag nr. L 13 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar 2008 2. udkast Betænkning over Forslag

Læs mere

L 22 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love.

L 22 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love. Page 1 of 6 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 22 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven og forskellige

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af registreringsafgiftsloven

Forslag. Lov om ændring af registreringsafgiftsloven Lovforslag nr. L 116 Folketinget 2018-19 Fremsat den 20. november 2018 af Jesper Petersen (S), Jens Joel (S), Henning Hyllested (EL), Rune Lund (EL), Rasmus Nordqvist (ALT), Christian Poll (ALT), Ida Auken

Læs mere

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven).

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Af Skatteministeren

Læs mere

L 122 Forslag til lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien.

L 122 Forslag til lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien. Page 1 of 8 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 122 Forslag til lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark

Læs mere

Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen. Ændringsforslag. til 3. behandling af

Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen. Ændringsforslag. til 3. behandling af Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2012-13 Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen Ændringsforslag til 3. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende

Læs mere

2014/1 BTL 163 (Gældende) Udskriftsdato: 28. januar Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 30. april 2015.

2014/1 BTL 163 (Gældende) Udskriftsdato: 28. januar Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 30. april 2015. 2014/1 BTL 163 (Gældende) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 30. april 2015 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Økonomi og afregningsregler for strøm. Henrik Lawaetz

Økonomi og afregningsregler for strøm. Henrik Lawaetz Økonomi og afregningsregler for strøm Henrik Lawaetz VE-lov 41 Pristillæg som sammen med markedsprisen udgør 60 øre/kwh Installeret effekt højst 25 kw Tilsluttet i egen forbrugsinstallation Energinet.dk

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. april udkast. Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. april udkast. Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 86 - Bilag 3 Offentligt Til lovforslag nr. L 86 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. april 2008 1. udkast Betænkning over Forslag til

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g

Æ n d r i n g s f o r s l a g Til lovforslag nr. L 23 Folketinget 2010-11 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 24. november 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lønsumsafgiftsloven, momsloven, registreringsafgiftsloven

Læs mere

L 77 Forslag til lov om ændring af personskatteloven.

L 77 Forslag til lov om ændring af personskatteloven. Page 1 of 9 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 77 Forslag til lov om ændring af personskatteloven. (Kompensation for kommunale skatteforhøjelser).

Læs mere

Nyt om solcelleanlæg

Nyt om solcelleanlæg - 1 Nyt om solcelleanlæg Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge indgik regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti en aftale om de

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tonnageskatteloven (Justering af tonnageskatteordningen) [af skatteministeren (Kristian Jensen)]

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tonnageskatteloven (Justering af tonnageskatteordningen) [af skatteministeren (Kristian Jensen)] Skatteudvalget L 211 - Bilag 10 Offentligt Til lovforslag nr. L 211 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 23. maj 2007 Betænkning over Forslag til lov om ændring af tonnageskatteloven

Læs mere

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 20. juni Betænkning. over

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 20. juni Betænkning. over Skatteudvalget 2012-13 L 219 Bilag 11 Offentligt Til lovforslag nr. L 219 Folketinget 2012-13 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 20. juni 2013 Betænkning over Forslag til lov om ændring af affalds-

Læs mere

L 121 Forslag til lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto og iværksætterkonto, dødsboskatteloven og kursgevinstloven.

L 121 Forslag til lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto og iværksætterkonto, dødsboskatteloven og kursgevinstloven. Page 1 of 6 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 121 Forslag til lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto og iværksætterkonto, dødsboskatteloven

Læs mere

NOTAT 10. juni 2013 Ref. Rzs/FGN Forsyning

NOTAT 10. juni 2013 Ref. Rzs/FGN Forsyning NOTAT 10. juni 2013 Ref. Rzs/FGN Forsyning Fokuseret solcelleudbygning målrettet husstande Udbygningstakten med solceller er med de gældende tilskudsregler bestemt af markedsforholdene. Støtten på 130

Læs mere

2009/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 28. december Betænkning afgivet af Det Energipolitiske Udvalg den 6. maj Betænkning.

2009/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 28. december Betænkning afgivet af Det Energipolitiske Udvalg den 6. maj Betænkning. 2009/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 28. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Det Energipolitiske Udvalg den 6. maj 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af ligningsloven og kildeskatteloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af ligningsloven og kildeskatteloven 2012/1 BTL 216 (Gældende) Udskriftsdato: 6. oktober 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 19. juni 2013 Betænkning over Forslag til lov om ændring af ligningsloven

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 158 - Bilag 6 Offentligt Til lovforslag nr. L 158 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj 2008 Betænkning over Forslag til lov om

Læs mere

2015/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december Betænkning. over. (Nedsættelse af støtte for husstandsvindmøller)

2015/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december Betænkning. over. (Nedsættelse af støtte for husstandsvindmøller) 2015/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 16. december 2015 Betænkning over Forslag

Læs mere

2013/1 BTL 3 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni Betænkning. over. [af klima-, energi- og bygningsministeren Martin Lidegaard]

2013/1 BTL 3 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni Betænkning. over. [af klima-, energi- og bygningsministeren Martin Lidegaard] 2013/1 BTL 3 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 21. november 2013 Betænkning over Forslag til

Læs mere

2009/1 BTL 162 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 28. maj 2010. Betænkning. over

2009/1 BTL 162 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 28. maj 2010. Betænkning. over 2009/1 BTL 162 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 28. maj 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

Klodens solindfald på 1 time svarer til et års energiforbrug

Klodens solindfald på 1 time svarer til et års energiforbrug Peter Bolwig Klodens solindfald på 1 time svarer til et års energiforbrug Solindfald kwh/m2 pr. år Solvarme = varmt vand Solceller = miljørigtig el Solvarme Konventionel solfanger Vakuumrørsolfanger Fra

Læs mere

Betænkning. Til lovforslag nr. L 195 Folketinget Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 18. maj over

Betænkning. Til lovforslag nr. L 195 Folketinget Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 18. maj over Til lovforslag nr. L 195 Folketinget 2010-11 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 18. maj 2011 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om tobaksafgifter, lov

Læs mere

2012/1 BTL 83 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 12. december 2012. Betænkning.

2012/1 BTL 83 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 12. december 2012. Betænkning. 2012/1 BTL 83 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 12. december 2012 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

L 149 Forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven, lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven.

L 149 Forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven, lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven. Page 1 of 21 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 149 Forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven, lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven.

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove Skatteudvalget L 121 - Bilag 11 Offentligt Til lovforslag nr. L 121 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 19. april 2006 Betænkning over Forslag til lov om ændring af forskellige

Læs mere

2014/1 BTL 48 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016. Betænkning. over. [af klima-, energi- og bygningsministeren (Rasmus Helveg Petersen)]

2014/1 BTL 48 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016. Betænkning. over. [af klima-, energi- og bygningsministeren (Rasmus Helveg Petersen)] 2014/1 BTL 48 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 11. december 2014 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2010-231-0039 Udkast. 1. I 11, stk. 17, 2. pkt., ændres 50,1 til: 52,2, og 18,1 til: 18,8.

Skatteministeriet J. nr. 2010-231-0039 Udkast. 1. I 11, stk. 17, 2. pkt., ændres 50,1 til: 52,2, og 18,1 til: 18,8. Skatteudvalget 2010-11 L 80 Bilag 1 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2010-231-0039 Udkast Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter,

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over Til lovforslag nr. L 158 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2008 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af emballageafgiftsloven, lov om forskellige

Læs mere

2015/1 BTL 11 (Gældende) Udskriftsdato: 17. april Betænkning. over. [af energi-, forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt)]

2015/1 BTL 11 (Gældende) Udskriftsdato: 17. april Betænkning. over. [af energi-, forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt)] 2015/1 BTL 11 (Gældende) Udskriftsdato: 17. april 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 12. november 2015 Betænkning over Forslag

Læs mere

Betænkning. Forslag til finanslov for finansåret 2012

Betænkning. Forslag til finanslov for finansåret 2012 Til lovforslag nr. L 1 Folketinget 2011-12 Betænkning afgivet af Finansudvalget den 17. november 2011 Betænkning over Forslag til finanslov for finansåret 2012 [af finansministeren (Bjarne Corydon)] 1.

Læs mere

FULD SOL OVER DANMARK

FULD SOL OVER DANMARK FULD SOL OVER DANMARK Vi har brug for en gennemtænkt justering af rammerne for solceller i Danmark. Derfor fremlægger branche-, erhvervs-, miljø- og forbrugerorganisationer et forslag til, hvilke elementer

Læs mere

L 22 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love.

L 22 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love. Page 1 of 8 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 22 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven og forskellige

Læs mere

Betænkning. Til lovforslag nr. L 216 Folketinget 2009-10. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 26. maj 2010. over

Betænkning. Til lovforslag nr. L 216 Folketinget 2009-10. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 26. maj 2010. over Til lovforslag nr. L 216 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 26. maj 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring af øl- og vinafgiftsloven, spiritusafgiftsloven, tobaksafgiftsloven

Læs mere

Forslag. Til lovforslag nr. L 219 Folketinget 2012-13. Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 25. juni 2013. til

Forslag. Til lovforslag nr. L 219 Folketinget 2012-13. Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 25. juni 2013. til Til lovforslag nr. L 219 Folketinget 2012-13 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 25. juni 2013 Forslag til Lov om ændring af affalds- og råstofafgiftsloven, lov om kuldioxidafgift af

Læs mere

2014/1 BTL 11 (Gældende) Udskriftsdato: 7. marts Betænkning. over. [af klima-, energi- og bygningsministeren (Rasmus Helveg Petersen)]

2014/1 BTL 11 (Gældende) Udskriftsdato: 7. marts Betænkning. over. [af klima-, energi- og bygningsministeren (Rasmus Helveg Petersen)] 2014/1 BTL 11 (Gældende) Udskriftsdato: 7. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 11. december 2014 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse

Betænkning. Forslag til lov om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse Skatteudvalget L 78 - Bilag 5 Offentligt Til lovforslag nr. L 78 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2005 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om den skattemæssige

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, skattekontrolloven og andre skattelove

Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, skattekontrolloven og andre skattelove Skatteudvalget 2008-09 L 63 Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 63 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2008 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning

Læs mere

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven Skatteudvalget 2013-14 L 144 Bilag 5 Offentligt Til lovforslag nr. L 144 Folketinget 2013-14 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. april 2014 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning

Læs mere

Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 31. maj Betænkning. over

Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 31. maj Betænkning. over Til lovforslag nr. L 182 Folketinget 2011-12 Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 31. maj 2012 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi,

Læs mere

Anmeldt solcelleeffekt i alt

Anmeldt solcelleeffekt i alt F AK T AAR K 6. november 2012 J.nr. 3401/1001-4896 Ref. hla Betydeligt prisfald på solceller Prisen på solceller er faldet drastisk de seneste to år. Fra 2000 til medio 2010 lå prisen på solcelleanlæg

Læs mere

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 384 af 12. september

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 384 af 12. september Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 384 Offentligt J.nr. 2007-238-0007 Dato: 3. oktober 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 384 af 12.

Læs mere

L 15 Forslag til lov om indgåelse af protokoller om ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem

L 15 Forslag til lov om indgåelse af protokoller om ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Page 1 of 11 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 15 Forslag til lov om indgåelse af protokoller om ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem

Læs mere

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om beskatning af søfolk

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om beskatning af søfolk Skatteudvalget (2. samling) L 94 - Bilag 16 Offentligt Til lovforslag nr. L 94 Folketinget 2004-05 (2. samling) Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 24. maj 2005 Tillægsbetænkning over Forslag

Læs mere

LOV nr 1564 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016

LOV nr 1564 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 LOV nr 1564 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2010-231-0039 Senere ændringer til forskriften LBK nr 124 af 08/02/2011

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om registrering af køretøjer, registreringsafgiftsloven og forskellige love om energiafgifter

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om registrering af køretøjer, registreringsafgiftsloven og forskellige love om energiafgifter 2011/1 BTL 122 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 16. maj 2012 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg Folketinget Christiansborg 1240 København K. Att. Formand Niels Helveg Petersen 6.8.2009. Kære Niels Helveg Petersen,

Folketingets Skatteudvalg Folketinget Christiansborg 1240 København K. Att. Formand Niels Helveg Petersen 6.8.2009. Kære Niels Helveg Petersen, Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 378 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Folketinget Christiansborg 1240 København K Att. Formand Niels Helveg Petersen HANNE MAGNUSSEN ADVOKAT (H) HM@MAZANTI.DK TEL

Læs mere

[Intro] Kære branche tak for invitationen til at komme her i dag.

[Intro] Kære branche tak for invitationen til at komme her i dag. Tale Dansk Solcelleforeningskonference den 19. maj [Intro] Kære branche tak for invitationen til at komme her i dag. [Status og prognoser] Regeringen ønsker at styrke Danmarks grønne førerposition, og

Læs mere

90. møde. Tirsdag den 30. april 2013 (D) 1

90. møde. Tirsdag den 30. april 2013 (D) 1 Tirsdag den 30. april 2013 (D) 1 90. møde Tirsdag den 30. april 2013 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 42: Forespørgsel til klima-, energi- og bygningsministeren om fremtidige

Læs mere

2. udgave. Forhandling. Kl. 11:47

2. udgave. Forhandling. Kl. 11:47 2. udgave Det sidste punkt på dagsordenen er: 9) 1. behandling af lovforslag nr. L 24: Forslag til lov om ændring af lov om registrering af køretøjer, færdselsloven, registreringsafgiftsloven og andre

Læs mere

L 81 Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og ligningsloven.

L 81 Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og ligningsloven. Page 1 of 6 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 81 Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og ligningsloven. (Ændring af skatteordningen for

Læs mere

3. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven

3. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven Skatteudvalget 2013-14 L 144 Bilag 8 Offentligt Til lovforslag nr. L 144 Folketinget 2013-14 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2014 3. udkast (Supplerende ændringsforslag fra skatteministeren)

Læs mere

2017/1 BTL 15 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 30. november Betænkning.

2017/1 BTL 15 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 30. november Betænkning. 2017/1 BTL 15 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar 2018 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 30. november 2017 Betænkning over Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

L 79 Forslag til lov om ændring af lov om en børnefamilieydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag.

L 79 Forslag til lov om ændring af lov om en børnefamilieydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag. Page 1 of 9 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 79 Forslag til lov om ændring af lov om en børnefamilieydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis

Læs mere

2011/1 TBL 80 (Gældende) Udskriftsdato: 23. februar Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 26. april Tillægsbetænkning.

2011/1 TBL 80 (Gældende) Udskriftsdato: 23. februar Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 26. april Tillægsbetænkning. 2011/1 TBL 80 (Gældende) Udskriftsdato: 23. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 26. april 2012 Tillægsbetænkning over Forslag til lov om

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning Til lovforslag nr. L 151 Folketinget 2014-15 Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 16. april 2015 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning (Justering og

Læs mere